Kormányváltó stratégia: igyunk meg egy kávét, vagy egy pohár bort

H_A Címkék: baloldal kormányváltás Gyurcsány Ferenc Bajnai Gordon ellenzéki összefogás2013.11.13. 14:44

Kedves Gordon, kedves Ferenc! Olvasom, hogy olvassátok az egymásnak szánt üzeneteket, felhívásokat, ajánlatokat, megszabott feltételeket. Olvasom, hallgatom, emésztgetni próbálom ezt a nyílt levelezésekre, Facebook-bejegyzésekre, interjúkban elhangzott reagálásokra épülő kommunikációt, amelyet számomra rejtélyes okokból a nyilvánosság terében folytattok. Sajnos egyetlen bizonyosság érlelődik bennem: ahelyett, hogy a fogyó idő szorításában egyre közelebb kerülnétek az állítólag mindenek felett álló közös célhoz - tudniillik az Orbán-kormány 2014-es leváltásához - ország-világ előtt igyekeztek bizonyítani, soha semmi nem lesz ebből az egészből. Mert ti sem gondoljátok komolyan.

Úgy rémlik, valami igen hasonlót írtam már hónapokkal ezelőtt, és az azóta visszafordíthatatlanul eltelt idő ellenére, az október 23.-i totálisan mellément ellenzéki közös ünneplés után lassan egy újabb hónappal még mindig ugyanott tartanak az erőfeszítéseitek, ahol eddig: sehol. Félek, hogy minden egyes napotok, amely az egymásnak címzett nyílt levelezéssel, üzengetéssel, burkolt vádak miatti siránkozással, saját magatok tisztára mosásával és magyarázkodással telik, gyengíti az amúgy sem fergeteges választási esélyeiteket.

Mert higgyétek el, hogy nem érdekel már lassan senkit ebben az országban ez az óvodás, nyilvánosságnak szánt szemforgatás és moralizálás. (Legfeljebb Deutsch Tominak és a Fidesz-propagandának kreáltok újabb és újabb felületet, amelyen elverheti a port a bukott baloldalon.) Senkit nem érdekel, és semmiféle ügyet nem visz előrébb ez a megmagyarázhatatlanságában sajnos egyre megmagyarázhatóbb egy helyben topogó tehetetlenség. Ez a neverending story, amely arról szól, hogy mindenki kurvára nagyon jól tudja, mi a teendő, csak éppen képtelen arra, hogy akár egyetlen lépéssel is közelebb vigye a szélrózsa minden irányába mutató erőfeszítéseket a célvonalhoz. Egymást szívatjátok, a Fidesz szekere pedig halad a maga útján. Megengeditek magatoknak, hogy a forró drót helyett a média nyilvánosságát használjátok kommunikációs közegnek a senki másra nem tartozó üzenetek továbbítása céljából, hülyére veszitek egymást, földön fetrengtek, ha kell megalázkodtok egymás előtt, hogy két nap múlva harcot hirdessetek egymás ellen, és cáfoljátok azt, amit a másik nyilatkozott. Nem Orbán ellen, egymás ellen. Pedig valamennyien tudjátok állítólag, ki az ellenfél, és mi a tét. De tudjátok-e vajon?

És bár nekem is van legalább 150 okom arra, hogy a büdös életben ne szavazzak a Fideszre, gyanítom, hogy ez a szánalmas kötélhúzás nem csak engem ábrándít ki, hanem mindazokat is, akiknek baloldali elköteleződésüktől függően vagy függetlenül is szintén legalább ennyi okuk van arra, hogy elküldjék Orbánékat. Csakhogy amikor már egy kávézási vagy borozási meghívást is a nagy nyilvánosság előtt intéztek egymáshoz úgy, hogy a fenti ábra szerint annak eldöntése is problémát okoz, hogy kávé legyen vagy bor, akkor lehet, hogy célravezetőbb lenne egyből valami erőshöz folyamodni.

Nem tudom, van-e annyi kávé és alkohol, ami elég lenne ahhoz, hogy a politikai túlélésért hadba állított elkeseredéseteket felülírja a józan gondolkodás. Senkit nem érdekel ma már, hogy ki hekkelt meg mit, hogy egyáltalán meghekkelte-e, és ha nem, miért tűnt mégis annak. Hogy ki rendelt kamu videókat, ki szaladt bele ügyesen felállított csapdákba és hogy kinek a sara ez a káosz és zűravar, amelyben eligazodni már nektek is egyre nehezebb. Nem érdekel, hogy ki áltatja magát azzal, amit ő maga sem hisz el, hogy ki gondolja, hogy ő lehet a miniszterelnök, vagy ki tartja magát nélkülözhetetlen szereplőjének egy soha létre nem jött összefogásnak.

Az a helyzet, hogy amíg pitiáner beszólásokkal és üzengetésekkel csináltok hülyét egymásból, és a saját térfeleteken egymást vádoljátok úgy, hogy az ellenfél már nyolcat rúgott, addig lehetetlen komolyan venni benneteket. A kávé vagy bor jó stratégia régmúlt barátságok felmelegítésére. Kár, hogy kormányváltáshoz édeskevés.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr555631211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben Franklin 2013.11.14. 03:11:10

Durva hogy szabadlábon, büntetés terhe nélkül lehet maszopot várni.

midnight coder 2013.11.14. 06:15:11

Nem nagyon van olyan racionális érv, ami a váltás mellett szólna. Akár a múltat, akár a jelent, akár a jövőt nézzük.

Ha a múltat nézzük, bár Orbánék nem kormányoznak túl fényesen, de kevesebbet romlott a helyzet időarányosan mint az MSZP 8 éve alatt. Azzal se nagyon lehet érvelni hogy a FIDESZ szétlopja az országot, mert ugye az MSZP centire ugyanezt és ugyanígy csinálta, sőt.

Ha a jelent nézzük, azt látjuk hogy rosszabbul élünk mint 4 éve, de ezt 4 évvel ezelőtt sokkal inkább elmondhattuk.

Ha a jövőt, a mainstream ellenzéki oldalon nem nagyon látni bármilyen olyan javaslatot, ami ne rontana még többet a helyzeten. Olyat pedig, ami javítana pláne nem.

T.Howard 2013.11.14. 06:19:04

"És bár nekem is van legalább 150 okom arra, hogy a büdös életben ne szavazzak a Fideszre"

19-et sorolj fel, a többi 131-et elnézem neked, lécci-lécci

jog-ász 2013.11.14. 06:26:41

könnyen lehet hogy tudatos a szereplésük, nyilván tanácsadók sora bólint rá a nyilvános üzengetésre- gondolom igy még a jobboldali sajtóba is bekerülnek, a program ugysem érdekel senkit csak a roadshow.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.11.14. 06:49:08

Ezeket megint kormányra?

eleve BOHÓZAT, hogy az emeszp tárgyal az emeszpével......egy fészekalja az egész bagázs akik néhány naív kisgyereket, mint Jávor, az a füves hüjegyerek, vagy épp Karácsony csicskáztatnak.

a másik pedig...Feri megmondta, megmondta már rég
"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

" Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van, gyerekek."

Bogas 2013.11.14. 07:17:14

Egy dolgot sajnálok, jelesül hogy a választások után min fogok olyen jól szórakozni, mint most a baloldal agonizálásán?

belekotty 2013.11.14. 07:32:21

@Ben Franklin: "Durva hogy szabadlábon, büntetés terhe nélkül lehet maszopot várni. "
- Ben Franklin az elkötelezett demokrata.

belekotty 2013.11.14. 07:37:20

A kedves poszter Bajnait és Gyurcsányt ekézi úgy, hogy elegánsan nem beszél arról, hogy az emszpé múmiák még mindig ott terpeszkednek az ellenzéki oldalon, elriasztva azokat is akik keményen utálják a Fideszt.
Mert inkább egy korrupt, központosított, működőképes hatalom (Fidesz), mint egy gyenge többségű, örökké veszekedő, kormányozni képtelen, kormányválságokkal küzdő csapat, amit a jelenlegi ellenzéki viselkedés előre vetít.

ursus artos 2013.11.14. 07:44:41

Én is várom a 150 okot!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.11.14. 07:49:59

"számomra rejtélyes okokból a nyilvánosság terében folytattok."

nem tudom, mi ebben a rejtélyes számodra. A politikus B politikusra általában érvekkel tudhat hatni. De ha ez nem elég, akkor a nyilvánossággal. Azaz azzal, hogy nyilvánossá teszi: "én, A politikus tágyalnék B politikussal, ő nem akar"

szólj, ha még valamit nem értesz, elmagyarázhatom!

egyébként közel sem veszekednek ezek az ellenzéki politikusok annyit, mint gondolod. az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja.

te pedig a füstjébe tartozol, azt szítod.

barli 2013.11.14. 07:51:41

"Senkit nem érdekel ma már, hogy ki hekkelt meg mit, hogy egyáltalán meghekkelte-e, és ha nem, miért tűnt mégis annak. Hogy ki rendelt kamu videókat, ki szaladt bele ügyesen felállított csapdákba és hogy kinek a sara ez a káosz és zűravar, amelyben eligazodni már nektek is egyre nehezebb."

Engem érdekel :) Föleg, hogy ök meg valszeg tudják is.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.11.14. 07:51:49

azzal, hogy az "igyunk meg egy kávét" Facebook postron is elironizálsz, te nem segítesz, hanem rontasz a helyzeten.

barli 2013.11.14. 07:54:00

@rabelais: arra megy ki a játék na, hogy valahogy csak be kéne venni a ferit a listára úgy, hogy az ne tünjön fel nagyon. Csak bénák.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.14. 08:04:15

@ursus artos:
" Én is várom a 150 okot!"

Mert eddig ezek az okok számodra nem derültek ki?
Akkor most hiába sorolná fel bárki is.

Conchobar 2013.11.14. 08:05:38

@belekotty: "elegánsan nem beszél arról, hogy az emszpé múmiák még mindig ott terpeszkednek az ellenzéki oldalon, elriasztva azokat is akik keményen utálják a Fideszt" - Nem ilyen egyszerű ám ez. Az MSZP-nek éppen ezekkel a múmiákkal sikerült megtartania 1millió szavazót. Ezeknek a szavazóknak nagy része ugyanolyan múmia (pl.régi mozgalmár anyókák), mint amelyek megmaradtak a pártban. Korántsem biztos ám, hogy a szavazó múmiák bíznak a Mesterházy mögött felálló csikócsapatban, és hogy szavaznának az MSZP-re akkor is, ha eltávolítanák a vezérkarból a múmiákat, azokat akikben bíznak a szavazó múmiák. Nem tudhatni, hogy mi a célravezetőbb: a régi arcokkal megtartani az eddigi szavazókat, vagy új arcokkal nekimenni a bizonytalanságnak

kulcsar2011 2013.11.14. 08:09:20

"van legalább 150 okom arra, hogy a büdös életben ne szavazzak a Fideszre"

Ha ennek ellenére mégis a Fideszre fogsz szavazni, akkor
nagy ellentmondásban vagy. Ha nem mész el szavazni, és a Fidesz nyer, akkor olyan, mint ha a Fideszre szavaztál volna.
(Aki nem szavaz, az is szavaz!)

Conchobar 2013.11.14. 08:15:35

@belekotty: "A kedves poszter Bajnait és Gyurcsányt ekézi úgy, hogy elegánsan nem beszél arról, hogy az emszpé múmiák még mindig ott terpeszkednek az ellenzéki oldalon" - Az igazság az, hogy az embernek az elmúlt időszakról nem az MSZP múmiái, Lendvai, Szekeres meg Kovács ugrik be, hanem Gyurcsány meg Bajnai neve

belekotty 2013.11.14. 08:17:31

@Conchobar: Azok a múmiák az emeszpé nevére szavaznak, nem Baja (zsurkivodka) Ferencre, és a többi jómadárra.

Conchobar 2013.11.14. 08:23:23

@belekotty: "Azok a múmiák az emeszpé nevére szavaznak, nem Baja (zsurkivodka) Ferencre, és a többi jómadárra" - Annyira azért ne nézzél már hülyének senkit (hogy nem veszik észre azt, hogy a vele egyívásúak ki lettek paterolva a vezetésből)

barli 2013.11.14. 08:27:28

tesség, erre leszedtek a címlapról :(

visszatérve a kérdésre:
én már csak egy kávét kérek :)

Conchobar 2013.11.14. 08:29:28

@kulcsar2011: "Ha nem mész el szavazni, és a Fidesz nyer, akkor olyan, mint ha a Fideszre szavaztál volna." - Milyen jó is lenne az, ha megint visszahoznák az MSZP-t és klónjait, aztán meg újra a Fideszt 90%-al

ursus artos 2013.11.14. 09:41:54

@Hoppácska: "Mert eddig ezek az okok számodra nem derültek ki?
Akkor most hiába sorolná fel bárki is. "
De mégis valami konkrétumot.

panteon 2013.11.14. 11:11:04

Csak azok várják még vissza az MSZP-t akik a Kádár rendszert szeretnék újra látni,de nem értik meg,hogy AZ MÁR NEM LESZ SOHA....

Jozsef Andras Kiss 2013.11.14. 18:09:48

@midnight coder: Van értelmes ember úgy a szocik mint a Jobbik között .Viszont a nép aki az Istenért se akar változást ,az az igazi gond.Képtelen tanulni az átlag ember ,akár több idegen nyelvet meg legalább szakmunkásképzőt .Ezek nélkül viszont semmi elgondolása nincs ,hogyan működnek a fejlett országok ,mitől élünk jobban.Pedig nem dolgozom én se többet ,ellenben a fizum az 6 X a miskolci bérnek !Amikor próbálom megmagyarázni,hatékonyság,tudás ,kemény elszántság ,akkor jönnek a kaján fikázások irányomban .Nos ezért fog 3 X győzni Orbán és nem azért mert Gyurcsány és Meseházy ,Bajnaival vitázik.

Jozsef Andras Kiss 2013.11.14. 18:16:09

@panteon: Szóval a Kádár rendszer nem lesz ,az már ott van Magyarországon.
Bajnai pont úgy akarja mint van például Hollandiában vagy Angliában .Ugy akarja működtetni a gazdaságot.Mivel éltem Angliában és több mint 6 éve Hollandiában élek ,jót mond Bajnai és Bokros Lajos is .Na ez amit mond inkább egy modern felfogású emberé és nem egy kommunistáé.Bár a szociális segélyeket azonnal be kellene szüntetni és csak az kapjon orvosi ellátást kis családjával egyetemben aki legalább egy éve folyamatosan dolgozik ( nem közmunka )Családi pótlék hasonlóan csak ha dolgozik.Ha " kirúgatja magát " akkor az sem jár meg munkanélküli segély sem például a legtöbb országban.

Husz_János_Puszita 2013.11.15. 16:47:22

Úgyis elegem van a mindenféle baloldali alakulatokból, nekem megkönnyítik az otthon maradást. Köszönöm Gordon.
süti beállítások módosítása