A nem szűzfiú Bajnai Gordon és a fideszes utánpótlás

H_A Címkék: honlap mocskolódás mno.hu Fidesz Fidelitas Bajnai Gordon gordonelete.hu2013.10.21. 11:59

A Fidesz kormánnyal szembeni feltétel nélküli, kifinomult lojalitás jegyében ajánlja az mno.hu a nagyérdemű figyelmébe azt a Fidelitas által elindított honlapot, amely Bajnai Gordon "libás" ex-miniszterelnök állítólag összes üzleti és politikai lépését kronológiai sorrendbe helyezve végigköveti, és diadalmasan bebizonyítja: nem egy politikai szűzfiú ez. Tulajdonképpen soha nem is volt az.

Úgyhogy a Magyar Nemzet kárörvendő jótanácsát megszívlelve, Nyájas Olvasó, kérem lapozgasson kedvére Bajnai kétes ügyletei között ezen a gordonelete.hu című tartalmasan csodálatos honlapon, ahova a Fidesz ifjúsági tagozata korabeli, ideológiai elköteleződés tekintetében megbízható sajtócikkek, dokumentumok alapján rágja a szánkba mindazt, ami szerinte Bajnai lényege. És amit hosszú hónapok (évek?) óta hallunk különféle csomagolásban tálalva a Fidesz propagandagépezetének jóvoltából. Erre tesz most rá egy lapáttal a kiscserkész divízió, amely az elődök példáját követve nem akar alulmaradni a politikai ellenfél viselt dolgainak teregetésében.

gordon_elete.pnggordonelete.hu: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc sokszor fociztak együtt - ez Debreczeni József Új miniszterelnök c. könyvéből is kiderül. 1990 előtt még Bajnai fizetett az akkor állástalan Gyurcsány helyett, mondván "nem engedheti, hogy munkanélküli fizesse a sört, neki van állása, tehát ő fizet"

fotó: mno.hu

Ilyen és hasonló, városi legendákra, mítoszokra és jobboldali pletykákra hajazó, a politikailag nem szűzfiú Bajnai életének érdekesebbnél érdekesebb eseményeit felvillantó momentumokon görgethetjük végig magunkat. Akivel kapcsolatban azt mondják ezek az ifjú wannabe titánok, hogy a múlt figurája, aki rengeteg lehetőséget kapott már az ország jobbá tételére, de mindig felsült. Aki "szereti a háttérben zajló kétes bizniszelést, központi szereplője volt a privatizációknak és aktív bonyolítója számos homályos offshore-ügyletnek. Egy kontár, aki a döntéseiért soha nem vállal felelősséget és ahol megjelenik, ott mindig az ország húzza a rövidebbet."

Lassan négy év Fidesz kormányzás után tényleg ezeket a szólamokat kell hallgatnunk újabbnál újabb szócsövek tolmácsolásában? Meddig még? Azt nem értem, ha Bajnai a múlt figurája, akkor mi a fenének kell a jelenben értékes energiákat ölni folyamatos lejáratásába? Valaki magyarázza el nekem, miért költ a rezsim százmilliókat egy olyan pártvezető lejáratására, aki megbukott, aki közéletünk megboldogult része, akinek egyébként sincs esélye labdába rúgni a Fidesszel szemben?

Én speciel érdeklődve olvasnám, hogy a Fidelitas arról adott ki különféle közleményeket, hogy konkrétan mi mindenben működött együtt az elmúlt években/a jelenben a nagy öreg, de örök fiatal demokratákkal az ország sorsának jobbra fordítása érdekében, hogy mondjuk milyen saját kútfőből kipattant építő ötletekkel támogatják a magyar fiatalokat. E helyett az ellenfél pocskondiázásának nemes küldetését tűzték a zászlajukra. Egy felelős kormánypárt ifjúsági szárnyának valóban ez a legégetőbb elfoglaltsága? Komolyan gondolják, hogy ez a dolguk? Értem én, hogy egy olyan országban, ahol a Civil Összefogás Fóruma által szervezett október 23.-i békemenetelést már a kereskedelmi televíziók is társadalmi célú hirdetésként prezentálnak, ott a különböző lojális fiókszervezeteknek nem könnyű túllicitálni egymást az ügybuzgóságban. Nyilván nem remélt pozíciók megszerzésének érdekében soha nem árthat meg lemenni kutyába. Ezzel együtt is végtelenül szánalmas ez a projekt.

Mert változatlanul megalapozott a kérdés: ha ennyire nyilvánvalóak Bajnai kétes ügyei, ha bizonyíthatóan törvénytelenségek sorát követte el, akkor a Fidesz előző kormányzása idején miért nem indult ellene eljárás? Ha már az életét 1982-ig visszamenően ennyi áldozatos munkával sikerült feltárni és egy weboldalon koncentrálni, ugyanazzal az energiával miért nem tettek semmit az akkor hatalmon lévők az ügyben? Költői találgatások helyett maradjunk annyiban, hogy ha kormányozni is olyan jól tudnának ezek a fiatal és a fiatalnál is fiatalabb demokraták, mint amennyire élen járnak a profi szintre fejlesztett, tényfeltárónak beállított mocskolódásban, talán nem kellene a barikád másik oldalán álló, soha nem volt politikai szűzfiúkkal foglalkozni. 

Mondhatnám, hogy egy újabb pitiáner, jelentéktelen, erőltetett próbálkozás. Valójában az is. De a magyar közélet folyamatos züllésének kontextusában sajnos arra is rávilágít, hogy miért olyan reménytelen ez az egész ami körülöttünk zajlik. Mert ilyen utánpótlást nevel a jelenlegi politikai elit. Amely utánpótlásnak (ha jót akar magának) fel kell zárkóznia a fideszes alapértelmezésű, mindenfajta jóérzést felülíró, a mindenkori ellenfél viselt dolgain (beleértve a magánéletét is!) való csámcsogásban kimerülő politikai tőkekovácsolás  trendjeihez.

Ettől még az ellenfél köpködése nem ifjúsági stratégia. Nem tudom, ezek a fidelitasos szűzfiúk, hajlandóak lesznek-e valaha is szembesíteni magukat ezzel a nemes igazsággal. Mint ahogy persze kérdéseket szülhetne bennük az is, hogy egy, a vállalkozói szférában egyetlen percet nem dolgozó  karrierpolitikus, egy örök fiatal és demokrata miniszterelnök két évtized alatt miként halmozott fel több milliárdos vagyont (ingatlanbirodalmat, miegymást). Nyilván nem ez a dolguk. Pedig sokkal felháborítóbb dolgokra derülhet fény. Legalább annyira botrányosakra, mint hogy a politikailag nem szűzfiú Bajnai Gordon 1989-ben fizetett három sört az akkor munkanélküli Gyurcsány Ferencnek. Attól, hogy a saját magunk által elkövetett ocsmányságokat (a saját magunk által felhalmozott sikertelenségek és kudarcok leplezése céljából) megalapozottan és nem ritkán megalapozatlanul a másik nyakába varrjuk, azoknak természete egyáltalán nem változik meg. És még csak meg nem történtté sem válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr55589799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ostorka Béla 2013.10.21. 13:43:07

A felület maga tök profi. Igen, szájbarágós, azt tény.

Ami viszont itt sokkal fontosabb kérdést, mint bármely, amit ti feltettetek, az a következő:

Miért van ennyire befosva ettől az egésztől az egész balos sajtó?

Mert üt, azért.

No, hacsaknemecskék, menjetek ti is Orbán szobrot dönteni, az biza nemes húzás volt, mi?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.21. 14:40:14

az a brutális, hogy voltak, sőt még mindig vannak akik elhiszik, hogy ő szűzfiú politikailag. :S

Spacecake 2013.10.21. 14:57:02

profi honlap-igy kell ezt!!!:-)
meg pluszban ahogy elnezem ezt a szerencsetlenkedest az `ellenzek`(milyen ellenzek?) reszerol,siman hozzasegitik a Fideszt egy 4/5hoz:-)

komplikato 2013.10.21. 14:57:25

@Ostorka Béla: Mondjuk érdekes, hogy miért a kis támogatottságú Bajnaitól fosnak ennyire.
Ha én akarnék "visszatámadni", akkor ezügyben mondjuk előásnám a Hajdú Bét balhénál a Fideszes szálakat, mert van egy rakat. Jó mondjuk az összes kétes balhénál volt, tehát Hunvald ügyben sem szokás felhozni az ott vádlonként lévő jó Fideszes emberkét.

Az off-shore téma felemlegetése meg tiszta röhej, mikor a nag "nemzeti" tőkéseinkből nagyítóval kell keresni aki nem nagyiparban űzi ...

Ostorka Béla 2013.10.21. 15:11:40

@komplikato: Nézd, én nem tudom, hogy miért Bajnait választották és nem mondjuk Mesterházyt vagy Gyurcsányt. Lehet erről elméleteket gyártani.

De mondom újból: itt az az érdekes, ahogy a baller blogok összefossák magukat azért, hogy ki tudja jobban elítélni a honlapot, míg mikor Bajnai szobrot döntött azzal a majommal, akkor azzal nem volt semmi gond.

vajdasagi 2013.10.21. 15:15:41

@Ostorka Béla: Azzal is volt gond, amikor szobrot döntött "az a majom", de az igazi baj az, hogy a mostani vezetés tönkreteszi az országot gazdaságilag. Megyünk a szakadék felé, és Ti azt gondoljátok, hogy ilyen weblapokat kell fejlesztenie a kormányoldalnak?

felucca 2013.10.21. 15:34:10

Az a baja a mostani ellenzék egészének, hogy igenis szűzfiú. Valamiféle sohasemvolt, hallgatólagos megállapodást feltételezve nem mer lemászni a mocsok olyan szintjére, ahol pártunk és kormányunk már otthonosan mozog. Ehelyett dermedten szemléli az újabb és újabb hihetetlen húzásokat, de nem tanul belőle.

De talán jobb is, mert akkor elszabadulna a pokol még el nem szabadult része is.

A jelenlegi folyamat fenntarthatatlan, tehát ki fogja írtani magát. Legyen türelmünk még kivárni ezt a pár évet.

Szakura 2013.10.21. 15:35:58

Hát én is kíváncsi lennék rá, miért pont ettől az alaktól félnek? Miről maradtam le? Miért tartják esélyes ellenfélnek? Pont őt?

komplikato 2013.10.21. 16:17:23

@felucca: Nincs is hazai ellenzék, ha van, akkor az olyan mint a viccben az ökölrázó albán légvédelem ...

Kotkodus 2013.10.21. 16:23:18

erre is csak azt tudom mondani, amit évek óta mondok: bárcsak a fidesz fele annyira értene a kormányzáshoz, mint a politikához...
a hatalom megszerzésében és megtartásában világszintű a teljesítményük... miközben a magyarok fele a létminimum szintjén, vagy az alatt él...
nyilván igaza van viktorka elvtársnak: az átlag magyar szavazó egy önrendelkezésre képtelen félázsiai szerzet, akinek fontosabb a reklám, mint maga a termék...

vezér01 2013.10.21. 17:14:04

@komplikato: Miért fosnak? No nem a murcitól! Bajnaiékhoz ügy ömlik az amerikai bankok pénze,mint anno
Leninhez,Trockijhoz, vagy később Hitlerhez. A következményeket ismerve tényleg fosatós a jövőnk!

vénkujon 2013.10.21. 17:35:04

a kertvégi stadiont kihagyták...vagy az a másik srácé?

csakhalkanszólok 2013.10.21. 17:59:30

"Valaki" egyszer azt mondta: "Nem a közvélemény kutatást kell megnyerni, hanem a választást..." persze nem tette hozzá hogy mindegy milyen eszközzel.

Marketing szempontból a lényeg, rajta lehet fogást találni, és ez összemosható szövetségesével. Ha magyarázkodik, akkor úgy is jó, ha meg nem akkor úgy is jó.

Ez sem különb mint a cigány-orbán-diktátor-felcsút-stb. Ilyen a politika, ott soha nem a gerinc a felvételi követelmény.

Valaki felfedezhetné már a politikus nélküli társadalmi rendszert! Én rá szavaznék :-)

Libatolvaj takarodj 2013.10.21. 20:45:55

@Ostorka Béla: "Ami viszont itt sokkal fontosabb kérdést, mint bármely, amit ti feltettetek, az a következő:

Miért van ennyire befosva ettől az egésztől az egész balos sajtó?

Mert üt, azért."

Megdöbbentő ahogy egymás után írják a lejárató szándékú cikkeket erről a honlapról.

Pedig csak a figyelmet hívják fel rá :D

A honlap: profi kivitelezés és jó humor, 5++ :DD

quisum 2013.10.21. 21:24:36

Egyet nem értek: ha én miliárdos üzletember lennék, akivel ennyit kekeckednek, rászánnám a pénzt néhány ukrán, csecsen, albán /szabadon választható/ úrra, akik lebeszélnének a kekeckedőket a kekeckedésről. Frei Tamás után szabadon...
Pocsék természetem van, mi?

2llkedő 2013.10.22. 06:54:24

@vezér01: "Bajnaiékhoz ügy ömlik az amerikai bankok pénze,"

Tudod is igazolni az állításod?

2llkedő 2013.10.22. 07:00:30

@Libatolvaj takarodj: "Megdöbbentő ahogy egymás után írják a lejárató szándékú cikkeket erről a honlapról. "

Hol találhatóak ezek a cikkek?

☉ ☾ 2013.10.22. 10:36:37

A fidesz propagandagépezete a náci Németország kampányaihoz hasonlít. De már nem csak habitusban nagy a hasonlóság...

millhouse 2013.10.22. 10:59:58

Profi munka, így kell ezt!

sorhajóhadnagy 2013.10.22. 11:23:04

Felemás ötlet, felemás hatás. Meglátásom szerint ez a honlap nagyjából Emmanuel Goldstein emlegetésének felel meg az ötperces röpgyűlöletek alkalmából. hatékonyabb a Fidesz-hívek harci kedvének fokozására a félelmetes, már-már mitikus ősellenség felmutatásával. Aki a jobboldalon eddig is veszettül utálta Bajnait, most izgatottan, egyszersmind elégedetten csettinthet: "na ugye!" Aki meg nem utálta, az meg nem olvassa el. Minden marad úgy, ahogy eddig volt, sőt, a folytonos szekálás még erősítheti és némelyekben a rokonszenvet Bajnaival szemben. Illetve még azt a megfontolást is, hogy ezt a véleményét tartsa meg minél jobban magának, mert ha kiderül, rászállnak. Agitprop maszturbáció, hogy finoman fogalmazzak.

vezér01 2013.10.22. 13:50:02

Köszönet az ismertetésért,magamtól sose kerestem volna meg a gordonelete.hu-t! Pesty filmjét meg kötelezővé tenném minden iskolában.
süti beállítások módosítása