Kisvasutat Viktorkának!

H_A Címkék: stadion vasút operatív program Orbán Viktor Felcsút Nemzeti Fejlesztési Ügynökség2013.10.03. 20:21

Sejtem, hogy megint irigykedni fogtok, meg felháborodni, meg a rosszindulat fog beszélni belelőtek. Mármint rólatok van szó, akik nem feltétlenül szoktátok érteni, hogy miként lehet egy hétvégényi, a kutyát  nem érdeklő, pörköltszagba burkolt nótázgatás kedvéért 1 milliárd forintot eltapsolni, vagy a középszer alsó ponthatárának valaga alatt teljesítő magyar futball megkoronázását szavatoló, több száz és ezer milliárdot felzabáló stadionokat szaporítani. Javaslom, hogy ezúttal ne hagyjátok elborulni az agyatokat.

Mert végül is ez egy nagyon cuki dolog. És ráadásul olcsó is. Engem például olyan szívmelengető érzés fog el valahányszor a mindennapi közéleti-politikai történések között támpontokat, magyarázatokat keresve rájövök, hogy olyan ez az egész itt körülöttünk, mint egy kedves kis játszótér. Főleg olyankor, amikor éppen nem a háborús övezet-szindróma lesz úrrá rajtam, vagy nem egy akaratom elleni kísérletbe került áldozatnak érzem magam, akin a tűrőképessége felső határát tesztelik kétpofára röhögve.

De most tényleg: mi a baj azzal, hogy a Közép-dunántúli Operatív Program részeként, a Kiemelt és integrált vonzerő-, termék- és infrastruktúra-fejlesztések támogatása című konstrukció keretében, a szóra sem érdemes műfajába tartozó 600 millió forint elszámolható közkiadási keretösszegből turisztikai kisvasút épül Felcsúton? Miért baj az, hogy mondjuk Bicske és Alcsútdoboz között, a nemzeti stadion megnyugtató árnyékában 25 km/órás sebességgel közlekedő nosztalgiavonat fog járni mindannyiunk örömére, és Felcsút turisztikai vonzerejének növelése érdekében? Nektek biztos azzal is bajotok lenne, ha holnaptól Felcsúton kelne fel és nyugodna le a nap. Kicsinyesek vagytok, és pitiánerek. Mert persze, hogy sehol nem tiltja semmiféle jogszabály, hogy Felcsút különféle keretekből különféle pénzösszegekhez juthat. Szégyelljétek magatokat!

1383298_719377264742716_1997272421_n.jpgfotó: Facebook

Ha jól tudom, a felcsúti fociakadémia több mint 2 milliárd forint támogatást kap, az a csodálatos, Felcsút gyöngye stadion meg cirka 3 milliárdba kerül, és ti komolyan 600 millán vagytok kiakadva?  Márpedig nincs itt semmi érdekes, feleim. Viktorka kért az angyaltól karácsonyra egy kisvasutat, és most úgy néz ki, Jánoska jóváhagyásával meg is kapja. Bár, fene tudja. Mi az, hogy kisvasút? Hát nem merünk nagyobbat álmodni? Egy ilyen nagy embernek csak kisvasút? Mellesleg mielőtt nekiálltatok volna pitiánerkedni, legalább belegondoltatok hány új munkahelyet teremt ez az égetően fontos beruházás? Persze hogy nem. Pedig tudhatnátok, hogy kisvasúthoz is jár mozdonyvezető, kalauz, sorompóőr, térfelvigyázó, állomásfőnök, miegymás. Nem beszélve arról, hogy majd amikor a Fradi BL döntőt játszik a Real Madriddal, nem maradunk szégyenben. Azzal a rengeteg nézővel mi lenne nosztalgiavonat hiányában?

Most szólok: nem érdekelnek a sirámaitok, miszerint tudom én vajon, hogy hány olyan település van az országban, amelyet a pusztulásra emlékeztető, úgy értem, végtelenül rossz állapotban lévő vasúti sínek kötnek össze, ahol már a teherforgalom is csak a kegyelem taknyán bonyolítható. Leszarom, hogy hány olyan település van, amely teljesen kívül került az országos vérkeringésen emiatt. Én örülök, hogy a leépült vasúti pályaszakaszok miatt (hogy a szerelvények állapotáról most ne beszéljek) nem ritkán egy örökkévalóság eljutni A-ból B-be. Legalább nagyobbnak tűnik ez a gyönyörű, Felcsút-központú ország.

Itt és most örülni kell, világos? Újabb értékes darabbal egészül ki Orbán Viktor stadionocskákból és kisvasutakból álló személyi kultuszt dícsérő puzzle-ja, és ez mindannyiunk közös büszkesége. Felcsút turisztikai központ lesz, ha a fene fenét eszik is. Szülői házból átalakított múzeummal, kacsalábon forgó stadionnal, kedvesen zakatoló nosztalgiavonatocskával. (Nekem azért a golfpálya miatt még hiányérzetem van, remélem már nem sokáig lesz ez így.)

És hogy tulajdonképpen mit gondolok? Van az a helyzet, amikor nehéz bármit is gondolni vagy mondani. Ez majdnem egy olyan. Egy sajnos egyáltalán nem kicsinyes és pitiáner dolog (feltéve, ha nem Simicska 32 milliárdos megrendeléséhez hasonlítjuk) hanem a határtalan, semmiféle szégyenérzetet nem ismerő gátlástalanság újabb ideáltipikus modellje. Amelyhez képest az elmúlt nyolc év ismét ipari tanulóvá, és amatőr tyúktolvajjá szelidült. Tegyük a többi mellé, és pipáljuk ki. Hogy az ország gyarapodását a hűbérúr és zsoldosai határtalan pénzéhségének oltárán a fenti képlet szerint áldozzák fel. Nap mint nap. Hogy aztán "pitiánerségnek" nevezhessék az elmarasztaló fejcsóválásokat.

Úgyhogy ha szerintünk ez rendben van így, tegyünk meg mindent azért, hogy jövőre is megmaradjon a gránitszilárdságú kétharmad. Hogy lehetőleg ennyit, de ha lehet jóval több adót fizethessünk a kormány komfortérzetének biztosításáért, a fentihez hasonló cuki hobbijainak kielégítéséért. Hogy milliárdos vágyálmait közösen, vállvetve, keményen dolgozva válthassuk valóra. Lehetőleg, természetesen közpénzből.

És miközben boldogan nyugtázzuk, hogy nincs olyan jogszabály Magyarországon, amely a 3200 település egyikének, másikának tiltaná, hogy fejlesztési forrásokat kapjon, reménykedjünk azért abban is, hogy a fennmaradó 3199 település némelyikének romjaiban is gyönyörű vasútállomásai, és porladó vasúti pályaszakaszai majd egyszer felcsúti színekben pompáznak. Hogy van még hely a fejlődés számára Felcsúton kívül is.

Akkor is, ha nem Viktorkának hívják az embert. Akinek alanyi jogon jár a kertje végébe egy kisvasút.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr145549391

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Altuliusz és a négyszögletű kelekasztal lovagjai 2013.10.05. 00:57:51

Ködös leggel volt. A palt, és a meledek sziklafal, alig látszott, amikol hiltelen megfeneklett kicsiny gályánk Dovel szikál paltjainál. A távolból hal és sült klumpli ollfacsaló illatát hozta a szél. Lambelt ezen a néven a Klisztofel északnak akalt tal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitmiért? 2013.10.04. 09:38:05

A rezsimváltás után a stadiont téglánként fogják elvinni a szuvenirgyűjtők lsd berlini fal.

superfrog 2013.10.04. 22:52:02

a golfpálya mellé javasolnék egy kis dombot, olyat amin a szuperóriás műlesiklást is le lehet majd bonyolítani a felcsúti téli olimpián. és a golfozóknak is adna egy kis árnyékot. ha esetleg túl sok árnyékot adna, akkor meg csak odébb kell húzni a napot. mi itt a gond? végre van egy kreatív vezetőnk, akinek van valamilyen jövőkép a fejében.................

gipsz.jakab 2013.10.04. 22:52:43

a cocik is loptak...

a nemzeti oldal csak elveszi jogos JUSSÁT !

superfrog 2013.10.04. 22:56:26

hja tovább mennék, esetleg a kisvasút esőben járhatna az M6-oson kiéptett "mezei" alagútban.magyar ember ne ázzon meg! vagy ha már úgyis kész az a "mezei" alagút, arra kell építeni a hegyet a sízőknek, és az egészet elhúzni felcsútra. méghogy nem tud a két oldal értelmes dolgokat alkotni......csak össze kell hangolni, és máris remek lehtőségeink nyílnak

kapusedző 2013.10.04. 22:59:49

Ehh... Nem kell mindenen kiakadni. Még jó, hogy egy ekkora világvárosban, mint Felcsút, fejlesztik a kisvasutat. Mi a szart gondoltatok? Hogy majd a turisták gyalogolni fognak?????

biododírium 2013.10.04. 23:25:09

A mozdony elején meg hatalmas címer is lesz, körbe-körbe meg legalább ezer kokárda fogja díszíteni. Nemzeti vonat lesz ez kérem. Hogy hugyoznál már konnektorba Viki.

Lordofearth 2013.10.04. 23:25:56

Dehogy 650-ből, marhaság...250-ből, mert a többit visszaosztják...

Lordofearth 2013.10.04. 23:27:30

Egyébként nem értem - a bűnözők is a nemzeti oldalhoz tartoznak?

Napkutya 2013.10.04. 23:41:22

Tegyük fel, SENKI nem fog ellopni SEMMIT.
Tegyük fel, egy kurva petákot sem kapnak a Cimborák.

De, könyörgöm, MI a kínkeserves lófaszból termel ki egy 22 kilométeres, semmitmondó környéken lévő kisvasút, a magyarországi ADÓFIZETŐKNEK, (IGEN, neked is! Hiába laksz Mohácson, vagy Mátészalkán, fizeted. Anyád is. A gyereked is...)

Mindazt a 600 millát, Felcsúton, ahol, amúgy lófasz látnivaló sincs?

Mégis, futnak a focisták a mozdony után, majd, azután Európa Kupát nyernek a külföldi szponzoroknak milliárdokért?

Vagy MI???

Bravó fülkeforradalmárok! Már megint a fütykössel aprítják a csalánt!

Hertelendi 2013.10.04. 23:51:51

@Napkutya: "Mindazt a 600 millát, Felcsúton, ahol, amúgy lófasz látnivaló sincs?"
Méghogy nincs látnivaló???? Megnézheted Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr szülőházát, az apját, és az anyját is.
És ha szerencséd van láthatod még Szíjgyártó Pétert is.

Napkutya 2013.10.04. 23:55:40

@Napkutya: Javítani kellene az előző bejegyzésemen, de egy kicsit felbasztam az agyam, és korán küldtem el.

Szóval, MINDEN magyar, -igen, a csóró munkanélküli is, aki a gyerekeit próbálja úgy iskolába küldeni, hogy adott neki legalább egy kiflit reggelire, belenyom ebbe a szarba, legalább 60 forintot.

Van, akinek ez lófasz. De, egy két gyerekes családnak 240 forint. Ha még élnek a nagyszülők, akkor 480. A megélhetési költségeken és természetesen a REZSIN felül. Mennyit is csökkentettek naponta? 70 forintot?

Bravó!

Napkutya 2013.10.04. 23:59:02

@Napkutya: Csak azért bontottam ki ennyire, hogy adjak egy kis feladványt a holnapi FIDESZ troll-műszaknak.

Lehet cáfolni!

Laczi Bajszos 2013.10.05. 00:18:28

"Contabile" jól mondta nem tiltja semmilyen törvény ezt a "pinduri" összeg odaadását eme szent ügynek.

VISZONT EZ ERKÖLCSTELEN ÉS ETIKÁTLAN! de nyilván az új erkölcstan szerint ez is elfogatható és természetes dolog... És bizonyára csak az irigység beszél belőlem!

Nem Penny hajója 2013.10.05. 00:21:53

Kedves állampolgárok!
Sok komment sajnos nem méltó ahhoz az eszmerendszerhez, amit szeretnénk, ha minden magyar ember a magáévá tenni. Önzetlennek kell lennünk egymással, meg kell fognunk egymás kezét és vita nélkül kell előre mennünk. Ma a felcsúti fejlesztésekért kell mindent megtennünk és amint itt végzünk, akkor jöhet az ország többi része.

Ehhez persze az kell, hogy egy olyan nagy formátumú, zsigereiben is az állam irányításának ösztönös képessségét magában hordó miniszterelnöke legyen az országnak, mint Orbán Viktor. Mindezt nem nyalizásból mondom.

Ritkán adatik meg egy országnak, hogy Isten és a lakosság akarata ennyire eggyé válljon, és ennyire egy emberben összpontosuljon. Egy olyan emberben, akire büszként tekinthet fel az ország összes lakója, akit - bevallom - én is jobban tisztelek mindenki másnál. S miközben írom e sorokat, gondolatban én is térdre borulok előtte.
Azt javaslom nektek, hogy ne a puszta vasútfejlesztést lássátok mindebben, hanem a mögöttes eszmét és az ország felemelkedése felé vezető út első lépcsőjét.

anyadmajma 2013.10.05. 00:33:19

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd: Baszod, azonnal vedd be a gyógyszered, mert szövődményes leszel!
Rohadjon meg az mszp, hogy bezárta a Lipótót, téged meg elzavartak onnan.
Istenem, a faék közted meg a FOrest Gump között lehet valahol féluton....

sanyix 2013.10.05. 00:42:22

fidesz, maszop, dk szar korrupt hazaáruló alakok gyűjtőpártjai.
Igazából 1 párt az egész, mert színház az egész parlament. A céljuk a lopás csalás, és a lakosság kisemmizése. A válaszók pedig segghülyék mert több "bizonyítás" után is visszahozzák ezeket, mint ahogy azok is segghülyék akik nem mennek el szavazni, mert azzal jól megmutatják. A nem szavazók a politikusok kedvencei, ugyanis azokkal semmit sem kell csinálni. Nem kell megnyerni őket, ellenük sem fordulnak...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.05. 00:50:49

@Hertelendi: :-D
Ezen sírtam a röhögéstől.

Egyébként ezt a kérdést rosszul közelítitek meg. Nem szabad ezt lélegeztetőgépbe átszámítani. Ez nem a magyaroktól van elvéve, hanem a magyar nemzet ajándéka szeretett vezetőjének.

polipo 2013.10.05. 01:03:27

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd nem gondoltam hogy mind ezt komolyan írod,de rájöttem hogy mégis. Valóban gyógyszer kellene,de az is lehet hogy menthetetlen vagy,mint a hatalom éhes vezéred. Elképesztő!

kedem 2013.10.05. 01:56:11

Kivancsi vagyok, hogy a repuloter epiteset mikor fogjak bejelenteni? Csak mert hogy nez mar ki egy UJ FOVAROS (Felcsut-city) repuloter nelkul? Bar lehet, hogy egy tengeralattjaro-kikotot fognak epiteni. Majd asnak hozza a kozmunkasok egy tengert. Oszt?

Niebur 2013.10.05. 05:01:57

@kedem: Valahol már megírtam. A közeli Csákváron van repülőtér. Már csak az összekötő autópálya hiányzik.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.05. 06:00:24

Ha en lennek a miniszterelnok akkor minden jaraskozpontba forma egyes palyan epitettnek. Viktornak a foci meg a vasut... Kinek mi.

röhögő 2013.10.05. 06:00:39

Istenem, mennyire kishitűek vagytok! A pályázatot a Közgép fogja nyerni és mivel fontos a gyors közlekedés, szuperexpress nyomvonal lesz. TGV, vagy mi a franc.
De hogy a Kedves Vezetőnek ne kelljen nyomorogni a vonaton, repteret is építenek mellé. Hogy a drukkerek pedig ne tudják tönkretenni a vonatokat és ne dobálhassanak az ablakból, az 5-ös metrót kihúzzák Felcsútra. A hazai légitársaságnak pedig egy nemzeti Concorde-t fejlesztenek.
Az ilyen sok kishitű pitiáner miatt nem pörög a NER, mint ti!

röhögő 2013.10.05. 06:01:50

Mellesleg hol van MACISAJT, Blogger Géza, Vidéki, hogy megmagyarázzák miért is ilyen fontos ez a nemzet fejlődésének?

pizzaboy 2013.10.05. 06:05:45

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd: én szeretném megfogni a kezed komolyan! Hol találkozhatnánk?

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2013.10.05. 06:29:43

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd: Orbán Viktor, akiben egyesült Kossuth Lajos és Deák Ferenc géniusza, méltón vezeti országunk. Évek múlva amikor mindenki felismeri hogy mekkora művet tett le a nemzet asztalára, diákok tízezrei fognak tülekedni, hogy utazhassanak ezen a kisvasúton, a BEK győztes csapat meccseit megnézni.

Hertelendi 2013.10.05. 07:17:08

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]: Na hülye picsa megjöttél? Azt hittem már feldobtad a talpad...

Tökönrúgott Feleségek 2013.10.05. 07:43:20

Nyugi, az Illés-képű csak ironizál, nem úgy, mint az északi teutonok agybeteg parasztlánya :) bár, ha ezt a rengeteg marhaságot, amit összehordott komolyan gondolja...

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2013.10.05. 08:33:16

Régebben sunnyogva, szégyenlősen ment a virivari.
Most emelt fővel, nyiltan nyomatják, úgy hogy még ideológiát is csinálnak belőle.
Végülis professzionálisabbnak tűnik a megközelítés.
Például sokan azon búslakodnak, hogy nem a környékükön született Viktor, vagy nem a környékükön fog házasodni valamelyik gyereke.
Legtöbben valójában nem a rendszert akarják megváltoztatni, a rendszer kegyeltjei akarnak lenni. Addig pedig következmények nélkül lehet ezt a játékot játszani.

czjanos 2013.10.05. 08:36:37

Hallgattam a rádióban Persány Miklóst, ahogy felvázolta a kimúlt Vidám park helyére tervezett látvány-szórakoztató egységről alkotott elképzelésüket. Többek között egy fedett, szubtrópusi csarnok (pavilon?) szerepelt a tervek között, egész évi-, napi 24 órás nyitva tartással, egyidejűleg mintegy kétezer ember részére nyújtana pihenési-kikapcsolódási-szórakozási lehetőséget. Ezt mondta: kb. annyiba kerülne, mint egy ma épülő stadion, ca. 10 milliárd forintba. A ma épülő stadionok (akár a debreceni, akár a szombathelyi, stb) nagyjából egy héten egyszer nyújt nagyobb létszám, 2-10 ezer fő részére program lehetőséget, mintegy két óra időtartamban. Tessék össze vetni Persányék fent részletezett "álmával"

felcsutisuttyo 2013.10.05. 08:43:21

A ROHADÉK,..MEG LESZ LEPŐDVE, JÖVŐRE AMIKOR "ALÁTESZIK A KISVASÚT ALÁ.".ÉS ÁTKÜLDIK RAJTA!
kISVASÚT?--ugyan már....egy gránát a seggébe!!!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.10.05. 08:43:47

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd:
:))
A térdre borulásnál óvatosan, mert Illés Zozo is gyanúsan elakadt a szájával abban a magasságban... :D
Egyébként meg ilyenek EZEK! Semminek nem tudnak örülni!
É-Koreai tezsvérpártjuk vezető ettársa 150.000-es stadiont építtetett. Piktorunk mértéktartó, ő csak 3.000-est Felcsútra! Na'ugye!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.10.05. 08:49:26

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]:
Aranyanyám! Mily régen láttam kilógó kapanyeledet a szájacskádból. Már-már hiányoztál... :)
A vicc, hogy te ezt így is éled meg. Üdv a Gáboroknak és hasonló szervilis majmoknak!
Hanyagolod a blogod... Pedig röhögtünk rajta sokat...
Fabiusnál is hiányoltunk, anyud is emlegetjük sokat, a többi narancsbolsevik kreténnel együtt.

Orica Középföldi 2013.10.05. 09:00:15

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd:

" Önzetlennek kell lennünk egymással, meg kell fognunk egymás kezét és vita nélkül kell előre mennünk. "

Kimaradt, hogy közben talpaink összeérnek:))

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.05. 09:06:57

@Orbán Viktor nevét hiába szádra ne vedd:

Hibátlan! :DDD

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az volt már, hogy egyszer kikötözném Viki csimpánzt, a szemeit felpeckelném, mint a Gépnarancsban, és 24 órán keresztül kommenteket olvastatnék vele? :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.10.05. 09:30:07

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kegyetlen állat vagy! :)
Ma ezt a narancsbolsi párt szóvivői próbálják, önként, meg a csicskáik...

regress 2013.10.05. 09:40:22

@czjanos: ja,majd a hajléktalanok,meg a munkanélküliek,szubtrópusi környezetben múlatják az időt.erre is kurva nagy szükség van

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.10.05. 11:40:26

@GeoCracker:
Csak azok a qrva legyek ne szarnák le állandóan... :D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2013.10.05. 11:50:28

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Végül is viktor is Isten állatkája, őt is szeretnie kell valakinek. Ha másnak nem egy másik Isten állatkájának. :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.10.05. 11:56:29

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ráadásul el sem üt a légy végtermékétől, fedésben vannak... :)

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.10.05. 12:17:16

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: akkor késésben van. Tegnap volt az állatkák világnapja :-)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2013.10.05. 18:07:34

@GeoCracker: Kérdeztem is, hogy vajon a troll állatkákra is vonatkozik-e, de a tesóm csak nevetett...:D

Napkutya 2013.10.05. 21:23:33

Kerestem a narancsszín trollokat, a felvetésemre, de nem nagyon harsogtak. (Mondjuk, a legtöbb, még a kopácsolást sem éri meg, de hátha...)

Szóval a lényeg: Kifizeted az adót, (ÁFÁBAN, benzinben, jövedelemben, megaráktudjamármiben, ÉS egyszer csak azon kapod magad, hogy rájössz, ÁTKÚRTAK.)

Kb. ez olyan, mint amikor nem is a nejed, hanem az ANYÓS közli veled, hogy innentől kétszer annyi a konyhapénz, -már, ha a hétvégén, pörköltet akarsz enni a gyerekekkel.

Nagyon gáz hasonlat, de látva a közmédiákat, ma EZ van.
Illetve, épp EZT nyomják le mindenki torkán.

felcsutisuttyo 2014.02.06. 07:33:40

Kisvasútat a Viktornak, DE RÁ A NYAKÁRA!!!! DÖGÖLJÖN MEG!
süti beállítások módosítása