Az egészség nem üzlet: VIP ellátás közpénzen

H_A Címkék: egészségügy egészségügyi ellátás állami vezetők Fidesz-kormány VIP ellátás2013.08.09. 14:29

Sokadszorra olvasom, és nem tudok betelni vele: a soron kívüli és kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult állami vezetők száma megkétszereződött az elmúlt négy és fél évben. Nagyon jó hír, javul a statisztika. A rossz hír az, hogy ezzel szemben egyáltalán nem duplázódott meg azoknak a magyar embereknek a száma, akiket a tévés-klímás, fürdőszobás VIP színvonalú egészségügyi ellátás veszélye fenyegetne mostanság.

Persze nem gondolom, hogy a tévés-klímás-fürdőszobás kiemelt komfort ne illetné meg állami vezetőinket, főleg, hogy 1940 óta jár nekik a soron kívüli ellátás. Igaz, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése után azonnal törölte az állami vezetők különleges ellátásáról szóló jogszabályt, 2011-ben ismét visszavezette ezt a kiváltságot önmaga számára. Ami jár, az jár, és mert semmi nem úgy lesz, mint elmúlt nyolc évben volt alapon. Egy magasrangú állami tisztviselő ne feküdjön be csak úgy a pórnép közé az SZTK-ba, még a végén a pofájába esik a harminc éves vakolat, aztán nézhetjük magunkat. Meg aztán milyen dolog lenne az, ha egy miniszternek vagy a tisztelt ház elnökének két hónapot kellene várnia egy fránya vakbélműtétre vagy istenőrizz dialízisre? Nehogy már fél napokat töltsön különböző kórházi folyósokon egy járóbeteg-szakrendelés, vagy egy szaros röntgenlelet miatt.

A beígért olcsóbb állam illúziójának szellemében az illetékes minisztériumnak (KIM) természetesen fingja nincs arról, éves szinten pontosan mekkora kiadást jelent a társadalombiztosítási rendszerben a VIP-jogosultak kiemelt egészségügyi ellátása. Honnan is tudhatná, és egyáltalán miért kellene ezzel foglalkoznia? Miután gránitszilárdságú Alaptörvényünk értelmében a társadalombiztosítás eltörlésével sikerült lerakni az állami egészségügyi ellátás intézményének alapkövét, miután nem járulékot, hanem adót fizetünk, miután a járulékért eddig járt valami, a befizetett adóért viszont semmi (az adók már csak ilyenek: a befizetésért cserébe nincs jogunk ellenszolgáltatást kérni) biztosan nem bánja a magyar ember, hogy befizetett adójeleiből a kormány és holdudvara soron kívül gyógyul.

Igaz, hogy nemzetközi összehasonlításban - a szolgáltatást igénybe vevők tapasztalatain alapuló - egészségügyi ellátással való elégedettség tekintetében sereghajtók vagyunk, igaz, hogy a GDP-arányos egészségügyi ráfordítások tekintetében messze a 6%-ot meghaladó EU átlag alatt helyezkedünk el, igaz, hogy az ad hoc intézkedésekkel és átláthatatlan pénzelosztással lassan valóban padlóra küldjük a közellátási rendszert, igaz, hogy az egyébként is létszámhiánnyal küzdő ágazatban sikerült bevezetni a kötelező nyugdíjazás intézményét, mégiscsak fasza, hogy ennek a 311 állami vezetőnek-köztisztviselőnek jár a különbejáratú nővérke/ápoló.

Mert papíron és a propaganda szintjén a Fidesz-kormány senkinek nem engedi el a kezét. Sem az út szélén, sem a kórházi ágyon. A „Hajrá Mariska néni, hajrá János bácsi!” jellegű, méltatlan körülmények között túlélni kényszerülő közegészségügyi ellátás másik oldaláról kajánul röhög a pofánkba a pusztán a kiváltságosokat megillető luxus: az előre egyeztetett időpontban elvégzett szűrővizsgálatok, a sürgősségi ellátás, a szakrendelőben soron kívüli ellátás, konzíliumok megszervezése, betegkísérő biztosítása. Mindaz, amiben csak akkor lehet része valakinek, ha egyszer jó időben jó helyen volt és maradt.

Még egyszer: teljesen rendben van, hogy az államfő semmilyen körülmények között nem fekszik be a nép közé a közhórházba. Még a végén az éj leple alatt, holmi fájdalomtól hallucináló, nem soron kívül kezelt páciens kitépi belőle az infúziós csövet. Az viszont egyáltalán nincs rendben, hogy ezt a magától értetődő, létjogosultsággal bíró luxusellátást fogalmunksincsmennyi közpénzből finanszírozzák. Hogy azoknak a keveseknek jár ez az átlagon felüli ellátás, akik egyébként is meg tudják fizetni.

Az ellenzéki, sajátos Fidesz-politizálás egyik tanulsága: az egészség nem üzlet, ezért az egészségbiztosítást és az egészségügyi ellátást az állam felelősségkörében kell tartani. A hatalmi, sajátos Fidesz-politizálás legnagyobb tanulsága: az egészség addig nem üzlet, amíg nem a mi üzletünk.

Ezért aztán ilyen az állam felelősségkörében tartott egészségügyi ellátás: a leginkább veszélyeztetetteknek, legnehezebben élőknek, az időseknek és a kisgyermekeseknek járó – ellenzékből üvöltött – térítésmentesség helyett luxus egészségügyi ellátás az uraknak. Közpénzen. Soron kívül. Ami jár, az jár, és mert semmi nem úgy lesz, mint elmúlt nyolc évben volt alapon. És mert nálunk az elmúlt lassan négy év is az elmúlt nyolc évben volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr525453795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2013.08.09. 15:32:59

Nagyon helyes. Vigyáznunk kell az egészségükre, nemde?

CyberPunK 2013.08.09. 15:35:35

"Még egyszer: teljesen rendben van, hogy az államfő semmilyen körülmények között nem fekszik be a nép közé a közhórházba."

Nem, nincs rendben. Ha nem akar a prolik közé menni, akkor fizessen érte. Van miből. Ide a bökőt, hogy a szűk család se a prolik közé jár, azt gondolom tudja fizetni.

Kim Jong Un 2013.08.09. 15:47:16

Kibaszott budos liberalis fergek. Nem jon vissza a libas jovo tavasszal, akkor sem ha a fejetek tetejen allva fogtok porogni szarhaziak!!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.09. 15:48:22

Ez lehet, hogy már Fatánénak sem tetszene...

Gera 2013.08.09. 15:54:55

Ha ezeknek a figuráknak a valódi hasznosságát / fontosságát vizsgálom, akkor szerintem abszolúte érdektelen, hogy milyen egészségügyi ellátásban részesülnek, mert alapvetően szart se érnek. Sajnos ez az igazság. Simán meglenne az ország bármelyikük nélkül. Azok a közszolgák, akikre meg valóban szükség van és érezhető veszteség a kiesésük, mondjuk egy tűzoltó, rendőr, tanár, orvos, de még lehetne sorolni bőven és természetesen nem is korlátoznám a dolgot a közszolgákra, na, azok meg masszívan szopnak abban az egészségügyben, amivel ezek a figurák nem is találkoznak, mert sikerült ezt kibulizniuk maguknak. Na most akkor hogy is várhatjuk, hogy javuljon a helyzet az egészségügyben? Hát sehogy. Tényleg nem kenyerem a demagógia, de én a miniszterelnökre és a köztársasági elnökre korlátoznám ezt a dolgot, nem azért, mert rájuk akkora szükség van, hanem egyszerűen égő, ha ez nincs, de a többiek oldják meg, ahogy akarják, ha nem akarnak perkálni a sajátjukból, akkor szopjanak ugyanúgy, ahogy Marinéni Karakószörcsökről, mert az országnak valójában ez az érdeke és nem az, hogy VIP ellátást kapjanak.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.08.09. 15:57:32

@Kim Jong Un: Mondd, Te melyik zárt intézetből levelezel?
Azt hiszed, hogy a világodon kivül csak "kibaszott büdös libsik" vannak?
Olvass:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

lobster thermidor 2013.08.09. 16:00:08

Elég szomorú, hogy ebben az országban a szarra vigyáznak a legjobban.

XTaki 2013.08.09. 16:15:25

nem sajnálnám tőlük az extra ellátást, ha egyébént a köz legalább normalisat kapna. De a nyáron a gyermekkórházban még wcpapír sem volt! Amikor reglamáltam, akkor UFÓnak néztek.

XTaki 2013.08.09. 16:16:16

k-val azt a g-t , boccs :)

CSENDES 2013.08.09. 16:18:09

@lobster thermidor: Mint tudjuk a szar elég értékes dolog. Bár nem mindegy, hogy melyik állaté. A növényevők ürülékéből trágya lesz. Ezek azonban ragadozók. Az nem annyira hasznos, mint inkább káros.

Kim Jong Un 2013.08.09. 16:30:18

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: te szar! Aki a libatolvajt meg a kurcsanyt varja vissza, az libsi!!!!

Tihanyi Zsófia 2013.08.09. 16:33:18

Az összes kiváltságosnak és családjának kívánom, hogy éljen legalább 120 évig, mert akkor egyrészt szembesülniük kell az öregedéssel, a betegségekkel, másrészt azzal, hogy akkorra ők már senkik és semmik nem lesznek, és öreg fejjel ki kell várniuk a sorukat az orvosnál, és mindenhol máshol, remélem. Én hiába fizetem a TB-t csaknem 30 éve, ha most fájdalmaim vannak, kapok 75(!) napra előjegyzést, vagyis ha nem tejelek, mert nincs miből a magánorvosnak, még 75 napig (minimum) fájdalmak között telnek napjaim.

titok ezis 2013.08.09. 16:36:38

Ezt éppen fordítva kellene. Akkor lenne normális egészségügy, ha az állami vezetők számára kötelező lenne a használata, azzal a megkötéssel, hogy minden esetben vizsgálni kell, hogy eltér-e a betegút az átlagos betegúttól. Tisztességes döntéshozónak meg sem fordulna a fejében, hogy más ellátást kérjen magának, mint amit az általa (is) befolyásolt szabályok szerint másnak jár (jut).Arányaiban vizsgálva az átlagos dolgozó emberek a lakhatás és a nyugdíj (nem)járulék után az egészségügyi el nem látásukra költenek a legtöbbet. (a munkáltató által befizetett járulékot is a munkavállaló termeli ki, ugye)Értem én, hogy összegszerűen lehetne több, szóval, megint ott tartunk, hogy kis hazánkban a bérekkel van gond....

lobster thermidor 2013.08.09. 16:42:00

@CSENDES:

Azt azért én még olyan országokban sem láttam, hogy külön ellátásban részesítették eme "nemes" anyagot, ahol valóban igen sokrétűen használják fel az élet minden területén.

Lajosforras 2013.08.09. 16:46:08

még ceausescu is csak bambán néz le a felhő széléről...

Tihanyi Zsófia 2013.08.09. 16:54:38

Az lenne igazságos, ha én akarom fizetni a TB-t, akkor fizetem, ha nem akarom, akkor hoci, kezembe a pénzt, aztán ha beteg leszek, majd versengenek az orvosok értem. Az adómból is telik az alapellátásra, tehát az extrát fizesse meg az, akinek kell!
És az lenne még igazságos, ha ezt a "szerződést" bármikor felmondhatnám, és elszámolna velem a TB: mennyit fizettem be és mit kaptam eddigi életemben cserébe? A különbözetet kérem vissza, abból még Dr. House-t is meg tudnám fizetni!

röf 2013.08.09. 16:54:42

Hát épp most nedvesednek az antiOrbánisták egy tök hasonló posztra.
Valamelyik fideszes madár 20 millás autóján csámcsognak.
Most meg a kórház... mi a fasz van a kórházzal?
Kim Jongnak tök igaza van.
Ha nem megy tisztességes eszközökkel, ha nincs egyetlen mikrofonképes emberetek sem, ha fingotok nincs, mit kéne másképp csinálni (a többlépcsős szja azért még nem hozza el a liberálkánaánt), akkor jön a mocskolódás.
Orbán lányának lagzijától a ki tudja meddig még....
Gennyzacskók vagytok, de küzdjetek csak.
Mentek a levesbe...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.09. 16:56:18

Jó látni, hogy az ígéretekhez híven ilyen szépen csökken a kormánytagok és egyéb bürokraták száma.

Jhonnyq 2013.08.09. 17:03:36

@Kim Jong Un: Mi van Libsikèm màr megint űződ a fajtàd?

Jhonnyq 2013.08.09. 17:06:50

@röf: Ti is jövőre köcsögök...Az persze nem zavart,hogy tegnap az volt a kérdés Fideszéknél,hogy miért éppen Gyurcsàny regnàlàsa alatt őlték a romàkat...
Na az az undorító,nem a luxuskórhàzról beszélni...

dr yetee 69 2013.08.09. 17:11:42

@Kim Jong Un: Büdös gyökér.szóra sem vagy érdemes!

funfun 2013.08.09. 17:11:47

@CyberPunK: Igazad van, nincs rendjén. Attól, hogy valakinek az a MUNKÁJA, hogy mondjuk államtitkár, még nem jelenti azt, hogy megáll a föld, ha ő orvosnál időz. Egyébként is baromi nagy tévedés, hogy a képviselők zöme, kormányzati szereplők a köz által ismert fizetésből, tiszteletdíjból élnek. Ez a legális jövedelem. Aztán ott van a mutyikból visszajuttatott. Ki hogy fekszik, annyi. Szégyen, a demokrácia szégyene. Sőt, a kereszténység szégyene, mert a KDNP elvtársai sem abból dajdajoznak, ami a bevallásukban szerepel. Erkölcsi toprongy mind. Viszont hiába a kiemelt ellátás, a testüket ugyanúgy férgek fogják szétrágni, mint a miénket. Legalább a halálon túl él a demokrácia.

@Kim Jong Un: lenyűgöző az érvrendszered, amivel vitapartnereidet lealázod. Külön köszönjük a rengeteg tényszerű adatot, amivel cáfolod a posztban leírtakat. Csak így tovább! Előre a viktori úton! Éljen a Viktátor, éljen a Párt!

Gera 2013.08.09. 17:13:11

@röf: Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Az autóval ellentétben ez baszki tényleg garantáltan közpénzből megy és se nem indokolja semmi, se nem érdemelték ki semmivel. Ha nem tetszenek a hazai egészségügyben tapasztalható állapotok, akkor arra nem ez a megoldás, hanem nyúljanak csak szépen a zsebükbe, mint az egyszeri pógár. Érdekes dolgokat fognak tapasztalni, tán épülésükre is szolgál.

funfun 2013.08.09. 17:17:14

@röf: Értem. Gyurcsány szara ocsmány büdös, Bajnaié főleg. Orbán Viktátoré pedig illatos, finom, nyammmmm! Hát csak nyalogasd az ánuszrózsáját, jó mélyen dugd be a nyelvecskéd, ott még finom meleg.
Ja, üzenik a Lendvai utcából, ha továbbra is ilyen jól teljesítesz, kapsz majd egy kis kóstolót az esküvői tortából.

röf 2013.08.09. 17:19:48

@Jhonnyq:
"....Az persze nem zavart,hogy tegnap az volt a kérdés Fideszéknél,hogy miért éppen Gyurcsàny regnàlàsa alatt őlték a romàkat..."

Egyébként tényleg miért?
Abban a históriában több a (föl sem tett) megválaszolatlan kérdés, mint a világos válasz.
Azt a szart is a libsik kavarták.
Mondtam, semmi sem szent...

Jhonnyq 2013.08.09. 17:22:38

@röf: Te tényleg egy paraszt vagy és mèg ostoba is...Mondjuk ilyen az összes fideszes blogoló...Legalàbb nem vagy kivétel....

röf 2013.08.09. 17:24:12

@funfun:
"....Gyurcsány szara ocsmány büdös, Bajnaié főleg. Orbán Viktátoré pedig illatos, finom, nyammmmm!...."

Nagyon vágod....az enyém nem érdekel?

_most_ 2013.08.09. 17:28:35

@röf: nem értem mi a problémád, oldaltól függetlenül mindenki szeret a politikusokat szidni, emiatt miért kell nyafogni. És aki már tapasztalta a magyar egészségügy állapotát, teljesen érthető, hogy nem nézi jó szemmel, hogy a politikus luxus ellátást kapnak.

röf 2013.08.09. 17:36:48

@_most_:
Persze, ha a sivár IQ-val bírók észrevették volna, hogy pontosan mi a bajom... de nem tapadt meg a híg agyukban semmi...
Ez az egész trend az Indexen, ami tragikomikus.
Hogy ott tartanak, kezdik a "semmi és senki nem szent" alapon mocskolni már nem csak a politikusokat, hanem a családtagjaikat is.
Mit jelent ez?
Hogy FINGJUK NINCS, mit kéne csinálni, de a kormányrudat azt nagyon szeretnék....

Indriq 2013.08.09. 18:04:56

@Kim Jong Un: @röf: ti ketten iskolapéldák lehettek... egy darab szart is megválasztanátok, csak ne jöjjön vissza Bajnai... hopp... ti meg is választottatok egy darab szart...

Frőczy Sanyi 2013.08.09. 18:04:58

Nos, váljék hasznukra. Remélem minél többször igénybe kell majd venniük :)

apanna 2013.08.09. 18:25:20

@XTaki: Felújították a helyi SZTK-t, alig telt el egy hónap és szétlopták. Nincs csaptelep, wc lehúzó, deszka, stb. wc papír? Minek ha már lassan kagyló sincs..
És erről aztán nem a kormány tehet.
Amúgy, igen, legalább a gyerekosztályokon legyen wc papír.

polipo 2013.08.09. 18:26:20

@röf: te és kim társad valami elképesztő sötétségben tartózkodtok,ami önmagáért beszél és megnyugtat hogy milyen emberi minőség védi a mi, bocsánat ti bölcs királyotok intézkedéseit.

apanna 2013.08.09. 18:30:03

"két hónapot kellene várnia egy fránya vakbélműtétre vagy istenőrizz dialízisre?"- Hülye marha, a gyűlöleted elvakít. Legalább hazudtál volna valami hihetőbbet.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.08.09. 18:49:49

Az elmúlt 25 évben nem változott itt semmi sem. Akkor is a komcsik voltak hatalmon, most is. Elnézést, valami mégis változott. Akkor a Kútvölgyibe jártak, most a Honvédba.

XTaki 2013.08.09. 18:55:24

@apanna:
igen, az rossz. de akkor a szetlopkodasra kell megoldast talalni. A megoldas nem az, hogy nem ujitjuk fel! A recepcios is azt mondta, hogy kiteszik a a wcpapirt, de rogton ellopjak. Akkor mar ki se rakjuk, mert minek?

Gera 2013.08.09. 18:56:16

@apanna: Természetesen közvetlenül a tolvajok tehetnek a lopásokról, de közvetve az intézmények és fenntartóik is vastagon felelősek, mert ezek a lopások nem most kezdődtek és nem hiszem el, hogy ne lehetne úgy megcsinálni ezeket az intézményeket, hogy ne lehessen lopni. Abszolút megvannak erre a megoldások. Nyilván a csaptelep kicsit nehezebb és drágább ügy (a rendszeres lopásnál olcsóbb az is), de az, hogy a szappant és a papírt ne lehessen ellopni, abszolút megoldott, nyugodtan szét lehet nézni bármelyik bevásárlóközpontban. Szóval nincs mentség arra, hogy képtelenek kezelni ezeket a problémákat.

Hertelendi 2013.08.09. 19:09:30

@röf: te is kim dzsong un vagy? egyél sok viktor szart!

Pontos 2013.08.09. 19:13:09

@Kim Jong Un: A ké mozog, bár az agy halott!

becike4 2013.08.09. 19:14:08

Helyes!Jár nekik a soron kívüli, kiemelt ellátás.Remélem, valami kiemelten súlyos kór is soron kívül.

különvélemény 2013.08.09. 19:16:04

@CyberPunK: "azt gondolom tudja fizetni."
Sajnos/szerencsére nem lehet fizetni érte, ezért van a soron kívüliség.

Ami a világ összes országában létezik, tehát ezen felesleges rágódni.

Hertelendi 2013.08.09. 19:22:22

Nincs gondom a kivételezéssel...ha olyanok kapják, akik az országért dolgoztak és nem viktor magánvagyonáért...

dr Smittpálelnökúr 2013.08.09. 19:39:24

@különvélemény: jobb, ha tudod, szeretett kormányod bevezette ,hogy egyes műtétek várólistáját ki lehet kerülni , ha fizetsz érte. Na a politikusok úgy kerülnek elöre, hogy nem fizetnek érte. De neked ez igy tökéletes, mert te hülye vagy.

különvélemény 2013.08.09. 19:41:56

@dr Kangörény:
Linkeld lc a törvényt, mert úgy tűnik lemaradtam...

röf 2013.08.09. 19:43:16

@Hertelendi:
Mi van, kiskolléga...kiújult a szájpadlás-szűkületed?

Hertelendi 2013.08.09. 19:51:48

@röf: Te csak edd viki szarát!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.08.09. 20:06:40

@Tourist From An Other Space: Ez a kívánságod tuti teljesülni fog, csak az a baj, hogy nem akkor, amikor mi gondoljuk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.09. 21:07:08

@Kim Jong Un: Rád is rádférne a VIP ellátás te büdösszájú féregnyúlvány. Bár ki se engednének soha. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a neten marha nagy pofád mögött milyen kis csökött komplexusos félős majom lehetsz a valóságban.

talpi 2013.08.09. 22:50:24

Csak azt nem tudom az egyszerű eszemmel, ha a grazi ápolt visszaesne például, akkor mi lenne?
Visszamenne a sógorékhoz fizetősnek? Hogy menne vele Janika pelust cserélni? Maradna itthon VIP-nek? De hát az OPNI zárva.
Ő már akkor is inkább kint kezeltette magát.(fura módon Ny felé indult)
De hát, ezek ilyenek.
Végezetül: semmi baj, mert Jobban élünk mint jövőre!

lobaszopiatej 2013.08.10. 00:19:01

Ma az egészségügy vészhelyzetben van, pedig sokat lehetne tenni érte: pl. informatikai fejlesztéssel nem kellene magasan képzett orvosokkal adminisztrációt töltögetni. BP-i kórházakban is ezt látom, hiába az asszisztens ő is le van terhelve, a professzor ül oda a gép elé és pötyögi be a jelentést, jelentkezni nem ám neten kell, hanem "tschókolom hova kapcsoljanak legyenszíves vécérement épp hívjon holnaputánsohasem nyaral éppen adott-e borítékot" szinten.

Na ezt nem tapasztalják meg választott Orbáncgeci földesuraink, hiszen jobbanteljesítenek!

nincs_nick 2013.08.10. 00:22:14

@Kim Jong Un: Ezek szerint logikádat követve Orbán ezt akarja? Hiszen a liberális internacionálé alelnöke volt éveken keresztül. Válaszod érdeklődve várom.:)

2013.08.10. 07:04:21

Mélyen tisztelt politikus Uraink nagyon szívesen befekszenek a VÁLASZTÁSOK környékén a pórnép kórházába EGYSZER hogy utána az átélt borzalmaktól kigyógyulhasson a VIP részlegben.

2013.08.10. 07:04:21

Mélyen tisztelt politikus Uraink nagyon szívesen befekszenek a VÁLASZTÁSOK környékén a pórnép kórházába EGYSZER hogy utána az átélt borzalmaktól kigyógyulhasson a VIP részlegben.

2013.08.10. 07:05:34

ez sajnos kétszer ment el mert a lájk gombot nyomtam az meg duplázásra volt beállítva

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.08.10. 09:33:38

@nincs_nick:
Kekec vagy! A Liberális Internacionálé alelnöke csak szaros 8 évig volt Piktorka!
Előtte meg KISZ titkár ettárs is volt...
Szóval, ha ő nem a libsibolsi etalon, akkor ki??? :D
Agyhalott pártseggnyalonctól választ ne várj, ez nem volt benne a kiskönyvben, amit kapott a Lendvay utcai habonyművektől.
süti beállítások módosítása