A magyar babák megérezték: nem érdemes erre a világra jönni

H_A Címkék: házasságkötés születés népesedéspolitika demográfia népességfogyás gyermekvállalás családpolitika KSH Fidesz-KDNP2013.07.17. 16:00

Nem, az istennek nem akarnak - egymást félrelökve - megszületni azok a babák. Bár Magyarország az ágyban is természetesen jobban teljesít, ezeknek a bébiknek mégsem akaródzik világra jönni. Pedig. Februárban még arról szólt a propaganda, hogy egyre több gyermek érzi, érdemes ebbe a virágzó országba megszületni. Kiderült, hogy á, dehogy: a KSH adatai szerint 2013 első öt hónapjában 5 és fél százalékkal kevesebb gyermek született  az előző év azonos időszakához képest.

Felfoghatatlan. Gyanítom, hogy a KSH ferdít már megint. Főleg, hogy a házasságkötések száma is hasonló, csökkenő tendenciát mutat. Ez végképp hihetetlen, hiszen mióta tudjuk, hogy a magyarok házasságban élnek, és punktum, azóta nevetséges bármilyen statisztikai adatra hivatkozva megkérdőjelezni az ideológiát.  Különben meg annyi mindent jó csinálni ebben a virágzó országban: kiszámítható gazdasági környezetben vállalkozni, nemzeti dohányboltot-kaszinót nyitni, 47 ezer forintból felhőtlenül megélni, 5 ezer forintnyi rezsicsökkentésért hálából a lelkünket eladni, bombabiztos közmunkából kacsalábon forgó villát építeni, államilag finanszírozott nemzeti párválasztó táncos mulatságokon önfeledten családi jövőt megalapozni. Mégis mi bajuk ezeknek a bébiknek?

Ha nem lenne drámai a népességfogyás, és jókedvemben lennék, akkor mondanám, hogy mindez azért van, mert a buzik. És azért is, mert még nem neveztek ki gyermekcsinálásért felelős miniszterelnöki-kormányzati megbízottat, aki khmmm, kezébe vehetné az ügyet. De a dolog távolról sem vicces. Nem vicces, hogy derűlátó, magasztos eszmék mögé bújva évek óta magyar földi paradicsomot vizionálunk, okos, állítólag létező gyermekvállalást segítő demográfiai-népesedéspolitikai programról értekezünk, az általunk bevezetett gyermekvállalást ösztönző családi adókedvezménnyel fényezzük magunkat, miközben minden adat ellentmond szánalmas optimizmusunknak. Nem vicces, sőt felháborító, hogy a családot támogató, magának kikérő Fidesz-KDNP-s kormánypolitika ellenére, a mandátum lejárta előtt egy szűk évvel még mindig csak hiszünk abban, hogy a megfelelő népesedéspolitikával jelentősen javítani lehet a születésszámon. Hiszünk abban, hogy ha javaslataink többségét sikerül elfogadni és a forrását biztosítani, akkor minden fasza lesz. Ha.

Hogy lehet az, hogy más törvényeket egyik napról a másikra, futószalagon el lehetett fogadtatni, az alkotmányt módosítani, nyélbe ütni a mutyik sokaságát, grandiózus stadionokat építeni, az Európai Uniót heti rendszerességgel kurvaanyázni, de 2013 közepén még nincs elfogadott népesedéspolitikai program, amelyről tehát még mindig valószínűtlen feltételes módban beszélünk? Hát így lehet. Hogy a szólamok ellenére, valójában sokadrangú kérdés, és látszatelköteleződés mindaz, amit a kormánypártok a magyar családokért tettek az elmúlt években. Fontosabb volt a hatalom három éven keresztül gyakorolt folyamatos betonba öntése, mint  az, hogy stabil társadalmi-gazdasági környezet megteremtése mellett érdekeltté és képessé tegyük a fiatalokat arra, hogy gyermekvállalás terén valóban jobban teljesítsenek.

És akkor itt van a cinikus, pofátlan, részemről kommentálhatatlan javaslat, amelyen több mint három éve megfeszített kemény munkával szenvednek a kormánypártok. Mostanra beért a gyümölcs: a Fidesz a hétszázalékos egészségbiztosítási, a KDNP a tízszázalékos nyugdíjjárulék terhére terjesztené ki a családi adókedvezményt. Így kell ezt csinálni. Azokat kell tovább nyomorítani, akikből az elmúlt években is sok és sokféle adók bevezetése által a legtöbbet ki lehetett préselni. Azokból a munkaviszonnyal rendelkezőkből, akiket következésképpen bármikor hivatalosan meg lehet adóztatni. És aztán lehet venni a féltéglát, hogy mi ezt is megcsináltuk. Addig sem kell a stabil munkahelyek hiányáról beszélni, ahova szülés után visszatérhetnek az anyukák. Nem kell szembenézni azzal, hogy az egy vagy két gyermek után járó havi kemény 10 ezer forint mellett ennek akár többszörösét kell óvodára/napközire költeni, hogy a reálbérek és a versenyszféra munkahelyeinek csökkenését köbre emelve, amit az egyik látszatintézkedés címen adunk azt a másik oldalon szembrebbenés nélkül elvesszük.

Nagyon kíváncsi lennék, mit szólnak a magyar fiatalok, családok, egészségbiztosítást és nyugdíjjárulékot fizető, dolgozó emberek a fenti pompás javaslathoz. Addig is, amíg jövő héten állítólag két balatoni csobbanás között, egyáltalán nem elsietve a dolgot, a kormány napirendjére tűzi  a megvalósíthatóság szempontjából biztosan jól teljesítő népesedéspolitikai programot, vigasztaljuk magunkat azzal, hogy középosztály gyermekvállalási forradalma, az új baby boom, amelyről a Fidesz-KDNP álmodozik, ha Magyarországon nem is, de Angliában bekövetkezett. Ez pedig valóban részben magyar győzelem.

Közmunkából, rezsicsökkentésből nálunk csak erre a -5,5%-ra telik.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr615411723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2013.07.17. 19:03:28

Addig kekeckedsz, míg betiltják az abortuszt azt' kész. Ratkó Terv. Dolog elintézve.
A kedvencem a 300 ezres támogatás egyébként. Van itt pénz, csak el kell szedni valakitől.
süti beállítások módosítása