Ki a (nem) magyar?

H_A Címkék: magyar nemzet magyarság határon túli magyarok Fidesz Bajnai Gordon Erdély Erdélyi Magyar Ifjak2013.06.30. 11:18

Olvasom, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke "Turista vagyok, nem magyar" feliratú pólót ajándékozott Bajnai Gordonnak Kolozsváron. A volt magyar miniszterelnök értelmiségiekkel, vállalkozókkal, a romániai magyarok parlamenti képviseletét ellátó politikai szervezet (RMDSZ) elnökével folytatott megbeszélést, és mint mondta, tájékozódni, ismerkedni ment Erdélybe.

Az erdélyi vendégszeretet világhírének szellemében fogant szívélyes fogadtatás alapvetése: az erdélyi magyarok nem felejtették el, hogy az a kormány, amelynek Bajnai Gordon előbb minisztere, később miniszterelnöke volt, hogyan viszonyult a határon túli magyarokhoz (2004. december 5. traumája) illetve, hogy „Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt egyszer sem látogatott el Erdélybe, csak most, a választások előtt egy évvel, szavazatokért kuncsorogni jött ide".

Mondanám, hogy egy egyszerű udvariatlan gesztus ez, amelyhez hasonlóhoz egyébként Mesterházy Attilának is volt szerencséje már Kolozsváron, amikor az MSZP jelenlegi vezetése nevében elnézést kért a tíz évvel ezelőtti népszavazás miatt. Mondanám, hogy a Jobbik-féle szélsőséges ideológiára nyíltan kacsintgató erdélyi szervezet újabb, felejthető akciójáról van szó. Mondhatnám, ha a magyar kormánypárt nem sietett volna rögtön igazságot tenni az ügyben. Ha a Fidesz nem ragaszkodott volna ahhoz, hogy megmagyarázza, miként értelmezzük Sorbán egyéni villanását. A Fidesz szerint ugyanis  a különleges ajándék azt bizonyítja, hogy "a külhoni magyaroknak mélységesen igazuk van."

Mert a Fidesz szerint bárkinek joga van bárkiről magyarsági bizonyítványt kiállítani, vagy azt megvonni. Mert szerintük  néhány túlcsorduló, nemzetinek titulált indulat által vezérelt fiatal tiszteletlen gesztusa az egész külhoni magyarság meggyőződésének egyetlen, és hiteles megtestesítője. Mert amikor Bajnai Gordon látogat Erdélybe, akkor olcsó kampánycél vezérli, amikor Orbán-Kövér-Semjén-Németh & Co. teszi tiszteletét akár egy választási kampány kellős közepén, akkor a drága jó erdélyiek lelkiállapota felőli őszinte és ártatlan érdeklődés a mozgatórugó.

bajnai-ajc3a1ndc3a9k.jpgKi a (nem) magyar?

Elegem van abból, hogy mindig van valaki, aki jogot formál arra, hogy kinyilatkoztassa, milyenek az erdélyi magyarok. Vagy az anyaországiak. Vagy a kárpátaljaiak. Hogy mit akarnak, mit nem akarnak, miben hisznek, mit gondolnak, mi fáj nekik, és mitől mennek a falnak. Elegem van ebből a politikai távvezérlésű nemzeti tudathasadásból.  Az állandó méricskélésből, a másik ember identitásának fáradhatatlan megkérdőjelezéséből. Hogy ki a jó magyar, ki a rossz magyar, egyáltalán ki a magyar, és ki nem az.

Nem volna haszontalan, ha azok, akik egy nemzetrészre hivatkozva, sérelmekről, traumákról, sebekről, a felejteni nem tudásról, vagy mások könyörtelen kategorizálásáról elmélkednek, csak és kizárólag a saját nevükben beszélnének. Hívják őket Fidesznek, EMI-nek, vagy bárminek. Az erdélyi magyarok, akárcsak az anyaországi magyarok, nem egy homogén massza, amely folyamatosan összeráncolt homlokkal és ökölbe szorított kézzel hömpölyög a másik ember kirekesztésén és megbélyegzésén pöffeszkedő, fényes nemzeti magyar jövő felé.

És végérvényesen elegem van abból, hogy közel egy évtized távlatából még mindig a 2004-es népszavazás eredménye miatt kesergünk, ahelyett, hogy a jelenben élve értelmet, célt és építő stratégiát keresnénk saját jövőnk számára. Szánalmasnak találom, hogy ezt a döntést sem akkor, sem azóta nem tudjuk elfogadni, feldolgozni és túllépni rajta is képtelenek vagyunk. És leginkább abból van elegem, hogy semmi másra nem használjuk az egészet azóta is, mint arra, hogy egymástól elvitassuk a magyarságot, hogy a betemetés helyett egyre mélyebbre ássuk azt a lövészárkot, amely egymástól elválaszt. Egy sehova nem vezető, romboló, parttalan (ál)vita nevében, amely a nemzettest kettészakadtságának állít szobrot, az állandóan felmelegített Trianon-szindrómára emlékeztető, siránkozó nemzetieskesdés formájában.

Nos, nem értek egyet ezzel a hősi akcióval, de leszögezném: politikai-ideológiai szimpátiámtól függetlenül nem is formálok jogot arra, hogy bárkinek az identitásán keresgéljem és megtaláljam a törésvonalakat.  Az én felfogásom szerint Bajnai Gordon pont annyira magyar, mint Szanyi Tibor, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Vona Gábor, Orbán Viktor, vagy Sorbán Attila Örs. Nem jobban és nem kevésbé. A köztük lévő különbségeket semmiképpen nem magyarságuk meglétében vagy hiányában, esetleg annak intenzitásában kell keresni. Magyar az, aki magyarnak vallja magát és gyermekeit is magyarnak neveli. Ilyen egyszerű. Ezt pedig semmiféle hazug és ostoba politikai ideológia nem írhatja felül.

Annál is inkább, mert nem hiszem, hogy bármelyikünknek hivatalos engedélye lenne magyarságvizsgálat elvégzésére, és a cáfolhatatlan diagnózis kiállítására. És arra, hogy ellentmondást nem tűrően eldöntse, ki itt a magyar.

U.I. Halvány reményt táplálok az iránt, hogy akiket mélyen megbotránkoztat ez a fajta hozzállás a nagy nemzeti összetartozás ügyéhez, legfeljebb elveim helyénvalóságát kérdőjelezik meg, de semmiképpen a magyarságomat.

fotó: www.internetfigyelo.wordpress.com

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr665384256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hacsaknem: Ki a (nem) magyar? 2013.07.02. 09:50:32

Ezt a bejegyzést ajánlottuk az Utóiskola blogajánlójában....

Trackback: Ki a (nem) magyar? 2013.06.30. 17:37:27

A Fidesz szerint néhány túlcsorduló, nemzetinek titulált indulat által vezérelt fiatal tiszteletlen gesztusa az egész külhoni magyarság meggyőződése.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2013.06.30. 14:15:20

Ismerek valakit, aki -van annak már vagy harminc éve is- elvett egy erdélyi székely leánkát. Miután az akkori idők szerinti hercehurcákon túlestek, és átköltözött magyarba, az új helyen ő lett a „román menyecske”. Előbb csak a férjének mondogatta, mondd meg nekik székely vagyok nem román. Persze, hiába. Néha kifakadt a „román menyecskézés” miatt és kiosztotta a helyieket. Hiába. Akiből egyszer román menyecskét csináltak, az román menyecske marad.

A népdalgyűjtővel szólva: „... az akkori idők más irányú törekvései miatt ...” a menyecske tiltakozása „.. nem is lehetett ... hatós”.

De egyszer csak megjelent a polgármesteri hivatalon a magyar, és az eu zászló mellett a székely zászló is. A végére egy kérdés. A román menyecskét az ünnepélyes zászlókitűzésre az új úri-népek meghívták-e ???

Igen, mindenki nyert, aki a nem mellett szavazott. Hogy a román menyecskének örömében vagy keserűségében eredtek el a könnyei, az az Ő titka maradt.

Husz_János_Puszita 2013.06.30. 18:43:43

Én azt hittem, az erdélyi magyar magyarabb a magyar magyarnál, közben kiderül, hogy turista. Gondolhatom újra az egészet.

Wagеm 2013.06.30. 19:12:43

Ritka nagy parasztok. Ilyenkor ciki magyarnak lenni.

$pi$ 2013.06.30. 19:13:51

A Gordonka igenis magyar. Görény, de magyar. Javaslom legközelebb a "görény vagyok nem ember" feliratot, abba nem lehet belekötni. :)

bat4 2013.06.30. 19:14:28

Lezsarom, hogy miből van eleged. Sorbánnak joga van a véleményéhez, akár tetszik neked vagy sem.

2013.06.30. 19:21:00

Nagyon nincs igaza a poszt írójának. Aki balliberális, legyen az Bajnai, Gyurcsány vagy éppen a poszt írója, az nem magyar ember. Csak itt élnek ezen a területen (bár ne itt élnének) nem magyar a gondolkodásuk, istenítik az USA-t, nyalják a multi cégek fenekét, a magyar népnek csak kárt okoznak. Menjenek el, mint Gerendás Péter. Tényleg elment vagy csak verte a palávertt?

szuperkrumpli 2013.06.30. 19:23:07

Hál Istennek külföldön is vannak hülye magyarok!
A magyar állampolgárság értékéről meg annyit, hogy piciny településemen két hónapja jöttek letenni a határ túloldaláról az állampolgársági esküt. Kb. ötvenen lehettek és egyetlen egy magyar szót sem hallottam tőlük amíg elsétáltam mellettük! Az állampolgárság egy kilóra osztott vmi lett. Nem kell itt élned, magyarul se kell beszélned és még szavazhatsz is!

$pi$ 2013.06.30. 19:23:54

@Lindalinda: A Gordonkát úgy küldték vissza a szüleik, hogy képviselje a családi vállalkozás (nyilván külföldi) érdekeit. Ezt nyilván meg is tette, abban nincs hiba.

$pi$ 2013.06.30. 19:24:28

szüleik -> szülei

$pi$ 2013.06.30. 19:25:55

@szuperkrumpli: "Kb. ötvenen lehettek és egyetlen egy magyar szót sem hallottam tőlük amíg elsétáltam mellettük! "

Ezt mondjuk rohadt nehéz elhinni.

bearman 2013.06.30. 19:29:33

Én "Ember vagyok és nem politikus sem egyesületi elnök" feliratot szeretnék.

lobster thermidor 2013.06.30. 19:31:29

És 2014-ben az ilyen alulintonált kis gyíkok szavazata pont annyit ér, mint egy 35 éve jelentős adót fizetőké.

$pi$ 2013.06.30. 19:33:15

@lobster thermidor: Ez eddig is így volt, mindenkinek a szavazata ugyanannyit ér. Nem kell kétségbe esni, nem az ördög találmánya, hogy mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata...

don07 2013.06.30. 19:34:16

Mit csodálkoztok? Teljesen jogos.

phaszfej 2013.06.30. 19:34:46

Az erdélyiek nem magyarok. Ők sosem voltak magyarok, csak magyarul beszélnek. Őszintén szólva még egyetlen normális erdélyit nem ismertem. Mindegikkel van valami gáz.

Blogger Géza 2013.06.30. 19:38:28

"Elegem van abból, hogy mindig van valaki, aki jogot formál arra, hogy kinyilatkoztassa, milyenek az erdélyi magyarok."

Pubi, csak hogy megértsd: Az akciót az erdélyi magyarok csinálták, nem a Fidesz, bármennyire is fáj ez neked. Egyébként az akció indítója Kovács László (MSZP) volt, aki jött a 23 millió románnal, ergo: lerománozta romániai magyarokat. Erre volt ez egy elég frappáns válasz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 19:38:55

Bunkóság. Ez a jó szó erre. Különösen visszatetsző, amikor egy kisebbségi sorsban élő ember kezd másokat kirekeszteni.

$pi$ 2013.06.30. 19:45:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem az a kérdés, hogy bunkóság -e vagy nem, hanem az, hogy igaz -e vagy sem. A stílus mellékes, a lényeg a mondanivaló.

P.S.: Igyekvő? Nem próbáló volt? Mi ez, lopott nick vagy mi?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.06.30. 19:57:01

Korrekt írás. Valóban elég abból, hogy az határozza meg a magyarságot, amit éppen a Fidesz gondol. Aki nem támogatja a NER-t, az nem magyar, az nem nemzeti.

Analfa Béla 2013.06.30. 19:57:14

Én csak annyit szeretnék jelezni az ifjú úrnak, hogy 2004. december 5-én egy népszavazás volt, tehát teljesen mindegy, hogy ki volt akkor kormányon. Az már egy másik kérdés, hogy a politikai erők miként tudták rávenni a szavazókat, hogy úgy szavazzanak, ahogy tették. És igaz ez a 2008-as népszavazásra is!

Mitzimackó 2013.06.30. 19:57:57

@Blogger Géza: olyannyira csinálták az erdélyi magyarok, és nem a fidesz, ahogy a diákok Bajnai-gárda, te faszkalap!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.30. 20:00:41

Látom, nem csak nálam verte ki a biztosítékot a mélymagyar faszkalapok akciója.

Mesterlövész 2013.06.30. 20:01:12

@Lindalinda: Szétloptátok az országot és még ilyet kérdezel? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 20:02:05

@$pi$:

Ez kb. a 25. nickem. Változtatni szoktam időnként. De mivel mind majndnem ugyanaz, szinte észre se veszik.

horgi1 2013.06.30. 20:02:15

@Lindalinda: Linduska! Egy ilyen nagy magyar,mint te, aki túlcsorduló öntudattal és szerény intelligenciával megmondja, hogy ki a magyar jó lenne ha tudna helyesen írni! Milyen magyar az aki a magyar helyesírás szabályaival nincs tisztában? "Palávert" az bizony rövid egyjegyű mássalhangzó a szó végén. Biztos csak melléütés volt. Ilyen melléfogás az egész zagyva, ostoba mondandód is.

M_R 2013.06.30. 20:02:20

Három román turista látható a képen...

Shopping 2013.06.30. 20:02:28

Fú de utálom ezt a sok románt.
" nem vagyok román , magyar vagyok"
Lófaszt.
Román vagy, csak a nemzetiséged magyar.

Ide ne gyere dolgozni, vagy szavazni.

-JzK- 2013.06.30. 20:02:49

Bocsánat, nem a jobboldal rekeszti ki a balliberálisokat a nemzetből, ők rekesztik ki magukat, amikor politikai identitásukat a hagyományos magyar nemzeti gondolat taposására, a magyarság szent hitének pusztítására, a mindenféle undorítóságok és devianciák hangsúlyos igenlésére építik fel. Ismerjük ezt: micisapka, bőgatya, genetikailag alattvaló és hasonlók.
Amikor egy ilyen emberről kijelentik, hogy nem magyar, csupán konstatálják a dolgot, mint ahogy egy orvos is csupán megállapítja a diagnózisban a páciens betegségét.

$pi$ 2013.06.30. 20:03:01

@szabodenesnk: "Valóban elég abból, hogy az határozza meg a magyarságot, amit éppen a Fidesz gondol."

Milyen színű fidesz? Gordonkát nem a fidesz hajtotta el a francba...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.30. 20:03:11

@Blogger Géza: nem az erdélyi magyarok, hanem néhány hozzád hasonló, "nemnáci" faszkalap, akik azt képzelik, hogy megmondhatják, ki a magyar és ki nem.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.30. 20:04:12

@-JzK-: ha arra gondolsz, hogy ti ("nemnácik") kitaláltátok, hogy csak az a magyar, akit ti annak neveztek, akkor valóban igazad van: értelmes ember nem közösködik a tetves fajtáddal.

-JzK- 2013.06.30. 20:04:46

@-JzK-: Egyébként az Izrael-ellenes, vagy a zsidó értelmezési mainstreamet egy-az-egyben tagadó zsidókat szokás "öngyülölő zsidónak" nevezni, ez alapján én elfogadnám azt a szóhasználatot, hogy az ilyen nemzetellenes balliberálisok magyarok ugyan, de öngyülölő magyarok, Stockholm-szindrómások, akik a magyarság ellenségeinek pártját fogják mindenben.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.06.30. 20:05:31

@$pi$: Ha a Fideszt is elzavarják a francba a választók, akkor a fidesznyikok sem lesznek majd magyarok? Vagy meddig fokozható ez még?

-JzK- 2013.06.30. 20:06:15

@álfirkász:
Örülök, hogy legalább te ilyen toleráns és befogadó vagy, értéksemlegesen nyilatkozol, szemben a mi mocskos náci fajtánkkal... :)

CSENDES 2013.06.30. 20:06:20

@Analfa Béla: Én pedig csak annyit szeretnék csendesen megkérdezni, hogy 2004-ben (9 évvel ezelőtt) ez az ifjú ember, ez az Őrs hány éves is volt, hogy ennyire mélyen fájlalja amit felhánytorgat?

$pi$ 2013.06.30. 20:07:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Ez kb. a 25. nickem. Változtatni szoktam időnként. De mivel mind majndnem ugyanaz, szinte észre se veszik."

Mostanában olyan sokan hamisítanak nicket, hogy az ember odafigyel... :)

az övezet gázai 2013.06.30. 20:07:36

1. Bajnai nem ANNAK a kormánynak volt a miniszterelnöke, hanem a sajátjának.
2. Hányadék gesztus, amit műveltek.
3. A totál független fideszrádió (Kossuth) csorgó nyállal cuppant a témára, vezető hír volt ez náluk. Naná. Ez gyalázat. Meggyőződésem, hogy az együgyű plebs innen táplálkozik kormánypártiságból. A rádiót ugyanis nagyon sokan hallgatják.
4. A bejegyzéssel amúgy tökéletesen egyetértek.

Blogger Géza 2013.06.30. 20:07:48

@álfirkász: Kovács László lefaszkalapozása jogos a részedről, ebben egyetértek...

Kámasuka 2013.06.30. 20:07:52

Hát ahogy itthon se, Erdélyben sem hisz senki a ballib kádermesternek.

Ki érti a zembereket? Senki sem érti a valódi szakértőket!

CSENDES 2013.06.30. 20:08:12

@-JzK-: A te diagnózisodat már felállítottam. Nem sok örömed lenne benne.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.30. 20:08:16

a jó öreg magyarságverseny:) ez mintha medgyessy ellen se jött volna be... épp ezért innen kérem a tisztelt erdélyi magyar ifjakat (muhaha!), jó sok ilyen pólót és akciót nyomjanak még, és akkor az is felfigyel bajnai nevére, aki egyébként magasról leszarná őt. nincs annál jobb recept az inaktív szavazók mozgósítására, mint az ilyen kis pöcsarcok megjelenése, akik magyarságot osztogatnak.

a korábbi bukóhoz képest ha jól látom most annyi a különbség, hogy nem a loppert danika szintű debilek, hanem egy erdélyi kis díszfasz lemezjátszóján megy a műsor. mindent bele serbán-gyerek! :)

$pi$ 2013.06.30. 20:08:54

@szabodenesnk: "Ha a Fideszt is elzavarják a francba a választók, akkor a fidesznyikok sem lesznek majd magyarok? "

Nem érdekel mi lesz velük. :)

az övezet gázai 2013.06.30. 20:10:28

@Lindalinda: Tahó vagy, a sötétebbjéből.

$pi$ 2013.06.30. 20:11:11

@az övezet gázai: "1. Bajnai nem ANNAK a kormánynak volt a miniszterelnöke, hanem a sajátjának."

És melyiknek volt a minisztere? :) És melyik kormánytól kapta ajándékba a miniszterelnöki megbízást?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.06.30. 20:11:33

Bajnai egy geciféreg. Örüljön, hogy még nem verték agyon. Ha engem vagy a családomat vitt volna csődbe, már nem élne.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.06.30. 20:12:05

A magyar szó ősi jelentése, dicső és boldog!

Nah akkor, aki aljas, hazudik, lop, uszít másokat kisemmiz, hazaáruló... nah, azt magyarázza már el valaki... hogy lehet dicső...

Kámasuka 2013.06.30. 20:12:07

Igy csinálja a kedvenc pártunk:

2004) arcbaszopatja a külhoni magyarokat
2013) visszakapja

Pityereg.

Kámasuka 2013.06.30. 20:13:25

@balage_81 reloaded: A magasról leszarás már megvan, a parlamentbe jutásért meg lehet dolgozni kőkeményen!

Anyátok picsája! 2013.06.30. 20:13:37

"Zsidó(bérenc) vagyok, nem magyar" - feliratú póló dukált volna a szemét bajnainak!

az övezet gázai 2013.06.30. 20:14:16

@Blogger Géza:
"Egyébként az akció indítója Kovács László (MSZP) volt, aki jött a 23 millió románnal, ergo: lerománozta romániai magyarokat. Erre volt ez egy elég frappáns válasz."

Tizenegy év után mennyire frappáns egy válasz? Kicsit befagytak a csávó szinapszisai, ha most ért az agyába az inger.

Köz-Legény 2013.06.30. 20:16:42

Vitatkozgassatok csak, hogy ki a magyar és ki nem. Ti is eldönthetitek, meg én is. Hálistennek én már Budapesttől több, mint 1000 km-re "tengetem" magam, és egyre kevésbé érzem magyarnak magam. Na nem amiatt, mert mindenféle Orbán-Sorbán söpredékek mit gondolnak rólam, hanem fordítva: NEKEM van meg a véleményem róluk. ÉN nem akarok magyar lenni, ha ők azok.

Gratulálok, egyre kevesebben maradtok.

CSENDES 2013.06.30. 20:17:36

@negondolkozz!majdénmegmondom!: A Te fejeddel van a probléma, közelebbről a belsejével. És ne gyere nekem a mindjárt mit tudom én mit is csinálsz velemmel.

az övezet gázai 2013.06.30. 20:18:29

@az övezet gázai: 9 év az, jól van, nem 11(valamiért a 2002-es kampányba tettem). Akkor tényleg frappáns volt a csávó "válasza".

Kámasuka 2013.06.30. 20:18:50

@Köz-Legény: Dániel Péter úr, személyesen?

lobster thermidor 2013.06.30. 20:21:15

@$pi$:

Aha, csak a Magyarországon élőktől lehet megvonni mondvacsinált indokokkal a szavazat jogát.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.30. 20:22:38

@BenFranklin: vetettem egy pillantást a híradóra, és mit látok? a papagájkommandó másik punci tagja (nem selmeczi, hanem a hoppál-gyerek) arról értekezik, hogy lesz ingatlanadó, ha visszajönnek bajnaiék. ha a fidesz ennyire fosik ennek az esélyétől, akkor én megadom magam az ő megérzéseiknek:)

2013.06.30. 20:22:41

@BenFranklin: eddig azt hittem a választók "szopatták arcba a külhoni magyarokat", mikor érvénytelenül népszavaztak

$pi$ 2013.06.30. 20:23:01

@Anyátok picsája!: ""Zsidó(bérenc) vagyok, nem magyar" - feliratú póló dukált volna a szemét bajnainak!"

Van igazságod. :)

Wagеm 2013.06.30. 20:23:02

@Lindalinda: Na te idióta kurva, megjöttél?

az övezet gázai 2013.06.30. 20:23:23

@$pi$:
Technikai különbségként említettem, de azért megkérlek, idézd Bajnai állásfoglalását a kérdésben 2004-ből. Mert ilyen alapon messzire vezet a felelősségi lánc.
A fidesz felelősségét mikor vetitek fel a '04-es hisztiben? Hogy a francnak kellett egymásnak ugrasztani a hazai és a külhoni magyarságot? Hogy az egész nem volt más, csak provokáció, mint annyi minden, amit ti, a Hívők fátyolos szemmel és horpadt arccal szopok be.

Kámasuka 2013.06.30. 20:26:23

@balage_81 reloaded: Bajnait épp most verték be a parlamenti küszöb alá.

De hát nem való neki ez a lövészárok, ő végülis inkább független demokrata SZAKértő.

Kámasuka 2013.06.30. 20:27:55

@h.kovacs: No de azért tán volt ahhoz köze a 23 millió románozós, szokásos hazug komcsi propagandának.

Isten ugye nem ver bottal, 2014 után megszünik az Mszp.

Wagеm 2013.06.30. 20:28:31

Ezek nem magyarok. Suttyó székelyek. Fasz közük van hozzánk? Ezeknek a köcsögöknek adtak szavazati jogot?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.06.30. 20:29:09

Ha ilyenek a magyarok, akkor én szívesen lemondok a magyarságomról. Azt hol lehet? Inkább leszek szlovák.

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:29:46

@az övezet gázai:
"Tizenegy év után mennyire frappáns egy válasz? Kicsit befagytak a csávó szinapszisai, ha most ért az agyába az inger."

nem az inger ért most az agyába hanem a komcsi politikusok erdélybe. Mielőtt szavazati joguk lett volna eszükbe sem jutott a kommereknek külhonba menni kb leszarták őket meg most ott kuncsorog havonta valamellik magasrangú elvtárs (most épp bajnai) azért ez elég szánalmas.

Ráadásul Bajnai töketlen külpolitikájáról sem szabad megfelejtkezni, mikor a Fico Szécsényben felmosta vele a padlót a nyelvtörvény kapcsán, Bajnai csak vigyorgot mint valami félbolond....

A bejegyzés szánalom faktoráról már ne is beszéljünk, egy politikust véd a kisemberrel szemben, hadd ne kelljen elmagyarázni milyen piti dolog...

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.06.30. 20:30:34

@Wagеm: Ja, nem adóznak, nem szállnak bele a közösbe, de a mi adónk elköltésébe majd igen. Más f@szával verni a csalánt... Mehetek Romániába szavazni?

csavari 2013.06.30. 20:30:55

autognomia

Mire fel kellene tisztelni egy többszörös gyilkost, tolvajt, nemzet romboló lakhely árulót?

Wagеm 2013.06.30. 20:31:07

@BenFranklin: Ugyanaz a sok fasz szopta be azt a propagandát, akik megszavazták ennek az elmebeteg Viktornak a kétharmadot, akik békemenetelnek és megvehetők a rezsi csökkentéssel.

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:31:59

@az övezet gázai: "fátyolos szemmel és horpadt arccal szopok be."

freudi elszólás....

Wagеm 2013.06.30. 20:32:31

@csavari: Nem zsidóztál. Ma nem vagy frusztrált? Leszopott reggel a bejárónőd?

Köz-Legény 2013.06.30. 20:33:27

@az övezet gázai: Az állampolgársági szavazás egy szépen felépített csapda volt a Fidesz részéről. Az MSZP kénytelen volt az ismert álláspontját felvenni, mert a Fidesz belekényszerítette. Gusztustalan, hogy ezek után úgy hivatkoznak erre, mintha ez az akkori kormányzat eredeti szándéka lett volna.

Egyszerű zsarolás volt. Ebben jók a fiúk. Bárkivel szemben alkalmazzák, aki szembejön (nem velük van), de még a saját fajtársaikkal szemben is.

Sajnálom ezt az országot, többet érdemelne ennél. Sajnálom az erdélyi magyarokat, akik elvesztették az esélyét annak, hogy politikamentesen beszélhessenek a magyarságukról. És sajnálom az ellenzéket is (mindenkit ideértve) hogy ezzel gusztustalan politikai maffiával szemben tehetetlenül állnak.

2013.06.30. 20:34:00

@BenFranklin: szerinted a választópolgárt ilyen könnyen be lehet etetni "hazug komcsi propagandával" ?
akkor a fidesz 2/3 meg van magyarázva

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:34:31

@Miazmás: hát ez elég nagy öngól, a román kettős állampolgárságról szóló törvény egy az egyben u.a mint a magyar szóval ha román származású vagy akkor semmi akadálya:D

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.30. 20:34:35

@BenFranklin: pedig sajnos fosnak tőle, biztos forrásból tudom, méghozzá a fideszesektől, akik keményen ekézik hétről-hétre. az külön jó, hogy te is a kutatásokkal jössz, hogy megnyerte őket a fidesz 2002-ben is!:)

Blogger Géza 2013.06.30. 20:35:58

@az övezet gázai: Hát most dugta oda a képét ez a vörös oligarcha, most jött ez az ideje.

fermion 2013.06.30. 20:38:26

Semmi gond a pólóval.lassan minden magyar akinek dolga van a világban ilyet fog hordani ,mert a magyarhon image-t szisztemetikusan szétverték .Bajnai Romániában turista lehet csak ha nincs kettős állampolgársága.
Az már más dolog ha egy magyar egy másik magyart üdvözöl ilyen formán....bár lehet a hülyegyerek csak dedikáltatni akarta a pólóját Bajnaival !:D

Mesterlövész 2013.06.30. 20:39:11

@BenFranklin: Nem kérem, hogy ezen komment jelentését magyarázd el, úgy is nehézséget okozna. Jó dagonyázást! :)

Köz-Legény 2013.06.30. 20:39:34

Én mindenesetre kérek egyet belőle.

az övezet gázai 2013.06.30. 20:40:22

@f502749:
Apró különbség, hogy eddig nem volt odakünn szavazati joguk. Az, hogy eddig Bajnai hányszor járt Erdélyben, Felvidéken, de akár Kokinkínában vagy Nauruban, tökéletesen magánügy, és ez így van jól.
Attól hitelesebb a politikus, hogy egy ló alatta vonul be Kézdivásárhelyre?
Teljesen tiszta ügy, hogy ahol választók vannak, ott kampányolni is kell, és ez teljesen független attól, hogy ki ért egyet külhoniak szavazati jogával és ki nem, ki milyen pártnak, alakulatnak tagja, és főként független attól, hogy TI, a fő kirekesztők kinek engedélyezitek a magyarságot, és kinek nem.

2013.06.30. 20:40:37

A munkam miatt gyakran talalkozom kulfoldiekkel. Ismerek olyan Brassoban (!!) szuletett roman not, aki egy szot sem beszel magyarul (az egyik nagyszuloje volt magyar), o a korabbi nyugdijcsokkentesek miatt kerte a magyar allampolgarsagot (egyetemi tanar volt, angolul beszeltunk, a magyarokat lenezte amugy), itt biztosabban megkapja a penzet. De van olyan roman vallalkozo, aki meg a konnyebb nemetorszagi cegalapitas miatt lett kettos allampolgar. Hat ennyit er arrafele a magyar allampolgarsag. Tudnek meg boven peldat mondani. Az egyszerubb nepek meg csak magyar allampolgarkent juthatnak ki a UK-ba, mert a romanok es bulgarok beutazasat tavaly korlatoztak. Tobbeket ismerek kozuluk is, annyit beszelnek magyarul, mint a tengerimalacom.

Köz-Legény 2013.06.30. 20:40:45

@fermion: Én mindenesetre kérek egyet!

Mesterlövész 2013.06.30. 20:41:07

Ezeket a majom széljobbos "erdélyi testvéreket" nem igazán értem, mégis mi a faszt akarnak. Na mindegy, itt a fajtájuk nélkül jól megvagyunk, elég nagy a szar így is. Jót sajnos nem hallottam az áttelepült tesókról, pedig volt velük kapcsolat közvetve.

az övezet gázai 2013.06.30. 20:41:15

@Blogger Géza:
Az előzőt vedd magadra te is.
Vörös oligarcha: ez a Demján lesz vagy a Csányi?

Secnir 2013.06.30. 20:41:54

@Blogger Géza:
". Egyébként az akció indítója Kovács László (MSZP) volt, aki jött a 23 millió románnal, ergo: lerománozta romániai magyarokat. Erre volt ez egy elég frappáns válasz."

marha frappáns válasz lehetett, ha kovács kérdezte és bajnainak válaszolták...

Mesterlövész 2013.06.30. 20:43:22

@az övezet gázai: A nagyon helyes Kézdivásárhelyes mondatot még azzal egészíteném ki, hogy "Attól hitelesebb a politikus, hogy egy ló alatta vonul be Kézdivásárhelyre, MIKÖZBEN ITT AZ UTAKON KÁOSZ VAN ÉS EMBEREK FAGYNAK MEG?" Egyetértek!

Rwindx 2013.06.30. 20:43:25

Szar poszt mert felfújja a bolhafingot, de a legszarabb ez a definició: "Magyar az, aki magyarnak vallja magát és gyermekeit is magyarnak neveli. Ilyen egyszerű."

Mert akkor én holnap németnek vallom magam és német leszek, holnapután pedig lengyelnek, majd azután sziú indiánnak. Ez azért nem egészen így működik.
Azt meg sem merem kérdezni hogy a poszter kirekesztené azokat, akiknek nem lehet gyereke, vagy vegyesházasságban született gyereke...

Egyébként magyar az aki magyarnak tartja magát és a környezete is annak tartja.

Kámasuka 2013.06.30. 20:44:29

@Miazmás: Benne vagyok hogy csak adófizetők szavazzanak. Mindjárt lennének vagy 2 millióan.

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:45:17

@az övezet gázai:
magánügy?? tyüüühaaa az akkor más

inkább fuss neki mégegyszer:

"nem az inger ért most az agyába hanem a komcsi politikusok erdélybe. Mielőtt szavazati joguk lett volna eszükbe sem jutott a kommereknek külhonba menni kb leszarták őket meg most ott kuncsorog havonta valamellik magasrangú elvtárs (most épp bajnai) azért ez elég szánalmas.

Ráadásul Bajnai töketlen külpolitikájáról sem szabad megfelejtkezni, mikor a Fico Szécsényben felmosta vele a padlót a nyelvtörvény kapcsán, Bajnai csak vigyorgot mint valami félbolond....

A bejegyzés szánalom faktoráról már ne is beszéljünk, egy politikust véd a kisemberrel szemben, hadd ne kelljen elmagyarázni milyen piti dolog..."

az övezet gázai 2013.06.30. 20:45:41

@ericghar: Csíkszeredai barátaim és felebarátaim közt a szíveslátás mellett mindig ott lebegett a félig kimondott, de inkább éreztetett felsőbbrendűségük. Szerintem lenéznek minket.
Mondom, szerintem.

Szálka 2013.06.30. 20:45:49

Az "aki nem ért egyet velem nem magyar!" postokból ítélve, reménytelen itt a helyzet. Végiggondolni a dolgokat szégyen lett. Lassan az azonalli, zsigeri gyűlölet lett az ország hivatalos nyelve. Ha majd mindenki, aki kicsit eltér a Ti magyar képetektől, ha mind egyformák leszünk, ugyanazt mondjuk és gondoljuk, boldogak lesztek, vagy akkor is találtok olyat, aki nem elég magyar?

Kámasuka 2013.06.30. 20:46:14

@h.kovacs: Mi volt igaz? A 23 millió vagy a román?

Lehet pityeregni amikor 14 után megszünik az mszp.

fermion 2013.06.30. 20:46:50

@Köz-Legény: jól teszed,nincs mire büszkének lenned neked sem ,meg nekünk se akik itthonról röhögünk ezen a szánalmasan primitív bandán.:D
Attól ,hogy állítólag az ország 2/3-a olyan szemét mint ők az nem jelenti azt ,hogy mindenki azonosulni tud velük bármiben is.Persze el is lehet húzni annak akinek nem tetszik a "többség" magyarkodása de vannak olyanok akik közelről szeretik nézni a színjátékot,na ők maradnak!:D

Kámasuka 2013.06.30. 20:48:09

@balage_81 reloaded: Őket? A kommunistákat? Azt hittem Bajnairól beszélsz. Ő is kommunista, nekem azt mondta hogy független demokrata szakértő.

Rwindx 2013.06.30. 20:48:28

@ericghar:
Kár hogy ez így nem igaz, ugyanis nyugdíjat abból az állam(ok)ból kapsz ahol a munkaviszonyodat töltötted. Nem állampolgárság függő. Puff.

az övezet gázai 2013.06.30. 20:49:52

@Rwindx: "Szar poszt mert felfújja a bolhafingot"
Ez bolhafing? Valóban? Akkor kérdezd meg kedvenc kormánypárti közmédiádat, hogy nekik vajon miért nem bolha? Hogy miért olyan fontos Bajnai minden olyan mondatát bejátszani, ami akár csak egy picit is ellene fordítható, de még csak nem is idézni, ha mocskolják? Bolhafing a k anyjuk, az!

2013.06.30. 20:50:58

@BenFranklin: szerintem is szűnjön meg, egy korrupt párttal kevesebb lesz, de azért még marad bőven

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 20:51:31

@f502749:

Egy pimasz kecskebaszót védsz, akkor miért nem takarodsz ki hozzá Erdélybe,

hogy ott éljetek egymásra lépő szőrös talpakkal ?

Húzzál hozzá, és énekeljetek közben.

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:51:42

@az övezet gázai: "TI, a fő kirekesztők kinek engedélyezitek a magyarságot, és kinek nem."

LOL én naivan meg azt hittem az a kirekesztő aki nem engedélyezte 2004-ben a határon túliaknak a kettős állampolgárságot....

Itt TI vagytok a legnagyobb kirekesztők: ti mondjátok meg a demokrata, ti mondtatok nemet a határon túli magyarokra, ti veretetek rendőrökkel ellenzéki politikusokat, ti kínoztattatok rendőrökkel letartoztatott ellenzékieket, ti zárattátok le a Kossuth teret a nép elől...

Ezek azért valamivel "kirekesztőbb" dolgok mint átadni egy vicces feliratú pólót...

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:52:44

@ez a Kígyó éve:

neked is ajánlom a többszöri neki futást:

"nem az inger ért most az agyába hanem a komcsi politikusok erdélybe. Mielőtt szavazati joguk lett volna eszükbe sem jutott a kommereknek külhonba menni kb leszarták őket meg most ott kuncsorog havonta valamellik magasrangú elvtárs (most épp bajnai) azért ez elég szánalmas.

Ráadásul Bajnai töketlen külpolitikájáról sem szabad megfelejtkezni, mikor a Fico Szécsényben felmosta vele a padlót a nyelvtörvény kapcsán, Bajnai csak vigyorgot mint valami félbolond....

A bejegyzés szánalom faktoráról már ne is beszéljünk, egy politikust véd a kisemberrel szemben, hadd ne kelljen elmagyarázni milyen piti dolog...

fermion 2013.06.30. 20:52:59

@Szálka: Kívánom neked ,hogy juss el oda ahonnan már csak röhögni tudsz rajtuk.Hidd el nem érnek ők annyit ,hogy komolyan vedd egy pillanatra is őket!Nevess rajtuk az segíteni fog!:)

♔batyu♔ 2013.06.30. 20:53:59

@Szálka: Ez teljesen megfelel, aki nem az én véleményemen van, az orbánbérenc típusnak.

Ne politikai oldal sajátossága ez, hanem emberié. Olyan ez mint a nácizás, amely nem nyugaton volt jellemző, hanem épp az oroszoknál, akiktől a munka és megsemmisítő táborok ötletét Hitlerék lopták.
Manapság sem az átlagember nácizik.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 20:54:08

@Rwindx: És ezt is rosszul tudod, mert egyezmény van róla, és fizetjük a hegyinép nyugdíját, ha kéri.

az övezet gázai 2013.06.30. 20:55:56

@f502749: Fuss neki te. Orbánék aztán tök önzetlenül futkosnak oda segget nyal(at)ni, ugye? Egy egyeztetés, tárgyalás korrekt dolog akkor is, ha neked nem tetszik, ha az ifjú surmónak nem tetszik, ha akárkinek nem tetszik, akkor is. Egy szavam sincs, ha egy fideszes odakinn tárgyal, egyeztet, tiszta, korrekt dolog. Reklámműsort csinálni nem feltétlenül az.

Rwindx 2013.06.30. 20:56:07

@az övezet gázai:
Egyrészt majd én elndöntöm mit nézek meg, másrészt meg teljesen mindegy ki foglalkozik az üggyel, akkor is bolhafing. Mi ebben olyan bonyolult?

Az meg külön érdekes számomra, hogy neked kurvaanyázva fáj a mások mocskolódása. Mitől érzed magad ezek után különbnek tőlük?
Alapod nincs rá, mondhatnám ugyanolyan vagy.

kertesz 2013.06.30. 20:57:10

Hát, kedves hozzászólók, nincs egységes magyar identitás, így mindenki úgy hígmagyarozhat, mélymagyarozhat, ahogy akar :)

Én, személy szerint ezeket a csonkaországi vörösöket fingvékony hígmagyaroknak tartom, de nem vitatom el tőlük a jogot, hogy magyarnak tartsák magukat.

Igaz, valahogy mindig sikerül olyan vaskos bunkóságokba belecsúszniuk, mint a 23 milliózás, vagy december elsejei koccintgatások...Úgy látszik, tényleg nagyon vékonyka a magyarságuk, hogy érezzék, mit lehet, mit nem.

Szóval aki folyamatosan farkast kiált, de nincs ott semmi, miért várja el hogy ezek után bárki is higgyen neki???

Erdély meg- remélem összegyűlik onnan annyi szavazat, hogy a vörös utódpárt soha ezután ne kerüljön hatalomra...

Köz-Legény 2013.06.30. 20:57:34

@fermion: A 2/3 az már rég misztikum. Az ugye a szavazatok felét jelentette, csak jól voltak elosztva, ezért a választási rendszer ezt támogatta. De hát ugye ezt jött ki a végén a gépből, erre gyúrtak a fiúk.

Alapvetően a kétharmadba a választási rendszer zsinóron rángatása is belefér, a kettős állampolgárság ennek csak egy hozadéka. Ez egy bazi nagy lufi, amit akkorára fújnak majd fel a választásokkor, hogy a Fidesz kétharmad megint meglegyen. Ha kell, 8 millió "külhoni magyar" lesz, csak hogy nekik jusson a következő konc.

De ezen én röhögök. Leszarom, kibekkelem amíg ezek eltakarodnak. Utána más világ lesz. Nem biztos, hogy jobb, de az esélye megvan.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.30. 20:57:51

@BenFranklin: megnyerte, nem megverte. így már érteni is fogod, amit írtam. olvasni segítsek? :)))

f502749 (törölt) 2013.06.30. 20:58:32

@Szálka: az meg van hogy épp a komcsik mondták 2004ben ~3 millió magyarra hogy nem elég magyar? most csak szépen vissza kapják mikor szavazatért mennek kuncsorogni.

Tökönrúgott Feleségek 2013.06.30. 20:59:39

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Orbán egy geciféreg. Örüljön, hogy még nem verték agyon. Ha engem vagy a családomat vitt volna csődbe, már nem élne. Imádom a hozzászólásaidat!!!

2013.06.30. 20:59:52

A szavazati jogra visszautalva: A legtobben akik kikertek az allampolgarsagot szarnak a magyar valasztasokra. A legtubbjuk valamilyen praktikus okbol kerte, nem azert, hogy a Fideszre szavazhasson.

Rwindx 2013.06.30. 20:59:53

@ez a Kígyó éve:
Erre gondolnál? www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=885&root=ONYF&rand=315159f2fc626d0a49d88d2ab3059799

Kizért dolog hogy egy magyarul nem beszélő ember azért áttelepül Mo-ra hogy 10KHUF-al több legyen a nyugdíja, másrészt, ahogy nézem, nem kell hozzá állampolgárság, csak moi lakhely.

az övezet gázai 2013.06.30. 21:00:12

@f502749: Ki nem engedélyezte? Bajnai? Személyesen? Mindenki eldönthette. Az akkori szavazás -logikusan- nagyjából az emberek véleményét tükrözte. Ha mégsem, akkor miért nem szavazták meg? Ciki elismerni, hogy az emberek nagy része nem akarta az ajtóstul a házba külhoni állampolgárságot.
És ne gyere a mocsok negatív kampánnyal, mert a fiezses agymosógép már akkor is remekül üzemelt.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:00:24

@f502749:

Mert az Orbánnal is felmosta a Fico a padlót, mert azóta is megvan a jó kis nyelvtörvényük.

Ugyeugye, kis cigányszopacs.

Az Erdély meg nem volt dolga a Bajnainak, mert ő ügyvezető miniszterelnöknek szegődött

és nem szárazdajkának.

Pénzüket küldte rendesen a tarháló népségnek.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:01:30

@Rwindx: Nem is kell hozzá áttelepülni, viszont elég jól lehet vele kaszálni.

az övezet gázai 2013.06.30. 21:02:12

@Rwindx: A "közszolgálati" média k anyját. Azt sem szabad? Csak a tisztánlátás kedvéért.

Szálka 2013.06.30. 21:03:02

@fermion: Jövök-megyek a világban, most épp MO-n melózok és jobban érzem magam, mint Londonban éreztem, pedig ott is reklámoztam meg itt is. Még egy kiruccanás érik valahova, de épp azért, mert sokat dolgozom külföldön, nem szeretném feladni a magyar identitásomat. Nem menekülni akarok, hanem "kalandozni" :D. De liberális idegenszeretőként kezdek kiesni a "magyar" hivatalos definícióból és úgy érzem nem érdekel minket eléggé, hogy visszavegyük.

Netuddki. 2013.06.30. 21:04:49

Ez is az orbánék fejéből pattant ki. Hát nincs semmi önbecsülésük a határon túli magyaroknak, hogy úgy rángatja őket a fidesz mint floki a lábtörlőt?
Aki kételkedne eme tényben annak ott a fidesz reakciója. Nyomatják a nagy nemzetegyesítő dumát, de továbbra is csak megosztanak...

Wagеm 2013.06.30. 21:04:53

@BenFranklin: Te faszfej! mindenki fizet adót, aki itt él. tudod, áfa!

Nero Bianco 2013.06.30. 21:05:07

Nem kell ebből túl nagy ügyet csinálni.

A fidesznek vannak erdélyben kitartottjai, akik egy kis pénzért bármikor lemennek kutyába.
Bajnai kitüntethette volna egy "A fidesz bronzfokozatú seggnyalója" oklevéllel Sorbán Attila Örsöt, és akkor kvittek lettek volna.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:05:28

@ericghar: Pénzért akarták. Iskoláztatási támogatás jár a határon túl élők gyerekeinek.

A szavazást meg majd meggondolják, ha kapnak azért is pénzt.

Az Orbán biztos vígan fogja osztogatni a másét.

f502749 (törölt) 2013.06.30. 21:05:57

@az övezet gázai: "fiezses agymosógép már akkor is remekül üzemelt."

igen a fideszes agymosógép...
Mert mióta van kettős állampolgárság (~3 éve) azóta beteljesült a komcsik összes jóslata 2004-ből? Hát szerintem kurvára nem.... épp az bizonyosodott be hogy minden hazugság volt amit akkor mondtak (tudod: hazudtunk reggel éjjel meg este)....

2013.06.30. 21:06:06

@BenFranklin: tudsz olvasni? Azert biztosabb itt nyugdjasnak lenni, mert meg midig kisebb valoszinuseggel szarik be a nyugdijendszer, mint odaat. Nem mellesleg itt jobb az eu. ellatas, mint Romaniaban. Ez egy idos embernek nem hatrany.

Blogger Géza 2013.06.30. 21:06:20

@Secnir: Hát akik együtt szárszóznak, az biza egy brancs. De ha Kovács oda merné tolnia képét (nem meri), ő is megkapná, ne aggódj...

Mesterlövész 2013.06.30. 21:07:28

@az övezet gázai: Én is sokuktól érzem ezt, de hogy mi a faszra fel, nem tudom felfogni. Lehet, hogy kispöcsűség-kompenzálás, másra nem tudtam gondolni.

Rwindx 2013.06.30. 21:07:39

@ez a Kígyó éve:
Már nem. Románia úniós csatlakozásával az egyezmény hatályát vesztette és a közösségi szabályok vonatkoznak helyette, azaz amit először írtam.

@az övezet gázai: Mindent szabad. Ahogy másoknak meg olvasni és azt véleményezni.

Tökönrúgott Feleségek 2013.06.30. 21:08:21

@f502749: 2004-ben már nem voltak komcsik, csak szólok (max. Thürmer és sleppje).

Blogger Géza 2013.06.30. 21:08:45

@az övezet gázai: Látom, semmit nem értesz, ezért segítek: ez a poszt Bajnairól szól, ő a vörös oligarcha. (Amúgy se Demján, se Csányi nem tört politikai babérokra, így nem is oligarcha, de ők aztán végképp nem tartoznak ide.)

Tökönrúgott Feleségek 2013.06.30. 21:10:06

@f502749: tudod te, mit jelent a "komcsi" szó?

Tökönrúgott Feleségek 2013.06.30. 21:11:57

@Blogger Géza: szerinted csak az az oligarcha, aki politikai babérokra tör? tanulmányozd Orbán V.összest!

Szálka 2013.06.30. 21:12:17

@♔batyu♔: Nézd, biztos vagyok benne, hogy sok böszme barom van, aki leorbánbérencezi azokat, akik nem értenek vele egyet. Nem vagyok Fideszes és ateista vagyok. Ezért természetesen sokan lekommunistáznak, lelibsiznek, lezsidóbérenceznek. Ez sajnos része a közéleti stílusnak. Borzasztó, de ez van. Engem nem az zavar, ha valaminek hívnak. Engem az zavar, ha megpróbálnak kirekeszteni, elvenni tőlem valamit, ha nem értek egyet: a magyarságomat. Tudom, nem kell komolyan venni, de sokkal jobban nyomaszt, mint amikor lekomcsiznak-libsiznek-zsidóznak-idegenszívűznek-földmagjábóltámadógyíkembereznek. Véget vet mindenféle további kommunikáció lehetőségének. Annyira kitoltuk a határokat, hogy van, ahol ha rovásírásos táblák ellen tiltakozom, szúrós szemmel néznek rám. Nem akarom, hogy az "igaz magyar" deifiníciója, ennyire elmenjen az extrémbe. Nem előremutató.

Kámasuka 2013.06.30. 21:15:39

@ericghar: A nyugdíjat onnan kapod, ahol dolgoztál érte.

EÜ meg államközi egyezmények alapján van az EUban.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:17:21

@Rwindx: És Ukrajna meg Szerbia még nem csatlakozott, Úgyhogy marad még vagy 100 millió, akivel maradt az egyezmény.
És nicsak-nicsak.

Tényleg Ukrajnából kurvasokan akarnak magyar állampolgárságot.

De mi még ezt is túlteljesítettük, mert még a hontalan kóbor csavargóknak is adtunk, akiket már 40 országban keres az Interpol.

miketbeszéltek 2013.06.30. 21:19:43

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Látom, valóban nem gondolkozol. Világnézeted, lelki stabilitásod alapja Bajnai démonizálása, hitet meg észérvekkel nem lehet cáfolni.

fermion 2013.06.30. 21:20:07

@Köz-Legény: igazad van a 2/3-ról csak nem akartam ebbe belefolyni azért rövidítettem.:)
A 2014-s választásokról:megéltük mi már a hosszú byte-k éjszakáját amikor ezek előzőleg hatalomra kerültek.....nincs kétségem arról ,hogy ezek mindenre képesek hisz náluk napi gyakorlat a hazugság,lopás,csalás,most ez a magyar módi!Hogy meddig maradnak ,nos ezt a nato és az usa elnöke dönti el..mikor megunják!:D
Magyar sose fog lázadni,majd megint megszállnak és megint lesz kit gyűlölniük,máshoz nem is értenek!:D
kívánom neked ,hogy megmaradjon a jó kedved és a reményed....remélem nagyon fiatal vagy még ,mert el fog tartani egy ideig amíg beteljesül a vágyad.:)

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:21:40

@f502749:

Igen mindent hazudtatok, de főleg azt, hogy nem kapnak szavazati jogot a szőröstaljúak.

Hazudtatok 2004-ben, és akkor tudta is mindenki.

Azért nem szavazott 8 millió választópolgárból szinte senki a kettősállampolgárságra.

Egy millió szavazott rá, az is biztos áttelepült külhoni volt.

fermion 2013.06.30. 21:26:33

@Szálka: Te megállod a helyed avilágban ezért rád böszkék lehetünk!Nem mint magyarra, mint emberre!
Azon ne csodálkozz ,hogy hol érzed jól magad....hisz itt voltál gyerek,ideköt sok-sok emlék és a családod.Nincs ezzel baj de próbáld a helyén kezelni és akkor könnyebb lesz neked .olyan emberek szavára sose adj akkor se ha most ők vannak hatalmon ,hogy ki is a magyar.....mióta számít ,hogy a sok senki mit pofázik?:D
Majd adunk a szavukra ha dolgoztak 1 percet is!:D

Hawks 2013.06.30. 21:29:39

Leszarom ki magyar és ki nem. Viszont csak az szavazzon aki itt fizet adót, járulékot és a többi szopást, a maradéknak KUSS. Köztük az erdélyieknek is.

Rwindx 2013.06.30. 21:31:39

@ez a Kígyó éve:
Egy konkrét román esetet írt le, ami szerint a 2010-től igényelhető magyar állampolgárságot akar szerezni, szerinted az általam linkelt 2007-ben hatályát veszetett egyezmény okán. Arról ne is beszéljünk hogy nem tudott magyarul ami feltétele lenne... Hogy jön ide Ukrajna és Szerbia?

A végén pedig elmész a faszság irányába, ugyanis a kedvezményes honosítás a magyar nyelvtudás mellett egy másik feltétel a büntetlen előélet, tehát nyilván Interpool által keresettek kapnak állampolgárságot.

Végül pedig az 1963-ban kötött egyezményeknek és az állampolgárságnak továbbra sincs köze egymáshoz. ÉS továbbra is letelepedésre van szükség az egyezmények adta lehetőségek igénybevételéhez.

fermion 2013.06.30. 21:32:20

@Hawks: ne feledd itt napi szinten lopnak!Ne csodálkozz azon ha ellopták az igazságodból az "i"-t !:D

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.06.30. 21:34:21

Annak fényében ami az országban folyik, szívesen visszaadnám az állampolgárságomat, sőt a születési helyemet is kicserélném ha lehetne valami felvilágosultabbra, ehelyett a balkáni nyomortanya helyett ahol a patkányok egymást fogják felzabálni a szarban. És még élvezik is.

2013.06.30. 21:37:03

Le kéne tudni írni helyesen a pólón lévő mondatot, és utána talán lenne miért magyarságról beszélgetni... "Nyelvében él a nemzet".

fermion 2013.06.30. 21:42:19

@canahari: vigyázz ,ne idézz ,mert ők nem szeretik a művelt embereket!:D

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:46:23

@Rwindx: Hát, mivel hontalanoknak, jugoszláv és szovjet állampolgároknak is kiadtak magyar állampolgárságot ajándékba,

ezért hazudsz, ha azt mondod, ellenőrizték a büntetlen előéletet.

Mert ha nincs semmi papírjuk, vagy 20 éve nemlétező ország papírjait mutogatva is megkapták,

akkor a személyazonosságuk se derült ki,

nemhogy a büntetlenségük,

ugye-ugye ?

Világcsaűvargó bűnözőket is honosítunk.

Akkor viszont nem hiszem el, hogy a többit ellenőrizték.

Főleghogy Ukrajnában titok, hogy kit honosítottunk,

úgyhogy az ukrán maffia egész nyugodtan besétál állampolgárságért hozzánk,

mert nem lesz a nevük megkérdve az ukrán renőrségen, hogy van-é valami a rovásukon, vagy sem...

Ugyehogy ugye ?

Fullánkos Algol 2013.06.30. 21:47:15

Az ilyen lényeknek a magyarságból való kollektív kirekesztő viselkedése semmivel sem jobb – sőt – pl. a Benes-dekrétumoknál, ergo el is vesztették az ilyesmi kifogásolására való jogukat.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 21:49:27

A nyelvvizsgát meg elhagyja a törvény két esetben is.

- nem kell magyarul tudni, ha rokona egy magyarnak,

- nem kell magyarul tudni, ha meghatalmazott útján kéri az állampolgárságot.

Úgyhogy bárki jöhet szavazni, tarhálni, aki csak nem szégyell.

orbánc_takarodj 2013.06.30. 21:54:24

Magyar vagyok, nem turista - sajnos, itt orbanisztánban.

bat4 2013.06.30. 21:54:52

Szarok a csonkaországiak pofájába.

Kámasuka 2013.06.30. 21:55:45

@ez a Kígyó éve: nem kell magyarul tudni, ha rokona egy magyarnak,

- nem kell magyarul tudni, ha meghatalmazott útján kéri az állampolgárságot.

Hazudsz. Ilyen sosem volt az ÁPTV-ben, mindenki nyelvvizsgát tesz, kivéve aki magyar felsőoktatásban végzett v. az anyakönyvvezető szerint jól beszél magyarul. Meghatalmazott útján? beteg vagy?

jolka40 2013.06.30. 22:05:11

Ez a Sorbán csávó lefényképeztette magát a feltartott pólóval, majd szépen összehajtogatta, hogy ne látszódjon a felirat, és úgy adta át Bajnainak ajándékként. Gyáva szar az ilyen magyar.

Rwindx 2013.06.30. 22:05:24

@ez a Kígyó éve:
Látom már azt sem tudod miről beszélsz:

1. Az ötvenes hatvanas években kötött egyezmények:
Mi az hogy nincs papírjuk? Logikából nem vagy élvonalbeli. Már miért ne lenne papírjuk? A jogutód államokra vonatkoznak az egyezmények, tehát azon papírokkal kell rendelkezniük.

2. Honosítás:
A magyar jog szerint kell büntetlen előéletüknek lennie, a törvény szerint. Továbbá igazolni kell hogy valamely felmenő magyar állampolgár volt.

3. Hozzátartozó honosítása
Házastársat lehet kedvezményesen honosítani, a sima rokonság nem elég, ezt nem a 2010-es törvény szabályozza, hanem elég régóta így van. Ha tehát az ukrán maffia egy nagy kommuna amit a magyar jog elismer házasságként, akkor igazad, van de egyébként orbitális ökörség.

Kár kitalálni hülyeségeket.

A hülyeség ellen hatékony fegyver a tájékozódás, itt megteheted:
segitseg.magyarorszag.hu/gyik/szeptKV_4_honositas.html
meg itt:
www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=4401&root=ONYF&rand=9cfc4f95ca10c18743f3e0cb55396df9

2013.06.30. 22:06:01

@ez a Kígyó éve: a tobbseg nem szavazni jon, hanem a jobb eu. ellatas miatt, es a magasabb szocialis juttatasokrert. Az igazi problemat 2014-ben a nevukben leadott kekcedulas voksok fogjak jelenteni.

szerencsétlen tv néző (törölt) 2013.06.30. 22:08:20

Meggyőződésem, hogy a románok (vagy nevezhetjük határon túliaknak is) az EU csatlakozásuk előtt csakis a magyar útlevél miatt ragaszkodtak magyarországhoz, amivel aztán elhúzhattak amerikába vagy nyugat európába. Szartak ezek ránk, szartak ezek az egész hazaszeretetre! Érdekes, hogy az osztrák oldalon (ahol láthatóan belecsücsültek a tutiba) nincs ez a nagy magyaros faszság! Enyhén szólva már herótom van a nagy magyarországos matricákból is :/ ez már annyira bugyuta erőltetett baromság. Le kéne már zárni ezt a témát egyszer és mindenkorra, ami megtörtént megtörtént, kész elmúlt ez van. Románok vagytok igen. Bezzeg ha jobb életetek lenne ott, mi?! Úgy letagadnátok a magyarságotokat mint a sicc!! OV meg húzza le magát a klotyón, uszítja itt a népet, megrögzött nacionalista idióta!

The Seer (törölt) 2013.06.30. 22:10:19

Hol tudok lemondani a magyarságomról?
Már szégyenlem !

billy reed 2013.06.30. 22:10:29

@f502749: "LOL én naivan meg azt hittem az a kirekesztő aki nem engedélyezte 2004-ben a határon túliaknak a kettős állampolgárságot...."

Némi félreértés honol itt: nem a határon túliak magyarságát vitatta a többség/!/, hanem azt, hogy nekik magyar állampolgárságot kellene adni. /A többség!/

@az övezet gázai: "Csíkszeredai barátaim és felebarátaim közt a szíveslátás mellett mindig ott lebegett a félig kimondott, de inkább éreztetett felsőbbrendűségük. Szerintem lenéznek minket."

Van pár felvidéki magyar ismerősöm, érdekes volt, hogy mindig el akarták magyarázni nekem azt, hogy itt mi történik, másrészt állandóan a magyar történelemről értekeztek/oktattak ki engem.
Teljesen egyetértek veled.

Ja, és azoknak, akiknek a nemzet és a nemzeti gondolat még mindig egyenlő a "sírjunk Trianon miatt"-féle dologgal,üzenném barátilag:
1. "Aki kezét az eke szarvára teszi és hátranéz, nem alkalmas az Isten országára" /remélem Jézus szava csak elég a jobbosoknak.../
2. Mindenkinek joga van, hogy az 1930-as évek felfogása szerint éljen, de én inkább a 21. században szeretnék.
Ja, és hadd döntsem el én, hogy magyar vagyok-e vagy sem.
Magyar az, aki magyarnak tartja magát. Ez azonban nem egyenlő automatikusan a magyar állampolgársággal.
Francia az, aki annak tartja magát. Ez azonban nem egyenlő automatikusan a francia állampolgársággal Stb.
Aki ezt nem érti, az nem érti a nemzeti kérdés lényegét és hátralévő életében sokat fog dühöngeni, értetlenkedni.
@Hawks: +1

Rwindx 2013.06.30. 22:10:36

@szerencsétlen tv néző: @bat4:
Ti ketten egyforma szerencsétlen hülyék vagytok, csak éppen a totál ellenkező szélsőséges oldalon.
Olvasgassátok egymást, megérdemlitek.

$pi$ 2013.06.30. 22:10:42

@szerencsétlen tv néző: "Szartak ezek ránk, szartak ezek az egész hazaszeretetre!"

Menj el egy erdélyi kis falu kocsmájába és meséld el nekik ezt a vélyeményedet. Majd jól elmagyarázzák hol tévedtél. :)

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 22:11:44

@BenFranklin:

Olvasgassad, mi a törvény, ... vagy inkább kérjél hozzá segítséget anyukádtól...

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300055.TV

$pi$ 2013.06.30. 22:14:00

@The Seer: "Hol tudok lemondani a magyarságomról?
Már szégyenlem ! "

Viccelsz? Add le a személyidet/útleveledet aztán szevasz! Senki sem tartóztat! :)

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 22:15:24

@Rwindx:

Mivelhogy hontalan, szovjetet és jugót is honosítottunk,
ezért ezen kár vitáznod, ... hogy nem volt papírjuk.

A nevük is csak bemondásra...

De küzdjél, hogy megmagyarázd, hová valósi ősmagyar földink egy hontalan, vagy egy szovjet, akinek az utolsó 20 éve egy örök talány marad...

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 22:19:26

@Rwindx:

Azért a 100 ezer titkosított ukránodat még elmagyarázhatod futólag,

hogy honnan lehet tudni, hogy nem bűnözők, ha az ukrán rendőrség előtt az egész eljárás

egy féltve őrzött titok ...?

Hehe.

Rwindx 2013.06.30. 22:23:58

@ez a Kígyó éve:
Nem írtam semmilyen 100 ezer ukránról. Csak te. Majd elmagyarázod biztosan :)

Ha nem lett volna világos, hülyékre nincs ennyi időm, mint amit eddig is rádszántam. De ha elolvasol mindent amit írtam és linkeltem, akkor eljöhet a megvilágosodás.

mikka 2013.06.30. 22:33:10

Kedves posztoló

Elmondom nekem miből van kurvára elegem:

A köcsög "magyarokból" akik a Brüsszelbe és máshova szaladgálnak sírni hogy itt fasizmus, rasszizmus és antiszemitizmus van, legyenek kedvesek megbüntetni, szankcionálni az országot minél keményebben. ( Göncz Kinga és társai ) Hazátlan vagy ha úgy tetszik hazaáruló köcsög mind, egytől egyig. Takarodjanak az ország házából de íziben. Elegem van azokból is akik idegen pénzekből kampányolnak a saját hazájuk ellen továbbá idegen pénzből kampányolva, idegen érdekeket kívánnak szolgálni a Magyar parlamentben, a magyar polgárok és az ország kárára.( Bajnai Gordonka & co.) Lehetne még sorolni miből és kiből van elegem..az úgynevezett liberális értelmiségtől a prosztó való világ szereplőkig.. Sajnálom hogy 1989-ben nem harccal szüntettük meg a kommunizmust. Történelmi hiba volt nem szétbaszni a kommunista nomenklatúrát úgy ahogy volt, beleértve az összes funkcionáriust, a legkisebbtől a legnagyobbig..

The Seer (törölt) 2013.06.30. 22:37:28

@$pi$: Csakhogy ezt nem lehet. Nem mondhatsz le az állampolgárságodról mindaddig amíg nincs egy másik, és akkor is csak nehezen

$pi$ 2013.06.30. 22:43:04

@The Seer: Miért lenne "nehéz"? Kitöltöd a nyomtatványt aztán beadod. Adig meg ne akarj lemondani az állampolgárságról, amíg nincs másik, hogy nézne már ki, hogy semmilyen állampolgár nem vagy? Ez nem magyar sajátosság szerintem.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 22:45:48

@mikka:

Takarodjál te a picsába a szőrös talpaddal vissza a hegyre a kecske mögé hátulról.

mikka 2013.06.30. 23:02:03

@ez a Kígyó éve:
mi van köcsög? liberális értelmiségi vagy talán? :)

mikka 2013.06.30. 23:04:31

Ohhh nem..tévedtem, te inkább tűnsz való világ szereplőnek mint bármilyen politikai oldalhoz tartozó értelmiséginek.

Kámasuka 2013.06.30. 23:04:38

@ez a Kígyó éve: Olvasgattam és még mindig hülyeséget beszélsz. De veled ellentétben én felvettem az állampolgárságot, volt ott kínai és afgán is az eskün, persze beszéltek magyarul, mert kell.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 23:16:30

@BenFranklin:

De hát ott van a törvényben, hogy nem kell.
Elég ha azt mondja meghatalmazottja által, hogy nem tud elmenni, mert macerás, bibis a lába, és nem kell vizsgáznia.
Meg mért is kéne. Nem cél, hogy beszéljen is. Elég ha behúzza az ixet.

És mindenféle rokoni összefüggésben is osztják, úgyhogy majd segít neked valaki elolvasni.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 23:20:34

@mikka: Mivan feka ? Aki hazaküld a kecskéd mögé, az neked már értelmiség ?

Köz-Legény 2013.06.30. 23:22:27

@mikka: 20 év kellett hozzá, de mostanra már van helyette egy másik nómenklatúra, aki már a látszatra sem ad, nyilvánosan lop.

Megérte? Szerintem nem.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 23:23:22

@Rwindx: Leszarom, hogy miről írtál.

A 100 ezer ukrajnában kiosztott állampolgárságról a kormány adott adatot.

300 ezer meg Romániából kapta meg. Minden kinn volt a címlapon.

Kámasuka 2013.06.30. 23:26:59

@ez a Kígyó éve: Ilyen nincs a tv-ben copy-zd be kérlek ha esetleg átsiklottam felette.

nikk rivers 2013.06.30. 23:32:56

Nem értem én ezt a kettős állampolgárságot.

Aki állampolgárságot kap, az szavazhat?
Ha igen, akkor adót is fizet ide, vagy csak beleszólását adja az ügyekbe, a következményeket meg majd mi nyögjük...

Továbbá, mozgósítás, hadkötelezettség esetén behívhatók-e? Ha paks felizzik, jönnek ők is élőfalnak?
A választott képviselőjük megszavazhat hadiállapotot, de a mi gyerekeink mennek golyófogónak.

Nagy Magyarország..., ti olyan naívak vagytok.

Kámasuka 2013.06.30. 23:42:00

@nick rivers: Mi köze ennek az adózáshoz? Adóbevallással jártak eddig szavazni?

reccs 2013.06.30. 23:45:20

Ahogy ezeket a tetveket elnézem, 2004 dec. 5. mégse volt akkora tévedés talán... remélem, sok ilyen pólójuk van és ők is ilyenben járnak.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 23:48:08

@BenFranklin: A családi szerzést, azt gondolom látod,

és ott van feketén fehéren...

" (8)18 A magyar nyelvtudás igazolásától el lehet tekinteni cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes személyek esetében.

Alkotmányos alapismeretek vizsga19

4/A. §20 (1)21 A 4. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározott vizsgát a kérelmező a Kormány által rendeletben kijelölt szerv által meghatározott vizsgabizottság előtt teszi le.

(2) Nem köteles vizsgát tenni:

a) a cselekvőképtelen és a korlátozottan cselekvőképes személy;

b)22 aki magyar tannyelvű nevelési-oktatási vagy felsőoktatási intézményben végzettséget szerzett;

c)23 aki a kérelem benyújtásakor hatvanadik életévét betöltötte;

d) aki igazolja, hogy egészségi állapotának tartós és visszafordíthatatlan romlása miatt képtelen a vizsga letételére.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.06.30. 23:52:01

@ez a Kígyó éve:

Hatvan évnél öregebb ukrán nyugdíjigénylők,

Bolondok , retardáltak és kómában fekvők,

meg aki küld egy igazolást, és aki vesz egy végzettséget,

az mind nem tesz nyelvvizsgát...

Kámasuka 2013.07.01. 00:09:53

@ez a Kígyó éve: No akkor a magyar nyelvtudás IGAZOLÁSÁTÓL el lehet tekinteni korlátozottan cselekvőképes és cselekvőképtelen személy esetén (kis és nagy gyerek)

Hol itt a rokon
Hol itt a meghatalmazott

Állampolg. alapismeretek az más dolog.

Hawks 2013.07.01. 00:24:14

@BenFranklin: mi köze? annyi hogy aki nem itt él, az ne döntsön arról, hogy mire/ki költi a kurva sok adót amit fizetek. Vagy talán én beleszólhatok abba, hogy Erdélyben mi legyen?... Na ugye, kicsit gondolkozz néha.

Hawks 2013.07.01. 00:38:08

@mikka: igazad van, kár hogy nem sikerült "szétbaszni a kommunista nomenklatúrát úgy ahogy volt, beleértve az összes funkcionáriust, a legkisebbtől a legnagyobbig.."

akkor most nem lenne itt Kövér László, Pozsgay-Szűrös Matyi őskomcsi duó, és még a következő MSZMP-tagok:

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

Mennyivel szebb lenne az életünk :)

Kámasuka 2013.07.01. 00:38:21

@Hawks: Annak hogy ki hol él, mi köze a választójoghoz? Mert ennek sincs köze hozzá, eddig sem volt. Bárhol élő magyar állampolgárok szavaztak a fidesz előtt is. Pl. Hawaii magyarok.

Most megint hogy fog csalni a fidesz Baján? 2013.07.01. 00:39:35

Az erdélyi székely, román vagy magyar?

Mindig az, ahogy jobban jár. Ezt csinálják az idetelepültek is, nekik mindig minden jár.

Kámasuka 2013.07.01. 00:41:40

@Hawks: Azért a fidesz vezérek között mezei mszmp tagok meg iskolai titkárok vannak csak.

Szürös Pozsgay tök jó, csak nincsenek a fideszben.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.01. 00:50:23

En azt hiszem legkozelebb, mikor odahaza jarok magyar vagyok ES turista polot fogok venni :D
nonszensz, ahogy egyesek kisajatitjak a magyar meg a nemzeti neveket.

blasiusii 2013.07.01. 00:53:35

1) Adott egy párt, amely felosztja a lakosságot "nemzeti" és "nem nemzeti" oldalra
2)Akik kicsit is értelmesebbek, megkérdőjelezik ezt az egészet...
3) ...de valahova csak be kell állni, mivel...
4) ...a többiek vígan felveszik a "nemzeti" jelzőt. Egyébként is: stipi-stopi!

Sajnos ez az agyrém elterjedt a Trianononi határokon túlra is, nem beszélve arról, hogy sokan azt sem tudják, miről folyt akkor a szavazás. Főleg, hogy azóta választás nélkül is megvalósítják az ellenkezőjét.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.01. 00:58:23

@Hawks: en mar kulfoldon eltem, de otthonra fizettem meg adot az elozo valasztasoknal(hozzatennem, a valasztojog minden magyar allampolgar tmegilletett , akinek volt magyar lakcime). Mondjam vagy mutassam , hanyan baszogattak miatta, hogz hogz mereszeltem kulfoldrol szavazni...

dagiiron 2013.07.01. 01:04:15

@Hawks: Oks, akkor coki a nyugdíjasoknak a szavazati jog.

Rohadjmegorban 2013.07.01. 01:05:05

Azt megértem hogy kaptak állampolgársagot a kinti magyarok. De valaki elmagyarázná nekem, hogy azon kívül hogy a tetü orbánék még többet tudjanak csalni a választásokon, milyen alapon kapnak ők választói jogot? Mi a fasz közük van ennek az országnak a működéséhez? Adóznak ide vagy mi a faszom?! Jöjjenek ide lakni dolgozni, ès akkor szavazhatnak! A fidesz is pont leszarta volna őket, ha nem jelentenének nekik több ezer szavazatot!

Rohadjmegorban 2013.07.01. 01:08:01

@BenFranklin: annak volt választójoga, akinek volt itthon bejelentett lakcíme.

dagiiron 2013.07.01. 01:08:31

@szerencsétlen tv néző: Te meg egy senki vagy, de magyar biztos nem voltál soha..

dagiiron 2013.07.01. 01:09:42

@Hawks: Ja, meg a HAHA-s kis kölköknek is coki, ők se fizetnek egy buznyák adót, se járulékot.

dagiiron 2013.07.01. 01:11:27

@Rohadjmegorban: S a kis hazánkban bejelentett lakcímmel rendelkezők közül hányan fizettek 2010 előtt szja-t?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.07.01. 01:30:11

@miketbeszéltek: Milyen észérvekkel, te megvezetett barom? Vagy haszonélvező. Mondj egyet!

@Tökönrúgott Feleségek: Egyetértek.

@CSENDES: Engem nem zavar, hogy imádod a Wallisos patkányt. Az sem, hogy mi van benned. Véleménynyilvánítási szabadság van, úgy bizonyítod a sötétségedet, ahogy tudod, te szerencsétlen.

gigacherry 2013.07.01. 01:56:58

"Halvány reményt táplálok az iránt, hogy akiket mélyen megbotránkoztat ez a fajta hozzállás a nagy nemzeti összetartozás ügyéhez, legfeljebb elveim helyénvalóságát kérdőjelezik meg, de semmiképpen a magyarságomat."

Én már eljutottam oda, hogy az ilyen emberek véleménye nem érdekel. Számomra az emberség előbbre való a magyarságnál is, és ha valaki szerint ez nem jó, és emiatt nem vagyok elég jó magyar, akkor ne legyek. Ha bizonyos pártot kell követni ahhoz, hogy igaz magyar lehessek, másokat pedig utálni, hát akkor ne legyek igaz magyar.

gigacherry 2013.07.01. 01:58:02

@dagiiron: Mindenki fizet adót, amit ÁFÁnak hívnak. Már aki Magyarországon él.

gigacherry 2013.07.01. 02:00:23

@gigacherry: Én úgy tartom, hogy a szavazás egy ország lakosainak ügye, nem egy nemzeté. Politikai kérdés, nem érzelmi. A jövőről kell hogy szóljon, nem a múltról. Azokra, akik egy ország határain belül élnek érvényesek az adott ország törvényei. Nekik kell jogot biztosítani arra, hogy megszavazhassák, ki hozza ezeket a törvényeket.

Rohadjmegorban 2013.07.01. 02:07:30

@dagiiron: többen mint a kintiek közül valaha is fognak. De nem is értem miről beszélsz?! A magyart úgy lehet felismerni hogy nem fizet adót!!! :)

Rohadjmegorban 2013.07.01. 02:12:40

@dagiiron: adót amúgy sem kell fizetni ebben az országban. Itt hozzájárulást fizetsz csak. Hozzájárulsz hogy a geci abortuszmaradék orbán lázár simicska és a "törvényesen" maffiózó segnyalóik még jobban éljenek. Mi a fasznak adó? Talicskában vidd a tsét egyenesen a közgép bejáratához!

Rohadjmegorban 2013.07.01. 02:17:42

@dagiiron: amúgy, tudod ki fizet itthon szja-t? A közmunkás, waze. Mert lassan már csak nekik lesz bejelentett munkahelyük;)

belgabela 2013.07.01. 05:30:48

@Rohadjmegorban: Mert a Gyurcsányi meg a Bajnai annyira szegény, hogy a párját ritkítja. Okoska.

belgabela 2013.07.01. 05:31:37

@BenFranklin: Tudják, csak azt adják mi lényegük. Az ordas hazudozást.

Wagem 2013.07.01. 05:38:07

Ja..persze.Ha a libás megy Erdélybe vállálkozókkal, értelmiségiekkel tárgyalni,az nem "olcsó kampányfogás".A EMI- nek igaza volt.Én le is basztam volna Bajnainak két sallert. Olyan Székelyeset.Ha tetszik Magyarosat.Pár napig veszélyben volt a liba állomány.

regress 2013.07.01. 05:40:02

az összes erdélyinek kötelezővé tenném a pólót ha idejön.ha ott adózik itt annyi joga van mint egy bantu négernek

Roland Oranky 2013.07.01. 05:42:55

Tisztelt Hacsaknem! 2004 sérelme nem mult el és mai napig is Szanyi és mások megjegyzései ébren tartják ezt. Nem szívesen látunk olyanokat Erdélyben akiknek valamilyen közük is volt ehhez. Lehet Bajnai nem a legrosszabb de mégiscsak tagja volt annak a kormánynak ami felelős ezért.

2llkedő 2013.07.01. 05:52:31

@Roland Oranky: "2004 sérelme nem mult el és mai napig "

Ha az anyaországi magyarok többsége akarta volna a kettős állampolgárságot, akkor nem maradtatok volna kisebbségben.

Meg kellene már érteni, hogy egy nagy családon belül a külhoni magyarok külön család. Mint amikor a gyerek megházasodik és külön életet kezd élni.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.07.01. 06:27:40

@Roland Oranky: Ti nem szívesen láttok olyanokat,....!!!
Be is kaphatod, ha mások meg nem szívesen látnak titeket. Magyrkodtok, meg játszátok a "hazafit" közben meg mélységesen lenézitek az anyaországiakat (a "szarmagyarok" kifejezést eddig csak erdélyiektől volt szerencsém hallani). Ismerek nem egy MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ ROMÁNT és csak példának mondok néhány esetet: minden hátsó szándék, vagy "rosszra gondolás" nélkül megkérdezem a 19 éves kislányt, hogy miért egy "L" betűvel van írva a neve (Gabriela) és erre jó arrogánsan válaszolja a szentem, hogy román vagyok nem magyar! A másikkal meg magyarul beszélgettünk, mikor egy dán ismerős megkérdezte, hogy ugyan az e az anyanyelvünk, azt válaszolta, hogy az ő anyanyelve a román, csak tud azért magyarul is. Akkor most most mi a faszt akartok állampolgárságot meg szavazati jogot?? Nem akartok ti mást csak pénzt,..

REM. 2013.07.01. 06:32:44

Én erdélyi vagyok, Marosvásárhelyen élek, és pontosan ugyanaz a véleményem, mint a srácnak aki átadta a pólót. Bajnai nem magyar. És az az ember sem magyar aki ezt a cikket írta, mert az az ember aki hazudik egy kicsit és ferdít egy kicsit csak azért, hogy a baloldalt mosdassa, az nem magyar.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 06:54:26

@REM.: Nekem meg az a véleményem, hogy te meg a pólós feka nem vagytok magyarok.

Ezzel nem is vagyok egyedül.

2004-ben népszavazás volt és csak egymillió ember akadt, aki szerint ti kelletek ide még koloncnak.

Az az egymillió is biztos erdélyi áttelepülő volt.

Úgyhogy nyugodtan alapítsál magadnak egy másik országot, és nevezd el MAGYARORSZÁGNAK,

Hogy nagybetűsen magyar legyen a te országod,

mert ha szerinted itt mi nem vagyunk magyarok, akkor kell neked egy másik ország, ahol a magyarjaid közt lehetsz.

2llkedő 2013.07.01. 07:00:19

@REM.: "Bajnai nem magyar."

És te mitől vagy magyar?

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 07:01:01

@Roland Oranky:

Ti nem szivesen láttok minket Erdélyben,

de ha idejöttök, akkor kell az utazási kedvezmény, az ingyeniskola,
az ingyenkórház,
meg még miniszterek is ti vagytok a kormányunkban.

Hátha egyszer valaki megmutatja, hogy mi nem szeretjük az élősködő potyaleső vándorcigányokat.
Próbálkozzatok csak.

jog-ász 2013.07.01. 07:03:59

árulja már el valaki amugy hogy miért és kinek is kell szégyellnie magát a 2004-es népszavazásért?a népnek?az egésznek? tőlem ha akar, politikus bocsánatot kérhet az erdélyi magyaroktól, de az hogy olyan kevesen mentek el szavazni és úgy szavaztak ahogy, azért senkinek nincs joga blamálni a népet, igy döntött a többség(a többség akit már akkor sem érdekelt)-mellesleg a fidesz óriási szavazóbázisa, akit karlendítéssel akárhova el lehet vezényelni ezek szerint szintén nem tette tiszteletét a népszavazáson.

2llkedő 2013.07.01. 07:05:57

@REM.: "Én erdélyi vagyok, Marosvásárhelyen élek"

Ha jól sejtem, akkor székely vagy.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 07:07:53

@dagiiron:

A kutyám is adózik 27% áfával a kajája után minden áldott nap.

Ha meg orvoshoz megy, akkor fizetek megint.

Úgyhogy sokkal inkább adófizető állampolgár, mint egy erdélyi műmagyar,

aki csak a pénzért nyújtogatja az enyves kezit.

Wagеm 2013.07.01. 07:07:56

És ez a három kis fasz a képen mitől gondolja magát magyarnak?

Wagеm 2013.07.01. 07:09:08

@REM.: Akkor ne ugass bele a dolgainkba!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2013.07.01. 07:11:16

Az összes erdélyinek kötelezővé tenném a pólót ha idejön. Ha ott adózik, itt annyi joga van mint egy bantu négernek

Lencsés Péter 2013.07.01. 07:12:48

Az a három kis takony mit teszi az eszét? Fogalmuk sincs a világról.

Emiksz 2013.07.01. 07:20:08

@REM.:
Azért az mókás, hogy 200 komment után is ugyanott tart a történet, hogy egyesek feljogosítva érzik magukat megmondani, ki a magyar és ki nem.
Hogy milyen jogon?
Ez lett volna a poszt lényege, és nem Bajnai.

lacylla 2013.07.01. 07:22:35

Ha ezeken múlik tízezer, de hát kell az a tízmillió, ha kérdeznék…
A trafikos-Trianon évében vicces gesztus leturistázni a másik embert.
Hiába, az a híres magyar vendégszeretett. Akit így szeretnek, annak nincs szüksége ellenségre. Ilyen a magyar igazság.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.01. 07:27:42

látom a sok acsarkodó magyarellenes genyát már összefútta a szél...
csak elé az utolsó néhány hszt elolvasni, hogy ismét ráébredjek, ezekkel semmi közösség, ezekkel semmi lehetőség a párbeszédre, ezeket a gyűlölet fűti...

R.T. Flakfizer 2013.07.01. 07:28:40

magyar vagyok és semmi bajom azzal, ha a határon túliak voksolnak a parlamenti választáson. ugyanakkor szeretném én is kifejezni a véleményem - ugyanezen elv alapján - a debreceni, győri, hódmezővásárhelyi, budapesti, stb önkormányzati választásokon. jogom e lesz? ;)

felcsutisuttyo 2013.07.01. 07:29:32

Ez a SORBÁN bunkó biztos nem magyar, csak magyarul röfög...Mély magyar akar lenni, hogy sok sok " támogatást" kapjon a Magyarországi Nemzeti gazemberektől...ezért nyalja Nemzeti segget!
Ez a Sorbán csak egy magyarul röfögő Román szőrőstalpu.
A székely meg nem is magyar, mert egy székely azt mondta , hogy A SZÉKELY NEM MAGYAR HANEM SZÉKELY...EZÉRT VAN KÜLÖN ZÁSZLÓJUK ÉS HIMNUSZUK----( na meg faragott kapujuk hogy hazataláljanak ha be vannak rúgva):D hihihihi

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.01. 07:30:35

No, vajon melyik nagyszerű párt bíztathatta megint bunkóságra a híveit? Tudjátok, amelyik csak ezt csinálta 8 évig, az. A megosztás az igazi hazaárulás.

Sir Galahad 2013.07.01. 07:32:34

Nem értem, mitől tiszteletlen a fiatalok akciója. Maga Bajnai sem reagált sértődötten. -Egyébként meg a srácoknak alapvetően igazuk van: ha valakinek fontosak a határon túli magyarok, ne csak a kampányidőszakban figyeljen oda rájuk.

ob.szerver 2013.07.01. 07:33:34

A kommentekből látszik, hogy a maffidesz nemzetmegosztó és gyűlöletszító politikája kiválóan működik. Azt se gondolja senki, hogy Örs barátunk akcióját nem a Lendvai utcában szervezték.

Egy valamitől mentse meg a sors ezt a népet határon innen és túl: hogy a ht magyarok szavazatai átbillentsék a választási eredményeket.Az olyan gyűlölethez vezetne magyar és magyar között, amilyenre még nem volt példa történelem során.A maffidesznek persze pontosan ez az érdeke, és a ht magyarok szavazati jogának kizárólagos motivációja.

R.T. Flakfizer 2013.07.01. 07:40:52

@Wagеm: miért ne? ha te is voksolhatsz, kik képviseljék az erdélyieket a helyi ügyekben! követeld te is ugyanazt - lehet ez kétirányú utca is!

2llkedő 2013.07.01. 07:42:15

@FILTOL: "ezeket a gyűlölet fűti..."

Mi ebben a gyűlölet?

BKV reszelő 2013.07.01. 07:43:55

Jó a kép a poszt közepén! Értem én, hogy a román cigány szeretne magyar lenni, mert itt öt gyerek után fizetést kap, nem is akármilyet, értem azt is, hogy a háttérben az öccse vigyorog, mert a bátyó milyen ügyes, nem fordítva tartja a pulcsit....de az a csámpás buzi a terepszínű gatyában, a lábára rohadt bakancsban miért nem a pride-on van?! Lekéste a rózsaszín vonatot?! :D

nu pagagyí 2013.07.01. 07:44:23

Magyarország még mindig köztársaság, bár ez a tákolmányban már csak lábjegyzetként szerepel. Egy köztársaság fontos elve, hogy minden állampolgár azonos jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezik. A népszavazás erről szólt és nem arról, hogy az erdélyi magyarok, magyarok-e. Aki magyar állampolgár akar lenni az költözzön ide és vállalja ezt a sorsot, ne kívülről dumáljon bele az ország életébe. A magyar adófizető polgárok az állampolgárság megadása előtt is meghozták azt az anyagi áldozatot, hogy az állam segíthesse a külhoni magyarokat, támogatta iskoláikat, bevonta a külhoni magyarokat is a kulturális életbe. Fel sem merült senkiben, hogy ők nem magyarok. Az, hogy ostoba tábláikkal ők minősítgetik az anyaországi politikusokat, legfontosabb eredménye a Fidesz magyarok közti árokásásának. Sikerült az ostobaságot exportálni. Sajnálom ezeket a gyerekeket, hat a lassan ölő méreg, lassan már azt sem fogják tudni, kicsodák-micsodák is ők. Ott külföldiek lettek, Magyarországon viszont nem lettek teljes értékű polgárok, csak eszközök egy bunkó politika oltárán.

2llkedő 2013.07.01. 07:47:48

@nu pagagyí: Kíváncsi leszek, hogy ha Piktor majd felbátorodva bele szól az életükbe, akkor is így fogják-e ünnepelni a magyarságukat?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.07.01. 07:48:46

@FILTOL: Te most Sorbán Attila Örsékről beszélsz?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.01. 07:49:04

@félázsiai 2llkedő: olvass és keress...tocsog a gyűlölettől a topik.

BKV reszelő 2013.07.01. 07:50:10

@MolnarErik: Ez a sorbán orbán rokona? Melyik ágon? Az orsós vagy a kanalas ágon?

2llkedő 2013.07.01. 07:59:26

@FILTOL: Mit nevezel te gyűlöletnek? Ne csak böfögd ide, hogy gyűlölködés folyik, hanem magyarázd is el, hogy mit értesz ez alatt!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.01. 08:04:33

@félázsiai 2llkedő: minek? olvasd el a hozzászólásait az elvbarátaidnak...merülj meg benne. ha meg fel sem tűnik, az maga a kórkép. cigányozástól - ld. az előző hszt - a műmagyarig, bantunégerezéstől a magyar származású románozásig.
de ha neked(-tek) ez normális? ám legyen

2llkedő 2013.07.01. 08:06:10

@FILTOL: Tőled kérdeztem, ne máshova mutogass! Te mondd el, hogy szerinted mi benne a gyűlölet. Ja? Azt már nem tudod megmondani, csak jól hangzik. Ugye?

Conchobar 2013.07.01. 08:07:38

@nu pagagyí: "Aki magyar állampolgár akar lenni az költözzön ide és vállalja ezt a sorsot, ne kívülről dumáljon bele az ország életébe" - Egyrészt, a Magyarországon élők se dumálnak ám bele az ország életébe (leszámítva azt az 5 percet 4 évente, míg leadja a szavazatát), másrészt Magyarország mindenkori kormányának figyelemmel kellene kísérnie, és segítenie kell a trianoni és a párizsi békékkel országhatáron kívül rekedt magyarság életét. Másszóval: a mindenkori magyar kormánynak kötelessége 'beledumálnia' a szomszéd országokban élő magyarságot érintő dolgokba (és bele is szólnak/szóltak, változó gyakorisággal és mélységgel, mégaz MSZP-SZDSZ kormányok is). Azért kell megadni a jogot, hogy a határontúliak is beleszólhassanak a magyarországi parlament összetételébe, hogy lehetőség szerint azok képviseljék az ő érdekeiket, akikben ők bíznak

2llkedő 2013.07.01. 08:16:44

@Conchobar: "hogy lehetőség szerint azok képviseljék az ő érdekeiket, akikben ők bíznak"

És ki tudja, hogy mik az érdekeik? A magyar kormány fogja eldönteni? Piktor fogja megmondani a kint élőknek is, hogy nekik mi a jó? És ha rosszul gondolja? Akkor a kintiek mit fognak tenni?

"Másszóval: a mindenkori magyar kormánynak kötelessége 'beledumálnia' a szomszéd országokban élő magyarságot érintő dolgokba"

Nem kötelessége, és nincs is joga hozzá. Legfeljebb felhívhatja a figyelmet a problémás dolgokra, és támogathatja a kinti magyarokat.

Csak hogy érzékeltessem, ha Neked a gyereked házasságot köt, és külön költöznek, akkor neked van-e jogod bele szólni az ő életükbe, és ugyan ez viszont is, hogy ha már elköltöztek, akkor nekik van-e joguk bele szólni a te életedbe?
Most ne gyere azzal, hogy nem a kintiek választották ezt a helyzetet.

2013.07.01. 08:17:24

A szavazas elsosorban lelkiismereti kerdes. Ha egy erdelyben elo magyar nemzetisegu roman allapolgarnak belefer, hogy beleszol egy masik orszag eletebe, lakoinak sorsaba - ugy hogy esetleg meg egyszer sem jart ott - am legyen. Ha az o emberi minosegebe ez belefer, az csak ot jellemzi. Gondolom ott ez nem gond senkinek, de akkor ne csodalkozzon, a itt nem kap majd munkat, vagy belekopnek a szendvicsebe a mekiben, vagy nem szolgaljak ki itt-ott, es koszonni se sok helyen fognak neki.

2llkedő 2013.07.01. 08:19:54

@FILTOL: Segítek.

""""A gyűlölet egy tartós vagy rövid idejű érzelmi állapot, amelynek tárgya lehet egy személy, emberek csoportja, állat, vagy tárgy, esetleg elvont fogalom. Lényege a gyűlölet tárgyának teljes elutasítása, utálata.""""

Ha megnézed a képet akkor éppen az szól a gyűlöletről.

Conchobar 2013.07.01. 08:20:59

@nu pagagyí: "Az, hogy ostoba tábláikkal ők minősítgetik az anyaországi politikusokat, legfontosabb eredménye a Fidesz magyarok közti árokásásának" - Valahogy meg kellene érteni: nem minősítgetnék táblákkal az erdélyiek a magyarországi baloldali és liberális politikusokat, ha azok nem mennének oda szavazatokért kuncsorogni. Bármennyi sz@rt kavarjon is a Fidesz, mindent csak nem kellene a nyakukba varrni. Az erdélyiek a Fidesz nélkül is jól látják/láthatják, hogy a magyarországi baloldal és liberálisok a trianoni békét örökre szólónak tartják, a határon túl rekedt magyarsággal csak olyan mértékben hajlandók foglalkozni, mint amilyen mértékben pl. a baszkokkal, vagy a finnországi svéd kisebbséggel foglalkoznak

hátsó szándék 2013.07.01. 08:24:29

Nem is ertem, hogy veszi a batorsagot barki is, hogy megmondja valaki masrol, hogy magyar-e sem. Es hogy a kormanypart szovivoje hivatalosan meg is erositi ezt a Karpatia-polos, alpari, izzadtsagszagu megnyilvanulast.

Esetleg lehetne interpellalni OV-t, hogy kerem, miniszterelnok ur, most akkor itt oszinten mindenki elott nyilvanitsa ki, hogy Bajnai on szerint magyar-e vagy sem.

Ha ez a harom suttyo ott a kepen magyar, akkor koszonom, en inkabb turistaskodom.

2llkedő 2013.07.01. 08:25:54

@Conchobar: "Valahogy meg kellene érteni: nem minősítgetnék táblákkal az erdélyiek a magyarországi baloldali és liberális politikusokat, ha azok nem mennének oda szavazatokért kuncsorogni."

Ja? Hogy szavazatkuncsorgásra CSAK A FIDESZ jogosult?
Arra nem gondoltál még, hogy sokan vannak, akik nem a fideszt támogatják?

Netuddki. 2013.07.01. 08:25:56

A blog hozzászólásait elnézve, lelki szemeim előtt megjelenik az orbán ahogy ő is ezt a fórumot olvassa, miközben elégedetten dörzsöli a kezét.
Ha már póló, javaslom a következő választásokra a következő feliratot:
"Nem vagyok hülye, nem szavazok a megosztó hazaárulóra!"
Csak így, név nélkül. Ki nem tudja kiről van szó?

Conchobar 2013.07.01. 08:26:08

@félázsiai 2llkedő: "És ki tudja, hogy mik az érdekeik? A magyar kormány fogja eldönteni? Piktor fogja megmondani a kint élőknek is, hogy nekik mi a jó? És ha rosszul gondolja? Akkor a kintiek mit fognak tenni?" - Nyilván ő maguknak, az erdélyieknek kell tudniuk, hogy mi az ő érdekük, és hogy ki képviseli az ő érdekeiket megfelelően. Ugyanez igaz miránk, magyarországiakra is. És ha Piktor kell a többségnek, akkor legyen a Piktor.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 08:27:01

@nu pagagyí:

Tegyük hozzá: a népszavazás idején Gyurcsány xenofób-nacionalista kampányát el kell ítélni. Az úgy kettős mércs, hogy elítéljük a kirekesztést az egyik oldalon, de a másikon nem.

Gyurcsánynál többet senki nem tett az utóbbi 15 évben a xenofóbia terjesztéséért.

2llkedő 2013.07.01. 08:30:37

@Conchobar: "Az erdélyiek a Fidesz nélkül is jól látják/láthatják, hogy a magyarországi baloldal és liberálisok a trianoni békét örökre szólónak tartják,"

Piktor a határokon belül felért a csúcsra.

"Kicsi nekem ez a ház, kirúgom az oldalát"

2llkedő 2013.07.01. 08:32:29

@Conchobar:
Volt egy másik kérdésem is.

Conchobar 2013.07.01. 08:32:53

@ericghar: "Ha egy erdelyben elo magyar nemzetisegu roman allapolgarnak belefer" - Te magad ugye nem akarsz beleszólni a külföldön, a trianoni határokon túl élő magyarok dolgába, nem akarsz beleszólni a szomszéd államok és a magyar kisebbségek közti vitákba? Ugye, nem akarod, hogy ők megtartsák, meg tudják tartani a magyarságukat? És, ugye, te Magyarországról szólsz bele ékezetnélküli klaviatúrával a magyarságot érintő polémiákba

2llkedő 2013.07.01. 08:33:42

@Conchobar: "Nyilván ő maguknak, az erdélyieknek kell tudniuk, hogy mi az ő érdekük"

És mi lesz akkor, ha majd Piktor fogja tudni, hogy mik az ő érdekeik?

Vicca Verza (törölt) 2013.07.01. 08:37:18

A három kispetőfinek üzenném, hogy borotválkozzanak meg, öltözzenek fel rendesen, és talán akkor tudnak majd csajozni is. Ez sokszor jó megoldás ha hülyeségekkel van teli az ifjú magyar feje.

Balt 2013.07.01. 08:38:19

Függetlenül attól, hogy tetszik-e vagy sem a Jobbikos színezetű htm ifjúság, azt elmondhatjuk, hogy teljességgel igazuk van. Bajnai bármit mond is manapság, nem tett semmit az 1 éves miniszterelnöksége alatt a 2004-es kérdés rendezéséért, erre még csak halvány szándékot, gesztust se mutatott.

Conchobar 2013.07.01. 08:39:00

@félázsiai 2llkedő: Nem tudom, hogy melyik másik kérdésre gondolsz. Ami meg a Piktor-kérdést illeti: tudomásul kellene venni, hogy vannak olyan kérdések, amelyek túlmutatnak azon, hogy ki lesz 2014-ben, vagy 2018-ban a kormányfő. Ha másképp nem lenne érthető: 2070-ben már biztosan lesz Piktor kérdés, de még akkor is lesz erdélyi magyarság

Conchobar 2013.07.01. 08:40:00

@Conchobar: jav: Ha másképp nem lenne érthető: 2070-ben már biztosan nem lesz Piktor kérdés, de még akkor is lesz erdélyi magyarság

BKV reszelő 2013.07.01. 08:40:44

@félázsiai 2llkedő: Nos én megmondom neked. Zsigeri gyűlölet van benne, mégpedig az "Aki nincs velünk, az ellenünk." alapján. Csak ez így túl direkt lenne, ezért a magyarságát vonják kétségbe egy magyar állampolgárnak román állampolgárok. Vicces, hogy sok magyar állampolgár szerint ez helyes. Ki is az idegenszívű?

Netuddki. 2013.07.01. 08:44:38

@Conchobar: "Te magad ugye nem akarsz beleszólni a külföldön, a trianoni határokon túl élő magyarok dolgába"

Ki a tököm vagy te, hogy el akarod dönteni ki mibe szólhat bele?

"Conchobar 0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2013.01.09. óta tag."

lyia (törölt) 2013.07.01. 08:46:02

Kétféle érzékenységet is figyelembe kell vennie annak, aki el akar igazodni ebben a "nemzeti" katyvaszban. Az egyik a határon túl élő magyaroké, akik - akár már kisgyerekkortól - kénytelenek azzal szembesülni, hogy a hazájuk (mármint az életvitelük központja szerinti) lakosságának - többségében - más az anyanyelve, mint az övék. Nekik nyilván ki fog alakulni valamiféle viszonyulásuk ahhoz az országhoz, ahol viszont ez az anyanyelv a hivatalos. Szerintem akkor tennénk velük a legjobbat, ha olyan Magyarországot "csinálnánk", amelyik hatékonyan tudja őket segíteni abban, hogy ott boldoguljanak, ahol akarnak. Ha tehát a szülőföldjükön szeretnének élni, akkor hagyjuk őket békén, emberi jogaik védelmében pedig - szükség esetén - álljunk melléjük úgy, ahogyan az az EU-n belül szokás: barátilag közelítsünk hazájuk politikusaihoz, és arra törekedjünk, hogy a szomszédos országokban élő magyarokban ne ellenséget lássanak. Aki pedig nem akar román vagy szlovák, stb. állampolgár lenni, azt segítsük hozzá, hogy áttelepülhessen ide. Ezzel együtt figyelemmel kell lenni azokra is, akiknek az adójából pl. az Orbán-kormány (a saját politikai céljainak az elérése érdekében) jótékonykodik. Az ilyen "nemmagyarozó" szarcsimbókokról meg az a véleményem, hogy ehhez nem kell ész, gyalázkodni a leghülyébb ember is tud. Persze, azt is számításba kell venni, hogy Orbanisztánban mindig is kifizetődő volt a gyalázkodás, a gyűlölködés, emlékezzünk csak a Loppert Dániel nevű faszkalapra, aki egész komoly karriert futott be, mert nagy nyilvánosság előtt lehazaárulózta Medgyessy Pétert. Ha ennyi elég a sikerhez, miért is próbálna valaki normális maradni?

2llkedő 2013.07.01. 08:49:08

@Conchobar: ""ha Neked a gyereked házasságot köt, és külön költöznek, akkor neked van-e jogod bele szólni az ő életükbe, és ugyan ez viszont is, hogy ha már elköltöztek, akkor nekik van-e joguk bele szólni a te életedbe?""

Tökönrúgott Feleségek 2013.07.01. 08:52:03

A hócipőm tele van azzal, hogy mindig "ők" mondják meg, ki a magyar. Ha nem értesz velük egyet, rögtön idegenszívű vagy. Pedig a Fidesz otromba politikája az igazán magyarellenes.

Conchobar 2013.07.01. 08:59:18

@félázsiai 2llkedő: "ha Neked a gyereked házasságot köt, és külön költöznek, akkor neked van-e jogod bele szólni az ő életükbe, és ugyan ez viszont is, hogy ha már elköltöztek, akkor nekik van-e joguk bele szólni a te életedbe?" - A székelyek és az erdélyi magyarok tehát különköltöztek, mert önállósodni, függetlenedni akartak Magyarországtól, ugye? Bárki, bármit ránkkényszeríthet, akár még egy igazságtalan területi felosztást is, mi azt tudomásul vesszük, ugye? Netán, a szolgai elfogadásban még tovább is léphetnénk, mondjunk le Szolnokról, Szegedről és Békéscsabáról Románia, Pécsről Szerbia, Miskolcról meg Szlovákia javára?

R.T. Flakfizer 2013.07.01. 09:02:16

az az érdekes, hogy annak idején, a népszavazáskor, teli voltam kételyekkel - nem a határon túliakkal kapcsolatban. egyértelmű volt, h ez az egész kettősállampolgárságos téma belpolitikai ügy - ma sem hiszem, hogy pl kövért érdekelné a kintiek sorsa. a terület már egy más tészta. szóvak ennek ellenére nem tudtam nem elmenni és arra szavazni, h ők is kapják meg a magyar állampolgárságot. jól tettem. de mi van azzal a sok százezerrel, akik tosztak megemelni akkor a seggük, ma meg a kétharmad mögül acsarkodnak? he? régóta böki a csőröm, mert sokan hiányoztak anno. oszt meg most hírdetik, ki magyar, ki nem. a belem fordul ki!

Conchobar 2013.07.01. 09:04:19

@kovi1970: "Ki a tököm vagy te, hogy el akarod dönteni ki mibe szólhat bele?" - Fiatal! Ha értelmeset nem tudsz mondani, akkor förmedj rám egy irreleváns kommenttel

mokkaczuka 2013.07.01. 09:08:27

Tetves kis magyarul beszélő, komplexusos, mocskos román nácik. Nem szeretnék belőlük Pesten egyet se látni.

2llkedő 2013.07.01. 09:12:57

@Conchobar: "A székelyek és az erdélyi magyarok tehát különköltöztek, mert önállósodni, függetlenedni akartak Magyarországtól, ugye?"

A kérdésem után korábban odaírtam, hogy ne gyere ezzel. Nem ők döntöttek, de a románokkal, szlovákokkal, stb. kell házasságban élniük, ha tetszik, ha nem. És az anyaországnak is az az érdeke, hogy ők kint tudjanak boldogulni, vagy rohanjuk le őket, és szerezzük vissza amit elvettek tőlünk.

2llkedő 2013.07.01. 09:13:51

@Conchobar: "Bárki, bármit ránkkényszeríthet, akár még egy igazságtalan területi felosztást is, mi azt tudomásul vesszük, ugye?"

És mit tudsz csinálni?

Conchobar 2013.07.01. 09:17:45

@Tökönrúgott Feleségek: "Pedig a Fidesz otromba politikája az igazán magyarellenes" - Túl kéne már lépni ezen az istenverte Fideszen. A határon túl élő magyarság dolga az nemzeti ügy, és egyetlen magára valamit is adó nemzet sem mondhat le a határain túl élő nemzetrészekről. Sem a kínaiak Tajvanról, sem a németek, sem az oroszok, sem a koreaiak (kivétel az újvilág, az sajátos történelmük miatt Amerika és Ausztrália). A mi sajátos helyzetünkben a kettős állampolgárság és választójog intézménye az, ami a nemzetegyesítés illúzióját meg tudja adni

2013.07.01. 09:20:03

@Conchobar: 1.a telefonon nincs ekezet. Most eppen Szegeden vagyok.
2. Ha Magyarorszagon a nemet, vagy finn modra eros onkormanyzatisag lenne, sajat - regionkent eltero - adokulcsokkal es szocialis juttatasokkal, es az orszagos dontesek inkabb politikaiak lennenek, mig a gazdasagi dontesek regioszinten szuletnenek, akkor nem erdekelne annyira, hogy ki kerul a parlamentbe, es ki szavazhat rajuk. DE amig mindenrol a kormany dont addig ne szavazzanak kulhoniak. Ne az o szavazatuk - alacsony magyarorszagi reszvetel mellett - dontson arrol, hogy mennyi legyen a keresetem.
3. Azt bizton allithatom neked, ha Londonban dolgoznek tutiszaz nem mennek szavazni a nagykovetsegre. Ez alapvetoen elvi kerdes, aminek alapvetoen gazdasagi kovetkezmenyei vannak - a magas ujraelosztas es a magas kozterhek miatt. Ezt nem biztos, hogy onnan Erdelybol is latod. Magyarorszagon - a hetkoznapi emberek szamara - a valasztasok eredmenye elsosorban nem politikai, hanem gazdasagi ertelemben letkerdes.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 09:21:31

@Balt:

Bajnai ügyvezető miniszterelnök volt, nem lelkipásztor vagy szárazdajka.

Ha 2004-es rendezésre vágysz, akkor az a rend kell, hogy
ne legyenek kettősállampolgárok.

Mert az ország nem akarta.

Az az egymillió, aki akarta, az költözzön Erdélybe vissza, és alapítson másik országot magának.
Úgyis fogyik arrafele a magyar.

Úgyhogy fogjad a kis motyódat és húzzál haza a hegyek közé.

Conchobar 2013.07.01. 09:24:30

@félázsiai 2llkedő: A mondás azt tartja, hogy gyáva népnek nincs hazája. Egy nép meg úgy tud gyáva lenni, hogy ha a nép egy része gyáva, meghunyászkodó, szervilis egyedekből áll, akik számára a hősei (Árpád vezértől II.Rákóczi Ferenc kurucain, Kossuthékon át az '56-os felkelőkig) nem példaképet jelentenek, hanem csak unalmas és fárasztó eseteket a történelemkönyvben

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 09:25:31

@félázsiai 2llkedő:

Erdély mindig is egy külön ország volt.

Erdélyi fejedelemség.

Kurvára nem tudom, hogy miért kell egy más ország lakóinak
helyettünk választani országgyűlést.

Gyarmat leszünk... erdélyi gyarmat.

Már ők mondják meg, ki lehet itt miniszterelnök, és ki nem magyar.

kifordított nagyanyó 2013.07.01. 09:28:24

Baszod,pedig ezerszer inkább bajnai,mint a csúti paraszt!
Ha már a jobbik nem lehet.

Conchobar 2013.07.01. 09:30:42

@félázsiai 2llkedő: " kérdésem után korábban odaírtam, hogy ne gyere ezzel. Nem ők döntöttek, de a románokkal, szlovákokkal, stb. kell házasságban élniük, ha tetszik, ha nem" - Nem ők döntöttek? És az úgy neked rendben van? Ami meg a hasonlatodat illeti ("ha Neked a gyereked házasságot köt, és külön költöznek, akkor neked van-e jogod bele szólni az ő életükbe, és ugyan ez viszont is, hogy ha már elköltöztek, akkor nekik van-e joguk bele szólni a te életedbe?") nem akarod visszavonni, ha már magad is látod, hogy nagyon nem ideillő

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 09:30:49

@R.T. Flakfizer:

Ha a 3 millió fidesztolvaj kiköltözne Erdélybe a tesóihoz,
akkor szépen megalapíthatnák újból az Erdélyi fejedelemséget,
vagy vajdaságot, vagy királyságot, amit akarnak,

és nem lenne többé román megye egy se.

Menjenek Isten hírével.

Oldják meg, ha akarják.

Ne rajtunk uraskodjon a sok fekafejű Orbán-Sorbán.

Conchobar 2013.07.01. 09:35:27

@ez a Kígyó éve: "Erdély mindig is egy külön ország volt" - Ha az 1541-1699 közti időszakot tenkintjük mindignek, akkor igaz. Egyébként, a tisztánlátás végett: most Erdély nem külön ország, hanem Románia része, annyira része, hogy még olyasféle közjogi különállása sincs, mint Erdélynek volt a középkori Magyarországon

Netuddki. 2013.07.01. 09:36:58

@Conchobar: A 384 hozzászólásával engem fiataloz egy orbánfarturkász? Muhaha!

Conchobar 2013.07.01. 09:43:45

@ericghar: "Ha Magyarorszagon a nemet, vagy finn modra eros onkormanyzatisag lenne...mig a gazdasagi dontesek regioszinten szuletnenek, akkor nem erdekelne annyira, hogy ki kerul a parlamentbe, es ki szavazhat rajuk" - ...esetleg még a magyarországi szavazók jó részétől is el kellene venni a szavazatijogot, hogy a kívánt jelölt (és mögötte az elképzelt gazdasági fellendülés) lehessen a kormányfő, nemde? Egyébként, az nem lehetséges, hogy Magyarországon társadalmi problémák is vannak (amelyeket nem tudna megoldani egy mégoly sikeres gazdasági intézkedéssorozat sem)?

Conchobar 2013.07.01. 09:46:10

@kovi1970: "A 384 hozzászólásával engem fiataloz egy orbánfarturkász? Muhaha!" - Gyerekem! Miből jött ki neked az, hogy én Fidesz-barát lennék?

Conchobar 2013.07.01. 09:49:41

@kovi1970: Gyerekem! Egybites! Neked az az orbánfarturkász, aki azt írja, hogy "Túl kéne már lépni ezen az istenverte Fideszen", meghogy "Ha másképp nem lenne érthető: 2070-ben már biztosan lesz Piktor kérdés, de még akkor is lesz erdélyi magyarság"

2013.07.01. 09:51:19

@Conchobar: "ami a nemzetegyesites illuziojat meg tudja adni"
Pontosan ez az amirol eddig beszeltem neked/nektek. Ami neked egy lelekemelo momentum, ami nehany percre eddig nem tapasztalt elegedettseggel tolt el, es meg az esti sorozes alatt is kitart, az nekem kenyer es a tej ararol szol.

napról napra 2013.07.01. 09:53:44

Amkor a hírt először olvastam, az jutott eszembe, hogy ha egyszer kifognám a mesebeli aranyhalat és lehetne három kívánságom, akkor az első kettőt az erdélyi magyarság érdekében kívánnám.
Az első kérésem az lenne, hogy legyen a miniszterelnökük Orbán Viktor, ne csak lélekben, hanem ténylegesen is és Kövér legyen a házelnökük.
A második pedig az, hogy legyen az ottani főtanácsadójuk a Simicska-Nyerges-Habony trió.
Szerintem szép ajándék lenne.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 09:55:05

@Conchobar:

A mindiget tekintem mindignek.

Vedd elő szépen az oskolás Történelmi Atlaszaidat, és nézegessed, mert nem hagymapucoláshoz kaptátok.

Conchobar 2013.07.01. 10:02:30

@ericghar: "Ami neked egy lelekemelo momentum, ami nehany percre eddig nem tapasztalt elegedettseggel tolt el, es meg az esti sorozes alatt is kitart, az nekem kenyer es a tej ararol szol" - Először is, ha neked a "ami a nemzetegyesites illuziojat meg tudja adni" megfogalmazásból az jön ki, hogy engem elégedettséggel tölt el, akkor... Ami meg a tej és kenyér árát illeti, nos, tudod vannak még ezenkívül más dolgok is az életben (pl.közösség, család, nemzet, magyarság), ilyen dolog a naivitás is, várni a csodát az esetleges kormányváltástól egy gazdasági recesszióban lévő Európában, egy Németországtól gazdaságilag függő országban

2013.07.01. 10:09:41

@Conchobar: egy magyar szavazo szamara a valasztasokon hozott dontese alapvetoen hatarozza meg a tovabbi eletet (adorendszer, nyugdij etc.) Egy erdelyi magyarnak ugyanez egy felflekkes hir az Uj Magyar Szo online kiadasanak KULFOLD rovataban. A belfoldi reszben ugyanis a roman belpolitikai hirek vannak. Kapisgalod mar?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 10:12:55

Nevetséges, hogy a Fidesz mindenhol összeugrasztja a külhoni magyarokat, Erdélyben, Szlovákiában, Horvátországban, mert csak az a jó magyar, aki az ő haverjuk pártjára szavaz.
Nevetséges, hogy az MSZP-SZDSZ eddig nem is gondolt a külhoni magyarokra, a választójog megadása után meg hirtelen mindenkivel jópofizni akarnak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 10:13:53

@ericghar: Azt ugye kapisgálod, hogy a külhoni magyarok főleg magyarországi tévékből tájékozódnak, magyarországi honlapokat olvasgat és a helyi média csak másodlagos a számukra?

Conchobar 2013.07.01. 10:14:50

@ez a Kígyó éve: "Vedd elő szépen az oskolás Történelmi Atlaszaidat, és nézegessed, mert nem hagymapucoláshoz kaptátok" - A szép színes atlaszod nézegetése mellett próbálj meg gondolkodni: pl.Békés vármegye nem külön ország volt még akkor sem, ha más színűre volt festve az atlaszban, és egy külön személy (ispán/főispán) volt a vezetője. Akárhogyis, irreleváns a különállását felemlegetni, merthogy jelenleg semmiféle különállása nincs Románián belül

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 10:17:35

@Távmunka blog:

MSZP-SZDSZ nem gondolt a külhoni magyarokra ?

Akkor postázzátok vissza az összes támogatást, amit az MSZP_SZDSZ 12 évi kormányzása alatt kaptatok a magyar költségvetésből,

és máris nem hazudsz pofátlan kódis módjára.

Conchobar 2013.07.01. 10:19:24

@ericghar: És te kapisgálod már azt, hogy az erdélyi magyar életét is befolyásolja a mindenkori magyarországi kormány magatartása, hozzáállása és intézkedései? És azt is kapisgálod már, hogy az ember számára nemcsak az a fontos, hogy mit és mennyit eszik

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 10:19:50

@R.T. Flakfizer: 2004-es népszavazás igenek aránya: 51,57%
2010-ben Fideszre szavazók aránya: 52,73%

A népszavazásokon mindig kisebb a részvétel, komolyan kell küzdeni az érvényességért.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 10:21:11

@ez a Kígyó éve: Milyen támogatást adtak az MSZP-SZDSZ kormányok, amit nem Antallék vagy Orbánék fogadtak el?

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 10:21:17

@Conchobar:

Már javasoltam, hogy az orbán népe költözzön oda, hogy többségi magyar államot tudjon Erdély alapítani.

3 millióan vannak.

Ha nekik adjátok az összes trafikot, földet, szinházat, patikát, gyárat és kastélyt,

akkor tuti hogy odaköltöznek, mert tőlünk is csak ezt akarják.

Máris lenne önálló magyar Erdélyetek.

nu pagagyí 2013.07.01. 10:21:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mégis mit kellett volna csinálnia Gyurcsánynak? Asszisztálni a köztársasági eszme szétkúrásához? Az állampolgárság nem vicc, jogokat és kötelezettségeket jelent. Ezt sikerült leértékelnünk egy színes cetlire. Az, hogy ki magyar és ki nem az másik kérdés, nem állampolgárságot jelent. Mindenki magyar, aki magyarnak vallja magát, elfér benne Zazrivecz, Tordeánu, Für Lajos, Gyurcsány, Deutsch, Schmitt, Bajnai, Simicska és Puch és mindenki, akinek a magyar kultúra, az ország jelent valamit. A vita természetes, de aki gyűlöletet szít a magyarok közt, vagy kisajátítja magának a jogot, hogy megítélje ki magyar és ki nem, az saját magyarságát is kétségbe vonja, kirekeszti magát a kultúránk teljességéből. Egy szekta tagja lesz, amelyik saját szektáját is egyre kisebbre darabolná.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 10:22:51

@Távmunka blog:

Pénzt.

Sokat.

Az adófizetők pénzét.

Azokét, akiket sértegettek onnan a pénzcsap kimenő végéről.

Rwindx 2013.07.01. 10:26:03

@ez a Kígyó éve:
Az a baj hogy nem csak hogy leszarod, de fel sem fogod. Összehordtál minden szart jogszabályokról, amik tételesen meg lettek cáfolva.

Aztán elmentél a scifi felé, ukránokról románokról szerbekről maffiáról irogatsz, anélkül hogy bármivel bármit is alátámasztanál. Ostoba vagy és így jártál, nyilván a hülyeségedben senki nem ingathat meg. A legszebb amikor a hülyeség szorgalommal párosul, ékes példája vagy neki.

nu pagagyí 2013.07.01. 10:27:13

@Távmunka blog: Ugyanannyit adtak, ha nem többet. Az a különbség, hogy nem politikai alapon támogatták az ottani szervezeteket, intézményeket. Nem használták a mi pénzünket személyes politikai előnyökre.

Az Orbán-kormány csak saját fajtáját támogatja, olyan politikai szervezeteket, amelyeknek nulla a politikai súlya az ottani magyarok közt. Exportálta megosztó politikáját és hazug, sunyi hazugságait.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 10:28:17

@nu pagagyí:

Mit kellett volna csinálnia? Nem használni demagóg, xenofób érveket a népszavazási kampányban.

Ugye nem azt akarod mondani, hogy vagy Orbán vagy xeonfóbia, s más út nincs?

nu pagagyí 2013.07.01. 10:35:06

@Conchobar: Pont az Orbán-kormány szüntette meg az önkormányzatiságot. A polgármesterek kijáró-emberek lettek. Intézmények, bevétel híján csak a kormányzati akarat helytartói. Nagyon fontos szabadságjogtól fosztották meg az embereket, attól, hogy érdemben beleszólhassanak az őket érintő helyi döntésekbe. Az önkormányzatok jogfosztása csak egy a sok közül, megszűntek az intézményi autonómiák is (iskola, kulturális intézmények, egyetem). Az államot gyakorlatilag megszállta a kormánypárt. Egy agyoncentralizált, tekintélyelvű, élhetetlen trágyadomb lett a hazánk.

Conchobar 2013.07.01. 10:35:14

@ez a Kígyó éve: "Máris lenne önálló magyar Erdélyetek" - Egybites! Te szemmelláthatóan annyira hülye vagy, hogy számodra pusztán csak két dolog van, fideszes, vagy nemfideszes. Az életed csak választási kampányból áll, és annyira hülye vagy, hogy másokról is ugyanezt feltételezed

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 10:36:18

@Rwindx:

Egy szót se szóltam jogszabályokról, te ferde lélek.

Belinkeltem a hatályos törvényt a jogtárból.

És te meg azt írtad, nem szólsz többé hozzám, úgyhogy ne csinálj szart a szádból.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.07.01. 10:39:26

@Conchobar:

Hát akkor éldegéljél nyugodtan, és ne nekem irogassál, félázsiai.

béla a görög (törölt) 2013.07.01. 10:40:11

Hát ha nem jönnek rá az erdélyiek, hogy ők is csak eszközök a Fidesz számára akkor nem sok eszük van.
Aztán lesz csodálkozás ha elküldöm őket a francba a szavazatjog miatt. Én sem megyek át okoskodni hozzájuk nekik se kéne nálunk.
kb. 20 éve voltam erdélybe... megtanultam, hogy 3 lépés távolság legyen köztünk. Elvannak a maguk belterjességében, különösebben nem érdekli őket a magyarország. Nincs ezzel semmi baj, nem kell hogy érdekelje őket, csak akkor ne is akarjanak beleszólni a dolgokba... Ennyi. (a felvidéki, délvidéki magyar nyitottabb volt)
Sorbán Attila Örs - kis pöcsnek megvolt az 5 perc hírnév - örüljön.

nu pagagyí 2013.07.01. 10:41:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A xenofób idegengyűlölőt jelent. Ez a Fideszre inkább érvényes. A népszavazáson Gyurcsány érve az volt, hogy az állampolgársággal olyan jogok is járnak, amely egy normális országban csak a helyben lakókat, az adó- és járulékfizetőket illeti meg. Természetesen ő sem vonta kétségbe, hogy az erdélyi magyarok magyarok lennének, ez csak a mocsoksajtó ferdítése, melyről Stefka nyilvános önleleplezéséből is értesülhetünk. A jobboldali újságírás lényege a valóság helyett egy virtuális világ teremtése, hírek közlése helyett annak csinálása, tényekkel való érvelés helyett személyek ocsmány lejáratása. Jobban igyekezhetnél a gondolkodással, nem kell minden hazugségnak felülni!

Conchobar 2013.07.01. 10:43:03

@nu pagagyí: Ne agitálj engem, lesz@rom én az Orbán-kormányt. Egyébként meg, mivel az önkormányzatok is fideszesekből álltak, ráadásul nyakra-főre adósodtak, nem láthatod te olyan súlyos, ellehetetlenítő dolognak azt, hogy szanálta őket az állam

Conchobar 2013.07.01. 10:44:23

@ez a Kígyó éve: Gyerekem! Ha nem írsz, nem válaszolok

Conchobar 2013.07.01. 10:48:57

@béla a görög: "Hát ha nem jönnek rá az erdélyiek, hogy ők is csak eszközök a Fidesz számára akkor nem sok eszük van" - Azok kinek a kezében eszközök, akik azért lépnek fel határontúli nemzettársaikkal, nemzettársaik érdekeivel szemben, mert azt az intézkedést történetesen épp a Fidesz hozta

nu pagagyí 2013.07.01. 10:50:15

Az a problémám, hogy ez a blog is csak erősíti ennek a háromfős tüntetésnek a hatását. A szokásos koreográfia szerint történik ez is. Lefizetnek néhány embert, hogy a megrendelt szlogenekkel ácsorogjanak valahol, majd a jobboldali sajtó, beleértve a közmédiát, jól felpumpálja. Szimpla provokáció az egész, szerintem azt sem tudják ki ellen tüntetnek. Normális országban az értékén kezelnék a dolgot, néhány kulturálatlan ember éretlen vicce nem lenne hír.

Kék az ég 2013.07.01. 10:50:54

@béla a görög: Miert ne akarnenek?

Ugyanolyanok mint a Vajdaságiak! Amíg anyagilag és egyébként jobban ment nekik JUGO-ban mint itthon a szocializmusban addig letojtak az anyaországot. Amint baj lett hirtelen felfedeztek, jaj de magyarok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 10:51:47

@nu pagagyí:

Gyurcsány kampányának lényege: jönnek a jöttment cigányok és mindezt felzabálnak. Ezt akarod mentegetni?

Pedig lehetett normálisan is érvelne a NEM mellett, erre jó példa volt az SZDSZ kampánya.

Szóval nem nekem kellene többet gondolkodnom, hanem neked. Kedvenc pártodnak mindent megbocsátasz, az ellenfélenk meg semmit - fideszes-bolsevik lélek vagy, vedd észre, az mindegy, hogy nem vagy fideszes, de ugyanazt a mentalitást sugárzod.

2llkedő 2013.07.01. 10:53:40

@Conchobar: "Nem ők döntöttek? És az úgy neked rendben van? "

És mit tudsz csinálni?

nu pagagyí 2013.07.01. 10:53:42

@Conchobar: De, annak látom. És sajnálom, hogy e miatt nem tüntetnek az emberek. Nem tüntetnek azért, hogy az iskoláikban ők is beleszólhassanak abba, ki legyen az igazgató és mit tanítsanak a gyerekeiknek. Azt sem értem, hogy nem érdekli az embereket, mire költik a pénzüket. Ezt a birkamentalitást egyáltalán nem értem. Biztosan különbözünk.

Kék az ég 2013.07.01. 10:58:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Mar mint a Fidesz és Orbán magyar ellenes? Igen!

Saját maga vallja be!

Persze az ilyen Sorban Attila féle szekta tagok emlékezete az ugye híresen lukas

Ha Orbán gyalázza, árulja el őket, vagy egyenesen kampányol a magyargyűlölőknek (Basescu) az kóser neki.

__________________________________________
2004. december 9.
Magyar Nemzet (!!!!) - Tar Zsuzsanna

"...A FIDESZ NEM RAGASZKODIK a kettős állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és megadható, de nem rontja a magyarországi magyarok élethelyzetét.

ORBÁN példaként hozta fel, hogy tudomása szerint a jómódú, hagyományosan MSZP-SZDSZ szavazók nagy fölénnyel szavaztak IGENnel a kettős állampolgárság ügyében, míg A FIDESZES, ám szegényebb KÖRZETEK NEMMEL VOKSOLTAK..."
______________________________________________

Kék az ég 2013.07.01. 11:02:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: azt ne mondd már hogy a jobboldaliak mint Gyurcsányra hallgattak és azért szavaztak nemmel (Orbán mondja!) vagy letojtak és el sem mentek (ezt meg Bayer mondta Tusnádfürdőn!)

___________________________________________
Bayer Zsolt volt az ERGO sátor vendége.Zsidó Ferenc, a Polgári Élet erdélyi lap főszerkesztője beszélgetett az író-publicistával.

2006.Julius
gondola.hu

Nincs mit írnom, nincs kinek írnom – jelentette ki a beszélgetés elején. Rossz lelkiállapotával indokolta, hogy április óta nem publikált egyetlen sort sem a Magyar Nemzet hasábjain. A választások óta minden budapestit utál. Hiába tudja, hogy csak az emberek fele „hibás”, arcról ezt nem lehet megállapítani.

Értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy HOL IS VAN az a szavazóréteg, AKI JOBBOLDALI, ám nem ment el a december 5-i népszavazásra. Hiába veregetik a hátát, szeretik és kívánnak neki kitartást, buzdítják további munkára mégis keserű a szájíze.

Nem hátbaveregetni kell, hanem 2004 decemberében EL KELLETT VOLNA MENNI SZAVAZNI és akkor ma minden erdélyi magyarnak kettős állampolgársága lenne.

Menjenek nyugati egyetemre a fiatalok?

„Ha tíz évvel fiatalabb lennék és egyetlen gyerekem lenne, akkor én úgy elmennék Magyarországról, mintha itt sem lettem volna.”

Hozzátette, három fiát mostantól úgy neveli, hogy tizennyolc éves korukban nyugati egyetemre menjenek tanulni, „és ha van egy kis eszük, soha többet nem jönnek vissza.”

_________________________________________________

Conchobar 2013.07.01. 11:03:40

@félázsiai 2llkedő: Mit tudok csinálni a nemzetegyesítésért? Aközött, hogy gyáván elfogadom a helyzetet, sőt szolga módon védem a diktátumot, valamint aközött, hogy fegyveres harcot robbantok ki (mint tették nemrég a szlovének, szerbek, horvátok és albánok) még számtalan egyéb lehetőség van. Ennek egyike a kettős állampolgárság, továbbá a választójog megadása, a szlovakizáció akadályozása (nyelvtörvény esetében), a tömbmagyarság számára az autonómia támogatása

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 11:10:10

@nu pagagyí: Erdélyben például az MSZP-barát vezetésű RMDSZ kapta a pénzeket, szóval tényleg nem volt politikai színezetű a pénzosztás :)

Kék az ég 2013.07.01. 11:10:12

@béla a görög: Ráadásul képmutató, hazug is!

___________________________________________________

Magunkról: Az EMI az erdélyi magyarság nemzeti öntudatra ébredése, szülőföldjén való maradása, megerősödése és önrendelkezési jogának kivívása érdekében végzi tevékenységét.

Kik a vezetőink: Országos elnök:Sorbán Attila Örs

Kik vagyunk: az EMI civil szervezet, FÜGGETLEN MINDEN politikai párttól és szervezõdéstõl
____________________________________________

DE AZÉRT A JOBBIKKAL TÜNTET ITTHON és nem ERDÉLYBEN:

index.hu/video/?s=tag:sorb%C3%A1n_attila_%C3%B6rs

________________________________________________

Conchobar 2013.07.01. 11:15:03

@nu pagagyí: "Nem tüntetnek azért, hogy az iskoláikban ők is beleszólhassanak abba, ki legyen az igazgató és mit tanítsanak a gyerekeiknek" - Ezért tartod őket birkának? Vagy azért, mert ők nem ellenségnek látják a Fideszt, hanem egy pártnak (az jó, ha a szülők nem akarnak minden lében kanalak lenni, ha nem akarnak mindenáron mindenbe beleszólni, ráhagyják az igazgató és a tanítandó dolgok kiválasztását a hozzáértőkre, a pedagógus szakemberekre. A szülőknek legfeljebb vétójogot kell adni)

Kék az ég 2013.07.01. 11:16:45

@Conchobar: a szlovakizáció akadályozása (nyelvtörvény esetében),a tömbmagyarság számára az autonómia támogatása

Ezert aztán Orbán vígan pálinkázik FICO-val és szoba se hozza a dolgot, noha mar vontak meg felvidéki magyartól EU ellátást is!

www.parameter.sk/rovat/kulfold/2012/10/02/fico-es-orban-mint-jo-szomszedok-talalkoztak

Ezért azt Orbán nagyban kampányolt az autonómiát örökre elutasító BASESCU-nak.

mandiner.hu/cikk/20100724_orban_basescu_talalkozo_tusnadon

Az ilyen SORBÁN Attila Örsök persze ilyenkor lapulnak, Orbán ellen nem tüntetnek, nem "tiltják ki" Erdélyből a Fideszt.

Ahhoz gerinc kellene, meg ugye nomen est omen.

Kék az ég 2013.07.01. 11:22:32

@Távmunka blog: MIUTÁN Orbán személyesen elhajtotta a búsba az RMDSZ-t 2000 Október 19-én a 80ezer aláírásukkal a KÁP ügyben.

Persze a SORBÁN-nok az ilyenre nem emlékeznek, az más.

Orbánnak lehet KÁP ellenesnek lenni, az más. Ő kedves Csabai-királyfijuk ő elarulhatja őket többször is, mert az más.

_______________________________________
Erdélyi Magyarság lapja
2003 Október-December

"Az RMDSZ már 2000 szeptemberében és októberében összegyűjtött több mint 80 ezer aláírást az ún. külhoni állampolgárság, tehát a kettős állampolgárság bizonyos formájának a támogatására.

Ezt 2000. október 16-án jeleztük az akkori magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak.

Október 19-én volt is a miniszterelnök úrral egy megbeszélésem, amelyen hivatalosan is közvetítettem neki ezt az igényt. Azt a választ kaptuk, hogy elvi kifogás ugyan ezzel kapcsolatosan nincsen, de NEM látják lehetségesnek, NEM látják időszerűnek ezt a megoldást. "
__________________________________________________

Kék az ég 2013.07.01. 11:28:09

@ez a Kígyó éve: Erdélyben élni a fideszesek?

Ugyan már csak a szájuk jár! A nagy Erdélyért síró Bayer Zsolt is arra neveli a kölykeit hogy NYUGATRA emigráljanak!

Nem Erdélybe, óh azt már nem, az már büdös és/vagy derogál neki, nem NYUGATRA!

______________________________________

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=60448

három fiát mostantól úgy neveli, hogy tizennyolc éves korukban nyugati egyetemre menjenek tanulni, „és ha van egy kis eszük, soha többet nem jönnek vissza.”
______________________________________________

Conchobar 2013.07.01. 11:39:04

@Kék az ég: Komolyan gondolod, hogy mindenre adu az, hogy 'mocskosfideszorbántakaroggy'? Még a magyarság sorskérdéseire is? Az egész életünknek egy végeláthatatlan választási kampányból kell állnia? Ha Orbánék tesznek valamit, akkor azt automatikusan opponálni kell? Észre kellene venni: Orbán az törpe, vagy ha nem is az, akkor is vannak tőle sokkal nagyobb és fontosabb dolgok. Például a nemzet egyesítése, a trianoni (párizsi) békediktátum igazságtalanságainak korrigálása

2llkedő 2013.07.01. 12:11:08

@Conchobar: "nem akarod visszavonni, ha már magad is látod, hogy nagyon nem ideillő"

Miért is?

2llkedő 2013.07.01. 12:14:14

@Conchobar: "a tömbmagyarság számára az autonómia támogatása"

Ki nem támogatja? De ha autonómok, akkor sincs joguk beleszólni a másik ország életébe.

Ismét a korábbi kérdés. Van-e jogod bele szólni a gyereked életébe, ha önálló életet kezd élni, ha önálló lakásba költözik, saját maga keresi a pénzét, stb. És van-e a gyerekednek joga akkor bele szólni a te életedbe?

2llkedő 2013.07.01. 12:21:52

@Conchobar: "Például a nemzet egyesítése"

Éppen Piktor az, aki szétszakítja a nemzetet.

2llkedő 2013.07.01. 12:43:51

@Conchobar: "Aközött, hogy gyáván elfogadom a helyzetet, sőt szolga módon védem a diktátumot"

Széllel szembe lehet pisálni, csak nem érdemes, mert huggyos lesz a nadrágod, ha túl erős a szél, akkor még a képedbe is jut. Ha viszont a szél csendesedik, akkor már megfordulhatsz, és nem leszel olyan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 13:22:51

@Kék az ég:

"ORBÁN példaként hozta fel, hogy tudomása szerint a jómódú, hagyományosan MSZP-SZDSZ szavazók nagy fölénnyel szavaztak IGENnel a kettős állampolgárság ügyében, míg A FIDESZES, ám szegényebb KÖRZETEK NEMMEL VOKSOLTAK..."

Ez nagyon valószínűnek tűnik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 13:25:33

@Kék az ég:

Hogy jön ez ide?

A legtöbben el sem mentek szavazni.

S a NEM szavazók körében maximum 10 % lehetett az SZDSZ.-re hallgató, elvi alapon NEM-mel szavazó. A többi azért szavazott NEM-mel:
- mert kapjon Orbán egy pofont,
- mert ne jöjjön ide a büdös jöttment román cigány népség.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 13:38:34

@Kék az ég: Pár hónappal a magyar igazolvány bevezetése előtt gyűjtöttek aláírásokat a kettős állampolgárságért? Csodás időzítés!

Balt 2013.07.01. 15:46:40

@ez a Kígyó éve: "Bajnai ügyvezető miniszterelnök volt, nem lelkipásztor vagy szárazdajka."

Ja. Ügyvezető. :)) Érdekes (eufemisztikus) meghatározása annak, hogy a kutya nem szavazott rá, csak a megzsarolt maszoposok meg az eltartott ujjú fodorista szdsz.

"Ha 2004-es rendezésre vágysz, akkor az a rend kell, hogy
ne legyenek kettősállampolgárok."

Erre legfeljebb te vágysz, meg a maroknyi kisebbség, leginkább a DK köreiből. (Gyk.: a kettős áp.-sági törvényz a 201-es alakuló parlament első döntéseként, kvázi egyhangúlag, Gyurcsány, Molnár Csaba és Szanyi ellenszavazatával + néhány tartózkodással: a PM környékéről - hogy tudjuk hová tenni Bajnaiékat.)

"Mert az ország nem akarta."

Hazudsz. a "nem"-esek még a xenofób kampány hatására is kisebbségben voltak.

"Az az egymillió, aki akarta, az költözzön Erdélybe vissza, és alapítson másik országot magának.
Úgyis fogyik arrafele a magyar."

Egyelőre nagyon úgy fest, nektek kell csomagolni...

lacylla 2013.07.01. 16:58:49

Milyen aranyos ez az elegáncs utólagos moderálás!
Csak nem bántottam meg valaki érdekeit? Leszólt a Nagy Testvér?

Hawks 2013.07.01. 18:08:11

@dagiiron: aki vesz 1 liter tejet annak is kell fizetnie világrekord 27%-os áfát, akinek van 1 Forintja a bankban az is fizetheti az újabb egészségügyi hozzájárulást, persze csak a kamatadó és egyéb adók után... az a hahás gyerek 20x inkább megérdemli hogy szavazhasson mint egy 90 lve más országban élő valaki.

Hawks 2013.07.01. 18:12:08

@dagiiron: aki vesz egy liter tejet a boltban, az is fizeti a világrekord 27%-os áfát, akinek 1 Ft-ja van a bankban az is fizetheti az egészségügyi hozzájárulást, persze csak a kamatadó és egyéb szarok után... az a hahás gyerek 20x-annyira megérdemli, hogy szavazhasson mint egy 90 éve másik országhoz tartozó akárki. Ha akar valamit, költözzön ide, ennyi, kurva egyszerű.

Hawks 2013.07.01. 18:43:51

@BenFranklin: nem volt kötelező belépni a szocialista munkáspártba, ha csak nem a gátlástalan nyomulás és előrejutás volt a cél. Sajnos az igazság az, hogy "a komcsi" nem egy baloldali fogalom ahogy hiszik sokan, "a komcsi" egy embertípus: akinek nem számít semmilyen ideológia, csak a személyes törtetés, aki mindig a hatalom közelében akar lenni, aki lefelé rúg, felfelé nyal, és aki azt az elvet vallja, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van". Ebbe a leírásba beleférnek a felsorolt úriemberek mind, egész durva köpönyegforgatóként (pl. őskeresztény Harrach Péter).

p.s. Pozsgay nem tagja a Fidesznek, de meg tudod magyarázni miért vehetett részt "a nem komcsi" Alaptörvény kidolgozásában? Vagy hogy miért lengeti a székely zászlót a budafoki polgármesterrel kb 2 hónapja? Én nem szavaznék olyan pártra ahol ilyen kifordulós emberek lézengenek.

Dagiiron 2013.07.01. 21:11:11

@Hawks: Ok, akkor az angol főnököm is szavazhat, mert bár nem magyar állampolgár, viszont itt él, s több adót fizet mint az átlag magyar. vagy ő nem? S az az arab faszi, aki egy hétre kibérli a Széchényi téren a felső luxus lakosztályt, mert több adót fizet itt egy hét alatt, mint a legtöbb itt háborgó, aki itt az adófizetéshez ragaszkodik.

Hawks 2013.07.01. 23:41:19

@Dagiiron: jól mondod. Mivel ők is konkrétan itt vannak, annak az államnak a területén amelynek irányítóit megválasztják, még nekik is több joguk van arra hogy válasszanak mint másnak aki nem itt van. Ha szar embert választanak, akkor annak maguk számára is következménye van, ha bárki külföldről csinálja ezt, nincs. Az erdélyi közvetve eldöntheti, hogy nálam legyen-e olyan ember miniszterelnök aki 27%-os áfát vezet be, trafikot oszt haverjainak, magánnyugdíjt államosít. Én nem dönthetek közvetve se arról mi legyen Erdélyben, Ausztráliában és Hawaii-on. Akkor most nem vagyunk egyenrangú állampolgárok vagy mi? A saját hazámban kevesebbet érek mint egy külföldi?

Kapjanak útlevelet, leszarom, de ne szavazzanak, mert ami neki hóbort, az nekem az életem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.02. 00:04:37

@Dagiiron: A parlamenti valasztasokon nem szavazhat, de a polgarmester illetve EU-s kepviselo valasztason igen.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.02. 00:09:09

@Hawks: "1 Ft-ja van a bankban az is fizetheti az egészségügyi hozzájárulást, " Ehhez szerintem lesz meg az EU-nak par szava, ugyanis ok kizarjak a kettos adoztatast, marpedig ha valaki mashol, EGT-ben fizet egeszsegugyi hozzajarulast, akkor a magyar kormany vagy nem vonhat, vagy vissza kell nekik fizetni.
süti beállítások módosítása