Lelkiismeret versus pártfegyelem: respect, Ángyán József!

H_A Címkék: szavazás botrány parlament kilépés földtörvény Jobbik Fidesz Ángyán József2013.06.21. 17:09

Mi következik abból, hogy egy ellenzéki parlamenti párt – az éppen elfogadás előtt álló törvény elleni tiltakozásképpen - elfoglalja az elnöki pulpitust a parlamentben, molinót feszít ki, és megállás nélkül hazaárulózik? Amellett, hogy szépen példázza, hogy a parlamenti munka, a törvényhozási tevékenység, és az Ország háza miként válik politikai értelemben közönséges cirkuszi mutatványokra alkalmas eszközzé és tereppé, hogy miként lehet újabb könyörtelen csapást mérni a „hazaárulás” szó tartalmi kiüresítésére, a végkifejlet szempontjából semmilyen következménnyel nem jár: a törvényt így is, úgy is elfogadják.

Mert ahol észérvekkel nem megy a meggyőzés, ott a cirkusz is ritkán vezet eredményre. Ahogy vezérünk, úrunk és parancsolónk is nyilatkozta: „Felesleges provokálni a parlamenti többséget, mert ezzel nem lehet eredményt elérni.”

Éppen ezért, most nem arról akarok írni, hogy az új földtörvény elfogadásának körülményeit tekintve, a jogszabály tartalmának vonatkozásában, a kialakult botrány erőviszonyait szem előtt tartva, kinek van igaza és miért. Annál is inkább hogy újfent arról van szó: amikor a kétharmados gépezet valamit át akar vinni, tűzön-vizen át keresztülviszi, akárhány molinót is feszít ki az ellenzék, legyen bármilyen színezete annak a fránya ellenzéki pártnak.

A történet látszólagos mellékszála szerintem sokkal fontosabb, mint a szélsőjobb parlamenti show-ja, vagy ahogy vezérünk, úrunk és parancsolónk is mondta, "ez az érdekes kulturális jelenség". Arra gondolok, hogy Ángyán József korábban többször nyilvánosan megígérte, hogy ha a kormánypártok elfogadják a földtörvényt, kilép a pártból. Ángyán József megígérte, és megtette. Azt, amit egyetlen fideszes politikus eddig soha: politikai nézetkülönbségek miatt lépett ki a pártból. Nem azért, mert mostanában olyan nagy perspektívákat nyitó állapot ellenzékinek/függetlennek lenni. Hanem azért, mert egy több több éve a Fideszben sokféle funkcióban aktiváló politikus saját elveit a többségi elvárás fölé helyezi. Következetesen, nem először.

Szándékosan írtam, hogy nem az igazságot, a lehetséges igazságokat keresem ebben a történetben, sem az olyan miértekre nem akarok választ adni, hogy míg más esetekben két nap alatt szavaznak meg egy törvényt, a földtörvény elfogadása miért került egy évbe, hogy miért van az, hogy e jogszabály kedvéért még az alaptörvényt is módosították. Arra sem szeretnék kitérni – bár sajnos ez is rendkívül beszédes aspektusa a törvénytisztelet honi, kétharmados értelmezésének – hogy közjogi szempontból mennyire érvényes a név szerinti szavazás helyett gombnyomással elfogadtatni egy vitatott, kényes törvényt. Nem érdekel, hogy az ellenzék miért maradt ülve a „műsor” alatt, és ha ez jelent valamit, akkor pontosan mit is? És kivételesen azon sem kívánok morfondírozni, hogy a Fidesz-Jobbik informális koalíció taktikája volt ez a kis közjáték, vagy sem. Számomra ha van tanulsága ennek a hisztériának, akkor az ennyi: kiderült, hogy a magyar politikai palettán maradt még némi gerinc, és ettől talán nem reménytelen a helyzet minden irányból romló kis magyar közéletünkben és hazánkban.

Tökös csávónak tartom Ángyánt, és külön örülök annak, hogy a Fidesz soraiból származik. Annak a Fidesznek a soraiból, ahol nem divat mást gondolni, mint amit az ukáz szerint gondolni szabad. Nem hogy  még hangot is adni ennek. Ugyanarról a Fideszről beszélek, amelyben nyilvános buzizásért Kerényi Imrékben csírájukban sem fogalmazódnak meg olyan gondolatok, hogy ha kilépni nem is, de legalább bocsánatot kérni szép lenne. Amelyben asszonyverő Balogh Józsefek is csak azért döntenek a kilépés mellett, hogy ne ártsanak az imidzsnek, de eszük ágában nincs lemondani mindenféle köztisztségekről. Nos, egy ilyen szép nemzeti jobboldalon nem árthat meg, ha van akár egyetlen Ángyán József is. Aki szembemegy a nyájszellemmel, és felvállaltan szembemegy a mindenható vezéri parancsokkal. Akár trafikmutyi, akár földmutyi van terítéken. Aki szerint kurvára nincs rendben, hogy nagyon kevesen, nagyon sokat kapjanak, akár trafikokról, akár földekről van szó. Különösen ha olyanok kapják, akik a tűzhöz közel ülnek. (Apropó: ha a magyar föld külföldiek kezébe juttatása hazaárulásnak számít, ez is van akkora hazaárulás, tisztelt radikális, jobbik feleim!)

És bár kétségtelenül egyetértek azzal, hogy a parlamenti eszközök már régóta semmire nem vezetnek a Fidesz hatalmával szemben, számomra a nap mártírja nem a Jobbik, de a nap hőse mindenképpen Ángyán. Azoknak is mondom, akik árulónak tartják, akik szerint aki nem áll be a sorba, annak pusztulnia kell: nem ártana tanulni tőle, szerintem lenne mit.  És bár törvényszerű, hogy az, aki szembemegy a vezéri utasításokkal, annak sem babér nem terem, de sajnos a levegője is előbb-utóbb elfogy, részemről respect, Ángyán József! A lelkiismeret valóban fontosabb a pártfegyelemnél, és a hatalom feltételek nélküli szolgálatánál.  És ez akkor is így van, ha a földtörvény szerintünk a narancssárga holdudvar érdekeit védi, és akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy a kistermelőkét. Akkor is, ha szerintünk kiárusítja, és akkor is ha úgy tudjuk, megvédi a külföldiektől a magyar földet.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr395372412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fejsérült Országgyűlés 2013.06.22. 14:12:41

A pénteki parlamenti botrány nem volt előzmény nélkül való, elemeit láttuk már korábbi években, és ettől az ellenzéktől is. Valami készült is már. Kemény értékelések jönnek majd az ilyen akciókról, ennek szeretnék picit és röviden elébe menni. N...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.06.22. 09:41:14

A Jobbik nyilván nem a dolgok változtatásának reményében ment fel a pulpitusra, a molinókat sem ezért feszítgetik a pártok. Ez a dolog politikai gyümölcsének bearatása, a saját szavazóknak szól.

Vittem a piroslap facebook oldalra.

Engem zavar a vastagbetűzés, degradálod az olvasót.

H_A 2013.06.22. 09:56:16

@Brendel Mátyás: Köszi, egyrészt. Másrészt a cél egyáltalán nem az olvasó degradálása, ahogy fogalmaztál. De megfontolom az észrevételt a jövőre nézve.

Husz_János_Puszita 2013.06.22. 12:53:47

Eléggé egy rugóra jár az agyunk. Szerintem is jelentősége van Ángyán tettének a magyar politikában. Tök mindegy hogy ki melyik oldalon áll, hogy egyetértek-e a birtokpolitikájával ( nem ), olyan nem fordult elő az elmúlt 23 évben, hogy egy bennfentes kiáll és kitálal a tisztesség nevében.
És akkor csodálkoznak a pártok, néznek nagy boci szemekkel, miért az 54% kiábrándult? Azért apukám, mert az égvilágon semmi hiteletek nem maradt. Egyiknek sem.
Remélem Ángyán az első fecske, a tisztulási folyamat döcögős elindulását jelzi.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.22. 14:05:29

@Husz_János_Puszita:

Eddig van egy Ángyán, ha Bencsiket ide veszem, akkor 1,5, és Pokorni kétszer összevonta a szemöldökét, akkor már 1,75 tisztességes ember ül(t) a Fidesz-frakcióban.

A "döcögős" erre enyhe kifejezés... :D

sanyix 2013.06.22. 14:07:56

Remélem sikerül összehoznia valami alternatív oldalt, ahogy mondta kizárva azokat akik eddig kormányon voltak, és akkor lesz "pár" potenciális szavazója :)

Foglalat 2013.06.22. 14:14:33

Azért ne ájuljunk el, csak mert most valamivel nem értett egyet és ezért kilépett a fideszből. Ő is ugyanolyan semmirekellő politikus mint a többi. Eddig is már nagyon sokszor felemelhette volna a szavát több témában is, de valahogy sosem tette.
Lehet az ismerősei körében nincsenek olyan emberek akik elég nagy birtokkal rendelkeznek, azért játszik most "hőst". Én egyik politikusban sem bízok, azt mondom, hogy a jelenlegi garnitúrának el kell takarodnia!

ephart 2013.06.22. 14:14:53

Ángyán jó politikai érzékkel látta meg a hiátust.most megpróbál felépíteni egy Kisgazda Pártot.ennyi nem a szívjóság.még az is lehet hogy előre kitalált koncepció a Fidesztől

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.22. 14:17:13

remélem soha nem fordul elő többet, hogy ekkora előnye legyen egy pártnak. A legjobb az lenne, ha sok párt lenne bent, de mind kis különbségekkel.
Ángyánnak van lelkiismerete. Ez azért nagy szó a mai világban...

Hobbisebész 2013.06.22. 14:21:49

Ángyán korrektül viselkedett mindeddig, és nem a legkönnyebb utat választotta.

A libás mikor pereli be a libatolvajozásért? Vagy csak a vesszőhibák elkövetői ellen ilyen kemény, a keménytökű Ángyánnal szemben már csak egy pislogó kisnyuszi?

Hobbisebész 2013.06.22. 14:27:58

„Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallis-szal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet! Őt akarják miniszterelnöknek? Hát ne szórakozzunk már egymással! Nagyon meg kéne változnia a világnak, meg nekem is, hogy vele álljak össze, akármilyen konstellációban” – nyilatkozta Ángyán a Hír 24-nek.

mno.hu/belfold/angyan-tuntettem-a-libatolvaj-ellen-nem-allok-ossze-vele-1117335

Mercel 2013.06.22. 14:28:55

"Tökös csávónak tartom Ángyánt, és külön örülök annak, hogy a Fidesz soraiból származik."

Szintén.
Minden tiszteltem Ángyán Józsefé.

"Frigyes"

komissarlajos 2013.06.22. 14:51:33

„... kilép a pártból. Ángyán József megígérte, és megtette.“
És miért nem tette meg: navracsicstibor, vargamihály? Akiket szintén számtalan kínos helyzetbe hozott a törpe? Mert azt elvárni a léhűtőktöl - mint rogán, lázár, inkubátoron lévő harrach stb... stb... - nem lehet, hogy lemondjanak. Ahhoz becsület is kellene.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.06.22. 14:52:24

És a legszebb az egészben, hogy Ángyánt nem a belvárosi Sirályból szalasztották. Jól tette amit tett. Persze most nem lenne agyon sztárolva a ballib blogokban meg indexen, origón, ha nem a Fidesz-el ment volna szembe, kb. kutya nem foglakozna vele. Magát a földkérdést leszarják, pontosabban haszonélvezői a mostani döntésnek, a lényeg benne hogy szembe ment a Fidesszel (jogosan.)

Kellene még jó pár ilyen ember mint Ő. Na arra a pártra ami ilyen emberekből állna mint Ángyán, biztosan szavaznék.

A haza a föld megtartásával kezdődik, az arra érdemesek általi megműveléssel(!) és gazdálkodással folytatódik, erre lehet és kell építeni, főleg, hogy az élelmiszerellátás a jövőre nézve kulcskérdés. (ehhez szorosan kapcsolódna még a belvizek segítségével történő öntözés megvalósítása csatornázással). Szintén fontos kérdés még az ivóvíz kérdése.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OoljeGJlvdU#at=193

taffer 2013.06.22. 14:52:52

@Foglalat: Nem az első esete, Ángyán az utóbbi időkben rendszeresen bírálta a kormányt, ha valami nem tetszett neki.

Sőt, először akkor hallottam a nevét, amikor évekkel ezelőtt egy szavazáson a frakcióból csak ő szavazott nemmel. Utána egy fura interjúban azt mondta, valami gyógyszer miatt nyomott félre. Akkor egy totális idióta benyomását keltette, most viszont kezd átértékelődni a dolog. Lehet, hogy csak közölték vele, hogy "ha azt mondod, csak elgurult a gyógyszered, de legközelebb jó fiú leszel, nem lesz retorzió"...

regress 2013.06.22. 15:18:07

@Hobbisebész: neked se fejlődött ki az agyad teljesen.bajnai arról nem tehet csak beleverték a fejetekbe. a fidesz hány gazdát és trafikost tett tönkre?elmehettek a picsába,álszent faszok

kacsa232 2013.06.22. 15:27:42

@Foglalat: baromságokat írsz!

Egyszerűen ez a szakterülete,ehhez ért. Ezt a témát látja át,hogy mi,hová vezet...

kacsa232 2013.06.22. 15:29:14

@komissarlajos: mert gerinctelen karrieristák,akik féltik az egzisztenciájukat.

01234567 2013.06.22. 15:30:58

1. Ángyán mezőgazdasági szakember nem politikus.
2. Mezőgazdasági kérdésekben mindig is a SAJÁT hangját hallatta. Ellenzékben is, csak akkor ott megette, hogy a Fidesz az általa képviselt szakmai szempontok miatt nem ért egyet, és nem pusztán azért hogy Megyógyurcsánybajnait b@sztassa.
3. Sokan itt nem értik mit, és miért akar, ez érthető, mivel az interneten nem a falusi parasztság blogol-kommentel dominánsan. Azért a kis,családi,egyéni gazdaságok híve mivel ő a vidéki lakosságot képviseli, és nem a tőke bábja, annak profitja érdekében lobbizik. A vidéki lakosságnak pedig nálunk fejlettebb országokban is döntően a saját gazdaságban, vagy társulva, alkalmazottként, a helyi szervezett mezőgazdasággal való foglalkozás az egyetlen reális és emberileg elfogadható megélhetése. Egy helyi kötődésű családi, egyéni kisgazdaság másképp viszonyul morálisan is az esetleges helyből felvett alkalmazottakkal szemben is, és más minőségű megélhetést biztosít nekik is, mint egy máshonnan irányított földrajzilag több lakóközösségre kiterjedt, csak a minél kisebb költséggel előállított profitot szem előtt tartó multi szerű óriás. Akivel szemben a helyi adottságok miatt kiszolgáltatott parasztok érdekérvényesítő képessége nulla. Élhető, civilizált, emberi vidéket akar, és azt csak így lehet ahogy ő akarja jelen helyzetben, a másik út a TSZ-ek, de azt visszahozni már nem lehet, politikai okokból sem.

szdan 2013.06.22. 15:33:51

Ezzel az egyetlen tettével magasan fölülemelkedik a mai hatalmat bitorlóktól: azok csak ígérnek de nem tesznek semmit. Ő megígérte, megtette, így igaz, alapbvető politikai hozzáállásnak kéne lennie!

csavari 2013.06.22. 15:34:59

A parlament vagyis az országgyűlés attól kezdve lett cirkusz amióta a bekiabáló emberek megmondják az "igen" vagy "nem" utasításokat a pártkatonák részére! Teljesen felesleges országgyűlést tartani mert nem a képviselők szavaznak hanem a pártvezérek! Ennek a majomkodásnak semmi köze nincs a demokráciához!
Az Ángyán elvtárs addig nem szalonképes amíg bocsánatot nem kér a néptől, hogy a gyilkos, libatolvaj lakhely árulóval egy színpadon fellépett! Azzal a féreggel semmilyen kötösséget nem lehet vállalni!

Rohadjmegorban 2013.06.22. 15:36:48

Remélem hogy most talán néhány fideszes szavazó elgondolkodok azon, hogy érdemes-e a koboldhobbittolvaj (vagy inkább keresztapára)orbánra szavazni.

Steve123 2013.06.22. 15:40:36

kerdezzbatran.blog.hu/2013/06/22/a_magyar_fold_nem_elado_132

A földkérdésnek vannak elgondolkodtató oldalai is. Ha a Franciáknál szabad földet venni külföldieknek, akkor nálunk miért nem?

01234567 2013.06.22. 15:40:47

Még annyit:
@Hobbisebész: Ebben teljesen igaza van. Bajnai ezt, és így tette. Egyébként is a mai trendi egykori Kádár-káderek csemetéje mint Orbán,Kövér,Mesterházy,Gyurcsány...stb..
@siskalaszlo: A te verzióddal kormányozhatatlan lenne az ország, és mi nem vagyunk Hollandia, Belgium ahol olyanok az alapok, tartalékok hogy ez nem számít.
@Foglalat: Nem politikus, ő egy nagyon jó mezőgazdasági szakember elsősorban, másodsorban tényleg képviselő és nem lobbista, mint sokan ott.
@Brendel Mátyás: A Jobbik egy vicc párt a lenyúlásra, ez már a szegedi Csanád ügynél kiderült, akinek addig nem. Az igazi veszélyt nem a nevetséges zsidózása jelenti, azzal csak a liberálisoknak ad munkát, hanem az amelyik elkeseredett rétegekre kivetette anno a hálóját, akiket használ, ha azok rájönnek az átverésre, na akkor lesz gebasz.

taga20 2013.06.22. 15:41:51

@szdan: ángyán egy pentito. többek között neki köszönhetjük orbánt!

Rohadjmegorban 2013.06.22. 15:44:38

Bár ne felejtsük el orbán bejelentésèt, hogy egyetért az emberek közè lövető török diktátor kollegájával. Ez azért elég durva! Még nincsenek választások, de már most fenyegetőzik a szarházi! Ángyán örülhet, hogy a tetü orbán mèg nem nyiratta ki, vagy nem csukatta le. De tetves orbán nyilatkozata alapjàn,sajnos olyan irányba mennek itthon a dolgok, hogy nemsokára készülhetünk erre is!!!

röhögő 2013.06.22. 15:46:44

@ephart: Nem zsidóztál. Na ezt a haloperidol adagolást tartsd!

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.22. 15:50:05

@01234567: szerintem csak ez a lehetséges járható út, mert ahol diktatúra van, vagyis egypártrendszer, azokban az országokban valahogy mindig nyomorognak az emberek

Melchi Zadok 2013.06.22. 15:55:14

@Hobbisebész: az ilyen hozzád hasonló hosszú évek fáradságos munkájával önmagát sikeresen bio- szavazócédulává degradáló beszűkült, szektatudatú idiótákat a tények zavarnak a legkevésbé.

teljesen jól kitapintható, hogy az egykori megingathatatlanul örökös fideszes szavazók még képtelenek feldolgozni az egyre nyilvánvalóbbat, hogy az országot jelenleg vezető, azt teleszaró, telehugyozó, teleszemetelő határtalan étvágyú páviánhorda fényéveket ver a szocik összes piszkosságára.
ti sokkal jobban féltek az egyre nyilvánvalóbb valóság elfogadásától, mint bármi mástól, ezért napjainkban sorjáznak, a "libásra akkor sem", "igaz szarok ezek is de akkor is soha többet a komcsikat" ésatöbbi ésatöbbi
típusú mentális sebnyalogatós megnyilvánulások.

az érvek elfogytak, ami nektek maradt, az tagadni a tagadhatatlant, ebbe kapaszkodik a hozzád hasonló sok szerencsétlen.

olyanok vagytok, mint az ötvenes évek ávh-s pincéjében a kínzott bemártott beköpött, elárult kommunisták, akik még a pofozás közben is azt ordították, hogy hívjál fel rákosi elvtársat, mert ez biztos csak egy tévedés.

az egész nyomorult életetek pontosan ilyen egy tévedés.
és ebből a regresszív hipnotikus világból csak egy út vezet kifelé, az ébredés.
csak idő kérdése mikor jön el.

komissarlajos 2013.06.22. 16:02:41

@Melchi Zadok: T. név!
Akiket felsoroltál azoknál az ébredés: NEM JÖN EL!
Olyan csoda lenne, mint a „Három nővér-be“ Moszkvába menni.

Melchi Zadok 2013.06.22. 16:16:27

@komissarlajos: eljön, ez az egy biztos. és ezek fogják a leghangosabban rugdosni orbán politikai hulláját:

"én csak kisnyilas voltam pelikán, azoknak megbocsátottak"

nincs új a nap alatt.

01234567 2013.06.22. 16:16:32

@siskalaszlo: Az hogy most egy párt 2/3-al van hatalmon nem diktatúra <ez egyébként is az elődjének köszönhető>
Nálunk az emberek 25 év rossz gazdasági döntéseinek, az ez alatti országrablásnak köszönhetően nyomorognak. Ez a 25 év legalább 7-8 párthoz köthető.

2013.06.22. 16:17:10

a fidesz töb 100 egyéb hazaárulása nem zavarta, tarfik ügy és egyebek, szóval ne hogy már azért legyen szent mert 1000-ből egyszer nem játszott össze a tolvaj férgekkel

2013.06.22. 16:26:23

1. sztem 2-3 ember lehet, aki tudja mi is akar Ángyán
2. senkit nem érdekel a földmutyi(lásd trafik)
3. Ángyán olyan mint az LMP: mindenki hülye (namost ez édeskevés programnak)
4. Ángyán álljon elő konkrét bizonyítékokkal

Mr. Waszabi 2013.06.22. 16:40:42

Az a szégyen, hogy Ángyán viselkedése ma szenzációszámba megy. Közben zsinóros mente, lóháton, mi?
Pedig csak egy normális ember reakciója a korrupcióra, nem több. Ki nem szarja le, hogy Orbán milyen körülmények közt fog csúfosan meghalni majdan?
Millió ember életét kúrta széjjel egy idióta megalomániás, pusztán saját egoja mentén? Ez volna nemzeti büszkeségünk alapja? Volt már párszor, aztán mindig rábasztunk. Mondom ezt azoknak, akik még sok fiaskó és bukta után is ezt szeretnék hinni.
Az már csak hab a tortán, hogy a másokban bízó gyávák mindig is rákúrtak ebben az országban. S nem csak itt, de bárhol a világon. Nincs menekvés az ember saját gyávasága elől ugyanis. Ez a megpróbáltatás már érte párszor Magyarországot, még sem tanultak belőle az emberek. De összetévesztik a szezont a fazonnal, elég megnézni, hogy a 20. században a japánok, németek milyen árat fizettek ezért a konokságért.
Nálunk most van a megpróbáltatás ideje.
Hülyének lenni jog, x-edszerre is az, de aki visszaél vele, az ne panaszkodjon, inkább kussoljon. Főleg ne hazudjon, ne akarja másokra kenni saját marhasága következményeit. Mert az az igazi szégyen, nem a hülyeség.

Mr. Waszabi 2013.06.22. 16:40:42

Az a szégyen, hogy Ángyán viselkedése ma szenzációszámba megy. Közben zsinóros mente, lóháton, mi?
Pedig csak egy normális ember reakciója a korrupcióra, nem több. Ki nem szarja le, hogy Orbán milyen körülmények közt fog csúfosan meghalni majdan?
Millió ember életét kúrta széjjel egy idióta megalomániás, pusztán saját egoja mentén? Ez volna nemzeti büszkeségünk alapja? Volt már párszor, aztán mindig rábasztunk. Mondom ezt azoknak, akik még sok fiaskó és bukta után is ezt szeretnék hinni.
Az már csak hab a tortán, hogy a másokban bízó gyávák mindig is rákúrtak ebben az országban. S nem csak itt, de bárhol a világon. Nincs menekvés az ember saját gyávasága elől ugyanis. Ez a megpróbáltatás már érte párszor Magyarországot, még sem tanultak belőle az emberek. De összetévesztik a szezont a fazonnal, elég megnézni, hogy a 20. században a japánok, németek milyen árat fizettek ezért a konokságért.
Nálunk most van a megpróbáltatás ideje.
Hülyének lenni jog, x-edszerre is az, de aki visszaél vele, az ne panaszkodjon, inkább kussoljon. Főleg ne hazudjon, ne akarja másokra kenni saját marhasága következményeit. Mert az az igazi szégyen, nem a hülyeség.

taga20 2013.06.22. 16:50:54

@Mr. Waszabi: dupla vót:) egyébként jó nyomod, én is utálom őket, mint a szart!

pcomment 2013.06.22. 16:51:36

"Arra gondolok, hogy Ángyán József korábban többször nyilvánosan megígérte, hogy ha a kormánypártok elfogadják a földtörvényt, kilép a pártból."

Ilyet nem tehetett, mivel eddig sem volt tagja a pártnak. Csak a frakciónak.

dr Smittpálelnökúr 2013.06.22. 16:54:16

A fidesz az elmúlt 3 évben lerabolta az országot. Ángyàn végig asszisztált ehhez. Most egyetlen ügy miatt kilépett. Hová szarjak az örömtől? Tolvajok osszekaptak a koncon.

Hobbisebész 2013.06.22. 16:55:12

@regress:

"bajnai arról nem tehet"

Rosszul mondod! Nem értett hozzá!

Hobbisebész 2013.06.22. 16:56:28

@Melchi Zadok:

Úgy érted, nem lopott libát a libás? De akkor miért nem jelenti fel Ángyánt? Azt mondta, mindenkit feljelent.

Kim Jong Un 2013.06.22. 16:57:37

@regress: ja, bajnai semmirol sem tehet, meg kulonben is o a megvalto mind a 4%-aval. :D

Ne érdekeljen! 2013.06.22. 17:05:33

Szomorú látni, hogy egy hiteles(nek tűnő... ki tudja) embernek ezt kell tenni. Viszont az lenne a legjobb ha a helyére mondjuk a Jobbikból delegálhatnák valamelyik majmot. Azt hiszem az lenne a végső csapás a kétharmadra!

(persze az MSZP, a DK és az LMP bizonyos tagjai is sokat tudnának tenni)

ob.szerver 2013.06.22. 17:08:31

Azárt nem kéne Ángyánt piedesztálra emelni és népi hőst faragni belőle.

Ángyán "együgyű" ember. Egy témában markánsan és bátran kiállt a véleménye mellett, ami miatt respekt. (Csak azt az ötmilliárdos légi térképészeti projektjét tudnám feledni).

A földkérdésen kívül azonban éppen annyira bűnrészes abban ami itt az emút3évben történt, mint a fideszes szavazóautomata összes többi alkatrésze.

2013.06.22. 17:41:30

Kicsit röhejes, hogy a magyar földet védő (?) Ángyánt most azok a liberálisok nyomják fel a hír-oldalakra, akik azt szeretnék, ha Magyarországot Izraelnek hívnák! Ebből is jól látszik, hogy milyen elvtelen mocskos bagázs a mai ellenzék!

Jhonnyq 2013.06.22. 17:49:14

@Foglalat: Talán kicsit többet foglalkozhatnál politikával ha már ide makogsz hülyeségeket....
Ángyán nem egyszer állt ki az igazáért és mondta el a véleményét...

Jhonnyq 2013.06.22. 18:04:28

@Lindalinda: Te vagy a fideszes majmok között a legegyszerűbb ugye tudod?
Fogalmazhatnék úgy is,hogy a hülyék leghülyébbike vagy!!!
Aztán az is lehet,hogy orvosi szenzáció vagy mert ennyi ésszel képes voltál megtanulni írni és olvasni...Ez az egyetlen amihez gratulálok...

Gondolom nap mint nap rádcsodálkoznak az emberek mert még soha nem láttak beszélő majmot....

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.06.22. 18:22:36

Minden tiszteletem Ángyán úré. Amúgy érdekes, hogy Pokorni mennyiszer bírálta már a fideszt, és mennyiszer tett már (nagyon őszintének tűnő), pártjára nem épp kedvező nyilatkozatot... de én naív vagyok.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.22. 18:33:08

@01234567: egyetértek veled, én csak azt írtam, hogy szerintem az a jó az országnak, ha minél több párt van bent, minél kisebb különbségekkel...

valaki senki 2013.06.22. 18:34:08

@Lindalinda: Kicsitt csökött az agya, ha ezt gondolja! Itt minden "oldal" jobb- bal egyaránt szereti a hazáját! Mást gondolnak helyesnek, ennyi a különbség. Aztán persze, ott vannak a személyes érdekeik, korruptak, miegymás, de nem tudatos ellenségek! A szomorú az, hogy még most Orbánék is meg vannak róla győződve, miylen hasznosak, holott pedig....

Most megint hogy fog csalni a fidesz Baján? 2013.06.22. 19:13:57

Le kell váltani ezt a sunyi, simlis, orbáni rezsimet.

VÁSÁRHELYI, DEBRECENI, PESTI TRAFIK JOG ELADÓ! 10 MILLIÓ/ DB

ide írj választ

Csii 2013.06.22. 19:52:16

@Lindalinda: Pihenj egy kicsit. Az egyetlen hiteles ember volt a frakcióban Ángyán. Most, hogy kilépett, végre az a Fidesz, aminek látszik. Egy hiteltelen banda. Akik HAZAÁRULÓK. Ahogy az összes tetves szavazójuk is az. Pont.

Mesterlövész 2013.06.22. 20:01:00

@csavari: Nagyon meleg van nálad? Mert ez jön le a hozzászólásodból, szerintem hűtsd le magad, mert még a végén elveszítenénk téged...

Mesterlövész 2013.06.22. 20:01:48

@Lindalinda: Fúúú bazmeg, neked nagyon elgurult a gyógyszered! :D

Mesterlövész 2013.06.22. 20:02:49

Amúgy ez az ángyán gyerek ugyanúgy egy vállalhatatlan fideszseggfej, csak most egy dologban nem értettek egyet. Eddig miért nem hallatta vajon a hangját?

2013.06.22. 20:11:22

Nincs felvétel nálatok bértopikolók, ha jól fizetnek megyek és szidom Orbánt,aki elérte, hogy megszüntették a túlzott deficit eljárást ellenünk.

Jaj erről nem szabad beszélni itt ugye?

pocaklakó minimanó 2013.06.22. 20:24:50

"Annál is inkább hogy újfent arról van szó: amikor a kétharmados gépezet valamit át akar vinni, tűzön-vizen át keresztülviszi, akárhány molinót is feszít ki az ellenzék, legyen bármilyen színezete annak a fránya ellenzéki pártnak."

Ejnye, mennyire nem menő hirtelen ez a liberális tempó. :)

Vö.: "A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni."

pocaklakó minimanó 2013.06.22. 20:26:14

@Brendel Mátyás:

"Vittem a piroslap facebook oldalra."

Pontosabban: Vittem a GONDOSAN CENZÚRÁZOTT piroslap (...) oldalra. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.22. 20:32:51

@Steve123:

"Ha a Franciáknál szabad földet venni külföldieknek, akkor nálunk miért nem?"

Ha a földet azért vennék meg, hogy megműveljék és nem pedig a konkurrencia ellehetetlenítéséért - és ha nem egy zsák ziziért tudnák megvenni a parcellákat -, akkor még el is lehetne töprengeni a dolgon.

De kérdezhetnél egyéb dolgokat is. Például, hogy miért kap egy francia farmer gigantikus állami támogatást? Vagy megkérdezhetnéd, hogy miért nem a dán példát kívánjuk követni?

Satöbbi.

sanyix 2013.06.22. 20:34:29

@Lindalinda: De szabad, csak nevetséges, mert az ahogy elérte (megszorítások megszorítások hátán) azon csak sírni lehet. Amúgy is önmagának csinálta, ugyanis az átlagember az eus pénzekből amúgy sem lát semmit, mert azt aktuális kormánypárt és a holdudvara 100%-ban szétlopja.

pocaklakó minimanó 2013.06.22. 20:35:00

@Rohadjmegorban:

"Bár ne felejtsük el orbán bejelentésèt, hogy egyetért az emberek közè lövető török diktátor kollegájával."

És ne feledjük, hogy Magyarországon a tömegbelövetést már 2006-ban vígan gyakorolták, és a mostani felháborodottak azt teljesen helyénvalónak tartottál - sőt még viccelődtek is a dologgal.

És persze meg is magyarázzák.

pocaklakó minimanó 2013.06.22. 20:39:53

@ob.szerver:

"...éppen annyira bűnrészes abban ami itt az emút3évben történt..."

Muris ilyet olvasni. Muris, mert látható, hogy mennyire elfogadható is az elmútnyócévezés mintájára az elmútháromévezés is.

És aki az elmútnyócévezés olvastán köpköd, simán frankónak hiszi az elmútháromévezést.

Nahát! :)

Blogger Géza 2013.06.22. 21:34:19

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ángyán valójában egy kisgazda, nem ősfideszes, aki jobban utálja a tőkét és a modern mezőgazdaságot, mint bármi mást. Igaz, Bajnait is eléggé utálja, legalábbis a "libatolvaj" megnevezés erre utal... :)

mno.hu/belfold/angyan-tuntettem-a-libatolvaj-ellen-nem-allok-ossze-vele-1117335

R.T. Flakfizer 2013.06.22. 21:43:03

azért Ángyánnak van még egy adóssága:
-részletekbe menően le kell írja az általa tapasztalt kapcsolati hálózatrendszert= ki kivel, mikor, miért. a levegőbemaffiázás (bármennyire is hiszek neki), édeskevés! végre tényeket szeretnék olvsni, tudni, stb.
ez a minimum!

sanyix 2013.06.22. 21:49:39

@R.T. Flakfizer: akkor szétperelnék, rosszabb esetben "baleset" érné.

R.T. Flakfizer 2013.06.22. 22:16:17

@sanyix: így viszont csak egy legendagyártó a sok közül. azokkal a padlás is, a pöcsöm is tele.
adjunk neki egy esélyt! hátha!

Hobbisebész 2013.06.22. 22:28:51

@ob.szerver:

"Csak azt az ötmilliárdos légi térképészeti projektjét tudnám feledni"

Ha ingyen lett volna, akkor megérte volna elkészíteni végre az állami ingatlankatasztert?

5 milliárdért nem érte volna meg?

Ha van legjobbik esete a korrupciónak, és ez korrupció volt, hát ez volt a legjobb esete annak. Vissza is fújták, amikor elkezdtek óbégatni miatta a kommunisták, akik az állami vagyont nem olvasgatni szeretik, hanem lezülleszteni, aztán eladni gombokért, majd a gombokat ellopni vagy elkúrni.

pocaklakó minimanó 2013.06.23. 07:36:39

Most vegyek földet vagy ne vegyek? Lehet nekem a bécsi cukrászdám mellett Boborjánseregélyesen repceföldem?
süti beállítások módosítása