Dübörög a sikerpropaganda. Birkaország nem unod még?

H_A Címkék: gazdaság siker kormány propaganda ellenzék szóvívő Fidesz Magyarország EU Selmeczi Gabriella Bajnai Gurcsány Zsigó Róbert2013.06.02. 18:46

Dübörög a szoláriumozott szombati propaganda: növekszik a bizalom Magyarország iránt, az ország egyre jobban teljesít, a magyarországi vállalkozások harmada már a növekedésre koncentrál, a kormányzat számára is a munkahely teremtése az első, a gazdaságpolitika kivezeti az országot abból a “mélységes és reménytelen gödörből, amelybe a Gyurcsány-Bajnai kormány taszította”, az EU is elismerte, hogy Magyarország saját erejéből állt talpra, a külföldi befektetők bizalma is megnőtt, rekordmennyiségűre nőtt a befektetett tőke, 36 hónapja nő a foglalkoztatottság, míg az EU-ban ellentétesek a folyamatok, az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, csökkennek a családok terhei, infláció felett nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak, Magyarország a világválság ellenére immár harmadik éve az egyik legstabilabb országa pénzügyileg az EU-nak. Arról nem beszélve, hogy az ellenzéki erők célja csupán a békétlenség szítása, a megosztás és a hamis látszat keltése, eszközük pedig a "Bajnai-gárda katonáinak erőszakos cselekményei". A Gyurcsány-Bajnai kormányzat idején egyszer sem emelték a pedagógusok bérét, de szétverték az egész oktatási rendszert, és sokakat elbocsátottak. Bajnai Gordon külföldről próbálja az ország rossz hírét kelteni ahelyett, hogy idehaza adna választ a Hajdú-Béttel és a baloldal maffiakapcsolataival kapcsolatos kérdésekre. A magyar emberek nevében kikérte magának azt a "felháborító magatartást" és "aljas hozzáállást", amellyel a volt kormányfő félelemből próbálja elterelni az emberek figyelmét – Madame Selmeczi Gabriella, szóvivő 1

Komplementer vasárnapi agymosás: Magyarország más európai országokhoz képest jól teljesít, nő a külföldi befektetők és kereskedők bizalma, a gazdasági helyzet stabil, az ország kikerült a gazdasági gödörből, „amelybe az előző, a globális nagytőkét kiszolgáló, a magyar embereket magukra hagyó Gyurcsány–Bajnai-kormányok taszították”. A bankadó, a rezsicsökkentés, a reklámadó is „ráirányította rakétákat” a kormányra, de a kormány a magyar embereket képviseli, a kormány mögött áll az emberek elsöprő többsége, és nem hagyják cserbe akkor sem, ha európai szinten is újra és újra fenyegetik őket. Viviane Reding „hadüzenetet küldött Magyarországnak”, és Bajnai Gordon és más baloldali szervezetek szlogenjeivel támadja a magyar Alkotmányt és a kormány intézkedéseit. Nem kétséges, hogy meginduljon az újabb eljárás, és támadás Magyarország ellen, mert újra gyarmati sorban akarják látni Magyarországot, hogy megállítsák a gazdasági növekedést.  – Zsigó Róbert, szóvívő 2

A Selmeczi-Zsigó-féle sikerpropaganda összefoglalása: Magyarország jobban teljesít, Gyurcsány és Bajnai együtt döntötték nyomorba a magyar embereket, de mi saját erőnkből talpra álltunk, megvédjük a rezsicsökkentést, a magyar emberek elsöprő többsége támogatja a Fideszt, az Unió hadat üzent Magyarországnak és a  magyar embereknek, de nem leszünk gyarmat.

zsigoselmeczi.jpgAz összehangolt sikerpropaganda: Kint vagyunk a gödörből, Magyarország sikert sikerre halmoz

A sikerpropaganda fordítása: Öt helyet esett vissza Magyarország versenyképessége. Magyarország az 50. legversenyképesebb ország a hatvan közül 2013-ban, öt helyet estünk vissza 2012-höz képest. Hasonló visszaesés következett be 2011-ben, de 2012-ben kicsit tudtunk javítani. 2010-hez képest 8 hellyel vagyunk lejjebb. A Magyarországon is aktív német multik (a Daimler, E.On, Bosch) legújabb beruházásaikat inkább Romániába viszik680 ezer munkahely állítólagos megvédése mellett közel 12%-os a munkanélküliségi ráta, strukturális gazdasági átalakítások hiányában maradtak a szektoriálisan kivetett adók. (Amelyeket természetesen  világ más pontjain is ki szoktak vetni időnként, csak éppen nem nevezik a dolgot gazdasági sikernek.) „A nemzetgazdasági beruházások az idei első negyedévben éves összevetésben 8,7 százalékkal, negyedéves összevetésben 3,8 százalékkal estek vissza. A nemzetgazdasági ágak többségében továbbra is csökkenést regisztrált a KSH. Az energiaipar beruházásainak volumene 30,5 százalékkal volt kevesebb az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezt a drasztikus visszaesést – amit aligha lehet mással magyarázni, mint a rezsicsökkentésre és az energiaszektort sújtó egyéb terhekre adott céges válasz – a hálózatbővítések, -fejlesztések mérséklődése okozott.” És így tovább, és így tovább.

Drága jó magyar emberek! Benneteket továbbra sem zavar, hogy folyamatosan a nevetekben beszélnek, a beleegyezésetekre és támogatásotokra hivatkozva döntenek el, kérnek ki maguknak, cáfolnak, ítélnek el, botránkoznak meg és fröcsögnek bele a vakvilágba? Semmiképpen sem szeretnék „zsigózni”, de elmondanám, hátha értő fülekre is talál, esetleg gondolkodásra késztet: az egyik gazembersége továbbra sem magyarázat és főleg nem mentség a másik disznóságára. Miután több mint három éve a Fidesz kormányoz, fölöttébb fárasztó, hogy mindenhonnan Bajnai jön szembe, hogy az árvízért, jégesőért, globális felmelegedésért vagy lehülésért is folyton az elmúlt nyolc évet démonizálja a Fidesz. Érthetetlen, hogy ha a magyar gazdaság valóban annyira dübörög, mint a hétvégi propaganda, akkor mi szükség van erre az állandó ellenségkép gyártásra, múltba révedésre, állandóan felmelegített gyűlölködésre és néphergelésre?

Gyanítom, hogy pontosan ezért. Mert a fentihez hasonló ostoba, bárgyú szövegekbe csomagolt, futószalagon gyártott - böfögött hazugságok mögött rejlő igazság az, hogy egyrészt a 2010-es gödör pont olyan mély ma is, másrészt, hogy hátha valóban annyira csekély intelligenciájú, és korlátozott felfogóképességű a magyar ember, hogy elhiszi: nem az van, amit lát, hanem amit belebeszélnek. Szombaton, vasárnap, reggel, délben, este, ünnepek alkalmával. Egyszóval mindig, megállás nélkül.

Miközben persze nem igaz, hogy a gazdasági növekedés negatív előjelű (minden növekedés növekedés, nemdebár?) nem igaz, hogy a fogyasztás visszaesett, hogy a munkanélküliség magas, hogy a vállalkozói kedv csekély a kiszámíthatatlan jogi és gazdasági környezet miatt, hogy az indokolatlan állami pazarlásra és korrupcióra nemhogy nem született kétharmados megoldás, de lassan a szocialista elvtársak e téren elért„eredményét” is túlszárnyalja. Mindez nem igaz, és ha igen, Bajnai és Gyurcsány tehet róla.

Szánalmas. Azt hittem, Selmeczi Gabriellát nehéz lesz jobbról-balról előzni a Bajnai-Gyurcsány fóbia és a zsigeri butaság tekintetében, de Zsigó Róbert személyében méltó partnert talált arra, hogy hétvégéinket megtöltse a Fidesz kormány világraszóló sikereinek vég nélküli ecsetelésével, amelyet az elmúlt nyolc év kitartó démonizálása, és lejáratási kísérlete emel négyzetre. Hétről hétre egyre hangosabban. Birkaország, nem unod még?

fotó: Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr25340662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danish 2013.06.03. 11:09:32

m.youtube.com/watch?gl=NO&client=mv-google&hl=en-GB&v=3uB3cOb5i3w

Bretschneider detektív 2013.06.03. 11:11:35

Ül a fideszes államtitkár /szóvivő a pszichiáternél.
Az mutat neki egy pinát.
- Mit lát a képen?
- Bajnait.
Mutat neki egy puncit.
- Mit lát a képen?
- Bajnait.
Ez egy Móricka, gondolja a pszichiáter, én vagyok a hülye, miért mutatok neki folyton Bajnait. Elővesz egy fotót, rajta egy közismert sportriporter.
- Mit mutatok most?
- Hajdúbét!

csak egy néző 2013.06.03. 11:54:48

Ezek a senkiházi, papagájok tuti, hogy valami tanfolyamot végeznek, hogy szemrebbenés nélkül tudnak hazudni.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.03. 12:30:06

"hogy a munkanélküliség magas"
Nem hát! Az MSZP-SZDSZ 5,5%-ról 11,3%-ra csökkentette, a mocsok fidesz meg 11,3%-ról 11,2-re emelte.

http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

csak egy néző 2013.06.03. 14:12:24

@Ellenőrző QR kód:
Mire is jó a közmunka? Ugye, ugye???

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.03. 17:58:10

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Egyre romlik a stílusod Trafikos Tibi! Ne szarj be, jövőre most már tényleg bevezetik a pedagógus életpálya-modellt! Állítólag. :DDDD

Éhes_ló 2014.05.04. 08:58:21

Nem unjuk.
A fajtadat unjuk.
Eszerint szavaztunk.
Mehettek a fenebe.
Sziasztok!
süti beállítások módosítása