Erre mit lépsz, Gerendás Péter?

H_A Címkék: színház nyílt levél művész emigráció Fekete Péter Gerendás Péter2013.04.03. 16:03

Néhány napja írtam a Gerendás Péter búcsúlevelével kapcsolatos sztoriról, amely úgy tűnik, mégiscsak nagyobb port kavart, mint gondoltuk volna. Dacára annak a jobboldali lesajnálásnak is, amely a „húszadrangú művésznek” titulált Gerendás gesztusát övezte, és amelyre válaszul Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója nyílt levelet címzett a távozni készülő alkotónak, előadónak. Fekete Péter szomorú, ugyanakkor segíteni szeretne egy új otthon megtalálásában, munkát kínál, segítséget kér cserébe, és közben ő is mintegy lesajnálóan mosolyog a sorok közül: nem érti, miről beszél Gerendás, ebben az országban se, de itt Békéscsabán sincs buzizás, cigányozás, zsidózás. Végül pedig barátilag óvja a művészt attól, hogy bedőljön a magyarság megosztására törő rosszindulatú aktuálpolitizálóknak.

ketten.jpgNos, távol állok attól, hogy a levél önzetlen segítségnek is felfogható gesztusértékét elvitassam, de attól is, hogy meghatódottságomban krokodil könnyeket ejtsek. Mindazonáltal komoly fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban. Egyfelől nem gondolom, hogy ma Magyarországon egyedül Gerendás Péter küzd azokkal a nehézségekkel, amelyeket levelében vázolt, nagyon sok tehetséges ember kényszerül távozásra. Nekik senki nem ajánl fel új életet, állást, megélhetést. Vajon mennyire jó üzenet Magyarország Gerendás Péterei felé egy ilyen felajánlás?

Másfelől Fekete Péter, a békéscsabai teátrum igazgatója, független (?) kormánybiztos, aki Alföldi és Vidnyánszky között a Nemzeti Színház ügyvezetői átadás-átvételét bonyolítja, pontosan annak a rendszernek a része, kihasználója, és egyben építője, amelyet Gerendás elmarasztal, és amelynek megkerülhetetlen szerepe van az általa leírt közállapotok elmélyítésében-tartósításában. Amikor Fekete azt írja, "Szeretnénk segíteni Neked, és te is segíts abban, hogy közösen bebizonyíthassuk: ez egy befogadó, szeretettel teli, alkotásra kész és képes ország, ahol, ha valaki bajba kerül, talál segítő kezeket" tulajdonképpen nem létezőnek tekinti mindazt, amit levelében saját gondjaként definiált a művész. Persze a békéscsabai színházigazgatói székből másként látszik a világ, mint Gerendásék háza táján, de érdekes, hogy a miniszteri biztos nem ír semmit arról, hogy milyen valós okai vannak/lehetnek annak, hogy a Liszt Ferenc-díjas alkotó oda jutott, ahová. Nálunk ismeretlen fogalom az – és meg is marad annak! –, amit Te máshol oly erősen tapasztalni vélsz" – írja Fekete, és ez egyben félreérthetetlen üzenet is: teljességgel megkérdőjelezi a távozni akaró művészt, akit úgy akar állítólag befogadni, itthon marasztalni, jobb belátásra bírni(?) hogy nem hajlandó tudomást szerezni a hazai viszonyok Gerendás-féle értelmezéséről, és egyáltalán semmiről, ami neki fáj. Péter szerint Péter csupán tapasztalni véli azt, amit valóban megtapasztalt. Igen, egyetértek mindazokkal, akik a fenti érvek okán megkérdőjelezik/nem hiszik el a segítőkész színházigazgató "visszautasíthatatlan ajánlatának" őszinteségét.

Így aztán ez a levél és a mögötte álló gesztus akkor lenne komolyan vehető, ha nem a nyílt levél műfajában, azaz nem a nyilvánosság számára íródik. (Mint ahogy persze Gerendásnak sem lett volna muszáj ország-világ előtt búcsúzkodnia.) Márpedig Fekete levele nyílt levélnek íródott. És ezáltal megmarad annak, aminek fentről szánták: jól időzített és célzott politikai marketing fogásnak, álszent, hamis és nem kicsit cinikus segíteni akarásnak, ha úgy tetszik, az úgynevezett kultúrharc panelljébe illeszkedő fricskának. Amelynek legfontosabb célja megerősíteni minket abban, hogy minden rendben van ebben a csodálatos országban, madárcsicsergés, verőfény, és béke az életünk, amelyet a cigányok, zsidók, buzik iránt érzett baráti szeretet szilárd talaján, kéz a kézben építgethetünk.

Mindent összevetve, úgy vélem, ebből a helyzetből Gerendás csak rosszul jöhet ki. (Persze, ha vállalta a nyilvánosságot, magára vessen, tudnia, de legalább sejtenie kellett, hogy mi vár rá.) Ha elfogadja az ajánlatot, akkor azért mert tehetetlenségét, alkalmatlanságát alátámasztva, egyben szembeköpi saját elveit, tapasztalatait a jelenlegi magyarországi közállapotokkal kapcsolatosan. Amelyek elől egyáltalán nem mellékesen éppen elmenekülni készült. Ha nem fogadja el az ajánlatot, vagyis nem fogja egy élet empíriájának vonatkozásában egyik napról a másikra meggondolni magát, akkor jön az oly ismerős balliberálisozás, hazaárulózás, a kinyújtott, segítő kéz elutasításának botránya (nem mintha eddig nem ömlött volna az ehhez hasonló megannyi elítélő minősítés), a nem csupán felsőbb szinteken népszerű kollektív – mi mindent megtettünk érte, bezzeg a hálátlan dög – stílusban fogant elmarasztalás. Amely mögé a kettészakadt ország egyik fele egészen biztosan felsorakozik.

Na, erre mit lépsz, Gerendás Péter? Én egyáltalán nem irigyellek ezért a nemes ajánlatért. Ami után – első ránézésre úgy tűnhet – két kézzel kellene kapnod, de ami után - második olvasásra - egy kézzel is igen nehéz.

fotó: www.szinhaz.hu

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr215191724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hawaii, dizsi, pálmafák 2013.04.04. 16:10:14

Duna-parti kókusz party, avagy miért olyan kínos a Kubatov-gyarmatok médiamegjelenése. Emigráló művészek nyílt leveleitől zajos a blogoszféra, a főbb indokok: megélhetési gondok, a kultúra szerepének változása, az erőszak és intolerancia megerősödése ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2013.04.04. 16:04:47

@politikus-omm:
Na ha neked nem azért van bajod Gerendással, mert zsidó, akkor mi a francért veszed magadra a fasizálódásos részét a levélnek? Te tényleg nem bírsz szöveget értelmezni?

"Egyszerüen mint ember gusztustalan, hogy fünek-fának tartozik(mint kb. még rajta kívül 1 millió ember) a menekülést választja de nem ő a balfasz, hanem az ország fasizálódik."

Most pontosan mi a gusztustalan? Hogy tartozik ahogy a fél ország? Ugye az nem. Akkor az, hogy elmegy, láthatóan kényszerből? Ahogy még félmillió magyar honfitársunk elment? és az ugyan miért is lenne gusztustalan? Mert nem akarja nélkülözzenek a gyerekei? Mert méltó és perspektivikus életet akar a családjának? Eszednél vagy, mi ebben a gusztustalan?
És miért is lenne balfsz? Te tisztában vagy az ő helyzetével? Te birtokában vagy minden infónak az ő életéről és a hazai zenepiacról annyira, hogy ezt meg tudd ítélni? Mit képzelsz te magadról, hogy tök nulla infókkal így beszélsz másokról? Mekkora egód van neked, hogy látatlanban ítélkezel? és végezetül hogy jön a megélhetési gond a fasizálódáshoz?

"Mivel úgy gondoltam ilyeneket nem magyarok szoktak nyilatkozni utánanéztem hogy kicsoda."

Mi van? Most zsidózol? Faji előítéleteid vannak? Pontosan milyeneket is nem szoktak szerinted nyilatkozni? És apropó, szerinted gerendás attól még hogy zsidó származású, attól még nem magyar?

B+, ami káosz van a te fejedben...

Fejesrob 2013.04.04. 16:07:22

@sárkányfő: Te mi a faszt minősíted a másikat? Valaki nem azt írja, amit te akarsz látni, már rögtön ott vagy és nácizod. Mintha valamiféle origó lennél épp te a blogok világában.

Az egész nácizás az ilyen seggfejek lihegésén alapszik, itt sárkányfő, a való életben mondjuk Konrád Gy. Ti gerjesztitek a nácizást, mert egy ilyen seggfejjel szemben mindenki azonnal náci lesz.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 16:07:24

Megírták már a mértékadó újságok, hogy a Gerendás által hivatkozott fater, aki 57 évesen bezzeg már a centit vágta a nyugdíjhoz, valójában

ÁVH-S KÍNZÓTISZT volt?

Balt 2013.04.04. 16:08:08

@Spacecake: :) Egyetértek.
Off: jó az avatar. Saját? :)

whale 2013.04.04. 16:10:10

@Balt: Igen tudjuk, ez most a fideszbrossúra, hogy nem most menetelnek a nácik, hanem az emútnyócévben. Egysejtűek odáig már nem jutnak el, hogy megkérdezzék, hogy MIÉRT?
Azért idióták, mert HATALMON VANNAK AZ ELVBARÁTAIK, ezért nincs miért hőbörögni. Tudom, hogy bonyolult gondolat, emésszétek, hátha sikerül felfogni. Még egyszer összefoglalom.
Hőbörög a náci=nem teccik neki a rencer.
NEM hőbörög a náci= teccik neki a rencer.
Milyen rencer? Tudod, a VHS, idióta...

sárkányfő 2013.04.04. 16:14:51

@Fejesrob:
:DD

Már megint hülyét csinálsz magadból robika? :D ma nem tudsz leállni? Ha bírnál olvasni akkor épp azt magyaráztam @politikus-omm-nak, hogy Gerendás nem nácizta le őt (és én se), illetve ha magára veszi, akkor azzal ő számoljon el magának...

istenem, te hogy lehetsz ennyire hülye? :(

Balt 2013.04.04. 16:17:51

@whale: Alkalmasint nézz utána pl. Szabó Albertnek meg Bácsfi Dianának.

Fejesrob 2013.04.04. 16:19:05

@Negyvenértelmiségi: Kurvaanyját, hogy nincsenek ezek a sitten. Ezek antiszemitáznak, miközben saját portájuk tele van komoly nácikkal ekvivalens emberekkel.

Ezek ráadásul nem valamiféle nem értek veled egyet ezért komcsi vagy típusú emberek, hanem valódi bűnözők emberülésekkel, kínzásokkal a hátuk mögött.

Ad Dio 2013.04.04. 16:21:26

"jól időzített és célzott politikai marketing fogásnak, álszent, hamis és nem kicsit cinikus segíteni akarásnak, ha úgy tetszik, az úgynevezett kultúrharc panelljébe illeszkedő fricskának."

Agitprop? Az. Épp mint Gerendás Úr eredeti levele. Visszanyalt a fagyi. Ezvan.

És valóban nem irigylésre méltó a helyzete, de senki sem kérte fel hogy beálljon az agitpropba. Ha nem fogadja el az ajánlatot, azzal remekül illusztrálja azt hogy mindez csupán pillanatnyi haszon érdekében elkövetett polhazugság volt. Ha elfogadja, akkor meg nem fogják szeretni azok az elvtársai, akik ugyan munkát nem adnak neki évek óta, de a "nézeteihez" minden bizonnyal közelebb állnak.

Ezt benézte. Legközelebb gondolkodjon mielőtt beszél.

pástétom 2013.04.04. 16:22:33

@Muad\\\'Dib: A Jobbik antiszemitizmusa valóban nem volt elég, ott volt a cigányok elleni komotós uszítás is, amely viszont már kiválóan megágyazott a parlamentbe jutásuknak. Az "alkalmatlan bűnüldözés"-ről annyit, hogy a sikerrel lezárt feltárt bűnesetek száma a mostanihoz képest számottevően nem volt kevesebb az előző kormányzati ciklusokban sem. A Jobbik nem a bűnözésre, hanem egész konkrétan az un. cigánybűnözésre ment rá, amit politizálása reflektorfényébe állított, és amivel főleg Kelet-M.o-n nagyobb választói tömegeket tudott magához állítani.

Fidesz pedig politikai okokból egyértelműen elnézi a rasszista, antiszemita (és zárójelben teszem hozzá: homofób) közéleti megnyilvánulásokat. Konkrétan ezek a megnyilvánulások fűtik a Jobbik szavazóit, a Fidesz és a kormány félrenézése pedig megtartja a kormánypárt hasonszőrű választóit, sőt esélyt ad a szélsőséges szavazók átcsábítására.

lato88 2013.04.04. 16:24:23

@whale: vagy kisirnék egy államot az ENSZtől mondjuk Levédiába, ahol állitólag ezerötszáz éve valamikor megfordultam, és megpróbálnám kiirtani az őslakosságot, meg állandóan zsarolnám a többi államot azzal, hogy náczi, aki nem fizet :)

luis5 2013.04.04. 16:24:43

@whale: "Inkluzíve cigányozás by nácipárt,"
Ejha, az MSZP náci párt lenne? Ok, a kérdésem álnaív.
Nézz körül a fórumokon ki orsósviktorozik 24 órában?

2013.04.04. 16:27:53

Gondolom, ha „hivatalos oldalról” senki nem ajánlott volna segítséget, akkor most arról szólna ez a blogbejegyzés. Ajánlottak, tehát most az a baj. Nem úgy hangzik ez, mint a vicc a nyusziról meg a sapkájáról?

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 22:47:16:

Igazad van, nemcsak a „fasizálódás” folyamatát érdemes nyomon követni, hanem azt is, hogy az erre most oly érzékenyek (például Gerendás) valójában mikor és miért lettek annyira fogékonyak erre a témára.

Reckl_Amál · recklamal.blog.hu 2013.04.04. 12:02:11:

„Ha valaki nem híres és nem rinyál ország-világ előtt, annak is segít majd Fekete Péter?”

Fordítsunk az optikán: ha valaki nem híres, és nem rinyál ország-világ előtt, arról is születik egy ilyen blogbejegyzés.

Szerintem rajtam kívül még nagyon sok ember nem tudta, hogy Gerendás zsidó, amíg ő ezt világgá nem kürtölte, és ahogyan engem, úgy nagyon sokakat továbbra sem érdekel az ő származása. Hiába szól napok óta oly sok bejegyzés Gerendás ürügyén a magyarok „fasizálódásáról”, az embereket szerintem nem Gerendás zsidósága irritálja, hanem az a mentalitás, hogy valaki a megélhetési problémáira reflexből az antiszemitizmus kártyáját veszi elő.

Én nem politizálok, mert nem érdekel, és nem is értek hozzá, mindazonáltal ha muszáj kategorizálnom magam, akkor jobboldalinak mondanám magam. Vannak egzisztenciális problémáim, mint ebben az országban oly sok más embernek. Inzultusok is érnek nap mint nap, mint oly sok mindenkit, végtére is a magyar valóban egy „beszólongatós” nép. Mindezek ellenére eszembe nem jutna olyan hülyeség a megélhetési gondjaim miatt, hogy „a zsidó nagytőke, Soros és bandája áldozata vagyok, és Magyarország zsidósodik”, és a beszólongató taplókat sem úgy rendezem le magamban, hogy „kipécéztek a zsidók, mert jobboldali vagyok”.

Szerintem ez az egész zsidózás, fasisztázás, cigányozás, buzizás stb., stb. pár száz ember sportja és kedvenc időtöltése Magyarországon, de mindenki megpróbálja ezt úgy beállítani, mintha országos méretű, jellegzetesen magyar problémáról lenne szó, és a helyzet drámaivá fokozódott. Holott szerintem semmivel sem állunk rosszabbul az antiszemitizmus és a kisebbséggyűlölet terén, mint a tőlünk nyugatabbra lévő demokráciák, akik szívesen mutogatnak miránk, pedig volna mit seperniük a saját házuk táján is.

ob.szerver 2013.04.04. 16:28:04

A sok egysejtű vehetné a fáradságot és megnézhetné a fasizmus definicióját. Elöljáróban annyit, hogy az nem szükségszerűen nácizmus, háború és népirtás.

És akkor belátná (ez most csak vicc, sohasem fogja), hogy bizony, az orbánista állameszmény és a fasiszta állam jellemzői között jelentős átfedések vannak. Nincs még fasizmus, de fasisztoid tendenciák annál inkább. Akár tetszik (és az itteni kommentelők többségének biztosan), akár nem.

Ugyanakkor Orbánt fasizmussal vádolni elképesztő ostobaság, hiszen tőle semmi sem áll távolabb, mint valamiféle politikai meggyőződés vagy ideológia. Sokkal inkább véletlen egybeesésnek tulajdonítható az, hogy az orbán-féle maffiaállam többé-kevésbé azok között a paraméterek között tud működni, amelyek alapján a fasisztoid államot is definiálják.

Fejesrob 2013.04.04. 16:28:32

"A Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke szerint Magyarországon drámai mértékben emelkedett az antiszemita vagy romaellenes megnyilvánulások száma 2010 óta, és emiatt határozottabb kormányzati fellépést sürget."

Ezek tényleg nem normálisak. Mi az, hogy antiszemita, vagy roma ellenes megnyilvánulás?

Állandóan azt hallom, hogy cigányok ölnek meg embereket haszonvágyból, olyat még nem sikerült, hogy romát bántalmaztak. Vagy akár zsidót.

Hogy képzelik, tankokkal, vagy mivel?

Fejesrob 2013.04.04. 16:30:00

@ob.szerver:

" Sokkal inkább véletlen egybeesésnek tulajdonítható az, hogy az orbán-féle maffiaállam többé-kevésbé azok között a paraméterek között tud működni, amelyek alapján a fasisztoid államot is definiálják. "

Te komolyan gondolod ezt a baromságot? Persze, biztos.

whale 2013.04.04. 16:30:52

@luis5: Természetesen a nácik orsósviktoroznak. Tudod, akiknek a vonagabika az isten és viktor is egy liberálisbuzizsidócigány.

Muad\\\'Dib 2013.04.04. 16:31:45

@pástétom:
Ugyan már, meséld el, mikor nem tiltakozott a fityesz a rasszista/stb. megnyilvánulások ellen? Mégis mit szeretnél, egy demokratikusan megválasztott pártot kitiltani a parlamentből? Majd, ha a bíróság úgy dönt, hogy a lobbik nem alkalmas a demokratikus játszótérre, akkor esetleg.
Aki ismeri a fityesz közeli cégek előéletét, netán a világ energiagondjait megoldó üzletember kapcsolati rendszerét, eddigi cégeit, munkatársait, az maximum jóízűen röhög a fityesz állítólagos antiszemita dolgain. Természetesen nem kell itt valami óriási kurucos nyomozásra gondolni, ezen emberek nyíltan vállalják származásukat, ugyan miért ne tennék?
Ami pedig a szavazók miatti ennek-annak eltűrését illeti, annak hagyománya van kis hazánkban, lásd maszop féle havas szófia, sanyi kapitány brancsot.
A cigánybűnözéssel meg szintén nem lehetne bekerülni a parlamentbe, ha a rendőrség a vagyon elleni bűncselekmények esetében is hajlandó lenne nyomozni, és nem a vállukat rángatnák, mondván, ugyan már csak egy konyhakert, kit érdekel.

whale 2013.04.04. 16:33:06

@lato88: Óbazmeg, ünnep lenne az a nap, amikor te meg a többi turbómagyar faszkalap elhúznátok Ázsiába, ahová valók vagytok. Viktátort itt ne hagyjátok!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.04. 16:37:52

@whale:

Az a probléma ezzel, hogy mi itt maradunk.

Az a ballib módszertana, hogy külföldre menekül, aztán ájvékol szünet mentes táppal.

Fejesrob 2013.04.04. 16:38:56

@whale: Esetleg te Izrael? Te egyedül vagy.

A turbózsidó sem OK.

blah 2013.04.04. 16:39:44

@ob.szerver: az utóbbi napokban párszor feltettem ezt a kérdést, hogy ki tudja mit is jelent a fasizmus... gondolhatod mennyien válaszoltak

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.04. 16:39:52

@Fejesrob:

Ebben nincs igazad.

A zsidókra sok minden elmondható, de az hogy nem normálisak az nem.

Az antiszemitizmussal való riogatás évtizedek óta a leghatásosabb fegyverük.

Az a hülye aki hisz nekik, nem ők.

pástétom 2013.04.04. 16:43:30

@Muad\\\'Dib: Semmivel sem értek egyet, amit írtál.

"Ugyan már, meséld el, mikor nem tiltakozott a fityesz a rasszista/stb. megnyilvánulások ellen?"

Mesélj, mikor tiltakozott?

whale 2013.04.04. 16:44:19

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Na, ez látod tényleg probléma!:) Mivel az agyhalottak által megszavazott diktátor bassza tönkre végleg ezt az országot...

Muad\\\'Dib 2013.04.04. 16:45:33

@ob.szerver:
Ez tulajdonképpen részben igaz, viszont mivel az a fasizmust az antiszemitizmus/nácizmus szinonimájaként használják rengetegen a mindenkori kritizálandó illetővel szemben, így érthető, ha a tiltakozás is ez ellen irányul...

whale 2013.04.04. 16:46:17

@Fejesrob: Nem, én nem Izrael. Nem beszélni magyar?
Nem, a turbózsidó sem OK.

luis5 2013.04.04. 16:47:24

@whale: "Természetesen a nácik orsósviktoroznak."

Hát ezt qrvára benézted barátom.
Az mszp szavazók orsósviktoroznak. Egy kicsit olvasgass a neten mielőtt hülyeséget irogatsz.

ob.szerver 2013.04.04. 16:47:47

@Muad\\\'Dib:

Erről én nem tehetek. Ettől még nem kell lesüllyednünk az egybitesek nívójára.

Fejesrob 2013.04.04. 16:48:12

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az a gond, hogy amíg az a gond, hogy hiszünk vagy nem, az nem érdekes.

Gond az, ha tényleg antiszemitizmus lesz egy zsidó bírálata. Mert akkor már tényleg csak arra kell ügyelni, hogy a kulcsemberek zsidók legyenek.

Elég egyértelmű, hogy itt Mo. kb. mindössze 20 hírhedt zsidó bírálata miatt nő az antiszemitizmus, bár gondolom ideszámítják azt is, ha a zsidó-palesztin konfliktusban nem a zsidóknak adsz igazat. Bár erre azt kell mondanom, hogy Mo.-n ez egy elég marginális dolog a világ többi részéhez, a zsidók akkor is fellépnének ellene.

A zsidó uralom pedig nem demokrácia, az ezer%.

Fejesrob 2013.04.04. 16:48:54

@whale: Akkor elég baj, hogy égeted őket.

luis5 2013.04.04. 16:49:48

Felhívás!

szvsz ez a whale nicknevű szimplán elmebeteg a megnyilvánulásai alapján, de hogy nem vitapartner az biztos.
Javaslom kollektív ignorálását.

Muad\\\'Dib 2013.04.04. 16:54:39

@ob.szerver:
Ráadásul ugye a fasizmus meghatározásánál azért komoly eltérések is mutatkoznak. Nem mindegy, hogy Nolte meghatározására kíváncsi valaki, vagy mondjuk Umberto Eco véleményére.

Fejesrob 2013.04.04. 16:55:35

@luis5: Ahogy ezekkel beszélünk, az simán felér egy ignorálással. Végül is, most mi a fenét lehet egy ilyennel vitatkozni?

lato88 2013.04.04. 16:58:20

@whale: sztem meg inkább neked kéne elhúznod Ázsia Közel-Kelet nevű részének egy bizonyos pontjára, tudniillik én itthon vagyok, te meg nem, te askenáci :)

ob.szerver 2013.04.04. 17:03:11

@Fejesrob:

"Elég egyértelmű, hogy itt Mo. kb. mindössze 20 hírhedt zsidó bírálata miatt nő az antiszemitizmus..."

Tehát amikor Kubatov 2-es szektora (vagy bárki más) elkezd mocskos zsidózni, akkor konkrétan 20 zsidó vallású magyar (vagy külföldi is?) állampolgár íránt érzett antipátiájuknak adnak hangot.

Valószínűsíthető-e, hogy a 2-es szektor szurkolói számára létezik 20 nem zsidó magyar ember is, akikkel nem rokonszenveznek? Minden bizonnyal. És mégsem halljuk felcsattani a mocskos magyarok rigmust.

Mi lenne a magyarázatod erre?

szita szita péntek 2013.04.04. 17:03:18

Gerendás a Facebook oldalán jelentette be: emigrál. Ez a sajtóból úgy jött le, hogy nyílt levélben adta a világ tudtára. Hát nemtom. Nekem a Facebook post nem egy kimondott nyílt levél, de lehet nem vagyok eléggé naprakész... fene tudja. (Egyébként emelje fel a kezét, aki rendszeresen olvasgatja Gerendás Facebook oldalát! Naugye.)

Akkor most ez mi?
a - Egy művész tudatja rajongóival, hogy neki rossz és inkább menne. Miért is? Hát mégis mi a fenét osztana meg az oldalán, ha nem élete fontos eseményeit, döntéseit?
b - Ez egy segélykiáltás. Aszondja most neki nemjó. Segítséget nem kér ... mármint direktben nem, ám talán tudat alatt nagyon is számít rá.
c - Politikai post. Kell még egy hír, ami tudatosítja, hogy itt és most sz*r. Nem ismerem Gerendás politikai aktivitását és igazából nem is érdekel. Lehet ezzel a variációval mellé lőttem, de mondjuk, hogy (talán tudatlanságom miatt), de a "kalapban benne van".

Jött erre egy válasz a zigazgatótól. Tudjátok mit? Nekem tetszett. Ugyanakkor felmerül a kérdés: Ennek a helyes formája a nyílt levél? Mégis kihez akar szólni? Ennek megfelelően:
a - Ez egy tök jó szándékú felajánlás, segítség nyújtás, csak elszúrta a médiumot.
c - Ez (nem zárva ki az előzőt sem) egy önreklám. Fényezni magunkat és színházunkat.
d - Már megint a politika. Azt kell mondjam, ha az, akkor nagyon ügyes. Tényleg. Ez esetben (a politikával kapcsolatos általános fenntartásom ellenére) gratulálok annak, akinek az ötlet köszönhető. Így kell, kellene ezt.

sárkányfő 2013.04.04. 17:03:47

Hahaha, ezt nem lehet kihagyni :)
Mint tudjátok, ma a nemzet géniusza, Matolcsy egy fejlesztési csomagot jelentett be a devizatartalék terhére. (Ezzel megbukott miniszterként is, most meg ismét elkölti amit más felhalmozott, mindegy, a jobberekneél ez nem hazaárulás hanem dicsőség, sebaj...)

Kérdés: mikor deklarálta utoljára Matolcsy hogy a devizatartalékhoz nem lehet nyúlni fejlesztési céllal? Két hónapja? Fél éve? Egy éve? :)

Fejesrob 2013.04.04. 17:10:19

@ob.szerver: Na ezért nem kellene túldimenzionálnod magadat, mert kurvára nem vagy rá jogosult.

Szerinted az a szektor miért zsidózik? Mert rendszeresen elverik egyiküket-másikukat a Dohány utcában? Vagy nem jött össze a zsidó csaj?

Gondolkodjál már. Miért van az, hogy kurva nagy az antiszemitizmus, még a meccseken is zsidóznak, ugyanakkor a zsidókat semmiféle hátrány nem éri a mindennapokban, jársz zsidó lánnyal, nem gond, ha a szomszéd vagy a kolléga zsidó.

Kíváncsi vagyok, hogy magyarázod ezt.

pástétom 2013.04.04. 17:11:19

@Muad\\\'Dib: "Ami pedig a szavazók miatti ennek-annak eltűrését illeti, annak hagyománya van kis hazánkban, lásd maszop féle havas szófia, sanyi kapitány brancsot"

Hablaty. Ne más pártok sunyiskodásával próbáld mentegetni a világos tényt. Egész konkrétan most a Fidesz pragmatista okok által vezérelt simlis kis antiszemita-rasszista mentegető, sunyi magatartásáról van szó. Ez tény, úgyhogy terelj.

"A cigánybűnözéssel meg szintén nem lehetne bekerülni a parlamentbe, ha a rendőrség a vagyon elleni bűncselekmények esetében is hajlandó lenne nyomozni..."

Dehogynem lehetett bekerűlni. Nagy szerep jutott neki a Jobbik választási sikerében. Meg az akkori kormánypártokat érintő "szétlopták az országot" - dumával.
Mi az, hogy vagyon elleni bűncselekmények? Rablás, tolvajlás, pénzmosás, sikkasztás? Szerintem volt elég ilyen feltárt és lezárt köztörvényes ügy éppen elég 2010 előtt is. Rossz volt a hangulat, a társadalom közérzülete a választások előtti években, de nem a köztörvényes bűncselekmények miatt, amelyekkel a médiából értesült.

pástétom 2013.04.04. 17:14:35

@Muad\\\'Dib: Ez csak ócska felszínes retorika. Megteszik a rend kedvéért. Fecsegő felszín, hallgató mély.

panelburzsuj 2013.04.04. 17:21:17

@sárkányfő:

Tévedsz: nem rettegnek, hanem dacolnak.

Amiket felsorolsz, azok mind, mind szörnyű csapások, amelyekkel a magyarok mégis szembeszállnak. Különösen a reggel, délben, meg este meg éjjel is a neten kóborló példányaik.

Ezzel a heroikus küzdelemmel ellentétben Gerendás fantomokkal küzd. Ő olyan sötét (sőt: aljas), hogy összefüggést láttat ott, ahol annak nyoma sincs.

Például fasizálódásnak titulálja azt jelenséget, hogy míg őrá egyre kevesebben kíváncsiak pénzért, aközben hirtelen tömeges érdeklődés mutatkozik iránta ingyen megköpködés céljából.

Hát nem egy mocsok belemagyarázó?

ob.szerver 2013.04.04. 17:31:02

@szita szita péntek:

"Már megint a politika. Azt kell mondjam, ha az, akkor nagyon ügyes."

Szerintem nem az.

1.Fekete Péter kurzusigazgató, egy sorban Cseke Péterrel, Balázs Péterrel és Vágási Ferivel.

2. Gondolom, azt senki sem tételezi fel, hogy ahol szinészek éheznek, ott értelmes és megélhetést biztosító munkát tud adni egy zenésznek + 7 fős családjának.

3. Ha GP valóban úgy dönt, hogy felszámolja bp-i egzisztenciáját - hat gyerekkel, nem kis elhatározás - akkor azért Békéscsabánál létezhetnek vonzóbb desztinációk is.

Tehát ez nem más, mint egy cinikus és lekezelő iromány Kerényi szellemiségében: eddig mi szívtunk, most rajtatok a sor.

Ezzel nem szeretném elvenni bárki kedvét, akinek tetszik.

Fejesrob 2013.04.04. 17:31:06

@pástétom: "Egész konkrétan most a Fidesz pragmatista okok által vezérelt simlis kis antiszemita-rasszista mentegető, sunyi magatartásáról van szó."

Hihetetlen. A fideszesek néha annyira megalázó módon udvarolnak úgy általában a zsidóságnak, nehogy megszólja őket valaki, erre tessék.

Ezért hagynám én a fenébe az egészet. Nem kell foglalkozni semmilyen mértékben a zsidókkal. Odanyomni számarányuk szerint a lóvét (12.800 fő) ahogy pld. a sváboknak is szevasz.

De nem lihegni, naponta hitet tenni, hasonló marhaságok, mert itt egy ilyennek mint te, max. Netanjahu felelne meg.

Nekünk meg kurvára nem.

Fejesrob 2013.04.04. 17:33:37

@ob.szerver: Már ne is haragudj, de miért kellene bárkinek is munkát adnia egy pártzenésznek. Az ilyet minden zenész eleve megveti, eleve be sem hívják meghallgatásra.

Egyszerű, ha jobb lenne, magasról szarta volna le az SZDSZ-t, ahogy a többiek is.

szgy 2013.04.04. 17:45:15

és itt is az eredménye az állandó riogató, lejárató tevékenységüknek, na meg annak hogy legalább egy hete nem volt már fasizmusellenes tüntetés:

index.hu/belfold/2013/04/04/dramaian_erosodo_magyar_antiszemitizmusrol_ir_a_zsido_vilagkongresszus_elnoke/

mintha az egész világ ezek körül forogna...

Fejesrob 2013.04.04. 17:58:51

@szgy: Ráadásul épp ide jönnek. Nem vagyok attól elégedett, hogy a világ zsidósága láthatóan odavan Mo-ért, mert nem hiszem, hogy a magyar zsidók vonzzák őket ennyire. Akiknek száma ráadásul 12.800 fő.

Szerintem azért jönnek ide, mert itt nyalják legjobban a seggüket, Orbánék rendesen meg fognak feszülni ami az ellátást illeti.

Arra már nem is merek gondolni, hogy a dzsemborijukat mi fizetjük, pedig sajnos ismerve ezeket, sanszos.

kettospont.blog.hu 2013.04.04. 17:59:13

Szerintem ez egy rosszindulattal és sötétséggel teli cikk, sajnos az indexet is minősíti, hogy szart rak a kirakatba...

szita szita péntek 2013.04.04. 20:58:56

@ob.szerver: "Tehát ez nem más, mint egy cinikus és lekezelő iromány Kerényi szellemiségében" - No ez az, én ebben nem érzem sem a cinizmust, sem a lekezelést. Sőt, továbbmegyek: a levél hangulata igen is a segítő szándékot juttatja eszembe. A keletkezés körülményei, a publikálás módja helyezheti politikai kontextusba ezt az egészet és akkor elkezdheted hámozgatni a héjakat róla. De akkor is fenntartom, hogy ez a levél nem a kormányoldal megszokott attitüdjei szerint íródott. Tehát HA ez politikai levél AKKOR szerintem annak kimondott remekmű. (Úgy elérni a célomat, hogy aki veszélyeztette azt dicsérem és segíteni akarom. Nem szidok senkit, csak pozitív mondanivalót sugárzok - remek, tényleg.)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:25:58

@whale:

"...az antiszemitizmus már nem csak utcai gittegyletekben manifesztálódik, hanem nap mint nap hallható az Országgyűlésben. Inkluzíve cigányozás by nácipárt, ugye."

Ez a rasszista jelleg valami olyasmi, mint amikor a maszopnyikok közéletbeli/magánéletbeli orsósviktorozására tetszik gondolni, drága? :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:38:19

@OminózusZsé:

"Családi munkamegosztás."

Az jó. És melyikőtök a fiú és melyikőtök a lány?

A mai maisntream genderizált világban illendő megkérdezni. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:41:35

@whale:

"Az van nertárs, hogy bezony hivatalbul köll néznem a TV-t és kénytelen-kelletlen hallgatom a sok nácit."

Jesszusom, kisnaccsád! Kegyednek az a munkaköri büntetése, hogy kálmánolgára kell benedvesednie?

Ígérem, nem zavarom - van magának elég baja, úgy látom. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:44:49

@whale:

""Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, nem szóltam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, nem szóltam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, nem szóltam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, már nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna..."

A legtöbb lúzer korlátozott számú lózungokat ismer.

Ez a 14-es sorszámú volt.

A 15-ös a "'Te is más vagy, te sem vagy más."

A 18-as pedig "az idegen szép." (TGM spontaneista romantikája)

Legközelebb csak számokat írj, az neked is sokkal egyszerűbb. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:49:37

@sárkányfő:

"Ezt azok nem látják, akik nem érintettek és leszarják a különböző kisebbségeket ért folyamatos inzultosokat és gyalázkodásokat. Illetve azok tiltakoznak ez ellen leghangosabban, akik ezt csinálják, nahát, nahát."

Bizony, ilyen csúnya rasszista például Szanyi Tibor, aki lerománozza az erdélyi magyarokat.

És ilyen kirekesztő Sebestyén Balázs, aki arra kéri a betelefonáló erdélyi magyart, hogy köszönjön el tőle románul, ami az anyanyelve.

Azonnal máglyára velük! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:50:26

@sárkányfő:

"Az ország fasizálódása tény."

Az ország fasizálódása SZERINTED tény.

Akkor az már egy.

A kettő: Gerendás.

Haladunk. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:53:47

@sárkányfő:

"Hűha, te nem tudod, hogy zsidózni lehet fasiszta éllel is..."

Shop-Stop 2.

www.youtube.com/watch?v=iFmEixw5WzM

Csak neked. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:58:15

@pástétom:

"...senki nem vette őket komolyan."

Ehhez képest erősen bíróságilag izmoztak velük.

De utólag minden megszépül a városi folklórban és előjönnek a mentegető elemek.

Most éppen te. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 22:59:38

@pástétom:

"Most viszont itt van a Fidesz és a Jobbik, akik miatt ez az ország szellemileg, morálisan és közérzetben ott tart, ahol."

Morálról a 2006-os rendőrattak során elkövetett otrombaságok után csak a takonygerincűek szoktak nagyívű frázisokat puffogtatni.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:02:18

@sárkányfő:

"...ismerek egy magyar tanárt, elég olcsón korrepetál..."

Biztos nem hozzá járhattál korrepetálásra, mert még nem jutottál el az egybeírás-különírás tematikájáig. :)

OminózusZsé 2013.04.04. 23:03:46

@pocaklakó minimanó: ne ijesztegess azzal, hogy kérdezel, kinyilatkoztatás helyett, még megzavarodom:D

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:05:27

@pástétom:

"Fidesz pedig politikai okokból egyértelműen elnézi a rasszista, antiszemita (és zárójelben teszem hozzá: homofób) közéleti megnyilvánulásokat."

Tök érdekes amúgy, hogy a direktben fasisztoid és náci megnyilvánulások valahogy mindig akkor vannak jobban (és bántatlanul-büntetlenül) előtérben, amikor ballib kormányzás van.

Legalábbis ez volt a módi eddig.

De korántsem volt ekkora hírértéke.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:06:46

@OminózusZsé:

"ne ijesztegess azzal, hogy kérdezel, kinyilatkoztatás helyett, még megzavarodom:D"

Bocs', mindig elfelejtem, hogy milyen közegben szocializálódtál.

Ígérem, ügyelni fogok.

És ígérem, hogy igyekszem majd rövid, pár szavas mondatokat írni, hogy ezzel se terheljem túl a szürkeállományodat.

A jóság és humanizmus mozgat. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:23:16

@whale:

"Természetesen a nácik orsósviktoroznak. Tudod, akiknek a vonagabika az isten és viktor is egy liberálisbuzizsidócigány."

A Kettős Mérce FB oldaláról pár gyöngyszem... :)

a) "mi az hogy Orbánt lecigányozni rasszizmus... ha egyszer az, akkor miért volna rasszizmus ezt mondani, ennyi erővel nem cigánynak tartani is rasszizmus.... Vagy ha azt mondom, hogy Martin Luther King Fekete volt akkor rasszista vagyok?"
b) "Orbán sem a származásáért felelős, hanem a tetteiért, melyeket ellenünk követett és követ el."
c) "Sajnos Magyarországon mindig van idő és lehetőség zsidózni és cigányozni. Sokszor érvek, tudás és a valós teljesítmény kritikája nélkül. Nem értem mi a baj Orbán "lecigányozásával", ha egyszer származására nézve az?"
d) "Az biztos, hogy orbán cigány.Nem kell letagadni! A Kettős Mérce nézze meg a 90-es évekbeli orbán fényképeit. Érdekes, hogy az anyukájáról soha nem látunk fotót."
e) "a cigány vajda!"
f) "Nem szeretem Orbánt valoban cigány származású!"
g) "Az Orbán valoban roma Orsos beás cigány ."
h) "A családi kép önmagáért beszél! Csak azt nem értem minek tagadnia!"

És ez csak egy poszthoz született beírásokból lett összeszedve. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:32:17

Most egy kis lájtos rasszizmus a Milla FB-os oldaláról... :)

"Az a magyar, aki itt született. A székelyek legfeljebb csak magyarszármazásúak. Elég már ebből, h a határontúliak valagát nyalja a kormány, aki itt él azt meg pont leszarja!!!"

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:36:06

@pástétom:

"Dehogynem lehetett bekerűlni. Nagy szerep jutott neki a Jobbik választási sikerében."

A jobbik cigányellenes választási retorikája katasztrofális volt a mszp-re nézve, ugyanis olyan jól elszipkázta a hátrányos helyzetű körzetekben élő maszop-szavazókat, hogy azóta sem tért magához belőle a párt.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:54:40

Szalonrasszizmus-szaloncigányozás, Baloldal, így szeretlek! :)

"Egy rosszul sikerült miniszterelnöki fotó vált mémmé. Orbán Viktor Facebook-oldalán egy borzasztóan előnytelen képet közöltek a ránézésre továbbra is lemerült elemekkel közlekedő miniszterelnökről. Az interneten azonnal vicces és úgynevezett vicces Photoshop-variációk születtek, számadó juhásztól félrepingált Jézus-freskóig.

Ezek között jelent meg az eddig csak a kuruc.info és az otromba trash-blogok által használt, sztereotip cigányábrázolás: Orbán elméretezett keresztet kapott a nyakába, a kezébe pedig kötegnyi bankót.

Nem kérdés, hogy miről szólt, mit állított ez a montázs. A hozzászólók rögtön beazonosították a „művész” szándékát: a legalja cigányozós kommentek áradata indult meg. Ellenzéki, baloldali fórumokon. Ott, ahol máskor az Orbán-kormány rasszizmusának vélt vagy valós bizonyítékait sorakoztatják ugyanezek a hozzászólók. (...)

De nekem az alternatíva népe, az ne cigányozzon! Az ne zsolozsmázza kéjesen, hogy Orsós Viktor! Az ne húzza magára jóleső melegséggel a rasszista kapucnit. Demokraták? A cigányozók? Hát zsidózni-buzizni, azt is fognak majd?" (hvg.hu)

pocaklakó minimanó 2013.04.05. 00:04:42

A "cseppet se rasszista" Amerikai Népszava kommentárjaiból (cikk: Orbán Viktor a cigányügyi tanács élén, 2013. január 31.) szemelgetve... :)

a) "“O.V. a cigányügyi tanács élén” . Végre a megfelelő pozícióban ! ;-)" (+19-es értékelés)
b) "Ennek GRÉMIUMNAK meg kellene választani országos vajdának Orsós-Orbánt legalább 40 évre, és színesfém gyűjtési felelősnek, valamint a lóvásárokban lókupecnek." (+14-es értékelés)
c) "Orsós Viktor végre közelebb került a saját népéhez!" (+6-os értékelés)
d) "Nos hat akkor, ki a VAJDA?" (+12-es értékelés)
e) "Miért,hát hol legyen? A norvégügyi tanácsban?" (+1-es értékelés)
f) "Hazatalált!" (+4-es értékelés)

Ez arrafelé nem rasszizmus, hanem csak gyerekcsíny. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.05. 00:14:56

Most egy rövidke idézet a toleranciában élenjáró WHALE-től: "Ha az istenadta nép mégis úgy döntene, hogy ezt a bagázst akarja, akkor így van az jól. Az értelmesebbje emigrál majd-ahogy most is teszi-aztán a végén viktátor ugathat 3 millió nyuggernek, meg 2 millió segélyesnek."

Érzékenység, miegymás. :)

OminózusZsé 2013.04.05. 13:47:12

@pocaklakó minimanó: nagyon jó vagy hozzám, igazán meghatódtam!:)

pocaklakó minimanó 2013.04.05. 16:20:13

@whale:

"Kinyalhatod, cuncimókus..."

Kedves olvasóink! Egy "európai demokrata" saját kútfőből származó, messzemenőkig toleráns és rendkívüli műveltségről valamint szocializációról bizonyságot tévő riposztját olvashatták.

Köszönjük, Emese! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.05. 16:21:38

@OminózusZsé:

"nagyon jó vagy hozzám, igazán meghatódtam!"

A L'Oreal kissé átformált szlogenjével: Mert megérdemled. :)

Nincs mit, bármikor nagyon szívesen. :)

Megfigyelo 2013.04.05. 18:06:28

Nem tudom, tudta-e Gerendás, hogy annak idején jósértékű dalt írt a százéves vasútállomásról. Sajnos már csak azt tudom tanácsolni minden becsületes embernek -- szabadon Arany János után --, hogy "El, míg lehet, s szabad, külföldön biztosabb..."

Megfigyelo 2013.04.05. 18:08:13

@Megfigyelo: Bocs, egy vessző felesleges: "El, míg lehet s szabad, külföldön biztosabb..."

pocaklakó minimanó 2013.04.05. 22:36:03

@Megfigyelo:

"Sajnos már csak azt tudom tanácsolni minden becsületes embernek..."

Külföldről ír az úr netán? Vagy még inkább itthon nyűglődik verbáldiaré-üzemmódban?

Fullánkos Algol 2013.04.06. 09:25:28

GP írásából nem lehet a spontán önkifejezésen kívül különösebb hátsó szándékot elképzelni, ennek a lénynek az írása viszont a hátsó szándékból épül fel, jólképzett álszent narancsdroidhoz illő módon. Kívánom az összes jobber agyarnak, hogy senkitől ne részesüljenek az ilyennél őszintébb "jószándékban".

pocaklakó minimanó 2013.04.06. 09:43:06

@Fullánkos Algol:

"GP írásából nem lehet a spontán önkifejezésen kívül különösebb hátsó szándékot elképzelni..."

Persze, hogy nem. Az nem tekinthető hátsó szándéknak, hogy a kertészákosi érvkészlet egyes elemeiből történő levél-összelegózás - megspékelve a piszkos anyagiak hiánya felett érzett siránkozással - ilyen hatást kelt az emberekben, hiszen alap az, hogy "mindig más a hibás."

A levél a Gerendás-oeuvre része marad. :)

Fullánkos Algol 2013.04.06. 10:38:26

@pocaklakó minimanó: Ó persze tudom, a fajtád semmit nem tud hátsó szándék nélkül elképzelni. Ezzel csak a saját jellemeteket minősítitek, mindenki magából indul ki :S
Nem az emberekből vált ki ilyen hatást, hanem a hozzád hasonlókból.

pocaklakó minimanó 2013.04.06. 10:49:10

@Fullánkos Algol:

"...a fajtád semmit nem tud hátsó szándék nélkül elképzelni."

Örülök, hogy megnyilvánult a FAJTÁZÓS éned is. Lesz ebből még előbb-utóbb sokkal izmosabb dolog is, mert ha egyszer egy ballibből kiszabadul az állat, akkor nagyon szokott dühöngeni.

Mondom én, hogy volt a jobbiknak honnan merítenie a szavazóbázisát: rájöttek, hogy a zsigeri ökölagyúak jó része ott dekkol a ballib oldalon és belengették nekik a cigányellenes mézesmadzagot.

No, ők is ilyen kis FAJTÁZÓS emberkék. :)

Fullánkos Algol 2013.04.06. 11:08:01

@pocaklakó minimanó: Tanulj egy kis szókincset ha már magyarul irkálsz, a fajta az fajta minden hátsó szándék nélkül. Minden faji mellékjelentés nélkül. Ezzel együtt a (nem faji) fajtádnál minden magyarországi kisebbséget többre tartok, de egy cigányt mindenképp.

pocaklakó minimanó 2013.04.06. 12:42:52

@Fullánkos Algol:

"...a fajta az fajta minden hátsó szándék nélkül."

Persze, persze, hiszen te írod. Kissé hányaveti helyesírással, de akkor is. :)

Fullánkos Algol 2013.04.06. 12:53:45

@pocaklakó minimanó: Nem azért mert én írom, hanem azért mert nem hagyom a magyar nyelvet lesüllyeszteni a rasszista fajtád szintjére.
Nah nem tetszik a helyesírás, most hova legyek, legalább tanulsz hogy kell.

Orbántakarodj!!! 2013.04.06. 18:08:46

@politikus-omm:
Azon kívül, hogy könnyen fikázol, nem ártana szemüveg nélkül kimenni az utcára és körülnézni. Persze a nyilvánvalót lenne célszerű megfigyelni, és nem azt, amit BÁRMELYIK pártember mond, hogy van. Politikusok mellé kiállni csak a hiszékenyek szoktak. Viszont a munkámból adódóan van kb 60 ügyfelem (magánszemélyek és kkv tagok. Azonkívül elég sokat beszélgetek a kollégáimmal, akiket mások talán konkurenciának neveznének. Nos, ilyen mértékű rettegést még soha nem láttam a szemekben! Nem azt nem tudják, mi lesz jövőre, azt nem tudják, mi lesz a jövő hónapban, sőt némelyikük azt nem tudja, miből fizeti ki az üzlete aktuális rezsijét. És a zsidózást, cigányozást stb bizony egyre gyakrabban és hangosabban lehet hallani. Amúgy meg úgy tudom, Gerendás az FB-n a követőitől búcsúzott, és csak a média csinált abból akkora nyilvánosságot, hogy ez lett belőle. Ha netán hosszabb távra kimennék külföldre (ha jövőre Viki nyer, megteszem), Akkor az FB-n én is közhírré tenném, az ismerőseim között, pedig messze vagyok attól, hogy híres legyek.

Orbántakarodj!!! 2013.04.06. 18:16:34

@Ad Dio:
"gondolkodjon, mielőtt beszél!"
Ez Rád is vonatkozik.!
Vagy nem megy?

whale 2013.04.07. 00:27:42

@Fullánkos Algol: Ugyan hagyjad már, agyhalott fideszdroid...

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 10:49:02

@Fullánkos Algol:

"Nem azért mert én írom, hanem azért mert nem hagyom a magyar nyelvet lesüllyeszteni a rasszista fajtád szintjére."

Ne is hagyd! Sokkal jobb így, a te változatodban. Írásjelek használata nélkül. Stílus nélkül. :)

"Nah nem tetszik a helyesírás, most hova legyek, legalább tanulsz hogy kell."

Segítesz a fenti mondatod megfejtésében? Látom, hogy van benne sok betű - csak nem áll össze értelemmel rendelkező szöveggé az egész. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 10:50:15

@whale:

"Ugyan hagyjad már, agyhalott fideszdroid..."

Jaj, de imádom, amikor a rasszistanáci ballib-jobbikos szellemiség kikel magából. Összenő, ami összetartozik.

Remélem, az összenövésről nem lesz képanyag, mert az ember azt is kihányná a láttán, amit meg sem evett. :)

Fullánkos Algol 2013.04.08. 19:08:11

@pocaklakó minimanó: Ha még iskolába jársz akkor néha tanulj is, pl olvashatsz irodalmat, ha nem, akkor soha nem késő estin elvégezni.

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 19:47:20

@Fullánkos Algol:

"Ha még iskolába jársz akkor néha tanulj is, pl olvashatsz irodalmat, ha nem, akkor soha nem késő estin elvégezni."

Ha még iskolába jársz (vessző) akkor... Folytassam? Vagy évismétlésre gyúrsz magyar nyelvből? :)

Ad Dio 2013.04.08. 19:51:11

@Orbántakarodj!!!:

"Ez Rád is vonatkozik.!
Vagy nem megy?"

Elsőre arra gondoltam hogy kérek konkrétumot tőled, de aztán megláttam a nickedet. Akit egy ilyen rövid szó leír, abba kár az energia.

Fullánkos Algol 2013.04.08. 20:19:24

@pocaklakó minimanó: Mondom hogy a tanárodtól tanulj, és olvass irodalmat, addig fölöslegesen ütöd az orrodat. A nyelvtan szolga, a sajátod rákényszerítésére való kísérlettel meg csak a cinkosaidnál van esélyed. Addig örülj amíg bárki fizet adót amiből jut a fajtádnak, nekem van fontosabb dolgom mint felsorolni hogy én hol szeretnék nálad vesszőt látni. Pedig elég nagy befolyásom van rá hogy mit tanítanak magyarórákon. Amíg semmiből nem tanulsz, addig tőlem további segítségre ne számíts.

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 21:05:08

@Fullánkos Algol:

"Pedig elég nagy befolyásom van rá hogy mit tanítanak magyarórákon."

Te vagy az, akinek a beírásai elrettentő példaként kerülnek bele a tankönyvekbe? Nagy felkiáltójel, mellette: Kedves gyerekek! Így nem szabad írni, mert megbuktok.

:)

Fullánkos Algol 2013.04.08. 21:49:48

@pocaklakó minimanó: további szép álmokat, az ellentétes eset forog fenn. nehogy még megbukjál valamikor. menjél szépen leellenőrízni a saját helyesírásodat mielőtt a pofád jártatod.

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 21:56:08

@Fullánkos Algol:

Hű, micsoda frappáns visszavágás kerekedett ki az indulatokból. :)

énis 2013.04.12. 20:29:23

Engem nem érdekel, hogy Gerendás elköltözik. Ritka szar zenét játszott mindig is. (magánvélemény) De, ne szidja Magyarországot, kullogjon el kussban, főleg ne vádoljon antiszemitizmussal senkit. Aki ilyen nyíltan gyűlöli az állítólagos hazáját, az nem idevaló. Remélem az állampolgárságáról is le akar majd mondani.

OminózusZsé 2013.05.17. 12:20:27

Az az igazság, hogy ez a Lexus meglehetősen hiteltelenné teszi a történetet..de facto elmehet a büdös fenébe....Az azért érdekel, mit nyilatkozik majd róla..
süti beállítások módosítása