Isten éltessen, Zsolti!

H_A Címkék: születésnap gyűlöletbeszéd Kövér László Magyar Hírlap Bayer Zsolt2013.02.27. 13:16

Majdhogynem könnybelábadt szemmel olvastam Kövér László baráti, meleg szavait, amelyeket az ötvenedik születésnapját ünneplő Bayer Zsolthoz intézett kedd este. A Magyar Hírlap főfőmunkatársát nem kis, zártkörű családi összeborulás keretében, hanem a kamerák előtt, hivatalos felszólalásokkal illik ünnepelni. Nem elég a család, a hozzátartozók, barátok, régi és új munkatársak, a diszkrét gyertyafény, kell egy Kövér László is. No meg a csillogás, a kamerák. Miért? Mert megérdemli.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke rövid beszédében megköszönte az ünnepeltnek az elmúlt huszonöt évet, amelyet „jóban-rosszban, bajban és örömben együtt éltünk végig. Egyetlen esetben sem tagadtuk meg egymást, és nem is fogjuk” – hangsúlyozta a házelnök. Szólt arról is, ilyen pillanat egyszer van az ember életében, s mint fogalmazott, szolidaritást érez. 

Ez így igaz. Az ember egyszer ötvenéves. Szerencsére nem többször. Igaz, hogy a 13. vagy 49. vagy 75. életévet is csak egyszer tölti be minden földi halandó. Nem könnyen bár, de ezen a kövéri zsenialitásról tanúskodó gondolaton túlteszem magam valahogy, és megállapítom, hogy Bayer Zsolt születésnapja médiaesemény ma Magyarországon. Egyelőre még nem díszszemlével kísért nemzeti ünnep, vagy munkaszüneti nap, nem dördült el a szimbolikus ötven ágyulövés, a székely zászlót sem vonták, tűzték ki az Országház épületére, és a Turulmadár Érdemrend lovagkeresztjét sem adták át Pataky Attila születésnapi köszöntődalának rigmusaira. De szerintem ne kiabáljuk el...

bayerzsolt-d0000A435283d29e2b280.jpg

Tény azonban, hogy ha kicsit visszafogottabban, a sajtó nyilvánossága elől elzárkózva ünnepelt volna a díszes társaság, nekem sem jutott volna újra eszembe – Stefka István főszerkesztő úr szavaival élve – hogy Zsolti, bizony „olyanokat írsz le, amit mások csak gondolni mernek”. Illetve az én olvasatomban: olyanokat, amikre nagyon sokan gondolni sem mertek talán, de te jó szolgálatot tettél annak, hogy ez megváltozzon.  Sokakat, akik ma nevedet imába foglalják - és amint látom, vannak jópáran olvasóid és szimpatizásaid növekvő táborában - megerősítettél abban, hogy az indulatokat vállalni kell, hogy a rasszista kijelentések kvázi a normalitás megtestesítői, nem kell félnetek, feleim, hiszen a más etnikumok kirekesztésére és üldözésére való felhívás magyar büszkeség és bátorság kérdése.

Elmondom: nem bátorság, hanem erkölcstelenség, de nem is egészséges nemzeti érzelem, hanem olcsó büszkeség kérdése.

Annál is inkább, hogy Kövér László szívszorongató köszöntése, jóban-rosszban, bajban-örömben, tűzön-vizen át típusú lojalitás-ömlengése újfent világossá tette: szolidaritásával, sunyító, el nem határolódó magatartásával a jelenlegi magyar kormány igenis legitimálja a gyűlöletbeszédet. Tisztelt Zsolt! Soha vissza nem térő pillanatod örömmámorában, ne feledd: Kövérrel és a sleppel együtt soha vissza nem fordítható felelősséged van abban, hogy az agresszivitás és idegengyűlölet antropológiai tényszerűségét a társadalmilag egészséges erkölcsi kontroll alkalmazása fölé helyezed.

De mert a világért sem szeretnék ünneprontó lenni, engedd meg, hogy egy szívemnek kedves gondolattal kívánjak boldog születésnapot! „A büszkeség legolcsóbb fajtája a nemzeti büszkeség. Aki ugyanis ebben szenved, az önmagáról menten elárulja azt, hogy semmi olyas személyes jó tulajdonsága nincs, amivel büszkélkedhessék, különben nem nyúlna olyasvalamihez, amiben annyi millió emberrel kell osztoznia.” (Schopenhauer)

Mivel csak az első 50 év nehéz, a többi gyerekjáték, és mivel annyira egyedülállóan különleges vagy, (sokak szerint a ma élő publicisták legnagyobbja) fontold meg a fentit, mielőtt újabb 25 évet szentelnél a szélsőséges, rasszista indulatok tudatos, felelőtlen terjesztésének!

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr705108109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Távozik az Indexforttól Dolores Umbridge igazgató 2013.02.28. 09:13:43

A hatalmát visszanyert Valdemorban parancsára a Médiaügyi Minisztérium lejárató kampányba kezdett a demokratikus ellenzéki erők ellen 2011 nyarán. A médiaügyi miniszter ezért küldte Indexfortba Dolorest, aki elvileg a sötét manipulációk kivédését taní...

Trackback: Fegyveresek támadtak Habony Árpádra 2013.02.28. 06:45:13

Egyikük kezében banyatank volt, másikuk zsebében akármi is lehetett. Piacra igyekvő idős párnak álcázta magát két provokátor, akik Habony terepjárója elé ugorva kényszerítették kiszállásra a miniszterelnöki kommunikációs tanácsadót. Az eset még 2006 ő...

Trackback: Zsóti 50 2013.02.27. 20:45:03

A két alábbi hírt a félévszázados fennállást ünneplő főszereplő személye köti össze. Meg az, hogy ketten együtt precízen bemutatják a magyar közállapotokat. Az első egy sikeresnek mondható civil kezdeményezésről szól: Mint ismeretes, 24 civil szerv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galileo dr. 2013.02.27. 22:17:16

annyira hihetetlen hogy egy ilyen ostoba, tanulatlan, semmirekellő náci paraszt ilyen körökben működik...vagy várjunk csak...

komissarlajos 2013.02.27. 22:17:23

Amikor azt olvastam, hogy Joshi Barath fivérét elrabolta egy cerkof majom, majd később visszahozta,az emberi társadalomba, rájöttem arra, hogy bayerzsoltikát rabolt el a majom, és utána egy alacsonyabb rangú hímet hozott vissza az emberiségnek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.27. 22:36:06

Akkor most a Kövér határolódjon el a Bayertől, az Orbán a Bayertől, vagy az Orbán a Kövértől?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.27. 22:37:35

Nos a Don soha nem felejti el, hogy ki az ő embere. Ennek láthatjuk ékes példáját. Éljen Zsolt, és persze Luca Brasi.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.27. 22:37:48

Tetű a birkamenetével együtt!

A fidesz bóvli kormány szerint nincs pénz :
- pedagógus bérrendezésre
- útjavításokra,
- orvosi bérek rendezésére,
- egyetemi oktatásra,
- egészségügy rendbetételére
- helyi közlekedés rendbetételére...stb...stb

de van fidesz pénz:
- alkotmányasztalokra
- Kerényi festményborzalmakra
- drága ócsai gettó építésre
- saját TEK rendőrség kiépítésére
- a birkamenet támogatására
- felcsúti sportkomplexum építésére
- IMF és Bajnai -Gyurcsány alázásra
- kormány sikertelenség fényezésére
- hitelből MOL részvényekre.....stb. stb.

Ennél aljasabb, sunyibb, álszentebb, simlisebb kormánya nem volt még a hazának.

Soha többet a fideszre....

panelburzsuj 2013.02.27. 22:40:50

Legalább húsz évbe telt, mire a "magyarellenesség"-ből sikerült egy masszív kománytöbbséghez elegendő méretű tábort barkácsolni.

2010-re kész lett a mű - de pihenésről szó se eshet, mert az alkotó sarkában már ott tülekednek a mégmagyarvédőbbek.

Te merre másznál le arról az uborkafáról, amire ez a nyomorúságos "nemzeti tábor" felkepeszkedett - és most rémülten, szédelegve csimpaszkodik?

csak egy néző 2013.02.27. 22:50:47

Kövér Laca köszöntötte meleg szavakkal a nyikhaj, senkiházi, jöttment firkász barátját. Stefike elvtárs is méltatta humánus, keresztényi szeretetet sugárzó, gyűlöletmentes írói munkásságát, ami miatt jó pár cég tiltotta le a reklámját a Magyar Hirlapban. A bulin felszólalt hazánk legnagyobb közgazdász zsenije is . Az ünnepség végén az UFO-k által is visszadobott Pataki Mulatos Attila és népi zenekara, elmuzsikálta Zsótika szülinapjára komponált zeneszámát is. Kár, hogy mi egyszerű állampolgárok nem követhettük valamelyik kormánypáti televizióban, M1, M2, Hír Tv, Echo Tv, Duna Tv, e pátoszos ünnepi műsort.

csárli hárper 2013.02.27. 22:56:10

jó elvtársak egymás között...

billy reed 2013.02.27. 22:59:12

Annyira jó látni és tudni, hogy vannak még olyanok, akik normálisan gondolkodnak ebben az egyre inkább groteszk őrületbe forduló Magyarországban...

Kösz az írást!
A Schpoenhauer-idézet pedig tö-ké-le-tes!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.27. 22:59:49

Pécsi fideszes szemétségek:

atlatszo.hu/2013/02/27/vazallusmedia-pecsett-ejtoernyosok-alfuggetlenek-es-a-nagy-volvo-balhe/

Altaïr 2013.02.27. 23:00:36

Húha, hát felköszöntötte. Gondolom, te nem köszöntöd a barátaidat és / vagy kollégáidat.

dadddd 2013.02.27. 23:02:47

Értem, hogy náci meg minden, de tulajdonképpen miben nincs igaza?

komplikato 2013.02.27. 23:02:50

@Altaïr: Ős komcsi az ős komcsit. Már nem komcsik, de véres száj maradt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.27. 23:08:37

@Altaïr: Úgy, hogy arról a sajtó is beszámoljon, és / vagy olyanok tudjanak róla, akikre nem tartozik? Nem.

öszödi mém 2013.02.27. 23:26:07

Hajrá Zsótikám! Még 100 évig gyepáld a komcsikat, hidd el mindegyik nézi a libernyák haverjaikkal a Korrektúrát és a Háttér-Kép-et is. Igazságot és reális helyzetelemzést Bolgárúrtól hiába várnának. Sok erőt és kitartást, de a szívedre jobban vigyázz.

Hesperia 2013.02.27. 23:38:13

Gratulalok, blogger elvtars!
Sikerrel teljesitetted a penzumot: bayerezzunk egyet, ha mar ezek az ellenseges izek nem restellik felkoszonteni az 50. szuletesnapjan a Foellenseget.

Kar, hogy barki, aki olvasta Bayer publicisztikait, pontosan tudja, hogy ebbol a "rasszista, csoportosan kirekeszto, etnikai alapon gyulolkodo" mesebol semmi nem igaz. Ezt a vadat kizarolag ket fele ember szokta Bayer fejere olvasni:
1. aki nem szokta elolvasni a cikkeit csak a rola szolo horgeseket
2. aki az emlitett horgeseket hivatalbol gyartja

Motherhacker 2013.02.27. 23:40:14

Schopenhauer ezt mondta? Akkor jó nagy baromságot mondott.

alf (törölt) 2013.02.28. 00:30:33

Zseniális írás, úgy ahogy van!
Csak sajnos egyre inkább nyilvánvaló, hogy a társadalom 3 részre szakad.
Egy rész, aki "bajerzsótival" kacsint össze.
Másik rész, aki ezzel az írással.
Harmadik rész, aki megrémül és elmenekül.

Egyik sem fogja magában megmenteni ezt a társadalmat, országot, nemzetet a végromlástól. Meg az egyik éppen ássa, a másik közönyösen szemléli, a harmadik pedig szörnyülködésében már éppen hátat is fordított.

Egyszóval történelmi pillanatok élő tanúi vagyunk, egy nemzet, egy ország elmúlásának. És az a legszörnyűbb benne, hogy az összes szereplő másra mutogat.

(ps.: a "népnemzeti" oldal felelőssége azért nem összehasonlítható a másik kettővel, ők ugyanis úgy segédkeznek ebben a végromlásban, hogy közben valamiféle nemzetmentő pozícióban tetszelegnek. A másik két oldal legalább ezt nem teszi.)

Tamás Csacsicska 2013.02.28. 01:09:42

@Hesperia:

Washington – Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter tanúként szólalt fel az amerikai képviselőház külügyi bizottsága egyik albizottságának az európai antiszemitizmusról és a politikai iszlámról tartott meghallgatásán.

És ezt mondta – többek között:

Véleménye szerint aligha vitatható, hogy a jobbközéphez köthető egyes újságírók bizonyos írásai, így Bayer Zsolt “hírhedt kommentárjai ne lennének rasszistának ítélhetők”.

A kicsit bonyolult megfogalmazás leegyszerűsítve: Bayer Zsolt rasszista. És ezt egy Fideszes csóka mondta. Csak a miheztartás végett.

Hefe 2013.02.28. 04:21:11

paréj zsolti megérdemelte: jómunkásember...

felcsutisuttyo 2013.02.28. 05:20:08

Ezt a cikket ELKÜLDTEM AZ EU Bizottság SAJTÓ OSZTÁLYÁRA IlYEN CÍMMEL:
---Magyarországon így ünneplik kormányrészről, közjogi "méltósága" seggnyalásával a fasisztákat.------

Mellékeltem a levélben, amit Fellegi tegnap Washingtonban mondott, hogy csak a Jobbik antiszemita:
---Ítélje meg az EU Bizottság, hogy Magyarország kormánya mennyire antiszemita.........
Hibába beszél Fellegi Washingtonban bármit..a FIDESZ is fasiszta seggnyaló szervezet.

felcsutisuttyo 2013.02.28. 05:21:10

Természetesen magyarul, angolul, és németűl írtam meg.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.02.28. 05:38:22

bunkó, takonygerincű, simulékony görény: ott dögöljön meg, ahol van, remélem, kínkeserves, lassú halál vár erre a sváb geciládára.

felcsutisuttyo 2013.02.28. 07:03:28

@Bölcs Lázadó: ...leszámoláskor...ez is lógni fog ( a többiekkel együtt) a lámpavason....(és én ott fogom leköpködni):D

felcsutisuttyo 2013.02.28. 07:12:44

@csak egy néző: Pataky népizenekar azt játszotta:

" Faszista vagy mert Metélt a farkad Zsóti..de ezt titkolod, mert raszista vagy...na rakd ki!"

regress 2013.02.28. 07:17:50

.kártékony gyáva férgek.egy szinten vannak@Hesperia: komoly problémáid lehetnek a szövegértéssel

Altaïr 2013.02.28. 07:29:05

@pocakos focista: Nem sértésnek szánom, de te mi olyant tudsz csinálni, amiről beszámolna a sajtó?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.02.28. 07:48:57

... és Pataki Attila írta és adta elő a szülinapi dalát!
Mert megérdemli. :-)

dadddd 2013.02.28. 08:06:27

@Bölcs Lázadó: " bunkó, takonygerincű, simulékony görény: ott dögöljön meg, ahol van, remélem, kínkeserves, lassú halál vár erre a sváb geciládára."

A más nemzetiségűek tisztelete és a végtelenül toleráns liberális gondolat kiverte a biztosítékot.

malanya 2013.02.28. 09:31:01

vajon volt nyelvescsók is a két nagyszerű, nagyEszű harcostárs közt?
Ajánlom Zsoltinak szülinapjára a Brian életéből ezt a részt: "now fuck off", vagy, ahogy magyarul volt a szinkronban: "Menjetek a picsába!", remélem kis beszélni angol.
www.youtube.com/watch?v=sffSw-et9UM

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.28. 09:32:58

Isten tartsa meg még legalább eddig, jó egészséget, meg boldogságot Bayernek, DE hagyja abba a "munkáját", ha annak lehet nevezni, azt a minősíthetetlen sárdobálást, meg becsület és jóérzés sértést amit hetente többször végez.

tomwar 2013.02.28. 09:48:06

@Altaïr: A magyar orszaggyules elnoke ne mutatkozzon pariakkal.
Bar Kover Laszlo ezen pozicioba helyezese utan barmi megtortenhet...egy bugris mulat egy bugrissal, s hiaba: kamaslitol nem lesz szebb a gumicsizma...

tomwar 2013.02.28. 09:51:03

@alf:
"S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."

E nemzet saját mocskába süllyed el, mert nem takarítja el azt: bayereket, kövéreket, orbánokat, gurcsányokat...és az egész hazug, tolvaj bandát.

Vahakomb 2013.02.28. 09:56:55

Isten éltesse sokáig Bayer Zsolt művész urat, a "1100 év Európa közepén", az "Erdélyi történetek" és egyéb művek remek szerzőjét.
Persze, szívemhez azért áll oly közel, mert ha csak megszólal, a libsi-szoci urak-hölgyek azonnal óbégatni, hazudozni kezdenek, megmutatván igazi arcukat!

Vilmos Sándor 2013.02.28. 09:59:59

A Termtő éltesse sokáig bayerzsolt "urat", éljen soká a volt-zorbán kőbányákban, havi 49.000.-ft-ból!
Kár ,hogy nem abortálódott 51 éve!

I_Isti 2013.02.28. 10:02:31

@tomwar: ugyanmár, a röhögéstől sírnak, nem azér' mer sajnálják a m agyarokat...

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 10:13:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ahogy elnézem, alaphibád, hogy mindenkit hülyébbnek képzelsz magadnál. Egyszer végre bizonyíthatnál is.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 10:14:41

@Bölcs Lázadó: nem tűnsz bölcsnek, és ami még nagyobb baj, lázadónak sem. Inkább kisstílű, konformista végrehajtónak.

dadddd 2013.02.28. 10:18:47

Teljesen lenyűgöző a sok liberális vélemény, különösen azok, amelyek Bayer fizikai megsemmisülését kívánják. A legszebb, hogy teli szájjal "sváboznak", miközben nácinak titulálják Bayert.
Feltenném még egyszer a kérdésemet: Tulajdonképpen Bayernek miben nincs igaza?

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 10:22:29

@dadddd: Bayer stílusa aggasztó, ld. például a Kornis Mityu elleni kirohanását, vagy beszámolóját nagyapja álláspontjáról a jó világot illetően. Erre nem mentség, amit utóbb mondott, vagyis hogy lázas influenzás volt.
Számos tévedés van az írásaiban, történelmi, irodalmi ismeretei felületesek.

Bloodscalp 2013.02.28. 10:27:31

@Altaïr: mert ezek mi olyat tudnak? Na látod, és mégis rivaldafényben vannak...és nem azért mert okosak szépek...na erről szól(t) a kommunizmus amit olyan szépen elítéltek a minap is.

Bloodscalp 2013.02.28. 10:29:03

@Negyvenértelmiségi: képzelem mit ajvékolna a fajtád ha fletó TótaW-t köszöntené...

tomwar 2013.02.28. 10:29:27

@Farkantoán Chatpartner: Viszont ove az 5. szamu parttagkonyv! Igaz, ilyesmivel dicsekedni az NSDAP-ban volt szokas....de lehet, hogy mashol is. Hianyosak kisse a parttorteneti ismereteim. Majd felhivom Kover Lacit, o biztos jobban tudja, hogy is volt ez a part torteneteben...

Vittore. 2013.02.28. 10:48:01

Hát én mindjárt elsírom magam.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 13:01:31

Anyád apád szülinapján is elmondod az ünneplőknek, az "egyszer 50 éves az ember" szólam után hogy hülye barom, mert 75 is csak egyszer lesz ?

Meg a többi kisstílű szülinap köszöntés alkalmából ért kritikát is otthonra tartogathatnád.
Gyűlöletbeszédileg főleg és elsősorban.

Írd le hogy a Zsolti írásait nem szereted, hánysz tőle, meg amit akarsz.
De egy szülinapi köszöntésbe belemászni az annyira kisstílű és kritikán aluli féreg magatartás, mint amennyire te hánysz a Zsoltitól.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 13:03:41

@dadddd:

Ez csak a jólismert és elfogadott ballib kultúrnácik jogos igénye a szólásszabadságról.

Altaïr 2013.02.28. 20:22:33

@tomwar: Úgy érted olyanokkal ne mutatkozzon, akik _szerinted_ páriák. Csak az a baj, hogy a Bayerra elpazarlod ezt a kifejezést, akkor mit fogsz használni azokra, akik tényleg azok?

tomwar 2013.03.01. 08:32:02

@Altaïr: JOgos. Legyen bayerzsolti alsegedparia.
süti beállítások módosítása