Jó bornak nem kell cégér. És a rossznak?

H_A Címkék: kormányszóvívő Fidesz Orbán Viktor Giró-Szász András tájékoztatási kampány kormányzati sikerek2013.02.25. 18:00

Miután Orbán Viktor levelét nekem és valamennyi határon kívül rekedt honfitársának megküldte, úgy döntött - a nemzet jövőjébe való interaktív beleszólásnak álcázott agymosás szellemében - valamennyi  magyar állampolgárral is levelezni fog a következő időszakban. Lássuk be, ez a hír überel egy egész napos, kommunizmust (egyébként jogosan) elítélő sirám-orgiát, még akkor is, ha kísértetiesen kommunizmust idéz eme nagyszerű vállalás: tájékoztató füzeteket küld eredményeiről a kormány minden háztartásba. Nem ám kedves kis rövid (olcsó) levelecskét, hanem egyenesen füzetet. Gondolom ezzel végérvényesen bearanyozza egész Magyarország választásokig hátralévő napjait.

Nos, én úgy tudtam, hogy a győzelmet és a sikereket nem kell magyarázni, de nyilván a propaganda nem annak beismeréséről szól, hogy csúfosan alulmaradtunk, feleim. Mindegy, legalább sokba kerül és az adóforintokból hozzuk tető alá. Pénteki győzedelmes, múltba révedő, mások eredményeit sajátjaként előadó, lábszagú és provinciálisan erőltetett viccelődéseinek meghosszabbításaként, tájékoztatási akciósorozatba kezd a magyar kormány élén a miniszterelnök úr. Mert a szó elszáll, na de az írás ...

Kizárólag azok kedvéért, akik kimaradtak a hatalmas élményből, még egyszer elismételjük: van pénz bőven, felszálló ágon vagyunk. Ez pedig jó ok arra, hogy kampányoljunk. Vagyis milliárdos megbízást adunk arra, hogy a társadalmi valóságot óriásplakátok segítségével megváltoztassuk, akarom mondani, elkenjük, hogy meggyőzzük az egyébként csőlátásúnak (hogy ne mondjam szellemi fogyatékosnak) tartott magyar állampolgárt arról, hogy nem az van, amit lát. Hanem valami teljesen más. Rezsicsökkentés, nyugdíjak, közbiztonság. Hogy az „ország megújult” többek között az oktatás, a nyugdíjak, az egészségügy területén és a magyar gazdaságot is új alapokra helyezték.

imf hirdetések.jpgTavaly mindössze 200 millió forintba került az IMF lejárató propaganda

forrás: www.tenytar.blog.hu

A jövedelemek reálértékének csökkenéséről, a szegénységi határ alatti szinten vergődőkről, a hazájukat kényszerből elhagyók számáról, az ország nemzetközi megítéléséről, az államadósság növekedéséről , a szaros minimálbér vásárlóerejének visszaeséséről nem kell beszélni. A tüntető diákok nem léteznek, a jegybank függetlenségének aláásása sikerrel járt, az ellenzéki média kinyírása megtörtént, az Alkotmánybíróság bekaphatja.

Az a helyzet, drága Viktorom, hogy tetteinket és azok eredményességét, vagy eredménytelenségét másoknak kell megítélni és nem önmagunknak. A sikeresség, szépség, okosság, hatékonyság mint megannyi más ebben a sikerpropagandával kitapétázott kis magyar életterünkben, nem öndefiníció kérdése. A gátlástalan öntömjénezés kompenzál ugyan, de nem a végtelenségig.

Nem ragadtatom magam arra, hogy a tőled ellesett lábszagú populizmus jegyében, a „gondos háziasszonyok visszafogott büszkeségével” megjelöljem ennek az egyébként bagatell egymilliárdnak a potenciális küldetését, minden jóérzésű, normális ember képes belátni mi mindenre fordítható egy ekkora összeg. Megismétlem: az általános társadalmi amnéziára épített propaganda dicső kora előbb-utóbb leáldozik. Az utopisztikus világ, amelyről beszélsz köszönő viszonyban nincs a magyar mindennapok valóságával. Ez pedig elég nagy baj, azt hiszem.

Ja, és még valami: úgy értettem pénteken, hogy még mindig, továbbra is Brüsszel a mumus, és az egész szájbatekert idegenszívű Európai Unió. És mi ugye nem külföldiek hasznáért dolgozunk, nekünk ne bankárok és külföldi bürokraták mondják meg, hogyan éljünk. Kérlek, szólj Giró-Szásznak, hogy legalább ebben az egyben legyen következetes, és ne mondjon ilyeneket hogy: A kormány számtalan intézkedésével más utakat keresett arra, hogy a „gazdaságot úgy újítsa meg, hogy lábon tartsa eközben a társadalmat". Ezeket az eredményeket be kell mutatni a lakosságnak, ez a módszer az EU-ban elfogadott, ezért indítják a tájékoztatási akciót. Ne ezért indítsátok, nektek Moszkva a referenciapont, az EU legfeljebb szitokszó, legalább ezt az egyet nem kéne erőltetni!

Addig is, amíg a hülyére vett magyar ember öntudatra ébred és eljut az önbecsülés ama fokára, amikor már nem veszi be a gyomra és szavazást szolgáló pecsétje sem a fentihez hasonló agymosást, szerintem nézzük a jó oldalát: nem kell különböző egészségre káros, tudatmódosító szerekre költeni. Itt a szép, új világ füzetke, és megannyi köztéri, lehetőleg színes óriásplakát alakban. Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr715104910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása