Szaros kis lázadó taknyosok országa?

H_A Címkék: gyűlöletbeszéd diáktüntetés Fidesz HÖOK Stoffán György2012.12.18. 21:15

Halvány fogalmam nem volt a mai napig, ki az a Stoffán György, és egyáltalán nem örülök annak, hogy erre a rejtélyre néhány órája fény derült. Mielőtt szegénységi bizonyítványnak akarná bárki is kikiáltani eme hiányosságomat, ajánlom figyelmébe e nemes államférfiú nemrégiben fogant – nyílt levelet helyettesíteni hivatott – állásfoglalását az ostoba taknyosokról

Azokról az egyetemistákról, akik a felsőoktatási tandíj és a keretszámok elleni – szerdára általánossá meghirdetett - tiltakozó akciójukkal kívánják felhívni Rózsikák, Balogok és Viktorok figyelmét arra, hogy marhára nincs rendben az, ami ma Magyarországon az oktatási rendszerrel történik.

Egyértelmű, hogy nem kell mindenkinek egyetemet végezni, hogy lennie kell egy szaturációs pontja a mindenáron diplomaszerzésnek, hogy a szar kitartó szőnyeg alá seprése közben mégiscsak beszélni kell mondjuk egységes tudásfelmérésről, a kreditrendszer általánosításáról, a felsőfokú intézmények működési feltételeinek ellenőrzéséről, az akkreditációk felülvizsgálatáról, és ki tudja még mi mindenről. Egy szóval nagyon sok mindenről beszélni kellene, előrebocsátom: nem igazságot akarok tenni ebben a kérdésben. Ettől viszont még vérlázítónak találok egy olyan állítólagos értelmiségi állásfoglalást, amelyből az előítéletes általánosításon alapuló frusztrált vegytiszta gyűlölet árad.

Stoffán György nemzeti megfontolású kifakadása az alábbi terminusokban érhető tetten (azok számára foglalom össze, akik értékes idejükből jogosan nem szeretnének ilyen jellegű írásokra áldozni): kommunisták és liberálisok által felhergelt, ostobaságokat skandáló hülyegyerekek, tudatlan, ostoba fiatalok, akiknek sem felelősségérzetük, sem nem nemzeti érzéseik, kommunista proli söpredék, szaros kis lázadó taknyosok „forradalmi bizottsága”, gerinctelen generáció, gyűlölködő féreg, HÖOK-os, Hálózatos csűrhe, stb, stb.

Véres mellű magyar elragadtatásában, indulatos vagdalkozásában Stoffán eljut az alábbi deduktív következtetésig:

A tüntető fiatalok tehát hülyék, vakok és kommunistabérencként a hazaárulás küszöbét súrolják.(...) És miért kellene nekem olyan kis degeneráltaknak fizetnem az egyetemét az adómból, akik lustán és trehány módon végzik a feladatukat, akik az egyetemi évek után azokat nézik le, akik fizették nekik a lehetőséget.

Eszméletlen, hihetetlen, számomra felfoghatatlan szavak ezek.  Remekbe szabott kórkép Orbán Viktor álmainak Magyarországáról. (Hamis) ideológiailag végzetesen kettészakadt társadalmáról. Szégyellem magam helyetted is, Stoffán György! Önjelölt, nemzetmentő rögmagyarkodás helyett, talán még mindig nem volna késő kiemelni fejed a homokból.

Mert miközben ezeket a szánalmasan hullámzó sorokat írtad, Balatonalmádiban egymás után hívták be egy gimnázium végzős diákjait, és tanáraikat az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e a (szerdára) meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Minek nevezik ezt a te fogalmaid szerint? Elmondom: illegális adatgyűjtésnek és  megfélemlítésnek. Abban az országban, ahol te a kétharmados Fidesz hatalom jótékony fényében és árnyékában rettegsz a komcsiktól és a zsidóktól, diákokat és tanárokat hallgatnak ki és jegyzőkönyvezik a véleményüket.

Ennek fényében még inkább szégyellem magam ezért a tömény, köbre emelt gyűlöletbeszédért, amely egyben tökéletes képet fest a mai anyaországi állapotokról. Mélységes szellemi és identitásbeli válság, egy meghasonlott, foltokban  beteg ország beteg polgárának uszító írása. Félelmetes.

Felmerül bennem a kérdés: milyen ember lehet az, aki nem is feltételezi a diákságról, mint megkerülhetetlen entitásról, hogy artikulálni is képes, amikor kinyitja a száját? Miért ne mondhatná saját véleményét? A jobboldal szerint ma Magyarországon nem rendelkeznek ilyennel az egyes társadalmi csoportok? Amorf, önállótlan konglomerátumként hömpölyög a semmibe a diákság is? Valóban ezt gondolja a jobboldal rólatok?

Én úgy látom, hogy lehet összevissza locsogni, vagdalkozni, gyűlölködni, másra terelni a szót, zsidózni, kommunistázni, söpredékezni és lehülyézni egy egész társadalmi csoportot.

De azt ajánlanám, hogy közben tessenek szépen az időben visszafelé nézni. Csak szólok: bárhol a világon, ahol a diákok megindultak valaha is,  ott elég nagy gáz volt. Ha a tanárok netán csatlakoznak itt és most ehhez, akkor még nagyobb lesz a gond. Ha minden ugyanígy megy tovább, keserves lesz a vége. Ezek a lenézett, és hülyének nézett magyar diákok még egyszer nem veszik be, hogy annak amit szombaton megígértek nekik, hétfőn már a híre hamva sem létezik. Szerdára szerintem simán lángba borulhat a világ. Várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr874972233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2013.01.03. 23:35:15

Akkor idézzünk egy szociálisan érzékeny és empátiától csöpögő klasszikustól, akinek üzenet máig ható érvénnyel megmondja a tutit. "Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek."

Ui.: A volt francia államférfi neve pedig (helyesen) Charles de Gaulle. Kis d-vel. Örülök, hogy segíthettem.

H_A 2013.01.04. 16:18:08

@pocaklakó minimanó: Köszönöm az érdeklődést, az elkötelezett körültekintést az oldalon. Értékelem a cinizmusba csomagolt - bár nem emlékszem, hogy ilyen irányú igényt megfogalmaztam volna - segíteni akarást. Nem utolsó sorban örömmel tölt el, hogy nézeteink különbözősége ellenére elfoglaltságot tudok adni a mindennapokhoz. Bármikor szívesen látott vendég errefelé.

pocaklakó minimanó 2013.01.06. 05:00:57

"Csak szólok: bárhol a világon, ahol a diákok megindultak valaha is, ott elég nagy gáz volt. Ha a tanárok netán csatlakoznak itt és most ehhez, akkor még nagyobb lesz a gond."

Erre a nagyívű igazságra egy roppant időszerű példa: We are the 99%. Occupy-mozgalom.

Úgy megindultak, hogy csak na!

Azóta is reszket a világ.
süti beállítások módosítása