A sérthetetlenség iróniája: szégyelld magad, Orbán Viktor!

H_A Címkék: Fidesz Orbán Viktor Schmitt Pál2012.03.29. 22:09

A mai nap az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarország számára. Remélem ezt egyetlen jó magyar ember sem felejti el. Megynílt a Mercedes-gyár Kecskeméten, és ha esetleg nem tudtuk volna: az elnök személye sérthetetlen. Egy újabb szánalomra méltó smittnap után, az összes lehetséges elemezgetésen túl, úgy vélem, nem férhet kétség ahhoz, hogy a vezér újfent, sokadszorra, olyan laza nyugalommal, ahogy szokta, pofán baszkodta jobb időket is látott népét. A gyomorforgató impertinencián túl, e kijelentést nemigen lehet érdemleges jelzőkkel illetni, de az az érzésem, a Fidesz garnitúra most a színfalak mögött, kicsitől nagyig hátradőlve röhög rajtunk.

Nem tudom elhinni, hogy van a földön még egy hely, ahol az ilyen Orbán Viktor-féle tudatos eszelősségnek, hivatalos állami magaslatokon helye volna. Racionális alapvetéseknek egyszerűen nem tudok helyt adni, mert érzelmi reakcióim sajnos jóval felülírják a puszta tényszerű megütközést és a sérthetetlenség előtti értetlenkedés bizonyosságát.

Miközben tudom, hogy egy fantasztikusan jól bevált stratégiát alkalmaz Orbán meg a slepp: antagonisztikus távlatokból beszél egy kiemelkedő befektetésről, és továbbra is ideologizál, elhatárolódik, küldetésének egyedülvalóságára fókuszálva nyomja a rizsát arról, hogy micsoda merész újító ő, változásoknak nagy mestere. És bezzeg a világ, amely ellenáll. És egyetlen árva kibaszott szó nem esik arról, hogy mi a szitu, mi az álláspont Schmitt személyével, további áLamfői minőségével kapcsolatban. Mintha nem is létezne az ügy.

És közben meg mégis annyira szépen összerakták ezt is: magukat megnevezni nem kívánó kormánypárti források szerint ugyanis Schmitt önjáró lett, nem tudjuk mi van a fejében, önmaga hozza meg döntéseit, így aztán senki ne várja tőlünk, hogy bármire is rábírjuk, vagy akárcsak rávezessük. Egy gyomorszájon rúgással felér, ahogyan ezt a képtelenséget is gyúrják lefele gyönge torkunkon. Megteszik, mert úgy érzik megtehetik egy olyan országban, ahol ugye a bizonyosságok napvilágra hozására tényfeltáró bizottságot hozunk létre. Mert a Fidesz szerint

Schmitt Pált is megilleti az ártatlanság vélelme, és ha az egyetem javasolja is a doktori cím megvonását, az államfő bírósághoz is fordulhat.

És mert 

Magyarország köztársasági elnökéről van szó, a magyar köztársasági elnöki intézményről, ez pedig nem a kapkodásnak a műfaja jelen pillanatban.

Hát ne kapkodd el, baszki! De inkább szégyelld magad, Orbán Viktor! Már ha a rinocéroszbőrt megszégyenítő arcod kompatibilis lehet ezzel az érzéssel. Egy valójában hatalom nélküli báb sérthetetlenségének emlegetése egy nyilvánvalóvá lett csalás ügyében elfogadhatatlan, botrányos, legalja. De hogy ráadásul arra hivatkozz, ezt annak tudatában mondod, hogy már a negyedik köztársasági elnökkel dolgozol együtt, semmi más, mint hőn szeretett néped arcul köpése. Mint mondtam, engem Schmitt Pál sorsa, jelene és jövője semennyire nem foglalkoztat, pontosabban leszarom. A te sérthetetlenséged viszont nemcsak hogy dühít és időről időre elkeserít, de néha attól tartok, örökké tart. A hatalmi ágak szétválasztásának szellemében nagy valószínűséggel  jól megmondod elsőrangú talpnyalódnak, mik a további terveid vele: Lábhoz, ül, jó kutya! De ha az érinthetetlenség mégsem kőbe és alkotmányba vésett magától értetődőség, akkor ezt már nem sokáig teheted meg, a hozzád még oly hűséges emberekkel sem. 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr494348934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:25

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása