Egy csokor Selmeczi Gabriella: a szőke, akinél beakadt az elmúltnyócév

H_A Címkék: elmúlt nyolc év Fidesz Selmeczi Gabriella2012.03.25. 20:14

Megtehetném, hogy a buta szőke nő ideáltípusát rajzoljam meg az alábbiakban, de mivel ezzel köztudott bizonyosságot ismételnék, hát nem ezt fogom tenni. Másfelől meg ha jobban belegondolok, naivitás volna Selmeczi Gabriellát buta nőnek nevezni. selm.jpg A szőkeség általában kötelez, de azért mégsem hinném, hogy tolmács társaságában közelíti meg a svédasztalt. Az a helyzeti előnye ennek a néninek, sok más politikával kacérkodó, vagy azt neaggyisten eredményesen művelni próbáló hölgytársával szemben, hogy őt legalábbis ismerik. Őt soha semmilyen körülmények között nem lehet összetéveszteni senki mással. Megdolgozott érte kőkeményen. Nemzetünk szőke ciklonja, a verbális moslékra kiéhezett jobboldal valamennyi unalmas vasárnap délutánját-estéjét bearanyozza példának okáért. Figyelem egy ideje, hogy minden vasárnap estebéd táján, amikor amúgy sincs mit benyomni a kormányoldal lájkmédiájába, menetrendszerűen jön egy  mádám Selmeczi-féle odamondás.

Szóval ez a hölgy úgy van a szóvívéssel, ahogyan az elvárható egy igazán hiteltelen, és végtelenül véges képességű fideszes csatakancától, aki viszont lássuk be, tudja mit miért, és hol a helye, amit gondosan meg kell őrizni. Hűséges, harcos, erősíti a nem létező kivételt. És másokkal ellentétben, következetes. Ha rosszindulatúak volnánk – ami természetesen nem áll fenn – azt mondhatnánk, hogy beakadt a szalag. Mert tényleg. Ime egy kortárs aranyköpet (bocsánat, aranyköpés) gyűjtemény Gabriellánk legebbikétől, nem időrendi sorrendben, vasárnap ide vagy oda, a legfrissebbel kezdve:

  1. Visszaszólás Tukacs István MSZP-s politikus felvetésére, amely szerint a januári adatok alapján tavaly december végéhez képest országosan 81 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma a "kormány drasztikus leépítésének köszönhetően": "Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy Tukacs Istvánnak szelektív az emlékezete, az MSZP-s politikus főként arról feledkezett meg, hogy a "szocialista kormányzásuknak köszönhető az ország északi régiójának jelenlegi helyzete
  2. Visszaszólás az MSZP frakcióvezetőjének, Mesterházy Attilának ama kijelentésére, amely szerint bizonytalanok az egészségügyi bérrendezés forrásai: „Miután kormányzásuk alatt tönkretették az egészségügyet, mélyen hallgatniuk kellene, Mesterházy Attila nyilatkozata azonban azt bizonyítja, hogy a szocialisták irigylik a fizetésemelést az orvosoktól".
  3. Visszaszólás Gyurcsány évértékelőjére: „Gyurcsány Ferenc tovább halad az őszödi úton. Az emberek világossá tették, hogy nem kérnek Gyurcsány Ferenc hazugságaiból, nagyotmondásaiból és korrupt barátaiból. A Gyurcsány-korszak szocialista kormányai tönkretették Magyarországot, így aztán nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc ma már csak egy 3 százalékos törpepárt vezéreként produkálhatta magát.”
  4. Visszaszólás az MSZP szóvívőjének, Török Zsoltnak ama kijelentésére, miszerint az Orbán-kormány közel 5 milliárd forintot fordít közpénzből "önfényezésre": „Török Zsoltnak sajnos rövid az emlékezete. A magyar emberek azonban még nem felejtették el a szocialisták kormányzását, és azt sem, amikor tisztább pillanataikban őszintén bevallották korruptságukat a 2010-es választások előtt.”
  5. Visszaszólás Varju László (DK) felvetésére, amely szerint azzal, hogy a kormány a gyógyszertámogatások további csökkentésére készül, a betegek áremelkedésre számíthatnak, a csökkenő forgalom pedig patikabezárásokhoz vezethet: „A Gyurcsány-korszak szocialista kormányainak hivatali ideje alatt az egészségügy átláthatatlanul működött és a betegek érdekei helyett nagyvállalati profitérdekeket szolgált.” (...)a patikákra pedig éppen a Gyurcsány-kormány jelentett veszélyt, úgyhogy Varju László megnyugodhat, mert őket az emberek már leváltották”.
  6. Visszaszólás Szekeres Imre MSZP-s politikus azon felvetésére, hogy az IMF hitelkeretből támogatni kell a legelesettebb térségekben történő munkahelyteremtést, a tömegközlekedés korszerűsítését, így például a MÁV és a BKV ésszerű működésének biztosítását, továbbá Budapest és Észak-Magyarország fejlesztését: „Azok után, hogy a szocialisták nyolcévi kormányzásukkal tönkretették, brutálisan eladósították és a végletekig kiszolgáltatottá tették Magyarországot", jobb lenne, ha nem osztogatnának tanácsot egy még nem is létező pénz elosztására.”
  7. Visszaszólás a DK-nak, Varju László azon felvetésére, hogy a magyar kormány kártalanítsa azokat, akiknek érvényes jegyük volt a Malév járataira, arra hivatkozva, az Orbán-kormány "felelőtlensége tönkre tette, csődbe vitte a Malévot" és a jelek szerint folytatódik a "károkozás": A "Gyurcsány-párt arcátlansága továbbra sem ismer határokat".  (...)"hazug vádaskodások helyett a Malév ügyében mélyen hallgatniuk kellene", mert az elmúlt két évtized "legelbaltázottabb privatizációjával" ők tették olyan kényszerpályára a nemzeti légitársaságot, amely végül az összeomláshoz vezetett.
  8. Visszaszólás Gúr Nándor MSZP-s képviselő kommünikéjére, amelyben arra szólítja fel a miniszterelnököt,  mondja meg, hogy meg lehet-e élni  47 ezer forintból, vagy sem: a szocialisták nyolc év alatt a szakadék szélére sodorták Magyarországot, az államot eladósították, csődközeli helyzetbe sodorták a családokat, a vállalkozásokat. "Nyolc évig sarcolták az embereket megszámlálhatatlan megszorító csomagjukkal. Honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy bármit is annak a kormánynak a szemére hányjanak, amely nap mint nap az általuk itt hagyott tragikus örökség eltakarításával kell hogy foglalkozzon?
  9. Visszaszólás Gyurcsány Ferenc MSZP kongresszuson tett ama kijelentésére, miszerint tudomásul kell venni, hogy az ország problémáira nem csak egyféle válasz létezik, hidakat kell teremteni a köztársaságpárti, jobboldali demokraták felé, ellenkező esetben nem lesz nyugodt építkezés, a magyarok "egymást fogják ölni még évtizedekig"  „A gyurcsányi lázálmoknak (...) a magyarok 2010-es nagy összefogása egyszer és mindenkorra véget vetett". (...) A nemzeti együttműködés rendszere stabilitást hozott Magyarországnak, 2012 pedig már a konszolidáció éve. "Zavart és káoszt kelteni, a nemzet vagyonát rabolni, politikai gyűlöletet kelteni itt nem lehet többé, ezért fontos, hogy a Gyurcsány-korszak visszatérését megakadályozzuk". 
  10. Visszaszólás az LMP két politikusa, Ertsey Katalin és Szabó Zsolt közleményére, miszerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott adatok alapján az LMP úgy látja, beigazolódtak korábbi bírálatai, mert a végtörlesztés magán viseli "az elmúlt másfél év elhibázott kormányzásának jegyeit, világossá válik benne a Fidesz torz társadalom-felfogása": az LMP magán viseli "az elmúlt másfél év elhibázott pártszervezésének jegyeit, világossá válik benne az LMP torz önképe, kicsinyes marakodása a pártvezetői posztokon (...) "folyamatosan kacérkodik a nyolc évnyi rombolást végrehajtó MSZP-vel és a Gyurcsány-párttal" és "szomorú példája a félresiklott politikai kezdeményezéseknek.

Na itt, ezen a ponton elfogyott a türelmem, teljesen fölösleges tovább kötözgetni a csokrot, a visszatérő motívumon kívül mással nemigen kecsegtetnek ezek a platinaszőke nyilatkozatok. Összefoglaló helyett: tények nélküli rágalmazáshalmaz, unalmas, szánalmas visszamutogatás, tartalmatlan, verbális erőfitogtatás. Folyamatosan, megállás nélkül. Teljesen mindegy, hogy miről van szó. Ez a közös nevező a Fidesz valamennyi szónokának valamennyi kinyilatkoztatásában. Nem kivétel ez alól őszoláriumbarnasága, Selmeczi asszony sem. Történik mindez 2012 első három havában, lassan két évvel a kétharmados győzelem után. Sebaj, Gabriellának nem szóltak erről. Így aztán jut nekünk Fidesz-szóvivésből, ha tetszik, ha nem.  Jó étvágyat, erős gyomrot, könnyű emésztést! Ennél lentebb már nemigen van hova. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr604339010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása