Nem az a baj, hogy Bayer Zsolt gyógyszerre iszik, hanem hogy teleokádja a polgári vécénket

H_A Címkék: publicisztika trágárság menekültek uszítás kurvaanyázás Bayer Zsolt menekült-ügy finnországi menekültek2015.10.08. 00:12

Én vagyok az utolsó ember a Földön, aki ingyen és bérmentve extra reklámfelületet szeretne biztosítani Bayer Zsolt szellemi alkotásainak. Éppen ezért vártam két napot vele, de akárhányszor olvasom is újra felejthetetlen, blogbejegyzésnek, publicisztikának vagy minek nevezett frusztrált trágárságát, le kell szögeznem: az elmebeteg módjára tomboló Bayer minősíthetetlen megszólalása mellett lehetetlen szó nélkül elmenni. Főleg azért, mert egy halovány feljelentési ígéretet leszámítva, mindenki más elment mellette, akinek ilyenkor határozottan beszélnie kellene.

Az alapsztori: migránsok egy csoportja Finnországban éhségsztrájkkal tiltakozott az ehetetlen étel és a csapvíz ellen. A polgári Magyarország hangja és élő lelkiismerete nem bírta megállni: ráivott a Xanaxra, és billentyűzetet ragadott. A teljesség igénye nélkül, ez lett belőle:

Ha nektek nem felel meg az, amit a finn gyerekek és a finn öregek esznek, ellenben pénzt akartok, ráadásul, ahogy fogalmaztok, a »mi pénzünket«, akkor csomagoljatok össze, nagyon gyorsan és fürgén, és takarodjatok haza a kurva anyátokba.

Ez így elég érthető? Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!

Mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök? Elviselhetetlenek vagytok, szemtelenek, mint a piaci légy, nincs bennetek sem alázat, sem hála, nincs bennetek semmi emberi. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket? A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb.

Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba, és zabáljatok ott, amit találtok. Pénzt meg keressetek, ahogy akartok és ahogy tudtok.”

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy személyes blogon az ember kevésbé kötött módon nyilvánulhat meg, a közvéleménynek szánt magánvéleményben testet öltő privát szféra szabályait követve. Ha úgy tetszik, a saját maga 4 fala között akár a szoba közepére is üríthet, vagy teleokádhatja a vécét, mert végül is otthon van. Ha jól emlékszem, néhány éves szerény pályafutásom alatt soha egyszer sem engedtem meg magamnak ezt a hangnemet, pedig sem közszereplő nem vagyok, se nem keresek havi egy milliót azért, hogy a kormány álláspontját, vagy bárki másét legjobb tudásom szerint tolmácsoljam, magyarázzam, védjem, ápoljam és eltakarjam. Velem ellentétben, Bayer Zsolt párttag, újságíró, közszereplő, nagy becsben tartott kormány-szócső.

bayer_-1024x576.jpgA menekültek elmennek, Bayer marad (fotó: 24.hu)

Éppen ezért bármennyire is úgy tesz, mintha mi sem történt volna, bármennyire is leszarja, hogy némelyek megrökönyödéssel vegyes hányingerrel nyugtázták kirohanását, bármennyire vadul liberálisozik, és nyugtatgatja magát azzal, hogy bezzeg amazok is mondtak már ilyeneket, ez nem publicisztika, ez nem felelős, polgári-keresztény megnyilvánulás, ez egy újabb vállalhatatlan kocsmai hőbörgés. Mind közül a legvállalhatatlanabb, Zsé kategóriás, mosdatlan szájú, hányásszagú.

Bárhogyan is magyarázza a bizonyítványát ugyanazon a személyes felületen a Fidesz párttagkönyv-tulajdonos úr, semmilyen indulat nem indokolhat ennyi trágárságot, pláne nem nyilvánosan. Ha nem émelyegne a gyomrom ettől az embertől, és mindattól, amit és ahogyan képvisel, akkor viccesen mondhatnám: de jó látni, hogy felszínre törnek a polgári értékek, örüljünk NERtársak, öröm és boldogság ez nekünk, hogy két fasz és három kurvaanyázás kíséretében a pórnép számára lefordítottuk és megoldottuk a migránskérdést. Csakhogy a helyzet egyáltalán nem ennyire üdítő, bármennyire is világos, hogy Bayer újfent csak olvasói kedvére tett, akik ezt a nyelvet értik-beszélik, akiknek az effajta lebutított retorikával a kedvükre lehet tenni, és máris ing-gatya szakad, dagad a büszke magyar mell, porlik a féltégla. 

Bayer Zsolt újabb ürügyet keresett, és talált ahhoz, hogy fekete öves, gyakorló elmebeteg módjára csapkodhassa a billentyűzetet, sajnos egyáltalán nem öncélúan. Az a baj, hogy ez az írás nem 50-60, Bayertől több száz kilométerre lévő, vele semmilyen kapcsolatban nem álló, neki személyesen nem ártó ember visszatetsző hisztériájáról szól. Ez az írás - mint az összes többi - Bayer megkerülhetetlen szerepéről szól a jobb-szélsőjobb játszmában. Arról, hogy mindegy milyen áron, de meg kell ütni azt a hangot, amelynél szélsőségesebbet már nem lehet. Nevetségessé kell tenni a Fidesztől jobbra lévő térfelet, ehhez pedig azonosulni kell vele, bele kell hányni a polgári vécébe és le kell szarni, hogy milyen beláthatatlan következményei lesznek ennek a vad fröcsögésnek a közhangulatra, hogy a fejekben-lelkekben milyen végzetes pusztításokat eredményez mindez.

Egy aljas bejegyzés ez, az elejétől a végéig: Bayer előkapott egy riportot valami távoli bevándorló csoportról, amely sokak számára visszatetsző módon, abszurd igényekkel hozakodott elő. A kurva anyázó, a gyógyszerre ivás miatt (á, dehogy) elszabadult tollforgató pedig ebből kiindulva, kollektív ítéletet hirdetve győzködi a nyájat: ezek mind ilyenek, ezek nem méltók arra sem, hogy a cipőnkről letöröljék a port. Pont olyanok, mint a cigányok, bárcsak ne lennének, a rohadt teveszaros sivatagjukat, azt!

Pedig magányos pillanataiban a faék egyszerűsége fölött egy szinttel vegetáló keresztény is belátja valószínűleg, hogy a Bayer által megidézett finnországi menekültek egy kis csoportjának igényei és a globális menekültkérdés között nem tehető ki az egyenlőségjel. Ha egy afgán menekült elvágja a torkát egy szír menekültnek valamely német táborban, vagy egy eltévelyedett iraki bevándorló napi 500 euró zsebpénzért éhségsztrájkol a Brandenburgi kapu előtt, abból egyáltalán nem következik, hogy az összes menekült hálátlan, pofátlan, szemtelen, mocskos féreg, az meg főleg nem, hogy kurva volt az anyja. Csakhogy fogyatékosságai miatt nem várható el a szélsőjobbos idegengyűlöletet a belső sávon előző Bayertől, hogy természetéből, és beteges műrettegéséből fakadó szentenciáit ne terjessze ki az egész csoportra, mikor egyértelműen ez a küldetése.

Továbbra is fenntartom, hogy a véleménynyilvánítás akkor sem egyenlő a kurvaanyázással, ha Bayer Zsolt polgári értékrendje szerint igen.  Ebből a pálinkabűzös ömlengésből nincs mivel egyetérteni, ebben nincs mit tiszteletben tartani. Ez nem vélemény, ez egy lelkileg sérült ember elszabadult tombolása. Amelyben talán a legijesztőbb az, hogy az ötös számú párttagkönyv-tulajdonos, első számú jobboldali szócső azt a benyomást kelti, hogy a jó oldalt, a fideszkeresztény-polgári tábort valójában ilyen tudat-módosult, habzó szájú, őrjöngő rasszisták alkotják, akiknek ez bejön. Én minden kiábrándulásom ellenére úgy gondolom, ez nem így van, de úgy tűnik, Bayer szerint dehogynem. Semmi más nem indokolja ezt a stílust: minden menekült migráns, minden migráns hálátlan, minden cigány lop. A kurva anyátokat.

Szeretném hinni, hogy keresztény, konzervatív ember nem tud azonosulni ilyen artikulálatlan hőzöngésre hajazó triviális gondolatfoszlányokkal, pedig tudom, hogy a magyar közvélemény jelentős része már régen túl van hisztérizálva, és ugyanígy őrjöng. És amíg Bayer e hazában él és alkot, addig ez nagyjából így is marad. Ebben az értelemben a bátor, őszinte, szókimondó, karakán újságíró nem más, mint a magyar közélet egyik legaljasabb, legkártékonyabb, legsunyibb figurája. Egy felelőtlen véleményformáló, egy tudatos féreg: semmivel sem különb, mint vélt ellenségei. Aki bátran meghúzta magát összkomfortos négy fala között, amikor a pályaudvarok tele voltak menekültekkel, és ahelyett, hogy személyesen meggyőződött volna mennyire elviselhetetlen, szemtelen, hálátlan, irritáló népek ezek, most magyar nyelven üzenget az ismeretlen távolba, az ismeretlen, kollektív ellenségnek.

Mire a végére értem, rájöttem, hogy tévedtem: ehhez neki sem gyógyszert nem kell szednie, sem innia nem kell, sőt gyógyszerre innia sem szükséges. Teljesen józanul is teleokádja a polgári Magyarország nemzeti vécéjét. Bayer eme fröcsögése minden, csak nem kivételes. Ez nála a normális, az elvárt és meghálált kifejezési mód, ezt próbálja több-kevesebb sikerrel visszafogni akkor, amikor a Magyar Hírlap publicistája minőségében arcpirító egy millióért forgatja a mérgezett pennát. Azt teszi, amihez a legjobban ért. A lehető legprimitívebb tahó nyelven uszít. Mert ezért fizetik. Mert ahol nincsenek érvek, ott indulatok vannak. És mert ez lényének kvintesszenciája.

Az a baj, hogy a menekültek már régen a teveszaros sivatagjukban lesznek, amikor Bayer szellemi hányásának úgy igazán beérnek a gyümölcsei. Már most sem irigylem magunkat ezért.  

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr27948132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maim 2015.10.08. 02:12:46

Azért egy idezem:kurvaorszag, lofaszt mama és elkurtuk után talán ezt is tuleljuk.A lényeget egyébiránt, bar nem csomagolta celofanba, de jol megragadta.

beflower 2015.10.08. 06:27:41

Nem tisztem Bayert védeni,és nem is akarom.De.../próbálok szalonképesen fogalmazni,de nehezen megy../Németországban élve
elsőkézből tanusithatom ,hogy gyökeres fordulat közben vagyunk.A jött-ment pártiaknak lassan befellegzik,mig a legelvakultabb liberális média is ráebredt,hogy tévúton járt eddig, a politikai vezetőkkel együtt!Bayer lehet,hogy ocsmányul fejezte ki magát,a tehetetlen düh másoknál is okoz az irodalmi nyelvtől eltérő kifejezési módot.Nem ettől van hányingerem hanem a fenti szösszenetet szerző H.A és hasonszőrű társai jött-ment horda,csürhe/tessék választani/párti elvakultságától.idiotizmusától.Adjatok enni/kivánságuk szerint/ Ti a saját pénzetekből,jövedelmetekből a sirotokat ásó csürhének enni Ti! Ugyani a befizetett adók nem erre valók.A francia elnök(!)tegnap világosan megmondta:-Ha igy folytatódik Európa vége következik.Világos beszéd,sajnos a Ti fejetekben még nyomokban pislákol egy mécses fénye sem.Ennyi

megamedve 2015.10.08. 06:36:36

Bocsi, de ha a stílust lehámozom róla, Bayernek tök igaza van.
És légy nyugodt, ezt egyre többen így gondolják, és egyre többen ki is fogják mondani.

frigyes222 2015.10.08. 07:24:52

Leszogeznem, utalom Bayert meg ezt az egesz kormanyt, de ezzel a cikkevel teljesen egyet ertek. Meg a stilus se zavar. Es ez is teljessen igaz.
"Az a baj, hogy a menekültek már régen a teveszaros sivatagjukban lesznek, amikor Bayer szellemi hányásának úgy igazán beérnek a gyümölcsei. Már most sem irigylem magunkat ezért."
Csak az a gaz, hogy ezek Europabol csinalnak teveszaros sivatagot. Eszuk agaban sincs visszamenni.

Toportyán Zsóti 2015.10.08. 07:44:17

Aranyszájúbayerzsóca hozta a saját és fajtája szintjét,fajtabelijei pedig örömmel tapsikolnak végre valaki kimondja azt amit állatias lelkük mélyén buzog,az már meghaladja felfogóképességüket hogy őket is bekeni szarral.

Toportyán Zsóti 2015.10.08. 07:47:14

@frigyes222: Ajrópából bayerzsoca és fajtája csinál teveszaros sivatagot rendszeresen,ha kihúzod a bucid a homokból ráébredel.2 világháborút vajon kik hozták ajrópára és a világra?

Toadwart66 2015.10.08. 07:50:29

@frigyes222: "Csak az a gaz, hogy ezek Europabol csinalnak teveszaros sivatagot". Szíria nem egészen teveszaros sivatag volt. Tessék tájékozódni, olvasgatni, mielőtt egy ilyen buta általánosítást mondasz. Mi ezek szerint meg bő gatyában rohangálunk, karikás ostort pattintgatva és minden férfi nagy bajszot visel. Vannak okos művelt szírek, vannak követelőző hőzöngők, vannak riadtak. Pont, mint minden nagyobb emberi csoportban. Mindenki fekete fehérben próbálja a problémákat nézni. Bayerrel az a gond, hogy sokat iszik és nem tudja kontrollálni magát. Sajnos sokan olvassák és hallgatnak rá. Egyre több az én nem szeretem Bayert, de... érvelés. Én nem csak az agresszív stílusa miatt nem szeretem őt, hanem azért mert a valós, tényleges problémákat borzasztóan leegyszerűsíti. Ez nagyon eltorzítja az emberek szemléletét és kiélezi az emberi csoportok között meglévő amúgy is súlyos konfliktusokat. Tömörebben fogalmazva, Bayer engem nézzen hülyének.

frigyes222 2015.10.08. 08:34:52

@Toportyán Zsóti: Nyugodj le, oket is utalom.
@Toadwart66: Akkor atfogalmazom, Bayertol fuggetlenul is ez volt eddig a velemenyem. A teveszarost meg a cikk irojatol ideztem. Nem kell rogton szemelyeskedni es finoman lehulyezni az embert. Lehet vannak okos muvel Szirek a menekultek kozott, viszont megitelni az utan fogom oket ahogy a tobbseg viselkedik. Semmi kersnivalojuk egy mantalitasban, vallasban teljessen idegen kulturaban. Eleg nagy az arab vilag, oldjak meg ott helyben a problemajukat.

gebacsi 2015.10.08. 08:52:54

@Toportyán Zsóti:
Tudom a választ, a Fidesz elődje volt az, és az Orbán elődjeinek vezetésével............ jó ég, még ilyet ?!

gebacsi 2015.10.08. 09:01:42

@Toadwart66 olvasgass:
Szíria területe 185 180 km²
Víz 0,06%%
Az ország területének mintegy 32%-a, azaz körülbelül 5,94 millió hektár alkalmas földművelésre, amelynek mintegy 83%-át (4,94 millió hektárt) művelnek is.
A többi sivatag és még teveszar sincs benne.
Aztán :
Városi lakosság aránya: 52%.
Születéskor várható élettartam: férfiaknál 68 év, nőknél 71 év.
Népességnövekedés: 2,45%.
Írástudatlanság: 23,1%.
Szíria lakosainak közel fele 15 évesnél fiatalabb.[19]
Az oktatás Szíriában térítésmentes és kötelező 6-tól 12 éves korig. Az iskolába járás 6 év általános iskolai évből áll, amelyet 3 év előkészítő vagy szakmai gyakorlat időszaka, valamint a 3 éves gimnáziumi vagy szakmai program. A második 3 éves blokk a felsőoktatásba bekerülés alapjait fekteti le a diákok részére. A teljes beiratkozások száma az utó gimnáziumi képzést adó iskolákba körülbelül 150 000. Az írástudatlanság aránya a szíriai nők körében a 15 és idősebbek figyelembe vétele esetén 9.3 %, míg ez az arány a férfiaknál 7.8%. Svéd jelentések szerint a szíriai kormány dolgozik azon, hogy felemeljék a kötelező iskolázottságot egészen 16 éves korig. A tankönyveket az Oktatási Minisztérium fizeti minden diák számára az alapozó általános iskoláktól kezdve egészen az egyetemig, ösztönözve a diákokat a tanulásra. Nem szíriai lakosok is részt vehetnek az oktatásban az országban, de ez esetben az Oktatási Minisztérium engedélyét kell kérni előzetesen.
Vannak okos művelt szírek, persze vannak okos eszkimók is...........

werecke 2015.10.08. 09:10:23

Én keményebben küldeném őket a kurva anyjukba mint Bayer...

ulpius66 2015.10.08. 09:52:24

Hont Bandi!

Eszem azt a csöpp kis ártatlan lelkedet!!!!!!!

Tudod mit!

Ha meglátod, hogy Bayern írta ne olvasd el!!
(de legfőképpen ne írj rőla kommentet, mert csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.....)

Egyébként meg szeretném felhíni becses figyelmed, hogy Magyarországon demokrácia van (ha tudod ez mit jelent....) sajtó- és szőlásszabadság, tehát, mindenki azt ír amit akar!

...és természetesen mindenki azt olvas el amit el akar olvasni!

Megismétlem: ne olvasgass Bayernt!!!!

a nagy hohoohooo 2015.10.08. 11:31:14

@ulpius66: Melyik nácinak a hímvesszőjét tisztelhetjük benned?Egyet kell kell értenem G. Bayer Zsolttal, főleg az egyik mondatával: "Olyanok voltunk, mint a kretének."Mit tegyen szegény? A rothadó agyával ennyire képes... és valamiből neki is élnie kell.
Semmi változás ,Zsóti most ,kifordítja a gatyáját ,a náci belső kerül kívülre,szaros ez az oldala is,Orbán végterméke bűzlik rajta..
Egymás szagát sem bírják a patkányok, van ilyen.
A rasszizmus, xenofóbia, homofóbia... mindenhol összerántja a söpredéket.
Elegem van már a melegekből, a csapból is ez folyik. Takarodjanak el a fenébe a balkezesekkel, a szemtengelyferdülésesekkel, a kopaszokkal, vörös hajúakkal, magasakkal és alacsonyakkal egyetemben. Ebben a "kurvaországban" csak szabvány magyarok élhessenek !
Az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Naja egyébként van ez a szólásszabadság,igen, pont ez a lényeg.
Mindenki, kivétel nélkül elmondhatja a véleményét. Akár a nácik is, a KluKlux-osok is, a kommunisták is. Egy jól működő demokráciában a választók 99,99%-a magától utasítja el a szélsőséges eszméket. Valamiért az ottani választók, bár a többségük "olyan műveletlen, hogy még 10 európai országot se tud felsorolni", mégis tudják, hogy hova valók ezek a csoportok. Néhány száz csuklyás bohóc ugrálása egy 300 milliós országban senkit se érdekel. De az, hogy immár itthon a mainstream politika részévé vált egy nyíltan rasszista, szélsőséges, idegengyűlölő párt (x%-al),- s a "nagytestvére " a Fidesz szalonképessé tette a Jobbikot. Nehéz eldöntenem melyikük zsidózik, cigányozik, kommunistázik harsányabban-már egész más történet.

a nagy hohoohooo 2015.10.08. 11:42:26

@werecke: Ne röhögtess buta náci,a fäszod se kemény ,a kiszáradt giliszta hozzá képest fürge gyík ,a sorvadt pösch a jobbikuSS dakota neved....

a nagy hohoohooo 2015.10.08. 15:53:05

@werecke: Nézz a tükrödbe ,az amit abban látsz,a ló a hátsó lábai között lóg.

Bryan élete 2015.10.08. 17:44:45

Egy gondolat kavarog bennem egy ideje: ha a pocakos focistának az lett volna a politikai érdeke, hogy a keblére ölelje a menekülteket és olyan óriásplakátokat ragasztatott volna ki Rogán szomszédjával, hogy:

"a keresztényi szeretet nevében segítsük a rászoruló menekülteket",
vagy egy szent Istváni intelmet:
"az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő."

és Bayer Zsolt Vona Gáborral vizet, élelmet, takarót osztogatott volna Röszkén, akkor is ugyanilyen vehemenciával támadtátok volna a menekülteket?

Vagy csak a szokásos manipulatív agymosás működik?

gebacsi 2015.10.08. 19:50:28

@Spániel:
A Szent István által állítólagosan elhangzott és leírt idézet nem most hagyta el a "nagykirály" száját. De nem gondolnám, hogy feltétlenül úgy van jól, ahogy kijelentette anno.
Hagyjuk a politikusokat, meg a pártokat, de aki nem azt gondolja, mint a "nagykirály" vagy épp Te az már agymosott, meg náci, meg még fene se tudja mi.
Olyan érzésem van mostanában, hogy egy nagyon pocsék filmet nézek és ott kellene hagynom a vetítést, de erről a nézőtérről nem lehet csak úgy kisétálni, mert ez maga az élet.

werecke 2015.10.08. 19:50:54

@Spániel: Egy nyelvű és egy szokású KIRÁLYI UDVAR gyenge és esendő. Csak hát pont ezt ne hamisították volna meg?

a nagy hohoohooo 2015.10.08. 20:18:27

@Spániel: "és Bayer Zsolt Vona Gáborral vizet, élelmet, takarót osztogatott volna Röszkén,.."

Vigyázzunk azért ezzel! Bizonyos ayurvédikus gyógyítók szerint az ilyesfajta eljárás (bármilyen mindenymagyarok-os izé említése a retráton) erős alhasi fájdalmakkal együtt járó heveny fosást válthat ki!
Erős nosztalgiát ébresztettél bennem a régi budink iránt. Olyan otthonos hely volt, hogy nem tudnám lealázni egy ilyen elnevezéssel.
Magyarország azért van speciális helyzetben, mert ennyi öntudatos, nagyszájú, buta ember, ennyi seggfej, mint amennyi Magyarországon él, aki azt képzeli, hogy bár életében nem volt még egy épkézláb gondolata sem, de abban a hitben járkál, hogy mindenhez ért, és neki kell megmondania, hogy mi legyen, olyan máshol kevés van. A bunkók másutt mintha tudnák, hogy hol van a helyük. Magyarországon nem tudják, mert az ő kegyeiket keresik, a kereskedelmi tévék nekik szólnak, őket emelték fel, most pedig kifejezetten az ő idejük jött el. Minden fasiszta diktatúra a bunkót emeli fel, és annak diadalát üli. Minden populista maga is félművelt bunkó, és a bunkónak üzen. Ez zajlik most Magyarországon, ez a réteg az ország vezető ereje, ez Orbán és a nemzetthynácik bázisa. Ezt nevezik “a” magyar embernek, “a” magyar népnek, ezek az emberek, és akinek egy kicsivel több esze van, mint a tyúknak, az már nemzetidegen ellenség. Ennek a szellemi színvonalához igazították az Orbán-rendszert, amelynek nem véletlen az értelmiségellenessége. Ezektől várja és reméli sok kedves demokratikus érzelmű ember, hogy lázadjanak fel. Miért lázadnának fel? Most jött el az ő idejük. Most beszélnek az ő nyelvükön, most szólnak hozzájuk minden hullámhosszon. Ezektől kérdeztem én, hogy miért nem ordítotok? Ordítottak ezek. Amikor a köztévét ostromolták. Vagy amikor otthon helyeselték ezt.Ezért a baj az, hogy nem szólal meg Magyarországon az intelligencia. A legjobb esetben is csak elkeseredett és dühödt publicisztikák születnek, mert az értelmiség, az intelligencia magára hagyta az országot. Hogy miért? Erre nem elégséges magyarázat a félelem. Van egy olyan szint, amikor a hozzáértő értelmes embereknek vállalniuk kell a kiállást, a megszólalást, a nyilvánosság befolyásolását, a köz felvilágosítását. Szükség van egy széles rétegre, amely nem fél, nem a túlélésre és a lapításra játszik, hanem vállalja a nemzet szellemi vezetését. Ők a demokrácia védelmezői. Ez a réteg nem vonulhat ki, a liberális középosztály nem adhatja át a terepet elmebetegeknek, idiótáknak, szélhámos kalandoroknak. Van felelősségük azoknak, akik észt kaptak, akiknek van szakértelmük, tudásuk, felkészültségük. Van felelősségük az országgal szemben és magukkal szemben is.
De akkor sem hallgatok, akkor sem nézem el, hogy egy fasiszta diktatúrát építenek, lábbal tiporják a jogot, az ország aljanépének szintjére szállítanak le mindent.

fehérfarkas 2015.10.09. 00:11:02

@gebacsi:

Egy kicsit pontosítok a szír statisztikádon:
Gazdaságilag ugyan lasabban fejlődött mint a régióbeli társai (pl. Törökország vagy olajmonarchiák), de a kormány jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre (csatornázások, áramellátás, tisztított ívóvízellátás, autóutak és autópályák, vasút, stb...), ingyenes kórházakat és iskolákat épített.
A gyarmatosítás idején (a korábbi iszlám iskolarendszer megszüntetésével, ami helyett csak egy szűk, Franciaországhoz lojális elitréteg képzését biztosították) az írástudás 10%-os szintre esett vissza. A háború kitörésekor 2011-ben a férfiak 91%-a, és a nők 82% írástudó. 6 állami és 15 magán egyetem van Szíriában. Az állami Damaszkuszi Egyetem a legnagyobb, ahová 180.000 diák járt.
Az egészségügyi kiadásokat a kormány 2001-es GDP 2,5%-ról 2010-re a GDP 3,41%-ra növelte.

Az urbanizácival kapcsolatban összehasonlításul:
Magyarország: 69% (EU tag)
Lengyelország: 61% (EU tag)
Románia: 52% (EU tag)
Kína: 50% (a világ legnépesebb országa és egyik ipari motorja)
Fülöp-szigetek: 49% (Ázsia legnépesebb keresztény országa)
India: 31% (a világ 2. legnépesebb országa)
Vietnam: 31%

Szíriában valóban van egy jelentős falusi, mezőgazdaságből élő réteg.
Ugyanakkor meg a másik oldalon a világ legrégibb folyamatosan lakott városai is ott vannak: Damaszkusz 11.000 éve, Aleppó 9000 éve folyamatosan lakottak (és míg a sumer városállamok ma már csak régészeti, asatási romok, addig ezek a mai napig virágzó városok).

Ráadásul Szíria területe 1920-ban a franciák és a britek feldarabolták: mai Szíria, Libanon, Törökország délkeleti része, Jordánia nyugati része, Izrael, és az Izrael által megszállt Palesztin Hatóság területe (Ciszjordánia), meg az Izrael által megszállt Golán-fennsík.
A törökök is békén hagyták Szíria területét, és nem darabolták fel az európai garmatosító nagyhatalmakkal ellentétben.
az Ottomán Birodalom (amely az utsó kalifátus volt, és 1922-ben szűnt meg) alatt a Közel-kelet politikailag és gazdaságilag egységes volt, és jött létre a Berlin-Bagdad vasút, amely a Fekete-tengert a Perzsa-öböllel kapcsolta (volna) össze (azért feltételes mód, mert az 1. világháborúig Nusaybin-Szamarra szakasz még nem készült el, mert a Szamarra-Bagdad-Baszra szakasz szintén kész volt). De így is egységes vasúti hálózat kapcsolata össze következő nagyvárosokat: Berlint (Németország), Bécset (Ausztria), Pozsonyt (ma Szlovákia), Budapestet (Magyarország), Belgrádot (Szerbia), Szófiát (ma Bulgária), Isztambult (Törökország), Aleppót.
Aleppónál (ma Szíria) pedig volt a déli elágazás Damaszkusz (ma Szíria), Bejrút (ma Libanon), Amman (ma Jordánia), Haifa (ma Izrael), Medina (ma Szaúd Arábia) irányába.
És volt vasút Jeruzsálem és a tengeri kikötő Jaffó (ma Izrael), meg a szintén kikötőváros Boszra és Bagdad (ma Irak) között is.
Illetve Egyiptom a 19. sz. végén kiszakadt a török birodalomból, de ettől függetlenül a Sinai-félszigeten keresztül volt vasúti összeköttés Kairóval és Alexandriával.
Az 1. világháborúban vasútvonal nagyrésze megsemmisült, és a régió feldarabolása és gyarmati felosztása után a mai napig nem épült újjá.
Sokak számára hihetetlen, met nem ismerik a tényeket, de a Közel-kelet utoljára 100 évvelezelőtt az Ottomán kalifátus alatt gazdaságilag és politikailag egységes volt, és a ma különálló országok területét, akkoriban vasút kötötte össze nemcsak egymással, de az Osztrák-Magyar Monarchiával és a Német Császársággal is.

Ahogy Európában az 1920-as feldarablás után új mesterséges államok jöttek létre, meg ennek következtében újabb háborúk: 2 világháború, hidegháború, délszláv háború, és a mostani ukrán konfliktusnak is oda vezethető vissza a gyökere. Illetve a mesterséges országok többsége felbomlott: Jogoszlávia, Csehszlovákia, Szovjetunió, és Ukrajna most esik szét.
Más időzítéssel, de Európában a közel-keleti konfliktus tükörképe megtrötént, vagy éppen most történik (Ukrajna).
Kevesen tudják, de

Toportyán Zsóti 2015.10.09. 07:44:02

@werecke: Dolgozz tovább a ballerek visszatéréséért gyűlöletdroid.

gebacsi 2015.10.09. 08:37:25

@fehérfarkas:
Pontosítok én is. Nem az én adataim, hanem Wikipédia-ból vannak. Amit fenntartással kezelek, de kiindulásnak halványan elég, aztán még hozzá lehet bőven olvasni. De a lényegen nem változtat. Kb. 22 milliós komoly méretű és múltú ország némely "polgárai" és néhány "kollegám"-nak nevezhető egyének viselkedése pl. Röszkén kritikán aluli volt.
Megjegyzem nem agysebész vagyok, csak egy mezei mérnök. Az általad leírt számok meg a valóság nem tűnnek köszönő viszonyban lévőnek, vagy az "agysebészeik" rég nem itt vannak és nem is indultak erre felé sosem.
De mindegy. Én nem szeretnék velük élni. Minden bizonnyal ők sem. Itt erre most tegyünk pontot.

fehérfarkas 2015.10.10. 00:20:42

@gebacsi:
A röszkei eset hogyan is történt pontosan? És hányból hánynak szakadt el a cérna? És miért is szakadt el több ezer ember közül pár száznál a cérna? Miért is?
Olvasd el a külföldi újságírók beszámolóit is. Több külföldi újságírót is megvertek a magyar rendőrök.

gebacsi 2015.10.10. 10:42:03

Ezért mondtam, hogy pont a dolgok végére. Nem vagyunk egy véleményen a "migránsokkal" kapcsolatban ez tisztán látszott mindjárt. Nem kívánok róla vitatkozni, értelmetlen, a külföldi újságíróknak nevezett egyénekről meg főképp nem. Sajnos az idő igazolni fog szinte mindent.

2015.10.17. 04:28:58

@megamedve: Lemaradásotok minimum 120 év! "írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez. Ez az egész zsidó világ," Michael Bakunyin

megamedve 2015.10.17. 20:01:03

@lényeglátó: Sztem nem tudsz se olvasni, se szöveget értelmezni. @lényeglátó: te hülye vagy, eredj vissza 4.-be.

2015.10.18. 03:43:04

Parlamenti hozzászólás? Személyes érintettség címén? "az igazság a legfájdalmasabb"! Metternich! Ha tudod ki volt majom!
LISZT FERENC, 1811-1886, (már, vagy még? Tudta!) Die Israeliten
"A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul."

2016.01.03. 04:41:43

@beflower: Polgári hagyomány:

A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért, ha éppen iparosra, kereskedőre volt szükségük, azokat idegenekből verbuválták, azoknak, szükség akkor A XIX. század elejétől jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.

Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre
A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket az¬zal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen al¬kalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre... A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a ma¬gyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folyto¬nos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni.
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)

Elgondolkodtató kérdés az, hogy vajon Magyarországon azért nem kerülhetett sor az arisztokrata és polgári elit kifinomult viszonyainak átadására, mert elsöpörte őket a kommunista hatalomátvétel, vagy nyugati társaikhoz képest azért kerültek brutális kegyetlenséggel elsöprésre, mert jelét sem mutatták annak, hogy hajlandóak lennének bármilyen privilégiumukról lemondani és úgy maradni pozícióban, úgy átörökíteni civilizált, művelt világukat, hogy egyúttal közelebb emelik magukhoz a korábban semmibe vett tömegeket?
. Nálunk néhány évig tartó biztató polgárosodási periódusokat leszámítva nem ment végbe az a civilizáció, ami egyszerre tarthatta volna meg ezt az elitet, úgy, hogy közben kiváltságaik lassan kiterjednek egy erős többségre, az önálló középosztályra. Mivel az eleve önbizalom hiányos, alkalmatlan elitet a dzsentritől a rendszerváltás utáni politikai elitig bármilyen új szereplő felemelkedése komolyan veszélyeztette volna, ezért folyton iszonyatos energiákat kell fordítaniuk arra, hogy ellenségeket kreáljanak, bűnösöket találjanak, és mesterségesen állják útját a tömegek felemelkedésének, ami egyébként az ország felemelkedésének a záloga is lenne. Úri pátosz már van, csak körül kell nézni Budán manapság. Ethosz híján azonban marad a kardcsörtetés és arrogáns pökhendiség, amiből lefelé nem örökítődik át semmiféle erény, csak a kora feudális úr-szolga viszony.
süti beállítások módosítása