Még mindig nem világos, hogy ezt bizony mocskos diktatúrának hívják?

H_A Címkék: kormány adatbázis diktatúra titkosszolgálat megfélemlítés belügyminisztérium profilozás Orbán-kormány arckép-nyilvántartás2015.08.30. 13:47

A hír: 5 (azaz öt) nap társadalmi vita, vagy annak csúfolt türelmi idő, és minden bizonnyal megszületik az a jogszabály, amely egy olyan központi adatbázis létrehozásáról rendelkezik, ahol minden egyes magyar állampolgár arcképét tárolják majd. Ehhez csak az nem fér hozzá, aki nem akar: azaz minden kormányzati szerv igen, amelynek akármilyen kis rendészeti jogosítványa van. Szaros 4 milliárdból hozzák létre 2016 januárjától, és egy vadiúj, mindentől független, 50 fős titkosszolgálat gondozza. Arról, hogy mi a helyzet a lehallgatásokkal, hogy mi minden indokolja és kik férhetnek hozzá, az arcképen kívül más természetes azonosítót - nevet, lakcímet - állítólag nem, csak egy kapcsolati kódot tároló adatbázishoz, akinek van türelme, bővebben ITT talál tanulmányozható részleteket. Először az jutott eszembe, ez tulajdonképpen igazán jó hír: ha ennyire fosnak a fiúk, akkor minden rendben van. Arra gondoltam, hogy ha a Pintér-Orbán vonalon oda-vissza irányban olyan elviselhetetlen paranoia marcangolja szét a rendszert, hogy kénytelenek voltak erre vetemedni, akkor a Nagy Testvér vízre eresztése csak egy ünneplésre okot adó pillanat. Csakhogy.

A Belügyminisztérium szerint az ismeretlen bűnelkövetők azonosítása olyan társadalmi érdek, amely kellő mértékben legitimálja, hogy mind a 10-10,5 millió magyar állampolgárról - gondoljunk a határon túli új állampolgárokra is - egységes kereshető adatbázissal rendelkezzen állam.

titkos.jpgA kormány legnagyobb potenciális ellensége saját 10 millió, potenciálisan bűnöző állampolgára lesz (fotó: BorsOnline)

Mielőtt jól fésült, mindenáron Orbán-fanatikusok kioktatnának arról, hogy balliberális rettegőként ne féljek, ha nem vagyok hibás, tisztázzuk: még egy olyan országban is, ahol lassan az lesz a büntetendő, ha valaki nem hajlandó divatból hazudni, lopni, csalni, nos, még egy ilyen országban is végigfut az ember hátán a hideg ettől a teljes körű arckép-nyilvántartási és profilozási mizériától. Merthogy, íme, egy hiányos, de nyugtalanítóan sokatmondó felsorolás: arcképfelismerés, biometrikus igazolvány, rendszámkövetés, kamera, térfigyelő kamera, profilozás, tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelése, amelynek értelmében immár fegyvertelen embereket is ki lehet lőni.  Még mindig nem értjük, hogy ez már nem egyszerűen egy pitiáner balkáni bűnszervezet illiberálisnak kinevezett ámokfutása? Még mindig nem  fogjuk föl, hogy már nem sokáig dőlhetünk hátra, olcsó sört böfögve, hogy ugyan már, milyen diktatúra? Egy olyan országban, ahol a Magyar Nemzeti Bank tudja, hogy hol, és milyen hitele van XY újságírónak, nyilvánosságra hozza azt, és az egész sztorinak semmilyen következménye nincs, ott biztosan megnyugtató nemhír az, hogy új titkosszolgálat épül?

Mielőtt jól fésült díszmagyarok elmesélnék, hogy teljesen rendben van, hogy különböző rendészeti szervek közös erővel, közös sikerek reményében építgetik a profilomat, a családtagjaim profilját, a kedvükért leszögezném: tisztában vagyok vele, hogy e leendő titkosszolgálatnak különböző minőségű elődei már léteztek (az elmúlt nyolc évben is, természetesen: pl. Elektronikus Kormányzat Központ) amelyeket minden kormányzati szerv titokban használt. A mostani újdonság, feleim az arcfelismerésben, az, hogy a fiúk büszkén, nyíltan beleállnak, és meg is nevezik a gyűlölt célcsoportot. Ő az: "a minden magyar állampolgár".

A magyar állampolgárnak pedig az arca sem rezdül, amikor biometrikus igazolványt kap, amellyel nyilvántartják az ujjlenyomatát (igen, tudjuk, máshol is van ilyen). Nem érti, mi a baj azzal, hogy arcképfelismerő szoftverrel felszerelt kamerák adataiból tudják, éppen hol van. Bárgyú vigyorral veszi tudomásul, hogy rendszámfelismerő kamera-rendszerekkel követik, merre jár, és azt hiszi a profilozásban sincs semmi kivetnivaló, hiszen ő a Facebookon is fent van, akkor meg? Csakhogy az önkéntes cselekvés, illetve a szokásaim, barátaim, életmódom akaratom ellenére történő nyilvántartása nem azonos.

Mert persze amellett, hogy mi mindenre jó lehetne ez a bűnüldözési rendszer, már most tudom, hogy mi mindenért elfogadhatatlan. Balsejtelmeim aligha alaptalanok. Mert kérdezem én: ki és hogyan férhet hozzá ezekhez az információkhoz? Ki és milyen módon élhet vissza ezekkel? Miért kell egy olyan rendszer, amellyel tömegeket lehet lehallgatni? Ha nem megfélemlítésre, zsarolásra használják, pontosan hol lesznek a fékek és ellensúlyok? Lesz-e transzparencia és számon kérhetőség? Mi a helyzet a jogosultsági és ellenőrzési kompetenciákkal? Nem látom a válaszokat, és az 5 nap társadalmi vitának csúfolt szemfényvesztés is pont arról szól, hogy a sikertelen bevándorlóellenes gyűlöletkampány újabb félelmeket, szorongást és paranoiát szült. Mostantól a kormány legnagyobb potenciális ellensége saját 10 millió magyar állampolgára lesz. Akiket meg kell figyelni, meg kell számlálni, profilozni kell, lehallgatni, és ha könnyűnek találtatnak, vezető száron el kell vezetni őket.

A hatékony bűnmegelőzés és bűnüldözés nemes célkitűzése mögé bújva, a keményen dolgozó kisember megfélemlítésén túl, semmi nem indokolja ennek az újabb milliárdokat felemésztő struktúrának a kiépítését. Ez viszont mindennél jobban indokolja. Az unatkozó állampárti megélhetési besúgók, és ügynökök pártja igazi arcát mutogatja. A Polt Péterek segédletével épülő tekintélyuralmi rendszer lényege: folyton megmondani a polgároknak, hogyan éljenek, mi a jó nekik, és merre van az arra. Ez a lépés azt mutatja, hogy már ez sem elég nekik: immár azt is ellenőrizni szeretnék, hogy tényleg minden úgy van-e, ahogy ők szeretnék, tényleg úgy élnek ezek a gyíkok, ahogy megmondták nekik.

A magánélet szentségének pofán törlése nyilván kortünet, nem újdonság. Mert még egyszer: most is létezik egy, a kismillió állami szerv által bármikor elérhető, központi, fényképes, lakcímes, bűnügyi előéletes, gépjárműves, tágabb értelemben: személyi adatos elektronikus nyilvántartás, amelyet legjobb tudomásom szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala üzemeltet. Ehhez képest az újdonságot a profilozás, illetve a tömeges lehallgatás, és a tömeges internetes nyomkövetés képezi.

Kérdezem még egyszer: miért kell ez? A sokféle állami szolgálat által indoklás nélkül is hozzáférhető, egymás között átjárható adatbázisok, egy új titkosszolgálati szerv által működtetett, új nyilvántartással egészülnek ki. Gyakorlatilag akárki, akármit, akármikor lekérhet rólad, és te nem fogod azt mondani erre sem, hogy eddig, és ne tovább?! Pedig most pont azoknak a védelmében születik a törvény, akik nem akarják, hogy tudd: kik voltak azok, akik szüleidet, nagyszüleidet, vagy akár téged évekkel ezelőtt, évekig beköptek. Ők azok, közöttünk járnak, akik most a te érdekeidre hivatkozva még a végbeledbe is be akarnak látni. Ők azok, akik potenciális bűnözőnek tartanak, mert tudják, hogy egy napon (egyre közeleg az a nap) rájössz, tudatosan tartanak tudatlanságban, kiszolgáltatottságban, szegénységben. Tudják, hogy egy napon megérted mit jelent, amikor egy ország vezetése a gátlástalan lopásnak rendeli alá a törvényeket, amikor a te tulajdonodat államosítja, amikor a közös vagyont barátok között osztogatja szét. Fosnak a fiúk, mert rájöttek, hogy egy szép napon te is rájössz: a független média eltaposása, a választási szabályok önkényes módosítása, a közérdekű adatokkal való korlátlan visszaélés, és általában a rejtett állami terror a demokrácia, vagyis a te egyéni szabadságod megsemmisítését célozza. Félnek, rettegnek, mert tudják, hogy egy napon rádöbbensz: a magánéletedben vájkálnak, és mindent tudni akarnak rólad, csak azért, mert rezeg a kétharmados léc, és mert a Kubatov-lista időközben elavult.

Egy szó mint száz: az életünket egyébként is átszövő besúgóhálózatok, és a megfélemlített informátorok országában a kormányzati paranoia a tetőfokára hágott. Listázni, úgy értem, profilozni és tömegesen lehallgatni kötelező a kormányellenes, hazaáruló egyéneket. Egy illiberális rendőrállamban, egy komplexusos, diktátorhajlamú önjelölt zseni, aki megszállottan módosít, újramódosít, újraértelmez és nem ritkán visszamenőleges hatállyal is áthág minden lehetséges törvényt, most majd új adatbázist hoz létre a polgárokról, és tömegesen hallgatja le az alattvalókat. Remélem még a jólfésült Orbán-fanatikusok is látják, hogy ezzel korlátlan hatalmat kap a lakosság megfélemlítésére, terrorizálására.

U.I. Olvassatok József Attilát és szörnyülködjetek, de inkább ébredjetek, feleim! "Számon tarthatják, mit telefonoztam/ s mikor, miért, kinek. / Aktákba irják, miről álmodoztam / s azt is, ki érti meg. / És nem sejthetem, mikor lesz elég ok / előkotorni azt a kartotékot, / mely jogom sérti meg." A világ mifelénk sajnos semmit nem változik. A módszereik változatlanok. Régen dossziékat vezettek, ma a dossziék egy mamut-adatbázis egy-egy sorát, oszlopát jelölik. Régen fizetett szolgák, mostantól szoftverek figyelik, elemzik majd elhangzott mondatainkat. Ami gyanúsnak ítéltetik, azt felterjesztik a hivatalba. És akarjuk vagy nem, ezután az arcunkat is kötelezően adjuk hozzá. Nem tudtam, hogy jövőre-jövőtől 1984-et írunk. Pedig de. Úgyhogy végképp nem tudom, mikor lesz világos: ezt bizony mocskos diktatúrának hívják?

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr837741242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.31. 05:55:32

@felirat:

Így igaz. Én sem szeretem a Jobbikot. Amit mondanak, az zsákutca.

kilincs ami nincs 2015.08.31. 06:14:03

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Rád kéne szavaznunk, a te bölcsességed bevilágítaná Európát!

werecke 2015.08.31. 06:25:19

@Dinkainka: Én sportfelelős voltam a KISZ-ben és katonaságnál bármi rendszerellenes mozzanatot jelenteni KÖTELES volt a katona. Úristen én is ügynök voltam ????

kilincs ami nincs 2015.08.31. 06:31:34

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Kár. Így bölcsességed csak az internet pár bugyrát tudja bevilágítani.

AntiPecksniff 2015.08.31. 10:17:07

Mindig valahogy elkezdődik... Egy központi listával, nevekkel, arcképekkel. Aztán csatolnak hozzá politikai és nemi identitást, bankszámlakivonatot, stb. Ezek sosem arról szólnak h majd jó lesz a bűnözés ellen, ezek mindig a totális kontroll eszközei. Mindenki füle mögött vn vaj, hisz az állam szerkezete rákényszerít erre. Aztán amikor felemelnéd vmi ellen a hangod, akkor már nem fogod mert félsz.
Ennyi.

fabatka2 2015.08.31. 13:49:03

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Maxval, te egyre lejjebb süllyedsz. Korábban érveltél - ma már csak hülyeségeket firkálsz...
Kár érted.

Proud Mary 2015.08.31. 15:46:45

@AntiPecksniff: 2015.08.31. 10:17:07

te lehet, h félsz, mert a te füled mögött van vaj de az ország nagy többsége nem. a 2012-es választások előtt már megvolt a kampányduma, h itt mindenki retteg ezért nem meri senki megmondani, h valójában ő "demokrata", még szegény Mesterházy is elhitte. aztán a szavazáskor meg csalódott.

anyahajókabinajtóhajtogató 2015.08.31. 16:36:27

Remélem eltakarodnak ezek a férgek bár addigra már mindent elrohasztanak a következő szarházi bagázsnak :(

saci02 2015.08.31. 16:38:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Kedves mindenttudo birka!

Az amerikai bombazas mikot lesz? Mar egy eve megigerted!!!

nyünyüge 2015.08.31. 16:51:42

@imres:
Nem a húszéves igazolványképed és egy alkalmi kameraképed hagyományos összehasonlítása történik majd, ha ez az adatbázis elkészül, hanem az igazolványképből ill. az aktuális képből készült ún. profilkép kerül összehasonlításra.
Ez a profilkép az arc bizonyos jellemzőiből egy megfelelő alakfelismerő alkalmazással kialakított kód. Ez az arc stabil jellemzőit veszi figyelembe, nem a szakállat vagy a hajszínt, stb.-t. Az ember koponyaformája, a szemek távolsága, ..., számos olyan jellemző van, ami nem változik az idővel.

saci02 2015.08.31. 16:53:30

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: vagyis az egy eve leirt gondolataid nullat ernek. A mostaniak miert ernek tobbet?

Transferatu 2015.08.31. 16:59:10

Lassan úgyis évfordulója lesz...

"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg."

József Attila: Levegőt!

sutyerák 2015.08.31. 17:04:08

faxiszta fideSS fingelstánj izé sugallatra.

Trackers 2015.08.31. 17:10:14

Újabb bérrettegő ballib fizetett blogger mondja meg a tutit.

Tulajdonképpen én egyedül csak azt nem értem, miért nem tudták a rendvédelmi szerveink már korábban beazonosítani a bűnözőket fénykép alapján, miért nem készült már el korábban ez a rendszer, mikor minden adott volt hozzá.
Hisz eddig is csak a hivatalok állították ki a személyit, ott készített fénykép segedelmével.

Oké hogy el vagyunk maradva Nyugat-Európához képest, de ez elemi érdeke mindenkinek, hogy a bűnözőket kiszűrjük magunk közül.

A ballib bérrettegők meg kinyalhatják.
Védik a bűnözők és illegális bevándorlók érdekeit mindhalálig, a magyarok érdekei ellenében.

Móg 2015.08.31. 17:13:39

@imres: A fényképhez kapcsolt azonositóval hozzáfér minden kapcsolt adattáblához,melyek mindent tartalmaznak amit az állam és a fidesz a polgárról valaha megtudott.Aki a fényképtárra bejutott úgy fér ezekhez hozzá,hogy rákattint az azonosítóra.A most várható hozzáférők száma 10 ezres nagyságrend,és még eztán kezdődik a lobbizás a hozzáférésért.

Trackers 2015.08.31. 17:15:29

@imres:

Ennyi.

Aki utánajárt, az tudja hogy a fénykép alapján csak egy kódszámot kap a megfelelő hatóság, amit külön kérvény esetén párosítanak össze.

Tulajdonképpen arról beszél hacsaknem elvtárs, hogy az aktuális kormány és szervei ha akarnak hozzáférnek mindenkinek minden adatához, minden fényképhez, minden telefont lehallgathatnak, megfelelő papírok legyártása után.
Bármikor bevethetik a hadsereget, rendőrséget az általuk bűnözőnek titulált emberek ellenében.

Pont ahogyan mindenhol a világon.

De ..
Mivel itt diktatúra van, ezért ugyanezek a módszerek, és lehetőségek, ami minden országban megvan az aktuális kormánypártnak a világon, itt ezektől félni kell.

Legalábbis ballibeknek naponta háromszor legalább rettegni kell és punktum.

hakos2 2015.08.31. 17:15:51

Még szerencse, és megnyugtató, hogy például a világ legnagyobb demokráciájában ilyesmi elképzelhetetlen lenne. Fényképes adatbázis, ujjlenyomat, stb.........:))))))))

Azért évek óta elég hermetikusan lezárt elefántcsonttorony kell ahhoz, hogy valaki ilyen cikket összehozzon a mai világban......:))))

aegithalos 2015.08.31. 17:19:44

"Nem érti, mi a baj azzal, hogy arcképfelismerő szoftverrel felszerelt kamerák adataiból tudják, éppen hol van. Bárgyú vigyorral veszi tudomásul, hogy rendszámfelismerő kamera-rendszerekkel követik, merre jár"

Ez itt Magyarorszag. Ebben az orszagban az ilyen dolgok nem mukodnek. Ebben az orszagban gmail-es cime van a titkosszolgalati tisztnek, aki a lehallgatoceggel kommunikal.
Ne aggodj, nem fog ez mukodni soha, annyira nem, hogy barmi rosszat tegyenek vele. Nem is az a celja. Az igazi cel:
- gumicsot (most ragod pl te is)
es
- penz elsikkasztasa

Orulok, hogy megnyugtathattalak.

inebhedj - szerintem 2015.08.31. 17:22:12

Nem vagyok biztos a dolgomban, de mintha olvastam volna valahol egy (több?) össz-EU-s azonosító okmány szabvány létezéséről (többek között ennek keretében kerülne ujjlenyomat bejegyzés is pl. a személyazonosító igazolványhoz néhány éven belül az EU-ban mindenhol). Szóval, ha valakinek esetleg van kedve, ideje, lehetősége és gyakorlata átbogarászni a tonnányi EU-s határozmányt és egyéb irattömeget, talán pontosabb képet kaphat a nyájas közönség az ügy hátteréről.

A kapcsolt adatbázisos, felhatalmazásokhoz kötött nyilvántartási rendszer egyébként teljesen megfelel az EU-s, USA, Kanada, stb. elvárásoknak, előírásoknak, szabályoknak, ilyen módszerrel korlátlanul és bármilyen adat bekérhető, és nyilvántartható.

Szemantikai szempontból lehet vita tárgya, hogy mocskos diktatúra van-e, politikai szempontból viszont nem annyira lényeges kérdés, figyelembe véve, hogy mondjuk az USA-ban ennél jóval mélyebb és komolyabb nyilvántartások és jogosítványok birtokában dolgoznak a titkosszolgálatok, így ha Magyarország jelenleg mocskos diktatúra, bizalomra ad okot, hogy azon gazdasági-politikai-katonai tömb, amelynek tagja vagyunk, egy, még ennél is mocskosabb diktatúra vezetése alatt áll - azaz suba a subához, guba gubához a helyzet, ami politikailag kétségkívül optimálisnak tekinthető.

fidesz a mutyipárt 2015.08.31. 17:25:55

@imres:

Agyhalott elvtárs.
A problémát nem a rendszer okozza, hanem a genetikai selejtes csúti féreg ugyancsak genetikailag selejtes szavazói állománya, akik szarnak minden törvényre és előírásra, ha az érdekük úgy kívánja.
És ne félj, úgy fogja kívánni, és ha éppen rólad, az elsőosztályú orbánseggnyalóról kell adat valakinek, akkor azt fogja megszerezni te meg bánatosan nézel majd a Pobjeda 2.0-ra a hajnali sötétben a kapud előtt, amivel Recsk 2.0-ra visznek átnevelésre mert nem nyaltál elég mélyre orbán elvtárs hátsójába.

fidesz a mutyipárt 2015.08.31. 17:26:52

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Pedig az agyhiányod és a hazug jellemed megvan hozzá.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.31. 17:39:19

@Trackers: Ok, és most dőlj hátra és gondold át, hogy mit rendeznél itt, ha 2006-ban Gyurcsány állt volna neki egy ugyanilyen fényképes adatbázis építésének. Na ennyike.

2015.08.31. 17:39:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Nem vagyok alkalmas politikusnak."
Dehogynem. Hauzodzni, hülyeségeket beszélni már tudsz. És ha eddig még nem tetted, akkor biztos lopni is hamar megtanulsz.

gázóra ellenőr 2015.08.31. 17:53:22

@Ylim: "És ha eddig még nem tetted, akkor biztos lopni is hamar megtanulsz. " - Szerinted miért dekkol Bulgáriában?

igazi Ténytár 2015.08.31. 17:59:01

@ Ilyen amikor kiüldözzük a zsidókat mert meg mondjak az igazat!

Ugye akkor a cikk szerzője SE VOLT BÁTOR KIÁLLNI MELLETTE pedig ugyan úgy József Attilára hivatkozik!

Hat ezert tart itt az ország.

___________
nepszava.com/2011/08/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

A magyar (visszavonva) alattvaló.

József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy BOLDOGAN DAGONYAZIK A DIKTATURA POCSOLYAJABAN, röfög és zabálja a moslékot, és NEM AKAR TUDNI ROLA, HOGY LE FOGJAK SZURNI.

___________

Proud Mary 2015.08.31. 18:02:51

@Minden ember belsejében van kaka:

na mizu Benőke, miért változtattál nevet?

igazi Ténytár 2015.08.31. 18:05:02

@fidesz a mutyipárt: Igazad van, de az nem lenne elég hozza hogy az országot uralma alatt tartsa.

Itt sajnos arról van szó amit Kertesz leírt. Tetszik nem tetszik ez van.

Ott kiutaljuk mert zsidó. Kosa lajos, Bayer Zsolt, Bencsik Andras cifrábbat is mondott a magyar népről, de akkor egy felszisszenés se volt a magyar nép gyalázása okán. Meg nagy balosok is farkukat behúzva tagadtak meg azonnal.

Igaz alattvaló néptől miért is lenne. A magyarnak ez kell, ebben szocializálódott 500 éve, ezt akarja.

Proud Mary 2015.08.31. 18:07:50

@igazi Ténytár: fröcsögj tovább, élvezet olvasni az agóniád

Szvidrigajlov 2015.08.31. 18:12:51

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
És negyvenöt percen belül bevethető tömegpusztító fegyverrel is rendelkezik a ZORBÁN! Ott volt a zsebében tusványoson is, láttam a tévében.

Szvidrigajlov 2015.08.31. 18:21:13

Segííítséééég! Az USA-ban diktatúra van, az NSA mindenkit lehallgat, meg elolvassa a zíméleket. Snowden mondta! Meg a Zobama is meismerte.

Meg kerítés is van a ZUSÁBAAAAAAN! Meg tűzparancsolat! Folyik a könnyem, jahhahajj!

Mi lesz így ebben a zocsmány amerikai diktatúrában a sok halivúdi diktatúraellenes holokauszt produkcióval, mit fogunk nézni jövőre a tévében, reklám és megszakítás nélkül.

Vége a világnak, segítséééég!

dont be such a jew 2015.08.31. 18:36:25

A kormány eddig is ismerte a képedet meg a pofádat, ha van személyid.

Hol itt az újdonság?

nu pagagyí 2015.08.31. 18:58:11

A probléma abból adódik, hogy az államot megszállta a Fidesz. Remény sincs arra, hogy ne éljen vissza az állam által tárolt adatokkal, hiszen eddig is ezt csinálta. Az összes, általában választások előtt bedobott lejáratókampány állami adatbázisok célzott kimazsolázásán alapult. Korábban beépített emberek, amióta hatalmon vannak a hatóságok kinevezett vezetői és az általuk szelektált munkatársak révén. Most csak centralizálják a dolgot.

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.31. 19:04:25

@Szvidrigajlov: hogy jön ide az usa te nagyonhülye? :D

Kalmár 2015.08.31. 19:07:42

@nu pagagyí: Így van!
megszáll
visszaél
lejárat
beépít
centralizál
tönkretesz
megszorít
ellop
zsidóbarát
náci

Az embereknek meg tetszik mennek tömött sorokban és szavaznak!
A Fidesz pedig nyer és nyer és nyer.....
:)

Netuddki. 2015.08.31. 19:12:19

Nem ezért van diktatúra. Azért van mert itt gyakorlatilag mindenről az orbán és szűk haveri köre dönt. A droidseregük a parlamentben meg megszavaz bármilyen eszement törvényt. Észérvek ellen nem vitatkoznak, egyszerűen elkezdik köpködni az őket kritizálókat és levegőnek nézik.
Posztkomunista maffiállam...

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.31. 19:12:38

@Trackers: a ballibek védik a bűnözők jogait mindhalálig? Hát előfordul, nem véletlen, hogy nem különböznek tőletek :)

Mintha a fidesz együtt szavaznák le folyamatosan az ügynökakták nyilvánosságra hozását.
Na meg ti védelmezitek a mutyistákat, földrablókat, és gyanús körülmények között, hirtelen milliárdossá váló politikusokat, és haverokat.

Tudom ez olyasmi lehet, mint a szelektív antikommunizmusotok, amikor a fideszes kisz-mszmp-munkásőr-ügynökök-ről nagyvonalúan megfeledkeztek :)

@dont be such a jew: az újdonság számodra ott lesz, hogy ha véletlenül a jobbik leváltja a fideszt, és tényleg olyan lesz mint aminek mondja magát (antikomcsi), akkor a te és a kollégáid munkásőr/kisz/mszmp/ügynök múltját is kiteregetik ez alapján. Nekem nem gond, én röhögnék rajtatok "nemzeti" komcsikon :D

dont be such a jew 2015.08.31. 19:17:17

@nu pagagyí: 'A probléma abból adódik, hogy az államot megszállta a Fidesz. Remény sincs arra, hogy ne éljen vissza az állam által tárolt adatokkal, hiszen eddig is ezt csinálta.'

Akkor örülhecc, mert 2018ban már csak a fidesz meg a jobbik jut a parlamentbe, és nem bizti, melyik fog kormányozni....

dont be such a jew 2015.08.31. 19:18:03

@fidesz maszop dk egykutya: Tőlem jöhet a jobbik, élvezhetem tovább a hülyébbnél hülyébb virnyítozásotokat

alfacharlybravo 2015.08.31. 19:28:06

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Valami kimaradt ö vezette a 71 migráns autóját is.

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.31. 19:33:38

@Kalmár: fidesz nyer és nyer? Mint tapolcán? :D Remélem ez a "nyerő" széria folytatódik :)

Szavazók tömött sorokban? Melyik országban láttál ilyet?

alfacharlybravo 2015.08.31. 19:34:16

@werecke: Én már üttörő koromban köpönyeg forgató voltam és nem a KISZ be léptem be hanem vizitcserkész lettem a Piarista gimnáziumban.

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.31. 19:35:29

@dont be such a jew: kiknek a mijét élvezed? Mondom "elvtárs" nem biztos hogy élvezni fogod, ha pár kopasz hegy kopogtat az ajtódon hazaárulás vádjával (ráadásul jogosan).

különvélemény2 2015.08.31. 19:47:02

Úr Isten TÉNYLEG?

És képzeld, ha turistaként belépsz az USA-ba, nem csak a fényképedet, az össze adatodat, de az ujjlenyomatodat is oda kell adnod, már nincs messze a DNS sem.

DIKTATÚRA!!!

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.31. 19:58:02

@különvélemény2: nektek nagyon az usa a mániátok. Ennyire imádjátok tényleg? Folyamatosan azt emlegetitek. Ez európa bazdmeg, nem az usa...

különvélemény2 2015.08.31. 19:58:56

@fidesz maszop dk egykutya:

Érdemben is tudsz ugatni, vagy csak csaholsz?

Furusina 2015.08.31. 20:29:44

Álláspontom szerint az 'ártatlanság vélelme' gátat kell szabjon az arcfelismerős, Viszarionovics féle újabb tébolynak, mert senkit sem lehet, még el nem követett bűncselekmény elkövetésével gyanúsítani, azaz a jövőre nézve bűnözőként kezelni. Teljesen nevetséges érvelés, akárcsak a többi szemétség magyarázatára szánt szájmenés. Másrészt, sajnos a 'fénykép', arcberendezést is föltérképez, így szinte kijátszhatatlan. Szégyenlem, hogy magyar vagyok, szégyenlem, hogy velünk ezt meg lehet tenni.

különvélemény2 2015.08.31. 20:34:02

@Furusina:
Most is igaz, meg a maszop alatt is igaz volt, hogy:
"minden egyes magyar állampolgár arcképét tárolják"
Valamint a legtöbb fejlett ország tárolja ezt az infót.

tehát kurcsány után szabadon: "el lehet innen menni", de lehetőleg valami 3. világbeli országot keress, ahol nem kell fénykép a személyihez.

conchita wurst 2015.08.31. 20:34:56

@Furusina: 'Másrészt, sajnos a 'fénykép', arcberendezést is föltérképez, így szinte kijátszhatatlan. Szégyenlem, hogy magyar vagyok, szégyenlem, hogy velünk ezt meg lehet tenni.'

kb. 80 éve használunk fényképes igazolványt, jó hogy most kezdesz rettegni...:)

mo-n sehol sincs arcfelismerő szoftveres kamerarendszer, nem kéne az agyadat a missön impásziböl-ön élezni

Én is itt vagyok 2015.08.31. 20:38:01

@Trackers: Nem az a gond, hogy kormányzati szervek hozzáférhetnek, hanem, hogy annak barátai is. Nem egy példa van már most is, hogy egy elvileg nem publikus adatot, a kormányközeli barátok világgá kiabálnak. Nem veszed észre, hogy már a családodba is beépültek? Ők szabják meg mi az erkölcs, mi a család, mi a nő szerepe, kinek milyen lehet a bőrszine, milyen sportot kell szeretni, stb

különvélemény2 2015.08.31. 20:47:28

@Én is itt vagyok: " Nem egy példa van már most is, hogy egy elvileg nem publikus adatot, a kormányközeli barátok világgá kiabálnak"

Csak egyet... légyszi...

conchita wurst 2015.08.31. 20:57:11

@Én is itt vagyok: 'Nem veszed észre, hogy már a családodba is beépültek? Ők szabják meg mi az erkölcs, mi a család, mi a nő szerepe, kinek milyen lehet a bőrszine, milyen sportot kell szeretni, stb'

Valamilyen szinten minden kormánynak van befolyása a magánszférára. Inkább indirekt (példamutatás), kisebb mértékben direkt (utasítás) útján.
Szerencsére nem az erkölcsi fertőben dagonyázó demokrata kormányt nyögi a magyar..:), nem is ugyanolyan az ország!

Furusina 2015.08.31. 21:08:26

@conchita wurst: Most terjesztik, majd be törvényjavaslatként,hogy minden állampolgár arcképét arcfelismerő rendszerbe táplálják. Lehet hogy a nyár miatt maradt le az inforól. Kösz a reakciót

Furusina 2015.08.31. 21:10:15

@különvélemény2: Lásd, amit Conchitának írtam, amúgy nem fogok elmenni az országból, ne álmodozzon.

Csatos Bambi 2015.08.31. 21:22:09

"Még mindig nem világos, hogy ezt bizony mocskos diktatúrának hívják?"

Még mindig nem :)

Pedig ezen rugóztok már hatodik éve :D

KUHULIN 2015.08.31. 21:31:22

@Csatos Bambi: Már aznap megszűnt a demokrácia és a szólásszabadság, amikor a maszop-szadi koala felbomlott...
Azóta sötét diktatúrában élünk. :)

csepke 2015.08.31. 21:52:02

mindennek semmi jelentősége sincs, hiszen tízezer ezerszámra lófrálnak itt olyanok, akikről nem hogy fénykép, de egy db hiteles papír sincs a legalapvetőbb adataikkal. egy ilyen rendszernek csak akkor van értelme ha mindenki, aki az ország területén mozog, szerepel benne. különben a többiek részére valóban felesleges zaklatás. fentebb írta valaki az usat. na, úgy van értelme. igen, a biztonság ára a szabadság megnyirbálása. minél nagyobb biztonság annál kevesebb szabadság és fordítva

Csatos Bambi 2015.08.31. 22:03:37

"egy olyan központi adatbázis létrehozásáról rendelkezik, ahol minden egyes magyar állampolgár arcképét tárolják majd. Ehhez csak az nem fér hozzá, aki nem akar: azaz minden kormányzati szerv igen, amelynek akármilyen kis rendészeti jogosítványa van."

Bájos ez a naiv hiszti :)

A Facebook, a Google, a mobilszolgáltatód, a bankod, a tévészolgáltatód, a netszolgáltatód, sőt az üzlet, ahol törzsvásárlói kártyád van, ezerszer többet tud rólad, a szokásaidról, a kapcsolataidról, mint amennyit a legvadabb rémálmaidban feltételeznél.

A Facebook és a Google az USA titkosszolgálatának dolgozik. Az okostelefonod teljes hozzáférést ad az összes tárolt adatodhoz, híváslistáidhoz, az aktuális GPS koordinátáidhoz, bejárt útvonalaidhoz a megfelelő szerveknek. Lehallgatni is le tudnak vele. A webkamerádat bármikor bekapcsolják, anélkül, hogy észrevennéd. A mobilod kamerájával fényképezni tudjáka környezetedet.

A Google és az Apple arcfelismerő szoftvereit a világ legnagyobb demokráciájában már összekötötték az utcai kamerákkal és a kormányzati adatbázisokkal. Az USA-ban most mossák a zsíragyú polgárok agyát az RFID chipek beültetése érdekében.

De azért csak hörögjél, hogy Orbán mekkora diktatúrába taszítja a népét azzal, hogy egy adatbázisba rakja az okmányirodákban készített, fos minőségű hivatalos arcképeket :)

Proud Mary 2015.08.31. 22:33:20

@Minden ember belsejében van kaka: de miért változtattál nevet Rezsi Hapciról erre?

Hannibal ante portas 2015.08.31. 22:43:37

A fejlődés bámulatos, mindig is csodáltam egysek hihetetlen fejlődőképességét. Így vagyok ezzel a derék Hacsaknemmel is. Azt gondolom olykor, hogy csúcsra ért, de nem, van képessége, hogy rátegyen még egy lapáttal. Csak így tovább, kishaver: határ a csillagos ég, mondta ezt már Rákosi, kedves szellemi ősöd is. De mondhatnám, akkora barom vagy, mint ise Makó. De hol van Makó Jeruzsálemhez!

patkányarcúáginéni 2015.08.31. 23:02:08

Diktatúra...aha. Kösz, hogy szóltál.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.08.31. 23:07:57

A helyszínelős filmekben meg a többi hasonló hülyeségben rendszeresen keresnek a fényképek között olyan arcot, amely egybevág a 200 gigapixeles biztonsági kamerás képről kiemelt és beforgatott arcképpel. Az, hogy kábé a harmincadik már stimmel is, noha korábban kínai vénasszonytól szőke négerig mindenféle arc felvillant, már külön kérdés. De ezek szerint az amerikaiaknak megvan mindenki fényképe. Sorozattól függően az ujjlenyomata is. És persze az ovis ballagástól kezdve mindenféle kép, iratmásolat, újságcikk, a szeretők listájától a kedvenc kocsmákig minden, amit csak ki tudnak találni a filmes írók. Kedves H_A, kedves diktatúrafélők, utoljára mikor sikítottatok fel a tévéműsort látva, hogy Amerikában dúl a diktatúra?

Én elvárom a hatóságoktól, hogy találják meg és büntessék meg a bűnözőket. Ha ehhez az kell, hogy a seggem lyukáról is legyen fényképük, akkor állok rendelkezésükre. Valamit valamiért. Kár, hogy a bűnözők rendkívül dörzsöltek, és még a liberók is az ő malmukra hajtják a vizet, így aztán sokat kell áldoznom a magánéletemből ahhoz, hogy a bűnözők megfoghatók lehessenek.

Nemrég hallottam egy érthetetlen történetet: egy román házaspár Olaszországba készült, de Magyarországon véletlenül elhagyták az egyik gyereket. Akit véletlenül egy másik román házaspár talált meg, akik elindultak vele Olaszországba. Triesztnél pedig szóltak az olaszoknak, hogy itt egy gyerek, az eredeti terv szerint valahol Olaszországban kéne lennie a szüleinek. Ezzel az erővel a gyereket észrevétlenül elvihették volna Portugáliába is, merthogy sem a határokon, sem az utakon a kutya meg nem kérdezné tőlük, hogy ki ez a gyerek és van-e valami útiokmánya. Bárki mehet bárhová.

A határok megszüntetése már elsőre ijesztően hangzott, és lám, az országok kénytelenek újra feltalálni az országhatár több ezer éves fogalmát. Az ellenőrzés visszaszerzésének az egyik lépése az, hogy mindenkiről legyen arckép. Ha kérik, én az összes ujjam lenyomatát is odaadom nekik ingyen, mert az nekem is jól jöhet még, ha kiderül, hogy valahol NEM én voltam.

Mindig vannak, akik azt hiszik, hogy ha nyomon követik az ország teljes lakosságát, akkor ezzel valami fontos titkot fognak megtudni, sőt, ennek következményeként korlátozni kezdik a mozgást. Nem, nem így lesz. Illetve mire így lehetne, addigra az én arcképem már évtizedekkel elavult adatnak fog számítani.

Tizenötmillió Magyarok 2015.09.01. 00:05:03

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

En sem ertem a rinyalas okat. Magyarorszagon 5 eve fasiszta diktatura van, ezt mindenki tudja. Most akkor megis mire szamitott a posztolo kezcsokra Orban Viktortol ?
Hat kerem a fasiszta diktatura az ilyen, rendszeresen megszunik a sajtoszabadsag, menekulnek a zsidok, ciganyok, meg mindenki, es most meg fenykepeznek is, emlekeztetoul, mert hat ugye fasiszta diktatura van. Most ugyan ezek a menekultek egy kicsit belezavartak a kepbe, mert hat megis mifele fasiszta diktatura az, ahova az emberek jobblet es biztonsag remenyeben millio szamra menekulnek ? Rohogtunk is rajtunk az aszonnyal, na ha majd megismerik itt az ORBANREZSIMET, akkor majd szaladnak vissza a terroristaikhoz, es sirva kerik majd oket, hogy terrorizaljak tovabb oket, mert az orbanrezsimhez kepest, az csaladi piknik.
Es akkor Orban Viktor buszken mondja majd "Ha azt hiszitek, hogy a fasiszta diktatura PIKNIK, akkor soha tobbe nem piknikeztek"

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.01. 00:12:26

A szírek pozitív diszkriminációja a mocskos diktatúrák szokása!

chrisred 2015.09.01. 05:24:02

@aegithalos: Valahogy így. Néhány fincsi közbeszerzés, és utána nagyjából olyan hasznos funkciót töltenek be, mint Deutsch beléptetőkapui. Esetleg az orosz titkosszolgálat unalomból meghackeli, mintha nem tudna meg minden információt úgyis elsőkézből. Vagy a kínaiak, ha véletlenül rájönnek, hogy létezik egy Magyarország nevű állam valahol Európától keletre.

midnight coder 2015.09.01. 07:32:01

Kedves Postoló! Aztán a Showden nevű fazonról hallottál-e már ? Az a fránya Patás az USA-ba is betette a lábát, már ott is fasiszta diktatúra van. Csak ezt ne írt le a gmail-en...

Trackers 2015.09.01. 08:51:30

Jó reggelt !

Még mindig diktatúra van, a ballibek szerint ?

Akkor minden rendben... :DDD

body_andras 2015.09.01. 09:00:37

Diktatúra. Gondolom történelmet nem tanultál a suliban, olvasni nem szoktál, hát nézz meg néhány filmet. Pl a 44. gyermek, 1984, Szabadság szerelem, A tanú, Mansfeld, A temetetlen halott, Schindler listája, V mint vérbosszú. Csak aprócska ízelítőt adnak a terrorból, ami pár évtizede nálunk is volt. Amikor gondolkodni se volt szabad, az állam még sz*rni se hagyott nyugodtan, és napi 25 órában lehetett rettegni attól, mikor viszik el szeretteinket. Azt hívják diktatúrának, te álszent képmutató.
Tömören a mostani helyzet: funkcionális analfabéták, ingyenélő "halmozottan hátrányos helyzetűek", a jövőt magasról leszaró nyuggerek szavazataival, felváltva kormányra jutó tolvajok rendszere. Közben szabadon bóklászhatsz a világon, azt csinálhatsz amihez kedved van; még meg is erőszakolhatsz pár gyereket, azért is max 4 év szállodát kapsz jutalmul. Szabadon mondhatsz és írhatsz hülyeségeket, a kutyát nem fogja érdekelni (miután lekerül a címlapról), akkor is ha közben rajta van az arcképed egy szerveren. Ami amúgy már régóta ott van, hisz feltalálták a személyi igazolványt, neked is van.
Nyugodj meg, egyél csokit! ;)

Muad\\\'Dib 2015.09.01. 09:04:30

Ez nem újdonság sajna. Ez a trend világszerte...

Medgar 2015.09.01. 09:25:07

@Trackers: Elnézést kérek, de azt szeretném megkérdezni, hogy a fasiszta diktatúrában lehet-e szalámis zsömlét csomagolni a gyereknek?

Kodomo 2015.09.01. 09:30:38

Az ultimate érv, hogy a zusába is van arc és egyéb nyilvántartás, ergó ahol hasonló rendszer működik, attól az még nem diktatúra.

Tehát szerintetek a zusába demokrácia van?

kvadrillio 2015.09.01. 09:34:04

Vörös lidérceket fotóztak az Űrállomásról
Vörös lidérceket fotóztak az Űrállomásról

A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó asztronauták vörös lidérceket kaptak lencsevére Amerika felett.

...MÁR ASSZITTEM, A VÖRÖS HADSEREG.....:)))) HAHAHAHAAA.....

IDŐKÉP...

Trackers 2015.09.01. 09:42:55

@Medgar:

Az attól függ.

Ha volt ellenzék veretés beazonosíthatatlan rendőrökkel, akkor a csípős szalámi fogyasztása nem javasolt diktatúrában.
Ebben az esetben inkább a csemege paprikás szalámit javasoljuk.

Ha kitüntették ezokból a rendőr főkapitányt, mint 2006-ban, akkor sajtot is rakhatunk a csomagba.

Medgar 2015.09.01. 09:47:25

Ideológiailag milyen zöldség fogadható el? Szerintem bármilyen (főleg leírva), de szükségem van iránymutatásra.

AntiPecksniff 2015.09.01. 11:07:46

@Proud Mary: Az államilag monopolizált piac feltételei között szocializálódott vadiúj kapitalisták ugyancsak sikeresen akadályozták meg az alkalmazottakat érdekeik érvényesítésében. Nemcsak az adótörvényeket, hanem a munkásokat védő törvényeket is semmibe vették, kijátszották. Ezt ugyan mindenki tudja, de mindenki természetesnek is tekinti. A legkevésbé az igazságszolgáltatás, a rendőrség és az ügyészség lépett fel ez ellen. A korrupció pedig mélyen behatolt mind a magán-, mind a közszférába. Márpedig a korrupció kiszolgáltatottságot teremt.

A Fidesz pedig immár intézményesíti a spontán módon kialakult függőségeket

1) kialakult privilégiumokat törvényben rögzíti, hatalom és törvény erejével lehet megkövetelni az újságíróktól a hatalom dicséretét. Ma már nem a pénz és a karrierígéretek, hanem az erőszak veszi el a tisztességüket.
mno.hu/ahirtvhirei/feljelentik-az-mnb-t-amiert-kiteregette-a-kritikus-ujsagiro-hitelugyet-1301561
Hatalmi pozíciót betölteni ma már csakis narancsos seggnyalóknak van joguk.

2) támogatások megvonása és feltételekhez kötése fokozza a kiszolgáltatottságot

3) a köz- (közalkalmazottak, köztisztviselők) és magánszféra alkalmazottait megfosztotta, vagy éppen most készül megfosztani a jogaitól. A legdurvább kiszolgáltatottságot sem tartja elfogadhatatlannak, mint amilyen például a nők terhességi tesztje a felvételi eljárás során. Közben a magyar tőke tapsikol neki.
nol.hu/belfold/borsik__az_uj_munka_torvenykonyve_vegtelenul_kiszolgaltatott_helyzetbe_hozza_a_dolgozokat-1153871

4) kultúra szolgai helyzetbe Fekete bácsival az élén, aki a giccsért rajong.
hvg.hu/w/20121204_Neved_ki_diccsel_zengene
Egyszóval az ország egy tapodtat sem lépett előre, h az államszocialista rendszerben kialakult függőség felszámolja, minden párt kimondatlanul megállapodott ebben és mindent elkövettet, h ez így is maradjon. Erre jön még rá a technikai fejlődés által lehetővé tett megfigyelőrendszer, hát kösz, nem.

Ami meg a vajat illeti, ma ez, holnap az lesz kikiáltva állam által bűnnek titulált cselekménynek: nem elég mélyen nyalsz be a főnöknek, vagy elég mélyen ahhoz, h a következő kurzusban a pártemberként ejtőernyőzve megérkezett új főnöknél már nem tudsz váltani, nem érted az "újbeszédet". Az objektív igazság létezését, a tényeket próbáld összeegyeztetni néhány csalhatatlan vezető szavaival. Lesz vaj nálad is, időben kiderül. Olyan ez, mint egy APEH ellenőrzés, bármilyen patyolattiszta vagy, a gyomrod akkor is görcsben, és ha találni akarnak vmit, hát fognak is.

De te csak gondold azt, h Mesterházy vagy Orbán közt oly nagy lenne a különbség....

Proud Mary 2015.09.01. 11:35:39

@AntiPecksniff: 2015.09.01. 11:07:46

pont azt gondolom, h egyik között sincs különbség. épp ezért nem értem ezt a folyamatos diktatúrázást meg ajvékolást

AntiPecksniff 2015.09.01. 12:22:45

@Proud Mary: Nevezzük totális korrupció autoriter rezsimjének by Belkovszkij :)

Komolyan ajánlom , h olvasd el ezt a könyvet. Nagyon találó

www.libri.hu/konyv/bruce_bueno_de_mesquita.diktatorok-kezikonyve.html

Az új rendszer ellenzéke ahelyett, h rendszerkritikai alapokra helyezkedett volna, beleragadtak a kormánykrtikába. Őrlődnek aközött, hogy mint "rossz kormányzásra" vagy illegitim rendszerre tekintsenek Orbán-kormányra, miközben fogalmuk sincs milyen is az a rendszer. Kritikájuk megragadt a jajgatás fázisában, és még a diagnózisig sem jutottak, nemhhogy a gyógymódig. Ha a megfelelő kereteket sem tudják felállítani, h megfogalmazzák a problémát, akkor ők nem ellenzék, hanem a rendszer áldozatai, vagy hasznos hülyéi.

Bobby Newmark 2015.09.01. 13:32:41

@Trackers: 2006 is egy lépcső volt, ami meg 2010 óta megy, az meg egy másik. Nem értem, hogyan állnak ezek ellentétben egymással.

Pont az a cél, az egyik szarrágó tolvajbandájára hivatkozva felmentést adsz egy másik szarrágó tolvajbandának, közben meg emelik a tétet.

Igen, 2006 elfogadhatatlan volt. Felelősök közül mennyi is ül börtönben a naaaagy fideszes Elszámoltatás után? Tudod, nem a szavakat kell nézni, hanem a tetteket, megmondta ezt Őszentsége is. Na, hát tettek alapján akkor mennyire is ellensége a Fidesznek Gyurcsány?

Na, mindenesetre ez a következő lépcső, te meg tapsolsz hozzá. Aztán majd ha Orbán lövet a tömegbe, akkor majd ahhoz tapsolsz, meg örülsz, hogy nem éles.

Bobby Newmark 2015.09.01. 13:43:56

@Proud Mary: Ja, majd amikor ilyen apró pici lépésekben eljutunk megint odáig, hogy a szomszédod feljelent és elvisznek éjszaka, akkor meg majd csodálkozol, hogy hogyan lett "hirtelen" ilyen.

Mikor te tapsikoltál minden egyes apró lépéséhez.

Komolyan, ha nem lennének ilyen seggnyaló pártkatonák a világon, még talán élhető hely is lehetne ez az ország..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.01. 16:33:26

@Proud Mary: Nem tudom. Hirtelen döntés volt. De amúgy nem annyira tetszik, szerintem nemsokára megint változtatok.

IP címmel leégett pecás 2015.09.01. 19:48:45

@Csatos Bambi: Bezzeg ha a zsidó csinálnának adatbázist rólatok nácikról, akkor sírnál és nem tudnál rejszolni otthon a félelemtől.

IP címmel leégett pecás 2015.09.01. 19:49:43

@Csatos Bambi: Ja és hülyegyerek! Fészbukolni nem k5elező, a kuglibó + töröltet/7 az adataid.

jet set 2015.09.01. 20:09:26

A diktatúrát nem lehet leváltani. Orbánékat viszont igen.
Ja, hogy nincs egy épkézláb párt?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.01. 22:09:27

@Trackers: XD Megvan a mai nyertes!

@Tizenötmillió Magyarok: "rendszeresen megszunik a sajtoszabadsag"

XD
Jellemzően végleg szűnik meg rendszeresen. És mindig a sajtóból értesülök róla. Pedig ha igaz lenne a huhogás, akkor már annyira meg lenne szűnve, hogy már az olvasni tanulást is betiltották volna.

@Bobby Newmark: "Ja, majd amikor ilyen apró pici lépésekben eljutunk megint odáig, hogy a szomszédod feljelent és elvisznek éjszaka, akkor meg majd csodálkozol, hogy hogyan lett »hirtelen« ilyen."

Amit mondasz, nem alaptalan. De vegyük szemügyre a helyzetet. Ha ez a diktatúra, akkor hogy kell majd hívni azt, amikor bemondásra elvisznek éjszaka. Ma minden buli szenzációs, minden telefon korszaknyitó, minden sztárocska mega, minden hülyeség felrobbantja az internetet, minden korlátozás vagy információgyűjtés diktatúra. Persze fasiszta, bár nincs egészen tisztázva, hogy miért is.

Jelenleg akkor sem viszik el a szomszédomat, ha rendszeresen ökröt süt az erkélyem előtt, ha minden éjjel háromig buliznak, ha üti-vágja a feleségét, ha nem fizeti a közös közműszámlákat, ha ő maga henceg azzal, hogy milliókat lop, egyelőre csak akkor viszik el, ha droglabort működtet. Jelenleg a kormány azt tervezi, hogy legyen róla is egy fényképük. Legalább a körözésbe legyen mit betenni. Hát... Gondban leszünk, ha a "diktatúra" igazán erős formájára kell nevet szülnünk. Például ha kénytelenek leszünk összehasonlítani Robert Mugabe, Pol Pot, Sztálin, XIV. Lajos, Ehnaton és Orbán Viktor rémtetteit.

Szemita Anti 2015.09.01. 22:14:00

@Csatos náci:

Te annyira hülye vagy, hogy még a nickedet is loptad, mert a saját eszeddel nem tudtál kitalálni egyet :D

igazi Ténytár 2015.09.02. 03:53:39

@Proud Mary: Mi van alattvaló mariska, te boross peteri genetikailag különb fajta annyira talált a Kertesz, Kosa, Bayer szöveg rólad?

2015.09.06. 11:47:14

@AntiPecksniff: Tovább a lenini úton:
Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja
„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
„Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48) I. e. valamennyi! Lásd Moszkva/Brüsszel helytartói!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. – privatizáció)

bankvezér 2015.09.25. 18:17:46

A "szabadság őshazájában" az USA-ban minden lehetséges módon lehallgatják, ellenőrzik az embereket. Orbán Viktor semmi újat nem talált fel !
süti beállítások módosítása