A széleskörű családi összefogás országa

H_A Címkék: kormányzat korrupció kölcsön vizsgálat vagyonosodás Lázár János Szijjártó Péter átláthatatlanság családi összefogás2014.12.05. 23:19

Megmondom őszintén, engem egyáltalán nem érdekel, hogy az egyelőre kétharmadban narancssárga parlamenti patkóban ülő képviselők szolgálati gépeikről mennyi pornót néznek. Nem zavar, hogy ez jogerősen nem nyilvános adat. Azt viszont egyre nehezebben fogadja be a gyomrom, hogy a korrupció iránti zéró tolerancia országában a politikusok családtagjainak anyagi viszonyait nem ismerheti meg a közvélemény.

 

Borzasztóan elegem van abból, hogy ezeknek a tisztelt hölgyeknek, uraknak a vagyonosodása továbbra is problémamentesen eltitkolható a választók elől. Sőt, akkor sincs baj, ha ez nem sikerül. Felháborítónak tartom, hogy ha véletlenül esetleg kiderül, hogy egy hirtelen rövid távú memóriakiesés miatt hiányzik valami a vagyonnyilatkozatból, ha netán fele akkora lakásra emlékszik a szóban forgó, mint amekkorát birtokol, vagy ha simán nem tudja megmondani, pontosan mennyit költött ahhoz képest, amennyit keresett, akkor módosítunk, vagy benyögjük a széleskörű családi / baráti összefogás felbecsülhetetlenségét, és máris minden el van intézve.

Cinikusnak érzem, hogy a zéró tolerancia jegyében államtitkárok négy éves kislányai második lakásuk megvásárlása céljából bármikor 120 milliós kölcsönöket kapnak önzetlen magánszemélyektől, hogy miniszterek 10 éves fiainak 60-70 milliót érő ingatlanaik vannak, és hogy a nemzet víz-gázszerelő, vállalkozó polgármestereinek fél év alatt 300 milliót hízik a bankszámlájuk. Nem, nem ezt tartom cinikusnak, hanem azt, hogy mindehhez nekünk semmi közünk nincs. És ha esetleg nehezményezni próbálunk, értetlenkedünk, vagy felelősségre próbálunk vonni, akkor ott a B válasz: gyengíti a közbizalmat a Kósák, Lázárok, Szijjártók, Rogánok, Giró-Szászok, Mészárosok vagyonosodási vizsgálata.

narancs.jpgCsaládi összefogás (fotó: Narancsköd)

Ezeknek az embereknek a példája igazolja, hogy igenis létezik sikeres összefogás, hogy gyakorlatilag ebben az országban a tűz körül végzett kemény munkán kívül a család szeretete viszi elébb a világot. Ebből is látszik, hogy eme igazi kereszténydemokraták számára a család szentsége valóban mindent felülír. Ezért kell vasárnaponként együtt lenni, de ti ezt nem érthetitek. Ti, akiknek legutóbbi családi összefogásából legfeljebb az aktuális havi devizahitel törlesztésére, a gyerek karácsonyra beígért biciklijére, és egy 8 milliós lerobbant szoba-konyhás lakás megvásárlására feljogosító előleg befizetésére telt.

Ebből is látszik, hogy veletek ellentétben ezeknek a felelős kormánytagoknak és vezető politikusoknak - akik nem engedhetik meg maguknak ezt a Rolex órás, Rolling Stones koncertes, úszómedencés urizálást, ami korábban elment  - sokkal gondoskodóbb, szeretőbb családjuk van, mint nektek, akik állandóan a pálya széléről pofáztok! Sokat dolgozó szülőkkel, akik pont annyi állami megbízásból gürcöltek, és pont annyi tojást adtak el a piacon, hogy gyermeküknek igenis teljen arra a 170 millás luxusra. Olyan önzetlen igazi barátokkal, akik nem sajnálják kölcsönadni az utolsó 120 milliót sem azért, hogy a haver csemetéje be legyen biztosítva a második lakással is (arra az esetre, ha az elsőt lelakná). Ti meg nyomorult adófizetők, számoljátok az aprót, és panaszkodtok, hogy hónap végére elvertétek az utolsó vasat is. Csicskák vagytok, akik annyit is érnek. Nektek nem szent a család, és ez meg is látszik: nincs, és nem lesz 100 milliós házatok, nem fogtok soha 2 milliót zsebből kifizetni egy szállodai szobára, és az a Rolex óra is csak a következő életetekben fog megadatni. Hát íme a magyarázat, ezért szarnak rátok magasról, ezért nem érdekli őket, hogy mi fáj nektek.

Komolyra fordítva: az a tragédia, hogy lassan minden héten, minden nap kiderül egy-egy gyalázatos, nektek semmi közötök hozzá típusú, gyalázatos korrupció(gyanús)s ügy. Nem hordhat olyan országot föld a hátán, ahol politikusok ilyen arcpirító, átlátszó magyarázatokkal előállnának. Hogy a haverok kölcsönadták, hogy széleskörű összefogással összedobta a család. Hogy megtakarítottuk. Elképesztő, hogy egyik sem veszi a fáradtságot, hogy legalább egy kicsit is hihető módon magyarázza meg a kimagyarázhatatlant. Még az is más lenne, mint ennyire nyilvánvaló módon hülyének nézni ezt a népet. De nem. Leszarnak ezek mindent és mindenkit. Valamennyi írott és íratlan szabályt. Mindezen felül vérforraló, ahogy ezt a mérhetetlen harácsolást nyakon öntik a nemzeti, keresztény sziruppal. Miközben röhögve kilopják a szemünket is. A széleskörű családi összefogás nevében...

Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr616952907

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntető vagy? Nesze, itt egy gondolat-mankó! 2014.12.07. 11:56:01

Hogyan válts kormányt 10 perc alatt? Énekeld el a Ha én zászló volnékot, meg a Miért hagytukot, köpd le bal váll fölött átfordulva a Hírtévés Attilát, mondd el visszafelé, hogy "Andre, je t'aime" és a kormány már le is van váltva. Ovis mondókákból plag...

Trackback: A liberálisok szerint célszerű lenne betiltani a kommentezést 2014.12.07. 11:52:08

Túl sok a gyáva, névtelen troll, aki fizetett propagandát végez az oroszok meg a kínaiak pénzén - tudhatjuk meg Bede Márton cikkéből. Aki egyébként bevallottan leszarja az olvasói véleményeket, mint ahogy azt az írásából vett idézetek egyikében a saját...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.12.06. 22:53:43

A korrupció megbocsátható, ha az alternativa is korrupt, de legalább az országot is tönkrettette.

Nem bonyolult.

bigmax 2014.12.06. 23:24:02

@Tiszteltetem Brüsszelet: barom vagy mint mindig de legalább permanensen.Látszik ,hogy rossz családból való vagy!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.07. 00:24:43

@H_A:
"... a politikusok családtagjainak anyagi viszonyait nem ismerheti meg a közvélemény."
Nem a közvéleménynek kell megismerni, hanem a NAV-nak, mint minden más pórnépnek!!

tralalala 2014.12.07. 00:37:49

A kétsoros mondanivalóval egyetértek, a kétoldalas hozzácsapott demagóg picsogás viszont szánalmas.

prolee 2014.12.07. 08:06:11

A tojás eladással arra utalsz, hogy Szíj ártónak rokona az a Szíjártó, aki áfacsalt tojásokkal kereskedik.? Ezt nem is tudtam.

deneskata 2014.12.07. 08:58:04

Engem leginkább a nemzetiszín szósz zavar, amivel mindent, de mindent az égvilágon nyakon öntenek...

csakférfi 2014.12.07. 09:34:18

Ja hogy ezen hazugságok amikkel etetnek bennünket a politikusuk(az ország és az emberek dolgai előbbrevalók)igazak?Kíváncsi lennék hogyan ténykedne ezen poszt írója ha Ő lenne a vezér.Mivel az emberi kapzsiság nem ismer határt.Ilyen ez az "angolszász" kultúra.Tetszettek volna nem rendszert váltani.Hölgyeim és uraim.Akkor még mindig lehetséges lenne a legvidámabb barakknak lenni és a gulyáskapitalizmus összekacsintós világában élnénk.Olyan jövedelemkülönbségekkel mint a mérnök 3-4szer annyit keres mint a melós.Ráadásul együtt mennek nyaralni a kommunista szombaton "összeharácsolt" brigádpénzen!Pfúj az mennyire "retro" idejétmúlt túlhaladott kor volt.Valódi "rémmese".Vagy mégse?Tisztelt poszt mutasson már nekem itt a nyugati féltekén olyan államot ahol a politika nincs a vagyonnal összefonódva.Úgyhívják érdeklobbi.Vagy mégse?Akkor hogy is van ez a fejlődés?Azt gondolom visszafeléhaladunk a társadalmi evolúcióban.Van egy mondás:ha nem tetszik csinálj forradalmat.Fiatal ember!

csak egy néző 2014.12.07. 09:40:00

Egy ilyen országban, ahol egy Pintér lehet a a belügyminiszter, akinek a piszkos ügyeit 1000 évre titkosítani lehet, ahol egy Polt Péter lehet a főügyész, ahol a rendörségi vizsgáló a lépcsőházban sírva könyrög az áldozatnak, hogy ne tegyen feljelentést, mert nem tudja megvédeni a Portik féle bűnözőktől, ahol a bűnöző, már akkor tudja, hogy mi is hangzott el egy kihallgatáson, amikor még ki sem léptek a kihallgató szobából, ahol egy vállalkozót elitélnek, mert megvédte az életét és a családját és nem volt hajlandó behódolni a gengsztereknek, ahol senkiházi gázszerelő lehet semmi perc alatt milliárdos kiskirály és a sok macskajancsi, életében még munkát nem végző kis nyikhajok, pofátlanul, pökhendi módon gazdagodnak és még kérkednek a gazdagságukkal ott ez a százmillás kártérítés csak aprópénz, amit ráadásul a közpénzből utalnak ki az áldozatnak. Ahol egy belvárosi polgármester a haverjainak és a egy senkiházi, bunkó, nyugdíjasokat rugdosó takony "tanácsadó" jóval ár alatt juthat közpénzen felújított luxus lakáshoz és aki azt sem tudja, hogy kié és mekkora a saját luxus kecója. Ahol egy kis soha életében még nem dolgozó futszalos focista lehet külügyminiszter, aki azt sem tudja, hogy hány tiz milliót kapott az egész életében "keményen" dolgozó ( kartelező, majd a konkurenciát beáruló) szülőktől a kis úszómedencés, autómosós, kérójára. Ahol egy "nem tudna valmi pozitív dolgot kérdezni?" 20% Lajosunk, képes fél millió forintot feldobni egy 4 napos útra a földgolyó másik oldalára állítólagos szabadságára, no és nem ám a hites párjával (?), hanem a spanjával és az igen csak jól megfizetett "titkárnőjével" + egy TV stábbal, persze nem közpénzből, vizsgálandó a szórvány magyarságot, akik közül nem kevés miattuk lett "szorvány" magyar és ahol még fel is ismerték Lajosunkat és be is szóltak neki, hogy " ha itt élnél, már a sitten rohadnál". Ahol egy állítólagos jogot végzett felcsuti focista az ország vezetője "kusza, zavaros, hablagynak" minősíti és perbefogást emleget egy idegen ország követtségének vezetőjével szemben, aki felhívja a kormány figyelmét a szinte mindent elárasztó korrupcióra, amit minden nyitott szemmel itt élő ember lát, hall, csak a kormány erre hivatott szervei nem látnak.
A lista még hosszasan folytatható....
És még ezek merik hangoztatni, hogy "Több tiszteletet az országnak és a vezetőinek?
Hányni kell!

maxval a hozzászóló birca · http://maxval.co.nr 2014.12.07. 10:09:54

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Így igaz. A magyar politikában a korrupció nem szempont, mert minden párt korrupt.

dr kíváncsivagyok 2014.12.07. 10:53:26

A "család " mindenek felett...
Ki a "család" feje ?
A Keresztapa !

dr kíváncsivagyok 2014.12.07. 10:57:59

@maxval a hozzászóló birca:
"Így igaz. A magyar politikában a korrupció nem szempont, mert minden párt korrupt. "

Ismered azt a kifejezést ?

"Nagyságrend"
A szoclibek alatt is volt korrupció, - ki is derultek milliós nagysagrendu mocsokságok..
Ma mi a helyzet ?
Állami szintre , hivatalossá téve lopják 10 - 100 - 1000 MILLIÁRDONKÉNT az országot megválasztotott vezetoi !
Pár százan mocskosul meggazdagodtak 4,5 év alatt , míg lassan milliók éheznek...

maxval a hozzászóló birca · http://maxval.co.nr 2014.12.07. 11:19:05

@dr kíváncsivagyok:

Nem hiszem ezt. Azt elhiszem, hogy a Fidesznél nagyobb a korrupció, de semmiképpen sincs nagyságrendbeli eltérés.

Azaz az egész kérdés lényegtelen.

Azt kell nézni, kinek a politikája hasznosabb az országnak. Márpedig ebben a Fidesz a nyertes.

Netuddki. 2014.12.07. 11:23:11

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: "Nem a közvéleménynek kell megismerni, hanem a NAV-nak, mint minden más pórnépnek!!"

De ha egyszer a nav(kisbetűvel) NEM AKARJA megismerni!
Ettől függetlenül teljesen jogos az igény, hogy a köz is megismerje kik és mennyivel fosztogatják a KÖZös kasszát.

Netuddki. 2014.12.07. 11:25:06

@maxval a hozzászóló birca: "A magyar politikában a korrupció nem szempont, mert minden párt korrupt."

Így beszélnek a tolvajok. Erre én meg azt mondom, hogy minden tolvaj a börtönbe való. Aztán ha minden tolvaj "politikus" a börtönben lesz, valahogy csak ellesz ez az ország nélkülük is...

Netuddki. 2014.12.07. 11:26:51

@dr kíváncsivagyok: Szerintem lépjál túl ezen a kukiméregetésen. A tolvaj az tolvaj, mindegy mennyit lopott a börtönben a helye. Az tény, hogy a fideszesek pofátlanabbul lopnak, de ez engem nem vigasztal...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.07. 11:35:21

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Oszt ha megismeri a KÖZ akkor mit csinál? Bosszankodik?
Birka népnek nincs hazája, csak kondása.

pifta · http://developers.blog.hu 2014.12.07. 12:34:32

@Tiszteltetem Brüsszelet: ezt olyan jó volt hallani, köszönöm hogy megosztottad velünk. Ezek szerint ha nem teszi tönkre az országot akkor bocsánatos dolog téged is jól megverni merthát annyi embert vernek büntetlenül ebben az országban (vak komondorok például)?

Mert akkor szoljál, biztos lesz it jelentkező :) Annyira imádom azt az érvet hogy dehát más is csinálja... Mi lenne ha senki nem csinálná? Ja hogy az elképzelhetetlen...

gombosg 2014.12.07. 12:47:25

@maxval a hozzászóló birca:
Hasznosabb az országnak? Talán. Majd az utókor megmondja. De a közpénz az közpénz, a lopás pedig lopás, akárki is csinálja. Lopni meg most lopnak, az orrunk előtt.

A te adódról is beszélünk ebben az esetben. (Már ha Magyarországon élsz és adózól.)

Szerintem nehéz nem egyetérteni azzal a kijelentéssel, hogy a korrupciónak nagyobb eséllyel kitett közszereplők és családtagjaik - közpénzből fizetett! - vagyonosodása: közügy.

Abban igazad van, hogy normális esetben a NAV-nak kéne vizsgálnia ezt a vagyonosodást, de jelen esetben úgy néz ki, hogy a NAV nem a megoldás, hanem a probléma része...

csakférfi 2014.12.07. 14:27:49

Az állam keletkezésének okát Platón az emberek gyengeségében vélte felfedezni: az egyes ember csak meghatározott tevékenységre képes, ezért szükséges számára a többi emberrel való együttműködés. A közösség a munkamegosztáson alapul.--Idézet wiki-ből
A mai magyarország ennek nem ellentéte.A politikusok és az oligarchák a gyengeségünkre alapozva bármennyit lophatnak,hazudhatnak mutyizhatnak.Erre képes csak a politikus és a multi.Mi meg arra hogy fellázadjunk.Vagy elhagyjuk az országot.A döntés mindig az egyéné.Nem a politikáé.Miért érzem azt hogy a társadalom évezredek óta nem fejlődik sehová? :) :)
süti beállítások módosítása