Több tiszteletet Andy Vajna milliárdos adókedvezményeinek!

H_A Címkék: szerencsejáték kaszinó adókedvezmény extraprofit Varga Mihály Andy Vajna gyermekéhezés2014.08.19. 21:42

Nem tudom, megint mit nem értünk. Engem Varga Mihály meggyőzött: úgy nem lesz gyermekéhezés Magyarországon, ha Hollywood magyar sztárja, és minden idők legnagyobb kaszinóbizniszben utazó filmese, Andy Vajna, megkapja az őt megillető évi 7 milliárd forintos adókedvezményt. Nincs itt semmi kecimeci, köntörfal, zavart magyarázkodás. A kormány és a nemzetgazdasági minisztérium már nem is érzi szarul magát. Igen, ezért kellett a kaszinók koncessziós díját levonni a játékadóból, és áfamentessé tenni azt.

Úgyhogy tényleg nem értem az MSZP-s Bagóné Borbély Ildikót, aki írásbeli kérdésben akadékoskodott, hogy miért volt szükséges Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni. Mit nem ért? Most komolyan, kit érdekel, hogy a számítások szerint évi hétmilliárdos adóbevételről mondott le az az állam (és hogy ez nem mellesleg a reklámadó tervezett bevételeinek fele)?

Egy illiberális demokráciában, ahol a jogászok már a megszokott rutinnal hülyítik a népet, így néz ki a nemzetgazdaság miniszterének közgazdász érvelése: azért védhető az adókedvezmény, mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek, ám ennek "több szempontból is ösztönző szerepe van, így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket". Így a két adókedvezmény hozzájárulhat ahhoz, hogy a (hadd tegyem hozzá: a Nemzeti Együttműködés rendszerében államosított) hét új kaszinó "lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjen el. Tehát ha Vajna és az Aranybonusz 2000 Kft. jövedelmező - akkor az általa befizetett adók "jelentős mértékben járulhatnak majd hozzá а központi költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez, így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozáséhoz is." - írja a napi.hu.

Ez már csak egy lépésre van attól az arroganciától, hogy azt tolják az arcunkba: ha nem dolgozik az az éhező gyermek, akkor ne is egyen. Fene a hanyatló nyugati pofáját. Ezt az elképesztő cinizmust szerintem már tanítani sem lehetne. És ha nem Varga Mihály mondta volna, talán a fejünket sem emeljük fel. Akkor is borzasztó látni, és tehetetlenül végignézni, ahogy a kormány egyre hízó holdudvara kezére és zsebére játssza ezt az országot, ahol gazdasági szakemberek dobják el becsületüket a hatalom butító bódulatában. Ahol nemrég még nemzetbiztonsági kockázati faktornak számított a szerencsejáték, amelyet ma adókedvezménnyel ösztönöznek. Mert a pofátlanul nagy bevételek, az a büdös nagy extraprofit csak akkor zavaró, ha nem a haveri-baráti kör zsebében landol.

Következésképpen ezzel a demagóg, személyére és eddigi tevékenységére méltatlan, hallucináns kijelentésével, az én olvasatomban Varga Mihály leért Selmeczi Gabriella szintjére. Erről jut eszembe: a reklámadó bevezetésének szükségessége kapcsán meg Lázár János kolléga próbálta lenyomni a torkunkon, hogy ez azért kell, mert a bevételt teljes egészében gyermekekre, konkrétan iskolafejlesztésre, oktatási intézmények korszerűsítésére, bővítésére költi majd a kabinet, és ez milyen kurva jó lesz. Most Varga Mihály állt elő azzal, hogy ha Vajna adókedvezményt kap, kevesebb gyermek fog éhezni Magyarországon. És ez is milyen kurva jó lesz nekünk.

Nagyon tartok tőle, hogy ennyi kormányzati jóakarat mellett még a végén elhíznak ezek az éhező gyermekek. Úgyhogy ne értetlenkedjünk, feleim! Röviden összefoglalom Varga Mihály ámokfutó magyarázkodását: Andy Vajna a Mikulás. És minél nagyobb profitja van neki, annál több éhező gyermek fog az alábbi fotón látható putri valamelyik szegletében jóízűen táplálkozni:

 

vajna08181.jpg

Közel 100 milliós lakást vásárolt fiatal feleségének Andy Vajna a főváros luxusnegyedében, a Rózsadombon. A földszinti 107 négyzetméteres, 3 és fél szobás lakáshoz 23 négyzetméternyi saját, kertkapcsolatos panorámás terasz is tartozik. (forrás: blikk.hu)

 

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr346618067

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kaszinó erkölcstelenség 2014.08.20. 19:06:49

FMPSZ-KDNP erkölcstelenség: ÁFA-mentessé tenné Vajnáék kaszinózását az Fmpsz. Korábban bezáratták a kaszinókat, hogy helyette Vajnáék nyithassanak újakat. Orbán bandatársa évi egy milliárdot kap közpénzből ajándékba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2014.08.20. 18:53:28

A hivatalos magyarázat valami ilyesmi volt: az ÁFA elengedésével nagyobb lesz a bevételük a kaszinóknak, így az államnak is.

Szóval: a koncesszió ÁFA-ját engedték el, nem a játékosok tétjeit áfátlanították. A játékos nem érzékel semmit ebből, magyarán ugyanannyit játszik el. A kaszinótulaj bevétele azzal nő, hogy nem kell fizetnek ÁFA_t. Csak szólok, a gyógyszerek ÁFA kötelesek (többek közt).

kissiú 2014.08.20. 19:00:10

Varga már rég kihúzta magát az emberarcú fideszesek rövid listájáról.
varanus.blog.hu/2013/06/27/viszkis_rablo_ujratoltve

Ay 2014.08.20. 19:04:07

@kissiú: neked még van a listádon emberarcú magyar POLITIKUS?
mesélj ki az?

NemNick 2014.08.20. 19:06:26

tipikus nagyképű, lekezelő, demagóg - fidesz

paráznabillegető 2014.08.20. 19:06:29

ez csak annak új, aki nemolvasott arany jánost.
okuljatok hát!

"
[...]
Ámde a birót most cserben
Hagyja minden tudománya,
És ámbátor
Két prokátor
Minden könyvét összehányja,
S minden írást széjjeltúr is:
Ilyen ügyről,
Madárfüttyről,
Mit sem tud a corpus juris;
Mignem a biró, haraggal
Ráütvén a két zsebére
S rámutatván a két félre,
Törvényt monda e szavakkal
A szegény fülemilére:
Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek.
[...]
"

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.08.20. 19:18:55

Kaszinó erkölcstelenség

FMPSZ-KDNP erkölcstelenség: ÁFA-mentessé tenné Vajnáék kaszinózását az Fmpsz. Korábban bezáratták a kaszinókat, hogy helyette Vajnáék nyithassanak újakat. Orbán bandatársa évi egy milliárdot kap közpénzből ajándékba.

erkolcstan.blog.hu/2014/07/08/kaszino_erkolcstelenseg

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 19:22:03

Hát bizony ez azt jelenti, hogy a zsidó Vajnát és a zsidó Kertészt már megvette a NER.

Jó sokáig megérte judeobolsi zsidónak lenni, de már nem.

Túrós (törölt) 2014.08.20. 19:35:21

hiába lenne ennyi pénzem ha így néznék ki ...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.08.20. 19:54:17

Nincs ember, akit ennél a zsírpacninál jobban utálnék.

brumeszkosz 2014.08.20. 19:59:21

Ezt akartátok fidesz fasszopók!!!!
Ez nektek a demokrácia?? Hozzátok képest Gyurcsányék iskolás fiuk voltak.

Yaesu 2014.08.20. 20:06:41

A tipikus kapzsi zs. mintapéldája. Szarrá kereste már magát ott kint, és aztán ide jön még élősködni.

Gratulálok azoknak, akik hagyták ezt a tetves bandát még további négy évig 'dolgozni'. Bár biztos van rá magyarázat, hogy miért jobb Vajna, Lázár, stb., mint az előző nyócév...

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 20:09:36

@Yaesu: 'Bár biztos van rá magyarázat, hogy miért jobb Vajna, Lázár, stb., mint az előző nyócév... '

Mondjuk Mo. most nem az utolsó, hanem az első az EU-s GDP növekedésben.

Ettől még nem értek egyet Vajna kitömésével.

Pan Modry 2014.08.20. 20:10:17

Ezert kell elhuzni az orszagbol, kulfoldon dgozni es adozni, de legfokepp a gyerekeket kulfoldon felnevelni, hogy ne azt lassak hogy seggnyalassal, szervilizmussal es a gyengebb erdekervenyesitesuekkel szemben lehet a legjobban meggazdagodni, nem pedig jo versenypiaci teljesitmennyel.

jolaca 2014.08.20. 20:12:36

Ady hajdani örökzöld víziója Karinthy tolmácsolásában mostanra vált igazán valósággá: MOSLÉKORSZÁG.

zobod 2014.08.20. 20:20:45

@Pan Modry: azért illúziód ne legyen, el ne hidd a bullshitet a teljesítményről, hogy csak az számít... ami viszont tényszerűen különbség, hogy egy gazdag ország középkategóriás polgára él úgy kb, mint a szegény Magyarországon egy felső-középosztálybeli. Így aztán, ha nem vagy egy érvényesülni tudó típus és tényleg csak arra számíthatsz amit a beosztott alkalmazotti munkádért munkabérként szerezni tudsz, akkor a nyugati országokban biztosan magasabb életszínvonalon tudsz majd élni mint itt... de a felső 2%-ba kerülni ez ott is kevés.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.08.20. 20:20:54

Nekem nem kell 7 milliárd, én már 5 milliárd forintért cserébe támogatom a kormányfő tanácsadójának nevével fémjelzett gyermekétkeztetési alapítványt pár tízmillióval.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.20. 20:23:25

@Csuti Ördögüző:

"Ettől még nem értek egyet Vajna kitömésével."

Én egyetértenék vele, sőt ingyen adnék is vattát vagy akár lószőrt, hogy legyen mivel kitömni. :D

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 20:25:32

@Pan Modry: @zobod: Kertész is hogy járt, külföldön dolgozott és adózott, meg köpködött hazafelé, aztán hazajött vénségére kitüntetést átvenni meg kezeltetni a ragyáit.

Ráadásul az Orvbüntől, hogy a rák egye ki a belit!

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 20:27:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Orvbün nem hülye gyerek, most nem ott tartunk hogy a zsidók veszik meg a kormányt, hanem a kormány veszi meg a zsidókat, ami nem ugyanaz!

Levesznek a reteklubtól 40 milliárdot amiből a Vajna kap 7et, de csak akkor ha jó gyerek lesz.

Decc dö véj icc gattubí!

VadMacs 2014.08.20. 20:27:49

Kíváncsi vagyok, mivel jön ide a "független" narancskomcsi orálbirka/gejza.
Gyanúsan kussolnak... :)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.20. 20:29:28

@Csuti Ördögüző: Zsidózás nélkül nem bírtad ki, igaz kis fotelnáci?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.20. 20:30:33

@Csuti Ördögüző: "most nem az utolsó, hanem az első az EU-s GDP növekedésben."
- Viszont történelmi magasságokban az államadósság.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.20. 20:32:37

@VadMacs: Pedig nagyon várom már őket, hogy megválaszolják miért kellett a szerencsejáték gépeket betiltani, miközben Vajnát meg kitömik pénzzel.

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 20:34:49

Na de nincs semmi para, mert ezek a zsidófelvásárlások csak a baloldalt gyengítik tovább, túlkapások esetén meg a Jobbikot erősítik.

Az van hogy lejárt a karvalytőkések türelme az mszp-vel szemben és dobták a részvényt, Vikiék meg beszartak hogy nehogy Csótányhoz szálljanak be, aki amúgy a késői SZDSZnél is szélsőségesebb cionista retorikával próbál kitörni. Vénebb Buzsihiszeseknek tetszik is ez, csak pénzük már nincs annyi mint 2010 előtt.

Mer a zsidó amikor kiabál akkor hazudik, amikor csendben van akkor meg lop, mióta világ a világ! Na ez ilyen sportág, Buktor meg kötéltáncol, nem is olyan szarul.

lorantka_а_gall 2014.08.20. 20:46:36

@Csuti Ördögüző: Zsidó, zsidó, írd még le tízszer, legalább kidühöngöd magad mert magadnak kell kiráznod, mivel a feleséged annyira ronda.

az_igazi_trebitsch 2014.08.20. 20:54:45

@Csuti Ördögüző:

Igen, a GDP szépen nő, mert a külföldi tulajdonú üzemek még bírják a gyűrődést. Majd ha ők is odébbállnak, akkor megint zsidózhatsz egy jóízűt, köcsögfejű.

viva.la.revolucion 2014.08.20. 21:01:12

azoktól kellene elvonni ezt a 7mrd-ot akik a fideszre szavaztak, meg a többi lopást is belőlük kellene finanszírozni, akkor az ország másik fele egész jól élhetne

2014.08.20. 21:03:00

@Csuti Ördögüző: hahaha.. ezt mondtak a partirodaban? hogy 4-5 ev alatt sikerult egy negyedevben annyit kolteni, hogy megugrott a GDP a meszaros csaladban? hurra.
Az fel se tunt, hogy szepen vele egyutt mozgott az allamadossag is felfele.

2014.08.20. 21:04:23

@Csuti Ördögüző: hmm, te meg kiabalsz es lopsz is egyszerre fidesznyik, teged vajon minek nevezzelek?

Hegyimеdve 2014.08.20. 21:06:04

@Csuti Ördögüző: Egy kis esti zsidózás a söröcske mellé és egyszerű kis lelkednek szép az élet, mi?

VasarLoero 2014.08.20. 21:22:08

Nem kell izgulni, mert a kaszinók is be lesznek kötve a NAV-hoz és törvény fogja előírni, hogy a kaszinókban a számlaadás kötelező lesz!

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 21:32:36

@okostojas007: Az eddig is felfele mozgott, a GDP meg lefele.

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 21:33:46

@Nеel Armstrong: Kiírtad magad a civilizált emberek köréből. Takarodj a szalonból!

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 21:34:47

@Hegyimеdve: Szeretnél te ilyen egyszerü lenni, de sajnos nem járhatsz a klubomba.

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 21:35:59

@viva.la.revolucion: A retekadót meg akkor gondolom szétosztjuk a fideszesek között. Szerintem az úgy jó is lesz.

Csuti Ördögüző 2014.08.20. 21:36:34

@az_igazi_trebitsch: Miért, te már nem bírod? Odébb is álltál?

lavór 2014.08.20. 22:35:05

@Rátóti Mutyikos:

Köszi, de ettől még egy forinttal többet nem fog eljátszani valaki. Nincs anyagi motiváció, miért is tenné? Így az állam bevétele nem is fog nőni.

gizmo26 2014.08.20. 22:51:22

Ha már lopni kell, akkor inkább a jobboldal, mint a kommunisták. A kieső bevétel pótlásához meg csak meg kell emelni az RTL klub reklámadóját.
Nekik az úgyis aprópénz.

1ghost 2014.08.20. 23:25:47

@Csuti Ördögüző:
Balfaszkám, ki kíváncsi a baromságaidra?

Hiszen olyan hülye vagy, hogy saját ostobaságodból felhúzhatod a kínai nagy falat, s ha végeztél vele sétálj rajta végig szépen, egészen Phenjanig, és add át narancskommunista üdvözleted az ottaniaknak, s egyúttal közöld velük, hogy az itteni narancsos testvéreik mekkora szeretettel gondolnak rájuk.

Stim?

Gesanya 2014.08.21. 00:51:45

Ti tényleg azt hiszitek, hogy a csókosok csak akkor kaszálnak igazán, ha eladnak valamit, és a vételár egy része zsebbe megy?
Ha a kormány vesz valamit horribilis áron, vagy adókedvezményt ad, mint ebben az esetben, akkor vagy az eladó , mint az E-onnál, vagy a kaszinótulaj fizet vissza a csókosoknak , de azt már fel sem tudja senki deriteni, mert azok már privát számlák, azt nem lehet kimérni.
Egyébként ez csak egyre rosszabb lesz.

a klan 2014.08.21. 01:37:10

pedig a varga eddig normalis volt

Lеncsés István 2014.08.21. 06:01:45

@Csuti Ördögüző: Mi van anonim ? Fáj az igaz ? Nekem tényem van , te anonim - ráadásul fosva - kommentelő !

Ééén vagyokh azz, а Púúúzó! 2014.08.21. 06:40:17

@Csuti Ördögüző: Ugye milyen jó érzés leírni hogy zsidó, zsidó, zsidó? Én is imádom!

béla a görög (törölt) 2014.08.21. 08:27:33

A Fidesz = Maffia. Ennyi.

@еphart: ki nem szarja le, hogy zsidó vagy magyar?
Maffiózó. A magyar még rosszabb, mert buta is hozzá.

korondisz 2014.08.21. 08:41:44

"Mo. most nem az utolsó, hanem az első az EU-s GDP növekedésben"
Így kell statisztikát gyártani fidesz módra...
Hasonlítsuk össze az előző kormány legrosszabb évét, a mostani kormány legjobb negyedévével...
2006-ban még 4%-os növekedés volt, nem negyedéves alapon...Az meg ugye már lényegtelen apróság,hogy 2007-ben jött egy úgynevezett világválság, ami a világ összes országának GDP-jét a padlóra lökte. Kiválóan összehasonlítható tehát a válság közepén mért teljesítmény a válság utánival, ugye?
Arról nem is beszélve, hogy azóta elmenekült 500.000 ember az országból, akiknek a hazautalása önmagában 1.5%-nyi GDP-t jelent. Meg felépült az előző kormány szervezésében egy mercedes gyár, ami újabb 1.5%-ot emelt az összterméken. Tudod mi az ami ténylegesen összehasonlítható?: Euró 262-ről 315, svájci frank 181-ről 252, benzin 328-ról 420, áfa 25-ről-27 és sorolhatnám este tízig...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.21. 08:42:01

@Lеncsés István:

Isten őrizz, hogy beleszóljak a vitátokba, de azért hadd jegyezzem meg, hogy itt mindenki anonim, aki nem írja ki minden kommentjébe a személyi adatait. És még akkor is lehet, hogy kitalált adatokat vagy más adatait adja meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.21. 08:47:53

@korondisz:

"akiknek a hazautalása önmagában 1.5%-nyi GDP-t jelent"

Erre valami igazoló link? Persze hiteles. Én ezt kicsit sokallom, de nincs róla adatom, várom a tiédet.

"felépült az előző kormány szervezésében egy mercedes gyár"

Ez azért leginkább a Daimler-Benz szervezésében épült.

"svájci frank 181-ről 252"

Vagyis a svájci frank egyéb valutákkal (euró, dollár) szembeni erősödése is a magyar kormány sara?

Mindezzel persze nem akarom mentegetni a mindenkori kormány zsonglőrködését a statisztikákkal, de nem kellene olyasmit is a kormány szemére hányni, amiért nem az felelős. Van épp elég olyan dolog, amiért felelős. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.21. 08:54:50

@korondisz:

"Így kell statisztikát gyártani fidesz módra..."

És még valami, nem a Fidesz-kormány mentegetésére, hanem csak a kiegyensúlyozott érvelés kedvéért: Az ugye megvan, amikor Gurcsányék hamisított adatokat szolgáltattak a nemzetközi szervezeteknek és a köztársasági elnöknek is?

Persze lehet és kell is ekézni a mindenkori kormányt a szemétségeiért, de ne légy egyoldalú.

b2b2 2014.08.21. 09:10:11

A multik kivonulnak mert sanyargatja őket az állam.Konkrét példa az én munkahelyem ahol immáron 17 éve dolgozom.(még)Mivel full bejelentett státuszban vagyok/ vagyunk, az állam 70%-os sarcot húz le a cégen emberenként.(egyéb adók gyanánt) jelenleg kb 2500 főt kóstál a cég.
De már nem sokáig. irány váltás lesz és már nem is hogy kelet,hanem irány dél.Kivonulás lesz az országból. Az igazsághoz hozzátartozik hogy a cég is kapott adókedvezményzt mint minden nagy multi általában.(öt év)

De nem baj, örülünk hogy a Vajna bácsi jól él, nem kell cirka 7milliárdot befizetni stb stb. Lehet hogy ez egy 15 éves kedvezmény a fene tudja. Én azt mondanám neki is jár az öt év.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.08.21. 09:13:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Olvasd el mégegyszer @korondisz kommentjét és értelmezd: "Tudod mi az ami ténylegesen összehasonlítható?: Euró 262-ről 315, svájci frank 181-ről 252, benzin 328-ról 420, áfa 25-ről-27 és sorolhatnám este tízig..." Nem csak a svájci frank erősödését hozta fel példának, hanem az € árfolyamát is. Ami pedig a Mercedes gyár felépülését illeti, az lehet, hogy a Daimler Benz szervezésében történt, de a feltételeket a magyr állam, és a Gyucsány-Bajnai kormány biztosította. Mutass egyetln ilyen volumenű befektetést, amit a Bonsai Duce és kormánya hozott ide.

korondisz 2014.08.21. 09:19:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
hvg.hu/gazdasag/20140113_Oriasi_osszeget_kuldtek_haza_a_kulfoldon

Évekig tartó tárgyalások, és alkudozások eredménye volt a mercedes gyár. Az hogy idejött hozzánk, és nem szlovákiába/lengyelországba/romániába, az előző kormány érdeme.

Az említett valuták tényleg emelkedtek ugyan más valutákkal szemben is 2-3%-ot. De nem 25-öt!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.21. 09:58:36

@gizmo26: Te nem vagy normális. Aki lop és herdálja a közvagyont annak sitten a helye, attól függetlenül, hogy milyen mezben játszik. Tényleg az 'emútnyócév' főtolvajai miért nincsenek még sitten?

igazi Ténytár 2014.08.21. 10:48:34

@Csuti Ördögüző: Inkább feleségét, Magdat, vette meg (úgyis az öreg nők Orbán nagy áhítozó szavazóbázisa.

Szegény Kertész a Parkinson-kórral sajnos nem sok dolgot tudhat már egyedül...

Nézd csak meg az Index képet az áhítatos bámulatról, meg Kertész tekintetéről...

kep.cdn.index.hu/1/0/666/6665/66652/6665294_d4e5b78aaded29726ae9d4edbab046e6_wm.jpg

nu pagagyí 2014.08.21. 10:55:37

Az uralkodó osztály a paradicsomba megy.
Az adókedvezmény azért is fontos, mert a nyereség egy része virtuális. A kaszinókon keresztül lehet tisztára mosni például a politikusok közpénzből összeharácsolt jövedelmeit. Mondjuk Rogán majd megnyeri azt az összeget, amely most lyukként tátong a vagyona és jövedelmei közt.

Csuti Ördögüző 2014.08.21. 13:16:24

@ténytár: Lehet hogy a Nobelt is visszaveszik mert meghülyült? Vagy annyira nem hülyült meg?

Ay 2014.08.21. 15:43:12

@Nеel Armstrong: Tudod mit, náci vagyok
Na erre varrj gombot...
Most mi lesz?

Nzoltan 2014.08.21. 16:38:30

@Pan Modry: Erre nem értem miért most jöttél ra? Eddig is ez volt. Szerinted az elōzō kormányok mi szerint jöttek lëtre? Gyurcsányt sem választotta meg senki elsō körben. Sokan azt sm tudták kia? Bajnai detto. De a Sukoró ügyben valamiért egymásra találtak. Persze az Oszkóval karöltve. Nem is tudom melyik a jobb brancs. Inkább az zavar, hogy bezzeg a szakértōk!

Nímandok ezek mind.

Az pedig egy lúzer gondolkodás, hogy egy politikus miatt kezdjünk új életet valahol a világ másik végén. Szerintem nem megfutamodni kell.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.21. 16:39:34

@The Ghost Wolf:

"Nem csak a svájci frank erősödését hozta fel példának, hanem az € árfolyamát is."

Én viszont CSAK a CHF árfolyam,ával való példálózást kifogásoltam. Az euró árfolyamát nem. Ugye világos?

"a feltételeket a magyr állam, és a Gyucsány-Bajnai kormány biztosította"

Ez így túlzás. A feltételek - alkalmas terület, megfelelő infrastruktúra (főleg közutak és vasút), szakképzett munkaerő - már rég adottak voltak, nem Gyurcsány és Bajnai építették oda az utakat, nem ők képezték a munkaerőt. Ők egyetlen dolgot tettek: olyan adókezdvezményeket adtak, amilyet más országok nem.

"Mutass egyetln ilyen volumenű befektetést, amit a Bonsai Duce és kormánya hozott ide."

A Mercedest sem Gy-B hozták ide, nem az ő érdemük, hogy a cég gyárat akart építeni valahol errefelé.

Más kérdés persze, hogy Orbánnak sikerült annyira kiszámíthatatlanná tennie a magyar gazdaságpolitikát, hogy épeszű vállalat nem épít mostanában itt semmit - vagy csak jogilag, szerződésekkel alaposan bebiztosítva magát. Vajna sem azért bektet be, mert elment az esze, hanem azért, mert csókos.

Szóval lásd, hogy nem Orbánt védem, de Gyurcsányt és Bajnait sem istenítem, sőt.

Nzoltan 2014.08.21. 16:39:44

@az_igazi_trebitsch: Miért állnának odébb? Olcsó a munk, és számukra magyarország adóparadicsom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.21. 16:40:49

@korondisz:

Köszönöm a linket, igazad volt. :) Most már ezt is tudom.

Nzoltan 2014.08.21. 16:45:30

@b2b2: Nahát. Amint olyan feltételek lesznek mint a hazai cégeknek, akkor azonnal lelép?
Különben ha eddig is egyenlōek lettek volna az adózási feltételek, akkor talán még ma is lennének a külföldtōl független munkahelyek.

Nzoltan 2014.08.21. 16:50:24

@korondisz: Nem az övéké. Csak pózoltak vele. Ahogy Ciktorék is. Legfōképp a kecskeméti vàrosvezetésé az érdem.

gizmo26 2014.08.21. 20:17:09

@Pocakos focista: Hát inkább a Fideszes lopjon, ha már rá szavaztam. Ők mégiscsak nemzetiek, nem úgy, mint a hazaáruló baloldal.

A haza és a nemzet felemelkedése érdekében lopnak, nem öncélúan és meggazdagodási vágyból, mint az MSZP.

Kitaszítva 2014.08.21. 20:28:28

Meg tudja valaki mondani, hogy mennyi a cigányok átlag életkora? Én is a remény rabja vagyok!

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.08.22. 06:28:05

@gizmo26:

"Ha már lopni kell, akkor inkább a jobboldal, mint a kommunisták."

Miről beszélsz? Mindkét oldalon komcsik ülnek...sőt, a jobboldalon még "komcsibbak" is.

A nemzeti kérdésről pedig: közröhej, ami ezzel a címszóval hazánkban folyik. Vagy inkább siralmas.

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.08.22. 06:32:37

@Pan Modry:

"Ezert kell elhuzni az orszagbol, kulfoldon dgozni es adozni, ..."

Egy egész ország nem mehet ki a londoni Mekdóba húst sütni, vagy Dél-Tirolba pincérnek, esetleg Burgerlandba gyümölcsfát metszeni.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.22. 06:42:10

@Nzoltan: Na! Tudod már mennyi volt az államadósság 2010 májusában?

Ay 2014.08.22. 18:53:01

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: gondolod szükségem van rá?
A patkányság valahogy nem áll jól nekem...
Valamiért az ugrott be mindenki a saját génállományából indul ki.
Nem tudod miért?

gizmo26 2014.08.23. 00:49:24

@De hová tűnt Columbo felesége?: A Fideszesek hazafi kommunisták,a baloldaliak meg hazaáruló kommunisták. Nem igaz, hogy nem látod ezt, te D-209? A nemzetet meg kell menteni, és erre csak Orbán Viktor képes. Ezt a szívedben, lelkedben kellene érezned. Ha erre nem vagy képes, akkor egy hazaáruló kommunista vagy.

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.08.24. 00:36:12

@gizmo26:

Hazafi kommunisták???
(Móka és kacagás)
Ha képes vagy így látni, akkor nem írom le, hogy te mi vagy.

gizmo26 2014.08.24. 02:29:03

@De hová tűnt Columbo felesége?: ÉN egy naiv manipulálható szavazó vagyok, aki mindent elhisz, amit mondanak neki. Főleg ha a jobboldali politikusok mondják, akik valójában baloldaliak. Hiszen attól hogy valami "nemzeti", még semmi sem zárja ki hogy "szocialista" is legyen.

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.08.24. 03:24:52

@gizmo26:

Ez igaz visszafelé is: a szocialista sem zárja ki a nemzetit (mondjuk, itt ne az mszp-re gondolj).

Sajnos nemigen találok egyik oldalon sem igaz hazafiakat. Ha tömegesen lennének a politikában ilyenek, akkor a kádár rezsim bukása után 24 évvel nem itt tartana ez az ország...

Hit helyett inkább figyelni kell.

igazi Ténytár 2014.12.18. 18:15:39

@ ""lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjen el. "

Mikor volt ez irva? AUGusztusban!

4 hónap alatt mar 300 milliós butikocska a pénzzel megszerzett "trophy wife"-nak!

_____

index.hu/belfold/2014/12/18/gyemantboltot_nyit_a_belvarosban_andy_vajna_felesege/

Gyémántboltot nyit a belvárosban Andy Vajna felesége
Index
2014.12.18. 08:59

A filmipari kormánybiztos és a kaszinó koncesszió egyik nagy nyertesének felesége gyémántüzletbe vág, értesült a Blikk. Vajna Tímea megerősítette a lap információit, mint mondta, januárban indul a Gyémántpalota, és márciusnál tovább biztosan nem húzzák el a nyitást. Üzlettársával hatalmas megnyitót terveznek sztárokkal.

A lap szerint Vajna Tímea boltjában különleges ékszereket, gyémántokat lehet vásárolni vagy eladni. Az árukészlet 300 millió forintos lesz, és nemcsak új, hanem használt ékszereket is árulnak majd.
___________

igazi Ténytár 2015.01.19. 11:43:14

@

index.hu/gazdasag/2015/01/19/allami_kaszino_egymilliard_ment_el_berleti_dijra/

Az Orbán-kormány filmügyi biztosának akkor is szépen hozott a szerencsejáték, amikor látszólag már nem, illetve még nem volt érdekelt a kaszinóüzletben. Négy év alatt egymilliárd forintot fizetett ki bérleti díjként az állami kaszinócég a Tropicana által használt ingatlan után az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó vállalkozásnak. A játékterem év végével bezárt, helyén Vajna nyit új kaszinót, írta a Népszabadság.
süti beállítások módosítása