Gáspár, ha hallgattál volna...

H_A Címkék: levél közszereplő Orbán Viktor 444.hu vb-döntő maracana Orbán Gáspár2014.07.15. 11:54

Már többször kifejtettem, hogy mélységesen elítélem azt a mifelénk nem ritkán űzött provinciális és pitiáner gyakorlatot, hogy egy gyermeket szülei viselt dolgai szerint állítanak pellengérre. Ezzel együtt sem tudok mit kezdeni Orbán Viktor fiának önérzetesen sértődött levelével, amelyet a 444.hu-nak címzett, és amelyben kikérte magának, hogy róla márpedig ne közöljenek cikkeket, mert ő nem közszereplő. Mint korábban Ráhel nővérével kapcsolatban leírtam, most is csak annyit tudok mondani: Gáspár, ha hallgattál volna...

Szándékosan nem mentem bele - a magyar média jelentős részével ellentétben - abba, hogy Orbán Viktor vb-döntőn való részvételén csámcsogjak, mivel nem tartom annyira meggondolatlannak, hogy azt feltételezzem, nem tudta, hova fogják ültetni, és hogy következésképpen vele lesz tele a sajtó. Nem tartom sem annyira idiótának, vagy ostobának, hogy azt higgyem: nem tudta, hogy a Merkel asszony és Putyin elvtárs el(r)őterében elhelyezkedő szék lesz az övé, ezért az az egy milliárd ember, aki figyelemmel kísérte a vb-döntőt, ha akarta, ha nem, kénytelen lesz az őt ábrázoló képekkel szembesülni. Nem hiszem, hogy a minden hájjal megkent Orbán Viktor mintegy naivan, és mit sem sejtve ült be a VIP páholyba azért, hogy ezzel a lépéssel szándékosan ártson magának.

De azt mégsem gondoltam volna, hogy éppen az őt elkísérő fia fog az erdő felől állni, ha már így alakult, hogy apuci minden idők legnagyobb focizó miniszterelnöke, és a szerencsétlen ott ülhetett a világ élvonalába tartozó politikusokkal, celebekkel együtt abban a fránya páholyban. Nem azért mondom, de én pont magasról tettem volna arra, hogy hány millió fotó kering rólam az interneten, cserébe azért, hogy "végigszenvedhetem" az éppen aktuális labdarúgó világbajnokság döntőjét. Ahova mellesleg mások a büdös életben nem jutnak el, mert mondjuk nem születtek miniszterelnöki családba.

 

A nem közszereplő Orbán Gáspár a közszereplők páholyában. Mi a baj ezzel?

fotó: cink.hu

Nevetséges és szánalmas ez a vergődés, ami után nem véletlenül jut eszébe az embernek: Gáspár, ha hallgattál volna. Mégis mit gondoltál? Hogy Orbán Viktor oldalán magánemberként affektálsz be a Maracana stadionba, és majd jól kivágnak a VIP páholyos fotókról? De ha már bementél a magyar miniszterelnök fiaként egy FIFA meghívóval a világ legjelentősebb sporteseményére, illett volna csendben tűrni, hogy e puszta tény nyomán sokak szabadjára engedik fantáziájukat.

A sajtót kioktatni azzal kapcsolatban, hogy miről írhat és miről nem, nagyfokú ostobaságra utal. Remélem értékeled, hogy nekem eszembe nem jutott volna azon csámcsogni, hogy te mit keresel ott, ahol nekem semmi keresnivalóm nem lehetett volna. Ugyanakkor lásd be: a sajtó nem abból él, hogy virágzik a hóvirág. Remélem megnyugtat, hogy számomra pontosan annyira leszel közszereplő, amennyire eddig is voltál: semennyire. Igaz, hogy apád helyében én nem vittelek volna magammal, de ez nem változtat a lényegen.

Aki végigsétál a vörös szőnyegen, az ne kérje ki magának, hogy fotózzák. De ha ez elviselhetetlen számára, akkor menjen be a hátsó ajtón, vagy üljön be a közönséges halandók közé. Amúgy közszereplővé válásodat beszéld meg apukával, ő követett el mindent azért, hogy gyerekei egytől egyig a közszereplés közelébe kerüljenek. Úgyhogy nem az a ciki, hogy ő ott volt. Még az sem ciki, hogy mindenféle diplomáciai szabályt felrúgva téged is elvitt oda, ahol neked is kb. annyi keresnivalód volt, mint nekem lett volna.

A ciki az, hogy "ezek után "tiszteletteljes, de határozott kéréssel" diszkréten fenyegeted a sajtót. Ahelyett, hogy apád bölcsességéből tanulva, bölcsen hallgattál volna...

 

 Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr956510247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoppos76 2014.07.15. 13:02:16

Csodálkozom, hogy pubi ilyen fiatalon nincs tisztában az internet alapvető működésével. Ha kussban marad, lecseng egy nap alatt. Most szophat hónapokig, amíg minden bloggazda szépen végigveszi a sztorit és leírja róla, hogy a frászért nem maradt csendben.

De akkor ideírom, hátha olvassa, azt okulhat, ha akar:
Kiraknak rólam egy cikket a netre. Ekkor én gratulálok a cikkírónak, esetleg ha nagyon gonosz a cikk, megjegyzem, hogy már egész ügyesen ír a kutyája. Ennyi. Itt a vége, két nap és nincs sehol.

A hisztinek csak az lehet a vége, hogy a 9gag-en leszel békakirályfi mém.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 13:11:41

Szokás, hogy a VIP-ek magukkal visznek családtagot is. Ezen kár vacakolni.

ursus artos 2014.07.15. 15:55:19

Csendben maradt.
Csak a csámcsogás után nem.
De azért ennyi védekezési lehetősége azért neki is legyen már, a magukat mindenki felett állónak gondoló szabadelvű újságírókkal szemben...

Szaracén 2014.07.15. 16:04:43

Egyszer Orbán Gáspár a Klubrádió Megbeszéljük című műsorába is betelefonált, hogy ne állítsák azt, hogy a felcsúti stadion közpénzből épült, amikor az magánvállalkozók magánadományaiból készült. Bolgár György elmagyarázta neki, hogy a sportcélú támogatás, a TAO bizony 100 %-ban leírható az adóból, sőt, 2012-ben az adóleíráson kívül még az adóalapot is csökkentette, ezért nemcsak egy fillérjébe nem került a cégeknek, de még nyertek is rajta. Állami nagyberuházások nyertes cégeinél elvárás volt, hogy a TAO-t a felcsúti Puskás Akadémia számára ajánlják fel, így nem csoda, hogy Felcsút több TAO-t kapott, mint a többi labdarúgó klub összesen!
Ez bizony közpénz, mondta Bolgár Orbán Gáspárnak, aki ezúttal is bölcsebb maradhatott volna, ha hallgat.

saks 2014.07.15. 16:05:13

@maxval, a gondolkodó birca: mutass rá még egy családtagra abban a páholyban! És egyébként meg nem szokás, pláne nem politikusoknál.

kristoof 2014.07.15. 16:12:21

A CÖF birkák máris védik a kis ostobát, pedig:

mno.hu/migr_1834/gyurcsany-fia-es-az-eselyegyenloseg-398192

Ezt lehet?

kapusedző 2014.07.15. 16:13:33

@maxval, a gondolkodó birca: És kiét láttad még ott, te ökör? Soha, sehol nem volt szokás rokont vinni.

eloi 2014.07.15. 16:19:55

@maxval, a gondolkodó birca: Német döntő volt, és Merkel nem vitte a családját! Pedig nyilván nem vénlány...
Mert más a lehet, és más az illik-e?!
Púzni is lehet egy fogadáson, csak nem illik...
Ennek meglátásához némi diplomáciai, protokolláris érzék kell, ha van... De itt a félbalkáni pusztában, minek az ilyen civilizációs huncutságokkal foglalkozni. Magyarok vagyunk...
De legalább nem szotyiztak! Mert meccsen szoktak. Vagy arról még nincs fotó.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 16:20:38

@kapusedző:

Bevallom, nem figyeltem annyira oda. Tulajdonképpen én csak Merkelt vettem észre, amint Putyinnal beszélgetett.

Dr. Smart 2014.07.15. 16:21:15

Arrogans es ostoba mint az apja.
Ez a mondat pedig a legnagyobb ostobasag. :

" Ahelyett, hogy apád bölcsességéből tanulva, bölcsen hallgattál volna..."

Kar volt ezzel a marhasaggal a posztot befejezni.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 16:21:35

@eloi:

Merkel férje arról híres, hogy még a hivatalos eseményekre - ahová illik vinni a házastársat - se nagyon jár el.

Szaracén 2014.07.15. 16:39:41

1998-ban, a párizsi vébén is ott volt Gáspár apjával a döntőn, szóval nem ez az első eset.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.07.15. 16:50:13

Hülye ez is mint a nővére/huga(mit tudom én ki az idősebb)---most majd még azt hiányolom, hogy saját zsebből utaztak, senkinek semmi köze hozzá! Na, akkor kapok még röhögő görcsöt,..

mojoking77 2014.07.15. 16:57:24

@maxval, a gondolkodó birca: Lehet a szofiai diszkok VIP paholyaiban szokas, de a vilag toobi pontjan nem. Nem tudom pontosan meg tudod mutatni Mr Merkel-t, Mrs. Putyint, vagy valalmelyik Mrs. Zumat (csak mert abbol van vagy 7 aktiv jelenleg is)
Mi a fene tortent veled?
Par ev alatt felepitettel magadrol egy image-et, amit at utobbi par honapban szisztematikusan lerombolsz a kozonseges uregi troll szintjere. Kar erte, hidd el...

diszkriminans (törölt) 2014.07.15. 16:59:14

@maxval, a gondolkodó birca:
Te állítottál valamit, hogy szokás. Ehhez képest ezen a képen, és a nagyobb, szintén online médiában terjedő képen, amin egy sorral feljebb Putyin is látható, csak egyetlen családtag van, Orbán fia, pedig azon már 15-20 ember ott van, tehát ezek közül egyedül Orbán vitt családtagot, ebből nekem úgy tűnik, nem igazán szokás. De ha ez pont rossz kép, és kicsit odébb hemzsegnek a VIP páholyban a családtagok, akkor hajrá, mutass egyet.

Egyébként speciel nekem nincs bajom ezzel, persze azzal már igen, hogy Orbán Gáspár fenyegetőzik.

sunabajnok 2014.07.15. 17:15:31

Nem tűnt el semmi, nem loptak el semmit, a többi nem érdekes :P

bearman 2014.07.15. 17:22:11

@sunabajnok: Várjunk még ezzel egy hónapot...
Már várom a videót, amikor a TEK kirángatja a kisgatyás Putyint az ágyából...

ob.szerver 2014.07.15. 17:24:55

"mélységesen elítélem azt a mifelénk nem ritkán űzött provinciális és pitiáner gyakorlatot, hogy egy gyermeket szülei viselt dolgai szerint állítanak pellengérre."

Ja, én is. Azonban Orbán két idősebb gyereke szemmel láthatóan élvezik a hercegi és hercegnői szerepüket és az azzal járó különböző kiváltságokat, miközben elég nagyok már ahhoz, hogy tisztában legyenek az említett "viselt dolgokkal" feltételezhetően sokkal jobban, mint bárki más, éráadásul azokkal is, amelyek csak ezután fognak kiderülni. A külső szemlélőnek nincs olyan benyomása, hogy ez ellenükre lenne, sőt éppen ellenkezőleg. Na, ez a gond.

sunabajnok 2014.07.15. 17:24:55

@bearman:

És Merkelt zsákkal a fején megbilincselve hurcolják el.

űrszelvény (törölt) 2014.07.15. 17:24:58

Az egészből nem lett volna semmi azt leszámítva azt, hogy néhány másodpercet amikor feltűnik a közvetítésben. De mint tudjuk nálunk a hatalomból kihullottak egyre növekvő kétségbeesésükben nem válogatnak az eszközök között, gondolkozás nélkül használnak olyan eszközöket is, amiket épp eszű ember biztosan nem tenne.

A birkák persze büszkén mantrázzák ezt is. Ha másba már nem lehet belekötni, akkor abba, hogy miért visz családtatot. Amíg a másik oldal volt hatalmon, akkor is több sportközvetítésben volt látható az éppen aktuális miniszterelnök. De olyan sosem történt, hogy a kormányellenes erők (pedig akkor kicsit többen voltak, mint most) emiatt elkezdtek volna gyalázkodni. Nevetségesek vagytok...

Már várom azokat a posztokat, amikben majd azért öklendezik a söpredék, mert valamelyik jobboldali politikus otthonában szellentett. :D

Gyorgy Nagy 2014.07.15. 17:31:59

A leszopos elvitte a blsz10-ben játszadozos fiàt hogy lása hogy mi az a foci.

ursus artos 2014.07.15. 17:44:36

@kristoof: Gyurcsánynak egy gyerekét sem látod Magyarországon...
Külföldön vannak...

ursus artos 2014.07.15. 17:46:23

Amikor Orbán először nyert, 1998-ban is kint volt a vébé-döntőn, és akkor is kivitte a fiát. Igaz, akkor az ölében ült. De a heti hetesben, már akkor is nagy paláver volt, hogy miért viszi oda a gyerekét!!!

drkovax 2014.07.15. 17:46:34

@kapusedző:

Akkor egy kis memória frissítés: Megyó/Megyóné/Stockholm/Nobel díj átadás ... és még látványosan tahó is volt (rágyújtás hamutartó nélküli helyen) ...

Dr. (cath.univ.) Adofizeto 2014.07.15. 17:48:10

Ameddig 100milliókat basznak el az adófizetők pénzéből Ráhelke kompromittáló fotóinak visszaszerzésére, addig kuss a kis pöcsfejnek.

borzimorzi 2014.07.15. 18:00:03

@maxval, a gondolkodó birca: Frászt. Merkel férje ott van? Nincsen. Putyin neje, exneje, szeretője, akárkije ott van? Nincs. Pedig mindketten sokkal nagyobb emberek, mint a csüngőhasú vagy a pojáca kölyke.

Üdv:
b

deruyter 2014.07.15. 18:22:48

100%-ig egyetértek a cikkel. Maxval-lal meg ne foglalkozzatok. Ő mindenben - de tényleg mindenben - egyetért OV-val és mindig védi. Ezért fizetik.
Én még az egy nappal ezelőtti saját magammal sem értek ennyire egyet.
Retorikailag a "közébük is lövethetett volna" színvonal.

Megoldó 2014.07.15. 18:25:01

Mindenkinek jobb lenne, ha az egész bagázs koporsóban szenderedne....

Frau Janka 2014.07.15. 18:29:04

@ursus artos: 2014.07.15. 17:44:36

kivéve amikor a plázában csór

béla a görög (törölt) 2014.07.15. 18:42:47

@maxval, a gondolkodó birca: nem vacakol senki birka.
Ha apucival megy akkor ott lesz a sajtóban. ez ilyen egyszerű

---

Az ha apuci égő azt megértem. Akkor nem kell mellé ülni.
Továbbá lehet letagadni. Van mit. Végül ezek után lehet kérni.

De az hogy kinn is vagyok, benn is vagyok jaj de nagyon boldog vagyok - nos olyan nincs.

Ha apuci kicsi fiacskáját játsza szétszedi a sajtó.
Ha bemegy 2 német vagy argentin közé talán a kutyát nem érdekli... Ha maga veszi a jegyét. Ez egy ilyen kemény világ. Ezt is hozzáadják ám a pénzhez meg a VIP páholyhoz. Önérzete a prolinak is van. Lehet elmenni prolinak, krimóba nézni a meccset és akkor lehet önérzeteskedni. Egyébként meg csöndbe lehet maradni.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 19:08:21

@mojoking77:

Sajnos mindig az igazság oldalán állok, akkor is ha ez trollságnak minősül.

nyisziati 2014.07.15. 19:16:53

@bearman: "Már várom a videót, amikor a TEK kirángatja a kisgatyás Putyint az ágyából... "

...majd a videó második részében sírós hangon magyarázza, hogy nem ő lopta el Gáspár Iphone-ját, amit a rend zord őrei nemigen hisznek el neki. Már-már fizikai inzultusra kerülne a sor, amikor kivágódik az ajtó, megjelenik Gáspár, diadalittasan tartva fel az elveszettnek hitt mobilt, ekként szólva: "Megvan! Megtaláltam! A kockarámán volt a hűtőben!".
Putyin megkönnyebbül, álla leesik, zokogva nyújtja a kezét, hogy a bilincseket leszedjék, ám a rend éber őrei szúrós szemmel merednek rá továbbra is: "Ácsi ruszki tökmag! Hát a zacskó szotyi hova lett?!"

2014.07.15. 19:29:37

@maxval, a gondolkodó birca: te elvetted Harry Pottertől a bölcsek kövét?
Vagy csak egyszerűen beképzelt idióta vagy? Mert okos ember biztos nem, ez a szavaidból rögtön látszik.

szemtanú 2014.07.15. 19:35:07

Mégis, hogy került oda? Nem hiszem, hogy becsempészte, valószínűleg a szervezők beengedték. Akkor pedig lehet vinni hozzátartozót is. Vagy akkora tekintélye van Orbánnak, hogy még a FIFA sem mer neki szólni?

ursus artos 2014.07.15. 19:38:23

@szemtanú: Nem.
1) Megkérdezték Orbánt, mennyi jegy kell, mire ő: kettő.
2)
- Most is hozod a fiadat?
- Aha...

bölcsbagoly 2014.07.15. 19:44:55

Szerencsétlen ballibák már nem tudják, hogy mibe kössenek bele! Ha beengedték akkor csak volt alapja nemde?

2014.07.15. 19:48:22

@szemtanú: Színházba is is beengednek, ha hawaii mintás ing van rajtad és van jegyed. Más dolog, hogy nem illik. A jegyszedők és a intelligens emberek magukban mondják is, hogy mekkora tuskók is járnak színházba. Valószínűleg erre gondolt a többi VIP páholyos is, csak ők olvasták az illik, nem illik könyvet, ezért nem szóltak. De magukban a megfelelő helyre tették a törpét. A FIFA nem nem mer szólni, hanem kulturáltan átsiklik a történtek felett és nem hívja oda jegyszedőt meg a biztonságiakat, hogy vegzálják a nézőket, ahogy nálunk tennék hasonló helyzetben.
Persze egy tuskó focista a színházban is szarik a többiek véleményére, ahogy a parlamentben is. És mivel fejétől búzlik a hal, ezért ebben a mentalitásban követi őt az alattvalók, talpnyalók serege. Jelenleg ilyen az ország nagy részének mentalitása és csak egyre rosszabb lesz.

bölcsbagoly 2014.07.15. 19:50:55

@roli101: nagy marha vagy te! szerinted hol lépnek be a VIP vendégek és milyen feltételeknek kell eleget tenniük?

2014.07.15. 19:52:57

Végül is örüljünk, hogy nem volt nála a hátizsákja, nem vette elő belőle a kolbászos szendvicset és egy kis újhagymával nem kísérte le. Megtehette volna, hiszen nem tilos.

Szelid sunmalac 2014.07.15. 19:57:52

@bölcsbagoly: Beengedtek volna a Merkel, meg a Putyin gyerekeit is. Csak azok nem prasztok, ezert eleve nem is vittek.

2014.07.15. 19:58:30

@bölcsbagoly: A marha te vagy, ja nem, te egy okoskodó madár vagy. Biztos volt jegye, nem mondtam én, hogy nem, csak miért nincs ott a többieknek rokona? Tudsz erre bölcs magyarázatot adni?
Vagy azt meg tudnád saccolni, hogyha a miniszterelnökünk nem focista lett volna, hanem mondjuk orvos, akkor mennyit költöttünk volna az egészségügy fejlesztésére és mennyit a focira? És melyikkel jártunk volna jobban. Vagy ha egyetemi tanár lett volna, akkor mennyivel több ment volna oktatásra? És vajon jobb vagy rosszabb lett volna az országnak?

ParaZita2 2014.07.15. 20:00:41

minden jó emberért kár - általános igazság,
továbbá:
vannak, akik készülhetnek a jövőjükre a múlt alapján:
en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_the_Romanov_family
és
www.youtube.com/watch?v=eJ6q1a6aDbA
Hát nem szomorú?

Szentkereszti Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.07.15. 20:01:00

Nahát, vele lett tele a sajtó? Mekkora meglepetés lehet ez egy róla író szennyblognak!

sutyerák 2014.07.15. 20:07:01

kivitte a fiát magával,hogy legyen kihez szólnia,-ne csak lessen ott némán a nagy emberek mellett,mint hal a szatyorban.

-reménykedtem,hogy a fiú nem akkora tahó mint az apja.

Blogger Géza 2014.07.15. 20:10:45

Ami itt nevetséges és szánalmas, az nem Gáspár, hanem ez a poszt.

Bizony, attól nem lesz valaki közszereplő, hogy megnéz egy meccset. Még ha ezt az apja melletti székből is teszi. Attól se lesz, hogy képek vannak róla Facebookon (kiről nincsenek?)

És a magyar jogszabályok igenis fontosnak tartják, hogy valaki közszereplő-e vagy sem, és ennek eldöntését első körben az illetőre bízzák. A illetőnek pedig joga van ezt az álláspontját közölni. Gáspár ezt megtette, és ezt mindenki köteles tiszteletben tartani, amíg a független bíróság másképp nem határoz.

bölcsbagoly 2014.07.15. 20:12:34

@roli101: hülye ember, hülye kérdés...

bölcsbagoly 2014.07.15. 20:14:55

@Szelid sunmalac: mindenki az igényei szerint, mi a franc bajotok van vele, ha egy volt és egy mostani focista a Vb döntőre kiváncsi és meg is hívják őket a VIP páholyba? Esz benneteket a szokásos ballibsi irigység?

kandel 2014.07.15. 20:25:54

az apja miniszterelnok lett. olcso szoveg de erre masnak is volt es van lehetosege. meghivtak a dontore. kulturalt helyen legalabb 2 jegyet szoktak kuldeni. es o elvitte a fiat. mint sokan masok tennenekk ill. tesznek hasonlot. gaspar pedig ki akar maradni a cikkezesbol. ha van internet akkor ez nehez, de megis szertne. mi ebben az egeszben a felhaborito. leegyszerusitve: az apjaval kiment a meccsre.

Szelid sunmalac 2014.07.15. 20:28:24

@bölcsbagoly: Nem, ennek nincs koze az irigyseghez. Viszont a bor lesul a pofamrol, hogy a miniszterelnokunk nem tudja az alapveto illemszabalyokat, es a stabja se merte neki megmondani, hogy hat ezt azert megse kene. De lathatoan te sem vagy veluk tisztaban, tehat reszemrol itt a beszelgetest be is fejeztem.

_most_ 2014.07.15. 20:29:17

lol, mennyire ostoba ez a Gáspár, mint egy focista, nem nagyon vágja, hogy működik az internet, az hisztijével csak olajat önt a tűzre. Ha nem akar bekerülni a hírekbe, akkor ne üljön a vip páholyba, ennyi az egész. Remélem azért a telefonját nem vesztette el, ciki lenne, ha Merkeltől meg Putyintól DNS mintát vennének :D

_most_ 2014.07.15. 20:30:38

@Blogger Géza: ne, Géza, eddig csak Orbán seggét nyaltad, most már a fiáét is, kezdesz nagyon szánalmas lenni :D

2014.07.15. 20:31:20

@bölcsbagoly: Se én nem vagyok hülye, se a kérdéseim. Viszont te nem mered megválaszolni, mert akkor kiderülne, hogy a focira költött milliárdok több egészséges és több okos embert jelentenének. Ezért szomorú, hogy az ország első embere focista.

Nagyon szomorú, bár lehet téged nem érdekel, hogy ha egy gyerek beiratkozik egy fociakadémiára és mondjuk középszerűen játszik itthoni mércével, akkor megye 2-ben nagy valószínűséggel többet fog keresni felnőttként, mintha az ELTE-t vagy BME-t végezné el. És ezt a szülők és a gyerekek is felismerik, ezért inkább ezt tartják fontosnak, nem pedig a tanulást. Nade szerencsére ezen a vb-n is jól szerepeltünk, hiszen a képen látszik, hogy a magyar csapat két legfontosabb játékosa ott volt a döntőn, ahogy az előzőeken is jók voltunk, akárcsak az EB-ken és a BL-ben. Szóval nagy szükség van focistákra az országban.

Gyorgy Nagy 2014.07.15. 20:33:15

És mitszoltik ahoz hogy a vidéki fiu most nem szotyizott. Fejlődünk fejlődünk?

_most_ 2014.07.15. 20:37:31

@roli101: mondjuk Orbánból kinéztem volna, hogy beül Merkel helyére, azt mikor jön Merkel, hogy az az ő helye, akkor leordítja a fejét, hogy ez egy focimeccs, nem színház, itt érkezési sorrendben van helyfoglalás.

annamanna 2014.07.15. 20:45:19

Ebből az egészből egy dolog volt érdekes - hogy Putyin és Merkel egymilliárd ember szeme láttára egymás mellé ültek és beszélgettek. Orbán Gáspárnak meg jól áll a hosszú haj és szemüveg, ennyi.

bölcsbagoly 2014.07.15. 20:47:10

@Szelid sunmalac: miféle illemszabályról hadoválsz? Gondolod sort álltak a jegyért vagy kapták?

űrszelvény (törölt) 2014.07.15. 20:49:52

Ma az egyik ismerősömet hallottam nagy hangon hőbörögni, hogy aszondja így a Zorbán, megy úgy a Gazsi amúgy a VB döntő. Mondom biztos lemaradtam valami lényegesről, csak megkérdezem már, hogy mi történt azon a döntőn. Pár másodperc csend, majd hebegve-habogva félhangosan megjegyzi, hogy igazából semmi :)

Ebbe a problémába az itteni trollhadsereg is belefutott, újabb azzal próbálkoznak szegények, hogy minden írott és íratlan szabály tiltja a hozzátartozó elvitelélt VB döntőre. Sőt tulajdonképpen az általános 1. osztályban úgy kezdik már, hogy ha majd egyszer valamelyikőtök miniszterelnök lesz, akkor eszébe ne jusson elvinni a fiát a VB döntőre, mert azzal örökre kiírja magát a kultúremberek köréből.

Továbbra is röhejesek vagytok. De azért csak átkozódjatok nyugodtan tovább, ennél komolyabb dolgok úgysem valók nektek :)

bölcsbagoly 2014.07.15. 20:52:27

@roli101: akkor szólalj meg, ha a nyugati focisták heti 40-50.000 euróját normálisnak találod! Nálunk a légiósok is csak a töredékét kapják. De szerintetek a kerttévések sok milliós keresete is OK, csak a focistákkal van baj. Én kutatóként/oktatóként éltem le az életem, de soha nem vágytam lecserélni egy jobban fizetőre. Nem minden a pénz s csak egy életünk van, azalatt bizonyithatunk s hagyhatunk magunk után valamit. Ki mit....

_most_ 2014.07.15. 21:01:25

@bölcsbagoly: persze kutató/oktató, ennyi ésszel tudod ki hiszi ezt el neked, makszimum azt nézem ki belőled, hogy focista vagy.

bölcsbagoly 2014.07.15. 21:04:57

@_most_: nem is neked írtam, te OPNI-szökevény! Focista, meg játékvezető voltam valamikor.

_most_ 2014.07.15. 21:13:12

@bölcsbagoly: na, ez már hihetőbb sztori, egy birkamenetes Magyar Hírlap olvasótól.

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:13:26

Egy kerdes azert felmerült bennem.... Oke, hogy fikator kapott ket jegyet, mert olyan nagy fociszakertö vagy prominens szemelyiseg (ebbe ne menjünk bele), de ö es a kiserete miböl ment ki...(ebbe beleszämit a fiacskäja is). Amennyiben a ällami penzen gurultak odäig, gazsika szellel szembe pisil nyitott szäjjal.

bölcsbagoly 2014.07.15. 21:17:14

@Poszt Olok001: jól van bunkócska, hozod a bandád színvonalát...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 21:19:38

Qrvára uborkaszezon van úgy látom.

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:21:34

@bölcsbagoly: kutato/oktato? Szänalmas paraszt vagy. Ilyen ember meg könyvet sem lätott, max, ha befütött vele.

Amugy tudsz välaszolni a kerdesre talpnyalo? Ha nem, akkor kushadj a gazdäd läba melle es värd toväbb a csontot bodri.

Egy hiba van a fajtäddal...apäd nem a csempere verte a maszlagot , amikor a teged tartalmazo szöttyöt anyädba üritette...

_most_ 2014.07.15. 21:22:39

@Poszt Olok001: úgy tudom Orbán TAO pénzekből utazott Brazíliába :D

Frau Janka 2014.07.15. 21:22:47

am szerintem ez a diktatúra előszele, és FASIZMUS!!!

Blogger Géza 2014.07.15. 21:23:40

@Poszt Olok001: Nyugodj meg, te pisitél széllel szemben nyitott szájjal. Még csak testőrök sem kísérték.

"Természetesen a vb-döntőire utazik ki a miniszterelnök az egyébként igencsak rossz közbiztonságú dél-amerikai országba. A költségeket saját maga fizeti, tudta meg a Bors."

www.hir24.hu/belfold/2014/06/19/testorok-nelkul-megy-braziliaba-orban/

bölcsbagoly 2014.07.15. 21:26:52

@Poszt Olok001: látom, tartod a formádat bunkó lumpenprolika!

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:29:11

@Blogger Géza: :)
Eltevedtel kisöreg. Kerdes volt, nem ällitäs. Bär lätszolag ez teged nem hat meg. Tudod mi a különbseg a kettö között vagy csak hivatalbol nyäladzol folyamatosan? Tenyleg...titeket meg fizetnek közmunkäban gazdavedesert? Azt hittem csak välasztäsokig etetnek benneteket. :)

Blogger Géza 2014.07.15. 21:30:15

@Frau Janka: Továbbá a holokauszt is úgy kezdődött, hogy valakik néztek egy focimeccset, ez tuti. Nem is értem, miért nem tartóztatták le rögtön Frau Merkelt is.

Gyorgy Nagy 2014.07.15. 21:31:10

Most már mindenk érti hogy bölcsbagoly miért irogat hülyeségeket.Hát mert ő is focista volt a blasz22-ben.

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:31:34

@bölcsbagoly: Semmit sem tudsz a formämrol. Mellesleg, ha paraszt vagy, akkor ugy fognak neked välaszolni. Ezt kaptad te. Bunko max te vagy, aki kategorizäl egy kerdesre valakit, illetve ismeretlenül lebunkoz. Nagyon gätläsos rakäs szerencsetlenseg lehetsz. Sok benned a feszültseg? Kerd orvosod vagy gyogyszereszed tanäcsät, esetleg recskäzz toväbb.

Blogger Géza 2014.07.15. 21:35:50

@Poszt Olok001: Szerintem meg te tévedtél el, de nagyon. Ez egy magyar blog, ennél fogva teljesen felesleges teleraknod ä karakterekkel. Ha csak az megy, akkor szidjad Merkel asszonyságot németül, ahol csak vagy, hogy micsoda disznóság, hogy meccset mer nézni. Akárcsak O. Gáspár.

Én azt hittem, hogy miután Simon lebukott a lóvéval, már az ilyen idióták pénzelésére nincs forrás, de úgy látszik, tévedtem.. :)

bölcsbagoly 2014.07.15. 21:38:36

@Poszt Olok001: nem elég ha olvasom hozzá a marhaságaidat? bunkó vagy s kész.

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:41:12

@Blogger Géza: Magyar blog? Te magyar vagy? Ki mondja meg,h ki magyar es mi alapjän?
Mikor nincs ertelmes ervetek, akkor jöttök ezzel a magyar szöveggel. Szänalmas banda.

Simon lebukott? Van jogerös itelet? Ha nincs, akkor ezzel az erövel rogän es a többi felkapaszkodott fideszes is, akik furcsamod nagyobb vagyonnal rendelkeznek, mint a fizetesük indokolnä ugyancsak tolvaj. lezerjancsirol es a többi nap-/ es közpenzloporol nem is beszelve. Amugy aki lopott azt iteljek el. Pärtällästol függetlenül.

Szoval terelös fidiota öleb....mennyit is kaptok a közmunkäban valo trollkodäsert? :) Ne terelj, valj szint.

Frau Janka 2014.07.15. 21:41:16

valaki átszámolta már lélegeztetőgépre?

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:43:23

@bölcsbagoly: ez igy van. Kivänok a csalädodnak es neked is jo egeszseget. Bär teged kär szaporitani.

Az a jo,h olyan bunkoz le, aki nem ismer. Ez ket dolgot feltetelez: gyengeelmelyü vagy es sötet. Mit oktattäl te? VC pucoläst? Esztergapad olajozäst?

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:44:06

@Frau Janka: Szerintem meg nem, de egeszsegügyre nem is kell penz....minek.

parandroid 2014.07.15. 21:44:52

hát egy: nem értem, miért sír a blogszféra, a mi kis johnny deppünk volt annyira szerény és mértéktartó, hogy csak egy határozott hangvételű levelet ít. akár le is kapcsoltathatta volna a fater retyerutyájával a 444-et.
kettő: a mindig elvhű jobboldali szimpatizáns közönség tegye már meg, hogy végigmantrázza magában a sztorit. mindent, szóról szóra ugyanígy, ahogy most történt, csak az "orbán viktor" és "orbán gáspár" neveket cserélje ki "bajnai gordon" és "bajnai [mittudomén, hogy hívják a fiacskáját]" nevekre. hátha úgyis tök korrekt lesz a történet.
három: ül az angol, a francia és az orosz külögyminiszter a villásreggelin. az orosz jóval előbb végez az evéssel, ezért előhúz egy jókora szivart, és megkérdezi kollégáit: zavarná önöket, ha rágyújtanék? a két másik összenéz, majd a francia megszólal: nem tudom, ilyen még nem történt velem.
hát így.

_most_ 2014.07.15. 21:46:06

haha, a rtl klub híradóban is benne volt Gáspár, biztos örült neki :D

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:48:38

@Poszt Olok001: Na ez szep es helyes nyelvtani szerkezet volt. Kerlek ebbe is kössetek bele. Ennel a szintnel ez a maximm amire kepesek vagytok. :)

Blogger Géza 2014.07.15. 21:49:38

@Poszt Olok001: Ahányszor válaszolsz nekem, kapok 100 ezer Ft-ot (+áfa).

Frau Janka 2014.07.15. 21:50:09

@Poszt Olok001: nincs az a pénz, amit ne bírna el az eü.

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:52:54

@Blogger Géza: be is szämläzol? Ez becsületes dolog. Eljenek a vällalkozok. :)

Poszt Olok001 2014.07.15. 21:55:54

@Frau Janka: na igen, ez igaz. Azt kene megreformälni, de sürgösen. Mondjuk a reformot nem az ägy melletti szefekkel kell kezdeni vagy a 4 fogäsos menüvel, esetleg a barätoknak kiadott intenzivoszälyos közbeszerzesekkel, mely megengedi,h a garanciaidön tuli eletbentarto keszülekeket berbe adjäk ismet, mindenfele felujitäs nelkül, hanem az indokolatlanul magas aru gepek äränak es eszközöknek a normalizäläsäval, de ez mäs teszta.

fvipera 2014.07.15. 23:18:07

@maxval, a gondolkodó birca: putyin merkel rokona? vagy fordítva?

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.16. 06:41:48

@béla a görög:

"Ha apucival megy akkor ott lesz a sajtóban. ez ilyen egyszerű"

Ezzel semmi gond.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.16. 06:42:43

@deruyter:

Vigyázz, mert ha valaki megemlíti a nevemet egy blogban, azért plusz pénzt kapok.

pocaklakó minimanó 2014.07.16. 14:51:33

Nem is tudom, miért NEM TARTOM MEGLEPŐNEK, HOGY A KÖZÉLETI VISSZÁSSÁGOK ELLEN OLYAN SZORGOSAN FELLÉPŐ BLOGGAZDA VALAHOGY NEM KÍVÁNT MEGNYILATKOZNI A SCHWEZOFF-AFFÉRT ILLETŐEN.

Illetve tudom, miért nem kívánt megnyilatkozni. Azért, mert ő "demokrata." :)

wolves84lb 2014.07.23. 14:23:46

@Blogger Géza: vitya farka után most gazsiét szopkodod, gejza? :)
Ez benne van a havi fizudban, vagy külön juttatásért csinálod?

wolves84lb 2014.07.23. 14:27:23

@kandel: baszod a kecskét, ha a meccsre akarta volna kivinni a pici trónörököst, akkor vettek volna neki egy fain jegyet oda a vip-szektor alá-mellé...vagy ha gazsi tényleg a vb-döntő miatt lett volna ott, tuti ő kéri, hogy a szurkolók közé mehessen. Én erre kértem volna apámat, nem arra, hogy hülyét csináljon belőlem is...
TEK-esek nyilván voltak velük, meg kísérőszemélyzet.

Komolyan nem értem, mi a picsáért véditek ezt a hülyegyereket, aki még az internetet is szabályozni akarja.

wolves84lb 2014.07.23. 14:30:42

@űrszelvény: köszönjük a megcáfolhatatlan bizonyítékot...te meg az ismerősöd...a nap hülyéje nálam te vagy ma :)))

wolves84lb 2014.07.23. 14:35:07

@Blogger Géza: nem, az előbb tévedtem, a nap hülyéje mégiscsak géza :)

géza for president :)

a bors-ot hozni, mint bizonyíték...:) ez egyenértékű űrszelvény haverod ismerősével :)))

wolves84lb 2014.07.23. 14:37:21

@Blogger Géza: géza...ma formában vagy :)))))

Ugye szólsz azoknak is, akik mobilról ékezet nélkül írnak...neadjisten nem kis hazánk területéről?

wolves84lb 2014.07.23. 14:38:23

@Tiszteltetem Brüsszelet: menj csak nyugodtan, ha álmos vagy...de ha unod a témát, akkor mi a kurva anyádért írogatsz ide, te fideszbérenc?

wolves84lb 2014.07.23. 14:42:28

@pocaklakó minimanó: vagy mert felnőtt emberként arról ír, amiről ő akar? nem pedig arról, amiről te szeretnéd?
miért nem írsz te arról valamit? :)

nem kell válaszolnod, mindketten tudjuk a valódi okát.

:)

Blogger Géza 2014.07.23. 14:43:30

@wolves84lb: Bármilyen hihetetlen, olyan 70 IQ felett az ember meg tudja oldani, hogy ne tegyen bele magyar szövegbe olyan karaktereket (pl ä), amelyek abban a nyelvben nincsenek. De úgy látom, túl sokat néztem ki belőletek. :)

Blogger Géza 2014.07.23. 14:44:37

@wolves84lb: Tök mindegy, melyik újság írta le, nyilván megírta más is, ezt találtam elsőre, törődjél bele, ha nem tudod cáfolni.
süti beállítások módosítása