Ezért kár volt megszólalni, Bognár Zsolt úr!

H_A Címkék: kultúra színház nyílt levél Kerényi Imre Kulka János buzilobbi Bognár Zsolt2014.05.30. 21:05

Legyen az én szegénységi bizonyítványom: máig fogalmam nem volt ki az a Bognár Zsolt színművész, zeneszerző, dalszövegíró. Azt is valószínűnek tartom, hogy mától sem fogok többet tudni róla csak azért, mert Orbán Viktor fizetetlen prókátorának szerepét bámulatos élethűséggel eljátszotta, és "Orbán Viktor Miniszterelnök Úr" nevében oktatta ki nyílt levél formájában egykori évfolyamtársát, Kulka Jánost, buzilobbi ügyben. Verjen el és meg a jeges eső, ha ebben a témában még egyszer billentyűzetet ragadok. Jelen, és egyben utolsó megszólalásom apropóját a Kerényi Imre nevével és kirohanásaival fémjelzett kultúrpolitikával kapcsolatban, e névtelen, szabadfoglalkozású színművész ügybuzgó, rajtam kívül minden bizonnyal a színházi szakmára nézve is arcpirító válaszreakciója adja.

Az utolsó szó jogán röviden annyit fűznék hozzá a történethez: ezért nagyon kár volt megszólalni, Bognár színművész úr! (Tudom, hogy nagybetűkkel kellene, ne vegye tiszteletlenségnek, de valahogy nem jön.) Elsősorban azért, mert szerintem abból, hogy valaki Kulka János ismert, elismert színművész évfolyamtársa, pályatársa (?) nem következik azonnal, hogy az ország első emberének címzett levelét az ország első emberének nevében szolgálatkészen, a jóhiszemű értelmezés legkisebb erőfeszítése nélkül kötelezően meg kell válaszolnia. Másodsorban azért, mert a színházi/filmes szakma nagy névtelenjeinek kategóriájában futó Bognár színművészként, teljesen kéretlenül vállalkozott arra, hogy a politikum védelmére kelve igazságot tegyen a Kerényi-féle gyűlöletbeszéd témakörében. Harmadsorban azért, mert állítólagos kultúremberként, Bognár primitív módon ideologizál: jobb- és baloldalazik, a "ti" és "mi", "nemzeti" és "nem nemzeti" egymásnak feszülő primitív dobozaiba sűríti bele azt, hogy semmit nem ért abból, amiről Kulka János beszél.

Borzalmas olvasni, hogy egy (sokadik vonalbeli) színész kikéri magának, hogy ebben az országban bárki levelet írhasson az ország első emberének (hogy jön Kulka ahhoz, hogy megszólítsa Orbánt?) olyan kérdésekben, amelyek felháborítják, aggasztják, és amelyek látható és tapasztalható módon sokan másokat is felháborítanak, és aggasztanak. Visszataszító olvasni, hogy egy színész aszerint érzi megítélhetőnek a művészetet, hogy annak közvetítője milyen kategóriába (értsd: kisebbség) sorolható, vagy melyikből lóg ki. (Kedves SZFE-n dramaturgiát tanuló első éves diákok! Bognár számára sajnos értelmezhetetlen az a nemes gondolat, hogy a többség és a kisebbség nem alárendelő, hanem mellérendelő szerkezet.)

A gyengébbek és Bognár Zsolt kedvéért: Kulka János nem felvállalt melegsége tudatában-birtokában intézett nyílt levelet az ország miniszterelnökéhez, nem a nemzeti oldal előre betanult rigmusaira volt kíváncsi, amelyek az ő melegségével kapcsolatos terméketlen frusztrációkra épülnek, de semmi közük a művészethez és az igazi problémához. Ahhoz, hogy tudniillik a másik ember, a másként gondolkodó világszemlélete beteg, üldözendő, tolerálhatatlan és mint ilyen, harcolni kell ellene és meg kell semmisíteni. És ahhoz, hogy ez egyáltalán nincs rendben. Kulka értékekről-értékrendről, művészetről, kultúráról beszélt, ezek védelmében foglalt állást, nehezményezett és kérdezett. Ennyi és nem több.

Ha már Orbán Viktor nem méltatta válaszra - nem Kulkát, nem a Magyar Színházi Társaságot, nem a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait és rektorát, nem a szakma neki nem tetsző részét, hanem - a közéletünket mérgező, államilag távirányított gyűlölködéssel szembeni aggályokat, Bognár Zsoltnak tényleg fölösleges volt megszólalni. Ahogyan Kerényi, úgy ő sem érti, hogy a kultúra nem kirekeszt, nem elválaszt, hanem összeköt. A másfajta gondolkodás és világnézet nem provokáció, hanem egyszerűen másfajta gondolkodás. Hogy Alföldi telt házas Nemzetijének pontosan akkora létjogosultsága volt, mint amennyi a Vidnyánszkyénak van, és hogy a magyar közéletet és művészetet, nem a kreált ellenségektől - buzik, zsidók, liberálisok, dekadensek - kell megtisztítani, hanem a mélyben fortyogó gyűlölettől és elvakultságtól.

U.I. Jó hír lehet számára, hogy ha így folytatja, Bognár Zsoltból lassan miniszterelnöki megbízott lesz. Jóval hamarabb, mint Kulka Jánosból "Főpolgármester".

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr346237082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 07:50:59

@Michel Djerzinski:

"@polyvinyl: nemnem, tévedés, ők épp azt érték el, hogy a hozzád hasonló gondolkodni képtelen birkák zokszó nélkül szavazzanak rájuk."

Mint fentebb írtam, nem mentem szavazni.

Egyébként meg lófax a p.csádba, seggfej, láthatóan azt a fajtáját szereted a szexnek, úgyhogy hajrá!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 07:53:31

@van_itt_valaki?:

"@polyvinyl: Te egy ostoba senki vagy,"

Igen, én annyira hülye vagyok, hogy seggtörlésre is a hozzád hasonlókat használom papír helyett :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 07:57:41

@Jenyei:

" Miért celeb-pápa? Esetleg azért, mert nagyon emberi, emberközeli, nem jár vérpiros lakkcipőkben?"

Azért, mert imádja a kamerát, imádja a bulvárt, és napi szinten szerepel olyan hírekkel, olyan sajtótermékekben, amilyenekkel, ahol semmi keresnivalója nem lenne.

Tudtad, hogy a HIÚSÁG a hét fő bűn egyike?

kvadrillio 2014.06.01. 07:57:58

@kvadrillio:
Az USA a Fekete-tengeren elkövetett orosz provokációról
Az USA a Fekete-tengeren elkövetett orosz provokációról

© Fotó: ru.wikipedia.org/U.S. Navy

A Szu-24 orosz bombázórepülőgép többször átrepült a Donald Cook amerikai hadihajó közelében, amely április 12-én befutott a Fekete-tengerre – jelenti a Pentagon szóvivője.

Szavai szerint a repülőgép tizenkétszer kis magasságon repült át a Donald Cook torpedóromboló közelében a Fekete-tenger északi részén. Jelenleg a hadihajó Constanţa romániai kikötőben van.

„Az orosz hadsereg ezen provokatív és szakszerűtlen intézkedése sérti mind az orosz katonai alapszabályzatot, mind pedig fegyveres erőink közötti megállapodásokat” – hangsúlyozta a szóvivő.
Nagyvilág, Fekete-tenger, Társadalom

Megosztom:

Kommentárok

# LackómackóLackómackó 15 április, 12:46
Mit keres egy amerikai topedóromboló egy európai beltengerben 15000 km-re a felségvizeitől? Elromlott a navigációja vagy szándékosan provokál! Pearl Harbor 2.0? Már megint arra jászanak, hogy CSAK az Újvilág ne legyen III. világháborús csatatér!
# Iksz Ipszilon ZéIksz Ipszilon Zé 16 április, 01:04
Nem bírták a stresszt a Fekete-tengerre vezényelt US Donald Cook rombolón szolgálatot teljesítő amerikai katonák, akiket most pszichológusok kezelnek egy román katonai bázison. A US Donald Cook április 10. óta tartózkodik a Fekete-tengeren. A hétvége folyamán az orosz légierő egy vadászgépe gyors egymásutánban 12-szer hajtott végre alacsony magasságban rárepüléssel szimulált légi támadást az amerikai haditengerészet rombolója ellen. Az akció mindössze másfél óráig tartott, eddig körözött az orosz SZU-24-es vadászrepülőgép a romboló körül, eközben semmilyen rádióüzenetre nem válaszolt. Mostanra kijutott az információ, hogy a US Donald Cook vissza kellett térjen egy román hadikikötőbe, mert a legénység nagy része beadta lemondását. A szerződéses katonák rutin felderítési feladatra készültek, és sokan közülük egyáltalán nem voltak felkészülve arra, hogy életüket adják a fizetésükért. A legénység nagy része súlyos traumát élt meg a szimulált támadássorozat alatt, mostanra Romániában egy amerikai katonai létesítményben dolgoznak rajta a pszichológusok, hogy néhányan közülük az Egyesült Államokba hazatérést követően még épelméjűek maradjanak. :)
# Iksz Ipszilon ZéIksz Ipszilon Zé 16 április, 01:10
breaking news: A HENKEL extrasürgőssen külön repülővel nagymennyiségű mosóport szállított a Román kikötőbe az US NAVY készleteinek a feltöltésére...

....nembííírom abbahagyni a RÖHÖGÉÉST ! a:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Rob67 2014.06.01. 08:01:14

@Sir Galahad: velemenyt mondhat a negyedvonalbeli, ismeretletle Bognar is.
Csakhogy a level inkabb egy szerelmes vallomas volt Orban reszere. Mas olvasatban, es ez a valoszinubb, csak felakarta hivni magara a figyelmet, a sikertelen musiceljenek akart reflektorfenyt.
Na ez a gaz. Ez a csavo kisstilu modon mGat es a termeket akarja eladni egy tarsadalmi problema kapcsan.
Ettol valik jobboldaliva?

kvadrillio 2014.06.01. 08:01:16

@kvadrillio:
# Iksz Ipszilon ZéIksz Ipszilon Zé 16 április, 02:48
A Pentagon hivatalosan is elismerte, hogy a SZU-24-es vadászgép szimulált támadásai demoralizáló hatással bírtak a legénységre. Mivel nemzetközi egyezmények szerint az amerikai haditengerészet hajói mindössze 14 napot tölthetnek a Fekete-tengeren, a térségbe küldött hajók legénységei fokozott stressznek vannak kitéve: az orosz hadseregnek a 14 nap leteltével joga van megsemmisíteni a térségben állomásozó egységet, mert erre a Fekete-tenger katonai egyensúlyát szabályozó nemzetközi megállapodások felhatalmazzák.
# Lantos JánosLantos János 29 április, 05:12
Ha egy öreg SZU 24-estől így befostak,az újabb vadászgépektől a szívük is megállna.Arról mélyen hallgatnak,hogy a csodahajó összes elektronikai rendszerét az öreg SZU 24-es leállította míg körözött fölötte,így teljesen tehetetlenek voltak,mert nem működött semmi.
# csabymihalycsabymihaly 13 május, 20:46
Az amcsik meg csinálták a II. világháborút . Ahol vér folyik, Amerika ott van és uszít .
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_04_15/Az-USA-a-Fekete-tengeren-elkovetett-orosz-provokaciorol-7636/

kvadrillio 2014.06.01. 08:02:11

@kvadrillio: NU, JÁCCUNK MÁÁÁÁ KICSIT TENGERI CSATÁKAT !!! :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 08:05:10

@zassz:

"@Mekk Gábor: Nem sutyyókám. Ez az én hazám, s sajnos veled és a veled félékkel i s meg kell osztanom."

Ne hazudj, a hozzád hasonló kozmopolita balos suttyóknak nincs hazája, csak állampolgársága. Hiszen mindig is világuralmi terveitek voltak, a világ proletárjainak az egyesítésével. Emlékszel?

Rob67 2014.06.01. 08:06:30

@kvadrillio: te lemaradtalmegy generacio? A natonak ma tagja magyarorszag, te meg a varsoi szerzodes vezeto erejenek a szovjet-orosz sikernek orulsz.
Mivel szolas szabadsag van, csak azt modndom balf@sz vagy. Megpedig egy igazi kommunista imado balf@asz.
Mas olvasatban a vilag sok helyen ez igy hazaarulas. Lenyegeben az, de mi toleransak vagyunk veled. Nem kell leulnod a buntetest, eleg ha rohogunk rajtad.

Mekk Gábor 2014.06.01. 08:22:37

@zassz: magyarnak születtél? Akkor még kínosabb a lecsúszásod.

Rob67 2014.06.01. 08:23:03

@polyvinyl: beszarok rajtatok.... Mekk Gabor is utotte a buzikat es a komcsikat a korabbi kommentekben, erre ti egymasnak estek es le ballibsized???
Ez a kabare. Egy regi Markoz Nada szam jut eszembe rolatok. Ket beborul part szolga uvoltozik egymassal.
- amikor maguk mindent elloptak ....
- nem amikor maguk betiltottak...
- en ugyanazt a partot kepviselem...
- ja. Akkor mit veszakszunk?

Azt hiszem a tieteknek lehet a ket balf@sz belszelget a cime :)

jog-ász 2014.06.01. 08:41:08

ha a hozzászólók nagy része nem troll akkor nagyon szégyellem magam miattuk is.

még annyit hozzátennék, hogy kulka levele még annak is szólt: hogy állami pénzen futó, közfeladatot ellátó ember legalább a nyilvános megjelenéseiben ne legyen kirekesztő, mert az államot képviseli..ilyen megnyilvánulásért egy bíró, rendőr vagy tanár fegyelmit kap.
kerényinek joga van azt gondolni amit gondol, csak élje meg a félelmeit a négy fal között, mi ne tudjunk róla..vagy kezeltesse a fóbiáit, ami nem tudom mikor alakult ki ha terry black facebook-os bejegyzése igaz:))

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 08:44:45

@Rob67:

"beszarok rajtatok.... Mekk Gabor is utotte a buzikat es a komcsikat a korabbi kommentekben, erre ti egymasnak estek es le ballibsized???"

Én meg rajtad szarok be :DDD

Nem Mekk Gábort ballibsiztem, fiúka, hanem azt a "zassz" nevű kommentelőt, aki Mekk Gábornak címezte a mondatot, amit Mekk nevével együtt idéztem.

Vehehehe :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 08:47:10

@jog-ász:

"ha a hozzászólók nagy része nem troll akkor nagyon szégyellem magam miattuk is."

Akkor te egy nagyon-nagyon lúzer ember lehetsz.

1. Mások miatt szégyenkezel, lúzer vagy-e?

2. Olyasmi miatt szégyenkezel, ami miatt nem kellene, lúzer vagy-e?

Jenyei 2014.06.01. 09:03:15

@polyvinyl: A pápadolga az, hogy Jézus földi követeként vigaszt, reményt nyújtson az embereknek. Mindenkinek, akinek szüksége van rá. Azoknak is, akik csak a Blikket, csak a Storyt olvassák - vagy a világban ezek megfelelőit. Sok-sok millió ilyen ember van, és őket is anya szülte, mint téged vagy engem. Az igazi alázat az, hogy az igét elvinni azokhoz is, akikkel sok dologban nem ért(ünk) egyet.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 09:33:06

@Jenyei:

"A pápadolga az, hogy Jézus földi követeként vigaszt, reményt nyújtson az embereknek. Mindenkinek, akinek szüksége van rá. "

Ez nem a pápa dolga. A pápa dolga, hogy irányítsa a katolikus egyház szervezetét.

A vigasz és remény nyújtása, vagyis a lelki gondozás annak a közösségnek és a közösség vezetőjének a dolga, amelyikbe a hívő tartozik.

Jenyei 2014.06.01. 09:40:26

@polyvinyl: Kissé dogmatikusan tekinted ezt a kérdést. A helyi pap sokszor 3-4 községet is ellát, örülhet a misét meg tudja tartani emberi időben, nem hogy lelki társa legyen az öregeknek, betegeknek, rászorulóknak. Egy ilyen pápa reményt adhat, még a távolból is, mert a média közel tudja hozni, be a szobába, a betegágy mellé. Nagyon jó ez így. Én semmi káros hatását nem látom.

Mekk Gábor 2014.06.01. 10:07:09

@polyvinyl: robot valaki felkérte, hogy csinálja a piacot.

Mekk Gábor 2014.06.01. 10:08:15

@polyvinyl: lehet, hogy ő a középső bárány! :D Neki már egyszer bejött, hogy égette az arcát.

Michel Djerzinski 2014.06.01. 10:10:15

@polyvinyl: menj a kibaszott kurva anyádba, aki a világra szart! Apádat seggfejezzed. Nem mernéd ezt az arcomba mondani, te kis fütyi, mert talán még a pofádat verném be és elferdülne az a csúnya, homofób orrod.

Michel Djerzinski 2014.06.01. 10:11:22

@Mekk Gábor: én gyurcsányista, haha! :D Te ugye egy kurucinfós kis pöcs vagy?!

zassz 2014.06.01. 10:34:12

@polyvinyl: elmebetegségre utalnak a válaszaid, menj orvoshoz.

zassz 2014.06.01. 10:36:01

@Mekk Gábor: tehát szerinted csak az a "magyar" aki üti a buzikat, a zsidókat, és persze masszív agyatlan fidesz szavazó, mert ha mást gondol, akkor "lecsúszott". Nem vagyok tehát a te szinteden, de hidd el, nem is akarok.

Lovag Mihály 2014.06.01. 11:13:01

@Michel Djerzinski: 2014.06.01. 10:10:15

júúúj, egy igazi netharcossal állunk szembe, mindenki vigyázzon!!!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.01. 13:06:18

@Jenyei:

"Kissé dogmatikusan tekinted ezt a kérdést. A helyi pap sokszor 3-4 községet is ellát, örülhet a misét meg tudja tartani emberi időben"

Ellenben a katolikus egyházfő bármikor a rendelkezésére áll a híveknek?

A papoknak az a dolguk, hogy támogassák, eligazítsák, vezessék, megerősítsék a hitükben az embereket, nem pedig az, hogy magukat népszerűsítsék és a saját kultuszukat építsék fel.

Nem helyes, ha egy pápa népszerűbb akar lenni, mint Jézus.

Jenyei 2014.06.01. 16:20:21

@Istóczy Győző: Ja, Orbánék kedvenc mocskos fegyvere volt a suttogó propaganda: ennek köszönhető a Fodor Gabriellázás is. Utolsó tetves féreg mindenki aki ebben részt vett, és persze a sok agyhalott se különb, akinek annyi agya sincs, hogy ezt átlássa. Te is ezek közé tartozol. Illik is a reklámozott kuruc a színvonaladhoz.

Mekk Gábor 2014.06.01. 22:04:21

@Michel Djerzinski: néltó vagy a nicknevedhez, komcsi.

Mekk Gábor 2014.06.01. 22:05:02

@Michel Djerzinski: javítok. Egy vérkomcsi seggfej vagy.

Mekk Gábor 2014.06.01. 22:09:21

@Jenyei: te beszélsz, aki suttogó propagandában terjeszted, hogy Orbán cigány, hogy Szájer Jozefin, hogy a Fidesz náci és hogy Kósa kurvázik? Van bőr a képeden?

Michel Djerzinski 2014.06.01. 22:39:18

@Mekk Gábor: a komcsi a jó édes kurva anyád, az a nyomorult némber körúti házmester, az.

tomwar 2014.06.02. 09:20:36

@Mekk Gábor: Velem? Mier mosott volna velem barki padlot?
Az, ha valaki nem fideszrajongo, az ballibsi, meg ize? Egy partnak sem vagyok tagja, sosem voltam, es azok, akikre szavaztam altalaban azt az eredmenyt hoztak, amire szamitottam.
Hazugokra, tolvajokra nem voksolok. Igy mind a szocik, mind a Dk, mind a Fidesz-KDNP nalam regota nem jatszik...

Hogy allnak az ugynokaktak?
Kiket iteltek el a 2006-os "szemkilovetesert"?
Hogy lehet GyF szabadlabon?
Igy negy ev tavlatabol csak ezekre a kerdesekre kellene kapasbol valaszolni...utana van meg egy par, kezdve az egyeni nyugdijszamlakkal...

tomwar 2014.06.02. 09:55:36

@Mekk Gábor: Suttogo propaganda lenne...nekem eleg egy kep hozza...esetleg a ME tagadna szarmazasat? Ma rossz lene a romaknak Magyarorszagon? Ugyan mar...hisz ez Kanaan minden kissebbsegnek, es mi magunk fogadtattuk el az Unioval a romastrategiat. Allitottunk is elejuk peldat: igaz, nem tul nagyot, meg kisse pocakos (szerencsere nem tabornok, hogy utalja magat) meg nem mindig mond igazat, de hat a ver nem valik vizze...

csak egy néző 2014.06.02. 19:15:34

@Istóczy Győző:
"Olvastam erről a híres bluesgitárosról a zsindex.hu -n, aki szintén nyert valami díjat Amerikában. Már jött is haza az X-Faktorba zsüritagnak."
Baromarcú, köcsög, te vajon mit tettél már le az asztalra?

nihajuk 2014.06.02. 23:23:58

@Vombatus Ursinus: meg kene dolgozni az anuszod?

gabuscica 2014.06.06. 10:23:00

@Michel Djerzinski: nem akarlak feltartóztatni a szocialista embertípusra valló, nagyívű érvrendszered kifejtésében, de tényleg elég dzerzsiszkijes-csekista stílust adaptáltál. Magányos vagy?

gabuscica 2014.06.06. 10:23:59

@csak egy néző: és te? És ha már annyit néztél, láttál is valamit?

Mekk Gábor 2014.06.07. 14:16:04

@tomwar: Kiss Péter mennyire pocakos?

Michel Djerzinski 2014.06.09. 19:48:09

@gabuscica: gabuscica, klassz ez a nick, szexi. Igen, magányos vagyok. Kinyalod a seggem?

Michel Djerzinski 2014.06.09. 19:49:02

@Mekk Gábor: IGEN, ŐŐŐRJŐŐŐNGŐŐŐŐKKK!!! MERT... MERT... MERT... (HÜPP)... OLYAN "EMBEREK" ÉLNEK A FÖLDÖN, MINT TE!

Mekk Gábor 2014.06.10. 07:58:31

@Michel Djerzinski: hiába irigykedsz, egy komcsi nem képes bejutni az emberek világába. Őrjöngj tovább nyugodtan.

tomwar 2014.06.10. 08:35:19

@Mekk Gábor: Ka az a Kiss Peter es kit erdekel!?
ENNYIT sikerult osszehoznod valaszkepp? Derek...

Azert nezd meg: www.youtube.com/watch?v=i3XJNSkC6mE

Eleg lesz 1:45-tol...

Michel Djerzinski 2014.06.10. 22:57:42

@Mekk Gábor: figyelj Gabi, te tényleg egy szerencsétlen kis lárva vagy. Ez a sok komcsizás, ez valami gyerekkori becsípődés, fixáció? Ugye az? Apád erős kommunista volt anno, igaz? És nem sikerült "megölnöd" őt (nézz utána: Freud, Ödipusz-komplexus), ezért a gyűlöleted kivetíted? Mondd, esetleg anyád is hitjhű bolsi volt?

Szánlak.

Mekk Gábor 2014.06.11. 00:26:48

@tomwar: ki vagy te? Egy komcsi? Mert akkor hagyjuk talán a hülységeidet...

Mekk Gábor 2014.06.11. 00:27:33

@Michel Djerzinski: csekistám, ne fröcsögj, nem a Ljubjankában vagy.

tomwar 2014.06.11. 07:50:35

@Mekk Gábor: Figyu, lehet hogy neked beragadt a lemez, ugy Karl May magassagaban, es a komancs-apacs harc teszik az eleted....

Mibol vontad amugy le, hogy kommunista lennek - ami ugye sose voltam... Erdekelne a logikai osszefugges egy pocakos faszkalap es a kommunizmus kozott....
Vagy a neved arra utal, hogy csupan mekegsz, es nelkul, mint egy ostoba kecske?

bölcsbagoly 2014.06.13. 08:22:05

@tomwar: kérdezd meg az eu-s bíróságok által 70 éves korukig bebetonozott libsi és komcsi bíróktól! Ti annyira hülyék vagytok, hogy nem veszitek észre, hogy hiába dolgozik a rendőrség, az ügyészség a biróságok mindig kimosdatják a bűnös ballibsi politikusokat?

bölcsbagoly 2014.06.13. 08:22:36

@tomwar: te csak egy hülye jobbikos vagy!

tomwar 2014.06.13. 10:44:26

@bölcsbagoly: Nem az EU-s birosagok betonoztak be oket. Halvany fogalmad sincs, hogy mennyi volt, mennyi lett a biroi korhatar, es miert? Valamint arrol se, hogy hany szazalekat erintette ez abiroi karnak, hanyat neveztek ki 89 elott, stb. Ugatsz, mint egy kutya, bagoly!

De nyilvan ugyanilyen lesujto a velemenyed arrol a birosagrol, amely szerint Hoppal Peter barkit gyalazhat, ha azt parancsra teszi - legyen szo BARKIROL! Hisz csak parancsra tette...kapott is jutalmul egy allamtitkari szeket.

A birosag a jog alapjan dolgozik: ha az ugyeszseg, a rendorseg balfasz, akkor nem lesz itelet....ahogy bizonyitek nelkul sem fognak senkit elitelni....Az nem jogalap, hogy SZERINTED valaki bunos.
(ugynoklistakkal hogy alltok, komcsiberenc?)

Jobbikos? Hataaat, maradj inkabb a bagolynal, s a bolcsesseget torold ki. Vagy legy ostobagoly....

PS: Igyekeztem finom lenni veled, de legkozelebb ne hulyezessel indits, hanem alazattal....

csak egy néző 2014.06.13. 11:27:15

@tomwar:
Nem érdemes etetni ezt az idióta madarat. Egy csigával könnyebb beszélgetni,mint ezzel a trollal.

tomwar 2014.06.13. 11:31:55

@csak egy néző: Nem szeretnem, hogy butan haljon meg....a lehetoseget meg kell neki adni.
...und dann kommt die Endlösung.

csak egy néző 2014.06.13. 11:37:34

@tomwar:
Kb annyi az esélyed, hogy ezt a madarat bármiről is meggyőzd, mint mókusnak az erdőtűzben. Esélytelen.

bölcsbagoly 2014.06.13. 12:58:29

@tomwar: persze, mert ti mindent jobban tudtok, mások meg hülyék hozzátok képest!
- A magyar kormány a mindenkire hatályos korban akarta nyugdíjba küldeni őket. (ez nőtt volna 62-tp ől 65-ig).
- A már nyugdíjban levőknek megtiltotta volna a birói munkát, vagy fel kellett volna adniuk a nyugdíjat,a hogy a többi halandó is megteszi.
- Vezetői funkciót korhatáron túli bíró nem tölthetett volna be.
Nos ezeket kaszálta el az AB majd az ET/EU, 70 éves korig kivezetve a nyugdíjazást.
Mi is a helytelen állítás ebben?
Amúgy, pont azért lehetnek olyan ítéletek amelyek neked nem tetszenek, mert azokat nem az efále múmiák hozzák, mint a mórit, vagy a veszprémi gyilkosokét, netán az osztálytársát agyonverő bokszolóét! stb, stb.
Lásd még a Hunvald, Hagyó, Molnár Gyula ügyekben hozott itéleteket.

bölcsbagoly 2014.06.13. 13:00:44

@csak egy néző: előkerültél megint jómadár? nem én tehetek róla, hogy ennyire hülye vagy és nem érted amit írok, Részvétem a felmenőidnek. Remélem az utódaid nem öröklik az eszed, vagy még jobb ha nem is lesznek.

csak egy néző 2014.06.13. 13:35:08

@bölcsbagoly:
Ostoba madár, szakadj le rólam. Ha nem vetted volna észre, nem veled beszélgettem.

bölcsbagoly 2014.06.13. 14:00:27

@csak egy néző: azt csináld privátban, ez nyílt fórum!

tomwar 2014.06.13. 15:53:20

@bölcsbagoly: Aki azt allitja, hogy mindent jobban tod, az hazudik.
Se az AB-nak, se az Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságnak (EJEB) (nem EU) nem az volt a problemaja, hogy Magyarorszag valtoztatni kivanna az eddigi gyakorlatan, hanem a modszer, a szokasos " szereljunk funyiroval" fideszes hozzaallas....ami azota is szamtalan alkalommalbizonyitja alkalmatlansagat.

Bongeszd at kezdeskepp: hvg.hu/itthon/20130311_Megszavaztak_a_birak_lassu_nyugdijba_kuld

utana ezt: mandiner.hu/cikk/20120716_alkotmanybirak_a_biroi_nyugdijazas_dontesenek_indoklasa

...es fejezd be a frocsogest!

274 birot erintett a dontes...a...a...hanybol is? Szamold szepen ossze, mire vegzel, lenyugszol: www.birosag.hu/birak-nevszerinti-keresoje

Hunvald, Molnar, Hagyo....az ugyeszseg/rendorseg munkaja egy kalap szar, a biro az alapjan hoz iteletet, amit bizonyitekkep ele talalnak. Erdekes modon Simon Gabor ugye is a valasztasok elott kerult elo, a Molnar fele is...es valamiert egyik sem tolti a ra kirott buntetest.
Azok, akiket mumiakkent emlegetsz....na azok zome nem az: azok a bolcsek. Nem te.

tomwar 2014.06.13. 16:00:29

@csak egy néző: Heroikus es harcias mokus vagyok. Nomen est omen!

Mekk Gábor 2014.06.14. 08:49:03

@tomwar: ez a stílus kommunistáról árulkodik. Nem csoda, hogy szégyelled.

Mekk Gábor 2014.06.14. 08:50:25

@csak egy néző: ez a "nem érdemes etetni" is éppoly unalmas, alantas = libbant mantrázás, mint a niemöllerkedés és a többi.

tomwar 2014.06.15. 09:22:49

@Mekk Gábor: Te, Mekk Gabor, a felkent dontnoke annak, ki kommunista es ki nem?
Vagy csak tovabbra is mekegsz, es probalod vedeni a munder becsuletet?
Nehez lesz...a pocakosra nem jo a munder, becsuletrol meg nem is hallott....de rajta!

Ha kommunista lennek, vigyorogva neznem, ahogy kommunista modszerekkel teszik tonkre a hazama...

Mekk Gábor 2014.06.15. 09:49:59

@tomwar: ha te eldöntheted, ki fideszes és ki nem, akkor én is megállapíthatom, hogy komcsi vagy. Például a szagodról.

csak egy néző 2014.06.15. 14:46:18

@Mekk Gábor:
De ha már rááldoztad az idődet erre féregre, aki, ahogy ő maga stílusában jellemez embereket, önmagára is illik, "ha az ember felfordít egy követ a pincében, akkor ilyen arcú férgek másznak ki alola"
"Jól van, ha nem érti, hát nem érti, miért, a papírzsebkendő működési elvét érti? Majd pont a sajtószabadságot fogja, ne már."
Ez sem rossz leírás erre a Zsótikára.

Mekk Gábor 2014.06.16. 00:30:09

@csak egy néző: színtiszta libbant fröcsögés, semmit nem cáfolnak.

Mekk Gábor 2014.06.16. 00:31:21

@csak egy néző: de, egy szar libbant fröcsögés. Nagyképű, aljas, baloldali fröcsögés, úgy értem.

csak egy néző 2014.06.16. 07:42:28

@Mekk Gábor:
Csak nem személyesen féregarcú bayer zsocóhoz van szerencsénk, kis büdös?

tomwar 2014.06.16. 07:50:36

@Mekk Gábor: Nocsak, ilyet irtam voln!? Meglepne...
De ha idezned, az meg jobban...
Cool Watert hasznalok...idestova tobb, mint husz eve...
Szaga a kecskenek van, Mekk...

A faek hozzad kepest urtechnika, s te az evolucio csodaja: az irni tudo papucsallatka. Kar, hogy ez a csoda senkit sem erdekel.

csak egy néző 2014.06.16. 08:09:29

@tomwar:
"javítok. Egy vérkomcsi seggfej vagy"
" őrjöngsz, vérkomcsi?"
"csekistám, ne fröcsögj, nem a Ljubjankában vagy"
" javítok. Egy vérkomcsi seggfej vagy."
"így érvel egy gyurcsányista."
"színtiszta libbant fröcsögés, semmit nem cáfolnak"

Igazán komoly érvrendszere és szókincse van ennek a kecskének. Azt hiszem egy valódi kecskével is értelmesebben lehetne beszélgetni, én befejeztem vele.

tomwar 2014.06.16. 08:44:01

@csak egy néző: Ezt hivom mekegesnek....:-)))

Mekk Gábor 2014.06.16. 23:25:40

@csak egy néző: nektek nagyon rég volt utoljára szerencsétek, vérbéby.

Mekk Gábor 2014.06.16. 23:26:41

@tomwar: Fröcsögsz, liberrált? :)

Mekk Gábor 2014.06.16. 23:27:33

@csak egy néző: a magad beírásait elolvasod? Legalább utólag, úgy értem.

Mekk Gábor 2014.06.16. 23:29:31

@csak egy néző: ez megvolt? Elvtársad költeménye.
"a komcsi a jó édes kurva anyád, az a nyomorult némber körúti házmester, az."

tomwar 2014.06.17. 07:44:14

@Mekk Gábor: Latom, magadra maradtal. Szar lehet veled egyuttelni, sajnallak. Ragaszd le a tukroket, ugy elviselhetobb.

Mekk Gábor 2014.06.17. 07:51:10

@tomwar: ez a "szar lehet" is tipikus liberális ocsmánykodás. Nem veszitek észre magatokat? Hogy az idióta, mocsok mantráitok miatt kerültetek a történelem szemétdombjára?

tomwar 2014.06.17. 07:54:47

@Mekk Gábor: Nyilvan nem az a frocsoges, amit te muvelsz...ugye?:

"javítok. Egy vérkomcsi seggfej vagy"
" őrjöngsz, vérkomcsi?"
"csekistám, ne fröcsögj, nem a Ljubjankában vagy"
" javítok. Egy vérkomcsi seggfej vagy."
"így érvel egy gyurcsányista."
"színtiszta libbant fröcsögés, semmit nem cáfolnak"

Cimkezel, alazol, ostobasagokat hordasz ossze....es utana meglepodsz, ha szar alaknak titulalnak? Es tortenelmi szemetdombot emlegetsz, mikor csupan az emberi silanysagodrol van szo? Nem kepzelsz tul sokat magadrol!?!?

Mekk Gábor 2014.06.17. 07:57:55

@tomwar: "javítok. Egy vérkomcsi seggfej vagy" - tudod, mire kaptátok válaszul, liberrált demagóg?
Erre: "a komcsi a jó édes kurva anyád, az a nyomorult némber körúti házmester, az."
Te vagy az elvtársad okádta ide.

tomwar 2014.06.17. 09:26:41

@Mekk Gábor: Se a te anyukadad, se maset soha nem titulaltam semminek.
Engem is lekomcsiztal, pedig eleg hosszu a nevsor a csaladunkrol, akik megjartak az AVH-t.

A szemkilovessel kezdtuk....amirol nekem gyokeresen mas az allaspontom, mert abban az idoben ott laktam, a kellos kozepen.

Tovabbi problemam: tobbes szamban beszelsz velem, mintha en barmilyen szervezetet, csoportot, stb. kepviselnek. Nem voltam soha tagja sem partnak, sem politikai vagy vallasi csoportnak , egyhaznak, stb. Ha nekem irsz, valaszolsz, az egyes szam masodik szemelyben tedd, nekem cimezve. Ne altalanosits, ne cimkezz, ne sorolj!

Nem kotelezo egyet sem erteni.

tomwar 2014.06.17. 09:44:38

@Mekk Gábor: Ja, meg valami: amilyen az adjonisten, olyan a fogajisten...Te lekomcsizol valakit, mert nem tetszik, amit ir/mond/gondol stb. , utana csodalkozol, hogy mit kapsz vissza...
Nem lesz attol sem kommunista, sem liberralt, sem gyurcsanyista, mert nem ugyanazt hangoztatja, mint az aktualis propaganda. Ahogy az ellenfel sem ellenseg.

Mekk Gábor 2014.06.17. 23:01:21

@tomwar: attól nem fidesznyik valaki, hogy nem akkora vérkomcsi, mint ti.

tomwar 2014.06.18. 07:39:42

@Mekk Gábor: Kertelek valamire, baszol ra...es nyomatod a szar dumad.
Ugyhogy itt be is fejeztuk, FIDESZNYIK.

tomwar 2014.06.23. 08:17:25

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: RENDKIVUL ELES MEGFIGYELES.

Ti tenyesztek valahol, vagy ugyanazt a szar gyogyszert szeditek?

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2014.06.25. 07:55:52

@tomwar: Ahogy elnézem, ti, maradványkomcsik mindent elkövettek, hogy a normális emberek leköpdössenek benneteket. Ez jó nektek? ;)

tomwar 2014.06.25. 08:05:10

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány: Nekem mindegy, epp melyik nicken bofog ide egy felnotas...
Olyan kibaszott hulye segg mindegyikotok, hogy csak na...
De mostanaban azt hallottam, nem koptok, hanem lenyelitek...ahogy a fonokotok szokta a ferfiszerelemben...vagy irjam lengyelul?

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2014.06.29. 16:12:44

@tomwar: miért utánzod ilyen szolgalelkűen a libbant megrendelőid mocskos stílusát?

árammal átjárt kakkantott nyaktekercs 2014.06.29. 19:55:24

:D Itt sz*rrá alázzák a libbantakat...

tomwar 2014.06.30. 08:07:33

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány: Azt kapod, amit erdemelsz. A sokadik komcsizas utan mar nincs turelmem az ilyen alakokhoz.
A megrendelom pedig te vegy az allando komcsizasoddal. Hallgatnal, hagynalak.Vagy kerj bocsanatot tolem, es csaladom azon tagjaitol, akik megszenvedtek az igazi kommunistak orszaglasat. Amig nem teszed, ugy beszelek veled, mint egy hazug tahoval.Ennyi.

Ja, es sok komcsizas kozben ne feledd: az ugynoktorvenyt a kis pincsi nem akarja megszavazni leginkabb... Vajon miert?

egerészölyv 2014.07.04. 07:27:05

@tomwar: érdekes elnézni egy liberrált végvonaglását gyűlöletében...

tomwar 2014.07.07. 07:59:47

@egerészölyv: Sokadik neven, sokadik f@szsag... De ha ezt elvezed.

Azert eldonthetnetek vegre, hogy komcsievagyok, vagy liberralt...vagy gyurcsanyista, oder was?

Mindenki ellenunk aki nincs velunk....ezt a fajta propagandat egy Rakosi nevu fazon tolta az 50-es evekben....ehhez kepest ti komcsiztok...vicces... De viktorka is permanens komunistazasban van, csak epp megfeledkezik az aposarol, az apjarol, no meg az ugynoklistakrol....
Amugy koszi, jol vagyok, a csalad gyarapszik, szoval lesz meg par ertelmes ember a jovoben is ebben az orszagban. Szep napot, nertars!
süti beállítások módosítása