Csókos-trafikjaink tündöklése és bukása?

H_A Címkék: trafik mutyi veszteség klientúra Orbán-kormány nemzeti dohánybolt dohányforgalom trafikkoncesszió csókosok2014.05.14. 18:33

Nahát, nahát. Olvasom, hogy a fizetésképtelenség sajnálatos esetének fennállása miatt középtávon veszélyben van az áfával együtt 400 milliárd forint adóbevételt generáló dohánypiac. És implicit módon a második Orbán-kormány által önkényesen felosztott ágazatot kezükben tartó, koncesszió-nyertes trafikosok egzisztenciája.

A maga idején eleget foglalkoztam az említett kormány saját klientúrájának juttatott talán legbűzösebb üzletével, úgy értem, népegészségügyi pávatáncával, amelynek - nemzeti (ál)megfontolások ide vagy oda - sötét oldalán, mint tudjuk, körülbelül 35 ezer jóhiszeműen bebukott magyar vállalkozó áll. Ezért aztán nehéz lenne azt feltételezni rólam, hogy az együttérző kétségbeesés lett úrrá rajtam, midőn értelmezni próbáltam a hírt: mára a nagyjából hatezer trafikból csak hozzávetőleg kétezer képes nyereséget vagy nullszaldós forgalmat produkálni.

Mondhatnám azt is, hogy ez az újabb adat mintegy kiegészítő igazolása korábbi fenntartásaimnak és felháborodásomnak, amelyeket a trafiktörvény életbelépése utáni közvetlen időszak már bizonyított. Hogy tudniillik a központosított piacirányításra törekvő Orbán-féle trafikelosztás, ez a sok sebből vérző nikotin-elosztási politika korántsem  a dohányzás visszaszorításának irányába hatott. A feketepiaci mutatók helyenként drasztikus megnövekedésének, minden 12. doboz cigaretta nem legális úton történő beszerzésének árnyékában persze naivitás lett volna azt feltételezni, hogy az Orbán lojális talpnyalóinak érdekeltségi körébe tartozó, és földrajzilag is totálisan ésszerűtlenül megnyitott nemzeti trafikok - mindenfajta ügyeskedés vagy csalás nélkül -  hosszú távon életképesek lehetnek.

Mégis kezeljük a kellő óvatossággal és körültekintéssel ezt a hírt. Amellett, hogy nyilvánvaló és nem bocsánatos bűn volt tönkretenni a dohányforgalmazásból tisztességesen megélő, és tisztességesen adózó kisvállalkozókat pár ezer elkötelezett jobboldali lelki üdvéért, semmi kétségem afelől, hogy a "senkit nem hagyunk az út szélén" filozófia szellemében ez a szomorú mutató fogja indokolni, és segíteni a birkák torkán lenyomni az italbolt-koncessziók odaítélését. Ugyanazoknak, akik a 3%-os árréssel üzemelő családi trafiktulajdonosokkal ellentétben ennek többszöröséből is veszteséget produkálnak. Az nem baj, hogy saját maguknak, de elég nagy baj, hogy az állami költségvetésnek. Köszönhetően annak a hatalomsóvár kormánynak, amely átgondolatlanul tenyerelt bele valamibe, amihez ugyan nem ért, de amit politikai tőkekonszolidációra adott pillanatban kiválóan alkalmasnak talált: több tíz ezer becsületes magyar ember kárára lekenyerezte saját csókosait.

A fentiek tükrében mindenkit, aki érintve érzi magát, fékezett habzású örömre és kárörömre intek. Nincs itt semmi, aminek örülni lehetne. A dohánybizniszben nemrég még reménykedő, a csődhöz immár karnyújtásnyira került hűséges jobboldali trafikosok helyzete egyáltalán nem nyújt felmentést senkinek a trafikmutyi aljas elkövetése alól. Sőt. Nemzeti, csókos-trafikjaink röpke tündöklése és egyre nyilvánvalóbb bukása szintén a darab része: egy újabb disznóság előkészítésének melegágya. Aminek nyomán majd megint lesz kit/mit jól megvédeni, megmenteni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr156163436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.15. 09:59:03

Hemzseg a poszt a kommunista propagandától.

_most_ 2014.05.15. 10:04:52

egyetértek, a fidesz holdudvar anyagi támogatása minden érdeket felülír, így ha nem tudnak elég pénzt keresni a trafikokból, akkor jön majd egy újabb mutyi, amivel újabb piacot sajátít ki maffiamódszerekkel a fidesz, hisz megígérték, folytatják a mutyizást.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.15. 10:06:43

@Kón Bandit: Hát persze, hogy hemzseg tőle. Az egész világ hemzseg tőle. Aki nem velünk az ellenünk, egy a zászló és persze a haza nem lehet ellenzékben. Te gerinctelen szar.

Lovag Mihály 2014.05.15. 10:10:02

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: 2014.05.15. 10:06:43

lol, kezdesz kivetkőzni magadból, és egyre kevésbé tudod leplezni a kis igazi liberálnáci éned. 2018-ra már olyan toportyánzsóti-molnár f árpád színvonalon fogsz mozogni (ne értsd félre, engem nem zavar, sőt)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.15. 10:18:02

'középtávon veszélyben van az áfával együtt 400 milliárd forint adóbevételt generáló dohánypiac.'

1. a dohánypiac miért lenne veszélyben? a veszeséges tafikok vannak veszélyben

2. a dohányzás szorul vissza, ez nem a trafikok koncessziósításával indult

'sötét oldalán, mint tudjuk, körülbelül 35 ezer jóhiszeműen bebukott magyar vállalkozó áll.'

- ehhe, ki mondja? Minthogy nem voltak trafikvállalkozók, ki tudja hogyan/mitől buktak be? Honnan tudjuk hányan voltak?

'A feketepiaci mutatók helyenként drasztikus megnövekedésének'

- forrás is lesz rája?

'Ugyanazoknak, akik a 3%-os árréssel üzemelő családi trafiktulajdonosokkal ellentétben'

- nem voltak trafiktulajdonosok(most igen), a teszkóban, benzinkúton meg volt cigi

'Ugyanazoknak, akik a 3%-os árréssel üzemelő családi trafiktulajdonosokkal ellentétben ennek többszöröséből is veszteséget produkálnak. Az nem baj, hogy saját maguknak, de elég nagy baj, hogy az állami költségvetésnek.'

- az állami kttgvetésnek hogyis fognak a trafikok/italboltok veszteséget csinálni? Mennyivel is megy jobban a ktgvetésnek mint 2010 előtt?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.15. 10:29:35

Ha rendőrök néha ellenőriznék a minden közlekedési csomópontban csempészcigit (vagy üres kartondobozt) áruló cigányokat, akkor ez a trafikok csődjével karöltve elég komoly mértékben visszaszorítaná a dohányzást.
Persze a rendpárti kormány és a pillanatok alatt rendet rakó belügyminiszter kicsire nem ad, a dohányt lehet feketén árulni, az utcai pénzváltók üzletét se zavarják és a lomizásról is csak törvényt hoznak, a betartásról nem intézkednek...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.15. 10:34:23

@Kón Bandit: "A Magyarországon nem adózott cigaretták arányára vonatkozó mutató 2012. évi 5,8 százalékról 2013 végére 11,8 százalékra nőtt"
"2012-ben a legális cigarettafogyasztás 11,162 milliárd szálat tett ki. Ennek az 5,8 százaléka kb. 650 millió szál. A 2013-as kiskereskedelmi mennyiség pedig 9,156 milliárd szál, aminek a 11,8 százaléka 1080 millió szál."

fn.hir24.hu/gazdasag/2014/01/17/a-nav-belekotott-a-gfk-dohanypiaci-felmeresebe/

ZSírfeka 2014.05.15. 10:37:42

Az orbán kormányzás kb. hasonló, mint ha Kolombusz elindulna térkép, iránytű nélkül előre, mert ugye unortodoxiába megyünk, oda nem kellenek a hagyományos eszközök, majd mikor megérkezik egy mocsaras földre, pár barátjával megáll egy apró sziklás részen, a hajó legénysége közben kézzel lábbal kapálózik, hogy ne fulladjon bele a lápba, sokan (600.000)inkább elhagyják a mocsarat, de a felfedező büszkén kijelenti, eljutottunk unortodoxiába, megcsináltuk.
Igaza van. Az a pár ember a sziklán felhős tekintettel bólogat neki, hiszen valóban, jól mondja, ott vagyunk, a pár szerencsétlen, akik tudnak kapaszkodni a sziklába, azok bólogatnak, hátha felférnek a sziklára, bár a felfedező csak a fejadagjukra vágyik, a többi mocsárba süllyedő legénység meg némán fuldokol.
Most a trafikosok csúsznak le, akik azt hitték, a szikla stabil, nem lehet róla lecsúszni.
Csodálkozni nem kell, ez egy ilyen vidék, amíg a szikla áll. :)

Vilmos Sándor 2014.05.15. 10:48:18

IGEN, VALAMIVEL CSÚNYÁBBAN:
B@SSZA SZÁJBA A JÓ ÉDESS QRVA ANYJÁT MINDEN KORRUPT QRMÁNY ÉS MILLIOMOSSGECI TRAFIK, ILL. EGYÉB MAFFIÓZÓJA!
Aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul!

postakocsi 2014.05.15. 10:53:18

@Kón Bandit:
Hát persze, hiszen róluk szól. Sok kommenista gc...
Kövér, Pozsgay, Martonyi, Pintér ésatöbbi ésatöbbi.
A fidesz a kommenisták naracsszínű pártja. Úgy is viselkednek.

2014.05.15. 11:15:03

@Lovag Mihály: Nocsak, nocsak! Itt az új szekkifejezés: a liberálnááci. Emlékeztet a tevepárducra. Van egy söröd, ha megmondod, hol találkoztam vele.

inebhedj - szerintem 2014.05.15. 11:19:52

Sokkal érdekesebb kérdés számomra, hogy egy baloldali kormánynak miért is lenne pár ezer elkötelezett jobboldali támogatója, illetve miért is lennének hűségesek hozzá a jobboldali trafikosok?

Vagy lehetséges, hogy az országban van pár ezer (esetleg pár tízezer) baloldali ember (például az utóbbi negyedszázadban parlamentbe jutott összes ellenzéki és kormánypárti képviselő), a választópolgárok viszont akár egytől egyig jobboldaliak, csak jobb híján szavazgatnak mindenféle Fidesz, MSZP, MDF, SZDSZ, KDNP, stb. fantázianevű baloldali pártokra?

Lovag Mihály 2014.05.15. 11:28:12

@fagyospityóka: 2014.05.15. 11:15:03

nem tudom, nem új ez a liberálnáci, már a 90-es évek végén is olvastam

2014.05.15. 11:39:37

@Lovag Mihály: Így jár, aki nem olvas pártpropagandát, és így jár, aki csak pártpropagandát olvas. Egyébként Huckleberry Finn kalandjai.

Lovag Mihály 2014.05.15. 11:48:49

@fagyospityóka: 2014.05.15. 11:39:37

sajnos azt tényleg nem olvastam végig. belekezdtem, de valamiért abbamaradt. ha szeretsz olvasni akkor ajánlom Bán Mór: Hunyadi sorozatát.

Petyat 2014.05.15. 12:05:29

Amikor a kormány segítséget nyújt a trafikosoknak,
akkor fog nálam betelni a pohár és kövön nem marad!

citrix 2014.05.15. 12:14:59

Az egész trafikmutyi bűzlik a kommunizmus dohos levegőjétől. Mesterségesen felosztott/kiosztott dohány majd mindenes boltok természetesen nemzeti barna színekben és homályos ablakokkal. Homályos az egész úgy ahogy van, ráadásul még zömében ráfizetéses a vircsaft. Már csak az kellene hogy az állam (már megint) segítse meg a csókosokat, nehogy már rosszul járjanak a "mi kutyánk kölykei".

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 12:22:07

"35 ezer jóhiszeműen bebukott magyar vállalkozó"

Ez hazugság.

Tény1. 4-500 milliárdos volt a dohánypiac a trafikosítás előtt.

Tény2. A haszonkulcs 3-4% között volt.

Eszerint az egész piac összesen legfeljebb 20 milliárd forint haszonkulcsot termelt ki egy évben.

Ennyi pénzből tízezer ember sem tartja el magát, hát még ha a költségeket is elkezdjük felszámolni: trafik fenntartása, rezsi, adók stb.). És ötezer trafikos meg is maradt.

A 35 ezer egzisztenciát vesztett trafikos meséje ugyanakkora kamu, mint amikor a szerencsejátékosok vizionáltak 200 000 bedőlt családot (miközben valójában tízezreket mentett meg az intézkedés).

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 12:24:41

@Kón Bandit:

Na ha meg 400 milliárdos piaccal és 3% árréssel számolunk, akkor mindössze 12 milliárd forintból, fejenként évi 300 000 forintból akar az értelmiség eltartani 35 000 trafikost. Szánalmas ballibmatek!

Muad\\\'Dib 2014.05.15. 12:26:20

Márpedig az egyetlen hasznos eleme ennek a pofátlan nyúlásnak, hogy csökkent a dohányzás. Most vagy az én ismerőseim/családtagjaim mintája az, ami abszolút nem reprezentatív, vagy a blog kamuzik. Ugyanis szinte valamennyi ismerősöm családtagom csökkentette a dohányzását a trafik mutyi után.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 12:31:24

@Muad\\\'Dib:

Hasonlóak a tapasztalataim. Ráadásul mára már a fiatalok körében is teljesen cikivé vált a dohányzás. De mikor érdekelte ilyesmi a "szakértői oldalt" bármikor is?

Olyan egészségügy-minisztert neveztek ki, aki láncdohányos volt! (Molnár Lajos.) Dohányzott, keményen ivott a pufajkás miniszterelnök-idoljuk is. Ennyit a liberálbolsikról és az ő egészségpolitikájukról!

♔bаtyu♔ 2014.05.15. 12:34:00

Na most akkor mi van? Orbán kibaszik a fidesz csókosokkal? Teleordibáltátok a netet, hogy Orbáncsókosok kaptak trafikot és a becsületes multi ki fog vonulni.

A dohányforgalmazásból egyébként senki nem élt meg előtte tisztességesen, lévén alig volt rajta haszon. Nálunk a közért eleve csak mutatóba tartott, ugyanis a közértet a cigiért viszont simán felnyomták, trafik pedig azóta nincs mióta vagy 15 éve levették a cigi haszonkulcsát, ajándékbolt van, akik cigit is árultak. Nálunk ma is megvan, bár cigit nem árul, viszont már nem törik fel hetente.

Már megint az a gond, hogy olyan szakért, akinek fingja nincs. Nem véletlenül kell ebben a blogban elég sokszor eleve megtiltani a hozzászólásokat.

♔bаtyu♔ 2014.05.15. 12:36:35

@Istóczy Viktor: Ez már a felnőttek körében is igaz. Voltam egy tanfolyamon, a 30 fő résztvevőből 3 fő dohányzott (én is) és olyan szánalommal néztek ránk a többiek, mintha tüdőrákosok lennénk. Elég szarul éreztük magunkat ott hárman.

Szerencsére azóta én már leszoktam, pedig előtte 25 évig cigiztem.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 12:37:41

@♔bаtyu♔:

A közértek addig azért árultak cigit, mert ha nem tették, a dohányos vevők a másik közértre szoktak át. Most hogy semelyik sem árulhat cigit, visszaszoktak a dohányos vevők is.

Továbbra is várom a ballibmatematikusokat annak elmagyarázására, hogy fejenként évi 300 ezer forintból hogy élt meg a 35 ezer eddigi trafikos!

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 12:39:01

@♔bаtyu♔:

Dettó. Én is leszokott dohányos vagyok. Nem győzök hálásnak lenni, hogy egyre jobban ellehetetlenítették undorító, de piszok nehezen abbahagyható tevékenységemet!

Celtic 2014.05.15. 12:44:11

@fagyospityóka: Nem nekem szol, de valaszolok :)

Huck Finn Mark Twaintol? Mintha ott lenne a kiraly es a herceg eloadasaban.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 12:44:37

Lehet megint kenegetni a szart, de tény, hogy a kommancsok idejében mindenki mindenhol cigizett, és a többiek pisszanni sem mertek (ld. még: tolerancia), ma meg már szinte csak az idősebb generációk cigiznek.

Ezen verni a habot, hogy ebből mennyit keresett a Fidesz, szánalmas, pláne ha nem is igaz.

Jellemző egyébként, hogy a Fidesz azon keres, hogy leszoknak az emberek a dohányzásról, a kommunisták meg azon, hogy eladósítják az országot!

♔bаtyu♔ 2014.05.15. 12:45:02

@Istóczy Viktor: Furcsa is, hogy beteszek hétfőn mondjuk egy ötezrest a zsebembe és szerdán még ott van. Nagyon okos húzás volt az Orbánéktól, így utólag sajnálom, hogy nem Antall vezette be ezeket a szabályokat.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.15. 12:48:59

@Istóczy Viktor: 'Jellemző egyébként, hogy a Fidesz azon keres, hogy leszoknak az emberek a dohányzásról, a kommunisták meg azon, hogy eladósítják az országot!'

nyehehe

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.15. 12:51:32

@Kón Bandit: A Jobbik meg majd kötelezővé teszi a sportolást, abcúg lesz a dagadt kutyáknak is, ami ugyan nem EU konform, de sose halunk tölle meg!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.15. 13:05:57

@Lovag Mihály: Amit írok, az nem "akció", hanem "reakció".

Ez általában igazodik ahhoz, amire reagálok, mind mondanivalót, mind a válaszban érintett nicket illetően. Kón Banditnak is ennek tükrében reagáltam, bár igaz, neked ezúttal nem.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.15. 13:13:23

@Kón Bandit:

" a kommunisták meg azon, hogy eladósítják az országot!"

Ja, SOHA a világéletben nem volt OLYAN NAGY az államadósság, mint a FIDESZ alatt, pedig elkúrták a 3ezermilliárdos nyugdíjvagyont.

Nagyon fasza, ügyes csávók ezek, kár hogy börtönben több hasznunk lenne belőlük, ugyanúgym mint Cuslág, Simon - Lázár, Rogán, és a többi korrupt tolvaj tetű esetében.

béla a görög (törölt) 2014.05.15. 13:15:52

Én a fideszmagyart tartom akkora gerinctelen szarnak, hogy már dolgozik a propaganda az adómentességért.
Vannak akkora taknyok.

Egyébként meg kimondta, hogy jobboldali/nemzeti/2. 3. generációs 56-os/ellenálltam már kádár idejében is/államilag jól megtámogatott/fideszes igaz magyar - nem mehet tönkre?! Dehogynem. Jogában áll tönkremenni, becsődölni, elveszteni a lakását és a többit.

Pipas 2014.05.15. 13:16:16

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: "Ja, SOHA a világéletben nem volt OLYAN NAGY az államadósság, mint a FIDESZ alatt, pedig elkúrták a 3ezermilliárdos nyugdíjvagyont."

Jah, nekem sem volt soha annyi az adósságom mint ma, pedig a Gyurcsány időszak óta nem vettem fel lakáshitelt.

"Nagyon fasza, ügyes csávók ezek"

Te pénzügyi zseni, te. :)

mrbateman 2014.05.15. 13:18:27

"...mint tudjuk, körülbelül 35 ezer jóhiszeműen bebukott magyar vállalkozó áll."

Nagy piros pont a "mint tudjuk" kifejezés helyes és szükséges használatáért, de ez a 35 ezres szám, pont olyan, mint a 100 000 önkéntes és az 1 000 000 békemenetelő.

Nyugalom, nincs itt semmi csőd, az az aggregált 2 yardos 7 napon túli kötelezettség, ahonnan indult ez az egész hiszti még közel sem jelent semmiféle csődöt. Tekintve a forgalmazott árú értékét, igazából nevetséges a problémafelvetés maga. De hát attól, hogy blogot írok még nem fogok jobban érteni a pénzügy-számvitelhez és gondolkodni sem fogok tudni jobban, csak mint egy átlagjóska.

Szépen elevickélnek a alájuk tett piac 10%-os árrésével az idők végezetéig, meggazdagodni nem fognak, mert ahhoz nem értenek a kis nyalógépek, de unalmas középszerre elég.

Aki jól élt a dohányból az előző rendszerben - mert értett hozzá - általában az él jól most is. Például a vietnámi barátunk, ahol minden családtag nyert 10-et...az gondolom most is gurít. Az, hogy a kórházigazgató lánya nyert két trafikot az nem a kórházigazgatónak jó, hanem a többinek, mert a hülye outsider gyenge konkurencia.

vadi3 2014.05.15. 13:31:05

@Pipas: "Jah, nekem sem volt soha annyi az adósságom mint ma"
Csak nem devizahiteles vagy? Tudod aki tűzzel játszik...

wolves84lb 2014.05.15. 13:33:19

@Istóczy Viktor: te nagyon sötét fideszmajom...ez a baj veled, hogy osztod az észt, és halovány fingod sincs a való világról.

Úgy tudtak megélni, hogy NEM CSAK cigit árultak. Komolyan, én szégyenlem magam, hogy egyáltalán reagáltam neked, te balfasz.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 13:44:38

@wolves84lb:

Áhhá.

Akkor most hogy kiesett az évi legfeljebb 300 ezres cigibevétel, éhen is haltak, mert a maradék 1-2-3 milliós jövedelem már összeegyeztethetetlen az élettel.

Jól írom?

Játsszuk ezt le, ballibmatematikus.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 13:48:55

Amíg lehetett rákrudat árulni a közértekben, panaszkodtak, hogy haszon gyakorlatilag nincs rajta, ellenben a helyet foglalja, viszont muszáj tartani a dohányos vevők miatt, akik enélkül máshová mennének.

Most már nem mennek máshová, mert máshol se lehet cigit kapni.

De a ballibmatematikusok szerint már éhenhaltak ezek a közértesek. A trafikmutyi miatt.

fvipera 2014.05.15. 13:53:10

@Kón Bandit: úgy mint a TAO pénzek valójában magánpénzek?

druppel 2014.05.15. 13:53:18

A fő probléma a trafik rendszerrel az, ami az egész Fidesz kormányzással, hozzáállással a probléma.

1) Átgondolatlanul, a következményeket figyelembe nem véve, a gazdasági változásokat ceteris paribus vizsgálva hoznak törvényeket. Az így meghozott törvények szinte kivétel nélkül rosszak.

2) A hatalmat, befolyást inkompetens senkinek játsszák ki, akiknek egyetlen erényük, hogy tudnak segget nyalni. Esetleg zsebbe juttatnak néhány misit.

Meggyőződésem, hogy a vergődő trafikok azért vergődnek, mert inkompetens emberek a tulajdonosaik, vezetőik, illetve azért, mert a jogszabályi környezet rossz.

De afelől sincs semmi kétségem, hogy a végén úgyis kimenti őket valaki a szarból az adófizetők pénzén.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.15. 13:55:25

@druppel: 'Meggyőződésem, hogy a vergődő trafikok azért vergődnek, mert inkompetens emberek a tulajdonosaik, vezetőik, illetve azért, mert a jogszabályi környezet rossz.'

Na és? Mit aggódsz te inkompetens fideszcsicskák miatt? Nehogy már.

Netuddki. 2014.05.15. 13:57:15

Már kb. 1 éve írtam, hogy a fijjugg gyakorlatilag átbaszták a "csókosokat". Vagy csak a "csókosok" a nagy osztozkodásban elsiklottak a lényeg fölött.
A lényeg pedig az, hogy a fidesz bennfentesei egyértelműen a dohány feketepiacának a növelésére játszottak. Abból lehet igazán nagyot szakítani ha valaki nem fizeti ki a dohányban lévő adókat, nem a 10%-os árréssel!
De úgy látszik nem jött be a fijjuggnak a feketézés ha még a forgalmasabb helyeket is be akarják záratni...

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 13:57:29

@druppel:

"2013-ban a felnőtt magyar lakosság 19%-a naponta, 2%-a alkalmanként dohányzik, míg 57%-uk nemdohányzó. A 2012-es felmérés eredményeihez viszonyítva, a dohányzók aránya 29%-ról 21%-ra, míg a naponta rágyújtók aránya 28%-ról 19%-ra csökkent. Az alkalmi dohányosok aránya 1%-ról 2%-ra emelkedett. 2013-ra a leszokottak aránya 16%-ról 22%-ra emelkedett. A 2013-as eredmények alapján megállapítható, hogy 2013-ra jelentősen csökkent a dohányzók és különösen a naponta rágyújtók aránya, és ennek következtében emelkedett a leszokottak aránya."

www.fokuszpont.dohanyzasvisszaszoritasa.hu/hu/content/hazai-es-kulfoldi-adatok-tanulmanyok

Erre mit mond a ballibmatematika és a balliberkölcstan?

mrbateman 2014.05.15. 13:58:58

@druppel: "Meggyőződésem, hogy a vergődő trafikok azért vergődnek, mert inkompetens emberek a tulajdonosaik, vezetőik, illetve azért, mert a jogszabályi környezet rossz."

Nagyjából ennyi.

Nem kell kimenteni senkit, mert nem termelnek ezek lényeges veszteséget...pusztán arról van szó, hogy nem fogják szarrá keresni magukat, mint ahogy azt eltervezték. Bár unortodoxiában akár az elmaradt extraprofitot (kezdem megkedvelni ezt a szót) is lehetne kompenzálni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.15. 13:59:37

@kovi1970: 'Már kb. 1 éve írtam, hogy a fijjugg gyakorlatilag átbaszták a "csókosokat". Vagy csak a "csókosok" a nagy osztozkodásban elsiklottak a lényeg fölött.'

Máris várható a ballib 2/3, már májusban!

index.hu/belfold/2014/05/15/a_jobbik_megelozte_az_mszp-t/

Szelid sunmalac 2014.05.15. 14:00:44

@Istóczy Viktor: De meg mennyire kamu! Igaz ugyan, hogy pl. a BAT gyakorlatilag teljes kereskedelmi es logisztikai egyseget felszamoltak.
Ez jelent marketingeseket, logoszitkusokat, flottasokat, informatikusokat, vezetoket, takaritokat, binztonsagiakat, konyhasokat, penzugyeseke, szemelyzetiseket es meg hosszan sorolhatnam. Parezer emberrol es azok csaladjarol beszelek, mert a legtobb csalad bizony ket keresetbol el, es ha az egyik kiesik, akkor ott gaz van.
Ehhez jonnek a trafikok, amiket te elmeletben szepen levezettel, de a kapcsolt aru fogalmat hirbol sem ismered.
Megis mi a fasznak szolsz hozza valamihez, amirol fogalmad sincs?

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:01:44

"Mucsi János tüdőgyógyász, a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításért Egyesület elnöke azt mondta: szerinte is tömegek tették le a cigit. Legtöbben azért, mert drága lett. Az ugyanis bizonyított, hogy van visszatartó ereje a dohánytermékek árának. Magyarországon pedig az elmúlt két év alatt 600 forintról ezer forintra drágultak a jobb cigaretták. A tüdőgyógyász szerint az is sokat számít, hogy nehezebb hozzájutni és vannak olyan települések, ahol nem is lehet venni. A trafikok körül kialakult politikai balhé pedig ugyancsak ráirányította a témára a figyelmet és vannak, akik politikai okokból nem vesznek cigarettát. „Az elmúlt években bevezetett szigorítások, a nemdohányzók védelme, a társadalom dohányzással kapcsolatos hozzáállását is alapvetően megváltoztatták– mondja Mucsi János. – Egyre inkább megbélyegzett az, aki dohányzik, ciki tevékenység lett."

www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/megelozes/dohanyzas-magyarorszag-adatok-125711

Szemét Fidesz! Még ezen is nyerészkedik!

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:05:33

@Szelid sunmalac:

Bizony a BAT-nál azért voltak a leépítések, mert csökkent a piac, a dohányosok száma. Baj? A dohányipari informatikusok majd átmennek a zöldségiparba vagy a gyártásba, ne féltsd őket!

A bevétel sem hiányzik sehonnan, csak amit eddig cigire költöttek, azt most másra költik: paradicsomra, magántanárra, új ruhára. És ez máshol teremt munkahelyet.

Te is a dohánybiznicből éltél?

Kapcsolt áruk: azokat a kapcsolt árukat (üdítőt, tejet, kenyeret, halkonzervet) ma már nem veszi meg senki, ezt próbálod beadni?

Jut eszembe, te ugye nem Magyarországról írod a faszságaidat?

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:07:51

Micsoda botrány volt az első Fidesz-kormány idején, amikor megtiltották, hogy 18 év alattiakat dohányáruval kiszolgáljanak.

Há' nehogymá' a boltos rendőrösdit játsszon! Rendőrállam! Beleszólazállammárebbeis!

A láncdohányos Molnár Lajos egészségügyi miniszter tökéletes ikonja volt a fajtátoknak, ballibsik!

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:15:46

Amikor bevezette a Fidesz, hogy 18 alattiakat nem lehet dohányáruval kiszolgálni a boltokban, akkor a közértek ellehetetlenülését vizionálták a dohányiparosok által is fizetett ballibsik (őket minden nemzetellenes ipar megfizeti).

Azt hallucinálták, hogy emiatt nagy sorok fognak majd kígyózni, és emiatt mennek csődbe százezrek.

És különben se szóljon bele az állam. Mert liberalizmus van és legyen.

Amikor a játékgépeket tiltották be a picsába, Schreiber elvtárs 200 ezer ellehetetlenült egzisztenciát vizionált (a szakértői oldal akkor is kussolt ennek képtelenségén, sőt beállt a szerencsejátékiparosok mellé - tudjuk, Lauder is nagy barátjuk). Szánalmas. Eközben pont ők tettek tökre százezreket (éppen 200 ezer játékgépfüggő van kutatások szerint).

De jó, hogy eljárt felettük az idő!

Fidesz, Jobbik, LMP, így tovább! Soha nem jöhet vissza ez a hazaáruló, magyarellenes banda!

Szelid sunmalac 2014.05.15. 14:15:53

@Istóczy Viktor: Te mar csak tudod :) De kerlek ne probald mar meg nekem megmagyarazni miert epitettek le!
Azt meg aztan foleg ne, hogy a dohanyipari informatikusoknak mi lesz a sorsuk!
Most nagyon rossz lora tettel!

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:17:50

@Szelid sunmalac:

Ne sejtelmeskedj, mondd a jót!

Amiatt húztál el a picsába, mert kihúzták alólad a nemzetellenes ipart?

Pipas 2014.05.15. 14:25:59

@vadi3: "Csak nem devizahiteles vagy? Tudod aki tűzzel játszik..."

Így van. Sajnos voltam olyan naív, hogy azt hittem lakáshitelt felvenni nem rizikó, hanem sima ügy.

Szelid sunmalac 2014.05.15. 14:26:29

@Istóczy Viktor: Fogalmazzunk inkabb ugy, hogy azert mashol fizetek most annyi adot, ami otthon feltucat ember keresete, mert otthon torvenyileg megvaltoztattak a piaci kereteket, es mas iparagakban nem tudtak megfizetni.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:28:35

@Szelid sunmalac:

Van ez így.

De akkor miért nem az új hazádat boldogítod az "okosságaiddal", miért a magyar fórumokon teríted a baromságaidat?

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 14:31:25

@Pipas:

Csak magadat okolhatod. Lehetett kapni kigyulladós autót olcsóbban, meg nem kigyulladós autót drágábban, és te a kigyulladós autót választottad.

Ballibszakértők ma is a kigyulladós autót javasolják, IMF-devizahitelt vetetnének fel harmadszorra is az országgal, miközben az első kettő államcsődhöz vezetett, plusz a lakosság és az önkormányzatok is beszopták. Bár annyi különbség van ma már, hogy most már nemcsak az eladó tudja, hogy vannak kigyulladós autók is a kínálatban.

nu pagagyí 2014.05.15. 14:37:55

@Istóczy Viktor: A munkahelyemmel szemben lévő kis bolt konkrétan a dohánykereskedelem elcsaklizása miatt zárt be. Tudom, mert megkérdeztem a tulajt. A 20-30 éve családi vállalkozásban működő, jellemzően újságot és cigit árusító trafikok is e miatt csuktak be, ezekről bőven olvashattál akár az Indexen is. A dohányzás visszaszorulásáról nincsenek megbízható adatok, mert az egekbe felsrófolt árat ugyan egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, de nem tudjuk, hogy mennyivel nőtt a fekete piac részesedése. Amúgy meg az a véleményem, hogy mindenkinek egy élete van, hadd döntse el mit akar, ne pofázzon bele úton-útfélen mindenféle faszkalap. Vonatkozik ez a cigire, a szerencsejátékra és mindenre, amivel csak magának árt valaki.

2014.05.15. 14:43:42

@Kón Bandit:
Csak egy tétel: megjelent a dobozos, zacskós kiszerelésű, márkás cigi. Marlboro, Camel stb. sodort változatban. Tudod, mit jelent ez? A gyártó inkább piacra dobja olcsóbban, hogy ne bukjon annyit. Miért bukik? Mert nem tud lépést tartani a fekete piaccal. A nemzeti dohányboltok szűkítették a hozzáférést, ezzel a fekete kereskedelem pozíciója jobb lett.
Viszont azt könnyű belátni, hogy az eddigi dobozos kiszerelés átalakítása után kevesebb a bevétel, és a kevesebb bevétel kevesebb adót generál, tehát az állam kevesebb pénzt lát belőle. Kettős öngól.
Bár lehet, túl bonyolult ez neked. A NER tiltja a logikát.

belekotty 2014.05.15. 14:45:10

@Lovag Mihály: Mi az a liberál náci? Mit szívtál? Király anyag lehet, én is kérek belőle! :-))

2014.05.15. 14:46:10

@Istóczy Viktor: , miközben az első kettő államcsődhöz vezetett, plusz a lakosság és az önkormányzatok is beszopták."

Ezt levezetnéd? Kevered az okot az okozattal. Tudod, ha nem kell hitel, nem vesz fel az ember. Tehát azért kerülni államcsőd közelébe, mert hitelt vesz fel valaki, nettó hülyeség.

belekotty 2014.05.15. 14:46:38

@Lovag Mihály: Mer az annyira hiteles miszerint te olvastál valamit. :-))

kvadrillio 2014.05.15. 14:47:40

Orosz ügynök a Jobbikban?
Előző cikk Következő cikk
Az Alkotmányvédelmi Hivatal kémkedés gyanúja miatt tett feljelentést
Nyomtatás
2014. május 15., csütörtök 13:10, frissítve: csütörtök 14:28 , forrás: Magyar Nemzet

A Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk úgy tudja, a Moszkva iránt erősen elkötelezett politikus ellen április elején az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést.

hmmmm.... NEM CSAK ZSIDÓ ÜGYNÖKÖK VANNAK A JOBBIKBAN ?????????:)))))

Pipas 2014.05.15. 14:47:42

@Istóczy Viktor: "Csak magadat okolhatod. Lehetett kapni kigyulladós autót olcsóbban, meg nem kigyulladós autót drágábban, és te a kigyulladós autót választottad."

És akkor akik bennégtek a kocsiban, azok csak magukat okolhatják, mert hiszen teljesen törvényes dolog kigyulladós autót árulni és... óóó, álljunk csak megy egy szóra.

Szóval nem, nem így van.

2014.05.15. 14:48:17

@Istóczy Viktor: mert csökkent a piac, a dohányosok száma."
Hazudsz.
A piac csökkent, a dohányosok száma nőtt.

belekotty 2014.05.15. 14:48:51

@♔bаtyu♔: Voltál egy tanfolyamon? És mit tanultál? Fidesz propagandát?

Szelid sunmalac 2014.05.15. 14:51:48

@Istóczy Viktor: Megis ki a jo isten kurva anyja vagy te, hogy megprobalod nekem megmondani, hogy hol mit mondhatok te kreten?

nu pagagyí 2014.05.15. 14:52:11

@Istóczy Viktor: Attól, hogy külföldön él és ott fizet adót, ugyanolyan magyar, mint Te. Teljesült a kívánságotok, a határok nélküli nemzetegyesítés. Bár neked csak nüansznyi probléma, de én azért sajnálom, hogy sikerült egy olyan élhetetlen országot teremteni, ahonnan sürgősen elmenekül az, aki, akibe valami tehetség szorult. Ő nem örül annak, aminek Te, valószínűleg nem nyert a trafiktenderen.

belekotty 2014.05.15. 14:52:17

@Istóczy Viktor: Az államadósság 19330 milliárdról 24600 milliárdra nőtt. A GDP pedig csak 2 százalékot nőtt. Akkor hogy változott az GDP arányos államadósság?
Mit mond erre a fidesz matematika?

Pipas 2014.05.15. 14:53:18

@belekotty: "Most mit is mondtál?"

Azt.

Szelid sunmalac 2014.05.15. 14:58:59

@nu pagagyí: Hagyd! Mar megszoktam. Ok kifejezetten orulnek neki, ha vegre nem mergezi a levegot valaki, aki nem NER tag, csak elni es dolgozni szeretne.

2014.05.15. 15:00:32

@Istóczy Viktor:
Igaza van Pipasnak. Annak idején nem gondolta volna egy épeszű magyar, hogy az állam minden kontroll nélkül hagyja a hitelezért elfajulni, de azt , hogy a gyúlékony autónak még egy alien fejű politikus, meg egy érettségi nélküli polgármester alá is gyújt....

nu pagagyí 2014.05.15. 15:05:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: Át kell szokni a mariuhánára, mert már túl drága lett a cigi.

nu pagagyí 2014.05.15. 15:11:52

@Istóczy Viktor: "Mucsi János tüdőgyógyász, a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításért Egyesület elnöke azt mondta: szerinte is tömegek tették le a cigit."
Örülök a doktor úr örömének. Az én városomban is él egy belgyógyász doktor úr, aki egymaga nyert 5 trafikot. Nem tudom Mucsi János volt-e ilyen ügyes, mert ha nem, akkor még megszívhatja.

Rabbeleben 2014.05.15. 15:24:54

@Istóczy Viktor:
Nincs rosszabb egy kiugrott alkesznél, vagy kiugrott bagósnál

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 15:34:47

@nu pagagyí:

Amiket árult, most megveszik mástól.

A piac ilyen, haladni kell a korral.

A tömegek egzisztenciáját fenyegető tevékenységeket pedig nem puszta sajnálatból tiltjuk, hanem érdekből is: a jól számítóknak sem jó, ha tömegek basszák el a pénzüket uzsorára, szerencsejátékra, drogokra, hiszen ennyivel kevesebbet fognak költeni korrekt termékekre, szolgáltatásokra, vagyis amiket a tisztességes emberek kínálnak.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 15:35:51

@Pipas:

Irónia volt természetesen.

Nem szabad kigyulladós autót árulni olcsóbban!

És itt az ideje, hogy ezt kimondja az igazságszolgáltatás is.

Pipas 2014.05.15. 15:48:49

@Istóczy Viktor:
@belekotty: Én igazából nem akartam frankhitelt felvenni. Amikor megbeszéltem a dolgokat a bankba mindenki bólogatott, hogy persze, ne legyél őrült, nyilván ezt a konstrukciót kell választani, *senki* sem vesz fel mást, ez most a legjobb ajánlat, különben is.

Két független ismerősömet is megkérdeztem, mindkettő azt mondta, hogy jah, frankhitel, az a menő most.

Gondoltam ha az egész ország ezt veszi fel, akkor nem lehet ráfaragni, olyan nincs, hogy az egész ország ráfázik, nem?

De... de van. Ma már tudom, hogy különcnek kellett volna lennem.

wolves84lb 2014.05.15. 15:50:47

@Istóczy Viktor: egyrészt, a jó kurva anyád a ballibmatematikus, te fideszmajom...csak hogy ezt tisztázzuk az elején.

Másrészt, gondolom, nem sokat tudsz a kereskedelemről, főként a kiskereskedelemről.
Javaslom, érdeklődj vidéki kisboltokban erről. Vagy nézz meg egy mai újságost...az újságon kívül mi mindent lehet még kapni. Nyilván ő sem az újságból él elsősorban, de azért mennek oda az emberek elsősorban.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 16:08:38

@Pipas:

Nagy tanulság: ha ballibék ajánlanak valamit, annak az ellenkezőjét érdemes tenni.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 16:17:46

@wolves84lb:

Újságost, nem? Ki a fasz vesz újságot újságosnál 2014-ben? Jó ha húszezer lakosonként van egy újságos, már a bódéikat is lebontották rég. Ez lesz majd a trafikokkal is egyébként.

De egyébként tudom, mit akartál írni, a csalitermékkel akartál érvelni, amit már háromszor helyre tettem.

Ha nem tudok venni csokit az egyik helyen, megveszem a másikon! Semmilyen kereslet vagy kínálat nem tűnik el pusztán attól, hogy bezár egy árusítóhely.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.15. 16:21:25

@Pipas:

Tudod, ha köztörvényes idoljaid, Kósa, Szijjártó, nem utolsósorban pedig Matolcsy és Orbán nem működtek volna olyan hatásosam közre abban, hogy a forintod szartse érjen, míg ők százmillákat kaszáltak a short-on, akkor lehet hogy nem bánnád, hogy frankhiteled van.

Egyébként meg: forinthitellel még mindig rosszabbul állnál.

Ennyit a ballibékról, és ennyit a saját faszságodról, leginkább a seggnyalásig buktatott logikátlan birkanyáladzásodról, köcsög Fideszes:)

Azmeg, hogy a bűnöző politikusok nincsenek börtönbe', továbbra is mindent elmond rólatok: Magyarország legalja, a kommunistákat megszégyenítő, országromboló hazaárulók, ahol egy Lázár, Rogán szabadlábon lehet. Az ország jövőjét tönkretevő, utolsó söpredék.

belekotty 2014.05.15. 16:32:33

@Pipas: "Jah, nekem sem volt soha annyi az adósságom mint ma, pedig a Gyurcsány időszak óta nem vettem fel lakáshitelt."
- Ez miért is volt arra válasz?

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 16:32:53

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?:

Még egy ballibmatematikus.

A forint, ha csak az eurozóna és a magyarországi infláció különbségével gyengül 2004 óta, ma 1/400 eurót sem érne.

A mesterséges erősödést 2010 előtt éppen a gigantikus devizahitelezés okozta.

Az azóta tartó erős gyengülés oka pedig - az egyébként alacsony magyar infláció mellett - a devizahitelek visszafizetése (vagyis a forint tömeges eladása).

De tudod mit, le vagytok szarva, most már anélkül hazudozhattok, hogy fenyegetné az országot, hogy visszakerültök elkúrni.

belekotty 2014.05.15. 16:34:06

@Pipas: Ja. Most már értem. Ebben vastagon benne van hogy a forint lényegesen gyengébb mint Bajnai alatt volt.

ex-dr. vuk 2014.05.15. 16:47:52

@Kón Bandit: "nem voltak trafiktulajdonosok"

Mar hogy a faszba ne lettek volna? Persze volt teszko meg benzinkut IS. Meg volt trafik IS. Az elobbieket nem erintette erzekenyen, utobbiaknak a megelhetese szunt meg.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.15. 16:55:23

@Istóczy Viktor:

"a devizahitelek visszafizetése"

Na erre ne legyél olyan büszke, hogy azt a pénzes réteget, akik amúgy befektetésként vettek csak fel devizahitelt harmadik-negyedik lakásra, azokat Orbán törvényileg "kihúzta a szarból" a végtörlesztéssel.

Akiknek meg tényleg gondot okoz az egész hitelezés, azokat otthagyta az út szélén, rohadjanak meg, úgyse számítanak, hiszen egyrészt a pénzes gecik Fideszre szavaznak, a többi szükséges agyhalottat pedig simáén szájba lehet kúrni Orbán válogatott dakota hazugságaival.

Hajrá Fidesz, Hajrá Orbán Viktor! Miattatok pusztul az ország, gyökerek.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.15. 16:57:16

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?:

"pénzes gecik"

Micsoda egy irigy proli vagy. :(

És milyen jó, hogy eljárt a fajtád felett az idő, még ha lassan is haltok ki. :)

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.15. 20:23:12

@Istóczy Viktor:

Úgy van, éljetek Ti, az új, politikai alapon szelektált "kiválasztott" réteg, biztosan sokra fogjátok vinni, akárcsak Kim Dzson Un rokonai. Éljen az új, nem kihalásos, hanem beleszületéses, kihalhatatlan dinasztikus Magyarország, anno 1242.

Pártíz év múlva a sírotokat is le fogják köpni, jó vastag turhás takonnyal, amiért a pusztulásba visztek egy országot.

Kommunista fideszbarmok.
süti beállítások módosítása