A rettegő hatalom esete a visszautasíthatatlan Kossuth-díjjal

H_A Címkék: kultúra kitüntetés nyilatkozat Emmi Kossuth-díj Jászai Mari-díj2014.02.05. 10:10

Előrebocsátom, hogy e sorok írásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága nem magyarázta el a miérteket, hanem - amint az EMMI háza táján nem ritkán szokás - bölcsen és hangosan hallgat az éppen aktuális kérdésekről, azért tény, hogy  a Blikk úgy tudja, idén csak az kaphat Jászai Mari- vagy Kossuth-díjat, aki előre nyilatkozik, hogy át is veszi azt.

Nem tudom, kiben milyen érzéseket szül ez a pitiáner kormányzati körültekintés, ez a nyilvános visszautasítástól való kicsinyes rettegés, de ami szerintem mindenképpen szóra érdemes: megalázó az érintett művészekkel szemben, hogy előre kitöltött adatlapon nyilatkozniuk kell, amennyiben nekik ítélik oda a díjat, hajlandóak-e átvenni. Mert ha nem hajlandóak, akkor nem nekik jár, vagy akkor egyáltalán nem jár nekik? Aki esetleg hirtelen felindulásból nem veszi át, annak büntetés jár, lecsukják, ellehetetlenítik, netán nyilvánosan felakasztják? És majd odaítélik a díjat valaki másnak, aki sűrű hajlongások közepette, hálától könnybe lábadt szemmel veszi át? Aki nem hozza kellemetlen helyzetbe az elismerést odaítélő, pöffeszkedő hatalom emberét, aki biztosra vehetően nem harapja meg a kezet, amely melegen szorítja meg az övét?

Mondanám Balog Zoltánnak és főnökének, hogy ne féljen az, aki nem hibás, de a nyilvános megszégyenüléstől való ilyetén kicsinyes félelem, e tekintélyelvű óvodás gesztus láttán tulajdonképpen sokkal inkább felháborodást érez az ember, mint hogy jó kedélyű tanácsok osztogatásán járna az esze. Mindenki tudja, nem egyszer fordult elő, hogy művészek azért nem vették át a nekik ítélt elismerést, mert így akarták kifejezni kritikájukat az adott politikai rendszer ellen. Azt gondolom, jogos volt, szívük joga volt. Hitem szerint a művészembernek egyáltalán nem feladata, küldetése és főleg nem kutya kötelessége belesimulni az aktuális politikai tájba, függetlenül attól, hogy milyen irányból fújnak a szelek.

Ez akkor most hivatalosan is, sokadszorra is azt jelenti, hogy az Orbán-rendszerrel szemben nincs helye a kritikának, a más vélemények szabad képviseletének? Nyilatkoznunk kell arról, hogy mit fogunk tenni két hét múlva, és ha nem azt fogjuk tenni, akkor kinyomják a szemünket? Vagy be? Nyilatkoznunk kell netán a rendszerrel szembeni, mindenek felett álló hűségünkről? És jövő héten majd fejvesztés terhe mellett arról is papírt iratnak alá velünk, hogy április 6-án valóban behúzzuk az x-et, és hogy biztos jó helyre húzzuk be?

Igen, napról napra világosabb, hogy semmiféle bírálatnak nincs helye a rezsimmel szemben, a Kossuth-díj körüli óvatosság tipikus jegyét mutatja egy autoriter, diktatúrára hajazó államvezetés mindentől és mindenkitől rettegő vergődésének. Mert igen, jogos a rettegés, uraim: nagyon is benne van a pakliban, hogy meddő és terméketlen kultúrharcotok, a művészet politikai megfontoltságú keresztre feszítésére tett számtalan kísérletetek következményeként idén március 15-én, Kossuth-díjra érdemes magyar művészek sora utasítaná vissza visszautasíthatatlanná degradált elismeréseteket. Ugyanolyan jogosan egyébként, mint eddig bármikor bárki.

Enyhe vigasz, hogy sem Kossuth, sem Jászai Mari nem látja ezt a szánalmas színjátékot.

Update: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt mondta, 2008 óta kérnek nyilatkozatot arról, hogy a jelöltek elfogadják-e a kitüntetést, csak eddig más formában kellett nyilatkozni. A jelenleg hatályos, 2012-es jogszabály csak a megnyilatkozás módján változtatott. Köszönöm szépen, nincs több kérdésem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr385799653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.05. 20:14:44

"szanalmas a ballib vergodes" -ez igaz.

"Te is inkább azzal foglalkozz, hová tűnt az a sokezer milliárdnyi pénz, amit a nyugdíjpénztáraktól raboltatok el!" - na azt jo lenne tudni.

"A Kossuth díjat alázza meg aki nem veszi át, nem a kormányt." - ezt en is igy latom.

Erdekes, hogy mindenkinek igaza van, megis szoges ellentetben vannak.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.05. 20:16:05

@álfirkász:

Látod látod ez a különbség a normális emberek, és az agybeteg MSZP csicskák között.

Tudod a Kossuth díj az egy megtiszteltetés.
Az is volt és az is marad.

Akkor is, ha a mocskos tolvaj pufajkások (Horn), ügynökök (D-209 Medgyessy), és besúgók (Gyurcsány) kormányai is adományozzák azt helyenként a főcsicskáinak.

A többi díjazott nem tehet róla, hogy az MSZP-sek megszégyenítették a díjat.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.05. 20:16:14

@babakék: simon kis hal volt es ballib. most ok vannak porondon. Majd ha levaltjak a fideszt akkor lezerjanit bojgatjak majd.

Politikai árva 2014.02.05. 20:16:35

@pocaklakó minimanó: beküldtetek valami díszmajmot a tévébe, aki nem tudta megválaszolni a kérdést, hogy hova tettétek a manyup pénzeket, így most téged kérdezlek: hova tettétek?

illetőleg őszintén remélem, ha beigazolódik az Simonról, ami, akkor megy a börtönbe és magával ránt pár szoci sittre valót is. kérdezem tőled: a jobb oldali csalókat meddig fogjátok? nem féltek, hogy egyszer ott is bedől a dominó? be fog dőlni, szóval ha még nem tetted meg, a helyedben most kezdeném pakolni a pénzt a Kajmánra.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.02.05. 20:18:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mi, te komcsi segget nyaló náci? A kossuth díj addig volt kitüntetés, amíg nem a fajtád döntött, politikai alapokon. Mióta a mocskos csürhétek mancsai közé került a döntés joga, azóta inkább szégyen.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.02.05. 20:21:05

@pocaklakó minimanó: A fideszes bélféreg k..va anyádat, te szaros csicska, a vagyonát alig pár év alatt nulláról több milliárdra hízlaló orbánhaver Mészáros Lőrinc polgármester-fociakadémiaelnök-vállalkozó-termőföldtulaj gazdagodása érdekelne ennyire...

A sok felkapaszkodott, hirtelen meggazdagodott fideszficsúr (Kocsis Máté, Zsiga Marcell, stb.) meggazdagodásáról már ne is beszéljünk!

postakocsi 2014.02.05. 20:25:13

egy sor fideszes,
egy sor mszp-s,
egy sortűz...
na mégegyszer...

rend lenne.

zobod 2014.02.05. 20:27:00

Aki nem veszi át a díjat, a 12.9 millió ft-ról is lemond?

pocakos focisla 2014.02.05. 20:27:38

@álfirkász:

Az MSZP-s tetvek óta valóban ciki a Kossuth díj.

De majd csak túléljük valahogy, hisz az MSZP soha a büdös életbe nem kerül többet kormányra.

Elég volt a pufajkások, ügynökök és besúgók, MSZP diktatúrájából, országrablásából, és elkúrásából egy életre mindenkinek !

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.05. 20:29:27

@álfirkász:

Ostoba MSZP csicska vagy..

Aljas, lopós, és hazaáruló, mint mindenki az MSZP-ben.

Kámasuka 2014.02.05. 20:33:06

Nagyon okos kormány, a trollszürés remek 5let.

Bár a ballibeknek inkább alapból ne ítéljenek díjakat, majd alapítanak maguknak..:)

Kámasuka 2014.02.05. 20:36:13

@babakék: 'A baj az, minimanó, hogy Simon t nyakoncsípték, de mi van lézerjanival, aki büszkén dicsekedett az saját és a kiskorú Boldizsár fia svájci bankszámlájával, és hogy milyen jó parti lesz Boldi Vásárhelyen.'

És a boldizsár fia egy párt elnökhelyettese?

Vagy azt hitted Simonnal az a baj hogy külföldön van a számlája? Igy magyarázta ki Atesz, hülyegyerek?

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.05. 20:37:01

@pocakos focisla: "Elég volt a pufajkások, ügynökök és besúgók, MSZP diktatúrájából, országrablásából, és elkúrásából egy életre mindenkinek ! " ugye most a szeretett fideszedről is beszélsz?

Bafana 2014.02.05. 20:38:09

Én visszakérdeznék, hogy a kapott díjat megtarthatom-e. Tehát végleges?. Vagy ideiglenes és visszakérhető, ha a szélirány megváltozik. Lásd Balogbohóc esete Szaniszlóval.

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.05. 20:39:32

@pocakos focisla: ja, és majd mindjárt regisztrálok egy nicket "pocakos focisL(vagy)Ta" néven is!!!

Szúnyog 2014.02.05. 20:43:18

@álfirkász: Okoska, a Kossuth Díjat nem az Országgyűlés adja.

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.05. 20:45:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: régóta olvasgatom minden kritikát (mármint a fidesz felé) nélkülöző hozzászólásaid. Ízlelgesd a saját mondatod: "Ostoba MSZP csicska vagy..
Aljas, lopós, és hazaáruló, mint mindenki az MSZP-ben. " keresés MSZP csere FIDESZ :)

ephart 2014.02.05. 20:46:09

"Mert igen, jogos a rettegés,"

fölöslegesen terelsz a rettegés a te műfajod paszuly.elő a bőröndel oszt iszkiri

Advanced Flight 2014.02.05. 20:48:49

Az ugye kicsit sem probléma, hogy a nyilatkoztatást Kúrcsányék vezették be, mikor Blaskó nem vette át a Kossuth-díjat a Böszmétől.

Sebaj, újabb ballib csúsztatás, ahogy az már lenn szokott.

campobaszo 2014.02.05. 20:48:51

Az angol királynő is ezt csinálja.
Nem a lenini úton megyünk tovább,mégis inkább monarchia lesz ebből?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.05. 20:50:30

@Tökönrúgott Feleségek:

Mindenki leszar.
Téged is meg a szeretett MSZP-det is, a hazugságaitokkal együtt.

És ez neked nagyon fáj ! :DDD

Szúnyog 2014.02.05. 20:51:42

@álfirkász: "A kossuth díj addig volt kitüntetés, amíg nem a fajtád döntött, politikai alapokon."

Megint nagyon hülye vagy. A Kádár-rendszerben a politika ugye nem számított? :))

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.05. 20:53:54

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: én nem szeretem az MSZP-t. ki mondta ezt neked? csak látom, hogy milyen a FIDESZ. ez ennyire fáj?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.05. 20:55:12

@Tökönrúgott Feleségek:

Én nem tudok a Fideszben pufajkás miniszterelnökről.
AZ MSZP-be ez a cím, az 56-ban Nyugati térnél tömegbe lövető Horn Gyuszi érdemelte ki !
Taps.

Nem tudok a Fideszben ügynök miniszterelnökről se.
EZ MSZP-be ez a cím, az országot fél részben elkúró D-209 fedőnevű, III-as ügynöké, Medgyessy Péteré !
Taps

Nem tudok a Fideszben besúgó miniszterelnökről se.
Az MSZP-be ez a cím a főelkúró, Pécsi Dialógus csoportról jelentgető, Gyurcsány Ferencért, aki olyan hülye volt, hogy a vizsgáit is az MSZMP KB intézte, a szakdolgozatát meg másolta.
Taps

Viszont a Fidesznek van egy jelöltje, akit feleségével együtt éveken át megfigyeltek, lehallgató berendezést telepítettek a lakásukba.
Ahogy minden ellenzéki tevékenységet folytató hazafinak, akit megfigyeltek a tetves kommunista ügynökök, akik máig az MSZP-t szolgálják, a pufajkásokkal, munkásőrökkel együtt.

Kámasuka 2014.02.05. 20:55:50

Hirtelen a Kosuth díjról handabandázik itt a szabadnapos Törökzsolti amikor az mszp-s főcsicskoidról meg igen nagy kuss van a blogketrecben.

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.05. 20:55:51

@Szúnyog: de számított! akkor most is kádár-rendszer (vagy valami hasonló) van (v 2.0)?

Szúnyog 2014.02.05. 20:58:54

@Tökönrúgott Feleségek: talán nézd meg, mire válaszoltam, s ne terelj naiv hülyeséggel!

Kámasuka 2014.02.05. 21:03:49

Az vágási, hogy a Hotváth ügyben, ahol egy qrva szál bizonyíték sem jött elő, 263 poszt született EDDIG, de

most hogy Simon mszp főcsicska nyakig van a szarban 1 db. poszt NINCS róla a blogketrecben.

wirth6 2014.02.05. 21:04:43

"Ez akkor most hivatalosan is, sokadszorra is azt jelenti, hogy az Orbán-rendszerrel szemben nincs helye a kritikának, a más vélemények szabad képviseletének?"

Nem, nem azt jelenti. Millió és egy terepe van a kritikának és a szabad vélemény kinyilvánításának, csak nem biztos, hogy a Kossuth díjat kéne még jobban átpolitizálni ezzel. A visszautasítósdi pedig azt hiszem még a többi kitüntetettel szemben is méltánytalan, mert onnantól nem az lesz a hír, hogy x vagy y kapott, hanem, hogy z visszautasította.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.05. 21:09:27

@Kámasuka:

Az index egyértelműen az MSZP fizetett MSZP csicskákat, és a seggnyalóikat nyomatja..

A legröhejesebb hogy fele részben szólásszabadságoznak, mikor az online média az MSZP hatalma alatt van évtizedek óta !

zobod 2014.02.05. 21:10:02

@Kámasuka: ez a dolga, ne bántsad érte. Holnap Simon teríti lapjait, addig le kell mutyizzák vele ezt az ügyet. Nehéz a helyzetük, mert egy választási vereségre készülő párt mit tud ajánlani egy jó eséllyel azért csak befutó helytől búcsúzó politikusának, hallgatásáért cserében... ráadásul Mesterházy eligazításon van a nagy vízen túl... na mindegy, van nekik maszatolásban gyakorlatuk, majd kimagyarázzák.

Kámasuka 2014.02.05. 21:15:00

@zobod: Mit terít Simon? Nem most került a mentelmi bizottság elé Simon. Nem most kezdett vele az ügyészség foglalkozni hanem 2 hónapja.

A fidesz is mekkora baromarcú hogy csak most jön ezzel elő?

Kámasuka 2014.02.05. 21:16:32

@zobod: Nem, vmi qrvára elbaszódott már ott. A bajai magyarázkodásnál már semmi nem lehet bénább, úgyhogy onnan már gondolom csak felfele van.

Dekituggya.

zobod 2014.02.05. 21:19:50

@Kámasuka: évek óta érdekesen alakul az alelnök úr anyagi helyzete, hogy 2011-ről 2012-re lett egy 100nm feletti XII.ker-i ingatlana.

Holnapra ígért magyarázatot, kíváncsian várom. Ironikus, hogy a szocik akik negatív kampányra készülnek, erre rögtön indíthatnak az éhségmenetelő alelnökük eltitkolt negyedmilliárdjával...

Kámasuka 2014.02.05. 21:20:36

közben a mazsihisz elkezdte a kampánynácizást, holott ha a fidesz nem szarná össze magát állandóan a sok huggyos munkásőrtől, már nem csak a megszállási emlékmüre lenne nagy szükség hanem Halleluja emlékmüre is mert állítólag a Mazsihisznek nem kell a kormány péze!

De a Duna közepére az emlékmüvet, a Margit hídtól a Lánchídig!

Lovag Mihály 2014.02.05. 21:24:50

értem már a posztolót, van egy 2008(!)-as határozat, amelynek megváltoztatták a formáját (de nem a tartalmát), és orbáni diktatúra van. köszönöm szépen, nekem sincs több kérdésem.

Lovag Mihály 2014.02.05. 21:31:27

@visszakettopadlogaz: 2014.02.05. 20:16:14

8 év volt, h találjanak valamit, még külön embert is kapott Keller úr személyében. mégse zengtek a hírek a fidesz által összecsórt fontokról. GYF és Medgy. viszont többször is elszólta magát titokzatos pénzekről és korrupciós ügyekről. ezek a ballib hömbölgések (bánya, szőlő, stb stb) csak olyan urban legendek, amelyeken jól ellehet merengeni egy romkocsmában (mondjuk tanulás és munka helyett). ezért ragad le a "demokratikus" ellenzék azon a szinten, ahol most van. végre a másik zsebébe való turkálás helyett el kéne kezdeniük élni. csak hát ez nem megy, könnyebb egy trikóban és fecskében leülni a kockás abrosz mellé és a szőrös mellkasukat vakargatva keseregni és acsarkodni, mert másnak jobban megy. hát ez van, itt tartunk most.

Poszt Olok001 2014.02.05. 21:32:39

Nem mindegy,h ki es mikent vältoztat? A lenyeg,h miota politikai szempontbol törtenik a dijak odaitelese, azota ertektelen es nevetseges. Azt az egyet lehet belöle leszürni,h az aktuälis rezsimnek ki nyalt be a legjobban.

Miota UFO Pataki is megkapta, azota meg vicces is az odaitelese.

Az mäs kerdes,h a ket täbor ott mocskolja egymäst, ahol tudja, meg akkor is, ha epp semmi köze a temähoz. :)Belöletek elnek jol ezek a rablo hazaarulok, a ti hülyesegetek miatt. Gratulälok.

Szúnyog 2014.02.05. 21:40:33

@Poszt Olok001: szerinted mikor volt olyan, hogy a politikai szempontok nem játszottak szerepet?

Poszt Olok001 2014.02.05. 21:54:41

@Szúnyog: Nem az a kerdes,h mikor nem, hanem az, h mikor volt olyan,h a tehetseg is szämitott. Most ehhez sok köze nincs.

Blogger Géza 2014.02.05. 22:03:52

Tök jó, hogy az update segítségével a posztoló saját magát röhejessé tette, így megspórolta ezt a munkát másoknak. :)

Poszt Olok001 2014.02.05. 22:05:53

@Blogger Géza: Pedig te szivesen röhejesse tetted volna, mär csak hivatalbol is...igaz?:)

Blogger Géza 2014.02.05. 22:08:31

@álfirkász: Tessék, nincs ebben semmi titok:

"2020 milliárdot fordítottak közvetlenül adósságcsökkentésre, 233 milliárd forintot utaltak vissza a lakosságnak reálhozamként, mintegy 500 milliárdot fordítottak a nyugdíjkassza hiányának csökkentésére, 200 milliárd forintnyi értékpapírt pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél helyeztek el."

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.05. 22:10:11

@Lovag Mihály: meglatasom szerint - elore bocsajtom: elfogulatlan vagyok mind az maszp, mind a fidesz iranyaba - az szdsz lenyulasaihoz a fidesz ugy aranylik mint egy megelhetesi bolti kifli lopo a Cosa Nostrahoz. Az autopalya kapcsan lenyult penzek ( Csillag miniszter koraban:0.4Milliard) meg a Grippen megvesztegetesek soran szoba jott osszegek nevetseges alamizsna egy Simicskanak.

De egykutyanak veszem mindket politikai alakulatot: a bun bun marad, a lenyulas meg lenyulas, az osszeg csak minositene a cselekmenyt.

Lovag Mihály 2014.02.05. 22:18:20

@visszakettopadlogaz: 2014.02.05. 22:10:11

maximálisan igazat adnék neked, ha fele ekkora botrányok (nem a hömbölgésre gondolok) lennének a Fidesz oldalán is. de nincsenek. vannak urban legendek, meg "mindenki tudja" meg "dehiszezköztudott" mondókák, de bizonyíték az nuku. mondom, volt 8 év + egy egész apparátus. nem azt mondom, h makulátlanok (döntési pozícióban lévő munkaköröknél alapból nem lehet ilyen), de a legtöbb vád bizony még gyenge lábakon se áll. és nem lehet minden Poltra fogni (mindig más a hibás). az utolsó mondatod viszont 100%-ban adom.

Szúnyog 2014.02.05. 22:36:17

A bloghoz:
Címe: Hacsaknem
Alcíme: a kárpát-medencei politika anatómiája
(Most azon nem is kötözködnék, hogy a Kárpát-medencei szerintem nagybetűvel írandó.)

Az alcím alapján azt hinné a rutintalan olvasó, hogy itt bizony esik szó a szomszédos országokról, azok végtelen nacionalizmusáról, hamisságaikról, s igazságaikról, a kisebbségi magyarokról, no és persze Magyarországról. A gyanútlan olvasó azt hinné, itt valami felkészültséggel találkozik. Sőt talán, kiemelkedik abból, hogy a téma csak napi harc, vagy a buzik, vagy a cigányok, vagy a hajléktalanok lehetnek.

Ezzel szemben mi az igazság? Az, hogy ez a blog az egyik a naponta termő fikablogokból, ahol a szerző, ha vért kell is izzadnia, a napi köpetet bizony kiteszi.
Mondhatni szánalom, tud hülyíteni pár száz embert, s aktivizálni pár tucatot, akik naponta elküldik a sunyiba butasága, felkészületlensége, szagos erőlködése miatt.
Ez nyilván így marad már április x-ig. S vajon utána is? Lesz, aki finanszírozza, vagy elég a mélyen égő gyűlölet? Majd meglátjuk. De a fellengzős címet érdemes volna lecserélni. Mondjuk Hacsaknem - ballib csinálta címre.

Pipas 2014.02.05. 22:42:34

"A rettegő hatalom"

Mit mondjak, látszik, hogy ki van adva az egész gyülevész hordának, hogy most bele kell húzni, most kell ütni a vasat, minél több elvtársat bejuttatni a parlamentbe.

Szinte hallom, hogy mondják:

"Az, hogy hogyan, nem számít, mondjatok bármit, az eszköz nem számít, ha kell hazudjatok, ha kell sírjatok, rettegjetek, lehet fasisztázni, bármit. Nem számít hogy mit mondtok, majd utólag kimagyarázzuk, a lényeg az gyerekek, hogy aki egy kicsit is megingott, azt rábeszélni, hogy a bal oldalra szavazzon. Nem érdekes, hogy hazugsággal, nem érdekes, hogy rágalmakkal, majd a Gyurcsány elvtárs kimagyarázza a tévében."

Gondolom volt ilyen is:

"Akkor mondjátok azt, hogy bianko szerződést írtak az oroszoknak, hogy oda a rezsicsökkentés, hogy behívták az oroszokot. Tudom, hogy hülyeség, de a sok marha nem tudja, azokat etetni kell. Le kell menni kutyába, a legprimitívebb dolgokkal kell etetni az embereket, kell a hely a parlamentbe, mert különben nincs mentelmi jog. Soha többet..."

Mással nem tudom magyarázni, hogy ennyire elvesztették az önkontrolt. :D

Blogger Géza 2014.02.05. 22:52:25

@Pipas: Ebből az téves, hogy utólag majd kimagyarázzák. Nem magyaráznak ezek semmit. Főleg azért nem, mert úgyis maradnak ellenzékben, tehát ugyanazokat fogják tovább mantrázni.

RÖVIDLÁTÓ 2014.02.05. 23:13:37

Csak a saját mocskos gondolkodásmódjukat vetítették ki + még az örökös fosásuk.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.05. 23:14:58

@Lovag Mihály: 1998ban nevetseges 904millio "elTocsikozasa" volt az a dolog amibe szerintem belebukott HornGyula.

Ma nem tud akkora penz kiderulni amibe bele tudna bukni Orban.

de a lenyeg: abszolute erteken kell neznunk a dolgokat: egy forint kozpenz elsibolasa is buncselekmeny. MInt elobb irtam, nekem a fidesz es az mszp egyenloek.

Az onkontroll elvesztesehez: azert ha en miniszterelnok lennek, NEM engednem hogy a szulofalumban stadion epuljon, ha allami penzen, ha maganadomanyon. Egyszeruen "szarul jon ki" a dolog. De hat erkolcs, joizles, eh... divatjamult fogalmak.

PAKS II vel szemely szerint nekem csak az a bajom hogy ilyen - Magyarorszag jovojet dontoen befolyasolo - beruhazast szerintem nem ilyen ukk-mukk-fukk modon szokas intezni. Jelzem, lehet ez egy bomba uzlet volt, lehet hogy nagyon rossz. Nem vagyok atomszakerto, nem vagyok beruhazasi szakerto, sot, semmilyen szakerto nem vagyok, csak nekem ez gyorsnak tunik.

dr kíváncsivagyok 2014.02.05. 23:18:49

@visszakettopadlogaz:
"De egykutyanak veszem mindket politikai alakulatot: a bun bun marad, a lenyulas meg lenyulas, az osszeg csak minositene a cselekmenyt. "

Azért az osszegekrol se feledkezzunk meg,..ezek a faszkalap szocik pár 10 , esetleg 100 milliókkal operálnak,...bezzeg a nagyok , a Simicska-félék , meg az új gáz-mutyisok ,nem alázzák magukat ilyen fing pénzekkel , ok 100 - 500 MILLÁRDOKKAL játszanak !

dr kíváncsivagyok 2014.02.05. 23:19:33

@visszakettopadlogaz:
"csak nekem ez gyorsnak tunik. "

Nem csak annak tunik,...az is !

dr kíváncsivagyok 2014.02.05. 23:24:48

Hogy (tobbek kozott) miért kell lecserélni az Orvbán-kormányt ?
Mert mióta kormányoz, Európa azt hiszi rólam, hogy;
Én engedtem el a baltásgyilkost...
Én tapsoltam el 3000 millárdot...
Én heréltem ki az alkotmánybíróságot...
Én neveztem ki a csaló Schmittet...
Én osztogattam el a haverok kozott a trafikokat , foldeket , takarékokat , kaszinókat, ezer-milliárdos megrendeléseket...
Én dobtam oda az országunkat az Oroszoknak - Paksért cserébe...
Én hamisítom és bagatelizálom a holokausztot...
Én rontottam le a forint árfolyamat a béka segge alá...
Én pénzelem a Békamenetet...
Én devalválom a demokráciát...

ÉS EZ NEM TETSZIK NEKEM !

Lovag Mihály 2014.02.05. 23:26:58

@dr kíváncsivagyok: 2014.02.05. 23:18:49

bizonyítékot, vagy legalább egy zöld dossziét. a "mindenki tudja" meg a "köztudott" nem bizonyítékok. meg az se, ha te meg még 15 társad szajkózza a blogvilágba.

@visszakettopadlogaz: 2014.02.05. 23:14:58

szerintem a Bokros csomag döntőbb tényező volt. Paksról meg 2009 óta szó van. nem egyik napról a másikra lett ez eldöntve. Felcsúttal kapcsolatban egyetértek veled (bár engem nem zavar), de a "nem elég jónak lenni, annak is kell látszani" elvet követve megkérdőjelezhető döntés. de azt kívánom, hogyha már mégis így alakult, akkor süljön ki belőle jó dolog. nem egy San Siro épül, 3500 fős, ami a vonzáskörzetet is nézve bármire jó lehet.

Lovag Mihály 2014.02.05. 23:28:38

@dr kíváncsivagyok: 2014.02.05. 23:24:48

ne menőzz, európa azt se tudja, h ki vagy. és ha tudná se foglalkozna veled. írj még a demagóg listádhoz pár pontot had nevessünk egyet.

Kámasuka 2014.02.05. 23:30:22

'1998ban nevetseges 904millio "elTocsikozasa" volt az a dolog amibe szerintem belebukott HornGyula.

Ma nem tud akkora penz kiderulni amibe bele tudna bukni Orban.'

@visszakettopadlogaz:

Hát akkor mi a faszér nem derítetek fel semmit?...:)))

Kámasuka 2014.02.05. 23:34:20

@Pipas: @Blogger Géza: Ha emlékeztek, úgy 4 hónapja Atesz azt mondta megváltoztatják a kampányt, és a fikatenger helyett jön a szerethető Mszp....

Na azóta Ateszt már félretették, jött a Böszmefogás most meg már biztos hogy kizárólag fikakampány lesz, aminek persze a fidesz az oka.

2 kérdésem maradt

1. Werber nem olcsó, de vajon a megabukta esetén is jár neki a sikerdíj?

2. Hogy akarja behajtani?....:)))

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.05. 23:35:49

@Lovag Mihály: alapjaiban engem sem zavar hogy epult egy stadion ( a stadion szot is kezeljuk helyen: 3500-6000fot befogado sportletesitmenyrol beszelunk, az Akasztoi stadion ketszer-haromszor ekkora ) csak az hogy PONT ott ahol epult.

A Bokros csomag 1995 marcius 13.an jott, szemely szerint jelen voltam amikor Bokros ur kijott hozzank es valaszolgatott a kerdesekre, ma mar helyeselnem azt a penzugyi csomagot. ( akkoriban havi 600ft ra jott ki amit elvont az allam, az egy gyenge pentek esti boroskolazos buli koltsege volt akkor )

Lehet hogy paksrol 2009 ota szo van, emlitettem, nem kiserem figyelemmel a magyar atomenergetikat napi szinten - ha a dontes nem volt gyors akkor a kommunikaciojaval volt baj, mindenesetre az en velemenyem hogy szamomra ez roppant gyors volt. Tulajdonkeppen azt sem kozoltek minek megy OV Moszkvaba. De mindegy is mar.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.05. 23:40:31

@Kámasuka: Magyarorszagon a hatalmi agak osszefonodasa lehetetlenne teszi a tisztan latast.

a "miert nem derult ki" es a "nincs ra bizonyitek" azok elvesztettek jelentoseguket. Az derul ki aminek a kormany szerint ki kell derulni, es az nem derul ki aminek nem kell. Lasd NAV ugy. A vak is latja hogy ott valami nincs rendben, bar partunk es kormanyunk szerint minden oke.

Kámasuka 2014.02.05. 23:49:22

@visszakettopadlogaz: 1. A hatalmi ágak nem fonódnak össze.

2. 2010 előtt sem derült ki semmi Zorbánról.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 00:08:25

@Kámasuka: szerintem osszefonodtak, ezt akkor mashogy latjuk.

MOndjuk arra nincs pelda a vilagon hogy egy egyeti kolesz szobabol valo a hatalmi agak kepviseloi es egy ugyanazon ember a "szellemi vezeruk".

Ezt mashogy latjuk, van ilyen.

Kámasuka 2014.02.06. 00:13:25

@visszakettopadlogaz: Mert nincsenek egy kolesszobából.

Mert te láttad ezt százszor leírva a blogokban, meg azt hogy a hatalmi ágak össze vannak fonódva azt elhitted.

Nem a te hibád, szerintem azt sem tudod milyen hatalmi ágak léteznek..:))

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 00:30:29

@Kámasuka: megtanultam az egyetemen hogy mi az.
Nem a te hibad hogy nem tudtad hogy ket diplomam van.

Kámasuka 2014.02.06. 00:31:18

@visszakettopadlogaz: Nocsak. Akkor nem okoz gondot az összefonódás bemutatása nevekkel, igaz?

Darth Revan 2014.02.06. 01:25:52

Olyan valaszt lehet, hogy atveszem, de nem fogok kezet?

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 01:42:58

@Kámasuka: nem okoz gondot.
az inkabb gondot okoz hogy vitatkozni nem lehet magyar forumokon. Kb az 5. komment parbeszed utan atfordul szemelyeskedesse a dolog. Regota az usaban elek, SOHA, ismetlem, soha nem fordult elo hogy egy blog kommentreszeben a vitatkozo felek egymast szemelyukben "vonnak ketsegbe". Vitatkozni kell, kulturalt formaban, elfogadva bizonyos iratlan szabalyokat.

teged idezlek: "Nem a te hibád, szerintem azt sem tudod milyen hatalmi ágak léteznek..:)) " senki nem mondta hogy az en hibam lenne, es hogy mi a szubjektiv benyomasod a vitaperneredrol az a te dolgod. A blog mondanivalojat jottunk megvitatni ide, nem szemelyeskedni.

Ez a tendencia - elorebocsajtom, en csak a magyar es angolszasz blogokban vagyok jaratos - donto tobbsegeben a magyar oldalakon fordul elo. Gondolom a kelet europai szocializacio, a magyaros virtus, az eszervek elfogyasa vezethet ide.

Mindenesetre tanulsagot levontam es igaz a mondas: aki korpa koze keveredik azt megeszik a disznok.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 01:45:32

@Darth Revan: szerintem a kezfogas, lojalis nezes, alazkodo testartas koteloen elo lesz irva.

amugy erdekessegek a wikipediabol:

Sas József kitüntetését (2008) Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a színész ellen indított folyamatban lévő bírósági eljárásról megjelent sajtójelentések miatt átadás előtt visszavonta. (Az eljárás során Sas Józsefet jogerősen elítélték adócsalás miatt).

Át nem vett díj

Blaskó Péter 2008-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elleni tiltakozásul nem vette át tőle a díjat.[3] 2011-ben ismét Kossuth-díjat kapott, ekkor átvette a díjat.[4]

belgabela 2014.02.06. 04:32:08

Az ember elnézi ezt a Fideszt. Ezek úgy rettegnek, hogy alig látnak a rettegéstől, hogy nem lesz újra kétharmados fölényük, csak sima hatvan százalék.:))

Álmodozzatok "elvtársak", csak álmodozzatok tovább munka helyett! Addig jó az ország polgárainak.

lujo22 2014.02.06. 04:42:49

azért tetszik, h a legtöbb hozzászóló simonnal, meg az indexel foglalkozik. a portál nyitóoldalán vagy 3-4 cikk ezzel foglalkozik, de még a kommentelők is iderittyenthetnek egy fasza kis 100. blogot a témáról. sőt, e blog írójának is melegen ezt ajánlják.

istenem, annak idején h örvendtek, h a közt elnök milyen fasza legény volt, nem fogott kezet vkivel, aki szerintük hülye volt, mert eladósította az országot. arról elfelejtkeznek, a legvidámabb barakk jelző -amit persze annyira visszasírnak- gazdasági alapjait ő teremtette, és nem ceausescu-i nyomorban tengődtünk. vagy hogy tapsoltak, h vki tahót módjára átvette a díjat, m sok suskával járt együtt, de megköszönni m nem volt mersze. ezek után nem gondolkodnak el, h néhány év alatt ez a kormány is eléggé gyűlölt lett, és ez hatalomnak elég piti szánalmas húzása, átveszik-e tőle a díjat. e pitiség másik példáit, a választások, a népszavazások megnehezítését m fel sem emlegetem, csak h hatalomban maradjanak. és persze ezeket a kommentelőket egyáltalán nem zavarja.

belgabela 2014.02.06. 04:44:10

@visszakettopadlogaz: Ha annyira a magyar felett áll az angolszász vitastílus. (egyébként egy fenét, csak szólok, ma már a messziről jött ember sem mondhat azt, amit akar), minek jársz vissza közénk? Legyél ott, ahol neked annyira jó, mert annyira kultúráltak az emberek, ellentétben a bugris magyarokkal. Oszd ott az észt (a nagyon-nagyon kultúrált angolszász oldalakon) és boldog, kiegyensúlyozott ember leszel, nélkülünk! Nekünk se hiányzik a jelenléted ebben a gyarmati kioktató stílusban, csak mert feketemosogatóból pincérré léptél elő Bronxban, te meg kifejezetten jobban fogod magad érezni!

belgabela 2014.02.06. 04:46:13

@lujo22: Ne legyél már bugris, a témáról beszélj, ne a többiekről! Ámerikai barátunk még lefikáz a végén!:))

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 04:46:34

@belgabela: azert irok kommentet magyar blogra mert magyar vagyok.

A szemelyeskedesbe meg nem megyek bele, de latom talalo volt amit irtam.

belgabela 2014.02.06. 05:00:28

@visszakettopadlogaz: "Ez szembe otlo."

Két diplomával ilyet?!:))

Nekem mindegy miért írsz, de erős ellentmondásban vagy éppen magaddal. (Az analógiás gondolkodásod szintje nem felel meg egy 100-as IQ- val bíró átlagembernek sem, ez nyilvánvaló csak eddig.) Ugye szerinted nem személyeskedünk, mégis te is azt tetted. Két diplomával és kétes helyesírással. (Nem az ékezet nélküliségre gondolok, mielőtt nagyon intelligensen azt hinnéd.(

Utoljára. Az, hogy télakoltál nem jelenti azt, hogy kioktathatod az itthon maradottakat. Nem lettél több attól, hogy a könnyebb utat választva, elmenekültél a nyomorból. Ha nem veszed észre, akkor sem.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 05:14:37

@lujo22:

A 72-es Nyers Rezso, Feher Lajos fele reformok elhalasatol ( kb 75-78) 1989 ig nyugati hitelekbol eltunk. 1985 januar elsejen kezdodtek az aremelesek, amikbol mar latszott hogy hamar vege lesz a dalnak.

A Kossuth dij regen rang volt, akik ketszer megkaptak azok istenek voltak. Moldovanak azert lett telefonja mert jart az is a Kossuth Dijjal. ( regen tizeneveket kellett varni telefonvonalra )

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 05:25:03

@belgabela: van olyan erzesem hogy irigy vagy. Ne legyel. A " menekules" az kemeny munka. Egzisztenciat, jo munkahelyet, nyelvismeretet nem adtak Hegyeshalomnal. Helyt allni a fold masik felen nem egyszeru, megha azt is hiszik Magyarorszagon hogy kolbaszbol van a kerites.

De hagyjuk ezt.

belgabela 2014.02.06. 05:55:14

@visszakettopadlogaz: Ja. Annyira irigyellek, hogy havonta átlag egy hetet töltök a világban, üzleti ügyben, Németországtól, Kínáig és Dél-Afrikától, Kanadáig. (És akkor a Németországban, Friedrichshafenben élő és a Daimlernek beszállító rokonságról még nem is beszéltem.)

Egyébként meg több mint harminc éve vállalkozó vagyok, és szerintem te nem tudsz annyit keresni Ámerikában a pincérkedéssel, mint amennyit én keresek a vállalkozásaimból. Azért viselkedj csak úgy, mintha egy gazdag, okos rokon lennél, oktass ki (és persze mindenkit, ahogy eddig tetted, aki nem menekült el), személyeskedj, ha a bokámig sem érsz, akkor is!

Épp ezt magyaráztam, ha nem is vagy képes felfogni.

Ti valami nagyon el vagytok tévedve a magyarországi helyzettel kapcsolatban. Az USA proli jobban él mint a magyar nyilván ezért menekültél oda. De az USA proli, kódis egy közepesen menő magyar vállalkozóhoz képest, ha ezt nehéz is megszoknotok. Vegyétek tudomásul, sokan jobban élnek nálatok errefelé! Esze meg legalább a felének több van, mint a hozzád hasonlónak (hogy tovább erőlteted, a személyeskedést miután a magyarokat kioktatóan elítélted, jól mutatja, hogy nem tévedtem az előbb, mikro kicsit primitívnek gondoltalak), ha fáj is.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.02.06. 06:06:47

@belgabela:

nem tudom ki mondta hogy pincer vagyok. Sosem probaltam.

"Épp ezt magyaráztam, ha nem is vagy képes felfogni."
Nem tudtok szabadulni ebbol a sertegetos "namajdenmegmondomneked" stilustol.
"ha a bokámig sem érsz, akkor is!" Azt nem tudhatjuk sosem "ki meddig er". Nem ismerjuk egymast.

Ez a stilus nem az en vilagom.

Valaszolj egyet de arra mar nem fogok. Igy, ebben a hangnemben biztos nem.

Sok sikert a munkadhoz, minden jot. Eurpoaban mar keso ejjel van, tovabbi jo ejszakat.

Behajtó70 2014.02.06. 06:34:09

Rettegő hatalom? Teosotoba! A Kossuth díjasok érdekében, azok megszégyenítése ellen teszik amit tesznek!

Habár ha még adócsaló-sikkasztó-köztörvényesbűnönző-sassjózsi is a jelöltek közt volt gyuriferi uralkodása idején, akkor lehet, hogy már egy erősen erodálódott díjról van szó.

A balliberálisok következő jelöltje nyilván a szintén köztörvényes stohlbuci lenne. Na az el is fogadná.

Behajtó70 2014.02.06. 06:39:04

@álfirkász: nyilván az 1998-as rablásról beszélsz! Még szerencse, hogy a kormány visszavette, így legalább nem tapsolják el azt is az elvtársak, habár a hozamok 10-12 év alatt a béka segge alatt voltak, szóval azt el is lopták "működési költség" néven!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.06. 07:07:43

Az MSZP csicskák teszik a dolgukat.
Hazudnak, és diktatúráznak, mint minden ciklusban, mikor nem a kedvenc egypártjuk örököse van hatalomon.

Közben mindenki tudja, hogy
- Az MSZP adósította el az országot végletekig,
- Az MSZP duplázta meg a munkanélküliségi rátát
- Az MSZP juttatta az országot az EU utolsó helyére, a SZlovákok elötti pozícióból,
- AZ MSZP tiltotta be a legtöbb tüntetést
- Az MSZP oszlaotta fel a legtöbb tüntetést
- Az MSZP uszított beazonosíthatatlan karhatalmistákat több tízezer ellenzékire.
- AZ MSZP lopott a legtöbbet. (Pl JÓzsa 6,6 milliárdot Paksról)

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT

midnight coder 2014.02.06. 07:15:38

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
És tegyük hozzá, hogy az MSZMP jogutódja, azaz akik leglelkesebben diktatúráznak működtettek valóban kommunista diktatúrát az általuk behívott idegen hatalom segítségével 40 éven át.

Ugyancsak a "demokratikus ellenzék" gerincét adó párt az egyetlen a parlamentben aki ártatlan embereket fosztott ki, veretett meg, küldött koncentrációs táborba, végzett ki tömegesen.

Amúgy szerintem most leginkább az fáj nekik, hogy ez az ötlet a Kossuth-díjjal kapcsolatban anno nem nekik jutott eszükbe először.

belgabela 2014.02.06. 07:18:16

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem csak a tótokat előztük meg 2003-ban.

A leggyengébb magyar kormányok, a 2004-2010 kormányai. Minden évben 2003-tól kezdve, minden visegrádi ország. miden negyedévben megelőzött minket növekedésben!!!

Egyszer sem tudtuk egyet se megelőzni ez alatt az idő alatt. Ma mindezeket megelőztük a legutolsó mért negyedévben, de előtte is kettőt. Illetve az elsőben mindhármat megelőztünk.

2007-ban (még sehol a válság) a harmadik negyedévben mi mínusz (nulla alatt, de el nem érve a mínusz egyet) nullával "fejlődtünk", a tótok 13%-kal, a lengyelek 6,1% plusszal, a csehek 5,4 plusszal mentek. És az igaz volta majd így már a második negyedévre is.

Ráadásul még az oláhok is megelőztek, akkoriban épp, mint e lengyelek. Ezt nem a válság, hanem a tehetségtelenség tette. Nem véletlenül előztek meg a tótok, akik 25%-kal kisebb GDP-t teljesítettek 2003-ban 2010-re, azaz hét év alatt minket. De megelőztek e lengyelek, lettek, észtek litvánok, akik mind jelentősen lemaradva mögöttünk voltak, 2003-ban.

lujo22 2014.02.06. 07:20:23

@midnight coder: ez a kiegyezés előtti ferenc jóskára, vagy horthy hatalomra kerülésekor is elmondható, mindegyiknek vér tapadt a kezéhez
csak az nem szokás felemlegeteni

belgabela 2014.02.06. 07:28:14

@lujo22: Az ő jögutódjaik is voltak hatalmon a rendszerváltás után 12 évet? Nem mondod?

felcsutisuttyo 2014.02.06. 07:35:33

EZEKTŐL KOSSUTH DÍJ??????? inkább bottal verni őket ameddig mozognak!!!!!!!!

midnight coder 2014.02.06. 07:42:28

@lujo22: Egyikről sem hallottam hogy a demokratikus ellenzék néven szervezett volna koalíciót.

midnight coder 2014.02.06. 07:53:02

Egyébként a témához: akár magát a Kossuth-díjat is meg lehetne szüntetni. Anno ez arra kellett, hogy a hatalom rendszer a saját legitimitását erősítse azoknak a művészeknek a nevével, akik megkapták a díjat. Elvégre, ha ők ilyen díjat adnak mondjuk Feleki Kamillnak, akkor ők nyilván jogosultak ilyesmit osztogatni.

Másrészt viszont a gengszterváltás óta egyre kevesebb az olyan értelmiségi akinek a neve mond bármit is az átlagembernek. Ma egy művész leginkább akkor lehet ismert, ha bemegy közhülyének valamilyen valóságshowba. Ennek viszont az a következménye, hogy az adott kormány legitimitását sem növeli, ha Kossuth díjat ad Gipsz Jakabkának akinek a nevét a kutya sem ismeri.

Amúgy érdekes, hogy a Kádár-rendszerben - ami ugye valódi diktatúra volt, még ha puha is - elég kevés értelmiséginek jutott eszébe visszautasítani azt.

ursus artos 2014.02.06. 08:05:59

Persze, retteg a hatalom. Hülye.

belgabela 2014.02.06. 08:26:27

@bgp: Miért ne mondta volna? Én is mondam, akkor is, hogy teljesen alkalmatlanok.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.02.06. 09:12:12

Hallottátok, hogy a paksi erőművet paksimogyoróval fogják működtetni? Zsír hatékony.

bollokcs 2014.02.06. 09:23:51

"Díjat visszautasítani nem illik, úgy kell élni, hogy az ember ne érdemelje ki.” /G.B. Shaw/

Nyers Fa 2014.02.06. 10:57:34

Úgy veszem észre, a Fideszes fizetett bértrollok- a stílusukról lehet õket felismerni, ugyanaz, meg arról, hogy percre pontosan egy idõben jelennek meg a posztokon-egyre erõszakosabban, bármilyen érv nélkûl, azonnal személyeskedve vetik bele magukat a kommentfolyamba. 2010-ben nem voltak annyire agresszívek, magabiztosak voltak, akkor biztos volt a Fidesz gyõzelme. Most érzik a pártközpontban, hogy akár még baj is lehet. Veszélyben a rég áhított egypárt rendszer esélye. Hazaáruló, megélhetési magyarok.

Nyers Fa 2014.02.06. 11:06:08

@belgabela: Magyarország GDP-je még nem érte el a 2008-as szintet. Igazi növekedésrõl csak akkor beszélhetünk, majd ha a kiinduló állapotot elértük. Míg a szomszéd országok folyamatosan nõttek, gazdaságuk nagyobb mint a válság elõtt. A mienk még kisebb. Államadósságunk a valaha volt legnagyobb. A paksi hitel nélkül.

belgabela 2014.02.06. 11:30:27

@Nyers Fa: Okoska!

Azért nem, mert 2009-ben (negyedévenként négy-nyolc százalékkal) és 2010 első negyedévében durván csökkent a GDP és a bolsik akkora adósságot tettek 2010-2013 évi visszafizetésre, hogy abba belerokkanjon a Fidesz. (Az ország is, de az őket soha nem érdekelte.) Azt előbb vissza kellett fizetni, utána lehetett a fejlődéssel törődni, ami meg is valósult mára. Államadósságunk 2012-ben és 2013-ban csökkent forintban mérve is. Év végén mérik pechetekre.

A Paksi adósság hossú évek múlva lesz, mikro már termel az erőmű. De, hoyg ne halj meg hülyén:

Államháztartás nem konszolidált adóssága
2002Q2 (2002 2. negyedév) 8,919.3 (milliárd forint)
2010Q2 (2010 2. negyedév) 22,395.8 (milliárd forint)

***

22,395.8 milliárd forint -
8,919.3 milliárd forint =
13,476.5 milliárd forint (4,5 db Paks II-nyi összeg).Amit eltapsoltak, mert semmi nem épült belőle, nemhogy négy új Paks.

belgabela 2014.02.06. 11:32:38

@Nyers Fa: Ilynakat ír egy fizetett bértroll, egészen biztos:

belgabela 2014.02.01. 06:24:21
Közben meg az iskolákban elveszik az adminisztrátoroktól, pénztárosoktól a mankópénzt, ami legalább ötven éve járt nekik (havi tízezer), a kompenzációt sokaktól, akik nem tanárok (másik tízezer), ezzel harminc százalékkal csökkentve a fizetésüket. (2014. január hótól, hogy tévedés ne legyen.) Kommunikálják kinek osztogatnak havi tíz-húsz-harminc ezreket, közben jó százezer állami alkalmazottal kibasznak. Van olyan egyedül élő gyerekes anyuka, aki az eddig kilencvenöt helyett kb. hetvenötöt visz haza, és közben ugyanazt a melót csinálja, mit évek óta. A rezsit nem tudja most kifizetni. Humánus és egyébként sem hagynak senkit az út mellett, csak aki dolgozik és könnyen kicserélhető másra, nameg nem csókos.

Egyébként felújítani sok mindent lehet, akár pályákat is, de nagy lelátókat építeni mikor az első osztályban van csapat aminek a látogatottsága ötszáz fő alatt van és az átlag is háromezres, de a legnagyobb is messze tízezer alatti. Az bizony pénzkidobás, méghozzá százmilliárdos, amiből bőven kompenzálhatnák az iskolai segítők százötvenezres, hat éve érdemi béremelést nem kapott, most meg bércsökkentett táborát. És nem csak a rossz időkben pazarlás. Maszek alapon nem is lenne ekkor építkezés, mert midnek. Ilyen csak állami pénzszórással lehet építeni. Lehet, de valóban minek?

Szűrés
Válasz erre

vastagbor.blog.hu/2014/01/31/fontos_dontest_hozott_a_kormany#comment-form

pocaklakó minimanó 2014.02.07. 16:18:30

@álfirkász:

Jaj, de kis morcinak tetszik lenni a napi adag kannásbor után, elvtárs. :)

pocaklakó minimanó 2014.02.07. 16:21:28

@babakék:

"A baj az, minimanó, hogy Simon t nyakoncsípték, DE MI VAN..."

Vesd össze ezt a kannásboros elvtárs fentebbi eszmefuttatásával: "...érdekes, hogy a sok szarházi neokommancs/náci MINDIG MÁSRÓL POFÁZIK..."

Muhaha! :)

pocaklakó minimanó 2014.02.07. 16:23:35

@condemnation:

"...így most téged kérdezlek: hova tettétek?"

És miért is engem? Ja, felétek most az a mantra, hogy aki ellenetek van, az személyesen dőzsöl az állítólagos magánvagyonnak nevezett manyup-pénzekből?

Ó, elvtárs, fogsz te még ennél izmosabbakat is tévedni.

De nem foglak vissza. Úgy jó a balos pofáraesés, ha minél nagyobb. :)

pocaklakó minimanó 2014.02.07. 16:24:57

@Republic Forever!:

"A fideszes bélféreg k..va anyádat, te szaros csicska..."

Megjött az értelmiségi réteg is, látom. Te lennél az utódkomcsi-párt rettegős utcai megmozdulásainak forgatókönyvírója?

"Igen, igen!" :)
süti beállítások módosítása