Deutsch Tamás és a "gennyláda" nácik

H_A Címkék: média vélemény nácik igazságszolgáltatás Deutsch Tamás Kuruc.info2013.12.11. 20:54

"Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált. Nincs melléduma, nincs egyfelől-másfelől! Tessenek az ügyészségnél azonnal a két hátsó lábukra állni, mert kezemben a kréta és indulok a Legfőbb Ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni." Nem lehetne ő Deutsch Tamás, ha nem ezekkel a trágárságtól-trivialitástól duzzadó sorokkal tiltakozna az ellen, hogy Dezső Andrást, az Index újságíróját náci telefonbetyárok zaklatják egy cikke miatt. Amely zaklatókkal kapcsolatos szálak egyértelműen a nyíltan uszító és gyűlölködő Kuruc.info hírportálhoz vezetnek.

Én magam is vérlázítónak és felháborítónak tartom, hogy egy újságírót ma Magyarországon meg lehet hurcolni ilyen vagy másmilyen módon azért, mert véleményt nyilvánít, kérdez, utánajár, feltár, levelet ír. Borzasztónak tartom, hogy - miként Dezső András is fogalmaz - egy nyíltan uszító, gyűlölködő „hírportál” óriásplakáton hirdetheti magát Budapesten, majd az ezt lehetővé cég valamelyik munkatársa elküldi a nekik írt levelét ezeknek a kurucinfós kedves embereknek, akik aztán rá szabadítják beteg trolljaikat.

Nagyon helyes, hogy ez a szégyen-gyalázat kormánypárti politikusoknak is feltűnik, hogy hangot adnak ennek, bár azáltal hogy megint éppen a nemzet Twitter-Facebook bajnoka formált jogot arra, hogy megmondja a tutit az ügyben, egészen más hangsúlyokat kapott a történet. Mert persze kétség nem fér hozzá, hogy a Kuruc.info egy szennylap. Hogy tőről metszett náci ráadásul. A förtelmes szövegeit nyilvánvalóan nem kell bemutatni, tehát Deutsch diagnózisa akár helytálló is lehetne.

Csakhogy. Ezzel a tipikus prosztó beszólással van egy kis probléma. Tulajdonképpen egy nagyobb probléma. Egy hatalmon lévő politikus már megint ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy utasításokat adjon az igazságszolgáltatásnak. Akkor is aggályos ez, ha történetesen, egyébként és kivételesen egyet értek Deutsch Tamással. Még egy, a sajtószabadságot tudatosan keresztre feszítő demokráciában, ahol egyébként a főügyész is nem ritkán a politikai hatalom kezéből eszik, sincs joga egyetlen politikusnak sem belepofázni az igazságszolgáltatás tevékenységébe. Vágod, Tomikám?

Értem én, hogy nem az eszedért küldtek Brüsszelbe, és trágárságaidtól nem mostanában ment meg minket az úristen, ez a "gennyláda" különösen erős nekem, továbbra sem tudom értékelni ezt a stílust, és bármennyire is egyet értenék (vélt vagy valós?) Kuruc.info ellenességeddel, nem tudok eltekinteni ettől a kiszólástól. Mert ebbe az útszéli stílusba valahogy csak-csak belenyugszom, de ez az ultimátumosdi meglehetősen vérciki. És nem csak azért mert a Legfőbb Ügyészség visszaszólt neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr425684517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitmiért? 2013.12.13. 12:25:14

Nem értem minek ez az ugrálás. Ott van Polt Peti és teszi a dolgát. Ahogy gazdája mongya. Tompika akkor meg mire gerjed most?

katolnai 2013.12.13. 15:33:09

A probléma abban van, h egy szűk, idegen csoport infantilis kisgyermekeknek nézi a magyarságot, akiket irányítani kell a maximumig; meg kell szabni nekik mit olvashatnak, mi lehet a véleményük, mi a káros és mi az egészségtelen számukra. A magyar ember szeret ezt is olvasni, meg azt is, és elég okos és intelligens ahhoz, h minden olvasott témából, véleményből levonjon annyit, amennyit ő jónak lát. Ez az erőszakos kisebbség ezt a jogot akarja elvenni a magyaroktól, csak közben nem veszik észre, h nem a 60-70-es éveket írjuk, amikor gorombán lehetett terrorizálni a magyart, és agyba-főbe lehetett valakit verni, ha egy Nemzetőr cikket megtaláltak nála. Ez az idő soha nem jön vissza!
Nekünk magyaroknak különösen áldás az internet, mert olyan elhallgatott, elferdített tények birtokában juthatunk, amiről 30-40 éve még álmodni sem mertünk. A stílustól eltekintve szükség van egy olyan portálra, mely nehezen hozzáférhető, értékes információkat képes közölni, és mely függetlenül működik a bbc-nbc propagandától. Döntsön a magyar! És ahogy egyre jobban net-barátok leszünk, úgy értjük meg, h a kurucokat nem lehet betiltani; ha így nem megy, akkor mindig van számtalan más út elérni a számunkra fontos írásokat. Azok, akik a gondolat szabad áramlása ellen fröcsögnek nem értik a világháló világát. Fogatlan hiénák ők, akik elrettenve nézik, h ennyi évtized szellemi terrorja ellenére is ébred a magyar és a saját útját akarja járni. Egy olyan felnőtteknek való utat, melyben senkinek nincs belepofázása, h mit olvasson, mit gondoljon.

little green rooster 2013.12.15. 06:18:05

@katolnai: Maradéktalanul egyetértek veled.
süti beállítások módosítása