Aludjon többet, miniszterelnök úr!

H_A Címkék: alvás Orbán Viktor Hoppál Péter2013.11.21. 19:36

Megrendülten és kétségbeesve olvasom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök naponta csupán csak és mindössze három-négy órát alszik. Soha nem gondoltam, hogy ez az információ föltétlenül rám is tartozhat esetleg, de miután Hoppál Péter szóvivő jóvoltából immár egy egész országra tartozik, - és hát mostanában én is elég keveset alszom - őszinte aggodalommal tölt el a hír: Magyarország első embere megdöbbentően kevés időt szán a pihenésre.

"Ahogy Orbán Viktort látom, hogy három-négy órát alszik, ez a habitus minket is erősít (…), hogy nem szabad csüggedni, hogy harcolni és keményen dolgozni kell, különben nem lesz eredménye." - ezt mondta a szóvivő, aki tudja, hogy a nagyérdeműnek juttatott bulvárinformációk hátán mindenki másnál hatékonyabban építhető a miniszterelnököt övező személyi kultusz. Kajálja a nyáj ezeket az életszagú sztorikat, kellenek az emberfeletti erőkkel megáldott Supermanek az életükbe. 

Orbán-Viktor-nagyon-fáradtan-a-25-órás-brüsszeli-tárgyalás-után2.jpgA nem alvás példaképe

Lám, itt van az igazi hős, akinek - annyi más fantasztikus tulajdonsága mellett - aludnia sem kell ahhoz, hogy nyitott szemmel nagyot tudjon álmodni, és éber álmait valóra váltsa. Ő lehet a mi példaképünk, aki a harcra szánt időt az alvással tölthető időből veszi el. Orbán Viktor misztifikálásának jegyében Hoppál argumentációja egyenesen briliáns: vagyis ha mi is csak napi három-négy órát aludnánk, lenne eredménye a munkánknak. Mert eredményeket, csak harccal és kevés alvással lehet elérni. Nem hozzáértéssel, kiegyensúlyozottsággal, jóhiszeműséggel, kipihenten és a valóság talaján maradva. 

Bár nem vagyok egy ország miniszterelnöke, engem is megvisel a napi csupán három óra alvás. Következésképpen én nem vagyok annyira nyugodt, mint a szakemberek egy része. Pedig akár lehetnék is. Megnyugodhatnék, hogy az orvosok szerint vannak olyan különleges zsenik, akiknek genetikai okokból elég napi pár óra alvás. Tény azonban, hogy mondjuk egy évek óta tartó folyamatos alvásmegvonás mellett, én egy autót sem vezetnék el a szomszéd településig, nem hogy egy egész országot.

Miniszterelnök úr! Örülök, hogy hűséges zsoldosai azt is tudják, hogy ön mennyi időt áldoz az alvás fölöttébb szükséges, de ön szerint nagyjából fölösleges műveletére. Viszont egyáltalán nem tesz boldoggá, hogy szerintük a kevés alvás és a kemény harc követendő példa, és egyedüli szavatolója az eredményeknek. Én ezt hiszem, hogy mindannyiunk érdekét szolgálná, ha ön kicsivel többet aludna, és ezáltal kevesebb ideje jutna rémeket, ellenségeket látni és szabadságharcolni.

Azt hiszem, az alvásmegvonás komoly és beláthatatlan következményekkel jár, kérem ne fossza meg magát a pihenés örömétől és elengedhetetlenségétől! És bár az ön helyében lehet, hogy én sem aludnék önfeledten és boldogan napi 6-7 órát, egy kis bizalommal és önkritika gyakorlásával rájöhetne, hogy ön sem pótolhatatlan minden fronton, ön nélkül is felkel a nap.

Nem utolsó sorban remélem, hogy egyszer majd tényleg jól kialussza magát. Hogy körülnéz, és rádöbben: krónikus fáradtsága jelentősen torzította és tompította valóságérzékelését. Feleannyi démon nincs körülöttünk, mint amennyit ön kialvatlanságában vizionált. Higgye el, kevés az a három óra alvás, és ezzel arányosan sok az értelmetlen harc és küzdelem. Aludjon többet, miniszterelnök úr!

fotó: www.patriotaeuropa.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr265647633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.21. 19:45:27

A véreskezű gyilkos Lenin csinálta ugyanezt.

Alapvetően a kevés alvás miatt az ember lassan megőrül.

Wave43 2013.11.21. 20:57:47

Nemcsak az latszik rajta. Van aki szerint iszik. De a tarditiv diszkenézia tünetei is állítólag pont olyanok, amiket produkál: akaratlan nyelvmozgasok, mely más pszichés zavarra utalnak. Az arra szedett gyógyszerek meg szájszárazságot okoznak, ettől tűnik ugy, hogy állandóan nyalja a száját. Hát, sajnos ez van, ha valakit a rezsidémon megszáll, és ezen a felesége, a Keresztanya sem tud segíteni. Nem kellene ennyi terhet a vállán vinni - na jó, ez csak vicc volt, Talicska Lajos mesehős segít neki cipelni a rablott szajrét.

Wave43 2013.11.21. 21:02:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Alapvetően nem értek egyet a diagnózissal, Doktor úr. Ön az okot és az okozatot felcser-éli. A terápia szerintem a teljes megbánás és elkövetett bűnökkel való szembenézés lenne.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.21. 21:21:08

@Wave43:

Orbán nem a mának dolgozik, hanem a jövő történelemkönyveinek, s ez ad neki erőt. Az ilyen típusú ember sosem gondolja, hogy esetleg valamit rosszul tesz.

Wave43 2013.11.21. 21:50:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Igen, van ebben valami, nyilván emberfeletti munkabírású. De szerintem ami őt valójában hajtja az nem a küldetéstudat, hanem egy gyermekkori trauma, amit (ha hinni lehet Kende Péter könyvének) egy nagyon erős kezű apafigura okozott, ezen a sérelmen akar ugy felülkerekedni (túlkompenzálni) OV, hogy mindenkit le kell gyurnie, innen a " rend", de valójában ez egy tévhit, hogy ha nem ő az alfa hím, akkor megint megalázzák. De mint tudjuk mindent szörny-diktátornak hasonló (hamis) kuldetéstudata volt, azonban mindennapi tetteik sokkal kisstílübbek voltak, nagyjából egy beszamithatatlan köztörvényes bűnözőével hasonlatosak.

Gordiusz 2013.11.22. 14:05:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Más kérdés, hogy a jövő történelemkönyveimben a legkevésbé sem az fog állni majd róla, mint amit most ő hinni szeretne..

Gordiusz 2013.11.22. 14:08:46

@Wave43: Érdemes ezt elolvasgatni és megnézni, hogy milyen sok minden illik rá az itt szereplők közül:

hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar

Wave43 2013.11.22. 17:02:21

Igen, köszi, teljesen ez a helyzet.
Még annyit h egyéni szociális problémáján kívül ő nem más, mint a mai jelen Magyarország tükörképe, a "történelmi személyiségek"(sic), mindig az adott kor és hely szellemének kivetülése. És ez a legszomorúbb. Rossz a politikai és ezek szerint mentális kockázatközösség, amit Mo-nak hívnak és amiben élünk.

nandras01 2013.11.22. 17:40:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: vagyis küldetéstudatos.
és ráadásul még szorgalmas is.
a lehető legborzalmasabb kombináció...

nick5 2013.11.26. 18:04:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hitler is ezt tette,mármint hogy a történelmet építette és azt tudjuk mi lett belőle!
süti beállítások módosítása