Rezsicsökkentés: nemzeti ügy vagy zártkörű házibuli?

H_A Címkék: aláírásgyűjtés Fidesz Szigetvár rezsicsökkentés Együtt-PM nemzeti ügy2013.09.18. 20:00

Úgy értettem, hogy Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel zajlik napjainkban a Fidesz országjáró rendezvénysorozata, amelyen a kormánypárt politikusai személyesen találkoznak a rezsicsökkentést - minden idők "legfontosabb és legsikeresebb aláírásgyűjtésével - támogató állampolgárokkal. Az ország minden táján szerveznek fórumokat, ahol az eddigi és a további rezsicsökkentésről is tájékoztatást kapnak a résztvevők. Ahogyan a propaganda is megszámlálhatatlanul sokszor megerősítette: két és félmillióan támogatták a rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtést. Sírig tartó hálája jeléül ennek a lelkes 2, 5 millió (létező vagy elhunyt, valós vagy kitalált) magyar embernek névre szóló levelet kézbesített a Fidesz (Jelentéktelen mellékinformáció: 4 forint/levélke áron, azaz bagatell 10 millióért, a párt feneketlen kasszájából.) A Fidesz politikusai ezen a rendezvénysorozaton személyesen köszönik meg az embereknek a támogatást, a kiállást önmagukért, a családjukért, a rezsicsökkentésért. Eddig csupa öröm és boldogság.

Nem olyan régen, a parlament őszi ülésszakának első napján Orbán Viktor nem többnek, nem kevesebbnek, mint nemzeti ügynek nevezte a rezsicsökkentést (a devizahitelesek megmentése előtt egy fél gondolattal), majd alig néhány nap múlva Németh Szilárd, az intézkedésért felelős munkacsoport elnöke papagáj-üzemmódban ismételte meg a gyengébbek kedvéért a vezér nagyszerű gondolatait. A szükséges drámaiság kedvéért a Hoppál-Zsigó-Selmeczi-Kocsis négyes együttes erejét jobbról előzve, egyúttal a rezsicsökkentést ellenző gonosz erők ellenállásával is riogatott egy sort, amellyel szemben - mint mondta - sorsdöntő szerepe lehet annak a két és fél milliós magyar közösségnek, amely képes kiállni magáért, és érdekeit felismerve, nevét adva aláírásával is támogatta a rezsicsökkentést. 

E fontos mozzanatok tudatában olvasom, hogy kivezették a Fidesz rezsicsökkentésről szóló szigetvári fórumáról az Együtt-PM országgyűlési képviselőjelöltjét, Berkecz Balázst. A jelölt maradhatott volna, ha aláírásával támogatja a rezsicsökkentést. Ezen a ponton, azt hiszem, elvesztettem a fonalat.  Az is lehet, hogy valami kimaradt nekem. És bár lassan igen nehezemre fog esni, hogy sírvaröhögés nélkül, komoly pofával, komolyan tudjam venni a rezsicsökkentésről szóló híradások bármelyikét, ez most túltesz mindegyiken.

Vegyük át még egyszer: a Fidesz számára nemzeti ügy a rezsicsökkentés. Ezzel összefüggő kétharmados rettegésének legyőzése érdekében aláírásokat gyűjt (a Kubatov lista aktualizálása mellett) azért is, hogy nehogy kiderüljön, Magyarországon a nép, szíve szerint a rezsiemelést támogatná. Majd mikor összegyűlt a kereken két és fél milla csökkenést (!) támogató aláírás, a párt hálálkodó leveleket küld szét pontosan ennek a két és fél milliónak, miszerint venne részt léccilécci az országos hálálkodó turné hozzá legközelebb eső állomásán szervezett fórumon. Ahol majd tájékoztatják múltról, jövőről, és imába foglalják a nevét. Eddig világos.

Értem én, hogy aki nem írt alá, annak nincs mit megköszönni. De aki nem írt alá, és nem a Fidesz szimpatizánsok táborát erősíti, annak nincs joga tudni, mire számíthat rezsicsökkentésügyileg? Akiről lehet tudni, hogy nem a mi kutyánk kölyke, az nem vehet részt egy nyilvános lakossági fórumon? Vagy a rezsicsökkentéses hakni csupán egy önkényesen korlátozott nyilvánosságnak szól? Ha a rezsicsökkentés valóban nemzeti ügy, hogyan lehetséges, hogy egyeseket mégis ki lehet zárni belőle? Mert ha mondjuk ki van írva, hogy zártkörű házibuli, akkor Berkecz Balázs, vagy X és Y nem tolja oda az arcát, főleg, hogy meghívót sem kapott. Én se frekventálom az olyan helyeket, ahol nem szívesen látnak, vagy ahol nem jön be a pofám.

De ez itt egy egész országot érintő - NEMZETI -ügy állítólag. Nem Tiffán Zsoltok, Kocsis Máték és Kolovics Jánosok születésnapi bulija. Vagy igen? És ha igen, akkor hogy van képük nemzeti ügynek kikiáltani a rezsicsökkentést? És mi jön ezután? Csak a Fidesz szavazóknak csökkentik a rezsijét? Csak azoknak, akik nevüket adták ehhez a néphülyítéshez?

Végtelenül szánalmas. Nevetséges, kicsinyes, ostoba, üldözési mániás tudathasadás. Szóra sem lenne érdemes, ha nem volna ez is egy látlelet. Egy beteg, kétharmados hatalma árnyékában fuldokló, kényszerképzetei által megnyomorított rendszeré. Amely mániákusan gyűlöli politikai ellenfeleit, és mindazokat, akik nem állnak abban a sorban, amelyben tisztességes fideszesnek állnia kell. Egyelőre biztonságiakkal kivezettetik őket. És mi jön ezután? Belelövik őket a Dunába?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr185522241

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leiratkozás a választói névjegyzékből 2013.09.19. 09:14:07

Kedves Orbán Viktor, Népünk Nagy Vezíre és Miniszterelnöke! Egy választási lista amire fel lehet iratkozni és tízezrek iratkoznak fel rá, arról leiratkozásnak is lehetséges kell lennie. Ez alapvető állampolgári alapjog, vagy alaptörvény.  Hiszen v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.09.19. 11:00:44

@Sir Galahad:

Hordjunk pólót?

"Polgár vagyok, nem tivista!"

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:01:33

@Sir Galahad: Ha balhezni ment, akkor jogos, hogy kivezetik. Viszont, ha nem csinält semmit akkor milyen alapon? Mäsreszt az is kerdeses, hogy miböl finansziroztäk ezt a bulit. Amennyiben ällami penz (azaz ado) akär csak egy kis resze is, milyen jogon korlätozzäk a jelenlevök köret? Attol a pillanattol kezdve mindenkinek joga van ott lenni, meg ha nem is szimpatizäns. A balhezässal nem ertek en sem egyet, de balhezott a megnevezett?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.09.19. 11:05:44

@Sir Galahad:
"Járjanak az ellenzéki pártok rendezvényeire is fideszes aktivisták balhézni? Mi ebben a jó?"

Így van. Még szerencse, hogy ahol bajnai megjelenik sehol sem jelennek meg libázó feliratokkal emberkék, és az ilyesmit nem a fityeszközpontból szervezik.

És sosem fordult elő nálunk, hogy szoci politikus beszédét megzavarták volna sípszóval, kereplővel stb.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.09.19. 11:07:41

@szonár:
"Magyarán, odament a kötshchög balhézni, kizárták, erre neki áll feljebb."

Így igaz. Íme, így történt a balhézás:
A fórumra egyik aktivistánkkal, Verával mentem. Beültünk a nézőtérre és vártunk. Tíz perc elteltével odajött hozzánk egy biztonsági őr, és azt mondta: Balázs, ne haragudj, nagyon kellemetlen, de meg kell kérjelek téged és Verát, hogy menjetek el. Megkérdeztem, hogy miért? Nincs meghívód, felelte az őr. Elindultunk kifelé. Közben találkoztunk Kolovics Jánossal, a város fideszes polgármesterével. Vele már befelé is találkoztam, kezet fogtunk, s akkor nem mondta, hogy nem jöhetek be. Kifelé menet azt mondtam Kolovicsnak: piti dolog, hogy kidobtok. Ő azt válaszolta: nem írtad alá a rezsicsökkentést, ha most aláírod, talán visszajöhetsz.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 11:07:42

Ez a Berkecz Balázs legalább a híreket elolvashatná. nyíltan leírták, hogy zártkörű a buli és nem közérdekű lakossági tájékoztató fórum:

"Októberig száz helyszínen tartanak fórumokat a Fidesz vezető politikusai annak a 2,5 millió embernek, akik aláírásukkal támogatták a rezsicsökkentést. Az országjárás célja az aktivistatoborzás, illetve, hogy a rezsicsökkentést mint kampányüzenetet csúcsra járassák a választásokig."

elwood 2013.09.19. 11:08:38

a másként gondolkodók zavarása szervezett ellendrukkerekkel, kereplőkkel, sípokkal fideszes privilégium.

még jó hogy ezt a találmányt nem engedik lemásolni.

hová vezetne ez.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 11:11:02

@Poszt Olok001: Szóval az összes zártkörű pártrendezvényre bárki bemehet vagy akár a tévé is tudósíthat a kormány és az ellenzék kampányüléséről, mert közpénzből finanszírozták a pártokat?

Sir Galahad 2013.09.19. 11:13:05

@Hoppácska: Persze, előfordult. Nekem az se tetszett. Nem szeretem a provokációkat, akár jobboldali, akár baloldali ember provokál.

Blogger Géza 2013.09.19. 11:13:11

@Mária: Ennél komolyabb, hogy az IPSOS legújabb mérésében már csak 5%-on áll a biztos szavazóknál is a bajnaista banda (össznépességben ennek megfelelően kb 3%-on), lehet, hogy nagyon hangosan fog kipukkadni az a lufi. Főleg, ha DK és LMP (no meg MSZP) rástartol, és elszív tőle még egy pár szavazót...

panelburzsuj 2013.09.19. 11:13:52

@Online Távmunkás:

Nem úgy lenne épeszű?

De pont az értetlenkedésed mutat rá, merre is tartunk az épeszűséghez képest.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.19. 11:14:06

@Poszt Olok001:

Többektől olvasom, hogy "balhézni ment". Mármint: üveget dobálni, beszólogatni a nőknek, pillangókéssel hadonászni? Valószínűleg nem. Ja, hogy esetleg kérdezett volna néhány, egyébként elég kézenfekvő dolgot a Nagy Rezsicsökkentőktől.

Orbánisztánban ez "balhénak" számít.

Jogos, hogy kivezették (természetesen saját biztonsága érdekében), pedig közéje is lövethettek volna.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 11:15:10

@♔batyu♔: Pénz az lett volna a hőszigetelésre EU-s forrásból, a 4-es metrós pénzlenyúlás és a főterek díszkövezése helyett bőven lehetett volna a lakásokat szigetelni. Viszont az évente 1-2 milliárdos pályázatok semmit sem értek, le is kellett mindet zárni pár nap alatt. Az meg más kérdés, hogy miért csak a szupermodern szoci panelek szigetelését támogatták és például a 100 éves bérházakat miért nem.

Blogger Géza 2013.09.19. 11:15:42

@Poszt Olok001: Hát ez sokat elárul rólad, hogy az oktalan rendőri erőszakot saját testi épsége árán is megakadályozni igyekvő Révész Máriusz számodra az ellenszenves a történetben... amúgy példád nem csak emiatt teljesen rossz, az nem egy bajnaista gyűlés volt, ahova besunnyogott.

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:17:52

@Online Távmunkás: Kampänyüles es az aktivistatoborzäs kicsit mäs kategoria. Illetve, ami közpenzböl megy az közerdek. Legaläbbis igy lenne helyes. Mäs kerdes, hogy egyik pärt sem tartja ezt be, de fityeszek kiemelkedöen sokat költenek adokbol nem az orszäg, hanem a pärt celjaira. Ez pedig cseppet sem szimpatikus (sok egyeb mellett). Valojäban a politikusokat (pärttol függetlenül) korlätozni kene es szigoruan elszämoltatni minden költsegükkel, elvegre ALKALMAZOTTAK!

Rátóti Mutyikos 2013.09.19. 11:18:24

@Sir Galahad: mucika! rad fogok hivatkozni mikor ajvekoltok majd, hogy az alhirtv-t, meg az untersovszkyt kidobtak vmelyik partgyulesrol...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 11:18:45

@panelburzsuj: Akkor inkább fogalmazzak úgy, hogy a te logikád szerint például államtitok sem létezik?

Lencsés István 2013.09.19. 11:19:24

Rezsicsökkentés nemzeti ügy .

panelburzsuj 2013.09.19. 11:21:18

@Online Távmunkás:

Nekem teljesen mindegy, hogy mennyire ostobára fogalmazod a "ravaszdi" álkérdéseidet - leszarom.

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:23:02

@Blogger Géza: Sokat elärul rolad, hogy az orszäg es a közbiztonsäg vedelmere felesküdött rendöröket, munkäjuk vegzese közben oktalan rendöri eröszakkal vädolod. Szellemi szinvonal toväbbä, hogy oktalan rendöri eröszaknak ällitasz be rongäläst es tomboläst. A te felfogäsodban helyes dolog embereket arra uszitani, hogy menjenek az utcära es döntsek meg a fennällo, legälisan megvälasztott kormänyt...ugyancsak ehyes elnezni azt nehäny megtevedt polgärnak, hogy felgyujtjäk a TV szekhäzat. Bezzeg az mekkora szemetseg, hogy a földön ülö diäkok megfelelmitettek a szegeny fityesz dolgozokat es ezert vigyorka gabika es hazaärulo tärsai feljelentik öket. Erdekes ertekrended van, szo se rola. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 11:23:42

@Poszt Olok001: A Fidesz most azért költ kiemelkedően az adónkból, mert ők vannak kormányon. A szocik is dobálták be minden háztartásba kampányújságot állami pénzből, egyik se jobb a másiknál ilyen téren. Persze ez nem azt jelenti, hogy örülni kellene, amiért így szórják a pénzünket.
Az alkalmazottat nehéz úgy számonkérni, ha több a hatalma, mint a munkáltatónak és a munkáltató csak 4 évente tudja lecserélni, de előtte 8 millió másik munkáltatóval kell egyeztetnie...

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:24:09

@Blogger Géza: Mellesleg mi a besunyniogäs azon, ha bemegy egy hakniturne ällomäsät megnezni valaki???Azert mert nem fityeszes tette meg? Ugyanmär...szük lätokörü vagy.

unionista (törölt) 2013.09.19. 11:25:02

orbán a külföldi oligopóliumokkal szemben a nemzeti nagytőkést, azaz a belföldi oligarchákat preferálja. és ez úgy jön ide, hogy a közmű úgynevezett oligolópium. a kapitalizmus első alaptörvénye, hogy annak a hasznán osztozni kell. a nyereség egészében nem lehet sem a külföld, sem a belföld kezében. a teljes profit nem kerülhet sem a köz-, sem a magánszféra kezébe. azért, mert a verseny korlátozott.

tehát akkor vegyesvállalatok kellenek. e-on hungária német-magyar vegyesvállalat. vagy ömv-mol osztrák magyar vegyesvállalat. vagy suez hungária francia-magyar vegyesvállalat. leginkább persze önkormányzati tulajdonnal. független helyhatóságokkal. a politikai pártoknak szimbolikus hatalmat biztosítva. és ennek a kivívása előtt áll az ország. hogy ennek az elérése 2.5, 25, vagy 250 éves időtáv azt nem lehet tudni.

Sir Galahad 2013.09.19. 11:26:51

@Rátóti Mutyikos: Bocsánat, most nem egy újságírót kértek távozásra, hanem egy rivális párt aktivistáját. A kettő nem ugyanaz, úgyhogy újságírók kidobásakor ne hivatkozz rám.

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:29:35

@Online Távmunkás: Irtam, hogy egyik oldal allami penzen törtenö költekezeset nem tartom korrektnek. Valojäban az eredmenyeknek kene beszelniük, nem pedig a meggyözöujsägoknak es reklämoknak elhitetni, hogy mennyire jo gyerekek. Sajnos nem erröl szol itt mär regen semmi.
Igen, ezert kene az "alkalmazott" hatalmät korlätozni, ezert kene felelnie a kijelenteseiert, a cselekedeteivel okozott esetleges kärert es termeszetesen BTK alapjän felelössegre lehessen vonni, illetve kiemelten magas büntetesi tetelt kene törvenyileg meghatärozni, csaläs, lopäs, hütlen kezeles es egyeb (közembereket sulyto) büntett esetere, mivel kiemelt poziciot tölt be....

déjá vu39 2013.09.19. 11:29:45

Blogger Géza · bloggergeza.blog.hu 2013.09.19. 10:00:52 írta: "Szerintem valahol nem normális, ha egy Fidesz-gyűlölő párt vezetője ilyen helyekre bejár spionkodni, Orbán Viktort sem láttam még (bevallottan vagy burkoltan) bajnaista gyűlésen."

1. AZ illető nem vezetője a pártnak.
2. Kolovics János ott volt a szigetvári Bajnai találkozón.

Blogger Géza 2013.09.19. 11:30:04

@Poszt Olok001: Az Astoriánál lévő tüntetésen, ahol az oktalan rendőri agresszió történt (ez amúgy nem az "én értékrendem", épp most ért emiatt bírói szakba a büntetőeljárás a rendőri vezetők ellen) semmi olyasmi nem történt, amiről írsz.

safranek 2013.09.19. 11:30:39

Ne álljunk meg! Csökentsük a kenyér, a tej, a párázsi, a szalonna, a sör, a bor és a pálinka árát is. Mert ezekre is sokat költünk!

Mitzimackó 2013.09.19. 11:31:30

"megállt a számláikkal tartozók számának növekedése."..." és kicsit nőtt azoknak a száma is, akiknél kikapcsolták az áramot"
Így teljesen érthető :-)

déjá vu39 2013.09.19. 11:32:30

@mojszipupi: "Csak az a baj h sokan, benne a nyugdíjasok is alapvető összefüggésekig már nem tudnak eljutni mert nem fogják fel."

Szóval, a nyugdíjasok hülyék. Lehet, hogy a saját leépülésedből általánosítottál?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.09.19. 11:33:48

REZSIHARC

Rezsi csökken s el is illan.
Ingyen lesz a gáz, a villan-
-yszámla pedig nullát mutat,
Így jelölték ki az utat.

Míg retteg a szabadpiac,
Te a boltban sokat kiadsz,
Pedig bevételed kevés.
Végül se rezsi, se evés.

:)

panelburzsuj 2013.09.19. 11:37:01

@Sir Galahad:

Milyen törvény, rendelet, bármi egyéb jogszabály tiltja , hogy egy nem zártkörűnek és nem fizetősnek meghirdetett rendezvényre valaki besétáljon, és ott akár kérdéseket is tegyen fel - mint a rendezvény bármely mást részvevője?

Legyen akár kiskorú, agg, agyalágyult, újságíró vagy pártelnök?

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:37:14

@Blogger Géza: Aha biroi szakasz...kb mint az ällami szavahihetöseg. Lefejezett függetlensegetöl megfosztott, pärtközeli vezetövel ellätott birosäg dönt a munkäjukat a (fennällo törvenyek alapjän) vegzö emberekkel szemben.

www.youtube.com/watch?v=j27sK9xEAHw
www.youtube.com/watch?v=Cqci73FA-gg

Van bör a kepeden, ez azert nem vitäs. :)

déjá vu39 2013.09.19. 11:38:06

@♔batyu♔: "... meglehetősen szánalmas volt, nyilván maga sem hitte el, hogy lakások százezreit nem lehetséges ilyen mértékben szigetelni állami pénzből még jelentős önerővel sem."

Számold ki, hogy a távhószolgáltatók kompenzálására félretett pénzből hány lakásban lehetne pl ablakcserét segíteni. És ez mennyi megtakarítást jelentene. Segítek: Nekem az ablakcsere 30%-kal csökkentette a gázfogyasztást... És nem is az elérhető legjobb ablakokat raktuk be.

panelburzsuj 2013.09.19. 11:40:44

@panelburzsuj:

Ha meg eleve zártkörű - mi a füttyér engednék/engedték be?

unionista (törölt) 2013.09.19. 11:41:04

@Online Távmunkás:
azért nem egészen. az uniós csatlakozás utáni évtől kezdve 2005 és 2010 közötti a pártok osztoztak az uniós pénzeken. az arányokról a 70:30 legenda kering. ezek után jött a szlogen "csak fidesz". és most azért harcol az mszp, hogy a 30:70 visszajöjjön. na most ez persze sehogy sem lesz jó. de a lopások nem ugyanolyan mértékűek. sajnos ebben a fidesz élen jár. persze lehet mondani, hogy a szocialisták pedig az osztogattak többet. csakhogy osztogatás a civilizált világ működésének egyik alapeleme. nem egyenértékű a lopással.

mojszipupi 2013.09.19. 11:41:25

@déjá vu39: Aha lehet, látom megértetted a lényeget

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:42:44

@déjá vu39: Az ne is emlitsük, hogy ilyen nagy tetelben, megrendelesre legyärtott nyiläszärok csereje lenyegesen olcsobb darabäron szällitodik le, mint ha egyet vennel.

Poszt Olok001 2013.09.19. 11:48:31

Meg egy talälos kerdes.... häny nyiläszäro csere 50%-os tämogatäsät lehet kihozni egy felcsuti stadion äräbol vagy egy budaörsi templom felujitäsära kiutalt milliärdbol???

unionista (törölt) 2013.09.19. 11:49:10

@Sir Galahad:
ez ugye egy nemzeti rendezvény. nemzet pénzén. felteszem ebbe az ellenzéki aktivista beletartozik. vagy ha nem, akkor megint érvényes, hogy kevés őstől származó hülye nácik vagytok.

Rob67 2013.09.19. 11:52:52

@szonár: Nem akarod hogy ilyen balhes figurak jussanak hatalomhoz?
Megnezted a 2006-ban bekesen kukatgyujtogato, molotovozo demokracia felto haverokat mielott elmentel szavazni 2010-ben?
Gondolom akkor is azt mondtad: nem akarom hogy ilyen balhes alakok keruljenek hatalomra?
Mindamellett, hogy latok nemi kulonbseget az utcako dobalas, teveszekhaz foglalas, auto gyujtogatas es a forumozo ellenzek pofavagasa kozt.
Szerinted barat melyik a nagyobb balhes figura?

2013.09.19. 11:55:43

@safranek: a pityókáét és a tüzifáét is

déjá vu39 2013.09.19. 11:55:57

@unionista: "..tehát akkor vegyesvállalatok kellenek. e-on hungária német-magyar vegyesvállalat. vagy ömv-mol osztrák magyar vegyesvállalat."

AKár még igazad is lehetne - de a mai kormány nem "ennek kivívása" felé halad.

Sir Galahad 2013.09.19. 11:57:05

@panelburzsuj: Nem tiltja semmi, csak nekem nem tetszik, amikor jobboldali rendezvényre baloldali provokátorok (vagy fordítva) mennek.

czjanos 2013.09.19. 11:58:24

Száz helyszínen, két-és félmillió emberrel akarnak konzultálni, rezsi ügyben. Ebből egy helyszín és hetven érdeklődő már megvolt. Ha marad ez az arány, hétezer lesz a két és félmillióból. Magyarország jobban (a legjobban) teljesít!

Sir Galahad 2013.09.19. 11:58:28

@unionista: Ugyanez igaz az ellenzéki pártok rendezvényeire is. Oda is mennek jobboldali provokátorok. Azt se tiltja senki és semmi, de nekem az se tetszik. Miért baj ez?

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:02:08

@czjanos: Ez kb olyan mint az atkosban a disznok szämlalasa...

Bättyäm, häny disznaja van???
Nekem fiam härom!
Huuu.. az keves...irok ötöt...

kb ez a 2,5 milla is igy keletkezett. :DDDDD

panelburzsuj 2013.09.19. 12:02:26

@Sir Galahad:

"Ellenoldali" blogot olvasni - pláne kommentelni... - mitől lélekemelőbb?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.19. 12:04:04

@Blogger Géza:

örülök, hogy a pénzünkből még futja fizetni ilyen droidokat, mint te. magyarország jobban teljesít.

panelburzsuj 2013.09.19. 12:04:55

@czjanos:

Majd kifúrja az oldalamat, hogy ez a "100 helyszín" vajon mennyire korrelál a 106 választókörzettel? :)

2013.09.19. 12:07:15

@Poszt Olok001: Ennél jobb már csak a szaporulat volt:

Gondozó a brigádosnak: Ellett a koca, két malac lett.
Brigádos: Annemjó, beírok hármat.
Brigádos a mérnöknek: Ellett a koca, három malac lett.
Mérnök: Az nem jó, beírok ötöt.
Mérnök a téeszelnöknek: Ellett a koca, öt malac lett.
Téeszelnök: Annemjó, lejelentek nyolcat.
Téeszelnök a megyei párttitkárnak: nyolc malac a szaporulat.
Párttitkár: remek, hízlalják fel, kettó megy exportra, a többit helyben hasznosítjuk.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 12:07:31

@unionista: A "csak fidesz" pusztán szlogen. Most se halnak éhen jobban a szocik, mint 1998-2002 között, amikor a rendszerváltás utáni első komolyabb tisztogatás volt a közszférában (aztán jött 2002-től a visszavágás...)

panelburzsuj 2013.09.19. 12:08:25

@Poszt Olok001:

Mennyi is volt a Seresmaris költségcsökkentésre aláíró?

Oszt abból valahogy mégse lettek "nemzetivégsőharci" népgyűlések... :)

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:10:24

@fagyospityóka: Ezt egyszerüsitettem le,h az idiotäja is fel tudja fogni a szämokat. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 12:11:59

@panelburzsuj: Van egy kis különbség egy parlamenti képviselő-jelölt és egy felhergelt pártszimpatizáns között. Valamelyiknek kicsit nagyobb a felelőssége és a választásokkor egy nagyjából 80-90 ezer fős körzetben kell teljesítenie, míg a másik legfeljebb összeszed pár embert, hogy szavazzanak...

déjá vu39 2013.09.19. 12:12:27

@Poszt Olok001: "Az ne is emlitsük, hogy ilyen nagy tetelben, megrendelesre legyärtott nyiläszärok csereje lenyegesen olcsobb darabäron szällitodik le, mint ha egyet vennel."

Így igaz. Most vagyunk túl egy másik cserén egyik hozzátartozómnál: Egy 100 nm-es lakásban jó minőségű ablakokra cseréltük a meglévőket. Redőnyökkel együtt bőven 1 MFt alatt voltunk. Ez egyébként nekünk sok pénz - ha csak a felét megkaphattuk volna támogatáskánt, nagyon jól esett volna. Ez az államnak (az adóforintjainknak) is jobb lenne, meg nekünk is.

Viszont, ez lassabban menne, az állami gépezetnek is dolgoznia kellene vele és az egyéneknek is (sokat). És ez nehezebb feladat, mint aláírni. A politikai haszon is kevesebb - hányan akarják vagy képesek a költségeket számolni, követni hogy mennyit takarított meg a cserével?

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:12:50

@Online Távmunkás: Na meg ez is undorito...ahäny kormänyvältäs, annyi lefejezes. A politikus az orszäg ugyeit mozditsa elöre, ne az legyen a legfontosabb dolga, hogy pärtkatonäkat ültessen vezetö pozicioba. szakmai ceg elere szakembert, politikätol függetlenül.

2013.09.19. 12:13:07

@Poszt Olok001: Szóval ismerted. Örülök.

unionista (törölt) 2013.09.19. 12:14:29

@déjá vu39:
nem ők a külföldi oligopólium helyett a belföldi oligarchákat támogatják. a ló egyik oldaláról a másikra esnek át. cseberből esünk vederbe. a szocik mentségére annyit, hogy nem adtak el mindent. de céltalanul privatizáltak.

szerintem amúgy az eon is mohó. mert ő egyszerre akar villamos és gázszolgáltató is lenni. de az nem megy csak regionális keretek között. túl sokat akarnak egyszerre.

ha én lennék a király, akkor lehetne egy villanycég: eon hungária. amiben résztulajdonos az mvm. az orbánék által kivásárolt gáz üzletágat hozzá kell kapcsolni a molhoz. és az osztrákokkal együtt létrejöhet az egykori monarchia országait lefedő olaj és gázipari tröszt. ugyanígy lehetne osztrák-magyar államvasút. a gyesev mintájára regionális társaságokkal. a régiókon átívelő intercity vonalakat pedig egy szövetségi vasúti társaság üzemeltetheti. a pályavasút és a pályaudvarok maradnak közkézben. vonalakat pedig az indít, aki akar. feltéve, hogy fizeti a pályahasználati díjat, a szerelvények megfelelnek közlekedési szabályoknak, és a járatok beilleszthetők a menetrendbe. ez is piacosítás lenne. de nem ortodox liberális módon. nem úgy, hogy eladunk mindent. persze a totális államosítás a másik véglet.

egyik pártnak sincs közlekedési és közműfejlesztési koncepciója. és valószínűleg nem is lesz. egyre inkább azt gondolom, hogy független önkormányzatok kellenek. és majd azok a közvagyon felett rendelkezve partnerségbe lépnek a piaccal. egész egyszerűen úgy, hogy kipaterolják az államot (a pártokat). ha ezt a polgárság nem vívja ki magától, akkor nem lesz változás. lehet persze ezt a folyamatot kívülről segíteni. de leginkább csak külföldről.

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:17:35

@déjá vu39: Ällamnak nem nagy munka. Neki csak ellenöröket kene fenntartani, akik szuroproba szerüen megnezik, hogy megtörtent-e a csere. Illetve a szämläkat kellene fogadnia es meghatäroznia egy tisztesseges nyereseghatärt, amig a vällalkozo ältat adott szämlät befogadja (mert ugye azt valakinek be is kell epiteni).

Nem ördögtöl valo, de igy kevesebbet tudnänak lopni a politikusok es a hozzäjuk közel ällo cegek. ezert nem fog ez megvalosulni...ez sem

déjá vu39 2013.09.19. 12:19:11

@czjanos: "Száz helyszínen, két-és félmillió emberrel akarnak konzultálni, rezsi ügyben. Ebből egy helyszín és hetven érdeklődő már megvolt. Ha marad ez az arány, hétezer lesz a két és félmillióból. Magyarország jobban (a legjobban) teljesít! "

Szigetvár lakosainak száma kb 10 000....

A múlt héten jártam az Ormánságban (Nincs messze Szigetvártól). Menjetek el a zsákfalvakba, nézzetek körül. Olyan helyekre menjetek, ahol egy 200 lakosú faluban a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat 40-50 közmunkással. Ahol egy egész napi napszámos munkáért 3-4000 Ft-ot fizetnek...

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:20:23

@fagyospityóka: Persze, csak butitottam, a lenyeg igy is erthetö volt. :)

Larry Silverstein 2013.09.19. 12:23:32

@déjá vu39: Mondjuk ebben nincsen semmi újdonság, hiszen eddig még közmunka is kevesebb volt.@czjanos: Nyilván a 2,5 millió aláírás hamis, ha Török Zsolti aszonta.

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:26:23

Blogi gezäm: hol vagy? Arcodra most ragasztasz bört a hazudozäsaid elviselesere vagy esetleg kardodba döltel a felismerestöl, hogy a vezetöid eddig hazudtak neked?

déjá vu39 2013.09.19. 12:27:40

@unionista: "...és az osztrákokkal együtt létrejöhet az egykori monarchia országait lefedő olaj és gázipari tröszt. ugyanígy lehetne osztrák-magyar államvasút. a gyesev mintájára regionális társaságokkal. a régiókon átívelő intercity vonalakat pedig egy szövetségi vasúti társaság üzemeltetheti. a pályavasút és a pályaudvarok maradnak közkézben. vonalakat pedig az indít, aki akar."

Erről jut eszembe (lásd az ormánsági észrevételeimet): Szándékosan mellékutakon mentem a környéken, mert így többet lehet látni a világból. Nos, legalább 10 olyan vasúti kereszteződésen mentem át, ahol a kereszteződés 2 oldalán a sínekre keresztbe tett beton vasúti talpfák jelezték a vasút "működóképességét". Merthogy, ugye újraindították a vasutakat...

panelburzsuj 2013.09.19. 12:29:49

@Online Távmunkás:

HÖ?

Berkecz minek cseszi el az idejét ilyen szarrágásra, himmimummi hetvenfős fidesz-rendezvénykékre??

Vagy mit is akartál mondani? :)

2013.09.19. 12:32:53

@Poszt Olok001: Egyik kedvenc viccem volt, remélem, örökre vicc marad.

déjá vu39 2013.09.19. 12:33:10

@Larry Silverstein: "Mondjuk ebben nincsen semmi újdonság, hiszen eddig még közmunka is kevesebb volt."

Nem érted. Nem az önkormányzatnak kell a közmunkásokkal paprikát, paradicsomot termeltetni, mangalicát neveltetni, hanem a gazdálkodónak, állami gazdaságnak, tsz-nek. (Ez az önkormányzat egyébként legalább jól hasznosítja a közmunkát).

És nem az önkormányzatnak kell a legnagyobb munkáltatónak lennie.

unionista (törölt) 2013.09.19. 12:34:26

@Online Távmunkás:
nem csak szlogen. most tényleg egy párt uralkodik. a szocik taccsra vannak téve. konkurens klánok vannak, de ezek egy párt körül csoportosulnak. és a szocik vissza akarnak kapaszkodni. kevés a pénzük a kampányra, kevés a pénzük a szakértőkre. és a szocialista párt néhány lamperth mónika típusú alapvetően jó szándékú, lusta, középszerű mozgalmár. belőlük hiányzik az a teljes gátlástalanság, ami ott van a fideszben. és a pártpénztárnokaik sem annyira mohók. ők a nemzeti bolsevizmus mellett megelégednének a nemzetietlen mensevik szereppel. egy probléma van. a rendszer így nem tartható fent.

bajnaiék azt mondják, hogy fel kell számolni ezt az egészet. schiffer is ezt mondja. de nekik fogalmuk nincs, hogy mit kell tenni. gyurcsányt csak egy dolog érdekli: akár egy politikai öngyilkossággal is magával rántnai orbánt. vona meg egyszerűen csak közelebb akar kerülni a húsos fazékhoz.

szerintem nem lesz új párt, amelyik bekerül. hacsak a kétfarkú kutya nem ha esetleg mégis bejegyzik őket. hanem egy széttagolt, szétzilált pártstruktúra lesz. amiben a független önkormányzatiságot kell kivívni. ez országosan valószínűleg nem megy. de egyes helyeken öntudatos polgársággal éppenséggel végbemehet. mert elég ha esztergom meglépi. nem csak tétényi, hanem a képviselőtestet is függetlenné válik. kivonulnak a bazilikához, figyelmezető sztrájkot tartanak az autógyárban. egyszerűen összefog a keresztény és a liberális polgárság és a munkások. elég ha debrecen, miskolc, pécs, szeged, vagy győr követel magának önállóságot. vagy nyugat-magyarország (az osztrákokkal eurorégiót alakítva), vagy a balaton egy függetlenedő agglomerációt létrehozva. és persze ott van budapest. ezek a független önkormányzatiságra épülő "forradalmacskák" egyenként nem valószínűek, de elég sok opció van hévíztől hajdúszoboszlóig.

Poszt Olok001 2013.09.19. 12:35:43

@fagyospityóka: Mär reg nem vicc... nezd meg a foglalkoztatäsi adatokat es a fizetesi statisztikäkat. Szomoru valosäg, csak ällatokrol emberekre ätültetve.

dr kíváncsivagyok 2013.09.19. 12:37:35

"Végtelenül szánalmas. Nevetséges, kicsinyes, ostoba, üldözési mániás tudathasadás. Szóra sem lenne érdemes, ha nem volna ez is egy látlelet. Egy beteg, kétharmados hatalma árnyékában fuldokló, kényszerképzetei által megnyomorított rendszeré. Amely mániákusan gyűlöli politikai ellenfeleit, és mindazokat, akik nem állnak abban a sorban, amelyben tisztességes fideszesnek állnia kell. Egyelőre biztonságiakkal kivezettetik őket. És mi jön ezután? Belelövik őket a Dunába?"

Ez véleményem nekem is...

2013.09.19. 12:45:03

@Poszt Olok001: Igazad van. A Kossuth Rádió reggeli krónikája kisértetiesen emlékeztet a 89 előtti Román TV Telejurnaljára.

unionista (törölt) 2013.09.19. 12:47:45

@déjá vu39:
a vasutat fejleszteni kellene. régiós szinteken lehetne akár egy dunántúli pannónia vasúttársaság. és abban egy balatoni lányvállalat. ezeket önkormányzati szinten kellene kitalálni. a polgármestereket kellene függetleníteni a pártoktól. egyszerűen követelni kellene, hogy a fejlesztési források lakosságarányosan le legyenek osztva. és első körben ezekbe az államtól független régiós társaságokba kellene bevonni tőkét. utána pedig kivinni valamilyen többnemzetiségű szövetségi társaságot kivinni a akár pesti tőzsdére, akár a bécsi börzére.

külső forrásokat kell bevonni. mert most debrecenből például nem lehet közvetlen vasúton eljutni nagyváradra. nyíregyházáról nem lehet eljutni szatmárnémetibe. a románok is benne lennének a fejlesztésben. csak ugye pénz hiányzik. még a vasúti pályát közpénzből meg lehetne építeni. de a szerelvényeket már nem jutna pénz. de ezt betehetné a piac. az ország egyik legszegényebb peremvidékén simán lehetne a gyesev mintájára regionális vasúttársaságot működtetni. abba beléphetne a németek, osztrák, vagy akár svájci tőke is. a nemzeti nagytőkés csak azt tudja betenni, amit a nemzettől előzetesen elvettek. velük a problémát nem lehet megoldani. működő tőkebevonás kell, és felelős (önkormányzati) vagyongazdálkodás. nem úgy, hogy mindent eladunk.

bpbp78 2013.09.19. 12:49:41

@♔batyu♔: jah, de devizahitelest menteni, standiont építeni, rezsit csökkenteni van pénz...

czjanos 2013.09.19. 12:59:50

Sokak szerint a szocializmus (egyebek emellett) azért bukott meg, mert egy faragott íróasztal mellől mondták meg, hogy mennyi az annyi. Mindegy, hogy víz-, áram-, gáz, benzin, stb. Most még azt is egy faragott íróasztal mellől mondják meg, hogy pl. Fityeházán ki legyen az iskolaigazgató. Meg persze azt is, hogy mennyi az annyi. Meg hogy a Fidesz fóti vezetőjének a fia kapjon két trafik-koncesszió. A mohácsi fideszes polgármester felesége meg három önkormányzati állást. Ez a rendszer is meg fog bukni.

unionista (törölt) 2013.09.19. 13:05:25

@Poszt Olok001: @fagyospityóka:
az eredeti hofi géza (1982):
www.youtube.com/watch?v=BxIzZHD_89I
a "956" időpont érdekes a számegyesenesen.

2013.09.19. 13:17:36

@czjanos: Reménykedjünk, tegyünk érte, és reméljük, hogy keveseket ránt magával.

2013.09.19. 13:19:23

@unionista: Köszönöm. Az ilyesmi most is feldobja az embert. A lányaim már nem értik, miért nevetek az ilyesmin. Remélem, nem is kell megértsék.

czjanos 2013.09.19. 13:19:54

@fagyospityóka: Akik nagyon kapaszkodnak bele, azokat csak rántsa jó mélyre magával!

2013.09.19. 13:21:44

@czjanos: Ja, az más! Majd jó alaposan megsajnáljuk őket.

unionista (törölt) 2013.09.19. 13:28:34

@Sir Galahad:
ez nem jobboldal, és baloldal. ez egy nemzeti rendezvény. miért ne mehetne oda bárki egy ilyen nemzeti konzultációra.

salv 2013.09.19. 13:38:14

"Ha a rezsicsökkentés valóban nemzeti ügy, hogyan lehetséges, hogy egyeseket mégis ki lehet zárni belőle?"

Erre nagyon egyszeru valaszolni: a fidesz csak azt tekinti a nemzet reszenek, aki oket tamogatja. Ugye ismeros ez a helyzet a tortenelembol?

panelburzsuj 2013.09.19. 13:46:39

@salv:

Fölösleges fölfújni, "történelmi távlatba" helyezni egy efemer akarnok pöcs és népes sleppje működési módját:

2002-ben megtudtuk, hogy "a haza" nem lehet ellenzékben.

2010 óta meg tudjuk, hogy milyen "a haza" újra kormányon.

Aránytévesztés, sőt "a haza" kottájának elfogadása ebből nemzeti armageddónt faragni. Ki kell röhögni, le kell szavazni, utána a rendőr-ügyész-bíró szemezze a ki köztörvényes magot.

Ennyi a teendő.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 14:03:04

@Poszt Olok001: A magyar állami cégek a közhiedelemmel szemben nem azért működnek siralmasan, mert az állam tulajdonos, hanem mert a kormányok nevezik ki a vezetőket.
Angliáról cikkezték pár éve, hogy ott a kormányváltás 2 nap alatt lezajlott, még az államtitkárok is helyükön maradtak, csak a minisztereket, miniszteri kabinetfőnököket és személyi titkárokat cserélték le.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 14:08:22

@panelburzsuj: Azt hittem, te tudod, hogy minek megy egy bukásra esélyes ellenzéki politikus egy 70 fős, valószínűleg csak nyugdíjas pártaktivistáknak tartott zártkörű kormánypárti rendezvényre.

panelburzsuj 2013.09.19. 14:18:24

@Online Távmunkás:

1. Te tutira tudod, hogy zártkörű volt?

És az is tudod, hogy akkor miért bentről kellett kivezetni az "odanemvalót"? Miért nem voltak kapuőrök, ajtónállók, jegyszedők? Vagy ha voltak - miért nem működtek?

2. Szigetvár nagyságrendben egy szeptemberi kampánybuli hetven fővel már tömegrendezvény kategória. Naná, hogy ott sertepertél minden közvetlenül érdekelt - akár ellene, akár mellette.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 14:29:06

@unionista: Szinte látom, ahogy Gyurcsány magával rántja a mélybe egy vártoronyból Orbánt. Csak az a gond, hogy Gyurcsány olyan mélyen van, aminél nincs lejjebb...

Esztergom szép példája a birka választóknak: ellenzéki polgármester kormánypárti képviselőtestülettel, amikor ez a felállás sose volt működőképes Magyarországon.

Debrecen követel önállóságot a Fidesztől? Ott még az óvodások is a Fideszre szavaznak :)

Sztrájk az autógyárban? Kit érdekel? A MÁV és a BKV nem tud már sztrájkolni, a törvényt átírták, a szakszervezet eddig is a Fideszé volt. A Közgépet pedig nem törné meg egy sztrájk, az állami-önkormányzati-EU pénzek akkor is bejönnek a számlára, ha 1-2 napig nem dolgoznak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.19. 14:33:47

@panelburzsuj: Én csak azt tudom, amit írtak róla. Hogy a rezsicsökkentést aláírók számára tartották és aktivistákat toboroztak.
Mondjuk a politikusoknál nem feltétel, hogy írni-olvasni tudjanak, simán kinézem belőlük, hogy egy másik párt rendezvényére mennek véletlenül és utána még ők vannak felháborodva, hogy a titkárnő-pártaktivista nem szólt előre :)

Sir Galahad 2013.09.19. 14:48:05

@unionista: Itt akkor valami tévedés lesz. A poszt első mondata így szól: "Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel zajlik napjainkban a Fidesz országjáró rendezvénysorozata." A szerző szerint tehát ez egyértelműen a Fidesz rendezvénye - ha másképpen gondolod, légy szíves, vele vitasd meg.

unionista (törölt) 2013.09.19. 14:57:42

@Online Távmunkás:
nem ellenzéki polgármester kell, hanem független. és a képviselő-testületnek is annak kell lennie. egyszerűen ki kell vívni a függetlenséget az esztergomi polgárságnak. sztrájkot nagyon is érdekli a japán tulajdonos. nem fogja leállítani az autógyárat, de esetleg megérti, hogy neki hosszú távon előnyösebb egy hamamatsu-esztergom barátság. mert direktben visszaforgatja a társasági adót ha az helyben marad. nem kell a kormánynál könyörögnie. és esetleg erdő péter is megértheti a bazilikában, hogy neki is jobb ha az egyházat nem sorolják be sehová. ha mindenki az érdekek mentén cselekszik, akkor az a polgárosodottabb vidékek függetlenedésének irányába vezet.

debrecenben a közvetlen munkatársai is utálják kósát. azért nem tud egy rendes beszédet mondani, mert nem ír neki senki. nem szeretik. csak azért szavaz rá mindenki, mert ő az erős ember a pártban. és ez hozza a pénzt. de ez már egyre inkább múltidő. mert megjelent a színen lázár. a debreceni stadion hódmezővásárhelyi betonelemekből épül. semmi ideológia nincs ebben. egész egyszerűen praktikum.

debrecent cca. 300 milliárdos költségvetéssel lehet fenntartani. ebből cca. 150 milliárd az ami nem tébé, vagy adósságszolgálat. azaz cca. 150 milliárdról lehetne helyi szinten dönteni szemben a jelenlegi cca. 50 milliárddal. a vicc az, hogy a független önkormányzatiság kósa legnagyobb támogatóinak elemi érdeke. azért, hogy ne simicska, ne nyerges, ne lázár vigyék el a pénzeket. a hivatali apparátus számára csak az a fontos, hogy ne jöjjön vissza mszp. a független önkormányzatiság mindenkinek jó. leszámítva az összes pártot. az a kérdés, hogy lesz-e olyan agglomeráció, ahol a lakosság és a vállalatok ezt felismeri. nem állítom, hogy ez bárhol megtörténik. hanem azt, hogy az ország polgárosodottabb felén megtörténhet.

panelburzsuj 2013.09.19. 14:58:36

@Online Távmunkás:

@Sir Galahad:

Ja hogy ez a sokadszorra újramelegített polgárikörös krumplileves soros osztása!

De mér nem ezt írják akkor ki? - mindenki pontosan megértené! ... :)

Sir Galahad 2013.09.19. 15:03:21

@panelburzsuj: Szerintem az, hogy "Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel zajlik napjainkban a Fidesz országjáró rendezvénysorozata" , elég pontos leírása a dolognak.

panelburzsuj 2013.09.19. 15:11:17

@Sir Galahad:

És mi a véleményed a "keresztbe"-bloglátogatásról?

Meg az egymás agyfőbe kommenteléséről?

Mert a válaszod valahol eltűnt...

unionista (törölt) 2013.09.19. 15:15:00

@panelburzsuj:
az ellenzéki kampánytanácsadók közé kellene egy "mária". aki nyilván azt mondaná, hogy oda kell menni és megkérdezni orbántól: mennyivel csökkent a rezsije az úszómedencét építőknek, és mennyi a fával tüzelő szerencsétlennek. mert ő érti, hogy bunkózni kell.
közben csasztuskákat énekelni. nagyjából így:
www.youtube.com/watch?v=DDkDM54wYXY#t=0m32s
azért, mert ez egy kommunista utódvédharc a hatalomért.

unionista (törölt) 2013.09.19. 15:17:40

@Sir Galahad:
a baloldal nem azt mondja, hogy ne legyen rezsicsökkentés. a kommunizmus az lenne, ha ugyanannyi járna mindenkinek. és ez az, ami a fidesz számára veszélyes, mert az sok embernek lenne kicsit jobb. az elvtelen ígérgetésre mindig rá lehet licitálni.

panelburzsuj 2013.09.19. 16:08:54

@Online Távmunkás:

Ha a sajtónak lehet hinni, akkor a buli ilyen néven fut:

"Az országjárást a „Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést!” címmel hirdette meg a kormánypárt."

Nem látom sehol leírva, hogy "Csakafidesz-Magyarország".

(Amúgy meg elemista sövegértés: - A "De mér nem ezt írják akkor ki?" - szövegben hol találod azt, hogy "az ajtóra"? Sehol. Csak nyomod a szokásos félresüketelést. Amit én minden pártszínben rühellek - tehát szerbusz, jáccál a meghívóddal tovább.)

Sir Galahad 2013.09.19. 16:31:16

@unionista: Ezt biztosan nekem akartad írni?

Sir Galahad 2013.09.19. 16:34:45

@panelburzsuj: Ha volna róla véleményem, megírtam volna, de nincs, nem látok benne semmi különlegeset. Blogot többek között azért írnak emberek, hogy legyen vita, mert az növeli a kattintásszámot, ami hirdetési bevételt hozhat. Politikai rendezvényt viszont egyik párt sem azért tart, hogy odagyűljenek a provokátorok. Ebből nem volna se hirdetési bevételük, se egyéb hasznuk. Két teljesen különböző dologról van szó.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.09.19. 21:24:38

A rezsicsökkentéssel sokkal nagyobb bajok vannak, mint, hogy Berkecz Balázst kivezették egy Fideszes fórumról. Pitiáner post
süti beállítások módosítása