A pártsemleges bunkóságról

H_A Címkék: parlament erkölcs bunkóság Orbán Viktor Kövér László Szél Bernadett Illés Zoltán2013.09.12. 23:38

Illés Zoltán sajnos még nem tudott felnőni a baloldalhoz, úgyhogy még erősödnie kell. (...) Így mennek a dolgok.” Ennyit bírt hozzáfűzni Magyarország első embere ahhoz az újságírói kérdéshez, amely a környezetvédelmi államtitkár bocsánatkérésének indokoltságát firtatta, Szél Bernadett LMP-s képviselőhöz intézett férfiasan udvarias kijelentése kapcsán. Orbán Viktor szerint így mennek a dolgok, és érzékeltetendő, hogy mennyire így mennek, lekezelően és hasonlóan férfiasan, tenyérbemászóan oda nem illő cinkos kacsintás kíséretében bemutatta, hogyan kell a magyar parlament liftjének ajtaját erőből kinyitni. És a problémának hátat fordítani. (Ahelyett, hogy mondjuk a kényelmetlen kérdés elöli menekülési vágyat leküzdve, úriember módjára megvárta volna, amíg az magától kinyílik.)

Aztán ezt az „így mennek a dolgok” típusú létigazságot megerősítendő, Kövér László is rányomta a pecsétet az ország első emberének - a kérdést bagatellizálni kívánó - sajátosan jópofa ítéletére: Illés Zoltán sértő, de nem kirívóan sértő kifejezéseket használt kedden a parlamentben az LMP-s Szél Bernadett kérdésére reagálva, ezért nem szab ki büntetést a környezetvédelmi államtitkárra. Van még kérdés? Ha esetleg van, akkor Selmeczi Gabriella válasza remélem mindenkit kielégít: Illés bocsánatot kért, ennél többet a kormánypárt nem vár el tőle. Selmeczinek nőként, fideszes nőként, ennyi a hozzáfűznivalója az incidenshez, és én személyesen lekötelezve érzem magam, hogy a bukott baloldal jelzős szerkezettől ezúttal megkímélt.

Nem, egyáltalán nem állt szándékomban újranyitni ezt a kérdést. De legalább halkan muszáj hozzátennem: elszomorítóan méltatlan erre az országra, és eme ország vezetésének erkölcsi-egészségi állapotára nézve, hogy immár legalább két napja egy túlcsorduló férfiasságán/kisemberi alkalmatlanságán uralkodni nem tudó, ellenben jelentős funkcióban lévő felelős polgár magyar parlamentben előadott egyszemélyes produkciójával vagyunk kénytelenek foglalkozni. És most hagyjuk a feminista kirohanásokat, a téma szempontjából leginkább mellékvágányt jelentő, a női nem megalázásáról szóló drámai megközelítéseket, a férfitársadalom által igába hajtott gyengébbik nem szívszorongató mártíriumának narratíváit.

A történet ennél sokkal triviálisabb és egyszerűbb. Az ideológiai-politikai dimenzióban kettéhasított fejétől rothadó hal gyomorforgató, torokszorító bűze lengi be ezt az állítólag kereszténydemokrata értékek alapján vezetett országot. Ahol a törvényhozási fórum tekintélyét naponta cincálja szét valamiféle tudathasadásos, értelmezhetetlen nemzetinek, kereszténynek nevezett erkölcsiség. Ahol emberi mivoltukból kivetkőzött homo politicus-ok állítanak szobrot egy szánalmasan lezüllött értékrendszernek. Amelyben ráadásul az a legszomorúbb, hogy nem is nők és férfiak, hanem politikai ellenségek egymást sértő, esetenként megalázó kirohanásai feszülnek egymásnak. Ahol teljesen elveszett mindenfajta józan, az embert emberré minősítő mérce. Ahol a sértő és kirívóan sértő magatartások önkényes relativizálása mentén lassan bármit megengednek maguknak a hölgyek-urak.

Ennek az elkeserítő ténynek fordítanak hátat, ehhez kacsintanak cinkosan, elnézően az ország első emberei, közjogi méltóságai.  Vagy elintézik egy cinikus másik oldalra mutogatással. Orbán Viktor! A másik ember, a mienktől különböző elveket valló ember tisztelete nem ideológiai jobb-, vagy baloldal kérdése. A másik ember véleményével szembeni intoleranciára, és minősíthetetlen kirohanásokra nem ad sem felhatalmazást, sem felmentést a politikai palettán elfoglalt hely. Egyszerű, sima bunkóságnak nevezik. Pártsemleges bunkóságnak. 

Mindannyiotok szégyene, hogy nem sikerült felnőnötök a másik ember (politikai ellenfeleitek) iránti tisztelet erkölcsi minimumához. Mindannyiunk fájdalma, hogy a ti álszent, hazug, züllött erkölcseitek köpnek szembe nap mint nap, és hogy a ti álszent, hazug, züllött morális értékrendetek szerint tanul hitet, erkölcsöt a felnövekvő generáció. Mert nálunk így mennek a dolgok...

U.I. Ellenzéki képviselőnők tiltakoztak Illés szavai miatt. Eközben a kormánypárti nők kussoltak. Mert egy konzervatív, végletekig erkölcsös kormány nőtagjai számára csak az a sértő, ami a baloldalról érkezik. A Hoffmann-féléknek a párt bunkósága nem bunkóság. Sem a nőre, sem az emberre nézve. Szánalmas, hölgyeim. Orbánhoz ugyan már felnőttek, női-emberi mivoltukhoz aligha.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr455510048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2013.09.13. 11:29:23

Ehelyt is megkérdezem, mert az itt megemlítetteken felül szerintem a lényeges kérdés az: köteles-e a kormány embere az ellenzék által a parlamentben feltett kérdésre válaszolni?
Ha köteles és nem válaszol, miért marad szankció nélkül?

Az ellenzék feladata ugyanis a kormánypárt munkájának az ellenőrzése többek között egy demokráciában. Állítólag itt az van.

Akkor miért nem lehet arra az egyszerű kérdésre válaszolni, hogy mit tett a Verespatak-ügyben a kormány? Ha nem tett miért nem tett?
Miért nem veti be lobbi-erejét a kormányzópárt az Európai Parlament legnagyobb pártjánál a ciános bányászat uniós betiltásáért?

Ezek voltak a kérdések, amit csak meg lehet válaszolnia egy környezetvédelmi államtitkárnak fröcsögés nélkül.

smartdrive 2013.09.13. 14:36:06

az a legszomorúbb, hogy csúnya nők is megszólaltak. márpedig ők kurvára nem lettek itt megszólítva

komissarlajos 2013.09.13. 14:48:47

@smartdrive: Tán csak nem a lópofájú selmeczi úrhölgyre gondoltál? (Nem szép és nem okos.)

Politikai árva 2013.09.13. 15:01:32

Mit is várunk egy olyan párttól, amelynél a nők szerepe egy társadalomban az alábbiakkal összefoglalható?

t7.hu/0qlx

CauseNoFuckGiven · http://sexysfwgirls.com 2013.09.13. 15:49:35

Internetes marketing, nem HIYP, nem kattingatás! YouTube, Weboldalas módszerek egyszerű magyarázása: penztazinternetrol.blogspot.com

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 15:49:59

persze pártsemleges, csak a Fideszben valamiért felülreprezentált...

Konzervatív0 2013.09.13. 15:57:25

Kezd olyan kényszerképzetem lenni a bejegyzések alapján mintha ebben az országban csak a fideszes képviselők lennének tahók, pedig ugye érdemes volna talán szétnézni a politikai palettán, és nem kell visszamenni gyurcsány öregecskedő feleségeihez vagy az öszödi gazságbeszédhez.

Milyen fura, ha számunkra ellenszeves (vagy politikai ellenoldalon álló) embertől hallunk hasonlót akkor igencsk sérti a fülünket és lehet rajta rúgózni hetekig, viszont ha egy számunkra kedves embertől halljuk, elégedetten dőlünk hátra a székünkben és megjegyezzük "jól beolvasott a k...g k...jának"

Namost ha függetlenként nézem, szánalmas a fölösleges rugózás épp ugy mint a másikféle hozzáállás.

Lehet még 1000-szer egy hibás szólást megjártani, de minden egyes alkalommal elcsépeltebb és unalmasabb lesz, elvesziti a fajsúlyát.

Vihar a biliben kedves elvtaaaarsak... talán vannak ebben az országban fontosabb dolgok is mint hogy Illés mennyire nyilvánult meg tahón vagy épp gyurcsány mit mutatott a tüntetőknak (anno).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 15:59:33

@Konzervatív0: ők a legnagyobb frakció, így pusztán matematikailag is náluk van a legtöbb bunkó. A sokból hamarabb a felszínre kerül a barom is.

Konzervatív0 2013.09.13. 16:05:13

@condemnation:
Most kicsit vivódom, hogy szüljön egy nő vagy lecseréljék amint "öregecskedő" lesz :)

Konzervatív0 2013.09.13. 16:07:47

@doggfather: Értem, zzóval az átlagos képviselői bunkóság homogénnek tekintehő a parlamentben.

Akkor végképp nem értem miért kell ezen rugózni ennyit :)

csak egy néző 2013.09.13. 16:10:46

Még belegondolni is "szörnyű" lenne, ha mondjuk a szépséges kuszafogú Selmeczinek szólt volna ugyan így be, mondjuk Szanyi kapitány. Az tuti, hogy még a közszolgálati MTV is rendkivüli hiradót csinált volna. A ház elnöke a TAHÓ frakció vezetője Kövér suttyó elvtárs azonnali deresrehúzásra itélte volna és a ház tömlöcébe vetette volna teljes vagyonelkobzás mellett (mert ugye elég cudarul áll a ház büdzséje) A nagy (alacsony) és bölcs(?) nemzetvezető Viktorkánk, pedig tanújelét adta annak a liftajtónál testőrei körében (még az ország házában is félni kell?) nyújtott kacsingatos, középső ujjával (bemutatva?) orrát piszkálva, hogy egy világosan feltett kérdésre, hogy is válaszol egy tanult bunkó focista. Hajrá fidesz!

Konzervatív0 2013.09.13. 16:16:52

@csak egy néző: ugye a Selmecit jelzőzni sokkal kevésbé himosviniszta mint egy ellenzékit, már-már úriemberség :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 16:22:32

@Konzervatív0: ugye nem gondolod, hogy szemet kell hunyni a képviselők bunkóságán mondván, hogy ők csupán "átlagmagyarok"?!

Példát kellene mutatniuk, elvégre ők azok akik elfogadják a tolerancia törvényt, meg az egyenlő bánásmódról prédikálnak meg ilyenek.

Amolyan bort iszik vizet prédikál effekt a dolog...

Nem nekünk kellene "rugózni" ennyit, hanem maguktól kellene az ocsútól a búzát elválasztani. :S

Makkasz 2013.09.13. 16:27:47

Ezen meg dolgozni kell egy kicsit.

Ugy gondolom hogy a kritikus hangvetel, az egyertelmu kommunikacio sok esetben igenyli a konfrontativ fogalmazast, bizonyos cselekedetek eseten akar eros jelzok hasznalatat.

Amugy meg ne legyunk hercegkisasszonyok. Amikor Illesre azt mondom prpikajancsi, pontosan meg tudom mondani miert az, akar birosag elott allva, hogy o egy paprikajancsi. Ha Roganra vagy lazarra azt mondom balfasz, annak is pontos oka van. Termeszetesen ezek a minositesek nem kovetendo peldak, ugyanakkor nem is suttogva, titkolodzva mondandok.

A nagyobb problema az, hogy a hatalmon levok dongolik a foldbe a kritikust, a gondolkodot, az eszervekkel birot. Es ez elfogadott.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 16:33:13

@Makkasz: "Ugy gondolom hogy a kritikus hangvetel, az egyertelmu kommunikacio sok esetben igenyli a konfrontativ fogalmazast, bizonyos cselekedetek eseten akar eros jelzok hasznalatat."

Szerintem meg pont nem igényli, az erős jelzőket, se a konfrontatív fogalmazást.
inkább amolyan Arany Jánosos vagyok ha kiabálnak én egyre halkabb vagyok...

Mert amaz a módszer kevésbé sikeres.

no_successful2 2013.09.13. 16:35:30

@Konzervatív0:

"Vihar a biliben kedves elvtaaaarsak... talán vannak ebben az országban fontosabb dolgok is mint hogy Illés mennyire nyilvánult meg tahón vagy épp gyurcsány mit mutatott a tüntetőknak (anno). "

Ennyi.

csak egy néző 2013.09.13. 16:40:33

@Konzervatív0:
Jellemző, hogy ennyi, amibe bele tudsz kötni.

Jenyei 2013.09.13. 16:44:10

Ha a szomszéd odaturházik a lépcsőházba, és részegen üvöltözik a lépcsőházban, kikerülöm, nem érdekel, magamra zárom az ajtót. De ezek a selmeciék ezek beleszólnak a mindennapokba, a rádióból a sötét ostobaságuk (vagy az ostoba sötétségük) szól. Tévét már rég nem nézek, onnan biztos kitiltották őket már...

Makkasz 2013.09.13. 18:57:21

@doggfather: Tévedsz. Nagyot!
Ezekben a vitákban, felszólalásokban egy percig sem kétséges hogy nem fogod meggyőzni a máik oldalt. Hogy Illést tapsolják meg a többségben lévő kormánypárti képviselők és nem téged.

A beszéd szól azokhoz, akik nem látják mekkora a baj, figyelemfelhivó. Buzdítja, összetartja, erősíti a te oldaladon lévőket, elmélyíti meggyőződésüket.

A nyámnyila sunnyogás lehet jó túlélési taktika, de ha változtatni akarsz, egyáltalán nem hatékony. Ha sodródni az árral, akkor jó.

Szerintem csak okosat akartál mondani, nem sikerült.

Valóban, a kapuk, fülek bezárulnak sértegetésre. Otthon nem célszerű társadnál bevetni.

Mondjuk azt megmondani, hogy a felcsúti stadionépítés pazarlás, ostoba cselekedet, önhitt, pazarló, nemtörödöm aki ilyet tesz, nem tartom túlzásnak.

Mint azt sem, a rezsicsökkentés ezen módja balfaszság, és csak félhülyék hiszik el az értelmét.

Ez nem céltalan sértegetés, a valóság megvilágítása.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.14. 09:05:29

@Makkasz: milyen meggyőződést mélyít el, hogy ön lehet szép, de ez nem azt jelenti, hogy okos is?!

Makkasz 2013.09.14. 12:08:50

@doggfather: Semmilyet. Egy pillanatig sem védtem Paprikajancsi Illést. Az ő modortalansága céltalan volt, saját félelme, kisebbségi komplexusa generálta.

Én csak a modoros faszsággal vitatkozom, hogy "szépen beszéljünk már egymással", meg "kultúráltan".

A határozott beszéd, szókimondás retorikai eszköz, motiváló is lehet (a poszt az ellenkezőjét fejtegeti, hogy az a szép és jó ha szépen beszélünk). Illés egy kis pöcs.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.09.14. 13:47:45

Orbán Viktor riportjában semmi baj nem volt. Aki abba is beleköt, az elvakult, zsigeri Orbángyűlölő.

Én is utálom Orbán Viktort, de ilyen mélyre nem megyek le.

Amit mondott, ironikus volt, kétértelmű, ilyenhez jpoga van egy politikusnak. Továbbá mindenki nyitott már ki beragadt liftet.

Illés Zoltán meg bunkó volt, de nem szexista. Nem csak nők lehetnek szépek. Én nem csak nőket hülyéznek le. Ha mindenki, akit lehülyéznek úgy nyavajogna, és ekkore ügyet csinálnának belőle, akkor tele lenne a sajtó azzal, hogy ma X hülyézett le Y-t. Mi értelme ennek?!

Ha X lehülyéz Y-t, akkor mindenki egyetért ezzel, aki szerint Y tényleg hülye, és senki nem, aki szerint Y nem hülye. Ezt média és blogok nélkül is bárki el tudja intézni, és el is intézi.

Ha egy nő mondjuk Orbánt hülyézi le, akkor azt mondom, egyetértek, és kész. Nem szexista.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.09.14. 13:50:53

most tényleg abból kell itt ügyet csinálni, hogy Orbán Viktor kinyitott egy liftajtót?!

vagy, hogy Szél Bernadett hülye-e? tényleg nem láttam még olyan megnyilvánulását, amelyből kicsillogott volna az intelligenciája. lehet, hogy tényleg nem túl okos.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.09.14. 14:01:09

megnéztem Illés Zoltán és Szél Bernadett kb azonosan értelmes embernek tűnik. az egyik kiakadt, lehülyézte a másikat. a másik meg vagy visszaszól, vagy kibírja. ha visszaszól, akkor is kibírja.:)

Szél Bernadett legalább, amikor a bocsánatkérésről nyilatkozott, nem beszélt szexiszmusról

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.14. 15:57:03

@Makkasz: tisztában vagyok vele, hogy egy választáson elindulni, azt megnyerni, másokat képviselni farkasok kellenek és nem bárányok, de azért van különbség a karakán kiállás meg a tőrőlmetszett bunkóság között, nem?!

Nekem ez utóbbi esik rosszul, és ezt látom elharapódzni, sőt a képviselők előszeretettel keverik a kettőt, és mondják , hogy a kettő ugyanaz. :S
Holott.

Makkasz 2013.09.14. 19:04:31

@doggfather: Szerintem Bernadett kiválóan kezelte a helyzetet. Paprikajancsi magát alázta porrá.

Ott, hogy a miniszterelnök nevét a szájára ne vegye, már a fideszesek sem bírták ki hangos röhögés nélkül.

Mindenkinek más az érzékenysége. Szerintem kell a világos beszéd (nem az ijedt Illés vonyítás).

De megértelek.
süti beállítások módosítása