A német tankok fenyegetése és ByeAlex 12 pontja

H_A Címkék: diplomácia Orbán Viktor Magyarország EU Németország Focus Angela Merkel Spiegel2013.05.20. 16:39

Természetesen lehet puszta kézzel is táplálkozni az Európai Unió asztalánál úgy, hogy két fogás között  gumicsizmás lábunkat felrakjuk az asztalra, de nem vagyok biztos benne, hogy olyan sokszor meghívnak majd ebédelni. Mint ahogy nyugodtan szájba lehet vágni az asztalszomszédunkat is, ha az étkezők egy részének felháborodását csillapítandó, igyekszik elmagyarázni, hogy nem elefánt ez itt mellette, és nem is a porcelánboltban vagyunk. Ő így szokta, nem kell rögtön a kidobólegények gondjaira bízni.

Mindenki tudja immár, hogy a gumicsizmás magyar úriember pártfogója Angela Merkel német kancellár volt, aki az asztal túloldalán ülő Peer Steinbrück szocdem wannabe kancellár ama felvetésére válaszolt, hogy a cizellált modorú, Orbán Viktor névre hallgató urat nem ártana elvezetni az asztaltól. Merkel azt találta mondani, nem kell rögtön a könnyűlovasságot beizzítani, nyugi van! Reakció: a sértődött illembajnok hazamegy és hadat üzen éppen annak, aki tulajdonképpen a bunkó primitívsége okozta indulatokat elsimítani próbálta. „A németek egyszer már bejöttek (Magyarországra), nem lovassággal, hanem tankokkal. Nem volt jó ötlet, akkor sem működött.” Világos ott annál a szekuláris, keresztényellenes, családellenes asztalnál?

napi.hu.jpgViktor és Angela: amikor a német tankoktól (még) nem kellett megvédeni Magyarországot

Azt nem tudom, hogy a kancellárasszony arcára mely lélektani folyamatok mely végtermékei ültek ki a neki címzett kijelentés nyomán, az tény viszont, hogy a német Spiegel Online vagy a Focus Online  annyira nem díjazta ezt a modortalan beszólást. Függetlenül attól, hogy a náci módszerek vádjának gondolata sajnos korántsem alaptalan, ám egyetértve azzal is, hogy ki nem szarja le a német belpolitikai üzengetéseket, számomra a dolog ennyit tesz: diplomáciai értelemben Orbán Viktor a funkcionális analfabetizmus Mont Blanc-jának csúcsára ért.

Már nem csupán annak nincs tudatában amit két szabadságharcos kardsuhogtatás között mond, hanem képtelen értelmezni azt is, amit olvas. Annyi fáradságot sem vett, hogy megértse Merkel kijelentésének körülményeit, ellenben attól nem riadt vissza, hogy a kancellár Magyarországra vonatkozó politikáját az ország hitleri megszállásával állítsa párhuzamba. Mérlegelés, gondolkodás nélkül. Aki a „nem kell rögtön fegyverhez nyúlni, ahogy meghalljuk az Orbán Viktor nevet”, egyébként nem túl bonyolult mondatszerkezetet úgy értelmezi, hogy a másik már a kést a torkához szorította, annak érdemes lenne fontolóra venni önmagát. Az a jó benne, hogy senki nem fog semmit fontolóra venni. A legkevésbé azt, hogy az agyament szabadságharc hevében már mindenre és mindenkire lövünk, aki él és mozog, nem csak akkor ha  vélt vagy valós ellenségről van szó, de - a fenti ábra szerint - a szövetségesek sem képeznek kivételt ez alól. Szerencsétlen időzítésű és mellélőtt hasonlaton alapuló üzenet, diplomáciai szarvashiba, az önkontroll elvesztésének ideáltipikus példája.

Semmiképpen nem fenyegetőzésképpen mondom, de ha ez a primitív utcai harc így megy tovább, a legtürelmesebb pártfogónak is elborul az agya. Guido Westerwelle német külügyminiszter is viszonylag szépen fogalmazott, egyelőre csak "sajnálatos kisiklásnak" nevezte az utolérhetetlen orbáni bölcsesség ilyetén megnyilatkozását. Azonban ez az európai értékektől fényévekre eső, folyamatos, gumicsizmás, pacalpörköltet kézzel evő szabadságharc oda fog vezetni, hogy nem könnyűlovasággal, hanem tank hadosztályokkal pakolnak ki arra a turulba zárt szemétdombra.

Fene tudja, hogy ezt a salleren jóval túlmutató suttyó beszólást éppen a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés sikertelenségének biztos tudatában ejtette el Orbán, hogy aztán lehessen vinnyogni? Vagy egyszerűen csak a Jobbikkal közös hatalomra kerülés előkészítő terepén vagyunk, ahol a szélsőséges alakulat kussolásának hátterében a „vállalható” együttkormányzás forgatókönyve íródik? Vagy mindkettő esetleg? Akárhogy is van, fontos, hogy minél többeket haragítsunk magunkra, mert akkor van ki ellen megvédeni Birkaországot. Rezsicsökkentéssel, munkahelyekkel, nyugdíjakkal, nemzeti trafikokkal, és hátrányos helyzetű csoportokkal együtt.

Zárójel: Látszólag persze semmi köze a témához, ám mégis cinikus fintora az életnek, hogy ByeAlexkénk maximális pontszámot kapott ezektől a seggarc náci németektől az Euróvíziós geopolitikai dalversenyen. Úgy értem, csak és kizárólag tőlük. Remélem, Orbán alkalomhoz illően akkor is összeráncolt szemöldökkel rázta a jobbik öklét feléjük, és a könnyűlovasság bevetését fontolgatta. A másikkal meg a pacalpörköltben könyékig. 

Update: Semmi kétségem nem volt afelől, hogy mint annyi minden mást eddig, ezt a szerencsétlen beszólást is ki fog lehetni magyarázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr125308329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2013.05.20. 19:10:07

Túlbonyolítod. Etetni kell a híveket, ennyi az egész. Kurucosan. Azt mégsem mondhatja, hogy szövetséges tankok voltak azok. Mint ahogy most is szövetségesek vagyunk.

pocaklakó minimanó 2013.05.21. 08:45:36

Ha kintről lenáciznak minket, az nem taplóság, az szóra sem érdemes: lárifári, gyerekcsíny.

De bezzeg fordítva és közel sem olyan direktbe'... Hű! :)

Balt 2013.05.21. 10:39:02

Induljunk ki abból, hogy az "atombombával" meg "könnyűlovassággal" való fenyegetés (utóbbit ugye kikéri magának a német diplomácia) sem egy emelkedett, briliáns hasonlat... Aztán amikor az bizottsági vizsgálatok, kötelezettség-szegési eljárások stb. sem az egész magyarságnak szólnak (muhaha, dehogynem, tapsikoljatok), akkor aligha azonosítható a mégoly szerencsétlen német kancellári elszólás (és SDP-szándék...) a ByeAlexnek adott 12 ponttal.

Balt 2013.05.21. 10:41:55

"ellenben attól nem riadt vissza, hogy a kancellár Magyarországra vonatkozó politikáját az ország hitleri megszállásával állítsa párhuzamba."

Mint tudvalevő, a válasz nem Merkelnek van adresszálva.

Balt 2013.05.21. 10:45:04

"éppen a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés sikertelenségének biztos tudatában"

Újabb remek hasonlat tanulságképpen: "ne igyál előre a Medvegyev bőrére", valamint "áfás számlával dicsérd a napot"!

Balt 2013.05.21. 10:45:56

"szabadságharc oda fog vezetni, hogy nem könnyűlovasággal, hanem tank hadosztályokkal pakolnak ki arra a turulba zárt szemétdombra."

Nocsak, tehát mégis...?

Balt 2013.05.21. 10:47:54

"Úgy értem, csak és kizárólag tőlük. Remélem, Orbán alkalomhoz illően akkor is összeráncolt szemöldökkel rázta a jobbik öklét feléjük, és a könnyűlovasság bevetését fontolgatta."

Háb+, itt már tényleg összekeveredik a szezon a f...mal, esetleg Angeláéval...

Balt 2013.05.21. 10:49:42

@Husz_János_Puszita: Hátizé, pont olyan szövetségesek, mint aztán az őket kiverő szovjetek. (Lassan az őket váltó, következő uniót is ide sorolhatjuk...)

kennyking 2013.05.21. 22:31:02

" Látszólag persze semmi köze a témához, ám mégis cinikus fintora az életnek, hogy ByeAlexkénk maximális pontszámot kapott ezektől a seggarc náci németektől az Euróvíziós geopolitikai dalversenyen. "
Ennek egyetlen egy oka volt.A " kedvesem" szót " jad vasem"-nek értették és működésbe lendült a pavlovi-reflex a jól idomított németeknél.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 22:47:43

Orbánnak már rég le kellett volna váltania ezt a Merkelt. Figyelem már egy ideje ezt a nőt, mindig visszaél Viktorunk jóindulatával.

Pszt! 2013.05.21. 22:53:29

Ez a tahó tudja, hogy őt már senki sem fogja leváltani.

rcfan 2013.05.21. 22:55:00

Hát, azért akkor sértően emlegetni az egykori háborús sérelmeket, amikor már nem is élnek azok, akik vívták...

Ezeket a témákat is a politikai tőkekovácsolás tudja csak jól felszínre hozni, ahogy a kiélezett földrajzi határvonal témáit is.

Pedig az adózási, közigazgatási határ túloldalán szintén emberek, embertársaink élnek.

wirth6 2013.05.21. 22:58:09

@Husz_János_Puszita: bizony szövetséges baráti tankok voltak azok: nem ellenünk jöttek, hanem értünk. Ahogy a régi vicc is mondja

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.05.21. 22:59:56

A szerző egy sima orbánfóbiás idióta. MSZP-szerű szimpatizáns, jövőre nem lesz nagy ünneplés az ellenzéki oldalon, úgy látom.

kennyking 2013.05.21. 23:04:53

" Hát, azért akkor sértően emlegetni az egykori háborús sérelmeket, amikor már nem is élnek azok, akik vívták..."
Kedves Wizentál Úr !......

zobod 2013.05.21. 23:19:11

A Der Speiegel nevű szennylap (Willy Brandt jelzője) műhisztije az egész. Olvasd el a Die Welt cikkét, ha egy objektív képet akarsz kapni erről az un. "botrányról".

dennisthemenace 2013.05.21. 23:22:59

@Pszt!: nem is leváltani kellene...

Buga.Jakab 2013.05.21. 23:24:52

sorban:

ad1) merkel nem ember, csak egy aszonyálat ! ha továb ugrál könyen áteshet egy vakk omondoron !

ad2) az azeri barátainknak a legtöbb pontot adtuk !!!! tehát egyértelmű hogy a front mejik oldalán álunk !
mi nem akarunk a rohadó (vakkomondoron át) hanyatló nyugattal hanyat esni!
mi a keleti fejlődő korszerű 2000 éves demokráciák hívei vagyunk

ad3) az azeri baltás haverok sajnos még nem veszik a lapot, nem adtak pontot... sajnos elég nagy ország a seggükben nem érzik a meleget!
de majd ráébrednek ecccer csak hogy kicsi de erős népünmk nélkül halálra vanak ítélve !

politikus-omm 2013.05.21. 23:30:43

Tipikus ballibbant blog.

Az pontos idézet sehol, de 2 oldalon keresztül magyarázza mit kell kihallani belőle.

Nehogy már kiderüljön hogy megint hazudsz.

Buga.Jakab 2013.05.21. 23:31:29

ad4) a becsületes azeriek európa szeretete alapján kaptak pontokat...
míg a náci diktatórikus németek nyilván CSALTAK az euro-vizilón !

Buga.Jakab 2013.05.21. 23:33:25

@politikus-omm: miért? segícs má ! mire célzott dr.O.Viktor bűnöző ?

nyilván nem a német mexállására 1944 tavaszán ? az amugy szövecséges országba...

hanem mire?

politikus-omm 2013.05.22. 00:00:36

@Buga.Jakab: Az a része ül. De mire reagált OV?

Amúgy én kérek elnézést helyette hogy a németek megszálltak minket....:)))

Abszurd.

vajdasagi 2013.05.22. 00:02:35

@zobod: Nem érdemes szépítgetned. A németek diktálják, hogy mi történjen Európában. Angela Merkel viszonylag jól teszi a dolgát. És a legbefolyásossabb európai politikus. Őt tenni meg ellenségnek: baromi nagy hülyeség Orbán részéről. És sokba fog ez kerülni. A külpolitikánk sosem volt jó, de most különösen szerencsétlen. Hacsak nem az azeriek jóindulata számít nekünk, és onnan várjuk a segélyeket. Mert akkor sínen vagyunk.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:06:12

El sem olvasom végig, anélkül is tudom, miről dumálsz.

Mivel a lovasság kérdését Steinbrück elvtárs vetette fel hazánk kapcsán, így eléggé elfogadható az a magyarázat, hogy Orbán ezt utasította vissza. Azt gondolom a bolsik sem cáfolják, hogy a lovassággal fenyegetőzést utasította vissza alapvetően.

Ha Merkel magára vette, és nem "kente rá" a komcsira az egészet, magára vessen. Már csak azért is, mert valójában is a komcsi idézte elő a helyzetet. De Merkel nem tette, mégiscsak oda akart baszni egyet Orbánnak. Vagy Magyarországnak. Ami még annál is fontosabb volt, mint hogy helyretegye az ideggyenge Steinbrüch elvtársat.

Egyébként kikérem magamnak, hogy német vagy akármilyen vezetők arról tanácskozzanak, milyen fegyvert vessenek be Magyarország ellen. Hogy ez egyáltalán téma lehet.

Posztoló, te is kommunista vagy, ugye?

Leszarod, ugye, hogy mivel fenyegetik a "hazádat"?

Adj gázt! 2013.05.22. 00:09:52

Egyébként NEM gondolom, hogy képen kellene törülni Steinbrück elvtársat is, és Merkelt is. Szerintem értenek a szép szóból is.

Azt SEM gondolom, hogy a posztolót is képen kellene törülni, amiért védi azt a tempót, hogy egy idegen országban két vezető eldönti, hogy ízibe ránk rontsanak, vagy csak később.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:12:42

Egyébként miért nem kérte ki magának Merkel, hogy hová gondol Orbán, amikor német barátaink sosem rontanának rá Magyarországra, mint ahogy eddig sem?

politikus-omm 2013.05.22. 00:14:38

@vajdasagi: Aztán Merkelt ez kurvára érdekli. Meg az ellenfelét. Meg egyébként is, ezt az angolok hetente elmondják az EP-ben, egyébként humorosan, a németeknek.

So what? Horthy sem féregként vonaglott az akkor is legerősebb germánok előtt, olyat a judeokomcsik csináltak Moszkva előtt.

zobod 2013.05.22. 00:16:53

@vajdasagi: elolvastad a cikkeket? a spiegel cikk kommentjei is erdekesek. A Die Welt cikke pedig "vihar a biliben" igyjellemzi az un. "botranyt"

Adj gázt! 2013.05.22. 00:20:05

@politikus-omm:

A balsi "merjünk kicsik lenni" "kisemberek" (meg multimilliárdos éhes proletárok) viszont még a féregnél is jobban összehúzzák magukat, ha meglátnak egy Nyugati Vezetőt, ami még nem is lenne baj, ha nem akarnák magukkal töpöríteni az országot is.

Helyesen tette, hogy visszaszólt Orbán Steinbrück elvtársnak. Ha Merkel is magára vette, akkor annál inkább betalált a koki.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:24:00

Orbán helyében ugrasztanám Szíjjártót is, hogy vesse fel a németeknek, hogy ha átvállalják tőlünk a zsidók követeléseit hetedíziglen, akkor el van felejtve a világháborús megszállás, és nem fogunk kártérítést követelni tőlük, mint a görögök.

berczy04 2013.05.22. 00:28:29

Annyira furcsa, hogy miközben hazánkra kisebb-nagyobb megszakításokkal, de folyamatos diplomáciai össztűz zúdul, hol ezzel, hol azzal fenyegetve minket, az a leginkább égbekiáltó galádság, hogy Viktor valami kellemetlen mondott, ráadásul csak válasz.

Hát ezt most így hogy? Nem érzitek legalább egy kicsit furcsának ezt?

politikus-omm 2013.05.22. 00:29:29

@Adj gázt!: Pont Horthy németekkel szembeni tökösségének köszönhetjük hogy ennyi nálunk a féreg libernyák. A szlovák utat kellett volna választani. A kegyelem gyengeség!

A hála nem libernyák kategória.

politikus-omm 2013.05.22. 00:33:18

@berczy04: A folyamatos diplomáciai össztüz médiahoax.

Nehogy elhiggye már bárki, hogy No-ban Merkel mondja meg a tutit. Van a 10 legnagyobb német ipari óriáscég, akik különben 4x annyi tőkét hoztak 2012ben ide, mint 2009ben.

Money talks, bullshit walks.

politikus-omm 2013.05.22. 00:37:04

@wmіkі: Ezt nem Pozsgay mondta te nagyonhülye.

De igaz.

Az mér van hogy egyszer náci, egyszer libsi troll vagy?

Adj gázt! 2013.05.22. 00:37:59

@politikus-omm:

A libernyákságot ki lehet nőni.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:39:58

@wmіkі:

Hol zsidóztam? Szerinted nem lenne jobb Isten ajándékainak is, ha ezentúl a Nyugati, Tőkeerős Németország fizetni a járadékukat? Róluk amúgy is az a hír járja, hogy szeretnek segíteni, kérdezd csak meg a görögöket, mennyit segítettek nekik az elmúlt másfél-két évben.

komplikato 2013.05.22. 00:41:58

@berczy04: "Hát ezt most így hogy? Nem érzitek legalább egy kicsit furcsának ezt?"

Merkel Orbánt védte és Magyarországot. (Mondjuk első nélkül nem kéne a másodikat ugye.)
És bizony a lovasságot Merkel emlegette fel és igen is rosszul reagált rá Orbán. De ebben semmi meglepő, mert annyi diplomáciai érzéke van mint egy bekávézott rinocérosznak.

Ha Merkel lekerül a prondról és Steinbrück jön a helyére, akkor viszont majd lehet sírni, hogy mit sikerült most elszabnia.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:44:31

@komplikato:

Szeretnéd, ha Ragyás Tóni és Sztojka Iván arról beszélgetne, beverjék-e az orrodat, de a másik megnyugtatná az egyiket, hogy elég lesz, ha szépen kérik a kocsidat?

politikus-omm 2013.05.22. 00:44:54

@komplikato: Persze nyilván beszólások határozzák meg a nk-i politikát.

Szaddámot is azért kellett lenyomni mert mindig Lewinskivel cikizte Clintont a mocsadék!

komplikato 2013.05.22. 00:45:02

@politikus-omm: Ahhoz, hogy valaki ilyen beszűkült és önálló gondolatok nélküli legyen, mint te meg a cimbid, napi hány órányi Finkelstein agymosó kazettát kell meghallgatni? Neked mindenki "libsi" bármit is jelentsen neked és bármit is a valóságban aki nem játszik bólogatós kutyát a fáraódnak vagy neked. Mondjuk tőle nem is várjuk el, hogy értse ... de neked is bipoláris depressziód van? vagy?

berczy04 2013.05.22. 00:45:22

@komplikato: Tudom én is, bár valóban lehet így is, úgy is értelmezni, de eélg evidens, hogyan értette szerintem is.
Rosszul reagált, rendben, de most komolyan ez a legnagyobb problémája itt a poszternek? Az nem gond, hogy folyamatosan megy a lejáratásunk külföldön (okkal, vagy anélkül), de az igen, hogy Viktor visszaszól (okkal, vagy anélkül)?

Adj gázt! 2013.05.22. 00:46:16

Úgy tűnik, ragályos a Stockholm-szindróma. Valószínűleg balsi szennylapok kézbevételével terjed.

komplikato 2013.05.22. 00:47:39

@politikus-omm: Nem a beszólásról van szó, az csak a hab a tortán. Arról van szó, hogy ha nem Merkel lesz ott, lehet kivágnak minket az EU-ból mint macskát sz*rni vagy olyan jogi hercehurcák lesznek a kismillió megszeget törvény és megállapodás miatt, hogy az összes pénzcsap elzáródik szépen ... és akkor majd elő lehet venni a nem létező Jobbikos nagy gazdasági felvirágoztatási tervet és hamarosan utolérjük a kubai gazdaságot alulról.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:47:57

@wmіkі:

Vegyél egy nagy levegőt, igyál kurva sok bort, és holnap másnaposabb leszel, mint amilyen hülyének most nézel ki.

Adj gázt! 2013.05.22. 00:49:53

@komplikato:

Fogod közben a bokádat, amíg ezeket leírod? Élvezed, ha lábtörlőnek használnak? Miféle eredményeket vársz egy olyan kapcsolattól, amiben szó nélkül el "kellene" tűrni ilyesféle eszmefuttatásokat, mint amiket ez a két német engedett meg magának?

Adj gázt! 2013.05.22. 00:52:19

@Schindlеr Pistája:

Hát az elmebeteg barom meg a náci jelzőket tényleg nehéz überelni. Lekommunistázni meg most már késő, bealudt.

politikus-omm 2013.05.22. 00:54:19

@komplikato: Viszont ezen könnyen változtatok. Simán átmegyek zsidóbérencnek jó pénzért.

A butaságodon azonban nincs az a pénz, ami segíthet.

politikus-omm 2013.05.22. 00:55:39

@komplikato: Az EU nem vág ki soha senkit, még akkor sem ha csinál valami disznóságot.

Hát még ha nem csinál.

Adj gázt! 2013.05.22. 01:00:16

@politikus-omm:

Az EU akkor baszna ki valakit, ha a németeknek meg legalább még egy erősebb országnak érdekmúlás következne be a bent tartásban. Akkor viszont lehetne a világ legnagyobb demokráciája is, ahol akár külön törvényt hoznak arról, hogy a nők is leülhetnek elöl a buszon, mennie kellene.

politikus-omm 2013.05.22. 01:10:09

@Adj gázt!: Nyehehe. Én egyébként nem vagyok németellenes, sőt németfan vk, most kicsit balfasz módon kommunikáltak, de nem veszem komolyan, kampány van odaát.

Annak örülök hogy OV szóvá tette, és annak is hogy némi malíciával. Teringettét.

komplikato 2013.05.22. 01:10:59

@Adj gázt!: Nincs semmi gond, pofán kell verni a németeket, úgy is marha nagy tapasztalata van itt valakinek "kokik és sallerek" osztásában (mások szerint az asztalra szarásban), majd nem 80%-ban német piacból fogunk élni, hanem ... öööö ... majd az oroszoknak, kínaiaknak, azeriaknak fogunk gombokért melózni.

Jut eszembe a Jobbik mennyi zsét gombolt le ruszkiktól, hogy "nem leszünk gyarmat"?

komplikato 2013.05.22. 01:12:43

Na, megjött a könnyűlovasság (nylon és fotel nácik) én most elvonulok némi energiát gyűjteni ...

Adj gázt! 2013.05.22. 01:26:37

@politikus-omm:

A németeket én is kedvelem alapvetően, és maguk között jól is működik, amit csinálnak. Csak nem igazán tudják élvezni az életet, túl komolyan vesznek mindent. Megvan mindenük, és cigánynak tartják például az olaszokat, de azért mégiscsak hozzájuk járnak nyaralni, mert otthon dögunalom a sok szép kastély az utolsó levélig rendezett bokrokkal. Velünk is valahogy így vannak, utálják a makacsságunkat, de azért a bizniszt ki nem hagynák. Valójában tényleg vihar a biliben, ami történt, de jól tette Orbán, hogy nem hagyta, hogy felé fújja a német szél a kakit.

Adj gázt! 2013.05.22. 01:27:14

@komplikato:

Még mindig nem tűnt fel, hogy minket akartak pofán verni, és ezt utasította vissza Orbán?

pereszke 2013.05.22. 01:28:12

Orbán parasztnak született, az is maradt, és még fejlődik...

Adj gázt! 2013.05.22. 01:31:14

Egyébként bocsánatot kértünk már a németektől azért, hogy hagytuk megszállni magunkat? Ha nem, az nem okoz csillapítandó feszültséget a két ország viszonyában?

politikus-omm 2013.05.22. 01:39:30

@Adj gázt!: Sokat kéne tanulni tőlük, de igazán élni csak egy magyar úr tud(ennek minden jó és rossz hozadékával). Amúgy az igazi német cigánynak néz nagyjából mindenkit. Franciát, olaszt, magyart, szlávot, románt hopp de az cigány is. A legkeményebb vonal a bajorokat és osztrákokat is cigánynak tartja.

Adj gázt! 2013.05.22. 01:47:58

@politikus-omm:

Bizony, a bajor az nagyon gáz egy északinak például, náluk csak az osztrákok a még olyanabbak, és nálunk pedig a bécsiek. A bajor az nem is cigány a németnek, hanem olyan, mint a magyar paraszt az illegális zsidó romkocsma törzsvendégeinek, csak nem bőgatyás, hanem bőrgatyás.

Nincs is jó szomszédjuk, mindegyikre rárontottak már legalább egyszer, nincs olyanjuk, mint nekünk a horvátok vagy a lengyelek, de még olyanok sem, mint a szlovénok vagy az ukránok. Legfeljebb az angolok azok, akikre felnéznek titokban.

Adj gázt! 2013.05.22. 01:52:24

@Adj gázt!:

Jól jellemzi ezt a zenéjük is, tudnak írni olyan szépet, hogy elolvad tőle az ember, meg olyan feszeset is, hogy egyből a fegyveréhez nyúl, de olyat sosem tudnak, mint bármelyik cigány, hogy előkapja a hegedűjét, és mindenki táncra perdül. Még a német is, ha nem látják túl sokan.

politikus-omm 2013.05.22. 01:52:48

@Adj gázt!: Hát tanultak tőlük az angolok találták fel a fajelméletet meg az übermench tematikát, bár mivel nem a zsidókat pécézték ki nem kell bünhödniük...:)))

Ambiorix 2013.05.22. 02:06:21

Merkel olyan stílusban "védte meg" Magyarországot, mint Lenin, aki a viccbeli gyerekeknek jóságosan visszadobta a labdájukat, holott közéjük is lövethetett volna. Két arrogáns, faszkalap német politikus. Nincs ezen mit szépíteni.

Adj gázt! 2013.05.22. 02:20:35

@Ambiorix:

Pontosan.

És ha Merkelben a legkisebb szándék is lett volna a velünk korrektségre úgy, hogy magának is jót tegyen, ő maga nácizta volna le Steinbrück elvtársat, de legkésőbb amikor Orbán tette ezt, akkor irányította volna át a leveleket Steinbrück elvtársnak ahelyett, hogy magára veszi az inget.

Így inkább az a kép alakult ki, hogy a náci Steinbrück elvtárs feladta a labdát Merkelnek, aki aztán eljátszhatta a jó rendőrt, és annyira beleélte magát, hogy meg is sértődött, amiért összekeverték a másikkal.

De nem kell ebből nagy ügyet csinálni, a német szavazó leszarja, mi lesz velünk, Orbán kiegyenlített egy pontos kokival, Tavares elvtárs már-már balsi bibliává fogadott jelentése el lesz maszatolva a picsába, ahogy kell, vagyis megy minden a régi kerékvágásban. Esetleg Orbán szerzett még magának pár rajongót Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában.

Egy baj van csak, hogy a "mi" balsijaink továbbra is gusztustalankodnak, így a normális emberek ódzkodnak beolvasni a megalapozott kritikákat a kormánynak, pedig lenne mit kritizálni, de rögtön elmegy tőle az ember kedve, ha meglátja Schulzot, Cohn-Benditet meg a többi mértékadó pofát okoskodni hasonló témákról.

vasgyuszi 2013.05.22. 06:50:09

Á, semmi újdonság. Bumburnyák paraszt.

ob.szerver 2013.05.22. 06:54:01

Magyarország ezennel hivatalosan is lecserélte Németországot, mint legfontosabb szövetségesét, Azerbajdzsánra.

Az egybites fideszdroidok ezúttal sem okoznak csalódást: önfeledten ünneplik beruházások, munkahelyek elvesztését, a gazdasági hanyatlás újabb biztosítékát.

Lencsés lstván 2013.05.22. 06:57:32

Na a sok fotelnáci egyszerre zsidózik és szidja a németeket . Rendesen irányt tévesztettek .
Egy biztos a miniszterelnök úr ezennel rendesen tahó volt .

Lencsés lstván 2013.05.22. 07:01:06

@Adj gázt!: Csak most olvasom . wmiki lealázott téged ? Küzdesz a net leghülyébbje címéért ? Ahhoz wmiki szintje alá kell süllyedned és miki most bizonyította , hogy még ő is megesz érvelésben téged . Pedig ő az evolúció csődje . Te meg az evolúció rossz tréfája .

Lencsés lstván 2013.05.22. 07:02:26

@wmіkі: És milyen állás ? Vigyázz az interjún a helyes légzésedre !

Wagеm 2013.05.22. 07:25:28

@Adj gázt!: @Lencsés lstván: Mikike vagy tudatmódosítót szedett hogy ez sikerült neki, vagy a gázosító barom rendelkezik kevesebb agysejttel mint egy papucsállatka.
Én mindkettőt tippelem. :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2013.05.22. 07:45:11

@Wagеm: Ez nagyobb hírérték mint a Merkel-Orbán pengeváltás. :-))

szonár 2013.05.22. 08:22:07

Azt hiszem, nem véletlenül távozott az indextől minden értelmes újságíró, a címlapon található mérhetetlen hülyeségre ugyanis épelméjű magyarázat nincs.

Orbán nem nácizott, ez teljesen világos. A németek viszont szándékosan értették félre, mert idegesek - akárcsak az indexnél tenyésző liberálbolsik. Egyszerűen nem találják a fogást Orbánon, sőt nagyon úgy fest, hogy Orbánnaka végén igaza lesz.

Ez éppen elég ok arra, hogy a német és a magyar liberálbolsik (megj.: a németeknél pártállástól függetlenül mindenki liberálbolsi) kiboruljanak. :P

szonár 2013.05.22. 08:22:45

@Lencsés lstván: Dehogy volt tahó.

Ti vagytok teljesen elborultak. :P

2013.05.22. 08:25:35

Azért a németeknek is lehetne mit felhánytorgatni a magyar lovasságnak:
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1757_oktober_16_hadik_andras_megsarcolja_berlint/
Szinte látom magam előtt a vérig sértett Merkelt, amint bocsánatkérést követel Hadik csínyéért. Vagy ez 15 éves kor betöltése után már ciki?

szonár 2013.05.22. 08:26:50

PS.: A liberálbolsevikok tizenöt éve azzal etetik magukat, hogy Orbánt mindenki utálja. Orbát utálta állítólag Putyin, Tony Blair, Bush, Clinton, Obama, Sarkozy, tán még a pápa is, aztán nem történik semmi.

Ez is csak egy mitosz, amivel a tehetetlen dühüket vezetik le.

Jolka40 2013.05.22. 08:29:00

@politikus-omm: "Nehogy elhiggye már bárki, hogy No-ban Merkel mondja meg a tutit. Van a 10 legnagyobb német ipari óriáscég, akik különben 4x annyi tőkét hoztak 2012ben ide, mint 2009ben."
Aztán most kicsit majd visszafogják magukat. Meg az EU is. Ilyen ostoba miniszterelnökünk még soha nem volt.

xxyati 2013.05.22. 08:29:06

@szonár: "Orbán nem nácizott, ez teljesen világos. "
- De, azt tette, te fasz.

index.hu/belfold/2013/05/22/orban_ertelmetlenul_nacizott/

xxyati 2013.05.22. 08:31:33

@politikus-omm: " Van a 10 legnagyobb német ipari óriáscég, akik különben 4x annyi tőkét hoztak 2012ben ide, mint 2009ben."
- A 2009 remek összehasonlítási alap. :-)) A legmélyebb pénzügyi válság. A nagy beruházások, a Merci és az Audi pedig tervezettek voltak előre, te ostoba! A kecskeméti Merci ki alatt is lett aláírva?

koborvadász 2013.05.22. 08:31:36

Hogy volt??
Magyarország a zsidók mentsvára volt. a Környék összes zsidója itt talált oltalmat.
A helyzet akkor változott mikor Horthy fiát elrabolták azzal zsarolták a nácik, hogy az ő oldalukra áljunk. Majd ezután szálltak meg.

Amúgy O.V azért nácizhat le bárkit, mivel jelen korunk legnagyobb náci vezére.
Igazi dilettáns, kisebbségi komplexussal küzdő kretén, pöcs.
Lehetne tisztelni a rablóbandájával együtt. Ám ezt ki kellett volna érdemelje.
Sehol a Világon nem tisztelik és nem is veszik komolyan. Megmosolyogják. Csak ennek mi isszuk meg a levét!

A besütött narancsbrigádnak üzenem! Ma Magyarországon nincs hiteles politikus aki ténylegesen az országért melózna!

Az egész politikai elittel le kéne számolni, hogy a következő garnitúra tisztába legyen azzal, hogy nem lehet mindent büntetlenül megtenni kis Hazánkban.

Merkel??? Csak fele ennyit tettek volna itthon az elmúlt több mint 20 évben politikusaink!!!

xxyati 2013.05.22. 08:32:22

@szonár: Tényleg nem történik semmi, lassan senki sem fogadja.

Fejesrob 2013.05.22. 08:36:03

Elszólta magát, a német médiára értette.

Vihar amúgy ez egy pohár vízben, Orbán elkövetett egy képzavart, amire a "német" és a testvér "magyar" média ráugrott.

Stеfánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2013.05.22. 08:36:59

Sajnálatos hogy szeretett miniszterelnökünk az árja faj legnemesebb képviselőivel ilyen szerencsétlen polémiába keveredett. Ez is a bolsevikok ármánykodásának eredménye.

Fejesrob 2013.05.22. 08:37:40

@szonár: Láthatóan bánják is a ballibsik, hogy itthon nem az EU, Izrael, USA, stb. szavaznak, hanem a magyarok.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 08:38:25

@Fejesrob: Kicsit sokat szólja el magát. De ez jellemző a parasztsorból kikapaszkodottakra.

Martian (törölt) 2013.05.22. 08:38:52

A hetente bérmálkozó Fletó mellett már van Herr Panzergeneral Orbánunk is! :)

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 08:39:36

@Fejesrob: Persze, mert rájöttek hogy Kádár népe még a régi. Gombokért meg lehet venni a szavazatukat.

Fejesrob 2013.05.22. 08:39:53

@koborvadász: Nem csak akkor, a történelem folyamán számtalanszor találtak menedéket itt a környék zsidói.

Mégis mi vagyunk a feketebárány.

Fejesrob 2013.05.22. 08:42:02

@tapolcai evolúciós zsákutca: A helyett, hogy inkább a foltos múltú korrupt ballibsi társaságban bíznának meg, akik egyszer már nagyon elkúrták.

Vagy hogy gondoltad?

hitelkártyahalmozó 2013.05.22. 08:42:40

@Fejesrob: Ja. Értékelni kellene hogy befogadtuk őket mielőtt vagonokba rakva útnak indítottuk őket a gázkamrákba. Volt pár jó napjuk még. Te tényleg ennyire hülye vagy?

Fejesrob 2013.05.22. 08:44:03

@xxyati: A Mercit a kedvezmények és az olcsó, szakképzett munkaerő érdekli.

Orbánnak kb. annyi köze van hozzá mint Gyurcsánynak.

Ezzel hülyítenek téged a párttaggyűlésen, hogy Gyurcsány hívta be őket?

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 08:44:12

@Fejesrob:

Másfél éves csúcson az államadósság

Index

2013. május 17., péntek 10:28 | [aznap frissítve] |
Címkék
államadósság, mnb, adósság

A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 82,2 százalékát érte el 2013 első negyedévének végén - közölte az MNB. Az adósságunk forintban kifejezve viszont még soha nem volt ilyen nagy.

Fejesrob 2013.05.22. 08:47:43

@hitelkártyahalmozó: Kismajom:

Útnak INDÍTOTTÁK őket Németországba.

Vagy te voltál személyesen?

Épp az a baj, hogy az ilyen seggek miatt létezik antiszemitizmus, 100 év múlva is liheg a magadfajta, hogy a magyar nép kollektíve vagonba rakta a zsidókat.

Sexual Harassment Panda 2013.05.22. 08:47:51

Ezt tényleg elszabta Viki.
Angie kiállt mellette, ő meg jól elküldte a K.annyába.

"Nehogy elhiggye már bárki, hogy No-ban Merkel mondja meg a tutit. Van a 10 legnagyobb német ipari óriáscég, akik különben 4x annyi tőkét hoztak 2012ben ide, mint 2009ben."

Ja, azt én is olvastam valahol, tegnap előtt.
A zemeszpé meg egyfolytában azt fröcsögi, hogy menekül a tőke, közbe meg nem.De sebaj, nem hagyjuk összezavarni magunkat mindenféle tényekkel!

Ami meg az ep-ben, és európa-szerte folyik, az egyszerű politikai csata a választások előtt.Senki sem fogja megvonni a szavazati jogot, meg lófasz se lesz, egyszerűen a kormányt akarják leváltani jövőre.Ha a fidesznél elszakad a cérna, és elvesztik a fejüket, pont mint viktor, akkor elvesztik a választásokat.
Ennyi.

Fejesrob 2013.05.22. 08:48:33

@tapolcai evolúciós zsákutca: Jól van haver Gyurcsányk idején mennyi volt?

Mennyivel vették át, mennyivel adta át Bajnai?

koborvadász 2013.05.22. 08:49:46

@Fejesrob: Tisztában vagyok vele. Csak a témához és az időponthoz kötődően írtam.
Köszi!

És mi vagyunk antiszemita, kirekesztő Nemzet.

tjunior 2013.05.22. 08:50:19

Gondolom a riporter elvágta magát, bevitte a Vezérünket a málnásba rendesen a kérdésével, ő lesz a bűnbak. Persze nem kár érte, 100 seggnyaló ugrásra készen áll. Hát igen ezért kell Nemzetvezetőnknek körbevennie magát tehetségtelen seggnyaló káderekkel.

tjunior 2013.05.22. 08:51:40

@Fejesrob: akkor már csak hagyománytiszteletből is helyre kellene tenni a Jobbikot

Fejesrob 2013.05.22. 08:53:23

"Megvédte a kormányt Schiffer András. Az LMP társelnöke szerint nem igazak azok az állítások, amelyek Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot antiszemitizmussal vádolják.

Schiffer szerint német értelmiségiek hetek, hónapok óta fogalmaznak meg igaztalan vádakat Magyarországgal és annak kormányával szemben."

Gondolom, a ballibsik szerint ez a Schiffer áruló.

Fejesrob 2013.05.22. 08:55:07

@tjunior: Nagyon egyszerű. Olyan körülményeket kell teremteni, hogy ne szavazzanak rá.

Elmondanám, hogy legutóbb Feldmáyer és Lauder szerzett sok szavazót a jobbiknak.

Vagy hogy gondoltad, betiltod?

Netuddki. 2013.05.22. 08:56:16

@Fejesrob: "Vihar amúgy ez egy pohár vízben, Orbán elkövetett egy képzavart, amire a "német" és a testvér "magyar" média ráugrott."

Aztán te kis orbánseggturonc, ez a média vagy az orbánod hibája?
Csak költői kérdés volt, nehogy válaszolj!

NE ETESSÉTEK A FIDESZES BÉRTROLLOKAT!

Netuddki. 2013.05.22. 08:59:22

@tjunior: "Gondolom a riporter elvágta magát, bevitte a Vezérünket a málnásba rendesen a kérdésével, ő lesz a bűnbak."

Azért a riporter helyében nem nagyon izgulnék. Főleg amikor az orra alá tolják a papírt, amin azok a kérdések vannak amiket fel kell neki tenni...

Fejesrob 2013.05.22. 08:59:31

@kovi1970: Most mi van hülyegyerek? Veled kellene lihegnem és akkor nem lennék troll?

Nem semmi micsoda faszfejek írnak ide.

avanivi 2013.05.22. 09:08:23

Nagyon örültem a németek 12 pontos szavazatának amit a magyar dal kapott , de nem szabad megfeletkezni az ott élő magyarok szavazatairól sem . Gondolom az 500 000 fő nagy része a németeknél dolgozik.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:08:35

@Fejesrob: Mennyivel adta át Bajnai? :-))
19933 milliárddal, te tájékozatlan fasz! Mennyi is a növekmény? És hol a 3000 milliárd manyup? Kiderül hogy időarányosan a Fidesz több adósságot csinál min a szocik.

nusica 2013.05.22. 09:11:55

@kovi1970: ezért a fröcsögésért mennyit fizettek?

nusica 2013.05.22. 09:12:59

@tapolcai evolúciós zsákutca: akkor Török szabadon elsíbolhat 12 millát? ;)

nusica 2013.05.22. 09:14:16

@xxyati: "Steinbrück szavait Svájc fenyegetőnek, agresszívnek és elfogadhatatlannak nevezte, sőt Thomas Müller svájci politikus egyenesen egy bőrkabátos nácihoz hasonlította a német gazdasági minisztert."
Erre varrj gombot, elvakultkám. EZ nácizás.

hitelkártyahalmozó 2013.05.22. 09:14:32

@Fejesrob: Épp az a baj, hogy az ilyen seggek miatt létezik antiszemitizmus, 100 év múlva is liheg a magadfajta, hogy a magyar nép kollektíve vagonba rakta a zsidókat. "
- A németek sem kollektíve küldték ide a tankokat.

béla a görög (törölt) 2013.05.22. 09:16:03

A történetből 1-2 dolog látszik.
1) Abban egyetértenek a németek, hogy Magyarországot (annak kormányát) szankciókkal kell sújtani. A mérték a kérdéses.
2) Orbán nem tud késsel-villával enni. Kár volt ennyit taníttatni. Már az sem veszi észre kibe kell belerúgni.
3) Orbánt már leírták. A túlzott deficit eljárás meg eszköz lesz, hogy 'na eriggy má paraszt oda ahová való vagy'
4) Minnél tovább regnál ez a szerencsétlen annál többe fog kerülni. Ilyen módon is.

szonár 2013.05.22. 09:16:12

@Fejesrob: Bizony, nagy fájdalom, hogy itt vannak ezek a fránya magyarok a kemény fejükkel...

Balt 2013.05.22. 09:16:41

@vajdasagi: Nos: Akármilyen jó politikus is Merkel (ez a könnyűlovasságos kijelentés mondjuk árnyalja egy picit...), a németek is elgondolkodtak:
ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2013/05/02/erosodo-nemet-euroellenesseg

Nem mellesleg: a németek is rá vannak utalva a keleti erőforrásokra. (Lásd pl. magyar munkaerő, bár ennél keletebbiekre gondoltam.)

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:16:41

@nusica: Belőtted magad? Így reggel enni kell, nem tudatmódosítóval indítani!

nusica 2013.05.22. 09:17:27

@tapolcai evolúciós zsákutca: magadat tudatmódosítónak képzeled? Kevés vagy te ahhoz.

szonár 2013.05.22. 09:18:12

@béla a görög:
Nem, ebből az alábbiak látszanak:

1. a németek idegesek, mert nem sikerült Magyarországot görög útra terelni
2. A németeknek fogalmuk sincs, most mit csináljanak
3. Ti liberálisok is idegesek vagytok, mert nem tudtok mit kezdeni Orbánnal.
4. Ráadásul, kezd kiderülni, hogy Orbánnak van igaza.

Mentek a levesbe ismét. :P

Balt 2013.05.22. 09:19:07

@Adj gázt!: Nem minden előzmény nélküli a dolog:

index.hu/kulfold/2009/03/19/lenaciztak_peer_steinbruckot

(...) Thomas Müller svájci képviselő egy indulatos parlamenti vita közben mondta, hogy a német pénzügyminiszter "a németeknek azokra a nemzedékére emlékezteti, akik bőrkabátban, csizmában és [náci] karszalaggal masíroztak az utcákon". Steinbrück viselkedése a "ronda németek" képét idézi fel benne, folytatta.

(...) A német pénzügyminiszter másnap a lovasságtól megriadt, menekülő indiánokhoz hasonlította Németország déli szomszédját, ami Svájcban általános felháborodást váltott ki. Micheline Calmy-Rey külügyminiszter "mind tartalmában, mind formájában elfogadhatatlannak, sértőnek és agresszívnak" nevezte Steinbrück hasonlatát.

Nem ez volt az első eset, hogy nácikhoz hasonlították az adóparadicsomok ellen világszerte határozott fellépést követelő németeket. Szeptemberben II. János-Ádám liechtensteini uralkodó herceg IV. Birodalomnak nevezte Németországot, miután Berlin vizsgálatot indított német állampolgárok ellen, akik a törpeállam bankjaiban helyezték el megtakarításaikat.

nusica 2013.05.22. 09:20:25

Azért Jusztról és Fekete gyéről se feledkezzünk meg csak azért, mert a paralimpikon a nácizás fele terel:

index.hu/belfold/2013/05/21/ujsagirokra_vallott_radnai/

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:21:19

@nusica: A szinapszisaidból egy vegetatív, kettő gátló, úgy hogy neked a 80% nitrogén 20 oxigén is tudatmodosító.

nusica 2013.05.22. 09:22:08

@béla a görög: kik azok "a németek"? Akik ma, tehát nem 45 előtt évi tíz nemkeresztényt felkoncolnak?

nusica 2013.05.22. 09:22:55

@tapolcai evolúciós zsákutca: ezért fogtok taknyolni jövőre is. Mert a teljes szekértáborod olyan, mint te vagy.

nusica 2013.05.22. 09:23:57

@komplikato: benneteket tényleg ki kéne. Hihetetlenül irritálók vagytok.

nusica 2013.05.22. 09:24:42

@szonár: ne etesd a szocialista trollt! Nem tudod felfogni?!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.22. 09:28:43

Egy dolog mégis tény Orbán hülyesége ellenére: ha az EU-ban a német befolyás erősödik, ki kell szállni belőle. A német faj képtelen korlátozni magát, nem ismer mértéket, s így Negyedik Birodalom lenne hamarosan az EU-ból. Hitler nem kivételes jelenség volt, hanem a rendszer terméke.

Kék az ég 2013.05.22. 09:30:33

Azért van abban valami balkáni magyar amikor az UTOLSÓ CSATLÓS - aki a németekkel ellentétben mai napig nem nézett szembe az akkori bűnükkel - nácizza a németeket.

Hogy is mondta Kertész? Napról napra minden szava igazabb lesz :-((

___________________________________________________

"De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában"

www.hajdupress.hu/hirek/cikk/5888-kertesz-akos--%22a-magyar-genetikusan-alattvalo-%22-
__________________________________________________

Kék az ég 2013.05.22. 09:31:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mondja az utolsó csatlós aki "a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat,"?

ob.szerver 2013.05.22. 09:31:57

@Stеfánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány):

Stefi, ennek megint jogfosztás, tulajdonelkobzás, kitelepítés lesz a vége. Próbálj meg azerbajdzsáni felmenőket felkutatni.

nusica 2013.05.22. 09:34:42

@Kék az ég: hol van Áki? Sikerült kiúsznia a medencéből az üldözői elől?

Melyik szavai az igazak? Mikor fajgyűlölő stílusban lenácizta a magyarokat? Mikor ezt visszavonta? Mikor a visszavonást visszavonta? Mikor deklarálta, hogy a zsidókat is beleértette? Ezt jó lenne egyszer tisztázni, mielőtt végleg eltűnik a buksid az ánuszában.

nusica 2013.05.22. 09:35:46

@Kék az ég: utolsó csatlósa kiknek? :) A náciknak? Jééé...

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:36:20

@nusica: Látom már teljesen összefüggéstelenné váltak a beírásaid. Jó lehet a dealered, mert király anyagot tolsz.

nusica 2013.05.22. 09:36:24

@Kék az ég: utolsó csatlósa kiknek? :) A náciknak? Jééé...

nusica 2013.05.22. 09:37:16

@tapolcai evolúciós zsákutca: nem számoltam vele, hogy felfogod a tőmondataimat, troll.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:38:32

@nusica: Hehe.. még a náciknak is ciki vagy a zagyvaságaiddal. :-))

szonár 2013.05.22. 09:40:34

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nagyon jól mondod, ember!

A német "übermensch" szemlélet nem Hitlerrel kezdődött, hanem vagy ezer évvel korábban. A németek már a középkorban is azt képzelték magukról, hogy ők különbek, mint mások, nekik nem királyuk, hanem császáruk volt, aki persze - szerintük - minden király, sőt a pápa felettese volt (szerencsére ebből nem lett semmi - Bibó szerint annak köszönhető az európai társadalomfejlődés, hogy ezt elkerültük).

Európa akkor tudott fejlődni és előrelépni, amikor Németország meggyengült.

nusica 2013.05.22. 09:41:41

@tapolcai evolúciós zsákutca: ha lenne egy kis eszetek (ábrándozok itt), téged nem azért fizetnének, hogy itt legyél, hanem azért, hogy kopj le.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:41:58

@nusica: A csökkent értelmi képességűek, mint te, általában nem számolnak azzal, hogy vannak olyanok akik a mentális korrekciójukra kaptak képzést, és így együgyű mondataikból is kiszűrik, mekkora hülyeséget préseltek ki magukból. Ezért van nekem gyógypedagógusi diplomám.

Kék az ég 2013.05.22. 09:42:17

@Fejesrob: Nem igaz persze. Csak az 5 tagkönyves ír cikket amiben azon sajnálkozik nem öltek meg eleget belőlük.

hirszerzo.hu/hirek/2011/1/4/20110104_bayer_orban_orgovany

Orbán meg nem, hogy elítélné de még többször ki is tüntetik folyamatosan...

Igaz hogyan ítélné el ha épp Szálasit "dicsőítette", hogy kimenekítette a Koronát, vagy Kitartással köszönt el híveitől 2001-ben, vagy Genetikázott egyet (ami pert el is veszítette az mszpsek ellen)

Vagy a Magyar Nemzet is azonnal(!) külön cikkben írta le a botrány kipattanásakor, hogy ki mindenki francia zsidóval volt Medgyessy D209 Péter.

Vagy a népszerű Jobbik a magyar Parlamentben listázná őket, meg a húsvéti ünnepi beszédét is zsidózással kezdte az elnökük stb.

De nem, ezek nem azok...

ez csak amolyan hungarikum ugye?

nusica 2013.05.22. 09:42:38

@szonár: ez igaz. Éppen ezért aljas, aki az újabb felerősítésükön munkálkodik.

nusica 2013.05.22. 09:43:58

@tapolcai evolúciós zsákutca: ja, és azért, mert te mondod? Szerintem te 52-ben aludtál el, és most, mikor jó büdösen felébredtél, nem érted, mi van.

nusica 2013.05.22. 09:46:01

@Kék az ég: az orgoványi brutalitás megbocsáthatatlan válasz volt a ti nagyságrendekkel véresebb mészárlásaitokra.

Amatőr 2013.05.22. 09:46:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Hitler nem kivételes jelenség volt, hanem a rendszer terméke."

Jól mondod; a rendszer terméke. TEHÁT NEM NEMZETSPECIFIKUM!

Ahogy a szovjeteknél, vagy Ázsiában, úgy a világ bármely más részén kialakulhatnak/alakultak alkalmas "rendszerek"! És születnek/születtek hozzá új hitlerek!
A baloldali ideológiák táptalaján.
Nemvolt még elég?

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:46:25

@nusica: Mondta már neked hogy kuss! Minek ugatsz bele a felnőttek beszélgetésébe? Szánalmas vagy hogy így akarod felhívni magadra a figyelmet.

DezInf 2013.05.22. 09:46:39

@ob.szerver:

Ez nem ér !!!!
Steffy végre itt volt,áldást osztott, erre nekem nem jut belőle?????????
Ronda cenzorok!!!! fujjjjjjj.......

@szonár: rátapintottál kismuslinca lényegére:)))

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:47:24

@nusica: Naná, hiszen kicikizem a narancsidiótákat. De én nem vagyok megvehető.

Kék az ég 2013.05.22. 09:48:27

@nusica: Igen az ő utolsó csatlósuk.

Csak míg a németek teljesen megtagadták azt a múltat, nálunk épp építik Horthystava újra a Parlament előterét, avatják a szobrokat neki, meg Prohászkának stb.

Igaz ahol a ME genetikázhatott, Kitartásoshatott ott mit várjunk. El tudod te képzelni hogy Merkel hasonlót elkövessen és ne tűnt volna el azonnal nem hogy a közéletből, de meg az összes állami munkahely közeléből is?

Kertész pont ezt írta le.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:50:14

@DezInf: Nem cenzúrázták. Ott van az okádása. :-((

Kék az ég 2013.05.22. 09:50:58

@nusica: Miről hadoválsz?

Horthy különítményesei több embert öltek meg - bár hasonló nagyságrend - mint a Tanácsköztársaság alatt összesen. Es akkor a 2VH végi rész még sehol sem volt.

Fejesrob 2013.05.22. 09:51:24

Egy pontosan ugyanolyan rendszert kellene bevezetni mint a demokratikus Izraelben, természetesen zsidók helyett magyarok és nincs vita.

Ha valaki reklamál, rá lehet mutatni, mi csak másoljuk a világ egyik legdemokratikusabb országának törvényeit.

Mindenki elégedett lenne.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:51:51

@Amatőr: Nohát igen. Feketén-fehéren látszik, hogy a jobboldali - kapitalista - ideológiák menyivel jobbak.

Kék az ég 2013.05.22. 09:53:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A német ellenes kirohanásod fantasztikusan hazug képmutatása miatt

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:53:56

@Fejesrob: Államadósság terén már képben vagy?

Fejesrob 2013.05.22. 09:54:23

@Kék az ég: Ez van amikor valaki hiányzik a történelemórákról, de nagy az arca és oktat.

Horthy jóval utána volt, mint a "különítményesek". Olyannyira utána, hogy felelősségre vonások is voltak, igaz, nem túl nagyok.

Amatőr 2013.05.22. 09:54:36

@szonár: "A németek már a középkorban is azt képzelték magukról, hogy ők különbek, mint mások, ..."

Nos , nem csak a németek! Mi is és mások is. Minden egészséges lelkületű nép törekszik arra, hogy különb legyen a többinél. Amelyik nem erre törekszik, az alja hulladék.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 09:57:08

@nusica: Ja hogy te emléxel 52-re? Akkor ez már az aggkori szenilitás nálad, az összefüggéstelen pötyögés pedig a Parkinson kórod. De akkor az öregek otthonába miért engednek téged géphez?

Fejesrob 2013.05.22. 09:58:00

@tapolcai evolúciós zsákutca: Miért, te képbe hoztál?

Neked nem tűnik fel, hogy ha valaki nem növeli meg az államadósságot 30%-al, ráadásul nem vesz fel IMF hitelt, akkor az utódjának kevesebbet kell visszafizetni, ergo, kevesebbel szükséges növelnie a kormányzására eső hiteleket.

Magyarázod a magyarázhatatlant, mintha a Gyurcsány, Bajnai kormány gazdálkodása teljesen független lenne.

Amatőr 2013.05.22. 09:58:08

@tapolcai evolúciós zsákutca: "Feketén-fehéren látszik, hogy a jobboldali - kapitalista - ideológiák menyivel jobbak. "

Semmivel sem! Nem a pártideológiákkal van a baj, hanem a következményeikkel!

wmaki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2013.05.22. 09:58:48

A sok libero mar megint hozong :x

Fogadok, hogy meg az evolucioban is hisznek... :-(

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 10:01:43

@Fejesrob: Akkor minek hazudozzátok hogy csökkent az államadósság?

szonár 2013.05.22. 10:03:22

@Kék az ég: Ez egy faszság, Magyarország réges-régen szembenézett a bűneivel - nem is volt más lehetősége.

Csak egyszerűen nem vagyunk olyan faszok, mint a németek, hogy még generációk múlva is ezen rágódjunk elmebetegen. Bocsika, de azért nem vagyunk hajlandóak gyűlölni a nagyszülőket...

Amúgy jut eszemben, a németek kértek már bocsánatot Magyarország megszállásáért???

Lencsés István 2013.05.22. 10:03:24

ORBÁN csak őszinte volt , ahogy mindig . Ha ez titeket zavar akkor ti nem értetek valamit , mondjuk ezen nem csodálkoznék . :D

szonár 2013.05.22. 10:05:21

@Amatőr: A "különb" ebben a szövegkörnyezetben nem a "más", hanem a "felsőbbrendű" szinonímája.

A jelentése az, hogy a németek már a középkorban is felsőbbrendűnek gondolták magukat. Ma is annak gondolják, csak nem mondják ki. Márpedig ez a gyógyíthatatlan übermensch-téveszméjük a fasizmus előszobája.

A németek antifasizmusa ezért igen alapos - német módra - de rendkívül felszínes.

Értő olvasást kérek.

Reszelő Aladár 2013.05.22. 10:05:32

Ugye alapállás, hogy aki Szanyi kapitánytól jobbra helyezkedik el, az náci.
Ahogy lassan talán az is, hogy anno amikor minket megszálltak, és megöltek sokszázezer zsidót, elpusztították az infrastuktúránk kulcs elemeit, az nekünk még felemlegetni sem szabad.
Anno a szovejetekre kellett felszabadítóként tekinteni, igazából megérdemeltük, hogy lerohanjanak mindket, és senkit sem kímélve tegyenek magukévá (szó szerint) mindent és mindenkit.

Szerintem minden magyar embernek joga sőt kötelessége kiakadni azon, ha bármilyen módon külső hatalmak erővel akarnának hatni ránk.

Vannak persze az örök opportunisták, akik általában a korszak legnagyobb hátsóját óhajtják fényesre nyalni, legyen az éppen Moszkva, Washington, Brüsszel, vagy Berlin. Nekik sosem lesz jó egy különutas magyar vezetés. Nekik fájni fog a rezsicsökkentés, no nem azért mert neki is kevesebb lesz(azért nem fog 10%-al többet fizetni), hanem most a német multi profitják fogja félteni.

Az a pofátlanság, hogy pár gyöngyért adtunk oda igenis működő rendszereket, egyes eseteben még a profitot is garantáltuk (M5 autópálya). Ezek a cégek pedig az itt megtermeltek 91%-át viszik el. A maradék a rezsi és a fizetések. Ebben pedig a német barátaink cégei is jeleskednek.

Persze lehet ezt tűrni, sőt lehetne régiós versenyt is tartani, hogy nekünk elég az itthagyott 8-7-6-5% is. A magyar meg szívjon. 147ezer nettóból nem lesz fizetőképes kereslet sosem.

Ezek a problémák. Nem a tankozás.

szonár 2013.05.22. 10:06:07

@tapolcai evolúciós zsákutca: A helyedben nem rúgóznék az államadósságon, mert ugyanúgy pofára fogtok esni vele, mint a gazdasági növekedéssel.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 10:08:45

@szonár: Három év alatt annyi volt az adósság növekedés alatt évente mint a szocik alatt volt. Sőt több, mert a manyup a szocik alatt gyűlt és a fidesz tapsolta el.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 10:09:35

@szonár: gazdasági növekedés meg csak most van egy pici, éves szinten még sehol.

Balt 2013.05.22. 10:11:21

@politikus-omm: "A legkeményebb vonal a bajorokat és osztrákokat is cigánynak tartja."

Nem feltétlenül. Németország (azon belül az ex-NSZK) maga is megosztott észak-dél mentén: a délnémet (bajor és sváb) épp a "komcsi" északnémetet méregeti gyanakodva. Az ossie-k (ex-NDk-sok) csak átmenetileg átrendezték a gyanakvás erővonalait, de a "törésvonal" sokkal régebbi a német egységnél.

DezInf 2013.05.22. 10:11:30

@Stеfánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány):

Ohhh,bocsánat, már látom itt van kis kegyed meg kúrt, aki ...?

Szép pár, be kellene titeket aranyozni!
Forró aranyba mártva tartósítani az ufókornak:)))

Kúrt ficsúr, nem minden nick az aminek láccik, ezt elmesélhetnéd Wagemnek is, látom te szóbanyálsz vele,hát világosíccsad má fel vagy le :)

realcarlos 2013.05.22. 10:13:10

Elolvasom a cikket, értelmes. Megnyitom a komenteket... Bár ne tettem volna.

Balt 2013.05.22. 10:13:41

@Ambiorix: Egyetértek. Nemigen lehet emelkedettnek jellemezni a németek megnyilvánulásait (sem).

Kék az ég 2013.05.22. 10:15:12

@Reszelő Aladár: "Ugye alapállás, hogy aki Szanyi kapitánytól jobbra helyezkedik el, az náci"

Alápállás, hogy a NÁCIZÁST ORBÁN és Kövér KEZDTE EL a Magyar Parlamentben 1991-ben!

Akkor az MDF, Csurka volt. Azóta Csurka lett a barát (utolsó rendezvényén is Orbán mellett agitált Csurka), most meg Merkel neki a naci.

szonár 2013.05.22. 10:15:43

@tapolcai evolúciós zsákutca: Én szóltam, hogy ne erőlködjél ezen, remélem, nem fogsz elbújni, ha majd szembesülnöd kell az igazsággal... :P

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 10:15:58

@Reszelő Aladár: "Az a pofátlanság, hogy pár gyöngyért adtunk oda igenis működő rendszereket,"
- Ja, mint az ELMŰ, amely a 3000 leolvasóval és hatalmas kintlevőségeivel óriási veszteséget termelt a 90-es évek elején.
Van amiket a hazai tőkéseknek adtunk - Videoton, Ikarusz - amelyek óriási sikertörténetek.

szonár 2013.05.22. 10:16:47

@tapolcai evolúciós zsákutca: Egyelőre még.

De ahhoz képest, hogy a gazdaság reménytelen hanyatlásáról vizionáltatok, bizony sokkal jobb a kép. És még mi lehet ebből.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 10:17:11

@szonár: Ha államadósságban a Bajnai szinten leszünk, meghajolok előtted. Addig is ugye nem baj majd ha újra és újra előveszem?

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 10:18:15

@szonár: Majd az éves szintű kimutatásnál örömköggy!

Amatőr 2013.05.22. 10:18:20

@szonár: "A "különb" ebben a szövegkörnyezetben nem a "más", hanem a "felsőbbrendű" szinonímája. "

Szőrszálhasogatás!
Ha a németekről van szó, akkor a pejoratív "felsőbbrendű", ha rólunk, akkor a "különb" dukál!

Nem tisztem a németség védelme (jaj nekik, ha rám lesznek szorulva), de így magunk között, ha más úgysem hallja, bánjunk csínján a bélyegekkel.

"Márpedig ez a gyógyíthatatlan übermensch-téveszméjük a fasizmus előszobája. "

Atyaúristen! Ezt egy mikori keltezésű brosúrából bányásztad elő?

Kék az ég 2013.05.22. 10:18:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Az hogy ha mi is annyira megtagadtuk volna a 1 és 2VH múltunkat mint a nemetek akkor lehetne jönni ellenük.

Helyette mi a XX szd-i Európa első zsidótörvényének szószolójának, náci/nyilas költőknek, meg az utolsó pillanatig csatlós Horthynak állítunk szobrot újabban.

Kék az ég 2013.05.22. 10:21:22

@szonár: Igen, ugyanezt mondják a románok, szlovákok rólunk az "1000 éves" "mi vagyunk a legokosabbak, Nobel-díjasok" nemzetünkről.

És nekünk valóban itt van a Jobbik, Bayer cikkei stb...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.22. 10:21:38

@Kék az ég:

"Az hogy ha mi is annyira megtagadtuk volna a 1 és 2VH múltunkat mint a nemetek akkor lehetne jönni ellenük."

Ezt komolyan mondod? Mert ha szerinted a német politika bármiben is következménye a magyar politikának, akkor te nagyon el vagy tévedve.

szonár 2013.05.22. 10:23:12

@tapolcai evolúciós zsákutca: REndben, bár ha már Bajnai, az a fickó egy év alatt vagy 800 mrd-ot dobott az államadósságra.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.22. 10:23:51

@Kék az ég:

"Helyette mi a XX szd-i Európa első zsidótörvényének szószolójának, náci/nyilas költőknek, meg az utolsó pillanatig csatlós Horthynak állítunk szobrot újabban."

Ennek mi köze a témához? Semmi.

Ez kb. olyan, mint az orosz viccben a "de maguknál verik a négereket" beszólás. Irreveláns teljes mértékben.

Ha Mo-n nem lenne egy szál náci és antiszemita sem, akkor szerinted alapvetően más lenne a német politika? Ennyire fontos lenne Magyarország? Ne viccelj!

szonár 2013.05.22. 10:23:57

@tapolcai evolúciós zsákutca: Ha megengeded, ennek is örülök, mindannyiunk érdekében.

Balt 2013.05.22. 10:25:52

@koborvadász: "A helyzet akkor változott mikor Horthy fiát elrabolták azzal zsarolták a nácik, hogy az ő oldalukra áljunk. Majd ezután szálltak meg."

'44. márc. 9-én szállták meg Mo.-t a német csapatok.

Horthy fiát a nyilas hatalomátvétel előtt (érdekében), '44 októberében rabolták el:

A kormányzat 1944. január 1-jén megbízta ifjabb Horthy Miklóst (a már addig is működő) „kiugrási iroda” vezetésével. A kis létszámú iroda hivatalosan a külföldi magyarok hazatelepítésével, valamint a háború után várható gazdasági és társadalmi változások elemzésével foglalkozott. A valóságban a németellenes körökkel és a szövetséges erőkkel való kapcsolattartással, valamint német megszállás után a zsidók kormányzói mentesítésével foglalkoztak. Miklós részt vett egy „nemzeti középkormány” létrehozására irányuló kísérletben, és felvette a kapcsolatot a Magyar Front ellenzéki köreivel. Ugyancsak megkísérelte a kapcsolatfelvételt a jugoszláv partizánokkal. Édesapja Horthy Miklós kormányzó kiugrási kísérletéről értesülve a német titkosszolgálat 1944. október 15-én kicsalta Miklóst a Budai várból, ahol az Otto Skorzeny vezette kommandó rövid tűzharc után elfogta, majd szőnyegbe csavarva elszállította (a német tervek ezt Mickey Mouse akciónak nevezték). Horthy Miklóst a németek az ő életével zsarolták, minek következtében a kormányzó akarata ellenére kénytelen volt a hatalmat átadni Szálasi Ferencnek. Miklós Bécsen keresztül a mauthauseni fogolytáborba került. Zárkája a krematórium fölött, a kínzókamrák mellett volt, így éjjel-nappal a megkínzottak ordítását hallhatta. Emellett - feltehetően a lelki terror fokozásaként - közölték vele, hogy kötél általi halálra ítélték. (wiki)

szonár 2013.05.22. 10:26:27

@Amatőr: Valóban, mi magyarok is hajlamosak a nagyképűsködésre, ha a szomszédos népekről van szó, és jócskán lenézzük a balkániakat - alaptalanul.
Ugyanakkor pedig kisebbrendűségi érzéseink vannak a "nyugatiakkal" szemben - szintén alaptalanul.

A németek viszont titokban mindenkit lenéznek. Tán csak az oroszokat, meg az angolszászokat nem.

Brossúráról pedig szó sincs, és ez természetesen nem is érv. Ezzel szemben tény, hogy az alaptalan felsőbbrendűségi mitoszok az agresszív sovinizmus előszobáját jelentik.

DezInf 2013.05.22. 10:26:49

@Lencsés István:

Nyavégre,ideértél pittyuka,egyetlen igazi lencséspiftike!
Hol a francba kóricáltál,mikor a vezíredet bánccsák?
Hogy fog ez mutatni a kádárlapodon,te cseresznyétlen lapulevéltöltelék?
Mi lesssszz a jövőddel,ha nem víded meg azonnyal csodállatod trágyát?
Biztos rendezgeted már kis trafikodat te haszonelvű.
Azér me kaptál kicsi koncot,nem jelenti azt hogy vége a nyallásnak,érted ezt pontyosan?

Tessík jobban figyelni,oszt ugrani meg gyűjteni jópontyokat. A narancsmaffijja fígyel, jobb ha tudod meee még kijesel a pixelbő oszt kocekáskocc...

Gyűccsé tényeket,oszt véggyed a védhetetlent.
Éjjen a fejudálfasiszta narancsdiktatúrja!!!!
Legginkább a törpevezírje!... meg az uszkár....
Drógozok hellyetteddd piftike, meee rád má nyem lehet számítjani...... haszonleső..... mutyis....

Oszt ne csodákozz,hanyem nyajjá meee lemaraccc.....te anonim fosós fészbúkjani.....

Oszt ki ne merjé javítanyi,mer laposra kalapálom a fénykéjped a facén.......érted vagy rajzojjam le neked te legnehézfelfogásúbbb piftike?

Fejesrob 2013.05.22. 10:27:02

@Balt: Valamikor sokat járkáltam át a (nyugat) németekhez velük is laktam, azóta nem csodálkozom, hogy a törökök egy teljesen külön kaszt és nem vegyülnek.

Fegyelmezett, nagyon szorgalmas és takarékos, céltudatos, hihetetlenül magabiztos a német és mindenkire bizalmatlanul tekint aki nem német. A zsidókat és a szlávokat mélységesen utálja, a magyarok az egyetlen Kelet-Európából akiket elvisel, sőt segítőkész is vele. Persze ez átlag.

Fejesrob 2013.05.22. 10:29:50

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Az egész herce-hurca most is azért van, mert választási kampány van a németeknél.

Amúgy a legtöbb német nekünk drukkol, saját médiájukat lakájmédiának tartja.

SPU 2013.05.22. 10:31:32

A félreértések elkerülése végett: Orbán egyáltalán nem nácizott. Ez a szó az általa elmondottakban nem szerpelt. Maximum belemagyarázni lehet, erős interpretációval, rosszindulattal, mindenféle mögöttes tartalmakat, utalásokat feltételezve. Orbán mindössze egy elég durva, sőt felháborító német beszólásra riposztozott, egyébként nem egészen szellemtelenül, egy hosszú-hosszú interjú pár másodpercében. Ennek az állítólagos nácizós dolognak a valós háttere mindössze az, hogy a Keno Verseck (Spiegel) és Stephan Ozsvath-típusú xenofób, rasszista, magyargyűlölő újságírók országunk ellen szabályos rágalomhadjáratot tartanak. Hónapok, évek óta. A németül tudóknak kéretik rákeresni az említett urak munkásságára, vagy csak beírni a Spiegel Online keresőjébe az Ungarn szót. Elképesztő, micsoda mennyiségű hazugságözön jön fel: tendenciózus, gyűlöletkeltő, féligazságok, elhallgatások, és sima hazugságok tömkelegét olvahatja az ember Keno Versecktől, a lap Ungarn-felelősétől. (Gyakorlatilag mindent ez az egy ember ír, ha a Spiegel hazánkkal foglalkozik.) Magyarországról kb. azt az összképet suggalja ez a Verseck, hogy itt náci rohamosztagosok az új Hitler, Orbán vezérletével napi rendszerességgel ölik a zsidókat, a cigányokat, meg a homoszexuálisokat, miközben nincs szabad sajtó, csak totális cenzúra, viszont félelem és terror van, az ellenzéket meg pikás kozákok hajkurásszák halálra - két pogrom között. Na, ennek megfeleló a német kommentelők hozzáállása, akik csont nélkül benyalják a heti-kétheti rendszerességgel nekik adagolt maszlagot, s felháborodottan követelik Magyarország azonnali kizárását, vagy éppen sajnálkoznak, hogyan lett a magyarokból hirtelen ilyen utolsó, aljadék nemzet. Ha pedig valaki megpróbálna esetleg olyan értelemben kommentelni, hogy ácsi, itt meg itt meg itt bizony nem stimmel a tudósítás, hogy ne tessék elhinni mindent (szinte semmit) Keno Versecknek, na akkor a komment vagy nem jelenik meg, vagy eltűnik perceken belül. Próbáltam többször, tudom. Nem, nem káromkodtam, nem hazugoztam, nem hirdettem náci eszméket, egyszerűen csak más véleményen voltam, nem is jelent meg, mert a sajtószabadság és a demokrácia nagy bezzegországában bizony nincs szabad véleménynyilvánítás, hanem kőkemény cenzúra van. És rágalomhadjárat, és uszítás. A Spegelnál legalábbis. Mert amit a Spiegeles Keno Verseck művel, az bizony színtiszta Ausländerhass, fajtiszta náci propaganda. És működik - mégpedig rendkívül jól, sajnos. A kérdés persze az, hogy az ilyen Verseck-féle szennyedékeket ki támogatja, ki rendeli meg, s persze arra is kiváncsi lennék, ki látja el Magyarországról infóval. Kinek jó mindez? Kinek a céljait szolgálja ez a zsurnalisztikai ámokfutás? Egy szó mint száz, én bizony úgy látom: nem a miniszterelnök nácizott, hanem a Spiegel. A Spiegeles Keno Verseck személyét és munkásságát pedig szeretettel ajánlom a magyar titkosszolgálatok, valamint a sajtó szabadsága és korrektsége iránt elkötelezett civilek, jogvédők szíves figyelmébe.

Balt 2013.05.22. 10:31:55

@Balt: Pardon: '44 márc. 19-én.

@Sexual Harassment Panda: "Angie kiállt mellette, ő meg jól elküldte a K.annyába."

Persze nem Merkelt küldte el, hanem Steinbrücköt (aki eredetileg könnyűlovasságozott), mint az világosan látszik (ez a korabeli svájci reakció a "lovasságozásra"):

index.hu/kulfold/2009/03/19/lenaciztak_peer_steinbruckot

Amatőr 2013.05.22. 10:33:22

@Kék az ég: "Helyette mi a XX szd-i Európa első zsidótörvényének szószolójának, náci/nyilas költőknek, meg az utolsó pillanatig csatlós Horthynak állítunk szobrot újabban. "

Én már öreg vagyok és épp ezért eleget hallottam a világháborúról, a fasizmusról, a kommunizmusról, a zsidó-, kommunista-, cigány- és egyéb üldözésről, a gulágról,valamint hortiról, szálasiról, rákosiról, kádárról és a többi gazemberről.
Jelentem; tele a hócipőm. Elegem volt belőlük. Meg azokból is, akik ezt nap, mint nap az orrom alá dörgölik. Unom! Nem kívánok naponta ezzel kelni és feküdni. Az a sok perverz idióta pedig, akinek csak erről szól az élete és más örömöt képtelen fellelni e gyönyörű világban, az magára vessen!

szonár 2013.05.22. 10:37:29

@SPU: Nem véletlenül "értették Félre" a németek Orbán mondanait, valójában a németek idegesek, mert Orbán túljárt az eszükön. És ezt az übermenschek nehezen viselik.

béla a görög (törölt) 2013.05.22. 10:37:43

@szonár: Szarok én Orbánra, nem foglalkozom vele. Egy paraszt, a magam részéről úgy is kezelem.
Politikában a németeket figyelem (a politikusokat is meg a népet is) a pénzemet meg mentem.

Ha a németek/EU omlik mi vinnyogunk előbb. Olyan ez mint az 1x1.
Az, hogy idehaza a parasztok mit hazudnak össze, hidegen hagy. Nincs nekem arra időm, hogy komolyan vegyem őket.

Buga.Jakab 2013.05.22. 10:39:06

elképesztő szánalmasak a fides trollok....

ez az ország pusztulásra van ítélve !

orbán ölte meg !

Szelid sunmalac 2013.05.22. 10:39:20

@Reszelő Aladár: Nem is tudom ki nyalja most legjobban Moszkva hatsojat.

Balt 2013.05.22. 10:40:23

@Fejesrob: "Gondolom, a ballibsik szerint ez a Schiffer áruló."

Ez nyilvánvaló, főleg, mióta nem engedett Bajnaiék zsarolásának. :) (Bővebben lásd Rónánál.)

Egyébként itt bújik ki a szög a zsákból: Merkel hozta fel az antiszemitizmust a tévévitában Mo.-gal kapcsolatban, ami legalábbis visszás a WJC után. (Meg, hogy bosszúból leváltották Feldmájert a Mazsihisz éléről, mert úgymond szóba állt Orbánékkal. Jó vicc, miután külföldön először a történelem során demonstratíve épp Mo.-n rendezték a WJC-t.) :))

Szelid sunmalac 2013.05.22. 10:40:45

@szonár: Hogy mi? Tuljart az eszukon? Azok az ostoba nemetek! Meg szerencse, hogy ott mindenki full hulye, bezzeg a szittyamagyar esz mindenkit lenyom!

Fejesrob 2013.05.22. 10:41:20

@SPU: Nyilván tudatos a dolog, elég egyértelmű, hogy Orbán eltávolítása a cél és bármi áron.

Itt pedig az egyszerű ballibsi nem megy le ilyen mélységekbe, ő örül annak, hogy Orbánt nácizhatja, benne nem fordul meg, hogy szabad akkor a média, ha nem törlik ki a kommentedet, továbbá az, hogy tendenciózusan az ellenvéleményt kitörlik, eléggé jelez valamit, amit állítása szerint épp a ballibsi szeretne a legkevésbé.

Azzal együtt úgy látom, itthon ez visszafelé sül el, a "nemzetközi közvéleményt" (ami nyilván 90%-ban pár zsidó kezekben lévő lap) nem hogy hidegen hagyja az embereket, de kifejezetten irritálja. Azaz Orbánék idáig ezzel inkább jól jártak mint rosszul.

kewcheg 2013.05.22. 10:42:36

Mindamellett, hogy van véleményem a hazai belpolitikáról, soxor elgondolkodtat az a tény, hogy a világ -egyik- leggecibb diktátora simán több évtizedig tudott regnálni a fentebb mondott országban, belevitt milliókat a pusztulásba,szenvedésbe,nyomorba,majd erre 45 év múlva az ország újból egységes, és gazdagabb mint valaha,mintha mi sem történt volna.A történtekért németország igen kis árat fizetett.a minimum az lett volna, ha a területei kétharmadától végleg megfosztják.Apropó, melyik észak-atlanti kultúrországban tudott volna akár csak egy napig is megélni a nemzetiszocializmus?(mémeten kívül) Ja, hogy sehol.Én kérek elnézést, de akkor ne ők tanítsanak már minket demokráciára....

szonár 2013.05.22. 10:43:48

@béla a görög: A parasztozásod szánalmas primitívség, olyan szanyikapitányos módra.

Mint ahogy az is, hogy a németekre figyelsz a saját fajtád helyett. Ha ennyire odavagy értük, akkor költözz hozzájuk. Most meg lehet tenni...

Az EU pedig nem fog összeomlani, csak csődöt fog mondani, mint minden nagy vállalkozás, amibe a németek belefogtak. Már most látszik az EU-projekt teljes kudarca.

Balt 2013.05.22. 10:46:59

@Balt: Igaz, ők már(?) kívül vannak az unijón. :))

@nusica: Para? :) De most komolyan! Paralimpikon?

szonár 2013.05.22. 10:47:12

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Jaja, a hundert prozent hoch intelligenz németek, akik egy érettségi nélküli cipőkereskedőt tettek az EP élére. :P

Bizony, Viktor túljárt az eszükön, nem voltak képesek Magyarországot görög útra állítani. Nagy szerencsénkre, ui. elég csak megnézni, hol állnak a görög útra állított országok. Nagyon úgy tűnik, hogy Viktornak igaza lesz, hogy nem engedett nekik, na ettől rohadt idegesek. Mert valójában lenéznek minket, és mi az, hogy egy holmi osteuropisch gyüttmentnek jár a szája. Örüljön, hogy dolgozhat az odatelepített gyárainkban, természetesen a német bér töredékéért. :P

Szelid sunmalac 2013.05.22. 10:47:12

@szonár: Kedves Szonar! Pontosan ezt teszem. Csak tavaly otvenezer piackepes tudassal rendelkezo ember valasztotta inkabb a kiszamithato es nyugodt kornyezetet, mint az allando ellensegkereso, stresszes, kiszamithatatlan magyarkodast.

Szelid sunmalac 2013.05.22. 10:49:08

@szonár: Ugy latom fogalmad sincs sem a hozzaallasukrol, sem pedig a munkalehetosegekrol egy magyar szamara. Felepitesz magadnak egy al-vilagot es abban kenyelmesen megvagy. Legyen.

Szelid sunmalac 2013.05.22. 10:52:46

@szonár: Tortenetesen epp aktualis ralatasom van a dologra, es tudod mi az elsokezbol zarmazo TAPASZTALATOM? Hogy az osszes nemet emberkent kezelt, egyenrangukent, es nemhogy alacsonyabb, de magasabb bert ajanlottak, mint a helyieknek.
Tudod kik probaltak meg velem ugy banni, mint egy utlso, alja, mocsadek rabszolgaval? Elarulom: a MAGYAR cegek es az ott dolgozo szemelyzetisek, kisvezetok es vezetok.

Fejesrob 2013.05.22. 10:54:05

@kewcheg: Rengeteg német cég mögött USA érdekeltség áll, beleértve a médiát is, amely szinte teljes egészében zsidó kezekben van.

Egy csomó pénzt toltak bele évekig a németekbe és most ez szépen csorog vissza. Nem véletlenül tiltanák be egyetlen nacionalista pártjukat.

J.László 2013.05.22. 10:55:14

Vicces, amikor a náci-fóbiás liberálisok mosdatják a németeket a tankjaikkal.

szonár 2013.05.22. 10:56:56

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Most nem is mennék bele abba, hogy a németek egyébként a többi európai ország vérverejtékes áldozatai árán tartják fenn odahaza az idézem - "kiszámítható és nyugodt2 környezetet.

De persze másik meg az, hogy bárhogyan is nézzük, a többség nem az "állandó ellenségkereső, stresszes, kiszámíthatatlan magyarkodás" elől menekült Németországba - egyszerűen jobb fizetést akar.

Na és mi a helyzet azzal a 29 ezer fővel, akik tavaly visszajöttek? Megunták a kiszámítható, nyugodt környezetet, stresszre és feszkóra vágynak? :P

Balt 2013.05.22. 10:57:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem tudom, hogy ez a németekre kihegyezhető-e, de egy dolog biztos: ha az angolok "eleveznek a szárazföldtől" (mondjuk eddig is elég laza kötelékekkel voltak ideerősítve), akkor tényleg menthetetlen az EU.

kewcheg 2013.05.22. 10:58:19

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: akkor Te nem egyszerű melós vagy,hanem orvos,mérnök vagy művész.Én is éltem ott, olyan tevékenységet végeztem, amit most nem kívánok megnevezni, de adottság kell hozzá, ezért megfizettek és megbecsültek,bár volt aki lenézett az autóm miatt:) na mindegy,azért demokráciára ne tanítsanak már minket, azt hagyjuk meg a franciáknak,angolszászoknak....

Balt 2013.05.22. 10:59:03

@Kék az ég: Ezt az "utolsó csatlóst" úgy szeretném hallani egy osztrák szájából! De ezúttal német is megteszi. :)

J.László 2013.05.22. 11:03:04

@SPU:
Ez sajnos pontosan így van.
A német az észak-koreai után a világ legegyoldalúbb sajtója.

Szelid sunmalac 2013.05.22. 11:04:41

@szonár: Ne ferdits! En csak Nemetorszagrol beszeltem, nem vettem hozza Angliat, meg a tobbit. Nagyon minuszban vagy a szamokkal igy is. Eddig is akarhattak volna ennyien magasabb fizetest, de a hazaszeretet es a remeny itthon tartotta oket. Epp a remeny veszett ki az aemberekbol, mert azt latjak, hogy semmi nem az o erdekukben tortenik, hanem a haverok, meg rokonok jollakatasaert.

Lencsés István 2013.05.22. 11:06:55

@DezInf: 1 . Ilyenek nincsenek hogy . : " nyavégre , pittyuka , lencséspifitke , vezírem , bánccsák , kádárlapom , lessszz , víded , azonnyal , azér , me , nyallás , tessík , narancsmaffija , meee , kijesel , pixelbő , kocekás , gyűccsé , véggyed , fejudál , legginkább , törpevezírje , drógozok , hellyetteddd , meee , nyem , nyajjá , lemaraccc , fészbúkjani , merjé , javítanyi , mer , rajzojjam .... " . Nekem nincs vezérem . A jövőm rendben van . Nincs trafikom . Nekem nem kell gyújteni tényeket , mert azom van . :) ;) :D Nem védek semmit , csak nem szeretem ha valaki hazudozik . Én többet dolgozom mint te , neked munka sem járna normális világban hisz írni sem tudsz .... Hogy lennék anonim ha ott a nevem ? :D Tanulj meg olvasni IS . Na miért csak facen , meg itt kötekszel , élőben , névvel , arccal már fosnál . :D Mondjuk itt is fosol , szóval nem csodálkozom . :D A felfogásról sem beszélnék a helyedben a kevés IQ - dal . :D

szonár 2013.05.22. 11:08:24

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Megérkezett személyedbnen a német nagykövetség? :PP

Fejesrob 2013.05.22. 11:08:33

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ennyire sötéten nem kell felfogni, Mo. a szocializmustól eltekintve mostani méretében soha nem tudta eltartani teljes lakosságát. A németek és osztrákok mindig is menekülőpályaként szolgáltak.

Azzal együtt viszont nyilván itt is van olyan munka ami viszonylag jól fizetett, nem kell hozzá csókosnak sem lenni.

szonár 2013.05.22. 11:09:19

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Az a kár, hogy egy szavadat sem hiszem. :P

Szerintem Te itt a németek megbízásából trollkodsz. :)

Balt 2013.05.22. 11:10:12

@Kék az ég: Ugyammá', Merkel maga is ossie, ráadásul az ottani KISZ agit-proposa volt, Márpedig a III. birodalom eszmei, mentalitásbeli és strukturális örököse az NDK. Ezzel együtt nem törnék pálcát Merkel felett, még akkor sem, ha netán nagykoalícióra kényszerül, mert a kínálatban csak rosszabb mutatkozik.

Fejesrob 2013.05.22. 11:10:14

@Lencsés István: Kár erre a Dezinf-re, ez a sok karakter, a csóka sérült.

Hasznosabb neki, ha felírsz egy receptet, vagy ennek híján elküldöd az anyjába:))

Cinkes 2013.05.22. 11:13:30

van egy csomó paraszt ebben az országban akinek ez a gumicsizmás stílus bejön... érthető hiszen egy olyan vezető mellett akinek kilóg a kapanyél a szájából nincs alsóbbrendűségi komplexusuk

szonár 2013.05.22. 11:14:17

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Láthatóan nem értesz a témához: Németország 2011-ben nyitotta meg a munkaerőpiacot, korábban csak nagyon szigorú szabályok szerint és kvóták mellett lehetett ott munkát vállalni.
Amúgy én sem más országokról beszéltem, hanem kifejezetten a németekről. Tavaly 29 000 jöttek onnan ide.

DezInf 2013.05.22. 11:14:48

@Lencsés István:

te piftike hüjje-e vagy?
bújjá má ki a narancsbőrödből,oszt napozz, élvezzed szányalmas kicsi élted.
ne ugass bele a nagyok dógába, irány a homokozó, ott arcoskoggy:)

szonár 2013.05.22. 11:15:24

@Cinkes: A primitív parasztozáson és a bunkó stíléuson kívül nem tudtok mást, ez egyértelműen kevés.

Ezeknek a gumicsízmás parasztoknak érvek kellenének, de az nektek már régóta nincs. Mert nem értek annyit, mint az általatok megvetett gumicsízmások.

kewcheg 2013.05.22. 11:16:25

@szonár: és még néhány adalék a fentebb írott országról: templomok ürülnek ki és lesznek másfunkciós helyiségek belőlük, annyira vallástalanok
- szerintem csak németo.-ra jellemző, hogy az egyenként 5-5ezer ojót kereső értelmiségi házaspár nem vállal gyereket, mert az zajos, büdös, és nem lehet tőle évente ötször Mehikóba menni nyaralni.
Ja, és külön lakást tartanak fönn, hogyha magányra vágynak, mindenki vissza tudjon vonulni.
Szal németo. maga ássa a saját sírját,de megérdemli...

_most_ 2013.05.22. 11:16:51

haha vicces, azt hogy Orbán kormány fenomenális munkásságnak hatására nem esett drasztikusabban a gdp, leginkább a németeknek köszönhetjük, erre Orbán szokás szerint ész nélkül, mint egy sértett kisgyerek reagál a kritikára, és lenácizza a németeket.

Fejesrob 2013.05.22. 11:17:55

@szonár: Ez más az elkeseredés hangja.

J.László 2013.05.22. 11:18:14

@Kék az ég:
"Csak míg a németek teljesen megtagadták azt a múltat,..."

Az egykori NDK-ban, ahol formálisan mindvégig többpártrendszer volt, külön pártot gründoltak '45 után az egykori nácik számára.

Ha megnézed a közszolgálati ZDF által készített 3 részes Unsere Mütter, unsere Väter című (egyébként nagyon jó) filmet, akkor szinte az az érzésed, hogy a lengyel ellenállás sorakoztatta fel a legtöbb nácit a soraiban. Rendesen kiakadtak a lengyelek különben.

Senkit ne tévesszen meg, hogy manapság hason csúsznak a zsidók előtt.

Balt 2013.05.22. 11:18:41

@Reszelő Aladár: Jó helyzetelemzés. Mellesleg talán még a német (állami vagy magán-)tulajdonosok a leginkább együttműködők. Nézd meg a franciát, amerikait!

Fejesrob 2013.05.22. 11:19:28

@_most_: Irj egy levelet a németeknek is, hogy Orbán nácizza őket, hátha kivonul a Mercedes.

Balt 2013.05.22. 11:20:53

@realcarlos: A cikk önellentmondásos vagdalkozás.

DezInf 2013.05.22. 11:22:36

@Fejesrob:

kicsi robika!

te sem vagy különb mint ez a csersznyétlen lencséspiftike:)

amúgy kijafacc szólt hozzád?
kérdezte bárki is a véleményedet?
érdeklődtem kedves édesanyád felől?
iq ügyben csak önmagadat hibáztathatod :)

na figyelj te kis szarházi narancskomcsi!
félelmetes pártpropagandát nyomsz ezerrel, akár a rákosi-féle rendszer gyöngyszemei.
nem véletlen,hogy nem állok veled szóba, hisz aki veled megpróbál vitázni azt összekened azzal a barna lével amiben fetrengsz.

a nagybetűkért meg ne reklamálj,mert az ilyen senkiházi narancsparasztoknak nem jár.

érted,vagy ezt is rajzoljam le neked,te nagyon gyenge felfogású narancsdroid?

néha húzd ki a fejed a vezíred fenekéből és vegyél pár nagy tiszta levegőt, mert kezd szagod lenni :))

2013.05.22. 11:23:30

Magyar Liberális=Hazug, hazaáruló köcsög

De valahogy nem jönnek be nektek a dolgok mostanság. Lejárt az időtök, Magyarországon mégegyszer nem lesztek a hatalomban!

szonár 2013.05.22. 11:26:43

@DezInf: Egy újabb tipikus libsi bunkóság.

szonár 2013.05.22. 11:27:36

@Fejesrob: Mostanság leginkább nektek van okotok az elkeseredésre.
Elkeseredettségetekben vagdalkoztok.

Lencsés István 2013.05.22. 11:27:46

@DezInf: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Sajnos továbbra sem tudsz sem írni , sem olvasni , így utoljára reagálok rád ma és ezen a blogon . Nem vagyok " .... piftike .... " . Az a hülye aki mondja . Az életem jó , irigykedj csak . :) ;) Te kisebb vagy hisz anonim fos vagy . :) ;) :D Ilyenek nincsenek . : " .... hüjje , bújjá , élted , dógába , arcoskoggy .... " . Neten nem lehet ugatni , pláne egy EMBERnek .

@Fejesrob: Enyhén fogalmazol hogy sérült . :) Én élvezem hogy írhatok neki egy darabig , van kin röhögni . :D Az anyjába nem küldöm el , az anyját sajnálom hogy ilyet a világra szült . :(

_most_ 2013.05.22. 11:28:18

@Fejesrob: a mercedes gonosz multi, csak kizsákmányolja a magyarokat, a magyarok többsége nem is vesz mercedest tiltakozásképpen, ide nemzeti autógyár kell, nemzeti autókkal, amin gyárilag rajta lenne a Nagy-Magyarország matrica, persze a gyár tulajdonosa véletlenül simicska lenne.

Globetrotter2014 2013.05.22. 11:30:24

@Adj gázt!: vedd már észre hogy széllel szemben pisálsz. Ill egész pontosan a kormány teszi ezt, és vele sajnos mi is.

Kegyetlen rossz a Fidesz külpo9ltikai érzéke. Mindig is az volt, akkor is rossz lóra tett amikor szinte lehetelen volt. És ennek enm csak ők de az ország issza meg a levét.

@szonár: ezt az égtelen ökörséget honnan veszed? Nem maradt idő a töriórán a 45 utáni fejezetekre? Mond valamit az európai integráció motorja kifejezés?

komissarlajos 2013.05.22. 11:30:52

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Én sejtem! Úgy hívják, hogy orbánviktor. Csak Putyin kibaszta az előszobából!

DezInf 2013.05.22. 11:31:32

@szonár:

Miért is bunkóság?

Netán ismered robika eddigi munkásságát és úgy érzed túl jó a véleményem róla?
Nem vagy te túl liberális?

Sosem bántottam meg robika anyját azért mert ilyen hülyegyereket szült. Nem ő tehet róla!
Az evolúció a hibás:))

Balt 2013.05.22. 11:32:27

@SPU: Nem ismertem Herr Versecket, de most rákerestem a képére: mintha DCB és Kenedi János testvére lenne...

Cinkes 2013.05.22. 11:32:59

@szonár: a tények szerintem magukért beszélnek, 3 év alatt lesüllyedtek az mszp szintjére... érvek inkább a parasztoknak kellenének, hogy miért is tartanak ki mellette... azt meg ugye fentebb leírtam.

Globetrotter2014 2013.05.22. 11:36:50

@SPU: tök mindegy akkor sem veszed fel. Felfogod hogy te egy bolha vagy a játékban és nem teszel úgy mintha elefánt lennél. Senki sem fogja irányadónak venni a beszólásod, legfeljebb megjegyzi. Ráadásul Merkel sem úgy kezelte a dolgot mintha minden rendben lenne.

Mi pedig Európából élünk, Németországból élünk. És reménykedhetünk hogy Merkel marad mert ennél jobb már nem lesz nekünk. Stiober már a múlt, és ott megint rossz lóra tett a Fidesz, mert nem a valóság hanem valótlan törtlnelmi ábrándjaik alapján választottak szövetségest.

Észre kellen venni hogy az európai konzervatívok sem szmpatizálnak a Fidesszel. Az elborult retrospektív szélsőjobb szerencsére nem a többségé. Stiobert is kiütötték, Sarközy is a szélsőségeskedéssel bukott. Berlusconit is igyekeznek félretenni. Idő kérdése hogy Cmaeron is menjen, vag az ország esik szét alatta.

Fejesrob 2013.05.22. 11:36:53

@DezInf: Látod milyen hülye vagy? Kezellek és beleharapsz a segítő kézbe. Ez a gond a magadfajtával.

Nézz már magadra, köpködsz, összenyálazol mindent. Aztán csodálkozol, hogy lemajmoznak.

J.László 2013.05.22. 11:38:03

@politikus-omm:
"A legkeményebb vonal a bajorokat és osztrákokat is cigánynak tartja."

Bismarck híres mondása szerint a bajor az átmenet az ember és az osztrák között.

Fejesrob 2013.05.22. 11:39:12

@ZF2: Na ja. Azóta a franciák visszasírják Sárközyt.

Balt 2013.05.22. 11:40:21

@J.László: :) Milyen igaz. A csuklóból nácizók megsértődnek, ha más ilyet talán mondani a németekre - megengedem, meggondolatlanul. (Konkrétabban kellett volna fogalmazni, Steinbrückre, meg az "atombombázó" Redingre - hogy pártfüggetlenül" mindenki kapjon, akit illet.)

DezInf 2013.05.22. 11:42:12

@Fejesrob:

Harapjon meg téged a sátán kutyája :)))
Rám ne számíts, még nem vesztem meg :D

Nem látom a veszettség elleni billogot a nyakörveden....

Globetrotter2014 2013.05.22. 11:43:00

@Fejesrob: nem sárközy-t hanem az UMP-t. De attól még a szélsőségeskedő kampány nem vált be, a franciák összességében nem ilyenek.

A németek sem.

Lehet hogy Reding poltikája mégis működni fog?

Balt 2013.05.22. 11:44:43

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "Eddig is akarhattak volna ennyien magasabb fizetest, de a hazaszeretet es a remeny itthon tartotta oket."

Na meg az, hogy pl. Németország 2010 után szabadította fel a munkaerőpiacát a 2004-ben belépők előtt...

Érintőleges...:
www.origo.hu/itthon/20130509-tarki-nincs-magyar-exodus.html

... témába vágó cikk:
www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg_itt_az_uj_magyar_exodus.179053.html

Lencsés István 2013.05.22. 11:45:21

@komissarlajos: Igen az lemaradt , hibáztam , belátom .

kekec8 2013.05.22. 11:47:28

Teljesen jogos volt Orbán részéről. Nem a mostani köcsög német kijelentésért, az már csak hab a tortán. Olyan országok vezetésével "nácizzák" és "antiszemitázzák le" az országot, melyek ki nem nyithatnák a pofájukat. A nagy jópofizásában ne felejtse el a világ és európa sem, hogy a németek vezetésével és irányításával gázosították el vagy egyéb módon öltek meg több millió zsidót, valamint ne felejtsük a háború több tízmilliós civil és katonai áldozatait. Csak ezek a rohadt magyarok a nácik? Hitler bácsi és a derék németjei ott sem voltak? magyar katonák építtették a a náci lágereket, ők nyitották meg a gázcsapot? A többi kollaboráns kormány Európában? A cseh és szlovák betonfalak a cigányok köré? Európai zsinagógák ellen elkövetett merényletek? Franciák cigányokkal való bánása? Olaszok cigányokkal való bánása? Életerős, agresszív német neonáci pártok köszönik jól vannak? Én asszondom, ne ugasson Európa, hanem szépen húzzon a sunyi picsába, arra a 10-20 évre, amíg be ne mdől az egész hazug köcsög kóceráj.

DezInf 2013.05.22. 11:48:08

@Lencsés István:

pifftike, te naonhüjjje!

tanujjá má meg írni,ne sírjá itt.

szövegértelmezési gondjaiddal fordujj kezelőorvosodho vagy a patikusod melletti állottorvosi rendelőhöz.
a kényszeres hibajavítás helyett meg szokj rá a szövegjavítóra, ami nemteccik ragasszad le akárcsak a scroll gombot meg a nyilakat.
amikor tejjesen leragasztottad a képernyődet, akkor elmehecc csicsikálni :)

Globetrotter2014 2013.05.22. 11:52:59

@kekec8: vedd már észre hogy más időpket élünk.

Amellett hogy ezekbnől az országokból élünk (pénzt ÉS munkát adnak nekünk), ezek az országok már nem azok az országok amint amikről te itt írsz.

A probléme pedig nem az antiszmeitizmus hanem a demokratikus deficit (a tényleges), a fékek és ellensúlyok hiánya.

Orbánéknak meg kellene tnaulnia demokrációt játszani, nem csak szövegelni konzultációról, de futtatni a kötelező köröket, sokpártio egyzetetések, akár az ellnzéknek akár játszmákkal kompromisszumra kényszerítése.

Fejesrob 2013.05.22. 11:54:19

@ZF2: Szerintem demokratikus deficit a németeknél van, nálunk egyenlőre még nincs, de sajnos ahogy elnézem, lesz.

vladimir964 2013.05.22. 12:00:07

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." (Bertrand Russell)
"Az igazságot nem lehet hinni... Azt tudni kell, vagy hagyni. De ez a világ a dilettánsoké."
(Rejtő Jenő)

fehérfarkas 2013.05.22. 12:02:36

Nagy butaság volt így nekimenni a németeknek és Merkelnek.
A riporter kérdése nagyon szakmaiatlan volt, és ha az ember nem figyel oda egy élő műsorban, akkor akár félre is érthető.
De ebben az esetben egy öreg rutinos róka azt mondja: "Elnézést, de Merkel biztosan ezt mondta? Mert amikor személyesen beszéltem vele, akkor nekem ilyet nem mondott. És a sajtófigyelőim sem jelezték, hogy ezt üzente volna akár nekem, akár az országomnak."

Érdekes, hogy máskor kisujjából jönnek elő Orbánból a hasonló válaszok, most meg mégsem. Valószínűleg már előre meg volt a beszéde, hogy a magyar szavazói halhassák, hogy ő megmutatja a németeknek ki az úr a háznál. És örült, hogy a műsor végén adódott egy lehetőség ellőni az előre már begyakorolt szöveget.

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:02:56

"Annyi fáradságot sem vett, hogy megértse Merkel kijelentésének körülményeit, ellenben attól nem riadt vissza, hogy a kancellár Magyarországra vonatkozó politikáját az ország hitleri megszállásával állítsa párhuzamba. _Mérlegelés, gondolkodás nélkül._"

Volt hajdan egy picit filmecske, Zöld csillag címmel. A "főhőse" elhatározza, hogy megteremti a hazugság államát, és e céljára két szegmens összekovácsolását találja ki, a vegetáriánusokét és állatvédőkét. A várva várt hatalom meg is jön, nem is kell hozzá más, mint uszítani arra, akik nem mi vagyunk: magától értetődik, hogy mindenki ellenség, aki húst eszik; le is kell verni a veséjét.
A gond csak az, hogy nehéz feszt újabbnál újabb hülyeségeket kitalálni a béközepet szónokilag etetendő, és főleg nehéz, ha az embernek fáj a foga.
Hősünk a tömeg előtt agyal, hogy hogyan mondja el megint ugyanazt a gecista semmit, ami már ezerszer, aztán a fogfájástól kiszakad belőle, hogy "VESSZEN MINDEN FOGORVOS!" És igen, a tömeg máris egy emberként skandálja az új ideológiai vonalat.

(Szpojler: a film vége happy end lett, ui. hősünk torkát átharapta egy kutya, amikor zugsonkát zabált egy sötét mellékutcában, és nem volt hajlandó az ebnek átadni.)

Fejesrob 2013.05.22. 12:03:45

Most nézem a Subbán. Nevezz meg 3 németet (USA): Egyet tudtak, Hitler.

Azért a németeknek sem fenékig tejfel.

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:04:06

@Lencsés István: A vessző elé viszont nem teszünk szóközt, de nem ettől vagy retartáld seggfej, Pistám, ne is szöszmötölj vele!

avionics 2013.05.22. 12:05:26

A "sajnálatos kisiklás" már Peer Steinbrück megnyilvánulásánál megtörtént. Az a probléma hogy úgy gondolják kis nemzetekkel bármit meg lehet tenni. Ha ők diktálnak, minden rendben, ha nem akkor a "demokrácia" van veszélyben. Akárki mondta ki azt a bizonyos "könnyűlovasság" mondatot már az hibázott. És az is hibázik aki humornak állítja be. Magyarország szuverén állam és ezzel nem lehet viccelni.

Balt 2013.05.22. 12:06:05

@ZF2: A berlusconi utáni olasz helyzetet ismerjük. (Illetve még nem is eléggé, de ők sem...) Hollande nagyobbat fog bukni, mint Sarko. Obamának ill. a demokratáknak úgyszintén reszeltek egy időre.

Balt 2013.05.22. 12:11:06

@ZF2: "A probléme pedig nem az antiszmeitizmus hanem a demokratikus deficit (a tényleges), a fékek és ellensúlyok hiánya."

Merkel: "Nem kell mindig azonnal a lovasságot küldeni, ha szabad így fogalmaznom. Komolyra fordítva a szót: ha kétség merül fel, először beszélni kell egymással és aztán módosítani a törvényeket Magyarországon. Magyarország nagyon nagy segítségünkre volt a német egység megteremtése idején. Ezt soha nem felejtjük el. A másik oldalon viszont nincs mentség. Ha kétség merül fel, hogy ott esetleg antiszemita vagy más tendenciák térhódítása folyik, akkor ezekről nyíltan kell beszélni, mi egymás között ehhez szoktunk hozzá..."

Cinkes 2013.05.22. 12:12:06

@Fejesrob: azért ez a mondat ott van, aztán csodálkoznak, hogy az ostoba szinonimája mára a fideszes. Nem is értem, hogy annak idején a németek miért nem magyarok akartak lenni árja faj helyett, annyira tökéletesek voltunk mindig is.

kekec8 2013.05.22. 12:14:34

@ZF2:
A demokratikus deficit.... Röhögnöm kell. Még Orbán és kormánya sem tud rendet tenni -talán nem is akar- ebben a szar kócerájban (kis hazánk). Itt ahol a minimálbéres vállalkozók hetes BMW-vel járnak segélyért, ahol mindenkinek jár valamilyen jogcímen kedvezmény, vagy TB ellátás, ahol mindeki húzna már 30 évesen nyugdíjba, ahol a több millió kutyát az utcán szaratják, ahol a tömegközlekedés járatain 10 emberből kettőnek van jegye, ahol az aktuális kormányok lopják szét a maradák állami zsét, vagy adják a haveroknak.
Pont az állítólagos demokrácia deficit a sorsdöntő probléma, meg az, hogy a klubrádiónak x százalékkal több zenét kell sugároznia... Hányinger az egész magyar kóceráj és ennél már csak rosszab lesz.
Ettől még az európai zöldek, szocialisták, liberálisok, meg a többi köcsög is elmegy a picsába.
Nem kell hozzá sok idő, rájöönek majd, hogy a velünk való faszoskodás helyett azzal kellett volna foglalkozni, hogy valahogy versenyképessé tegyék ezt az EU-nak nevezett fostalicskát a világ többi gazdasági szereplőivel szemben, találjanak megoldást az öregedő társadalmakban a bevándorlók különböző "különbségei" által okozott fokozódó feszültségek csökkentésére, stb.

J.László 2013.05.22. 12:17:19

@Fejesrob:
1990-ben készült egy amerikai(!) film, amely Berlinben állomásozó amerikai katonák kábszer-sefteléséről szólt (Joaquin Phoenix-szel a főszerepben). Azok között a filmben volt olyan, aki azt hitte, Kelet-Berlinban van.

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:18:07

@Fejesrob: Azért ha elfogadható német receptet kéne mondani, biztosan nem a hústalan napok ostromkonyhája ugrana be, hanem hogy nem kell mindig kaviár.

A legnagyobb német meg amúgy is Gojko Mitic.

Fejesrob 2013.05.22. 12:19:15

Ez a probléma, nem az antiszemitizmus:

kuruc.info/r/4/112541/

fehérfarkas 2013.05.22. 12:22:10

@Balt: Az angolok soha nem voltak nagy EU pártiak. Amikor kint laktam Angliában, akkor is mindig különbséget tettek Anglia és a kontinens között. Érted: van Anglia és van a kontinens.
Ami miatt ők annak idején csatlakoztak az EU elődjének számító szervezethez, annak az oka:
1. háború helyett tárgyalóasztalok mellett békésen oldani meg a konfliktusokat
2. a gazdasági együttműködés előnyösebb mint a bezárkózás
(és miután a 2. vh utáni évtizedekben elvesztették a gyarmataikat, így nagyon jól tudják, hogy rá vannak kényszerülve az európai országokkal való gazdasági együttműködésre)

Az angolok soha nem fognak nagy európai ekötelezettséget mutatni. Nekik az EU csak gazdasági racionalizmus.
A németek ezzel szemben mások. Egyrészt mert még most is ők az EU gazdasági motorja, másrészt szárazföldi hatalomként, akiket germán népek vesznek körbe igencsak európainak tartják magukat. Szláv meg latin népeket meg évszázadokig uraltak (ebbe beleértem a Német-Római Birodalomnak több császárt is adó Habsburg dinasztiát, meg a Hohenzollern dinasztiát). Vagyis ezen a téren is magukénak érzik Európát.

Ráadásul nekünk a németek a legnagyobb politikai támogatóink, és a legnagyobb befektetőink, meg a legnagyobb felvevőpiacunk is. Nagy butaság, és politikai rövidlátás a németeket sértegetnie a miniszterelnöknek.

Balt 2013.05.22. 12:24:11

@fehérfarkas: Azé' lássuk be: a könnyűlovasság magas labda volt. A svájciak is lecsapták anno:
index.hu/kulfold/2009/03/19/lenaciztak_peer_steinbruckot

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:25:27

@Fejesrob: "Szerintem demokratikus deficit a németeknél van, nálunk egyenlőre még nincs,"

Ez a mondat a benne rejlő nyelvi dilettantizmussal együtt freudi k[oó]rrajz.

(Gy.k.: "egyenlőre" =/= "egyelőre" - és egyelőre még kétharmaddal sem hozták ki egyenlőre.)

De igaz, a mi demokráciánkban nincs olyan, hogy egyenlőre, csak nemtaggyűlés és nemhivatalos pártcsevegés.

Balt 2013.05.22. 12:27:28

@Fejesrob: :) Ez szomorú. Nálunk legalább Puskás, uram bocsá' Attila jöhet elő, bár Orbán elég jó úton van a dobogóhoz. :) De mégse Hitler mellé kell állni. :))

Balt 2013.05.22. 12:28:03

@Balt: Ja, eseteg még Bartók, vagy mr. Rubik. Nem olyan rossz társaság, na!

fehérfarkas 2013.05.22. 12:29:05

@Balt:
Tudod, az a durva, hogy a balos, és liberális nickek védik a jobboldali Merkelt, akinek a pártja az EU-ban ugyanahhoz a konzervatív jobboldali pártcsaládhoz tartozik mint a Fidesz.

És pont ti fideszdroidok támadjátok a Fidesz német testvérpártját. És azt a német kancellárt, aki Magyarországot többször is megvédte mind a német baloldaliak hazánk elleni szankciókat követelésétől, mind pedig a francia EU-s politikusok és diplomaták hazánkkal szembeni kemény fellépési terveitől.

Ja, persze. A vezér kiadta, hogy most már Németország is ellenség, aki ellen szintén szabadságharcot kell vívni ugyaúgy, mint Brüsszel/IMF/EU/energiaszolgáltatók/külföldi cégek profitja ellen (ja, meg a józan ész ellen is).

fehérfarkas 2013.05.22. 12:31:20

@Balt:
Csakhogy Orbán ezt Merkelnek válaszolta és nem Steinbrucknak. Azért ez a külpolitikában óriási különbség.
Kb. olyan mintha valaki Mesterházyt (az egyik ellenzéki párt elnöke) keverné össze Orbánnal (aki a miniszterelnök).

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:31:46

@fehérfarkas: Zrínyi utalt arra, hogy ha nem a török, akkor a nímöt lesz az ország végzete - a mi Lámpásunk mostan csak valóra akarja váltani a próféciát, mert ő olyan történelmi léptékű izé, mongyad má... politikus, na.

fehérfarkas 2013.05.22. 12:34:44

@dr. mesterseges szinezek:
Csakhogy az évszázadokkal ezelőtt volt.
Akkoriban a németek, franciák és angolok egymással háborúkban rendezték a vitás kérdéseket.
Most 2013-ban meg az EU alapítóiként tárgyalóasztalok mellett békésen.

Én 2013-ban, 2013-as mentalitással rendelkezem. Csak sajnálni tudom, hogy a honfitársaim mentalitása évszázadokkal ezelőtti sötét középkorban ragadt.

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:35:08

@fehérfarkas: Hja kérem, előbb vagy utóbb mindenki elnyeri a haverkodásért járó méltó jutalmát, legyen az Torgyán, Dávid, Sólyom vagy éppen Merkel. Ha Viktor egyszer átölel, hívd a papot!

dr. mesterséges színezék 2013.05.22. 12:37:29

@fehérfarkas: "Csak sajnálni tudom, hogy a honfitársaim mentalitása évszázadokkal ezelőtti sötét középkorban ragadt. "

Ha egyszer a XX-XXI. század nem volt kifizetődő a mi Lámpásunknak, ráadásul nagyságrendekkel kevesebb beszéd elmondását tette lehetővé...

fehérfarkas 2013.05.22. 12:46:23

@kewcheg: Tudod, én egy olyan rendszerben születtem, ahol az volt a szlogen, hogy a "Nyugat/kapitalizmus saját magának ássa a sírját", aztán még is az a rendszer lett eltemetve amibe születtem.

Lehet, hogy kapitalista/nyugati Németország még mindig magának ássa a sírját, de úgy látom a kommunizmus után mi is hamarabb leszünk eltemetve, mint a kapitalista nyugat(i Németország).

fehérfarkas 2013.05.22. 12:47:47

@dr. mesterseges szinezek: "Hja kérem, előbb vagy utóbb mindenki elnyeri a haverkodásért járó méltó jutalmát, legyen az Torgyán, Dávid, Sólyom vagy éppen Merkel. Ha Viktor egyszer átölel, hívd a papot!"

És az arab vezetőket mint Mubarak vagy Kaddhafi kifelejtetted? Pedig 2010 végén/2011 elején Orbán velük is pacsizott. :)

fehérfarkas 2013.05.22. 12:53:02

@_most_: "a mercedes gonosz multi, csak kizsákmányolja a magyarokat, a magyarok többsége nem is vesz mercedest tiltakozásképpen, ide nemzeti autógyár kell, nemzeti autókkal, amin gyárilag rajta lenne a Nagy-Magyarország matrica, persze a gyár tulajdonosa véletlenül simicska lenne."

De csakis a Közgépé lehet a nemzeti autógyár, és Nézőpont Intézet készítheti hozzá a terveket, a Századvég meg a piackutatást, a Pintér féle IMG meg a reklámkampányokat. És az alkalmazottak élelmezése és lelki szükségletük miatti dohányzás kielégítése céljából a büfét, akarom írni kisboltot, akarom írni trafikot, akarom írni nemzeti dohányboltot pedig csak a CBA a gyár mellett. És a megnyítóról csakis a Nyerges féle médiabirodalom tudósíthat.
Kihagytam valami fontosat? :D :D :D

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.22. 12:54:55

@Fejesrob:

Igen, ez egész Európára jellemző. A különféle balos szervezetek alapvetően Orbán hívei, ő a nép hős, aki belülről szembeszegül a globalizmussaél.

kewcheg 2013.05.22. 12:56:29

@fehérfarkas: lehet,csak más okból.németo.-ban a feneketlen önzés,nihilizmus és hedonizmus ássa a sírt, nálunk pedig sokmillió ingyenélő, öregbácsit éjjel gyilkolászó, meg börtönt pukkadásig megtöltő honfitársaink, hacsak nem lesz addig valami....

Balt 2013.05.22. 12:57:04

@fehérfarkas: Na most álljon meg a (lovas)menet! Honnan indul a sértegetés? Csak pislogni kellene, esetleg sűrűn entschuldigungozni?

Balt 2013.05.22. 13:09:14

@fehérfarkas: "Tudod, az a durva, hogy a balos, és liberális nickek védik a jobboldali Merkelt"

Világos, mert úgy tűnik, ezzel lehet rúgni egyet Orbánba. Pedig ugye Merkel azt mondta, hogy NEM KELL (egyből) a könnyűlovasságban gondolkodni. (Aminek kb. a gépesített lövész / Halbkettenfahrzeug a kornak megfelelő megfelelője.)

Ha már itt tartunk: Merkel mondatai - még ha Orbánt/Mo.-t kvázi védendőleg mondta is - bölcs politikushoz méltatlanok, bárhonnan is nézzük. Steinbrücké meg pláne.
index.hu/kulfold/2009/03/19/lenaciztak_peer_steinbruckot

Reding is azonos pártcsaládban van a Fidesszel, sokra megyünk vele. Mondjuk nagy valószínűséggel a személyes ambíciói épp Orbánon fognak elbukni...:
index.hu/kulfold/2013/04/18/a_fidesz_reding_hatalmi_jatszmajanak_jatekszere

Ettől függetlenül - vagy épp ezért - Orbán fogalmazhatott volna pontosabban, Merkelt kihagyva a riposztból. (Explicite persze nem is szerepelt, de épp elég baj, hogy a német adminisztráció magára vette - ha ugyan ez igaz.)

fehérfarkas 2013.05.22. 13:11:44

@J.László: "Bismarck híres mondása szerint a bajor az átmenet az ember és az osztrák között."

Ebben van igazság. De egy dolgot nagyon tudnak a bajorok. Nagyon magas színvonalú K+F+I-n alapuló gazdaságot működtetni.
Sőt, még hatalmas anyagi megterheléssel járó örült uralkodóik pazarlásából is képesek pénzt csinálni: lásd Walhalla, Neuschwanstein kastély, Wagner mánia.
Ha már nem vagyunk képesek eltanulni tőlük hogyan csinálják ezt, akkor legalább szövetkezzünk velük, hátha úgy nekünk is jut pár morzsa.

Az egykori nagy nehézipari München képes volt a nehézipar csődje és Ázsiába való átvándorlása után az gazdaságát teljesen átalakítani, és most Európa egyik hi-tech és K+F+I központja. De emellett Németország 2. legfontosabb pénzügyi központja Frankfurt mellett.
És ha Bajoroszág külön ország lenne, akkor a GDP/fő alapján a világ 7. vagy 8. leggazdagabb országának számítana (= 48.000 dollár/fő). Míg Németország GDP/fő átlaga ennél kevesebb: 41.000 dollár/fő.

Lehet, hogy hangosak a bajorok. Lehet, hogy túl sok sört isznak. Lehet, hogy túlságosan beképzeltek. Lehet, hogy túlságosan elengedik magukat, amikor buliznak. De a gazdaságoknak nagyon értenek, és nagyon innovatívak is. Márpedig a gazdasági kapcsolatoknál ez az elsődleges mérce - és nem pedig az, hogy Orbánnak nem tetszik az, hogy a bajorok beszólnak neki, és Kövér Lacit pedig nem hajlandóak fogadni.

Balt 2013.05.22. 13:13:26

@fehérfarkas: "Csakhogy Orbán ezt Merkelnek válaszolta és nem Steinbrucknak."

Ez miből derül ki? "A németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be." Mert ebből aligha, pláne mivel Merkel is a "NEM KELL (rögtön) könnyűlovasságot küldeni" felütéssel kezdte a válaszát az újságírói kérdésre. Tehát egyértelmű, hogy a válasz a német újságírónak ill. közvetve Steinbrücknek szólt. Aki nem mellesleg a svájci balhé idején nagykoalíciós pénzügyminiszter volt.

Balt 2013.05.22. 13:14:55

@fehérfarkas: "Én 2013-ban, 2013-as mentalitással rendelkezem. Csak sajnálni tudom, hogy a honfitársaim mentalitása évszázadokkal ezelőtti sötét középkorban ragadt."

Ja. Mert nem tetszik, ha a "könnyűlovasságnak" tapsikoltok. :)) Rotfl.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.22. 13:19:20

a zárójelig nem volt világos a byealexezés. :D

smartdrive 2013.05.22. 13:27:13

ez a "Mont Blanc-nak a csúcsa", ez redundáns, általában magát a csúcsot értjük alatta

fehérfarkas 2013.05.22. 13:28:31

@Balt:
Rosszul értelmezed a dolgokat.
A német adminisztráció semmit sem vett túlságosan magára. Az ilyenkor szokásos formaköröket lefutja és ennyi.
Merkel is tisztában vele, hogy Orbán nem EU komform. A nyilatkozatából is tisztán kiderült ez.
Csak Merkel naivul azt hiszi, hogy Orbánra idővel lehet hatással lenni, ha bent tartják az EU-ban.
Ezzel szemben a német baloldal és a zöldek nem ilyen naivok: nagyon jól észrevették, hogy Orbán csak a nyers erő nyelvén ért. Orbánra az észérvek nincsenek hatással.

Az nagy szerencséje ennek az országnak, hogy az EU teli van Merkel féle naív nyugati politikusokkal és diplomatákkal, akik azt hiszik, hogy kelet-európai félfeudális országok vezetői józan észérvekkel meggyőzhetőek. Pedig a valóságban az Orbán féle politikusok csakis a nyers erő politikáját értik. Így szocializálódtak. Az Orbán féléknek nem a kommunizmussal volt bajuk, hanem csak azzal, hogy nem ők voltak a diktátorok. A volt szovjet utódállamok közül többen is megfigyelhető pontosan ugyanez.
Csak ott a földgáz és olajkincsek miatt van miből emelni az emberek életszínvonalát - míg itt meztelen a király: és emiatt hamar kiderült, hogy Orbán nemcsak egy autokrata vezető, hanem egy dilettáns is, aki kókler szélhámost tett meg gazdasági miniszternek.

felcsutisuttyo 2013.05.22. 13:30:01

hát..ha most nem küldenek ide a németek egy szabadnapos terroristát...hogy büntessen...akkor hülyék is!
(mint a magyar NÉP)

fehérfarkas 2013.05.22. 13:33:27

@kekec8: És akkor most mit akarsz? Hadat üzenni nekik? Vagy szankcionálni őket? Tessék próbáld meg! Vagy csak a szád nagy?

Egyébként azóta eltelt sok évtized és a németek megtanultak demokrácia lenni. Sőt, mostanában éppen a túlzott liberális szemléletük miatt kapják a kritikát.
De sebaj, te csak nyugodtan nácizzad le őket. Ennyit tudsz. Meg talán a neved helyett 3 X-et rajzolni.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.05.22. 13:36:04

Összefoglalva: Orbán egy náci diktátor, bunkó törpe, aki annyira elvetemült, hogy "nácizza" a németeket, akik már rég szembenéztek a múltjukkal, nem úgy mint a bunkó nyilas magyarik'.
De az semmi, mert magyarba' meg "isten ajándékának" nevezi a zsidókat, akik viszont röhögnek rajta és ők is nácizzák. Itt tartunk.

fehérfarkas 2013.05.22. 13:36:19

@dr. mesterseges szinezek:
Ez jó film :)
Biztos nem a mai magyar valóságról szól csak szimbolikus formában? Vagy csak én képzelem ezt bele? :)

Lencsés István 2013.05.22. 13:38:03

@dr. mesterseges szinezek: 1 . Én direkt teszek oda , okom van rá . 2 . Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Nem vagyok " .... Pista .... " , pláne nem a tiéd , te mocskos buzi .

fehérfarkas 2013.05.22. 13:47:27

@Balt: " Na most álljon meg a (lovas)menet! Honnan indul a sértegetés? Csak pislogni kellene, esetleg sűrűn entschuldigungozni?"

Talán szöveget kellene tudni értelmezni. Nem Merkel hibája, hogy sem Orbán, sem a hívei a fideszdroidok nem tudnak szöveget értelmezni.

koborvadász 2013.05.22. 13:51:19

@Fejesrob: Azért ez az USA-ra nézve égő igazán.

Nácik, fasiszták a németek? Hm?! Meg mi is??

Nem kívánom, hogy olyan előforduljon mint ami a II. Világháborúban történt.
De ne nekem kelljen vezekelni!!!

Az is a pénzről szólt. Amerikai zsidóság felszámoltatta Adolffal az európai konkurenciát.

Azóta is a fegyverlobbi és piac a legnagyobb a világon. Nem véletlenül megy a harc a nyersanyagokért.
Mondvacsinált akciók után.

Itt és most is egymást üti a piros csapat a narancs csapat a független csapat.

Egybehangzóan kellene kikiáltani, hogy O. V. alkalmatlan a ráruházott pozícióval járó feladatok megoldására.

Aktuális vezetőink mindig is az önös érdeküket tekintve nyaltak az éppen aktuális agresszoroknak. Sosem az országot nézve!

Tatár, Török, Német, Orosz stb.

fehérfarkas 2013.05.22. 13:52:18

@Balt: "Ez miből derül ki?"

Szövegértelmezés. Az, hogy valaki a jogi egyetemet sem befejezve lett politikus majd miniszterelnök még nem ok arra, hogy ne tudjon szöveget értelmezni.
És a fideszdroidság sem ok rá, hogy ti sem tudtok.

De az is lehet, hogy csak arról van szó, hogy Orbán összekeverte a 2 szöveget: amit külföldre kell mondani, és amit belföldre a híveinek. Ezt meg is értem, hiszen a kettős beszédei miatt akkora teher van a vállán, hogy mindig tudnia kell, hogy éppen kivel beszél, és éppen mit kell hazudnia neki, hogy néha összekeveri a szövegeket. A hibáját Orbán soha nem ismeri be. Ezért most a fideszdroidoknak megint a védhetetlent kell védeniük.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.22. 13:54:45

Érdekes, hogy a magyarokat le lehet rasszistázni, antiszemitázni, nácizni, kommunistázni, bármit. De ha valaki megemlíti ezt a történelmi tényt, mert amúgy a németek tényleg jöttek tankokkal, az már skandallum!!!!

csavari 2013.05.22. 14:00:02

autognomia

Hülyébb vagy mint aminek látszol! Ha valamitől retteg az orsós likud vitya az pontosan a Jobbik hatalomra kerülése mert a tagság ki fogja kényszeríteni belőlük az összes lakhely, tolvaj, gyilkos valódi felelősségre vonása! Teljes vagyonelkobzás és remélem akasztófa lesz az eredmény! Te és a fajtád is sorra kerül!

Jenyei 2013.05.22. 14:03:06

@Fejesrob: mai mi van a naptáradban, hányat kell zsidóznod?

Fejesrob 2013.05.22. 14:04:27

@fehérfarkas: Szerintem te túldimenzionálod.

Van egy feltörekvő magyar tőke, (most ne elemezzük, hogy, miként alakult ki), akik támogatják a fideszt és a fidesz is őket.

Ezek találkoznak össze a nemzetközi, benne a német magyarországi érdekcsoportokkal és elég nagy a szikrázás. A külföldiek meg voltak elégedve pozicióikkal és nagyon nem tetszik nekik, hogy a magyar csoport viharosan szorítja ki őket mindenhonnan, bankszektor, termőföldek, belkereskedelem, szolgáltatások, ahol bármennyi haszon is lehet.

Az mindenkinek amúgy magánügye ki mellé áll, én pld. a magyar mellé.

Orbán nácizása, diktatúrázása, az alkotmányozás körüli problémázások azt mutatják, hogy az EU képviselők jórésze ezen külföldi csoportok kezében van. Nyilván a magyar ellenzéket is támogatják.

Orbánt pedig kár ezért fikázni, ő csak azt valósítja meg, ami a lengyeleknél, osztrákoknál, szlovéneknél teljesen természetes. Elég nyilvánvaló, hogy dugig tömve a magyar mézes bödön tartalmát szívogató külföldi cégekkel akkor sem lesz gazdasági mozgástere, ha az EU és az USA folyamatosan dicsérnék. (Lsd. Gyurcsány, Bajnai, akiknek teljesen szabad kezet adtak abban, hogyan számolják fel az I. Orbán kormányt, sőt abban is, hogyan bánjanak ellenzékükkel).

Fejesrob 2013.05.22. 14:05:35

@Jenyei: Mi van kismajom, zsidózást láttál? Jelentsd te faszfej, ahogy egész életedben szoktad.

Balt 2013.05.22. 14:06:05

@fehérfarkas: Azért az elég vicces, hogy demokráciaféltés címén még az unióból is kizárnának minket (zusammen, Mo.-t, ugye, de a "németekre" nem illik általánosítani a "könnyűlovasságot") azok, akik a görög, olasz stb. választói akaratot megkerülve nyúltak bele a legmagasabb szinten a politikai döntésekbe, választott vezetők sorsáról döntve. Hát egyet kell értenem lassan a németek többségével: ez nem az az EU, ami vágyaink netovábbja.

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2013/05/02/erosodo-nemet-euroellenesseg

fehérfarkas 2013.05.22. 14:06:56

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Érdekes, hogy a magyarokat le lehet rasszistázni, antiszemitázni, nácizni, "

Ahol országgyűlési politikusok Horthy szobrot avattnak ott sajnos jogosan az ilyen vád.

"kommunistázni"

Ha Orbán politikáját és a fideszes képviselők, miniszterek és államtitkárok pártállami múltját nézzük, akkor sajnos ez a vád is jogos.
(bár inkább ő szokott másokat lekomcsizni, de valójában a Fidesz van teli volt komcsikkal, és a Fidesz folytat komcsi politikát)

"De ha valaki megemlíti ezt a történelmi tényt, mert amúgy a németek tényleg jöttek tankokkal, az már skandallum!!!!"

Nem a történelmi ténnyel van a gond. Sőt, most az érettségik idején töri érettségin azoknak akik 2 vh-s tételt húztak ezt meg is kell említeniük. Csakhogy Orbán miniszterelnökként ezt 2013-ban a mostani német kancellárnak üzente, és a mostani németeknek. Ráadásul még a szöveget sem értelmezte rendesen. A riporter kérdése szakmailag hibás volt, de miniszterelnökként egy ilyen válasz hatalmas hiba volt.
Abból a szempontból viszont jó, hogy végre az Orbánban a globalizmus ellen küzdő szabadságharcos valódi arcát is elkezdik meglátni a német átlagemberek, hogy Orbán nem szabadságharcos hős, hanem csak egy bunkó tapló tizedrangú focista, aki még a jogi szakvizsgái közül sem tudta mindet letenni.

hümhüm 2013.05.22. 14:08:20

A poszternek:
Mesterem, mellébeszélsz.
Azt állítod, hogy "Merkel azt találta mondani, nem kell rögtön a könnyűlovasságot beizzítani, nyugi van! "
Sajnos, nem ezt mondta.
Olvasd el az MTI hírszövegét (el kell fogadnunk, hogy nincs félrefordítva):
"Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen, de az Európai Unióból való kizárást nem érdemes kilátásba helyezni, mert ha az megtörténik, akkor az unió közössége nem tud befolyást gyakorolni a magyarországi folyamatokra - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben. A WDR közszolgálati műsorszolgáltató társaság Európa Fórum című rendezvényén Angela Merkel hangsúlyozta: "nem kell rögtön a lovasságot küldeni".
Ha valaki pontosan ért magyarul, annak bizony ez a szöveg nagyon negatív: nagymellényű, lesajnáló és egyben fenyegető is amellett, hogy nyíltan kijelenti, hogy:
1. Magyarország rossz úton jár (nem részletezi, hogy miben, hanem csak úgy, általánosan)
2. A Magyarország belügyeibe történő beavatkozást evidenciának veszi ("mindent meg kell tenni").
3. Az EU nem tűri, hogy Magyarország egyéni társadalmi berendezkedést valósítson meg ("az únió közössége nem tud befolyást gyakorolni")
4. Végső soron drasztikus módszerektől sem riadnak vissza a céljaik érdekében ("nem kell RÖGTÖN a lovasságot küldeni")
Akinak füle van, hallja meg, aki tud magyarul, értse meg.
Orbán visszaszólását meg vegye az magára, aki illetve érzi magát. Amúgy nem nácizott...

Balt 2013.05.22. 14:12:22

@fehérfarkas: B+, mit lehet ezen félreértelmezni?

"Nem kell mindig azonnal a lovasságot küldeni, ha szabad így fogalmaznom."

Kikacsintás Steinbrück korabeli botrányos elszólására, de ettől még tény: az újságíró (és Steinbrück) komolyan felvetette Mo. kizárását.

"Ha kétség merül fel, hogy ott esetleg antiszemita vagy más tendenciák térhódítása folyik, akkor ezekről nyíltan kell beszélni, mi egymás között ehhez szoktunk hozzá. Úgy vélem, mindent meg kell tennünk, hogy magyar barátainkat a helyes útra tereljük."

Valszeg rossz fordítás ("tendenciák térhódítása folyik"), de ettől még időzzünk el itt egy kicsit: közröhej, hogy a WJC árnyékában - és Lauder bocsánatkérése (valamint Feldmájer leváltása...) után - ez komolyan felmerülhet érvként.

Balt 2013.05.22. 14:14:24

@fehérfarkas: Na, menj a faszba, elég volt a pökhendi besserwisser hülyeségeidből!

fehérfarkas 2013.05.22. 14:15:47

@Fejesrob: "Ezek találkoznak össze a nemzetközi, benne a német magyarországi érdekcsoportokkal és elég nagy a szikrázás. A külföldiek meg voltak elégedve pozicióikkal és nagyon nem tetszik nekik, hogy a magyar csoport viharosan szorítja ki őket mindenhonnan, bankszektor, termőföldek, belkereskedelem, szolgáltatások, ahol bármennyi haszon is lehet.
Az mindenkinek amúgy magánügye ki mellé áll, én pld. a magyar mellé. "

A cégeiket különböző offshore országokba bejegyzett oligarchiát ne azonosítsuk már a magyar vállalkozásokkal.
A magyar mikrovállalkozások közül 35 ezret éppen mostanában lehetetlenít el a kormány. Sok már magyar kis- és közepes vállalkozás az elmúlt 3 évben jelentett csődöt az elhibázott gazdaságpolitika következtében beszűkült piac, a hitelezés leállása, megdrágult euró, a drasztikusan megemelkedett adóteher miatt. Ő magyar vállalkozások voltak (ráadásul magyarországi címre bejelentve, és ide adózva), és a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája miatt mentek csődbe.

Nagyon nem szeretem amikor egy oligarchiát azonosítanak a magyar vállalkozásokkal.
Ráadásul ez az oligarchia pont a becsületes magyar vállalkozások elöl veszi el a teret (törvényi lobbizások és támogatások lenyúlása révén).

Balt 2013.05.22. 14:19:17

@Fejesrob: Jó meglátás. Hol voltak 2006-ban ezek a nagy demokráciaféltők, amikor dél-amerikai diktatúrákat megszégyenítő módon működött a "demokrácia" Mo.-n?! Na mindegy is, itt még egyszer ezek a "demokraták" választói akaratból nem kerülnek kormányra, ez elég valószínűnek látszik. Meglehet, tényleg külföldi "könnyűlovasság" kell(ene) rehabilitálni őket...

Balt 2013.05.22. 14:21:25

@fehérfarkas: "Ha Orbán politikáját és a fideszes képviselők, miniszterek és államtitkárok pártállami múltját nézzük, akkor sajnos ez a vád is jogos."

Szorítkozzunk a tényekre:
1989. október 7-én alakult jogelődje, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) XIV., egyben a Magyar Szocialista Párt I. kongresszusán, ahol többek között döntöttek a párt nevében addig szereplő „Munkás” szó elhagyásáról is.
Alapítva: 1989. október 9.
Elődpárt: MSZMP
(wiki)

_most_ 2013.05.22. 14:24:39

@Fejesrob: mi van, feltörekvő magyar tőke, jézusom téged jól megetettek ezzel a nemzeti maszlaggal, egyszerűen fidesz rablás folyik, persze így nem hangzik olyan jól.

Balt 2013.05.22. 14:27:40

@hümhüm: Jó meglátás. Meglehet, Merkel szándéka (a belpolitikai vonatkozásain túl) Orbán és Mo. "védelme", de ezek finoman fogalmazva "nem politikus" mondatok. Illetve dehogynem: jól illusztrálják a görög, olasz, portugál választók FÖLÖTTI (uniós) német hatalomgyakorlást...

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.22. 14:29:06

@_most_:

De, számára kifejezetten jól hangzik ;-)

Balt 2013.05.22. 14:31:29

Remélhetőleg magukra ismernek egyesek:
index.hu/belfold/2013/05/22/tamas_gaspar_miklos

A vége nem tartozik szorosan a jellemrajzhoz, de azért külön is hozom: :))

Az interjúban kifejti: az emberek is érzik, hogy nincs valós alternatíva, így aztán az unalomfaktor a legerősebb a mai politikában. Szerinte Bajnai Gordon legalább annyira unalmas mint François Hollande, de ez nem túl nagy probléma, mert Bajnai vélhetően nem nyeri meg a választást.

Cinkes 2013.05.22. 14:32:16

@Balt: ha valaki kiállna azzal a választási programmal, hogy meggumibotozza a fideszeseket én esküszöm rájuk szavaznék. Szerintem még választást is nyernének.

_most_ 2013.05.22. 14:33:44

@Balt: nem kell a nyafogás, akinek nem tetszik az unió, ki lehet lépni, érdekes amikor a görögök, olaszok, portugálok szépen profitáltak az uniós tagságból, akkor nem panaszkodtak.

fehérfarkas 2013.05.22. 14:45:49

@Balt: "Hát egyet kell értenem lassan a németek többségével: ez nem az az EU, ami vágyaink netovábbja."

Azért azt ne felejtsd el, hogy a németek az EU egyik finanszírozói. Ők finanszíroznak többek között minket is, és nem mi őket.
Ők rendelkeznek fejlettebb technológiával ahová a vállalkozóink mennek megtanulni/elhozni és nem pedig fordítva.
Ők Európa legnagyobb felvevőpiaca és köztük a miénk is, és nem pedig mi az övék.
Nekik vannak működő K+F+I központjaik és Living Labjaik, és nem pedig nekünk.
Nekik van jól működő hi-tech iparuk, és nem pedig nekünk. Ők rendelkeznek a világ 4. legfejlettebb hi-tech iparával és nem mi.
Ők a világ 2. legnagyobb exportőre és nem pedig mi.

Ja, és a legnagyobb politikai támogatóink is ők az EU-ban. És a legnagyobb súlyuk is nekik van az EU-ban (a franciák mellett).

Talán érthető, ha az átlag német úgy érzi, hogy nem akarja tovább finanszírozni az olyan EU éretlen, korrupt, pénzelnyelő és lenyúló országokat, mint Görögország, Portugália, Bulgária, Magyarország.

Adj gázt! 2013.05.22. 14:48:05

A bőrkabátos Steinbrück elvtárs, kancellárjelölt lovassággal fenyegetőzése már el is lett feledve, a történet már az a "mértékadó", minden felet meghallgató, tárgyilagos nyugati sajtóban, hogy Orbán említette először a lovasságot. Vagy legalábbis Merkel, de ő is úgy, mint a jóságos Lenin a lövetést, és a Patás ezt teljesen félreértette.

Szánalmas szarházi geci banda az egész.

EU NEM

Adj gázt! 2013.05.22. 14:49:40

@fehérfarkas:

A nagy finanszírozásnak az lett a vége, hogy a "kedvezményezettek" a tönk szélére jutottak, miközben Németország sosem látott hatalmat és pénzt harácsolt össze magának.

Köszönjük, nem kérjük a "segítséget".

Nem tartozunk nekik semmivel, ők tartoznak nekünk a világháborús megszállásért.

Vállalják át a zsidók által rajtunk követelt mindent, és nem ismerjük egymást.

Na?? 2013.05.22. 14:50:23

"ezt a szerencsétlen beszólást is ki fog lehetni magyarázni"

Te hol tanultál magyarul?
Kérd vissza a pénzt, nagyon szarul sikerült a tanfolyam. Iratkozz be egy olyanra, ahol megtanítanak.
És ha lehet, addig ne írj, amíg meg nem tanultad legalább alapfokon a nyelvet. Most még láthatóan messze vagy ettől.

(És az most teljesen független attól, hogy igazad van-e a cikkben tárgyalt témában, vagy nincs.)

Na?? 2013.05.22. 14:52:05

@fehérfarkas:
Úgy érted, fejlettebb technikával?
El kéne már felejteni ezt a technológiázást. És megtanulni magyarul.

Adj gázt! 2013.05.22. 14:53:06

@fehérfarkas:

Ki nem szarja le, hányadik helyen állnak a friss tabellán? Ha a hátrébb lévő folyamatosan pucsítana, akkor 112. éve a Budapesti Torna Club lenne ma is a focibajnok kihívó hiányában. De Németország is Portugália keleti területe lenne.

Nem zsibbadt még el a derekad a folyamatos pucsításban?

tiItsál ki te gyökér 2013.05.22. 14:53:54

@Adj gázt!: De a Mercedes és Audi beruuázás az ugye kell? Helyettük lenne az Ikarusz, amit olyan sikersztorira vitt a Széles, a magyar nagytőkés.

Adj gázt! 2013.05.22. 14:55:28

Remélem, az antinémetizmust még nem bünteti a törvény, például ha felemlegeti valaki a '44-es megszállást, mint ahogy a zsidóknak a két véres-vörös diktatúrát.

Adj gázt! 2013.05.22. 14:57:00

Ma is aktuális:

Petőfi Sándor - Mit nem beszél az a német...

Mit nem beszél az a német,
Az istennyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.

Ha csináltad, fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki,
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta himpellére!...

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...
Hadat nekünk ők izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

Lassan, német, húzd meg magad,
Könnyen emberedre akadsz;
Ha el nem férsz a bőrödbe',
Majd kihúzunk mi belőle!

Itt voltatok csókolózni,
Mostan jöttök hadakozni?
Jól van hát, jól van, jőjetek,
Majd elválik, ki bánja meg.

Azt a jó tanácsot adom,
Jőjetek nagy falábakon,
Hogy hosszúkat léphessetek,
Mert megkergetünk bennetek.

Fegyverre nem is méltatunk,
Mint a kutyát, kibotozunk,
Úgy kiverünk, jobban se' kell,
Még a pipánk sem alszik el!

Pest, 1848. május

Na?? 2013.05.22. 14:57:33

Mondjuk ami azt illeti, én személy szerint nem bánnám, ha jönnének a németek tankokkal, és Németországhoz csatolnák Magyarországot.
Remélem, egyben kivégzenék a teljes politikai vezetésünket is, minisztériumi osztályvezető-helyettes és települési-kerületi polgármester szinttől felfelé mindet, teljes családi vagyonelkobzással.

Végre legalább rend lenne ebben a kurva országban. Nagyjából Mátyás (a Hunyadi) óta először.

Adj gázt! 2013.05.22. 14:59:27

@tapolcai evolúciós zsákutca:

Nem mintha a Mercedes 1 eurocentnél többre árazná a Steinbrück-ügyet, de ha mégis, akkor elhúzhatnak a picsába felőlem, csak el ne felejtsék a 40 milliárd forintos segílykét visszafizetni.

fehérfarkas 2013.05.22. 15:01:54

@hümhüm: "Ha valaki pontosan ért magyarul, annak bizony ez a szöveg nagyon negatív: nagymellényű, lesajnáló és egyben fenyegető is amellett, hogy nyíltan kijelenti, hogy:
1. Magyarország rossz úton jár (nem részletezi, hogy miben, hanem csak úgy, általánosan)
2. A Magyarország belügyeibe történő beavatkozást evidenciának veszi ("mindent meg kell tenni").
3. Az EU nem tűri, hogy Magyarország egyéni társadalmi berendezkedést valósítson meg ("az únió közössége nem tud befolyást gyakorolni")
4. Végső soron drasztikus módszerektől sem riadnak vissza a céljaik érdekében ("nem kell RÖGTÖN a lovasságot küldeni")
Akinak füle van, hallja meg, aki tud magyarul, értse meg.
Orbán visszaszólását meg vegye az magára, aki illetve érzi magát. Amúgy nem nácizott..."

Amikor beléptünk az EU-ba, akkor elfogadtuk, hogy a játékszabályokat betartjuk.
A szocik sem mindig tartották be a játékszabályokat, de legalább tudtak viselkedni.
Orbán ezzel szemben nyíltan az EU ellen uszít, és az EU-t meg most már Németországot teszi meg bűnbaknak a kudarcainkért.
És miért vannak kudarcaink? A kormányaink rossz politikája miatt. A szocik is sok mindent rosszul csináltak, de Orbán unortodox, szabadságharcos politikája még azt is tönkre tette amit a szocik legalább jól csináltak, ami a szocik alatt legalább működött.

A németek csak kimondták azt ami nyilvánvaló:
- Orbán nem tartja be az EU játékszabályait, hanem szembe megy velük
- és levonták azt a következtetést, hogy akkor meg minek vagyunk bent az EU-ban? Ja, a pénzük miatt, mert arra szükségünk van.
- És erre nagyon helyesen azt válaszolják a németek, hogy kell a pénzük, akkor tartsuk tiszteletben a játékszabályokat. Ha meg nem akarjuk a szabályokat betartani, akkor a pénzük se kelljen nekünk.
-És pont Merkel az, aki bent akar tartani minket az EU-ban, mert naivul hisz abban, hogy rájövünk arra, hogy a szabályok betartása a mi érdekünk is.
Szabályokat betartó országok: Svédország, Finnország, Dánia, Hollandia, Belgium, Ausztria, Észtország, Németország, Anglia.
Szabályokat be nem tartóak: Görögország, Portugália, Spanyolország, Bulgária, Románia, Magyarország.

Nem kötelező a játékszabályokat betartani, ahogyan a pénzüket sem kötelező elfogadni. De akkor legyünk őszinték és ezt nyíltan mondjuk ki! És lépjünk ki az EU-ból. Az EU-n kívül is van élet (copyright by Orbán Viktor).
Ja, hogy a Középnek sem lehet majd 500 milliárd forintnyi állami megrendelést adni, mert nem lesz rá pénz? Hát, minden döntésnek van következménye.
ezért inkább Orbán mégsem akar kilépni az Eu-ból, mert a pénzükre szüksége van, de közben a játékszabályokat (amiket a csatlakozási szerződésben aláírtunk!!!) nem akarja betartani.
A németeknek ebből meg kezd elegük lenni - nagyon helyesen.

Egyébként pedig az AB jogainak erősítése, az átláthatóság, a kisebbségek jogainak erősítése, a szólásszabadság védelme, a jogbiztonság erősítése, a magántulajdon védelme, a mikróvállalkozások védelme, a piacgazdaság védelme az oligarchiákkal szemben, a tőke és a profit védelme, a korrupció csökkentése nemcsak az EU, hanem a mi érdekünk is.
De tudom, 10% rezsicsökkentésért sokan az összes jogukról lemondanak, és az sem zavarja őket, ha ennél a 10% rezsicsökkentésnél sokkal többet vesz el tőlük a kormány.

Adj gázt! 2013.05.22. 15:04:13

Az ügy egyébként olyan, mintha Mesterházy elvtárs megfenyegetné a szlovákokat, hogy rájuk küldi a tankokat, ha nem emelik meg a cigányok segílyét, és erre visszaszólna Fico, hogy lófasz a seggünkbe.

Kb. annyian védenék Magyarországon Mesterházy elvtársat Ficóval szemben, mint ahányan voltak a legutóbbi "felszabadítási" ünnepségen.

Adj gázt! 2013.05.22. 15:04:54

@fehérfarkas:

Nem kell a "pénzük". Eldugulhatnak.

Adj gázt! 2013.05.22. 15:08:34

És az anyjuk az eltartott, nem a dolgozó magyar emberek.

Adj gázt! 2013.05.22. 15:16:33

Üzletben nincs barátság, és ha egy másik ország - Horvátországot és Lengyelországot leszámítva - a barátságunkra hivatkozik egy üzleti tárgyaláson, akkor bizony rosszban sántikál. Kb. mint amikor csöcsös nőkkel akarnak eladni valami szart tízszeres áron, és ha húzod a szád, akkor lebuziznak. Ennél nem sokkal kifinomultabb az EU-s diplomácia, ami nem meglepő, ha például az EP elnöke is egy hasonló bukott cipőfelsőrész-készítő, mint amilyenek a "nép""bírók" meg a párttitkárok, néha miniszterek is voltak nálunk az MSZP 3/3-a idején.

Adj gázt! 2013.05.22. 15:25:45

@fehérfarkas:

A szólásszabadsággal kapcsolatban egyetlen intézkedésről tudok, azt a kommunisták, zsidók és az EU nyomására vezettük be, ti. hogy tilos megkérdőjelezni a kommunista-zsidó történelemkönyvek 2. világháborúról szóló egyes fejezeteit szabadságvesztés fenyegetése alatt.

Kibaszott unalmas már a folyamatos csúsztatás, hazudozás és EU-agitprop. Ha így folytatják, lyukas rendszámtáblákkal közlekedő autók fogják elárasztani az utakat.

fehérfarkas 2013.05.22. 15:32:04

@Adj gázt!: "Ki nem szarja le, hányadik helyen állnak a friss tabellán? Ha a hátrébb lévő folyamatosan pucsítana, akkor 112. éve a Budapesti Torna Club lenne ma is a focibajnok kihívó hiányában. De Németország is Portugália keleti területe lenne.
Nem zsibbadt még el a derekad a folyamatos pucsításban?"

Európa legnagyobb, és a világ 5 legnagyobb és legerősebb gazdaságának egyikét lex@arni nemcsak politikai hiba, hanem egyenesen bűn. Ráadásul nemcsak a világ egyik legerősebb gazdasága, hanem a kevés szövetségesünk egyike, akikbe már megint belerúgott Orbán. Pontosan ezen viselkedése miatt Orbán Viktor az ország vezetésére méltatlan és alkalmatlan.

fehérfarkas 2013.05.22. 15:33:44

@tapolcai evolúciós zsákutca: "De a Mercedes és Audi beruuázás az ugye kell? Helyettük lenne az Ikarusz, amit olyan sikersztorira vitt a Széles, a magyar nagytőkés."

A Videotont se felejtsük ki, hiszen az is Széles sikersztorija, amit szellemi apportként kapott meg.

fehérfarkas 2013.05.22. 15:36:15

@Na??: "Mondjuk ami azt illeti, én személy szerint nem bánnám, ha jönnének a németek tankokkal, és Németországhoz csatolnák Magyarországot.
Remélem, egyben kivégzenék a teljes politikai vezetésünket is, minisztériumi osztályvezető-helyettes és települési-kerületi polgármester szinttől felfelé mindet, teljes családi vagyonelkobzással.
Végre legalább rend lenne ebben a kurva országban. Nagyjából Mátyás (a Hunyadi) óta először."

Támogatom az 5letet :)
Ne gyűjtsünk erre népszavazást?
De mi van akkor, ha a németek meg nem akarnak minket megszállni? Mi van akkor, ha nem kellünk a németeknek?
Akkor itt maradunk ezzel a politikai elitünkkel egybezárva?

fehérfarkas 2013.05.22. 15:42:47

@Adj gázt!: "Nem kell a "pénzük". Eldugulhatnak."

Akkor légyszi ne utazz azokon az utakon és vasútvonalakon, amiket EU-s pénzből újítottunk fel. Ne vásárolj olyan magyar cégtől terméket, amelyik bármilyen TÁMOP vagy egyéb állami támogatást kapott, hiszen azon pályázati forrásokban is ott van az EU-tól kapott pénz.
Ne tanulj, és a gyerekedet se küld olyan iskolába, amelyen egy osztályteremnél nagyobb felújítás történt, ráadásul pályázati pénzből, mert nagy a valószínűsége, hogy abban szintén EU-s pénzek is voltak.
Ne menj olyan kórházba, amelyen pályázati pénzből történt felújítás, mert abban szintén EU-s pénzek is voltak.
Ne menj olyan városba, amelyik az elmúlt években utakat és tereket meg játszótereket újított fel, hiszen egy resze annak is EU-s pénz volt.

Hiszen te mondtad, hogy nem kell neked az EU pénze. Akkor tényleg ne kelljen! És ne is használd azokat, amikben EU-s pénzek vannak! Legyél elvhű és következetes!

Balt 2013.05.22. 16:08:02

@Cinkes: Csak tessék, lehet próbálkozni. Egyelőre marad tehát a DK számodra, a többiek, Bajnai, Mesterházy bocsánatot kért 2006-ért.

Balt 2013.05.22. 16:10:56

@_most_: "nem kell a nyafogás, akinek nem tetszik az unió, ki lehet lépni"

Miképpen? Példa?
Egyébként:
hetek.hu/kulfold/201305/europa_szkeptikus

(Sry, véletlenül a Hetekben találtam meg elsőre a cikket, bár nem itt olvastam anno.)

Globetrotter2014 2013.05.22. 16:17:06

@Fejesrob: miért lenne a németeknél? Szép föderális decentralizált ország erős gazdasággal. Jobban működik mnt sok centralizált európai állam...

Adj gázt! 2013.05.22. 16:17:45

@fehérfarkas:

Nem Orbán rúgott a németekbe, hanem a németek (elsősorban Steinbrück elvtárs, másodsorban Merkel) rúgott belénk. Megint. Nem is hallottad, mi történt pontosan?

Adj gázt! 2013.05.22. 16:18:58

@fehérfarkas:

Már miért ne utaznék az utakon, nettó befizetője vagyok úgy a magyar költségvetésnek, mint az EU-snak. Ha már erre a szintre akarsz lemenni, akkor a német munkanélküli ne utazzon a Deutsche Bahnon.

Te eltartottnak érzed magad, "kisember"?

Globetrotter2014 2013.05.22. 16:19:18

@Balt: az olasz helyzet mindig olaszos :)
Hollandot a következuő választásre kell felhozni, addig inkább hozza rendbe az országát.
Obamának egyelőre még nem lőttek, és ha túléli, ő kihtöltött két turnust aminél többet nem is lehet. Aztán majd egyenlő seélyekkel méredzskedik meg az új demokrata kihívó egy republikánussal.

Ott majd elválik...

Adj gázt! 2013.05.22. 16:20:31

@ZF2:

Bizony, a németek tudják, hogy élhető országhoz, fenntartható fejlődéshez decentralizáció szükséges. Maguknak így is csinálják. De Ejrópának nem, Ejrópának Berlinből akarják megmondani a tutit. Mert leszarják, hogy Ejrópa többi része mennyire élhető, és mennyire fenntartható, miért is foglalkoznának vele.

Adj gázt! 2013.05.22. 16:22:17

Emlékszem egyébként, 10 éve még a szubszidiaritás volt a legnagyobb ejrópai érték. Ma már aki nem akar Európai Egyesült Államokat, közös gazdaságpolitikát, közös mindent, az középkori, versenyellenes, csődpárti, talán fasiszta is.

Balt 2013.05.22. 16:24:06

@fehérfarkas: "Az EU-n kívül is van élet (copyright by Orbán Viktor)."

A pontosság kedvéért:
"Nem történik tragédia, ha nem valósul meg 2003-ban a csatlakozás. Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is. De nem erre készülünk. Azért sürgetjük az integrációt, mert az újabb lökést adna a gazdasági fejlődésnek."(Világgazdaság, 1999. december 17.)

Balt 2013.05.22. 16:25:34

@Balt: Ez igazi "köteles-beszéd" kiforgató (gyurcsányista) módszer, bővebben lásd Debreczeni könyvében tollba mondva.

Adj gázt! 2013.05.22. 16:27:32

@Balt:

Ez az "Európán kívül is van élet" ez akkora szentségtörés volt a balsiknak, hogy egészen belerokkantak. Pedig a balsik harsogták a leghangosabban a '90-es évektől, hogy virágozzék száz virág, és hogy mindig van választás, meg hogy fúj kizárólagosság.

Teljesen korrektül mondta Orbán, amit mondott.

Jobb lenne a világ a balsik nélkül.

Persze nem úgy, ahogy a bőrkabátos Steinbrück elvtárs és szellemi elődei képzelték.

Balt 2013.05.22. 16:28:15

@Adj gázt!: :)) Ceau volt suszter a tanult(?) szakmája szerint, ha jól rémlik.

Adj gázt! 2013.05.22. 16:28:32

@Balt:

Amikor a Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós szemmel?

Globetrotter2014 2013.05.22. 16:29:24

@Adj gázt!: fingod nmincs arról hogy miként működik az EU, fröcsögsz tudás nélkül. Szerinted jogilag mekkora beleszólása van Németországnak az EU ügyeibe? Még blokkolni sem tudna, nem hogy helyette dönteni.

Minden máshoz meg kell győznie egy releváns többséget. A Tanács (vagy egyneesen a tagállamok) nélkül nincs intézkedés. És a Tanácsban Németország szava a legkevésbé sem döntő. A Tagállamok jól felfogott érdekből követik a német (vagy más leginkább bizottsági) álláspontot.

És mi főleg azért vagyunk most xarban mert úgy viselkedünk mint egy meghülyült díva.

Adj gázt! 2013.05.22. 16:30:56

@Balt:

Neki legalább volt valami szakmaféléje, de Schulz elvtársnak az sincs, kétszer bukott, aztán kibaszták a suliból, és alkesz lett. Innen már egyenes út röpítette a bolsikhoz és az EP élére.

Adj gázt! 2013.05.22. 16:32:41

@ZF2:

Az EU annak az intézménye, hogy hogyan nyomjon le pár százezer ember ötszáz milliót.

Ha ilyen fasza nagy a demokrácia, akkor miért nem lehet népszavazással dönteni a kilépésről? Ez nem lenne Igazi Európai Érték?

Adj gázt! 2013.05.22. 16:34:28

@ZF2:

Ez a "Tanács", főleg ahogy írod, egyébként meglehetősen emlékeztet a bolsevista terminológiára. Amúgy melyik tanácsról beszélsz?

Globetrotter2014 2013.05.22. 16:38:10

@Adj gázt!: gonodlom azlért mert a poltiksuaok is rájöttek hogy ha továbbra is az EU kárára próbálnak népszerűsget hajkurászni valahol be kell iktatni egy védelmi vonalat.

Hagyományosan minden tagállami poltikus igyekszik magának vindikálni minden vívmányt és az EU-ra kenni mindent. Aztán csodálkoznak ha ez visszaüt egy egy esetleges közvéleménykutatásban vagy népszavazáson (lásd európai alkotmány).

Aztán próbálják feltartani azt a xargalacsint amit maguk gurítottak össze (most Cameron próbálkozik ezzel).

Minden épeszű poltikus tudja hogyha egy ország kilép az EUból annak az országnak vége lesz. Kevés olyan idióta van aki ezt nem akarja belátni. Más kérdés hogy az saját érdeke nem kívnja hogy ezt hangoztassa.

Globetrotter2014 2013.05.22. 16:41:53

@Adj gázt!: bakker olvass utána. hu.wikipedia.org/wiki/Az_Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_Tan%C3%A1csa

Igen annyira kommancs hogy a németeknek (NSZK, ha a kicsit modernebb államtan kimaradt) is van ilyen. hu.wikipedia.org/wiki/Bundesrat

Adj gázt! 2013.05.22. 16:57:23

@ZF2:

És a demokráciával, a népfenség elvével, a többségi döntéssel mi lesz?

Ezentúl ha "rosszul" szavazna az EP, akkor a bukott cipőfelsőrész-készítő Schulz fogja magát, és Ejrópa érdekére hivatkozva felülírja a többségi döntést ott is?

Nem érzed, mennyire kilóg a lóláb?

Lassan a demokrácia azt jelenti Ejrópában, hogy a kisebbség dönt.

Adj gázt! 2013.05.22. 16:59:30

@ZF2:

Szerintem te az EU-tól kapod közvetlenül a fizetésed. Normális ember olyat nem ír le magától egy blogon, hogy Tanács, meg hogy Tagállamok. Valahol rádragadt.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:05:01

@Adj gázt!: te tényleg nem ismered hogy miként működnek a dolgok. Az EP nem tud szavazni a Tanács nélkül, amiben a tagállamok kormánytagjai ülnek. Ún társjogalkotók. Mint a Bundestag és a Bundesrat a németeknél.

Megjegyzem Schulz egy kompromisszummal elnök most (azaz felesben egy "jobbos" és egy "balos" elnök van), attól az EP még jobbra fog szavazni mert konzervatív többsége van. És ha az EP ellenünk döt az igencsak intő jel....

Nem értem mi a gond a demokráciával.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:08:30

@Adj gázt!: Mondjuk jogi egyetem? Ez így szakszerű. Baxki, ez alapvető ismeret, bnektek ilyet nem tanítottak? Nálunk azt is tudni keleltt hogy ki mekkora szavazattal bírt. És még sehol sem voltunk akkoriban tagok...

Mondjuk szánalmas olasni hogy a sima egysejtű jobbikos képviselők azzal hencegnek hogy egy alibi fősikolát nem tudtak elvégezni de árja vér csörgedezik az ereikben.

Ennyire xar lenne manapság az oktatás?

Adj gázt! 2013.05.22. 17:09:07

@ZF2:

A demokráciával nincs különösebb gond, annál inkább van a hiányával.

Te például odáig mentél "demokrata" módra, hogy a választóknak legyen kuss a neve a kilépés ügyében, mert úgyis szarul döntenének. Ez neked a demokrácia?

Adj gázt! 2013.05.22. 17:12:02

@ZF2:

Lehet, hogy szakszerű, de pont annyira vicces, mint amikor kijelölt gyalogátkelőhelyről beszél az óvodás az anyukájának.

Ugyebár létérdeked az EU megmaradása, mert a munkád ettől függ? Ez magyarázza, hogy Tagállamoknak írod a tagállamokat. Jól gondolom? Nem szégyen az, csak jó tudni, honnan fúj a szél.

A nyerőgépek mellett is teljesen legitim érvelni vagy lobbizni, csak nem kéne úgy tenni, mintha az ún. "kisemberek" érdekében szólalna fel a lobbista.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:13:13

@Adj gázt!: kormányra lehet szavazni a jobbikot, ez is demokrácia része.

A legtöbb demokrátikus jogállamban nincs is olyan hogy népszavazás, max népi kezdeményezés.
www.kormany.hu/hu/mo/a-valasztasi-rendszer/nepszavazas-nepi-kezdemenyezes

Adj gázt! 2013.05.22. 17:16:17

@ZF2:

Ezt miért nem akkor írtad, amikor a belépésről kellett szavazni? Akkor az volt a demokrácia csúcsa, hogy így döntünk a jövőnkről, meg úgy, mi, zemberek, együtt. Azóta megváltozott a doktrína? Miért?

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:17:18

@Adj gázt!: vicces lenne hogy hány ember munkája függ az "EUtól", legyen az mezőgazdasági dolgozó vagy összeszerelő a Mercedes gyárban. vagy nyírja ezek friuzráját.

Más kérdés hogy ezt természetresnek venni és hőbörögni valami hiányán egyszerűbb.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:19:37

@Adj gázt!: nem "kellett" népszavazást kiírni. Ez egy személyes döntése volt az akkori kormánynak arra hogy a saját pozicióját megerősítse. A végén gyorsan visszakoztak is és nem ügydöntő népszavazást írtak ki.

Ők itt húzták meg a határt a saját érdekeik és a túl nagy kockázat között.

Az ellenzék meg volt olyan hülye hogy besétált oda ahova poltikai ellenfeleik tudni akarták, és azóta sem mászott ki abból a gödörből.

Adj gázt! 2013.05.22. 17:22:30

@ZF2:

Mi köze a fodrásznak az EU-hoz, Bolíviában, Szingapúrban és Svejcban nincsenek fodrászok? Látom, terelsz, te frankón az EU-tól kapod az egzisztenciád, EU-s joggal foglalkozol, oda lenne mindened, ha kilépnénk a gecibe.

Adj gázt! 2013.05.22. 17:23:25

@ZF2:

Mondd ki világosan, az EU ellenzőinek érdeke magasról le van fosva, mert neked személyesen rossz lenne a kilépés.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:24:40

@Adj gázt!: nem baxki ha egy rendszerből kivesznek pár milliáérdot akkor TE konrltan ugyanúgy fogsz szívni. Mert az a pénz amit te kapsz attól akinek a haját leníírod az valahonnan jön. És ha ezek a multik, és uniós pénzen llő vállakozások nem lennének, akkor az egtész rendszernek nem lenne annyi pénze.

Ezt miért nehéz felfogni? Feltétlen EU-s fizetéshez tudod csak kötni?

Adj gázt! 2013.05.22. 17:28:27

@ZF2:

EU előtt is megéltem valahogy, mint ahogy pármillió másik magyar is.

Baszod, nincs olyan dolog, ami mindenkinek jó, miért kell úgy csinálni, mintha pont az aktuális unió lenne az? Kurvára visszatetsző ez a nyomulós agitprop, remélem, nem az én pénzemből csinálod.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:34:01

@Adj gázt!: szemályes meggyőződésem hogy objektíven, mindenkinek xarabb lenne. Jópár EU-szektpikus ismerősöm van és ők általában valami hülye idiológia alapján vagy egyszerűen kurucos ostobaságból vallják ezt. Kb "Mindegy ha bedőlne az ország, mi akkor is megmutattuk". Na itt kezdődnek a bajok kilépés, államcsőd ezek viccesnek tűnő absztrakt fogalmakká satnyulnak, miközben az ország evidens érdekeit teljesen szem elől tévesztjük.

Lehet azon vitatkozni hogy az Euró bevezetése most vagy később jó-e az országnak. Érdemes lenne azon vitatkozni hogy a következő EU-s költségvetést mire használjuk fel (szerintem lassan aktuális lehet és még sehol sem olvastam ilyesmiről).

Komolyan figyelik kint is a hazánkban meghozott alapvető struktúrális rendszerátalakításokat (azt sok fórum mutatja), amelyeket egyrészt nem lehet korrigálni ha már nincs 2/3 másrészt most lehet látni hogy egy instabilabb valami lesz, mint az eddig bevált (stabil kormányalakítást elősegítő, szélsőségeket kiiktató) választási rendszer.

ehylett van itt orbánozás és gyurcsányozás, hülyítenek minket olyan marhaságokkal mint ez a nonszensz trafikszabályozás, ami kb légyfing jelentőségű. Az ország valódi problémái mellett.

Adj gázt! 2013.05.22. 17:40:26

@ZF2:

Eddig bevált választási rendszer - ezt például mire alapozod? Hogy antimagyarista, szemkilövető, hazug kommunisták is nyerhettek, ha elég cigányt megvettek fél kiló lejárt szavatosságú száraztésztáért, és kellőképpen el tudták hallgattatni az ellenvéleményeket?

Az államcsődös téma is érdekes kérdés a mai időkben, amikor a fél EU a csőd szélén áll. Egyáltalán nem hihető bemondásra, hogy az EU az egyetlen(!) garancia az államcsőd elkerülésére. Jó példa vagyunk rá mi is, amíg "európai" kormányunk volt, mi is az államcsőd szélére jutottunk alig 4 év tagság leforgása alatt.

Adj gázt! 2013.05.22. 17:48:37

@ZF2:

Ja, az ország valódi problémái. Oktatás, demográfia, foglalkoztatottság, egészségügy. Ezekkel lófaszt nem csinált az "európai" kormány, vagy ha mégis, akkor is böszmeséget. Mert hogy hú mennyi konfliktus.

Most itt vagyunk, a kormány egymás után alakítja át a nagy ellátórendszereket. Jönnek is a konfliktusok csőstül. Rendőrnyuggerektől a hospinvestes pénzszivattyúig. És most harsogják a bolsik, hogy bezzeg az ő idejükben mennyire simán, "európai módon" mentek a dolgok.

Elmehetnek a picsába az EU-val együtt.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:49:49

@Adj gázt!: itt nem arról van szó hogy melyik nyert (érdekes múdon a Fidesz kétszer is ynert rajta a 2/3ot pedig pont ennek köszönheti), hanem arról hogy kiküszöböli a legrosszabb magyar hibát, a rövidlátó osotba széthúzást, és elősegíti a kormányképes többség létrejöttét. Mi nem olyan föderális állam vagyunk amely túlélne éveket kormány nélkül...

Az Eu nem áll államcsőd szélén. Csődesélye akkor van ha nem tudja magát fedezni és áthidaló EU vagy IMF hitel kell.

És mi mindekettőből kaptunk, emlékeim szerint. Amellett hogy akad egy két Eu tag állam amelyik szintén gondban van, de ez nem EU léptékű probléma.

Amúgy lehet egyoldalúsággal vádolni ezeket a szerveket, de szerintem azért ez valahol szegénységi bizonítvány egy kormánynak hogy kint módszeresen a rövidebbet húzza.

Globetrotter2014 2013.05.22. 17:54:49

@Adj gázt!: sokat nem csinákhat az "európai kormány" mert ez tagállami hatáskör. Ahogy Merkelék sem írhatják elő hogy melyik landban melyik heyleírást alkalmazzák. Az egyikben lesz "ß" a másikban meg dupla "s".

Nem tudom milyen átalakításról beszélsz én struktúrálisan nem látok sok mindent, a belső leszámolások nem minősülnek annak. A magánnyugdíj pl hosszú távon egy jó rednszer lett volna. Csak ki kelett volna bekkelni, és pl itt az EU (ami gondolom a Bizottságot jelenti) alapvető hibát követett el (ezt el kellett volna számolni a hiányba).

Nyilván simábban mentek korábban a dolgok mert sajnos pénzt/tratalékokat éltek föl. De attól még az érdemi reformok váratnak magukra.

Adj gázt! 2013.05.22. 17:58:21

@ZF2:

Miben húzta a rövidebbet a kormány kint? Hogy ledorongolta valamelyik magyaros nevű ostoba spiegeles zsidó firkász?

3 éve harsogják a bolsik EU-s megafonba, hogy itten majd jól kivonul mindenki, az összes bank meg autógyár, bedűl a bankrendszer, meg a forint is, és jajj meg jájj. Lófasz sem lett az üres fenyegetőzésből, csak hülyét csinált magából a Kohn Banditól Bokroson át Redingig az összes "európai" megmondóember.

3 éve a görögökkel jártunk egy cipőben, miután mindkét ország az ejrópai normáknak megfelelően intézte (el) az ország ügyeit alig pár év leforgása alatt. Azóta ők maradtak az "európai" úton, mi meg letértünk róla, ott azóta is forrong mindenki, és lefelezték a teljesítményüket, nálunk meg kisebb-nagyobb zökkenőkkel működik az ország legfeljebb minimális visszaesés mellett.

Én nem szavaztam a Fideszre, és bár most már sokkal inkább hajlok rá, de most is komoly fenntartásaim vannak, de nagyon nem véletlen, hogy lényegében meg tudták őrizni a támogatottságukat, miközben a rezsicsökkentésen kívül semmi nettó népszerű dolgot nem tettek.

Kurvára szarul mérik fel a helyzetet a bolsi elvtársaid. Egész pontosan bíztak a falra festett ördög hatásában, csak nem jött be. Biztos sok pénzt is elbuktak a bukásra tett fogadásaikon, nem csoda, hogy zabosak. Most ott állnak az ördögös graffiti alatt nulla hitellel, nevetségesen, lefröcskölve, toporzékolva.

Adj gázt! 2013.05.22. 17:59:34

@ZF2:

"Európai" kormány alatt a Böszman és bandájának kormányait értettem. Ők hivatkoznak mindig Európára, ők sajátították ki maguknak itthon ezt az addig kellemes csengésű szót, és húzták le a maguk szintjére, nemde?

Globetrotter2014 2013.05.22. 18:12:16

@Adj gázt!: kevered az EU-t és a külföldöt. Az EU egy jogi és intézményi keretrendszer, az uniós jogszebályok ()amineki meghozatalában Magyarország tevékenyen részt vesz közvetlenm hatállyal alkalmazandók, Magyarország érdemben lasasn már csak uniós pénzből tud fejleszteni, és ez elég komoly érv amellett hogy érdemes jóüban lenni velük.

emllett jön az hogy a magyar cégek jelentős részébe uniós (leginkább német) vállalatok tettek pénzt és tudást. És ezek jó rsze addig marad amíg mi EU tagok maradunk. Mert azért is jöttek be. Mi voltunk midnig is az egyik legnyitottab legliberálsiabb (a szó nem poltikai értelmében) ország, és ennek meg is volt az előnye.

Rövidebbet hőzta nagyon csúnyn ott hogy nem sikerült SEMMI kedvezményt kialkudni/elérni a Bizottság felé. Már rég kint lennénk a túlzott deficit eljárásból egy nem ilyen "kurucos" hozzállásssal.

A görögök röhejes dolgokat megtehettek, egyszerűen azért mert sosem kérdőjelezték meg Európát. Mi is a görög utat jártuk de teljesen máshol (mi a szakadéktól ezért lényegsen távolabb visszafordultunk 2010ben, ők már akkor is a szélén álltak onnan gyakoraltilag lezuhantak, az uniós védóhálóba).

Elég röhejes ha engem bolsinak nézel, nem tudom lehet hogy te jól érzed magad a tarkopasz fradis haverjaiddal amikor nem létező árja véretekekel próbáljátok kikomenzálni a kisebbségi komplexusotokat hogy semmit sem érteek el az életben, és közben ezt lehet másra fogni (helyettesíts be tezszőleges kisebbséget). Na jól esik vaktában és alaptalanul személyeskedni? :)

Globetrotter2014 2013.05.22. 18:18:46

@Adj gázt!: akkor nem kellen hagyni hogy ezt kisajátítsák Európát. Volt 8 év bulizásra, a csapat felének brüsszelben/ washingtonban Genfben kellett volna fejleszteni magát és a pártja kapcsolatait.

Orbánnak úgy kellett volna mennie Brüsszelbe hogy párttársa Barroso tárt karokkal fogadja (ami elsőre kár igaz is lehetet volna), és baráti intézkedésekkel segíti elő egy 2/3os kormány reformjait.

Nem ez történt és ezért elsődlegesen nem Európát lehet okolni.

Lentebb leírtam hogy miylen alapvető hibákat követtek el szövetésgesek benzésvel, igazából ez a poszt is arról szólt.

Ne a járdát szidjuk ha legrottunk a 10edikről és megütöttük magunkat...

Adj gázt! 2013.05.22. 19:26:01

@ZF2:

"Magyarország érdemben lasasn már csak uniós pénzből tud fejleszteni, és ez elég komoly érv amellett hogy "

... kilépjünk a picsába, mert amíg nem voltunk EU-rabok, addig valóban tudtunk fejleszteni, mégpedig azt, amit mi akartunk, és nem azt, amire megkapta néhány haveri cég az utalványra váltott készpénz-befizetéseit az összes magyar adófizetőnek.

"emllett jön az hogy a magyar cégek jelentős részébe uniós (leginkább német) vállalatok tettek pénzt és tudást"

A pénzüket, tudásukat befektették, és amíg hasznot hoz nekik, addig maradnak, amikor már nem, akkor pedig mennek. Ezért nem tartozunk semmilyen hálával, szívességgel, semmivel, mint ahogy ők sem tartoznak köszönettel azért, ha megvesszük a termékeiket (most nem a garantált profitos monopóliumokra gondolok, hanem ha Siemens telefont veszünk Samsung helyett, mert az jobb vétel). Üzletben nincs barátság.

"Rövidebbet hőzta nagyon csúnyn ott hogy nem sikerült SEMMI kedvezményt kialkudni/elérni a Bizottság felé."

Faszomat a kommunizmusba, nekem ne adjon senki semmilyen kedvezményt jóindulatból, ami kell, azt megveszem, ami nem kell, azt nem veszem meg, és amit megveszek, attól veszem, akitől a legjobb ajánlatot kapom, ha kedvezménnyel együtt jön így ki, ha anélkül. A járdát megépíteni kell, nem kiharcolni a bizottságnál meg a párttitkárságon. Kapitalista vagyok, és nagyon kivan a faszom ezekkel a szívességnek tűnő átkúrásokkal.

"Már rég kint lennénk a túlzott deficit eljárásból egy nem ilyen "kurucos" hozzállásssal."

Ha ezen múlik, akkor lépjünk ki a francba. Mint írtam, kapitalista vagyok, ha teljesítettem a szerződés rám eső részét, akkor teljesítse a másik fél is. És azt is leszarom, hogy a vevőm bolsi vagy nem bolsi, ha rendesen fizet, és a nem fizet, akkor is leszarom, miféle. Üzletben nincs barátság, mint írtam.

"Mi is a görög utat jártuk de teljesen máshol (mi a szakadéktól ezért lényegsen távolabb visszafordultunk 2010ben"

Bizony, 2010-ben, a kormányváltáskor, a "szabadságharc" meghirdetésekor. Ezt írtam én is.

"uniós védóháló"

Az a "védőháló" is üzlet, hagyjuk a süket dumát. Családtagok segítenek egymásnak, idegenek nem.

"Orbánnak úgy kellett volna mennie Brüsszelbe hogy párttársa Barroso tárt karokkal fogadja"

Barroso egy redves kommunista sarlatán, aki a csőd szélére sodorta az addig egész jól működő EU-t.

"baráti intézkedések"

Üzletben nincs barátság, írtam már? Nem kellenek új "barátok" a szovjetek helyett.

Adj gázt! 2013.05.22. 19:44:09

@ZF2:

Ja bocsánat, a görögökkel kb. azonos helyzetben voltunk 2010-ben, csak nálunk nem volt akkora balhé, mivel "európai" kormányunk volt addig, ami el tudta simítani addig a bajt az IMF-től felvett gigantikus devizahitellel.

Ezért is durrant akkorát Kósa zseniális "görögsalátás" dumája, amitől hirtelen összefosta magát a Nagy Nyugat, hogy esetleg elbukják az itteni befektetéseiket, ezért azonnal jött gazsulálni az összes majom, és írásba adták, hogy nálunk minden fasza, és ez a hazugságuk vagy egy évig ki is tartott, még csak nem is nekünk kellett hazudoznunk. És ezalatt az idő alatt meg tudta alapozni a kormány azokat az intézkedéseket, amik szükségesek voltak a csőd elkerülésére, és "Ajrópa" nem csinálhatott semmit, mert a Kósa-beszéd után elkötelezték magukat, ha botrányt csapnak, akkor nemcsak mi borultunk volna, hanem ők is.

Kockázatos, nagyon merész húzás volt ez, és fényesen bevált. Ez volt az igazi kurucság. Bokros meg kiröhögtette magát az 1 órán belül bedőlő forinttal, de nemcsak ő, hanem a többi kopaszodó, pocakosodó könyvelő is, akikben sosem volt semmi csibészség. Az orruknál fogva vezettük ezeket a senkiket, és az ország járt jól vele. A pénzükből is elég sokat elbuktak, ezért pipák azóta is, nem a kurucos dumák miatt, vagy hogy Bayer miket ír az orkokról.

Globetrotter2014 2013.05.22. 19:49:09

@Adj gázt!: komolyan mondom hogy ennyire hülye csak nemzetünk fia lehet.

Qzt ugye vágod hiogy itt a MI bujkásuinkról van szó, Gonjdolod hogy Németország, Merkel vagy az Audi / Mercedes stb nek bármi baja lett volna abból ha mi bedőlünk?

Gondlolod hogy nem mi jártunk volna ezzel igazán rosszul?

Ez már minden ökörségen túlmegy...

Adj gázt! 2013.05.22. 20:14:35

@ZF2:

Mi nagyon rosszul járnánk, ők kicsit. De mivel ők kicsit sem akarnak rosszul járni, ezért aztán nyelnek nagyokat. Annyira azért nekik sem rossz, mert amit buknak a monopóliumaikon, azt behozzák a gyáraikon. Csak máshol mindenen nyernek, ezért nem olyan lelkesen "segítenek" nekünk, mint a görögöknek, akik attól koldulnak már a sok "segítségtől".

Mit hittél, van siker kockázat nélkül?

Adj gázt! 2013.05.22. 20:23:37

@ZF2:

Akkor azért csettintettem egyet, amikor a német bankok rohantak Brüsszelbe Magyarország mellett lobbizni egy büntetés belengetésekor, mert azt mondta Orbán, hogy felkészültünk a büntetésre, és már ötleteink is vannak, hogy miből fogjuk kifizetni.

Orbánnak a térdéig sem ér a legtöbb brüsszeli majom, gondoljunk akármit a politikájáról.

A szintén kitűnő Nigel Farage remekül jellemezte a brüsszelitákat a red popóról is ismert EP-s szóváltáskor: indavideo.hu/video/How_red_is_his_popo

Itt is kitűnően kijött a kontraszt az ostoba bolsevikok és a normálisak között minden téren.

A legtöbb brüsszelita egy nagy red popó Barrosóval az élen, kár szépíteni.

Adj gázt! 2013.05.22. 20:40:53

Nagy szívfájdalom lehet a bolsiknak, hogy miután Orbán veretlenül megnyerte az NB1-et, a bolsi várakozásokkal ellentétben nemhogy nem mosta fel vele a padlót még júliusban az első pótselejtezőn a Slovan "Bratislava", mint a bélyeget, hanem ott van a BL főtábláján, és 5 meccs után továbbjutásra áll a csoportjában a Bayern München, a PSG és a Rosenborg előtt, és még a bíró sem tudta eddig elvenni a meccseit.

Jenyei 2013.05.22. 21:10:03

@Fejesrob: ja, csinálnál mártírt magadból, hogy a bíróságon az árpádsávos haverjaid karlendítéssel éltessenek... ugyan már. Bottal se piszkálnálak.

Globetrotter2014 2013.05.23. 07:47:13

@Adj gázt!: nem látom értelmét az érdemi vitának, kb annyiar relisztikus az üzeltről alkotott képzeted, mint amikor a kommunizmus a sziciláis piacgazdaságot úgy jellemezték hogy "osztályharc".

Adj gázt! 2013.05.23. 14:36:17

@ZF2:

Az én elképzeléseim és a tieid között az az alapvető különbség, hogy a tieidet kipróbáltuk, és csődbe vitték az országot. Az enyémek egy részét most valósítjuk meg éppen, és legalábbis a görögök sorsát eddig elkerültük, és az EU-s fasz sem feszíti már úgy a seggünket.

Globetrotter2014 2013.05.23. 16:52:41

@Adj gázt!: nem működött? Csődbe vitt? Te valami párhuzamos valóságban élsz?

Kék az ég 2013.05.28. 06:50:41

@szonár: Nem vagyunk? 100 éve rágódunk Trianon, mert ugye nem a mi bűnünk ELKEZDENI a 1VH-t, elveszteni, majd újra 2VH-t veszteni.

Olyan apróság, hogy mar 1848-ban román többség volt az elvett területeken mit számait..."de mi nem rágódunk rajta" ugye?
süti beállítások módosítása