Nyugodj békében, Szalai Annamária!

H_A Címkék: halál NMHH Médiatanács Szalai Annamária2013.04.12. 14:43

Hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke. 51 éves volt. Azt hiszem, nem kell az embernek éppen gyászolnia ahhoz, hogy az információ hírértékéből ennyit, ne többet, és ne kevesebbet engedjen ingerküszöbe közelébe. Ma, amikor a család, a barátok, az ismerősök az embert gyászolják, teljesen mindegy, hogy milyen politikus, vagy szakember volt Szalai Annamária. Teljesen közömbös, hogy mit gondolnak mindazok, akik ideológiailag, pártpolitikailag vagy a szimpátia-antipátia tengelyen való elhelyezkedésük függvényében határozták meg viszonyulásukat a Médiahatóság vezetőjének személyével és tevékenységével kapcsolatban.  

szalai.jpgNézem az internetes felületeket, fórumokat, a közösségi média oldalait. Nem általánosítva, de nem is szem elől tévesztve a számomra teljességgel felfoghatatlan megnyilvánulások egy részét, úgy érzem, lenne bőven okunk az önreflexióra. Azt gondolom, hogy ha a magyar társadalom egy részéből az ember halála a politikus iránti zsigeri gyűlölködést váltja ki, sokkal nagyobb itt a baj, mint gondolnánk. Mindenki, aki azt hiszi, hogy ez egy kiváló alkalom arra, hogy mások fájdalmából közbeszéd témát generálva, politikai ellenfeleiket, vagyis a másik oldalt gyalázzák, azoknak se többet se kevesebbet nem tudok mondani, mint hogy szégyelljék magukat! Ha egyáltalán tudják, hogyan kell azt.

Elgondolkodtató, hogy sokunkból mennyire kivesztek az empátia minimális, emberinek nevezhető érzései. Vajon tényleg ennyire megnyomorított lelkileg a politika kettészakadtsága? Nem kell könnyeket hullatni, nem kell álegyüttérzést tanusítani, de ha semmi jót nem tudunk hozzátenni a pillanat tragikumához, akkor legalább hallgatni érdemes volna. Szép volna, hogy jobb- és baloldali sztereotípiáktól függetlenül éreznénk, és tudnánk: amikor valaki eltávozik, hagyni kell időt a gyászra. Mert többek között ez tesz emberré az embertelenségben is. Akárki volt is Szalai Annamária, és akármilyen embernek-politikusnak tartottuk is, megilleti, hogy méltósággal hagyja itt ezt a világot. Jogosan kritizálni, és főleg mocskolódni bőven ráér napok múlva is. Ha már ennyire muszáj.

Mindazoknak, akiknek kizárólag az jut eszükbe ma, hogy nevét alkotmányba betonozták, netán a Klubrádió elhúzodó jogvitája, vagy a vitatható médiatörvények miatt gyalázkodnának, elmondanám, jelentéktelennek tűnik, de nem megkerülhető: Szalai Annamária elnöksége idején indult eljárás az uszító-gyűlöletkeltő-kirekesztő üzemmódban fröcsögő, cigányokat megsemmisíteni akaró Bayer Zsolt-féle Magyar Hírlap ellen. Tudom, hogy szóra sem érdemes, de még kiderülhet, mennyire fontos mozzanat ez.

Nincs rálátásom, nem tudhatom,  de az, hogy ma Magyarországon még mindig vélemény- és sajtószabadság van, abban talán az elhunyt elnöknek is lehetett némi szerepe. Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni, de az is lehet, hogy a sorban utána jövő tevékenysége fényében kiderül, pontosan mit tett azért, hogy én ezt ma leírhassam, hogy ma mások is bármit leírhassanak.

Nyugodj békében, Szalai Annamária!

fotó: index.hu

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr485219653

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetés a magyar sajtószabadságért 1. fotók 2013.04.12. 16:13:35

10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es ...

Trackback: Médiahatósági szemináriumok 2013.04.12. 16:03:56

A médiahatóság - tekintettel a változó szabályozásra - szemináriumokat szervez az ideológiailag képzetlenebb médiamunkások számára, hogy azt helyesen tudják értelmezni. " Figyelem! A következő bejegyzésben előfordulnak majd olyan kifejezések, és r...

Trackback: Médiatörvény miatt javasolt 2013.04.12. 15:51:48

Össze-vissza csiki-csukiznak a médiatörvény kapcsán a blogok megítélésével. Meg sok minden mással is. Pedig sokak szerint a blogok regisztrációja legalább olyan ciki, mint az átkosban a fénymásológépek  kötelező regisztrációja volt. Óvatosságból e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2013.04.12. 17:41:19

@flippant: Mert a pápa öreg volt, nem pedig hülye.

jo20000 2013.04.12. 17:42:44

A cikk eleje OK, de akkor miért kell belemenni, kedves autognomia, pont abba, aminek elkerülésére biztatod a népet eme valóban szomorú pillanatban. És akkor ugye ne kezdje el elemezni a kommentelő, hogy a sajnos néhai Szalai Annamáriának pontosan mennyi köze volt a sajtószabadsághoz, és mennyit "épített" rajta feltűnése óta - függetlenül attól, hogy ebben mennyi szerepe volt önmagának, és mennyi annak az irracionális hatalomnak, amelynek szolgájává szegődött.
Barátsággal

J.László 2013.04.12. 17:45:09

Roosevelt tolószékhez kötött paralízises betegként volt 12 esztendeig a világ legnagyobb hatalmának elnöke. A világ legnagyobb háborúja alatt is.

Churchill depressziós volt és élete különböző időszakaiban nem elhanyagolható problémái voltak az alkohollal.

H_A 2013.04.12. 17:46:25

@jo20000: Köszönöm az észrevételt.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 17:47:43

@AnnaKarenina:

"Úgy látszik, hogy mindenhol vannak kivételek, ez csak annyit jelent."

Szerintem meg csak annyit jelent, hogy amíg ebben az esetben a kultúrállam hiányára hivatkoztál, addig ugyanezt már nem mered megtenni, ha Ausztriáról van szó.

Pedig úgy szeretném látni, hogy ezt nekik is megmondod.

Vagy itt SEM.

Azt hiszem, sokat remélek, mert az a divatos, hogy az itthonit ekézik az okosak, de a külföld esetén meg kussolnak. :)

Tipp: Szabadelvű-szimpatizáns vagy? :)

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 17:49:38

@J.László:

Anna Karenina már várja ezeket a példákat, mert szeretné felhánytorgatni a kultúrállam hiányát ott is.

Magyarországgal szemben már sikerült és én őszintén hiszek abban, hogy ő is őszintén ki fog kelni magából, nem pedig kettős mércét alkalmazva csak az itthoni esetre vetíti a véleményét.

Lássuk be, eléggé otromba és tapló megoldás lenne. :)

MP 2013.04.12. 17:49:42

Nem a személyével volt elsősorban a gond hanem azzal a pofátlansággal ahogy 9 évre kinevezték. Meg azzal hogy ezt így elvállalta. Persze normális országban egy médiát felügyelő testületnek nem szabadna átpolitizáltnak lennie de ez nem normális ország. Az meg hogy meghalt szomorú mint bárkinek a halála főleg ilyen viszonylag fiatalon. De az hogy az emberek mit gondolnak róla akár életében akár halálában csak neki s a tevékenységének a következménye.

J.László 2013.04.12. 17:53:48

@AnnaKarenina:
Roosevelt tolószékhez kötött paralízises betegként volt 12 esztendeig a világ legnagyobb hatalmának elnöke. A világ legnagyobb háborúja alatt is.

Churchill depressziós volt és élete különböző időszakaiban nem elhanyagolható problémái voltak az alkohollal.

Mindkét ország "kultúrállam", ha jól sejtem.

fidesz 6 tagkönyv 2013.04.12. 17:54:07

Szegény hölgy nem érdemelte meg a korai halált.Látod mit tettél vele? kicsike főnök,még halálába se hagyják békén miattad.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 17:57:21

Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien

bioLarzen 2013.04.12. 18:06:36

Épp most, Thatcher halála kapcsán írta valaki egy angol blogon, hogy lehet valaki életében politikus, és akármilyen megosztó, rossz és ellenszenves - meghalni mindig az ember hal meg.

Ellenségeim sem foghatják rám, hogy szimpatikus közszereplőnek tartottam volna, de mindez már a múlt. A lehető legjobbakat a családjának.

bio

bioLarzen 2013.04.12. 18:08:46

@AnnaKarenina: "Milyen meglepő ugye, amikor most a másik oldalról is megfogalmazódik valamiféle gyűlölet a tisztán pártpolitikát kiszolgáló oldal embere felé? Eddig csak a fidesz gyűlölködhetett? Beérett a sárkányfogvetés?"

Ha a "másik" oldallal valami bajod van, akkor szerintem a legrosszabb, ha te is azt teszed - mert onnantól kezdve mi különböztet meg tőle? Ha szerinted halottról politikai hovatartozása szerint nyilatkozni nem kulturált dolog (ebben egyébként egyetértek), akkor tessék, mutassuk csak meg, szerintünk mi a kulturált ilyenkor: emberként nyilatkozni róla.

bio

windex 2013.04.12. 18:10:56

@vilagnezet.blog.hu: igen, van gyereke. és annak ellenére, hogy én se értékelem a "közreműködését", nem hiszem, hogy jó lenne az a magatartás, amit tanúsítasz. nem hiszem azt sem, hogy jót kellene róla hazudni, csak mert meghalt. de az, hogy a halála napján ilyen idulatosan nyilatkozol róla, nem jó. részben ezzel nem őt, hanem magadat minősíted-megmutatod, hogy a minimális elegancia és emberség is hiányzik belőled-, részben megbántod azokat, akiknek fontos volt - és ez nem a különböző nézetek terepe. ha mindenképpen értékelni akarod a "munkásságát", tedd visszafogottan, objektíven-mint a narancs "nekrológja teszi. nem kell elvadult, veszett módon handabandázni, ennek amúgyis kisebb a hitele. ma még igaz a mondás: halottakról igazat, vagy semmit. magadat tiszteled, ha ellenfeledet tiszteled-és itt a hátramaradottakra gondolok. a halott ember-még ha méltatlan volt is éltében-nem azt érdemli, hogy megalázzák holtában, védtelenül, hanem hogy legyőzzék azt, amiért dolgozott életében

Mária 2013.04.12. 18:14:03

Kedves Postoló!

Mi közöd neked ahhoz, hogy ki mit gondol Szalai "munkásságáról" és a halálával kapcsolatban?

És főként, milyen jogon, milyen alapon kezded verni itt a tamtamot, és alapból fikázni azokat, akik a tiédtől eltérő véleményen vannak?

windex 2013.04.12. 18:14:48

@jo20000: elemezni bármit, bármikor. csak ma a hangnem, amire vigyázni kellene. mert én, az elemző, humánus vagyok

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2013.04.12. 18:15:16

Mint embert sajnálom, ahogyan mindenkit sajnálok, akit 51 évesen elvisz a rák.

Mint közéleti személyiséget és politikust egy csöppet sem, nem fog kicsit sem hiányozni, iszonyatos, mennyi kárt okozott a tevékenységével.

Mária 2013.04.12. 18:18:18

Ja, és még a poszthoz.

Honnan veszed, kedves Posztoló, hogy Szalai méltósággal viselte a betegségét? Hogy nem szűkölt, mint a kutya, amikor látta, hogy nincs tovább? Hogy nem adott volna oda MINDENT, hogy tovább maradhasson?

Ott voltál?

J.László 2013.04.12. 18:21:02

@Mária:
Mária. Gusztustalan, mit csinálsz, ne haragudj. Miért kell neked minden blogot összehánynod a belőled áradó gyűlölettel?

Mária 2013.04.12. 18:22:27

@J.László:

Sajnálom, ha nem tetszenek a kérdések, amiket feltettem.

Benned van a hiba. Legjobban tennéd, ha tisztáznád a halálhoz való viszonyodat.

J.László 2013.04.12. 18:24:16

@Mária:
Kedves Mária.

Szerintem nem vagy normális, de mindegy. Különben mikor randiztál utoljára?

Mária 2013.04.12. 18:24:58

@J.László:

Szerintem nyald ki a seggem, idióta.

tatamin 2013.04.12. 18:30:53

Tragikus sors az övé. Szép lány volt fiatalon, okkal rátarti is. Mire okos nő lett, meghalt szegény. Isten veled Drága Panni.

Mr.Insurgens 2013.04.12. 18:32:34

@Iván Gábor IGe: Nem. Te 161 cm alacsony, 58 kg-os rejszolós kis buzi vagy, akinél a nő hiány személyiség torzulást okozott!
Engem nem zavar rettenetes primitívséged, de apádnak többször kellett volna szájba vágni még kisfiú korodban!

genyamagyar 2013.04.12. 18:38:29

Remélem amikor Horn Gy. meghal, a posztoló hasonló megengedő hangnemben ír róla.

Ugye kedves posztoló???

Mária 2013.04.12. 18:38:40

@Mr.Insurgens:

"@Iván Gábor IGe: Nem. Te 161 cm alacsony, 58 kg-os rejszolós kis buzi vagy"

Szerintem ebben tévedsz, de rajta, keresd fel személyesen Iván Gábort :)))

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.04.12. 18:39:14

értem én, hogy minden szart ki kell posztolni, de ilyen evidenciákat miért is?

genyamagyar 2013.04.12. 18:41:35

@Mr.Insurgens: Mi lenne, ha elhúznál a picsába? Ha már ilyen hangnemet engedsz meg magadnak ...

ép testben ép lélek 2013.04.12. 18:42:23

@s: Ne idegeskedj, mert kidurran a fejed és csupa szar lesz körülötted minden.

genyamagyar 2013.04.12. 18:43:33

@pocaklakó minimanó: bazd meg még ezt sem tudod? akkor minek ugatsz bele?

hatmandu 2013.04.12. 18:48:56

@vernarancs: "A szakmai es politikai tevekenysegerol raerne a temetese utan vitazni."

Az ő szakmai és politikai tevékenysége nem olyan horderejű, hogy bárki is vitázni akarjon róla a temetése után. A tizenöt perc hírnévből ma este szépen lepereg, ami maradt még, és holnapra továbblépünk az emlékén. Isten vele.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 18:52:21

@Mária:

"Sajnálom, ha nem tetszenek a kérdések, amiket feltettem."

Márja! A te blogodon ennél sokkal kevésbé tapló kérdéseket sem lehet feltenni, mert roppant érzékenyen szoktál rájuk reagálni és cenzúrázod őket.

Szánalmas vagy!

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 18:54:00

@genyamagyar:

"bazd meg még ezt sem tudod?"

Neked is hozzáférésed volt az adatokhoz?

Ennyi kezelőorvost egyszerre!

Prien-u47 2013.04.12. 18:54:06

Ezt a "halottról vagy jót vagy semmit" dolgot élvezettel fogom félretenni... mondjuk a posztban említett bayerzsolt halálakor.

lyia (törölt) 2013.04.12. 18:54:17

"Ma, amikor a család, a barátok, az ismerősök az embert gyászolják, teljesen mindegy, hogy milyen politikus, vagy szakember volt

- Adolf Hitler
- Joszip Visszarjonovics Dzsugasvili
- Rákosi Mátyás
- dr. Hannibal Lecter"

és a többi genyó.

ubu1 2013.04.12. 18:58:10

Ne feledkezzünk meg a Danubius és a Sláger rádiók sorsáról sem. Azt is ennek a szemétládának köszönhetjük.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:03:27

@Prien-u47:

"...élvezettel fogom félretenni..."

Sokan tesznek majd így és ismét jókat vitatkozhattok.

Mária 2013.04.12. 19:06:26

@pocaklakó minimanó:

Te vagy szánalmas.

És hülye is vagy.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:06:28

@lyia:

"...és a többi genyó."

Már megint ez a túlzás. A Nemzetmentő Ferenc testvér még meg sem halt. Él és virul. Meg bohóckodik.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:07:52

@Mária:

"És hülye is vagy."

Ne tekeregj, hogy most nem tudsz cenzúrázni a szivárványszínű nácizmusodból kiindulva. Vedd fel a rózsaszín horogkeresztes kis kötött pulcsidat és majd menj ki a temetésre hőzöngeni.

genyamagyar 2013.04.12. 19:09:08

@pocaklakó minimanó: Alapvető orvosi fogalmakkal sem vagy tisztában. Ez nem baj, de akkor ebben a témában kussolj!

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.12. 19:11:53

A Poszt-író elérte célját.
A SZAROS SZELLEMILEG LEÉPÜLT EGO, virtuális and perfect maszturbációját.
Fröcsögött a nyál, gőzölt a határtalan öntudat, elélvezett a a PROLI.
Szép munka volt, egy igazán nemes cél érdekében.
Baloldali jelszó, „Fordíts mindent a visszájára”
Bejött, -szokás szerint.

H_A 2013.04.12. 19:12:12

@Mária: Kedves Mária! alapvetően egyezni szokott a véleményünk: Ebben a pillanatban nem vagyok túl büszke erre. De veled ellentétben, a zsigeri dolgok távol állnak tőlem. Meghagyom neked a csakazértis lábaszagát, én pedig megpróbálok elvonatkoztatni attól, hogy mennyire gáz az, amit a Fidesz itt elművel. Ennyi, nem több. Ne magyarázz bele. Kösz.

genyamagyar 2013.04.12. 19:19:16

@pocaklakó minimanó: Alapvető orvosi fogalmakkal sem vagy tisztában. Ez nem baj, de akkor ebben a témában kussolj!

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:19:16

@Mária:

"Leszarlak :)"

Ne ácsingózz arra, hogy olyan intim kapcsolatba kerülhetsz velem, mint amilyenbe a cekcpartnereiddel "szokol."

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:20:33

@genyamagyar:

"...de akkor ebben a témában kussolj!"

Igen, igen! Még több ilyen érvet, te, bajnoka az ultima ratiónak. :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.12. 19:21:47

@pocaklakó minimanó: te faszfejű vadbarom, "nemnáci"! Szerinted egy végstádiumban lévő rákos beteget mivel kezelnek manapság?

igi1 2013.04.12. 19:22:03

SZÉGYELLEM, akàrki is írt róla index szennyre blogot, MODERÁLÁS NÈLKÜL.

igi1 2013.04.12. 19:24:03

Értem a jó szándékot, de a kommentelést le kellett volna tiltani, mert ilyet egy a amatőr csinál.

Szalai Annamária nyugodjék békében. Ennyi.

genyamagyar 2013.04.12. 19:24:11

@pocaklakó minimanó: Ti úgy szexeltek, hogy leszarjátok egymást? Jobboldalon ez így szokás?

Már semmin sem csodálkozom. :(

Mária 2013.04.12. 19:24:48

@pocaklakó minimanó:

Vedd már észre magad, kiscicám!

Álszent, szemforgató képpel úgy tesztek, mintha Szalait gyászolnátok, de EGYETLEN jól irányzott kommenttel bárki elő tudja hozni belőletek a barbárt, aki nem a gyásszal van elfoglalva, hanem a mocskolódással.

Ennyi :)

Mária 2013.04.12. 19:26:10

@igi1:

Hásszerintemmeg a posztot se kellett volna megírni.

genyamagyar 2013.04.12. 19:26:55

@igi1: "Szalai Annamária nyugodjék békében. Ennyi."

Nem ennyi!

És Kádár János? Ő miért nem nyugodhat? Mintha Szalai nem háborodott fel azon, hogy ellopták Kádár koponyáját. Ki tudja, hogy ki következik? Talán éppen Ő?

H_A 2013.04.12. 19:27:16

@igi1: Igazad van, ezt kellett volna.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:27:41

@fidesz = házmesterek pártja:

"te faszfejű vadbarom, "nemnáci"!"

Ez az! Csak így tovább! Mutasd meg a vitaképes énedet! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:28:31

@genyamagyar:

"Ti úgy szexeltek, hogy leszarjátok egymást? Jobboldalon ez így szokás?"

Márja próbálkozott be effélékkel. Sikertelenül. Érdeklődj nála, hátha bejöttök egymásnak, osztjónapot. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:30:24

@Mária:

"...de EGYETLEN jól irányzott kommenttel..."

Ugyan, kedves cenzúrázó szivárványnácim! Ne mutasd magad olyan szociálisan és erkölcsileg érzékeny lénynek, amilyen nem vagy. Húzódj vissza a barlangodba inkább és kötögess egy lila horogkeresztes sapkát is az egyre nagyobb fejedre.

genyamagyar 2013.04.12. 19:32:07

@pocaklakó minimanó: Már megbocsáss, te hoztad elő a szexet.

Te hol szocializálódtál? Közvécében?

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:35:29

@genyamagyar:

"Te hol szocializálódtál? Közvécében?"

Nem. Arra gondosan ügyeltem, hogy még véletlenül se másoljam le a felétek népszerű szocializációs közeget. Tehát se közvécé, se az út szélén strichelés, sem pedig a diófához történő kikötés (csonttal a nyakban, hogy legalább a kutya játszópajtás legyen) nem figyelt be. Ezek a módszerek ugyanis a ballib szocializáció három legdivatosabb területei közé tartoznak.

No, ergye kifelé az udvarra, hátha maradt még neked vacsorára egy kis moslék a vályúban. :)

Mária 2013.04.12. 19:37:08

@genyamagyar:

Pocaklakó nem csak közvécében szocializálódott, de valószínűleg ott is készült :D

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:38:44

@Mária:

"Pocaklakó nem csak közvécében szocializálódott, de valószínűleg ott is készült :D"

Hajrá, Maris, hajrá! Mutasd meg, miből is készül a szivárványszínű náci! :)

Mária 2013.04.12. 19:42:19

@pocaklakó minimanó:

Ügyesen gyalázod a relevánsnak cseppet se mondható kommentjeiddel Szalai emlékét, ugye tudod?

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:44:24

@Mária:

"Ügyesen gyalázod..."

Ha te mondod, úgy van. Ha az ellenkezőjét mondod, akkor is úgy van. Felétek legalábbis.

De az meg nem annyira érdekes, hogy adjunk is rá. :)

genyamagyar 2013.04.12. 20:24:17

@Mária: "Pocaklakó nem csak közvécében szocializálódott, de valószínűleg ott is készült :D"

Nem, azt azért nem hiszem! Egy kankós strici és egy szifiliszes "megdughatsz egy bablevesért" maca különbet hozna össze! Pocaklakó valószínűleg valami egész közeli rokoni kapcsolatból születhetett. Mondjuk apa és lánya. Ugye Pocaklakó? :D

genyamagyar 2013.04.12. 20:26:36

Ha valaki elolvassa ezt a blogot, akkor kristálytisztán megvilágosodik előtte, hogy mennyire lezüllesztette a közéletet az un. jobboldal.

Egy fekáliát csináltál az országból.

dennisthemenace 2013.04.12. 20:38:09

@Mária: Vigyázz, még szo szerint veszi..

soproni1 2013.04.12. 20:40:01

A rákbetegség lelki eredetű. Eléggé megviselte anno a gyerekkereskedelmi ügye, ami évekig húzódott. A stressz, a mások ellen érzett gyűlölet alattomosan támadja meg a szervezetet. Talán következő életében jóváteszi azt, amit ezt az életét elvette. Nyugodjék békében ! :(

KopaszMercis 2013.04.12. 20:55:36

"Teljesen közömbös, hogy mit gondolnak mindazok, akik ideológiailag, pártpolitikailag vagy a szimpátia-antipátia tengelyen való elhelyezkedésük függvényében határozták meg viszonyulásukat a Médiahatóság vezetőjének személyével és tevékenységével kapcsolatban. "

Eddig is mindegy volt... Azért mondjuk legalább világossá vált, hogy mégsem lehet 9 évre bebetonozni senkit. Talán némi alázatot majd tanul az a 386 képviselőnek csúfolt majom, és talán kicsit elkezdenek parázni karmától...

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 20:56:17

@genyamagyar:

"...valószínűleg valami egész közeli rokoni kapcsolatból születhetett. Mondjuk apa és lánya."

Vö.: "Ha valaki elolvassa ezt a blogot, akkor kristálytisztán megvilágosodik előtte, hogy mennyire lezüllesztette a közéletet..."

Ne fogd vissza magad! Tudsz még ennél cifrábbakat is. :)

die nadel 2013.04.12. 20:56:35

Nem teljesen értek egyet, szerintem nem az empátia veszett ki az emberekből, hanem az az erkölcsi minimum, ami az embert megkülönbözteti a földigilisztától, az emberi társadalmat pedig egy farkashordától. Bár etológiai tény, hogy az elefántok például gyászolnak, tehát ma az ő társadalmuk lényegesen fejlettebbnek tekinthető, mint a miénk. Hogy ennek mi az oka, azon lehet gondolkodni, erről nem akarok vitát generálni, mindenesetre nemcsak a zsidó-keresztény kultúrkör, de már az antik hellén is ismerte a halottak végtisztességének kívánalmát, lásd Antigoné alapproblematikája. Mondjuk olvasva az internetes fórumok kommentjeit, azon sincs semmi csodálkozni való, hogy ez is feledésbe merült. Nincs igaza Jungnak, az emberiségben genetikailag kódoltan már semmi közös tudás nincs. Vannak még emberek, és vannak a krónikus kommentelők, az egy külön alfaj.

2013.04.12. 21:04:34

Nyugodjon békében és őszinte részvét a családjának. #rip

Makkasz 2013.04.12. 21:54:53

Sem Kormányban, sem Szalai Annamáriában nem merült fel, hogy családjának vagy saját magának szentelje utolsó hónapjait.

Lehet indokolt és hősies a helytállás (pl rendszerváltás utáni államfő), és lehet psichikai probléma.

A médiahatóság az, ahol most attól hogy szegény elnök nincs, senkinek semmi kára nem lesz.

Ezt a szolgalelkűséget, torz lojalitást várja el a kormány.

komissarlajos 2013.04.12. 22:04:32

Száz szónak is egy a vége: eggyel kevesebben vannak!

Visionstar 2013.04.12. 22:12:47

Hogy lehetnek egyesek ilyen gusztustalanok, hogy egy elhunytat gyaláznak. Egy EMBERT gyászolunk. Isten nyugosztalja békében!

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.12. 22:52:26

Hát azért tett érte épp eleget, hogy holtában is gyalázzák...

És másokkal is megteszik, nála sokkal nagyobb nevekkel, lásd pl. Margaret Thatcher Angliában, épp a napokban.

Én azt érzem szemforgatásnak, ha valaki eddig gyalázta, innentől meg kegyeleteskedik. Az vagy a világnak hazudik, vagy önmagának, vagy sík hülye.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2013.04.12. 23:04:58

@lyia: Hitler nagyszerű ember volt, a többivel egyetértek.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2013.04.12. 23:06:54

"uszító-gyűlöletkeltő-kirekesztő üzemmódban fröcsögő, cigányokat megsemmisíteni akaró Bayer Zsolt-féle Magyar Hírlap ellen"

Azokat a cigányokat, akikről Bayer ír, nem kirekeszteni kell, hanem beköltöztetni a poszt írójához és az összes hasonló gondolkodású féreghez.

Kerek négyszög 2013.04.12. 23:11:09

Én mindig egy hatalmi tébolyult szervilis kiszolgálójának tartottam Szalait, de a halálán nem tudok csámcsogni. Hagyjuk a mószerolást, ez nem kultúremberhez illő.

Kerek négyszög 2013.04.12. 23:12:55

@xanax:
"Azokat a cigányokat, akikről Bayer ír, nem kirekeszteni kell, hanem beköltöztetni a poszt írójához és az összes hasonló gondolkodású féreghez. "

Ez lenne a megsemmisítés egyetlen alternatívája?

Kerek négyszög 2013.04.12. 23:15:31

@soproni1:

" A stressz, a mások ellen érzett gyűlölet alattomosan támadja meg a szervezetet."

Ez olyannyira igaz, hogy konkrét kutatások, gyakorlati tapasztalatok vannak az elmélet mellett.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.12. 23:20:34

@Mária:

Mindketten azok vagytok.

Amit a te blogodról írt, az viszont igaz.

@soproni1:
Hogyne. Egyes idióták szerint az is lelki eredetű, ha elesel, és eltörik valamid.
Kár, hogy megszűnt az OPNI, ott lenne a helyetek, és oszthatnátok egymással ezeket a nagyszerű gondolatokat.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.12. 23:21:52

@kerek négyszög:
Szintén az OPNI-ból szabadultál?
Egyébként nem igaz, amit írsz, de tudom, téged a tények nem zavarnak.

emzéperiksz 2013.04.12. 23:23:22

Fiatal volt, szomorú, hogy meghalt :( A médiahatóságban hozott döntéseivel sokszor nem értettem egyet, de az is az érzésem volt, hogy nem ő ott az igazi kretén. Szalai Ancsa azért okos nő volt.

antiliberal 2013.04.12. 23:42:49

@Mike36: Egy emberröl beszélsz te demokráciaféltő,beteg, gyűlölködő undormány!

cukorrépa 2013.04.12. 23:56:00

teljesen jogos a poszt.
az ellenségek hallgassanak, a barátok, semlegesek gyászoljanak. mert az illendőség, a jóérzés, az emberség így követeli.

a most is mocskolódók, well, hiénák, és/vagy szörnyen érzéketlenek.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.13. 00:46:08

@antiliberal:
Te meg egy emberhez beszélsz.

@cukorrépa:
Már miért követelné így?

Vagy akkor miért nem beszéltek Hitlerről és Sztálinról a legmélyebb tisztelettel?
Hiszen ők is meghaltak.

Képmutatók vagytok, az a baj.

Zimmermann 2013.04.13. 01:09:25

azért ez a "válasszuk szét az embert a politikustól" ötlet nem igazán érthető. ha Szalai Annamária zalaegerszegi újságíró lett volna, egy szűk körön túl senki fel nem figyelt volna a halálára. ha mezei fideszes képviselő lett volna, egy kis hír jelent volna meg róla a neten. az, hogy vezető hírré vált, annak köszönhető, hogy kiemelt pozícióban és erős feltünést és indulatokat kiváltó tevékenységet folytatott. akkor most egyszer csak felejtsük el mindazt, amiért egyáltalán észrevettük, hogy élt? ezt hogy is gondolja a posztoló?

trix 2013.04.13. 04:22:30

Hát nekem meg már ettől a sok "nyugodjék békében"-től fordul fel a gyomrom. Nem vagyunk perverzek vagy gonoszak, hogy bárki fizikai kimúlásának örüljünk, vagy halála után pokolbeli senyvedéseket kívánjunk neki, de igenis hogy egy kicsit fellélegeztünk.

Nem azért, mert ilyen szar alakok lennénk, hanem azért, mert ilyen szar rendszerek, helyzetek alakulnak ki, hogy egyes (kártékony) emberek bebetonozódnak egyes (gyakran informális) pozíciókba, kirobbanthatatlanok onnan, és nem várható, hogy 4-5 év után lapozhatunk, hogy mások másfajta hülyeségével kanyarogjanak a dolgok tovább.

Ha az ilyen normális, demokratikus váltások lehetősége megszűnik, csak a "természetes" megoldásokban reménykedhetünk. Én megkönnyebbültem

trix 2013.04.13. 04:44:03

(folyt.) Schwajda és Makovecz halálakor is, hogy most már végre nem ártanak tovább, és Fekete György után se fogok sírni. És hogy 2022-ig(!) nyakunkra ültetik majd a készséges Böröcz Istvánt, esetleg mandátumhosszabbítással, ahhoz hogy viszonyuljunk?

Ez az igazi perverzió, parttalan jogkörök, évtizednyi kinevezések, megbízható káderek újrahasznosítása posztról posztra. Néhány embertől tényleg nem lehet megszabadulni, csak a kihalásukban reménykedni. Nekem jobban tetszene a demokratikus úton megvalósuló rotáció, ne alakuljanak ki kiskirályságok meg hitbizományok, inkább jöjjenek 5 évente újabb arcok. Okkal alakulhatott ki konszolidáltabb helyeken ilyen rendszer. Lennék inkább ebben is "ortodox".

Mária 2013.04.13. 04:59:46

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Mit írt a blogomról, szívecske?

Nézd már meg ezt a kommentlistát:

maria.blog.hu/2013/03/14/_ha_meg_egyszer_a_magyarsag_egesze_kifejezessel_mereszelne_elni_feljelentem_ont

68 kommentből 35 komment ezé a kreténé, és nem vette észre, hogy rajta röhög az internet :D

zsebkettő 2013.04.13. 10:39:34

Meghalt? Hát nem kilenc évre nevezték ki?

pocaklakó minimanó 2013.04.14. 21:55:18

@Mária:

"...és nem vette észre, hogy rajta röhög az internet :D"

Szia! Még mindig ezen rágódsz? Én már rég túlléptem rajta, te még mindig hordozod. :)

Ui.: És amúgy milyen a cenzúrázás? Jobban érzed magad tőle?

pocaklakó minimanó 2013.04.14. 21:56:38

@Mária:

"68 kommentből 35 komment ezé..."

A maradék pedig azoké, akik a cikkben foglaltak helyett a beírásokat véleményezik. :)

Fullánkos Algol 2013.04.18. 19:27:41

ennél még Ceausescu is több gyászt érdemel
süti beállítások módosítása