„Mindenféle hatalomnak ellensége a gondolkodó ember”

H_A Címkék: nemzetpolitika határon túliak Fidesz Nemzeti Színház Alföldi Róbert Vidnyánszky Attila2012.12.17. 16:02

A mai nap híre számomra: a Fidesz kormány döntött a Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt kirakat-pályázat ügyében, a papírforma bejött, az intézmény új igazgatója Vidnyánszky Attila lett. Azok közé tartozom, akik - bár valószínűleg sokan gondolhatják úgy, a határon túli távolság talán nem jogosítana fel arra, hogy ebben a kérdésben érdemi véleményt mondhassak – Alföldi Róbertet szerették volna az állítólagos nemzet állítólagos színháza élén tudni július 1 után is. Azok közé tartozom, akik szerény eszközeik révén – akárcsak egy Facebook csoporthoz való csatlakozás által is – eszmeileg, emberileg, kultúrafogyasztói minőségükben, támogatták ezt a dolgot.

Nem filozofáltam túl, hogy az igazgatói pályázatot elbíráló bizottságba egy olyan intézmény delegálhatott tagokat, amelyet éppen Vidnyánszky vezet. Igen, a Nemzeti Színház új igazgatója, aki valószínűleg már sokkal korábban tudott erről a lépésről, mint hogy ezt nyilvánosságra hozták volna. Azonban végigfuttatva az elmúlt időszakot, kijózanítólag hat az emlékezés. Sokadik olyan irányú megmozdulás ez is, amely a kultúra politika általi igába hajtására megy ki: az Új Színház ügye, a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) politikai egyensúlyozgatása, vagy a József Attila-díj önkényes odaítélésének módja nem szorul különösebb bemutatásra e tekintetben.

Mondhatnám tehát, hogy nem ért meglepetésként ez a döntés, ám a gyomrom mégis háborog. Úgy értettem, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a szakmai bizottság véleményét mérlegelve hozta meg döntését. Fölöttébb érdekes. Megismétlem: nem is olyan régen egy fél világ minden lehetséges úton-módon tiltakozott Dörner György kinevezése ellen az Új Színház igazgatói tisztségébe. Ismert és elismert művészek, a kulturális élet formálóinak tapasztalatát és kinyilvánított véleményét teljes mértékben figyelmen kívül hagyva vitte át akaratát a kérdésben kompetens végrehajtó. Finoman fogalmazva, Orbán tett egy nagyvonalú gesztust a szélsőjobbnak. Szélsőséges eszmék terjesztésének biztosított pódiumot. Akkor nem számított a szakmai bizottság véleménye.

Azt mondja Alföldi Róbert: „mindenféle hatalomnak ellensége a gondolkodó ember”. Azt hiszem ennél világosabban és egyértelműbben nem lehet kifejezni, milyen országgá lesz az, ahol egy politikai párt kétharmados erőre kap, és ahol az eleganciát és a józanságot felváltja az ököljog. A „nemzeti” ököljog. Ahol az építkezés helyét átveszi a rombolás és az irracionalitás. Legyen nagyon világos: nem az a gond, hogy politikai döntés születik egy olyan kérdésben, amely soha nem volt független a politikától.

Ezzel a döntéssel egyetlen gond van. Alföldi Róbert felépített egy színházat. Minőségi színházat. Magas nézettséggel, nemzetközi perspektívákkal és elismertséggel, elgondolkodtatóan aktuális felvetésekkel. Talán túlságosan is aktuálisakkal. Az én gondom csak annyi, hogy itt és most mindez már megint nem számít. Kurvára nem elég, hogy tehetséges valaki. Merthogy –és akkor lefordítom a magyarországi hatalom nyelvéről a sajátomra és mindazokéra, akiknek esetleg velem együtt felháborodott a gyomra – a tehetség senkit nem érdekel. Alföldi nem üti a mércét nemzeti érzelemből, hazaszeretetből, konzervatív-keresztény értékrendből.

Mint ahogy – visszakanyarodva szűkebb pátriámhoz – ugyanez a Fidesz kormány döntötte el a határokon túli magyar közösségekkel, és azok képviselőivel kapcsolatban is, hogy ki üti a mércét, és ki nem. Hogy szerinte kiben mekkora adag nemzeti érzelem és hazaszeretet kering. A december 9-i romániai parlamenti választások után meggyengült magyar képviselettel megy tovább az életünk. Köszönhetően annak is, hogy az elmúlt évben Orbánék mindent megtettek azért, hogy képviselet nélkül maradjon a romániai magyarság, hogy zsebpártokat létrehozva, mellettük kiállva és kampányolva, őket finanszírozva, az érdekvédelmi szövetséget ellehetetlenítve, a nemzeti ököljognak érvényt szerezzenek. Majdhogynem sikerült. Az anyaországi kétharmados többség árnyékából Orbán Viktorék a többpártrendszer határokon túli előnyeiről tartottak előadást e tudatos megosztási manőver által. Megmutatták, hogy vannak a magyarok, és a még magyarabbak. Hogy vannak, akiket szeretnek, és vannak, akiknek egyáltalán nem jön be a fejük. Hogy e nemes elv mentén akár szét is lehet verni mindazt, amit mások hosszú évek során felépítettek. Igy aztán anyaországi hátszél helyett ellenszélben kell megmaradni, élni, alkotni, magyarként.

Visszatérve a kiindulási ponthoz, még egyszer mondom: nem az a gond, hogy a művészet, a színházi élet összefonódik a politikával. Hogy a  Fidesz-féle nemzetpolitika igába hajtja a kultúrát, az viszont nagyon nincs rendben. Talán nem véletlen, hogy a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház egyetlen sikeres magyarországi pályázatára megítélt 2 millió forintot, amellyel előadásokat szerettek volna Magyarországra vinni, éppen zárolták. Ha Gáspárik Attila Alföldi Róbertnek címzett nyílt levelében erre vonatkozóan hazudott, akkor én is hazudok.

De sokkal inkább azt gondolom, egyszerűen csak arról van szó, hogy a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház élén, akárcsak a Budapesti Nemzeti Színház élén sem megfelelő személy áll. Alföldi Róbert, akárcsak Gáspárik Attila,  a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója nem üti a nagy magyar nemzeti érzelem és elköteleződés Fidesz-féle mércéjét. Erről, nem többről, nem kevesebbről van itt szó. Meg arról, hogy ismételten kiderült – Alföldi Róbert szavaival élve - mindenféle hatalomnak ellensége a gondolkodó ember. Tegyük hozzá: a másként gondolkodó ember. Akinek nem szimpatikus a feje, és az, ami a fejében van munkával, nemzeti identitással kapcsolatban.

Megy tovább az élet. A Budapesti Nemzeti Színházé is, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházé is, a romániai magyarságé is. Alföldi Róbert nélkül, sikeres pályázaton elnyert összegek zárolásával, vagy éppen erős magyar képviselet nélkül. Újfent bebizonyosodott, hogy a felelősnek, értelmesnek hitt budapesti nemzetpolitizálás minden egyes nappal valami abszurd tragikus drámába megy át. Ez a mi kis magyar groteszkünk. Amelyben a tehetség megkerülhető, a (másként) gondolkodás nem javallott, a nemzeti érzelem és hazafiság szükséges mértékéről pedig kizárólag a jelenlegi magyar kormány önkénye dönt. Kérem foglalják el helyeiket, folytatódik az előadás! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr794970104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 12:16:43

@kisa:

"...mert továbbra se vidnyánszki személyével van a fő probléma, hanem az AHOGY-gyal."

a) Ezt megemlítetted a V.A. személyét ekézőknek is?
b) A mostani emberke bekerülési procedúrája körüli "ahogy" nem volt probléma? (Idézet: "Hiller István hangsúlyozta, elfogadta az értékelő bizottság javaslatát, de saját döntést hozott, amikor Alföldi Róbert pályázata mellett döntött.")

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 12:17:42

@kamarti:

"VA mellett az volt a bizottság érve, hogy kapjon lehetőséget bizonyítani."

Bizottság? Milyen bizottság? Hiller döntött, osztjónapot! :)

"Hiller István hangsúlyozta, elfogadta az értékelő bizottság javaslatát, de saját döntést hozott, amikor Alföldi Róbert pályázata mellett döntött."

kisa 2012.12.18. 12:19:56

@pocaklakó minimanó: Az értékelő bizottság kit javasolt?

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 12:20:35

Máshonnan másik korból...

"De arról talán fontosabb megemlékezni, ha országos jelentőségű kérdésekről beszélünk, hogy bizony a kulturális bizottság Fehérváron öt évvel ezelőtt nem javasolta Szurdi Miklóst igazgatónak, sőt, nem javasolta azon személyek között sem feltüntetni, akik közül a közgyűlés akkor igazgatót választott, mégis Szurdi Miklóst választotta igazgatóvá az a közgyűlés. Vajon akkor is politikai döntések születtek? Csak nem azért, mert akkor éppen számukra kedvező, egyébként szintén politikai döntés született?" (parlament.hu)

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 12:21:13

@kisa:

És hogy zajlottak a pályázatok körüli papírmunkák?

Fikkentáger 2012.12.18. 12:21:48

@Gaius Plinius Secundus: tulajdonképpen tök mindegy, hogy akkor nem sírtál, hogy a nemzeti igazgatója egy libsi zsidó lett, ha most utólag mégis fölhozod, hogy ezért akár sírhattál is volna...

Gaius Plinius Secundus 2012.12.18. 12:23:54

@kisa:

Ja, a legnézettebb tv műsor meg a való világ. Attól még nem ájultam el.

Egyébként meg (demográfiai, társadalmi és történelmi okok miatt) Budapesten mindig is lesz közönsége az Alföldi-féle színháznak.

Én nem voltam elájulva tőle.

De én csak egy ember vagyok, na de nem is én tiltakozom, hogy "x kinevezése nem szakmai szempontok alapján történt".

Alföldi kinevezése sem szakmai szempontok alapján történt, ennyi, ez a tanulság.

Ha nem tetszik a kultúrharc, tessék kétharmadot szerezni a (jövőbeni) Magyar Izraelita Pártnak, és azt csinálni, ami tetszik.

kisa 2012.12.18. 12:27:22

@pocaklakó minimanó: A kérdés nem ez volt. A bizottság megkapta a teljes anyagot. A bizottság nem alfölditől így-úgy függő emberekből állt. Alföldi nem nyilatkozgatott hónapokkal előtte úgy, mintha már lefutott volna a dolog, VA igen.
De mindegy is. Vidnyánszki nem rossz rendező, engem nem zavar, hogy ukránnak született, ahogy az se zavart, hogy alföldi meg buzinak - bár erről nincsenek hiteles információim. A zsidózást meg végképp nem értem alföldi esetében.

Gaius Plinius Secundus 2012.12.18. 12:27:25

@Fikkentáger:

Én értékelem a produkciót, nem csinálom.

Legyen libsi zsidó az igazgató, megnézem.

Legyen SS parancsnok az igazgató, megnézem.

Azért nem fog sírni a szám, hogy valakit politikai alapon neveznek ki, mert ezt hívják reálpolitikának.

Azért sírni fog a szám amikor a többi libsi zsidó hipokrita.

Azt hiszem ehhez még értek is (ellenben a színházi/szakmai szempontokkal)

Zsidózásban szakértő vagyok ugyanis, ideértve Izrael és a zsidó diaszpóra történetét, a zsidók pénzügyi és politikai összekötöttségét és a többi. Persze Magyarországra is nyugodtan vetíthetjük ezt a dolgot.

Színházban csak műkedvelő kritikus, maximum.

kisa 2012.12.18. 12:29:14

@Gaius Plinius Secundus: "Ha nem tetszik a kultúrharc, tessék kétharmadot szerezni a (jövőbeni) Magyar Izraelita Pártnak, és azt csinálni, ami tetszik."
Nos, ez a mondatod mindent elárul rólad, a nézeteidről, úgyhogy asszem, innentől kezdve lehetetlen közös témát találnunk, mert nem egy világban élünk.

Gaius Plinius Secundus 2012.12.18. 12:32:16

@kisa:

De, sajnos igen, egy világban élünk. Ez az én problémám.

Elég csak megnézni a pleb-szintű primitív Orbánozásodat a különböző blogokon az évek során, láthatjuk, hogy miért is.

Tudsz te mást is?

Mert gépelni sokan tudnak, na de MONDANI valamit, az nem mindig jön össze.

Fikkentáger 2012.12.18. 12:36:30

@Gaius Plinius Secundus: egy faszt vagy te műkedvelő kritikus. Ha az lennél, soha nem jutna eszedbe megemlíteni a műkedvelő kritizálásod legelején, hogy egy libsi zsidót fogsz éppen műkedvelően kritizálni. Pont az vagy, akinek látszol.

Gaius Plinius Secundus 2012.12.18. 12:39:07

@Fikkentáger:

Ez úgy hangzik, mint egy vélemény, nem egy tény.

Mitől műkedvelő kritikus valaki?

Miért is lenne baj az, hogy valaki látja, hogy egy libsi zsidó vagy egy japán az illető?

Egy okos ember (ellentétben veled, aki csak egy buta pleb) megérti, hogy a származás és a világnézet legalább akkora hatással van egy műre, mint a tehetség. Hogy Woody Allen vagy Franz Kafka egyaránt sokat rakott bele a zsidóságából a műveibe. Hogy a tehetség az nem vákum, és nem is univerzális.

De minek is beszélgetek egy plebbel.

kisa 2012.12.18. 12:46:16

@Gaius Plinius Secundus: De, sajnos igen, egy világban élünk. Ez az én problémám.

Elég csak megnézni a pleb-szintű primitív zsidózásodat a különböző blogokon az évek során, láthatjuk, hogy miért is.

Tudsz te mást is?

Mert gépelni sokan tudnak, na de MONDANI valamit, az nem mindig jön össze. (a zsidózáson kívül)

windex 2012.12.18. 12:51:42

@tundrazuzmo: nem jó a felvetésed :-)

képzeld el, hogy életmentő műtét előtt állsz. két orvos áll rendelkezésedre, az egyik homo, a másik hetero. te a heterot választod, mert hetero. és nyugodtan halsz meg, bár a másikról bizonyított, hogy jobb, és biztosan túléled a dolgot. de a hetero-homot kicserélheted zöld-kék szeműre, férfira-nőre, fradi-loki drukkerre, bármire.

a példa nem arról szól, hogy melyik orvos jobb, hanem arról, hogy milyen ostoba olykor a választás alapja - mint a sommás véleményedben, tekintettel arra, hogy általad fent említett körülményeknek (ki, mikor, mit, hova dugdos) nincs köze ahhoz, hogy mennyire rendes ember, illetve mennyire jó a szakmájában.

VA meg jó rendező, és vele van a kisebb baj, az eljárás mikéntje zavaró, leginkább a bizottságosdi, hogy a tagok megszavazzák a főnököt. ehhez meg aztán végképp semmi köze a szexnek

windex 2012.12.18. 13:10:10

@kisa: még az se kizárt, hogy pálffyt és eperjest nem is ő emeli be. hm, nem tudom. meg ahogy ez a gusztustalan bizottságosdi ment, az gyanú támadt bennem, hogy lehet, vidnyánszkynak van a legkevesebb szava az egész cirkuszban. lehet, hogy túlságosan jóindulatú vagyok, de létezik, hogy őt nem zavarja ez a felállás? mármint hogy a beosztottai "döntenek". szóval, mi van, ha valójában csak egy kussoltatott bábu? persze akár így, akár úgy, minimum jellemhibára lehet gyanakodni. mert amúgy a tényt, hogy egyik igazgató váltja a másikat, nem tartom gondnak. alföldi jó volt, de lássunk mást is, ne fosszuk meg magunkat, csak egy a lényeg, hogy jó legyen. de a hatalom arroganciája, és ez az eljárás kiakaszt

windex 2012.12.18. 13:11:13

@kisa: a zsidózás nem valami :-)

MACISAJT 2012.12.18. 13:13:47

@kisa: (" Csak tudnám, hogy akkor miért kell embereket aszerint megkülönböztetni a konzkeresztény oldalnak, hogy zsidó vagy cigány, ha amúgy nemzeti? ")

Jó kérdések, kár hogy 2002-2010 között nem tette fel őket (nyilvánosan) a ballib oldal:)

Magyarországon ugyanis az Alföldi-féle oldal 8 évig mindent megtett hogy a kultúrkampf dühöngjön és ez így is maradjon.
(már idéztem, a Nemzeti Színházat görgey miniszteri kinevezésével-pályázat?minek- 2002 május 30-án(!) foglalták el, annyira sürgős volt...nekik.

Aztán elkúrták ahogy azt ismert("nem kicsit,nagyon"), buktak mint az ólajtó, most meg óbégatnak,mikor az embereik mandátuma lejár ("nicsak ki beszél?) és szeretnék ha továbbra is az ő embereik maradnának mindenfelé(amúgy maradnak még így is bőven).

És arról se feledkezek meg, hogy mit kapott szegény Nemzeti Színház akkor amikor épült a balliberális megmondóemberektől, annak fényében egyszerűen érthetetlen mostani ragaszkodásuk az épülethez.
Halálba kergették Schwajdát, elvették Siklós Mária megélhetését( több mint két évig járhatott a bíróságokra, míg a Legfelsőbb Bíróság kimondta hogy jogtalanul , visszaéléssel zárták ki a kamarából) és most meg azzal "védekeznek" hogy, idézem ebből blogból, "Alföldi nem üti a mércét nemzeti érzelemből, hazaszeretetből, konzervatív-keresztény értékrendből."
Tényleg nem üti meg, de minek ezzel felvágni?

Fikkentáger 2012.12.18. 13:24:26

@Gaius Plinius Secundus:

Te tényleg egy nagyszerű és éles elméjű ember vagy, ahogy kiszúrtad rögtön, hogy a véleményemet írtam le és nem egy tényt, az maga a fény ebben a posványban (amit például én is képviselek itt).

Emellett szeretném az elnézésedet kérni, hogy beszélgetned kellett velem, a buta plebbel, remélem az ünnepek alatt lesz rá alkalmad, hogy kipihend ezt a traumát!

kamarti 2012.12.18. 13:33:47

@pocaklakó minimanó: értem, tehát tapló vagyok, mert szerinted nem írtam olyat, amit szerinted írtam...

válaszolnál a második kérdésemre is? emlékeztetőül:
"elmondhatnád, hogy akkor akinek a másikkal az a baja, hogy zsidóbuziliberális, az magát hogyan határozza meg. Maradjunk azoknál, akik névvel ismertek: Pörzse, Pálffy péel"

és ha már, sorolnál buzizó-zsidózó ballibeket? Mert ezek szerint vannak - én meg hajlandó vagyok tanulni, tájékozódni....

kamarti 2012.12.18. 13:36:25

@pocaklakó minimanó: tanulj már meg olvasni, vagy nézz videót. Balog (tudod, a ti miniszteretek) említette ezt VA-val (tudod, a ti nemzeti igazgatótok) kapcsolatban a mostani pályázatokról döntő szakmai bizottságot idézve.

nagyon nehéz mindig úgy válaszolni, hogy érdemi vita még csak véletlenül se alakuljon ki...

kamarti 2012.12.18. 13:40:16

@kisa: hát ezt nem fogjuk megtudni soha
ugye előbb az volt, hogy a négyből kettőt, amit majd elmondanak, amikor a miniszter dönt a kettő közül
most meg Balog azt mondta, elfogadta a bizotság döntését, amely szerint 9-ből 9 VA-t javasolta, 9-ből 4 ellene, 4 tartózkodott, 1 mellette volt Alföldi pályázatának
hát ha ez az utóbbi igaz, akkor a bizottság Alföldit egyértelműen nem javasolta, és nem a miniszter döntött
a kultállamtitkár két kiváló pályázatról szóló hablatya, meg Balog köszi, Robija csak hab volt a tortán

kamarti 2012.12.18. 13:42:08

@pocaklakó minimanó: nyugodtan idehozhatnád a mából a Szegedi Szabadtérit péel.... csak a kiegyenlítés végett.

És megválaszolhatnád végre azt a kérdést, ha a mostaniak mindent ugyanúgy csinálnak, mint azok, akiket habzó szájjal szidtok, akkor ezek mivel jobbak?

kamarti 2012.12.18. 13:45:35

@Gaius Plinius Secundus: Alföldi nem zsidó, te szerencsétlen, uh ideje átformálnod a vele kapcsolatban erre alapozó műkedvelésed.

ezu 2012.12.18. 13:45:39

@kisa: Nem mondod, hogy a Nemzeti közönsége maga a színházba járó réteg? Meg talán azt sem, hogy a színházba járó ember nem néz meg olyan darabokat is, amelyek nem feltétlenül lelkesítik.

ezu 2012.12.18. 13:47:06

@kamarti: Mondta valaki, hogy jobbak? Emberek. Emberek, akik van akinek jobban tetszenek, van akinek nem. De őket választották meg most. Mi is a baj ezzel?

ezu 2012.12.18. 13:48:25

@kamarti: "te szerencsétlen."

Ja. Én vagyok a szerencsétlen. Biztos.

kamarti 2012.12.18. 13:50:32

@MACISAJT: na, egyvalamiben tévedsz: sok helyen már a fidesznyikek nyírják/váltják egymást, ld. például Műcsarnok, MMA.
Az általuk odaültetett jónál is van/lesz mindig jobb, ugyanarról az oldalról...

ezu 2012.12.18. 13:57:28

@igazmondojuhasz: A tirpákok, Szabolcs-megyei elmagyarosodott tótok. Csak a tények kedvéért, ha már okoskodsz.

ezu 2012.12.18. 14:00:07

@kamarti: Mert a bolsik soha nem váltották le semmi éléről egyetlen emberüket sem. Soha nem fúrta párttársa egyetlen általuk kinevezett vezetőt sem. Talán, mert nem is emberek, különös anyagból gyúrt felsőbbrendű lények. Hát, hogyne "elvtárs"! Hát hogyne.:))

kamarti 2012.12.18. 14:08:38

@ezu: akkor nem azért választották meg őket, mert elég volt abból, ahogy addig mentek a dolgok? Most mivel jobb akkor? Hogy jobban néznek ki, vagy mi?

kamarti 2012.12.18. 14:10:24

@ezu: talán mondtam ilyet? nem hinném. vagy ha igen, idézd, kérlek. Mert addig csak magaddal vitatkozol

kisa 2012.12.18. 14:12:04

@kamarti: Fentebb idéztem a Mandinerből a bizottság összetételét. Naná, hogy őt javasolták. És itt van a probléma. Számomra.

ezu 2012.12.18. 14:13:59

@kamarti: Most is elég volt. Belőlük is, de az Alföldiből is. És őket választották meg, ők döntenek. Nem dönthet mindig az egyik oldal, akkor főleg nem, ha pártosan dönt, a szakmai ajánlók ellenére.

kisa 2012.12.18. 14:14:42

@ezu: Nem mondom. Azt mondom, hogy teltházas, tehát alföldi tudott olyat, amire sok ember volt kíváncsi. Annyi, hogy be se fértek.
Ezzel nem állítottam se azt, hogy jó volt, amit csinált, se azt, hogy rossz, se azt, hogy az embereket mi motiválta, maikor jegyet vettek. Csak annyit, hogy sok embert érdekelt.

ezu 2012.12.18. 14:15:43

@kamarti: Ami következik a logika szabályai szerint a dumádból, azt akkor sem tudod megakadályozni, hogy úgy értsék, ahogy logikus, ha megszakadsz. Az IQ nagy fegyver.

kisa 2012.12.18. 14:16:15

@windex: Egyetértek. Én is így gondolom, bár VA emberi tulajdonságai megkérdőjeleződnek, akár ő mozgatta a szálakat, akár őt mozgatták.

ezu 2012.12.18. 14:17:35

@kisa: Akkor meg is állapodtunk. Majd lesz egy színháza, amit sokan néznek. Most a Nemzeti (helyesen) nem az övé. Küzdjön, a tehetség utattör, hátszél nélkül is!

kisa 2012.12.18. 14:22:20

@MACISAJT: Szerintem a ballib oldal kevésbé szokott zsidózni, de akármely oldalról jön is, engem zavar. Ahogy a cigányozás is. (De ez az én gondom)
Görgey nem is bírta sokáig...
Nem az épülethez ragaszkodnak szerintem.
Semmi gond.
De azért továbbra is fenntartom, hogy VA a saját embereivel és lekötelezettjeivel szavaztatta meg magát. Egyetlen ember volt, aki teljesen független VA-tól: Törőcsik Mari. Ő Alföldire szavazott.
Ennyi és nem több, tulajdonképpen vihar a BILIBEN. Alföldi valszeg fog kapni egy színházat, vagy csinál magának, ahogy a Bárkát is megcsinálta, és akkor majd oda nem lehet jegyet kapni, a Nemzetibe meg igen.

kisa 2012.12.18. 14:22:55

@ezu: És ez milyen igaz VA-ra!

ezu 2012.12.18. 14:26:40

@kisa: És meg is volt neki. Nem a Nemzeti volt ez első hely, ahol vezető volt. Kibírta. alapított színházat, vezetett más színházakat, sikeres volt. Most megkoronázták a pályafutását. A szakma. Nem kellett a miniszternek a szakma ellenére döntenie (mint Alföldi esetében), hogy ő legyen az igazgató a Nemzetiben. Hogy a "szakma" kikből állt, lényegtelen. Nem kőművesekből és kohómérnökökből, az biztos.

kamarti 2012.12.18. 14:28:28

@ezu: "Nem dönthet mindig az egyik oldal, akkor főleg nem, ha pártosan dönt, a szakmai ajánlók ellenére"
bizony, jön még kutyára dér

kisa 2012.12.18. 14:29:29

@ezu: Az a miniszter SE a szakma ellenére döntött, emlékeim szerint.
De mondom, tökmindegy, a vége mindig az, hogy "a mi komcsink jó komcsi", bár mindegyik ugyanazt csinálja.
És ezért nem lesz soha normális ez az uruszág.

ezu 2012.12.18. 14:30:34

@kamarti: Már előre félek.:))

Hol érdekel engem? Én nem vagyok pártharcos, ha nem tűnt volna fel.

kamarti 2012.12.18. 14:30:49

@ezu: szerintem is összemértük, kié mekkora

kamarti 2012.12.18. 14:31:27

@ezu: ja, hogy ezek szakmai indokok voltak, mind?

ezu 2012.12.18. 14:32:16

@kisa: "Hiller István hangsúlyozta, elfogadta az értékelő bizottság javaslatát, de saját döntést hozott, amikor Alföldi Róbert pályázata mellett döntött." (delmagyar.hu)

kamarti 2012.12.18. 14:33:25

@ezu: "Hogy a "szakma" kikből állt, lényegtelen"
ez elég árulkodó mondat azért, nem gondolod?

ezu 2012.12.18. 14:34:27

@kamarti: 0,5% esélyed sincs, hogy nagyobb.

Nem, mégsem. Neked semmi esélyed. Akkor okosabban érvelnél. De pártharcosban kizárt a 100 feletti IQ. Hát még a 148 feletti.

igazmondojuhasz 2012.12.18. 14:35:34

@ezu:
Tirpák
két jelentése van:
1.eredetileg a Nyíregyháza környéki tót(szlovák) eredetű népcsoport.
2.modortalan ember, bunkó

ha már okoskodsz...

ezu 2012.12.18. 14:36:09

@kamarti: Leírtam, hogy miért gondolom. Ha nem szakmabeli, az lehet érv. Ha szakmabeli, hogy neked nem tetszettek, az nem érv. Hol vagy te olyan tényező, aki válogathat ilyen esetekben?

ezu 2012.12.18. 14:38:53

@igazmondojuhasz: De talán, a Debrecen környékivel összetéveszteni a Nyíregyháza környékit (ha már tájmeghatározást alkalmaztál), az bizony primitív ostobaság. Utána meg magyarázkodni.....

Mellesleg, az értelmes ember, nem nagyon használja olyan jelentésben, ahogy te (elfogadva, bár erősen kételkedve) használtad.

kamarti 2012.12.18. 14:39:41

@kisa: a teljesség kedvéért: Vidnyánszkyra 9 fő - tehát Törőcsik Mari is -, Alföldire 1 fő - a hírek szerint Törőcsik Mari - szavazott támogatólag

egyébként Törőcsik Mari, aki a dolgozókat képviselte, az utóbbi években elég sokat dolgozott Vidnyánszkyval, például a nagyívű A szarvassá változott fiúban, filmen is, színházban is. Azt hiszem, nagyjából ő lehet az egyetlen a Nemzeti társulatából, akiről ez elmondható.

ezu 2012.12.18. 14:41:50

@kisa: Én életem máshol (ha mindent összeadok, biztos kijön két év, ami nem turistáskodás volt), rokonaim most is élnek, jó kapcsolatot ápolunk velük. Aki azt mondja más országokban, nem az hededéltet, aki fizet, az tudatlan.

kamarti 2012.12.18. 14:43:58

@ezu: nem én válogattam, de véleményezhetem. Én legalább tudok róluk ezt-azt, úgy teszem, ellentétben veled, aki úgy véleményezel például engem - az iszonyat magas IQ-dra hivatkozva -, hogy semmit nem tudsz rólam.
Jelzem, én ennél lejjebb nem megyek, szirénke, keres más célpontot

kisa 2012.12.18. 14:47:00

@ezu: De KI volt az értékjelkő bizottság javaslata? Én úgy emlékszem, alföldi...
Tudsz erre forrást?

kisa 2012.12.18. 14:48:58

@ezu: Ezt mostan nem értem...

ezu 2012.12.18. 14:52:13

@kisa: Amit itt beírtak, azt tudom. Mondom, ez nekem csak egy pártkatonákat bosszantó időtöltés, nem gyűjtöm róla az infókat. Nagyon ráérek, van aki dolgozzon helyettem.

Egyébként, ha úgy volt ahogy mondod, felesleges volt Hillernek azt mondani amit idéztek itt. Igaz, politikusok nem egyszer csinálnak tök felesleges dolgokat, szóval a fene se tudja. Én mindenesetre, ha a helyében lettem volna (kizárt, eszembe se jutna), én annyit mondok, egyetértek a szakma véleményével, ha azok Alföldit hozzák ki.

ezu 2012.12.18. 14:53:51

@kamarti: Nem hivatkoztam, csak általában az IQ-ra. (Te feszegetted, nagy bölcsen.) Akár még magadra is érthetted volna. Már, ha érted.:))

ezu 2012.12.18. 14:57:22

@kisa: Hogy máshol is ez van? (Te mondtál valamit arról, hogy ez egy ilyen ország, vagy hasonlót.) Pedig ugyanez. Mindenhol az van, amit az akar aki a pénzt adja. Aki azt képzeli máshol nem így van, az a legjobb esetben is tapasztalatlan.

De mostmár unom. További jó szórakozást!

kisa 2012.12.18. 14:57:36

@ezu: "A Nemzeti Színház vezérigazgatói pályázatára négy érvényes pályamunka érkezett. A bíráló bizottság egy nevet javasolt a szaktárca vezetőjének, mint az általuk legjobbnak tartott pályamunka szerzőjét. Hiller István hangsúlyozta, elfogadta az értékelő bizottság javaslatát, de saját döntést hozott, amikor Alföldi Róbert pályázata mellett döntött."

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/alfoldi_robert_lett_a_nemzeti_szinhaz_uj_igazgatoja/2041546/

Én ezt úgy értelmezem, hogy a bizottság is alföldit javasolta...

"A bírálóbizottság javaslata alapján és a Nemzeti Vagyonkezelő Tanács jóváhagyásával Alföldi Róbertet nevezi ki a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatójának 2008. július 1-jétől - közölte Hiller István."
És ezt is
archiv.ringmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2400&catid=121:kultura&Itemid=63

"A Nemzeti Színház igazgatói pályázatait elbíráló testület hétfőn újra összeült, mert korábban két pályázó anyagát – köztük a pécsi Balikó Tamásét is – hiányosan kapták meg.

A bizottság ezek után ismételten azt a személyt javasolta vezetőnek, akit a korábbiakban – információnk szerint Alföldi Róbertet. A legjelesebb teátrum művészei ugyanakkor egy belső ülésen egyöntetűen Balikó Tamásra voksoltak. Mindezek ismeretében Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön dönt a vezető személyéről."
www.bama.hu/baranya/kultura/nemzeti-szinhaz-alfoldi-vagy-baliko-lesz-az-uj-igazgato-110222

Számomra egyértelmű: a bizottság alföldit javasolta, noha a nemzeti színészei balikót akarták. Nem hiller döntött.
Mindegy már.

kamarti 2012.12.18. 15:07:15

@kisa: figyu, a tények itt zavaró, mellékes körülmények, szóval ne fáraszd magad, úgyis hiába...

igazmondojuhasz 2012.12.18. 15:51:13

@ezu:
Hmm, Debrecen Nyiregyhaza tavolsag 49,6 km. Innen a nyugati hatarszelrol nezve nekem egy es ugyanaz :-) Uff, veletlenul nem onnan szarmazol? :-DD

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:22:46

@kisa:

"A bizottság megkapta a teljes anyagot."

Mintha az érintettek akkor azt nyilatkozták volna, hogy mivel kiderült, hogy a pályázati anyagból - véletlenül - kimaradt pár oldala és emiatt morcogás volt, utána villámtempóban jött a pótlás.

Hát, igen. :)

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:24:56

@kisa:

"...engem nem zavar, hogy ukránnak született..."

Ilyeneket a büdösszájú maszopnyikok szoktak írni, akik számára az erdélyi magyarok románok, a kárpátaljaiak ukránok és közben vígan élcelődnek azon, hogy milyen magyar is ez a Malina Hedvig, hiszen a malina a szlovákul málnát jelent, höhö. Nekik bazsevál vígan a vén hülye Kovács Bratislava László és a többi lumpenproli.

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:27:09

@kamarti:

"...tehát tapló vagyok, mert..."

Nem, azért vagy tapló, mert ugyanazzal a retorikával élsz, mint amilyennel élnek a tapló jobbikosok is az ellenkező oldalon.

Nem muszáj megértened, ők sem értik.

Egy gyökérből nőtt ki ez a két csürhe.

"...és ha már, sorolnál..."

Persze. Ott van például az az ifjúszoci, aki anno a Terror Háza előtt élcelődött azon, hogy kiknek nem volt már hideg.

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:28:11

@kamarti:

"Balog (tudod, a ti miniszteretek)..."

Amennyire a tiéd is.

Bár lehet akárki finnyás.

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:37:01

@kisa:

"Azt mondom, hogy teltházas, tehát alföldi tudott olyat, amire sok ember volt kíváncsi."

Ez tök érdekes. Most úgy nagy hirtelenjében eszembe jutott, hogy akkor például a bösztörpusztai kurultáj szervezői sokkal profibbak a Zalföldinél, hiszen ők évente tízezreket mozgattak meg úgy, hogy eközben nem nyomták a propagandájukat se a köz-, se a kertévékben, se az újságokban, se a különböző netes fórumokon.

Pedig őket is ekézték rendesen azok az "értelmiségi" körök, akik pl. Alföldi mellett rendszeresen kiállnak.

Pedig ők nem közpénzből és nem csilliárdokból végezték a munkájukat.

Lehet, hogy inkább őket kellett volna Zalföldi helyére pakolni anno.

Ha már egyszer a közönségvonzó erő az éppen aktuális motívum a védelmezésben.

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:41:06

@kisa:

Érdekes, hogy annak idején Balikó másként látta.

www.bama.hu/baranya/kozelet/nemzeti-szinhaz-csalast-emleget-baliko-110452

De kit érdekelt?

Most Más látja másként.

De mit érdekel?

pocaklakó minimanó 2012.12.18. 19:43:16

@kisa:

""A Nemzeti Színház igazgatói pályázatait elbíráló testület hétfőn újra összeült, mert korábban két pályázó anyagát – köztük a pécsi Balikó Tamásét is – hiányosan kapták meg."

Vö.: "Most már úgy látom, ez eleve eldöntött kérdés volt – kezdi Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója. – Olyan körülmények adódtak a pályázat lebonyolítása, az elbírálás során, ami nem tekinthető egyszerű hibának. Ha egy bírálóbizottság elé bekerül öt pályázat, annak a grémiumnak felelősen kell döntenie arról, hogy a következő öt esztendőben az adófizetők pénzéből mire költik majd el itt az évi 1,7 milliárd forintot, színház ürügyén. Így tehát a pályázatoknak is dokumentumértékűeknek kell lenniük. Ha pedig az úgynevezett fénymásolás folyamán az én 40 oldalas megszerkesztett anyagomból csak 9 kerül a bírálók elé, akkor joggal mondhatják azt, ha Balikó ezt nevezi pályázatnak, akkor az nem értékelhető, ne is beszéljünk róla. Azt gondolom tehát, ez nem hiba és nem a hivatalsegéd érdemel ezért fegyelmit. A miniszter úr helyében azonnal új pályázatot írtam volna ki, új bírálóbizottsággal. Nem ez történt. – A bírálók megkapták aztán a teljes anyagot, de újra ugyanúgy döntöttek.
– Ezekután a bizottság összetétele is megkérdőjelezhető, melyben három szakmai ember volt, és hét politikai küldött. Hogy másodszor is beráncigálták őket és a hétvégén futár vitte a fénymásolt anyagot a lakásukra, ez az egész olyan amatőr és pitiáner megoldás. Ugyanakkor arról semmit nem lehet tudni, hogy milyen arányban történt a szavazás, mi hangzott el. Erről nem született jegyzőkönyv, és a pályázókat sem hallgatták meg szóban. Az egész jogilag hiteltelen, megalapozatlan. Ha ennyire komédiára veszik a demokratikus szabályokat, akkor miért nem neveztek ki valakit pályáztatás nélkül?"

gabriel8 2012.12.18. 22:09:06

Hogy mitől polgárpukkasztó ?
index.hu/kultur/2011/05/23/alfoldi_robert_atlepett_egy_hatart/
"látta Madách Az ember tragédiájának római színében az orális jelenetet. "

Vagy:
magyarellenesseg.blogspot.hu/2010/11/alfoldi-robert-nagy-dobasa.html

Ehhez csak annyit tennék hozzá: örömmel hallanék róla ha megtörténne az idézett dolog: "Mi történne, ha Alföldi Róbert egy színdarabjában zsidó bakák a Közel-Kelet térképe előtt állva azt imitálnák, hogy meredező férfiúi büszkeségük spermaöntetét Izrael földjére lövellik?"

OLvasom egy blogban, hogy ezután kultúrember be nem teszi lábát a nemzetibe. Aki eddig betette, az mennyire lehetett kultúrember. Én eddig nem tettem be a lábam; végre legalább tisztul a nézőközönség :-))) Hehe :)

Anyátok picsája! 2012.12.19. 00:24:02

@csak egy néző: @fvipera: Ti buzi románok vagy buzi zsidók vagytok, hogy ezt a patkányt véditek? Tisztességes magyar ember csak köp egyet ha alföldi szartúró bélféreg nevét meghallja!

csak egy néző 2012.12.19. 13:00:05

@Anyátok picsája!:
Normális ember akkor köp egy jó nagyot, amikor egy ilyen moslék, patkányt lát vagy olvas.Jobb lett volna, ha anyád lenyelt volna te féreg.

windex 2012.12.19. 13:55:27

@kisa: vannak biztos pontok: a vágy megvolt benne, hogy ide kerüljön (a videón, ahol elfogadja a megbízást, ki is mondja, hogy minden eddigi munka felkészülés volt erre a feladatra), a kurzusnak jó embere, elég volt, hogy tudják, benne van a táncban. vagyis nem kellett mozgatnia a szálakat. viszont olyannyira nem volt elegáns, mint tahóparaszt bebaszva a kocsma után. ez a gusztustalan maszatolás a bizotsággal - ahol a beosztottjai javasoltak - azt át kellett volna ugrani, ha adna a hitelességére és az emberi méltóságára. vagy lecserélni a bizottsági tagokat, vagy lemondani a szervezet elnökségéről, vagy valami. nem lett volna kockázata, mert a javaslatot a miniszternek nem kell elfogadnia, dönthet annak ellenére is. így az egész még érthetetlenebb nekem, és megint azt érzem, hogy mi vagyunk pofába szarva. de hogy az eredeti jellem kérdéshez visszatérjek, aki ezt így játssza végig, ott van valami bibi. egy legyűrhető, befolyásolható karakter - mondjuk ilyesmit hallottam már róla a debreceni színházban is, és még csak nem is ellenségesen nyilvánultak meg róla, inkább sajnálattal. nem értem, miért kell a fidesznek mindent ilyen méltatlanul, rossz szájízt hagyva, agresszíven, tahó módon szarul intéznie mindent? ezzel a jó célokat is - mert van nekik olyan is - rosszként érzékelünk, mi pógárok

windex 2012.12.19. 13:58:05

@Anyátok picsája!: veled nem állunk szóba, mert tahó ganajtúró vagy, ahogy megnyilvánulsz. ne hidd, hogy így értékeket meg tudsz védeni. légy intelligens, és meglátjuk, mire lehet menni veled

windex 2012.12.19. 14:10:55

@gabriel8: gábriel komám, nem jól látod ezt a római szín ügyet, magad is mondtad, hogy nem tetted be oda a lábad. így hát világos, hogy nem saját, objektív ítéletet alkotsz, hanem visszhangozod azt, amit hallasz. ha láttad volna, tudnád, hogy egyáltalán nem volt ízléstelen - és a színházban, filmen ábrázolt dolgoknál akkor probléma az ízléstelenség, ha öncélú, és semmit nem lehet megérteni általa -, sem öncélú. sőt, mivel biztos nem olvastad a művet, elmondom, hogy madács is ilyeténképpen ábrázolja ezt. fontos, hogy értsd, meg akar vele értetni valamit: az emberi romlottságot és dekadenciát. aki ezt az előadást, ezért kirtizálja, az felületes. indokai a következőek: mindegy, hogy mivel, de lévén úgy érzi, alföldi nem az ő kutyája kölyke, szidni kell - ez politikai indok, köze nincs a színházhoz. a hivatkozás a jó ízlésre pedig ótvaros kispolgári álszentség. hogy miért? azért, mert a mű és az előadási tartalmi kontextusától függetlenül harsogva szidalmaz valamit, ami szerinte nem szalonképes. hát az ilyennek nem színház, képzőművészet, film, irodalom való, hanem sok-sok óra tanulás: megtanulni a nyitott elmét használni és saját javára fordítani, ezáltal megtanulni értelmezni, hogy mi mit jelent egy műben, és neadjisten alkotni végül. ennyit dióhéjben a színhdarabról és a kritikáról. az, hogy te más rendezőt látnál szívesen, szíved joga, csak nem kellene hülyét csinálni magadból ilyen szövegekkel. elég lenne azt mondani: jó, jó, de jobban bírnám X-Y-t, mert amit, és ahogy ő fogalmaz, közelebb áll az érzelmeimhez. mert végső soron amit írtál, ezt jelenti. kár egy normális gondolatodat lealacsonyítani ilyen nem elegáns, téged alacsonyabb intelligenciájó embernek mutató módon, pedig tuti, hogy jobb vagy

windex 2012.12.19. 14:12:17

@windex: mea maxima culpa! nem madács, hanem madách imre! buta, ostoba vagyok és figyelmetlen gépelő!

windex 2012.12.19. 14:20:27

@kamarti: a bibi: törőcsik mari azt mondta, hogy nem szavazott attilára. valaki valahol nem mond igazat. lehet, hogy elfogult vagyok, de törőcsikről ezt nem hiszem. talán a hazugságaikkal eddig számtalanszor lebukott politikusokról hihetőbb lenne? szinte biztos... :-)

windex 2012.12.19. 14:24:23

@kamarti: mondd, te csak a víz felületén szörfözöl? nem a minsizter döntött - persze. hanem a fidesz vezérkar, netán orbán, avagy orbán-kósa. még tavaly, de akkor nem lehetett megfúrni alföldi szerződését, túl sokat kellett volna fizetni, hát, annyira azért nem volt fontos a dolog :-) tehát az elvárás adott volt, a bizottság teljesített, a miniszter meg - még kis is mondta, hogy "de jó, nem nekem kell dönteni" - szépen felolvasta. és te ezen rugózol?

Anyátok picsája! 2012.12.19. 14:36:51

@csak egy néző: @windex: Taigetosz-szökevények vagytok. Bárcsak a szüleitek is buzik lettek volna, akkor nem rontanátok most itt a levegőt!

Remélem ti nem szaporodtok, férgek.

csak egy néző 2012.12.19. 15:50:47

@Anyátok picsája!:
Elég, ha válaszként elovasod a nick nevedet és adsz egy csókot az önarcképedre te gyökér.

Anyátok picsája! 2012.12.20. 00:30:52

Ne ijedezzél már a képemtől, te patkány: ilyenből jöttél ki te is wazze!
Inkább menj el alföldi robertádhoz és cuppantsátok le egymást te féleszű tróger!

windex 2012.12.21. 11:35:08

@Anyátok picsája!: amit írsz, sajnos értelmezhetetlen. szomorú és szerencsétlen életed lehet, ha így mérgezed magad, őszinte sajnálatom a tiéd

csak egy néző 2012.12.21. 13:35:24

@Anyátok picsája!: „Mindenféle hatalomnak ellensége a gondolkodó ember”
Az biztos,hogy te nem vagy a hatalom ellensége.

Anyátok picsája! 2012.12.21. 17:44:12

@windex: hahaha! :))) Kurva szomorú, mikor ilyen aranyeres köcsögöket látok. Bár inkább röhögnék a szarnyaló pofátokon, ha nem az én befizetésimből kezelnétek az écces gennyes testeteket. De majd Isten megbüntet és a pokolban fogtok égni többezer évig, mocskos genetikai hulladékok!!! Hahaha, akkor lesz csak vidám az élet... :D
@csak egy néző: Mit tudsz te az életről, büdös kis szartúró bélféreg?

csak egy néző 2012.12.21. 17:59:21

@Anyátok picsája!:
Elárulnád a korod,te rengeteg élettapasztalattal rendelkező????

pocaklakó minimanó 2012.12.21. 22:08:55

@windex:

14:13:44-re. Mire vonatkozik az?

windex 2012.12.23. 10:49:55

@Anyátok picsája!: nyugodtan röhöghetnél, mert engem nem a te befizetéseidből kezeltek. kifizettem. hogy aztán a dokik hogy állnak az adóval, nem az én gondom. de neked jót tenne a kezelés, mert ez a stílus (?) amit itt mutatsz, árulkodó. szánalmas élet, frusztráció, ki nem élt, elfojtott düh és indulatok, szóval szarban vagy, kezeltetned kéne :-) és csak az interneten tudod némelyest kifejezni, mert itt nem vagy alárendelt, nincs függési viszony, és úgy érzed, itt nem kell megfelelned semminek, mert véd az arctalanság. na pedig épp ez mutatja ki, van-e önbecsülésed, tartásod, öntudatod, és milyen a jellemed. az ilyen viselkedés rosszat jelent ezekkel a fogalmakkal kapcsolatban - vagyis fenti fogalmak hozzád csak negatívan köthetőek, azaz neked nincsenek. mert ha lenne, látnád kívülről, hogy mennyire színvonalon aluli az ilyen megnyilatkozás, és ha többre tartanád magad egy primitív ösztönlénynél, pláne büszke lennél magadra akkor nem úgy viselkednél. de ez így csak az arctalanság mögé bújó gyávaság ugatása. ezt csinálod, ilyen vagy. kás, újra mondom, sajnállak érte. megvan a lehetőség, hogy ne ezt válaszd. külön hangsúlyoznám, nem az a baj, hogy mi a véleményed - az más kérdés, hogy mennyiben tévedsz, vagy mennyiben nem. mindegy is, mivel meggyőződés és indulat az álláspontod alapja, így ezen nemigen lehet változtatni. de ez a magadat lealacsonyító megnyilvánulási mód nagyon gáz. ha ezen változtatni tudnál, tán még komolyabban vennék azt is, hogy mit mondasz. sok sikert

Anyátok picsája! 2012.12.28. 14:56:03

@windex: Hiába recsegsz baromságokat, te kis faszszopó köcsög! Te vagy a beteg és frusztrált. De nem sajnállak, mert választékos fogalmazás mögé bújt idióta kis pöcs vagy.
Igenis kimondom amit gondolok, ha nem tetszik bekaphatod a barátodét. Emberekkel kulturáltan beszélgetek, büdös férgekkel a saját nyelvükön, hogy megértsék.

windex 2012.12.28. 16:31:44

@Anyátok picsája!: minősítetted magad. nem vagy szóra sem érdemes

windex 2012.12.28. 16:34:06

@Anyátok picsája!: mondjuk érthető, hogy bepöccentél. próbálj meg felkapaszkodni valami nívóra, akkor beszélgethetünk - azzal, hogy véleményed van és kifejezed, semmi baj, az sem baj, hogy mi a véleményed. boldogabb új évet

Anyátok picsája! 2012.12.28. 16:51:58

@windex: Az enyém miatt ne aggódj! Neked is BÚÉK, buzikurva! :)

Anyátok picsája! 2012.12.30. 12:59:35

@windex: Na mi van férfitestnedv- és bélsárnyaló, mégsem tetszik alföldi művészete, formabontó stílusa? Képzeld, nekem sem, hogy szívd ki a faszát, te kis ótvar köcsög! Pláne nem a Nemzetiben.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.04. 01:00:55

@windex:
Egyoldalú küzdelem volt, csak ezt a másik fél soha nem érti meg.

@Anyátok picsája!:

Valami elképesztő az a mód, ahogyan gondolataidat, a dolgok mibenlétéről kialakult véleményedet próbálod védeni, a net közönsége tudtára adni.

Komoly bloggazda már ennél:

"Ti buzi románok vagy buzi zsidók vagytok, hogy ezt a patkányt véditek? Tisztességes magyar ember csak köp egyet ha alföldi szartúró bélféreg nevét meghallja!"

a kommentnél kitiltott volna, seperc alatt.
Nickneved és avatarod nagyon jól mutatja, ki is vagy, mondhatom, remek választás mindkettő.

Ami pedig Alföldit és az általa vitt Nemzeti Színházat illeti: jobboldaliak sokasága állt sorba jegyért (úgy, ahogyan az átkosban is jártak párttagok templomba, igen), csak ezt Alföldi a támadások ellenére (buzi libsi, román köcsög, satöbbi) sem verte nagydobra.
Az pedig, hogy az általa létrehozott nívóra a világ is felkapta a fejét, társulata, a színpadra állított darabok számos kiváló kritikát kapott, téged egy cseppet se zavarjon.
Szegeden a Dóm-téren az István, a királyt ő rendezi majd, erre maga Szörényi kérte fel. Érdekes, hogy a köztudottan jobboldali szerző gyomra nem finnyás, ő ugyanis az elvégzett munka minőségét és nem a másik nemi, ideológiai irányultságát nézi, helyesen.

Te Alföldi Róbert kis lábujja körméig nem érsz fel, az, ahogyan fikázod, nem az ő, hanem a te szegénységi bizonyítványod - ezt azért nem árt,ha észben tartod.

Vidnyánszky Attilának sok sikert kívánok. Nem lesz könnyű dolga.
süti beállítások módosítása