Ha kapok tíz évet...

H_A Címkék: interjú gazdaság propaganda munkahely árvíz ígéret Orbán Viktor Orbán-kormány 1 millió munkahely 24 Óra2013.06.09. 14:01

Mit kell tenni, amikor a történelmi árvíz egymásra lépő talpainkon felkapaszkodva már a térdünket nyaldossa, miközben Orbán Viktor árvíz hátán fölfele ívelő választási kampánya is egyre jobban teljesít? Ki kell állni és meg kell ígérni azt, amit évekkel korábban már egyszer megígértünk. Hátha nem tűnik fel senkinek, hogy mit ígértünk és mi (nem) lett belőle. Hátha hosszan tartó, vagy legalábbis átmeneti emlékezetkiesésben szenved a magyar, és beveszi azt, amit három évvel ezelőtt is bevett. Katasztrófa idején ígérgetni fél egészség.

"Továbbra is tartom azt a vállalásomat, hogy egymillió új munkahelyet teremtünk 10 év alatt. Ha kapok tíz évet a választóktól, akkor meg is fogom csinálni" - ezt nyilatkozta a 24 Óra című napilapnak Orbán Viktor. A miniszterelnök úr két vizzel való hadakozás közepette, az ország jelentős része elismerő bólogatásainak megnyugtató birtokában megígérte azt a mágikus 1 millió munkahelyet, amellyel –egyebek mellett - a Fidesz kétharmadra nyerte magát 2010-ben. Pontosabban: amelynek analógiájára, a kétharmados többség tudatában, azóta a csillagokat is le lehet hazudni az égről. Nem teljesen világos, hogy mikortól kellene jegyeznünk ezt a tíz évet, és miért pont akkortól. Tegnaptól, jövő héttől, esetleg jövőtől, netán eltelt belőle már három szűk esztendő? Lehet, hogy nekünk tulajdonképpen mindegy is?

Ami viszont szerintem biztosan nem mindegy: Orbán Viktor nem azt mondta, hogy bár ha vészhelyzetről van szó (vagy rezsicsökkentésről, vagy a bankokkal, a multinacionális cégekkel, és az EU-val szemben folytatott szabadságharcról) a magyar állam ma jól teljesít, a gazdaságélénkítésre tett kísérleteink, embert próbáló erőfeszítéseink dacára fényévekre vagyunk a 2010-es vállalás teljesítésétől. Nem azt mondta, hogy bocs, ezt kicsit elkiabáltam, benéztem, sajnálom, de a jó úton vagyunk, ehhez kérem most (újra) a bizalmat. Mennyivel másképp hangzott volna. De nem.

65584_orban.jpgTovábbra is tartom a vállalásomat. Ha kapok tíz évet a választóktól...

fotó: www.mandiner.hu

Orbán Viktor nem azt mondta, hogy az elmúlt három évben több százezer állampolgár egyáltalán nem jókedvében döntött amellett, hogy külföldre megy tanulni, dolgozni. Igaz, ők már aligha rontják a munkanélküliségi statisztikát. Hogy a nemzetgazdasági beruházások csökkenő tendenciája annak a bizonytalan és kiszámíthatatlan jogi környezetnek a következménye, amely sokkal több befektetőt riaszt el, mint amennyit vonz. Bridgestone ide vagy oda.

Nem, nem azt mondta, hogy a négy órás közmunkahelyekkel mesterségesen megdobott statisztikák mellett, az egyenletes hanyatlás, jó esetben stagnálás után tapasztalható harmatgyenge gazdasági növekedésért milyen árat fizettek a magyar emberek, miközben vezetőik jólétben, kivirulva mutyizták egymás között a nemzeti trafikok analógiájára a közvagyont.

Nem, Orbán Viktor nem az az ember, de főleg nem az a politikus, aki valaha, akár egyszer is képes volna szembenézni magával, az ígéreteivel, a sikertelenségeivel és mellényúlásaival. Orbán Viktor katasztrófával a háttérben most is pózol, az akár homokzsákokkal is mérhető személyi kultusz építésének árnyékában fényezi magát. Tudja, hogy vissza nem térő pillanat ez egy nyilvánvalóan teljesítetlen ígéret, egy napnál világosabb kudarc saját javára fordításához. Zseniális húzás. Az ország víz alatt, Orbán harcol a fronton, kit érdekel most, hogy számonkérjen bármit is? Kit érdekel, hogy mikor lesz meg az 1 millió munkahely, hogy mettől meddig mérjük a beígért tíz évet? A fontos, hogy a miniszterelnök saját testével véd minket. (Készülhetsz, Simicska, lehet nyomni az óriásplakátokat!)

És végül: nem tudom, feltűnt-e az elégedetten, megnyugodva hátradőlő jó magyar embereknek ez a cinikus, és egyben hátborzongató egyes szám, első személy? "Ha tíz évet kapok, megcsinálom." Én egyedül. Ugyanúgy, ahogy a vizek haragjától is én egyedül, a háttérben dolgozó szakembereket félrelökve védem és mentem az országot.

Az a baj, hogy valakitől már hallottunk hasonlót egészen pontosan hetven évvel ezelőtt: „Adjatok nekem öt évet, és nem ismertek rá Németországra!” Megkapta. Nem tudom, Magyarországra mennyire lehet majd ráismerni, ha a választóktól Orbán megkapja ezt a bizonyos tíz évet. Belegondolni sem merek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr955352396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.10. 10:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki senki 2013.06.09. 19:51:03

Már nagyon jól állunk pedig, azzal az 1millió munkahellyel, pláne, ha az IGAZI, versenyszférát nézzük! A teljes, 8 órás foglalkoztatottak száma, csökkent ez alatt vagy 100 ezerrel! Kicsit persz nőtt a 4-6 órás, no de csak azért, mert a cégek zöme csak utolsó lépésként rúgja ki az embereket, ha teheti, tartja őket....No de a közmunka! Az virágzik ám! Igaz, hogy minden szakmai elemzés kimutatja, hogy minimális hatékonysággal, sok pénzért, és még több visszaéléssel- lsd helyi dzsentrik robotoltotnak nem két helyen a saját földjükön velük állami léből, - no de sebaj! A statisztika, meg a papír sok mindent elbír, ha a népek ettől megnyugodnak, lesz belőle szavazat!

ephart 2013.06.09. 19:51:30

természetesen 2014

na4 2013.06.09. 19:53:15

Csakhogy én nem várom meg. Nincs felesleges 10 évem.

baliquez 2013.06.09. 19:53:57

Kapjon százat. Fegyházban letöltendőt. Bűnszövetségben elkövetett folytatólagos hazaárulásért.

ob.szerver 2013.06.09. 19:54:31

"Ha kapok tíz évet..."

Azokért a bűnökért amelyeket 20 éve folytatólagosan, bűnszövetségben, előre megfontoltan és aljas indokból követ el a nemzet ellen, 10 év nagyon kevés.

decision_cube 2013.06.09. 20:12:19

Nem tudom, én per pillanat úgy látom, hogy Orbán fog kapni még minimum +4 évet. Nagyon meg lennék lepve, ha a következő választásokat nem a Fidesz nyerné meg. Az ellenzék vezetői ugyanis szánalmasak. Bajnai jófej, de őt szerintem elfelejthetjük, a Fideszes hazugság és mocskolódó kampány + a Jobbikos közreműködés őt kilőtte. Mesterházy? Rendes fiú. Csak ki a franc az a hülye aki az MSZP-re akar szavazni??? Brrrr. Az LMP? Meg a belőle kivált másik párt? Hmmm. Viccesek... Bokros? Ugyanaz van vele mint Bajnaival, reménytelen. Szóval szerintem: a Fidesz fog győzni, még akkor is ha Orbánról kiderül, hogy három heréje van... és őszintén szólva a magyar társadalom nem is érdemel mást, úgy nagy részt...

nandras01 2013.06.09. 20:17:18

erre az "adjatok tíz évet"- re már én is felkaptam a fejem, és egyből ugyanaz az analógia ugrott be, mint neked.
bár, van azért másik idéznivaló szózat is, igaz, hogy kissé szofisztikáltabb, mint az szóbanforgó, de nem kevéssé elgondolkodtató:

"A gátakról csak akkor lehet levolulni, “ha a Bakondi úr vagy én mondom” – figyelmeztetett a miniszterelnök."

és az én kis kis dezsavum erre:

szóval, frontot nem egyenesítünk, sztálingrád alól vissza nem vonulunk, budapestet fel nem adjuk, és a normandiában készenlétben álló páncéloshadtest csak a személyes parancsomra mozdulhat..?

ephart 2013.06.09. 20:20:44

@nandras01:

hát ja Ő is nagy formátumú politikus

nandras01 2013.06.09. 20:23:13

@ephart: most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy épül- e az a bizonyos bunker...

ob.szerver 2013.06.09. 20:28:49

@nandras01:

"egyből ugyanaz az analógia ugrott be, mint neked."

Az analógia abban is megáll, hogy amikor eltakarodnak - legyen az jövőre vagy később - az új kormánynak csak a háborús újjáépítéshez mérhető feladata lesz 4 vagy több év pusztítás és rombolás után a gazdaság és valamennyi társadalmi alrendszer területén. A pusztítás idejéhez képest pedig exponenciálisan fog nőni a helyrehozatalhoz szükséges idő. Ha jövőre nyernek, arra már egy egész generáció rámegy, gondoljunk csak újabb 500e elmenekülő, képzett és dolgozni tudó és akaró ember pótlására.

nandras01 2013.06.09. 20:48:22

@ob.szerver: tekintve, hogy a kádár- rendszerben rögzült értékítéleti sémákat máig nem sikerült levetni, azt gondolom, igazad van.

high up! 2013.06.09. 21:25:38

Én kíváncsi lennék egy olyan közvélemény kutatásra, amelyik azt kérdezi meg az állampolgártól:

Melyik lett nagyobb elmebeteg a hatalom féltés közben:

A) gyúrtcsány
B) Orbán

high up! 2013.06.09. 21:27:04

1 millió új munkahely helyett lesz 10 év alatt 1 millió kivándorló.

Franciakrémes 2013.06.09. 21:35:41

Istenem! Add, hogy "véletlenül" beleessen a Dunába!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.06.09. 22:22:41

Csak tudnám hogy a legőszintébb Gyurcsány és MSZP seggnyalók blogjait miért teszi ki rendszeresen az index a címlapra.

Ppix 2013.06.09. 22:28:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Adjatok még 10 évet és 2x ekkora stadiont építek Felcsúton és minden pártfunkcimnak is dukál majd egy-egy a saját városában.
A sok hülye szavazója (pl. Te) meg építsen magának gátat saját pénzből ha nem akar megfulladni. Mert mindenki annyit ér amennyije van.

Libatolvaj takarodj 2013.06.09. 22:40:15

Mesterházy nem tudjuk milyen miniszterelnök lenne, csak azt tudjuk, hogy ő lesz a jelölt. De azon túl hogy mindent visszacsinálni, nem sok programja van.

Libatolvaj takarodj 2013.06.09. 22:43:32

@Libatolvaj takarodj: márpedig az alternatíva sokat számít egy választáson. Orbán és Mesterházy között kell majd választani és nem Obama és Orbán között, ez a Fidesznek igencsak kedvez.

Könnyen lehet, hogy Mesterházy már 2018-ra készül, hisz fiatal még, és tudja, hogy addigra nagyon jó esélyei lesznek.

Most csak annyi a dolga, hogy leszámoljon végleg a riválisaival a baloldalon belül. Juhászostul karácsonyustul, jávorostul, mindenestül. És akkor 18-ban minden esélye megvan győzni.

Hajdú Peter 2013.06.09. 22:54:26

Nagyon elvezem, hogy szocik osszeszartak magukat attol, hogy arviz megnyeri a valasztasokat Orban Viktornak.
Mar varom, a cikkeket, blogokat, amiben Orbant azzal vadoljak, hogy az egesz arvizet O okozta, hogy hetekig szerepelhesen a mediaban.

DR. Smit Pal 2013.06.09. 22:57:48

@high up!: " 1 millió új munkahely helyett lesz 10 év alatt 1 millió kivándorló."
Nem tudom mi a problema.
Egy millio munkahelyet igert, de azt nem mondta, hogy itt Magyarorszagon.

DR. Smit Pal 2013.06.09. 23:13:09

                            O
                           O 
 OOOO   OOOOO   OOOOO    OO     O     O
O    O  O    O  O    O  O  O    OO    O
O    O  O    O  O    O O    O   O O   O
O    O  OOOOO   OOOOO  OOOOOO   O  O  O
O    O  O  O    O    O O    O   O   O O
O    O  O   O   O    O O    O   O    OO 
 OOOO   O    O  OOOOO  O    O   O     O
                           
                            
O     O  OO  O   O  OOOOOO   OOOO   OOOOO
O     O  OO  O  O     OO    O    O  O    O
O     O  OO  O O      OO    O    O  O    O 
O     O  OO  OO       OO    O    O  OOOOO
 O   O   OO  O O      OO    O    O  O  O
  O O    OO  O  O     OO    O    O  O   O
   O     OO  O   O    OO     OOOO   O    O

vénkujon 2013.06.09. 23:14:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nem idegesítene a dolog, ha a nagyonfasza mno-ra járnál kizárólag. igaz nem épp naprakész, de fő a nyugalom.

P.Freddy 2013.06.09. 23:20:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Hurrá.

"Éljen május elseje, énekszó és tánc köszöntse, zeng és dalol az élet, szállj csak zeneszó ének, éltessed az Orbán népet!"

Miafasznak örülsz, hogy tönkretesz? Vagy téged speciel nem, hanem kitömköd lóvéval? Akkor hurrá, neked is! :)

P.Freddy 2013.06.09. 23:22:10

@P.Freddy:

Egyre vigyázz, a segglyukba tömött húszezres végbélrákot okozhat, erre az egyre figyelj oda alaposan.

P.Freddy 2013.06.09. 23:31:29

@Hajdú Peter:

Árvízzel választást nyerni, és ennek örülni?

Hát van egy gusztusotok, az tuti. Szerintem ti tehéntrágyával is örülnétek választást nyerni, és annak is örülnétek, mégha büdös is.

Csakhogy: a "valamivel" választást nyerni az már nem játszik. Tudod, minden második ember inkább mondja, hogy "csak a fidesz", mintsem basztassák amiatt, mert nem mondja. Ez a ti közpénzből lopott közvéleménykutatásotok.

Seggfej, undorító, lapostetű, vonyító köcsög banda vagytok Ti, Fideszesek. Besúgtok, megfigyeltek, okádtok, és seggeket nyaltok.

Reméljük, megszabadít tőletek az Isten, mert nagyon nagy kárára vagytok a világnak, leginkább Magyarországnak.

parandroid 2013.06.09. 23:34:17

@Hajdú Peter: peti, gondolom, abból indulsz ki, hogy obamát befújta sandy a második körbe. a gond csak az, hogy az időben elég közel volt az elnökválasztáshoz. itthon meg van még pici idő. az alatt sok víz folyik még le a dunán. de álmodozz csak nyugodtan arról, hogy az árvíz megnyeri a szuperhősnek a meccset.

ha valami, akkor a sok megetetett, apakomplexusos birka nyeri meg neki, akik még mindig jobban hisznek egy pocakos, kiöregedett rocksztárnak mint a saját zsebüknek. szép álmokat.

béla a görög (törölt) 2013.06.09. 23:35:40

Nyugodj meg még egy árvíz és lesz 1 millió munkahely mert... nem, nem azért mert Orbán megígérte, hanem mert letarolódik a fél ország. És erre játszik rá.
Ez a senki a káosztól való félelmen lovagol. Először gerjeszti a káoszt aztán meglovagolja az attól való félelmet.
Tiszta középkor a XXI. században, Európa közepén.

Meg lehetne persze csinálni valamit jól - mondjuk akár egy árvízvédelmi rendszert is, de hát akkor nem kell homokzsákokat pakolni, x ezer embert mozgatni, hülye politikai PR-t előadni - és hát érdeke ez egy politikusnak? Ugyan már. Az ő érdeke a káosz.
Meg most mérnököket megfizetni, gépeket, munkásokat. Ugyan kérem azok megcsinálják amit kell, olcsóbb is lenne, de elül a félelem az emberek még gondolkodnak...

@high up!: Emlékeztetlek arra az 'apróságra', hogy Gyurcsány Ferenc lemondott! Ilyenformán csak egy név marad a listádon. A tények makacs dolgok.

Buga.Jakab 2013.06.09. 23:41:04

"Továbbra is tartom azt a vállalásomat, hogy egymillió új munkahelyet teremtünk 10 év alatt."

az jóóó... mert ezt a válalását még 30-50 éven át is foglya tudni tartani....
megígérte, megtartya... az ígéretet örökre...

"Ha kapok tíz évet..."
remélem nemcsak tízévet fog kapni, hanem akár életfogytra is rászolgált...

amugy van egy dakota mondás:
"politikusnak és dakotának akkor higgy, ha döglött ló legel a sírján..."

Buga.Jakab 2013.06.09. 23:42:48

@decision_cube: "Orbán fog kapni még minimum +4 évet. "

fog... de azt már nem foglya kitölteni...

Buga.Jakab 2013.06.09. 23:44:56

most van kb vagy 2,5 (1,6 verseny + 0,9 köz) milla munkahej... ha ugyanijen ütemben fog csökkeni... meglesz az egymilla hamar...

Gyurcsany F. 2013.06.10. 00:28:35

A picsába nem tudnak már azok a KURVA gátak átszakadni. Ha elvinne a víz az egész országot, akkor tutti én nyernek 2014-ben.

valaki senki 2013.06.10. 06:28:52

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nekem ezzel kapcsolatban lenne egy komoly kérdésem: Téged nem zavar az, hogy ez a kormány minden szakembert kitakarított a közigazgatásból, ezért kell Orbánnak "védeni a gátakat, meg irányítani"? Teljesen mindegy, melyik területen nézzük meg az odapakolt embereket, az ő kiválasztásuk nem szakmai tudásuk, hanem "politikai húségük= seggnyaló képességük, de minimum bólógato atitüdjük" alapján kerültek pozícióba! Én olyan kormányt szeretnék látni - jobb- vagy balközéspről- aki képes szakmai tudása, és kompetenciája alapján kiválogatni a megfelelő pozíciókba a megfelelő embereket. Én kicsit cinkesnek érzem inkább, hogy ez ma Magyarországon, egy személyben Orbán Viktor! Aki ért a joghoz, a gazdasághoz, a gátak megvédéséhez, a mezőgazdasághoz, az oktatáshoz, és a gyorsnaszád elvezetgetéséhez egyaránt! Jól látjuk egyébként tehetségét mindezeken a területeken. :) Szakértői kormányt kérünk, amelyik képes arra, hogy az egymás elleni gyűlölet keltés helyett, jobbról- balról ( középről) - nyilván a két szélét elhanyagolva- összefogja a népeket, és valós alternatívát mutat fel az ország jelenét- jövőjét illetően! Aki képes az országot a meglévő szerződéseink alapján integráltan, de az ország érdekeit szem előtt tartva, jó kompromisszumokkal tágítani határainkat, egyes pontokon akár módosítva a meglévő nemzetközi egyezményeket, ahol arra van tér! És van ennek tere, de ez nem kibaszósdi módszerekkel, hanem tárgyalásos úton vihető csak sikerre, egy ilyen kis, nyitott gazdaságban! Szóval, a magam részéről, nem azt várom, hogy személyesen a mindenkori miniszterelnökünk csináljon mindent, mert kizárt, hogy értsen hozzá, de legyen képes arra, hogy megfelelő szakembereket válogasoon/válogattasson a különböző pozíciókba! És persze, a téli blama után, senki nem csodálkozik azon, hogy Ő is tudja, Bakondira nem bízhatja ezt a feladatot. Csak azt nem tudom, ha ezzel Ő is tisztában van, mi a fenéért maradhat még a pozíciójában? Kérlek, ha hallottál erről, valami tutti választ, oszd meg velünk!

ob.szerver 2013.06.10. 07:01:07

@Ppix:

"Adjatok még 10 évet és 2x ekkora stadiont építek Felcsúton.."

Csakhogy hova süllyedt ez az ország:

A rendszerváltás utáni legjobb kormány a "pufajkásé" volt, aki ennek ellenére belebukott a 800 milliós Tocsik ügybe. Ami teljesen helyénvaló volt.

A legújabb hír, hogy Orbán ismét ellopott 500m közpénzt, ugyanis ennyit utaltatott át az Balog esztergályos minisztériumából a felcsúti magánalapítványához.

Ez ma már annyira nem hír, hogy még az ellenzéki média sem foglalkozik vele. 500m forint ellopása érdektelen, napi rutinná vált.

Hát, itt tartunk.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.06.10. 07:50:54

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !: orbán viktor NE irányítsa az árvíz elleni védekezést, NE menjen lapátolni, MERT NEM AZ A DOLGA. Az ő dolga, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a SZAKEMBEREK (akiket előszeretettel cserél le semmihez sem értő seggnyalókra) dolgozni tudjanak. orbán viktor TAKARODJON VISSZA a parlamentbe dolgozni. Ne ő döntsön árvízi kérdésekben. Stadionok helyett gátakat kellene építeni!

lyken 2013.06.10. 07:51:38

"Ha tíz évet kapok, megcsinálom."

Aki ezt benyalja az ennyi erővel nyugodtan szavazhatna a kétfarkú kutyapártra is.

lyken 2013.06.10. 07:55:28

Ja, még annyit, hogy Esztergomban kiválóan látszik, hogy egy helyi teljhatalmú izompolitikus mit érhet el 10 év alatt. 25 milliárdos adóság, becsődölt város. Aztán ha ez nem elég, akkor a még meglévő keménymag választók beszavazzák mint ellenzéket és boldogan akadályozza a működést, mert 10 év hatalom nem volt elég.

hot-spot (törölt) 2013.06.10. 07:57:07

OV legfőbb baja az,hogy egyszerre akar mindenhol lenni egy időben és minden retket,bajt,szart meg akar oldani,ami lehetetlenség.

Mr. Waszabi 2013.06.10. 08:07:52

Nem szűkmarkú a magyar nép, ad az húszat is, simán. Letöltendőt persze.

Netuddki. 2013.06.10. 08:11:41

Persze, hogy fűt-fát megígér. Semmi máshoz nem ért mint kavarni a szart az ország élén, és nem mellesleg nagyon jól megélni, vagyonkát gyarapítani mindebből. Ha nem a fidesz nyerne akkor még az is elképzelhető, hogy valaki elszámoltatná és egykettőre semmivé válna amin 23 éve dolgozott. Természetesen magának és családjának, nem pedig az állampolgárok érdekében...

Buga.Jakab 2013.06.10. 08:12:03

@Mr. Waszabi: de akár lehet felfüggesztve is ... pár napra...

hagy fütyüjjön a talpa alatt a szél...

Netuddki. 2013.06.10. 08:15:20

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Rohadt kommunisták! Itt tépitek a szátok, mikor a miniszterelnök nem is alszik, csak a gátakat védi. Az irányítása nélkül már a vízben rohadnátok!"

Mi ez a terelés? Azt hiszitek ha másokat kommunistáztok azzal elterelitek a figyelmet arról, hogy ti vagytok a legnagyobb komcsik ebben az országban az orbánotokkal az élen? Szánalmasak vagytok!

Netuddki. 2013.06.10. 08:16:29

@Buga.Jakab: Végül is az adófizetők már eleget költöttek rá, minek még 20 évig etetni...

Netuddki. 2013.06.10. 08:17:04

@Buga.Jakab: Ugyanakkor így nagyon könnyen megúszná...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.10. 08:17:20

Csak a szokásos: ha az árvízzel foglalkozik, akkor az a baj, hogy túl sokat foglalkozik vele, nem kell a nép megmentőjét játszani, nem kell hősködni.

Ha pár percet mással foglakozik, akkor meg az a baj, hogy miért nem az árvízzel.

clegane 2013.06.10. 08:17:43

tök fölösleges a kommentek közt előforduló fideszdroidokkal vitatkozni, hiszen ők fizetett aktivisták akiknek ez a dolga hogy trollkodjanak.
igazi ember annyira nem lehet hülye önszántából hogy védje a viktátort.

blah 2013.06.10. 08:23:26

én megszavazom neki a 10 év fegyházat

Netuddki. 2013.06.10. 08:30:21

@blah: Nem fegyház, börtön...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.06.10. 08:43:30

Ne jobb meg baloldal, hanem emberek legyünk!!

Kivéve a CÖF aljas, sunyi , felfegyverzett békemenetet!
Megtámadta hazánkat a Duna, riadóóóóóó birkamenet, tüntessetek a Duna ellen.

A "nemzeti szarsajtó" eltüntette Esztergom hős polgármesternőjét, csak az árvízi celebpojáca O. Viktor osztja az észt!

Tétényi Éva levegőnek nézése Esztergomban a meghirdetett nemzeti összefogásod netovábbja.
Pedig a jóasszony, mint polgármester és egyben mint a helyi polgári védelem vezetője megint többet tett az ilyenkor elvárhatónál: megtiltotta a gátakon korzózást és a védelmi feladatokat ellátók között a pártoskodást. Esetleg követhetted volna a példát, ha már nemzeti összefogást hirdettél. Mert az valami ilyesmi, nem? Legalábbis szerintem inkább ez lenne az, és nem a célirányosan kivezényelt mamelukok ölelgetése szigorúan PR célból.

Isteni szerencse, hogy a habonyárpinak sikerült előkerítenie és egy helyszínre cibálni a Farkas Flórit, így legalább valamivel tudjátok ellenpontozni Balog Zozó sváci tojásafférját. Végül is öröm látni, hogy minden cölöp a helyén van még árvízkor is, és harcos kormányod vigyázó szeme nem csak a gátakon, de a nemzetközi harcmezőn is építi a védműveket.

nincs1itt 2013.06.10. 08:46:49

@Ellenőrző QR kód: Dehogy! Menjen ki, tájékozódjon! Esetleg bele is szólhat ebbe, abba. De amikor kimegy és vízügyi szakembernek adja el magát, az büdös. Pláne, ne ugasson 10 év alatt 1 millió munkahelyről, amikor árvíz van és nem foglalkoztatási szimpózium... Olyat meg különösen ne mondjon, semmilyen helyzetben: "megcsinálom" így, egyes szám, első személyben, mert tudja mindenki, hogy hazudik!
Na ezzel van tele a töke a jóérzésű polgárnak! Amit eddig nyújtott, az nem teljesítmény. Szóval baromi hasznos lenne, ha valóban elkezdene szakemberekkel és nem madárjósokkal meg sikerkalauzos retardáltakkal egyeztetni!

felcsutisuttyo 2013.06.10. 08:47:42

@blah: kevés!!!!-- A kormányváltás után örüljön ha élve marad!

felcsutisuttyo 2013.06.10. 08:48:26

már a 20 évnek is örülhet!

felcsutisuttyo 2013.06.10. 08:50:15

@kovi1970: igaz ez is..hmm....és amig él addíg fenyegeti is az országot az újabb Népellenes támadás!

felcsutisuttyo 2013.06.10. 08:51:26

a Birkamenet meg kussolhat, mert kormányváltás után egyenként lesznek " elkapva"!

felcsutisuttyo 2013.06.10. 08:52:58

@kovi1970: igazad van... kapjon " felfüggesztettet" :D (jó magasra)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.06.10. 08:56:50

Kapsz tíz évet, de Szegeden a Csillagban....

Buga.Jakab 2013.06.10. 08:57:42

istennek képzeli magát...

meg kell vele csinálni a boszorkány tesztet...

belevetni (kővel a nyakában, mert nagyon nagy isten) a jeges áradó vízbe !

ha túléli akkor boszorkány...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 09:13:32

Ez az 1 millió munkahely lassan olyan lesz, mint a rendszerváltás óta folyamatos sláger "most kell egy kicsi megszorítás, utána szárnyal a gazdaság" vagy a "nem lesz gázáremelés".

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 09:16:15

@clegane: És a fizetett ballib droidokkal mi a helyzet? :)

clegane 2013.06.10. 09:20:50

@Távmunka blog: jaj ugyan, az ellenzék nem tud ilyesmire félretenni a közpénzből.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 09:21:08

@kovi1970: Szerinted például Horthy kommunista volt? Érdemesebb tágabban szemlélni a világot, nem csak az 1970 utáni magyar állapotokhoz hasonlítani a jelent...

ob.zserver 2013.06.10. 09:23:52

@felcsutisuttyo: "a Birkamenet meg kussolhat, mert kormányváltás után egyenként lesznek " elkapva"! "

ezzel csak az a gond, hogy nem lesz kormányváltás.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 09:25:33

@clegane: Elfogyott az MSZP pénze, amit 8 év alatt loptak össze? Akkor már csak az LMP-Együtt 2014 amerikai millióira számíthatnak...

Egyébként a CÖF-nek juttatott közpénzből kampányolás és a kormány közpénzből folytatott pártpropagandája se tetszik.

Baldrick68 2013.06.10. 09:27:53

@Hajdú Peter:
Tudod van benne valami amit mondasz.

Tudod kishaver például Győrújfalunál nem kellett volna ez a heroikus és látványos küzdelem, ha HÁROM HÉTTEL ezelőtt nem bontják le 4 km hosszan a gátat.
Nem az amútnyócévben három hete.

Állítólag azért bontották el az árvíz előtt, hogy felújítsák. Mondjuk vízügyi szakik csóválják a fejüket, mert valóban szokott lenni, hogy a felújítják a gátat úgy, hogy elbontják a régit, de azt nem a menetrendszerűen várható nyár eleji zöldár előtt szokás másrészt akkor is 500 méteres szelvényenként csinálják.

gnme 2013.06.10. 09:28:52

naaaa? hogy halad a hakni? hogy halad a hakni?

csirkecomb fogy-e tejfellel?

Baldrick68 2013.06.10. 09:30:38

A Békemenet tiltakozik az árvíz ellen
Ha kell, a Fekete-erdőig is elmennek.

Megelégelte a hazánkra nehezedő nemzetközi nyomást a Békemenet és a mögötte álló Civil Összefogás Fóruma. Reggeli nyilatkozatukban a leghatározottabban tiltakoznak az árvíz ellen. „Tudjuk, hogy valójában a rezsicsökkentésre és a bankok megadóztatására adott brüsszeli válaszlépés áll a Duna áradása mögött, de, mi, magyar hazafiak ezt nem tűrjük! Ha kell, Békemenetet szervezünk a Duna forrásához a Fekete-erdőbe, és megállítjuk a lejárató akciókat!

Egyben felszólítjuk a magyar kormányt, hogy élve kétharmados parlamenti többségével, az Alaptörvényben rögzítse a Duna vízszintjét!”

Frissítve: Selmeczi Gabriella üdvözölte a Békemenet közleményét, és kijelentette: a Fidesz frakció kezdeményezi, hogy a Dunával kapcsolatban is tegyék alkalmazhatóvá az árfolyamgátat.

clegane 2013.06.10. 09:33:30

@Távmunka blog:
de miért gondolod, hogy aki nem a fideszt védi, akkor az az mszp-t? ne lehet egyszerre mindkettőt utálni?

Baldrick68 2013.06.10. 09:33:36

@clegane:
Te csak hiszed.
Nézd meg Viktor Viktorovics Facebook oldalát.
Agyad leáll és hátramenetbe kapcsol.
Rádásul személyesen is ismerek pár Viktor tudatú hívőt.
Ezek tényleg komolyan gondolják.

gnme 2013.06.10. 09:39:46

pszt, az árnyékszéket ne felejtsék el odább ásni, nehogymár büdösbe kelljen nagyvezírnek üríteni

és csak púha papírt, de abból is olyat, amit nem szúr át a ujja, bidének meg márkás olasz locsolócsövet a fenekébe, de szigorúan dunai vízzel szivattyúból

most olvasom, tíz év börtönt akar? ..az kevés lesz nem?

blah 2013.06.10. 09:44:53

@kovi1970: @felcsutisuttyo: én könnyen meggyőzhető vagyok ebben a témában... :)

Netuddki. 2013.06.10. 09:45:56

@clegane: "de miért gondolod, hogy aki nem a fideszt védi, akkor az az mszp-t? ne lehet egyszerre mindkettőt utálni?"

Haggyad az orbánfarturkászt! A fideszes stratégia, hogy aki kritizálja a fideszt azt kikiáltják maszoposnak. Úgy kell érteni mintha anyázna, és úgy is kell kezelni...

ob.zserver 2013.06.10. 09:49:08

@kovi1970: nem az mszp-re szavaztál 2006ban véletlenül?

ob.zserver 2013.06.10. 09:52:45

@kovi1970: szóval igen. gondoltam :)

ob.zserver 2013.06.10. 09:54:48

@kovi1970: amúgy nemkell ennyire bedurcizni hát mivan akkor ha mszp-s vagy? nem dől össze a világ :) csak már nem kerül hatalomra a pártod, ennyi az egész, nem nagy dolog :)

bögöbö 2013.06.10. 10:07:16

ob.szerver! Lopják a nicked!

ob.zserver: te vagy a fidesz kommunikációs trükkjeinek is a legalja.

Paraphone 2013.06.10. 10:08:48

Aki esetleg nem szeret sokat olvasni, annak összefoglalom a bejegyzést:
Orbán=Hitler
Soha, sehol, még csak hasonlót se még.

ob.zserver 2013.06.10. 10:11:03

@bögöbö: nem lopom, csak hasonló a nevünk.

Kék az ég 2013.06.10. 10:13:55

Nezd Orbán mar 2001 óta ígérgeti a millios dolgait és ahulye nep beveszi.

2001 többször is ígért 1 millió új betelepítendő munkavállalót a környező országokból, mert itt akkora de akkora gazdasági fejlődés lesz, hogy szükség van hozza.

10 evvel később ott tartunk, hogy most mar legalább nem akar betelepíteni, hanem csak a magyar lakosságnak akar 1 milliót teremteni.

Kék az ég 2013.06.10. 10:17:02

Ez egyébként Orbántól önkritika volt!

Tavaly ugyanis 1.5 millió munkahelyet ígért 2 év alatt!

Most mar csak 1 millió, 10 év alatt. ;-)

_____________________________________________
Orbán: egy-másfél millióval több munkavállaló kell a következő két évben

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=579467

Orbán Viktor szerint a jelenlegi négymillió helyett öt-öt és fél millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

2012. augusztus 24.
___________________________________________________

Szelid sunmalac 2013.06.10. 10:20:42

@ob.zserver: Nem a faszt nem. Te tenyleg a legalja vagy.

ob.zserver 2013.06.10. 10:22:48

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: mért? nem ob.szerver a nevem hanem ob.zserver. nem ugyanaz csak hasonló. orbánképet meg bárki rakhat avatárnak nem? akkormeg?

bögöbö 2013.06.10. 10:23:21

@ob.zserver: "@bögöbö: nem lopom, csak hasonló a nevünk."
Ja, meg az avatarotok is... Tök véletlen.

Amadeus62 2013.06.10. 10:25:18

Azt ugye tudjátok, hogy ma szavaznak a földtörvényekről? Ha ezt megszavazzák, akkor ezt a köpönyegforgató bandát tényleg fel kell akasztani végig az Andrássy úti lámpavasakara, de a Dunába lövés is jó ötlet.
Remélem tisztában van mindenki vele, hogy mit is jelent ez, hogy ma megszavazzák ezt a szemétséget földtörvény címen...és mit takar ez valójában.
Ezeknek nem 10 év kell, hanem simán csak azonnali kivégzés.

Szelid sunmalac 2013.06.10. 10:26:57

@ob.zserver: Igen. Tenyleg. Most mar mindenki elhiszi, hogy teljesen veletlen. Meggyoztel minket!

gnme 2013.06.10. 10:28:15

@Amadeus62: :-)

én eladtam a földjeimet és most szabadulok szépen az értékimtől

egy kocsit tartok meg, a pályaautómat, .. márhogy azzal nagy biztosággal lehet dobbantani

zsé + 1db kocsi nekem elég, nem vagyok telhetetlen

Amadeus62 2013.06.10. 10:29:19

@Távmunka blog:

Dehogynem tetszik, örülnél te még 1 fityisz győzelemnek, ne tagadd!

Amadeus62 2013.06.10. 10:30:52

@gnme:

Lehet szidni a kurucinfót, de egyedül ők tájékoztatnak erről, hogy MA lesz a földtörvény szavazása. Se az index, se semelyik más hírportál nem közöl erről semmit, hanem csak az árvízről szól minden.

Állam-vizsga 2013.06.10. 10:31:31

Nincs az az ígéret amiért én adnék neki újabb 10 évet, de még 1-et se. Nálam épp úgy elvesztette a hitelét, mint az MSZP.
Én olyan pártra szeretnék szavazni aki nem hívőket toboroz hanem szavazókat, nagy különbség!

ob.szerver 2013.06.10. 10:32:01

@bögöbö:

"ob.szerver! Lopják a nicked!"

Hacsak ennyit lopna a fideszcmaffia!

Nem baj, majd megunja oszt hazamegy. Legkésőbb, ha lejár a munkaidő.

gnme 2013.06.10. 10:32:18

@Amadeus62: bármit megszavaznak, ha az ötödik oldalon ott áll a kötél általi kivégzés .. azt is megszavazzák

mert valaki erre kérte őket, ..nem személyes meggyőződésből

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.06.10. 10:33:22

Ne jobb meg baloldal, hanem emberek legyünk!!

Kivéve a CÖF aljas, sunyi , felfegyverzett békemenetet!
Megtámadta hazánkat a Duna, riadóóóóóó birkamenet, tüntessetek a Duna ellen.

A "nemzeti szarsajtó" eltüntette Esztergom hős polgármesternőjét, csak az árvízi celebpojáca O. Viktor osztja az észt!

Tétényi Éva levegőnek nézése Esztergomban a meghirdetett nemzeti összefogásod, szarháziságod netovábbja.
Pedig a jóasszony, mint polgármester és egyben mint a helyi polgári védelem vezetője megint többet tett az ilyenkor elvárhatónál: megtiltotta a gátakon korzózást és a védelmi feladatokat ellátók között a pártoskodást. Esetleg követhetted volna a példát, ha már nemzeti összefogást hirdettél. Mert az valami ilyesmi, nem? Legalábbis szerintem inkább ez lenne az, és nem a célirányosan kivezényelt mamelukok ölelgetése szigorúan PR célból.

Isteni szerencse, hogy a habonyárpinak sikerült előkerítenie és egy helyszínre cibálni a Farkas Flórit, így legalább valamivel tudjátok ellenpontozni Balog Zozó sváci tojásafférját. Végül is öröm látni, hogy minden cölöp a helyén van még árvízkor is, és harcos kormányod vigyázó szeme nem csak a gátakon, de a nemzetközi harcmezőn is építi a védműveket.

belekotty 2013.06.10. 10:34:24

@ob.zserver: Micsoda amatőr hamisító vagy te!

HajraFidesz (törölt) 2013.06.10. 10:38:40

Hajra fidesz. Mondjatok csak a butasagokat, mi addig epitjuk az orszagot. Nincsenek esz ervek, csak erzelmek a hozzaszolasokban - ezert fog a baloldal ismet bukni. Bar ezen a forumon nem jon at, a tobbsegnek mar megjott az esze.

Na, tovabbi jo morgolodast!

gnme 2013.06.10. 10:41:27

én a többséghez számítom magam, lévén megjött az eszem

eladok mindent és elmegyek innét a 3,1412csába

ob.zserver 2013.06.10. 10:41:53

@belekotty: nem hamisítok, csak hasonló a nevünk, meg nekem is tetszik a viktorkép.

Dolgozónép 2013.06.10. 10:42:39

Siess Orbán, vár a történelem szemétdombja!

Cinkes 2013.06.10. 10:46:42

@HajraFidesz: te még nem tartozol a többséghez...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.10. 10:51:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Gondolom semmi közöd hozzá, hogy az index mint miért tesz ki címlapra. Apropó azt tudod ugye, hogy kik(k) az index tulajdonosai?

pocaklakó minimanó 2013.06.10. 10:52:50

@ob.szerver:

"Az analógia abban is megáll, hogy amikor eltakarodnak - legyen az jövőre vagy később - az új kormánynak csak a háborús újjáépítéshez mérhető feladata lesz 4 vagy több év pusztítás és rombolás után a gazdaság és valamennyi társadalmi alrendszer területén. A pusztítás idejéhez képest pedig exponenciálisan fog nőni a helyrehozatalhoz szükséges idő. Ha jövőre nyernek, arra már egy egész generáció rámegy, gondoljunk csak újabb 500e elmenekülő, képzett és dolgozni tudó és akaró ember pótlására."

Az ilyen analógiák miatt lesz továbbra is lúzerségben királykategóriás a ballib oldal. :)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.10. 11:01:08

@high up!:

"1 millió új munkahely helyett lesz 10 év alatt 1 millió kivándorló"

Ez a cél, ugyanis Magyarország ma túl kevés 10millió embernek.

Nyugi bele, hogy a Viktor háttéralkut kötött a Csányi-Nyerges-Leisztinger-Mészáros féle oligarchákkal, hogy a Magyar Kormány lehetőleg minél több magyar állampolgárt űZZÖN el az országból, amivel a fent említett (és nem említett) agrár-maffiózók még több profithoz jussanak.

Értsd:

=> A vidéki földpályázatok a vidék megsegítésére:

=> Eredmény: az új tulajdonosok 85%-a maffiatag...Fidesz ágon.

=> A trafikpályázatok a tartós munkanélküliek, gyesről visszatérő anyák és csökkent képességűek helyzetbe hozása:

=> Eredmény: az új tulajdonosok 85%-a maffiatag...Fidesz ágon.

Ultrakorrupt magyar gépezet: totál mint Hondurasz.

dr yetee 69 2013.06.10. 11:03:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hogy legyen mit olvasni az ilyen agyhalottaknak,mint te!Érted egyáltalán,hogy miről szól a cikk?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.10. 11:06:07

@ob.zserver:

Most pedig jön az új Apeh (NAV) törvény:

Kérdés nélkül kutakodhatnak a számládon.

Nem, nem a Csányi "offsór-Bonafarm" bácsi és a Lázár "offsór-CBA" testvérek számláját fogják kutatni, hanem a tiédet tisztelt adófizető állampolgár.

Fejesrob 2013.06.10. 11:07:46

"Továbbra is tartom azt a vállalásomat, hogy egymillió új munkahelyet teremtünk 10 év alatt. Ha kapok tíz évet a választóktól, akkor meg is fogom csinálni" - ezt nyilatkozta a 24 Óra című napilapnak Orbán Viktor"

Azt nem nyilatkozta, hogy fizetnek is érte.

dr yetee 69 2013.06.10. 11:09:08

@ob.zserver: Bizony,takony,nálad már nincs lejjebb!

dr yetee 69 2013.06.10. 11:09:50

@Fejesrob: 10 évet a Kozma-utcában!

Fejesrob 2013.06.10. 11:16:56

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: A NAV idáig is kérdés nélkül kutakodhatott. Sőt, le is vehette.

Brix 2013.06.10. 11:23:10

Biztos vagyok benne, hogy lesz 1 millió munkahely. Orbán Viktor eddig még soha nem hazudott! Lesz 1 millió munkahely, de csak 1 millió lesz. Viszont, az 1 millió ember , akinek lesz munkája, 9%-al adózhat, mert a kormány nem akarja munkát adókkal terhelni. A többi ember, aki pimasz módon csak fogyasztani akar, dolgozni nem, fizethet majd 40%-os fogyasztási adót. A magas fogyasztási adó meg felpörgeti majd a gazdaságot, hiszen ugyanakkor összegből majd több árút és szolgáltatást tud a fogyasztó megvásárolni. Ennyi az unortodoxia lényege!

Fejesrob 2013.06.10. 11:30:22

@Brix: Igen, ezért várom Bajnait, aki viszont saját zsebből fizeti a multik adóját és jön a kánaán, rendben lesz az alkotmány is és antiszemiták sem leszünk.

Én pld. már előre megrendeltem, Tóalmási csípős lesz a kerítésem, a szomszéd marad a Gyulainál.

Amadeus62 2013.06.10. 11:35:10

@Fejesrob:

Te fasz, a bankadót, multiadót, tranzakciós adót TE fizeted meg, meg ÉN! Meg az egész NÉP! Látom szépen benyelitek a felcsúti fröcsögéseit, hazugságait! Agymosottak vagytok mind.

Szelid sunmalac 2013.06.10. 11:35:37

@Fejesrob: Ha eddig is igy lett volna, akkor miert kell a modositas?

Amadeus62 2013.06.10. 11:38:27

@Nomad_:

Nekem is ő jutott eszembe.

Fejesrob 2013.06.10. 11:42:02

@Amadeus62: Hány adó van még ezenkívül te fasz? Továbbá nem az egészet fizeted meg, épp a minap volt egy táblázat az indexen, hogy mennyit.

Az nyilvánvaló, hogy te is fizeted, de valakinek vissza kell fizetni azt, hogy Gyurcsányék 54%-ról 83% növelték az eladósodás mértékét, szinte az összes államháztartási hiány extra magas volt kormányzásuk alatt, a csőd elkerülésére pedig IMF hitelt kellett felvenniük.

Vagy hogy gondoltad, ezt fizesse Orbán saját zsebből? Ezt te és én fizeted meg.

Fejesrob 2013.06.10. 11:45:18

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Lehet, hogy a magánszámlákra is kiterjesztik. Nem olvastam el ezt a tv. tervezetet, de ismétlem, a NAV már APEH korában, tehát a Bajnai korszakban is levehette a vállalkozói számláról a követelését.

Fejesrob 2013.06.10. 11:53:58

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Közben utánanéztem:

"Az adóhatóság revizorai júliustól gyakorlatilag azonnal megkapják a vizsgált személy banki adatait,"

Ja, kb, az amit feltételeztem. Ez így van minden országban. Szerintem így volt nálunk is, csak a magánszámlákhoz idáig bírósági végzés kellett.

Nem látok ebben semmit, ha nem csal, lop nincs félnivalója senkinek.

pástétom 2013.06.10. 12:00:27

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Az irányítása nélkül már a vízben rohadnátok!"

De hisz' épp' ez a baj, hogy O vízügyi ismerettel pont ő irányít...

pástétom 2013.06.10. 12:05:30

@Fejesrob: "a csőd elkerülésére pedig IMF hitelt kellett felvenniük."

Barátkozz meg a gondolattal: csőd lenne akkor is, méghozzá rövidesen, ha Viktorka államkötvényeit nem vennék meg a gaz spekulánsok - ráadásul jóval nagyobb kamatteherrel a magyar állam számára, mintha az imf-től hívtunk volna le hitelt.

ob.szerver 2013.06.10. 12:09:07

@pocaklakó minimanó:

"Az ilyen analógiák miatt lesz továbbra is lúzerségben királykategóriás a ballib oldal. :)"

Egyszer el kellene gondolkodnod azon - akár specialista segítségét igénybe véve - hogy mi lehet az oka annak az engesztelhetetlen, atavisztikus gyűlöletnek és rosszindulatnak, amit az ország és a nemzet iránt érzel.

Ha meglenne az analízis, lehetne gyógymódot is találni rá. És onnantól fogva a nemzeti progresszióban és gyarapodásban lelnéd az örömöd, és nem az ország elnyomásában, kirablásában és leszakadásában.

Egy próbát megérne.

Mitzimackó 2013.06.10. 12:15:12

@hot-spot: ráadásul ötlete sincs a megoldásra, csak szaladgál, mint egy töketlen kutya:-)

Mitzimackó 2013.06.10. 12:17:49

@pástétom: bizony, bizony, az államkötvény UGYANOLYAN KÖLCSÖN, mint az IMF-hitel, csak sokkal magasabb kamatra, spekulánsok veszik. Igaz, nem pofáznak bele nyíltan a gazudaságpolitikába, következésképpen hagyják a kormányt szabadon rabolni. A kamatot úgyis a nép fizeti, a rablóbandának meg mindegy, mennyit...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 12:23:29

@clegane: Nem csak MSZP-t írtam. Szervezett ellenzéki mozgalomból jelenleg négyet ismerek, ezek közül hármat említettem az előző kommentemben. A Jobbik meg 90%-ban a Fidesszel szavaz, mivel a Fidesz többet valósított meg az ő programjukból, mint a sajátjából - gyakorlatilag csak az EU-ból kilépés maradt ki.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 12:25:35

@Amadeus62: Nem tetszik a magyar közpénz ellopása, mindegy, hogy melyik párt csinálja. Sajnos elítélni egyik komoly politikust sem fogják, Zuschlag 10-15 évre elég konc volt a népnek.

Szelid sunmalac 2013.06.10. 12:27:25

@Fejesrob: Azert az "igy van minden orszagban"-nak meg utanajarhatnal. Hogy birosagi vegzes nelkul kiadhatjak a banki es minden egyeb adatokat, es kvazi rendelkeznek a bankszamladdal, ha egy csinovnyiknak eszebe jut.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.10. 12:27:52

@hot-spot: Pontosabban a legfőbb baja az, hogy nem ad hatalmat, döntési szabadságot az embereinek. Mindent saját maga akar elintézni, eldönteni, pedig ez már egy 100 fős cégnél sem működik, nemhogy a legnagyobb pártnál vagy az országnál.

Fejesrob 2013.06.10. 12:31:02

@pástétom: Persze, ha pedig vaskerekem lenne, én lennék a hatos villamos.

Hülyeségeket beszélsz, mit gondolsz, Bajnaiék azért választották az IMF hitelt, mert olyan fasza?

Nézd már meg milyen kamatok voltak 2006 tájékán.

Aztán azt is nézd meg, milyenek most.

De ha már úgyis guglizol, nézd meg, milyen kamatai vannak az IMF hitelnek, (kurvára nem 3%) és ha jobban bemelegedsz, akkor azt is, hogy mitől függ az adott államra kivetett kamatteher.

Azon pedig elmeditálhatsz, hogy az egész hiszti nem kellene, ha Gyurcsányék nem úsznak el. Orbánnak ugyanis nem "maga miatt", hanem Gyurcsányék miatt kellett eszeveszett adósságmenedzselésbe fognia.

Fejesrob 2013.06.10. 12:32:37

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Szerintem járj te utána.

Én egyébként támogatom, már 1990-től be kellett volna vezetni.

pocaklakó minimanó 2013.06.10. 12:36:25

@ob.szerver:

"Egyszer el kellene gondolkodnod azon - akár specialista segítségét igénybe véve - hogy mi lehet az oka annak az engesztelhetetlen, atavisztikus gyűlöletnek és rosszindulatnak, amit az ország és a nemzet iránt érzel."

Milyen érzés, amikor kibújik a kannásboros söntésszag árnyékából a ballib-droidba ojtott jobbikos?

Nem, ne mesélj! Kínzó élmény lenne. :)

xaverta 2013.06.10. 12:45:24

@ob.zserver:
"@kovi1970: nem az mszp-re szavaztál 2006ban véletlenül?"

még mindig jobb választás volt, mint jobbágyként orbánra. azt tudod-e, hogy a fidesz új jelképe a vak komondor ? s..gg adó gazdád is vak komondorként "vezeti" az országot.:)

xaverta 2013.06.10. 12:52:07

@Fejesrob:
"Azon pedig elmeditálhatsz, hogy az egész hiszti nem kellene, ha Gyurcsányék nem úsznak el. Orbánnak ugyanis nem "maga miatt", hanem Gyurcsányék miatt kellett eszeveszett adósságmenedzselésbe fognia."

Te pedig azon meditálhatsz el, hogy orbán első uralkodása idején 50 %-al emelkedett az államadósság. Az mszp 8 éve alatt 100 %-al. Mi akkor a különbség ?

f o n t a 2013.06.10. 13:24:58

@clegane: de, lehet, saját tapasztalatom.

Pop40 2013.06.10. 17:02:49

@Állam-vizsga:

Én nagyon szívesen adnék neki nemhogy 10, de 40 évet is.
Egyetlen kis feltétel lenne: Ennek minimum 3/4-ét szigorított fegyintézetben töltse, és a feltételes szabadlábra bocsátás is maximum 35 év után legyen lehetséges.

emtévé 2013.06.10. 21:43:53

Most őszintén! Kit akartok a helyére? Gyurcsányt? Bajnait? Mesterházyt?

emtévé 2013.06.10. 21:44:28

Engem ez nagyon felhúzott, de egyet kell értenem:
szintiszta.blog.hu/

Pop40 2013.06.11. 01:36:26

@emtévé:

Mármint egy köztörvényes, megalomán tolvaj helyére?

Most őszintén! Nála nagyjából bárki jobb lenne, nemhogy egy Bajnai.

Benkő Gyula 2013.06.11. 12:19:16

@Pop40: Bajnain elgondolkoznék, de a többi jelenlegi törtetőn egy pillanatra sem!

Pop40 2013.06.12. 01:51:37

@Benkő Gyula:

Ezzel látod pontosan így vagyok én is.

Kerek négyszög 2013.06.15. 22:08:36

@emtévé:
"Most őszintén! Kit akartok a helyére? Gyurcsányt? Bajnait? Mesterházyt? "

Momentán mind klasszisokkal jobb lenne.

Kerek négyszög 2013.06.15. 22:13:50

@Fejesrob:
"Azon pedig elmeditálhatsz, hogy az egész hiszti nem kellene, ha Gyurcsányék nem úsznak el."

Orbánék dilettantizmusa jóval nagyobb eladósodást hozott volna a gazdasági világválság alatt. Most is szépen emelkedik az adósságunk, pedig elloptak háromezer milliárdot, és szarrá nyomorgatják az ország népét, és nincs akkora válság mint Fletóék alatt. (Németország -7% !!! recesszióba zuhant)

Kerek négyszög 2013.06.15. 22:15:48

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
" es kvazi rendelkeznek a bankszamladdal, ha egy csinovnyiknak eszebe jut. "

Most már az ingatlanoddal is. Nem véletlenül maradt ki az új tákolmányból a magántulajdon védelme. Meg volt ez tervezve jóelőre.
süti beállítások módosítása