Ne zavarjuk őket, éppen megint lopnak!

H_A Címkék: kormány parlament korrupció lopás törvény háztartás rokonság közbeszerzések Fidesz Tiborcz István2015.12.02. 14:39

Reggeli kávét mindenképpen, esti pálinkát foltokban kiváltó-helyettesítő hír: idén novemberben lépett hatályba az a törvény, amely a politikai vezetőket és rokonaikat nagyon helyesen egyébként, kizárta a közbeszerzésekből. (Na, nem mintha Tiborcz kartárs nem állami közbeszerzések révén állt volna a saját lábára, de Polt Péternek éppen elég fontosabb és bokrosabb teendője volt ahhoz, hogy ne zavartassa magát egyáltalán se amiatt, hogy ez esetleg aggályos. Főleg, hogy ő egyáltalán nem is azért van ott, ahol.) Ez az állapot - mármint az egyébként nagyon helyes kizárás - mindannyian beláthatjuk, tarthatatlan volt, így aztán a kormány egy pillanat alatt "helyreállította" a szerencsétlen botlás okozta károkat. Az a vaskos törvénycsomag ugyanis, amely Tállai elvtársra való tekintettel és tekintet nélkül elvileg a NAV átalakításáról kellene hogy szóljon, lényegében nem szól másról, mint amiről a Fidesz-kormány fennállása óta a törvényalkotás szól. Lebontani minden olyan (jogi) akadályt, féket és ellensúlyt, amely a vezető politikusok pofátlan meggazdagodásának útjában állhat. Rendkívüli eljárásban, már tegnap is késő volt.

Tehát, ha adott egy rossz, kényelmetlen jogszabály, amely mostanig megtiltotta, hogy a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettes, az Országgyűlés elnöke vagy alelnöke, a miniszter, a Kúria elnöke, a legfőbb ügyész, az Alkotmánybíróság elnöke, az Állami Számvevőszék elnöke, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, vagy a Központi Statisztikai Hivatal elnöke tulajdonában álló, vagy a felsoroltak hozzátartozóinak tulajdonában álló cég közbeszerzéseken vegyen részt, azt visszamenőleges hatállyal, hétfőről-keddre, ellentmondást nem tűrően módosítani kell.

orbantiborcz21.jpg

Más szavakkal: ezentúl a korrupció elleni harc szellemében, bármelyik nagykutya fia, lánya, apja, anyja, testvére, veje, menye, nagyapja, nagyanyja, keresztanyja, nagybátyja, akárhányadízigleni rokona TÖRVÉNYESEN, HIVATALOSAN indulhat és nyerhet közbeszerzésen, mindössze annyi a feltétel, hogy ne éljen az illetékes vezetővel egy háztartásban. Mert amíg van mit mozdítani ebben a jóval huzatosabb, mint amennyire széles hazában, azt márpedig el kell mozdítani. Lehetőleg bármilyen nevetséges indokra hivatkozva. Téglánként, közbeszerzésenként. Úgyhogy Brüsszel ne nagyon ugráljon Tiborcz-ügyben, vagy ha ugrál is, pont leszarjuk, még akkor is, ha az uniós eljárást nem lehet visszamenőleges hatállyal fércelgetni. Kérem, itt minden törvényi felhatalmazással, teljesen szabályszerűen működik.


(Zárójel: Feri, az a helyzet, hogy kurvára nehéz lesz el- és megmagyarázni, hogy a DK hogy a gyászban szavazhatott meg egy ilyen aljasságot, de ne fáradj, engem nem tudsz átverni. Mindent értek. Ami erkölcsi értelemben (is) összetartozik, az előbb-utóbb biztosan összenő, kár is róla beszélni. Olyan nincs, hogy véletlenül rossz törvényt szavaztok meg! Erre nincs felmentés, legfeljebb szánalmas magyarázkodás. Ja, és ezt Fodor Gábor is nyugodtan magára veheti.)


Dehogy vagyok felháborodva: ahhoz képest, hogy akár még azt is beleírhatták volna jelen salátatörvénybe, hogy rajtuk kívül senki más nem indulhat és nyerhet közbeszerzéseken, egészen csinos munka ez így is. Ha még mindig nincs elég bizonyíték arra, hogy ez egy konszolidált banánköztársaság, akkor már tényleg csak az az egyetlen remény maradt, hogy előbb-utóbb megfelelő számú kézből csavarják ki a szó szoros értelmében is azt az egészségtelen margarinos-zsíros kenyeret ahhoz, hogy ebből a törvényesített korrupcióból elég legyen.


Nem hiszem, hogy mindenki számára értelmet nyert, ezért mondom: pontosan ilyen egy keresztény, családszerető kormány. Az összes többi mellett és után ez az a törvény, amely szavatolja, hogy (ha senki más nem is, de legalább) ezeknek az igazi államférfiaknak és nőknek a sarjai - ükunokák ükunokáinak ükunokáival bezárólag - életük végéig élvezzék a közösből szárba szökkenő jólétet. Hogy ezen dolgoznak hat éve folyamatosan? Igen. Hogy még mindig maradt ellopnivaló mi ellopásra szorul? Igen. Hogy már egyáltalán nem okoz gondot, hogy igenis ezek lopják kapják, nyerik a legtöbbet? Igen. Hogy az (ál)ellenzék cinkosan asszisztál mindehhez? Igen. Van még kérdés? Nincs kérdés.


Merthogy a NER alapvetése szerint, amely mindennél erősebb bizonyosságként szolgálja a napi aljasságok elkövetésének nyugalmát, a társadalom ingerküszöbét meg sem közelíti az állami lopás kategóriája. A korrupció létezése olyannyira erős evidenciaként mászott a magyar ember pórusaiba bele, hogy rezignáltan sóhajt, vagy elfordítja a fejét: ja, hát igen, lopnak, lopnak, mindenki lop, azok is loptak, ezek is mér' ne lophatnának? Egyetlen jogerős bírósági ítélet nem született, amely az effajta ténykedések számonkérésére bátoríthatná a népet. Igen, megtanultunk együtt élni azzal, hogy ez van, és másképp nem lehet.


Megtanultuk (tévesen, rosszul és úgy tűnik, visszafordíthatatlanul), hogy a túlélés talán egyetlen (?) lehetséges módja a csendes alkalmazkodás, a szánalmas kis egyéni alkuk megkötése a hatalommal, a helyi oligarchákkal, amiből nem lesz baj, és amibe simán belefér akár a másik feljelentgetése is. Ebben az értelemben az elmúlt évszázad aligha hozott érdemi változást, a tekintetes hölgyek, urak megszokták, pontosan tudják és ki is használják: teljesen fölösleges olyan ideálokért síkra szállniuk, mint a közjó, a közérdek, mindannyiunk java. A mi javaink kizárólag azért vannak, hogy legyen mit lenyúlni. És jól is van ez így, hiszen mi soha nem állunk ki magunkért: inkább csendben idegösszeroppanunk, félünk, hallgatunk. Vagy egyszerűen elmegyünk. Nem jelent felmentést, hogy a legritkább esetben sem önként dalolva.


Nem kérdezünk. Nem érdekel, hogy milyen jogállam az, ahol éjfélkor benyújtanak, fél kettőre megszavaznak törvényeket; nem zavar, hogy az urak-hölgyek azt sem tudják mi a különbség az igen, és a nem gomb között, arról nem beszélve, hogy egyeseknek fingjuk nincs, miről is szavaznak valójában; fel sem merül a kérdés, hogy talán nem a világ legtermészetesebb dolga előre megfontolt nagyipari kizsákmányolásunk. Úgy érezzük, ha a törvényeket igazítják a korrupcióhoz, akkor az már nem is korrupció. Mi több, némelyek még mindig abban a hitben ringatják magukat, hogy nem az ő pénzüket lopják, hanem kizárólag az amazokét, a balliberális hazaárulókét. Pedig.


A kutyát nem érdekelné, hogy ki kivel él-hal egy háztartásban rokoni alapon. Leszarnám, hogy együtt élnek, vagy külön, csak egyszer tudnának legalább egy erkölcsileg is támogatható döntést hozni. Ha egyszer nem azon állna, vagy bukna el valami, hogy rokon, nem rokon, stróman, nem stróman. Itt pedig konkrétan erről van szó: már a holdudvar strómanjai sem bírják tartani a lépést ezzel az elszabadult lopási tempóval, ideje beszervezni teljesen legálisan a rokonságot-pereputtyot is. A mű így válik teljessé, így papírozzák le az illiberális állami korrupciót, miközben a derék NERtársak továbbra is hanyagul pöffeszkednek a fotelban és nézik-nézik homályos tekintettel a NERtévében a mesét a gonosz bevándorlókról és a balliberális lépfenéről, akikkel és amellyel szemben dicső kormányunk nap mint nap, életét-jólétét kockáztatva lép fel.


Pedig semmi ok nincs a nyugodt pöffeszkedésre, NERtársak! A törvényhozásba, jogalkotásba csomagolt hűtlen kezelés, amiről itt szó van, csupán a totális szabadrablás előszobája. Különösen azért, mert januártól például nem lehet vagyonosodási vizsgálatot sem kezdeményezni olyan ellen, aki ezt nem akarja. Na, ugye? Az egyébként foltokban olykor valóban félelmetes illegális bevándorlással ellentétben - amin mindenről megfeledkezve tele szájjal illik és szokás csámcsogni a sör böfögése közben -, ez itt arról szól, hogy ezután a tűzhöz közel ülő nagyurak gátlástalanul lophatják ki a szemünk közét is akár. Teljesen legálisan. (Attól tartok, a kettő között semmilyen összefüggés nincs: migránsok jönnek, migránsok mennek, a lopás marad.)


Félreértés ne essék: az, hogy eddig a saját lábra állást törvényileg máshogyan oldották meg, sem akadályozta meg őket semmiben, legfeljebb aggályos volt, és enyhe macerával járt folyton strómanoknak átadogatni a pénznyelő cégeket. Ebben a tudatban pöffeszkedjetek nyugodtan tovább, NERtársak! Az alapfelállás megmarad, a pénzeket ugyanazok nyelik el, mint eddig, de legalább már a látszatra sem kell figyelni. Ilyen a polgári, nemzeti erkölcs, erény, jóízlés. Amelyet elnézve, nem maradt más hátra, mint előre: ha majd a magántulajdon indoklás nélküli elkobzását is bebetonozzák a hatályos magyar törvények sorába, talán az majd eléggé fájni fog. Nem biztos, de talán. És nem biztos, de talán nem csak a soros-zsidóbérenc-balliberális hazaárulóknak. Akkor majd esetleg megértik a nemzeti-keresztény oldalon még mindig elégedetten vegetáló honpolgárok is, hogy a korrupció törvényesítése nem azonos annak felszámolásával, és hogy a kleptokrácia semennyire nem azonos a demokráciával. Lehet, hogy kicsit késő lesz akkor eszmélni, de legalább addig ne zavarjuk őket, és magunkat se zavartassuk! Nem történt semmi, csak a szokásos. Éppen megint lopnak. Most éppen külön háztartásban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr868133136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.12.02. 15:30:29

Ne akarj diktálni, baromarcú! Semmit nem fogadok el!
Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja

mojszipupi 2015.12.02. 17:57:45

Ez a lépés már nem is balkáni, ez már fekete afrikai diktátorok szintje

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.02. 18:17:47

Seemi nem történt, csak a nyilvánvalót még nyilvánvalóbbá tették.

vadi3 2015.12.02. 18:47:21

Várnám a kedves jobboldali hozzászólókat, hogy kezdjék már el magyarázni a bizonyítványt. Hallo Batyu, merre jársz?

csak egy néző 2015.12.02. 18:48:30

Most miért is csodálkozik bárki is?
Az összes eddigi kormány ezt csinálta sunyin, de
2010-óta ezt csinálják nyíltan, hogy a korrupcióikhoz, lopásaikhoz, mutyijaikhoz, utólag, egy senkiházi, macskajancsi kijelölt képviselőjük bead valami szart, amit előző este megkap Takony, Orbán, Finkelnstein triótól, el sem olvas, másnap pedig megszavazza a parlament, nyomják az igen gombot és már törvényessé is tettek mindent.
Csak így tovább.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.02. 18:48:55

@vadi3: Egy másik blogon csak bécsi cukrászdázni tudott erre. A Fidesz propaganda központból még nem jött ki a megfelelő válasz. Blogger Géza még dolgozik rajta.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.12.02. 19:31:09

B@szódjanak meg a tolvajok és mindenki aki védi őket.

legeslegujabbkor 2015.12.02. 20:24:36

@vadi3: Tökmindegy, hogyan magyarázzák, a következménye lesz pokoli. Megfojt minden kezdeményezést ez a légkör, a magyarok szép lassan elsüllyednek a posványban, és ebből a mocsárból nincs békés kilábalás, csak ha borítunk mindent.

a nagy hohoohooo 2015.12.02. 21:18:33

@lényeglátó: Hülye diósgyőri nyugdíjas segédmunkás.....Göre Gábor,Békés Gábor,szúrófény stb jobbikuSS snittelő troll......

program készítő 2015.12.03. 18:55:54

Ebben csak a közös gyerekek vannak benne?
süti beállítások módosítása