Határon túli pénzeszsákjainkról: Ha itthon sír a gyerek, zabáltasd meg a szomszédot!

H_A Címkék: program határon túli magyarság vajdasági magyarok adófizetők pénzszórás gazdaságfejlesztés Szerbia VMSZ2015.11.19. 18:48

Azt írja az internet, hogy - lassan mondom - a magyar állam 50 milliárd forintos gazdasági fejlesztési programot indít a Vajdaságban (értsd és mondd: 30 milliárd hitel, 20 milliárd vissza nem térítendő támogatás). Ugyanis, állítólag "a program elsődleges célja, hogy a világ legjobb termőföldjeivel rendelkező Vajdaságot és az ottani gazdákat segítsék, hogy távoli piacokra is el tudják juttatni termékeiket". Meg még hogy a szerbiai turizmus fejlődjön, és a vajdasági fiatalok térjenek vissza szülőföldjükre, ha már elcsámpázni voltak kénytelenek. Más szavakkal, miként a magyar kormány is az orrunkra kötötte: ez egy újabb, történelmi jelentőségű döntés, amire korábban természetesen nem volt példa. Még akkor sem, ha a sztori nem teljesen mai: már áprilisban tudni lehetett, hogy 11 milliárdnyi kedvezményes hitelt zsíroztak le Délvidéken. Az, hogy végül 30 + 20 lett belőle, szóra sem érdemes apróság.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt héten kicsit lemaradtam a honi aktualitásokról, ez a hír olyan szinten hozott vissza a magyar valóság göröngyös talajára, hogy a Vajdaság adta a másikat. Vajon kimaradt nekem valami, és időközben visszacsatolták eme elszakított területet? Vagy egyszerűen csak az kerülte el a figyelmemet, hogy Magyarországon MINDEN a helyére került gazdaságilag és az időközben keletkezett apró kis felesleg gyors elszórásáról kellett íziben döntést hozni? Mert persze örülök én mindenféle történelmi léptékű és jelentőségű döntésnek, de nem lehet, hogy eddig azért nem volt példa erre, mert egy istentelen nagy disznóságról van szó? (Megint.)


Nem, nem demagógia. Sajnos. Már ha képesek vagyunk jelentőséget tulajdonítani annak az egyébként közhelyszerű ténynek, hogy Magyarország lakóinak egyre nagyobb tömegei a nyomortól nem látnak kettőig. Mert ha képesek vagyunk, akkor egyszerűen nem hihetjük, hogy van olyan elmebeteg állat, aki a szerb gazdaságot képes támogatni a magyar ellenében. Úgy értem, a magyar adófizetők pénzén. Márpedig van. Ha történelmi távlatokat kell nyitni, és mérföldköveket elhelyezni, akkor a regnáló magyar kormányt senki nem körözheti le. Ja, hogy nem az urak magánvagyonából finanszírozzák a határon átívelő nagylelkűséget? Sebaj, nyugtassuk meg magunkat, hogy bár a bőrünkön nem érezzük, valószínűleg ez azért lehetséges, mert a hanyatló svájci életszínvonalat ostromoljuk éppen. Merthogy egyébként el nem tudom képzelni, hogy különösen ilyen háborús időkben épeszű embernek az jutna eszébe kormányzatilag, testületileg, hogy basszátok meg: növeljük már magyar közpénzből egy tetszőleges ország GDP-jét! Ahol magyarok is élnek lehetőleg, mert az olyan jól hangzik. Persze ha már mindenáron a félhülye adakozó szerepében akarunk tetszelegni gatyából kilógó csupasz seggel, nem ártott volna jobban körülnézni: a kárpátaljai magyarok nagy része például konkrétan éhezik, miért nem őket kell megsegíteni? Ha már. 

Ettől ugyan nem válik igazzá, hogy a szép, rántotthús alakú Magyarországon siker van és csillogás, se föld-, se trafik-, se Quaestor-, se magánnyugdíj-maszatolás nem volt, az egészségügy és az oktatás szárnyal, nincs út felújítatlan, és stadionok helyett a nemzet jóllakatásába folyik bele minden adóforint, de. Legalább elmondhatjuk, hogy már megint olyat tettünk, amit korábban senki: ez a beruházás egy másik országot fog gyarapítani, egy másik országban létesülnek új munkahelyek, egy másik országban növeli a GDP-t, egy másik országban generál új adófizetőket. Hivatalosan ez lenne a cél és a következmény. Nem ez lesz. Nagyon egyszerű okoknál fogva. És még csak nem is a határon túli szavazatszerzésre érdemes gondolni, és attól idegrángatózást kapni. Mindenki nyugodjon meg: az 50 milliárd töredéke jut - és az is kizárólag a látszat megőrzésének okán - oda, ahova papíron szánták: a többi a helyi, Fidesz-lojális, Pásztor István nevével fémjelzett VMSZ-hez közel álló oligarcha elvtársak vagyonát fogja gyarapítani. (Ez az áprilisi helyzetelemzés kiválóan rávilágít a lényegre.) Amely hálás oligarchák visszacsorgatják a visszacsorgatnivalót a nagylelkű osztogató-megsegítő-magasságos nemzeti magyar kormány tagjainak, akiknek magánvagyonát fogják ékesíteni ezek az ilyen módon meghurcolászott adóforintok. Na, ugye?

pasztor1.jpgA mi vajdasági emberünk és a pénzeszsákok (fotó: bozokiantal.blogspot.com)


Ahol nincs 3 milliárdnyi nemzeti minimum a gyermekéhezés felszámolására, ott van gondolkodás nélkül, bármikor "okosba" elkölthető 50 milliárd határon túli célokra. Amivel alapvetően nem lenne baj (mármint azzal, hogy vannak ilyen célok), ha mindeközben nem lennének óriási kráterek a honi gazdasági-társadalmi állapotok terén. Igaz, hogy nem áll még minden fideszes atyafi kertje végében egy stadion, de gyerekek éheznek (ja, nem, Hegedüs Zsuzsa felszámolta a gyermekéhezést, csak akkor mi a gyászért nem küldték el őt a Vajdaságba az 50 milliárd helyett, ha itt már nincs semmi dolga?), családok kerülnek utcára, iskolákat zárnak be, éveket, hónapokat kell várni egy műtétre, vagy egy sima kivizsgálásra. Azért, hogy amit nem lehet ellopni, azt jótékony nemzeti elköteleződés címszó alatt elosztogatva visszaforgathassák saját jólétükbe a nagyurak.


Mindenki nyuogodjon meg: ez a pénz nem/sem fog semmilyen sajnálatos tendenciákat megfordítani, senki nem fog hazavágtatni, nem ettől lendül fel a szerb(iaimagyar) turizmus, de azért a felismerés legalább briliáns: mégiscsak ott lehet a legeredményesebben lopni, ahol nem "lássa" senki. Mármint Szerbiában például az EU nem néz oda. Mert Brüsszel is előbb-utóbb nem kiszúrta a családon belüli erőszakos meggazdagodást, hogy a fene essen beléje?! Mióta kiderült, hogy már Romániában is működik az igazságszolgáltatás, és elég elszántan hajszolják a korrupciót, és mióta Erdélyben csődöt mondott a Szász Jenőbe és Tőkés Lászlóba invesztált, szintén nem kevés befektetés (minő öröm és boldogság: egyikük sem maradt az út szélén, a Fidesz minden csahos kutyáját ápolja és eltakarja), új partner kellett a nagyüzemi tolvajláshoz. Vajdaságban. 


Tehát a határon túli magyar közösség támogatásának elve szép és nemes dolog, kár, hogy nem így, és ennyire képtelen, cinikus módon kellene gyakorlatba ültetni. Kár, hogy ennek az 50 milliárdnak, vagy egy másiknak, harmadiknak pont ugyanolyan jó helye lenne Magyarország nyomor-régióiban. Kár, hogy a komolyan vehető gazdaságfejlesztés nem a magyar adófizetők egzisztenciájának terhére elkülönített, vissza nem térítendő pénzeszsákokkal egyenértékű. Kár, hogy egy racionalizált adórendszer kidolgozása és a kevesebb lopás helyett többet, és egyre többet lopnak az urak. Kár, hogy nem dübörög a gazdaság, csak a propaganda. Kár, hogy az éhezés nem életforma, és a közmunka sem egy felhőtlen sikertörténet. És végképp nagy kár, hogy a húsosfazéktól elérhetetlen távolságban vegetáló 250 ezer vajdasági magyar pont annyira van meg- és kisegítve az ilyen támogatásokkal, mint amennyire Hegedüs Zsuzsa felszámolta a magyarországi gyermekéhezést.


Úgyhogy remélem a fejlett szerbiai-vajdasági gazdaság, amelyet mi fejlesztünk fejlettre, majd eltartja és jóllakatja a lila hajú, Fideszre szavazó néniket, mert ebben az ütemben, ilyen gyalázatos pénzszórás mellett, a honi munkaerő jódolgában tényleg testületileg húz el melegebb éghajlatokra. Akkor majd lenyúlt pénzeszsákok hiányában bottal üthetjük a nyomát. Határon innen és túl.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr378092040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.19. 19:00:06

Mo. fejleszt Szerbiában - rossz.

Bezzeg amikor a nyugati tőke kiviszi a pénzt az országból - az meg jó.

Ki érte ezt a ballib logikát?

wallenberg88051005 2015.11.19. 19:44:23

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A délvidéki magyarok mitől kevésbé magyarok, mint mondjuk Konrád György?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

kettős mérce 2015.11.19. 19:45:38

Egy ilyen trágyablogon ne várj logikát csak a kormány ellenes fröcsögésért van:)

mikimackó 2015.11.19. 20:19:05

a jó kurva anyátokat van fröcsögés, szarháziak, amit egy vállalkozó visz ki, azt nevezik haszonnak, amit mi adunk az meg a szaros adónkból megy, ugye, birka, meg kettősmérce, meg wallenberg !
fene a mocskos fajtátokat ! de gyerekéhezés az nincs, aztán csak félmillió magyar szarja tele az országot, mert még wc-ja sincs !

wallenberg88051005 2015.11.19. 21:06:20

@mikimackó:

Ne gyűlölködj zsidó. Mitől kevésbé magyar egy délvidéki magyar, mint a Konrád György?

mikimackó 2015.11.19. 21:09:26

@wallenberg88051005: na zsidózz, szarházi ! semmitől nem kevésbé magyar, de tele a tököm a magadfajta idiótákkal, szavazat kell, tökikém, te is fideszgeci haszonélvező vagy?

siriq111 2015.11.19. 22:32:26

Alapvetoen a vajdasag Romaniahoz tartozik es nem hozzank de lehet mar hozzank csaptak de en nem ertesultem rola. Elosszor itt kellene rendbe tenni mindent es nem a szavazatokat megvasarolni egy idegen orszagban. Masodik, amikor valaki befekteti a toket es hasznot termel azt csinal vele amit akar ha a hatalyos torvenyeket nem sertik.

wallenberg88051005 2015.11.20. 00:42:33

@mikimackó:

A délvidéki magyarok teljesen magyarok úgyhogy befogod a pofád és takarodj haza Galíciába!

István Tamasi 2015.11.20. 09:18:59

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Te ocsmány bulesz birkaszar /és ez nem káromkodás hanem ténymegállapítás/!
Mennyivel jobb ha egy magyar narancsmaffiás viszi ki az extraprofitját? Ott van például a főmutyi viktorka a svájci bankszámláival vagy a nemzet víz- gázszerelője aki szintén kiveszi osztalékban az extraprofitját és ki tudja hova viszi el.

István Tamasi 2015.11.20. 09:20:49

@wallenberg88051005: Na és a magyarországi magyarok - éhező magyarországi magyar gyerekek - miért másodrendűek a határontúliakhozu képest?

István Tamasi 2015.11.20. 09:29:03

@wallenberg88051005:
A galíciázó mélymagyaroknak levett kalappal/sapkával/ mélyen meghajolva kell tisztelegni a galíciaiak előtt mert az ő állásfoglalásukkal /magyar nemzetiségűnek mondták magukat/ értük el mi magyarok az 19010-es népszámláláson a 45%-ot Nagymagyarországon.

arsenal71 2015.11.20. 09:31:13

@kettős mérce: Ez volt a cáfolat? Ezért még fizetnek is?

István Tamasi 2015.11.20. 10:23:28

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:
Te ocsmány bulesz birkaszar /és ez nem káromkodás hanem ténymegállapítás/!
Melyik haszon a tied az ami a multié vagy az amelyiket egy narancsmaffiás tesz zsebre? Máskét fogalmazva: Mi a különbség ha a buszon egy külföldi zsebes lop meg vagy egy magyar? Persze üres birkafejjel nehéz gondolkodni, mert csak a fitymaszpropaganda becsócsálása megy.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.20. 10:37:47

@István Tamasi:

Logikád alapján be kellene tiltani a kapitalizmust.

Pedig ez nem lehetséges. S ha már így van, a kisebbik rosszat kell választani. Az pedig a hazai tőke.

Gondolod, hogy az amerikaiak pl. hülyék, hogy az amerikai tőkét részesítik előnyben?

Bafana 2015.11.20. 11:00:19

A szerző felháborodott írását várom, amiért 3,5 millió adóforintot adtunk sóletfesztivál hírdetése címén a Klubrádiónak:

alfahir.hu/a_klubradio_is_jollakott_slomoek_soletfesztivaljan

Csak azért, nehogy a kettős mérce árnyéka rávetüljön.

citrix 2015.11.20. 11:31:47

A szerbek mindig jó barátaink voltak és ez nem változott a történelem során. Nagypapámat aki határvadász volt a Horthy rendszerben konkrétan a jó szerb partizánok belelőtték abba a gödörbe amit vele ásattak meg. Kérem a Kedves Vezetőt ne legyen szűkmarkú, adjon még a fenti összegen kívül még egyszer ennyit szerbiának mert megérdemlik.

Bafana 2015.11.20. 11:45:47

@citrix: Az Őrvidék elrablása miatt Ausztriával is meg kellene szakítani minden kapcsolatot. Mohács miatt a törökkel, Muhi miatt meg a mongolokkal. Az oroszokat már meg sem említem!
Egy jótanács: tanulj a múltból, de nézz a jövőbe!

citrix 2015.11.20. 12:11:10

Kedves Bafana! Milyen Őrvidéket rabolt el Ausztria? Ez nem világos nekem. Mohács éa a mongolok... van egyfajta észjárásod... Vagyis szerinted adjunk a törököknek éa a mongoloknak is 50-50 milliárdot mert jófejek akarunk lenni és spongyát a múltra? Adjál Te a saját zsebedből annak akinek akarsz de a közös kasszából (amibe mennyit is teszel be?) ne osztogass olyan pénzt amire itthon is nagy szükség lenne. Lásd egészségügy, oktatás és éheznek a gyerekek című fejezet. A fidesz szerinted hány új adót vezetett be legutóbbi regnálása alatt (mert annyira kell a pénz) és mi lett a 3000 milliárd nyugdíj megtakarítással (amit maga Selmeci védett meg)? Ne haragudj de nekem a szerbek sose lesznek szimpik soha.

Bafana 2015.11.20. 12:24:17

@citrix: Az, hogy Trianonról és az elrabolt Őrvidékről nem hallottál, nem az én hibám. A múlt az egy dolog, tanulni kell belőle, és a szerbek sem kell, hogy szimpik legyenek. De ha fejlődik a szerb gazdaság, azt mi, magyarok fogjuk először és legjobban megérezni. Vagyis ez a pénz nem segíly, meg könyöradomány, hanem befektetés. Nem szeretem Orbánt, de amit jól csinál, abba nem kellene belekötni. És azt jól látja, amit a híres Wayne Gretzky mondott: Ne oda korcsolyázz, ahol van a korong, hanem ahol lesz.
A 30 bevezetett új adó témája nem ide tartozik, nem kell ideerőszakolnod, én sem értek vele egyet.

BiG74 Bodri 2015.11.20. 12:24:54

Lehet 50Milliárdot adni a Vajdaságnak. Ha az ott élő magyarok fejlődését, helyük stabil megőrzését segíti.Igen profitál belőle a szerb állam is, de a lényeg az ott élő magyarság. Ha ők kapják, és ha profitálnak belőle nem csak felélik, és ha így szerbiai magyarként a délvidék a magyar határzóna erős részévé válik.De rohadt sok itt a "ha", meg a fityiszes igazság.

2015.11.20. 12:41:06

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Kerge ! Hogy jó e a Soros pénze, azt inkább a vezéredtől, a g.ci Viktortól kérdezd meg !Ő már tudja a választ.
És mivel onnan már nincs seggnyalópénz, nincs "gyuribácsinyalomaafaszod " támogatás, igy ebből a pénzből lop a haza bölcse, a haza esze , aki életében még nem dolgozott, de már milliárdos ! Igaz, lopni azt megtanult !És ezt nagyon tudja !

fidesz maszop dk egykutya 2015.11.20. 12:58:25

nyilvánvaló, hogy az ott élő magyarok nem fognak belőle profitálni. Vagy már az odaút elején ellopják az elvtársak (tanácsadás, kutatások arról hogy mit kéne kutatni), vagy a szerb kormány lopja szét, esetlen is-is.

♔bаtyu♔ 2015.11.20. 15:02:25

A helyett, hogy azt is a Sorsok házára költené.

♔bаtyu♔ 2015.11.20. 15:04:53

@István Tamasi: Írj galiciából, a magyarok által megmentett zsidókat, ne szégyelld.

Balt 2015.11.20. 15:24:18

@siriq111: "Alapvetoen a vajdasag Romaniahoz tartozik es nem hozzank"

Jujjj! Ezért a hiánypótló ismeretanyagért már megérte ide kattintani. Respect! (Ha kevés is.)

István Tamasi 2015.11.21. 11:26:40

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:
Te ocsmány bulesz birkaszar!
1. Soha nem tagadtam antikapitalista mivoltomat. A kapitalizmus pozitív volt a feudalizmus után, azonban önmagában súlyos ellentmondásokat hordoz.
2. Nem önmagáról a kapitalizmusról van szó pillanatnyilag hane arról, hogy milyen különbségek vannak a kizsákmányolók között: Nemzetiségüket tekintve semmi.
3. Mivel nem vagy magyar, hanem egy ocsmány bulesz birkaszar vagy, ezért érthető, hogy neked nem fáj a több tízezer éhező magyar gyereke és helyesled hogy helyettük inkább a fitymasz külföldi hűbéreseinek adja a pénzt mutyivikike.
4. Már többször bebizonyítottad - és most is- hogy Zsivkov és Castro janicsárképzőiben nem tanultál meg szöveget értelmezni különben felfogtad volna a hazai-külföldi zsebes hasonlatot.

István Tamasi 2015.11.21. 11:30:07

@♔bаtyu♔:
Te szarbatyu! Nem vagyok Galíciában és nem vagyok galíciai /leszármazott/. Magyar vagyok Magyarországon mégpedig reálisan, normálisan gondolkodó magyar aki figyelembe veszi a tényeket, nem úgy mint te.
Egyébként - ha nem is nagy számban- voltak a vészkorszak idején zsidókat mentő magyarok.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.21. 13:37:32

@István Tamasi: Ne halandzsázz. Tipikus balliba vagy aki fanatikus híve a nagytőkének és az emberrontó háttérhatalomnak. A baloldalhoz a közöd annyi mint Gyurcsánynak azaz nulla.

István Tamasi 2015.11.21. 14:07:44

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás hanem ténymegállapítás/!
Te egy igazi fitymaszos halandzsamatyi vagy. Te gyurcsányozol aki nem is vagy magyar? Halandzsázol mert nem vagy képes konkrét válaszokra az előző beírásomban szereplő konkrétumokra.

kilincs ami nincs 2015.11.21. 17:12:08

@maxval bircaman BircaHang Média: Igazad van, jobb ha magyar lop magyartól, nem pedig külföldi, mert akkor az Országon belül marad a vagyon. Én a zsebtolvajtól sem kérem vissza amit lopott, ha igazolni tudja magyar mivoltát. Ezért nem baj az orbáni korrupció, mert csak igaz magyar keresztények szaporodnak, gyarapodnak általa.

István Tamasi 2015.11.21. 20:01:47

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás hanem ténymegállapítás/!
Ajánlom figyelmedbe - ha egyáltalán tudsz olvasni és az olvasott szöveget felfogni - a 11:26:40-kor tett beírásomat. /Valóban nem kérdőjellel ellátott kérdések hanem ténymegállapítások./

István Tamasi 2015.11.21. 20:07:31

@kilincs ami nincs:
Ajánlom figyelmébe eredeti beírásomat melyben leírtam, hogy a mutyivikike haverjai az extraprofitjukat /legalább is a nagyobbik részét/ nem fektetik be itthon hanem kiveszik osztalékban és nem tudni mely országba viszik ki. Tehát nem marad itthon.
Ahhoz pedig gratulálok, hogy üdvözli azt amikor magyarok lopják meg önt és javaslom írja ki egy cédulára a hátán hogy magyar zsebtolvajoknak szabad öntől lopni meg a lakásajtajára hogy magyar betörőknek kulcs a lábtörlő alatt. Egyébként pedig erősen kétlem, hogy Mészáros, Garancsi, Simicska és hasonszőrű társaik hívő keresztények lennének, mert ők csak az ellopható pénzben hisznek.

István Tamasi 2015.11.22. 11:22:50

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás hanem tény/!
Mivel nem tértél ki rá konkrétan elismerted hogy
1. Igazam van.
2. Szintén igazam van és most nem konkrétan a kapitalizmus kizsákmányoló mivoltáról - amit szintén elismertél - van szó hanem a kizsákmányoló nemzetiségéről.
3. Elismered hogy nem vagy magyar, semmi közöd a magyarokhoz, mert egy bulesz birkaszar vagy.
4. Elismerted, hogy zsivkov és castro janicsárképzőjében nem tanultál meg szöveget értelmezni - ld a zsebtolvaj hasonaltot.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.22. 17:18:10

@István Tamasi:

Ne halandzsázz, nem ismertem el semmit. Te eleve soha semmi értelmeset nem írsz, csak mindig fújod a ballib himnuszt.

Mire kellene válaszolnom, mikor eleve csak egy trágár, ballib droid vagy???

István Tamasi 2015.11.23. 11:08:51

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás vagy szidalom hanem tény/!
Azzal, hogy nem vagy képes konkrétumokra konkrétumokkal reagálni azzal beismered tévedéseidet.

István Tamasi 2015.11.23. 11:35:57

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás vagy szidalom hanem tény/!
Látod, az üres birkafejeddel és a castro+zsivkov féle janicsárképzővel nem vagy képes szöveget felfogni még akkor sem ha ismétlik számodra. Fuss neki még néhányszor a 21-i 11:26:40-es és a tegnapi 11:22:50-es bejegyzésemnek, ha jó sokszor elolvasod őket talán felfogod.

István Tamasi 2015.11.23. 14:21:53

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás vagy szidalmazás hanem tény/!
Na ugye csak ennyire "fussa" az üres birkafejedből meg a zsivkovi-castroi janicsárképzőből!

István Tamasi 2015.11.24. 10:44:26

@maxval bircaman BircaHang Média:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás vagy szidalmazás hanem tény/!
Szánalmas vagy üresfejű.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.24. 10:58:04

@István Tamasi:

Azt már megbeszéltük többször, hogy önálló gondolatok nélküli balliba droid vagy.
süti beállítások módosítása