Aztán fel, támadás: akasszátok föl a királyokat!

H_A Címkék: költözés közpénz budai vár költekezés pénzszórás állami pénz urizálás Orbán Viktor Miniszterelnökség Karmelita kolostor2015.10.17. 00:54

"Agydaganatos nőt lakoltattak ki Józsefvárosban", "Nincs hol aludnia a kilakoltatott agydaganatos asszonynak", "Hiába volt élőlánc, kilakoltatták az agydaganatos nőt", "Karhatalom segített az agytumoros nő kilakoltatásában" – olvasom a minap a magyar portálok egyik legfelkapottabb hírét. Párhuzamosan, sorokkal lejjebb-feljebb: "Újabb 14 milliárdot költenek, hogy Orbánék a várba költözhessenek", "Újabb 14 milliárdba kerül Orbán Várba költözése", "Még 14 milliárdba kerül Orbán költözése", "Orbán hivatala 21 milliárdért költözik a Várba", stb-stb-stb.

Nyilván a két hírnek semmi köze egymáshoz. A hatalommániás, kisebbségi komplexusos zsarnok párhuzamos univerzuma a végtelenben sem találkozik azzal a realitással, miszerint ebben az országban hosszú évek óta betegen dolgozó, jóhiszemű, önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált emberek vívják a maguk keserű szélmalomharcait a nélkülözéssel, tehetetlenséggel, reménytelenséggel, midőn az elszabadult gátlástalanság, véget nem érő táncra perdült a rongyrázás és urizálás kényszerével.

Kit érdekelnek az alattvalók, amikor a tét az, hogy a Budai vár Duna szint fölötti magasságából általánosan megvető pillantást lehessen vetni a népre? Megér minden pénzt, hogy a lóháton érkező Semjén Zsoltnak legyen majd hova parkolni, és lesz majd aranyozott hintó, huszáros kíséret, libegő vasút, megadjuk a módját, ahogy ez a mi fajtánknál szokás. A Miniszterelnökség igenis a Várba költözik, felújítják a Karmelita kolostort 1,4 milliárdból, a következő két évben még közel 14-et belefeccölnek, miközben további 5 milliárdban mérik a vár rehabilitációját előkészítő munkálatokat. És ha végül az egész Budai Várat felújítják, az még legalább egy-két évtized, és alsó hangon 200 milliárd.

Nos, aki mindig oda vágyott, akit mindig ez hajtott, éltetett, lassan de biztosan elmondhatja: megérkezett. Az ország kifosztásának járulékos tiszta haszna mellett, a küldetéstudattal felruházott, skizofrén hajlamú manipulátor felért a csúcsra. Nem volt hiábavaló a küzdelem, és a szilárd meggyőződés, hogy ő más, mint a többiek, őt a sors jelölte ki erre a nemes feladatra. Mert benne megvan az a briliáns képesség, hogy minden lelkiismeret furdalás nélkül képes átgázolni mindenkin. Úgy, ahogy senki. Eltaposhatatlan, igazi túlélő, aki egy trónfosztás után immár tökéletesítette a tervet, és már nem hibázott. És miután mindent központosított, bekebelezett, esetenként leigázott, eltaposott, vagy simán eltulajdonított, nincs szüksége már azokra, akiknek a bizalmát ajándék koncokkal, és lélekmelegítő hazugságokkal vásárolta meg. Bevégeztetett, mert buták vagytok, vakok, irányíthatók, és szerencsétlenek.

orban-viktor-kiraly-e1442569325458.jpgfotó: 24.hu

A keményen dolgozó kisember nyomora iránt totálisan érzéketlen, közpénzből parádézó megszállott körülbelül 400 milliárddal költ többet az állam működésére, mint ezelőtt 5 évvel, de ez nem akadályozza meg abban, hogy legelvetemültebb álmait valóra váltsa. A legszörnyűbb az, hogy ha egy másik várat építene egy másik miniszterelnökség számára, mert az kell címszó alatt, az is rendben lenne. Igen, itt az újabb bizonyíték arra, hogy annyira jól megy nekünk, hogy ez is belefér. Mert csak a nemzet! Sőt, azt is elhisszük neki, hogy nem is ő akarja, ez a mi akaratunk, vágyunk, külön kérésünk. Ugyan már, 14 ezer millió magyar forint? Ennél sokkal többet is megér nekünk ez a drága ember, a maga összes hóbortjával, beteg nagyot álmodásával.


Ha ebben az országban az oktatással, egészségüggyel, az ország dolgozó lakosságának béreivel, a szociális rendszer kiszámíthatóságával minden rendben is lenne, ez akkor is kimerítené a milliomodik cinikus pofátlanság kategóriáját. Fogalmam nincs, hogy ennyi pénzből mit lehet építeni, felújítani, és halvány sejtésem nincs, mit lehet a Várban Miniszterelnökség címszó alatt művelni, amit a jelenlegi, erre a célra kijelölt épületben nem lehet. Soha nem fogom megtudni, mi lenne, ha egyszer csak egy kicsivel olcsóbb hobbira öntenénk kifele a köz pénzét az ablakon, de szerintem akkor sem érzenék ilyen dühöt, ha megtudnám, hogy űrkutatásba kezdett az ország első embere. Annak talán lenne is valami értelme.

Amíg pár tízezres-százezres köztartozások miatt egész családokat lakoltatnak ki, amíg a létminimum alatt élők száma régen meghaladta a négymilliót, amíg 5 év alatt a kétszeresére nőtt a gyermekszegénység, amíg látványosan nő a rohadt kőbányai panelt megvásárolni is képtelen réteg, addig Orbán Viktor kurvára ne költözzön mások nyomorából kisajtolt 20 milliárdokból a királyi Várba! Mert amúgy szívesebben járok a Várba, mint hajléktalan szállóra vagy kórházba, de talán egy árnyalattal fontosabb lenne, hogy ez utóbbiak nyújtsanak emberhez méltó körülményeket az erre rászorulóknak, mint az, hogy a felkapaszkodott felcsúti zseni jól érezze magát a kicicomázott, Dunára néző összkomfortos dolgozószobájában. És ez a két dolog igenis, kizárja egymást!

Mert Orbán Viktor hivatalának Várba költözésénél (fel, támadás: irány a Várpalota teljes felújítása!) csak és kizárólag fontosabb kérdések vannak, amelyek megoldásába ugyanekkora lelkesedéssel kellene beletolni az ugyanilyen nagyságrendű pénzeket, még akkor is, ha a várak azért vannak, hogy bevegyék őket. Ez az esztelen költekezés, és maga a költözés szándéka és megvalósítandó célja nem csupán egy megalomániás hitvezér elméje megbomlásának szimbóluma, de ékes bizonyítéka annak is, hogy ez a magát félistennek képzelő közönséges halandó mennyire ősellenségének tekinti a szegény, becsületes, és reménytelen szélmalomharcok szorításában élő, keményen dolgozó kisembereket.

Miközben ezeket a sorokat írom, egyúttal tisztában vagyok azzal is, hogy teljesen fölösleges a háborgásom. Ebben az országban még mindig van kétmillió ember, akinek annyi önbecsülése nem maradt, hogy legalább a homlokát összeráncolja annak láttán-hallatán, hogy imádott vezére milli-billi-csilliárdokat fordít saját lelki békéjének elérésére. Nem hiszem el, hogy van Orbán-fanatikus, aki most sem szégyenkezik, aki e pazarló-fényűző, mélységesen gusztustalan pénzszórás láttán-hallatán sem érzi védhetetlennek mindazt, ami a feje fölött történik. Nem tudom felfogni, hogy van ember, akinek akkor sem rezzenne az arcizma, ha holnap piramist építenének az adóforintjaiból az örökkévalóság számára, az Orbán-család dicsőségére a Hortobágyon. Az sem lenne sokkal olcsóbb, és annak is pontosan ennyi értelme lenne.

Engem sokkal jobban zavar, hogy mennyire sokba kerül ez az úri hóbort, mint amennyire vigasztal, hogy mindannyiunk örömét fogja szolgálni. Sajnos azt sem hiszem el, hogy a felújítás azért ilyen drága, mert sok közép- és török kori épületmaradványt kell feltárni, és attól sem érezném jobban magam, ha egy nappal a dicsőséges beköltözése előtt Simicska közölné, hogy a Karmelita kolostort múlt héten ő vásárolta meg.

1848 decemberében íródtak e sorok, lehet, hogy soha nem voltak aktuálisabbak: "Ezerfelé bús harcmező a hon, / Arat rajt a halál irtóztatón,/ Itt egy falu, amott egy város ég,/ Százezerek jajától zúg a lég; / S halál, rablás mind a király miatt / Akasszátok föl a királyokat!"

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr537975291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.17. 08:11:52

A politika pénzbe kerül. Másképp nem lehet.

A demokratikusan megválasztott kormányzat pedig élvezi a néptömegek támogatását. A ballib lélegeztetőgépezés pedig már 20 éve is ostoba közhely volt, amit senki se vett komolyan, ugyanis mindenki tudta: a ballibek egyetlen kifogása, hogy éppen nem ők költhetik a pénzt. Amikor a kormány ballib, akkor sosincs lélegeztetőgépezés.

Szóval amíg a kormányzat jól végzi a dolgát, nem lehet ellene hangulatot kelteni a felesleges költekezésre való hivatkozással.

Ráérek 2015.10.17. 13:56:37

Lécci-lécci, még számold át lélegeztetőgépbe is a költségeket... :)))))

ogli dzsí 2015.10.17. 13:58:58

Az elit kiváltsága az urizálás, mindig is így volt.

Ha a nép nem kér az elitből, majd leváltja.

pamut 2015.10.17. 14:38:05

Elverik a pénzünk, a csicskásaik meg röhögnek azokon akik ezt szóvá teszik... oké, akkor számoljuk fel az egészségügyet! Van abban profit? Nincs, csak a sok nyugdíjast tartják életben akik emiatt még több nyugdíjat szívnak fel... le az egészségüggyel, a felszabaduló pénzből pedig ezer stadion és Orbán-szobrot minden faluba!

És aki nem így gondolja az demagóg! Hehe!

2015.10.17. 14:39:28

╭━━━╮╱╱╱╱╱╱╱╱╱╭╮
┃╭━╮┃╱╱╱╱╱╱╱╱╱┃┃
┃┃╱╰╋━━┳┳━━┳━━┫┃╭┳━━╮
┃┃╱╭┫━━╋┫╭━┫━━┫╰╯┫╭╮┃
┃╰━╯┣━━┃┃╰━╋━━┃╭╮┫╭╮┃
╰━━━┻━━┻┻━━┻━━┻╯╰┻╯╰╯
╭━━━╮╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱╭╮╱╱╱╱╭╮
┃╭━╮┃╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱┃┃╱╱╱╱┃┃
┃╰━━┳┳╮╭┳┳━━┳━━┫┃╭┳━━┫┃
╰━━╮┣┫╰╯┣┫╭━┫━━┫╰╯┫╭╮┣╯
┃╰━╯┃┃┃┃┃┃╰━╋━━┃╭╮┫╭╮┣╮
╰━━━┻┻┻┻┻┻━━┻━━┻╯╰┻╯╰┻╯

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 14:41:35

További lélegeztetőgépes bérrettegő posztokért a pénzt megszokott módon utaljuk.

DK, Gyurcsány titkárság.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 14:43:29

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Gyurcsánylk esetén nyilván nem volt fölösleges pénzkidobás.

Szilvássy tesójának a kormányzati jósdájára egetrengető igény volt, így kerülhettek háttérbe joggal az agydaganatos kilakoltatottak, és a lélegzetetőgép vásárlások.

Jolka40 2015.10.17. 14:53:59

Gyurcsányék kispályások voltak ezekhez képest. A kormány elleni hergelésben is.

Jazo 2015.10.17. 15:02:55

@ogli dzsí: A baj az, hogy már többséggel se lehet leváltani. Az 1/3 az 2/3-ot ért a fideszes választási matematika alapján és ha jól olvastam, legközelebb még igazítanak rajta, hogy elég legyen még kevesebb szavazat, hogy továbbra is hatalmon maradjanak, hiszen már elvesztettek pár kisebb választást, tehát már nem elég jó az a választási rendszer ami legutóbb még elég volt.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 15:06:25

@Jazo:

Értem én hogy azt szeretnéd, hogy a kedvenceid a maguk 1/6-ával alakítsanak kormányt, de az nem fog menni.

Tudod demokráciában, a 3. helyezet sehol nem kormányozhat, akkor se, ha papíron összefognak Gyurcsánnyal, Kónyával, MSZP-vel, Együttel, Bajnaival, Fodor Gabival, plussz az atyaúristennel.

alfacharlybravo 2015.10.17. 15:09:27

Nahát van aki szereti Orbán Viktort?

Guy Montag 18 hours ago
Thank You Viktor, we love You !

Alex Semen 16 hours ago
Until now are more than 750000, and will be 1,500, 000 !
Anyhow mr. Orban is 100% correct.
Thank you mr. Orban we love you always !
God bless you !

alfacharlybravo 2015.10.17. 15:16:09

Ez most nem ide tartozik, de pont olyan mulatságos mint ez a poszt.

Hogyan szólítják fel a Törökök az ismeretlen UAV -t háromszor. Allah Akbar!, Allah Akbar! and Allah Akbar!

dukeekud 2015.10.17. 15:19:55

"Ez az esztelen költekezés, és maga a költözés szándéka és megvalósítandó célja nem csupán egy megalomániás hitvezér elméje megbomlásának szimbóluma"

Biztos lehetsz benne, hogy nehany tucat DK-son kivul, mar reg senkit sem erdekel ez a ertelmetlen demagog faszsag.
Hogy amig nincs mind a 10 millio magyarnak, sajat lelegezteto gepe, addig semmit se csinaljunk, semmi ne tortenjen, az orszagban. Ez a demagogia mar 20 eve is nevetseges volt. Es persze tisztaban vagyunk vele, hogy a postolo egyetlen szavat sem gondolja komolyan ennek bugyutasagnak.
Ez csak a szokasos heti Orban fasiszta, naci, meg korrupt.

dukeekud 2015.10.17. 15:26:18

Csak azon csodalkozom, hogy a korhazi noverek alacsony fizetese nem kerult szoba, pedig tudjuk, hogy az Orban kormany elott, a bankarok rendszeressen azert tuntettek, hogy legalabb a noverek fizetesenek felet megkapjak. Addig minden rendben volt, de aztan jott a fasiszta naci Orban es elvette a noverek penzet.

Netuddki. 2015.10.17. 15:42:27

Tessék egy pillanatig arra gondolni hogyan bánik az orbán rezsim a menekültekkel. Na most, ugyanígy bánik a magyar állampolgárokkal is. Egyéb kérdés?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 15:58:16

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Nem értem az analógiát.

Az orbán kormány a kerítéseivel elzárta magát a menekültektől.
Most hogy a Horvátoknál is életbe lépett a határzár, vélhetően a napi 6-8 ezerről, párszázra csökkena számuk.

Az állampolgáraink pedig utazhatnak EU-n belül, ahogy minen más EU-s polgár is.
A határontúli honfitársainknak viszont állampolgárságot adtak, aminek segedelmével ezt ők is megtehetik.

Ellenben Gyurcsány nevű kedvenced után, a hazaáruló ballibek, a migránsokat milliószám beengedné, miközben a határontúli honfitársainkat többszörösen kitagadta eredendő magyarságukból.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.17. 16:07:55

@Jazo:

Szerinted, ha egy ballib párt szerezné a legtöbb szavazatot, ki kerülne kormányra, az illető ballib párt vagy a Fidesz? Na, ezen gondolkodj el.

Olyan választási rendszer meg nemigen létezik, ahol a kevesebb szavazatot elért párt nyeri a választásokat...

empatikus pszichopata 2015.10.17. 16:17:38

@ogli dzsí: nem leváltani kellene, hanem lelőni!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.10.17. 17:14:29

Úgy hallom Orbán ismételten megbukott, kár hogy lemaradtam róla. Sebaj! Elcsípem a holnapi megbukást!

Gyorgy Nagy 2015.10.17. 17:52:39

Ez a falusi felcsuti ( volt KISZ titkár és esetleges jelentgető amit még mindig nemtudttàzott ) mindent megtehet?Nem elég a sok stadion ennek a SZAR magyar focinak most nég mèg a vár us kell neki 14 milliárdèrt. Ha igy megy tovább készülhetünk hogy megkoronáztasa magàt

Niebur 2015.10.17. 17:54:42

Elolvasva a fenti hozzászólásokat (tisztelet a kivételnek), nagyon igaz:
"Ebben az országban még mindig van kétmillió ember, akinek annyi önbecsülése nem maradt, hogy legalább a homlokát összeráncolja annak láttán-hallatán, hogy imádott vezére milli-billi-csilliárdokat fordít saját lelki békéjének elérésére. Nem hiszem el, hogy van Orbán-fanatikus, aki most sem szégyenkezik, aki e pazarló-fényűző, mélységesen gusztustalan pénzszórás láttán-hallatán sem érzi védhetetlennek mindazt, ami a feje fölött történik."

pragmatika2 2015.10.17. 17:58:56

Ilyen kilakoltatások mindig is voltak. Demszkyék mégis belefogtak a Metróépítésbe.

Vagy más szemszögből, hagyjuk csak lepusztulni, a világszerte egyre ismertebb turisztikai célpontunkat, és tegyük inkább ingyenessé a lakhatást mindenkinek.

Ész az nem sok van ebben a posztban, gyűlölködés annál több. Na, ezt a gyűlölködő politikai erőt tartanám én minél távolabb a kormányzás lehetőségétől.

pragmatika2 2015.10.17. 18:01:57

@Ballib Cenzúra:

"Ellenben Gyurcsány nevű kedvenced után, a hazaáruló ballibek, a migránsokat milliószám beengedné, miközben a határontúli honfitársainkat többszörösen kitagadta eredendő magyarságukból."

És ez olyan jellemző rájuk, cukiság mindenkinek jár, kivéve a magyarságot.

1ghost 2015.10.17. 18:32:13

Hát azért ez kurva jó! Bármi megjelenik a neten, ami a Narancsos Barbárok által tervezetten végrehajtott pusztítást mutatja be, a a lepénzelt és/vagy a Teremtő által ab ovo lebutított FideszPribékek, mint éhes kutyák a koncra vicsorogva ugranak.

Persze ez a gerinctelen NetNaracsSiserehad szűk agyából egy értelmes gondolatot sem tud kiizzadni, csak a Gazdájuk Ülepéből kiszippantott anyagot fröcskölik vissza, azt hiszik azzal a masszával egyben tartható még düledező Narancs Szarvár, pedig dehogy.

Röhejes, gerinctelen figurák. A magyarság legalja.

Hacsaknem Srácoknak pedig grat. Remek az írás. Minden szava igazgyöngy.

kewcheg 2015.10.17. 18:51:09

Nekem se tetszik sokminden (stadionok,várba menés,korrupció,zsiga máté etc.) de úgy vagyok vele, hogy jelenlegi PM-ünk- minden hibájával együtt is magasan a legjobb, de sőth még Európában is talán a legjobb, és ezért elnézi neki az ember a 14 milliárdot, a Ráhel dolgait, mivel a mérleg másik serpenyőjében viszont nagyon sok pozitívum van.Egyékként baloldalinak tartom magam....

kerúb 2015.10.17. 18:53:31

Ez egy jól megírt és fontos cikk.
Gyakorlatilag tömegeknek kellene felolvasni (mondjuk a stadionokban) lassan, érthetően, szépen artikulálva, hogy mindenki megértse a lényegét.
Mert benne van Magyarország legnagyobb problémája, hogy elhatalmasodott az önzés, a kapzsiság.
Persze sokan értik, érzik, mi történik, de tényleg vannak még, akikkel meg kell értetni, hogy baj van.
Százezrek zuhannak az egzisztenciális szakadékba, éheznek, nyomorognak miközben párezren, tízezren, lubickolnak az elképesztően aránytalan haszonban, mely az elhibázott államberendezkedés révén birtokukba jutott. Élükön a súlyosan beteg orbánnal.
Hány emberéletet lehetne megmenteni az elherdált pénzből?
Hány életet lehetne jobbá tenni?
Mennyi örömöt lehetne okozni az embereknek?
Ehelyett a Várra költjük, kövekre, az élettelen anyagra!!!
viktor örömére..

kerúb 2015.10.17. 18:58:44

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
De épp ez a baj, hogy nem végzi jól a dolgát.
Ha jól végezné, nem nyomorognának az emberek.

kerúb 2015.10.17. 19:01:15

@dukeekud:
Hihetetlen, hogy mennyire nem érted a cikket!

pragmatika2 2015.10.17. 19:04:49

@kerúb:

"
Hány életet lehetne jobbá tenni?
Mennyi örömöt lehetne okozni az embereknek?
Ehelyett a Várra költjük, kövekre, az élettelen anyagra!!!
viktor örömére.."

Ezt poénból írtad ? Mert én akkor szoktam ilyeneket írni, ha poénkodok a libsi picsogásokon.

Mert ha komoly, akkor lásd alább .

1.) Ilyen kilakoltatások mindig is voltak. Demszkyék mégis belefogtak a Metróépítésbe.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.17. 19:15:55

@kerúb:

Nagyjából jól végzi a dolgát, bár kétségtelenek a hibái is.

Az emberek nem nyomorognak, csak szegények.

kerúb 2015.10.17. 19:40:19

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Majd magyarázd meg az éhezőnek is, hogy nem nyomorog ő, csak "szegény".
Biztosan megnyugszik ettől.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.17. 19:46:09

@kerúb: Közírói munkásságom lényege pont ez, hogy elmagyarázzam, hogy szegénységük oka a liberalizmus.

patkányarcúáginéni 2015.10.17. 19:48:39

Agyatlan Orbánfób paraszt, csak, hogy tudd: a miniszterelnökség mindig is a Várban volt.

patkányarcúáginéni 2015.10.17. 19:57:16

@empatikus pszichopata: LELŐNI???
Azt képzeled, nyomorult, elbújhatsz a nicked mögé? Megtalálnak és megkapod megérdemelt büntetésed!

1ghost 2015.10.17. 20:10:02

@patkányarcúáginéni:

Hé te ott! Igen te. Te Orbán Korrupt Barma! Tiszteld a magyarokat tetűkém.

patkányarcúáginéni 2015.10.17. 20:25:07

@1ghost: Te, mint magyar? No nem, inkább vmi libbant internáci balfasz keretlegény!

1ghost 2015.10.17. 20:38:51

@patkányarcúáginéni:

Na ja! Majd pont egy patkány dönti el a honban, hogy ki a magyar.

Ráadásul a te két biteddel, amelyek közül az egyik a gazdád ülepe körüli mozgást vezérli, a másik pedig azt, hogy mit onnan kiszívsz, hova kell hányni.

patkányarcúáginéni 2015.10.17. 20:57:25

@1ghost: Mintha érdemben hozzászóltál volna bármihez!..

Csak köpködni tudsz, fehérjehalmaz! kár beléd a leütés, csak okádj magadban.

1ghost 2015.10.17. 20:59:50

@patkányarcúáginéni:

Mi van orbán barma? Visszaolvastad a saját hozzászólásaidat. Grat balfaszkám, világi egy hülye vagy!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.18. 09:15:32

@kerúb:

A magyarországi helyzet tipikusan kelet-európai:
- 10 % mélyszegény,
- 70 % szegény,
- 20 % középosztály,
- 1 % gazdag.
süti beállítások módosítása