Csepreghy Nándor, aki elvette a magyar emberek munkáját

H_A Címkék: önéletrajz kinevezés munkaerőpiac szakmai tapasztalat Lázár János Miniszterelnökség Csepreghy Nándor miniszter-helyettes magyar munkavállalók2015.09.25. 00:13

Normális körülmények között arról kellene írnom, hogy Orbán Viktor brüsszeli sikeréért (hat pontból öt bejött – most tekintsünk el attól, hogy ebből négy olyan, amit már az Európai Bizottság tagjai is pedzegettek, csak lusták voltak pontokba szedni) mekkora árat fog fizetni ez a nyomorult ország. Arról, hogy a Fidesz népszerűsége szárnyal, a skizofrén hajlamú küldetéstudatos isten megmentette az országot és Európát, és miközben soha ennyi menekült nem érkezett Magyarországra, mint ezekben a napokban, már nincs szükség a menekültek (bocsánat, nyelvbotlás volt: migránsok) körüli botrányokra. Arról kellene írnom, hogy – nem tudom, észrevettétek-e – ergo: nincsenek már a korábbi ostromállapotra hajazó botrányok a menekültek körül. És arról is, hogy miközben az ellenzék nagy részét a pozitív semlegesség szánalmas színjátékába kergette bele fél kézzel és kitartó propagandával a kormány, gyerekek köpködnek a tudomásuk szerint menekülteknek készülő pogácsákba, 14-15 éves diákok szorítanak kést színes bőrű társaik nyakához. Igen, arról akartam merengeni, hogy ezt a buta, előítéletes népet pár hónap leforgása alatt miként vezette orránál fogva egy megszállott hatalom, és hogy ebből az erőfitogtatásból szárba szökkenő gyűlölet hogyan mérgezte meg visszafordíthatatlanul még viszonylag ártatlan emberi lények, talán egész felnövekvő generációk lelkét. Igen, arról kell majd pár szót ejteni, hogy mi lesz, amikor ezek átcsörtetnek rajtunk, elmennek, és mi itt maradunk.

Úgy alakult viszont, hogy amikor az alábbi hírt megláttam, olyan szinten elöntötte a szar az agyamat, hogy kicsit elhalasztom ezt a nagy ívű projektet, és egy bejegyzés erejéig földhöz ragadok. A hír: „A Miniszterelnökség államtitkárává, miniszter-helyettessé nevezik ki Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárt október elsejétől – jelentette be Lázár János csütörtökön.” Látszólag persze ez nem hír, mert ki a fene hallott ebben az országban Csepreghy Nándorról, és különben is, nem mindegy, hogy a mester sakktábláján a két legerősebbnek vélt paraszt kedvéért hogy rendeznek át, hogyan fokoznak le és emelnek fel. Nem tudunk mi abba (se) beleszólni, több is veszett Mohácsnál, és nincs nekünk elég bajunk amúgy is? Nem elég, hogy kiürült a Keleti, ezek a büdös arabok tényleg nem akarnak itt maradni, és nem veszik el a munkánkat, kit fogunk most gyűlölni?

Szóval. Ha valaki nem hallott eddig Csepreghy Nándorról, annak egyáltalán nincs oka szégyenkezni. Annyit kell tudni róla, hogy néha felbukkan (nem csak) a közmédiában, és mindig, minden körülmények között, az éppen feltett kérdésektől teljesen függetlenül tolja a számára leosztott csatakiáltásokat. Nyilván nehéz megkülönböztetni a többitől: személyisége kiválóan belesimul abba a tájba, amelyet a túlcsorduló szervilizmus és a hajlékony gerincoszlop határol körül. Bár egyáltalán nem érdemes, azt kell tudni róla még, hogy fontosságának teljes tudatában, a szükséges felsőbbrendűségi allűrökkel és a mindenkori munkaköri leírásából adódó öntudattal szokott dicshimnuszokat zengeni az uniós programok és pályázatok 150%-os jobban teljesítéséről, az EU-alapok hatékony és átlátható felhasználásáról.

csepi.jpegA cuki fiú, aki még életében nem dolgozott. Vagy de. Csak azt jobb helyeken nem munkának hívják (fotó: Népszava)

Ehhez az archoz tartozik az a száj, amely az Ökotárs Alapítvány fő vegzálójának szerepében (úgy értem, Lázár János után rögtön az első), az alábbi kijelentésre vetemedett tavaly: „Sem Norvégiának, sem Magyarországnak nem érdeke, hogy ’párthoz kötődő, szélhámos gittegyletek’ kezeljék a norvég alap nyújtotta támogatást, ezért az államra bíznák annak kezelését”. Most arra különösebben ne térjünk ki, de azért ne feledjük, hogy ez úgy értelmezendő: bírósági ítélet mondta ki az Ökotárs ellen elrendelt házkutatás jogszerűtlenségét. Bármit gondolt, vagy beszélt a szájával Nándika, hűtlen kezelés bűntettének gyanúja egyáltalán nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt nyomozás nem volt folyamatban. Mindegy, nem fontos.

A kötelezően viselendő tenyérbe mászó fejszerkezeten kívül Csepreghyről ezen kívül semmi más nem jut eszembe, és valószínűleg soha nem fárasztottam volna magam azzal, hogy jelentéktelen, senkiházi lényével foglalkozzak, ha nem jön szembe ez a gyönyörűség ITT (ha időközben eltávolították a kormány honlapjáról, esküszöm, ott volt).

Nos, aki tudja milyen egynél több oldalas önéletrajz birtokában, valós szakmai tapasztalattal a hát mögött, esetenként túlképzettként visszapattanni a magyarországi fizetési hajlandóság piacának üvegajtaján, az ne tanulmányozza a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárból miniszter-helyettessé avanzsált ifjú zseni magvas önéletrajzát. Sőt, a Londonban két diplomával mosogató fiataloknak sem kifejezetten ajánlom, csak arra az esetre, ha netán honvágyuk van. Ez esetben határozottan javaslom megtekintésre ezt a remekbe szabott alkotást: kezet ökölbe szorító képet fest ugyanis a honi, dübörgő munkahelyteremtésről, és rögtön elviselhetőbb lesz az a sok mocskos edény.

csepreghy-cv.png

Igen, valószínűleg nem éreztem volna soha késztetést arra, hogy az n-edik ellenszenvesen fontoskodó, a jól bevált uborkafás módszerrel felkapaszkodott, magasból még magasabb pozícióba került cuki fiú viselt dolgaival foglalkozzak. Ám a rendszer ragaszkodott ahhoz, hogy az egyik zsíros állásból a másik, még zsírosabb állásba nyomja hűséges szolgáját. Ezért akadhatott meg a szemem ezen a mindannyiunkra nézve kínos, és megalázó önéletrajzon, amelyhez nem szégyellte adni a nevét ez a miniszterelnökség krémjéhez tartozó ficsúr.

Engem apám arra tanított, ha azt akarom, hogy legyen belőlem valaki, tanulnom kell. Szegény úgy halt meg, hogy nem tudta, mekkorát tévedett. Mint ebből az arcpirítóan igénytelen dokumentumból is kiderül, sem tanulnom nem kellett volna, sem értenem valamihez. Egy tisztességes önéletrajz összehozására, és minden kézzelfogható, hasznos dologra is totál alkalmatlan lehetnék, ha egyszer csak belecsöppentem volna a Fidesz moslékos vályújának vonzáskörzetébe. Elég lenne a seggnyalás, a gerinctelenség, és a gondolkodás nélküli, feltétlen szolgálatra való hajlandóság, amely a fenti ábra szerint garantáltan meghozza a gyümölcsét ebben a vigasztalan országban. Csepreghy Nándor a lehető legjobb példa erre.

Fordítsuk le, amit látunk. Ebben az országban miniszter-helyettes lehet egy olyan ember, aki két egymást követő évben egyetemre járt, aki hallott már két idegen nyelvről, és akinek az országgyűlési választások munkahelynek minősülnek. Szerintem időszerű lenne újra definiálni a „munka”, a „hely” és a „munkahely” fogalmakat, mert látványosan nem ugyanazt értjük alatta, mint azok, akik a sorsunkról döntenek. Azon túlmenően, hogy még egy diákmunka elnyeréséhez is szánalmas lenne egy ilyen méretes semmit prezentálni, tudva azt, hogy egy mellékhelyiség takarítói állás betöltésére is szakmai önéletrajzot és motivációs levelet (!) kérnek, ilyen ma Magyarországon egy szédülést okozó magasságot súroló állásban okoskodó, a fenti ábra szerint sikert sikerre halmozó félanalfabéta közalkalmazott életrajza. Ez a tehetséges fiatalember nem más, mint egy jelentéktelen, mégis fájdalmas pattanás a tipikus magyar szervilizmusra épülő fideszes bürokrácia elhízott seggének jobb martján, akinek 27 éves korára állítólag sikerült elvégeznie egy egyetemet, és a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése után rögtön, azonnal meg is fogta az Isten lábát.

A magyar adófizetők pénzén élősködő, érdemi munkatapasztalattal nem rendelkező miniszter-helyettes puszta létezése felér egy nagy nemzeti kormányzati coming out-tal. Nincs és nem fontos, hogy szakemberekkel feltöltött egészségügyi, munkaügyi, vagy oktatásügyi minisztériumunk legyen, ellenben van alsó, felső, középső politikai és kommunikációs tárcánk, kabinetünk, ahol napestig mehet az agymosó pofázás, az érdemi munkát majd elvégzi más. Nem véletlen, hogy a totálisan alkalmatlan, lovak helyett szamarak szerepét eljátszó csicskákat olyan jelentéktelen területekre csoportosítjuk át, mint az oktatás, az egészségügy, vagy éppen a kultúra.

Értjük, Nándika! Ennél jobban valóban kár lett volna megerőltetni magad, érzésem szerint így is enyhén túlbonyolítottad. Én értettem volna úgy is, hogy Csepreghy Nándor: meggyőződéses fideszes, Lázár János arrogancia miniszter úr ernyő- és táskahordozója. A szakmai tapasztalatokat és egyéb kompetenciákat meg hagyjuk másra. Neked a stressz és monotónia tűrő nyelv, a szemrebbenés és gondolkodás nélküli mellébeszélés, a rugalmas flegmaság és a legnagyobbaktól tanult zsigeri aljasság (lásd: párthoz kötődő szélhámos gittegyletek) kiváltja mindazt, amit másoknál a fáradságos munka, kitartás, hozzáértés.

Mivel életemben először egy szakmai önéletrajz (???!!!) értelmezéséhez a Wikipédia segítségét vettem igénybe, és ott némileg árnyaltabb képet kaptam arról, hogy ki is vagy te valójában, elárulom: másokkal ellentétben, én nem gondolom, hogy az a baj veled, hogy Kolozsváron születtél, és gazdasági bevándorlóként elveszed a magyar emberek munkáját. Ellenben az határozottan baj, következésképpen vállalhatatlan, sértő és megalázó ennek az országnak a felkészültebb, képzettebb, esetenként túlképzett, de meg nem fizetett munkaerejére nézve az, hogy te a miniszterelnökségen nem betanított segédmunkás-helyettesként vagy foglalkoztatva (nem sértésnek szántam ezekre a veled ellentétben valóban keményen dolgozó kisemberekre nézve), hanem miniszter-helyettes lehetsz. Ez szerintem tragédia. És nem az irigység beszél belőlem, hanem az aggodalom és az elkeseredés.

Csak abban bízom, hogy most már lassan minden sunyi vigyorú, tenyérbe mászó fejű, alázatot hírből nem ismerő, gerinctelen, tehetségtelen takonynak megtalálta a testhez álló pozíciót ez a gátlástalan kormány, és nem kell még millió, elmebajt idéző elnevezésű minisztériumot, kabinetet és egyéb konstrukciót létrehozni további megszámlálhatatlan Csepreghy Nándorok számára. Akik - akárcsak Petike - saját erejükből, tehetségükből legjobb esetben is árufeltöltők lehetnének a soroksári Tescóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr37819442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.25. 05:40:39

Ilyen a kormányzás művészete, mi ezen a furcsa? Az egész világon így van, kivéve diktatúrákban.

Toportyán Zsóti 2015.09.25. 07:25:07

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Funkciós analfabéta vagy homofób kérődző,fogalmad sincs a diktatúrákról kgb basi seggnyaló.

Májking 2015.09.25. 10:01:33

A Szíjjártó Petike önéletrajza ugyanígy néz ki

1ghost 2015.09.25. 23:31:21

Ez a fidesz rezsim, egy rohadt, velejéig korrupt rendszer, gerinctelen, jellemtelen Csepreghy Nándorokhoz hasonló gazemberek gyűjtőhelye.

Amig a fidesz hatalmon van, Magyarországnak reszeltek.

Kicsilulu 2015.09.26. 00:16:09

Tisztelt post író!

Az irigység sokszor rendkívüli mértékben tudja torzítani az ebben szenvedő ember jellemét és értékrendjét.
Úgy látom, hogy ön már sikeresen megtette az ide vezető út legnagyobb részét.

És még önök mocskolódnak, hazudoznak arról, hogy mennyire káros az országra nézve az orbáni gyűlöletpolitika.
Teszik ezt úgy, hogy ebből az írásból teljesen egyértelműen kiolvasható - mit kiolvasható, SÜT BELŐLE - az elmét a legutolsó agytekervényig elborító gyűlölet minden és mindenki ellen, ami és aki nem a balliberális eszmék őrült béklyóiban tévelyeg.
Önnek van pofája azt ideokádni, hogy egy Kolozsváron született magyar származású ember elveszi egy másik magyar munkáját.
Közben pedig az cseppet sem zavarja önt, illetve dehogyis zavarja, tapsikol örömében annak a multikulturalizmust éltetve, hogy egy sokezer kilométerről idejött IDEGEN NYELVŰ, KULTÚRÁJÚ, VALLÁSÚ ÉS SZÍVŰ bevándorló horda letarolja egész Európát.
Hát ehhez az elmebajjal felérő látásmódhoz csak gratulálni tudok, mert ilyen fokára elérni a MAGYARGYŰLÖLETNEK ritka kivételes egyéni teljesítmény!

myluppa 2015.09.26. 04:30:40

@Kicsilulu: pattanj már le a mélymagyarkodásról, te őstulok.
ki a fene irigy erre a díszpéldányra, ha a gerinctelenség jelenti a magyart, inkább lesz az ember piréz, mint ilyen elvtelen, szarháziakkal azonosuljon:)

kacagány 2015.09.26. 08:53:17

@Kicsilulu: Irigy a hóhér! Nehéz lehet az ilyen Csepreghy-féléknek esténként a tükörbe néznie, magamnak ugyan nem kívánnék ilyet. De! Ezeknek a senkiháziaknak vagyunk mind kiszolgáltatva, ilyenek basáskodnak felettünk, döntenek a jövőnkről, az egész életünkről. Hányinger ez az ország.
Neked a MAGYAR=kormány? Mert akkor nagyon gratulálok neked, szemellenzős barátom.

smartdrive 2015.09.26. 12:56:11

nekem van saját véleményem, és erről bármilyen kormánypropaganda lepattan. úgyhogy magasról szarok rá, hogy a lemmingeket hova vezeti Orbán

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.26. 13:27:10

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Ilyen a kormányzás művészete, mi ezen a furcsa? Az egész világon így van, kivéve diktatúrákban."

Nálunk különösen nem az ész fontos. Minél nagyobb a nyelv, annál alkalmasabb.

martineden 2015.09.26. 14:19:07

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: ..,,Ilyen a kormányzás művészete, mi ezen a furcsa? Az egész világon így van, kivéve diktatúrákban.'Hulye zoldfulu szamar,pont diktaturakban van igy.

mh1973 2015.09.26. 14:19:50

Szegény tényleg mérne egy misét, de ebben az országban ha bárki leírna róla az igazságot, akkor sem történne semmi, hogy mi volt apuka, hogy miért kellett eljönniük románból, hogy milyen volt 10 évvel ezelőtt ez a gyík, hogy a kommunikáció szakot hogy végezte el, stb...

vackor1 2015.09.26. 14:28:17

ez ( nem,nem tévedés, nem "ő" .. ) miniszter-helyettes? :))))
Erre még ( már ) akkor sincsenek szavak, ha amúgy a minisztere és a minisztériuma is egy vicc.. ( aki meg védi/magyarázza a helyzetet az..na,azokra már a billentyűkoptatás is felesleges )

Nevetnék ha nem sírnék ...

kis864 2015.09.26. 15:37:30

Most már minden politikus örülne ha a neve:
/régen 500 ft-ért sem lehetett, születni kellett rá! /

Y-ra végződne.

Orbány
Lázáry
Rogány
Mesterházy
Kövéry

Szontyolobogar 2015.09.26. 16:09:12

Szívemből szólt ez a poszt. Minden szavával egyetértek! Nándikát pedig elvinném bányásznak mondjuk, hogy tanulja meg mi is a munka...

andrásúr 2015.09.26. 16:29:15

@Kicsilulu: Véleményével teljesen egyet értek ! Csupán egy kis kiegészítést tennék hozzá ! Mégpedig: ha a cikkírónak tized annyi tehetsége és elhivatottsága lenne mint az államtitkár úrnak, akkor Magyarország még előrébb tartana és nem rondítanának bele a dolgok folyásába, a kommunista, liberális nézetű rosszindulatú senkiházik !

willcox 2015.09.26. 16:40:09

@andrásúr: Több riportot láttam Nándorunkkal. Elképesztő, szemrebbenés nélkül hazudik, és még a szart is olyan kívánatossá teszi, hogy az ilyenek/mint Ön/ simám megkajálnák!

mh1973 2015.09.26. 16:54:19

@andrásúr: Ha a cikkíró is ilyen agyatlan lenne mint a szóban forgó ember, akkor az ország még lejjebb süllyedne.

Gyorgy Nagy 2015.09.26. 17:05:31

Ez a Nàndi gyerek vègbélnyaló tehetsègtelen hazudozó megèlhetési ápolatlan kis köcsőg.

willcox 2015.09.26. 17:41:45

@Gyorgy Nagy: Szerintem ápolt, a többivel egyetértek.

csak egy néző 2015.09.26. 17:52:52

Ez a kis fizetőpincérnek kinéző kisköcsög a példája annak, hogy a szervilitás mennyire kifizetődő és ismerjük el ő remek érzékkel tudta eddigi pályafutása alatt, hogy melyik segget kell nyalni. Gondolom a fidelitas-ban ez olyan oktatás lehet, mint a kötelező tesi óra.

profit7.hu/uploads/images/Csepreghy_N%C3%A1ndor_3.jpg

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.26. 18:00:04

@martineden:

Pont diktatúrákban NINCS így, ott ugyanis nem kell trükközni, mert a hatalom biztos és kemény.

kisa 2015.09.26. 18:12:00

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Éppenpont a diktatúrákban vezetők egyetlen kiválasztási szempontja a feltétlen (párt)hűség. Csak az és semmi egyéb nem fontos.
Ismerjük az átkosból...

csak egy néző 2015.09.26. 18:12:47

@Kicsilulu:
"És még önök mocskolódnak, hazudoznak arról, hogy mennyire káros az országra nézve az orbáni gyűlöletpolitika."

"Önnek van pofája azt ideokádni, hogy egy Kolozsváron született magyar származású ember elveszi egy másik magyar munkáját."

Na figyu csak te kicsilulu, hogy változnak az idők?
Emlékszel még erre?

"A Magyar Televízió Híradója furcsa beszámolót közölt Orbán Viktor berlini útjáról. Kertész Imrét ezúttal 'magyar származású' Nobel-díjas írónak sikerült titulálni.
Nemrég még Imre Kertésznek nevezték őt jobbos körökben"

Később erre?
"Az európai kultúra terméke vagyok, egy dekadens, ha akarja, egy gyökértelen. Ne minősítsen engem magyarnak" jelentette ki válaszában Kertész."

És mára hova jutottunk?
"Az irodalmi Nobel-díjas író éles hangon bírálta a kontinens gyakorlatát, amely az európai kultúrát muszlim kultúrával akarja helyettesíteni, s hagyja, hogy lakosságát a harmadik világ országaiból történő tömeges bevándorlás kicserélje."

"A magyar állam legmagasabb kitüntetésére azok válnak méltóvá, akik egyedülálló teljesítményük mellett olyasmit adtak nemzetünknek, aminek önmagán túlmutató jelentősége van, mondta Áder.
"Kertész Imre átvette a Magyar Szent István Rend kitüntetést

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.26. 18:15:43

@kisa:

Ki beszélt a vezetők kiválasztásáról? Senki.

Egyébként meg demokráciákban is a párthűség a döntő szempont. Láttál már kormányfőt, mely az ellenzékből választ minisztert?

kisa 2015.09.26. 19:14:25

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Azt hittem, erről szól a poszt és erre reagáltad azt, amit.
Nem, sajnos nem láttam. Mindazonáltal ennyire csak az elvhűség utoljára emlékeim szerint a szocializmusban volt, de még ott is adtak arra, hogy ne taknyosorrú senkik kerüljenek vezető pozíciókba. (igaz, ott átestek a ló túlsó oldalára, a szocialista kormányok egy idő után úgy néztek ki, mint egy gerontológiai osztály, főleg a SZU-ban...)

feketeesfeher 2015.09.26. 19:24:06

Alapvetően persze nem Csepreghyvel van a baj. Ezrével futkároznak a hozzá hasonló senkiháziak.

Csepreghy gyakorlatilag nem ért semmihez, és ezért tökéletesen alkalmas arra a feladatra, amire kijelölték.
Szemrebbenés nélkül hazudni, Lázárt fényezni, sikerpropagandát tolni, vagy ha szükséges, akkor erkölcsi gátlások nélkül mocskolni másokat, akiket neki kijelöltek.

Egy gerinctelen és agyatlan végrehajtó.

De hajnal kettőkor is képes eldarálni azt a szöveget, amit betanítottak neki.

MEDVE1978 2015.09.26. 19:32:56

NFÜ-s haverom ismerte a Nándort, azt mondta, hogy semmi különös, karrierista. Sok olyan van, mint ő, nem rosszabb vagy jobb náluk. Persze fel lehet ezen háborodni, még emlékszem, valamikor a kétezres években, amikor külsősként dolgoztam egy háttérintézménynek, amit éppen Újhelyi István látogatott (tekintett) meg. Mindenkit letegezett, a hatvan éves Marika nénit is... Róla is ugyanaz volt a véleményem, mint Nándorról. Pártkatona, se több, se kevesebb. Pártkatonának lenni természetesen némileg a gerinc feladását jelenti.

kvadrillio 2015.09.26. 20:12:28

jahhh>..feltűnt, hogy nán...dika.....AZ aktuális hülyegyerek. kiskaliberű percemberkehhhh.....:)

tujapecér 2015.09.26. 20:12:45

@Kicsilulu:

És azt tudta,hogy 1100 évvel ezelött egy sokezer kilométerről idejött IDEGEN NYELVŰ, KULTÚRÁJÚ, VALLÁSÚ ÉS SZÍVŰ félázsiai bevándorló horda letarolta az egész Kárpát medencét.

kvadrillio 2015.09.26. 20:18:10

@kvadrillio: ...általában leül a székre, aztán olyan benyomást kelt, mint aki azon morfondírozik: jajj....mire figyeljek, hogy úgy tűnjön, hogy odafigyelek...:)

Punxsutawney Mormota 2015.09.26. 21:13:24

És mi ebben meglepő? De komolyan. A komplett politikai paletta ilyen senkiháziakból áll, tökmindegy, hogy milyen oldalt nézünk tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

Csak úgy megkérdézem a posztolót, az jobb volt, amikor szövőnőkkel, vasgyári munkásokkal és traktorosokkal volt tele a Parlament?

Azért elgondolkodató, hogy ha az lenne nálunk is, mint az ókori Rómában. Csak lehetett állami tisztviselő, aki megfelelő vagyonnal rendelkezett, a mandátumának időtartama alatt magának kellett fedezni a saját és talpnyalói illetve néhány tízezer római állampolgár kiadásait. Ebbe a legtöbben bele is szegényedtek, igaz a mandátum lejárata után általában kinevezték őket egy-egy provincia helytartójává, ahol kedvükre megtömhették a zsebüket.

wolves84lb 2015.09.27. 09:28:24

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: hátpersze...na húzzál vissza orbán seggébe, ivánka..

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 09:36:11

@wolves84lb:

Nem, tévedsz, én fasisztva vagyok. Aki ugyanis nem ballib, az fasiszta. Légy óvatos, ezt ne vond kétségbe, mert magad is gyorsan köztünk, rohadt fasiszták közt találod magadat!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 09:36:45

@Béla Tölgyesi:

Látom, te csak egy balliba bérkommentelő vagy. Így már érthető minden.

2015.09.27. 09:53:39

Az is elszomorító, hogy az országot ilyen tanulatlan, talpnyaló csürhe irányítja. Fájó, de túl lehet élni, ügyeskedni kell és szarni a a nagypolitikára. Nincsenek miniszteri, államtitkári ambícióim, így igazán csak legyintek ezekre.

A rosszabb az, hogy a helyi vezetők ugyanezt a vonalat követik. Játsszák a kiskirályt, ők az élet-halál urai a saját szemétdombjukon. Az önkormányzatnál és az önkormányzati intézményeknél szintén csak rokon, ismerős lehet pozícióban, függetlenül a szakmai tudástól. Így lehet például egy könyvelő a megyei könyvtár igazgatója, véletlenül a polgármester sógornője. Akinek pedig végzettsége és tudása van, az nem jut álláshoz, így a tudás elkallódik, külföldre távozik. Sajnos ezt a rengeteg tönkrement életet, elvesztegetett évet nem fogják tudni visszaadni soha.
Az zavar igazán, hogy élni nem hagyják az embert, hiába tanulsz, dolgozol, ha nem vagy talpnyaló, jobb, ha külföldre mész. Mert azért van még magyar ember, akinek van gerince, nem mindenki fideszes.

Béla Tölgyesi 2015.09.27. 10:08:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Eddig is egyértelmű volt, hogy a kedves anyukád utcalány, te meg a zorbán segglyukából kezeled a billentyűzetet.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 10:16:22

@Béla Tölgyesi:

Vigyázz ezekkel a szövegekkel, mert levesz a fizetési listáról Soros és a Norvégiai Köztársaság.

Béla Tölgyesi 2015.09.27. 10:18:02

Nem baj. A kedves utcalány anyukád azért rajta marad a fizetési listámon. Jól prücsköl.

Béla Tölgyesi 2015.09.27. 10:20:04

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Nem baj. A kedves utcalány anyukád azért rajtamarad a fizetési listámon. Jól prütyköl.

VasiMu 2015.09.27. 11:38:22

@Myladi: te miért nevezed a zsidó testvéreinket pirézeknek ?

VasiMu 2015.09.27. 11:41:21

@csak egy néző: azért ilyen sikeres csepreghy úr, mert a kolozsváriak okosabbak mint az áltlagmagyar !

csak egy néző 2015.09.27. 12:32:21

@VasiMu:
Aha. A nyelve biztos, hogy fürgébb és tényleg okos, mert tudja, hogy melyik segg mögé térdeljen.

pannonfunk 2015.09.28. 08:24:34

Nem ismerem ezt az embert, de ha valaki összesen két évet járt egyetemre, azt általában nem 26 és 27 éves korában teszi. Ellenben aki párhuzamosan két egyetemet végez, az szokott 26 és 27 évesen két diplomát szerezni. Nekem sokkal inkább tűnik a végzés évének a két dátum, mint az ott eltöltött évek.

Egyáltalán nem tetszik amit a jelenlegi kormány tesz, de ha a jelnlegi kormányt lecseréljük vakon gyűlölködőkre, azzal nem leszünk előrébb.

Ibolya Duna 2015.09.29. 14:58:54

@Kicsilulu: ezt jól megválaszoltad. Elkented a posztoló libsi száját. Nem írtál tényeket, csak fröcsögtél. Még egy utolsót a menekülő "hordába" is belerúgtál. Szerintem elég lett volna, ha annak az "irigy, "hazug", "torzító", kommentelőnek a posztját mondatról mondatra megcáfolod. Ha meg erre nem vagy képes, akkor inkább hallgass!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2016.01.05. 12:42:14

„És nem az irigység beszél belőlem”

De, de!

zorba123 (törölt) 2017.02.06. 15:24:47

@Szontyolobogar: Egy takaros melós pofon is elég lenne!

zorba123 (törölt) 2017.03.28. 21:46:22

@andrásúr: Ön simán elvakult és az észérvek is csak a meggyőződésében zavarnák!
süti beállítások módosítása