L. Simon! Ez a 4 millió szegény majd elmagyarázza, hogy te is megértsd!

H_A Címkék: parlament szegények L. Simon László vasárnapi zárva tartás2015.07.06. 23:44

Alaphelyzet: az ország házának hétfői, vakációs hangulatú ülésén a sok egyéb fontos dolog mellett, az MSZP frakcióvezetője fideszes csalást emlegetett (hányást tett a Fidesz szemére) annak kapcsán, hogy a Nemzeti Választási Iroda formai okokból elutasította a vasárnapi zárva tartásról kezdeményezett népszavazási kérdésüket. A kormány nevében mindannyiunk „Elsimonnya” válaszolt: amellett, hogy a vasárnapi zárvatartás tulajdonképpen vasárnapi pihenőnap, parasztok...

„Ha igaz az, amit önök mondanak, hogy négymillió szegény él ebben az országban, akkor miért is követelik azt, hogy vasárnap vásárolni lehessen?”


Ha a legfrissebb, e témával kapcsolatos felmérést lazán nem létezőnek tekintjük is - miszerint a megkérdezettek mintegy 72 százaléka elutasítja a vasárnapi zárva tartást, de még a Fidesz szavazók közel kétharmada is úgy gondolja, hogy jobb lenne, ha vasárnap is lehetne vásárolni az üzletekben - ez az arrogancia akkor is mellbevágó.
Nem tudom emlékszünk-e, amikor a magyar kereszténydemokrcáia egyik alappillére, dr. Surján elvtárs nemrégiben ugyanebbe a mágikus számba kapaszkodva, hasonlóan gonosz költői kérdésre vetemedett: „Négymillió éhezőről hallani. Most olvasom, hogy ötmillió túlsúlyos magyar van. Ezek szerint csak egymillió van elfogadható helyzetben?”


Miután hosszú hetek óta dübörög a bevándorlás-ellenes gyűlöletkampány, amely nem gumicsont ugyan, de mégis, L. Simon surjánkodása jelentéktelennek tűnhet, annál is inkább, hogy belefásultunk lassan abba, hogy a hétköznapi taplóságnál csak a hétköznapi korrupciós ügyek egy főre eső számában teljesít jobban a kormány. Pedig pont ezért nem az. Mármint nem jelentéktelen. Önmagában a valóság minden szembejövő aspektusának tagadása nagy baj, de amikor ez azzal az impertinenciával is párosul, amely a társadalom széles rétegeinek ilyetén kiröhögésében teljesedik ki, amikor ez válik a mindennapi kormányzati ténykedések, megnyilatkozások vezérmotívumává, akkor már nem csak az a baj, hogy L. Simon még egyáltalán szót kaphat bárhol, bármikor.

l-simon.jpgEz a beképzelt, minősíthetetlenül dilettáns hólyag azt állítja, ha a sorok között jól olvasok, hogy ebben az országban leginkább, többnyire és szinte kizárólag csak a szegények hőbörögnek a vasárnapi zárva tartás ellen (fotó: Hírhatár)

Mert a társadalom kinyilvánított, felmért, megvizsgált véleménye dacára olyan természetesen továbbra sem lehet, hogy valaki mondjuk heti hat napot dolgozik, és vasárnap, az egyetlen szabadnapján szeretne bevásárolni. Ez a tapintatlan suttyó arról beszél körülbelül (agy hiányában is mozog a szája), hogy aki szegény, annak nyilván nem kell vásárolnia. Vasárnap főleg nem. De mi van a további legalább ugyanannyi millióval (akik Londonban vásárolnak vasárnap, azokat nem számoltam bele) amiből természetesen levonjuk a hívőket-híveket? Még mindig marad 1-2-3 millió, aki esetleg tudna és szeretne vásárolni. Mert csak. Mondjuk nem is szegény, nem is fideszes, nem is akar templomba menni ahelyett, hogy. Vagy vasárnap csak a hazaárulók és a bevándorlók szoktak bevásárolni?


Azon túlmenően, hogy nem emlékszem mikor volt utoljára az, hogy L. Simon bármit is értett volna bármiből, azt a kérdést is egyelőre a levegőben hagyva, hogy ez cinikus parasztság, vagy egybites hülyeség-e, azért nekem is volna még néhány extra költői kérdésem: vajon az államtitkár elvtárs panziójában-borászatában dolgozó népeknek jár-e a vasárnapi pihenőnap? Örülnek-e ahogy a torkukon kifér? Ha nem jár nekik, miért nem jár? És úgy egyáltalán: ezt a pihenőnapnak álcázott értelmetlen megszorítást hogyan erőltethette át egy nulla társadalmi támogatottságú párt, amely mit keres a parlamentben? Naugye.


Kedves államtitkár elvtárs, tulajdonképpen igaza van! Annak a szégyellnivaló 4 millió szegénynek eleve elrendeléses alapon egyetlen napon sem kellene/szabadna vásárolnia. Ha vásárolhatnak, mindegyre elköltik a pénzüket, a büdös életben nem lesz semmijük. Márpedig akinek semmije nincs, ugyebár. Igen, ez a tévedhetetlen, kérlelhetetlen fideszes logika: pofán basz, ha akarom ha nem. Néha töretlenül elcsodálkozom azon, hogy még mindig feszíthető ennek a népnek az idegrendszere, hogy az ilyen flegma-cinikus-öntelt-arcpirító napi szintű szellemi fekáliák után még mindig nem szakadt el a cérna.


Hogy nem vágta még bele az ilyen görényeknek az arcába, hogy azért nem értheted te ezt az egészet, L. Simon, mert egyesek nem heti két-három nap munkának álcázott pihenőnappal keresnek másfél milliót, hanem heti hat-hét napnyi kőkemény robottal visznek haza pár rongyos tízezrest. És van pofájuk a hetedik napon esetleg bevásárolni? Fáj a foguk arra az agyontartósított tescós párizsira? A fene a fajtájukat.


De hogy L. Simon óvodások számára készült képeskönyveket is nehezen értő logikáját meglovagoljam: azért követeljük b*meg, mert ezek a nyomorultak egyik napról a másikra élnek, számít az a rohadt 20 forint is, és ez alól a vasárnapi nap sem kivétel: vasárnap is enni kell, nem elég a templomban imádkozni. Nem értheted ezt a bonyolult, és undorító szegénységet, mert téged azért tartanak, hogy a legvállalhatatlanabb baromságokat kimondd a vezéred helyett.


Nem elég, hogy megcsináltatok egy olyan hatalmas butaságot, amely a társadalom közel kétharmadának akaratával szembemegy úgy, hogy előzőleg meg sem kérdeztétek az érintetteket, átcímkézitek a zárva tartást pihenőnappá, majd briliáns logikátokat segítségül hívjátok, és belevarrjátok az egészet a szegények nyakába. Mert egyébként szegények nincsenek, de ha mégis kiderül, hogy valamit nagyon elkúrtatok, akkor a szegényekre lehet hivatkozni, és velük takarózni: úgyis szegények, minek nekik vasárnap is vásárolni.


Undorító vagy L. Simon! Mert nem elég, hogy dícső kormányod alatt folyton mélyül a szegénység, és nincs az a közmunka mennyiség, ami a statisztikát javíthatná, de van pofád ezt a mélyülő szegénységet érvként használni, egy legalább ilyen súlyos kormányzati mellényúlásra magyarázatul. Aljas vagy, L. Simon, mert bár tudod, hogy veled ellentétben másoknak nincs havi másfél milliója jól élni, attól még dönthetnek úgy, hogy azt a keveset, ami van, vasárnap költenék el. És álszent is vagy L. Simon, mert azért tudod, hogy (beismeritek otthon a tükör előtt vagy sem) a nagyon is létező 4 millió szegényen felül - mint utaltam rá - van még néhány millió egyelőre még nem szegény, akit nem létező ismeretlennek tekinteni ebben a magyarázkodó egyenletben, szintén felér egy gyomorszájon rúgással.


Úgyhogy tudva, hogy te nap- és szélerőművek nélkül, vagy azokkal együtt is ugyanolyan mélysötétségben élsz, mint amilyen mélyszegénységben sokan mások, de mivel nincs kedvem a reménytelenség elkeseredett sötétségével zárni eszmefuttatásomat, engedd meg, hogy adjak egy "jó" tippet. Az őszi parlamenti ülésszak során még jól foghat. Nyújtsatok be egy olyan törvénymódosítást, hogy a nektek tetsző üzletek vasárnap és mindörökre is nyitva lehessenek. De ez a 4 millió szegény meg a többi nem létező pár millió ne tehesse be a lábát, hogy nyugodtan vásárolhassatok (ha esetleg vasárnap reggel benyalod a bödön tejfölt és nem marad az ünnepi ebédhez) és ne zavarjon a nyomor visszataszító látványa a CBA-ban.


Tudom, hogy ha rajtad múlna, ez is alaptörvénybe lenne foglalva, de szellemi színvonal ide vagy oda, ne vegyél túl komolyan! Az, hogy mostanig nem volt semminek következménye, nem jelenti azt, hogy egy szép napon nem lesz. Majd ez a 4 millió szegény elmagyarázza, amit most nem értesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr497606322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthur Bloch 2015.07.07. 06:07:21

L.Simon egy államtitkár ??? - Tévedés: ez az emberféle a félbesikerült "költő - ugyanis költőnek ocsmány, - de pénzköltőnek megállja a helyét.Ergo: szóvivőnek/kórmány tökjó... azaz egy tök,ami lassan érik...

Cry Baby 2015.07.07. 10:50:40

bár elsimon művei kb a Vogon költészet szintjén értékelhetõk, mégis jobb lett volna ha költõ marad :(

bearman 2015.07.07. 15:45:35

Azért félelmetes, hogy az ilyen elsimonfélék hogyan képesek évmilliókon keresztül elbliccelni az evolúciót.

Jobb lenne pár medúzát kinevezni államtitkárnak, agya azoknak sincs, de szerencsére szája sem, szóval jelentősen beljebb lennénk.

pamut 2015.07.07. 15:52:21

Még nem rúgták ki?
Akkor a fidesz is így gondolja.

Hyla arborea 2015.07.07. 15:54:59

Ez van amikor az anyuka ragaszkodik ahhoz, hogy felneveli agyhalott kisfiát.

Kivlov 2015.07.07. 16:14:09

A szegénység relatív.
Nettó 200 alatt bárki annak nevezhető, de az már azért az éhenhalástól távol áll. Viszont a gazdag sem ott kezdődik, ahogy egyesek szeretik kb. így húzni a határokat.

pamut 2015.07.07. 16:18:28

@Kivlov: Magyarországon nincsenek is szegények. 4 millióan 200-at keresnek, a többi meg többet. ballibsi hiszti ez a kamu szegényezés.

Gyorgy Nagy 2015.07.07. 16:39:41

Ez a Simon egy SEGGNYALÓ ( festményt ad a fönökének, az vajon mivel viszonozta ? ) MEGÉLHETÉSI irásai aberáltak kinézete pedig egy jólakott mangalicára emlékeztet. Ugy higy Simon KUSS.a megyesèvel foglalkozzon amig megvan.

colonel Tigh 2015.07.07. 16:49:19

@pamut: Az agyvérzéses nagymamám ápolom 24h-ban, 11. hónapja. Mivel ez miatt dolgozni nem tudok az össz' bevételem 37.000,- Ft ápolási, Mama nyugdíja 110.000,- Ft. A kettőnk bevétele nemhogy 200, még 150e. sincs... A munkahelyem közben megszűnt, középvezető voltam, 200-at soha nem kerestem (ill. dehogynem, megvolt a 220 is, másodállással). 16 év munkaviszony után tartok most itt. Valahogy így néz ki a magyar valóság - mutyi-, urambátyám-, sumákolás és ügyeskedés mentesen. Nem Pesten, csak viszonyításképp.

pamut 2015.07.07. 17:04:15

@colonel Tigh: Először is őszinte részvétem a nagymamádnak, remélem javulni fog az állapota. nagyon jól tudom, hogy tele az ország ilyen borzalmas élethelyzetekkel, mint a tiétek is, személyesen is látok magam körül ilyeneket, nem is szólva arról, hogy a saját és családom helyzet is folyamatosan romlik (zuhan), gyakorlatilag már nem élünk, csak vegetálunk, túlélünk, életünk, gondolkodásunk nagyját azt teszi ki hogy folyamatosan keressük hogyan tudnánk még többet spórolni. Bármiféle szórakozásra, barátokkal (neten túli) kapcsolattársra nincs pénz. Előbb-utóbb rá fogok kényszerülni hogy emigráljak. Beszélek nyelvet, vannak is már kint ismerőseim, sőt egy rokon is, megtehetem.

Amit fentebb írtam, az természetesen egy dühös kifakadás, egy gúny volt a az ország elnyomorodására teljesen közönyös fideszesnek, aki még provokált is a légből kapott 200-zal.

Netuddki. 2015.07.07. 17:20:18

Népszavazást! Ki a tirpák lsimonokkal a magyar politikából! Éljen meg a verseiből, vagy mennyen a teszkóba árufeltöltőnek, de ne az én adómon élősködjön!

Traktoros lány 2015.07.07. 17:24:50

@bértrollbosszantó_kovi1970: Tényleg népszavazással akarod eldönteni, hogy ki lehet politikus és ki nem? LOL! Nem a választásokon kellene?

2015.07.07. 18:01:15

Pedig van benne valami. Ha elolvassuk a fóbok véleményeit, azokból tényleg az jön le, hogy itt már mindenki mélyszegénységben él, az emberek mér nem is esznek, alapvető dolgokra nincs pénzük, stb stb...

Szóval L. Simon nem undorító, nem dilettáns, csak rámutatott az egyik logikai bukfencetekre. Jó... Nem volt nehéz dolga, mert nem ez az egyetlen ellentmondás nálatok :)

2015.07.07. 18:03:22

@bértrollbosszantó_kovi1970: "Népszavazást!"
Csőrike? Az miért is lenne jó, ha csak Fideszes és Jobbikos politikusok lennének a palettán?

Megoldó 2015.07.07. 19:06:30

Tényleg van még valaki aki azt hiszi hogy ezek az erőszakon kívül másból is értenek?
Véres forradalom az ami esetleg elgondolkoztatná a kötélen lógó hullájukat, talán... Szerintem.

zobod 2015.07.07. 20:00:35

@colonel Tigh: "középvezető voltam, 200-at soha nem kerestem" merre találnak középvezetőket nettó kétszáz alatt, milyen ágazat, milyen terület volt ez?

Gyorgy Nagy 2015.07.07. 20:12:38

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő: Te szerencsétlen.Nagyon sokan vagyunk aki a havi fizubol nemtud megélni (pl. korházi ápoló 90-105000ft ból ) igy képtelen munka után másik korházban is dolgozni! Hogy miért vásárolnak az emberek most mert a bank már nemad kamatok a brokerekben nemlehet bizni és ugye STADION ÈPITŐ kormányunkba sem lehet bizni mert ugyábár már lenyulásban már mutattak példát.NYUGDIJ PÉNZTÁR.

Gyorgy Nagy 2015.07.07. 20:13:58

Tehát maradt a VASÁRAPI vásárlás.

siriq111 2015.07.07. 23:44:58

Egyebkent csak a kepviselok visszahivhatosagat kellene elfogadtatni. Mindjart el kezdenenek dolgozni.

koborvadász 2015.07.08. 00:16:50

Mikor érjük végre el, hogy ez a sok dilettáns faszt eltüntessék a közéletből, lehetőleg teljes vagyonelkobzással?!
Remélem kicsi Országunk népe egyszer végre a sarkára áll!
Bár a történelmünket figyelembe véve, erre nem sok esélyt látok!
Bár bízom abban, hogy a fiatalok kitalálnak valamit! És meg is valósítják!
Lehetne egyszer egy tényleges forradaalom végre ebben a Hazában!

siriq111 2015.07.08. 02:24:39

@koborvadász: Ha arra varsz, hogy a fiatalok majd kitalajak ugyan ezt amegoldast ami mar mai letezik, akkor megszivtuk.

Pop40 2015.07.08. 05:09:19

Egy fideszes paraszt hülyeségeket beszélt. Nincs ebben semmi újdonság.
Majd ha a bukás után a börtönben 47 ezerből él meg ő is, meg a haverjai is, nem lesz ilyen okos mások életének a beosztásában/basztatásában.

Ellenben az ellenzék töketlenkedése borzalmas. Tálcán kínálták nekik a magas labdát, de semmi. Rég annak kéne folynia mindenhonnan, hogy az ellenzék győzelme esetén azonnal eltörlik a fideszes maffia vasárnapi zárvatartását. Úgy kéne folynia, hogy még Marika néni Bivalybasznád-alsón is napi 23-szor hallja.

De nem. Se kép, se hang.

Pop40 2015.07.08. 05:14:00

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő:
"Ha elolvassuk a fóbok véleményeit, azokból tényleg az jön le, hogy itt már mindenki mélyszegénységben él, az emberek mér nem is esznek, alapvető dolgokra nincs pénzük, stb stb..."

Elvtárs, neked is, meg Elsimonnak is, jogotokban áll hülyének lenni. (Nem mondom, éltek is a jogotokkal rendesen.)

Attól azonban a probléma még valós, hogy ti összeloptátok magatokat, ezáltal titeket a szegénység veszélye nem fenyeget.
Bár gondolom, ez is a "fóbok" véleménye:

www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag_az_eu_szegenysegi_toplistajan.5.214458.html

index.hu/gazdasag/2015/06/25/tul_sok_volt_a_szegeny_megszuntettek_a_mutatot/

bat4it 2015.07.08. 07:17:09

Az a 4 millió szegény lúzer leszophat. Én is szegény voltam, de ezekkel a senkiháziakkal szemben én tettem is valamit azért, hogy ne maradjak az.

Pop40 2015.07.08. 07:32:26

@bat4it: Személyesen Mészaros Lőrinc "urat" tisztelhetjük személyedben?:)

Az, hogy "valamit" tettél, még nem nagy kaland. A seggnyalás is "valami", és Orbanisztánban nagyon jól jövedelmez.

Sőt, ezzel az erővel a bankrabló is tesz "valamit" azért, hogy ne maradjon szegény.

WilburSmith 2015.07.08. 07:34:34

@Gyorgy Nagy: Nagyon sokan nem tudnak megélni annyi pénzből, de mindnek van internet előfizetése, telefonja, autója, lakása. Ez kurva nagy szegénység. Nézzétek meg a föld igazi szegényeit, akik ivóvízhez sem jutnak. Károgó elégedetlen lusta senkiháziak.

Jaro beszélő botja 2015.07.08. 08:16:50

Mindenki fideszesnek születik.

Aztán a nagy többségük tanulni megy, és csak az agyhalottak maradnak orbán nyájában.

szabadság elvtársak! 2015.07.08. 08:28:16

A büdös francba már ezzel a hülye dumával a 4 millió szegénnyel. Igen van akinek kevesebb a jövedelme az átlagnál. De nálunk az a beidegződés, hogy oldja meg az állam, hogy nekem legyen 200 rugónál többem. Mondjuk a korcsmárosonak (szándékos) is jobban menne. De dolgozni? Ha segéd erőt keresel nem kapsz, mert annyit akar kapni mint a mester. Vagy egyszerűen kényelmesebb a krimóban hűsölni.

szabadság elvtársak! 2015.07.08. 08:53:01

Amúgy meg kedves H_A volt a szocik 8 évük, akkor is ugyanez volt a helyzet. Nem a mostani bagázs alatt termelődött az általatok lelkesen emlegetett szegénység.Ha annyira akarták volna ezt megoldani, akkor most lehet, hogy ti lennétek még mindig. csak nekik is a saját zsebük tömése volt fontos. Úgyhogy most tessék kussolni. nem mutogatni.Mutogattak volna akkor. Nehogy most megint a fidest hozzátok fel, hogy mert azok akadályoztak! A "lószart mama"! A tehetetlenségetek, meg a mindent nekem hozzáállás. Nem esszük meg most már a süket dumát, sem a tiétek, sem ezekét! Verstéhen, Meine lieebe freund!

Kivlov 2015.07.08. 09:12:09

@pamut:
vannak, de sokkal kevesebb, mint amit mondanak.
A sok zsebbe fizettet jövedelm miatt meg nagyon sántít az ilyesmi felmérés.

szabadság elvtársak! 2015.07.08. 09:16:06

Nem tudom lenyelni! Nézd meg az utakon mennyi autó fut, és nem trabik! Vagy nézzük amikor lehetett vasárnap szambázni a boltokban, a parkolókban nem találtál helyet, és tele voltak a bevásárlós szekerek pakolva, úgy ahogy most szombatonként. Még mindig hülyének néztek bennünket? Na húzzatok a p.....ba. Gyomorforgató ez az álduma!

she_wolf 2015.07.08. 09:27:22

@WilburSmith:
Szóval szerinted csak az mondhatja szegénynek magát, aki a híd alatt él, füstjelekkel kommunikál, gyalogszerrel közlekedik? A Föld igazi szegényeivel nem az én tisztem foglalkozni, arra van az ENSZ, és egyéb Világszervezet.
Te is itt rísz a helyzetük miatt, de konkrétan mit teszel az érdekükben?

she_wolf 2015.07.08. 09:30:52

@Kivlov:
Szerintem teljesen igazad van! A zsebbelóvé a bérterhek miatt éli virágkorát, no meg fizetett szabi alatt is lehet fusizni, jól jön az adózatlan mellékes. Ebből talán futja valami pluszra.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.08. 09:36:55

@bat4it: Árpi, te vagy az? Mi a helyzet, jó volt Finkivel? :-)

ember100 2015.07.08. 09:38:31

@szabadság elvtársak!:
Helló !

Egy kicsit eltértél az lsimon bunkóságától , de nem baj , Tudod az a gáz hogy a semjénzsótik osztják be-el az időmet. meg aztán 2 nap bevásárlás helyett most csak 1 van ami 100 % os csökkenés :)
Ja és csak úgy nem szoktam nagybevásárolni :) , inkább 2 naponta veszek vásárolgatok a piacon , vagy a közeli kis boltokban, és persze vasárnap azok is bezártak , így nem tudok venni semmit :) pörgetem a gazdaságot !

Lurian 2015.07.08. 09:39:34

@szabadság elvtársak!: Hm, tehát ha a szocik idejében is ez volt, akkor az teljesen rendben van, hogy most is ez van... Nagyszerű. Na EZÉRT tartunk ott, ahol.
És sok az autó? :-)) Jézusom, és ez mire is enged következtetni? Ja igen, arra, hogy kell a kocsi a melóba járáshoz, mert munka szinte kizárólag a városokban van már, a buszközlekedés meg nem feltétlenül a három műszakhoz van igazítva? Tényleg. Amúgy a futó autók átlagéletkora 12-13 év Magyarországon, de sebaj. Valóban nagy a jólét. Te úgy mégis hol a pöcsömben élsz?
Amúgy a "mindent nekem" hozzáállás felemlegetése külön pontot ér...

she_wolf 2015.07.08. 09:54:02

@szabadság elvtársak!:
Én sem tudom lenyelni! Tegnap láttam egy Trabit, előtte már olyan régen, hogy tegnap rácsodálkoztam a recegére.
Azok az autók amikről sejtésem szerint te beszélsz, nem az enyémek, lehet, hogy nem is a tieid, de szomszédaimé sem. Tizensok éves, bár kívánatosan kinéző (és örökölt!) járgánnyal járok.
Sokan azért szambáznak a boltokban vasárnap, mert máskor nincs rá idejük, vagy nincs hozzá erejük.
Családanya reggel elindítja/elviszi a srácokat suliba, oviba, és ha szerencséje van, akkor a férj van annyira önellátó, hogy megtalálja az asztalon a kaját, a hálóban a kikészített ruhát.
Azután elmegy dógozóba, ahol remélhetőleg senki nem tolja fel az agyát, majd hazafele felveszi a srácokat, otthon meg nekiáll vacsit készíteni. Lehetőleg normális, főtt kaját.
Így talán időben ágyba is kerül mindenki. Lelkesen írja nap mint nap a bevásárlólistát, majd VASÁRNAP! beszerzi, ami kell a következő hétre. És ha jó keresztény (hogy szakadna meg mint a véres hurka az összes képmutató, szarházi politikus!) még a templomjárást is be tudja iktatni, mert a szentbeszéd szerencsére nem követel meg egy egész napot.
(Talán nem tűnt fel, ezért a végére biggyeszetem: a napi teendők közül szándékosan hagytam ki a hivatalos ügyintézéseket, postán kígyózó sorokat, egyéb, a mindennapi élettel járó teendőket.)

Gyomorforgató az, ahogy mások (köztük te is!) képesek szinte a nullára redukálni a mindennapi élettel járó kötelező teendőket! Úgyhogy én szívesen elhúzok a p...ba, de csak utánad!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.07.08. 10:20:17

VÁSÁRNAP

Templom után láttam, be a
Spájzba gyütt pár csótánylárva.
Méregért mentem vón’, de a
Méregbolt vásárnap zárva.

Csótánycsapat rám támadott,
S így lett két gyermekem árva.
Azért ült tort e vad had ott
Rajtam, mert a bolt volt zárva.

Igen csúnya véget értem,
Testem tetem, száradt rá sár,
S törött fejjel mégsem értem,
Pont vásárnap mért nincs vásár?!

„Gratulálok, költő úr, ezzel az otromba fertelemmel totálisan alulmúlta nemcsak önmagát, de a világirodalom rögös útját szegélyező szennyvízelvezető árok összes mélypontját. Eddig elleneztem a boltok vasárnapi zárva tartását, de ha ez elősegíti, hogy a hirtelen szimpatikussá váló csótányok fradytlanítsák a költészetet, ám legyen! Anyám szerint ettől még lehetne vásárnap vásár, hiszen a Tesco gazdaságos rovarméreg úgyse öli meg, csak úgy felmérgesíti a rovarokat, hogy ők tudnának ölni, de hát valamit valamiért! Hajrá csótányok!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Nagy szerencséd van, költő gyermekem, hogy közvetlenül a mise után haltál hősi halált, mert a gyónástól megtisztult lelked pár évszázadnyi purgatóriumi tisztulás után okvetlenül a Mennybe jut. Mivel úgy tudom, hogy te is Messi rajongó vagy, okvetlenül szólok érted pár jó szót a Főnökömnek. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.” /I. Ferenc pápa/

„Jaj, apa, ne spilázd túl a szerepedet ezekkel a hatásvadász fogásokkal! Dehogy lettünk mi árvák, hiszen a cipőd talpával reccsenősen széttapostad az összes csótányt, hogy megírhasd a
Csótányoknak leve rőt,
Bekente a heverőt!
bugyután horrorisztikus kétsorosodat!” /Frady Fanni, a költő nagyobbik kislyánya/

„Micsoda?! Ez az aljas féreg eltaposta a szent anyatermészet által évmilliárdok alatt féltőn kievolúcionált háziférgeket?! Halál az állatkínzókra! Azonnal menjünk és vegyünk akciós máglyát az Auchanban! Mi, hogy vasárnap zárva van?! Vesszenek a multik! Vesszen mindenki, aki nem rendeli alá magát a természetnek! Irtsunk ki mindenkit, aki irtja az őserdőket! Vért akarunk, vért akarunk! Éljen a humanizmus!” /Fűzöld Ficánk, a Tiszta Bolygó Club (TBC) környezetvédelmi terrorcsoportjának sajtószóvivője/

„Költő úr, ha maga itt a vasárnapi zárva tartás ellen uszít, akkor mi hamarosan megjelenünk önnél a nagy fekete autóval és egy kiadós dádá után nem csak vasárnap tartjuk majd magát bezárva.” /Csávás Kálmán vezérőrnagy, rendteremtési főelőadó/

„A sokak szemében vörös posztó, ám spirituális ujjbegyét a társadalom pulzusán tartó költő önnön keresztrímekre feszítettségének vérzivataros tudatában hörgi a rajta gúnyolódó világegyetem süket lelki füleibe a megszentelt hetedik nap rovarrágta megprofánosulását. A líra az antiklerikális materializmus fölötti győzelem rögös útján kapott sebek deheroizált apoteózisa, mely fölülmúlja talán még a témában nagy elődként számon tartott Csobánkay Lepnyő munkásságát is! La Gran Catarsis!” /Ollé Ottóné Rög Rozália, középiskolai magyar-spanyol tanár és maszek torreádor/

„Nana, Rozália, nana! Fogd vissza magad, mert beköplek, hogy nyári szünetben bikák vérével hizlalod magad, hogy az év többi részében éhen ne halj anorexiásan karcsú pedagógusi életpályamodellként!” /Csobánkay Lepnyő/

„Én Magyarországon járva mindig vasárnap vásárolok, mert olyankor rajtam kívül se vevő, se eladó nincs a boltokban, így fizetnem se kell az árukért, amiket a polcokról a kosaramba fejelek.” /Chuck Norris/

„Ugye milyen jó, hogy az Égbolt vasárnap sincs zárva?” /az Úr/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/03/vasarnap.html

szabadság elvtársak! 2015.07.08. 10:55:23

@ember100:
@Lurian:
@mig54:
Ugye a nyugaton, mindenki otthon ül karbatett kézzel és befolyik a lé! Nekünk nem volt nyugati demokrácia és ipari forradalom. Nem értitek? Le vagyunk maradva 100 évvel. De mindenki ezt a taposó malmot csinálja. Tudom sokan szemét módon nyúlták le a javainkat, de ebben benne van az egész politikusi gárda a haveri körrel basszus. Nekünk maradt az ügyeskedés. Én csak arra rágtam be, hogy bárki ezzel operáljon, hogy négymillió szegény van. Ha másképp nézem, én azt mondanám, több millió meglopott ember van. A szegénységet meg lehet variálni, attól függ hogyan akarjuk definiálni. Azonban vannak sokan akik maguk is tehetnek róla. Van olyan család ahol 4-n cigiznek isznak, majd hétvégén jönnek hozzám kuncsorogni. Én majdnem 70 évesen reggeltől estig melózok még mindig, és nem költök ilyenekre.Megadni nem tudták, hanem ledolgozzák. De ehhez se fűlik a foguk. Csak szét kell nézni. Álságos ez a szegénységi duma azok részéről akik maguk bőven tettek ezért.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.08. 11:14:57

@szabadság elvtársak!: ???

Amúgy most is melózol? Reggeltől estig van. Elég aktívan nyomod.

kvadrillio 2015.07.08. 11:47:18

...hmmm....elgondolkodtató..., hogy mennyivel is lenne szegényebb ez az ország, ha ELSIMONT elküldené SZIBÉRIÁBA TUNGUZ METEORT KUTATGATNI ?????

kvadrillio 2015.07.08. 11:53:23

...AMÚGY PEDIG..., A SZEGÉNY IS SZOKOTT VÁSÁROLNI..., NO...NEM PÁRMAI SONKÁT, DE 10 ZSEMLÉT ÉS 1 LITYI TEJET... ESETLEG VASÁRNAP IS.

...de hát elsimon....genetikailag hibás egyed, ezt fel sem fogja. KI KELL BASZNI A PARLAMENTBŐL, MERT KÁRT OKOZ A MAGYAR TÁRSADALOMNAK !

kvadrillio 2015.07.08. 11:58:16

L. Simon László
hirtelen megmozdult

hirtelen megmozdult a szeme

*

napok óta feküdtem

tudományos munkásságom

korai időszakának emlékképei gyötörtek

régészeti kutatásaim során

egyszer egy marék végbélkúpot találtam

egy megfejthetetlen feliratú régi

agyagcserépben

az első lépés

a világ természetes megértése

gondoltam rágás közben

afrikai utazásaim során

alaptalanul megvádoltak

állítólag egy tucat nőn alkalmaztam a gudniint

hiába bizonygattam

egyetlen nőt sem metéltem körül

csak a sunnát kedvelem

ami nem gátolja a klitorális orgazmust

lefogtak

elavultnak kikiáltott módszereimért megbüntettek

végtagjaimat tőből levágták

elvették a nagyítómat

és a müller-féle klinikai recipe könyvemet

őszinte voltam

mert a lányok közt akartam maradni

de védtelen özvegyekkel találkoztam

ők sosem hallottak az infibulációról

pedig évtizedeket töltöttek

egy tvinpíksz nevű kisvárosban az egyenlítő mentén

egy ilyen találkozás alkalmával írni kezdtem

grafológus barátaim szerint

betűim határozottságról tanúskodtak

ezért később részt vállaltam

a hold és a mars felparcellázásában

a jövőben tett utazásaim meggyőztek arról

hogy az ufókutatók próféciái

valóban az emberi tudat feletti

éntudat nélküli tudattal folytatott kommunikáció

lenyomatának fragmentumai

a probléma megközelítésekor

dilettáns kutatók szellemvilágról beszéltek

leegyszerűsítve ezzel az információközvetítés

e sajátos formáját

hiába bizonygattam

hogy a más tudatokkal való közvetlen kapcsolatteremtésnek

a spirituális állapota megtanulható

rövidebb ideig tartó elmezavaraim

rendszeresen visszatértek

ilyenkor félretoltam az elmúlt évtizedek

aprólékos kutatómunkájának eredményeit

idegenekkel történt beszélgetéseim hatására

figyelmem a bioenergetika és a bioinformatika felé fordult

ezért egy vejmár nevű kisvárosba utaztam

majd átruccantam

buhhenváldba

ahol már többen végeztek hasonló vizsgálatokat

itt azonban szembesülnöm kellett a legújabb kori barbarizmussal

megfutamodtam

s visszamentem a kisvárosba

ahol egy híres ásvány- és kőzetgyűjtővel találkoztam

aki annyira ismertté vált

hogy még egy ásványt is elneveztek róla

gőtitnek

állítólag írt is mindenféle fontos és kevésbé lényeges dolgot

nekem a stabilitásról beszélt

mert politikus is volt

de engem ekkor már a képzőművészet érdekelt

egy vitatkozásunk alkalmával szembesítettem azzal

hogy a bauhaus bölcsőjében él

de csak nézett rám

s a külföldi cégekről és a tőkeáramlásról értekezett

valamint a művészet áruvá válásáról

ekkor felkeltem

*

egy reggel kiestem az ablakon

fűzöld foltok éktelenkedtek

a fehér nadrágomon

felkészületlenül ért

ez az utazás

...NU,...HA VÁLLON FELÜL..., ENNYIRE GYENGE EGY EMBERKE, HOGY-HOGY BEKERÜLHET A POLITIKUSOK KÖZÉ ???

kvadrillio 2015.07.08. 12:29:23

...BORÁSZAT..., PANZIÓ..., ÖRÖKSÉGBŐR KITÚÚÚRT TESTVÉR..., ZAGYVA-ZAVAROS........VERSNEK NEVEZETT ELME-SZÖNYSZÜLÖTTEK..., LSIMON TIPIKUS PÉLDÁJA A "LÁTSZAT, NÉHA CSAL !" FELSZÍNI LÁTVÁNYÁNAK..., MÖGÖTTES ORRFACSARÓ TRÁGYÁJÁNAK...
....KICSIT NYAKATEKERTEN FOGALMAZVA, EZ AZ ÉLŐLÉNY..., MESSZIRŐL BŰZLIK.

kvadrillio 2015.07.08. 12:33:04

L. Simon László
író, szerkesztő, kulturális szakértő

Székesfehérváron született 1972-ben, szülei agrármérnökök, gyermekkorát a Velencei-tó környékén töltötte.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett (1990), majd a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanárképző Főiskolai Karán magyar–történelem szakos tanári oklevelet (1996), az ELTE Bölcsészettudományi Karán pedig magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári végzettséget szerzett (1998). Ugyancsak az ELTE-n PhD-ösztöndíjas volt. Később felsőfokú kulturális menedzseri képesítést is szerzett, illetve a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán szőlész-borásznak tanult.

1998–2004 között az általa is alapított Fiatal Írók Szövetsége elnöke, 2004–2010 között a Magyar Írószövetség titkára.

Több mint másfél évtizedes szerkesztői gyakorlattal rendelkezik: a Magyar Műhely, a Kortárs, a Kommentár című folyóiratok szerkesztője, 2007-ig a Szépirodalmi Figyelő című folyóirat főszerkesztője volt. Rendszeresen publikál esszéket, tanulmányokat és szépirodalmi írásokat folyóiratokban, heti- és napilapokban. Két tudományos könyvsorozat sorozatszerkesztője. 2005-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óraadó oktatója. Eddig tizenhárom könyve jelent meg. Irodalmi munkásságáért 2007-ben József Attila-díjjal tüntették ki.

A Fejér Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke 2006 és 2010 között, 2009–2010 között a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagja. A 2010-es választáson a Fejér megyei 4. számú egyéni képviselői körzetben már az első fordulóban országgyűlési képviselővé választják, azóta a Fidesz képviselője, frakcióvezető-helyettese. 2010 és 2012 között, illetve 2013 februárjától az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának az elnöke, 2011–2012 között a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnöke, 2012-től az NKA alelnöke. 2012 júniusától 2013 februárjáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

2013 októberében a Budai Várnegyed, a Fertődi Esterházy-kastély és a Kúria Megújításáért felelős kormánybiztosnak nevezték ki. A 2014. évi országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot, majd a harmadik Orbán-kormány megalakulása után a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes lett.

Nős, feleségével együtt nevelik négy gyermeküket. Jelenleg is Gárdonyban él, ahol az édesapjától örökölt pincészetet és kertészeti vállalkozást irányítja.

Lokálpatriótaként számos helyi szervezetben vállal szerepet, többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetében, a Velencei-tavi Vízisport Szövetségben, a velencei Szent Benedictus Borlovagrendben, a Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesületben, valamint a Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesületében.

...ROSSZKOR VAN ROSSZ HELYEN. MENJEN VISSZA SZERKESZTŐNEK.

csak egy néző 2015.07.08. 13:43:47

"vajon az államtitkár elvtárs panziójában-borászatában dolgozó népeknek jár-e a vasárnapi pihenőnap?"

Volt szerencsém az államtitkár úr(?) panziójában sok évvel ezelőtt, (amikor még azt hitte, hogy valaki, pedig már akkor is egy senki volt), szilveszterezni.
A panziójában a személyzet és ő is csak két dolgot utált.
A munkát és a vendégeket.

szabadság elvtársak! 2015.07.08. 13:45:35

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat:
Most a héten nem, mert itt vannak az unokáim, és őket kell etetni, fürödni vinni,stb.

Tisztességes Természettudomány 2015.07.08. 14:31:27

Ne lihegj ilyen gyorsan az Lsimon ellen, mert a végén elájulsz!

Nem lett szerényebb az ipse, valóban. De legalább felhívja a figyelmet arra, hogy a ballib hazugságerdő nem koherens, hanem szétesik, ha megvizsgáljuk.

Az nem megy, hogy van négymillió szegényünk, amikor éppen ezzel akarunk uszítani, amikor pedig a vasárnapi boltbezárás ellen uszítunk (tegyük fel, hogy jogosan), akkor pedig tízmillió ember van versenyben, akik alig várják, hogy vasárnap is vásárolhassanak. Hovatovább nincs jobb dolguk. Illetve van: a homoszexuálisok támogatása. Az még a fogyasztói kultúránál is fontosabb a ballib táborban.

sanyix 2015.07.08. 14:46:28

@Tisztességes Természettudomány: miért ne menne? Tudod a négymillió szegény nagy része szombaton is dolgozik, ezért kellene vasárnap vásárolnia. Tudod a párizsit is meg kell vásárolni valamikor, nem csak a LCD tv-t...

Netuddki. 2015.07.08. 15:06:13

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő: " "Népszavazást!"
Csőrike? Az miért is lenne jó, ha csak Fideszes és Jobbikos politikusok lennének a palettán?"

Végül is nem szükséges népszavazás. Egy jó kis pogrom is megoldhatja a dolgot...

Netuddki. 2015.07.08. 15:08:45

@Tisztességes Természettudomány: "ballib hazugságerdő"

Te meg mi a kisfaszomról beszélsz? Milyen ballib? Ha nem lennének "ballibek" a fidesz akkor is csak egy tolvaj banda lenne, tele tehetségtelen hakapeszi megélhetési politikusbűnözőkkel. Szóval mielőtt nekiálltok habzó szájjal ballibezni, előbb magatokba kéne szállni! Rossz vége lesz még ennek...

sanyix 2015.07.08. 15:30:24

@bértrollbosszantó_kovi1970: arról beszél, hogy egyesek kiteregetik a pártja mutyijait, és mivel ő hisz, és nem gondolkozik vagy tájékozódik, neki minden hazugság, hiszen szerinte a fidesz és a viktor a legnagyobb, legtisztességesebb.

egyenlítő 2015.07.08. 17:42:24

Igenis, megkérdezték az embereket! A CBA üzletvezetők a dolgozóikat, és 80 % egyetértett a vasárnapi zárva tartással.

pamut 2015.07.09. 11:59:28

@Kivlov: agymosott idióta. gyere már ki budapestből és nézz szét egy faluban, hülye.

Kivlov 2015.07.09. 12:56:06

@pamut:
nézek. tele van bmw-s, meg mercis "naplopókkal." ők a papíron szegények...

csak egy néző 2015.07.09. 13:02:15

@Kivlov:
Nem osztrák faluról volt szó, baromarcú.

pamut 2015.07.09. 13:10:42

@Kivlov:
aljas, képmutató kommnet. méltó hozzád.

Kivlov 2015.07.09. 13:29:26

@pamut:
muhahahahah. Az a képmutató, hogy 2naponta telesírjuk a netet azzal, hogy milyen sok itt a szegény, segítsen rajtuk az állam. Bezzeg adót fizetni meg senki nem akar.

csak egy néző 2015.07.09. 13:48:48

@Kivlov:
Remélem te rendesen fizeted az adót. Nehogy baj legyen a nyugdíjammal.

Kivlov 2015.07.09. 13:52:20

@csak egy néző:
sajnos igen. Itt is a gond, hogy te meg más farkát vered a csalánba, milliónyi "társaddalé" együtt.

csak egy néző 2015.07.09. 14:05:09

@Kivlov:
Én már kifizettem anyád nyugdíját bőven.

Kivlov 2015.07.09. 14:09:36

@csak egy néző:
és az kit érdekel? ha a tiédet nem fizetnék most mások, nem kapnál egy árva buznyákot se.

csak egy néző 2015.07.09. 14:18:51

@Kivlov:
Azért mondtam, hogy dolgozz rendesen és fizesd a nyugdíjam, ahelyett, hogy itt lógsz egész nap.

pamut 2015.07.09. 18:03:32

@Kivlov:

Na, kicsit még húzz bele, és akkor már pont olyan aljas, demagóg és képmutató szarhegy leszel mint L Simon geci.

zsoltix 2015.07.10. 01:08:33

“Bizonyára vannak olyan emberek, akik nem örülnek annak vasárnap zárva tartanak az üzletek, de a magyar emberek többsége egyetért ezzel a gondolattal. Egyetért azzal, hogy a családjával foglalkozhat, hogy a gyűlölet helyett szeretetre fordíthatja a figyelmét, hogy a vásárlás helyett normális közösségi programokkal, és a családjával való együttlétet helyezi majd előtérbe.”
Ez is egy elsimoni parlamenti agymenés volt pár hónapja, ezek után ki várt volna tőle értelmesebb gondolatokat zárvatartás-ügyben? (meg egyébként is:)

2015.08.23. 04:59:19

@Cry Baby: Mindenről beszéltek, a lényegen kívül! Akármilyen társadalmi környezetben nő fel a zsidó, akármilyen ellenséges vagy barátságos hatások nyomásának van kitéve, a zsidó fajiság acélos merevséggel szegül ellene minden változásnak és megmarad olyannak, amilyennek kétezer év alatt kialakult. Egyébiránt ezen nincsen semmi csodálni való: a zsidó évezredek óta él tökéletesen zárt faji életet, vérkeresztezéseken nem esett át, szociális helyzete, parazita életmódja temérdek idők óta változatlan volt: nem volt hát semmi alkalma a variálódásra. Így lelt a zsidó fajiságnak legsarkalatosabb jellegévé az invariabilitás, a változatlanság.
Csak a főbb vonások kiemelésére szorítkoztunk, azokra, melyeknek különös jelentősége van a faji létküzdelemben. Láttuk, hogy a fajiság főbb vonásai:
erős értelem, befolyásoló ösztön, kriticizmus, faji és egyéni önzés, faji önérzet, faji állhatatosság, bujaság, sikerimádat,SZÉGYENTELENSÉG , erkölcsi érzék hiánya, szívós akarat. Kiss Sándor: Zsidó fajiság
süti beállítások módosítása