Orbán és a transzparens korrupció: mi döntjük el, hogy mennyit lopunk!

H_A Címkék: korrupció mutyi döntéshozás közbeszerzések Orbán Viktor transzparens korrupció2015.05.18. 21:41

Tegnap óta már a gyengébbek számára is világossá válhatott, ugyanis kimondatott: Magyarországon az a törvényes rend, hogy a miniszterelnök fejlesztési kabinetnek álcázva dönt a nyertes, milliárdos nagyságrendű (középítési) állami pályázatokról. 2012-ben a kormány ugyanis saját magának hozott szabályt arra, hogy ezekről a pályázatokról a legfelsőbb politikai szinten döntsenek. Más szavakkal Orbán feltalálta a transzparens korrupciót: Magyarországon a nyilvánosságra került mutyit tegnaptól az ország törvényes rendjének hívják.

2012 óta Orbán Viktor negyedmagával ért egyet (teljesen törvényes és átlátható módon) abban, hogy ha a Közgép az egyetlen magyar vállalat, amelyik meg tudja csinálni a magyar utat, halomra nyerhesse a pályázatokat. Ez azért jó senki másnak csak a rezsimnek, mert ha Simicska Lajos esetleg időközben kiesik a kosárból, akkor meg arról is dönteni lehet, hogy semmilyen körülmények között ne nyerhessen egy vasat sem, mert akkor már nem ő az, aki meg tudja csinálni a magyar utat. Az ideális az, hogy ebbe senkinek semmi beleszólása ne legyen.

Nos, európai nyelven ezt mutyinak, csalásnak, hűtlen kezelésnek, korrupciónak hívják, Magyarország miniszterelnöke szerint azonban ez teljesen rendben van. Ami máshol kedélyeket borzol, és közfelháborodást kelt, az itt a természet, a világ és az ország törvényes rendje. Már nem is tagadják, már nem is rebben a szemük.

És miért is rebbenne, hiszen ott, ahol konkrét emberekre konkrét adókedvezményeket szabnak az egész ország sorsát befolyásoló konkrét adócsomagokban, ott nem tegnap óta nincs jogállam. Ott nincs semmiféle rendszernek nevezhető, objektív, kiszámítható, ellenőrizhető feltételrendszer, amelynek alapján, egészséges versenyeken nyerni, avagy elbukni lehessen.

orbanmaffia1.jpgA transzparens korrupt (fotó: hungarianvirus)

Nincs is erre semmi szükség, nem is értem minek kell pályázatokkal húzni az értékes időt, és kitömködni a minisztériumi fiókokat, amikor rá is lehet mutatni a szerencsésekre, és hadd szóljon! A Keresztapa eldönti, hogy éppen mely cégeket illeti meg a virágzás isteni jótéteménye, és mely vállalkozásoknak kell csődbe menniük mindenestől. Az egyedüli vezérelv a visszaosztási ajánlat, a megvillantott mellékszolgáltatások mértéke. Hogy tudniillik a szerencsések mennyi TAO-t utalnak vissza Felcsútra, hány stadion-hirdetést finanszíroznak a baráti szaksajtóban, és hány alvállalkozót sikerül még hasznossá tenni a projektben. Nem sorolom. A szempontok se nem szakmaiak, se nem politikailag függetlenek, de ki mondta, hogy a Keresztapa világában ilyen elveknek kellene érvényesülniük?

Azt mondta az illetékes: „Ha egy magyar vállalat pályázata versenyképes egy osztrák vagy német vállalatéval, akkor igen, nyerni fognak”. Lefordítom. Ha egy osztrák vagy német vállalat megcsinálja a magyar utat 10 milliárdért, miért ne csináltassuk meg inkább 100 milliárdért egy magyar céggel? Azokban az országokban, amelyek most csóválják a fejüket, és ráncolják a homlokukat, úgy van, hogy az nyeri a közbeszerzést, aki a legalacsonyabb áron a legjobb minőséget tolja. Utakban, hidakban, kacsalábon forgó stadionokban mérve. Mert ezekben az országokban még megkerülhetetlen szempont az adófizetők pénzének tiszteletben tartása, ott nem mindegy, hogy egységi pénzből hány kilométer jó minőségű autópálya épül. Ott nem egy kávé mellett böknek rá a nyertesekre, mert ott előbb van a szakma, és csak azután jön a politika.

Mielőtt nyílna a bicska a nemzeti zsebekben: egyáltalán nem az a baj, hogy magyar „pályázó” nyeri ezeket a milliárdos közbeszerzéseket, hanem hogy „versenytársainál” jóval magasabb áron. Nem azért mert jobb, mint a többi, hanem mert csak egy nyerhet, és az nem a pályázati anyag, szakmaiság függvénye. Pofára megy. És zsebre.

Úgyhogy most szépen mosolyodjunk el az őszödi beszéd nyájas kis performansszá degradálódott emlékén, és lássuk be, Gyurcsány kottája bejött: azzal a különbséggel, hogy Orbán ma már szemrebbenés nélkül, nyíltan döngeti a mellét, amikor a nyilvánvaló disznóságon rajtakapják. És bár jobb, mintha egyből tagadni kezdene, az illiberális diskurzus után (amikor minden összeomlott bennem arra vonatkozóan, hogy van itt még remény) újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Transzparens korrupciónak hívják, tegnap az ország első embere maga vallotta be, hogy van ilyen, és természetes. Nem mondta, hogy korrupció, csak azt, hogy transzparens.

És valóban: nem mondható, hogy nem törvényes, hiszen a törvénygyár közel kétharmados felhatalmazással jogszerűen működik, ám az európai uniós versenyjogot erőteljesen pofán csapkodja. Hogy a többiről ne is beszéljünk. Belemondta az arcunkba, amit már egy ideje, magát épeszűnek tartó ember egyébként tud: azt tesz, amit akar, egyedül, biodíszletek gyűrűjében. Sem törvény, sem jog, sem jó ízlés, sem erkölcsi megfontolás nem szabhat gátat az akaratának.

A Keresztapa országában, a de iure szempontokon túl, egyvalakinek van de facto döntési joga: az illiberális, szabadságharcos, nemzetvédő, igazságtevő fülkeforradalmárnak. És ez így van jól, nem kellenek objektív szempontrendszerek alapján döntő, akadékoskodó, átláthatatlan bizottságok, szakmai tanácsadók, hozzáértő beleugatók, nem kell indokolni, nem kell oldalakon keresztül magyarázni a miérteket. Ez van, mert én így döntöttem.

És nem az a baj, hogy ezt eddig nem tudtuk. A baj az, hogy nem látom, ahogy egymást tapossuk el a TV székház előtt. Ülünk egy kondér moslékban és várjuk, hogy szépen felforrjon a víz. Ez meg belerondít az arcunkba és elmagyarázza, hogy a transzparens korrupció az ország törvényes rendje. Hogy ezért lesz jó nekünk, ha egy kondér moslékban megfőznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr557471226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peter götz 2015.05.18. 22:36:22

még szerencs,hogy most már nem egy kurva országban élünk.....

mikimackó 2015.05.18. 23:33:52

@peter götz: ugye.........., és mennyivel szarabb volt abban élni !

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.19. 05:37:22

Manapság a korrupció elleni harc az az álarc, mely mögött a vert balliba hadak igyekeznek toporzékolni. Komolytalan, unalmas, lényegtelen. Ásítás a magyar nép reakciója erre.

2015.05.19. 06:52:17

....és a kerge birkák bégetnek. Ha pedig megkérdik hogy bevették vagy beveszik-e, akkor jön a válasz hogy beeeeeeeee!

Toportyán Zsóti 2015.05.19. 07:32:35

@maxval bircaman szerkesztő: Blogodra leginkább jellemző hogy le sem szarnak homofób kérődző,csak égeted putin gazdát,mi lesz ha rájön hogy kidobott minden kopek amit benyelsz?!

Toportyán Zsóti 2015.05.19. 07:51:41

Nem kell egymást taposni a TV székház előtt,csak részt kell venni a választásokon amíg általános és titkos választójogunk van.Nagy arányú részvételnél már nem tudnak elég szavazatot vásárolni a narancs gecik,nincs rá elegendő pénz.

sas70 2015.05.19. 08:29:14

Majd én megmondom, hogy lesz! Így! 'Osztjónapot!

Trackers 2015.05.19. 09:04:52

Nem egészen értem, eddig nem az ment, hogy egy elbíráló bizottságnak nevezett csapat a haveroknak tolta a lóvét ?

Mikortól lépett ez a módszertan életbe, és mikor nem volt ilyen ?

Tudtommal mióta van elbírálás, az elbírálók a politikai elit és strómanjai seggét nyalja.

Trackers 2015.05.19. 09:07:53

"A baj az, hogy nem látom, ahogy egymást tapossuk el a TV székház előtt. "

Szerintem ennek is eljön az ideje.
MIkor a kedvenc ballibeid majd hatalomra kerülnek úgy 2022 környékén, akkor majd elzavarjuk őket.

Addig is bárki jöhet, csak az MSZP és Gyurcsány ne !

Legalábbis a választók ezt gondolják.

Így lehet, hogy a 15 baloldali formációnak összesen nincs annyi szavazója, mint a Jobbiknak.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 09:08:34

@Trackers:

Miért nem ezzel kezdted 2006-ban, amikor Bp-et gyújtogattad fölfele?? ´hogy neked csak az a bajod, hogy nem a Fidesz rabolhat.

Trackers 2015.05.19. 09:10:54

@Baszki, nincs már mit ellopni...:

Nem tehetek róla, de engem a lopásnál jobban zavar, ha beazonosíthatatlan rendőrökkel veretnek ellenzékieket, mint ahogyan kedvenceid tették.
Az is hogy rommá adósították az országot, és megduplázták a munkanélküliségi rátát, a nagy elkúrásban.

Ha majd látok olyat a választékban aki nem lop, akkor majd ez is szempont lesz.

wolves84lb 2015.05.19. 09:14:00

Jó látni, hogy birka korán reggel már megdolgozik a fizetéséért...3 blog-os cikket olvastam, mindháromnál hozzá is szólt, a másik kettőnél ő volt az első és egyetlen.

fasszopófideszcsicskageci

babbaba 2015.05.19. 09:27:25

És nem is engedik kitárgyalni az ügyet az index fórumán. Törlik, ha felveti valaki. El sem hiszem.

babbaba 2015.05.19. 09:28:59

@maxval bircaman szerkesztő: Én például inkább Jobbikos vagyok, de én is utálom a tolvaj Fideszeseket.

Nyugtassátok csak magatokat, hogy csak a ballibák nem szeretik, ha lop a Fidesz! Annál nagyobb lesz a kopp.

különvélemény2 2015.05.19. 09:31:33

"Ami máshol kedélyeket borzol, és közfelháborodást kelt, az itt a természet, a világ és az ország törvényes rendje."

Muhahahahahahaha

Az a 8500 milliárd dollár, amit a Pentagonban loptak el a kutyát sem zavarja az USA-ban, ott ez "a világ és az ország törvényes rendje".
És azt tényleg ellopták, nem utat építettek belőle, mint a közgép, egyszerűen nem tudnak vele elszámolni.

"Ha egy osztrák vagy német vállalat megcsinálja a magyar utat 10 milliárdért, miért ne csináltassuk meg inkább 100 milliárdért egy magyar céggel?"

Ez ilyen 13 éves szint, azt ugye te is érzed.
Rengeteg pályázaton a közgép volt a legolcsóbb, rég le lett tárgyalva az akár nyugati alvállalkozókkal/beszállítókkal, ki mennyit kap a lóvéból.
Igen, mert ez a világ rendje. A világon mindenhol így van.

Netuddki. 2015.05.19. 09:32:20

"Nos, európai nyelven ezt mutyinak, csalásnak, hűtlen kezelésnek, korrupciónak hívják, Magyarország miniszterelnöke szerint azonban ez teljesen rendben van."

Ki a faszt érdekel ez a kripli mit gondol?
A probléma az, hogy a "független" magyar jogszolgáltatás szerint is rendben van. Ja, tuggyuk a poltpeti...

Netuddki. 2015.05.19. 09:35:08

@különvélemény2: A dedós szintet pont saját magadon mutattad be. Kit érdekel, hogy az USA-ban, Németországban hogyan lopnak? A magyarokat elsősorban a saját országukban létező korrupció érdekli, a többi csak terelés. Tolvaj fideszes csürhe!

high up! 2015.05.19. 09:35:14

Azért mekkora röhej ez Felcsúti Zsugorított Hordószónok meg a bandája, hogy 2 évtizeden át életfogytiglanra halmozható börtönbüntetést kockáztatva tenyésztették ki a legnanyobb korrupciós konspirációval a Simlicska meg egyéb oligarcáikat, azok meg egy nap bemondták, hogy kösz a milliárdokat, oszt mi leléptünk.

Oszt most a fideszkomcsik most zavartan lesnek, hogy hát akkor kezdhetjük újra.
Jó látványosan. Hogy most már az EU is látja. Meg még az Átlaghülyemagyar is.

A Felcsúti zsugorított tábornok elvtárs meg tudja, hogy minden egyes nap elteltével egy nappal közelebb került a bukáshoz és az elszámoltatáshoz. Na nem a maszop által, amellyel 25 éve folytatják a néphülyítést (lásd: "Letartóztatom Simont mert Nyóccévig vóttál hatalmaon nem Néggyévig ahogymegegyeztünk, de persze majd szabadon engedem".

Hanem úgyis jönnek pártok, amelyek el akarják számoltatni a fideszkomcsikat. Mert a nép most már a fideszkomcsi politikusok akasztására vágyik, nem pedig rezsicsökkentésre meg üres menekült táborokra.

FOLYTASSUK!

2015.05.19. 09:36:41

@Trackers:

"Ha majd látok olyat a választékban aki nem lop, akkor majd ez is szempont lesz. "

Ezt a két bites gondolkodást tanítani kellene!
Most tényleg úgy gondolod, hogy pl. Svájcban nincs korrupció vagy szervezett bűnözés?
A belem fordul ki az ilyen taknyoktól, akik bólogatnak a jelenlegi minden előzőt felülmúló korrupt politikára csak azért, mert emút8év!

különvélemény2 2015.05.19. 09:40:37

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "A magyarokat elsősorban a saját országukban létező korrupció érdekli"

Tanulj már meg olvasni:
"Ami máshol kedélyeket borzol, és közfelháborodást kelt"

Amúgy meg emlékezz a máv vonattenderre, ott két nyugati cég tapasztalhatta meg a maszpops haverjaid korrupcióját:

- nyert a Siemens
- perelt a Bombardier
- pert megnyerte, új kiírás
- nyert a Siemens
- perelt a Bombardier
- pert megnyerte, új kiírás
- nyert a Siemens

És ez így ment, ameddig a Bombardier fel nem adta és el nem könyvelte, ebben a mutyiországban súlyos kenőpénzek nélkül nyerni.

2015.05.19. 09:43:50

@különvélemény2:

"Igen, mert ez a világ rendje. A világon mindenhol így van. "

Mekkora egy sötét hülye vagy te!
Tudod az ókorban az volt a politika rendje (a világ rendje), hogy az ellenségeddel együtt a családját is kiirtottad kezdve az óvodás korú gyerekével.
Na most ez már azért annyira nem divat.
Magyarul lehet, hogy képes fejlődni a politikai kultúra is, ugye?
És, ha rátalálunk egy olyan dologra, ami társadalmilag roppant káros, akkor ne bólogassunk már hozzá, kivéve ha olyan ostobák vagyunk, mint te is....

Netuddki. 2015.05.19. 09:45:26

@különvélemény2: "Amúgy meg emlékezz a máv vonattenderre, ott két nyugati cég tapasztalhatta meg a maszpops haverjaid korrupcióját:"

Anyád picsájának a haverjai a maszoposok! Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

Netuddki. 2015.05.19. 09:50:00

@különvélemény2: Ja, és balfaszkám! Normálisabb országokban az egyes állami feladatok nincsenek összemosva, és ha egy politikusbűnöző lebukik akkor le is csukják. Csak Magyarországon, és pár ótvar oszágban, mint é-korea, lehet csak a "nép" szeme előtt büntetlenül és zavartalanul lopni. De jön még kutyára dér, és el lesztek számoltatva tolvaj népség...

high up! 2015.05.19. 09:50:46

@különvélemény2: "Rengeteg pályázaton a közgép volt a legolcsóbb, rég le lett tárgyalva az akár nyugati alvállalkozókkal/beszállítókkal, ki mennyit kap a lóvéból.
Igen, mert ez a világ rendje. A világon mindenhol így van."

Te se voltál még a világban, az is látszik. Először is nyugaton is lehet korrupció, csak ott ezt üldözik is! Ahol a korrupciót sikerült mindennapi bagatell üggyé tenni és nem üldözik, az Kelet-Európa. Ebből egyenesen adódik, hogy pont a kelet-európai országok nem vitték soha semmire sem a történelemben. S nem is fogják, mert megmaradnak Átlaghülyének.
S a világon nincs olyan politkus, amelyik egy Átlaghülyéért akarna dolgozni. Akkor inkább a saját zsebéért. Az Átlaghülyének e is rendben megfelel.

Ezt a maszop után Orbaneszku is felismerte. Az Átlaghülyemagyar nem arravaló, hogy jól éljen, hanem hogy hüséges legyen a vezérhez. Ezt meg megoldja hordószónoklatokkal meg rezsicsökkentéssel.

Ja és a Közgép: lövésed sincs arról, hogy valójában nem is Orbaneszku mondta meg, hogy melyik pályázatot ki nyerje, hanem Simlicska. Simlicska meg csak azokat vette be a kivitelezésbe, akik kofferokban hordták neki a 10 milliós belépti díjakat meg elfogadták a túlszámlázással megoldott haszon átadást a Közgépnek.
Ezeket már az EU is érti, de a fidióta Átlaghülyemagyar követeli, hogy ez maradjon így.

Hát akkor:

FOLYTASSUK!

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 09:54:14

@Trackers:

Hány éves vagy, tesó?

Rendörökkel verették a gyújtogatókat? Helyes. Nem kaptak eleget.

Rommá adósítótták az országot? Gondolom itt Paks2-rubelekre és a MANYUP-ra gondolsz.

Megduplázták a munkanélküliséget? Gondolom ezalatt a 600ezer kivándorlóra gondolsz, és az itthon maradt közmunkásokra.

Abban egyébként egyetértünk: K E D V E N C E I M

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.05.19. 09:56:46

@wolves84lb: Egy helyre járunk?:))

@babbaba: Úgyúgy!

És most jöjjenek a fideszbarmok,védeni a vezért!

bellarand 2015.05.19. 09:59:13

Mindegyik lop. Nem lehet "kicsit" teherbe esni...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.19. 10:09:36

@babbaba:

Nem erről van szó.

A korrupció nem a fő kérdés, bár kétségtelenül negatív jelenség.

Trackers 2015.05.19. 10:30:12

@Baszki, nincs már mit ellopni...:

Drága demokratám.. Szeretem így hívni azokat a Gyurcsanyista seggfejeket, akik elélveztek a 2006-os rendőri túlkapásokon.
Akik élvezettel nézik, hogy a másként gondolkodókkal hogyan bánik el demokrata hősük.

Mikor beazonosíthatatlan rendőrökkel oszlatott, tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel tízezezreket.
Kardlappal, könnygázgránáttal, viperával.

Mikor a börtönökbe meztelenre vetkőztetve aláztak meg találomra kiválasztott tüntetőket, mert ott merészeltek lenni.

Mikor a rendőrfőkapitányt a brutális túlkapások után kitüntették.

A gazdaság állapotáról meg.
Íme néhány adatsor csak neked:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Euroststat adatok, google data exlorer.
Összevethetsz teljesítményt EU átlaggal, és más országokkal.

Világosan látszik, hogy az MSZP az egész EU legszarabb kormánya volt, akiket te visszasírsz.

Ami a koromat illeti.
Nekem már van két iskoláskorú gyermekem. Akiknek majd mesélek a kedvenceid fenti cselekedeteiről, és a többi elkúróról, ha kérdeznek nyugodt lehetsz.

Trackers 2015.05.19. 10:36:16

@high up!:

A kedves demokratáink akasztásra vágynak.
Mindezt a nyugati tolarencia jegyében..

És hogyan akasztassz koncepciós perek nélkül, valamint halálbüntetés nélkül azt még elárulod.

Megjegyzem az elszámoltatás pártiak javarészt Jobbikosak, és szarnak az elkúrókra.

Persze ők se fognak vért látni soha, hanem legfeljebb egy macskákkal fényképezkedő Vonát, amint elmondja hogy az EU miért nem engedi a koncolást.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.05.19. 10:39:03

Imádom amikor a "jobberek" erkölcsi magaslatokról papolnak arról, hogy ez egy milyen nemes rablás. Engem úgy általában a lopás zavar. Kicsi is, nagy is....akárki csinálja.

bellarand 2015.05.19. 10:40:22

@Trackers: Mindegyik egy nagy fos. Az nem lehet érv, hogy a másik kevesebbet lopott vagy kevesebb tüntetőt vert meg. Az összeset el kell hajtani. Az, hogy nincs kire szavazni, szinte közhely. A politikai elittel van baj, úgy összességében, leginkább azért, mert egyben ők a gazdasági elit is. Védik a seggüket és lobbiznak a saját érdekükben. Közérdek nem létezik. A sok azonos egyéni érdeket szokták közérdeknek nevezni. Ha sokan akarnak lopni és fedezik egymást, mint egy maffia, az a "közérdek".

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 11:04:30

@Trackers:

Monodom én, hogy nem kaptatok eleget. A többi (a gyurcsanyizmussal együtt, legyen az bármi) egyébként stimmel ;)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 11:10:39

@Trackers:

ó majd elfelejtettem, NER-kortárs, az iskolás korú gyermekeidnek majd azért tiltsad meg, hogy 18 évesen letiplizzenek az országból, mert még a végén a NER-számadatiat rontják... :DDDDD

Erre egyébként van egy jó ötlet, most hogy már úgyis a Továrisok a legújabb cimbik: oroszt taníttass nekik :DDDD

Mert ugye itt minden rendben van (meg lesz)...muhahahahaha...

babbaba 2015.05.19. 11:17:18

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Még az oláhoknál is. Itt nem fordulhat elő, hogy volt elnök, miniszterelnök és miniszterek sora üljön, bármennyit is lop. Szégyen. Már a Balkán alatt vagyunk erkölcsökben. Hogy lehetséges, hogy ezt még védik egyesek?

high up! 2015.05.19. 11:22:10

@Trackers:

jaj te szerencsétlen, gyúrtcsányt felmentette a Polt Péter (gy.k.: a fideszmaffia kézi irányítású legfőbb ügyésze) mindeféle vádak alól 2006 tekintében.

Érted? Maga a fidesz vezéreid adtak ki papírt arról hogy gyúrtcsány nem adott parnacsot se lövetésre, se verésre.
Azok a Gergényi és a haverjai voltak.

De gyúrtcsány nem, ezt maga Orbaneszku hitelesítette.
S aztán ki vagy te, hogy ellentmondj a nagy Orbaneszku vezérednek?? Vagy talán hazudozással vádolod őt????

FOLYTASSUK!

Pop40 2015.05.19. 11:22:10

@Trackers: Ezekre a megalázott, rendőrileg zaklatott "másként gondolkodókra" gondolsz, drága elvtárs?

nol.hu/data/cikk/98/41/21/cikk_984121/543541.jpg
m.cdn.blog.hu/pi/piroslapok/image/tv_ostrom.jpg

Elismerem, nekem is vérzik értük a szívem.
Főleg azért, mert nem golyószóróval lőtték őket, amivel kellett volna.

Igazából ha valaki nem ismeri az akkori eseményeket, s csak a fajtád rinyálását hallgatja, hajlamos azt hinni, hogy itt 2006-ban tulajdonképpen Vlad Drakul Gyurcsány 2 vérszívás között, előzmény nélkül, kompletten agyonveretett egy sok ezer fős, békésen sétálgató buddhista csoportot, akik épp a békét és a szeretetet hirdették a téren.
(És akkor abba ne is menjünk bele, hogy Viktorkád, akinek oly lelkesen bégetsz, mennyivel több szemétséget követett már el Fletónál.)

babbaba 2015.05.19. 11:22:36

@maxval bircaman szerkesztő: De bizony az mérgezi meg a politikusokat és azt van, hogy bár a tótok csak 13%-kal magasabb GDP-vel nyomják, mégis negyven százalékkal magasabb a minimálbérük, ami nálunk olyan 230 euró, náluk meg 336.

Itt valaki ellopja a polgárok pénzét!

Ráadásul a minimum nyugdíjuk harminc év szolgálati idő után idén második félévtől 266 euró lesz, nálunk ez cca 185 euró.

Itt valaki ellopja a polgárok pénzét.

És van aki szerint ez nem gond.:(((

high up! 2015.05.19. 11:29:04

@Trackers: "És hogyan akasztassz halálbüntetés nélkül azt még elárulod."

ez meg a legszebb öntökön szúrásod, de így jár az, aki egy Zsugorított Szélkakashoz igazítja a "saját" véleményét.

Hát nem maga Orbanszku vezéred akar halálbüntetést???
Akkor meg pláne lehetséges lesz, hogy a nép a Kínai modell szerint (gy.k.: a Keleti nyitás jegyében) a korrupt politkusokat akassza.

S amúgy ki vagy te, hogy kétségbe vond a nagy Orbaneszku vezéred szavát, hogy esetleg nem is akar halálbünetést?? Vagy eltagadd a Keleti nyitás sikeres másolásának szükségét???

Te egyre jobban kihúzod a gyufát a Pártodnál, a helyedben most egy pár évig csendben maradnék, nehogy a Pártod ellenforradalmárnak kiáltson ki téged.

FOLYTASSUK!

Pop40 2015.05.19. 11:31:01

@babbaba: A faszi Bulgáriából nyomja, ruszki bérből.

Ilyen paraméterekkel neked se lenne gond.

Akiknek gond, azok a Magyarországon élő magyarok.

babbaba 2015.05.19. 11:36:54

@Pop40: És itt talán mégis az lennének a legfontosabbak. De a politikusoknak láthatóan a saját zsebük a legfontosabb. Legfeljebb a haveroké legyen még tele.

A polgárnak legyen elég a negyven százalékkal kisebb minimálbér, vagy harminccal kisebb minimum nyugdíj mint a szomszédainknak. És még van képük azt hazudni, hogy nemzeti kormány! Azt érdekelné a nemzet is, és a nemzet tagjai egyenként is.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 12:20:53

@Trackers:

A "szarvas legel" mondatból kiragadni a "szar"-t, no, az megy nektek, Gyurcsány-fóbiások :DDDDD

Pop40 2015.05.19. 12:22:31

@Trackers: Na, akkor ezek szerint te is azok közé a kétbites hülyék közé tartozol, akiknél minden mszp, ami nem fidesz? :-)

Tételezzük fel, a balos tömegek csinálták volna azt, amit a csürhéd 2006-ban, hogy gyújtogatott, tört-zúzott, macskakővel meg molotov-koktéllal dobálta a zsarukat, és felgyújtotta meg kifosztotta a tv-székházat.

Szerinted Viktorkád mit csinált volna?

Csak segítségképp: volt egy balos tüntetés nemrég, ami annyira "durva" volt, hogy a fideszmaffia székházában betört egy ablak. Erre a szaros fideszed már egyből sosemlátott erőszakról kezdett visítani.

Erőltesd meg a tökfejed, és próbáld meg kitalálni, hogy ezek után mi lett volna a reakciójuk akkor, ha a balos tüntetők a csürhéd 2006-os tombolását adják elő?

jogalany 2015.05.19. 12:47:16

A cikk jó, de kimaradt valami: hogy ez volt eddig is, az Mszp alatt is. És ez megy jobban eldugva nyugaton is.
És ez megy M.o.-on kicsiben is 3200 helyen, az önkormányzatoknál.
És ez megy szó szerint a Lottónál is, mikor kijelölték a smittelőt a 3,5 milliárd megnyerésére, vagy a lányát az esküvői ajándék 3 milliárd nyereményre, stb, vajon az 5 milliárd kié lesz?
A 6500 újságiró egymást közt cserélgeti a témákat (így megsporólják a kutatást), de egy sem meri megírni ezeket, még a Kósa volt 20 %-os polgármestert sem, vagy a mostani budai polgármesterek Pokorní, Láng ügyeit akiket a vállalkozók már 30 %-osoknak becéz. Mikor birót lehet vásárolni, az orvos csak vesztegetésért gyógyít jól, a börtönből kis pénzért eltávra mehetsz, Vizovszki a fél főkapot megvette kilóra, .... szóval a téma az utcán, illetve mindenhol ott van, lenne miről írni, de a szabad sajtót erre senki nem akarja megvesztegetni, ingyen meg nem írnak, a fizetésért senki nem akar tenni is. Egy önkorm. engedély 40 -50 ezer, a parkolás elengedése 5000
Most már nekem is fizethetne valaki, akár bármiért is.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 13:26:15

@jogalany:

"És ez megy jobban eldugva nyugaton is"

Csakhogy nyugaton 1500 (azaz ezerötszáz) Eurót fizet a vállalat/vállakozó a melósának (aki aztán a gazdasági körfolyamat szerves része lesz), a cégét pedig fejleszti a kapott állami pénzböl, amit Merkel/Faymann ugy el is vár.

Ezzel szemben a magyar vállalat/vállakozó éhbérért dolgoztatja a melósát (100%ig kiszorítva a gazdasági körfolyamatból), a cége fejlsztése helyett a kapott állami pénzt Ciprusra utalja, amit Orbán Viktor ugye el is vár.

csak egy néző 2015.05.19. 13:28:55

@Trackers:
Majd amikor a kölykeid miután megköpködtek és már becsomagoltak,hogy elhagyják ezt az országot, azért erről is mesélj majd, hogy a fizetett csőcselék mit rendezett a városban.

3.bp.blogspot.com/-_F8dAXoPwCk/VE7iPGNVM-I/AAAAAAAAJcQ/tm0ct12j9UQ/s1600/2006.png

high up! 2015.05.19. 13:29:39

@Trackers: "Na megjött az összes MSZP troll...
Visszasírjátok a régi szép időket ugye ?"

Figgyelj te félnótás fidióta:

Ha a faterod anyniszor nyúlt volna anyádhoz, ahányszor én ballibsi pártokra szavaztam, akkor te ne lennél a világon.

Teccik érteni?

FOLYTASSUK!

high up! 2015.05.19. 13:35:35

@Trackers:

Arról meg ne is beszéljünk fideszkomcsikám, hogy a fideszmaffia legradikálisabb hívei mind egykori MSZMP-sek meg MSZP-sek. A magadfajták.
Ugyanis Orbaneszku már csak ezt a réteget tudja kiszolgálni azzal a hótsetét fejével meg a tébolyba hajló paparnoiás félemével az egyre közelgő bukása miatt.

Aki valaha a polgári és nemzeti vonalat várta a fideszben, az legkésőbb 2011-ben lelépett a birkatáborrá tenyésztett szavazói körből.
A fideszmaffiának már csak a magadfajtái maradtak.

FOLYTASSUK!

Toportyán Zsóti 2015.05.19. 14:11:20

@Baszki, nincs már mit ellopni...: Ha nem találsz neked tetszőt csinálhatsz érvénytelen voksot,lényeg a részvétel.

Toportyán Zsóti 2015.05.19. 14:11:49

Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2015.05.19. 14:41:31

@Toportyán Zsóti:

Ha nem haragszol, ezt kikopissztam az utókornak :)

Pop40 2015.05.19. 14:47:43

@Toportyán Zsóti: nagyszerű kis gyűjtemény :-)

csak egy néző 2015.05.19. 14:48:34

@Trackers:
"Mikor a börtönökbe meztelenre vetkőztetve aláztak meg találomra kiválasztott tüntetőket, mert ott merészeltek lenni."

Mert megállni merészelt egy percre, hogy a terhes feleségének segítsen, békeidőben.

"ezzel szemben a férfit rabosították a kapitányságon, ujjlenyomatot vettek tőle, szemből és profilból lefotózták. Cipőjéből kivetették a fűzőt, később teljesen meztelenre vetkőztették, haját és testnyílásait átvizsgálták. Ezt követően egy cellába zárták. Később kihallgatták, majd a jegyzőkönyv felvétele után kiengedték. Összességében közel hat órát töltött a rendőrkapitányságon, az idő nagy részét egy cellában."

www.atv.hu/belfold/20140903-terhes-felesegenek-segitett-vetkoztetes-es-rabositas-lett-a-vege

jogalany 2015.05.22. 18:44:53

@high up!:
Van benne valami, hiszen a Lázár miniszter nem más: mint a 16 évig a Magyar Népköztársaság Kormányfőjének, a PB tagjának, Lázár Györgynek a fia.
Orbán legrégebbi "harcos"társa állítja, hogy Orbán geci és Őróla is besúgott, mert akkor ez volt a szakmája.
Ahol egy volt III/III tiszt államtitkár lehet, .....stb, ez mind a fidezsnél lehetséges, de jobbiknál is egy alelnök volt besúgó volt, az egész Mszp vezetés, meg egy rohadt áruló.
Jól kinézünk.

Ferkuca Boor 2015.11.28. 19:16:43

tort volna el.a kezem.mikor mind2xrajuk szavaztam.megvezetek.bennunket mocskos rendszerszintu bunozo.kormanyunk van a nep.meg le van szarva nem.tartom.miniszteremnek orban viktort
süti beállítások módosítása