Brüsszeli kézfogás: ennél egy vödör jeges víz sem lett volna kínosabb...

H_A Címkék: botrány diplomácia kézfogás Orbán Viktor Brüsszel EB Jean-Claude Juncker2015.01.24. 11:02

Sajnos nem tudom teljes bizonyossággal megfejteni (pedig meg tudom), mi történt pénteken Brüsszelben, midőn Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek és Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének pacsi céljából egyberagadt keze minden idők egyik legkínosabb diplomáciai pillanatképét produkálta.

 A felejthetetlen "kézfogás" (forrás: Youtube)

Számtalanszor végignéztem – a bárhonnan is próbálom megközelíteni – egyszerre cikire, szánalmasra meg nevetségesre sikerült pillanatot, és bármennyire is tisztában vagyok az arcra fagyott diplomáciai mosolyok kísérte diplomáciai pózolás játékszabályaival, meg kell állapítanom, hogy mini elnök úrnak megint sikerült közröhej tárgyává tennie nemes személyét. Nem, elnézést: ezúttal kivételesen nem Orbán alázta meg önmagát, hanem Juncker alázta meg őt nagy nyilvánosság előtt. Pedig most egyáltalán nem az volt a baj, hogy kezet akart csókolni valakinek, akinek diplomáciai értelemben nem javallott.

Azt hiszem már mindenki megmagyarázta magának, hogy amit látott, az tényleg van, bármit is jelentsen ez, úgyhogy csak néhány gondolatot fűznék az eddigi találgatásokhoz. A politikai korrektség jegyében föltétlenül meg kell állapítanom, hogy végre nem Orbán Viktor tette hanyagul zsebre a kezét egy európai fotó kedvéért, hanem a nála semmivel sem magasabb, bár kicsit őszebb, és szemüvegesebb Juncker. Ez pedig nyugtalansággal tölt el arra nézve, hogy Európa valóban a zsebre dugott kezű, unortodox sikermodell útjára lépett.

Mindazonáltal a pár másodperc végtelenített újra meg újra megtekintése után azt kell mondanom, az én olvasatomban a helyes válasz minden kétségünkre: Juncker igenis el akarta tüntetni Orbánt az újságírók és ezáltal Európa elől, ezért rángatta el, miközben a magyar miniszterelnök már rég elengedte volna a kezét. Lehet, hogy udvariatlan volt a gesztus, de semmiképpen nem véletlen.

Az a helyzet, hogy Magyarország miniszterelnöke lassan többé és kevésbé vállalhatatlan az Európai Unió különféle fórumai előtt, de tisztázzunk egy dolgot: én még véletlenül sem érzem sértve magam emiatt. Elutasítom, hogy aki Orbánnak nem adja meg a tiszteletet, az tulajdonképpen az én lelkivilágomba tapos bele. Nem, Juncker nem sértett meg engem azzal, hogy újságírók és kamerák szeme elől, mintegy kirángatta a képből Orbánt. Azt gondolom - a testbeszéd nyelvére lefordítva -, hogy miniszterelnök úrnak bármennyire is belefért volna még néhány pillanatnyi diplomáciai pózolás, az ideges szájnyalogatást, a kéz- és vállrángatózást, a nyakkendő igazgatást, az arcra fagyott dölyfös vigyort és a bizonytalan, esetlen járást szemlélve, mindenkinek jobb volt ez így. Kár, hogy megint felejthetetlen marad. Mert bárhogyan is vannak a miértek, amelyeket vagy megtudunk, vagy nem: az udvari bolond szerepét sajnos Orbánra osztották megint. Megismétlem: nagyon kétlem, hogy a véletlen műve.

Jó lenne, ha megint csak annyit tudnék hozzáfűzni ehhez a sajnos monumentálisra sikeredett jelenethez, hogy egy szóra sem érdemes diplomáciai félreértésről van szó, és tulajdonképpen beszélni sem kellene róla. Aki viszont látta Orbán Viktor párizsi fogadtatásának pillanatfelvételét, az minden bizonnyal nem tud most megengedően legyinteni. Én sem tudok.

Mert ugye itt mégiscsak egy kormányfőről van szó, akit, és akihez hasonlókat nem szoktak csak úgy (el)rángatni a kezüknél fogva, mint valami rossz óvodásokat. Elvileg létezik valamiféle etikett, amelyet két brüsszeli fotózás között sem szoktak szem elől téveszteni az urak. Hát éppen ez az: hogy ez a Békemenet oldaláról szemlélve bunkó parasztságnak tűnő Juncker-féle gesztus annak kendőzetlen kifejezése, hogy sacckábé mire tartja Európa Orbán Viktort. Konkrétan fogja a kezét és elvezeti/levezeti. Máshol ez az udvarias kidobó emberek dolga. A magyarázat: Viktorunk fürdőzött volna még egy pár percig a kamerák kereszttüzében, ám Juncker nem csak hogy nem ért rá, de nem tudott és nem is akart mit kezdeni a felcsúti ibolya dölyfös szerénységével, aki „lányos zavarában” megfeledkezett arról, hogy nem egy mangalicatelep átadóján van Felcsút határában. Más szavakkal: Jean Claude tisztában volt azzal, hogy kivel áll szemben, ezért, a nem szabad ezt magára hagyni, mert mindenre képes megfontolást szem előtt tartva úgy döntött, inkább gyorsan levezeti a színpadról, mielőtt, kínos, és vállalhatatlan eseményeket produkál.

Bár nem érzem sértve magam emiatt, és a szituáció kínosságát, ha akarnám, sem tudnám vitatni, kijavítom magam: Orbán már számtalan esetben került a mostanihoz hasonló megalázó helyzetbe, ne tulajdonítsunk ennek sem nagyobb jelentőséget, mint amennyit valójában ér. Orbán rendszerint nagyon kínos és megalázó helyzetbe kerül, amikor megjelenik valahol, és amikor szót is kap. Ezúttal elég volt megjelennie.

Mert a legborzasztóbb az, hogy senkit nem érdekel, engem sem érdekel már ezek után, hogy mit gondol Orbán Viktor szerint Magyarország az ésszerű európai bevándorlás-politikáról, amiért Brüsszelig ment hülyét csinálni magából. Mert normális körülmények között erről kellene írnom: hogy szerintem rendben van-e, hogy bevándorlásügyben mit nyilatkozik Magyarország miniszterelnöke, miután pontosan tudom, hogy mit beszélt haza a tőlünk idegen kultúrához tartozó emberekről (értsd: megélhetési bevándorlókról), és arról, hogy kié Magyarország, ha nem a magyaroké. És bár számtalan ilyen volt, és számtalan ilyen lesz, arról kell beszélnem mégis, hogy miért kurva nagy botrány és szégyen az, ami tegnap történt.  

Mert a legborzasztóbb az, hogy Orbán jóllakott napközisként vigyorogta végig azt, ami vele történt. Azzal a bárgyú, magabiztosnak álcázott zavart vigyorral a fején képzelte magáról megint azt, hogy az egész buli róla szól, hogy kizárólag őt fényképezik, hogy miatta vannak ott, hogy ő Európa vonatkoztatási pontja, követendő példája és fénye a sötét, hanyatló éjszakában. Bevándorlásügyben és úgy általában is. Úgy viselkedik ez az ember hosszú évek óta, mint a gumicsizmás felcsúti parasztgyerek, aki hosszas, keserves várakozás után egyszer csak beszabadul az úri muriba: lehetőleg mindenkivel kezet akar fogni, lázas igyekezetében belekönyököl az elit társaság aurájába, miközben felteszi a lábát az asztalra, kézzel zabálja a marhapörköltet, majd két jóllakottan elégedett büfögés között provinciális együgyűséggel odakacsint az asztalszomszédjaira, mert szerinte azok csak őt várták. Ez az ember már évek óta nem érti, hogy mit ábrázol az a döbbenet azokon az arcokon.

Mert a legszomorúbb ebben a történetben, hogy ez az ember képtelen felfogni, hogy nem azért lehet most jelen ott, ahol jelen van, mert szeretik, mert akarnak tőle valamit, mert fontos a véleménye, mert egyenlő partnerként tekintenek rá. Hanem azért, mert (saját gyengeségük, ez tény!) képtelenek tőle megszabadulni. Ezért rángatják ki mindenhonnan, ahonnan még ki lehet rángatni. Ennyire egyszerű és triviális a történet. De azért botrányos mégis, mert normális esetben, ha ilyet tenne valaki az országom miniszterelnökével, dühös lennék, sértve érezném magam, és kikérném magamnak. De nem, képtelen vagyok erre az életérzésre, mert ennek az embernek már semmi tekintélye nincs. Előttem se, és Jean-Claude Juncker előtt se. Ennél az sem lett volt kínosabb és vállalhatatlanabb, ha magára önt egy vödör jeges vizet. 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr297103751

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Brüsszeli kézfogás: ennél egy vödör jeges víz sem lett volna kínosabb... 2015.01.24. 11:52:01

Ezúttal kivételesen nem Orbán alázta meg önmagát, hanem Juncker alázta meg őt nagy nyilvánosság előtt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.24. 11:08:37

Hihetetlen botrány! Nem kellene Orbánnak AZONNAL lemondania?

Gerilgfx 2015.01.24. 11:24:05

Semmi nem történt. Orbánt rohanva vezetgették egy olyan helyen, ahol nem ismerős.

Doberdo 2015.01.24. 11:44:28

Nem történt semmi, csak a két fotogén egyén közül az egyik hülyébbnek látszott a másiknál. Tekintve, hogy Juncker a
követendő magatartást szerintem- előre -eldöntötte, így nem
kérdés, hogy ki látszott esendőbbnek....

program készítő 2015.01.24. 13:27:24

Juncker luxemburgi banditával,még egy Magyar seggfejnek sem dicsőség kezet fogni.Mindkettőnek ragadós a keze ez a kép is azt mutatja.

toportyánzsóti 2015.01.24. 13:48:30

Juncker rendes volt nem vezetőszáron hozta vitte a csuti putintrójait ahogy ő szokta ellenfeleit,de eljön még annak is az ideje.

toportyánzsóti 2015.01.24. 13:49:57

@maxval bircaman szerkesztő: Gyenge sutka homofób kérődző.Kidobott minden rubel amit rád költ putingazda.

bandinyúl 2015.01.24. 13:52:30

Nagyon szerettem volna, ha a kézfogás sokkal tovább tar-
tana annál amit látnia lehetett.Amíg az ásó kapa el nem választja őket.Eldugnám mind a kettőt,vagy az ásóval megásatnám a gödröt????

Netuddki. 2015.01.24. 15:38:34

@program készítő: Ja, ja. A ragadós kéz nekem is eszembe jutott erről a gegről:
index.hu/belfold/2015/01/24/nem_lesz_orban_ellen_vagyonnyilatkozati_eljaras/
Hát, ami késik, nem múlik...

zobod 2015.01.24. 15:38:39

Meg lehet ezt nézni akárhányszor, de itt most egyértelműen Juncker a picsavirág, aki szemmel láthatóan nem képes magát túltenni az Orbánnal kapcsolatos sérelmein, még annak ellenére sem, hogy végül csak az ő fejére került a csörgősipka.

dr kíváncsivagyok 2015.01.24. 15:46:35

Ez mind semmi...
Merkel egy vonalzóval fog kormost adni a kishorcsognek,..Putyin meg egyenesen picsánrúgja majd...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.24. 15:53:33

@zobod: Nyilván így van. Bárki álljon is Orbánnal szemben, az csakis picsavirág lehet, ez az örök konklúzió... az ilyen személyiségkultuszos narancsgecik szerint. Látom a nicket, és tudom mit fogsz írni. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.24. 15:54:11

@maxval bircaman szerkesztő: Debizony. Csak nem emiatt. Viszont nem lenne jó, ha most lemondana. Dolgozzon még kicsit, és termelje ki az utódját.

zobod 2015.01.24. 15:57:33

@Simlicske: márpedig ez így van, nem Orbán volt a bunkó vendég, hanem Juncker a bunkó házigazda. Próbálj meg elvonatkoztatni attól a proli közegtől, amiben szocializálódtál, és akkor megérted.

mcc 2015.01.24. 16:01:25

Namost mivan? A post 99%-a fantázia, feltételezés. Érdekes ez?

DarthVader 2015.01.24. 16:11:37

Nem kell ezt túlragozni. Juncker régóta feni a fogát Viktorra. A csuti gumicsizmás mikrotitán még állt volna a kamerák tüzében, ide nézzetek, én vagyok a májer pofával, hagy fényképezze a világ, Juncker meg ezt persze tudta előre, úgyhogy elrángatta, te vagy a fasza, persze, na gyerünk felkiáltással a sötétbe, ahol négyszemközt (!) magyarázott neki valamit. Én speciel arra sokkal kiváncsibb lennék, hogy az mi volt!

Flúgatlan 2015.01.24. 16:19:45

Nem csípem Orbánt, de itt nem ő a hunyó, hanem Junecker. Junecker viselkedett tiszteletlenül, diplomáciai értelemben bunkón, ha úgy tetszik, felcsúti módra. Ezt nem indokolja Orbán egyetlen korábbi hülyesége sem. Ha annyira ciki, ne is mutatkozzon vele. Ha már odament, kezet fogott vele, ne rángassa. Ezt haveri körben sem igen lehet elfogadni, nem diplomáciaiban.

Orbán meg mosolygott. Mégis, mit tehetett volna? Visszarángatja Juneckert? Rákiabál? Minden hülyesége ellenére itt Orbán az egyetlen jó megoldást választotta.

Úgyhogy szidjátok csak Orbánt azokért, amiért megérdemli, de ez épp nem az ő hibája volt.

Tudományos libsizmus 2015.01.24. 16:34:23

Juncker nyilván megint be volt baszva.

Muad\\\'Dib 2015.01.24. 16:45:00

Jajj már kezd egyre debilebb lenni ez a magyar közélet. Ki a büdös fas*t érdekel ez az egész? A net tele van a kínosnál kínosabb diplomáciai baklövésekkel, és most tényleg ezen pörög mindenki? Ennyire semmi kézzel fogható gond nincs a magyar kormánnyal (pedig van), hogy itt kell összeesküvés-elméleteket gyártania az ellenzéknek, meg a balkáni sötét paraszt abszurdisztániaknak (de örülök, hogy ide születhettem)?
Komolyan mondom szánalmas ez az egész.

gizmo26 2015.01.24. 17:00:51

MI van ebben a kézfogásban, de komolyan. Én azt látom bele, hogy a csávó kézen fogta Viktort, mert menniük kell máshova, idő van. Ennyi. Nem kell faszságokon lovagolni, főleg mikor nem tudjuk mi van mögötte, csak tippelgetünk.

Mellesleg elég szánalmas a blogíróra nézve, ha csak ilyenekbe tud belekötni a Fidesz munkájával és OV személyével kapcsolatban.

Legközelebb mi jön? A cipóje vagy az órája?

kvadrillio 2015.01.24. 17:01:33

NMMM...PEDIG ANNYIRA RÁKÉSZÜLT ORBÁN ! KIHÚZTA MAGÁT, ERŐSEN FÓKUSZÁLT ÉS MEGSZÁLLTA EGY GONDOLAT: MEGINT BENNE LESZEK A TÉVÉBEN !...MÁR ÉPP KÉSZÜLT 1 ÚJABB DAKOTA-KÖZMONDÁSSAL BRILLÍROZNI A FOTÓSOK ELŐTT...AMIKOR JUNCKER EGY RÁNTÁSSAL MEGTÖRTE E VARÁZST ÉS A PUBLIKUMNAK KÜLDÖTT BAZSALYGÁST...., AZÉRT MENET KÖZBEN MÉG MEGIGAZÍTOTTA NYAKKENDŐJÉT..BASSZUSKULCS ! MEGENT MÁS MIATT MARATTAM LE EGY KIBONTAKOZÁSBÓL ! :)..

kvadrillio 2015.01.24. 17:06:19

..AZÉRT ASZT FENTI JELENETBŐL LESZÖGEZHETJÜK: JUNCKER MÉG MINDIG NAGY HÚZÓERŐVEL BÍR ORBÁN IRÁNYÁ.....RA ! :)

val 2015.01.24. 17:07:52

Persze az is Orbán hibája, hogy egy álcaszemüveges f.kalap (media1.faz.net/ppmedia/aktuell/politik/4286916536/1.620399/article_multimedia_overview/karnevalsverkleidung-brille-nase-schnurrbart-schnaeuzer-maske-masquerade-mask-nose-beart-glasses.jpg kiráncigálja a képből.
Azért azt jó látni, hogy ennyire elborult az elméd. ;)

kvadrillio 2015.01.24. 17:07:58

MINDEN ESETRE ...HALÁLRA RÖHÖGÖM RAJTA MAGAMAT ! :o)))))))))))

kvadrillio 2015.01.24. 17:10:35

@val: ...ÉS VÉGÜL...K
JÓL MEGNYALTA A SZÁJA SZÉLÉT...:DDDDDDD

Bambano 2015.01.24. 17:12:32

ha nem egyenlő partnerként tekintenek rá, akkor nem is baj, ha néha berúgja a gumicsizmával az ajtót.

egyébként tökre nagy ötlet megalázni orbánt pont azelőtt, hogy putyin idejön kiosztani az ukázt. mert orbán képes rá, hogy a közelgő szavazások idején megmutassa európának, hogy jogilag az ő szavazata is pontosan annyit ér, mint a többieké.

és akkor majd rádöbbennek ezek a "politikusok", hogy ésszel kellett volna intézni a dolgokat.

figyelem: ez a hsz nem dicséri orbánt, ő ettől nem lett jobb.

bonfred 2015.01.24. 17:13:31

@gizmo26: Egyetértek. Én lennék az utolsó, aki a zorbánt védi, de miért kell egy ilyen piti, jelentéktelen húzásba belelátni ennyi mindent? Monnyonle, mer' elvezették? Tényleg ez a legkínosabb megnyilvánulása orbánovicsnak? Szép is lenne....

Bambano 2015.01.24. 17:14:59

@gizmo26: van róluk olyan kép is, hogy juncker vállon fogja (vagy veregeti) viktort. ilyenért kultúrkörökben pofánverés jár, mert a lenézés/lekezelés jele a testbeszédben. viktor helyében már rég eltanultam volna egy-két fogást a tekes haverjaimtól, hogy hol és hogyan kell lazán megsimogatni a kézfejen egy-két reflexpontot, amitől betérdel a páciens.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.24. 17:16:21

@zobod: Vagy Orbán volt a vendég akit muszáj volt meghívni, de túl sokat azért senki sem akar fotózkodni vele. Mindegy, akárhogy is volt mókás volt.

tiszafa 2015.01.24. 17:16:57

Ha valaki, akkor Juncer volt a bunkó, de szerintem gizmo 26-nak van igaza.

kvadrillio 2015.01.24. 17:24:53

"Mert a legszomorúbb ebben a történetben, hogy ez az ember képtelen felfogni, hogy nem azért lehet most jelen ott, ahol jelen van, mert szeretik, mert akarnak tőle valamit, mert fontos a véleménye, mert egyenlő partnerként tekintenek rá."

DE !...:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2015.01.24. 17:26:30

Végre. Valami most már tényleg elindult. Talán most roppant meg igazán a recsegő-ropogó fideszgépezet? Ki tudja. A srácok is már csak egymást marják, az emberek egyre dühösebbek, csak egy apró szikra kell, hogy felrobbanjon az öt éve visszafojtott harag, és akkor újra végre jöhet a demokrácia.

ChristianTroy 2015.01.24. 17:30:43

Juncker diplomáciai bunkósága. A blogírót nem értem mit kéne tennie az EU-s vezetőknek a magyar miniszterelnökkel??? Leváltani??? Kitagadni??? Ha akarja a blogíró ha nem, de országot képviselnek a miniszterelnökök, elnökök.
A legitimitást meg nem Brüsszel dönti el, hanem a választópolgár. Szeretem, mikor a magukat demokratáknak tartó egyének kiemelnek egy-egy célt a demokrácia játékszabályai közül.

Noti 100% 2015.01.24. 17:33:39

Nem vagyok Orbán fan, de ezt túllihegitek. Mindketten röhögnek, egy kis szobába volt 5 újságíró előtt és valaki felvette. Mai világba a hol mindent dokumentálnak könnyű elkapni egy egy ilyen pillanatot

bonfred 2015.01.24. 17:37:32

@Modor Tibi: Hogyan? Mutass nekem EGY hiteles embert az ellenzéki oldalon, aki képes a zorbánmonnyonleazonnamernincsdemokrácija szövegen kívül egy részletes, értelmes programot bemutatni. Aki legalább valamekkora tömeget tudna maga mögött, akármelyik oldalon. Hol van ilyen? Vagy esetleg forradalmat akarsz? Akármennyire is nem tetszik, (nekem sem) a zorbánt nem a Duna jegén választották meg királynak (lehet hogy ezt szerette volna), hanem egy demokratikus választáson. Azért abból, hogy pár ezren tünteknek zorbán ellen ebben a hihetetlen diktatúrában, ne vonj le messzemenő következtetéseket. Előrehozott választások? Ld. a válaszom első részét.

Larry Silverstein 2015.01.24. 17:42:27

Ez tényleg baromi kínos volt...

Egyszer mindenkit meg lehet így szivatni, de számolniuk kell a következményekkel.

Larry Silverstein 2015.01.24. 17:46:27

@Modor Tibi: Igen, most biztos megroppant.

Ugyan Jóbarátot leváltották, Merkel meg kiegyezést kínált Putyinnak, de majd Juncker.

A sunyi bácsinak csípi a szemét az unortodoxia, és semmit sem tehet azon kívül hogy a tahóságát közkinccsé teszi.

Ennek az ügynek lesz folytatása a hazai sajtóban.

Arthur Bloch 2015.01.24. 17:55:31

Érdekes,hogy ezen "formabontó" J.-C.Juncker-i tempó kapcsán senkinek sem jut eszébe O.V. elnök választás előtti jó néhány meglehetősen stílustalan,szemétkedő üzenete Junkernek...valahol a Bibliában írtak olyat,hogy "ki karddal,az kard által..." Ízlés kérdése,hogy ki mit tekint nagyobb bunkóságnak ? Egy biztos: szép nagy fülest kapott KECÓKa...

Bambano 2015.01.24. 17:55:31

@Modor Tibi: a fideszgépezet akkor roppant meg, amikor a nagyfőnök minden haverjával szemben is paranoiás lett. most már csak türelmesen ki kell várni a végét.

Bambano 2015.01.24. 17:58:01

@bonfred: a hsz-ed azt a téves feltételezést tartalmazza, hogyha orbán elbukik, akkor kizárólag a mai ellenzékből lehet utódot keresni.

miért ne lehetne a mérsékeltebb, értelmesebb jobboldalról választani? egy csaba lászló miért ne lehetne jegybankelnök? Chikánból miért ne lehetne gazdasági miniszter?

ha a fidesz elpicsázná ezt a bagázst, akár rendes kormányt is kiállíthatnának a "maradékból".

bonfred 2015.01.24. 18:03:56

@Bambano: Akkor nem fogalmaztam pontosan. Bár az általad leírt feltételezések szerintem éppoly valószínűtlenek, mint ellenzéki oldalon találni valakit. Sajnos.

Larry Silverstein 2015.01.24. 18:08:05

@Arthur Bloch: 'Érdekes,hogy ezen "formabontó" J.-C.Juncker-i tempó kapcsán senkinek sem jut eszébe O.V. elnök választás előtti jó néhány meglehetősen stílustalan,szemétkedő üzenete Junkernek.'

- remélem segítesz nekünk néhány linkkel.

bonfred 2015.01.24. 18:09:08

@Arthur Bloch: Ez egy másik vetülete a dolognak. OV miért csodálkozik, ha ez történik vele, ha egyszer állandóan az asztalra köp? A mondandóját okosabban is elővezethetné, azt hiszem, ezt hívják politikának. Vagy akkor elveszne a rezsiharcos image?

Larry Silverstein 2015.01.24. 18:16:48

@bonfred: Te is segítesz nekünk néhány linkkel, ahol azt láthatjuk, hogy Orbán személyeskedik Junckerral = esetleg testi 'kényszert' alkalmaz?

Csak mert nekem kimaradt.

fda 2015.01.24. 18:17:04

Nem arról kellene inkább beszélni, hogy hogyan lehet valaki nagy nyilvánosság előtt ilyen bután udvariatlan?

Egyszer el lehet játszani egy ilyen gimis szintű viccet, kérdés hogy legközelebb mi lesz ha találkoznak. Leköpi a miniszterelnökünknet?

lazaraki 2015.01.24. 18:21:26

Ahelyett hogy a képet nézegetted volna órákon át, inkább az eredeti videót nézted volna, amiből persze kiderül, hogy termeken keresztül mentek együtt beszélgetve.

ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I097851

bonfred 2015.01.24. 18:24:12

@Larry Silverstein: Én nem állítottam, hogy testi kényszert alkalmaz, ráadásul most szerintem a másik fél volt a bunkó, ennek pedig megvan az oka: az ahogy ov általában vislekedik, véleményt nyilvánít, sallert és tockost oszt. Aha, fel kellene ébredni. Miért van az, hogy a minket követő lengyel EU elnökség idején én nem hallottam semmiféle botrányról?

zsoltix 2015.01.24. 18:25:46

@Larry Silverstein: Orbán nem támogatta Junkcert, mert Reding biztos is egy kekeckedő luxemburgi volt, így nehogymá egy luxemburgi legyen a góré. Erre Juncker válaszolt is. A részleteket megtalálod a google.com oldalon.

röf 2015.01.24. 18:30:27

Szerencsétlenek.... ezt a savanyú, önáltató erőlködést...
Komolyan el is hiszitek, amit sulykoltok?
Szánalmas bloggerélet jutott nektek, bármi történik is, azt kell bizonygatnotok, hogy Orbán elveszett ember. Hogy senki nem áll vele szóba, aki véletlenül mégis (Putyin, Merkel), az is csak kényszerleszállást hajt végre Pesten, meg egyébként is lebaszási célzattal érkeznek, nem tárgyalni valamiről...
És ezt nyomatjátok napi 24 órában, hót komolyan....
Nem gondoljátok, hogy
a.)röhejesek vagytok;
b.)fölösleges minden szótag?
Ennyire nincs mondanivalótok, mit csinálnátok, ha a balszerencse kezetekre adná a kormányrudat?
Komolyan gondoljátok, hogy ezzel a sok izzadtságszagú ökörséggel szavazók millióit fogjátok visszacsábítani a libsi oldalra?
Nem mondta még nektek senki, hogy a régi dicső, munkanélküli, kárpótlásból megélő, nagypofájú, észosztó, folyton sivalkodó, nyugati haverokra támaszkodó parazitavilág soha nem jön már vissza?
Akkor most mondom.

Larry Silverstein 2015.01.24. 18:31:28

@bonfred: 'ennek pedig megvan az oka: az ahogy ov általában vislekedik, véleményt nyilvánít, sallert és tockost oszt.'

Erre példát lehetne találni esetleg?

Politikai nézet/érdekellentétet a diplomáciában nem így szoktak lerendezni.

'Miért van az, hogy a minket követő lengyel EU elnökség idején én nem hallottam semmiféle botrányról?'

Mert nem olvasol lengyel sajtót.

bonfred 2015.01.24. 18:33:41

@Larry Silverstein: Akkor engedd meg ugyanazt a kérést. Link?

Larry Silverstein 2015.01.24. 18:36:08

@zsoltix: Ez oké, biztosan sok dologban nem értenek egyet, de a diplomáciában az apró dolgok is fontosak.

Ez meg vastagon parasztság volt.

Larry Silverstein 2015.01.24. 18:38:08

@bonfred: Komolytalan vagy, semmiről hablatyolsz.

Tehát hol vannak azok az Orbán nyilatkozatok és viselkedés, ami felhúzta Junckert?

Alick 2015.01.24. 18:40:06

Jól összeragadt a magyar és az ájrópai enyves kéz... :)

zsoltix 2015.01.24. 18:42:49

@Larry Silverstein: Fifty-fifty. Akkor Juncker mondta, hogy "ez nem elegáns", most meg Orbán mondhatja.

Pop40 2015.01.24. 18:43:24

@poszt Valószínűleg nem túl jelentőségteljes esemény, de azért az jól kiderül a videón, milyen szinten kezelik bugrisék paraszt miniszterelnökét - kb mint egy utolsó ajtónállót, akit szó nélkül odébbtolnak, ha útban van.

Más kérdés, hogy ez Junckertől is elég visszás, hisz az, hogy kénytelen együtt mutatkozni a potrohos tolvajjal, a diplomáciában még nem ok rá, hogy lökdösse. Egy úr a pokolban is úr, ugye.

Mindenesetre valóban különleges élmény végignézni, ahogy pingvint, mint egy szájtátó hülyegyereket az anyukája, kezét fogva kivezetik. :-DD

Larry Silverstein 2015.01.24. 18:43:28

@zsoltix: Mire? Mire mondta? Hadd lássuk már.

Steppenwolf 2015.01.24. 18:45:34

@Arthur Bloch: "Érdekes,hogy ezen "formabontó" J.-C.Juncker-i tempó kapcsán senkinek sem jut eszébe O.V. elnök választás előtti jó néhány meglehetősen stílustalan,szemétkedő üzenete Junkernek..."

Kíváncsivá tettél. Idéznél akár egyetlen "stílustalan, szemétkedő" üzenetet is tőle Juncker irányába?

bonfred 2015.01.24. 18:48:41

@Larry Silverstein: "Politikai nézet/érdekellentétet a diplomáciában nem így szoktak lerendezni."
Ebben egyetértek.

Traktoros lány 2015.01.24. 18:49:50

"milyen szinten kezelik bugrisék paraszt miniszterelnökét"
Mármint úgy érted, hogy a magyarok úgy általában bugrisak?

Pop40 2015.01.24. 18:52:50

@bonfred: "Mutass nekem EGY hiteles embert az ellenzéki oldalon, aki képes a zorbánmonnyonleazonnamernincsdemokrácija szövegen kívül egy részletes, értelmes programot bemutatni. "

Mármint Vityánál, Lézerdzsoninál, Szíjjártónál, Rogánnál, meg a többinél hitelesebb embert bemutatni? :-)

Igazad van, ez valóban lehetetlen.
Náluk hitelesebb ember az egész országban nincs, mint ahogy az egyszavas, rendkívül részletes és értelmes programjuk is überelhetetlen :-DDDD

Pelso.. 2015.01.24. 18:55:16

@röf: A fidesz propaganda gépezet mind ellenzéki, mond kormányzati korszakukban szintén sokszor izzadságszagúan erőlködött, tematizált, hazudozott , - tehát lehet ilyesmivel rendkívül sok szavazatot nyerni.

Pop40 2015.01.24. 18:57:48

@Traktoros lány: Természetesen nem. Csak az a másfélmillió fogyatékos, aki a pingvinre szavazott.

Biztosra veheted, hogy a legtöbben nemhogy nem vallják Vityát miniszterelnöküknek, de kifejezetten kikérik maguknak azt, hogy az ő nevükben beszéljen.

röf 2015.01.24. 18:59:09

@Pelso..:
Akkor hajrá...én mindenesetre jót mulatok rajta... :)

Larry Silverstein 2015.01.24. 19:00:38

@zsoltix: Juncker az EB elnöke most, többek között minket képvisel. Viselkedése gyerekes, elfogadhatatlan.

Az hogy Juncker szerint nem elegáns Orbán belföldi tv-nyilatkozata, nem mérhető ahhoz amit most EB elnökként a nk-i TV-k előtt csinált.

Bár talán hasznos valahol, mert a magyarok euroszkepticizmusa egyelőre gyenge, az ilyen események viszont erősíthetik.

Pop40 2015.01.24. 19:08:13

@Larry Silverstein: "Egyszer mindenkit meg lehet így szivatni, de számolniuk kell a következményekkel."

Muhahahaha :-DD Juncker tuti nem alszik napok óta, mert annyira retteg a következményektől :-DDDDD

Csak azt nem tudom, mik lennének ezek a "következmények"?Vitya legközelebb leköpködi szotyival, mikor nem figyel?
:-))))

Ennek Junckerre nézve maximum egy következménye lesz: hogy az ő diplomáciai renoméja is kicsit "parasztosabb" lesz.

Steppenwolf 2015.01.24. 19:10:24

@Pop40: El lehet poénkodni, de ha létezne ellenzéki oldalon egyetlen hiteles személy is, aki fel tudna mutatni valami koncepciót az "orbántakaroggy" és "nemhagyjuk"-on túl, akkor már rég beállt volna mögé az egyébként egyetlen jelenlegi politikai erőből sem kérő csendes többség.

Lehet köpködni Orbánékra, azt sem mondom, hogy nem érdemlik meg, de a jelenlegi ellenzéki felhozatalból még annyian sem kérnek, mint belőlük.

Ez a Junckeres "kézfogó" meg szokás szerint, túl van dimenzionálva. Sok mindent lehet mondani Junckerre, a múltja sem makulátlan, de mégiscsak évtizedek óta egy profi politikus. Nehezen tudnám elképzelni, hogy az EB elnöke ennyire pitiáner és ostoba lenne, hogy tudatosan egy ilyen otromba húzással próbálja megalázni egy tagország miniszterelnökét, főleg hogy más képeken meg egymás karjaiban voltak.
Ez inkább volt egy szimpla, meggondolatlan baki.

Brix 2015.01.24. 19:13:50

Vicces, ahogy Juncker kivezeti Orbánt, mint egy rossz gyereket...

Pop40 2015.01.24. 19:14:31

@Larry Silverstein: "Bár talán hasznos valahol, mert a magyarok euroszkepticizmusa egyelőre gyenge, az ilyen események viszont erősíthetik."

Biztos vagyok én is benne, hogy tömegek fogják követelni az eu-ból és az eus támogatásokból való kilépést azért, mert felcsút tolvaját karon fogva elvezetgette egy eus bürokrata :-DD

Ez olyan botrány, hogy egyből ki akarok lépni én is az euból, és menni veletek vissza a pusztára, lapátolni a lószart :-DDDD

Larry Silverstein 2015.01.24. 19:16:04

@Pop40: Én meg azt hittem hogy gondokat okoz a páneurópai politika elfogadtatása az EP-ben, és nem csak az angolok miatt...

De lehet hogy ő így szerez barátokat.

Steppenwolf 2015.01.24. 19:18:21

@Pop40: Amíg nem voltunk az EU tagja, addig te a pusztán lapátoltad a lószart? :D

Larry Silverstein 2015.01.24. 19:19:11

@Pop40: 'Biztos vagyok én is benne, hogy tömegek fogják követelni az eu-ból és az eus támogatásokból való kilépést azért, mert felcsút tolvaját karon fogva elvezetgette egy eus bürokrata :-DD'

Nem, ez nem valószínü. Pláne hogy csak tavaly több EU pénz érkezett mint a 2006-10es ciklusban. Tehát a koki+saller politika pénzt hoz, és az elfér.

Pelso.. 2015.01.24. 19:27:57

@röf: Nem mulatságosnak, inkább döbbenetesnek s szánalmasnak tartom, amennyiben még mindig és bármely (azaz bármely) oldal könnyedén manipulálhatja a közvéleményt.

@Larry Silverstein: Nem fogunk kilépni, - addig biztosan nem, amíg az EU-s forrásokból lehet osztogatni a haveroknak.

Pop40 2015.01.24. 19:31:39

@Steppenwolf: Az ellenzék rendkívüli módon széttagolt, és egy jó része dilettáns is, ha nem is annyira, mint Vitya.

Ugyanakkor abszolút meg tudom érteni, hogy a hitelesebb embereknek sincs kedvük előjönni, és kockáztatni a narancskomcsik hazugsághadjáratát. Legutóbb egy tanárnőt vegzáltak csak azért, mert fel mert szólalni egy ellenzéki tüntetésen. 2 napra rá már olyan vádakkal mocskolták, amiről 5 perc volt kideríteni, h egy névrokona (!!) követte el.
De említhetném azokat is, akiknél ezer éves gyorshajtási vádakkal jöttek, illetve volt olyan is, akit már kínjában azzal sározott a narancsmaffia sajtója, hogy 20 éve elszívott egy füves cigit...
És akkor arról ne is beszéljünk, mikor a köztörvényes sikkasztó pécsi képviselőnő fészbukon(!!!) fenyegeti az ellenzéki kommentelőt, h befújja a főnökénél...

Tényleg érthetetlen, hogy nem tolonganak az ellenzéki tehetségek, hogy ennek a hazugságcunaminak kitegyék magukat s a családjukat...

röf 2015.01.24. 19:33:04

@Pelso..:
A közvélemény akkor manipulálható, ha kellően hülye.
Ennek a célnak volt alárendelve a Magyar Bálint -féle iskolamodell, és ezt nyögik ma is a pedagógusok, akiknek semmi de semmi fegyelmező eszköz nincs a kezükben. Sőt...

bbwd 2015.01.24. 19:33:36

kissé túldimenzionálja a dolgot a poszter...

Larry Silverstein 2015.01.24. 19:36:59

@Pop40: 'Tényleg érthetetlen, hogy nem tolonganak az ellenzéki tehetségek, hogy ennek a hazugságcunaminak kitegyék magukat s a családjukat...'

A Jobbik csak kinyőtt valahonnan.

Mondjuk azt hogy a nyugat előtti csúszó-mászó politikának elfogyott a levegője.

Pop40 2015.01.24. 19:37:30

@Larry Silverstein: Vityát barátnak? :-)))
Akkor már látatlanban is inkább jöjjön az ellenségem :-D

Amúgy meg Vitya nem barátkozásra tart igényt, hanem egy zsíros összegre a svájci számlájára. Mint minden profi tolvaj, ebben nagyon pragmatikus. :-)

Vagy gondolod, h az azerbajdzsáni Alijevben a személyisége fogta meg? :-)))

Steppenwolf 2015.01.24. 19:44:43

@Pop40: "Az ellenzék rendkívüli módon széttagolt, és egy jó része dilettáns is, ha nem is annyira, mint Vitya."

Ezt mindössze annyiban cáfolja az élet, hogy ha nem lennének annyira "dilettánsak", akkor képesek lennének mérhető támogatást szerezni maguk mögé, és-vagy nem szenvedtek volna történelmi zakót 5 évvel ezelőtt.

Soros papát azért fogja egyszer elvinni az ördög, mert peregnek a dollármilliók és évek óta egyszerűen mégsem tudnak az alapítványai összecastingolni egy épkézláb figurát, akivel egyről a kettőre léphetnének.

Amiket leírtál pitiáner szemét húzások, de aki nem szemellenzős, azt is látja, hogy hogy szed szét hasonlóan az ellenzék és a sajtója egy-egy új kormánypárti minisztert, államtitkárt, stb.
Mellesleg a pécsi képviselőnőt, Fodor Ibolyát (aki 2006-ban egyébként még egy MSZP-s fedőszervezetben kampányolt) hetekkel ezelőtt kizárta Fidesz.

Pop40 2015.01.24. 19:46:30

@Larry Silverstein: "Mondjuk azt hogy a nyugat előtti csúszó-mászó politikának elfogyott a levegője."

Igen, oda a politikusaid csak pénzt tarhálni járnak :-D
Tudod, mint a hülyegyerek, aki menőzik a diszkóban, s közben apuciék tartják el. :-DDD

Mellesleg a "ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek", vagy a "mondják meg mennyi kell, és mi előteremtjük" mondatok nem ismerősek,csak úgy a nagy nemcsúszásmászás jegyében?:-))

Azt Vitya valóban zseniálisan felismerte, hogy van itthon kb 2 millió retardált, akik bármilyen szart megzabálnak, csak nemzeti szalaggal legyen átkötve.:-)

Steppenwolf 2015.01.24. 19:47:59

@Pop40: "Amúgy meg Vitya nem barátkozásra tart igényt, hanem egy zsíros összegre a svájci számlájára. Mint minden profi tolvaj, ebben nagyon pragmatikus. :-)

Vagy gondolod, h az azerbajdzsáni Alijevben a személyisége fogta meg? :-)))"

Ha elfogynak az érvek, mindig jön a hiedelemgyártás...

Traktoros lány 2015.01.24. 19:50:39

Jó, hogy minden nap véglegesen megbukik Orbán és a Fidesz.
De hosszú lesz még ez a több mint 3 év...

Pop40 2015.01.24. 20:00:17

@Steppenwolf: Nagyon el vagy te tévedve... Soros papa pont leszarja, lesz e jelölt vagy sem, így is, úgy is a világ egyik leggazdagabb embere.
Az ország süllyed le folyamatosan, nem Soros, neki aztán Vitya ténykedése az égvilágon semmi gondot nem okoz, az országgal ellentétben.

" azt is látja, hogy hogy szed szét hasonlóan az ellenzék és a sajtója egy-egy új kormánypárti minisztert, államtitkárt"

Ezt most ugye viccnek szántad?

Vagy szerinted semmi különbség aközött, h a pártsajtó magánszemélyeket vegzál, vagy hogy valakik megkérdezik, miből futja a KÖZPÉNZBŐL GAZDÁLKODÓ minisztereknek milliárdos palotákra?

Na ja, tökugyanaz a kettő :-)

A fidesz a kedves Ibolyát akkor tette csak ki, mikor - az RTL híradó közvetítései nyomán - már vállalhatatlanná vált.
Azzal, hogy egy sikkasztásért elítélt "képviselő" hazaárulóz becsületes tüntetőket, a fidesznek semmi baja nem volt - csak azzal, h ez túl nagy port vert fel, s kínos lett rájuk nézve is.

Pop40 2015.01.24. 20:07:59

@Steppenwolf: Igazad van, ez csak hiedelem, hisz Vitya a világ legbecsületesebb embere.
Semmiféle külföldi bankszámlája nincs, csak a jó alpesi levegő miatt jár hetente svájcba. :-)

Össz vagyona annyi, ami a bevallásában szerepel.
A becsületes azeri elnök, sőt az ex-kgb-s putyin kizárt, hogy megkente volna, pl az 1 hét alatt a semmiből összehozott paksi szerződésért.

Minden egyéb csak rosszindulatú hiedelem, amit a tuggyukkik terjesztenek. :-)

Hajdú Peter 2015.01.24. 20:08:10

Ez a blog is, csak egy szanalmas libernyak picsongas.
Csakhogy liberoknak lejart az idejuk.
NEM KERUNK BELOLETEK TAKARODJATOK AZ ORSZAGUNKBOL.

ELJEN ORBAN VIKTOR !!!
ELJEN ORBAN VIKTOR !!!
ELJEN ORBAN VIKTOR !!!
ELJEN ORBAN VIKTOR !!!
ELJEN ORBAN VIKTOR !!!

Steppenwolf 2015.01.24. 20:14:53

"Nagyon el vagy te tévedve... Soros papa pont leszarja, lesz e jelölt vagy sem, így is, úgy is a világ egyik leggazdagabb embere."

Tényleg? :) Akkor számomra érthetetlen, hogy miért tömi pénzzel az alapítványain keresztül az ellenzéki "civil" szervezeteket.

Látod, már butaságot írsz: egy miniszter annyira gazdálkodik közpénzből, mint mondjuk egy pedagógus. Az államtól kapja a fizetését. De ettől még nem zárja ki, hogy korábban ne lettek volna magánszektorbeli érdekeltségei. Szijjártó még csak nem is egy pápai másfél szobás panelból indult, hanem bevallottan gazdag családból, mégsem kommunisták által zsidóktól elkobzott luxuspalotában lakik, és soha nem volt a 100 leggazdagabb magyar között, mint mondjuk más... ;)
Nem védem, csak ha már zsebekben turkálunk, akkor hozzunk példákat mindkét oldalról.

"A fidesz a kedves Ibolyát akkor tette csak ki, mikor - az RTL híradó közvetítései nyomán - már vállalhatatlanná vált.
Azzal, hogy egy sikkasztásért elítélt "képviselő" hazaárulóz becsületes tüntetőket, a fidesznek semmi baja nem volt - csak azzal, h ez túl nagy port vert fel, s kínos lett rájuk nézve is."

Igazad van, pedig ki is tarthatott volna ártatlansága mellett, ahogy tette anno az MSZP a saját rabosított politikusaival. :)

Pop40 2015.01.24. 20:15:58

@röf: "A közvélemény akkor manipulálható, ha kellően hülye.
Ennek a célnak volt alárendelve a Magyar Bálint -féle iskolamodell, és ezt nyögik ma is a pedagógusok, akiknek semmi de semmi fegyelmező eszköz nincs a kezükben. Sőt..."

Igen, sajnos ez így van. Még szerencse, hogy Vitya felvirágoztatta az oktatást a rengeteg elvonással, meg Hofmann Rózsával. :-)
Fegyelmező eszközt sajna nem tud a tanárok kezébe adni, hisz csak kétharmada van 5 éve, az semmire nem elég. :-(

De sebaj, Eltolcsy képzése virágzik, az a lényeg :-)

444.hu/2014/08/28/az-mnb-tobbet-kolt-sajat-oktatasi-alapitvanyaira-mint-az-allam-az-egesz-felsooktatasra/

Steppenwolf 2015.01.24. 20:18:30

@Pop40: Amíg ezt nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, tetszik vagy sem, az bizony hiedelem, csúnyábban fogalmazva rágalom.

Pelso.. 2015.01.24. 20:21:15

@röf: "A közvélemény akkor manipulálható, ha kellően hülye" valóban, pl az egyszavas -folytatjuk- választási programmal.
Már rég nem Magyar B. van..., a mindenható kétharmad még itt (sem) tudott előrelépni öt év alatt, nahát.

Steppenwolf 2015.01.24. 20:24:08

@Steppenwolf: Egyébként 2015 van, már nem kell "hetente" Svájcba rohangálni csak azért, mert ott van bankszámlád. :)

Pop40 2015.01.24. 20:31:37

@Steppenwolf: "Tényleg? :) Akkor számomra érthetetlen, hogy miért tömi pénzzel az alapítványain keresztül az ellenzéki "civil" szervezeteket."

Ennyi heppje neki is lehet. Ha már felcsúti tolvajokat is szponzorált anno...

"egy miniszter annyira gazdálkodik közpénzből, mint mondjuk egy pedagógus. Az államtól kapja a fizetését. "

Igazad van, tökugyanaz a felelősségi köre, meg a bérezése egy miniszternek, meg egy pedagógusnak.
Adót csalni is csak utóbbi tud, hisz a pedagógust megkeresi mindenféle vesztegetős lobbi, bezzeg a miniszter 100k fizuját, amit eleve adózva kap meg, nem tudja elcsalni.
Ugye?

Azt meg kár taglalnod ilyen hosszan, hogy Szíjjártó becsületes, ebben én is 100%-ig biztos vagyok.
Igaz, hogy Rogánnal együtt jobban tágul a házuk, mint az univerzum, de aki nem kommunisták által zsidóktól elkobzott luxuspalotában lakik, hanem saját maga által összelopott luxuspalotában, az csak becsületes ember lehet :-)

" pedig ki is tarthatott volna ártatlansága mellett, ahogy tette anno az MSZP a saját rabosított politikusaival"

Jaa, hogy az mszp idejében a stikliken kapott politikusokat rabosították? :-)
Akkor nincs is több kérdésem, szerencse, hogy ezen a gyakorlaton fideszék változtattak :-DDDD

Pop40 2015.01.24. 20:35:54

@Steppenwolf: Ja, ez bizony az. Ezért írtam, amit írtam.

Ha meg majd lesz bizonyítékom, megyek Polthoz, aki már alig várja, hogy ráugorhasson a fideszes tolvajokra, Pintér rendőrségével és Szájerné bíróságával. :-)

Pop40 2015.01.24. 20:42:30

@Steppenwolf: Gondolom, ha úgy akarsz a Seychelle-szigetekre, vagy Panamába kinyomni pár tíz-száz milliárdot, hogy a CIA se tudjon róla, akkor kicsit bonyolultabb az eljárás, mint mikor Juliska néni számlát nyit.
Ilyenkor esetleg jó, ha személyesen jelen vagy.

De ez megint csak hiedelem, mondtam már, h Vitya csak a jó levegő miatt jár hetente Svájcba - mit ad isten, pont azóta, mióta ráijesztettek az amcsik :-)

Steppenwolf 2015.01.24. 20:42:35

@Pop40:

"Igazad van, tökugyanaz a felelősségi köre, meg a bérezése egy miniszternek, meg egy pedagógusnak.
Adót csalni is csak utóbbi tud, hisz a pedagógust megkeresi mindenféle vesztegetős lobbi, bezzeg a miniszter 100k fizuját, amit eleve adózva kap meg, nem tudja elcsalni.
Ugye?"

Kösz a műsort, de áruld el, én ilyet hol írtam? Vesztegetési ügyekre meg akkor térjünk vissza, ha az ellenzéknek vagy neked bármire konkrét bizonyítékai is lesznek a zsebben turkálós hungarikumon túl.

"Jaa, hogy az mszp idejében a stikliken kapott politikusokat rabosították? :-)"

Rabosították, majd nagy részüket a Fidesz-kormány alatt "nem bizonyítható vádak" miatt futni hagyták. Ebből is jól kirajzolódik az orbáni "elnymó diktatúra". :)

Pelso.. 2015.01.24. 20:48:19

@Steppenwolf: A minisztériumi apparátusok felügyelik a hozzájuk tartozó intézmények gazdálkodását is, pl az éves büdzsét, tehát a miniszterek gazdálkodnak közpénzzel, rendelkeznek felette.

Pop40 2015.01.24. 20:49:30

@Steppenwolf: ": Amíg nem voltunk az EU tagja, addig te a pusztán lapátoltad a lószart? :D"

Nem, dehogy. Sőt, én akkor sem fogom, ha ti kiléptek, mert húzok Nyugatra, nagyjából úgy, ahogy mindenki, aki bármiben képzett és nyelveket beszél.

Nektek meg majd megtermeli a GDP-t a becsületes Szíjjártó, Simicska, meg a közmunkások, és a cigányok :-DDDD

Mellesleg azok a kretének, akik nagyon ki akarnak lépni, még sose mondták el, h utána mégis mihez kezdenének... :-)

röf 2015.01.24. 20:50:51

@Pelso..:
Ebben sajnos részben egyet kell értenem.
A Magyar Bálint -féle iskolamodellt nem számolták föl, köszönhetően többek között a liberális sípolásnak, de az számomra evidens, hogy a hülye és nem hülye összezárása a nem hülye elhülyülését fogja eredményezni, szemben a meghirdetett "majd megjavul a hülye is" elmélettel.
Ráadásul, a Rozál féle modell nem versenyhelyzetet eredményezett, hanem az egyébként is hagyományosan szociszavazó tanári körben még eltökéltebb antiFidesz irányultságot.
Na de ettől még Magyar Bálint modellje magyarellenes és bicskanyitogató ....

Steppenwolf 2015.01.24. 20:53:32

@Pop40: Eddig Svájcról mantráztál, onnan Panama vagy a Seychelle-szigetek elég messze van. :)
Mellesleg a CIA Orbánnál rafkósabb és nagyobb vezetők pénzmozgásairól is tud/tudott. Utolsó centre tudták, hány százmillió dollárja volt Kadhafinak, vagy azt, hogy Schröder anno mennyi kenőpénzt kapott az oroszoktól kancellárként.

De még csak véletlenül sem akarom megakasztani az összeesküvés-elméletedet. Nyilván aki fél év alatt kétszer Svájcba utazik, az csakis azért lehet, mert bőröndben viszi oda a százmilliárdjait. Értsük. :)

Larry Silverstein 2015.01.24. 20:55:31

@Pop40: 'Igen, oda a politikusaid csak pénzt tarhálni járnak :-D
Tudod, mint a hülyegyerek, aki menőzik a diszkóban, s közben apuciék tartják el. :-DDD'

És nekem mint magyar adófizetőnek nem ez az érdekem?

Hannibal ante portas 2015.01.24. 20:55:40

Szóval kérem, aki erre gerjedni tud annak érdemes megvizsgáltatnia magát. Valami jónevű pszichológussal, amíg nem késő. Hihetetlen ez a mennyiségű szellemi toprongy.

Steppenwolf 2015.01.24. 20:56:46

@Pelso..: Igen ám, csak ehhez semmi köze a "milliárdos" (kár, hogy Magyarországon nem nagyon van lakóingatlan egyetlen politikus tulajdonában sem, aminek az értékét akár csak egymilliárdra is taksálnák) palotákhoz. Szerintem ő arra gondolt, hogy közpénzből kapja a fizetését.

Steppenwolf 2015.01.24. 21:02:39

@Pop40: Akkor miért írtad? :)

Attól tartok, nem fogsz te nyugatra húzni, ha ezen múlik.

Mellesleg országok közti elosztási arányaiban jóval több lehívható összeget sikerült erre a ciklusra kilobbizni, mint az előzőben. Talán látszata is lesz.

Pop40 2015.01.24. 21:03:54

@Steppenwolf:
" Kösz a műsort, de áruld el, én ilyet hol írtam?"

Nem rémlik? "egy miniszter annyira gazdálkodik közpénzből, mint mondjuk egy pedagógus. Az államtól kapja a fizetését."
Ja. Épp annyira. Sőt, két lába is van mindegyiknek.

"Vesztegetési ügyekre meg akkor térjünk vissza, ha az ellenzéknek vagy neked bármire konkrét bizonyítékai is lesznek a zsebben turkálós hungarikumon túl."

Fölösleges, hisz nektek, narancszombiknak nem a lopás ténye fáj, hanem az, ha nem az elvtársaitok lopnak.
Bizonyítéknak ott volt a trafikmaffia HANGFELVÉTELE, ami sajnos kevés volt ahhoz, hogy a nagyon független, ex-fidesz képviselő Polt vizsgálódni kezdjen.
Mondjuk amíg még Szíjjártót meg Rogánt is mosdatjátok, addig kár is bizonyítékokkal szarakodni :-))

Hála istennek fogytok, mint a hó az első meleg tavaszi napon :-)

Ja, és ez is csak híresztelés, bekeretezve kirakhatod az Orbán-posztered alá:

index.hu/belfold/2015/01/03/orban_a_masodik_legkorruptabb/

Bambano 2015.01.24. 21:05:08

@Steppenwolf: oké, tehát amikor például a néhai ihm 22 milliárdból közbeszerzést írt ki, akkor nem gazdálkodott közpénzből? zsebből fizette a pályázókat? hinnye, ez nekem nagyon új reláció...

ne mondj már ilyen marhaságot, hogy a miniszter nem gazdálkodik közpénzből.

Larry Silverstein 2015.01.24. 21:05:19

Úgy nézem jön a baloldali feltámadás!

index.hu/belfold/2015/01/24/mszp_diplomaciai_offenziva/

'Ez azt takarja, hogy megpróbálnak minél több vezető európai politikust Magyarországra hívni, hogy azok ítéljék el a Fideszt. Tóbiás József, az MSZP elnöke ennek érdekében a napokban Brüsszelbe fog utazni, hogy az Orbánnak frakcióvezetőként többször is keményen beszóló Martin Schulz EP-elnökkel, több uniós biztossal, valamint uniós szocialista potentátokkal tárgyaljon.'

A szocikban az a jó, hogy a leghalványabb fogalmuk sincs a demokráciáról, és arról se, hogy miért buktak el sorban 5 választást.

Bambano 2015.01.24. 21:07:12

@Pop40: az hagyján, hogy miből fizeti a palotát, engem sokkal jobban érdekelne az az építési technológia, amivel hetente 3 négyzetmétert nő a lakásom! mer ebben van a bugi, nem rongyos milliárdok lenyúlásában...

Pop40 2015.01.24. 21:07:41

@Steppenwolf: mellesleg külön élmény, mikor ti háborogtok zsebben turkáláson, akiknek az egész maffiája arra épül, hogy bárkinél meglátnak egy kis pénzt, legyen az iparág, vagy magánszemély, odarohannak és elveszik :-DDDD

Bambano 2015.01.24. 21:08:38

@Larry Silverstein: oké, hogy a szociknak szerinted nincs fogalmuk a demokráciáról. végülis a múltjuk alapján ezt lehetne mondani. de hogy a fideszes nagyvezéreknek meg a jogról nincs fogalma, az is biztos. hol is végeztek ezek?

Larry Silverstein 2015.01.24. 21:12:57

@Bambano: Ne érts félre, nagyon jó ez így. Ha a fenti találkozó összejön meg még 2 ilyen 2018ig, akkor a köv. választáson is jobbos kormány lesz.

Ennyi pedig elég a jó közérzethez.

Pop40 2015.01.24. 21:13:36

@Larry Silverstein:
Miért, nem ez a siker receptje? Épp ezt csinálta 2006-ban Viktorkád is - annyi különbséggel, hogy ő nem a kormányzó pártot, hanem az országot akarta elítéltetni, és a támogatásokat is meg akarta vonatni.

fn.hir24.hu/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/?mobile_full=1

"Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire."

Pop40 2015.01.24. 21:16:01

@Bambano: hogy meg fognak majd lepődni a bukásuk után a cellában...

A 2x2-es cella ugyanis nem nagyon fog nőni. :-D

Steppenwolf 2015.01.24. 21:16:11

@Pop40: Szóval fidesz-zombi vagyok, csak mert nem értek veled egyet mindenben. :) Rákosi-logika, aki nincs velünk, ellenünk - ugye.

Bocsánat, de a trafikügy (amivel kapcsolatban egyébként valóban lehet korrupcióról beszélni) hogy jön Szijjártó házához? Össze-vissza csapongsz.

"Ja, és ez is csak híresztelés, bekeretezve kirakhatod az Orbán-posztered alá:

index.hu/belfold/2015/01/03/orban_a_masodik_legkorruptabb/"

Tényleg zseniális vagy. :) Kár, hogy utólag kiderült, hogy ez a pár éve alapított, amúgy szinte sehol nem jegyzett szervezet anno Soros pénzén jött létre. Innentől kezdve én azon sem csodálkoznék, ha szerintük Orbán lenne az Antikrisztus. :)

Steppenwolf 2015.01.24. 21:18:13

@Bambano: Ajánlom figyelmedbe fentebb, Pelso kollégának írt válaszomat...

Steppenwolf 2015.01.24. 21:21:05

@Pop40: Te egy nagyon súlyos alak lehetsz, hogy engem személyesen már maffiával azonosítasz. :D

Figyelj, papa. Szerintem kicsit hűtsd le magad, nem venném a lelkemre, ha elvinne rossebb itt a nagy gyűlölködésben és személyeskedésben.

Larry Silverstein 2015.01.24. 21:21:22

@Pop40: Mármint a cikk végén ott van a fidesz véleménye is.

A szocik véleménye már ne haragudj meg, de ki a fenét érdekel? Vagy ki a fenét érdekelt akkor, 2006 októberében?

A terroristákkal nem tárgyalni kell, hanem leszámolni, és a magyarok le is számoltak velük.

Pop40 2015.01.24. 21:26:09

@Larry Silverstein: De, amíg az eu van akkora marha, hogy fizeti... :-)

@Steppenwolf: Kár ezt ragozni, leírtam már: Vitya csak a jó levegőre jár ki Svájcba, mert senki nem kente meg soha.
Pont, mint Szíjjártót, meg Rogánt :-)

Különben is, míg az ex-fideszes Polt le nem sitteli a bandát, addig a fideszbirka elégedett, akkor is, ha a szemét lopják ki :-)

zobod 2015.01.24. 21:29:17

@Pop40: OMG te tényleg ennyire ostoba vagy? Az MNB oktatási alapítványainak átadott pénzek, majd abból állampapír vásárlása szerinted Matolcsy tanainak propagálását szolgálja?

Steppenwolf 2015.01.24. 21:31:36

"Kár ezt ragozni, leírtam már: Vitya csak a jó levegőre jár ki Svájcba, mert senki nem kente meg soha.
Pont, mint Szíjjártót, meg Rogánt :-)"

Látod, ebben egyet értünk, szerintem is kár. Majd ha a konteóidból lesz valami kézzel fogható is, visszatérhetünk rá.
Ez független Polt Pétertől.
Attól még, hogy én szeretem a gyerekeket, nem vagyok pedofil, ugyanígy, attól, hogy Orbán járt az utóbbi hónapokban Svájcban, még édeskevés ahhoz hogy bárki józan gondolkodású ember megállapítsa, hogy korrupt és csak a milliárdjait vitte oda bőröndökben, bármennyire is szeretnéd, hogy így legyen.

Pop40 2015.01.24. 21:31:52

@Larry Silverstein: Ja, értem. Ha a szoci ellenzék el akarja ítéltetni a fideszkúrmányt, az fujjfujj.

De ha a fideszes ellenzék el akarja ítéltetni az országot, s mellé megvonatni a támogatásokat, az maga a megtestesült hazafiság :-DDDDD

És még vannak, akik azt mondják, hogy a fideszhívők ostobák. Rejtély :-)

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.24. 21:34:21

@Larry Silverstein: "akkor a köv. választáson is jobbos kormány lesz."

Jobbos kormány? Orosz gazdival, önkéntes ruszki gyarmattá válással, EU ellenes bomlasztással és mélykádári rezsikcsökkentéssel?

Hát te se leszel már hülyébb batyu elvtárs!

Pop40 2015.01.24. 21:35:59

@Steppenwolf: "Ez független Polt Pétertől."

Jaaa, bocs. Ezt eddig nem is tudtam, hogy a bűnösök elítélése nem függ attól, hogy a haverjuk nyomoz e utánuk.

Mindig tanul az ember :-)))

Pop40 2015.01.24. 21:39:08

@2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek: Fideszbirkáknál ilyen a jobbos kormány. :-)

Igaz, vezérük dumáját meg sem lehet különböztetni Kádárétól, de ők jobbosok, hisz azt mondta nekik Viktorka :-DDDD

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.24. 21:39:31

@zobod:

Te ennyire hülye vagy fidesz komcsikám? Mégis mit gondolsz te Matolcsibuzi, milyen tanokat fognak a Debil Gyurkád által finanszírozott intézményben tanítani?
Nyugati polgári és közgazdasági tudományokat, vagy a magyar birkáknak való, a degenerált Gyurkád szellemi merényleteit a közgazdaság tudomány ellen?

Larry Silverstein 2015.01.24. 21:41:21

@Pop40: A fidesz messze a legnagyobb támogatottságú magyar párt volt 2006 októberében, amikor a cikkedet írták.

Miről beszélsz?

zobod 2015.01.24. 21:42:07

@2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek: te szerencsétlen, ostoba cerkóf, te is azt gondolod, hogy az MNB oktatási alapítványainak átadott százmilliárdok Matolcsy gazdaság és/vagy oktatáspolitikai elképzelésének oktatását szolgálják? Te agyatlan balfasz.

Pop40 2015.01.24. 21:47:37

@zobod: " OMG te tényleg ennyire ostoba vagy? Az MNB oktatási alapítványainak átadott pénzek, majd abból állampapír vásárlása szerinted Matolcsy tanainak propagálását szolgálja?"

Balfaszkám, legalább olvasni tanulj már meg:

http://vs.hu/gazdasag/osszes/matolcsy-elarulta-sajat-kozgazkepzest-epit-az-mnb-200-milliardbol-0828#!s0

"A jegybank saját közgazdasági képzéseket indít, amik nem a bukott neoliberális tanokat hirdetik, mondta a Vs.hu-nak Matolcsy György elnök. "

Na, ez szerinted az ő tanait propagálja, vagy sem?
Bizony, Eltolcsy mondta, a saját felséges szájával.

Ha most se érted, kérdezz meg egy okosabb iskolást az utcán, az majd értelmezi neked.

Pop40 2015.01.24. 21:52:21

@Larry Silverstein: ki nem szarja le?

Az, hogy összerángat Vitya 2 milla hülyét, hogy jön ahhoz, hogy meg akarták vonni a támogatásokat a SAJÁT ORSZÁGUKTÓL?

Nagy pofával hoztad fenn a cikket, h hrrr szocik így meg úgy, pedig ők, az elvtársaiddal ellentétben, nem akarják megvonatni a támogatásokat, amit a fideszmaffia akart ellenzékben.

Pop40 2015.01.24. 21:54:32

@2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek: Gyurka maga is lenyilatkozta, lásd fenn a linket.

Csak ez a szerencsétlen vagy nem tud olvasni, vagy még azt se fogja fel, amit az elvtársai szó szerint a szájába olvasnak.

Larry Silverstein 2015.01.24. 22:02:01

@Pop40: Mármint a szocik véleménye szerint, ami a cikk írásakor kisebbségi vélemény volt.

Larry Silverstein 2015.01.24. 22:04:18

Európa amerika után veti magát a fasizálódás útján....

www.inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-697788

Most nem hallom a sok jogvédőt ugatni, hogy veszélyben vannak a zeurópai értékek.

Pop40 2015.01.24. 22:04:23

@Steppenwolf: " Te egy nagyon súlyos alak lehetsz, hogy engem személyesen már maffiával azonosítasz. :D"

Nem ismerlek (hálistennek), így csak a kritikátlan seggnyalásodból tudok következtetni rá, kivel is lehet téged azonosítani.
Ha azon hasznos hülyék egyike vagy, aki ingyen is csápol annak, hogy szétlopják, akkor bocs, vedd tárgytalannak a maffiás részt.

"Figyelj, papa."Szerintem kicsit hűtsd le magad, nem venném a lelkemre, ha elvinne rossebb itt a nagy gyűlölködésben és személyeskedésben."

Papa a nénikéd, kedves ettárs:-)
Az egészségi állapotom miatt meg sose aggódj, mentálisan mindenképp, s jó eséllyel fizikailag is sokkal jobb állapotban van a tiednél :-)
Mellesleg pár fideszbirka az égvilágon semmi hatást nem gyakorol az egészségemre, nálam ez nem vallási kérdés, mint nálatok:-D

zobod 2015.01.24. 22:04:36

@Pop40: te nem érted az összes nickeden, de hagyjuk...

Bambano 2015.01.24. 22:06:54

@Larry Silverstein: önmagában a jobbos kormányt nem látom problémának, ha a szavazók többsége jobber, kapjanak jobbos kormányt.

az országot ennyire csapdába ejtő maffiakormány a probléma. függetlenül attól, hogy reggel jobbra vagy balra áll az imaszőnyegük.

akármilyen kormányunk volt az elmúlt 25 évben, mindegyik lopott. csak a balos kormányoknál ez nem járt azzal együtt, hogy meg is fojtották az ellenfelet. a régi kormányoknál ha nem voltál kormánypárti, elzavartak a húsosfazéktól, és ennyi. a mostaninál meg kicsinálnak, mert hogy merészelsz levegőt venni ellenzékben.

ennyi értelmetlen idióta jogszabály soha nem volt. meg ennyi meghátrálás se. a kormány hülyeségét az is mutatja, hogy az utóbbi időben akárhány fajsúlyosabb törvényt alkottak, mindből meghátrálás lett, mert akkora marhaságot csináltak.

persze, mondhatná erre jobber, hogy milyen jó ez a kormány, hallgat a nép szavára. ami persze nettó marhaság, nem kellene a népet felhergelni, mert abból záros határidőn belül katasztrófa lesz.

Pop40 2015.01.24. 22:09:32

@Larry Silverstein: Orbán szoci?

"Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a "hazug és csaló" kormányoktól."

Akárhogy is nézem, nem látok itt szoci véleményt.

Mellesleg ezt se nagyon értem: "A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire."

Nem is tudtam, hogy a "fidesz elnöke" kifejezésen a szocikat kell érteni :-DDDDD

Pop40 2015.01.24. 22:15:42

@zobod: Veletek ellentétben, akik 23 nicken akarnak soknak látszani, nekem ez az egyetlen nickem van.

Tény és való, tényleg nem értem, hogy lehet valaki annyira hülye, hogy még azt is letagadná, amit az idézett emberkéje SZÓ SZERINT kimond :-DD

Larry Silverstein 2015.01.24. 22:42:57

@Bambano: 'akármilyen kormányunk volt az elmúlt 25 évben, mindegyik lopott. csak a balos kormányoknál ez nem járt azzal együtt, hogy meg is fojtották az ellenfelet. a régi kormányoknál ha nem voltál kormánypárti, elzavartak a húsosfazéktól, és ennyi. a mostaninál meg kicsinálnak, mert hogy merészelsz levegőt venni ellenzékben.'

- kit csináltak ki és mit értünk ez alatt?

- engem ez mit érdekel mint pógárt?

'ennyi értelmetlen idióta jogszabály soha nem volt. meg ennyi meghátrálás se. a kormány hülyeségét az is mutatja, hogy az utóbbi időben akárhány fajsúlyosabb törvényt alkottak, mindből meghátrálás lett, mert akkora marhaságot csináltak.'

- engem ez mit érdekel mint pógárt?

'persze, mondhatná erre jobber, hogy milyen jó ez a kormány, hallgat a nép szavára. ami persze nettó marhaság, nem kellene a népet felhergelni, mert abból záros határidőn belül katasztrófa lesz.'

- ez így van, láthatjuk a baloldalon mi lesz belőlük ha leszarják az embereket.

Larry Silverstein 2015.01.24. 22:44:56

@Pop40: Ez volt akkor a szoci vélemény. A 180 fokkal ellentétes fideszest az utolsó bekezdésben olvashatod.

Én onnan tudom merre van Észak, hogy pontosan szemben van Déllel.

Pop40 2015.01.24. 22:47:47

@Steppenwolf: "Rákosi-logika, aki nincs velünk, ellenünk - ugye.

Még ha így is lenne, ennek csak örülhetsz. A vezéreid szoktak mindenkit kirekeszteni, aki nem tapsikol a lopásaiknak. "A haza nem lehet ellenzékben", kokárdaügy, nem ismerősek?
Vagy ez csak akkor buli, ha ti csináljátok?

"Bocsánat, de a trafikügy (amivel kapcsolatban egyébként valóban lehet korrupcióról beszélni) hogy jön Szijjártó házához? Össze-vissza csapongsz."

Úgy, hogy ugyanannak a maffiának a tagjai követték el, és ugyanaz a korrupt főügyész tussolta el a bűncselekményt.
Csak ez a két hangyányi apróság közös bennük :-)

/"Tényleg zseniális vagy. :) Kár, hogy utólag kiderült, hogy ez a pár éve alapított, amúgy szinte sehol nem jegyzett szervezet anno Soros pénzén jött létre. Innentől kezdve én azon sem csodálkoznék, ha szerintük Orbán lenne az Antikrisztus. :)"

Ja, értem. Aki valaha egy fillér támogatást kapott Sorostól, az onnantól fogva csak akkor mondhat igazat, ha Orbán Viktornak hívják. :-DDDD

Kár, hogy a világ többi része ezeknek az oknyomozó újságíróknak (meg a szemének) hisz, nem nektek
:-DDDD

Pop40 2015.01.24. 22:58:00

@Larry Silverstein: "Lapunk megkeresésére Gál Kinga Fideszes EP-képviselő arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor szavait rosszul interpretálták, a beszédben nem pontosan ezek a szavak hangzottak el."

Ott is csak ezt látom. Szép utólagos szerecsenmosdatás.

Támogatást vagy meg akar vonni valaki, vagy nem. Olyan nincs, hogy csak kicsit, " nem pontosan ezekkel a szavakkal" akar megvonni.

Mellesleg attól, hogy neked automatikusan a fidesz hazudozása az "észak", amihez igazodni kell, engem az érdekel, mondott e Vitya ilyet, vagy sem. Nem a szocik, és nem a fidesz utólagos magyarázata.

Márpedig a beszéd tényét még a korrupt szerecsenmosdató fideszes se tudta letagadni.

Pech.

Larry Silverstein 2015.01.24. 23:00:49

@Pop40: Nincs mit letagadni, hiszen a cikkben nincs benne mit mondott Orbán.

Pop40 2015.01.24. 23:05:01

@Larry Silverstein: Lényeg, hogy a maffiád szabadrablásáról tudósító híradó itt maradjon :-)))

Mellesleg egyeztethetnél az elvtársakkal, milyen propagandát nyomsz, épp itt szövegelte a haverod feljebb, hogy nem vegzálják az ellenzékieket ebben a fene nagy demokráciában.

Erre belinkeled ezt...
"A kereskedelmi csatorna vezetőjéhez a közelebbről nem ismert tartalmú fenyegetések "barátjain keresztül", illetve e-mailben jutottak el, ezért maga is otthagyta lakását, és egy szállodába költözött, és testőröket fogadott"

Lejáratod jobbanteljesít-országot, dádá lesz a pártközpontban! :-)))

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.24. 23:10:01

@Pop40: Miért ki vegzállja az ellenzékieket?

Maga a kultúrpápa mondja a cikkben hogy ő nem ellenzéki. Arra meg semmi bizonyíték nincs, hogy a kerTV-s mutatványost bárki megfenyegette.

Kertész Ákos is ugyanezt hazudta, de a kanadaiak nem vették be.

Pop40 2015.01.24. 23:11:11

@Larry Silverstein: Szó szerint nincs sajnos, de már írtam fent, hogy támogatásokat megvonni "kicsit, " nem pontosan ezekkel a szavakkal" nem lehet.
Vagy mondasz ilyen szöveget, vagy nem.

Márpedig vitya mondott, erre még a fideszes spiné makogása is bizonyíték.

Pop40 2015.01.24. 23:16:03

@Kón Bandit: Fent már leírtam egyszer, nem másolom be újra, keresd vissza. Névrokonnal "összekevert" tanárnő, ezer éves gyorshajtás vagy elszívott spangli, fészbukon fenyegetőző fideszbolsi képviselő, stb stb.

Ja, az meg magától értetődő, hogy a narancsmaffia mindig igazat mond, mindenki más meg mindig hazudik :-)

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.24. 23:21:42

@Pop40: 'Ja, az meg magától értetődő, hogy a narancsmaffia mindig igazat mond, mindenki más meg mindig hazudik :-)'

Nem éppen.

Csak hát a libsibolsik lopnak csalnak hazudnak, és még le is buknak rendszerint.

2 szar közül meg ugye...

Bambano 2015.01.24. 23:22:19

@Larry Silverstein: takarékszövetkezeteket, mezőgazdasági embereket, traffikosokat, szerencsejáték ipart, retekklubbot, kiskereskedelmet, stb. egész egyszerűen néhány iparágra kimondták a fatvát, és nem nyugszanak, amíg bele nem döngölik a földbe (megjegyzem, barom módon, mert egy csomó magyar vállalat és ember is szivatóra van véve).

most a távközlési ipar van soron.

hogy téged érint-e, azt én nem tudom, de a helyedben aggódnék, hogy lesz-e internet hozzáférésem év végére. mert egy csomó embernek nem lesz, ha varga mihály nem hátrál ki az agyhalott baromságaiból.

téged, mint pógárt mit érdekel, hogy teheratószám gyártják az idiótábbnál idiótább törvényeket? ezt most vagy komolyan kérdezted vagy lemerült az iróniadetektoromban az elem. ha komolyan kérdezted, akkor részvétem.

az, hogy a baloldal leszarta az embereket, nagyságrendekkel jobb helyzet volt, mint az, hogy most üldözik őket.

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.24. 23:35:20

@Bambano: 'takarékszövetkezeteket, mezőgazdasági embereket, traffikosokat, szerencsejáték ipart, retekklubbot, kiskereskedelmet, stb. egész egyszerűen néhány iparágra kimondták a fatvát, és nem nyugszanak, amíg bele nem döngölik a földbe (megjegyzem, barom módon, mert egy csomó magyar vállalat és ember is szivatóra van véve).

most a távközlési ipar van soron.'

Ez is 1 vélemény, ballenzéki vélemény. De a választáson a sok megszívatott elég egyértelmüen kifejezte hogy mit gondol a szívatásokról.

'hogy téged érint-e, azt én nem tudom, de a helyedben aggódnék, hogy lesz-e internet hozzáférésem év végére. mert egy csomó embernek nem lesz, ha varga mihály nem hátrál ki az agyhalott baromságaiból.'

Csacskaság. Nem tudom miről beszélsz nyilván én is fizetek az internetért, ha majd többet kell akkor többet fogok.

'téged, mint pógárt mit érdekel, hogy teheratószám gyártják az idiótábbnál idiótább törvényeket? ezt most vagy komolyan kérdezted vagy lemerült az iróniadetektoromban az elem.'

Ilyen nincs, a ballibsik csináltak egy valóságot maguknak ami segít elviselni hogy végük van. De eladni nem tudják senkinek.

'az, hogy a baloldal leszarta az embereket, nagyságrendekkel jobb helyzet volt, mint az, hogy most üldözik őket.'

Na akkor neked mégis eladták, de hát mit számít az.

2015.01.24. 23:37:26

Így jár, aki egy enyveskezűvel kezet fog. Hozzáragad, aztán vonszolhatja magával mindenhova.

Pop40 2015.01.24. 23:39:31

@Kón Bandit: igen, őket nem menti ki a haveri főügyész, mint az ezerszer annyit ellopó narancsbolsi maffiát.

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.24. 23:46:19

@Pop40: Voltak itt már más főügyészek is, pl. 2010ig Kovács Tamás, mégse ment böribe egy fideszes nagyágyú se.

A LÜ-t pedig az Ogy. választja, az Elnök nevezi ki, ha tudsz demokratikusabbat mondjad.

Pop40 2015.01.25. 00:00:41

@Kón Bandit:Jól elkúrták.
Mondjuk akkor ugye te Fletót is szereted? Ő sincs börtönben, pedig nagyon kapálózott érte a narancsmaffia.
Mellesleg rogán meg szargyártó 2013-as lopásait nehéz lett volna 2010-ben leültetni.

Nem, semmi demokratikusabbat nem tudok annál, mint ha a kormánypárt haverja a főügyész, a főbíró, a jegybankelnök, az alkotmánybírók, a médiahatóság emberei, stb stb.

Csak aztán ne hápogjatok majd, ha olyan kormányok is bevezetik ezt a módit, akiknek nem vagytok a seggében :-)

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.25. 00:08:18

@Pop40: Nem túl nagy elégtétel, de Fletó éppenséggel közokirat hamisításban bünösnek mondatott. A büntethetősége viszont elévült.

'Nem, semmi demokratikusabbat nem tudok annál, mint ha a kormánypárt haverja a főügyész, a főbíró, a jegybankelnök, az alkotmánybírók, a médiahatóság emberei, stb stb.'

Még mindig nem sok embert izgat hogy a szocik szerint ki kinek a haverja vagy koleszos szobatársa. Ezek ugyanis vélemények, és nem túl megbízható emberek véleményei.

Bambano 2015.01.25. 00:12:01

@Kón Bandit: "De a választáson a sok megszívatott elég egyértelmüen kifejezte hogy mit gondol a szívatásokról.": abból, hogy mekkorát fordult a közhangulat az utóbbi hónapokban, elég egyértelmű, hogy a választásokon nem erre gondolt a sok megszívatott. Nekem az is újdonság, hogy a vezérkar a saját hátországának vezérkarával is szembekerül. Ott már igen nagy a baj.

"Nem tudom miről beszélsz nyilván én is fizetek az internetért, ha majd többet kell akkor többet fogok.": ez a vélemény akkor releváns, ha van a területen szolgáltató, akinek fizethetsz. Hidd el (vagy nézz utána, eht 142. par), hogy ez nyártól egyáltalán nem lesz általános.

"Ilyen nincs, a ballibsik csináltak egy valóságot maguknak ami segít elviselni hogy végük van. De eladni nem tudják senkinek.": oké, tehát a kormány nem csinál idióta jogszabályokat. Rendben. oh wait, vettem autópálya matricát...

"Na akkor neked mégis eladták, de hát mit számít az.": nekem nem adtak el semmit, rá vagyok kényszerítve, hogy ilyeneket olvassak, úgyhogy látom.

Pop40 2015.01.25. 00:20:30

@Kón Bandit: Ez elég sovány. Vityára még egy pártatlan főügyész is sokkal többet rá tud majd verni, nemhogy egy szoci:-)

Ezt a papagáj-szöveget h "a szocik szerint" a haverod is előadta fenn, mérsékelt sikerrel.

Polt nem a szocik szerint egy ex-fideszes képviselő.
Szájerné nem a szocik szerint a fideszes Szájer felesége.
Vida, Simicska, és Vitya nem a szocik szerint koleszos haverok. Stb stb stb.
Ezeknek közük nincs a szocikhoz, maximum ahhoz, hogy titeket Orbán szőrös-szaros seggében nem zavar a fideszes lopás és korrupció.

Pop40 2015.01.25. 00:24:34

@Bambano: "abból, hogy mekkorát fordult a közhangulat az utóbbi hónapokban, elég egyértelmű, hogy a választásokon nem erre gondolt a sok megszívatott. "

Aki akkora marha, hogy 4 ilyen év után tavaly újra leszavazott Vityáékra, az ne hőbörögjön, hanem élvezze zsenialitása eredményét. Pont azt kapják, amit érdemelnek.

2015.01.25. 00:34:23

@Steppenwolf: Egyébként 2015 van, már nem kell "hetente" Svájcba rohangálni csak azért, mert ott van bankszámlád. :) "

Már hogyne kéne? Miniszterelnököd nem tudja kezelni a számítógépet, de még az okostelefont sem.
Amúgy meg ha nem a saját nevén van a számla, akkor nehéz ám belépni külföldről, neten keresztül....

Egyébként te tényleg azt hiszed, hogy a politikusaink a havi fixből élnek úgy, ahogy?
Mennyire NER kompatibilis vagy! Ha nem vagy hülye, akkor hazudod....

2015.01.25. 00:46:01

@Kón Bandit: Te tényleg vak vagy, vagy fizetnek érte?

Hány cég szűnik meg az országban, és mennyi új alapul?
Nőtt-e a vásárlóerő? Nőtt-e a GDP, ha nem vesszük figyelembe az EU pénzeket, amit ugye nem mi termeltünk meg, és nem vesszük figyelembe a külföldről hazaküldött 500 milliárdot? 2008-ban, a válság kirobban ása után mennyi volt a forint/ euro árfolyam, és mennyi most?

Az EU tart lélegeztetőgépen, a német beruházások jelentenek némi fejlődést, miért vered a melled, büszke magyar?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.25. 01:59:21

@Flúgatlan:

Tökéletesen igazad van. Itt Juncker volt a faragatlan tuskó, kicsinyes módon megalázva Orbánt. Ilyesmi a diplomáciában megengedhetetlen, bármi legyen is a vélemény Orbánról.

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:22:50

Juncker nyilván jól be volt baszva, ahogy én tettem annak idején KISZ gyűléseken.

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:26:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így van, ez a diplomáciában megengedhetetlen, de mint látod a kis felcsúti mangalicával megteszik.

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:28:55

@Larry Silverstein: "Bár talán hasznos valahol, mert a magyarok euroszkepticizmusa egyelőre gyenge, az ilyen események viszont erősíthetik. "
- Vagy éppen örülnek a zsebdiktátort utáló magyarok, hogy végre valaki úgy bánik vele ahogy megérdemli.

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:33:11

@Larry Silverstein: Jóbarátot nem váltották le, te nagyon hülye!

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:34:50

@Larry Silverstein: Ahogy te is nekünk Jóbarát leváltásáról segíthetnél néhány linkkel.

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:39:05

@Steppenwolf: Milyen koncepcióra gondolsz? Mit kellene felmutatni programnak ellenzéki oldalon?
Stadion építést, 27 százalékos áfát, új autópálya matrica rendszert, trafik mutyit, paksi szerződést?
Ilyen programra gondolsz?

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:41:43

@röf: "nnek a célnak volt alárendelve a Magyar Bálint -féle iskolamodell, és ezt nyögik ma is a pedagógusok, akiknek semmi de semmi fegyelmező eszköz nincs a kezükben. Sőt... "
- Hűha! Milyen tehetetlen is a fidesz bagázs hogy ezen 4 év alatt nem tudott változtatni, amikor ha a bulijukról van szó, egy nap alatt csinálnak egy törvényt.

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 07:48:02

@Kón Bandit: Kovács Tamás súlyos vesebeteg volt, a helyettesei intéztek mindent, akik egytől egyig fideszesek voltak.

WilburSmith 2015.01.25. 08:51:37

Fasza, egy jegesvízes akcióról vagy egy kézfogásról csak úgy fossák a karaktereket a bloggerek, bezzeg mikor az USA kitiltási botrányról van szó, akkor kussban vannak. 3 hónap alatt egy újságíró sem tudta kideríteni, hogy ki az az ismeretlen 5 ember akit Vida mellett kitiltottak. Ez ám a sajtó és újságírás. Csak az instant fos és a semmitmondó baromságok. Ne egy kézfogásból csináljatok sztorit, hanem a Putyinbarát Orbán meg Gyurcsány garázdaságairól. Írjátok meg, hogy miért nem megy egymásnak a jobb meg baloldal, és az emberek többsége miért nem szavaz már rájuk.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.25. 11:02:14

Juncker vilagszinten egy lofasz kis senki, sulytalan politikus, ahogy Orban is persze. Itt most Juncker volt iszonyatosan nagy paraszt. Azert mondjuk megneznem, hogy mer-e igy baszakodni Putyinnal vagy Obamaval.

Sajnos az europai intezmenyek elen ilyen nullak, burokrata kis faszok allnak, akik nemzetkozi szinten semmi sulyt nem kepviselnek. Merkel, Hollande es a tobbi nemzeti vezeto megszolal, annak van sulya, de sajnos az Unio egy sohivatal, sulytalan, komolytalan gittegylet.
Orbanrol is megvan a velemenyem, de nem ebben a szituacioban.

millhouse 2015.01.25. 11:12:22

Hogy a f@szba lehet ennyi baromságot belemagyarázni egy kib@szott kézfogásba, Úristen!

Ezt a sok ostoba fröcsögést arról, hogy ez micsoda botrány meg szégyen.

Baszd meg, kisregényt nem akarsz erről a világraszóló eseményről rittyenteni? Vagy tv sorit?

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.25. 11:47:32

@zobod:

Te kretén Századvéges börtöntöletelék, ha a munkásparaszt kormányod betolna évi 10 milliárd forintot a felső oktatásba, akkor azzal nem csak a közgazdaság oktatást tudnák megerősíteni, hanem majdnem minden szakágat.

Ehelyett Degenerált Matolcsigyurkád 100 milliárdokat fog eltüntetni oktatás címszó alatt a fidesz maffiózók zsebében, amelyek ráadásul a Debilgyurika tanaival fogják fertőzni az új nemzedéket. Nagy lesz az esély, hogy az új nemzedék pont olyan degenarált ostoba virka lesz, mint amilyen te is vagy. Talán még kollégák is lesztek a Századvégnél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.25. 11:51:15

@aki mást mond az hazudik:

"de sajnos az Unio egy sohivatal, sulytalan, komolytalan gittegylet."

Nem egészen. Ez csak azt jelenti, hogy a hatalom nem a megválasztott tisztségviselők kezében van. Ami amúgy is jellemző az EU-ra, hiszen az igazi hatalom nem a megválasztott EP kezében van, hanem az EB-éban, amit nem választanak.

Ami egyben azt is jelzi, hogy az EU-ban a demokrácia ill. az EP-választás nem sokkal több puszta színjátéknál.

zobod 2015.01.25. 11:53:42

@2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek: te két lábon járó szardarab, ha egyszer nem vagy képes annyit sem felfogni, mint amennyit írtam, akkor egyáltalán minek okoskodsz? Pörögjél csak tovább, majom, ennyit tudsz.

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.25. 11:58:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Orbánc eftársadat úgy húzták le a színpadról, mint ahogy a pszichiáter hatástalanítja az éppen ámokfutásban kitörni akaró kis elmebeteget.

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.25. 11:59:58

@zobod:

Mitől vagy ennyire ideges te kretén századvéges, csak nem tanszékvezető leszel a Debil Gyurka bácsi Trollképző Intézetében?

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.25. 12:04:18

@zobod:

Ja tudom már mire kell Debil Gyurkának 100 milliárd forint a kretén közgazdasági agyzavarainak a hirdetéséhez: az oktatási kölség 1 milliárd forint, 99 milliárd meg kell a károkozozások megtérítésére.

na4 2015.01.25. 12:09:57

Orbánnal mutatkozni már tökre kínos. Persona non grata.

Khonsu 2015.01.25. 14:00:42

Szerintem Juncker csak megviccelte, semmi több.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.01.25. 14:06:02

Juncker hova akarta magával húzni? Azt hitte, elrakhatja szuvenírként?

byba 2015.01.25. 14:43:32

Húzta magával,mert nem akarta, hogy kérdéseket kapjon Orbán és arra adott válaszai "UNIO ellenesek" legyenek.Nem akarta, hogy Orbán megjegyzéseket tegyen politikájukra. De lehet, hogy mondta neki - jöjjön Viktor, vár a pezsgő és már rojtosra beszéltem a pofámat! Kicibálta mert Orbán nem akarta ő uraságát az elnöki székben látni - hogy engedhetné Junkers Orbánt szóhoz jutni? Épp elég fejtörést okozhat neki Orbán sikeres kormányzása. Annyian várják már és próbálják előkészíteni Orbán bukását és valahogy nem akar sikerülni. Tüzet okádnak,már felszántották körülötte az egész Bolygót és még mindig áll a talpán a magyar "Hüvelyk Matyi"!

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.25. 15:17:43

@byba:

Igen ezt mindenki tudja, hogy Orbánc meg Lázár azért járnak titkos svájci találkákra (luxus szállodákba állami pénzen!!), hogy Putyin oligarcháival egyeztetve átvegyék az utasításokat és a jutalékokokat az EU elleni bomlasztásukért (Gáz, Paks, állampolgárság Putyin maffiózóinak, EU ellenes politika, és az ezekért járó svájci számlákra jövő átutalások)

Annyi lóvét kaptak már a ruszki tartótisztjeiktől, hogy Récselt is luxus tanfolyamra kell járatni Svájcban 15 millió forintért, különben már az abalkon kellene kidobni a pénzt, annyi van belőle.

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2015.01.25. 15:19:48

@byba:

Orbßanc sikeres kormßanyzása??

Te szerencsétlen hülye fidesz komcsi, 150 ezren menekültek el 2010 óta az országból, hála ennek a "sikeres" nemzetáruló oligarcha rezsimnek!

igazi Ténytár 2015.01.25. 15:29:33

@ Milyen érdekes, hogy az allandoan azonnal ugró Birkák, Macisajtok most nem jönnek magyarázni, hogy nem is rangattak el hanem államfőhöz méltóan távoztak.

De az is érdekes, hogy a csicska médiája is kussol most mert ki,magyarázhatatlan.

Éhes ló 2015.01.25. 16:01:30

Teljesen megnyugtat, hogy buktor megint tucatszor bukott meg múlt héten.
Ez jól hozza az újévi átlagot, bár elmarad a tüntikézések csúcspontján blogszfárában és facsén mért heti másféltucat bukásától.

Sajnos még mindig nem lövetett ki se szemeket, se nem vezénylet azonosító nélküli rendőröket az ellene tüntikézők szétverésére, de ami késik, nem múlik.

Ahogy a nagy elqró mondta volt, húzzatok bele!

Éhes ló 2015.01.25. 16:02:11

Blogmotor, köpöd ki!

gmihaly 2015.01.25. 16:39:37

Harcos kőműves üdvözlés hölgyek, urak!

conchita 2015.01.25. 16:51:21

@Éhes ló: Szia édes! Még mindig a gyurcsányom élvezkecc és nem a rózsaszín ánuszomba? Bezzeg a Pride után hetekig üldöztél, te kis hűtlen!

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 17:05:56

@Éhes ló: Te még mindig Gyurcsánynál tartasz? Nem szóltak neked a pártközpontból, hogy már lejárt lemez?

gizmo26 2015.01.25. 17:22:56

Le lehetne már szakadni erről a jelenetről. Különben is Junkers-t minősíti a bunkósága, nem Orbánt.

Le Orme 2 2015.01.25. 17:31:40

SZERENCSÉTLEN BAROM a poszt írója. Szerencsétlen. Barom.

sanyix 2015.01.25. 17:36:31

@Larry Silverstein: Is jobbos kormány lesz? Te miről beszélsz? Már több mint 70 éve nem volt jobbos kormány, és jelenleg sincs jobbos párt.

profilo 2015.01.25. 17:36:59

Ahhoz képest,hogy mennyi ideje Index címlapos a poszt,még csak kb. 200 hozzászólás sikeredett...

Tudományos Iibsizmus 2015.01.25. 18:05:06

@Le Orme 2: "Szerencsétlen. Barom. " Jó az aláírásod.

Éhes ló 2015.01.25. 20:37:41

@conchita: téged torzszülött max a hóhér, vagy a rossz sorsod üldözött, én biztosan nem, mert undorodom a beteg fajtádtól..

Éhes ló 2015.01.25. 20:40:06

@Tudományos Iibsizmus: nem.
Én veletek és a posterrel együtt ott tartok, hogy a szerencsétlen buktor a múlt héten megint tucatszor bukott meg.
Továbbá ott tartok, hogy ez jól hozza az újévi átlagot, bár elmarad a tüntikézések csúcspontján blogszfárában és facsén mért heti másféltucat bukásától.
No meg azt is szomorúan állapítottam meg erről a fasiszta diktátorról, hogy még mindig nem lövetett ki se szemeket, se nem vezénylet azonosító nélküli rendőröket az ellene tüntikézők szétverésére.
De ami késik, nem múlik.

Ahogy a nagy elqró mondta volt, húzzatok bele!

sanyix 2015.01.25. 22:26:10

@Éhes ló: melyik nagy elqró? Mert volt a gyurcsány meg van az orbán.

Arthur Bloch 2015.01.26. 06:35:33

@Larry Silverstein,@Steppenwolf : - OVI stílustalan,"szemétkedő" üzenete kapcsán Emlékeztető...1/az még stílusos volt talán,amikor a Hir Tv-ben úgy nyilatkozott:"..a luxemburgiak részéről delegált európai uniós biztos Magyarországnak csak ártott az elmúlt időszakban...-miért is kellene nekünk egy Luxemburgból érkező európai biztost támogatnunk..?" - Megjegyzés: nem M.O.-nak,hanem O.V.-nek, a FIDESZnek árthatott - a kettő csak egy túlfűtött agymenés esetén lenne azonos!!! - 2/ Mit is nyilatkozott Junkers ezt követően: ..nem fog senki előtt térdre borulni,hogy megszerezze az elnökséghez szükséges támogatást..az Euronews-nak pedig jelezte,hogy "az ügy az Európai Néppárt és a Fidesz problémája"...A magyar kormány érvelését,amely szerint egy korábbi luxemburgi miniszterrel folytatott vita miatt egy másik honfitársuk nem kerülhet a Bizottság élére,nem fogadja el.."Ez nem elegáns érvelés !"-3/2015.márc.7. után: O.V. a dublini Néppárti kongresszuson Oroszország lépései miatt sürgette a Néppártot,hogy az EU tegyen válaszintézkedéseket Oroszország lépései miatt,mert a nemzetközi jog megsértése nem maradhat válasz nélkül....a hatékony integrációs politikát sürgette...?! - Az az erősen poentírozott kézfogás pedig stílus kérdése! Lehetett volna másként is utalni arra,hogy "nem kell a páva-tánc...!?" Igen. Csakhogy egy politikusnak mondott emberke jobban meggondolhatná,hogy mikor - miben és hogyan nyilatkozik.Többet gondolkodni és kevesebbet kekeckedni Kecóka!Nem mindenki felejt azonnal.Később fogjuk megtapasztalni,hogy KI ártott M.O.-nak Junkers avagy O.V.
süti beállítások módosítása