Most vajon hogy csinálsz hülyét magadból, János?

H_A Címkék: demokrácia aláírás alkotmányosság titkosítás kihirdetés MNB Áder János2016.03.07. 12:01

A rendelkezésére álló maximális időkeretet kihasználva, sűrű bajuszpödörgetéssel kísért gondterhelt huzavona után, háborgó lelkiismeretét legyőzve, Kövér László demokrata házelnök aláírta. Azt a sokat emlegetett, március 1-én elfogadott törvényt, amely titkosítja a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó gazdasági társaságok és alapítványok költéseit és ezzel 250-260 milliárd forint közvagyon átláthatóságát semmisíti meg.

Kövér eddig a legritkább esetben sem használta ki ezt a tengernyi öt napot, most mégis utolsó percig várt vele, mint egy igazi cinikus g*ci. Aki már 5 nappal ezelőtt is a nemzet legcinikusabb g*cije címért szállt versenybe, amikor a Magyar Katolikus Rádiónak adott interjújában arra a kérdésre, hogy egy jegybank által létrehozott alapítványban lévő pénz közpénz vagy sem, szinte felháborodottan kérdezett vissza: „Mi más lenne?

ader.jpeg

De mivel nincs nap, hogy ne lehetne mentálisan visszamaradottnak tekinteni a lakosságot, besétált ő is szépen a f*szerdőbe. Ha ezt a két dolgot egymás mellé rakom, nekem úgy tűnik, Kövér tudatos törvénysértést követett el, amennyiben az általa is közpénznek tekintett milliárdok felhasználását nyilvánította magántitokká. Innen már csak legfeljebb újabb öt nap és egyetlen lépés van hátra a visszafordíthatatlanig: Áder Jánosnak hívják.

Miután a Magyar Nemzet pontosan öt napja meglebegtette, hogy a köztársasági (?) elnök nem fogja aláírni az MNB közpénzfelhasználásának ellenőrzését ellehetetlenítő gyalázatot, most egy fél ország arra vár, hogy vajon mi fog történni. Hogy vajon tényleg? Ezúttal tényleg?

A TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr598451132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2016.03.07. 13:26:41

Aláírja. Ha nem most, akkor a következő beadásnál. Nincs új a nap alatt. A Nemzet Golyóstolla 2.0 hogy merne szembeszállni a vezérrel?

István Tamasi 2016.03.07. 16:53:40

Így lényegítik át fideszes markok a közpénzt magánpénzé.

rovid 2016.03.07. 21:39:09

még mindig hisztek a Mikulásban?

Dezső Németh 2016.03.08. 00:35:14

Szavahihető emberek látták Jánosunkat, mikor éppen a seg... bocsi... a fenekét kenegették, mert mostanában túlzottan igénybe lett véve... Tudod, a kesztyűbábok szokásos problémája : A seggükbe nyúlnak, mikor mozgatják őket, hogy úgy nézzen ki, mintha önálló életet élnének.. És AZ a kéz nem túl gyengéd !... Joga van a seggel így bánni : Ő tette azzá, ami... Seggé... "Álamfői" seggé... Van ez így... De nincs nagy probléma ! Súlyosabb sérülés nem érte ! A gerincig nem nyúltak fel ! Mert az meg nincs neki... Ez is " álamelnök", mint az elődje volt...Gerinctelen segg !...

2016.03.08. 04:07:39

Tocqueville aranyköpéseiből

Be kell látnunk, hogy az emberek érzelmei általában mindig oda húznak, ahol az erő rejlik. Meghódított országokban nem sokáig él a hazaszeretet.
Ezeket az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.
Hozzáteszem még, hogy hamarosan már arra is képtelenek lesznek, hogy még meglevő jelentős és egyetlen előjogukat gyakorolják…
Valóban nehéz elképzelni, hogyan is tudnának jó vezetőt választani maguknak olyan emberek, akik végképp leszoktak önmaguk irányításáról: az is teljesen hihetetlen, hogy egy szolga nép valaha is képes lenne liberális, energikus és bölcs kormányt megszavazni.
Mindig kérészéletű szörnyszülöttnek tartottam az olyan alkotmányt, amelynek az eleje köztársasági, továbbiakban viszont szélsőségesen monarchikus. A vezetők hibái, és a vezetettek ostobasága az ilyet hamarosan csődbe juttatnák, a nép pedig ráunván képviselőire és önmagára is szabadabb intézményeket hozna létre, vagy hamarosan megtalálná az egyetlen urát, kinek lábai, elé borulhatna. 975. old.
A központi hatalom legyen bármily felvilágosult, bármily tudós, nem képes átfogni egy nép életének összes részleteit. Azért nem képes, mert egy ilyen munka meghaladja az emberi képességet. Ha mégis megpróbálja megalkotni és működtetni az oly különböző rugalmasságú rétegeket, az vajmi tökéletlen jár, vagy kimerül a haszontalan fáradozásban.
süti beállítások módosítása