Abban a hatodik koporsóban már a ti kezetek is benne van, ugye, Orbán Viktor?

H_A Címkék: 1956 szabadság forradalom beszéd megemlékezés szónoklat Orbán Viktor 1956. október 232015.10.24. 21:11

Olvasom, hogy pénteken, október 23-án nemzeti ünnep volt Magyarországon, és ez alkalomból a haza elsőszámú embereinek különböző okoknál fogva nem fért bele, hogy a nemzet színe előtt bizonyítsák, mennyire fontos esemény ez a hazafias oldal életében. Se nagygyűlés, se egy tüzes szónoklat, de még egy közösségi oldalra feltölthető szívélyes üdvözlet sem hasított bele hamu alatt alig parázsló nemzeti érzéseink közönyébe.

Félreértés ne essék: nem hiányoztak a dakota közmondások, a nyelvcsapkodások, az idegrángásos felsőbbrendűség megnyilatkozásai. Több mint elkeserítő viszont, hogy miközben Orbán Viktor megmagyarázhatatlanul eltűnt a Madrid és Brüsszel közötti vákuumban, miközben Áder János államfő Németországban győzködte a hallgatóságot a miniszterelnök úr kijelentéseivel homlokegyenest ellenkező magyar igazságról, miközben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az afrikai vadállomány szemrevételezésével képviselte a magyar érdeket és – minő ismerős fájdalom – az ellenzék is teljesen feladta, hogy nagyívű rendezvényt szervezzen, tudomásul vehetjük: egyedül a Jobbik volt képes érdemi közönséget vonzó megemlékezést tartani október 23-án.

Mondanám, hogy egy ország normalitásának fokmérője lehet, hogy nemzeti ünnepein nem nagygyűlésezik, nem kampányol, hanem egyszerűen méltósággal emlékezik. Mondanám, hogy vannak olyan szegletei a világnak, ahol a nemzeti ünnepnapokon foltokban sem találni politikust az utcán, és tök jó, hogy az emberek önként, spontán módon, mindenféle központi szervezés és utasítás hiányában is leteszik azt a szál virágot és fejet hajtanak. Mondanám, ha lenne értelme, de nincs. Nem a teljes normalitás paradicsomi állapota miatt történhetett meg idén, hogy nem voltak nagyrendezvények (járulékos haszon, hogy legalább mindenki nyugodtan kiporszívózhatott, és megfőzhette a húslevest a hosszú hétvégére).

orban1_1.jpgOrbán Viktor 26 évvel ezelőtt (fotó: nol.hu)

Van valami forradalminak egyáltalán nem nevezhető bűze annak, hogy 59 év távlatából Orbán ilyen módon foshatta telibe azt az ’56-os forradalmat, amelyben teljesen objektív okokból ugyan személyesen nem vett részt, de amely mégiscsak naggyá tette őt. Nem, egyáltalán nem hiányzott a nagygyűlés, sem az öntömjénező szónoklat. Egyáltalán nem baj, ellenben sokatmondó tény, hogy Orbán Viktor számára 2015-ben már szimbolikus jelentősége sincs október 23-ának. Pontosabban idén sincs tétje. Miként nem volt 98-ban, 99-ben, 2000-ben, 2001-ben és így tovább (ITT egy jó összefoglaló), amikor szintén sem látta értelmét megmarkolni a mikrofont. Azzal a hévvel, amellyel ’56-ra emlékezve, 1989. június 16-án megmarkolta.

Bibói értelemben „a forradalom ünnepelhetetlen, mert az ünnep maga a forradalom”, és e tekintetben nyilvánvaló: ellenzékben Orbán mindig megtalálta a módját annak, hogy forradalmi ünnepi hangulatot teremtsen. Mára, amikor az általa megálmodott és felépített rendszer tetejéről tekint lefelé, amelynek lényegét az emberek vérének szürke hétköznapokban mérhető forralása képezi, amely vélt vagy valós ellenségek elleni forradalomra sarkall hétfőtől vasárnapig, igen nehézzé vált ünnepelni.  Ezért Orbán Viktor úgy döntött, Európa megmentésére hivatkozva inkább Európában ünnepel, egy uniós szállodai fotelból vagy egy svájci kávézóból. 

Nem gondolom, hogy Orbán Európába MENEKÜLT, bár az több mint jelzésértékű, hogy az utóbbi dicsőséges, sikerekkel teljes 5 évben mindössze kétszer volt itthon így október vége táján, és egyik alkalommal talán éppen a CÖF politikamentes békemenetelésének végén tartott nagy ívű politikai beszédet. Teljesen egyértelmű, hogy 2015-ben a nemzeti együttműködési focialista-mutyialista-korrupcionalista rendszer teljes konszolidálódása miatt már nincs szükség a hagyományos ’56-os „ünnepekre”, amelyekbe ráadásul akár egy vérszegény „Orbántakaroggy” is belerondíthat. Okafogyottá váltak az uszító beszédek a Kelet, a Nyugat, a nagytőke, az imperialisták, a gyíkemberek, Soros és a többiek ellen (hiszen minden egyes nap egyébként is erről szól) már aligha lehet még egyet forgatni azon fránya köpönyegen, de sőt: a támadhatatlan keleti nyitás okán igencsak nem árt óvatosan bánni 1956-al.

Emberünk létezésének lényegében soha nem volt más oka és célja, mint megszerezhető bizalomért és szavazatokért szónokolni a megfelelő pillanatokban. Lássuk be, ezt kevesen csinálták valaha is jobban nála, ha egyáltalán. Nyilvánvaló e tekintetben, hogy csak addig és csak akkor érdekes a nemzeti ünnep, ameddig és amikor hergelni lehet vele a népet. Nem kérdés számomra, hogy magasról tesz ő ’56-ra, mint annyi minden másra is, a hatalom visszaszerzését célzó, a 2002 utáni éveket jellemző káoszteremtési módszerek most nem aktuálisak.

De mindeközben a leginkább aggasztó, hogy a demokratikusnak vélt ellenzéki térfélen nincs semmi. Semmi nem utal arra, hogy ugyan nem 1956-ot írunk, de a fejekben tudatosult, vagy legalább dereng már, hogy mi nem így képzeltük a rendet. A több tízezer ember, aki egykor zászlót lengetett, reménykedett, és a szabadság hangján üvöltött, tegnap (miként évek óta teszi) otthon porszívózott, tévé előtt sört böfögött és elégedetten konstatálta, hogy nem éhes. Mert az ellenzéki térfélen nincs egy olyan karizmatikus, egyszerre hiteles ember, aki el tudná érni Orbán láthatatlan, letargiába zuhant ellenzékének ingerküszöbét.

2015-ben az illiberális demokrácia honi létezésének szükséges, és bőven elégséges feltétele adott: a hatalom birtokosai felismerték, hogy bár a fél országot következmények nélkül ki lehet lopni a segge alól, a csirkefarhát árát nem szabad kispórolni a keményen dolgozó pénztárcájából.  Mert amíg a viszonylagos jóllakottság érzése tölti el, együttműködik, és bármit képes elhitetni magával. Igen, ’56 elnyomó hatalmának helyét egy sokkal kifinomultabb rendszer vette át. Amelyben nem kell már szurony-bajonett minden utcasarokra, nem kell az ország egyik felét félelemben tartva azzal zsarolni, hogy jelentse fel a másik felét, mert csúnyán nézett a mindenható vezér fürdőszobában kiaggatott képére.

Nem, ezt a rendszert márt nem a látható, lépten-nyomon demonstrált (katonai) erő tartja fenn, hanem a kisember csirkefarhátban, közmunkában, rezsicsökkentésben mérhető, a többet kevesebbel is beérő komfortérzete, annak a mindennapi kevésnek a görcsös féltése, ami van. Ezt a rendszert a devizában felvett, egy életen át törlesztett hitelek tartják fenn, amelyek pórázként tekerednek a nyakak köré, amely póráz legfeljebb a félig üres hűtőig ér el. Ezt a rendszert a keményen dolgozó munkahelye tartja fenn, amelynek elvesztése miatt naponta retteg. Ezt a rendszert a szarrá adóztatott kisember fölé magasodó közmédia tartja fenn, amely megmondja, pontosan kit és miért kell gyűlölni, és hogy miért olyan jó neki, amilyen jó. Ezt a rendszert a szabadság illúziója tartja fenn, amely olyan, mint a piros-fehér-zöld címkével ellátott kínai fokhagyma: olyan, de egyáltalán nem az. Ezt a rendszert az az elmaradt felismerés képezi, hogy 2015-ben pontosan ugyanannyi beleszólásunk van bármibe, mint az ’56-os felismerés előtt, és azután oly sokszor: semennyi. Attól, hogy ez szabadságnak tűnik, egyáltalán nem az.

Következésképpen nem az a baj, hogy Orbán Viktor távol otthonától, Európában töltötte a számára most éppen megint teljesen érdektelen, tét nélküli nemzeti ünnepet, és megkímélt minket a szolgálatos önfényezéstől, az a baj, hogy nekünk mindez jól van így. Mert annyira hülyék vagyunk, hogy mindent elhittünk neki Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén. És mert nincs az a kritikus tömeg, amely azt a 5 perces tüzes szónoklatot 26 év távlatából számon kérhetné rajta. Hogy tudniillik abban a bizonyos hatodik koporsóban már a ti kezetek is benne van, nem csak a Magyar Szocialista Munkáspárté, amely a jövőtöket elvette. Ugye, Orbán Viktor?

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr18017925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proud Mary 2015.10.24. 22:11:01

tróger dolog akármelyik kormány részéről, ha egy ilyen ünnepen távol van a min.elnök

a nagy hohoohooo 2015.10.24. 23:04:18

Olvasom: emlékezik az ország. Én nem emlékezem, hanem emlékszem. Igen, még emlékszem a mocskos fehérterrorra, amely '56-ban gyilkolt és rabolt. És emlékszem a "hős" Nagy Imrére, aki először elárulta azokat, akikhez aztán átállt, majd elárulta azokat, akiktől átállt.
Forradalom csak az, ami előre forgatja a világot. Nem visszaveti. Ami a megtagadott rendszernél jobb, igazságosabb, tisztességesebb, emberségesebb világot kezd teremteni. A vélt vagy valós dühök szadista kiélése ismeretlen utcai járókelőkön, vagy fehérzászlós parlamentereken, fegyvertelen, ártatlan huszonéves sorkatona fiatalokon, majd a tetemek horrorisztikus meggyalázása nem éppen a forradalom kategóriája. Aligha lehet nyitánya egy szép, új, emberségesebb világnak.
Petőfiéket ma a kutya se ünnepelné forradalmárként, ha valami hasonló vandál őrjöngést rendeztek volna a pesti utcákon 48. Március idusán..
56 egy fasiszta restaurációs kísérlet is volt amellett, hogy a rendes emberek szabadság vágyát is kifejezte. Sokkal bonyolultabb volt mint a legtöbben elképzelik az egybites központi agyi rendszerükkel.Magyarország 11 évvel volt a Szálasi rendszer után. És a "forradalmárok" között igen sokan voltak a 11 évvel azelőtti hangadók. Mi már alig tudjuk elképzelni azokat a félelmeket, amelyek akkor rémisztették az embereket minden oldalon.Na ennyit arról a szemenszedett hazugságról, hogy 56 után csupa ártatlan embert állított bíróság elé a "véreskezű" Kádár-rendszer.
Ja még ők voltak "véres" kezűek...
Hát akkor ezek a szadisták itt micsodák?A balga nép azt hitte, hogy ez a borzalom az ő "műve", és ettől forradalmár!! Az, hogy eszköze csupán egy közönséges restaurációnak, a fejében sem fordult meg. Mint ahogy 1990-ben sem!!
Ami akkor történt , a lincselés és a többi borzalom arról mélyen hallgatnak . 25 éve folyik a történelemhamisítás!!Legtöbbjüknek gőze sem volt róla, kiket szolgálnak. A SZER-es CIA-s felbujtóik azonban akkor sem, ma sem titkolják, hogy Amerikából fújt a szél. Jól meg is sértődtek az amikra, hogy csak addig érdekelték őket a magyarok, amíg borsot törtek a ruszkik orra alá, azután jól cserben hagyták őket, az már nem érdekelt senkit Amerikában, itt hányan pusztulnak bele az ő aknamunkájukba.Hát aki ezután is forradalomnak nevezi október 23-át és e képek után is "ünnepelni" akar az egy emberbőrbe bújtatott gyilkos söpredék,mint a Köztársaság téri szivet kivágók,a Tuskólábú,a"bableveses futókurva"zászlóanyja aki több hímvesszőt fogott mint puskát.
Ezt mindig is elismerte a Kádár-rendszer, hogy a Rákosi idők rémtettei miatt jogos volt a nép lázadása. Csak amibe torkollott, az messze túltett még a Rákosiék rémtettein is
Ünnep?Egy komment a sok száz közül:
"Csak nyugi. Öt év alatt seggbe lettek toszva a rokkantak, a tanárok, az egyetemisták, a magánnyuggerek, a nyuggerek, a kiskeresetűek, a segélyezettek, a szegények, a rendőrök, a kisvállalkozók, az autósok. Azaz kb húszmillió a tízből. És mégis: minden választáskor az derül ki, hogy bárki szívesen leszopja vityát. Hát mit várok én egy ilyen ork néptől? Egy mekegő kecskének nagyobb az öntudata..."..

siriq111 2015.10.24. 23:38:58

@a nagy hohoohooo: Egyebkent teljesen igazad van. Amig ilyen zombie stilusban nyomjak itthon az emberek erdemi valtozas nem fog tortenni meg sok-sok evtizedekik. Errol szimplan a magyar nep tehet.

siriq111 2015.10.24. 23:46:04

Egyebkent meg is erdemlik, semmi de semmi tudata nincs az embereknek, ha nem jo sulel majd begetnek, holott a politika a napjainkat veszi korul es Mi dontenenk ha nem hagynank , hogy elvegyek ez az alapveto jogunkat is a "politika elitnek" nevezet nem is tudom mi. Eleg ha meghalgatom a kulugyminisztert. Szerencsetlen angolol nem beszel, erteni nem ert azt mar lathattuk illetve halhattuk. tobbirol nem is beszelve.......

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.10.25. 07:09:41

Miért kellene az államnak minden egyes ünnepre tömeggyűlést összehívniuk?

Igen, a ballib agytrösztnek ez valóban fontos. Ők le is tudták ezt egy 200-fős "ömegtüntetéssel". A szokásos 800 főnyi sorosista és norvégküztársasági bértüntetők háromnegyede éppen nem ért rá.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.10.25. 07:11:19

"Hogy tudniillik abban a bizonyos hatodik koporsóban már a ti kezetek is benne van, nem csak a Magyar Szocialista Munkáspárté, amely a jövőtöket elvette. Ugye, Orbán Viktor?"

Nem, sőt ellenkezőleg. Orbán mindenképpen, minden hibája ellenére, reményt adott, s igyekszik levezetni az országot a 25-éves liberális útról, ennek is köszönhető hatalmas mértékű támogatottsága.

mortullus 2015.10.25. 09:44:45

@a nagy hohoohooo: Te munkásőr komcsi mocsadék!

István Tamasi 2015.10.25. 11:19:00

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:
Te ocsmány bulesz birkaszar /ez nem káromkodás hanem ténymegállapítás/!
Mutyivezérkéd csak a hozzád hasonló egybites birkaagyúaknak ad reményt, de a gondolkodni képes és hajlandó emberek pontosan tudják, hogy a levitézlett nemzetáruló hrthy rendszert próbálja újjáépíteni.

a nagy hohoohooo 2015.10.25. 13:38:03

@mortullus: Derága mihígmélymagyar hímvessző Baro..milyen kifürkészhetetlenek az ember útjai.
Kérem, mi tévedésben éltünk tegnap délutánig Bencsik András személyét illetően. Azt gondoltuk róla, hogy ő egy jobboldali sajtómunkás. Nem így van: ő egy okos lány, természetesen csak a szó magyaros, Mátyás király-féle értelmében, egyébként természetesen hímnemű. De csak a Mátyás-mesekör okos lánya volt képes arra, amire ő: írt is, meg nem is, mondott is meg nem is, volt is, meg nem is. És most nagyon elégedett: jól megmondta a liberális médiának.
Reménytelennek látván a rágalmak elleni védekezést, mert a rágalom mindig független a valóságtól, s ami nincs, azt nem lehet bizonyítani, megfordítom a dolgot: nettó egymillió forint jutalmat ajánlok fel Gréczy Zsoltnak vagy bárkinek, aki hitelt érdemlő bizonyítékot szerez az alábbiak bármelyikére:

– hogy az MSZMP tagja voltam,
– hogy munkásőr voltam,
– hogy a Népszabadság főmunkatársa voltam,
– hogy békemenetet szervezek a magyar-orosz barátság megerősítése érdekében.

Bencsik András
gepnarancs.hu/2014/01/bencsik-az-okos-lany/

w.blog.hu/2006/11/29/bencsik_blues

internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/01/bencsik_nepszabadsag_1986_10_17.jpg

a nagy hohoohooo 2015.10.25. 14:08:45

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:
Szerencsétlen farok,ótvarjobbikuSS birkaszar,aki Orbán legelőjén legelészik mert azt hiszi ott zöldebb lesz a fű,magyarul még nem tudod eldönteni kié lesz a hatalom,Orbán a menekültek elleni gyűlölködéssel a ribancává tett téged és a neonáci jobbik csürhét,immár egy és uaz.söpredék vagytok.
A nagyonmélymagyar mindig szerette a segget. Legyen az külföldi vagy belföldi... pont 2. Ha valaki jobb vagy okosabb ,vagy van véleménye, esetleg még el is mondja, az eleve hülye vagy rossz... pont 3. Annyira hagyta magát megvezetni és félni eme szekta, hogy Orbánnak irtó egyszerű dolga van ezzel meg azzal riogatni a népet....
„Itt igaz a mondás: az én hátamon szántani is lehet, csak nemzetiszínű legyen az eke.” És Orbán az élő isten képe legyen rajta.

Csak a mélységes ostobaságodat és tudatlanságodat teszed ki itt a kirakatba minden nap.
Igen, amennyiben a liberalizmus definíciója nálad az, "mindenki azt mond és azt csinál, amit akar, és minden más le van szarva". Ez ugyanis pont úgy hangzott, mintha a liberalizmus kizárná a társadalmi érdekek érvényesülését, ami viszont nem igaz.
Ha pl. kezdetnek elmagyaráznád a tanulatlan ostoba FideSS híveknek, hogy mi is az a liberalizmus, azzal valóban sokat nyerhetnék. Kevesebb lenne a tudatlan hülye, akik gondolkodás nélkül ismételgetik amit a vezér a szájukba adott - anélkül, hogy legalább főbb fogalmak jelentését ismernék.
Ha meg esetleg még azt is elmesélnéd nekik - afféle történelemóra gyanánt - hogy a FideSS ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon. Sőt a Liberális Internacionálé alelnöke is- egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus.
A FideSS-NER-Nemzetthy Elhülyítés Renccere is "liberális" - amolyan "nemzeti liberális". A klerikális irányzat pedig amolyan "keresztény liberális". Ma nincs olyan politikai irányzat Magyarországon, amely valamilyen formában ne lenne "liberális". Csakhogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz, azaz a liberális szabadságeszméhez. Amihez köze van, az a "szabadosság", vagyis hogy NEKEM SZABAD, meg az engem támogató "hívek" körének szabad, a politikai ellenfélnek NEM SZABAD.

Ez a szabadosság nem liberalizmus, hanem NEOLIBERALIZMUS, mert nem szabadságeszmét tükrözz, hanem tisztán gazdasági érdeket - mégpedig egy nagyon pontosan körülírható érdekszférának a gazdasági érdekeit.
Hol vagytok ti az osztrákokhoz, a németekhez, a franciákhoz, a hollandokhoz, a svájciakhoz, ti sötét mélymagyarok.
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen
alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg,mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok,
államvallás és protekcionizmus .Kizárólag azok az országok vannak élvonalban, ahol demokrácia van. S a demokrácia az természetesen liberális. Ezt minden kisgyerek is tudja Nyugaton. Egy magát fejlettnek tartó kultúra, civilizáció hogy engedheti meg, hogy egyáltalán létezzen, sőt már-már intézményesüljön olyasmi, mint a neofasizmus?
Mert mi más egy betegesen görcsös hatalommániás ember és az általa létrehozott elnyomó jog és anyagi fosztogató gépezete a NER.
Orbán Viktorral 1989-ben ismerkedtem meg,azonnal kiverte nálam a "biztosítékot",mivel az arckifejezése és a kézfogása a következőket üzente:örülök,hogy megismerhettél.Az a kb.45'-es beszélgetés-inkább ő beszélt és nyilatkozott- nagyon kínos,de egyben eredményes volt.Annak a 45'-nek köszönhetően tőlem se Orbán se a FideSS se szavazatot,se egy like-ot nem kapott sose.
Az én véleményem Orbánról,ha valaki látta és hallotta 1989-ben a Nagy Imre üres koporsója mellett a szakállas őrült rikácsolását és volt füle hozzá,idézőjelben,már akkor kiütközött a mérhetetlen,kíméletlen Nérói hatalomvágy,amit azóta egy Horthy fasiszta rendszert utánzó,annak minden diktatórikus,elnyomó elemét tartalmazó rendszerré a NER-é alakított át.
A FideSS, mivel nem egy demokratikus párt, sőt már régóta nemis párt ,hanem bűnözők maffiája,mindent el fog követni annak érdekében, hogy hatalmát megtartsa, nem fog visszariadni a törvénytelen, mocskos eszközöktől sem, ne higgye azt senki sem, hogy a hatalmat, önként és dalolva fogja átadni..
Orbán úgy akar erős Magyarországot, hogy lemorzsolja a gyengéket. Nem bántja őket, csak törvényeket hoz s ezekkel a törvényekkel lassú halálra ítéli őket.
Na bújj vissza szépen a nemzetmegvezető seggébe ,ott nyugodtan maszturbálhatsz senki nem lát ,de nem is kíváncsi az üres böffentéseidre .

a nagy hohoohooo 2015.10.25. 14:52:18

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:
Gondoltam ótvarjobbikuSS mihímélymagyar....több hat szónál.....heheheee...ismerős?..azok a fránya betűk vannak benne,sok-sok betű...az orbáni:"Mimagyarok"ősellensége.
Téged egyedül a szűk agykapacitásod frusztrál. De az nagyon. Szeretnéd magadra felhívni a figyelmet, de ennek megvalósításában komoly kihívásokkal küszködsz.
Ha ki akar törni a kultúra, engedjünk utat neki!
Meg nem gátolnám a nép egyszerű gyermekét. Ilyenkor mindig elgondolkodom: ennek ugyanolyan szavazati joga van..
Aranyhal is olyan , amire körbe ér az akváriumba elfelejti hol járt ... Magyar nép is hasonló ezek szerint , már nem számít a korrupció , nem lényeg hogy eladják a földet , kizsákmányolják a népet , nincs elszámoltatás , nincs rend , nincs egészségügy , nincs normális megélhetés , de van kerítés és van újra tapsoló birka ....

ezanév 2015.10.25. 17:00:36

Mindig hozzá szerettem volna szólni egy ilyen cikkhez. Most megtörtént és né büszke vagyok, hogy végre ezt is elértem.

Lajos Csánó 2015.10.25. 19:24:20

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Kinek is adott reményt Orbán?A családtagjainak,és a hűbéreseknek talán!A hűbéreseknek csak addig ameddig jónak látja!Az országot csak züllesztette,megosztotta,rendkívül káros vezető!

Independent 2015.10.26. 07:22:59

@a nagy hohoohooo: Nem, tényleg nem a Népszabadságé. A Munkásőré. Azé is jár az 1 milka?

Proud Mary 2015.10.26. 09:11:09

felháborító, hogy egy ilyen vélemény, mint a 2015.10.24. 23:04:18-i láthatóak maradhatnak. egy rohadék vén munkásőrgeci itt tobzódhat szabadon

a nagy hohoohooo 2015.10.26. 17:46:29

@Independent: Hááááát ....valami zavar van ott szemed mögött:

"Személyével kapcsolatos kritikák

Bencsik András 1990 előtt a MSZMP központi lapja, a Népszabadság újságírója volt. Sokan kritizálták a lap 1986. október 17-i számába írt, "Érzelmi kötődés" című cikke miatt, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír.[4][5]
hu.wikipedia.org/wiki/Bencsik_Andr%C3%A1s

...abban a sötét űrben...

pollutio 2015.10.27. 15:10:24

@ezanév: Te mi a tököt keresel itt?

ezanév 2015.10.30. 11:11:30

@pollutio: politizálok barátom. A magam visszafogott, szinte gátlásos, de nyilván pallérozatlan módján. És te?
Nincs kedved szaladgálni virágos réteken, könnyed társalgással múlatni a gyorsan futó időt?

pollutio 2015.11.02. 09:52:12

@ezanév: De. Van. Csak szaladgálás közben sajnos nem tudok könnyeden társalogni, mert lihegek. Ne politizálj!
süti beállítások módosítása