A demagóg szélhámos, akit lerohantak

H_A Címkék: bevándorlók demagógia menekültek lerohanás Orbán Viktor EU FAZ2015.09.03. 11:40

Olvasom, hogy a csütörtöki Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain Orbán Viktor jól elmagyarázza Európának, hogy Magyarországot lerohanták. És akit lerohantak, az senkit nem tud befogadni. Úgy értem, mármint úgy érti: SENKIT. Azt meséli ez a Magyar Időkben rekedt keresztény harcos, hogy robbanás fenyegeti Európát, és minő fájdalom, a magyarokon és spanyolokon kívül senki nem akarja megvédeni az öreg kontinenst. Az európai kultúra egyébként is alkalmatlan arra, hogy megvédje az európai keresztény értékrendet. Majd finom célozgatás Merkel asszonyra és a többi elvetemült nyugatira: az Európai Unió „elhibázott bevándorlás politikát” folytat, és „felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt”.

Honnan is kezdjek magamhoz térni azon túl, hogy tényszerűen ilyet senki nem mondott, üzent a bevándorlóknak, még Angela Merkel sem? Van abban megint valami vérlázítóan abszurd, ahogy Európa erőskezű, mindenkinek példát statuáló, felelős és hozzáértő vezetője a Keleti pályaudvaron napok óta uralkodó áldatlan helyzet ismeretében, a gyors és határozott intézkedések helyett egy külföldi lapban siránkozik, és tolja távol magától a felelősséget. A keresztény értékrendre hivatkozva, természetesen, és már megint. Valószínűleg azért teszi, mert újfent Gyurcsány kottája jött be: azért „támadtak le” kizárólag minket ilyen brutális módon a bevándorlók, hogy Feri befogadhasson párat, nem? De.

Tudod, Viktor, nem kell ahhoz a családoddal, a zöldhatáron, pengés kerítésen keresztül egy váltás ruhával, szó szerint menekülnöd, hogy (keresztény értékrend ide vagy oda) a számító politikuson túl, benned valahol mélyen szunnyadó, valamikori emberség azt mondassa: ilyenkor bizony segíteni kell. A törvények betartásával, az emberség jegyében. Amiről te beszélsz, az megint egy ocsmány csúsztatás, egy félresikerült beismerő vallomás. Mert aki nemzeti konzultációval, uszító óriásplakátokkal, pengés kerítéssel és folyamatos gyűlölködéssel felvértezve sem tudja megvédeni a hont (pedig mindent erre tett fel, és ennek rendelt alá) az bizony hazudott. Arról nagyon rövid idő alatt kiderült, bármennyire is szeretne Dobó István vagy Zrínyi Miklós lenni, tulajdonképpen csak egy elfuserált felcsúti Jézuskrisztus, aki megint küzd, vagdalkozik, mint malac a jégen.

orban3.jpgÍgy néz ki az, akit lerohantak? (fotó: Facebook)

Egy olyan ember, akinek politikai pályafutását a köpönyegforgatás, az arcpirító lopás, és az emberek tudatos egymás ellen fordítása határozza meg egy jó ideje, az ne vegye szájára a keresztény értékrendet! Figyeltem, Viktor, és nem arra, amit mondasz, hanem arra, amit csinálsz. És azt láttam, hogy jogászkormányod úgy védekezett a megtámadás ellen, hogy nekiállt nemzetileg konzultálni a semmiről, kinyomtatott kismillió bárgyú plakátot ahhoz, hogy most a kilövési engedély céljából törvényt módosítson annak ellenére is, hogy korábban pengés drótkerítést emelt a határra, mert így közben 18 forintért államosítani lehet magyar emberek magántulajdonát. És nem az a baj, hogy pengés kerítést építesz, hanem hogy közben a töredékét nem költöd arra, hogy emberi körülményeket biztosíts ezeknek a szerencsétlen „támadóknak”.

Bármennyire is siránkozol egy konzervatív, barátinak mondható német lapban, Magyarország napok óta a világsajtó számos címlapjának szégyenteljes tárgyát képezi. És ez nektek köszönhető, bármerre is mutogatsz. Aki hétfőn leszarja a Dublini egyezményt (a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba), kedden pedig éppen arra hivatkozva teremt káoszt, és zűrzavart, az egyértelműen alkalmatlan, és képtelen kezelni a helyzetet. Főleg, hogy esze ágában sincs.

A mindentől elzárkózó fölöttébb káros pofázás, és politikai haszonlesés helyett érdemes lett volna nem eltapsolni a helyzet érdemi megoldásában segítő milliárdokat, bár itt nyilván a pénzhez hasonlóan a szándék ugyanolyan fontos lenne. Lehetett volna határ közeli befogadóállomásokba, tranzittáborokba invesztálni, el lehetett volna indítani a regisztrációs procedúrát a forgalmasabb határátlépési pontoknál. Tolmácsokkal, bevándorlásügyiekkel, rendőrökkel. Azon kellett volna fáradozni, hogy közvetlenül a határátlépés után sor kerüljön ezeknek a nyomorultaknak az elhelyezésére, semmitmondó térképek helyett tájékoztatni lett volna érdemes őket arról, hogy mi vár rájuk, mihez tartsák magukat. De nem. Meg kellett várni, amíg több százan-ezren jutnak el tanácstalanul, ellenőrizetlenül a Keletibe. Tudtátok végig, mi lenne az ésszerű, de az örök harc nektek sokkal kifizetődőbb, mint a pragmatikus problémamegoldás.

Demagóg szélhámos vagy, Viktor! Bárhogy is sír a szád, nem azért néznek most úgy ránk, mint a véres rongyra, mert mi be akarjuk tartani az uniós kötelezettségeinket! De azért igen, mert milliárdokat tapsoltunk el egy látványosan haszontalan, embertelen kerítésre. Azért, mert hagytuk totális káoszba fulladni az ide érkező menekültek helyzetének kezelését, miután a legundorítóbb módon gerjesztettük a közhangulatot ellenük.

Cinikus, hogy a magyarok áldozat-komplexusát folyamatosan meglovagoló, magát háborús hősnek képzelő miniszterelnök, aki állandóan megvalósíthatatlan csodákat ígér, és érdekérvényesítésnek nevezi az európai asztal közepére szarást, aki legnagyobb ellenségének az Európai Uniót tartja, és magasról tesz a szabályok betartására, most kézzel-lábbal-Lázár Jánosostól az Unió törvényeivel legitimálja a hisztériát. Mondja mindezt egy német lapban, a németeknek, akikhez hanyatt-homlok rohannának azok, akik minket „lerohantak”.

Nekem úgy tűnik, végzetesen eltaktikáztad magad, Viktor! Mert ha valóban lerohantak, akkor neked menned kéne most, nem? Akkor semmit nem ért a határzárad, a plakátjaid, a konzultációd, nem tudtál megvédeni minket, magyarán: alkalmatlan vagy a feladatra. De te ehelyett még mindig politikailag haszonlesel: a fanatikusokat táplálandó, a Facebookra posztolod, amint éppen Rogán Antal menekültellenes cikkét olvasgatod a friss ropogós Magyar Időkben, kényelmesen hátradőlve, miközben a Keleti pályaudvaron a tetőfokára hág a káosz, és az európai keresztény értékrend nevében éheztetik és könnygázazzák a "lerohanókat". Te, aki évek óta a keleti nyitás szellemében szopogatod Ázsia és Viktor Putyin hímtagját, most az európai keresztény értékrendért aggódsz...

Lerohanás ide vagy oda, soha nem éltünk még ilyen cinikus, cudar magyar időket!

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr97757674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is itt az agresszív? II. 2015.09.05. 09:57:17

A tegnapi nap megalázó volt Magyarország számára, több szinten is.  Nemzetközi hírnevünk totálisan a földbe lett döngölve. Gyakorlatilag nem maradt olyan nyugati politikus, pártszíntől függetlenül, aki nem ítélte volna el élesen az orbáni antihumánus ...

Trackback: Magyar felhatalmazási törvény 2015.09.04. 02:29:35

1933. március 23-án a náci Németországban megszavazták az ún. felhatalmazási törvényt. A törvény törvényalkotó jogkörrel ruházta föl a végrehajtó hatalmat, hogy törvényt alkosson. Ez a kancellár-államfőnek, Hitlernek tejhatalmat biztosított.   Ég...

Trackback: Fejfedőhiány 2015.09.03. 12:22:36

Már megint nincs fejfedő a rohadék, rasszista, cigány Orbánon! Hogy is  lenne rajta, ha egyszer nem ismeri az európai etikettet, mert cigányok és büdös parasztok voltak az ősei, nem V. kerületi kiművelt balliba emberfők, így nem volt ki megtanítsa nek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szemita Anti 2015.09.03. 22:42:50

@nu pagagyí:

" a regisztráció arra kell, hogy menekült/oltalmazotti státuszt kaphassanak"

Tévedsz.

Ezeknek az embereknek NINCS vízumuk, 90%-uknak útlevele sincs, ráadásul a zöldhatáron át jönnek.

A regisztráció arra kell, hogy ne kódorogjanak beazonosíthatatlanul a schengeni övezetben.

Éppen elég baj az, hogy a határátlépéskor nem lehetett leellenőrizni őket hogy honnan, milyen céllal, esetleg milyen bűnözői múlttal jönnek.

nu pagagyí 2015.09.03. 22:43:22

@Pipas: Ahogy azt is, hogy a menekülteket, oltalomra szorulókat be kell fogadni.

dr kíváncsivagyok 2015.09.03. 22:43:52

@♔bаtyu♔:
" Mert mi is nácik vagyunk."
Arrafelé tartasz...
Pár éve a csuti ártány is milyen harcos liberális volt...

Pipas 2015.09.03. 22:45:34

@Larry Silverstein: "az EU arról szól hogy az ő meghívásukra érkező igen képzett, igen szorgalmas migránsokat rátolják MINDENKIRE"

Igazából érdemes arra figyelni mit mondott Merkel. Azt mondta, hogy a szírek nagy része megkapja a jogot, hogy náluk éljen.

Aki problémásabb, kiderül, hogy erőszakosabb, betegebb, haszontalanabb, képzetlenebb az átlagnál, azt nyilván visszaküldenék a magyarokhoz a kvóta alapján. Ezért akarják, hogy regisztráljanak előbb magyarországon és ezért akarják, hogy magyarország bevállaljon egy bizonyos kvótát.

Küldjétek őket hozzánk, majd mi kiválogatjuk őket...

Szemita Anti 2015.09.03. 22:45:54

@nu pagagyí:

" Mindenképp illegálisan jöttek volna be, nyilván nincs az EU-ba szóló vízumuk. Másrészt eddig is vízum nélkül mozogtak, szerintem azt sem tudják feltétlenül, hogy Magyarország már az EU."

1. Mi az, hogy "jöttek volna" be? Bejöttek. Vízum NÉLKÜL. Útlevél NÉLKÜL. Ellenőrzés NÉLKÜL. Ezek a tények, ebből lehet kiindulni.

2. A törvény nem ismerete nem ment fel a következmények alól.

dr kíváncsivagyok 2015.09.03. 22:46:35

@Szemita Anti:
"Éppen elég baj az, hogy a határátlépéskor nem lehetett leellenőrizni őket hogy honnan, milyen céllal, esetleg milyen bűnözői múlttal jönnek. 2

Kérdezd meg a Kárpátok Géniuszát,...hogy miért nem erre fordított pár milliárdot , a haszontalan kozultáció és a haszontalan kerítés helyett...

Pipas 2015.09.03. 22:47:25

@nu pagagyí: "Ahogy azt is, hogy a menekülteket, oltalomra szorulókat be kell fogadni. "

A magyar kormány ezt soha nem vitatta, a vita azon van, hogy kik is a menekültek és kik is az oltalomra szorulók. Meg persze az is kérdéses, hogy kinek is kell befogadni őket. :D

dr kíváncsivagyok 2015.09.03. 22:48:11

@Szemita Anti:
"1. Mi az, hogy "jöttek volna" be? Bejöttek. Vízum NÉLKÜL. Útlevél NÉLKÜL. Ellenőrzés NÉLKÜL. Ezek a tények, ebből lehet kiindulni.

2. A törvény nem ismerete nem ment fel a következmények alól.
2

Lonél rájuk szívesen,..úgye, genya ?

nu pagagyí 2015.09.03. 22:53:31

@Szemita Anti: Magában az nem minősült bűncselekménynek, hogy nem a kijelölt határátkelőn jöttek. Majd ha elfogadják az új törvényt az lesz. Amúgy a szabályokat ne nekem magyarázd, én nem vagyok menekült. Őket kellett volna felvilágosítani még a szerb oldalon és lehetőleg arabul. Ha már itt tartunk, nem ártott volna a szerbekkel sem tárgyalni.

Medgar 2015.09.03. 22:58:07

@dr kíváncsivagyok: seggbe baszatnád velük magad köcsög?

Krapulax_ 2015.09.03. 22:58:15

Orbán minőségi munkája abból áll, hogy mindenkit regisztrál, majd szépen itt leparkolnak, várnak a csodára, és megy a feszkó a rendőrökkel egész nap. A görögök és a szerbek meg röhögnek a markukba, mert náluk csak addig vannak, amíg elviszik a őket a határra, Brüsszelben mégis ezt a fasz orbánt cseszik le szokás szerint, de ő nem bánja, biztos jó volt a büfé. Semmi értelme ennek a brüsszeli jópfizásoknak, csak egy halom gyépés, a legminimálisabb önvédelemre is képtelen kretén.
Ha bevezetik a kvótarendszert, akkor minden országban lesz minimum pár ezer ember, aki nem utazhat szabadon egy másik országba, ezt mégis hogyan lehet ellenőrizni, visszaállítják a határellenőrzést?

Larry Silverstein 2015.09.03. 22:59:19

@Pipas: Én azt gondolom Orbán (a harcias nyilatkozatok ellenére) nem fog szembe menni Merkellel. Most még többé kevésbé maga mögött tudhatja a V4eket, de a nyugatiak különféle ajándékokkal meg fogják tudni osztani ezt a csapatot.

Orbán sosem megy szembe a német politikával, inkább alkura játszik szvsz, ha ezt akarjátok kínáljatok még be vmit.

Van még egy dolog amit nem értek: a kvótarendszer EU szinten 160ezer ember elosztásáról szól (ma, mert 40ezer volt a múlt hétig), tehát a számok teljesen képlékenyek. Ezt én nem tudom összerakni a másik számmal, hogy idén 800ezer menekült érkezik csak Németországba. Ezt így hogy?

Az EU azt is megtehetné, ha akarná, hogy fizet Törökországnak, hogy az ott levő 1,5-2 millió migráns mellé szívja fel az összes többit. Ott legyenek a LÁGEREK, ahol az EU kiválogatja aki kell, és aki nem. A többit humanitárius alapon segít eltartani a törököknek, biztosan olcsóbbra jönne ki, mint az EU-n belül. Ráadásul a szírek a szomszédban maradnának, bármikor hazamehetnének, ha elcsitul a vihar.

Medgar 2015.09.03. 23:03:14

@nu pagagyí: Párszor bekopiztam, de annyiszor fogom ahányszor kell:

1. Cikk

A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek

1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

2. A Szerződő Államok nem korlátozzák az ilyen menekültek mozgási szabadságát a szükséges mértéket meghaladóan és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmaznak, amíg jogi helyzetük az illető országban rendezést nem nyert, illetőleg más országba nem nyernek bebocsátást. A Szerződő Államoknak az ilyen menekültek számára megfelelő határidőt kell engedélyezni, illetőleg a szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek.

És most könyörögve kérlek támaszd alá bizonyítékokkal, hogy a migránsoknak Törökországban, Görögországban, Szerbiában vagy nálunk veszélyben forgott az életük.

Ha ez sikerül, megindokolhatnád a genfi, dublini és schengeni egyezmény megfelelő részére hivatkozva miért engedhetjük tovább őket azonosítás és vízum nélkül.

Medgar 2015.09.03. 23:04:37

@Larry Silverstein: A gond az, hogy Merkel épp magával megy szembe. A háttérstábja pedig nem győzi visszalapátolni a szart a lóba...

nu pagagyí 2015.09.03. 23:04:53

@Pipas: Elég egyértelmű, hogy aki háború vagy polgárháború sújtotta országból jön esélyes rá. Persze ez csak akkor derül ki, ha a hatóságok hajlandók velük foglalkozni. Sőt lehet olyan is, aki egy normálisnak látszó országból jön, mégis üldözöttnek minősülhet. A Keletiben ücsörgők számából ítélve, az egyéni foglalkozás elmaradt.

Ha a magyar kormány nem csinál semmit, akkor vitatni sincs mit. Előbb csinálni kell valamit ahhoz, hogy vitatni lehessen, vagy éppen nem vitatni.

Furusina 2015.09.03. 23:07:27

Gyönyörűen megfogalmazott, frappáns írás, tökéletesen elemzi, vázolja, megnevezi a kialakult állapotot. Most nincs erőm többre, ezt is, csak a fidesznyikek silány, vonalas óbégatása miatt írom, hogy eggyel több legyen az ilyen álláspont is

Larry Silverstein 2015.09.03. 23:13:17

@nu pagagyí: 'Elég egyértelmű, hogy aki háború vagy polgárháború sújtotta országból jön esélyes rá.'

Valóban így van, persze ugyanúgy mint az állampolgárságnál, a fogadó állam teljesen szabadon dönt a menedékjogról. Nincs semmiféle kötelezettsége egyetlen egyet sem fogadni, nem kell állampolgárságot adnia senkinek akkor sem ha minden feltételnek megfelel a kérelmező.

Ezzel szemben a kvótarendszer arról szól hogy ezt ne az államok döntsék el.

Ez valós elvi és gyakorlati különbség. Mind2 félnek vannak érvei. Abban is van igazság hogy európának jót tesz a friss munkaerő. Ezeket önmagában nem vitatom, pedig jobbosnak gondolom magamat inkább.

Pipas 2015.09.03. 23:15:41

@Larry Silverstein: "Ezt így hogy?"

Hát szerintem keresztül akarják verni, hogy befogadjunk 2000 embert, aztán majd az új adatok fényében lesz belőle hússzor több. Szerintem ezt minden politikus tudja, ezért is zárkózunk el az egésztől olyan kategórikusan.

@nu pagagyí: "Elég egyértelmű, hogy aki háború vagy polgárháború sújtotta országból jön esélyes rá."

Magyarországra nem lehet polgárháború súlytotta országból jönni. Hacsaknem valami féreglyukon keresztül.

"A Keletiben ücsörgők számából ítélve, az egyéni foglalkozás elmaradt."

Mindent megtesznek azért, hogy ne foglalkozzunk velük. Németországba akarnak menni, meg pár halas szendvicset ingyen.

"Ha a magyar kormány nem csinál semmit, akkor vitatni sincs mit."

Mi a fenét kellene a magyar kormánynak csinálni? Megteremtik a törvényi feltételeit annak, hogy a menekültkérdést a nemzetközi megegyezésnek és az ország érdekének megfelelően tudjuk kezelni. Jól rosszul persze, de ezen felül mi a fenét kellene a kormánynak tennie? Vega szendvicseket osztani vagy afrikaiakat befogadni a házukba mint a Gyurcsány?

kilincs ami nincs 2015.09.03. 23:16:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, Európa egységes, minden hatalmon lévő európai párt Orbánt támogatja (ha nem nyíltan, akkor leginkább a háttérhatalmon lévők). Az internet is meghajlik, mint Keeanu-nak a Mátrix, bölcs elemzésed előtt.

Szemita Anti 2015.09.03. 23:17:32

@nu pagagyí:

" Magában az nem minősült bűncselekménynek, hogy nem a kijelölt határátkelőn jöttek."

A Schengeni szerződés ELŐÍRJA, hogy a határátkelő helyeken KELL a külföldieket beléptetni.

Mit nem értesz ezen?

Pipas 2015.09.03. 23:18:59

@Larry Silverstein: "Abban is van igazság hogy európának jót tesz a friss munkaerő."

Ja, körülbelül annyira, mint amennyire jót tett európának az, hogy kivitték a termelést kínába. Az IBM meg a Motorola nyilván piszkosul jól járt, az állampolgárok meg nem annyira.

Larry Silverstein 2015.09.03. 23:19:34

'Elbarikádozta magát legalább hatvan menekült a szlovákiai Medve (Medveďov) településen felállított, 152 fős menekülttábor étkezdéjében és követelték, hogy engedjék őket továbbmenni Németországba. A barikádépítés hírére, a szlovák rendőrség készenléti egysége is megjelent a helyszínen. Az incidens ételosztás közben robbant ki, a menekültek passzív ellenállást tanúsítottak, skandáltak és az asztalt verték. Az akció során senki nem sérült meg. A táborból mintegy 45 embert vittek el, a többi jelenleg is vár a visszatoloncolásra Magyarország felé'

- szomoruan látom, h még egy ország betartja az EUs jogszabálykat. Sajna mi szívunk, meg kell oldani ezt a helyzetet amint lehet.

Medgar 2015.09.03. 23:21:59

@Furusina: "Gyönyörűen megfogalmazott, frappáns írás," Csupán a valósághoz nincs köze. Ugyanis a rendszer nem jellemezhető egy kis részének leírásával.

Márpedig Orbán és Magyarország csupán a felszínen maradásért küzd. Csupán néhány kérdés amit a liberálisok kerülnek:

- Magyarország nemzetközi egyezményekbe foglalt kötelezettségei és lehetőségei

- A Merkel féle tántorgás (kifejtsem bővebben)

- Az osztrákok által bemutatott töketlenség

- Az eu teljes inkompetenciája

- A NATO és a magországok hírszerzésének teljes csődje

Szemita Anti 2015.09.03. 23:22:44

@Pipas:

"Igazából érdemes arra figyelni mit mondott Merkel. Azt mondta, hogy a szírek nagy része megkapja a jogot, hogy náluk éljen."

Persze hogy azt mondta.

Az ideözönlő szírek (mármint az igazi szírek) a sikertelen kormánypuccsolás következményei elől, és a felelősségre vonás elől menekülő szír ellenzék tagjai, vagy szimpatizánsai. Valójában miattuk halt meg több, mint 200 ezer szír ember, erősödött meg Szíriában az Iszlám Álalm és hagyta el a hazáját többmillió szíriíai menekült.

Azt akarják a migrációs nyomással kiprovokálni, hogy az EU avatkozzon be Szíriában, és HELYETTÜK puccsolja meg a LEGITIM szír kormányt, Aszad elnökkel az élen.

Mindezt szept. 2-án a Hírtévé Külpolitikai percek műsorában egy Alatrash Jamal nevű, Magyarországon élő, magát a "szír ellenzék képviselőjének" (!) nevező férfi ki is fejtette. Elmondta, hogy a szírek addig jönnek, amíg Aszad meg nem bukik. Amíg az EU vagy a nemzetközi közösség meg nem oldja a problémát, a megoldás az lenne, ha VALAKI megbuktatná az Aszad-rezsimet. (Ezek az ő szavai voltak, az USA említését gondosan kerülte).

A német és a francia kormány ebben partner is lenne. Csak még azt nem tudják, hogyan lehetne a mocsokságaikba a többi tagállamot is belerángatni úgy, hogy a tagállamok önszántukból keveredjenek a mocsokságaikba bele.

1. Szíriában azóta van polgárháború, amióta az USA meg akarta buktatni Aszad elnököt, és a "demokrácia exporttal" felhergelte és felfegyverezte a szír ellenzéket. Pont úgy, mint a többi arab országban, ahol az USA-nak valamilyen okból szintén nem tetszett az aktuális elnök pofája.

2. Az USA által felhergelt és felfegyverzett szír ellenzék azonban nem tudta megbuktatni Aszadot. Ellenben többszázezer halálos áldozata lett az ellenzék által kirobbantott polgárháborúnak, és a civilek fele elhagyta az országot.

3. A szír "ellenzéknek" mostanra vége lett, hiszen nem csak a SAJÁT elnöküket akarták kinyírni, nem csak a SAJÁT népüket gyilkolták halomra, de az iszlám terroristákat is rászabadították a SAJÁT országukra.

4. A szír ellenzék harcosai és szimpatizánsai most Európában akarják, hogy tiszta lappal indulhassanak, hiszen Szíriában kitelt a becsületük, ott nem maradhatnak, mert félnek az elszámoltatástól, amire nyilván sor kerülne, miután rendeződött a helyzet az országban. Útiokmányaik bizonyára azért nincsenek, mert az Uniótól ÚJ személyazonosságot akarnak kapni.

5. Az USA és az EU vezetése pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ezeknek a szarháziaknak az áttelepítését lenyomja az uniós tagállamok torkán.

6. Ugyanők roppant elégedettek lennének, ha mehetnének Szíriába az USA jobbján az oroszbarát kormányt aprítani.

Én ezt a magyarázatát látom annak, hogy miért nem családok "menekülnek", miért szinte kizárólag fiatal, életerős férfiak. Csak annak kell Európáig futni, aki el akar rejtőzni a felelősségre vonás alól. Akinek nincsenek háborús bűnei, az letelepedhet bármelyik közeli szomszédos, hasonló kultúrájú muszlim országban, amelyik befogadja.

Ezzel lehet azt is magyarázni, hogy Merkel anyó miért sietett annyira, hogy a szíreknek felajánlja a feltétel nélküli menekültstátuszt, hogy még a szerepéből is kiesett miatta.

Larry Silverstein 2015.09.03. 23:23:59

@Pipas: Ez nem ilyen egyszerü. A legtöbb kiszervezést pont a német gazdaság hajtotta végre, és mégis ott a legkisebb a munkanélküliség és a legmagasabbak a bérek. Egyszerüen átrendeződött a gazdaság szerkezete.

A spanyolok 40 milliós állam, a munkanélküliség 25%. Több magyar ismerősöm dolgozik ott egészen lehetetlen foglalkozásokban (pl. tanár tanári diploma nélkül és spanyoltudás nélkül), vagy butikban eladó spanyoltudás nélkül(bárki el tudja végezni). A spanyoloknak eszük ágában nincs dolgozni. Ezekben a gazdaságokban van tartalék bőven.

Larry Silverstein 2015.09.03. 23:26:01

@Pipas: Igen, ettől félek én is. És a részletekről gondolom senki nem tud semmit: ki dönt a kvóta mennyiségéről, ki válogatja ki hogy kit hova kell befogadni stb....fontos dolgok.

Larry Silverstein 2015.09.03. 23:28:23

@nu pagagyí: @Szemita Anti:

Valóban nem BCS, a magyar jog szerint eddig szabálysértés volt(korábban volt BCS), most szigorítják.

Szemita Anti 2015.09.03. 23:31:09

@nu pagagyí:

"Szerintem hülyét csinált magából, ráadásul a menekültek is a nyakunkon maradtak."

Ki előtt csinált magából hülyét?

Az Uniós vezetők előtt? Hiszen azok futkosnak, mint pók a falon, és nem kapnak levegőt az elképedéstől.

Az erőszakos migránsok előtt? Hiszen a hangadóik értelmesebbje már Bicskén sátorozik, a hülyébbje meg éppen egy vasúti kocsiban éhezteti halálra a saját kölykét valahol Bicske-külsőn.

Netán a hazai ellenzék előtt? :D

Medgar 2015.09.03. 23:31:13

@kilincs ami nincs: Azért finomítsunk: A szájtépésen kívül, nem történik semmi. Nem ráncigáltak minket egy eu.-s bizottság elé sem, nem indult egy eljárás sem velünk szemben, sőt a háttérben vadul tárgyalnak Orbánnal. Tény az, hogy az idén várható egy-másfél millió menekülttel az eu. nem tud mit kezdeni, csupán nyíltan beismerni képtelenek.

Érdekes módon Orbán többször is hírszerzési forrásokra hivatkozott, és rendre bejöttek a jóslatai. Most higgyem el, hogy a Magyar hírszerzés ennyire penge?

Larry Silverstein 2015.09.03. 23:33:58

@Szemita Anti: Nem tudom olvastad-e, állítólag az oroszok nyíltan, fegyveresen beavatkoztak a szír konfliktusba, Aszad mellett.

Tudod azok az oroszok akik a hírek szerint már régen csődbe mentek az EU embargó miatt.

alakul a buli

Medgar 2015.09.03. 23:35:57

@Szemita Anti: @Pipas: Már bocs, de Merkel nem mondott ilyet csak az a fránya sajtó értette félre:

"A nagykövetség szerint a közleményben megfelelő tájékoztatást adtak.
A sajtóosztályon visszautasították Lázár másik állítását is. Azt mondták, nem Merkel kancellár jelentette be, hogy a szíreket mentesítenék a dublini megállapodásban előírt procedúrák alól. Ez egy félreértés volt, amely elterjedt a nemzetközi sajtóban."

És itt a közlemény:
FONTOS TUDNIVALÓ
A budapesti Német Nagykövetség az aktuális események fényében szeretné a következőkre felhívni a figyelmet:
A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály. Ennek értelmében a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. A menekültügyi eljárást is alapvetően abban az országban kell lefolytatni.

www.budapest.diplo.de/

Medgar 2015.09.03. 23:39:35

Az életmentő Azizt Németországban leszállították a vonatról

index.hu/kulfold/2015/09/03/az_eletmento_aziz_alma_hogy_svedorszagba_jusson/

Most már a németek is nácik. (bocs a képzavarért)

Szemita Anti 2015.09.03. 23:44:36

@Medgar:

" Már bocs, de Merkel nem mondott ilyet csak az a fránya sajtó értette félre:"

Merkel úgy fogalmazott, hogy a felhívás átmenjen a migránsoknak a keringőre, de ha a tagállamok támadnák őt a kijelentése miatt, akkor ki tudjon magyarázkodni belőle.

Szemita Anti 2015.09.03. 23:48:17

@Larry Silverstein:

"Nem tudom olvastad-e, állítólag az oroszok nyíltan, fegyveresen beavatkoztak a szír konfliktusba, Aszad mellett."

Ők legalább megkérdezték Aszadot, hogy bemehetnek-e :D

Míg az USA a szír elnököt csak "tájékoztatta" hogy bombázni fogja a szír célpontokat, minden egyeztetés, vagy engedély nélkül.

nu pagagyí 2015.09.03. 23:48:39

@Medgar: AZ EU-nak a Genfi Egyezményen túl is vannak menekült jogi szabályai.

Amelyben pl. ezt mondják ki:
"Ezen irányelvet harmadik ország minden olyan állampolgá-
rára és minden olyan hontalan személyre alkalmazni kell, aki egy tagállam határán vagy területén menedékjog iránti kérelmet nyújt be, s mindaddig, amíg menedékkérőként engedélyezik tartózkodását a területen, valamint a családtagjaikra, amennyiben a nemzeti jog szerint a menedékjog iránti kérelem reájuk is kiterjed."

Mindegy, hogy kerül be az országba, ha menedéket kér, "kérelmezőnek" minősül és úgy kell eljárni. Persze te sem vagy jogász meg én sem. Van egyébként külön szabály a tömeges beáramlás esetére is.

Ha érdekel, ezt nyálazd át:
www.unhcr-centraleurope.org/hu/pdf/informacioforrasok/jogi-dokumentumok/az-europai-unio-menekultugyi-joganyaga/menedekkerok-befogadasara-vonatkozo-minimumszabalyok-megallapitasarol-szolo-iranyelv.html

Szemita Anti 2015.09.04. 00:01:43

@nu pagagyí:

"Mindegy, hogy kerül be az országba,"

Dehogy mindegy.

Alapértelmezésben ELŐ NEM FORDULHAT, hogy a migráns az államhatárt megsértve lépjen be.

De mivel az államhatár nem-őrzése az adott ország felelőssége, ezért a migránst nem lehet elővenni amiatt, hogy az őrizetlenül hagyott zöld határon át lépett be.

Majd ha őrizve lesz a határ, akkor majd nem azon át járnak be. JOGUK ugyanis NINCS hozzá, hogy az államhatárt megsértsék, legfeljebb lehetőségük volt rá eddig.

nu pagagyí 2015.09.04. 00:02:12

@Szemita Anti: AZ USA, Törökország, Franciaország, Egyesült Királyság (és lehet, hogy mi is az EU-val együtt), valamint egy sor arab ország az ellenzéki koalíciót ismeri el Szíria hivatalos képviselőjének.
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADriai_polg%C3%A1rh%C3%A1bor%C3%BA

nu pagagyí 2015.09.04. 00:08:53

@Szemita Anti: Mit gondolsz miért furikázhattak eddig minden további nélkül az embercsempészek Magyarországon keresztül? Pont azért, hogy nehogy nálunk nyújtsa be valaki a menedékkérelmet. Egy darabig jól ment a biznisz, de mivel Nyugaton is feltűnő lett, hogy hirtelen megszaporodtak a menedékkérők, kérhették, hogy Magyarország is vegye ki részét a melóból. Ettől buzgott fel a tenni vágyás Orbánban, amely aztán elindította a baromságok cunamiját.

nu pagagyí 2015.09.04. 00:10:42

@Larry Silverstein: Így hívják az EU-ban azt, amit be kell tartani.

nu pagagyí 2015.09.04. 00:12:34

@Szemita Anti: Nem volt kiírva minden bokorra hol a határ, nem őrizte senki, azt sem tudták hol vannak.

Szemita Anti 2015.09.04. 00:33:06

@nu pagagyí:

De most már ki van írva.

Pengés dróttal írtuk ki a határon végig, azok kedvéért, akiknek egyébként természetes, hogy KÜLFÖLDIKÉNT nem a közutakon, hanem a káposztaföldön, meg a barackoson át közlekedjenek.

Szemita Anti 2015.09.04. 00:34:16

@nu pagagyí:

" Így hívják az EU-ban azt, amit be kell tartani."

A törvényeket kell betartani. Az ajánlásokat (irányelveket) nem kell betartani.

Szemita Anti 2015.09.04. 00:47:29

@nu pagagyí:

", de mivel Nyugaton is feltűnő lett, hogy hirtelen megszaporodtak a menedékkérők, kérhették, hogy Magyarország is vegye ki részét a melóból."

A görögöket miért nem kérték meg?

Az nem tűnt fel nekik, hogy a megszaporodott menedékkérők mind Görögországon keresztül jönnek?

2015.09.04. 00:58:18

@♔bаtyu♔: Ha egyí cigány megtámadna, és átmásznál Tiborpapa kerítésén, szerinted mi lenne a helyes? Verjen ő agyon, vagy lökdössön vissza?

2015.09.04. 00:59:17

@Szemita Anti: Nem. A pengés drót nem a határon van. Öngól, drága!

2015.09.04. 01:01:04

@Szemita Anti: Azért aszt megválaszolhatná valaki, hogy most akkor Orbán kerítést húzott, mert nem akarja beengedni a menekülőket, vagy regisztrálni akar, mert követi az EU regulációt?

2015.09.04. 01:03:12

@Szemita Anti:
Alapértelmezésben ELŐ NEM FORDULHAT, hogy a migráns az államhatárt megsértve lépjen be."

Talán el kéne olvasnod a dublini egyezményt, tudod, amire Orbán hivatkozik, hogy szigorúan be akarja tartani... Ne hazudtold meg a miniszter urat!

2015.09.04. 01:05:09

@Larry Silverstein: az európai unió menekültügyi joganyaga.... de hülye vagy te!

2015.09.04. 01:06:20

@Szemita Anti: Ők legalább megkérdezték Aszadot, hogy bemehetnek-e :D

Míg az USA a szír elnököt csak "tájékoztatta" hogy bombázni fogja a szír célpontokat, minden egyeztetés, vagy engedély nélkül. "
Jézus a kereszten! Te tényleg NER kompatibilis vagy!

Szemita Anti 2015.09.04. 01:44:24

@nu pagagyí:

"AZ USA, Törökország, Franciaország, Egyesült Királyság (és lehet, hogy mi is az EU-val együtt), valamint egy sor arab ország az ellenzéki koalíciót ismeri el Szíria hivatalos képviselőjének."

Dughatják a fülükbe, ha a saját honfitársaik nem kérnek belőlük, mert az USA bábkormánya lennének.

Szemita Anti 2015.09.04. 01:51:35

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tényleg így volt. Az USA úgy ment "segíteni" Aszadnak a terroristák ellen, hogy nem kért engedélyt a kormánytól a katonai műveletre, csak "értesítést" küldött. Keress rá.

Szemita Anti 2015.09.04. 01:53:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Talán el kéne olvasnod a dublini egyezményt"

Nincs benne olyan, hogy külföldiek sétálgathatnak a schengeni zöld határon.

Szemita Anti 2015.09.04. 02:06:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Azért aszt megválaszolhatná valaki, hogy most akkor Orbán kerítést húzott, mert nem akarja beengedni a menekülőket, vagy regisztrálni akar, mert követi az EU regulációt?"

Azért húzott kerítést, mert a Schengeni egyezmény előírja, hogy a külföldiek CSAKIS a kijelölt átkelőhelyeken, és CSAKIS azok nyitva tartási ideje alatt léphetnek be.

Egyébként sincs olyan EU-s "reguláció", ami megengedné a külföldieknek, hogy szabadon bóklásszanak Mari néni határ menti, MAGÁN tulajdonú veteményesében.

Szemita Anti 2015.09.04. 02:11:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tudsz olvasni?

És szöveget értelmezni?

fidesz a mutyipárt 2015.09.04. 06:20:25

Az a szerencséje, hogy pedotóni a címlapon van. Ha nem lenne kép, lehet, hogy fordítva tartaná az újságot.

fidesz a mutyipárt 2015.09.04. 06:27:56

@Szemita Anti:

Ja. Roppant értelmes megoldást választott. Ha jól emlékszem imádatod tárgya, a csúti génselejtes kokeró rühelli és utálja az EU-t (kivéve a lóvét amit küldenek, és amit el lehet lopni, azt szereti). Most meg mindent elkövet, hogy megvédje őket, és itt tartja a menekülteket, ahelyett, hogy hagyná őket menni, oszt oldja meg az EU a problémát.

fidesz a mutyipárt 2015.09.04. 06:31:09

@Szemita Anti:

Mert a csúti kokeró nem tudta lekezelni a helyzetet. Neki fontosabb volt megépíteni 25-30 milliárdból egy 3 milliárdos kerítést, mint valódi problémakezelést alkalmazni.
Te meg szokás szerint tapsolsz ahhoz, hogy megint hülyét csináltak belőled és lenyúltak min. 20 milliárdot a közösből.

Pipas 2015.09.04. 06:31:47

@fidesz a mutyipárt: "Ha jól emlékszem imádatod tárgya, a csúti génselejtes kokeró rühelli és utálja az EU-t"

Rosszul emlékszel.

fidesz a mutyipárt 2015.09.04. 06:41:00

@Pipas:
Jól emlékszem. Csak téged tud beetetni azzal hogy szereti őket.

fidesz a mutyipárt 2015.09.04. 06:42:01

@Pipas:

"EU nélkül is van élet"

Ugye, csak hogy a kezdetekből merítsünk.

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.04. 06:48:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: A kerítésnek szimbólikus jelentéstartalmai vannak. Aki kitalálta, az egy jót brainstormingolt.

A magyar választók felé azt mutatja, hogy itt van Orbán és a FIDESZ, aki megtesz mindent annak érdekében, hogy megvédje a hazát a beáramló menekültekkel szemben. Ezzel és a plakátkampánnyl, valamint a nyugat felé tanúsított politikai hozzáállásával Orbán megnyerte a 2ö18-as választásokat, az EU pénzén :-)

A migránsok felé mutatja, hogy ide nehezebben fogtok ezentúl bejutni, mint korábban, mehettek másfelé, vagy elfogadjátok a játékszabályokat, amiket mi diktálunk.

A határvédelemnek ez egy jó módja, mivel nem egy 175 km-es szakaszt kell védeni és azon összefogdosni a határátlépőket, hanem a kapukon és a vasút, egyéb miatti nyílásokon lehet szervezetten, kevesebb energiával összeszedni a menekülteket.

A kerítés üzen az EU-s politikusoknak is, hogy lehülyézhettek, de attól még egy olyan politikus vagyok, akit figyelembe kell venni - őszintén, melyik másik közép-kelet európai blokkból jövő miniszterelnököt ismernek annyira, mint Orbánt.

A kerítéssel rámutatott Orbán a menekültproblémára, amit a nyugati politika addig magasról lesajnált, mert nem az ő országukban jelent problémát. Azzal sajnos nem számoltak, hogy a sajtó miatt a saját társadalmuk és választóbázisuk egy része a kerítés miatt radikálissá fog válni, és elvárná a saját politikusaitól, hogy tegyen meg mindent a saját országuk védelme érdekében, mint ahogyan azt teszi Orbán.

És furcsamód Orbánnal most tárgyalnak, eddig magasról tettek rá, látják a nyugati hatalmak, hogy ebben a témában Orbán most az ellenszelet fújja, és nehéz lesz kifogni a szelet a vitorlából.

2015.09.04. 07:03:24

Be lehet fejezni a bevándorló pátyolgatást. Be lehet fejezni a primitív sáskahad pátyolgatását. Ezek nem tisztelnek sem törvényt, sem társadalmi normát. Jönnek, betörnek, ordítanak, követelnek.

És kikérem magamnak azt, hogy bárki is egy ilyen mentalitású embertömeget akarjon ráeröltetni az otthonunkra, az országra, Európára.

És akik kézzel-lábbal védtek több ezer kilométerről, vadidegen, békében élő országokon átutazott "háborús menekülteket" akik nem ismernek jogot és normát, akik elutasítják a jog és normakövetést, akik hőzöngenek és követelnek, akarnak azonnal mindent, nos ti nagy "védelmezők": nem vagytok egyebek, mint hazaárulók.

na4 2015.09.04. 07:23:00

Ritka nagy paraszt vagy te hacsak Az ilyen balliberális hülyék szolgáltatják ki Magyarországot és Európát a beözönlö feka migráns csürhének. Remélem holnap már az elöszobádban ülnek és kést nyomnak a torkodhoz, és kôvetelik hogy tarts el öket. Merthogy ezek dolgozni sohasem fognak abban biztos lehetsz.

nu pagagyí 2015.09.04. 07:57:58

@na4: "Remélem holnap már az elöszobádban ülnek és kést nyomnak a torkodhoz, és kôvetelik hogy tarts el öket."

Semmi gáz! Ha jönnek, majd sorszámot osztok nekik. Elsőbbséget ugyanis a hazai tolvajok élveznek, mert ők már 2010 óta az előszobámban ücsörögnek és nemzeti érdek, hogy ők fosszanak ki.

mojszipupi 2015.09.04. 08:14:15

Tökéletes összefoglalás!
Én már csak teli szájjal tudok röhögni a "nemzeti" oldal támogatóin, akik annyira ostobák, hogy nem tűnik fel nekik h folyamatosan a f@sz rossz végén állnak, ők szopnak azzal h több ezer ember csövezik meg lázong a fővárosban, de annyira rövid az agyuk h csak odáig jutnak h köcsög bevándorlók, arra már nem gondolnak hogy egy VALÓBAN FELELŐS min. elnök arra törekedne, hogy a határ mentén megállítsa ezeket az embereket, VALÓBAN BETARTVA Schengent, amire a felcsúti dakota állandóan hivatkozik, és nem közpénzt öntenénk egy feneketlen kútba hanem uniós forrást kértünk volna azonnal. Annyira buta a magyar h már fáj. Az egész fidesz tábor fociultra csőcselék szintjén van. Hergelhető állathorda, amit kizárólag az ösztönei vezérelnek.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 08:23:24

@na4: Sőt, tankkal fognak lőni, és csecsemőket rágcsálva fogják követelni, hogy eltartsd őket. Ha már ostoba előítéleteket gyártasz, akkor nyomd fullba a kretént. Amúgy is illik hozzád.

"Merthogy ezek dolgozni sohasem fognak abban biztos lehetsz."

Jah, Szíriában eddig nem is dolgozott senki, csak nézték egymást, és néha leesett egy kis kaja. Biztos azért nőtt a gazdaságuk 1970 és 2010 között alig 1 milliárd USD-ről 75 milliárd USD-re, mert nem szeretnek dolgozni.

Átkelnek egy kontinensen, de dolgozni lusták. Ja. Hihetően hangzik.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 08:30:12

@icipicicsipa: Igen, köztudott, hogy lángol egész Magyarország a bevándorlóhordák nyomában! Ezen a videón látszik is, ahogy a tóvénykövető magyarokat ütök a primitív erőszakos bevándorlók!

youtu.be/a1aeOTATvnk

Itt meg éppen Budapest utcáin tombol a migráns csürhe!

youtu.be/kD5yzfrWDus

boundary 2015.09.04. 08:32:28

Te nem vagy normális kispajtás.

boundary 2015.09.04. 08:34:29

@Brix: Egy aljas rohadék Merkel is, az osztrákok is.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 08:34:37

@StanLee: "A kerítéssel rámutatott Orbán a menekültproblémára, amit a nyugati politika addig magasról lesajnált, mert nem az ő országukban jelent problémát. Azzal sajnos nem számoltak, hogy a sajtó miatt a saját társadalmuk és választóbázisuk egy része a kerítés miatt radikálissá fog válni, és elvárná a saját politikusaitól, hogy tegyen meg mindent a saját országuk védelme érdekében, mint ahogyan azt teszi Orbán."

Húha haver, ez bizony súlyos tévedés. A migrációs probléma már az olaszországi és görögországi tömeges migrációnál a Nyugat látókörébe került, évekkel ezelőtt. Németország és a franciák tavaly is rengeteg embert befogadtak.

Az, hogy a magyarok addig nem is hallottak a problémáról, amíg a kormány el nem kezdett hisztizni miatta, az egy dolog, de itt már kicsit régebb óta szó van az Európa felé özönlő menekültekről, mint Magyarországon. Nem magunkból kell kiindulni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 08:39:38

@Brix: "Még Ausztria sem tetszik nekik, mivel tudják , mely országokban számíthatnak a legmagasabb összegű segélyekre és legnyitotabb kapukra"

Ha tudnák, és tényleg a segély lenne a céljuk, pont szívesen maradnának Ausztriában. Ez a segélyes duma akkora faszság, hogy a fal adja a másikat. Ha így lenne, nem a több segélyt osztó Franciaországból próbálnának a menekülteknek 50 font/hét éhbért kiosztogató Angliába jutni, meg nem a skandinávok közül a legjobban visszavágott segélyezési rendszerű Svédországba költöznének.

Te figyi, elárulok egy kurva nagy titkot: a segélyek olyan sok embert nem érdekelnek. Főleg nem olyan országokban, ahol egy gyári munkával is a segélyek többszörösét lehet megkeresni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 08:44:58

@Szemita Anti: Jajh haver, a naivitásod felröhögtet. Már megint egy kormánypárti "Orbán milyen okos, bezzeg a buta Nyugat" ömlengés.

Semmi gond, majd küldünk pénzt, ha belerokkantok ebbe a hülyeségbe. Hogy is hívjátok? NER? Munkaalapú társadalom? Annyi neve van az ilyen félkommunista marhaságoknak...

boundary 2015.09.04. 08:48:37

@mojszipupi: "arra már nem gondolnak hogy egy VALÓBAN FELELŐS min. elnök arra törekedne, hogy a határ mentén megállítsa ezeket az embereket, VALÓBAN BETARTVA Schengent, amire a felcsúti dakota állandóan hivatkozik,"

Te ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.04. 08:51:44

Olyan hülye vagy hogy fáj.

A kormány az egyetlen lehetséges megoldást készíti elő.
Szerbia felé nyitott, Magyarország felé zárt tranzitzónát.

A kedvenc németeid, ahoz képest hogy 1 hete még minden szírt befogatak volna, mostanra meg éppen bekeményítettek menekült ügyben:

index.hu/kulfold/2015/09/03/az_eletmento_aziz_alma_hogy_svedorszagba_jusson/
Ez a sztori azonban nem egy tündérmese. A humanizmus fellegvára, Németország már az osztrák-német határon rájött a turpisságra. Hiába volt érvényes Aziz barátunk jegye Koppenhágáig, leszedték őt a vonatról. Talán az volt a baj, hogy túl keleties volt az arca, az emberfajták azonosításában hagyományosan profi német barátaink kiszúrták ezt a fiatal srácot és azt tették vele, amit a németek állítólag olyan felháborítónak tartanak Budapesten, leszedték a vonatról érvényes jegye ellenére.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.04. 08:54:12

"Demagóg szélhámos vagy, Viktor!"

Írod..

Ostoba Gyurcsány csicska..
Tudod ki a demagóg szélhámos ?

Az b@zdmeg aki szóvivője által online tudosítások közepette befogad 10 szírt a házába.
Igen-igen a Gyurcsány nevű főnököd.
Ez a kőkemény demagógia definitíve, nem más.

Persze a gyerek megtalálásos sztrori után nincs min csodálkozni.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.04. 08:57:05

@mojszipupi:

"egy VALÓBAN FELELŐS min. elnök arra törekedne, hogy a határ mentén megállítsa ezeket az embereket, VALÓBAN BETARTVA Schengent, amire a felcsúti dakota állandóan hivatkozik, és nem közpénzt öntenénk egy feneketlen kútba"

Ne zavarjon hogy pont ennek a módszernek a megvalósítása folyik.
Szerbia felé nyitott, Magyarország felé zárt tranzitzóna előkészítése.
Kerítéssel, határőrséggel támogatva, új törvényekkel, ahol a kerítés rongálókat kiutasítják azonnal.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 09:03:07

@Ballib Cenzúra: "A kedvenc németeid, ahoz képest hogy 1 hete még minden szírt befogatak volna, mostanra meg éppen bekeményítettek menekült ügyben:"

Először is, ugye tudod, hogy Aziz afgán, nem szíriai? :D

Másododszor: a németek sosem akartak minden szíriait befogadni. Azt jelentette be Merkelt, hogy nem fogják a szíriaiakat harmadik EU-s országba deportálni a hozzájuk érkező szíreket, de nem azt, hogy akkor mindenki küldje az összes menekültjét vonattal. És ez azt sem jelenti, hogy nem kötelesek a menekültek az EU-ba lépéskor továbbra is regisztrációra.

Továbbá Merkel bejelentése azt sem jelenti, hogy mostantól csak úgy bármelyik menekült átutazhat Németországon keresztül. Na ezért nem engedték Aziz-t Svédországba utazni. Attól még, hogy nem deportálják vissza a szíriaiakat Magyarországra, az EU-n belüli utazási szabályok még érvényesek.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 09:04:04

@Ballib Cenzúra: Te ugye tudod, hogy attól még, hogy Gyurcsány egy demagóg féreg, az nem változtat a tényen, hogy Orbán szintén az.

mojszipupi 2015.09.04. 09:15:12

@Ballib Cenzúra: Örülök neki csak elkésett vele. Méghozzá szándékosan. Megcsinálta a cirkuszt, közegészségügyi, biztonsági kockázatnak kitéve MAGYAR embereket. Orbán pontosan tudta, hogy jön a menekült áradat, hónapokkal ezelőtt többpárti egyeztetést tartottak erről. Orbán szándékosan nem védte meg a hazát, hogy aztán a hazug megmentő szemében tündököljön. Hiába erőlködsz, a tények makacs dolgok. A fidesz mélyponton volt és előhúzta a "hamis ászt". Az egész helyzet ugyanis durván rájuk fog égni, az embereknek kurvára elegük lesz abból h szarban hugyban kell járniuk miközben állítólag Orbán hűde megvédi egész Európát

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.04. 09:21:36

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Nezopont kerdese, hogyan ertelmezed Merkel szavait. Ha azt mondom, hogy nem kuldok vissza senkit, akkor azzal megerositem, hogy johettek, mert ugyis itt mardatok. Merkelnek ezt nem lett volna szabad mondania.

A menekultugyet a nyugat es az elen Nemetorszag nem vette komolyan. Fontos volt Merkelnek, hogy a gorogoket megmentse, de mar 2014 telen lehetett tudni, hogy a menekultek szama exponencialisan novekszik, de kenyelmetlen tema lett volna egyszerre a gorog problemat es a menekulteket kezelni. Most a nyakunkba kapjuk a sok menekultet, az altalam fizetett nemet ado egy resze megy a menekultek ellatasara.

A nemetekre jellemzo a kivaras taktikaja, ez nem jott be. De beismerni a hibat, na az sem az erosseguk...

Pipas 2015.09.04. 09:26:53

@fidesz a mutyipárt: "EU nélkül is van élet"

Ennyit találtál bizonyítandó, hogy orbán gyűlöli az eu-t? Gratulálok! :D

Medgar 2015.09.04. 09:31:09

@nu pagagyí: Ezt elmondanád a németeknek is?

"A nagykövetség szerint a közleményben megfelelő tájékoztatást adtak.
A sajtóosztályon visszautasították Lázár másik állítását is. Azt mondták, nem Merkel kancellár jelentette be, hogy a szíreket mentesítenék a dublini megállapodásban előírt procedúrák alól. Ez egy félreértés volt, amely elterjedt a nemzetközi sajtóban."

És itt a közlemény:
FONTOS TUDNIVALÓ
A budapesti Német Nagykövetség az aktuális események fényében szeretné a következőkre felhívni a figyelmet:
A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály. Ennek értelmében a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. A menekültügyi eljárást is alapvetően abban az országban kell lefolytatni.

www.budapest.diplo.de/

Medgar 2015.09.04. 09:35:20

Ha már demagógia:

Erre a képre ugye emlékeztek: index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/el_akart_szaladni_egy_csalad_a_bicskei_allomasrol/

Volt is visszhangja:
www.168ora.hu/itthon/kep-ami-bejarta-vilagsajtot-138792.html

És íme az igazság:
indavideo.hu/video/Itt_a_magyarazat_a_bicskei_kepekre?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

Most akkor ki a demagóg hazudozó fosfej?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.04. 10:02:38

@mojszipupi:

Hihetetlen vazze..

Mást se csináltok több hónapja csak plakátokat tépkedtek agyatlanul, és menekülteket babusgattok, hinitek az igét, hogy mennyire cukik.

Ballib eszementek kényszerítik az országra hónapok óta, migránsok százezreit.

És most azt rovod fel Orbánnak, hogy KÉSŐN zárja le a határokat, amit meg se tehetet !

Tranzit zónát épít a határra, Magyarország flee zártat, Szerbia fele nyitottat.

Ehez kell az általatok hónapok óta fikázott kerítés, és a ballib kedvenceid által leszavazott törvény módosítás is.

nu pagagyí 2015.09.04. 10:08:33

@Medgar: A németek azt vállalják, hogy befogadják a (szír) menekülteket, tehát nem fogják visszaküldeni a felesleget, nem kell aggódnunk, hogy a nyakunkon maradnak. Azt viszont nem mondták, hogy boldog-boldogtalant odaküldjünk, nem biztattak állami embercsempészetre. A schengeni határok védelme a mi dolgunk, a menekültstátuszra való jogosultságot is nekünk kell megállapítani az érvényes egyezmények alapján. Mint kiderült Orbánék csak az újságokból informálódnak és elfelejtettek egyeztetni a németekkel, az EU-val. Orbán úgy tűnik csak Habonnyal és Finkelsteinnel tárgyalta meg az ügyet.

nu pagagyí 2015.09.04. 10:15:53

@Ballib Cenzúra: Nem kell a határokat lezárni, nem állunk háborúban Szerbiával. A menekültek információ hiány miatt kóricáltak össze-vissza, mert a hatóságok nem foglalkoztak velük.

Pipas 2015.09.04. 10:30:50

@nu pagagyí: "A németek azt vállalják, hogy befogadják a (szír) menekülteket, tehát nem fogják visszaküldeni a felesleget"

Ilyenről szó sem volt. Merkel annyit mondott, hogy jelenleg ha egy szír csákó menedékjogot kér németországba, akkor azt nagy valószínűséggel meg is kapja, mert szíriában jelenleg háború van.

Nem vállalt semmit és nem mondta, hogy nem fogják visszaküldeni a felesleget hozzánk. Azt mondta, hogy természetes lenne, ha mi is befogadnánk a szíreket.

Pipas 2015.09.04. 10:32:13

@nu pagagyí: "A menekültek információ hiány miatt kóricáltak össze-vissza"

Butaság, a menekültek nagyon pontosan tudják, hogy mik a szabályok, pontosan ezért próbálják meg elkerülni a regisztrálást.

na4 2015.09.04. 10:35:04

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Európában, Magyarorszâgon már így is többmilió munkanëlküli van hülyegyerek. Akkor ezek hogyan fognak itt dolgozni? Remélem lesz majd alkalmad fenékig kiélvezni a társaságukat. További információért menj ki a Keletihez, ës nézd meg, hogy hogyan szarta össze ez a mocsok társaság a pályaudvart és a környékét, mit hagynak maguk után, amerre a sáskahad átvonul.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.04. 10:47:10

@nu pagagyí:

Lóf@szt..

Ezt az ótvar ballib hazugságot, már a német nagykövetség is cáfolta a saját homepage-jén.
Dublini rendelkezést tartják mérvadónak.

Nem unod a hazudozást ballib féreg ?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 11:00:51

@na4: Jajj haver, ezt a hülye szöveget nem unod már? :D

Ha Nagy-Britannia kibírt jó egymillió bevándorlót az elmúlt 5 évben munkahelyekkel (még csökkent is a munkanélküliség) akkor az 500 milliós EU néhány millió migránssal talán elboldogul. Most jöhetnék közgázos dumával a bevándorló tömegek munkahelyteremtő jellegéről, de mivel az bonyolultabb a pár soros muszlimozásnál, aligha valószínű, hogy meg is érted.

A társaságukat már kiélvezem, menekültek laknak a mellettem lévő épületben, pár órája hallottam őket, ahogy az utcán beszélnek. Voltak már sokkal hulladékabb magyar szomszédaim. Pár napja sem arra ébredtem, hogy két muszlim üvöltözik egymással a téren részegen, hanem két angol volt a lúdas. Pedig hétköznap volt...

"További információért menj ki a Keletihez, ës nézd meg, hogy hogyan szarta össze ez a mocsok társaság a pályaudvart és a környékét, mit hagynak maguk után, amerre a sáskahad átvonul."

Hát talán kellett volna nekik már az elején WC-t biztosítani a tranzit zónába, amit nem hagyhattak el, és akkor nem szartak volna mindenhova. Gondolom az igaz magyarok az ilyen szituációba kitantrázzák a kaksit. :D

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.04. 11:04:29

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Már nem emlékszel mi ?

A Kossuth téri tüntetőkre ?
Ahonnan Gyurcsányék elszállították a WC-ket, és utána a ballib törzsközönség egyként hugyosozta a tüntetőket.

Amikor a magyarokról nem gondoskodnak annak a ballib örül, és kigyúnyolja a magára hagyott honfitársát fórumokon.

Ennyit tudtok meg a neveteket.

Határontúliakat, magyarokat győlülni, menekültek seggét fényesre nyalni !

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.04. 11:31:29

@Ballib Cenzúra: Speciel erre én nem emlékszem, én Szegeden tüntettem, nem bírtam Pestre utazni. Ha tudtam volna, nyilván és is kénytelen lettem volna máshova hugyozni.

Most te is belemenekültél abba az agyhalott hülyeségbe, hogy azt hiszed, hogy ballib vagyok, csak azért, mert nem veszem be azt a kőbuta marhaságot, amit te meg a haverjaid szajkóztok?

Ugye te nem Batyu másik profilja vagy? :D

cheetah_01 2015.09.04. 16:37:16

@Szemita Anti: Orbán beteg ember. Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy lássuk. Nincs abban semmi meglepő, hogy ez a beteg ember úgy képviseli Magyarországot a nemzetközi fórumokon, ahogy ... Sajnos, nem partner semmiféle komoly eszmecserében ... Nem is veszi már komolyan senki. Közeli munkatársai, a kormány, a fideszes vezetés, nyilván tudja (tudják). Engedjétek visszavonulni! Mást mondok: segítsetek neki visszavonulni, mert az ilyen elmeállapotban lévő ember már nem ura magának, nem tudja, mikor kellene lelépnie ...

wolves84lb 2015.09.05. 10:09:07

Elképesztő, mennyi orbán-buzi van...és mind itt tobzódik...

patyuka 2015.09.06. 11:18:03

Falra hány borsó, de azért itt is csak kinyilvánítom:
Felfoghatatlan számomra, hogy némely notórius szájkaratés miért adja folyton-folyvást és minden fellelhető fórumon a hülyét - a múltat idézvén -: olyasmiket állítva, amikről számosan beigazolódott, hogy az eredőjük legjobb esetben is csupán erős csúsztatás, de leginkább aljás szándékból - bevallottan hivatásos karaktergyilkosok által - kifundált primitív hoax?!
Csak nyomják és nyomják az orbitális baromságaikat, miközben tudhatják, hogy ezekkel az agyoncsépelt hazugságokkal már nem tudnak a regnálóknak újabb híveket szerezni, csupán saját korlátoltságuk válik egyre konokabbá, áttörhetetlenebbé és mind nyilvánvalóbbá...

na4 2015.09.06. 21:46:12

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Angliát kár említeni, ott éppen most fognak véget vetni a migrációnak. A közgazdasági érvelés is felesleges: mit fognak a fekák a technologizált Németországban kezdeni, amikor már így is milliónyi munkanélküli van? Menthetetlen vagy, de élvezet nézni, ahogyan aláírtad a halálos ítéletedet. Ja és már úton van az újabb feka cunami, hoznak szifiliszt, hepatitist és egyébb betegségeket, amiket itt már régen elfelejtettünk, a hatóságokkal nem müködnek együtt, Görögországban már szétvertek mindent, hamarosan Magyarországon lesznek. Javaslom menj ki a Keletihez a kegyeltjeidhez, vegyülj el közéjük és dagonyázz a koszban, mocsokban a retekben amit maguk után hagynak a pályaudvaron, a sátrakban, az utakon, a buszokban, stb. Jó szórakozást.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.09.07. 01:48:42

@na4: :D:D:D
Atyaúristen, te ezeket honnan veszed? Milyen párhuzamos univerzumból? :D

LAssan vissza kell mennem dolgozni, majd reggel kapsz egy részletesebb választ a hallucinációidra.

Addig majd igyekszen vigyázni a négerekkel az üzemcsarnokban. XD
süti beállítások módosítása