Ha KDNP-s vagy és nem dohányzol, még akár dublini nagykövet is lehetsz!

H_A Címkék: kinevezés kontraszelekció KDNP Fidesz-KDNP Pálffy István dublini nagykövet2015.07.31. 22:01

A hír: ősztől dublini nagykövet lesz Pálffy István. Igen, ez a Pálffy István az a Pálffy István. Akit mérnöki végzettsége nem akadályozott meg abban, hogy újságíró, műsorvezető és politikus legyen. Aki a TV2, majd a köztévé híradós műsorvezetője volt. Aki 2010-ben listáról jutott be a parlamentbe, ahol is a KDNP színeiben képviselte a népet, miközben a kulturális és sajtóbizottság alelnöki tisztét látta el. Aki 2014 novemberétől az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadóként dolgozik. Aki a múlt hétvégi tusnádfürdői nemzetpolitikai találkozó programjában már „Pálffy István kijelölt nagykövet, Magyarország Nagykövetsége, Dublin” megnevezéssel szerepelt. És aki a VS.hu megkeresésére "semmilyen formában nem szerette volna kommentálni" a kinevezést. Gondoltam, ha ő nem, akkor majd én kommentálom. Annál is inkább, hogy a külügyminisztérium azóta megerősítette az értesülést: szeptembertől Pálffy megy Írországba, a formaságokon már túl vannak.

Először is: azt nem mondhatja senki, hogy nem már megint a megfelelő ember került a megfelelő helyre. Mint annyi példa volt rá az elmúlt években, mint annyi példa van rá napjainkban is. Mióta a sokoldalú Papcsák Ferencet beejtőernyőzték az MNB felügyelőbizottságának elnöki székébe, és mióta úgy hírlik, a Vida Tolmácsotkérek Ildikó lemondását követően megüresedett adóhatósági trónust Tállai András elszánt harcos, megbízható káder és jó barát kezére bíznák, hát hogy is mondjam: az vesse rám az első (nagy)követ, aki meglepődött. Vagy az, aki részegen nem produkálta magát az ország házában, és utána nem tagadta le az egészet úgy, hogy közben fenyegetőzött is: mindenkit beperel, aki azt állította, hogy márpedig nagyon is részeg volt.

Mindenki nyugodjon meg: Pálffy kinevezésével és - tágabb értelemben - személyével nem az a bajom, hogy bizalmasabb viszonyt ápol az alkohollal, mint én. Egyáltalán nem személyeskedni szeretnék, vagy ennek a derék konzervatív-kereszténydemokrata embernek a magánéleti lírájába kívánok gumicsizmával beletaposni. Sőt, kicsit örülök is annak, hogy Schmitt Pál, Széles Gábor, Kiszel Tünde, vagy Bálint Antónia (a sor tetszőlegesen folytatható) éppen nem ért rá, vagy nem kellett pontosan ezzel a zsíros állással meghálálni valamilyen hűséges szolgálatukat. Persze abban az országban, ahol bizonyos Szijjártó Péter külügyminiszter lehet, ott egy írországi nagykövet személye sokadrangú, jelentéktelen kérdés, tulajdonképpen szinte mindegy is, hogy ki ő.

Igen, majdnem mindegy. Annyiban nem mindegy, hogy az eddigi rengeteg példához hasonlóan, ez is hűen tükrözi a Fidesz-KDNP rezsim kontraszelekcióra épülő személyzeti politikáját. Jobb helyeken nagykövetek olyan emberekből lesznek, akiknek súlyuk, tekintélyük, befolyásuk, az országhatárokon túlmutató ismertségük van. Jobb helyeken nagykövetek általában karrierdiplomatákból lesznek, és nem a miniszterelnök haverjaiból, rokonaiból, a holdudvarát képező, csillapíthatatlan étvágyú feltörekvő senkikből. Jobb helyeken nagykövetet a diplomáciában jártas, külföldi tapasztalatokkal rendelkező szakemberekből csinálnak, és semmiképpen nem elegendő feltétel ehhez a kitartó seggnyalás.

Hát ja. Senki nem mondhatja el mától, hogy egy tagság és szavazóbázis nélküli, azaz mérhetetlen társadalmi súlyú pártban befutott négy éves "luxuskarrier" nem elegendő egy írországi nagyköveti szék megnyeréséhez. Hogy ehhez a székhez mi köze lehet egy borszakértő mérnöknek, egy alkoholista viselkedéssel leírható ex-híradósnak? Jobb helyeken abszolút semmi. De nálunk egy ilyen apróságon nem múlhat  tisztességesen szervilis, keresztény pártkatonák jövője, nemdebár? Itt sem számít már a látszat sem, hogy legalább a diplomáciai posztokra ne kizárólag dilettáns kádereket nevezzenek ki. 

Igen, ebben a pillanatban Magyarországon nincs, nem volt egy Pálffynál alkalmasabb személy, aki szép hazánk egyébként nem kicsit megtépázott nevét és hírnevét nagykövetként öregbíthetné a világban, konkrétan Írországban. Igen, ennyire félelmetes, hogy a magyar politikai elit ilyen figurákat termel ki és termel újra. Jobb helyeken ebből az emberből nem csak nagykövet nem lehetne, de portás sem igazán Írország magyarországi nagykövetségén. Állapítsuk meg újra: ezzel ellentétben nálunk a hozzáértés, a tehetség nevetséges elvárásait felülírja a szervilizmus, a megfelelő kapcsolatháló és a sajátos "nyelvtudás".

palffy_a_kdnp_nem_dohanyzik.pngDublini nagykövet lesz belőle, akárki meglássa (fotó: Fideszfigyelő)

A legjobb indulatom mellett sem jut eszembe semmi más erről az emberről, mint hogy négy évig budapesti lakosként vette fel a Hajdú-Bihar megyei képviselőknek járó választókerületi pótlékot: lakása ugyan nincs és nem is volt ott, ám mivel az ottani megyei listáról jutott a parlamentbe, így igényelhette. És egy igazi kereszténydemokrata nem tehetett mást: zsebre rakta a juttatást. De nem ez a legdurvább, tettek már mások is zsebre sokkal többet is. A nem létező KDNP szóvivőjeként a maga idején azzal védte a trafikmutyit, hogy sem ő, sem a KDNP nem dohányzik, ezért nincs mondanivalója az ügyben.

Nos, ezt a logikát követve az lett volna az igazán tökös dolog, kedves Pálffy úr, ha ön most is kikérte volna magának: sem megfelelő végzettsége, sem megfelelő tapasztalata nincs, (ráadásul kétlem, hogy beszéli az ír angol nyelvet) ezért semmi köze nem lehetne a dublini nagykövetséghez. Nem, nem turkálni szeretnék a magánéletében, de amíg arról értesülök, hogy ön alkoholos eufóriájában az írországi magyarokat inzultálta (titokban remélem, hogy erre azért nem kerül sor) engedje meg, hogy az ön példáját alapul véve megállapítsam: nincs az a hozzá nem értés, az a hülyeség, az a botrányos viselkedés, amivel a Fidesz-KDNP színeiben-soraiban ne lehetne jól járni.

U.I. Mivel el nem tudom képzelni, hogy ezzel a felkészületlenséggel és alkalmatlansággal mit fog kezdeni magával Dublinban, szeretnék egyszerűen kellemes időtöltést kívánni. Igaz, hogy arrafelé annyira nem népszerűek a borok, mint idehaza, ellenben vannak jófajta sörök és whiskyk, amelyek társaságában kipihenheti a nulla százalékos pártban produkált nulla százalékos eredményességű munkája fáradalmait. Nekünk meg valószínűleg az lesz a legjobb, ha még annyit sem hallunk önről, mint eddig.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr837668906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikaboy 2015.07.31. 23:33:56

Először is keresem, hogy ki írta ezt a rosszindulattól csepegő cikket, de sehol nem találom, még a nicknevét sem! De biztos jobban örülne, ha valami levitézlett balliberális fazon lenne a nagykövet, mert ugye csak azok értenek mindenhez, mindenki más aki nem ebbe a brancsba tartozik az alkalmatlan, még egy kis országban is nagykövetnek! Egyébként az ír whisky nagyon finom,; kívánok Pálffy Istvánnak jó egészséget hozzá!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 07:18:37

S mi ezzel a gond? Ki legyen a dublini nagykövet, egy balliba?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 07:20:15

"ráadásul kétlem, hogy beszéli az ír nyelvet"

Írország lakosságának 95 %-a sem beszéli, szóval ez nevetséges érv. Az ír nyelv Írországban csak egy dísz, nem használatos egyébként a hivatalos életben. Kb. olyasmi ott az ír nyelv, mint Mo-on a rovásírás.

dr. jenőke (jenőke) 2015.08.01. 08:45:06

.
Az ír nyelv erősen veszélyeztetett. Írországon kívül a Nagy-Britanniához tartozó Észak-Írországban, Kanadában (Új-Fundland szigetén) és az Egyesült Államokban is beszélik - hivatalos statisztikák szerint Írországban jelenleg körülbelül másfél millió.
Az íreknek mindössze 20%-a állítja, hogy tud írül (valamennyien tanulják gyerekként).
Bizonyos foglalkozást űző emberektől, elsősorban a közszférában dolgozóktól megkövetelik a nyelvismeretet. Például – elvileg – nem lehet postás, aki nem tud írül, hiszen nem tudna elolvasni egy ír nyelvű címzést a borítékon.
1914 óta Az ír anglikán egyház támogatja az ír nyelv használatát az istentiszteleteken.
Az 1960-as második vatikáni zsinatot követően az Írországban domináns szerepet betöltő római katolikus egyház is írül és angolul miséz a korábbi latin helyett.

Slaynt!

Én is itt vagyok 2015.08.01. 10:49:39

Ne legyen balliba, de legyen azért hozzáértő, széles látókörü, több nyelvet beszélő, magasan képzett ember. Megjegyzem a mai politikusok közt egyre nehezebb ilyeneket találni, de akkor tán ne politikus legyen. A nagykövetek általában nem politizálnak, hanem lojálisak a mindenkori kormánnyal. Mondom ezt 15 év diplomáciai tapasztalattal...

Netuddki. 2015.08.01. 13:21:02

Hehe! Reszkessetek ír qrvák!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.01. 13:27:01

Még, hogy az alkoholizmus rossz. Komplett karriert lehet rá építeni.

csak egy néző 2015.08.01. 13:31:18

@Bikaboy: @maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Ehelyett a szolárium bajnok, szervilis alkoholistánál talán lett volna alkalmasabb is és, hogy a fidióták se tudjanak levitézlett ballibsi fazonokról okádni, itt van egy sokkal alkalmasabb fideszes.

www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/gazdasagdiplomaciaert-felelos-allamtitkar/az-allamtitkar

Igaz Pállfy esetében a szakértelem, csak egy kommunaista csökevény. Ő már bebizonyítatta, hogy egy tagság nélküli pártban, seggnylással mit lehet elérni.

miért 2015.08.01. 13:42:48

@Bikaboy: Érdekes felvetés: Rosszindulatú cikk? Az elmúlt cca. 40 év pál(ffy)fordulásait nézve, nagyon is elnézőre sikerült. Sajna enbek az álkeresztény pártocskának ilyenre futotta! Hacsak nem pl. Bikaboy?

kvadrillio 2015.08.01. 13:43:32

PÁLFFY EGY KAPITALISTA KÓRKÉP. ISZÁKOS HABLATYSOLÓ FAZON.

kvadrillio 2015.08.01. 13:45:12

DE !!! ILYEN KAPITALIZMUS IS A FASZOMNAK KÖKKKKK !!! HOGY ÉHBÉRÉRT DOLGOZTATNAK ÉS AZ ELVÉGZETT MUNKÁÉRT JÁRÓ ÉHBÉRT SEM FIZETIK KI !!!
ILYEN A SZTOCIALIZMUSBAN SOHA NEM FORDULT ELŐÁ !!! NEM VOLT AZ OLLAN RÉGEN, TUGGYUK MIND !!!
"
Munkásait vádolja, EU-s pénzből nem fizeti ki a szegényeket a gigaszövetkezet
Kolozsi Ádám
Kolozsi Ádám követés
2015.08.01. 08:04
2600 szegény, kiszolgáltatott ember nem kapta meg a fizetését attól a fura szövetkezettől, ahová a munkaügyi központ irányította őket. A vezetést nem tudják elérni, de mi megtaláltuk őket: szerintük a felháborodott emberek morális hozzáállásával van baj. Íme, a társaság, amelynek az egyik évben 50 ezer forintos árbevétele van, a következőben pedig megdobják 3 milliárd forintnyi EU-s pénzzel.
"

kvadrillio 2015.08.01. 13:46:57

@kvadrillio: ILYEN KAPITALIZMUS IS A FASZOMNAK KÖLLL !!!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 13:52:51

@csak egy néző:

A nagyköveti pozíció elsősorban politikai, s nem szakemberi.

kvadrillio 2015.08.01. 13:56:30

Bizottsági tagság
Ciklus Bizottság Tisztség tól ig
2010-2014 Külügyi bizottság Tag 2013.09.23. 2014.05.05.
Kulturális és sajtóbizottság Alelnök 2010.05.14. 2014.05.05.

A Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok kulturális kormányzatainak esetleges visszaéléseivel foglalkozó albizottság
Tag 2010.06.23. 2014.05.05.
A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság Tag 2010.06.08. 2014.05.05.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság Tag 2010.10.04. 2010.10.11.

A TÉVÉBEN, MINT HÍRMONDÓ MÁR ALIG TUDOTT BESZÉLNI, FOLYTON A SAJÁT NYELVÉBE BOTLOTT OLYAN PIÁS VOLT !
NU, FÖNTIEKBŐL LÁTHATÓ, HOGY A PARLAMENTI KULTURÁLIS ÉS SAJTÓBIZOTTSÁGBAN MIVEL IS FOGLALKOZOTT:"A Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok kulturális kormányzatainak esetleges visszaéléseivel foglalkozó albizottság".....ETTŐL A SOK FOGLALKOZÁSTÓL IS TÖRTÉNT AZTÁN BAJNAI LIBÁS-ÜGYE, 10 ÖNGYILKOSSAL TETÉZVE...UGYE.........

...de majd jó lesz nagykövetnek, mert lehet, hogy orbán-rokon az anyja révén ??? ki tuggyahhh...:O)

csak egy néző 2015.08.01. 14:03:58

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Igazad van baromarcú birka.
Ha ebben az országban egy sima érettségivel lehet valaki miniszter (Lászlóné)
Akkor ez a macskajancsi seggnyaló tuti alkalmas nagykövetnek.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 14:06:22

@csak egy néző:

Nem Mo-on. Ez a nemzetközi gyakorlat eleve: a nagyköveti poszt nem szakemberi állás. Aki tud beszélgetni, rendszeresen tisztálkodik, nem hány az asztalra, az már alkalmas.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 14:11:10

@csak egy néző:

Én szakmai alapon vagyok alkalmas, így legfeljebb nagykövet-helyettes lehetek.

kvadrillio 2015.08.01. 14:18:59

arisztokrata dzhsentzri-származék...:O)))))
Pálffy család
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pálffy Címer.png

A Pálffy család Magyarország híres arisztokrata családja, a 16. század 80-as éveitől a kiegyezésig a Habsburg dinasztia legjelentősebb támogatói. Szolgálataikért számos birtokot kaptak, elsősorban a Felvidék nyugati részein. A törökellenes harcok idején kiemelkedő szerepet játszottak a haza védelmében.

A család Kont Miklós unokájától, Kont Páltól származtatja nevét, akinek keresztnevéből (I. Pál fia II. Pál) ered az ősi családnév. Ezen Pál Corvin Mátyástól kapott címert a török ellen szerzett érdemeiért. Előnevük és az Erdődy Bakócz családéval egyező címerük közös származást feltételez. Péter fia II. Miklós alapozta meg a család hírét és vagyonát, aki nászajándékul kapta Vöröskő várát és később a hozzátartozó uradalmat megvásárolta a Fugger családtól. Innét vették második „vöröskői” előnevüket. 1598-ban Miklós örökösen megszerezte a pozsonyi várkapitányságot és a vele járó uradalmat, illetve ispánságot. Több vár és terület kapitánya is volt egyben. Fiaival a család idősebb és fiatalabb ágra vált szét. A fiatalabb 3 nagyobb ágra vált szét: malackaira, borostyánkő-stomfaira és vöröskőire.

:O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2015.08.01. 14:20:43

@kvadrillio: DZSENTRI-SZÁRMAZÉK...:)i)) ISZUNK-VADÁSZUNK-MEGINTISZUNK-MEGINTVADÁSZUNK......AZUTÁN MEGHALUNK MÁJZSUGORBAN NAGYKÖVETKÉNT.......:o))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2015.08.01. 14:27:10

GOOGLE: DINASZTIÁK URALMA...

GOOGLE: PÁLFFY CSALÁD...

HÜLYE ORBÁN VISSZAHOZTA A DINASZTIÁK URALMÁT !
Abbászida-dinasztia

Abbászida, a muszlim kalifátusi birodalom második nagy dinasztiája. 750-ben megdöntötte az elsőt, az Omajjád-dinasztiát. Az Abbászidák uralmának 1258-ban a mongolok megsemmisítő támadása vetett véget.
Nevét Mohamed próféta nagybátyjáról, a mekkai korejs törzsbeli Hasemita nemzetségből származó al-Abbászról (meg. 653 k.) kapta. Családjának tagjai 718 tájától igyekeztek megszerezni a birodalom fölötti uralmat. Ügyes propagandával sok hívet állítottak maguk mellé, különösen a síita arabok és a khorászáni perzsák között. Abu Muszlim vezetésével 747-ben nyílt felkelés tört ki, amely az utolsó Omajjád-kalifa, II. Marván vereségéhez vezetett a mezopotámiai Nagy Záb folyó menti csatában (750). Ekkor kiáltották ki Abul-Abbász asz-Szaffádot az első Abbászida-kalifának.
Az Abbászidák uralma alatt új fejezet nyílt a kalifátus történetében. Szakítva az Omajjádok politikájával, akik Nyugat- és Észak-Afrika, a Földközi-tenger és Dél-Európa felé kívánták befolyásukat kiterjeszteni, a kalifátus kelet felé fordult. Székhelyüket az akkoriban épült Bagdad városába helyezték át, s figyelmük Perzsia és Transzoxánia felé fordult. Ekkor állt elő először az a helyzet, hogy a kalifátus és az iszlám nem ugyanazt jelentette: Egyiptomban, Észak-Afrikában, Spanyolországban és egyebütt helyi dinasztiák kalifátusi rangra tartottak igényt. Az Abbászidák uralomra kerülésével a birodalom hatalmi alapja nemzetközivé lett, az arab nemzetiség helyébe az igazhitűek közösségéhez való tartozás lépett, mint meghatározó elem. Minthogy az Abbászidák hívei jórészt a muszlim hitre tért perzsák közül kerültek ki, érthető módon sokat átvettek a hagyományos perzsa (Szászánida) kormányzási módszerekből. Ugyanígy a vallásos muszlimok támogatása révén az Abbászidák nyilvánosan kiálltak a még csak kialakulóban levő iszlám jogrend mellett, és mindenki számára világossá tették, hogy hatalmuk alapja a muszlim vallás. Az Abbászidák alatt, 750 és 833 között, főként al-Maszúr, Hárún ar-Rasíd és al-Mámún uralkodása idején növekedett a birodalom ereje és a tekintélye, fejlődésnek indult a kereskedelem és az ipar, a művészeti és a tudományos élet. Amikor azonban al-Mutaszim saját hadseregét nem muszlim berberekkel, szlávokkal és különösen törökökkel kezdte feltölteni, az Abbászidák világi hatalma hanyatlásnak indult. Ezek a katonák ugyan iszlám hitre térte, a vallás azonban már nem volt elegendő a birodalom egységének fenntartásához, és a nem arab katonatisztek hamar magukhoz ragadták az állam fölötti ellenőrzést, oly módon, hogy a követeléseiket megtagadó kalifákat habozás nélkül megölték.
A katonatisztek hatalmát is belső viszályok ásták alá, mire 945-ben az iráni Bújidák elfoglalták Bagdadot, s rákényszerítették al-Musztakfit (944-946), hogy az ellenőrzésük alatt álló területek egyedüli urainak ismerje el őket. A következő évszázad során a birodalom nagy részében helyi világi dinasztiák gyakorolták a hatalmat. 1055-ben az Abbászidákat legyőzték a szeldzsukok, akik a kalifák még megmaradt világi hatalmát is megkaparintották, tiszteletben tartották viszont a kalifa vallási vezetői rangját, és - főleg al-Musztarsid (1118-35), al-Muktafi és an-Nászir uralkodása alatt - visszaállították a kalifátus tekintélyét. Nem sokkal ezután, 1258-ban, Bagdad mongol ostromával lezárult a dinasztia története.

A MI VEZETŐINK IS EZT CSINÁLJÁK ! LEHET AKÁRMILYEN BAROM VALAKI, FŐ AZ, HOGY VALAMILYEN RÉGI FASZNAK A LESZÁRMAZOTJA LEGYEN....:o)))))

Bikaboy 2015.08.01. 14:31:09

@miért:
Miértke!
Nem személyeskedünk, nem őriztünk együtt birkát és nem is fogunk!!! A Whisky-t én is szeretem, és jól ellátnám szívesen ezt a posztot, azért a pénzért, ha arra gondolsz!...

breaking bad 2015.08.01. 14:48:44

Ha majd Orbán is kimegy Írországba, együtt ketten alakítják a viszkis rablót

funfun 2015.08.01. 16:19:16

Először a Habsburgoktól kellett egy vatikáni nagykövetet importálni, aztán Írországba megy a Piálfi. Nem áll valami jól Pártunk és Kormányunk felkészült, művelt, ejropéjer honfiúk és honleányok tekintetében. Nem szeretnék most a magyarok helyében lenni..., bammeg, pedig a helyükben vagyok.

Béla Tölgyesi 2015.08.01. 16:33:54

@Bikaboy: A kedves utcalány anyukád is alkalmas lehetne, mert a fiacskája, ezek szerint veri pállfyt, alkohol fogyasztásban. Egyébként nem lenne ilyen hülye.

Béla Tölgyesi 2015.08.01. 16:36:04

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: vagy akár a kedves utcalány anyukád. Birkául, biztos ő is tud.

Punxsutawney Mormota 2015.08.01. 16:36:08

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Póg mo thóin! Én olyan 15%-ról tudok, de növekszik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 17:11:25

@Punxsutawney Mormota:

Ha beleszámolod azt is, aki ki tud nyögni 10 mondatot, akkor igen.

Punxsutawney Mormota 2015.08.01. 17:17:58

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ha beleszámolom azt is, aki ki tud nyögni 10 mondatot, akkor 25%. Legalábbis a 2007-es cenzuson ennyien jelölték be, hogy beszélnek írül.

micsoda? 2015.08.01. 18:18:49

Megint sikerül lejáratni az országot. Gondolom az Írek felkészülnek Pálffyból, és nekünk megint annyi.

Mert,"Jobb helyeken nagykövetek olyan emberekből lesznek, akiknek súlyuk, tekintélyük, befolyásuk, az országhatárokon túlmutató ismertségük van"

Tudományos libsizmus 2015.08.01. 19:22:46

Ha nem fideszest/kdnp-st neveznek ki követnek, akkor meg az a bajotok, libsik.

Tudományos libsizmus 2015.08.01. 19:45:30

@csak egy néző:
Faszkalap. Nem tudom, ki ez az arc. De nem is rá gondoltam, hanem arra a Habsburgra, aki ugyebár nem fideszes és vatikáni követ lesz és a földhöz veritek magatokat tőle.

Tehát ismételjük el még egyszer, a gyengébbek kedvéért: ha fideszes a követ, az a baj, ha nem fideszes a követ, akkor pedig az a baj.

blaubner 2015.08.01. 20:12:03

Posztolonak nyilvan tokmindegy, hogy palffy vagy akarki mas a leendo nagykovet, o a fideszt utalja, ezert barkit hasonloan tamadna.

Es akkor a temahoz: kedves poszter, 1.) kerlek sorolj fel nehany olyan nagykovetet az elmult 25 evbol, aki szerinted jol latta el a feladatat. 2.) schmitt pal mennyiben volt rossz madridi es berni nagykovet (ha mar ellenpeldakent soroltad ot ide), es most ne a -szerintem is csapnivalo - elnoki teljesitmenye alapjan velemenyezzuk.

csak egy néző 2015.08.01. 20:54:21

@Tudományos libsizmus:
Faszszopó idióta, ha nem vetted volna észre ez a blog nem a vatikáni követről szól, hanem az alkoholista szolihuszárról akit írországi nagykövetnek jelölték.
Az, hogy fingod sincs, hogy ki az az ember, akit belinkeltem ez csak az bizonyítja, hogy mekkora egy köcsög gyökér vagy és még te ugatsz.

Egyébként nekem semmi bajom a Habsburg gyerekkel.
Lássuk be, hogy még mindig jobb ez a Habsburg gyerek, mint mondjuk ha a zsírparaszt Tállait nevezte volna ki akinek még a magyar nyelv sem megy igazán. Viszont biztos, hogy tud magyarul adózni és ezzel meg is nyeri majd a NAV Ildikó székét.
Egyébként is a szakértelem csak egy kommunista csökevény.
Ha a gazdádnak lenne humorérzéke, akkor kinevezte volna "Dajcs Fürjecske Tompikát"
Mekkora vadászterülete lehetne a környékbeli apáca zárdák tájékán?

Tudományos libsizmus 2015.08.01. 21:36:29

@csak egy néző:
Az jó, amikor a buzifétises libsik faszszopóznak.
süti beállítások módosítása