Kerényi elvtárs kulturálisan elszellentette magát: börtönbe vetné az írókat

H_A Címkék: börtön diktatúra magyar kultúra magyar írók Kerényi Imre2015.05.28. 12:56

Rég hallottam Kerényi Imréről, miniszterelnöki cselédről, ripacs pojácáról, a magyar kulturális értékek megőrzéséért felelős miniszterelnöki megbízottról, a nemzeti dohányzóasztal az alkotmány asztalának megálmodójáról, az alaptörvényt marhabőrbe kötő Kulturführerről, erre tessék, itt van. Nem olyan régen, a budapesti könyvfesztiválon, érdeklődő újságírói kérdésre válaszolva azt bírta mondani: azért nem jelent meg egyetlen árva külföldi verseskötet sem magyar nyelven (miközben súlyos százmilliók mentek el a totál fölösleges, igénytelen, de legalább drága Kerényi-féle nemzeti könyvtársorozatra) mert bár a műfordítók jobban élnek, mint Orbán kedvenc ölebe, alapvetően gyenge a lobbi-tevékenységük. Úgyhogy, íme, a vérfagyasztóan zseniális, kultúramegőrző javaslat:

„Kellene egy jó kis elnyomás, diktatúra, börtönbe kellene zárni az írókat, és ott majd fordíthatnának idegen nyelvű irodalmat, mint Göncz Árpád annak idején”.

Rég hallottam Kerényi Imréről, és jól is volt ez így, mert most újra eszembe juttatta milyen szervilis barmok kezében porlik szét ez az ország, mint a szikla. Nem mintha Kerényi nélkül is nem látnám minden nap. Nem, semmi nem példázza jobban ezt a kórház-feelinget, amelyben naponta részünk van, mint az, hogy Kerényi Imrék gondosan előkészített forgatókönyv szerint garázdálkodhatnak a közpénzes bödön körül.

Kerényi mondott megint valamit, ami felért egy, a kultúra orra alá irányzott, unortodox, nemzeti szellentéssel. Azzal a sunyi lapossal, amelynek irtózatos bűze...

Folytatás ITT

kerenyi_1.jpgfotó: mno.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr877498216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.28. 13:12:24

Az azért mindenképpen tény, hogy demokráciában - mint ami a mai Magyarország is - nehezebb közéleti témában remekelni művészi szinten, mint ha nincs demokrácia. A szabadság hiánya jó termőtalaja a művészetnek.

Látható ez a mai nyugaton is: mivel valódi probléma kevés van, a művészet nagyobb része elfajzott, unalmas, emberellenes. A Paszternak és Szolzsenyicin nagyságú művészek nem képesek megteremni egy demokráciában.

Látható ma nyugaton: mivel ismét megjelentek a problémák (pl. a homoklobbi agresszív nyomulása, vagy a keresztényüldözés), ez ismét táptalajat ad, így lehet, hogy újjászületik a művészet is.

istvankah 2015.05.28. 14:19:18

Nagyon brilliáns megszólalás!Mit lehet várni egy végbéllénytől?a nemzeti szinvonal alámeg már úgysem tud süllyedni!Remélem a hant amivel betakarják jó kis szittyós terepen lesz!Hadd usszon az árral!Hamár ilyen jó bért kapott a szarért,ami rittyentett!

2015.05.28. 17:45:00

Ki ez az alkesz csávó ?
Ja ez a fidesz diszpintye ! Nem mondom szép példány !
Kitömve jobban mutatna, valamelyik állatkertben !

skribler200 2015.05.31. 07:23:57

@janos551:

addig nem is fog változni SEMMI, amíg meg nem alakul az ellenzéki ODA FOGUNK BASZNI KEMÉNYEN tagozata.

onnéttól kezdve csak stadionkapacitás kérdése az egész...
süti beállítások módosítása