Nem keresel évi 15 milliárdot? Akkor tuti nem Habony Árpád a sofőröd!

H_A Címkék: pénzmosás kaszinó médiabirodalom Andy Vajna Habony Árpád kaszinóbiznisz2015.04.21. 17:13

70 évesen már nem akkora nagy szó, ha az ember a saját lábán áll, akkor főleg nem, ha Endrú Vajnának hívják az embert. Ezzel együtt, lássuk be, Vajna tata igen nagy arc, és ehhez az archoz igen nagy láb is társul, mint egyébként valamennyi úrhölgynek és úriembernek odaát, a napos oldalon. Olvasom, hogy Andy Vajna kormánybiztos évi 15 milliárdot kaszál budapesti kaszinóival, amelyekből összesen 5 darab van neki Budapesten. Hogy az egész országban összesen 8 darab ilyen szórakoztatóipari egység működik, az mindent elmond arról, mennyire jó ma Magyarországon Vajnának lenni.

Tudniillik Andy Vajna kormánybiztos is egyben, aki egyre kevésbé mellékesen kaszinóbizniszben is utazik: 4000 négyzetméteren 824 pénznyerő/nyelő automatával várja a nyerni vágyó híveket. Etnikumra, vallásra, szexuális identitásra, társadalmi hovatartozásra való tekintet nélkül. (Mondjuk fogalmam sincs, ki jár ma Magyarországon kaszinózni – arrogánsékon kívül, úgy értem –, de ez itt és most részletkérdés.)

Nekem nincs kaszinóm – a fennmaradó három egyike se az enyém –, és bár ez a NAV-ot a legkevésbé sem érdekli, nekem úgy tűnik, hogy minden idők egyik legnagyobb pénzmosási akciójának egyik legnagyobb nyertesét tisztelhetjük a producer zseni úrban. Mióta Simicska önszántából száműzte magát a buliból a spermára hivatkozva, Sugar Daddy-re szállt ez a hálátlan szerep. Hát van ilyen: az ember kitántorog Ámerikába szerencsét próbálni, majd egy fél évszázaddal később hazaeszi a fene meggazdagodni. Gyorsan megörököl egy Nemzethy Filmalapot, és 5 darab kaszinócskát. Tulajdonképpen az egész témába vágó törvénykezést rászabják a becsületben-tisztességben megőszült fejére.

És akkor jön az a rossz emlékű elmúlt nyolc évet idéző ellenzék és azt mondja, hogy mindez pofátlanság, és tűrhetetlen. Nem értem én ezt a balliberális irigységet. Ahelyett, hogy örülnének, hogy végre felszámolják a gyermekéhezést. Tényleg senki nem emlékszik, hogy egy tavalyi kormányzati magyarázat szerint azért kellett a kaszinók koncessziós díját levonni a játékadóból, és áfamentessé tenni azt, hogy Endrú papa közel 100 milliós, de legalább több mint 100 négyzetméteres kertkapcsolatos, panorámás lakást vásárolhasson Tímejának a Rózsadombon felszámolja gyermekéhezést? Fene azt a rövid kollektív memóriátokat! Meg az enyémet.

Na, de komolyra fordítva: az persze önmagában elég nagy baj, hogy egy komplett művészeti ágazat egy konszolidált, azaz saját lábán álló gengszterre van bízva, de hát mi kicsire nem adunk. Pedig akár adhatnánk is, hiszen legtöbbünk még leírni sem tudja azt a felháborító 15 milliárdot. Jut eszembe: megkérdezték nem olyan régen a filmügyi kormánybiztos-kaszinótulajdonos-producer urat, hogy nem gond-e esetleg, hogy az általa vezetett Filmalapnál támogatott múvik egyetlen büdös forint nyereséget nem hoztak. Válasz: „ez egyáltalán nem baj, ezeknek a filmeknek soha nem is volt az a céljuk, hogy pénzt hozzanak.”

Namármost. Ebből kiindulva remélhetőleg világos, hogy a kaszinóbiznisszel meg pont nem ez van. Hanem az ellenkezője. Ott az a cél, hogy onnan kötelezően ki kell lapátolni a pénzt, lehetőleg annyit amennyit nem szégyellünk, mert a NAV-ot úgysem érdekli, a hálapénz meg le van zsírozva egyetlen urunkkal és parancsolónkkal. Más szavakkal: a jó időben jól helyezkedő zseniális Endrú papa annyi adót vall be, amennyit akar, és az ily módon „tisztára mosott” mocskos pénz egy része visszakerül azokhoz, akik kitalálták ezt a nyereséges üzletet. És ne merjétek megélhetési visszatelepültnek nevezni az öreget! Ő egyszerűen az egyenlet része! Igaz, erre már nem lehet azt mondani, hogy az idegenszívű, magyarellenes multi nem adózik, mivel a tisztességes magyar vállalkozó sem adózik, de hátha ez senkinek nem tűnik fel.

Én bárgyú, persze sokáig azt hittem, a szerencsejáték-biznisz sok más egyéb mellett családellenes vállalkozás is, de immár megnyugodhatok: nem az. A mélykereszténység alapköve. Ráadásul az is jó benne, hogy lassan már nem kell a családi összefogásra fogni a megmagyarázhatatlan anyagi gyarapodást: kaszinóban nyertem, járjon utána akinek két anyja van.

habony_vajna.jpgStrómanok tündöklése (fotó: 444.hu)

Hát így áll össze a kép szépen lassan: így járnak azok, akik nem küldik el a vérbe a királyt Simicska-módra. Megkaphatják a sóval behintett 4 ezer négyzetméteres kaszinóbizniszt, családbarát hasznosításra. Sok más stratégiai ágazattal ellentétben, amely nem lehet veszteséges – mert ha veszteséges egy kórház, azonnal be kell zárni –, a kaszinózás nagy üzlet. Amely egyben megmagyarázza az Orbán Viktor körül megkerülhetetlen fontosságú munkát végző Vajnák és Habonyok, sajtó elől fekete kocsival menekülő barátságát is.

Nehéz eldönteni, hogy ezeknek az embereknek a külsejük vagy a belsejük a visszataszítóbb, de bárhogy is legyen, konkrétan itt van eltemetve az az évi 15 milliárd. Ebből épül szépre, magasra a fejünk fölé , Simicska megürült helyére, Habony Árpád és további, Orbán ügyeiért felelős csókosok médiabirodalma. Pofátlan és tűrhetetlen? Igen, az. És tényleg néha már csak azt nem értem, mitől működik még mindig ez az ország.

Mióta Simicska önszántából száműzte magát a buliból a spermára hivatkozva, Sugar Daddy-re szállt ez a hálátlan szerep. H...

Posted by Hacsaknem Blog on 2015. április 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr917386902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.21. 17:31:35

Képzeljük el egy pillanatra, hogy Vajna ballib lenne, s a Fidesz kritizálná őt!

Vajon mit mondanának a ballib véleményvezérek ez esetben Vajna jövedelmére:
- nemzetközileg elismert rendező/producer, eleve dúsgazdag ember volt, mielőtt Mo-n vállalkozni kezdett,
- ne turkáljunk más pénztárcájában, nem közpénzből lett gazdag,
- nem a politikából lett gazdag, mint egyes fideszesek,
- élelmes vállalkozó, ne irigyekedjenek a demagóg fideszesek,
- gazdag ország nem lehetséges gazdag emberek nélkül,
- ennyit ér a munkája, a szakembereket meg kell fizetni.

Ugye, ugye?

Zorro_a_fekete_hoze 2015.04.21. 19:26:08

Csak holokauszt kárpótlást kapott a vén tróger...

István Tamasi 2015.04.22. 10:36:43

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar!
Képzeljük el egy pillanatra hogy visszakotródsz a bulgár hegyi legelőkre vagy a kubai cukornád ültetvényekre! Vajon mit mondanának a rendes, normális magyarok?
- végre egy jó hír, mert ez az ocsmány bulesz birkaszar már végképp nem hiányzik hazánkban,
- nem az eszéről híres ez az ocsmány bulesz birkaszar,
- egy pofátlan troll ez az ocsmány bulesz birkaszar,
- hazán könnyern meglesz az ocsmány bulesz birkaszar nélkül.

Ugye, ugye!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 11:17:42

@István Tamasi:

Ostoba balliba vagy, rossz helyen gágogsz. A gágogás a múlt hét végén volt, oda kellett volna menned, így 1200 fő helyett 1201-en lettetek volna a norvég-washingtoni fizetett "tömeg" gágogáson.

István Tamasi 2015.04.22. 12:03:25

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven Ivanov/!
Nyilván Tódor Zsivkovod pöcséből szoptad az "okosságaidat".

Furusina 2015.04.22. 19:19:57

Álláspontom szerint, a nemzetközi kalandor kitömése egyfelől valóban az orbáni strómanságot szolgálja, azaz a milliárdok 50 körüli százaléka a nemzetvezetőé lehet, másrészt adott esetben az ellenzékben senyvedő Fidesz házi kasszájaként kell funkcionálnia a jövőben a kaszinóknak. Ugyanúgy, ahogy várhatóan az államosított, majd közpénzből föltőkésített, és várhatóan fidesznyikek kezére játszott bankok is pártpénztárként funkcionálnak majd. Nem tudom, hogy a rossz arcú senkiházi, mivel tudta megnyerni ekkora bulira nemzetvezetőnk bizalmát, pedig nagyon kíváncsi volnék rá. Az Orbán hívők kritikája, hogy szó nélkül támogatják ezt.

meiname (törölt) 2015.04.22. 20:10:58

Mindkettőnek alibinek kellenek a jó csajok. Innentől a fantáziátokra bízom.

meiname (törölt) 2015.04.22. 20:12:55

@maxval bircaman szerkesztő: Ja, ha ők ezt mondanák, akkor minden rendben van ugye? Akkor menjen csak tovább a habzsi-dőzsi. Ha más is eldobja a csikket, akkor nekem is szabad, ugye? Mondjuk ehhez igazi pszichopatának kell lenni, ahogy az összes politikusunk is az.

csak egy néző 2015.04.22. 21:20:45

@maxval bircaman szerkesztő:
Birkapásztor öcsém, úgy látszik, hogy neked nagyon szar lenne a napod, ha valamelyik blogban nem szopnál tövig egy méretes, kékerest.
Hozzád képest a viccbéli vadász egy gyenge amatőr cumizó csak.
Mindenesetre, egészségedre te perverz menekült pásztor. Lehet, hogy a birkáid között találnál egy hozzád illő nőstényt, javaslom próbáld meg, mert úgy látszik, hogy a bajuszos bolgár asszonyod már nem áll meg neked.

wolves84lb 2015.04.22. 21:46:28

@maxval bircaman szerkesztő: dögölj meg, a kurva retkes bolgár anyádat. Úgy telibeköpném azt a mocsok pofádat egy mélyről jövő turhával...

Exploiter 2015.04.23. 00:18:47

@maxval bircaman szerkesztő:

Volt egy korszak, amikor még megpróbáltátok érvekkel menteni a menthetetlent, bár az elég hülyén nézett ki.

Abból látszik, hogy ez már szerintetek is gáz, hogy semmi mást nem tudtok írni, csak azt, hogy a ballibek is, hátmég főleg ők.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 05:43:09

@wolves84lb:

Mert liberális vagy, s tehetetlen dühöt érzel eszméid omlásában.

nu pagagyí 2015.04.23. 05:43:23

@maxval bircaman szerkesztő: Egy liberális kormány nem osztogat hitbizományokat, nem szabja pofára a törvényt. Éppen ezért, nem is tudsz megnevezni olyat, akinek egyetlen érdeme az volt, hogy haverként strómankodhatott. Nincs liberális kiadása Mészárosnak, Vajnának, Habonynak, CBA-s Baldaufnak, a Lázár haver cigigyáros és főtrafikosnak, de még Simicskának sem, akit törvényekkel hoztak monopolhelyzetbe a reklámpiacon (kicsinálva a konkurenciát), majd öntötték bele a közpénzt. És persze nincs liberális kiadása a társadalmi kontroll nélkül működő hatóságok kiskirályainak sem. Nincs liberális Vida Ildikó, Matolcsy vagy Pintér, de Kerényi és Vidnyánszky sem, Fekete György meg pláne nem.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 05:46:34

@nu pagagyí:

A nyugati befektetők sokkal nagyobbak minden CBA-nál. S sokkal több pénzt visznek el.

nu pagagyí 2015.04.23. 06:14:18

@maxval bircaman szerkesztő: Érdekes, hogy mindegyik több bért fizet a magyar dolgozóknak, mint a CBA mégis olcsóbban vásárolhatsz náluk. Mindegyik külföldi üzletlánc alulról kezdte, nem faragtak nekik külön törvényt, hogy hazájukban kinőhessék magukat és utána terjeszkedhessenek. A CBA is megpróbálhatná becsületes munkával, tudással elérni azt, amit ők. Előbb teljesítmény, aztán gazdagodás.

Furusina 2015.04.23. 06:50:33

@KUHULIN: Biztosan állítom hogy félreértett. Nem az ügyeit firtatókat perekkel fenyegető kalandor származására utaltam az írással, hanem pl. a filmtörténet legnagyobb adócsalási botrányára, a magyar művészfilm gyártás megszüntetőjére, és a filmgyártásunk hollywoodi színvonalra való általános lezüllesztésére. ( Álláspontom szerint A fehér isten giccs díja lobby tevékenység eredménye volt) Hát, röviden ennyi.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 07:00:17

@nu pagagyí:

Persze, mert helyzeti előnyük van.

Munkahelyként a multi szinte mindig jobb hely, mint a magyar munkahely, ez szimpla tény. Viszont ez nem lehet a fő szempont.

nu pagagyí 2015.04.23. 07:24:14

@maxval bircaman szerkesztő: Ha a teljesítmény nem számít, akkor szabadon szárnyalnak az érvek. Imádom az ezotérikus indokokat.

A fajtavédelmi alapokon álló kormány fajtavédő politikája csak a magadfajtáknak kedvez. Az immár négy millió körüli és egyre szaporodó reménytelen szegénységben élő ember nem nagyon profitál a társadalmilag haszontalan, erkölcsi hulladékok hatalmi visszaélésekkel történő feltőkésítéséből. A fajtavédő politika egyetlen eredménye az arany WC-kefék importjának felfutása lett.

nu pagagyí 2015.04.23. 10:46:37

@maxval bircaman szerkesztő: Látom, nem tudsz olvasni. Én a Morvai Krisztina által meghirdetett fajtavédelmi politikáról írtam, amely a mai kormányzás (egész jobboldal) ideológiai alapját képzi. A fajtavédelem élesen megkülönbözteti a magukfajtát a nem magukfajtától. A megkülönböztetés országon belül értendő. A magukfajták szagról ismerik meg egymást, a bűzt a közvagyonból rakott kupacok árasztják, amelyet a családi birtok konyhakertjében halmoztak fel.

melaena 2015.04.23. 10:53:23

Tevedes, hogy ezert Endipapa halapenzt fizet.
Az meg a szocik ,illetve a korabbi kormanyok idejen volt.
Mostmar ugy nez ki a dolog, hogy a penz orbaneke,a stromanok kapnak halapenzt.
Eletkepesebb a modell,tobb jut a partnak, konnyebb cserelgetni a neveket.

melaena 2015.04.23. 10:56:23

@Furusina:
Nagyon egyszeru a keplet.
Stroman csak az lehet, aki durvan zsarolhato.
Pont azert, amit irtal.
Ha esetleg ellenzekbe kerulnek,nehogy beintsen a stroman es eltimejazza a penzt.

É2I 2015.04.23. 12:48:55

Endi megkapta a Magyar filmipart és a kaszinókat. A filmgyártásban szabadon garázdálkodhat, hogy a kaszinókban termelt hasznot befizesse a pártkasszába. Kb. ez lehet az egyesség. Nem véletlenül nincsenek ezek a gépek bekötve a NAV-hoz, egyedüli monopóliumként.

Még a látszatra sem adnak ezek az országrontók.

És mielőtt bárki lelibsizne ugyan ezt írnám, ha kurcsány vagy demszki tenné ugyanezt. Mert, hogy Endike bárkit leszopna egy miniszteri címért, amit amerikában sose kapna meg. Itt beesett az ajtón és hozzávágták, hogy jobban fájjon....nekünk.
süti beállítások módosítása