Ezt már véresen ciki Gyurcsányra kenni, Bayer elvtárs!

H_A Címkék: kormány szocialisták magyarázkodás elmúlt nyolc év Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc Bayer Zsolt brókerbotrány Quaestor-botrány2015.03.27. 23:07

Ugyan nem tartottam a pénzemet a Quaestorban, ezáltal legalább most az egyszer, kivételesen nem vágtak át úgy, mint az átlagosnál bűzösebb ürüléket a palánkon, nem ezért van, hogy egymás után két posztban hajlandó vagyok minden idők Fidesz-kormányzásainak legmellbevágóbb gazdasági disznóságával foglalkozni. Tegnapelőttig úgy tűnt, az Orgován Béla-szál képezi a koktélcseresznyét ezen az ügyön. Hát nem.

 

Pedig azóta a legvadabb összeesküvés-elméletek láttak napvilágot, beleértve Polt Péter lánya és Tarsoly Csaba titkárának viszonyáról, megtudtuk, hogyan mentették ki egyesek a pénzüket úgy, közben kettesek jól megszívták, és világossá vált, hogy mindez annak köszönhető, hogy Orbánnak időben megszólalt a csengő a fejében, és kinyílt a bicska a zsebében. Semmi másért: a keményen dolgozó kisemberek miatti aggodalmában. Úgyhogy nekik nem, de Szijjártóéknak szólt is azon nyomban, hogy fiúk, ki kell venni a lóvét, most azonnal, március 9-én. Nem, február 25-én. Már mindegy is, ki emlékszik mikor utasította őfelsége az állami intézmények vezetőit, hogy ez nem mehet így tovább, ránk omlik a brókerpiac, mentsük, ami menthető. Mindenki másképp emlékszik, és össze-vissza beszél kormányzatilag, de a birka kollektív memóriája rövid, hátha elveszítette valahol a fonalat.

Megint itt a népi modorosság, és a demagógia: „brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal, ezt minden magyar ember tudja”. Az ellenzéknek nevezett ellenzék testületileg (úgy értem, Schiffer Andrásostól) lemondást kiált, követel, mert Viktor most tényleg túltolta, bevallotta, (ön)leleplezte magát. És ebben a feszült, sarokba szorított, reménytelen helyzetben, a lehető legjobbkor jön Bayer Zsolt, a helyzetet a gyengébbek kedvéért szájba rágó cikke, amelyben elmagyarázza, hogy Orbán csak azt nem tehette, amit ezek a „gazemberek” számon kértek rajta: tudniillik, hogy a keményen dolgozó kisembereknek is szóljon, ne csak a holdudvarnak.

Bayer Zsolt szolgálatos, kormányzati ürüléket főállásban elhárítani hivatott tollforgató, a népi nyelvezet nagymestere szokásához, és kötelezettségeihez híven, rátette a pontot a Q betűre. (Q, mint Quaestor.) Ezzel talán minden idők legszánalmasabb magyarázkodását nyomta le néhány flekkben arról, hogy most éppen hogyan mentette meg a hazát Orbán Viktor. Azzal, hogy leleplezte ezt a nyilvánvalóan szocialista brókerbotrányt. Idézet a zsenitől:

„…ez a kormányzat most jutott el odáig, hogy az előző kormány idején megváltoztatott törvény alapján először ellenőrizze a brókerházak működését. Az első ellenőrzés során azonnal lebuktatta a csalást és a csaló gazembereket. Mire a csalást lehetővé tevő legnagyobb gazemberek azt követelik, hogy a csalást feltárók mondjanak le. (…) Egyszóval a miniszterelnök csak egy dolgot nem tehetett: azt, amit ezek a gazemberek számon kérnek rajta, és amire hivatkozva a lemondását követelik. Ha megteszi, már összeomlott volna a magyar bankrendszer, és akkor szemrebbenés nélkül követelnék a lemondását ugyanezek. Úgyhogy: nyugalom, türelem. Bármennyire is nehéz ezeket a rohadékokat elviselni…”

Drágáim, mivel igen nehezemre esik elviselni, hogy a sok mindenhez nem, de legfőképpen gazdasági kérdésekhez alig-alig értő, első vonalbeli gazdasági szakemberré avanzsált Bayer megint megszállottan mosdatja a szerecsent, volna néhány megjegyzésem a fenti álszent gondolatmenethez. És Bayer elvtárshoz természetesen, akinek narancssárga ködbe borult homályos látása újra a nép tudatos beetetését szolgálja.

 

bayerhez.png

A narancsköd mellékhatásai: a Quaestor-féle bókerbotrányba csomagolt kormányzati bűncselekmény Bayer-olvasata (fotó: Facebook)

Az én agyam nehezen fogja fel, hogy közel öt év kétharmados, kényelmes kormányzás alatt, amikor hetente fércelgették az alkotmányt, amikor az éj leple alatt módosítottak mindent, ami módosítható volt, hogy a fészkes fenében nem jutott két nap a brókerházak működését szabályozó törvény módosítására? Hogy lehet az, hogy hőn szeretett uratok, és parancsolótok hozzá sem nyúlt a törvényhez, tudva, hogy a külügyminiszter és sokan mások átvizsgálás nélkül pörgetnek-forgatnak közpénz-milliárdokat egy, „a minden magyar ember tudja milyen kockázatos” brókercégben? Ez a szocik műve, ugye Bayer elvtárs? Maga a sátán, Gyurcsány Ferenc menekítette ki dehogy bennfentes információk alapján ezeket a milliárdokat, mielőtt a keményen dolgozó kisembereknek lehetőségük lett volna hozzájutniuk a pénzükhöz?

Bayer! Hogy a búbánatos szemetek világában lehetséges az, hogy – amellett, hogy Petike közpénzzel tőzsdézik – hosszú napokig (úgy értem, február 25-től, vagy március 9-től errefelé) gyakorlatilag semmi sem történt Quaestor ügyben? Ugye nem a gyengéd szálak miatt, amelyek közvetett módon Tarsolyt Polttal összekötik? Hogy van az, hogy miközben elvileg és de iure az Államkincstár a kezelő, de facto brókerek kellenek az állampapírok beszerzéséhez? A nyereséggel/veszteséggel hogyan számolnak el? Netán adót fizetnek a minisztériumok a nyereség után? És ha nem, miért nem? Ezekről beszélj, Bayer, mielőtt a gyengébbek kedvéért szájbarágnád a gazemberség alapvetését!

Tudod miért? Mert ha nem csúsztatni, elhallgatni és szart elkenni akartál volna már megint, akkor arról is beszélned kellett volna, hogy a 2009-ben hozott törvénymódosítás, amely a pénzügyi szervezetek legalább ötévenkénti ellenőrzését írta elő, nem puhítást, hanem szigorítást tartalmazott. A módosítással egyébként akkor a Fidesz-frakció is teljes mellszélességgel egyetértett, megszavazta, és azóta sem módosított rajta, nem igaz?

De ami a legcikibb rátok nézve, hogy egyáltalán nem a szocialista kormány hajtotta végre ezt a fránya módosítást, hanem az akkor egyáltalán nem kétharmados országgyűlés. És azért módosított, mert előtte – mint jeleztem – lazább ellenőrzés volt előírva. És nem az volt előírva, hogy ötévente, hanem hogy legalább ötévente. Nem azt mondja a jogszabály, hogy gyakrabban nem lehet, hanem hogy bizonyos kényes esetekben kell, kötelező. Márpedig, mint tudjuk, nem tegnap óta nyílt titok a piacon, hogy nem minden rózsaszín a Quaestor háza táján. Ennek pedig elég kényes esetnek kellett volna lennie, de urad és parancsolód magasról tett rá, nemdebár?

És még valami: a fedezet nélküli kötvények kibocsátása 2010 után történt. Példának okáért Windisch László, mostani jegybank-alelnök maga írta alá a Quaestor kamukötvényeinek kibocsátását, és valamiért neki egyáltalán nem tűnt gyanúsnak az ügy. Felvilágosítanál, Bayer, hogy vajon miért? Tudod mit? Az a büdös nagy igazság – elmúltnyócév gazemberei ide vagy oda – hogy ha csőd előtt állami szerv onnan kiveszi a köz (!) pénzét, akkor igen nagy valószínűséggel azt előzőleg be is kellett tenni. Valaki(k)nek az utasítására, engedélyével, beleegyezésével, tudtával, asszisztálásával. Tehát a tragikomédiába illő szálak nélkül már az is bőven elég volna az egész sztori védhetetlenségéhez, hogy közpénznek semmi keresnivalója nem lett volna Tarsolyék tarsolyában.

Ehhez mérten ez a szánalmas elmúltnyócévezés fölöttébb meredek. Arról nem is beszélve, hogy amint az ellenzék, vagy a nép gondolkodóbb fele valamit számon kér szeretett kormányodon, azonnal zsigerből rohadékozol. Amikor éppen nem lúdtalpas, kígyóvállú, ultraliberális gennyládázol. Kínos vagy, Bayer, de valahogy elviselünk.

Én személy szerint továbbra sem gondolom, hogy Orbán Viktor megmentette volna a bankrendszert, a keményen dolgozó kisembert, és a hazát. Ellenben meggyőződésem, hogy egy kimagyarázhatatlan, kormányzatilag asszisztált piramisjátékhoz adta a nevét. Ezt pedig sok minden egyéb mellett a gazdasági bűnözés kategóriáját súrolja. És ennek sajnos semmi köze az elmúlt nyolc évhez, ami lassan tizenhat éve volt. Persze neked is jobb lett volna csendben maradni, és kígyóválladat behúzni, de ha már nem sikerült, törődj bele: már a kórusban bégető birkáknak is nehéz lenyomni a torkukon, hogy Gyurcsány tehet róla. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr357311168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 08:08:04

Ép elme nem alkalmaz bayerzsotit,ennek a gyűlőletdroidnak csak a szar ömlik a szájábol.Most hogy a lajos kihuzta aloluk a médiavarázsszűnyeget Guiness rekordsebességgel veszítik el a szavazatokat.

anonymand 2015.03.28. 08:31:26

@Toportyán Zsóti:

Tévedsz!
"Birca az Éden Hotelben sem volna érdemes indulnod az IQ teszten"... - énekből, hittanból, IQ-ból mindig érdemesült az ötösre.

anonymand 2015.03.28. 08:46:51

@István Tamasi:

Nem csak tulajdonost váltanak, de alakot is.
Állampapírból nagy hirtelen cash lesz belőlük.
Máriaországamutyisztán hungaricum transzformerei...

István Tamasi 2015.03.28. 09:08:30

@anonymand:
Azok az eredeti államkötvények is megvannak valahol csak a mutyivezér utasítására olyan sürgős volt a visszaszolgáltatás, hogy gyorsabb volt előhúzni a készpénzt. Ezzel persze újabb alapos gyanút biztosítottak a sikkasztás bűntettéhez.

dr. jenőke (jenőke) 2015.03.28. 11:18:23

@anonymand:
.
A pentatont még értem, de az ötös IQ maga a csoda! Ennyivel csak a kedves, de nem hasznos birka rendelkezik, és - talán - egy jó képességű amőba.

centenárium 2015.03.28. 11:52:39

Bebukott a judagyurcsányi máig síboló brókerbirodalom.

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 12:39:14

@centenárium: Moriczka neked mindenrűl a böszmécske és a zsidrákok jutnak eszedbe,génkészletet csekkolni kéne.még kiderül hogy metélt génjeid vogymuk.

anonymand 2015.03.28. 14:53:25

@dr. jenőke (jenőke):

Még hogy csoda?
Mindennapos jelenség egyes helyeken.
Zum Beispiel itt van mindjárt Centenárium, vagy Sóvári a 444-en, vagy a mára eltűnt Lencsés István, wallenbergxxxx, stb.
Sajnos túl nagy számban vannak hozzá hasonlók.

Netuddki. 2015.03.28. 15:31:56

"főállásban elhárítani hivatott tollforgató"

Maximum a pávatollat tudja forgatni a valagában, más tollat aligha...

William Kidd 2015.03.28. 15:34:36

Ki az a bayer? Teljesen hiteltelen, elvtelen firkasz. Orban talpnyalo rikkancsa, nem etalon.

Ebbe a botranyba azert nem bukik bele Orban es a Fidesz, mert ez mar reg nrm jogsllam. A maffia mindent atszo, az allami szerveket, intezmenyeket. Az ugyet elkenik, elsimitjak, megy minden tovabb. Csak a part nepszerusege fog erodalodni tovabb.

Netuddki. 2015.03.28. 15:35:30

Azért ez a maszopszavaztameg magyarázkodás is necces. Hány milliárd köz(?)vagyont is "parkoltattak" az 5 éve nem ellenőrzött brókereknél? Na és mért? Kinek volt az jó, hogy ott "parkoltatták"?
Na és hogy a tökömbe volt felesleges pénze/állampapírja a minisztériumoknak (vagy kiknek)?

Netuddki. 2015.03.28. 15:37:37

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ja, és a bónusz kérdés? Miért nem néztek bele még mindig a szíjgyártó ánuszába, hogy miből tellett luxusvillára? Csak nem az ellenőrizetlen brókerekkel kötött biznicekből?

Bambano 2015.03.28. 15:40:09

nem értem a rapli okát... magánnyugdíjpénztár nagyobb zseton volt és mégis le tudták úgy nyúlni, hogy nem volt belőle nagyobb népi hiszti. azzal, hogy azt lenyeltük, legitimáltuk ezt is. igen, én is hibás vagyok.

ez itt aprópénz, nincs itt semmi látnivaló, tessék kérem továbbmenni.

Tudományos libsizmus 2015.03.28. 15:42:02

Nagyon óbégatnak a libsik. Innen lehet tudni, hogy a Quaestor csalás is az ő saruk. Nem olyan komplikált dolgok ezek.

zafir38 2015.03.28. 15:43:39

@Toportyán Zsóti: Most hogy a lajos kihuzta aloluk a médiavarázsszűnyeget Guiness rekordsebességgel veszítik el a szavazatokat.

És ez csak a kisebbik baj. A lajos volt az
ellensúly. Az ő lelépésével kezdődtek az
amatőr ötletek megvalósításai.
És az atomsiló fedelét még ki sem nyitotta...:-)

Tudományos libsizmus 2015.03.28. 15:49:10

Libsik. Biztos forrásból tudom, hogy jövő kedden megbukik Orbán. Putyint megölik. Össze fog omlani a forint és éhséglázadások lesznek és forradalom lesz.

Tartsatok ki.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 16:00:01

A Kulcsár ügyben hogy óbégattak a narancsbolsik, abból lehetett tudni hogy az ő saruk.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 16:01:00

Libsik! Április 12.-én kapcsoljátok be a tévét, hogy lássátok, hogy estek pofára Tapolcán!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 16:02:21

Libsik! Április 12.-én égni fogtok!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 16:03:25

Az ilyen bróker botrányok is azért lehetségesek, mert ti hülye libsik privatizáltátok a bankokat és a tőzsdét!

Tudományos libsizmus 2015.03.28. 16:06:50

Szegény félnótás, már a saját elvtársai hajtják el, de nem esik le neki.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 16:07:29

Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik! Hülye libsik!

mortullus1 2015.03.28. 16:21:27

@Tudományos libsizmus: Látom libsizés nélkül nem bírod. Hiányzik a KISZ titkári pozició?

anonymand 2015.03.28. 16:22:14

@Tudományos Iibsizmus:

Ketteske!
Itt az ideje bevenni a gyógyszert!

Aegopolis2 2015.03.28. 16:33:10

Bayert már a tények sem zavarják? A Quaestornál másfél éve tartott átfogó vizsgálatot a felügyelet.
felugyelet.mnb.hu/data/cms2407899/keksz_8356630.pdf

SINtelen 2015.03.28. 16:36:24

Ez a libsi vs. fagyottnarancs kicsit már unalmas. Ezeket egytől egyig fejbe kell lőni. Elárulták kisemmizték az embereket. Igaz egyik oldal potentátja nem fogja bevallani de igaz. A hazaárulok az országfrászban ülnek mi meg tapsolunk, provokátorozzunk és utána mint minden hülye ember vakarjuk a fejünket. Tudom nehéz kihúzni a meleg helyről a kicsi buksit. Ám ha kicsit is gondolkodnának az itt UGATÓ emberek talán rájönnének, kurva nagy szarban vagyunk. a "kisember" rabszolga és lelkesen emeli tovább a piramishoz a köveket mert úgy véli ettől majd kap egy simít a gazditól. Szánalmasak vagytok. Nehéz és fájdalmas a felismerés de egyszercsak összejön.

Punxsutawney Mormota 2015.03.28. 17:49:12

@maxval bircaman szerkesztő: Birca, tudsz Te ennél sokkal jobbat is. Fuss neki még egyszer! :)

sutyerák 2015.03.28. 18:04:36

bayer-lámpavsanak is ilyen pénzekből fizetik a viszkire valót,-nem írhat mást

Sol Durka 2015.03.28. 18:47:37

Jé! "brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal, ezt minden magyar ember tudja”...

Eszerint a minisztériumokban nem magyar emberek dolgoznak, vagy az átlagnál is ostobábbak, mert brókercégben tartották a pénzt... Hiszen nem az állítólagos államkötvényeket kapták vissza, hanem kp-ben pergettek nekik.

Érdekes...

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.03.28. 18:55:09

nekem is bene volt a pénzem de én a hazáért boldogan adom!

libsibolsik.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.28. 18:57:20

@maxval bircaman szerkeztő:

Ha annyi pénzed volt benn, mint amennyi eszed van, akkor a te számládon csak adóssághegyek voltak!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.28. 18:58:45

Az összes fideszes kimentette a pénzét! Egy darab fideszes károsult sincs, ez csak a söpredékre vett nép kiváltsága.
Köszönjétek meg Orbán gazditoknak!

Scagnetti 2015.03.28. 19:05:38

@maxval bircaman szerkesztő: Lehet, hogy ezt mondanák, ha ballib kormány alatt történt volna. De nem ballib, hanem fideszes kormány alatt történt. Esetleg erről is van mondanivalód, vagy ez a terelés volt a legtöbb, amire futotta?

Ma Baker 2015.03.28. 19:08:23

@Toportyán Zsóti: "Ép elme nem alkalmaz bayerzsotit,ennek a gyűlőletdroidnak csak a szar ömlik a szájábol.Most hogy a lajos kihuzta aloluk a médiavarázsszűnyeget Guiness rekordsebességgel veszítik el a szavazatokat. "
Majdnem egy mondaton belül minősíted magad Bayerzsóti alá és vallod be, hogy a ballib médiatúlsúly miatt veszti a szavazatokat a fidesz, nem a konkrét politikai események miatt.
Egyébként jó vicc, hogy azok loptak, akik borítják a bilit a visszaélésekkel kapcsolatban és nem azok, akik szemet hunytak anno a sikkasztás felett.

Ma Baker 2015.03.28. 19:11:19

Az is tetszik, hogy ömlik a médiából, hogy kisemberek tízezrei bukták el a pénzüket. Namost amikor 6 milcsiig hivatalból kártalanítanak és a Magyarok 2/3-ának nincs megtakarítása, akinek meg van, annak is átlag 600ropi, akkor nemigazán látom, hol az a több tízezer "kisember" aki nem kapja vissza a pézét.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.03.28. 19:12:40

@Ma Baker: Azt kéne már megértenie annak a maradék néhány fideszesnek, hogy akármilyen geciségeket csináltak meg anno a szocik, amik miatt teljesen megérdemelten buktak 2010-ben (és sajnálom, hogy túlélték végül, de ez most mellékes), az nem mentség semmilyen aljaságra, amit a mostani rezsim művel.

Azt mondják, a politika piac, a kereslet megteremti a kínálatot. Tény, hogy 5 éve nincs egy normális ellenzék, de előbb-vagy utóbb lesz.

Bambano 2015.03.28. 19:19:36

a közgáz egyik alaptétele, hogy magasabb hozam magasabb kockázattal jár együtt. aki ezt nem tudta, annak az iskola újrakezdését javaslom.

@maxval bircaman szerkeztő: szerencsére a böngészőm nem közvetít szagokat, így amit önálló gondolat alapján csinálsz, arról nem értesülünk :P

Bambano 2015.03.28. 19:21:02

@Maxvall a kloáka: az a gond, hogy a "normális" kitétel nem kötelező...2010-ben sem volt normális ellenzék. most sincs "normális" ellenzék, a jobbik mégis szépen halad.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.03.28. 19:36:33

@Bambano: hát hülyék is nyernek választást, ezt láttuk már párszor, igazad van. De a mérsékelt, bal-jobb meg egyéb felosztásokra nagy ívben tojó középrétegek támogatása nélkül stabil hatalmat nem lehet demokratikus keretek között építeni.

Még a Vona is elkezdett nagyon polkorekt lenni, nem olyan hülye ő, mint az összes underlingje.

ember100 2015.03.28. 19:51:37

@maxval bircaman szerkesztő:
Helló !

Tudod ez a ha :)
Mi lenne HA épelméjű lennél , és nem fideszdroid :):):)

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 20:00:40

@Ma Baker: Szoval már simicska is a baller média?1-es leűlhetsz.

komplikato 2015.03.28. 20:07:46

@Punxsutawney Mormota: Nem tud, máshova is ezt schmittelte be.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.28. 20:21:02

@Scagnetti:

Én meg kormányfüggetlenül mondom ugyanazt: ez az ügy nem politikai kérdés.

A brókerség eleve becsapás. S ez a nagyszabású csalás bármikor megeshet, bárhol.

S tök mindegy ki van kormányon.

csak egy néző 2015.03.28. 21:13:39

Nincs min csodálkozni Bayer Zsocó mondatain.
"Ha a pincében felfordítok egy követ, akkor ilyen arcú férgek másznak ki alola" (BZs)
Nem mindegy, hogy egy egy ilyen mocskos, szemét féreg, mit nyáladzik ki magából?

mortullus 2015.03.28. 21:30:00

@Tudományos libsizmus: Jövő héten úgy is töröltetem ezt a buzifejűt :)

ZON 2015.03.28. 21:53:20

Remélem, jónéhány fidesznyalonc is rendesen kiszopta a pisztolyt a brókereknél. Hajrá mogyorók !

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 21:58:26

@mortullus: Hogy lehet töröltetni, tényleg! Írni kell a pártnak egy levelet, vagy közérdekű bejelentést kell tenni?

Arcade Macho 2015.03.28. 21:59:00

na megkoszonnem ezt a sajtreszelovel valo r.jszolast amit elkovettem amikor a bayer cikket vegigolvastam
az a tot csicska geci elobb is valaszoljon hogy jol esett-e neki hogy a szlotak rendoroket az o adojabol fizettek akik magyar szurkolokat vertek
na utana mondhatja a tuttit, de szerintem hagyja, hiszen ha a szegeny magyarok megrohamoztak volna a K&H vagy Erstet es bedolt volna, csak mert Orban azt mondta...

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:00:50

@mortullus: Régen, amikor KISZ titkár voltam csak beleírtam az ilyen problémáimat a hangulatjelentésbe.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:01:53

@Arcade Macho: Sokat ittál ma eset már elvtárs!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:03:05

@Bloger Géza: De lehet töröltetni, ha az indás renccergirizdával egy polgári körben vagy.

Arcade Macho 2015.03.28. 22:03:26

"amikor az éj leple alatt módosítottak mindent, ami módosítható volt, hogy a fészkes fenében nem jutott két nap a brókerházak működését szabályozó törvény módosítására?"

nem kell ennyire messzire elmenni!!!
lasd piaci pletyus, hogy a Metro az nagykereskedes, igy vasarnap nyitva maradhat, jott egy ket napra ra a lex-metro
vagy lasd family frost, allandoan azonnal adtak valaszt erre itt ez a franya 200 Mrds brokerbotrany es akkor nekiallnak toketlenkedni, na persze...

Arcade Macho 2015.03.28. 22:08:51

@Tudományos Iibsizmus: sutyerak geci provokator vagy
egyszer leelvtarsazol masszor meg lelibsizel

dontsd mar el kicsoda is vagyok, aztan kozold velem

mortullus 2015.03.28. 22:15:51

@Arcade Macho: két emberről van szó, ha nem vetted volna észre.
Az egyik egy szarkavaró libsibolsi :)
Ha a nevére kattintva, nyitsz egy új ablakot jobb egér gombbal, az ablak fül részén láthatod, hogy amelyiknél a "libsizmus" nagy Í-vel kezdődik, az a buzifejű nicktolvaj.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:22:14

@mortullus: Na várjácsak, minnyá a te avatarod is ellop lyuk! :-)) Asszed azzal mész valamire? Ha az avatart is lopjuk még inkább összekeverik a lopott nikket a valódival, te nagyeszű! Te is narancsért álltál sorba, nem észért. :-))

mortullus 2015.03.28. 22:26:42

@Tudományos Iibsizmus: Hát tényleg degenerált libsi fasznak kell lenni, hogy ilyeneken élvezkedj.
Anyád zsidó volt? Mert akkor megértem, hogy ebben leled örömöd :)

Bloger Géza (törölt) 2015.03.28. 22:27:25

@Tudományos Iibsizmus: nem szabad nicket lopni, pfuj, undorító!!

Imola Hüvelyesi (törölt) 2015.03.28. 22:29:21

@mortullus: haggyad már baszki, én vagyok az anyja.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:29:47

@mortullus: Látom ideges vagy. :-)) Már ezért megérte. A zsidózás is előtört belőled. Gyorsan lefoszlott a máz rólad.
Azért mert valaki szórakozik veletek, elmebetegekkel, az nektek rögtön zsidó, libsi, stb.
A faék hozzád képest mérnöki remekmű.

maxvall bircaman szerkesztő (törölt) 2015.03.28. 22:30:00

Egyszer engem is nicken loptak, de aztán megint.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:31:04

@mortullus: Látod, hülyegyerek? :-)) Csak kapálózzál, annál többen szállnak rád!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 22:32:08

@maxvall bircaman szerkesztő: bassza +!! :-)) beszartam a röhögéstől!!! :-)))

kvadrílio (törölt) 2015.03.28. 22:33:57

@Tudományos Iibsizmus:

A Trabant volt az első jármű a Német Demokratikus Köztársaságból, ami a keleti közlekedés szimbólumává vált. Régebbi kiadású autós szakkönyvek még Törpeautónak nevezték, hiszen – egyes tévhitek szerint – eredetileg nem is kocsinak készült, hanem fedett motornak.

A DKW volt a neve annak a német autógyárnak, amelyik kifejlesztette az F8-at, ami később minden keletnémet családi autónak őstípusává vált. A Zwickauba települt AWZ – Automobilwerk Zwickau – gyár folytatta az F8 gyártását, aminek továbbfejlesztéséből született meg a szovjetek fennhatósága alatt a második világháború után az F9. 1953-ban az F9 gyártása Eisenachba költözött, ahol az EMW, később pedig a Wartburg készült. Zwickauban az F8-ból a P70-es modellt fejlesztették ki, aminek elnevezésében a P (personenkraftwagen) a személyautó jelleget, a 70 pedig a 700 cm³-hez közelítő 690 cm³-es motort jelölte. Ez volt az első német autó, amelyik műanyagborítású (duroplaszt) karosszériával készült. 1955-ben mutatták be, vízhűtéses kétütemű motorja a régi kéthengeres F8-aséval szinte megegyezett, 22 lóerőt teljesített. A kocsi 820 kg-ot nyomott, 90 km/h végsebességre volt képes, és nem kevesebb, mint egy perc alatt gyorsult fel 90 km/h sebességre. Ezek a menetteljesítmények már abban az időben is nagyon elavultnak számítottak, az anyaghiánnyal küzdő NDK-ban viszont egyelőre nem látszott más lehetőség arra, hogy olcsón előállítható személyautóhoz juttathassák az embereket.

A limuzin kivitel mellett („Zwickau” típus) kapható volt még kombi és coupé változatban is. Az öt évig tartó gyártás során több mint 36 000 autót gyártottak le. 1957-től volt kapható a P70-es utódja: a P50-es, majd a P601. A Sachsenring-emblémát a Trabant 1958. május 1-jétől viselte, de a P70-es típus leállításáig azokat is ezzel látták el, az addigi AWZ-logo helyet. Nagyon közkedvelt kocsi volt, alacsony ára és könnyű javíthatósága miatt vonzódtak hozzá az emberek.

Az első szérián (P50, 1957-1959) még nem volt oldalcsík, egyszínű volt a fényezés, a dísztárcsák pedig virágsziromszerűek. Az AWZ, majd Sachsenring-logós orrjelvény magában hordja a motorháztető felnyitását segítő fület, később bemélyedést. Motorja 500 cm³-es, amely 18 lóerőt ad le. 1964-ig 132 000 db-ot adtak el belőle, amikor a P601 átvette a helyét. 1958-ban az autó oldalán lévő díszléc átalakult, ezentúl ívesen lekanyarodott az autó hátulja felé haladva, és a kocsi fényezése is kétszínű lett. A kormányküllők is íveltté váltak, és az üléstámlát billenthetővé alakították. 1959-től forgalomba került az új a típusjelzés, ezentúl Trabant 500 névvel.

A második sorozat (P50/1, 1959-1961) kétszínű fényezést kapott, amit ívelt díszléc osztott ketté.

A harmadik változatnál (P50/2, 1961-1962) az egy darab oldaldíszléc egyenes, de itt már változtak az ülések, a belső kárpitok és a műszerfal.

1960-ban jelent meg az első kombi, 1962-ben pedig a már ismert karosszériát mutatták be 600-as motorral, 100 km/h végsebességgel. Ekkor már egyenes küllős kormánykerék, kettős egyenes díszléc jellemezte az autót. A fehér autókon szürke, piros, kék, okker vagy zöld volt a díszcsík. A hátsó lámpa alsó részét Magyarországon belülről bíbor burkolattal látták el. A kétüteműek utolsó típusa a P601-es volt, amit 1963-tól készítettek.

Ez a jármű még a mai napig rója Magyarország útjait. Műszerfala kezdetben vajszínű, majd szürke volt, 1965 és 1968 között szögletes kilométerórával szerelték, a műszerfal 1966 áprilisától változott feketére. Ezeknél a kocsiknál 1969-ig nem volt szellőző a C oszlopon, a tank 24l-es volt. Az első embléma a hűtőrácson helyezkedik el, de még nem a jól ismert, egyszerű „körbe zárt villám”, hanem van két oldalra ágazó karja is (szárnyas embléma). Az index és a hátsó prizma pedig fémkeretes. A rendszámvilágítás öt 3W-os izzóval üzemelt, a tükrök pedig ívelt formájúak voltak. 1966-ben már van Trabant 601 Deluxe típus is, amin a külső fémalkatrészek nagyja krómbevonatú, kisebb extrák is találhatóak benne, például rádió, kényelmesebb ülések, eltérő színű belső kárpit. A tető fényezése is esetenként eltérő a karosszéria többi részétől.

HÁT EZÉRT KEL NAON VIGYÁZNI A NIKKEDRE
HA KIVETTED, TED MINDÉG NAFTALINBA!!

Punxsutawney Mormota 2015.03.28. 23:00:14

@komplikato: Ma nem követtem a munkásságát :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 00:18:14

@maxval bircaman szerkesztő: No igen, ilyenkor jönnének petting mária meg a többiek, és megmagyaráznák hogy a kormány cseppet sem felelős, hiszen egy demokráciában a politika nem hivatott beleszólni a független ellenőrzőszervek munkájába és a többi bla, bla ,bla...

Kolompár Rambo 2015.03.29. 08:50:25

@Tudományos Iibsizmus: Bocsi, de nincs kedved nyilvánosan elégetni magad? :) Hozok benzint!

bölcsbagoly 2015.03.29. 09:09:03

@Aegopolis2: annyi eszed van mint a bloggernek meg a hiveinek: semennyi!
Mivel a Q által kibocsátott fedezetlen saját kötvények miatt van a grimbusz, azt az utóbbi másfél évben is kibocsáthatták!

anonymand 2015.03.29. 09:44:31

@bölcsbagoly:

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Volna.

Legyél olyan kedves és döntsd el, hogy 15 éve folyamatosan érő "szoci brókerbotrányról" van-é szó, vagy pedig a Fidesz uralom alatt elkövethető, s elkövetett balhéról!

"„A QUAESTOR Értékpapír Zrt. esetében ilyen probléma nem áll fenn…. Az ügyfelek értékpapír és pénz fedezettségével kapcsolatosan több szervezet/hatóság jogosult ellenőrzésre, nálunk legutóbb február elején zajlott le – még a Buda-Cash ügy előtt – hasonló helyszíni vizsgálat, problémát nem találtak” – ez áll abban a levélben, amelyet múlt héten személyesen kézbesített nekünk a Quaestor Csoport kommunikációs vezetője."
2015.02. eleje.
Ha lennénk olyan balgák, hogy a te briliáns logikádat kövessük, akkor a fiktív kötvénykibocsájtás február eleje, és február vége előtt köllött történjen (amit a felügyeleti szervek ugyi nem vettek észre, mert "öncsőd" bejelentés történt).
Most akkor mitől is "szoci"?
Most akkor mégsem 15 éve folyvást?..

wolves84lb 2015.03.29. 10:03:48

@maxval bircaman szerkesztő: mi lenne, ha a fantazmagóriákkal szemben arról beszélnél, te pöcs, hogy MOST mi történt? Ne terelj ilyen szánalmas szarral...

Vagy most még nem kaptad meg, hogy mit is kell mondani? Csak trollkodsz...just for fun?

Menjél, ránts rá orbán képére, ami ott lóg a szobád falán.

Kb 2-3 éve még szórakoztató voltál a baromságaiddal...de már batyu és géza szintjén vagy te is.
Maximum egy most idetévedő hiszi el, amit te állítasz magadra.
Aki itt rendszeres olvasó, pontosan tudja, ki vagy te, Ivan...

És tudjuk, tudsz te ennél jobbat...csak erőlködj kicsit.

wolves84lb 2015.03.29. 10:06:22

@Tudományos libsizmus: hejj, a kurva anyád...ennyire tellett? Ezért már kapsz fizetést? Nagy a pánik...

wolves84lb 2015.03.29. 10:08:44

@maxval bircaman szerkeztő: ezt a kazettádról hallod, esténként? vagy valami más hang mondja neked?

bölcsbagoly 2015.03.29. 10:11:47

@anonymand: te aki az eszed a szakáladban hordod, a Lehmann Brothers-t hányszor vizsgálták vajon?
A jól véágrehajtott csalás is csak akkor lehet sikeres, ha olyan trükköt vetnek be, amit nem keres/ellenőriz az arra hivatott szerv.Ha könnyen lebukhatnának , akkor nem is próbálkoznának vele. Könnyű utólag okosnak lenne, mikor már tudod, hogy mit műveltek.
DE te bújj tovább a kedvenceid hátsó felébe, ahol jól érzed magad és elvbarátaiddal együtt mindent kritizáltok, blamáltok amit ez a kormány tesz!

wolves84lb 2015.03.29. 10:13:55

@bölcsbagoly: miért, szerinted most éppen dicsérni kellene a jelenlegi kormányt az elmúlt 1 hónap miatt? Vagy mit is szeretnél pontosan?

Jut eszembe...Tarsoly böriben van már?

bölcsbagoly 2015.03.29. 10:17:15

@wolves84lb: nem dicsérni kell, hanem azt amit jól csináltak elismerni! Ilyen szemét ellenzéke sehol, egy kormánynak sincs!
Tarsoly őrizetben van-illetve várja a holnapi birósági határozatot az előzetesbe vételéről.

maxval bircaman szerkesztő bircahang org (törölt) 2015.03.29. 11:01:59

@wolves84lb: néha valóban rárántom orbánra, de ezmost hogy jön ide?

Bloger Géza (törölt) 2015.03.29. 11:02:49

@bölcsbagoly: ne bassz már föl, hát nincs is ellenzék!! Csak dühös emberek vannak.

bölcsbagoly 2015.03.29. 11:34:30

Ugyan, olyan hülyén dühösek, hogy akkor is dühöngenek amikor tetemes fizetésemelést kapnak! be nyelik mint a kacsa a nokedlid a ballib média hazugságait!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.29. 13:10:26

@bölcsbagoly: Most akkor ezt diagnosztikáltad, vagy csak kozmetikálod a dolgokat? Plasztikálva sem festenek jól.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.29. 13:11:46

@Kolompár Rambo: @áltudományos libsizmus: Nem bírjátok az igazságot libsik? Április 12.-én bukni fogtok!!!!

bölcsbagoly 2015.03.29. 13:27:21

@Tudományos Iibsizmus: megjelentél, nicktolvaj? akibe beprogramozták egy kisszótárt és más szavakat nem ismer s amit nem ismer az szerinted nincs is. Részvétem kishülye...
Rád meg még a kötelet is kár pazarolni...

anonymand 2015.03.29. 13:40:19

@bölcsbagoly:

Köszönöm a jó tanácsot!

Viszonzásul, mert érdemben válaszolni nem voltál képes, tőlem is egy:
Próbálj meg gondolkozni, oszt utána írni.
Mondom, próbáld ki, lehet sikerülni fog...

bölcsbagoly 2015.03.29. 15:17:50

@anonymand: persze, én már jó ideje gyakorlom, de te honnan tudod, hogy milyen az?
süti beállítások módosítása