Áldott, békés karácsonyt, miniszterelnök úr!

H_A Címkék: karácsony jókívánság Orbán Viktor Facebook2014.12.25. 16:08

Karácsony első napján arra ébredtem, hogy szenteste azzal feküdtem le, hogy az ünnepnapok alatt nem foglalkozom politikával, megpróbálom kizárni az életemből az egész éves mocskát, szennyét ennek a közéleti fertőnek, ami körülvesz. Nem sikerült. Tegnap este ugyanis, a szeretet ünnepének kellős közepén mégiscsak megszállt a virtuális világ ördöge, és szembehozta Orbán Viktor miniszterelnök úr karácsonyi jókívánságát: az ünnepi karácsonyfa ágai között kikukucskáló politikus népnek szánt, képen is átszűrődő, természetesen urizálás mentes, töltött káposzta-kocsonya-malacsült illatú üzenetét.

Egy normális országban ez egy normális gesztus lenne/lehetne/lehetett volna, amelyből mindenki annyit ért és azt érti, amennyit és amit az egymás után helyezett szavak sejtetnek, közölni akarnak: a miniszterelnök közösségi oldalán keresztül tolmácsolja azt, amit minden közönséges ember tolmácsolni szokott a szeretet (állítólagos) ünnepén barátainak, ismerőseinek. Az este óta megszámlálhatatlanná szaporodott kommentek, a kétségbeejtő behódolást a lehangoló gyűlölködéssel összekötő skála két végpontján helyezkednek el. És minő fájdalom, a kettő között nincs semmi. írom ezt úgy, hogy egyáltalán nem volt türelmem a több ezer hozzászólás mindegyikét végigolvasni. Nem is kellett.

orbankaracsony.jpg

 Kukucs... (fotó: Orbán Viktor közszereplői Facebook-oldala)

A számomra félelmetesen eszelős kukucskáláson, és azon a ténymegállapításon túl, hogy Magyarország nem elhanyagolható fele (sajnos magamat is beleértve) ezek szerint az interneten töltötte-tölti a karácsonyt, ezekben a véleményekben benne foglaltatik ennek a kis hazának a nyomorúságos-szomorúságos lelkiállapota. A karácsony sincs Orbán Viktor nélkül vezérelv szellemében egy más körülmények között elegáns, dicséretes gesztus ma Magyarországon legfeljebb sunyi provokációként csapódik le az emberek ezreiben (a fa mögé elbújás szó szerintiségéből adódóan is). Ezen a - főszereplő politikusi mivoltán kívül - mindenféle politikai üzenetet nélkülöző gesztuson pontosan lemérhető, mivé lett ez az ország pár év alatt Orbán Viktornak köszönhetően.

A felgyülemlett frusztrációkat, sérelmeket, elégedetlenséget, és a mémgyár munkaszüneti napot megszégyenítő izzását szemlélve, egyértelmű, hogy az urizálást minden szavával elutasító, de minden megmozdulásában urizáló politikai elit első számú embere végleg eljátszotta a nép egyszerű fiának hálás szerepével járó elismerést, szimpátiát. Orbán Viktor szájából, vagy Facebook-oldala adminisztrátorának tolmácsolásában már egy egyszerű karácsonyi jókívánság is hiteltelen, és haragot, dühöt vált ki. Lehangoló haragot, dühöt, gyűlöletet, elkeseredést.

Mondhatnám, hogy ezeket az embereket minősíti az, ahogyan a szeretet ünnepén megnyilvánulnak, mondhatnám, hogy borzalmas, hogy emberek karácsony szent estéjén is köpködnek, átkozódnak, szitkozódnak, és szimbolikusan öklöt ráznak. Tulajdonképpen így igaz. És mégsem. Mert ezek az emberek nem tegnap óta mondják, hogy 47 ezerből nem lehet megélni úgy, hogy abból autópálya-matricára és internetadóra is jusson. Hogy vérlázító, hogy miközben évről-évre egyre tömöttebb sorok kígyóznak a Blahán azért a nyomorúságos tál ételért, ezek csak gyarapodnak négyzetméterben, bankszámlában, üzletekben, családi összefogásban. Hogy mélyül a szakadék, a "mi" és a "ti" között, és "ti" nem vagytok hajlandóak ezt meghallani, tudomásul venni.

Úgyhogy az a helyzet, hogy a világ egyéb helyein tiszteletre méltó karácsonyi miniszterelnöki jókívánság Magyarországon morbid és cinikus, ünneprontó beszólássá degradálódott. Nem kívánom, hogy dőljön, gyúljon önre a fa, vagy hogy akassza fel rá dísznek magát! De két nem urizálás között gondolkodjon el a nép karácsonyi jókívánságain! Kicsit késő már, de talán nem teljesen hiábavaló. Áldott, békés karácsonyt, miniszterelnök úr!

 

Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr867010157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kimaxolták a szeméremsértést a TV2-nél advent utolsó vasárnap estéjén 2014.12.26. 00:25:11

Nem várom el, hogy csadorban olvassák a híreket a kereskedelmi csatornákon a nők, de a 30 centis pina a hírolvasó blúzán Szenteste előtt három nappal azért talán egy kicsit erős. A világszerte a női szeméremtestre utaló szimbólum a TV2 december 21...

Trackback: Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén 2014.12.26. 00:23:11

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.12.25. 21:56:47

@J.László: "neked Karácsony nem ünnep"

Mondod ezt te, aki egy cigány seggét nyalod. Sajnálni inkább magad sajnáld, megérdemled.

2014.12.25. 22:02:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nagyon fáj? Pedig a vezírednek írták az összeset. Ha nem bírod elviselni, ugorj a Dunába: igazi lelki megtisztulás lenne számodra.

J.László 2014.12.25. 22:07:57

@Jules Verne:
Nos, a napi liberális demokrata cigányozás kipipálva. Még megvárom a lámpavasozást, aztán megyek aludni:)

2014.12.25. 22:10:29

@MACISAJT: Hülye vagy. A Tilos Rádiót ne hallgasd, benne van a nevében, hogy TILOS!
Különben, hogy jön ez ide? Terelsz, nagy keresztyén?
"Femen élőlények, elvtársak, zsinagóga, hörög..."
Nagy szeretet árad belőled karácsonykor, te beteg barom. Boldog karácsonyt (ne sokat)!

2014.12.25. 22:14:15

@J.László: " megyek aludni"

A Viktorod képét tedd a párnád alá, aztán elalhatsz. Örökre.

lüke 2014.12.25. 22:14:51

Hahabony tanácsolta?

J.László 2014.12.25. 22:17:26

@Jules Verne:
Ne keverd Orbánt Sztálinnal és szerény személyemet magaddal. Nálad függ otthon Sztálin a nappaliban. Az ÁVH-s faterod akasztotta még oda a régi szép időkben:)

Firk 2014.12.25. 22:48:46

Mi a baj ezzel? Hogy a miniszterelnök ténykedése miatt rosszízű egy egyébként ártatlan karácsonyi üzenet? Mi van? Kígyóznak a sorok a Blahán, ezért ne mondja, hogy boldog karácsonyt? Ja, 2010 előtt nem kígyóztak, meg az akkori elit sem a politika miatt gazdagodott meg (nem, a KISZ-es, a maga tehetségéből lett kádkőgyáros, Kóka is abból vett helikoptert és közben senki nem roppant bele a devizahitelbe...) De ez az Orbán, ez ne vicceskedjen már a karácsonyfával, mert irritáló!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 00:10:21

"A karácsony sincs Orbán Viktor nélkül vezérelv szellemében"

Senkinek sem kötelező karácsonykor a miniszterelnök hivatalos FB-oldalát nézegetni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 00:12:27

"Orbán Viktor szájából, vagy Facebook-oldala adminisztrátorának tolmácsolásában már egy egyszerű karácsonyi jókívánság is hiteltelen, és haragot, dühöt vált ki. Lehangoló haragot, dühöt, gyűlöletet, elkeseredést."

A miniszterelnök FB-adminja tükröt tartott elétek :)

Nézzetek magatokba a kommentjeiteket olvasgatva és borzadjatok el.

kheiron 2014.12.26. 00:17:11

@Jules Verne:

Kár, hogy egy szaros náci egy elég jó író nevét használja fel nicknek.

:-(

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 00:20:44

@J.László: Sajnállak öcsém, hogy Karácsonykor is az orbánvédelem a célod és feladatod. Ritka szervilis egy majom lehetsz.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 00:31:49

@Simlicske:

Ő legalább tudja, hogy kit véd.

Ellentétben veletek.

oszt jónapot 2014.12.26. 00:33:05

@MACISAJT: Barangot az eset utan kibasztak, te naci faszszopo.

E.Katolnai 2014.12.26. 02:58:25

az indexen ritkán olvasni ilyen józan, mértékletes jegyzést, mely rávilágít a folyamatosan köpködő idióták alantasságára.

J.László 2014.12.26. 03:22:48

@oszt jónapot:
Ne nácizz te ÁVH-s poronty. Most komcsizni kell te barom. Ennyit sem tudsz, libsi?

igazi Ténytár 2014.12.26. 05:21:35

@MACISAJT: Te sunyi szektatag! Ha mar Tilos rádiózol, ezt is tedd hozza!

Kijelentésétől mind műsorvezetőtársai azonnal, mind a rádió elhatárolódott. Barango bocsánatot kert majd kirúgták.

ELLENBEN milyen "keresztények" is háborodtak fel es hirdettek keresztényvédő tüntetést?

"két rendbeli erőszakos nemi közösülés bűntettében mint bűnsegédet, egy rendbeli lopott kulcs használatával, tolvajszövetségben elkövetett lopás bűntettében" ELÍTÉLT, Izraelbe kitelepülni akaró Magyar Nemzetes Lovas István.

Ahol a nagy keresztény védők izraeli zászlót (*) ÉGETTEK a "szeret jegyében" Orbán Viktort ÉLTETVE (?!)

(* hogy jöttek a képbe? Mart Csak, úgy tűnik übernemzeti keresztény szokás zsidózni, lásd polyvinil társad fentebb reklámozott blogja is)

___________

index.hu/bulvar/mgiorgio1193/
index.hu/belfold/tilos5791/

A tárgyaláson állítása szerint hárommillió embert, illetve a Fideszt és az MDF-et képviselő M. Giorgio Orbán Viktort éltette és az orvosszakértőket gyalázta.
___________
www.hetek.hu/belfold/200105/csend_a_jobboldalon
___________

Hegyi Zerge 2014.12.26. 05:53:29

Óvakodj a törpétől!

MACISAJT 2014.12.26. 06:32:40

Vagy meg lehet nézni a hvg "karácsonyi" számának címlapját...

Akciósan, two in one: a hagyományos kereszténygyűlöletet kombinálták, az Orbánék iránt érzett gyűlöletükkel.
Így lett Gerard van Honthorst XVII. századi művész alkotásából (egy kép amely minden tekintetben nemes jelenetet mutat: szeretetreméltó édesapát, a katolikus hit szerint az emberek közt egyedüliként bűn nélkül élő édesanyát, várva várt kisfiukat, körülöttük pedig a családi örömben igaz lélekkel osztozó pásztorokat,a keresztény hívők százmillióinak tudatában a krisztusi megváltás ígéretét, a szeretetet, a békességet..
egy cinikus "liberális" istenkáromlás.

igazi Ténytár 2014.12.26. 07:06:06

@MACISAJT: latom megtalaltad. Persz ejelemzoen nem azzal van bajod - nem i csuda hogy sunyin miert hagytad ki a Tilosnal is a felhaborodokat - antiszemita gyűlölködéssel vannak az "igaz" keresztények felháborodva mikozben a muszlim eroszakra hivatkoznak mint pelda. A blog is ugye mar címében is olyan, de teged nem zavar hanem, hogy jaj Orbant bírálják.

Azt az Orbánt aki ugye KERESZTÉNYEKEN GÚNYOLÓDVA akciózott evekig a Parlamentben.

De neki szabad, hiszen Szent Paulus is, különben is az Ő létezése maga az isteni jeladás.

De nem ezek nem blaszfemiak nektek, oh nem. Ez igaz jézusi hitvallás.

__________
__________________
" Andrásfalvi Bertalan egyik felszólalásából (180. ülésnap - 1992.02.25):

---

Tudom, nehéz ez, mikor sokszor azon igyekszünk, éppen a másik meggyőződését nevetségessé tenni még itt a Parlamentben is. (Közbeszólás: Így van.)

Hadd tegyem hozzá, hogy gyakran humorosnak tűnő megjegyzések mélyen sértik az akotmányosságot ebben a tekintetben. (Taps a jobb oldalon és középen.) Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető ORBÁN VIKTOR elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.

Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk. (Taps a jobb oldalon és középen. Közbeszólás a jobb oldalon: Így van.)
__________________

__________

igazi Ténytár 2014.12.26. 07:17:58

@Jules Verne: Viktor kep? Ugyan mar ezek Orbanhoz imdkoznak.

Persze a mi nagy keresztény felháborodóink ilyenkor hallgatnak, lapulva a BLASZFÉMIÁT nem ítélik el. Farizeus népség.

____
Malgot István, a Szövetség a Nemzetért vezetője:

" Nem jeladást kell várni Orbán Viktortól, hiszen AZ Ő LÉTEZÉSE MAGA A JEL. Az a szerencsénk, hogy Orbán nem a Fidesz, hanem a nemzet politikusa"

nol.hu/archivum/archiv-81326-64961
____
Tirpak-Vasko Sandor : "Mert ne feledjük: A MAI KOR MÓZESE Orbán Viktor! "

www.gondola.hu/cikkek/34547-A_szovetsegi_gyules_margojara.html

A Fidesz Szövetség tagozati szerkezetének létrejötte ezért nem egyszerűen érdekes újítás, hanem történelmi lépés a jövőbe, egy olyan új államszerkezet megteremtése felé, ami valójában régebbi, mint errefelé a megújított magyar szó. Azaz a Fidesz egyszerre halad a múltba és a jövőbe. Elementáris erejű mozgalom ez. Minket többé nem foghat, csak maga a Jóisten. Aki szintén ősi, és úgy hívják: Magyarok Istene. Akinek valaha volt hétköznapi neve, amit mára már teljesen elfelejtettünk, mert Isten se lesz csak úgy a semmiből, ő is csak úgy születik, ha először ember, és a Földön jár. Ezért Orbán Viktor feladata, hogy végre megkeresse, mert itt él közöttünk, és aki alig várja már, hogy megköthesse szövetségét a Szövetséggel.
_____
JEZUST válasszátok, ne Barabást
www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200603/politikai_okkultizmus

Császár Angela színművész egy közismert példával gyilkosnak és törvénytelennek minősítette a jelenlegi miniszterelnököt, a Fidesz-aktivisták feladatának pedig azt nevezte, hogy az embereket a gonosztól megszabadítsák. Császár szerint ugyanis

"mindenkinek el kell mennie szavazni, és meg kell győznünk az embereket, hogy ne Barabást válasszák, ne őt váltsák ki Pilátustól, hanem Jézust, a fényt és világosságot és az életet”.
________

igazi Ténytár 2014.12.26. 07:25:00

@Jules Verne: "A Viktorod képét tedd a párnád alá"

imgfrm.index.hu/imgfrm/6/1/3/4/THM_0003976134.jpg

Nem, ezen se háborodnak fel, csak Hvg címlapon.

Igaz ahol ilyenek a hívei ott minimum elvárás a fenti kép

______
"Orbán Viktor a Fideszben az a politikus, aki miatt elkezdtem politizálni.

Fejlődése, felkészültsége, egyéni kvalitásai, életútja, megnyilvánulásai egyenes utat rajzolnak számomra, olyant, amellyel neveltetésem, iskoláim, társadalmi hátterem miatt ma már teljes mértékben azonosulni tudok."

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=l026
______________

luis5 2014.12.26. 07:34:54

Ez egy torzult lelek beteges posztja. Sajnalom őt. Boldog karácsonyi mindenkinek!

igazi Ténytár 2014.12.26. 07:39:30

@J.László: "Még megvárom a lámpavasozást, aztán megyek aludni:) "

Fel se kelj, itt a nagy "keresztény" aki fellógatózgatott egy katolikus (!) iskolában (!) a tömeg üdvrivalgása (!) közepette.

Csak úgy igaz magyar keresztény módra.

Mi sem természetesebb hogy most ugyanez a "keresztény" fenyegetőzik karácsonykor a Bibliára hivatkozva!

________
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/1497

A szombathelyi Premontrei (!) Gimnázium patinás nagytermében : "Akkor lesz itt jó világ, ha Budapesttől Kanizsáig minden fán egy kommunista lóg."
(Mámoros tapsvihar.)
_________

magyarhirlap.hu/cikk/13065/Szomoru_karacsony?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201412

"Úristen ne adja meg, hogy egyszer nektek kelljen félnetek. Mert a mi türelmünk majdnem végtelen, de ha egyszer megindulunk, akkor nem állunk majd meg.

(...)Szomorú, dühös karácsony még lehet. De ti nem lehettek soha.
"
______________

J.László 2014.12.26. 08:04:46

@egy igazi Ténytár:
"Akkor lesz itt jó világ, ha Budapesttől Kanizsáig minden fán egy kommunista lóg."

Nem értem, mi ezzel a gond. Úgy kommunistáztok baszod, mint a nácik:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 08:59:07

@polyvinyl: Veletek? Én és még ki a többi, szoponc? Vagy annyira hülye vagy, hogy többes számot használsz mindig?

Szvidrigajlov 2014.12.26. 09:01:02

Ez itt a valóságos magyar polgárháború, megfelelő provokatőrökkel, csahos kutyákkal.

Lőni mikor fogtok? Illetve, mire vártok, hogy lőhessetek?

Jóbarát még nem szállított fegyvert?

Ki lesz a hibás, ha visszalőnek? A Bayer Zsolt?

Boldog Új Évet!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 09:02:46

@MACISAJT: Tény, hogy nekem is jobban tetszett ez, mint a mostani:

www.boell.de/sites/default/files/assets/boell.de/images/download_de/weltweit/1_Magyar_HVG_Titelbild.jpg

A HVG 1999-ben látta a jövőt. Mára tényleg megvalósult ez a fajta maffiavezérelt state-capture.

magyarparaszt 2014.12.26. 09:04:03

@J.László: Tett érte, hogy minden tisztességes, magyar ember meggyűlölje, és csak a mindenre kapható, erkölcstelen csőcselék ajnározza, rohamdroid! Te nem szégyelled magad, hogy orbánista vagy?

MACISAJT 2014.12.26. 09:09:33

@Szvidrigajlov: ("Ez itt a valóságos magyar polgárháború, megfelelő provokatőrökkel, csahos kutyákkal. ")

Tény hogy sokan rácsodálkoznak hogy Goodfriendtől Melia Thomason át Nulandig, a Krugmanokon Scheppelékig Gatival spékelve hogyan és miért ugrott rá a komplett "globális világhatalom"
( fedőneve: "kohnok és neokohnok") erre az ugyebár mit sem számító országra...

Ez egyébként a jövő zenéje. Mármint annak tisztázása hogy VALÓJÁBAN mit akarnak "ezek" Magyarországtól (és Ukrajnától...)")

Ez a kép, a résztvevők és a mellékelt duma mindent elmond:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-goodfriend-mellett-1264275

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 09:11:30

@magyarparaszt: Ne aggódj, lassan szitokszó lesz, hogy "fideszes".

lófüle elemér 2014.12.26. 09:13:11

@Szvidrigajlov:

Kuszaszemű Mariska 2002:

"... lecsatolom az oldalfegyverem, és lelövöm, mint egy veszett kutyát... "

Megnyilvánulás az I orbán királyság egyik szekértolójától, akkor még a hatalom árnyékában.

lófüle elemér 2014.12.26. 09:17:51

@MACISAJT:

Vigyázni kell. Nem tudjuk, mit adott a csúti ork Paksért cserébe a muszka macinak.
Egyszer már behívták az oroszokat a belső zűr leverésére, nem lenne meglepő ha a történelem ismételné önmagát, és a csúti ork csak a muszkák bevonulása után ébredne rá (már ha lenne annyi agya, hogy felfogja), mihez asszisztált, és az ork kedvenc farokadó gazdája Ukrajnán és Magyarországon keresztül ékelődne be újból a nyugatba.

MACISAJT 2014.12.26. 09:23:38

Innentől minimum három és fél évig ismételgethetik az agyonvert ballibák H.Kovács Laca közismert mondását:
"elvtársak, választásokat kell nyerni, nem közvélemény kutatást"..:-)

(Mondjuk, még a közvélemény kutatás nyerésétől is messze vannak, immár több mint 8 éve.)

Az pedig hogy ez "Orbán Viktornak volna köszönhető"...
Ugyan kérem.
Alig nyert az MDF 1990-ben, már szerencsétlen Antall nyakán voltak a sorosok, már szervezték az szdsz-es taxisblokádot, a chartát és tsait...
Mára a gyáva, megzsarolt , beteg Antall emléke de megszépült( vö "jó indián a halott indián")

Miközben most sem jétszanak más forgatókönyvet, max. palmer mark szerepében akit elvitt a devla, badfriend andré lép fel...

MACISAJT 2014.12.26. 09:27:54

Ismétlem a tananyagot, gati charles 2012-es forgatókönyveit:

Így buktatnák meg Orbán Viktort - Charles Gati 5 pontja
2012.01.11., szerda 15:50 /

Íme a terv:

1. A Fidesz elveszti a 2014-es választásokat. (Megj: ez nem jött be, ismét akkorát buktak a "korszakváltók" mint az ólajtó).

2.
A Fidesznek új legitimációra lesz szüksége 2012-ben vagy 2013-ban, és előrehozott választásokat ír ki, amikor népszerűségvesztésének folyamata
megáll vagy lelassul. Ezt a választást mégis elveszítheti. ( Megj: ez még kevésbé jött be.)

3.
IMF- és EU-kölcsön hiányában a gazdaság állapota tovább rosszabbodik.
Ekkor a Fidesz-elit egy része szembeszáll az Orbán-Matolcsy párossal,miközben az utcán százezrek tüntetnek. A görög és az olasz helyzethez
hasonlóan az Orbán-Matolcsy párost és támogatóikat lemondatják, s egy valóban konzervatív - tehát nem populista -, jobbközép Fidesz-kormány
jut hatalomra. (Megj: ehhez fűzték a legtöbb reményt, de ezt a forgatókönyvet is csúfosan bebukták.)

4. Az új kormány -legitimációját növelni óhajtandó - igénybe veszi néhány igazi szakember
részvételét, olyanokét, akik Brüsszelben és Washingtonban is meggyőzően reprezentálnák a kormány elkötelezettségét a szabad piac és a nyugati
stílusú demokrácia iránt. Ebben a variációban Bajnai Gordon és Bod Péter Ákos, talán Bokros Lajos is komoly, szinte döntő szerephez juthatna. ( Megj: ebből is ugyanaz lett mint az előbbiekből. Bukta).

5.
Polgárháború. Ez akkor következhet be, ha a kormány nemcsak kaotikus gazdasági lépeseivel veszíti el a nép többségének bizalmat, de a
választók rájönnek, hogy a szuverenitásról ismételt politikai szónoklatok tartalma a XXI. században üres fogás. Isten őrizz, hogy a helyzet idáig fajuljon, de ennek lehetőségét sem zárom ki, ha
folytatódik a nyugati javaslatok, kritikák dacos, irracionális elutasítása.( Megj: ennek a megvalósításán dolgoznak most gőzerővel.
Amúgy legutóbbi vasárnap a Parlament előtt a rendőrökre rontó "megsérült lány" akinek az Index tudosítása szerint "véletlenül kezében maradt egy rendőrsisak"(!, muhaha) kifejezetten erre az alkalomra jött haza külföldről, társaival együtt. Hogy micsoda "véletlenek" vannak.
Ahogyan ez a "demokratikus performansz" is, Pesten:
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-goodfriend-mellett-1264275

oszt jónapot 2014.12.26. 09:32:30

@MACISAJT: Félsz, hogy be leszel baszva a kukába, ugye Márk? :)

oszt jónapot 2014.12.26. 09:37:48

@lófüle elemér: Nem adott lofaszt se. Moszkvaban megvannak az ugynokaktak, ennyi.

MACISAJT 2014.12.26. 09:44:56

@Simlicske: (" Ne aggódj, lassan szitokszó lesz, hogy "fideszes". ")

Világos.
Most már csak azt fejtsd ki hogy mit takar konkrétan , mondjuk években, évtizedekben mérve, az hogy "lassan"..:-)

Ja és ne felejtsd el hozzátenni a sikkes alternatívát is, ami utána következik, szerinted..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 09:45:40

@MACISAJT: A 4-es pontig tök jó. Az 5-ös pont jó lenne, ha nem következne be, már csak a blogokon kommentelő habonyizáló agitproposok testi épsége miatt sem.

Köszi, hogy megosztottad az olvasókkal. Lehet, hogy eddig a tanácstalanság volt jellemző, de ezután már látszik a fény az alagút végén.
Már csak egyvalami kell: alternatíva. De 2018-ra szerintem az is lesz.

:-)

Netuddki. 2014.12.26. 09:48:10

Hopp, most már tudom ki lopta el a karácsonyi ajándékomat! És sajnos rajtam kívül még mennyi magyar állampolgárnak...

dunántúli gyerek 2014.12.26. 10:25:25

isten megágya a miniszterelnök urat

2014.12.26. 10:37:58

@polyvinyl: "Senkinek sem kötelező karácsonykor a miniszterelnök hivatalos FB-oldalát nézegetni."

Valóban, te nyomoronc hazaáruló Orbán-csicska. Még nem kötelező, de meddig? Addig is, ha már kibaszott valami szart az oldalára, vedd megtiszteltetésnek, hogy megnéztük. Azért hányta oda, nem?

"A miniszterelnök FB-adminja tükröt tartott elétek :)"

Nem mondod? Szerintem, te vagy az a fasznyelő admin, ha így tudod. Van egy rossz hírem számodra: ezt elkúrtad, nem kicsit, nagyon!

"Nézzetek magatokba a kommentjeiteket olvasgatva és borzadjatok el."

Elborzadtunk, attól hogy még mindig mennyien éltetik a ganéj vezíredet. Szopjál lovat, te szerencsétlen.

2014.12.26. 10:42:17

@MACISAJT: "Ismétlem a tananyagot"

Szopjál lovat, ismételd ahányszor csak akarod, orbánista hazaáruló ganéj.

igazi Ténytár 2014.12.26. 10:46:13

@J.László: Bayer zsolt mint mi vagy mint a nácik???

Ha az elso akkor : Na de kérem azért az alpári sértegetésnek is van határa! ;-)))))

Ha a masodik akkor: egyetértünk, aki náci szőke fiukkal példálózgat amint szétverik egy zsidó fejet a filmben, vagy aki azon sajnálkozik hogy nem öltek meg elég zsidó balost az erdőben az biza...

dr kíváncsivagyok 2014.12.26. 10:56:49

@Simlicske:
"Ne aggódj, lassan szitokszó lesz, hogy "fideszes"."

Már az...

lófüle elemér 2014.12.26. 11:05:29

@MACISAJT:

1. Megj: A választási rendszer anomáliájának köszönhetően egy 20-30 %-os valami kétharmados lehet. Megspékelve azzal a mocsokhadjárattal, aminek köszönhetően a "korszakváltók" nagy ívben szarnak a választásokra, ezzel is elősegítve, hogy a kisebbség uralkodhasson.

Vezéred addig létezik, amíg a többség fel nem fogja a fideszesekhez hasonló egyszerű agyával, hogy el kell menni szavazni.

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:09:45

@MACISAJT: "Mára a gyáva, megzsarolt , beteg Antall emléke de megszépült( vö "jó indián a halott indián")
"

Van ám bőr a képeden te sunyi szektatag!

1, Orbán mai napig a SOROS PÉNZEN elért féléves oxfordi dolgával villog az összes honlapján mint siker!

2, Antallt legmocskosabban éppen Orbánék támadták amikor nácikat (!) el nm ítélő, "kollaboráns", meg hatalmat átadni nem akaró diktátornak, meg népet megvető átnevelésnek minősítette az egész Kormányzását!

Aztán amikor meghalt gyorsan beült a helyere a jobboldalon, pártját kicsinálta és elterjesztettek azt hazug legendát hogy Antall őt fogadta utoljára és utódjának jelölte a "kiválasztott fiút".

Persze ezt is elhallgatod mint a Tilos rádiós izraeli zászlóégetést Orbánt eljenezve!

dunántúli gyerek 2014.12.26. 11:18:42

Mindenki hálát adhat a jézuskának, hogy 2015ben ismét ballibmentes boldog űj év virrad ránk!

Mindenkinek békés ballibmentesitett újévet kivánok!

bölcsbagoly 2014.12.26. 11:24:34

Szerencsétlen ballibsiknek és a hasonszőrüeknek már csak a gyűlölködés maradt, még karácsonykor is. Hiszen nincs más sikerélményük évek óta mint a kommentelés meg az utcai gyalázkodás. Ebben élik ki minden frusztrációjukat, gyűlölködésüket. Remélem jó sok évig "élvezhetik" azt az állapotot. Ámen.

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:27:33

@MACISAJT: 5.Polgárháború.

Ezt epp Bayer karácsonyi eroszakos fenyegetozese utan írod be?!
ezeket is elfeledted ugye?

Hiszen ez más. ha Orbán mondja a HARCI beszédeit azt rendben, ha Kósa a Forradalom kell az is. Ha Pokorni akasztana Petőfivel az is oksi.

________
"Innen üzenjük minden változást akaró polgárnak: mi harcolni fogunk, a következő két hétben is harcolni fogunk. Nem magunkért harcolunk, Magyarországért harcolunk, a jövőnkért harcolunk, és mindent megteszünk a győzelemért."

„ÉN érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben

________
Demokrata / 2006 Március 10. szám
Bencsik András

Nyílt levél a Hadseregtábornokhoz.

Vezénylő Tábornok Úr!
Rendet kéne tenni a nagy, mindent eldöntő ütközet előtt, nehogy a csata hevében ijedtükben saját seregük ellen forduljanak.
________
tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/102458_kosa_forradalmat_kell_csinalni_-_tenyek_riport.html/WXP

„Tanulnunk kell a hibákból, és forradalmat kell csinálni” jelentette ki Kósa Lajos vasárnap a Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt rendezett március 15-i ünnepségen.
________

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:28:39

@bölcsbagoly: Polyvinil antiszemita topikjabol jöttél vagy Bayer Zsolt karácsonyi fenyegető cikkjet olvasva?

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:29:39

@dunántúli gyerek: Áldott legyen az újszülött... nick

dunántúli gyerek 0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt 2014.12.17. óta tag

bölcsbagoly 2014.12.26. 11:31:36

@egy igazi Ténytár: a tényekkel vitatkozz ne velem! Ácsi...

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:32:10

@MACISAJT: ne felejtsük el azt se hogy Orban azonnal bevetette a talpnyaló amerikai spicli hadat gáti ellen!

Erre vagytok büszkék?

____
Az „amerikai magyar lobbi” feljelenti a munkahelyén Charles Gatit (meg Bajnait és Simonyit)

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/118230

Lipták Béla, a magyar jobboldal elkötelezett híve, az úgynevezett amerikai magyar lobbi vezetője levelet intézett Charles Gati munkahelyi vezetőjéhez, illetve saját szervezetének mintegy 1200-1300 tagjához.
____

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:35:56

@bölcsbagoly: Tenyeket írtam. Ja, hogy a bayeri Bibliát is előhozó fenyegetőzős cikket latod? Hogy polyvinyl itt fentebb reklámozott antiszemita blogjanal is szürke hályogot kapsz?

azok az isteni véletlenek...

magyarhirlap.hu/cikk/13065/Szomoru_karacsony
berkeczbalazs.blog.hu/2014/12/25/bayer_zsolt_betojt

bölcsbagoly 2014.12.26. 11:39:00

@egy igazi Ténytár: nyafogj csak tovább, más úgysem maradt nektek! S készülődj a másodikai "éhségmenetetekre"!-:))

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 11:39:36

@Szvidrigajlov:

"Lőni mikor fogtok? Illetve, mire vártok, hogy lőhessetek? Jóbarát még nem szállított fegyvert?"

Előbb-utóbb ezekbe is beléjük lövetnek a tetőről a jóbarátjaik, ha nem tudnak záros határidőn belül kiprovokálni egy véres összecsapást, úgy, ahogy Kijevben csinálták a bedrogozott, ágyútölteléknek kihajtott nyomorult eszmetársaikkal.

Milyen szép is lesz majd ordas eszmék bábjaként elvérezni a kamerák előtt a flaszteron :(

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 11:48:22

@bölcsbagoly:

"Szerencsétlen ballibsiknek és a hasonszőrüeknek már csak a gyűlölködés maradt, "

Mikor volt más nekik, a gyűlölködésen és a gyűlöletkeltésen kívül? Mindig, minden megnyilvánulásuknak ez a mozgatórugója, ha egy kicsit megkapargatod a felszínt. Minél rosszabb a világnak, nekik annál jobb. Ez a filozófiájuk.

rasztaszív 2014.12.26. 11:55:29

@polyvinyl: ki is az,aki itt most,karácsonykor a fikázásban éli ki magát?

sanyix 2014.12.26. 12:25:55

@polyvinyl: szerintem a ti filozófiátok is ez, különben nem nyalnátok viktor, meg putyin seggét :)

Akitiltott52 2014.12.26. 12:27:39

Nem mondhatnám,hogy szimpatizálok a miniszterelnök úrral.De ha már az is baj,hogy kellemes ünnepeket kíván,egy fenyőfa mellől,akkor már tényleg itt van probléma.(és ha az a hülye bayer zsótika csinálta volna???áttettem volna a karácsonyunkat 2 héttel későbbre,szarházi alak)

Andras J Fazekas 2014.12.26. 12:39:49

Kíváncsian figyeljük, hogy a kisszámú de annál nagyobb pofájú hangoskodó, mikor szokik már le a "nép" nevében történő hazudozásról, a többségre, meg a lakosság többségére hivatkozásról, és mikor fog ezek helyett a saját nevében fellépni.

Ezek pont olyan hazug gyáva dolgok, mint ez a szemét kis blog.

Pipas 2014.12.26. 12:49:07

"A karácsony sincs Orbán Viktor nélkül vezérelv szellemében"

Ha eleged van belőle, akkor mi a p.csának írsz cikket róla, minek raksz ki képet róla. Miért nem foglalkozol valami mással?

Akitiltott52 2014.12.26. 12:50:19

Karácsony van,akinek nem tetszik az ne olvassa.De azért legyen egy pár nap amikor békében lehetünk.Mindenki hibázhat ne karácsonykor csináljunk rossz kedvet valakiknek,már ha számít nekik.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 12:51:21

@rasztaszív:

"ki is az,aki itt most,karácsonykor a fikázásban éli ki magát?"

Ki lenne?

A szokásos balos bérrettegők, akikkel tele van az Indexetek címlapja meg a blogketrec :D

Én nem mentem kommentelni se a Tóbiás, se a Gyurcsány, se a többi USA faszát szopó FB-jára kommentelni, mert nem vagyok a közönségük.

Ezek meg nem bírják ki, és még az általuk a "szeretet ünnepének" nevezett Karácsony idején is döntik magukból a csatornaposványt meg a szemetet.

vénkujon 2014.12.26. 12:55:24

aranyos, édespofa ez a viktor. épp az előbb adott egy kis kutyatápot zsótinak. jójj, annyira aranyos emberek ezek!

rasztaszív 2014.12.26. 12:56:50

@polyvinyl: mert te aztán különb vagy...

MACISAJT 2014.12.26. 13:24:27

@rasztaszív: ("ki is az,aki itt most,karácsonykor a fikázásban éli ki magát? ")

Na vajon ?:-)
Nézd meg az Index címoldalán, pl. ezzel a címmel:

"Bayer Zsolt betojt " valami BerkeczBalazs
böfögése virít...
Hogy ki ez a berkecz balázs? Valami együtt/külön-pm-es ex képviselőjelölt, aki a választásokon akkorát bukott mint az ólajtó...
Gondolta ő most Karácsonykor okos lesz, a böffenetére " a hozzászólások csak előzetes moderáció után jelenhetnek meg" nála, "demokratikusan"...
Aztán mi lett belőle?
Végül nemhogy Bayer hanem ez a toprongy, ez a szellemi homlesz tojt be, mára törölte még a moderált hozzászólásokat is...

Muhaha.

rasztaszív 2014.12.26. 13:28:08

@MACISAJT: "böffenet","toprongy","szellemi homlesz"...gratulálok...nem bírjátok megtagadni magatokat..

MACISAJT 2014.12.26. 13:28:47

@polyvinyl: ("Ezek meg nem bírják ki, és még az általuk a "szeretet ünnepének" nevezett Karácsony idején is döntik magukból a csatornaposványt meg a szemetet. ")

Megfigyelhető, a keresztény vallásos ünnepek körül még a szokásosnál is jobban megőrülnek...
Aztán nekirontanak a Fidesz székháznak, felmásznak a Sándor palotára,berontanának a Parlamentbe, kiirtanák az összes keresztényt vagy a leghülyébbje párbajra kell egy vonattal...

rasztaszív 2014.12.26. 13:32:55

@MACISAJT: gondolom,tükröt már nem nagyon tartotok otthon...

brumeszkosz 2014.12.26. 13:33:45

Na fidesznyikek!!! Erre az elmebetegre szavaztatok!!!
Úgye milyen finom a rengeteg adó??? Egyétek és fizessétek!! Barmok!!!

MACISAJT 2014.12.26. 13:44:26

@brumeszkosz:

Tudod, bár nem értek egyet minden fidesz politikussal vagy minden intézkedéssel, viszont már egyvalami megérte: hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom/hallom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.

Na látod, ez nekem már megérte.
Ez ugyanis számomra PRICELESS.
( Megfizethetetlen):D

rasztaszív 2014.12.26. 13:52:23

@MACISAJT: tudod,hogy hívják az olyan embert,aki azon élvez,ha másnak rossz...?és még mutogatsz másokra?!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 13:53:48

@MACISAJT: Tapsolsz egy tolvajbandának, mert így nem a másik tolvajbanda van hatalmon? Hazaáruló vagy, vagy elmebeteg?

rasztaszív 2014.12.26. 13:53:50

@MACISAJT: te magad gyalázod meg a karácsonyt...

MACISAJT 2014.12.26. 14:01:28

@Simlicske: ("Már csak egyvalami kell: alternatíva. De 2018-ra szerintem az is lesz. ")

Muhaha. Szóval -szerinted- majd lesz és 2018-ra...
Hát , ez elég soványka vízió, amolyan kijevi majdanos("polgárháború, majd csak lesz utána valami").

Momentán konkrétan így néz ki a választék:

1. Fidesz-Orbánék
2. Az agyonvert ballibák Dohány utcai lakodalmas kutyahányására emlékeztető egyvelege, andré badfriend vezetésével.
3. Operettnácik.
4. Halványzöldek a la Schiffer.

Ezek közül nevezd meg a kormányzás képeseket.
Iszom a szavaidat.

rasztaszív 2014.12.26. 14:07:18

@MACISAJT: az lesz kormányképes,akit megválasztanak.a nonstop fikázásnak megvannak ám a korlátai...

oszt jónapot 2014.12.26. 14:46:31

@rasztaszív: Mandineren, a fidesz haziblogjaban olyan szivmelengeto zsidozas megy nehany regi karacsonyi foto kapcsan, hogy a konnyem kicsordul. (onnan indult, hogy a fotosok mind zsidok. :D )

rasztaszív 2014.12.26. 14:51:33

@oszt jónapot: de még az a szerencse,hogy nem gyűlölködnek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 15:17:52

@MACISAJT: A rohadt hazaáruló anyádat. Gúnyoskodsz azon, hogy a jelenlegi kormányunknak nincs alternatívája? Ez egy katasztrófa, nincs ebben semmi, amivel a honfitársaidon gúnyolódhatsz. Miért vannak ekkora szemét szarok a világon?
És igen, abban kell reménykednünk, hogy lesz alternatíva. És igen, a mostani genny vezetésünk mindent megtesz majd, hogy azokat is befeketítse, mert ehhez értenek, a mocsoksághoz. És igen, abben (is) szövetségesük lesz Gyucsány, ahogy azt látjuk is. Mégsem maradt más remény, vagy egy reális alternatíva, vagy a lecsúszás. Tehát ha nem lesz alternatíva én is csomagolok, de úgy, hogy egy fillér adó se érkezzen ebbe az országba tőlem többet.

kvadrillio 2014.12.26. 15:22:04

EGY lPÍTVÁNY VEZETŐI MESE...

KIRÁLY GÁBOR: A MÁSIK OLDAL. SZÓLTAM ! (Reflexió Erdős Virág versére)

Szóltam, hogy jönnek a fasiszta celebek,
szóltam, hogy nem lesz jó, ha a szart lenyeled,
szóltam, hogy ki fogják lopni a szemedet,
azt mondtad, nyugi, mert ezek nem ilyenek.

Szóltam, hogy te leszel bűnbak a bankoknál,
szóltam, hogy rosszabb lesz Budapest Bangkoknál,
szóltam, hogy leköpnek költői esteden,
azt mondtad, nem kéne ördögöt festenem.

Szóltam, hogy ki fogják rúgni a mamádat,
szóltam, hogy elő lesz írva az alázat,
szóltam, hogy nevükre íratják hazádat,
azt mondtad, nem eshet meg ez a gyalázat.

Szóltam, hogy több lesz az erőszak-szervezet,
szóltam, hogy lapít majd minden szakszervezet,
szóltam, hogy lesz majd itt bankszámla zárolás,
azt mondtad, unalmas már ez a károgás.

Szóltam, hogy te leszel hibás az árvízért,
szóltam, hogy nem kapsz majd gyufát se száztízért,
szóltam, hogy rajtad verik le a havazást,
azt mondtad, hagyjam már abba a savazást.

Szóltam, hogy viszi az egyház a sulikat,
szóltam, hogy mérnökök helyett majd kulikat
képeznek ezerrel, s bezárják a gyárat,
azt mondtad, ilyen a kereslet-kínálat.

Szóltam, hogy felbontják minden leveled,
szóltam, hogy feltörlik a padlót teveled,
szóltam, hogy nem lesz a várad a te házad,
azt mondtad, béke van, nyugi, ne parázzak.

Azt mondtad, nem érint téged, ha úgy lesz se,
azt mondtad, védje meg magát a férgese,
azt mondtad, ráérek, hiszem, ha látom,
így jártál, megszoptad, édes barátom.

gizmo266 2014.12.26. 15:23:26

Úgy látszik a Miniszterelnök is elkezdte a cukiságkampányt.

gizmo266 2014.12.26. 15:26:54

Aztán nehogy kiderüljön, hogy azokat a díszeket is a Gucci készítette.

MACISAJT 2014.12.26. 17:09:10

@Simlicske: ("Tehát ha nem lesz alternatíva én is csomagolok")

Előre a dánielpéteri, kerteszákosi, mohácsiviktóriai úton...:-)
A baj csak az hogy ez a "csomagolás" éppen azok esetében akiknek valóban menniük kéne ahhoz hogy Magyarország fényre derüljön megmarad a verbális, gerendáspéteri szinten...

Még az imre kertesz is hazasompolygott utált Magyarországára, szép szép Berlin, de kurva drága pláné idős betegeknek...És ha már itthon volt, nem bizonyult eléggé hazaárulónak a New York Times-nak, ki is ollózták, míg a schiffek őrjöngenek a kitüntetésén hogy há' ez a hála imre amiért a világlobbi kibulizta a Nobel-csontot egy közepesnél gyengébb holokausztírónak?
Már egy nyamvadt diktatúrázásra se futja?
Muhaha.

igazi Ténytár 2014.12.26. 17:27:20

@polyvinyl: Mondja az antiszemita cimmel topik nyitó...

igazi Ténytár 2014.12.26. 17:33:22

@bölcsbagoly: Jelenleg Bayer nyafog hogy jaj a jobboldali értelmiség nem rohan Orbant védeni a testével ;-))

Pont az a Bayer aki a nagy melldöngető ígéret ellenére betojt Békemenetet szervezni, pedig meg Bencsikeknek is beszólt hogy azonnal kell :-))

Meg polyvynil hogy a csúnya zsidók fúj milyen gúnyolódó címlapot csináltak a keresztényeken gúnyolódó Orbánról.

Es mindketten azzal jönnek hogy de majd megmutatják de majd ők(meg a msuzlimok) az erősek.

torró 2014.12.26. 18:06:17

Végig olvastam, semmi újat nem tapasztaltam. Hogy a csudába nem unjátok? Na mindegy a ti dolgotok! Boldog Karácsonyt!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.26. 18:40:46

@MACISAJT: Annyira tudtam, hogy ezt fogod írni... :-) Persze én vagyok a hülye, hogy ilyen gerinctelen nulla szar pártpropagandistákkal egyáltalán foglalkozok. De nem gond, lesz alternatíva. És remélem lesz elszámoltatás is. Olyan valódi, nem olyan, ahol még egy Gyurcsányt, Hagyót, vagy Kókát sem sikerül elszámoltatni.

Éhes ló 2014.12.26. 18:43:23

Jóóóóó!
Az egyre dühödtebb ajvákolásotok megnyugtató háttér az ez évben elbukott 3 választásotok mellé.
Megnyugtató az is, hogy képtelenek vagytok kicsit is tanulni, mert még mindig olyan receptet erőltettek, amivel már sokadjára buktok 2006 ősze óta.

Húzzatok bele!

bölcsbagoly 2014.12.27. 11:50:45

@Simlicske: kérdezd meg az EU miatt szolgálatban hagyott bíró fossziliákat is, hogy miért nem? Jobbikos duma...Uncsi a ti dumátok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.27. 14:45:19

@bölcsbagoly: No, mégsem Viktor a főnök? Viktor egy jobbágy?

Szúrófény 2015.01.20. 04:47:30

@taxi33: Karácsonyi vers

Közeleg a karácsony
Nincsen kalácsom,
Nincsen kenyerem,
Nem tudom mit eszem,
Hol hajtom le a fejem
Rendőr jön, számon kéri,
Hogyan merek, én így élni?
Meguntam a palotát,
Azt másnak adom át!
(Láttál nagyobb marhát?)
Itt kempingezek a parkban,
Eszement, jó dolgomban?
Mégis, mit képzel,
„hatalmas” észével?
Mert neki van állása,
Neki ez a munkája
Elüldözzön hamarjába!
Üldözze a szabadot,
Kinek nem szabad ott,
Parkban, padon aludni,
Mint urainknak hazudni!
Ez mennyire jó világ,
Polgári mennyország!
2011 dec.
süti beállítások módosítása