A Fidesz vagyonosodása tabu, különben meg Gyurcsánybajnai többet lopott

H_A Címkék: korrupció vagyonosodási vizsgálat vagyonosodás Fidesz közbizalom Papcsák Ferenc2014.11.29. 00:34

Remélem immár teljesen világos mindenki számára, hogy az Orbán rezsim fennállásának és eddigi fennmaradásának alapelve a vezető politikusok korruptsága, kilóra megvehetősége és zsarolhatósága, nem utolsó sorban pénzéhes butasága. Tényleg nem Burundiban, vagy Bangladesben hangzott el 1979-ben, hanem Magyarországon 2014-ben: gyengítené a közbizalmat a politikusok vagyonosodási vizsgálata. Az értelmi szerző Papcsák Ferenc, a magyar Országgyűlés igazságügyi bizottságának alelnöke, emlékeim szerint egykori elszámoltatási kormánybiztos. Úgy értem, EL-SZÁ-MOL-TA-TÁ-SI!!!444!!!

Miután úgy tűnik, a Fidesz mindent megtesz azért, hogy akadályozza a NAV-ügyet vizsgáló parlamenti bizottság megalakulását, miután a kabinet sem kezdeményez független vizsgálatot a hivatal korrupciógyanúba keveredett, és emiatt Amerikából kitiltott vezetői, valamint az áfacsalások ügyében, miután egyetlen, illetékes hatóság sem teszi a dolgát az ügyben, Papcsák is egyértelművé tette: semmiféle átláthatóságban és elszámoltatásban nem érdekeltek a kormánypártok. Következésképpen csak arra gondolhatok, hogy a korrupció fenntartásában érdekeltek. Ennél tisztább, világosabb beismerő vallomást Őszöd óta ritkán hallottam. Nem a hét vicce, nem is valamiféle népnemzeti szórakoztató műsor az, amiben Papcsáknak köszönhetően részünk lehetett. Ő véresen komolyan gondolja.

Persze, először mindig úgy próbálom megközelíteni az ehhez hasonló kérdéseket, hogy ezek itt talpig becsületes, tisztességes keresztény emberek, akiknek nyilvánvalóan semmi takargatnivalójuk nincs: akkor miért ezek ez ócska, szánalmas kifogások? Tudom, hogy nem működik bizonyítás nélkül az analógia, de kicsit olyan ez, mint amikor a gyilkossággal gyanúsított elvtárs azzal érvel a bíróságon, hogy nem tenne jót a közbiztonságnak, hogy a perét lefolytassák, de ha időszerű lesz, évek múltán, akkor majd szól, és áll elébe.

papcsák.jpgPapcsák Ferenc egyáltalán nem tesz jót a közbizalomnak (fotó: Ténytár)

Papcsák abszurdumnak tűnő, ám nagyon is tudatosan kiválasztott magyarázata a Fidesz n-edik sz*rának elkenésére nem más, mint annak beismerése, amit már nagy vonalakban eddig is tudtunk. A választott, közpénzen élő képviselők vagyonosodásának vizsgálata, és e vizsgálatok (neadj'isten) nyilvánosságra kerülő vérfagyasztó eredményei, igen nagy valószínűséggel kinyitnák a bicskát a zsebekben, kiegyenesítenék a kaszát az udvarok végében, és ökölbe szorítanák az egyharmadra zsugorodó kétharmad gyomrát. Mert ebben az országban az van rendben - Papcsák logikája alapján - hogy egy mezei állampolgárhoz bármikor kiszállhat Vida Ildikó cége a NAV, és az aranyerével bezárólag bármit számon kérhet, de ha egy parlamenti képviselőről van szó, az nem tenne jót a közbizalomnak, ezért hagyni kell a fenébe az egészet.

Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, Papcsák elvtárs fején találta a szöget. Majdnem olyan, mintha Gyurcsány kottájából játszana. Ha jól értettem, így is porlik az a fránya kétharmad. Képzeljük el mivé zsugorodna a közbizalom, ha kiderülne hivatalosan is, hogy tolvajok-csalók-korrupt gazemberek ülnek az ország nyakán. Akik nem tudják szüleik és mások nyakába varrni hetente gyarapodó vagyonuk miértjeit: a medencés fényűzést, a több száz szobás szállodák megépítéséhez szükséges alaptőkét, az elfelejtett Rolexeket és yachtokat, az asszony családi örökségét, a véletlenül elnyert állami megbízásokat, és jogtalanul felvett pályázati pénzeket, a megannyi zűrös ingatlanügyletet. Tehát a nem is olyan régen saját magának törvényt író Papcsák - akinek viselt dolgaival Dunát lehetne rekeszteni - őszinte volt, amikor önkritikát gyakorolva, saját szemszögéből levezette a közbizalom gyengülésének alapvetését. Kell ez nekünk, hogy még a saját birkanyájunknak is kinyíljon a szeme? Nem elég, hogy már ezek is utcára vonulnak az utóbbi időben, interneteznek, elkezdtek gondolkodni? Még a végén rájönnek, hogy békeidőben ilyen nyílt országrablást egyetlen társaság nem követett el, mint ez a kereszténydemokrata különítmény, akik mi vagyunk?

Használjuk ki, hogy ez a mutyin szocializálódott birkapásztor nép toleráns velünk, hogy eszükbe nem jutott leváltani minket, pedig a dohánytól a földig minden mutyit lenyomtunk a torkán, és még mindig nem zavarja, hogy többet lopunk a közösből, mint amennyi jár, és amennyi jut. Gátlástalanul elsöpörtünk minden akadályt az útból, elfoglaltunk minden elfoglalható stratégiai-hatalmi pozíciót, nem vagyunk kötelesek egyeztetni senkivel, semmilyen kérdésben. Jól csináltuk. Nincs osztozkodás, minden közpénzcafatnak a saját zsebünkben kell landolnia, ebben nem tűrünk ellentmondást. Nincs elszámolás, elszámoltatás, vizsgálat, semmi. Benyomom ezt a kis bizottsági színjátékot, nyalogassák csak nyugodtan a habot a tortáról. Aztán majd álljatok elő a stratégiai közleménnyel: Gyurcsánybajnai sokkal többet lopott.

És előálltak vele. Papcsák szarelkenő, de meglepő őszintesége tehát világossá tette: ha ezeket nem buktatjuk meg, az utolsó bőrt is lehúzzák rólunk. Ebben elkötelezettek, ebben elmennek a végsőkig. Eszük ágában nincs odaállni, és vállalni, hogy tisztességesen gazdagodtak hugyosra. Ellenben az utolsó leheletükig megpróbálják elhitetni velünk, hogy ha mások többet loptak, akkor a lopás legális. Mondhatni keresztényi kötelesség. Tehát fölösleges mindenféle vagyonosodási vizsgálat. Van még kérdés?   

Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr336940901

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gőzölős vasaló a karácsony slágerterméke lehet (18+) 2014.11.29. 23:25:04

A művelt nyugaton a herevasalás mellett a puncigőzölés is egyre népszerűbb. Célszerű tehát beruházni egy jó minőségű többfunkciós termékre. Vasalóra fel! Zelk Zoltán gyerekversét meg, ami szerint "apa mosdik, anya főz" hamarosan lehet is majd kukázni,...

Trackback: Mennyit lop még Orbán? 2014.11.29. 18:33:48

Kérdezzük meg Orbán Viktort, hogy menyit fog még lopni a közvagyonunkból? Válasz lehetőségek: A: Még nem tudom. B: Közöd???? C: Amennyit csak tudok. D: 50 stadionra valót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.11.29. 00:41:59

"Papcsák abszurdumnak tűnő..."
a szó, amit kerestél, az "abszurd" :)

s.g.l. 2014.11.29. 06:43:23

" 25 éve létrehozták a fideszt majd megalakították belőle a fideszmaffiózó zrt-t a ménesi úti fiúkat kiegészítette rokonokkal, hűséges hazug, tolvaj csalókkal. megszállták az államot, átalakították, gazember módón törvényeket alkottak, hogy saját hatalmukat bebetonozzák, minél tovább tudják MO közvagyonát magánvagyonná konvertálni.

Aztán rájöttek Magyarország lehet a székhely amit magukénak tudnak, úgy is kezelik, a népet alkalmazottainak tekintik, MO földjét kisajátítják, az államkasszát saját pénztárcának nézik, a nép vagyonelemeit játékaik fedezésére elrekvirálják.

Jelszavuk: LOPNI, CSALNI, HAZUDNI ÉS A FIDESZ FÉNYRE DERÜL!

Ilyen ámokfutást békeidöben még magyar kormány és vezetője nem tett, ennyi kárt nem okozott.

OV éa kis csapata kisajátította az országot, azt hiszi azt tesz amit akar, a nép neki dolgozik, annyit lop amennyit akar, a hívek elnézik neki, mert a vad fideszhívek örökös miniszterÁlnoknak fogják megszavazni, 4 évente biztosítják a hatalmon maradását akár még államÁlnokként is.

Mit is mondtak anno, megideologizálták maguknak a rablást:

" A kommunistáknak volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak, most bepótolunk mindent."

Minden zsarnok, dikktátor csúfosan végzi, ki börtönben, ki szerencsétlenségben .

Farkasházy:
scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10687101_832919833416860_7066460689771137191_n.jpg?oh=4a46becd4c606a660a40290d24a1698b&oe=54E784D1
"

Haraszty Miklós 2014.11.29. 07:59:35

De jó lenne látni,hogy lengeti őket a szél

Dr Gregory House 2014.11.29. 17:16:31

@Haraszty Miklós: Rendben, ha a szunnita és siita gazemberek egyformán elnyerik méltó jutalmukat.

Tudatos Anyák Csoportja 2014.11.29. 21:29:07

Kérném, hogy a tisztelt Fidesz fizesse vissza a költségvetésbe azt az összeget, amit a befizetett adónkból fordított a saját választási kampányaira. Az önkormányzatoknál is! Mert nem erre a célra adóztam! Köszönöm!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.29. 21:58:41

@Tudatos Anyák Csoportja:

Most miért? Erre adtak a zemberek felhatalmazást, amikor egy választási program nélküli társaságnak 2/3-os teljhatalmat adtak. Nem? Ők döntik el, hogy mire adózol. Úgy írják a törvényeket, ahogy akarják.

Tudatos Anyák Csoportja 2014.11.29. 22:09:19

Nem tudok ilyen törvényről. De akkor folytatom: kérném, hogy a közbeszerzési eljárásokból, még a szerződött felek alvállalkozói közül is legyenek szívesek rokonaik, párttársaik cégeit kizárni, mert akár közvetett alkalmazásuk is etikátlan. Ugyanezt kérném a közszférában vagy állami cégeknél alkalmazott rokonaik kapcsán! Etikátlan, erkölcstelen. Mint ahogyan az a nemzetközi vállalkozásoknál is, ezért ott nem is tehetik meg. Kérem, hogy népszavazás útján megfelelő etikai kódexet ezügyben kialakítani és alkalmazni szíveskedjenek. A kódex előírásainak megszegése visszamenőlegesen is teljes anyagi felelősséget von maga után az összes érintett családtag részéről, valamint minimum 5-25 évig terjedő letöltendő szabadságvesztést. Köszöntem.
Így talán már nem lopnának ugye?

Pop40 2014.11.30. 05:47:46

Sok debil megszavazta a narancsbolsi csürhét, hát élvezzék az áldást.

Ez volt a programjuk, hogy "csak a fidesz", "folytatjuk".

Egy szava nem lehet senkinek, hogy ezt nem tartották be. :-D

prolee 2014.11.30. 08:00:31

@Pop40: Nagy tévedés. A 2/3 arra ad felhatalmazást, hogy végleg kivéreztessék a balliberális bűnbandát. Amint ezzel végeztek, el lesznek hajtva, mint a bélféreg.

Reszelő Aladár 2014.11.30. 11:24:09

Jöjjenek a minimálbéres politikusok, akkor még több lesz köztük a simlis és a kókler. Nincs terület a földön, ahol bárkit alulfizetve minőséget lehetne elérni.
Lassan el kéne már felejteni a kádári irigységet, és kiszállni a másik zsebéből.

Hurka Kolbász 2014.11.30. 14:03:59

Papcsák továris: van még közbizalom ezekkel a maffiakomcsikkal szemben? Akkor álljatok ki rendőrsorfal nélkül az ellenetek tűnteő nép elé!

röhögő 2014.11.30. 16:55:03

@Reszelő Aladár: Hülye vagy? Ők turkálnak a mi zsebünkben. Minden forintot a közösből lopnak el.
süti beállítások módosítása