Aki nem Új-Zélandra jár Stones koncertre, az annyit is ér

H_A Címkék: interjú utazás koncert Kósa Lajos Rolling Stones Új-Zéland2014.11.26. 01:31

Aki a Rolling Stones-t szereti, rossz ember nem lehet. Kósa Kupak Lajossal se az a baj, hogy szereti a jó öreg narkós, rothadó nyugati bűzbe csavart zenekart. (Remélem Semjén Zsolt már keresztény szívéhez kapott Kósa találkozásától Mick Jagger, maga a sátánnal.) Hanem hogy szerinte tök rendben van, ha ezt a rock and roll iránti szeretetet az ember munkaidőben gyakorolja, amikor Magyarország jövő évi költségvetéséről vitáznak. De sőt: mivel a nyomorult ellenzék megszólalásai nem érnek annyit Kósa képviselő úr értékes életében, hogy jelen legyen (főleg, hogy nem kell ész nélkül gombokat sem nyomogatni) és kétharmadmagával meghallgassa őket, most demagóg módon irigykedünk azért, mert Budapesttől tizenakárhányezer kilométerre Kósával és kíséretével szembejött egy Rolling Stones koncert?

Nehéz fontosabb gondolatokat kiemelni Kósa alakításából, de ha mégis:

„Rendkívül tanulságos, a bulvárban hogyan lehet ügyet kovácsolni egy ilyen amúgy nemigen támadható útból.”

„Valóban kihagytam az ellenzéki szónokokat, amivel, gyanítom nem mulasztottam sokat, ráadásul a parlamenti jegyzőkönyvekből be tudom pótolni. Egyébként még több mint három hétig tart a költségvetés tárgyalása, biztos nem csúszok le róla.”

Mennyi a három nap szummája? – „Nem érte el a havi fizetésem kétharmadát.”

„Arról pedig végképp nem tudtam, hogy folyamatosan be kell számoljak a sajtónak, merre járok, miből, kivel, miért.”

„A tanulság az, hogy politikusként csak Alsójózsára lehet utazni. Ilyen a magyar közélet."

„A bulvársajtó zöme sajnos már a rendszerváltás óta azon fáradozik, hogy megsemmisítse a mindenkori elitet.”

„Egy társadalom minőségét alapjaiban határozza meg az elitjének minősége.”

Abban, mondjuk, majdnem igaza is lehetne, ha azt mondta volna: mennyire szomorú, hogy egy új-zélandi út Magyarországon olyan dolognak számít, ami csak a legkiváltságosabbaknak (az elitnek?!) adatik meg, miközben tényleg „nem kerül egy ló árába”. De nem, Kósa nem ezt mondta. Cinikus „elitkedésre” kapcsolt, és úgy állította be a sztorit, mintha a magyar rögvalóság legtermészetesebb velejárója volna, hogy a tisztességes melós pofátlan fizetéséből félmilláért repülőjegyet vesz Új-Zélandra, és ha már ott van, beugrik egy Rolling Stones vagy AC/DC koncertre attól függően, hogy páros, vagy páratlan héten jön rá a repülhetnék.

kosa.png

 "Új-Zélandra lehet venni repülőjegyet négyszázötvenezerért, másfélmillióért és ötmillióért is. Mi fejenként négyszázötvenezerért vettük. A szállodaár átlagos volt, egy éjszaka harmincezer forint, miközben persze akadt ott kétszázezres szoba is, de mi nem azt választottuk." (fotó: rosszkifogás)

Nem tudom, mi az igazán ciki ebben: hogy egy műveletlen, tájékozatlan barom – aki arra képtelen értelmes választ adni, hogy az általa 5 perce megszavazott törvénynek milyen hatása lesz a zemberek életére – egy nagyképű interjúban elitnek nevezi, vagy, hogy ténylegesen annak is tartja magát. Pont nem érdekel, hogy a Bors nevű bulvársajtó-orgánumra nézve milyen következményei lesznek annak, hogy Kósa begurult a számonkérésen, kivételesen nem is feltételezem, hogy annyi év tisztességes politikai tevékenység után ne futná egy három napos habzsidőzsire a távoli diaszpórában. Akárhol is legyen az a Dubai-Auckland tengelyen. Az arrogáns ösztönlény sértődöttsége, semmit nem értése, felháborodása, zsörtölődése és mindent kompenzálni akaró cinizmusa idegesít annyira, hogy a fémkupakolás fölötti megütközésemen túllépve, ezen már ne tudjak túllépni.

Ebből a kósai magasságokban fogant államférfiúi expozéból újra kitűnik, hogy ők, a Kósák és társaik bármit büntetlenül megtehetnek. Sőt, még tetszelegni sem kínos számukra ebben a helyzetben. Egyszer azt mondja, hogy magánemberként, aztán a debreceni televízió stábjának tett ígéret/megnyert pályázat logikus következményeként utazik. Egészen véletlenül már előre lefoglalták az interneten a jegyet? Vagy ha már ott voltak (miért, te ha ott lettél volna Aucklandban, nem fizetsz be egy koncerte?) egye fene alapon elmentek csápolni egyet? Most akkor azért nyertek (?) a pályázaton, hogy a debreceni kegyelmes képviselő úr bulizzon egy oltári nagyot? Ha meg magánpénz, az vajon pontosan honnan van? Ugye még véletlenül sem közpénzből? Magánútra magunkkal vinni a debreceni tévéstábot? De ha nem a pitypang virágzását kellett megörökíteniük vágókép gyanánt a délutáni híradóba, akkor mégiscsak a magánúton, szigorúan nem közpénzen utazó Kósával voltak hivatalos diaszpóra-látogatáson. Dubaiban három napra pihenni. Ja, nem, Új-Zélandon Stonesra bulizni. Nem titkárnővel, irodavezetővel. Mi ez a sumákolás megint, Lajos? Már zsigerből csak ez megy? És te mondod, hogy senkinek semmi köze ehhez az elit kiruccanáshoz?

Mekkora hozzád hasonló elit lehetnék én is, ha bármikor, amikor úgy támad úri kedvem a mindennapi halaszthatatlan közfeladataim ellátásának kellős közepén, elkísérhetném az alsójózsai kórust Madagaszkár élővilágának tanulmányozására, csak úgy. És ha már ott vagyok, kedvtelésből betántoroghatnék az Iron Maiden éppen akkor ott véletlenül koncertjére. Ha meg a pórnép esetleg kérdőre vonna, nekem állhatna feljebb, hogy aki ezt nem tudja megtenni, az annyit is ér.

A legborzasztóbb: mint ahogy a fémkupakokhoz zengett óda kapcsán sem tudta, hogy melyik filmet nézi Lajos most sem érti, mi a probléma. Hogy ha már valaki a bulvársajtó kínos és szemtelen kérdései kapcsán úgy gondolja, hogy a luxusvillához járó medence csak a bajnak van, ugyan már, mit kell ezen fennakadni, és ha már amúgy is megszámlálhatatlan disznóság szárad a lelkén, legalább ne verné ekkora nagydobra a félmilliós repülőutat és a „rolingsztonszt”.

Ide figyelj, Laja! Kikérem magamnak, hogy az én minőségemet Kósa, Orbán, Lázár Rogán, Selmeczi, L. Simon, Szijjártó, Kerényi-félék és satöbbik határozzák meg. Lehet, hogy ez a hamisítatlan bunkó stílus egyesek szerint elég ahhoz, hogy Magyarországon az elit sorába lépj. Lehet, hogy ebből kifolyólag nem téma az sem, hogy Giró-Szász csak úgy beleszalad egy több száz milliós vagyonba, amibe egy belvárosi hotel is belefér. Elképzelhető, hogy Mészáros Lőrinccel is csak úgy szembejött egy alcsúti sertéstelep, mint Andy Vajnával a magyarországi kaszinó biznisz. De eljöhet még az az idő, amikor a „Hé, faszfej, itt börtönben rohadnál meg!” kijelentésért már nem kell Új-Zélandig elutaznod. Nemhogy sértődötten állj az erdő felől, amikor felteszik a merre, miből, kivel, miért és hasonló fárasztó kérdéseket. Bízom benne, hogy megérjük mindannyian, hogy az extraprofit, az erkölcsös adózás, a vasárnapi családi jó tanácsok, és a Mick Jaggert sátánként keresztre feszítő kereszténydemokrácia országában ilyen esetekben a Kósa Lajosok alázatos kussban maradnak, ahelyett, hogy ők oktassanak ki a kérdőre vonás indokoltságáról, a bulvársajtó alantas manővereiről. Miközben szemrebbenés nélkül néznek hülyének egy egész országot. 

Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr976933593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horváth András hazudott, vagy csak nem bontotta ki minden részletét az igazságnak? 2014.11.26. 20:30:16

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a ...

Trackback: Mit keres még Gyurcsány Ferenc a politika húspiacán? 2014.11.26. 20:26:15

Elkúrtuk Feri akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.11.26. 02:24:32

kósa felháborodik és értetlenkedik és magánpénzezik, meg "kinek mi köze ahhoz, hogy merre járok"- ozik.
még hajlanék is arra, hogy van némi igazsága, ha nem emlékeznék arra, hogy micsoda rikácsolást csaptak a fideszesek anno, amikor medgyessy magánúton, magánpénzen eltöltött néhány napot a napfényes kubában, koktélt iszogatva a tengerparton.
(persze akkor is igen nagyon kotkodácsoltak, amikor gyurcsány a közeli bécsbe ment egy tina turnert meghallgatni, dehát tudjuk, mindenről gyurcsány tehet...)

nandras01 2014.11.26. 02:25:51

kósa felháborodik és értetlenkedik és magánpénzezik, meg "kinek mi köze ahhoz, hogy merre járok"- ozik.
még hajlanék is arra, hogy van némi igazsága, ha nem emlékeznék arra, hogy micsoda rikácsolást csaptak a fideszesek anno, amikor medgyessy magánúton, magánpénzen eltöltött néhány napot a napfényes kubában, koktélt iszogatva a tengerparton.
(persze akkor is igen nagyon kotkodácsoltak, amikor gyurcsány a közeli bécsbe ment egy tina turnert meghallgatni, dehát tudjuk, mindenről gyurcsány tehet...)

nnnnnnnn 2014.11.26. 11:57:06

már csak azért örülök hogy elment, hogy emiatt egy rakás ballibnek szar napja lett.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.26. 12:14:20

Nem Kósának kell szégyellnie magát. A poszt stílusa a gáz. Ja, és gratulálok az aucklandi magyarnak, valamint a Cinknek aki a történetét lehozta! Kicsit hányingert keltőek ezek a megnyilvánulások, de tény, hogy kávé helyett megteszi :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.26. 12:33:21

„Egy társadalom minőségét alapjaiban határozza meg az elitjének minősége.”

Ebben még igaza is van, csak nem hiszem, hogy ő arra gondolta mire mi többiek gondolunk ezzel...

Arcade Macho 2014.11.26. 12:46:47

szerintem a becsuletes es atombiztos HUF/EUR spekulacion elert penzt mindenki(Kosa+Szijjarto) arra kolti el amire akarja

zolo123 2014.11.26. 12:59:47

Hajrá,csak ìgy tovàbb..szerintem ezt èrdemli mindenki aki szereti a rock and rollt.Èn is ezt csinàlnàm.Kòsa jò fej legalàbb elvitte a tv stàbot is..vàrom a videòt a komcertről..

igazi hős 2014.11.26. 13:04:55

@$$$=$$$: Apró örömök... Nőd nincs? Kipróbálhatnál egyet, hátha az jobb.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2014.11.26. 13:23:25

alapjáraton azt gondolom, hogy valóban senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy a tisztességesen megkeresett fizetését ki, mire költi.
és abban ugye mindannyian egyetértünk, hogy ez a talpig becsületes "elit" és holdudvara tisztességes úton kereste meg a pénzét. kinek van még kérdése?

mojoking77 2014.11.26. 13:24:50

@igazi hős: Ennek? Hulye vagy? Szerinted miert itt baszkodik mindig? Nem hinnem, hogy barmi masra felallna a farka....

Mas kerdes, hogy kb tenyleg pont semmi koze nincs a post szerzojenek, hogy egy ember hova megy es mit csinal a szabadsaga alatt.
Egy igazi kreten frocsogo post volt (legalabb is az elso fele, amit el tudtam olvasni). Nem tudom megrendelesre keszult, vagy a szerz tenyleg ennyire szanalmasan kispalyas. Remelem az elso.

Pop40 2014.11.26. 13:27:52

@$$$=$$$:

Attól még nem. Csak attól, hogy visszajött.

Bár ez várható volt, ilyen seggnyalókat, mint te, sehol nem talál, pláne arrafelé, úgy hírlik, nem túl barátságosan fogadták. :-D

Pop40 2014.11.26. 13:29:57

@igazi hős:

Hogy lenne már nője, a legutolsó szexuális élménye azelőtt volt, hogy összeragadt az Orbán-posztere.
Azóta sajnos lógva maradtak nála a dolgok.

saci02 2014.11.26. 13:31:43

@$$$=$$$: te kis magyar halaloszto, mar nem is a halalosztas a legnagyobb oromod? :)

Netuddki. 2014.11.26. 14:04:39

@$$$=$$$: "már csak azért örülök hogy elment, hogy emiatt egy rakás ballibnek szar napja lett."

Ritka egy rosszindulatú balfasz vagy te! Mellesleg el kell keserítselek. Nem a "ballibeknek" (bármit is értesz alatta) lett szar, hanem a lajcsikád nyújtott aranytálcán támadási felületet a nemfideszeseknek.
Mert egy fideszbirkának eszébe nem jutna azon elgondolkodni, hogy például közpénzből utazott-e a laja télen nyaralni? Vagy ki fizette a többiek útját? Meg nem utolsósorban nincs-e kissé túlfizetve a kósa „Nem érte el a havi fizetésem kétharmadát” lalika?

Pop40 2014.11.26. 14:11:13

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Mert egy fideszbirkának eszébe nem jutna azon elgondolkodni"

Az "azon" szó fölösleges a mondatból.

"Mert egy fideszbirkának eszébe nem jutna gondolkodni"
Így már stimmel. :-)

LGK 2014.11.26. 15:02:21

Tisztelt Blogszerző!
Nem értem, hogy került itt szóba Alsójózsa. Ha jól emlékszem 1987 körül Lali királyfi Felsőjózsára járt focizni, s közben szervezte FIDESZT vagy fordítva. Egy rozsdás drótkecskével! Most meg azt sem tudja mit csináljon a drága Mr. 20% a DB. Város többb évi költségvetésének 20%-ával.Egy pillantást megér a vagyonnyilatkozatának kölcsön része is, amit ajánlok Vida Ildikó figyelmébe, valamint a papa - akit már úgy kell betenni - mecijét is. Sajnos az inteligenciája az megmaradt. Ha annak idén ezt tudtam volna, nagyon felrúgom, természetesen a fociban, nem úgy mint Ő azokat akik "nem álltak be a sorba" Szóval Alsójózsán is csinált valamit ez a "kupakolós úriember"?

Gyorgy Nagy 2014.11.26. 15:03:35

Mr 20%-k meg tisztességesen megkeresett pénz ? Ha ha.Érdekes mindenvidéki fideszes parasztgyereknek ( több volt KISZ titkár van köztük ) nagyon jól megy lukszus ingatlanok utazàsok màrkás orák stb,stb. Érdekes !

mozesapo 2014.11.26. 19:34:05

Te tetves tolvaj kosa, majd ha a melós is havi 500ezer-1millió között keres, nem fog senkit érdekelni, hogy a saját magad megemelt fizetésedből milyen koncertekre utazol. De amíg az átlag melós havi 50-100ezerből tengődik, te ne utazgass az adófizetők pénzén koncertekre, mocskos tolvaj tetű mr. 20%.

Zoli Weber Kettle 2014.11.26. 21:08:31

Szerintem fémkupakok! Ezt ki is nyilatkozta? Ja én? Bocsi, nem értem, tolmácsot kérek!

csonka balázs 2014.11.26. 22:50:43

Ez az ember 50 éves. 24 és fél éve országgyűlési képviselő. Nem semmi.
Szeretheted vagy utálhatod.
Ennyit tanult meg 24 és fél év alatt.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.11.27. 00:15:09

@H_A:
Mit háborogsz?!
A 3/4-nek járó 20%-ból miért ne telne a havi dohány 3/4-t kitevő kiruccanásra?
Sőt!
Ebből még a házinyúl szállításra is telik!
Ne irígykedj!
Ha ügyes vagy és sokszor mondod: fémkupak, lehet, hogy egyszer te is kupakolhatsz Új Zélandon koncert hallgatás közben.
(én nem leszek rád irígy, mert törött gerinccel szar lehet élni)
süti beállítások módosítása