Nehogy már ingyér szkájpoljatok Amerikával!

H_A Címkék: internet adózás korlátozás internetadó Fidesz-kormány2014.10.21. 23:50

Isten hozott a politikai sci-fi világába, drága Magyarország! Orbánviktori szóhasználattal élve, de egyáltalán nem arra gondolva, amire ő. Ha közelebbről nézem, nem sci-fi ez, hanem egy silány minőségű horror. Ám mióta már régen nem ugyanazt a filmet nézem, mint a magyar kormány, maradjunk abban, hogy egy C-kategóriás tragikomédia zajlik itt a szemünk láttára.

Olvasom, hogy jövőre érkezik az internetadó. Vagyis a Fidesz-kormány kiterjeszti a távközlési különadót az internetszolgáltatókra is, akik azt átterhelik a fogyasztókra, akik így jövőre nyugodt lélekkel számíthatnak majd arra, hogy néhány százalékkal drágul az előfizetésük. Vége a választásoknak, mind a háromnak, mégis mire számítottatok? Fogadjunk, hogy pornófilmeket töltögettek, ti keresztényellenes kutyák! És nehogy már ingyér szkájpoljatok Amerikával! Pedig most, hogy kitiltottak, pont jól fogott volna. De nem is tiltottak ki, ellenkezőleg: megdicsértek. Mondtam, hogy ez egy sci-fi, nem akartátok elhinni. Legalább én is ritkábban fogok írni, mert drága lesz az internet, gigabájtonként 150 forint is pénz, még ha nem is annak tűnik. Már ezért megérte. Na de fordítsuk komolyra.

 

ado.jpg

"A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését. Merthogy a a Fidesz elvi alapon nem támogat semmi adóemelést vagy új adónem bevezetését, különösen akkor, ha az az internetre vonatkozik. Továbbá az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől." (2008)

2014: Ne netezz, ne írjál véleményt, kussolj, köcsög! Vagy ha már mindenáron pofázni akarsz, akkor fizess! Nem 2008-ban vagyunk, és nem ellenzékben! Gyalázat? Az. Mert tudjátok, ez az az ország, ahol 2018-ra minden háztartásban lesz széles sávú internet.Gigabájtonként 150 forintért. Ha ennek csak töredékét hárítják át gigabájtonként rátok, az is nagyon fájni fog. Bár jobban belegondolva, nem fog fájni. Mert 2018-ra a teljes foglalkoztatottság paradicsomi állapotába érünk, a munkaképes lakosság vígan kapirgálja közmunkában a szart az árok parton, vagy követ tör, így senkinek nem kell már az internet. Még hogy széles sávú. Ugyan már!

A választásokon, mandátumokon átívelő gennyes köpönyegforgatás tényén túl mit érdemes megjegyezni ebből a történetből? Hogy a magát sci-fibe nyerő Fidesz-kormánynak sikerült megtalálnia tehát azt a területet, ahonnan még pénzt lehet kifacsarni, lenyúlni. De ami a legfontosabb: anélkül, hogy a választói bázist ez megrendítené, hitében megingatná. Mert Jenci néni pont leszarja, hogy mennyibe kerül az internet, és milyen adókat vetnek ki rá.

Itt a választási rezsi-rizsa rothadt gyümölcse, fogyasszátok jó étvággyal! És ha esetleg azt hitte bárki, hogy az internet ugyanolyan közszolgáltatás, mint az áram, gáz, tűzifa, akkor ideje felébredni! Az internet a magyar kormány ellensége! Nem lesz itt semmiféle digitális rezsicsökkentés. Ha másfajta információk befogadására vágysz, mint amit a propaganda a szádba rág, akkor fizess érte! Az ideális állapot eléréséhez az szükségeltetik, hogy egyre kevesebben legyenek képesek fizetni érte.

Miközben az ENSZ szerint az internet „nélkülözhetetlen eszköz az emberi jogok széles körének gyakorlásához, az egyenlőtlenség megszüntetéséhez, a fejlődéshez, ennélfogva az egyetemes hozzáférést minden országnak prioritásként kellene kezelnie", Magyarországon megadóztatják, azaz korlátozni akarják az internethez való hozzáférést. Bármilyen égbekiáltó ostobaságnak tűnik elég sokunknak, Magyarországon megadóztatják azt a szolgáltatást, amely ugyanolyan nélkülözhetetlen része az életünknek, mint a gáz, a víz, vagy az áram. A rengeteg választási csökkentést valahonnan ki kell termelni, és nyilván csak onnan lehet, ahol pörög az üzlet. Gyártani kell mellé egy jól hangzó ideológiát (onnan kell elvenni, ahol nagyon sok van, és különben is ingyen telefonáltok Amerikával) és egyszerre két legyet lehet leütni egy csapásra. Nemcsak a költségvetési lyukakat tömködik be, de korlátozzák a rendkívül veszélyes, alternatív tudásokat generáló internetes kommunikációt, információcserét, szabad véleményáramlást.

Nos, eddig óvva intettem mindenkit, hogy Magyarország kapcsán diktatúráról beszéljen, most felhívom a figyelmet: Magyarországon keményen épül a diktatúra! És egyáltalán nem a 150 forintról van szó. Hanem az elvről. Van rá újabb négy évük, hogy azt tegyenek velünk, amit akarnak. Egyelőre a mennyiséget korlátozzák, de bármikor következhet a tartalom. Azt hiszem, most lett elegem ebből a kurva országból!

 Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr56815321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az internetadó hungarikum 2014.10.22. 12:55:38

„Is this actually serious, or did the local legislative idiot just propose something stupid that is going to get laughed at and shot down? I don't know whether Hungary's economic minister is some crackpot position that no one pays any attention to or s...

Trackback: Csak terelés lenne az internetadó? 2014.10.22. 10:35:01

Azért ez tegnap este elég nagyot robbant.  A 150 Ft/GB-os internetadó híre rég nem látott felháborodást és egységet teremtett. A tiltakozó FB oldal jelenleg már 70.000 like felett jár (több jobbos imerősömet is a támogatói között tudva), vasárnapra má...

Trackback: Internetadó Best Of 2014.10.22. 09:26:58

  Oldal látogatási vizitdíj? Ebből nagy bukta lesz! Stadionadóhoz mit szólnál Viktor? Vagy meccsadóhoz? Magyarország lesz az első ország ahol olcsóbb lesz kurvázni, mint netes pornót tölteni. Újabb álláslehetőség valakinek. Ruter-leolvasó. "Tisz...

Trackback: Nehogy már ingyér szkájpoljatok Amerikával! 2014.10.22. 08:13:01

Itt a választási rezsi-rizsa rothadt gyümölcse, fogyasszátok jó étvággyal! És ha esetleg azt hitte bárki, hogy az internet ugyanolyan közszolgáltatás, mint az áram, gáz, tűzifa, akkor ideje felébredni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalbobby 2014.10.22. 11:04:52

@maxval a bircaman: Remélem hogy igazad van,bár én nem nézem ki ezt a Konzervatív Keresztèny kormányból.

Scarlet Crusade 2014.10.22. 11:10:13

@Egéridomár: Öcsém,csak gondoltam szólok, hogy a neuropátia szót helytelenül használod.

PS: higgadj le, nem kell minden baromságon agyfaszt kapni.
:)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:10:50

@Scarlet Crusade:

Kösz. Egyébként aspergeres vagyok, nem neuropata.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 11:16:35

@maxval a bircaman:

Buta arcú fideszpropagandista. A diktatúrák sosem a leírt "követelményeken" alapulnak.

Nagyon egyszerű a világképed. Talán a negatív IQ-nak köszönhető. Nem én vagyok az első, és az utolsó sem, aki leírja neked, orbán utálata nem egyenlő azzal, hogy az ember "ballib". Csak a te egyszerű agyadban.

Az akadályozást leírtam már, láthatóan nem figyelsz, betűre kaphatod a Júdáspénzt és ezt párosítod a szövegértés teljes hiányával. Na akkor újból, Mint írtam, valóban mindenki elmehet. A valóság az, hogy főleg a vidéki, megmaradt nyomorukat féltő és megfélemlített emberek már nem járnak szavazni, belefásultak abba a mocsokba, amit rájuk zúdíttok nap mint nap, és amíg a nyomorban vergődésük a helyi mocskos tolvaj fideszes kiskirályon múlik addig nehéz lesz őket leváltani, még akkor is ha tudja a szerencsétlen, hogy a fidesz nélkül jobb lenne az élete. Csak azt a pár hónapot nem tudja áthidalni a váltás után, ezért marad a nektek köszönhető posványban. Nyugodj meg, nem sokáig, ha már semmije nem lesz, könnyebben indul neki lámpaoszlopot keresni és akkor oda jutsz, ahová való vagy.

Legalább egy pozitív intézkedését sorold fel a csúti mocsoknak. Ha lehet ne azt, hogy fizet neked a blogolásért és a hazugságok terjesztéséért, az csak neked pozitív.

"Ez a demokrácia. Dolgokat másképp látunk és ezt kimondjuk. "

Jelen blog témája pont ennek a lehetőségnek az eltiprása. És ezt már diktatúrának hívják, bármennyire is nem veszi észre az egyszerű agyad.

"Nem hiszem, hogy lesz ilyen."

Te szerencsétlen barom, 2010 óta sok mindenre mondtuk azt, hogy ezt már nem hisszük el, oszt mégis fizetjük már a sarcokat amiből téged is fizetnek a hazugságaidért.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:20:09

@cenzuratroll bosszanto:

Figyelj, a diktatúra nem azt jelenti, hogy nem a te kedvenc pártod nyert...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:21:11

@cenzuratroll bosszanto:

Orbán hatalmas népszerűsége manapság egyedül a ballibeknek köszönhető valójában, ezt vedd észre. Ha lenne más, normális alternatív is, Orbán ezt a választást sem nyerte volna meg már.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:23:44

@cenzuratroll bosszanto:

"Legalább egy pozitív intézkedését sorold fel a csúti mocsoknak."

Pár, ami eszembe jut hirtelen:
- egykulcsos adó,
- kötelező magánnyugdíjpénztárak felszámolása,
- állampolgárság könnyített megadása,
- rezsicsökkentés,
- a bankszektor megadóztatása,
- az orosz kapcsolatok rendbe tétele,
- differenciált külpolitika, keleti nyitás.

Scarlet Crusade 2014.10.22. 11:29:09

@cenzuratroll bosszanto:
Szvsz el kellene járnod sprotolni/csajozni/meditálni/kezeltetni magad.

Mi a fenéért vagy ennyire feszkós? Itt adod ki a dühödet, vagy a frusztrációdat?

Rossz nézni amit csinálsz ember...

mennyémá 2014.10.22. 11:30:28

@maxval a bircaman:
rezsicsökkentés - király, ez a másik oldalon sokkal drágább termékeket szolgáltatásokat eredményezett, mert a rezsi szolgáltatók a cégekre terhelték a veszteségeiket. ezt meg te fizeted a kenyér és a tej árában.
a bankszektor megadóztatása - gondolod, hogy a bankok ezt nem verték le rajtad?
az orosz kapcsolatok rendbe tétele - amit az első orbán kormány tett tönkre.
differenciált külpolitika, keleti nyitás - vajh miért diktatórikus részek felé ment ez a nyitás? japán, dél-kórea, taiwan felé miért nem nyitottunk?

ne legyél már ennyire szemellenzős.

a maradék 3 az tényleg ideológia értelmezés kérdése, hogy jó avagy rossz-e

mennyémá 2014.10.22. 11:32:53

@maxval a bircaman:
opció1: de lesz, csak azért is
opció2: lesz ilyen, de lesz Nemzeti Internet Szolgáltató Nonprofit Zrt, akire nem vonatkozik az adó fizetési kötelezettség.
opció3: mégsem lehet elmismásolni a korrupciós dolgokat, ezért most ennek a valóban sosem bevezetendő baromságnak a leple alatt csöndben agyonhallgatják amazt.

tobias2 2014.10.22. 11:34:54

Azon miért nem rugóztok, hogy 27% az áfa? Az jóval többe van nektek mint a 150 forintos internetadó.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:46:46

@mennyémá:

"rezsicsökkentés - király, ez a másik oldalon sokkal drágább termékeket szolgáltatásokat eredményezett, mert a rezsi szolgáltatók a cégekre terhelték a veszteségeiket. ezt meg te fizeted a kenyér és a tej árában"

Ennek ellenére helyes lépés, hogy az állam végre elkezdte betölteni szerepét és nem csak automatikusan a monopolszolgáltatók érdekét nézte.

"a bankszektor megadóztatása - gondolod, hogy a bankok ezt nem verték le rajtad?"

Ez nem érv. Nyilván mindent a végfelhasználnáló fizet, de ez mindenben így van. A te logikád alapján meg kell szüntetni a cégek adóját, hiszen az emberek fizetik azt is.

"az orosz kapcsolatok rendbe tétele - amit az első orbán kormány tett tönkre."

Tehát tanultak hibáikból.

"differenciált külpolitika, keleti nyitás - vajh miért diktatórikus részek felé ment ez a nyitás? japán, dél-kórea, taiwan felé miért nem nyitottunk?"

A legtöbb állam nem diktatórikus, ahová nyitás történt. S ez eleve nem szempont gazdasági ügyekben.

bulista 2014.10.22. 11:49:17

Ti most komolyan hagyjátok, hogy ez bolgár legelőről bégető KGB-s provokátor szétfossa a hülye agyament baromságaival ezt a blogot is, mint az összes többit?
Mi értele reagálni a "független közírói munkásságára" - meg akarjátok téríteni??? Egy birkát?????????????

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:50:57

@mennyémá:

Miért kellene leplezni a korrupciós ügyeket? Mo-n nem kell, az átlagember tudja, hogy politika=korrupció, minden oldalon, így az ilyen ügyek nem érik el az ingerküszöböt. A 150 Ft-os GB-adó pl. SOKKAL jobban eléri. Ha nem hiszed, nézd meg hány írás, hozzászólás született a korrupciós ügyek kapcsán és hány az internetadó kapcsán, az arány úgy 1:10. Hány FB-csoport lett a korrupció miatt felháborodás miatt? Egy sem. S hány az internetadó miatt? Csak ma vagy tucatnyi.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:52:57

@bulista: @fagyospityóka:

Olyan sok reakciót kapok, hogy képtelen vagyok mindenre válaszolni. A legtöbb reakció emailjen érkezik. Ez azt jelzi: szükség van a pártatlan, objektív, szemfeltáró véleményekre az országban és határon túl.

Most már a fényképeimet is naponta többszázan nézik.

bulista 2014.10.22. 11:58:54

Hát birka, a te pofádon vastagabb a bőr, mint a gazdádén - pedig az is veri a rinocéroszét...

martineden 2014.10.22. 12:03:22

@maxval a bircaman: ,,Majd ha lesz egy jobbos vagy balos ellenzék, mely nem ballib, akkor talán az össze fogja gyűjteni a Fidesz butaságai miatti elégedetleneket."....Hat igen,akik szolgaknak szulettek,azoknak mindegy a jobb vagy a ball diktatura.Egyedul a liberalis eszmetol rettegnek,mert nekik olyan a szabdasaghoz valo jog mint ordognek a tomjenfust.Liberalizmus nelkul meg mindig az okorban v a kozepkorban lennenk.Mint a fundamentalista muszlimok.Persze tudom en,hogy ez lenne a cel.De tudod,mar egyparszor leirtam.Igaz a mondas:OKOS BULGAR ES ZOLDFULU SZAMAR NINCS.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:05:23

@martineden:

A liberalizmus megbukott, szokj hozzá.

A liberalizmus nem azt jelenti, hogy szabadság van és nélküle nincs, hanem ez egy politikai eszme, melynek volt jó korszaka is, de mára elbukott. Már nem felel meg a feltételeknek, a XXI. században vagyunk, nincs hely már számára.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:05:27

@maxval a bircaman:

- egykulcsos adó,

Még a fideszes közgazdászok szerint is elhibázott döntés volt. Haszna nincs, gazdaságilag semmin sem javított, kivéve a képviselők és a holdudvar pénztárcáját. Ez nem talált, megint buta voltál.

- kötelező magánnyugdíjpénztárak felszámolása,
Elrablása. Használjuk rá a valós kifejezést, nem azt, amit a buta agydba vertek az eligazításon. A nyugdíjat hazavágták, te is meg fogod érezni, amikor eléred a korhatárt. Csak túl buta vagy ahhoz, hogy előre gondolkodj, azt hiszed a mostani baksist majd akkor is megkapod a gazdáidtól.

- állampolgárság könnyített megadása,
Igen, láttuk a végeredményét. Baksisért árult állampolgárság, a fideszes korrupció egyik melegágya.

- rezsicsökkentés,
Csak az hozzád hasonló negatív IQ-val rendelkezőknek csökkentés az, ha az egyik zsebedbe betesznek 10 forintot abból a 10 ezer forintból, amit a másik zsebedből kiloptak.

- a bankszektor megadóztatása,
Amit automatikusan áthárítottak a még fizetni tudó ügyfelekre. A negatív IQ-d miatt hiszed el azt, hogy ezt a bankok fizetik. A megemelkedő és azóta bevezetett díjakból fedezik.

- az orosz kapcsolatok rendbe tétele,
Senkinek nem hiányzottak az orosz kapcsolatok. Ez nagyon hülye indok volt, mondjuk értelmi képességeid szerint tényleg jó ez, de valahogy elfelejtetted már a 8-10 évvel ezelőtti mantráitokat amikor a muszka még ellenség volt. Ha lennének emlékeid, akkor talán még arra is emlékeznél, amikor viktor vezéred nagy pofával elzavarta őket a rendszer vagy inkább gengszterváltás idején, de ha nem megyünk túl messze, akkor úgy hat évvel ezelőtt is habzó szájjal fröcsögött ellenük. Igaz, azóta rácuppant Putyin bátyuska farkincájára, egyből megváltozott a véleménye.

- differenciált külpolitika, keleti nyitás.
Igen. Láthatjuk a differenciálás eredményét a korrupt fideszes csalók lebukásának köszönhetően. A keleti nyitás is érdekes melléfogásod, ha jól tudom egy mezei magyar vállalkozót már akkor főbe lő a NAV ha elcsúszik 300 forint áÁFA befizetésével és 2000 forintot nem banki utalással fizet, hanem forinttal meri kiegyenlíteni, míg a kínaiak lazán intézhetnek fél milliárdos készpénzes ügyeleteket. Igen, ez is orbánnak, a csicska és korrupt NAV-nak és a hozzád hasonló áhítattal hazudozó nyaloncoknak köszönhető.

Magadtól vagy ennyire hülye, vagy tenyésztenek benneteket valami fideszfarmon?

randomuser1 2014.10.22. 12:05:36

az internetadó remek ötlet, mert h én ezentúl kocst drágábban fapolok a tyúbéjten, az egy dolog, de a huszonegyedik században az összes cég, vállalat de még a sarki kiskocsma pénztárgépe is a netre van feldrótozva, és nekik nem a százötven ft, de tizenöt is kibaszott nagy opexként jelentkezik a költségvetésben :)

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:06:06

@Scarlet Crusade:

Rossz helyre címezted, ezt a birkának írd.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:08:28

@cenzuratroll bosszanto:

"Még a fideszes közgazdászok szerint is elhibázott döntés volt."

Nem éppen. Helyes volt, de folytatni kellett volna az adócsökkentést. Ez a hiba, s nem az egykulcsos adó.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:08:55

@maxval a bircaman:

Az átlagpolgár valóban tudja, és el is ítéli. A korrupció csak neked tetszik, fel lehet számolni csak ugye a haszonélvezőin múlik a felszámolás. És te a fenntartásához tapsikolsz a rengeteg eszeddel.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:09:32

@cenzuratroll bosszanto:

"Igen, láttuk a végeredményét. Baksisért árult állampolgárság, a fideszes korrupció egyik melegágya."

Igen, összesen 50 ember vett pénzért állampolgárságot, ami egyébként bevett nemzetkozi gyakorlat.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:10:24

@maxval a bircaman:

De éppen. Te nagyon szerencsétlen, 27% ra emelték az adót, a legmagasabb a világon. Ne más országból ugass, élj itt, akkor majd megtanulod a hatások értelmezését, és nem a fideszpropagandát nyomod.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:10:30

@cenzuratroll bosszanto:

"Elrablása."

Nme éppen. Ez egy igazságtalanság megszüntetése volt. Abszurdum, hogy az embert kényszerítik magánnyugdíjra.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:11:16

@cenzuratroll bosszanto:

"Csak az hozzád hasonló negatív IQ-val rendelkezőknek csökkentés az, ha az egyik zsebedbe betesznek 10 forintot abból a 10 ezer forintból, amit a másik zsebedből kiloptak."

Csak nem ez történt. A legszerényebb jövedelműek számára ez komoly segítséget jelentett.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:11:37

@maxval a bircaman:

Te nagyon barom, egy is sok. Már megint azt hiszed, mindenki akkora hülye mint te és elfogadja a korrupciót, mert "csak" 50 embert érint.
Egyre szánalmasabb vagy.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:12:07

@cenzuratroll bosszanto:

"Amit automatikusan áthárítottak a még fizetni tudó ügyfelekre."

Ökörség. Ezen az alapon ne adóztassunk egyetlen céget sem, hiszne mindent áthárítanak a végfogyasztókra.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:12:48

@cenzuratroll bosszanto:

"Senkinek nem hiányzottak az orosz kapcsolatok."

Igen, pár agyatlannak valóban nem.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:13:23

@maxval a bircaman:

A legszerényebb jövedelműek érzik meg legjobban az áremeléseket, és kurvára nem veszik észre ha visszakapnak a kevés rezsiből egy még kisebb részt, és annak a százszorosát fizetik ki a megemelkedett megélhetési költségekre.
Kezeltesd magad, beteg vagy.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:13:32

@cenzuratroll bosszanto:

"valahogy elfelejtetted már a 8-10 évvel ezelőtti mantráitokat amikor a muszka még ellenség volt"

Tudsz erre linket adni? Én ilyet sosem mondtam.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 12:14:42

@maxval a bircaman:

Buta vagy. Nézz körül nyugaton, mennyit kell fizetni a szolgáltatásokért, és után gondolkodj el az eredményeken, ha van mivel. Mert agyad az nincs hozzá.

Na páááá barom, fosd tovább a hazugságaidat, a kutyát sem érdekli.

Tudományos libsizmus 2014.10.22. 12:15:17

A libsik már nem csak orbán-, de bircamanfóbiások is, ahogy látom:)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:16:09

@cenzuratroll bosszanto:

Elítéli az átlagpolgár, majd nme érdekli.

Olvass kommenteket!

Ballib korrupciós ügy - ballib reakció: igen, de a fideszesek többet lopnak.

Fideszes korrupciós ügy - fideszes reakció: igen, de a ballibek többet lopnak.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:17:19

@cenzuratroll bosszanto:

Ez nem korrupció. Kb. 50 ember vett állampolgárságot. Legálisan.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:18:13

@cenzuratroll bosszanto:

Ha csökken a havi számla, azt sehogy se lehet úgy bemagyarázni bárkinek is, hogy növekedtek a költségei. Az emberek tudnak számolni.

mennyémá 2014.10.22. 12:31:01

@maxval a bircaman: azt ugye tudod, hogy a BÖLCS VEZÉR retorikáját alkalmaztad jól?! hosszan válaszoltál semmit.
Pont mint a Petike, hogy majd foglalkozunk a dologgal, ah acsúnya amcsik odaadják a bizonyítékaikat, de nem adhatják oda, nem baj, majd ha odaadják, akkor foglalkozunk vele....

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 12:32:18

@mennyémá:

Alapos választ adtam a feltett kérdésre, olvasd újra.

randomuser1 2014.10.22. 12:38:05

birka amúgy imád biztonságból trollkodni, megnézném mit rinyálna össze, ha plevneliev elkezdene feltűnöen sokat forglódni vlagyimir vlagyimirovics segge körül...
lefogadom, izlandig meg se állna :)

Widia 2014.10.22. 12:40:36

A google magyarország adatai szerint a lakosság 74%-a internetezik Magyarországon. 2020-ra az a cél, hogy a teljes lakosság online legyen.
Szerintem a fidesznél nem tudják, mekkora szarba nyúltak.

Posztoló: te egy nagyon türelmes ember vagy, ha csak most lett eleged :)

mennyémá 2014.10.22. 12:55:51

@maxval a bircaman: te írtad: "Csak nem ez történt. A legszerényebb jövedelműek számára ez komoly segítséget jelentett."
erre kértem egyetlen példát.
választások előtti krumpli osztás és közmunka nem ér

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.10.22. 13:05:10

@maxval a bircaman: Uram!-nem otthon élek és nem is tervezem, de azt kell mondjam, hogy ez az adó, még ha csak 1Ft is lesz/Gb, mindenképpen rossz és erősen igazságtalan! Bár ma otthon az adók nagyrésze az.
Az internet előfizetések már tartalmaznak egy komoly adótételt. A gépek megvásárlása szintén komolyan adóztatva van. Sok embernek jelenthet gondot már az előfizetési díj is. A sok idióta birka, aki azt mondja, hogy ő nem foglalkozik a politikával, meg le sem szarja mi történik az országban, majd akkor döbben meg, ha a rengeteg Facebook faszsága miatt kap egy 10-20 ezres extra számlát ez miatt az adó miatt--és a gond ezekkel lesz, mert ez az a tömeg, aki csak törni-zúzni tud!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.10.22. 13:16:35

@maxval a bircaman: A bevett nemzetközi gyakorlat alapján ennek mindenhol többszörösébe kerül az állampolgárság. A letepedési kötvényt szeptemberig már 1100-nál többen vették meg, ebből volt 50 ember, aki elintézte a papírmunkát a letelepedési engedélyhez. Szóval van még 1050 folyamatban + hetente százas nagyságrendben újabb érdeklődők.

mennyémá 2014.10.22. 13:47:41

@maxval a bircaman: igen 1000 forinttal kevesebb havi rezsi, viszont az eddigi nagy bevásárlásunk ~20 ezer forint volt, ami most a rezsi csökkentés után 30-35 ezer lett.
Ébredj már fel vagy gyere le az anyagról ami a rózsaszín ködöt nyomja eléd

bulista 2014.10.22. 13:51:06

Látom tovább etetitek ez a hazátlan bitang birkát - gratulálok hozzá!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 13:52:15

@mennyémá:

A 2 dolognak egymáshoz nincs kapcsolata. Egyébként pedig ha ugyanazt veszed, nem lesz az ár a korábbi 170 %-a.

Ezen az alapon: tavaly vettem egy telefont 30 euróért, idén meg 300-ért. Rohadt kormány, 1000 %-kal felment a telefonok ára! :-)

Ez kb. olyan, mint amikor a Fawlty Towersben Basil a kormányt szidja, mert beverte a fejét a saját hibájából.

Netuddki. 2014.10.22. 13:54:22

@Online Távmunkás: Ne válaszoljatok ennek a bot-nak, mert válaszolni fog!

Egéridomár 2014.10.22. 14:01:21

Kedves mindenki!
bircaman a létező összes blogban viszi a prímet mennyiségi bejegyzésével ma.
Eddig urbánus legendának véltem a bérkommentelő státuszt. Mea culpa. Tényleg létezik.
Kérek mindenkit, felejtsük már el ezt az "állatot", mert elönti a birkaszar a netet!!!!!!

randomuser1 2014.10.22. 14:03:29

@Egéridomár: hótziher, h bot, ha nem válaszként valami posztjárare küldöd el a kurvaannyába, arra sose válaszol :)

eloi 2014.10.22. 14:09:04

@metalbobby: Ez a kormány sem nem konzervatív, sem nem keresztény!
Ezen fogalmak pontosan jelentenek valamit, amit a politikusok (akár kormányon, akár nem) nem képviselnek.
Mindkettő csak matrica, a gyengébben gondolkodók megvezetésére, akiknek elég egy felirat. Mélyebben látni nem is akarnak. :-(

Menekülés Mutyisztánból (törölt) 2014.10.22. 14:09:38

Jó azt látni, hogy a Fidesz-KDNP szívén viseli az ország sorsát, lassan leszoktatnak mindenkit az olyan nyugati, kártékony dolgokról, mint az internet, angolul tanulás, szórakozás, evés, informatika oktatás és a helyüket átveszik végre a tiszta értékek: pálinkafőzés, focimeccsre járás, fonóban ismerkedés a petróleumlámpa fényénél, latinul és ógörög nyelven tanulás (mert az nem olyan könnyű, mint az angol, ezért jobban edzi az agyát a gyereknek), hit- és erkölcstanra idomítás, ki tud többet a Szovjetunióról (vagy Oroszországról) vetélkedők.
10 éven belül talán ismét eljön az idő, amikor Ausztriát és Magyarországot szögesdrót választja el. Nagyon szép. Nosztalgikus élmény lesz.
Azt hiszem én a szögesdrót nyugati oldaláról nézem majd az ország összedőlését és ahogy az éhes, mélyszegény cigánygyerekek és kisemmizett manyup károsult nyuggerek az utolsó here közszolgák és válogatott focisták csontjairól az utolsó cafat húst is lerágják.
O. Viktor, R. Tóni, L. János és társaik persze akkor már Moszkvában vagy Türkmenisztánban élvezik majd a politikai menedékjogot a Magyarország valutatartalékával a sporttáskáikban.

A legjobb úton haladunk az észak-koreai modell megvalósítása felé.

Menekülés Mutyisztánból (törölt) 2014.10.22. 14:13:58

@Egéridomár: A bérkommentelés igen népszerű lesz az internetadó bevezetése után.
A Fidesz bér troll központja lesz az egyetlen hely, ahol ingyen jön majd a net és még fizetnek is azért, hogy használod.

Jelentkezz még ma, pár hét múlva megtelik minden pozíció!
Műszak után ingyen lehúzhatod az aktuális sorozatok legújabb évadjait vagy akár pornót is (homo pornót csak papoknak szabad).
És ez lesz az, amiért igazán megéri majd ott melózni, nem a kommentenként 10 forintos teljesítménybérért.

metalbobby 2014.10.22. 14:15:17

@eloi: Teljes mértékben igazad van.A szervezett bűnözés jelző illik.

metalbobby 2014.10.22. 14:16:40

@metalbobby: Ide a szervezett bűnözés illik.Csak össze jön ez is mint a két harmad.

Egéridomár 2014.10.22. 14:25:44

@Menekülés Mutyisztánból: Ez a munkalehetőség nálam nep opció :) Az általad vízionált szögesdrót rossz oldalán vagyok...

mennyémá 2014.10.22. 14:29:20

@maxval a bircaman: ok. vallással, hittel nem vitatkozom.

"Isten létének bizonyítéka egyenlő lenne nem isteni létének bizonyítékával"

Istent helyettesítsd be rózsaszín ködöd által elédvetített személlyel, személyekkel és talán érteni fogod magadat.

randomuser1 2014.10.22. 14:37:34

@maxval a bircaman: mióta van humorérzéked, bikra?

eloi 2014.10.22. 14:38:23

@maxval a bircaman: "Igen, összesen 50 ember vett pénzért állampolgárságot, ami egyébként bevett nemzetkozi gyakorlat. "

Itt valószínűleg nem a pénzért az államtól vett állampolgárság "mutyira" gondoltak (amelyben főleg kínaiak vásároltak), hanem a határon túliakra, különösen az ukrán oldalira, ahol futószalagon vettek szín ukránok "magyarságot" maguknak, feketén.

Münci66 2014.10.22. 14:38:37

Möszjők!

Tehát a harmadik opció :-) Ez különben összevág az NGM által tervezett ~20 mrd HUF-fal, tehát már tudták, hogy ez lesz :-)
700 Ft nem sok, de magát az adót nem tartom elfogadhatónak, rossz precedenst teremt.

Tisztelettel, Münci

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 14:42:23

@eloi:

Persze, mindig van visszaélés, ha valami ilyen mennyiségben zajlik.

Ez minden országban megesik, Mo-nál fejlettebb országokban is. Pl. Izraelben több ezerre becsülik az álzsidók számát, akik izraeli állampolgársághoz jutottak, pedig nem is lett volna joguk hozzá. Egy időben a SZU-ban bandák foglalkoztak hamis zsidó identitás gyártásával.

Gyorgy Nagy 2014.10.22. 14:42:56

Az álam a legnagyobb tolvaj !

eloi 2014.10.22. 14:44:39

@maxval a bircaman: "Nme éppen. Ez egy igazságtalanság megszüntetése volt. Abszurdum, hogy az embert kényszerítik magánnyugdíjra. "

Nem így volt. Ugyanannyi járulékot fizettünk, csak több helyre! Ebből az egyik "oszlop" volt a magánnyugdíj pénztár, amely sokkal jobb feltételeket adott (pl. örökölhető volt/lett volna!!!!, és pl. még hozamot is képzett!), mint az állami "oszlop".
Nagyon nem mindegy. Így nem egyetlen - állami - forrásból lett volna nyugdíjunk. Ami egy nagyon nagy kitettség és kockázat. Ugyanakkor függőség az államtól, ergo, a mindenkori politikai vezetéstől! (Hogy lesz-e nyugdíj, és az mennyi lesz. Aki meghatározza az egy forrásból kapható nyugdíjat, az irányítja a nyugdíjasokat!!!) És nyilván ez a lényeg. A függőség fenntartása. (Azon túl, hogy kellett a pénzünk is.)

randomuser1 2014.10.22. 14:47:51

@Gyorgy Nagy: aszittük, direkt smittpálozol!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 14:49:44

@eloi:

Aki akar, köt magánnyugdíj szerződést. De kötelezővé tenni abszurdum. Ezt szüntette meg a kormány.

mennyémá 2014.10.22. 14:52:04

@Münci66: nem sok?
van a családodban 1-nél több előfizetés?
mondjuk egy valami drótos meg 2-3 mobilos amin van net?
na 3-4*700 HUF. neked biztos nem számít, de sokaknak igen.

eloi 2014.10.22. 14:56:19

@maxval a bircaman: "Kevesebb a rezsi, ez könnyebbség.
"

Minden más meg drágább. Ez a baj.
Ja és a rezsicsökkentés miatt már meg van az első bebukott cég - egy kéményseprő cég -, amely több megyében végezte a munkát! Most az állam próbálja menteni a menthetőt. Mielőtt meghal valaki a nem vizsgált kémények, fűtőberendezések miatt!!!

Szinte 2x2=4, hogy a kizsigerelt cégek be fognak bukni. Nyilván a nagyobbak, mint ez a kéményseprős, lassabban. Aztán 1. nem tudnak szolgáltatni (viszont lehet államosítani a területüket!!!), 2. egy életveszélyesen lepusztult infrastruktúrát hagynak hátra,l miután pénz nincsen a karbantartásra, fejlesztésre.
Jó lesz. :-(
Ja, és ki pénzéből teszik majd mindezt rendbe vajon??? Mert, hogy mind alapszolgáltatás, működniük kell!?
Sokba lesz az a havi pár száz, néhány ezer rezsicsökkentett számla.

eloi 2014.10.22. 15:00:34

@mennyémá: Ma délelőtt jött haza a feleségem a boltból, ahol kizárólag akciós termékeket vett. Nagyjából mind alapszükségletre való. Fél szatyorral volt (sampon, ilyesmik) és 8 ezerbe kerültek!
Jött és az első mondata az volt, hogy tényleg nem ér semmit a pénzünk. :-( Hát ez a baj.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 15:02:25

@eloi:

Láttál már Mo-n kéményseprői ellenőrzést? Na, jön az ember, nem csinál semmit és beszedi az összeget.

mennyémá 2014.10.22. 15:05:43

@eloi: erről beszélek, csak nincs narancsra színezési lehetőség, ezért a ködön keresztül nézők nem látják.

mennyémá 2014.10.22. 15:09:18

@maxval a bircaman: de, ha megpusztulsz, mert mégis szar a kémény, van kit elővenni.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 15:13:52

@mennyémá:

Igen, marha jó a tudat, hogy az örököseimnek lesz kit perelni... :-)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 15:14:40

@eloi:

Magyarul: a baj az, hogy kevés a pénzetek. Igen, ez valóban baj.

eloi 2014.10.22. 15:16:33

@maxval a bircaman: A rendszer három oszlopra volt kidolgozva:
- állami nyugdíj
- magánnyugdíjpénztár
- saját nyugdíjelőtakarékosság.

Ebből az első kettő kötelező volt. Mindjárt nem egy forrásra volt bízva a jövőd.
A harmadik szabadon választott volt, HA volt még félretehető pénzed. A többségnek nyilván nem volt, nincsen.
Ezért volt jó az első kettő, mert azt úgyis mindenkitől levonták, akár kétfelé, akár egyfelé ment a pénz. Vagyis nem kellett még a megmaradt nettódból magadnak is fizetgetni valahová.
Én mondjuk fizetgetek. A Winterthur nevű biztosítóval kötöttem a szerződést. Amely cég megszűnt. Átvett az XY cég. Aztán az is megszűnt. Aztán átvett az AXA. Az most vonult ki, és került át a szerződésem valami Viennalife biztosítóhoz.
Szóval nem izgulok, hogy egyszer eltűnik az egész biztosításom, a 15 éve fizetett nyugdíjelőtakarékoskodásommal együtt!!! Miért is izgulnék?
A másik két pillér viszont államilag garantált volt. Amiből az egyik mégis független volt az államtól. Hozamot termelt, örökölhető lett volna...., stb.

eloi 2014.10.22. 15:22:16

@maxval a bircaman: Miközben egy műszerrel megméri, hogy van-e huzat a kéményben. Pl. Ha nem, akkor be kell jelenteni, hogy nem végzi el a munkáját!
A hivatalos matricát viszont kiragasztja a kazánra, tehát a cége felelős, ha baj lenne! Biztosan kirúgnák, ha bejelentenék, hogy nem végzi el a munkáját.

Münci66 2014.10.22. 15:24:39

@mennyémá:
Möszjő mennyémá!

Münci 2014.10.22 09:43:45
"...
3) Szándékosan lengettek be "hülyeséget". Így később a sokkal lightosabb (de esetleg még mindig brutá!) szabályozások után le lehet hurrogni a "vészmadárkodókat", lehet hírdetni az egyezkedési hajlamukat és végül a nagy többség elégedetten veszi tudomásul, hogy "nem is annyira rossz, mint vártuk",
..."

Ezzel együtt értelmezd a nem sokat. 700 Ft a benyújtott tervezet 150 HUF/GB-hez képest nem sok, tehát lehet mondani, hogy "nem is annyira rossz, mint vártuk".
Egyébiránt 14:38:37-kor írtam, hogy "de magát az adót nem tartom elfogadhatónak, rossz precedenst teremt." Azért pénzt szedni, amiért nem nyújtanak semmit, szerintem rossz ómen. (Nem nyújtanak semmit = nem tartanak nyilván, mint az épületeket, nem viszik el mint a szemetet, nem dolgoznak vele utólag és nem teremtették meg a feltételeit, mint a szennyvíznek)

Tisztelettel, Münci

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 15:26:00

@eloi:

Abszurdum, ha kötelező az adód egy részed odaadnod egy MAGÁNcégnek. Aki akarja, tegye, semmi gond, de ne legyen kötelező.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 15:28:57

@eloi:

Persze, majd jelentgetni fogok...

Legutoljára 1997-2007 között éltem Mo-n, kertes házban és egy "bérházban" lakásban. A bérházi lakásba be se jött a kéményseprő, helyette a közös képviselő szedte be az összegeket, majd hozta az igazolást, hogy "ellenőrizve". Ez nem vicc. A házban 3-szor volt ellenőrzés, ebből 1 azaz egy alkalommal nézte meg a kéményseprő ténylegesen is a kéményt.

nandras01 2014.10.23. 00:30:08

@maxval a bircaman:
"A liberalizmus megbukott, szokj hozzá."
ezt a bullshitet már elsütötted egy párszor, ezért most már komolyan érdekelne, hogy mire alapozod az állításodat.
már csak azért is, mivel nyugaton -és amerikában- a legkonzervatívabb párt is liberálisabb, mint aminek a megvalósulását magyarországon el tudnánk képzelni.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.23. 08:38:24

@nandras01:

Kifogytak a tartalékok, a lendület leállt, a nyugatnak vége.

nandras01 2014.10.23. 10:20:08

@maxval a bircaman:
ez továbbra is csak egy állítás, amit semmilyen ténnyel nem támasztasz alá.
konkrétan?

nandras01 2014.10.23. 10:46:50

@maxval a bircaman:
elolvastam a rövid, de annál tévesebb "elemzésedet".
nos, mit is mondhatnék... a legkevesebb, hogy totálisan félreértelmezed a globalizmust, ami valóban létező jelenség, de köze nincs ahhoz, hogy "a tőke egyre inkább megtagadta a játékban való részvételt, a jóléti állam finanszírozását"
hát ki a jóisten finanszírozná a nyugati jólétet, ha nem a tőke?
a kormánynak ott sincs pénze, éppen úgy, ahogy mifelénk sem. a kormány csak azzal a pénzzel tud gazdálkodni, amit az adófizetőktől beszed.
azt elhiszem, hogy neked személyes szívfájdalmad a liberalizmus, a liberális gazdaság, de az ettől még vidáman eléldegél nyugaton, márcsak azért is, mert a liberális gazdaságnál hatékonyabbat még nem találtak fel.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.23. 11:43:13

@nandras01:

Nem a gazdaságról van szó. Két országot leszámítva az egész világon kapitalizmus van.
süti beállítások módosítása