Néha a polgármesterjelöltek is meghalnak, ugye?

H_A Címkék: gyász baleset ellenzék oligarchák haláleset Felcsút Alcsút Váradi András2014.10.12. 15:23

Most írhatnék egy nyálas posztot arról, hogy meghalt az alcsúti Váradi András, akiről az ország 89%-a soha nem hallott. A felcsúti Mészáros Lőrinc legnagyobb (?) ellenfele. Nem fogok, még akkor sem, ha egy ember halála akkor is megrázó, ha fényévekre esik mindenféle reflektor- és rivaldafényektől, ha soha senki nem hallotta a nevét, és ha 120 év múlva nem szerepel majd piros keretben élete és munkássága különféle történelminek számító kordokumentumokban. Maradjunk annyiban, hogy az elmúlásban mindig benne van a vigasztalhatatlanság bizonyossága azokat tekintve, akik maradnak, akik túlélnek. 

Váradi András egy ilyen "senki" volt. Mint vagyunk olyan sokan ebben az országban. Nem volt első vonalbeli, fajsúlyos közszereplő, akit három naponta mikrofonvégre akart volna kapni a sajtó. Váradi András "csak" egy egyszerű juhász volt. Aki nem volt népszerűségre számot tartó politikus alkat: nem verte agyba-főbe a feleségét, hogy aztán rá tudja fogni a vak komondorra, nem támasztotta merev részegen a sátor rúdját az alcsúti falunapon, nem magyarázta el, hogy miért nem kell nekünk napelem, ha éjjel úgysem süt a nap, és még csak nem is mutogatott másokra, akik annyit érnek, amennyijük van.

Egy egyszerű ember halt meg a választások előestéjén, aki egyszerűen beszélt, és egyszerűen magyarázta a világ dolgait. Mert ilyen nagyon triviálisan egyszerű ez az egész. Az az ember, akinek elveszik az évek óta bérelt földjét, hogy azt megkaphassa egy oligarcha, valószínűleg soha nem törődik bele a veszteségbe. Főleg úgy, hogy - mint tudjuk - a megmaradt földjére ismeretlenek kombájnnal hajtottak fel az eset nyilvánosságra kerülése után közvetlenül, és tettek kárt a vetésében. Rúgtak még egyet a szerencsétlenbe.

juhasz04-1160x776.jpg

fotó: 444.hu

Váradi András a vesztesek elkeseredésével és nyugalmával közelített a politikához. Ahhoz a politikához, amelynek soha nem került volna a közelébe sem, ha nem erőszakkal, igazságtalanul járnak el vele szemben. András a magyarországi önkormányzati választások, és mindenféle-fajta voksolások napján is békésen terelgetné a nyáját Alcsút határában, és eszébe nem jutott volna soha plakátot ragasztani. Ha. Ha egy féktelen, elszabadult, gátlástalan rendszer mindenféle jogorvoslati lehetőségtől nem fosztotta volna meg, ha egy hanyag mozdulattal nem vették volna el addigi életét.  Váradi András belekényszerült valamibe, amitől szíve szerint menekült volna. Nem állt jól neki, de vállalta, mert valószínűleg pontosan tudta: nem ő az egyedüli áldozata ennek az egész életét átszövő fosztogatásnak.

 

A hír: Váradi András saját autójával járt Alcsútdobozon plakátolni, és amikor ment haza a tanyára, lecsúszott a létra az autójáról. Megállt, hogy visszamenjen érte, ekkor gázolta el egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgár egy osztrák rendszámú autóval. Nem cserbenhagyásos gázolás történt, és nem direkt ütötték el Váradit.

 

Az, hogy ma halálhíre fölött az emberi együttérzésen túl sokan mégis értetlenül, és súlyos kérdéseken gondolkodva állunk, egy dolog miatt lehetséges: mert ilyen borzalmas és szörnyű légkör uralkodik ma Magyarországon. Hogy egy polgármesterjelölt tragikusan hirtelen távozása a politikai motivációt a szándékossággal kapcsolja össze a fejünkben. Hátborzongató leírni is: Váradi András halálra gázolásáról akkor sem tudjuk azonnal, gondolkodás nélkül elhinni, hogy baleset volt, ha egyébként valóban az volt.

Nagyon sok kérdőjel van bennem, és ez nem azért van, mert elkötelezett híve vagyok az összeesküvés-elméleteknek. Nem akarom túlmagyarázni sem a történetet. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy ez a véletlen baleset, olyan mint egy szimbolikus sugallat: a más, az ellenkező, az ellentétes véleménynek itt nincs helye. Váradi András halálával egy remény foszlott szerte arra vonatkozóan, hogy nem törvényszerű és nem is szükségszerű, hogy ez így legyen.

Valóban nem túl életszerű egy 84 éves osztrák-magyar állampolgárt felbérelni autóbalesetnek látszó gyilkosság elkövetésére. Mert néha a polgármesterjelöltek is meghalnak, ugye? Nyugodj békében, Váradi András!

U.I. Az osztrák törvénykezés tiltja a kettős állampolgárságot.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr426783803

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A maffia áldozata 2014.10.12. 20:00:53

Meghalt Váradi András, a Mészáros Lőrincet kihívó juhász! Véletlen szerencsétlenség a választások előtt egy nappal...   Véletlen szerencsétlenség?   Vajon kinek árthatott volna legtöbbet Váradi esetleges győzelme? Mészáros Lőrincnek? Aligha. Táv...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.12. 19:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.12. 19:53:28

Isten nyugosztalja Váradi András-t !

Reméltem megmenekül attól, hogy ballib blogggerek a hullája hátán politizáljanak, hazudgáljanak, de ez nem volt reális elvárás a hacsaknem féléktől.

Én kérek elnézést, a nevükben is !

Blogger Géza 2014.10.12. 19:55:25

"Váradi András halálra gázolásáról akkor sem tudjuk azonnal, gondolkodás nélkül elhinni, hogy baleset volt, ha egyébként valóban az volt. "

Ez csak az eltorzult agyú ballibákra igaz, ne általánosíts. Ha én kilépnék egy száguldó Mercedes elé, mert leesett a létrám az úttestre, engem is elütne az autó.

midnight coder 2014.10.12. 20:03:40

Nyugodjon békében! Remélem az elvtársak akikhez elkeseredésében csatlakozni próbált - már persze ha igaz a fenti sztori - lehetővé teszik ezt neki.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.12. 20:24:25

1. Váradi egy esélytelenül induló jelölt volt.

2. Semmivel nem növelte volna az esélyeit pár, utolsó pillanatban kiragasztott plakát.

3. Semmivel nem csökkentek volna az esélyei, ha a választás előestéjén, szombat este nem erőlködik a plakátragasztással, hanem otthon marad.

4. Ha nem erőlködik, nem izmozik, nem hívja ki a sorsot, életben maradhatott volna.

A történetének valóban van szimbolikus utalása.

Semmit nem szabad a józan megfontolások ellenére, erőből, körömszakadtáig AKARNI, mert a sors akarata ellenében nem viheted keresztül a saját akaratodat.

tryclops 2014.10.12. 20:58:39

Sajnálom szegényt. :(

Szúnyog 2014.10.12. 21:13:29

A 84 éves gázoló egy rendkívül rafinált fidesz ügynök lehetett.

Ekkora erőlködést! Jobb volna csendben maradni.

HgGina 2014.10.12. 21:19:21

Nem elvették a földjét, hanem az állami föld használatáért valaki többet fizet. Ennyi.
Én is annak adnám bérbe a földemet, aki többet fizet a használatáért, és nem az én káromra szerez jövedelmet. Ha meg nem ért a gazdaságos üzemeltetéshez, akkor menjen el más rabszolgájának!
Még akkor is ez a megoldás, ha a mögötte lévő dolgok egyénileg árnyalhatják a véleményalkotást ebben az esetben (is).

$pi$ 2014.10.12. 21:39:26

"Az az ember, akinek elveszik az évek óta bérelt földjét"

Aha, gondolom a szocik alatt jól ment neki, most meg már nem működött a dolog? Milyen szörnyű, egész biztos, hogy a fasizmus lehet az oka.

Szúnyog 2014.10.12. 21:46:17

Lement az utolsó választás, 3,5 évig nagy eséllyel nem lesz több. Marad vajon a ballig blogsereg napi nyögése?

micsoda? 2014.10.12. 22:54:28

".......halálra gázolásáról akkor sem tudjuk azonnal, gondolkodás nélkül elhinni, hogy baleset volt, ha egyébként valóban az volt."

Nem kell itt "ballibsizni", nem kell szépíteni a dolgot, semmit nem tudunk már elhinni hátsó gondolat nélkül. Ugyanez vonatkozik az állami kitüntetettre, pályázat nyertesre (trafik mutyi, az élő példa). A képhez hozzá tartozik, hogy az sem tud felhőtlenül örülni, aki jogosan részesül a javakból.

igazi Ténytár 2014.10.13. 09:13:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: MOndja az a szektatag akinek partja és vezére TÖBBSZÖR IS mocskos hullarabló módon KAMPÁNYOLT elhunytakkal!

1, Bubik István, Orbán es az MVSZ egyből ő is velük szavazott volna ha nem halt volna meg!
csillagszuletik.rtlklub.hu/cikk/77383

2, Cseh Tamás - Orbán a halálhírekor egyből azon elmélkedett vajon mit jelent az, ha az ember a legjobb katonáját(!) veszíti el
nol.hu/belfold/_a_donto_utkozeten_mar_tul_vagyunk__-346984

3, önkéntes zsoldos halála Irakban - Fidesz (a "független, partok feletti" Madl Dalmával) a temetését is Medgyessy ellenes tüntetésre használta, és egyenesen Medgyessy áldozatának állította be a fideszes Bencsik!
www.origo.hu/itthon/20031205eltemettek.html

4, Tűzijáték beleset - Fidesz azonnal konkrétan Demszkyre fogta 5 ember halálát és fegyelmit követelt.
index.hu/politika/belfold/budapest/dem738282828/

igazi Ténytár 2014.10.13. 09:19:20

@midnight coder: Persze Bubik, Cseh, Varga-Balázs és tuzijatekos halottak után és most is gerincesen elítélted a Fideszes hullarablásokat ugye?

Ja, nem, ráfogod másokra, hogy reméled nem teszik... AZT AMIT A FIDESZ CSINÁLT MAR 5x!

igazi Ténytár 2014.10.13. 09:43:30

@Blogger Géza: "Ez csak az eltorzult agyú ballibákra igaz, ne általánosíts. "

Erdekes eddig a jobboldaliak jottek állandóan hogy oket meg akarjak ölni!

Te is akkor mind eltorzult nemzeti ludaknak nevezted oket ugye? Ja, nem uvoltottel a gyilkos szocik ellen veluk egyutt, mi?

____
1, Szijjarto Petert az M5-n akarta egy kamion leszorítani állította. Erre beindul a Fidesz-PÖCSök kampánya, hogy "Magyarországon nyílt terror tombol", "Elindulnak a liberál-vörös brigádok", "A Magyar Köztársaság végnapjai vannak".
fa.osaarchivum.org/pke?id=655

2, Szájer Józsefet pedig a Horn kormány akarta megfélemlíteni, (epp választásokkor persze). Mint kiderült közük se volt hozza, szlovákok voltak.

3, Bencsik Andrásnak egy rendőr (!) mondta az utcán, hogy Medgyessy emberei elteszik labalol ha nem hagyja abba szovegeit (epp valasztasokkor persze)

4, Később újra, akkor mar Bayerrel és Lovassal. az NBH akart rajuk gránátot dobni közölte.

5, Lovas István. Neki maga az izraeli Moszad telefonon(!) az Izraeli nagykövetségről(!) mondta megölik

6, De Franka Tibor is löszert talált es Gyurcsány fenyegette ha nem áll le akkor. Persze Orbánnal egyszerre

7, Raffay Ernő volt MDF-es államtitkár (kerek kilazitasasal vádolt).

8, Masik MDF-es, képviselő, a szocik lőttek rá a kocsijára ... felpattanó kaviccsal, mint kiderült.

9, Megint egy masik MDF-es bizottsági elnok pedig lőszert talált az asztalon ami egyértelmű jelzés volt neki, hogy a szocik

10 a Pesty-Fekete doboz film készítője (32 társával egyetemben) rettegésben élt, mert Gyurcsány miatt halálos baja(juk) lesz
____

és tucatjával lehet meg hozni, milyen az amikor a Jobboldal csinálja... a Geza, Midnight, adócsaló meg retteg velük egyutt..

Blogger Géza 2014.10.13. 09:50:49

@a Ténytár: Szánalmas vagy, hogy még mindig 10-20 évvel ezelőtti dolgokkal vagy elfoglalva. :) Ráadásul minden eset más és más, ha valaki kilép egy száguldó Merci elé, akkor azt bizony elütik, ennek semmi köze talált lőszerekhez (amik megint csak tények persze.)

Blogger Géza 2014.10.13. 09:53:06

@Szúnyog: Látod, ez a Ténytár sem nyugszik, azzal jön, hogy 20 éve Raffay Ernőnek kilazult a kereke. :)

Szúnyog 2014.10.13. 09:59:05

@Blogger Géza: Ténytár hazudik és ostoba.

Blogger Géza 2014.10.13. 10:04:17

@Szúnyog: Ez igaz, s emellett még fanatikus is. Ki a halál gyűjt ki ma 2 évtizeddel ezelőtti dolgokat Raffay Ernőről? Vagy hány éve gyűjtöget ez ki ilyen hülyeségeket? Nyilván sokkolta a tegnapi nap, és hamarosan az aranybulla idejéből is kapunk valami tanulságos sztorit...

zizi77 2014.10.13. 11:33:13

".......halálra gázolásáról akkor sem tudjuk azonnal, gondolkodás nélkül elhinni, hogy baleset volt, ha egyébként valóban az volt."

Tegnap a férjemnek pont mondtam is, hogy tuti ebből is kihozzák, hogy nem véletlen volt, és igazam is lett. Sajnos már tényleg előre lehet tudni ki mire ugrik rá!

zizi77 2014.10.13. 11:38:31

@zizi77: ennyi erővel akár kamikaze akció is lehetett volna, amivel a fickó azt akarta bizonyítani, hogy a fidesz még erre is képes.

igazi Ténytár 2014.10.14. 04:43:48

@Blogger Géza: Mondja az ki mai napig komcsizik, 56-ozik meg elmúlt 8 evezik mindenen. Bruhahaha.

igazi Ténytár 2014.10.14. 04:45:38

@Szúnyog: Mindig van link, forras. Tessek ne a szádat jártasd hanem mondd mi a hazugság.

Ja, hogy nem teszik, hogy magatokból indultok ki es azt fogjatok másokra mit TI MAR MEGTETTEK TÖBBSZÖR?

Bubik, Varga-Balazs,Cseh stb halálával kampányolni kóser volt mi?

igazi Ténytár 2014.10.14. 04:47:02

@Blogger Géza: Tehát NEM ítéled el azon fideszes dolgokat, hanem jössz hogy régen volt, fúj hogy valaki mer emlékezni rá!

Persze a pofád az nagy a ballibekre fogni azt amit a nemzeti oldal csinál... igen mar 20 éve!

igazi Ténytár 2014.10.14. 04:48:44

@a Ténytár: Az meg sem lep, hogy a Geza, Midnight, adócsaló mind gyáván eltűnik a fideszes hullarablásos kampányolások kommentálása elől, de pofájuk az volt másokra fogni azt amit az o oldaluk tett.

pocaklakó minimanó 2014.10.18. 13:09:22

A visszafogott 444.hu...

Sok ma a véletlen baleset. (Teri néni)
osztrák rendőrkocsi hátsóülése ütötte el szerintem (betonfuroka)
még mindig jobb mintha agyonverte volna magát egy gumibottal (Fokabel)
A merénylők, meglazították a létrát tartó spgócát..
gyanús ez nekem.. (Archer)
- Pista, figyejjé itt van 50ezer forint meg ez az ótókulcs, kimész az utra oszt elütöd ezt juhászt és akkor a jövő hónapba is gyöhetsz napszámba, na indujjá má azanyáduristenit....(Andras)
Ennek az embernek a szarát lopatta el a miniszterelnökúr. Akkor abból nem értett. Most majd megtanulja, hogy milyen a kutyafittye. :( (B-road)
hát én lassan azt is elhiszem, hogy jön értünk a fekete autó, ha nem viselkedünk rendesen, oszt irkálgatunk ide mindenféle fideszellenességet :( (HarciMarci)
:( En eddig tenyleg nem hittem a "paranoidoknak". De mi van ha ok csak realistak? :( (Rizi Bizi)
Ki is volt az az ember év elején? Akivel a Lázár tárgyalt, hogy akkor megveszi a cégét végre, ha addig él is. És másnap meghalt. (B-road)
Az utóbbi évben kicsit sok a véletlen.....vagy csak nekem tűnik soknak? (Harci Marci)

Komplett verzióban... 168 óra

szándékosság, vagy véletlen? van benne egy filmbetét, ott érdekes dolgokat mondanak el 1. a baleset helyszíne egy egyenes útszakasz 2. szemtanú nem volt 3. féknyom sem volt, keresték másnap, világosban 4. már három hónapja kint voltak a plakátok, miért pont akkor, sötétben kellett plakátolnia? 5. ahogy a mellékelt filmen elmondják, fura volt, hogy a gázoló kocsi szélvédője be volt törve, de a légzsák nem nyílt ki... 6. honnan tudják, miért állt meg az áldozat, és mit csinált, ha nem volt szemtanú? 7. ennek ellentmond, hogy az egyik szereplő azt mondja, hogy két autó találkozása és a szerencsétlen fényviszonyok a felelősek - mennyire életszerű, hogy egy egyébként kicsi forgalmú úton, este, sötétben összetalálkozik két autó, és véletlenül ott van az a személy, aki szálka a hatalom körme alatt, és éppen "leesik a létra", és ő visszamegy, és szerencsétlenek a fényviszonyok? Nem volt szemtanú, de két autó találkozott össze? Hol a másik? Ő nem szemtanú? Ha nem szemtanú, akkor micsoda? van még valakinek kérdése? (Ildiko Csik)
süti beállítások módosítása