Kósa Lajos belepisált a medencébe

H_A Címkék: medence arrogancia luxusvilla státusszimbólum Kósa Lajos Szijjártó Péter2014.10.10. 13:23

Rég hallottam-olvastam élő politikus tolmácsolásában - választások előtt négy nappal - akkora pofátlanul arrogáns kijelentést, mint ami Kósa Lajos száját el bírta hagyni a Heti Válasznak adott interjúban, ama konkrét kérdésre válaszolva, hogy vajon nem aktuális az aránytévesztés bizonyosságával jellemezni Szijjártó Péter luxusvillájának ügyét? Ezt attól a Kósa Lajostól kérdezték, aki a nagyobbik kormánypárt második számú embere, és aki következésképpen ma Magyarországon a legilletékesebb megválaszolni ezt a költői kérdést. Attól a Kósa Lajostól, aki ugyanannyira átlátható módon jutott ingatlanhoz, mint tejfelesszájú, magát szégyellni nem hajlandó Péterünk.

Aljas módon kiragadom a kontextusból Kósa mellbevágó megállapítását:

„Az úszómedence nem státuszszimbólum, inkább oltári macera: agyon kell vegyszerezni, olyan mintha az ember klórban úszna. Sosem vennék ilyet.” Szijjártó nem tehet arról, hogy medencés háza van, a külügyminiszter „akart venni egy jó helyen lévő házat”, és pechjére pont medencével árulták. „Mit csináljon? Hordassa tele sóderrel?”

És a legszebb: "Majd akkor lesz vége a Kádár-rendszernek, ha ez a végtelen irigység kivész a társadalomból."

Kérdeznék én valamit: nem szégyellitek magatokat ti, végtelenül irigy kutyák, ti itt felejtett maradványai az úszómedencés villákról híres Kádár-rendszernek? Nem értitek, hogy nem arról van szó, hogy gátlástalan tolvajok odaszabadultak a húsosfazékhoz, egy primitívo-naiv nép öntudatlan felhatalmazása által, és nem győzik abbahagyni a két pofára zabálást? Nem értitek, hogy ezek menekülnek a fűtött úszómedencékkel ellátott, több tíz milliós villáktól, mint ördög a szenteltvíztől, de mit tegyenek, ha minden második 170 milliós luxuslakással együtt az ember után dobnak egy ilyen oltári nagy macerát?

arrogancia.jpg

 Mr. Arrogancia versus magyar rögvalóság (forrás: Propeller)

Nem értitek, hogy Magyarország az a helye a földnek, ahol jómódú családtagok bármikor szívesen adnak több tízmilliós kölcsönt kizárólag politikából élő, ágrólszakadt rokonaiknak? Nem értitek, hogy itt mindannyiunk vagyonbevallásában benne lehetne, hogy meg nem nevezett magánszemélyek által hitelezett pénzből élünk, és a kutyát nem érdekelné, hogy miként fizetjük vissza? Irigykedés helyett inkább ezekre gondolhatnátok!

És égjen le a pofátokról a bőr, hogy nektek nincs 100 milliós családi házatok, hogy képtelenek vagytok hivatalos keresetetek többszörösét megspórolva gyarapodni-sokasodni? Nekem ne mondjátok, hogy nem kapnátok szívesen klórmérgezést, ha ti is Szijjártó Péterek lehetnétek!

Nos, ezt a pofátlanságot, ezt a mérhetetlen nagyképűséget, ezt az undorító szájbarágós magyarázkodást tanítani kellene. Szegény Szijjártó Péterek és Kósa Lajosok! Mennyi bajotok van nektek a rengeteg házzal, villával, nyaralóval, autóval, legelővel, erdővel, kaszálóval, parlagfűvel, medencetisztítással... és ezekkel az irigy, kádári, bégetni, hatalmas problémáitok fölött sajnálkozni nem hajlandó, gondolkodó magyarokkal. Tudom, hogy egyetlen szál szavazóval nem csökken a tábor Kósa gyomorforgatóan cinikus kijelentése nyomán, egy kis rezsicsökkentés, egy kis közmunka, és mindenki tudja, hol a helye. Teljesen világos, hogy egymás védhetetlen disznóságainak kimagyarázásáért ezeknek semmi nem drága, és vágom azt is, hogy még mindig működik a kiváló felmentés: korábban loptak mások is, nehogy már egy kis klóron, vegyszeren fenn kéne akadni.

És mielőtt megkérdezném drága édesanyámat, hogy szülcsinapcsimra bugyi-zokni helyett miért nem fűtött medencét kaptam már megint, és ahelyett, hogy végképp falnak mennék ettől a következmények nélküli, kezdőzetlenül undorító közpénz lopástól, és annak arcpirító kimagyarázásaitól, zárszónak itt egy vicc erről az egyáltalán nem vicces valóságról.

Úszómester: - Képviselő úr, nem illik a medencébe pisálni. Kósa: - Miért? A szocik is ezt csinálták az elmúlt nyolc évben.  Úszómester: - Az igaz, csak nem a trambulinról.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr156775829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.10. 15:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Politikai árva 2014.10.10. 13:40:43

Múlt szombaton kijött egy EU-s jelentés, miszerint 100.000 emberrel több szegény ember van Magyarországon, mint tavaly ilyenkor. Németh Szilárd erre azt válaszolta, hogy ez csak egy EU-s jelentés, várjuk meg a KHS adatait, amelyek hamarosan napvilágot látnak.

(Szerintem ha az EU hazudik és ötezerrel több szegény van, mint tavaly, akkor is gáz.)

De a legszebb az volt, amikor Németh Szilárd azt mondta, már csak azért is hamisak az EU adatai, mert ő a KÖRNYEZETÉBEN NEM LÁTJA, hogy növekedett volna a szegények száma.

Kérdés? Nincs.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.10. 13:43:01

A pofátlanság és a korrupció Mo-n nem tényező, nem hat a közvéleményre, mert mindegyik oldalra jellemző.

pocaklakó minimanó 2014.10.18. 13:19:56

a) Már 2005-ben is 4 millió szegényről írtak, de akkor a taplófalvi, tirpák ballibeket nem érdekelte mások nyomora.

b) Akinek van százmilliós háza és ezért mások megvetése sújtja, csak kispályás egy váteszhez (gy. k.. Gyurcsány Ferenc) képest, aki 100 milliót EGY ÉV ALATT SZOKOTT FELÉLNI.
süti beállítások módosítása